Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Ηλεία ο Γ. Παπανδρέου
  • [02] Άκαρπες οι έρευνες
  • [03] Έληξε η απεργία
  • [04] Κατοχυρώθηκαν ρετσίνα – κρασί Νεμέας

    [01] Πολιτική

    Για περιοδεία το Σαββατοκύριακο

    Στην Ηλεία ο Γ. Παπανδρέου

    15/4/2006 10:43:00 πμ

    Περιοδεία στο Νομό Ηλείας πραγματοποιεί το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει ομιλία στις 19:00 του Σαββάτου, σε πολιτική εκδήλωση στην Πλατεία Δικαστηρίων, στον Πύργο, ενώ την Κυριακή θα επισκεφθεί την Κοινότητα Χάβαρι του Δήμου Αμαλιάδος, όπου θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με πολίτες.

    [02] Κοινωνία

    Για τον εντοπισμό του Mirage

    Άκαρπες οι έρευνες

    15/4/2006 11:06:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/4/2006 11:23:23 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες εντοπισμού του πολεμικού αεροσκάφους Mirage 2000, που χάθηκε από τα ραντάρ το πρωί της Παρασκευής και ενώ πετούσε προς Ιταλία για να συμμετάσχει σε άσκηση. Η μεγάλης έκτασης επιχείρηση συνεχίστηκε καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας από πεζοπόρα τμήματα με εκπαιδευμένους σκύλους, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας, επανήλθαν τα εναέρια μέσα, για να ενισχύσουν τις προσπάθειες εντοπισμού. Στο μεταξύ, πτήση αναπαράστασης του μοιραίου δρομολογίου πραγματοποίησε με ελικόπτερο Super Puma ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Αυλωνίτης, στο πλαίσιο των ερευνών. Το ελικόπτερο ακολούθησε το στίγμα του Mirage όπως αποτυπώθηκε στα ραντάρ μέχρι το σημείο, όπου χάθηκε, και, στη συνέχεια, εξετάστηκαν όλες οι πιθανές κινήσεις. Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή μεταξύ των λιμνών Υλίκη και Παραλίμνη και επεκτείνονται σε μεγάλο μέρος της Βοιωτίας, το βόρειο και νότιο Ευβοϊκό αλλά και τον Κορινθιακό. Σημειώνεται ότι, το μοιραίο μονοθέσιο Mirage είχε απογειωθεί από την Τανάγρα μαζί με ένα διθέσιο αεροσκάφος όμοιου τύπου.

    Στις έρευνες συμμετέχουν πάνω από 20 ιπτάμενα μέσα, 10 σκάφη και τουλάχιστον 300 στρατιωτικοί, αστυνομικοί και πυροσβέστες. Στην προσπάθειά τους, προστίθεται σήμερα και Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού με ειδικό όργανο για τον εντοπισμό μετάλλων, που θα επιχειρήσει στον Ευβοϊκό. Την ίδια ώρα, οι επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας αναμένουν την ανάλυση των αεροφωτογραφιών, που τράβηξαν αεροσκάφη Phantom, για να εντοπίσουν τυχόν συντρίμμια του Mirage.

    Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έκανε γνωστό ότι στα αεροσκάφη υπάρχουν τρεις συσκευές εντοπισμού.

    Η πρώτη ενεργοποιείται με την εγκατάλειψη του χειριστή και μέσω των συχνοτήτων ασυρμάτου του αεροσκάφους εκπέμπει αυτόματα σήμα για τον εντοπισμό του. Η δεύτερη, Personal Locator Beacon (PLB), την οποία φέρει ο πιλότος μαζί του, ενεργοποιείται χειροκίνητα από τον ίδιο.

    Το Mirage 2000, που αγνοείται, διέθετε και τις δύο παραπάνω συσκευές, ενώ την τρίτη, που ονομάζεται Emergency Locator Transmitter (ELT, πομπός εντοπισμού ανάγκης), τη διαθέτουν πολιτικά αεροσκάφη καθώς και τα αεροσκάφη C-130, C-27 Spartan, VIP, το ΑΣΕΠΕ και τα ελικόπτερα CSAR, ενώ δε χρησιμοποιείται από πολεμικά αεροσκάφη, καθώς αφενός βοηθά τον εντοπισμό του αεροσκάφους από τον εχθρό και αφετέρου καταστρέφεται με την πρόσκρουση του αεροσκάφους στο έδαφος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ψάχνουν τον πιλότο

    Αγνοείται Mirage 2000

    [03] Κοινωνία

    Άρχισε η αποκομιδή

    Έληξε η απεργία

    15/4/2006 8:38:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Με καθαρούς δρόμους θα γιορτάσουμε το Πάσχα, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, οι εργαζόμενοι στους Δήμους αποφάσισαν τη λήξη της πολυήμερης απεργίας τους. Ήδη, η αποκομιδή των δεκάδων τόνων απορριμμάτων έχει αρχίσει, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τουλάχιστον τρεις ημέρες. Το απόγευμα της Παρασκευής, η συνάντηση των συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Θανάση Βεζυργιάννη, δεν είχε φέρει αποτέλεσμα, καθώς οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν μηνιαίο επίδομα 60 ευρώ, το οποίο απορρίπτει η ΚΕΔΚΕ, καθώς οι δήμαρχοι δηλώνουν αδυναμία να σηκώσουν το κόστος που συνεπάγεται.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δεν τα βρήκαν στα οικονομικά

    [04] Κοινωνία

    "Μάχη" για το τσίπουρο

    Κατοχυρώθηκαν ρετσίνα κρασί Νεμέας

    15/4/2006

    Πηγή: ΝΕΤ

    Αναμφισβήτητη επιτυχία χαρακτηρίζεται η αναγνώριση των ελληνικών κρασιών, και μάλιστα με την επίσημη ετικέτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ΗΠΑ, καθώς κατοχυρώνεται και προστατεύεται η ρετσίνα και το κρασί Νεμέας. Εν τω μεταξύ, δίνονται "μάχες" στο Ευρωκοινοβούλιο για να κατοχυρωθεί η ονομασία προελεύσεως στο τσίπουρο.Το 1988 είχαν γίνει και πάλι προσπάθειες να αναγνωριστεί το ελληνικό τσίπουρο, χωρίς όμως επιτυχία. Η ελληνική αποστολή σήμερα, όμως, είναι πολύ αισιόδοξη. Τα ελληνικά ποτά θα έχουν έτσι τη δυνατότητα να ταξιδέψουν ανά το κόσμο, χωρίς το κίνδυνο παραποίησής τους.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 15 April 2006 - 8:50:41 UTC