Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αίσιο τέλος για τους δυο ναυαγούς
  • [02] Στις κάλπες οι Ιταλοί
  • [03] Σκέφτονται βομβαρδισμό του Ιράν
  • [04] Εκλογές στην Ουγγαρία
  • [05] Κορυφώνεται η βία στη Γάζα

    [01] Κοινωνία

    Περισυνελέγησαν αργά το βράδυ

    Αίσιο τέλος για τους δυο ναυαγούς

    9/4/2006 11:22:00 πμ

    Πηγή: NET-AΠE

    Σώοι περισυνελέγησαν αργά το βράδυ μετά από τέσσερις ώρες παραμονής τους στη θάλασσα οι δύο επιβαίνοντες ταχύπλοου σκάφους που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαρωνίδας και Πόρου. Νωρίτερα και γύρω στις 19.30 το απόγευμα οι επιβαίνοντες του σκάφους "ANTE GEIA" είχαν εκπέμψει σήμα SOS, λόγω εισροής υδάτων και επικείμενης βύθισής του.Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι όμορες Λιμενικές Αρχές και εστάλησαν προς έρευνα στη θαλάσσια περιοχή τέσσερα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ενώ παράλληλα απογειώθηκαν ελικόπτερο SUPER PUMA και C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και εδόθη σήμα στα παραπλέοντα στην περιοχή πλοία για αυξημένη επιτήρηση.

    [02] Κόσμος

    Ψηφίζουν για νέα Βουλή, Γερουσία και Κυβέρνηση

    Στις κάλπες οι Ιταλοί

    9/4/2006 10:05:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/4/2006 11:50:08 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: AΠΕ-Reuters

    Στις κάλπες προσέρχονται από τις 8 το πρωί, 47 εκατομμύρια εκλογείς στην Ιταλία για να αναδείξουν νέα Βουλή, Γερουσία και Κυβέρνηση. Η ψηφοφορία θα διενεργείται επί δύο ημέρες ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα συνωστισμού που είχαν παρατηρηθεί το 2001, όταν οι βουλευτικές εκλογές έγιναν σε μία ημέρα και χιλιάδες άνθρωποι έμειναν στις ουρές για να ψηφίσουν πολύ αργότερα από το κλείσιμό τους. Την Κυριακή τα εκλογικά κέντρα θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 22:00, ενώ τη Δευτέρα από τις 07:00 έως τις 15:00 το μεσημέρι. Για πρώτη φορά, στα εκλογικά χρονικά της Ιταλίας ψήφισαν και οι περίπου 3 εκαταμμύρια Ιταλοί της διασποράς, με τις κάλπες να κλείνουν την Πέμπτη και την συμμετοχή στο 40%. Οι εκλογείς θα αναδείξουν τα 630 μέλη της βουλής και τα 315 μέλη της γερουσίας μέσω ενός νέου συστήματος ενισχυμένης αναλογικής.

    Αντίπαλοι ο συνασπισμός της κεντροδεξιάς υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πρωθυπουργό και ηγέτη του κόμματος "Φόρτσα Ιτάλια", που περιλαμβάνει ακόμα την Εθνική Συμμαχία του Τζιανφράνκο Φίνι, τη Λέγκα του Βορρά του Ουμπέρτο Μπόσι, και την Ένωση των Χριστιανοδημοκρατών και των Δημοκρατών του Κέντρου (UDC), και αυτός της κεντροαριστερής Ένωσης του πρώην προέδρου της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι, που περιλαμβάνει επίσης τους Αριστερούς Δημοκράτες του Πιέρο Φασίνο, τη Μαργαρίτα του πρώην δημάρχου της Ρώμης Φρανσέσκο Ρουτέλι, την Κομμουνιστική Επανίδρυση, τους Πράσινους και άλλο ένα το σοσιαλφιλελεύθερο κόμμα.

    Τα έως τώρα προγνωστικά δίνουν προβάδισμα στον Ρομάνο Πρόντι, όμως ο ρόλος των αναποφάσιστων Ιταλών ψηφοφόρων ίσως αποδειχθεί καθοριστικός, καθώς τις τελευταίες ημέρες πολιτικοί αναλυτές εξέφραζαν την άποψη ότι δεν αποκλείεται ακόμα και μια ισοψηφία μεταξύ των δυο αντιπάλων.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Repubblica: In quarantasette milioni al voto

    Corriera della Sera: Il Viminale:«Evitate code all'ultimo minuto»

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η ώρα της κάλπης

    [03] Κόσμος

    Οι ΗΠΑ για το πυρηνικό του πρόγραμμα

    Σκέφτονται βομβαρδισμό του Ιράν

    9/4/2006 11:32:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Σενάρια βομβαρδισμού του Ιράν εξετάζει η κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους ώστε να το αναγκάσει να τερματίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα. Η πληροφορία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ η οποία επικαλείται αξιωματούχους και αναλυτές. Αν και η επίθεση δεν σχεδιάζεται να γίνει άμεσα, η απειλή χρήσης βίας αποσκοπεί να πείσει τους Ιρανούς για τη σοβαρότητα των προθέσεων της Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Πεντάγωνο και η CIA έχουν στοχοποιήσει μεταξύ άλλων το εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου στο Νατάνζ και ένα εργαστήριο επεξεργασίας ουρανίου στο Ισπαχάν. Ο Μπους θεωρεί το Ιράν σοβαρή απειλή, που πρέπει να εξαλειφθεί πριν από το τέλος της προεδρίας του.

    Σχετικά Links:

    Washington Post

    [04] Κόσμος

    Εκλογές στην Ουγγαρία

    9/4/2006 10:42:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εκτός της Ιταλίας εκλογές διεξάγονται και στην Ουγγαρία, όπου 8 εκατομμύρια ψηφοφόροι προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να αναδείξουν την επόμενη κυβέρνηση της χώρας. Η αναμέτρηση δίνεται ανάμεσα στην απερχόμενη κυβέρνηση των Σοσιαλιστών, που υποστηρίζουν ότι η χώρα πρέπει να υιοθετήσει την παγκοσμιοποίηση, και μια αντιπολίτευση που προτάσσει μια πιο "πατριωτική" οικονομική πολιτική. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις οι Σοσιαλιστές και η Συμμαχία των Ελεύθερων Δημοκρατών προηγούνται με μικρό προβάδισμα επί της συντηρητικής Ουγγρικής Λαϊκής Ένωσης, αλλά και εδώ όπως και στην Ιταλία η αποχή θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

    Εάν είναι υψηλή, αυτό αναμένεται να ευνοήσει τους Σοσιαλιστές, όπως και στις εκλογές του 2002.

    Αν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για την πρώτη φορά που δεν θα σημειωθεί εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία μετά το 1989.

    Είναι η πέμπτη φορά που διεξάγονται εκλογές μετά το 1989 και η πρώτη μετά την ένταξη της χώρας των 10 εκατομμυρίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    [05] Μ. Ανατολή

    Επιθέσεις Ισραηλινών με εννιά νεκρούς

    Κορυφώνεται η βία στη Γάζα

    9/4/2006 10:58:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters

    Εννιά Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον δώδεκα τραυματίστηκαν, το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη Λωρίδα της Γάζας, μετά από συνεχείς επιθέσεις των Ισραηλινών, που είχαν ως στόχο να πλήξουν θυλάκια μαχητών από τα οποία εικάζεται ότι γίνονταν πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ. Τις επιδρομές καταδίκασε η Παλαιστινιακή Αρχή, ζητώντας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, να συνέλθει επειγόντως για να σταματήσει η επικίνδυνη αυτή κλιμάκωση της ισραηλινής βίας. Πιο ακραία υπήρξε η αντίδραση της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, που βρίσκεται στην εξουσία, που απείλησε το Ισραήλ με σκληρά αντίποινα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 9 April 2006 - 8:51:01 UTC