Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Έφυγε" ο Τίτος Κοντόπουλος
  • [02] Κρίσιμες ώρες για Ουγγαρία και Βουλγαρία
  • [03] Απέλυσε αξιωματούχο της η CIA
  • [04] Εντολοδόχος πρωθυπουργός ο Μαλίκι
  • [05] "Στο κόκκινο" το πετρέλαιο

    [01] Κοινωνία

    "Έφυγε" ο Τίτος Κοντόπουλος

    22/4/2006 12:26:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Θλίψη στο δημοσιογραφικό κόσμο σήμερα, καθώς έγινε γνωστή μια θλιβερή είδηση. Πέθανε τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου, ο δημοσιογράφος Τίτος Κοντόπουλος, στο Λονδίνο όπου νοσηλευόταν, ύστερα από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο και η ελληνικη δημοσιογραφία έχασε ένα εκλεκτό μέλος της. Ο Τίτος που γεννήθηκε το 1961, ήταν απόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ως συντάκτης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Εργάστηκε επί σειρά ετών στην ιδιωτική τηλεόραση, στο "Mega" και τον Alpha" και για δύο χρόνια διετέλεσε προϊστάμενος του πολιτικού ρεπορτάζ στη ΕΡΤ. Εργάστηκε ακόμη στις εφημερίδες "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", "Επικαιρότητα", "Έθνος της Κυριακής", στο ραδιοσταθμό Flash και στα περιοδικά "Εικόνες" και "Ένα". Ήταν παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Κορδά με την οποία απέκτησε ένα γιο. Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος ο υπουργός Επικρατείας, σημειώνοντας: "Ο Τίτος Κοντόπουλος τίμησε τη δημοσιογραφία με την ποιότητα του έργου και του ήθους του. Η πρόωρη απώλειά του, τις άγιες ημέρες του Πάσχα, θλίβει όλους όσοι τον γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του".

    "Ο Τίτος Κοντόπουλος έφυγε δυστυχώς γρήγορα από κοντά μας. Ωστόσο, ήταν ένας άνθρωπος δραστήριος, ένας δημοσιογράφος σύγχρονος, που επιδίωκε όχι μόνο να παρακολουθεί αλλά και να βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις. Αναζητούσε συνεχώς το καινούργιο, και γι αυτό ήταν από τους πρώτους που εργάστηκαν στο λεγόμενο τότε, ελεύθερο ραδιόφωνο και μετά στην τηλεόραση. Όλοι εμείς που τον γνωρίσαμε από κοντά, γνωρίσαμε έναν άνθρωπο, ένα δημοσιογράφο με ήθος, εντιμότητα και ακεραιότητα. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης.

    Τα συλλυπητήρια εκ μέρους του Συνασπισμού, εξέφρασε στην οικογένεια και τους συναδέλφους του εκλιπόντος, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος δήλωσε: "μέρα περισυλλογής και οδύνης, έφυγε από κοντά μας πολύ νέος, ο αξέχαστος για μας Τίτος Κοντόπουλος, ο δημοσιογράφος, ο δραστήριος σύντροφος της γενιάς του, ο δημιουργικός λειτουργός της ενημέρωσης".

    [02] Κόσμος

    Λόγω των πλημμυρών

    Κρίσιμες ώρες για Ουγγαρία και Βουλγαρία

    22/4/2006 2:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μεγάλα προβλήματα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν Βουλγαρία και Ουγγαρία λόγω των πλημμυρών. Στην Ουγγαρία περίπου 4.500 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους κυρίως λόγω του κινδύνου να γκρεμιστεί ένα ανάχωμα νοτιοανατολικά της Βουδαπέστης. Κατά τη διάρκεια της νύχτας περισσότεροι από 1.200 στρατιώτες προσπάθησαν να ενισχύσουν το ανάχωμα στον ποταμό Κόρος η στάθμη του οποίου έχει υπερβεί τα όρια. "Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει, αλλά προσπαθούμε και πιστεύουμε πως θα καταφέρουμε να ελέγξουμε την κατάσταση", δήλωσε εκπρόσωπος της ουγγρικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας. Την ίδια ώρα στη Βουλγαρία, η στάθμη του Δούναβη έφτασε στο ύψος ρεκόρ των εννιά μέτρων στο Ρούσε, το πιο σημαντικό λιμάνι στον ποταμό. Αποκομμένη από την υπόλοιπη χώρα παραμένει η πόλη Βίντιν εξαιτίας της καθίζησης των δρόμων, που προκάλεσαν τα υπόγεια ύδατα, αλλά και τα νερά του ποταμού Αρτσάρ.

    [03] Κόσμος

    Για διαρροή απόρρητων πληροφοριών

    Απέλυσε αξιωματούχο της η CIA

    22/4/2006 4:05:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Την απόλυση αξιωματούχου της που έδινε στον Tύπο απόρρητες πληροφορίες ανακοίνωσε η CIA. Σχολιάζοντας την υπόθεση η CIA, τονίζει, ότι η απόλυση αξιωματούχου για διαρροές προς τα ΜΜΕ είναι εξαιρετικά σπάνια και στη συγκεκριμένη περίπτωση προέκυψε ύστερα από τρίμηνη εσωτερική έρευνα. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές η Ουάσιγκτον Πόστ είχε αντλήσει τα στοιχεία για την πολύκροτη έρευνά της περί των μυστικών φυλακών της CIA στην Ανατολική Ευρώπη από τις πληροφορίες που είχε αποκαλύψει η εν λόγω αξιωματούχος. Από την πλευρά του το NBC ανέφερε, ότι πρόκειται για τη Μέρι Μακάρθι που εργαζόταν στο γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή της CIA. Ωστόσο, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ δεν ανέφερε ποιά ήταν η διαρροή και αρνήθηκε να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο για την αξιωματούχο. Ωστόσο, επεσήμανε, ότι η ίδια παραδέχθηκε πως είχε μη εγκεκριμένες συνομιλίες με τα Μέσα Ενημέρωσης, στις οποίες μετέφερε απόρρητες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών.

    [04] Ιράκ

    Επανεξελέγη Πρόεδρος του Ιράκ ο Ταλαμπανί

    Εντολοδόχος πρωθυπουργός ο Μαλίκι

    22/4/2006 7:06:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- BBC

    Στο σιίτη Τζαουάντ αλ-Μαλίκι έδωσε εντολή σχηματισμού της επόμενης Κυβέρνησης του Ιράκ, ο Τζαλάλ Ταλαμπανί, που επανεξελέγη Πρόεδρος της χώρας. "Θα ήθελα να πληροφορήσω τους αδελφούς και τις αδελφές μας πως αποφασίσαμε ομόφωνα να επικυρώσουμε τον διορισμό του αγαπητού αδελφού μας Νούρι Τζαουάντ αλ-Μαλίκι επικεφαλής της κυβέρνησης", δήλωσε ο Ταλαμπανί μιλώντας στο κοινοβούλιο. Σημειώνουμε, ότι ο κουρδικής καταγωγής Ταλαμπανί εκλέγεται για δεύτερη φορά και είναι ο πρώτος μη Άραβας πρόεδρος μιας αραβικής χώρας.

    [05] Οικονομία

    Στα 75,17 δολάρια έκλεισε η τιμή του στη Ν Υόρκη

    "Στο κόκκινο" το πετρέλαιο

    22/4/2006 3:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Συνεχίζουν την τρελή κούρσα ανόδου οι τιμές του πετρελαίου. Στη Νέα Υόρκη το πετρέλαιο έκλεισε στα 75,17 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της οικονομικής προσφοράς στη Νέα Υόρκη το 1983. Στο Λονδίνο η τιμή του Μπρεντ αφού πρώτα εκτινάχθηκε στα 74,79, διαμορφώθηκε τελικά στα 74,57 δολάρια. Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι οικονομικοί αναλυτές. Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο του Ιράν, ανώτερος αξιωματούχος της χώρας, ο Αλί-Ασγάρ Σολτανίε δήλωσε σήμερα πως το Ιράν έχει καταλήξει σε βασική συμφωνία για εμπλουτισμό ουρανίου στη Ρωσία. Όπως πρόσθεσε, αξιωματούχοι επεξεργάζονται τις λεπτομέρειες, ενώ δε διευκρίνισε, αν αυτή η συμφωνία για από κοινού εμπλουτισμό ουρανίου αποτελεί εναλλακτική λύση στον εμπλουτισμό ουρανίου στο Ιράν. "Ανακοίνωσε τη βασική συμφωνία για τον εμπλουτισμό ουρανίου από κοινού με ρωσική εταιρία και πρόσθεσε πως μόνο ορισμένα τεχνικά, νομικά και οικονομικά θέματα χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία και ανταλλαγή ιδεών", πρόσθεσε το ιρανικό ραδιόφωνο. Ο Σολτανίε, ο οποίος βρίσκεται στη Ρωσία, φέρεται να επισήμανε ακόμα, πως το Ιράν θα δεχτεί τον επόμενο μήνα προσφορές για δύο πυρηνικούς σταθμούς, εκτός από αυτόν που, ήδη, κατασκευάζεται με τη βοήθεια της Ρωσίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 22 April 2006 - 16:50:17 UTC