Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-03-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δε μολύνθηκαν άλλοι ασθενείς
  • [02] Απολογήθηκαν για την αγοραπωλησία του βρέφους
  • [03] Κλειστά για δύο ημέρες τα βενζινάδικα
  • [04] Μπερλουσκόνι κατά… Κίνας
  • [05] Αιματηρή επίθεση στο Αφγανιστάν
  • [06] Ανοίγει ο διάλογος για το Ασφαλιστικό
  • [07] ΠΑΟ: "Σοκ" με Βύντρα
  • [08] ΠΑΟ: Συνάντηση "Τζίγγερ"-Μπεχράκη
  • [09] Δικαιώθηκε ο Ντέταρι
  • [10] Το "top 10" του "All Star Game"
  • [11] Το φάιναλ-8 του Κυπέλλου
  • [12] "Στο σφυρί" η Λίβερπουλ
  • [13] "Δίνουν ρέστα" στη Μαδρίτη για Ρούνι
  • [14] "Δουλεύει" για τον Έρικσον ο Μπέκαμ
  • [15] Νέα γενιά κινητών
  • [16] Desperate Housewives… στο PC
  • [17] Κοτόπουλο γιοκ!
  • [18] Φαρσέρ ασθενοφόρων!

    [01] Κοινωνία

    Από τον αιμοδότη-φορέα του AIDS

    Δε μολύνθηκαν άλλοι ασθενείς

    29/3/2006 3:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/3/2006 8:13:42 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Κανένας άλλος ασθενής δεν έχει μεταγγιστεί με τη μολυσμένη παρτίδα αίματος του 38χρονου αιμοδότη φορέα του ιού του AIDS, διαβεβαιώνουν οι επιστήμονες, μετά το σάλο, που προκλήθηκε όταν έγινε γνωστό ότι μία 17χρονη, που πάσχει από Μεσογειακή Αναιμία, και ένας 76χρονος καρδιοπαθής δέχθηκαν αίμα μολυσμένο με τον ιό του AIDS, από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Εισαγγελική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, για τυχόν ευθύνες, που αφορούν την πρόκληση σωματικής βλάβης, ενώ παράλληλα εξετάζεται αν κινήθηκαν όλες οι δέουσες διαδικασίες ελέγχου του αίματος. Στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Βασίλη Φλωρίδη, στον οποίο ανατέθηκε η διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, έπειτα από παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ιωαννίδη, θα κληθεί να καταθέσει ο διευθυντής του Κέντρου Αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Λεωνίδας Παπαγιάννης. Ο εισαγγελέας θα διερευνήσει αν τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου του αίματος που προορίζεται για τη μετάγγιση. Αμέσως μετά αναμένεται να καταθέσει ο 38χρονος αιμοδότης -φορέας του ιού HIV. Το ενδιαφέρον στην κατάθεση του 38χρονου επικεντρώνεται στο αν ο ίδιος γνώριζε ότι είχε μολυνθεί με τον ιό κατά την ημέρα της αιμοδοσίας.

    Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε, την Τρίτη, ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανακοινώθηκε ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες για την τοποθέτηση του ειδικού εξοπλισμού σε όλα τα νοσοκομειακά κέντρα για το μοριακό έλεγχο του αίματος, μέθοδος γνωστή με την ονομασία ΝΑΤ. Ωστόσο, οι επιστήμονες σημειώνουν ότι με καμία μέθοδο δεν εκμηδενίζεται ο κίνδυνος, καθώς ακόμη και η μέθοδος ΝΑΤ αφήνει "ανοικτό" το "σιωπηλό παράθυρο" για 11 ημέρες.

    Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι

    Μέχρι το τέλος Μαΐου, το σύστημα μοριακού ελέγχου θα διαθέτουν και τα 14 κέντρα αιμοδοσίας στη χώρα μας, όπου θα ελέγχεται όλο το διαθέσιμο αίμα πριν μεταγγιστεί. Σήμερα, μόνο τα οκτώ έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μοριακό έλεγχο αίματος.

    Όμως, όπως επισημαίνεται, καμία μέθοδος δεν εξασφαλίζει 100% τους ασθενείς, ενώ καθοριστικός παράγοντας είναι η ειλικρίνεια του αιμοδότη, καθώς σύμφωνα με έρευνα το 7% των περιστασιακών αιμοδοτών λένε ψέματα για την σεξουαλική τους ζωή πριν δώσουν αίμα.

    Οι δύο ασθενείς, που μολύνθηκαν, καθώς και ο αιμοδότης, του οποίου η σύζυγος βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, βρίσκονται υπό ιατρική και ψυχολογική παρακολούθηση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φονική μετάγγιση

    [02] Κοινωνία

    Οι τρεις Βουλγάρες και ο Έλληνας δικηγόρος

    Απολογήθηκαν για την αγοραπωλησία του βρέφους

    29/3/2006 5:35:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: NET, AΠΕ

    Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 15.000 ευρώ αφέθηκε, την Τετάρτη, ο δικηγόρος Παναγιώτης Παπαλελούδης, που κατηγορείται για συμμετοχή στην αγοραπωλησία βρέφους μετά την απολογία του στον ανακριτή. Ο Παπαλελούδης υποστήριξε ότι η μόνη του εμπλοκή στην υπόθεση ήταν η σύνταξη των εγγράφων για την υιοθεσία, για την οποία, όπως ισχυρίστηκε, δε γνώριζε ότι είναι παράνομη. Στον ανακριτή απολογήθηκαν και οι τρεις γυναίκες από τη Βουλγαρία, που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της συμμετοχής σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών, και οι οποίες κρίθηκαν προφυλακιστέες επειδή ήταν αγνώστου διαμονής. Οι γυναίκες αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη στο κύκλωμα, ενώ η μητέρα του βρέφους υποστήριξε ότι θα έδινε το παιδί της, χωρίς να πάρει χρήματα, επειδή δεν μπορούσε να το μεγαλώσει.

    Εκτός Υπουργείου και Αστυνομίας ο δικηγόρος

    Η υπόθεση του 41χρονου δικηγόρου, που διέθετε σύμβαση ειδικού επιστήμονα ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με το υπουργείο Τύπου και είχε αποσπαστεί στο Υπουργείο Απασχόλησης με υπουργική απόφαση, απασχόλησε, την Τετάρτη, και το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο της Αστυνομίας καθώς ήταν διορισμένος ως ωρομίσθιος καθηγητής στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας από το εκπαιδευτικό έτος 1994-5.

    Με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Αναστάσιου Δημοσχάκη, συνεδρίασε εκτάκτως το Συμβούλιο της Σχολής και αποφάσισε την παύση του δικηγόρου από τα διδακτικά του καθήκοντα.

    Μία ημέρα νωρίτερα, με απόφαση του υπουργού Απασχόλησης, Σάββα Τσιτουρίδη, διακόπηκε η σχέση του με το Υπουργείο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διώξεις για την εμπορία βρέφους

    Σημείωση: Απόσπασμα σχετικής δίκης

    [03] Κοινωνία

    Στις 30 και 31 Μαρτίου, σε όλη τη χώρα

    Κλειστά για δύο ημέρες τα βενζινάδικα

    29/3/2006 3:57:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105.8

    Βενζίνη για δύο τουλάχιστον ημέρες θα πρέπει να προμηθευτούν οι οδηγοί, καθώς κλειστά θα παραμείνουν τα βενζινάδικα στις 30 και 31 Μαρτίου. Παράλληλα, θα ακινητοποιηθούν τα βυτιοφόρα μεταφοράς υγρών καυσίμων, σε μία κοινή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών και της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Βυτιοφόρων, που ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου. Μάλιστα, εκπρόσωποι των βενζινοπωλών αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεών τους επ αόριστον, θέμα για το οποίο θα αποφασίσει η συντονιστική τους επιτροπή. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Βενζινοπωλών Νομού Αττικής, από το πρωί της Πέμπτης και κατά τη διάρκεια της 48ωρης κινητοποίηση θα συγκροτηθούν μεικτές ομάδες περιφρούρησης από τους φορείς που συμμετέχουν στην απεργία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κλείνουν τα πρατήρια

    [04] Κόσμος

    Μπερλουσκόνι κατά Κίνας

    29/3/2006 7:37:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC, Reuters, ΝΕT

    Νέα προκλητική εμφάνιση πραγματοποίησε, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος ενόψει των εκλογών του Απριλίου, δε σταματά να ταράζει τα νερά με τις δηλώσεις του. Αυτή τη φορά, στο στόχαστρό του, μπήκε η κομουνιστική Κίνα. Μιλώντας, την Κυριακή, σε συγκέντρωση οπαδών του, στη Νάπολη, επιτέθηκε εναντίον της κομουνιστικής Κίνας λέγοντας: "Με κατηγορούν ότι είπα πως οι [Κινέζοι] κομουνιστές έτρωγαν παιδιά. Όμως, διαβάστε τη Μαύρη Βίβλο του Κομμουνισμού και θα δείτε ότι επί Μάο δεν έτρωγαν τα μωρά, αλλά τα έβραζαν και τα έκαναν λίπασμα για τα χωράφια". Όπως ήταν φυσικό, οι παραπάνω δηλώσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών, που με ανακοίνωσή του εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τα αβάσιμα σχόλια.

    Η "θύελλα Μπερλουσκόνι", όμως, δε σταμάτησε εδώ. Απαντώντας σε μία κάπως προκλητική ερώτηση δημοσιογράφου, που του είπε πως ο κόσμος λέει ότι έχει τρελαθεί, είπε: "Τα κομμουνιστικά κόμματα του ανατολικού μπλοκ, όταν τους τελείωναν τα επιχειρήματα, συνήθιζαν να λένε ότι οι αντίπαλοί τους ήταν τρελοί και τους έβαζαν σε τρελοκομεία ".

    Ο Μπερλουσκόνι έχει κατηγορηθεί από τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι έχει εμμονή με την "κομουνιστική απειλή " στην Ιταλία, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές, που έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια, με τις μεγαλόστομες δηλώσεις του.

    "Είμαι ο Χριστός της πολιτικής [] Θυσιάζομαι για όλους", είχε πει χαρακτηριστικά στην αρχή της προεκλογικής του εκστρατείας.

    Όμως, φαίνεται ότι αυτή τα σχόλιά του για την Κίνα είναι πολύ πιο σοβαρά, από τα πολιτικά του σχόλια. Ο κυριότερος αντίπαλός του, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τον περνά κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες στην προτίμηση των ψηφοφόρων, Ρομάνο Πρόντι , χαρακτήρισε "αδιανόητες" τις πρωθυπουργικές δηλώσεις τονίζοντας ότι η ζημία που προκαλείται στην Ιταλία από την προσβολή ενός λαού 1,3 δις είναι εξαιρετικά σημαντική.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα έχει ανακηρύξει το 2006, ως Έτος της Ιταλίας.

    [05] Κόσμος

    14 νεκροί - 4 τραυματίες

    Αιματηρή επίθεση στο Αφγανιστάν

    29/3/2006 11:52:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, BBC, ΑΠΕ

    Δεκατέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών δύο ξένοι στρατιώτες, σε επίθεση Ταλιμπάν εναντίον αμερικανικών δυνάμεων, την Τετάρτη στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με ανακοινωθέν του Αμερικανικού στρατού τρία μέλη της υπό αμερικανική διοίκηση δύναμης και ένας Αφγανός στρατιώτης τραυματίσθηκαν. Οι Ταλιμπάν ανέφεραν ότι δυνάμεις τους επιτέθηκαν σε ξένους στρατιώτες στην νότια επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν. Ο ένας από τους ξένους στρατιώτες που σκοτώθηκαν είναι Αμερικανός. Ο στρατός των ΗΠΑ δεν διευκρίνισε την εθνικότητα του δεύτερου στρατιώτη που έχασε την ζωή του από την επίθεση μιας "σημαντικής" δύναμης ενόπλων. Το 2005 είχαν σκοτωθεί περίπου 60 Αμερικανοί στρατιώτες, αριθμός μεγαλύτερος από το 2001, όταν οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν για να ανατρέψουν τους Ταλιμπάν και να καταδιώξουν τον ηγέτη τους, μουλά Μοχάμεντ Ομάρ, και τον φερόμενο ως ηγέτη της αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Reuters: Taliban say Afghan offensive is on, 22 dead

    [06] Οικονομία

    Διαμήνυσε ο Υπουργός Απασχόλησης

    Ανοίγει ο διάλογος για το Ασφαλιστικό

    29/3/2006 5:02:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Διάλογο για το Ασφαλιστικό με όσους από τους κοινωνικούς εταίρους δεχθούν να συμμετάσχουν είναι αποφασισμένη να ανοίξει η Κυβέρνηση, όπως διεμήνυσε ο υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης, μιλώντας, την Τετάρτη, στο 23ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής. "Θα βρούμε τις λύσεις για να φτάσουμε σε ένα ασφαλιστικό σύστημα το οποίο θα έχει τρία χαρακτηριστικά. Θα είναι κοινωνικά δίκαιο, θα είναι οικονομικά ορθολογικό και θα έχει μια πολύ μακρά προοπτική", τόνισε ο κ. Τσιτουρίδης σημειώνοντας ότι στόχος του διαλόγου είναι να διαγνώσει το αναλογιστικό έλλειμμα των ταμείων. Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Απασχόλησης του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε λόγο για "ιατρικό συμβούλιο με στόχο τον ακρωτηριασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων".

    Νέες κινητοποιήσεις σε περίπτωση μη συμφωνίας

    Στο μεταξύ, νέες κινητοποιήσεις προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, που θεωρεί ότι δε θα υπάρξει συμφωνία στη συνάντηση ΓΣΕΕ-εργοδοτών, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι δε θα είναι ξανά υποψήφιος για πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου των εργαζομένων, Γιώργου Κουτρουμάνη, η συζήτηση για τα προβλήματα του Ασφαλιστικού προκαλεί κύμα φυγής των εργαζομένων, με αποτέλεσμα η μέση ηλικία συνταξιοδότησης να πέσει στα 62,9 έτη από 63,3.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟ: "Σοκ" με Βύντρα

    29/3/2006 8:43:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η ατυχία χτύπησε τον Λουκά Βύντρα. Ο Έλληνας διεθνής δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού αποχώρησε τραυματίας από την προπόνηση και οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πως θα επανέρθει σε αγωνιστική δράση σε ένα μήνα. Συγκεκριμένα, η μαγνητική στην οποία υπεβλήθη ο Έλληνας μπακ, έδειξε θλάση στο δικέφαλο, ένας τραυματισμός που μοιάζει αρκετά με αυτόν του Φίλιππου Δάρλα, που είχε υποστεί θλάση στον τετρακέφαλο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (5 Μαρτίου) και ακολουθεί ακόμη ατομικό πρόγραμμα. Το σίγουρο είναι πως ο Βύντρα θα απουσιάσει από το σημαντικό παιχνίδι των "πράσινων" με την Ξάνθη εκτός έδρας. Αυτό σημαίνει πως θέση στη βασική εντεκάδα θα πάρει λογικά ο Μίκαελ Νίλσον. Στα υπόλοιπα, ενοχλήσεις στους προσαγωγούς αισθάνθηκε ο Γιάννης Γκούμας αλλά δεν υπάρχει θέμα απουσίας του από το παιχνίδι κόντρα στους Ακρίτες. Χαλάρωμα έκαναν οι Αλέξανδρος Τζόλης και Σωτήρης Δάρλας που είναι τραυματίες.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟ: Συνάντηση "Τζίγγερ"-Μπεχράκη

    29/3/2006 6:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με τον νέο Δήμαρχο της Αθήνας, κ. Θεόδωρο Μπεχράκη, συναντήθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Γιάννης Βαρδινογιάνης. Το θέμα της συζήτησης ήταν φυσικά το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό και το κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν ευχάριστο. Παράλληλα εκφράστηκε αισιοδοξία ότι με τη βοήθεια του ΥΠΕΧΩΔΕ οι διαδικασίες θα προχωρήσουν πιο γρήγορα. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπεχράκης τόνισε πως "ότι η ενημέρωση που έκανα στον κύριο Βαρδινογιάννη, από πλευράς δήμου, ήταν πλήρης. Όλες οι σκέψεις μας έχουν αποτυπωθεί στο χαρτί, έχουν δοθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ και περιμένουμε τις πρωτοβουλίες του αρμόδιου υπουργού της κυβέρνησης, του φίλου μας του Γιώργου Σουφλιά, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε", ενώ από την πλευρά του ο κ. Βαρδινογιάννης τόνισε "ότι στόχος όλων των εμπλεκομένων είναι η ρύθμιση για το νέο γήπεδο να έχει υπογραφεί έως το Μάιο".

    Αρχικά ο κ. Μπεχράκης, ο οποίος συναντήθηκε για πρώτη φορά με το κ. Βαρδινογιάννη για το γήπεδο του Παναθηναϊκού μετά την αποχώρηση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, είπε: "Νομίζω ότι η ενημέρωση που έκανα στον κύριο Βαρδινογιάννη, από πλευράς δήμου, ήταν πλήρης. Όλες οι σκέψεις μας έχουν αποτυπωθεί στο χαρτί, έχουν δοθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ και περιμένουμε τις πρωτοβουλίες του αρμόδιου υπουργού της κυβέρνησης, του φίλου μας του Γιώργου Σουφλιά, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Ελπίζουμε ότι η βοήθεια της κυβέρνησης θα είναι σημαντική. Έχω ξαναπεί ότι για να φέρουμε εις πέρας το μεγάλο αυτό εγχείρημα, χρειαζόμαστε δίπλα μας την κυβέρνηση. Ελπίζουμε ότι θα την έχουμε και όλα θα πάνε καλά".

    Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού από την πλευρά του τόνισε ότι στόχος όλων των εμπλεκομένων είναι η ρύθμιση για το νέο γήπεδο να έχει υπογραφεί έως το Μάιο: "Πιστεύω ότι είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα και θα τα τηρήσουμε μέχρι τέλους. Η συνεργασία με το δήμο είναι άψογη και νομίζω ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς. Βέβαια, έχουμε στόχο τέλος Μαΐου να έχει γίνει η ρύθμιση, αλλά νομίζω ότι ο κ. Σουφλιάς που είναι ο αρμόδιος υπουργός, έχει όλο το χρόνο μπροστά του για να χωροθετήσει και να κάνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Συνεργαζόμαστε όλοι μαζί για να μπορέσουμε να συντονιστούμε λίγο καλύτερα, με σκοπό να επιταχύνουμε ορισμένες διαδικασίες".

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δικαιώθηκε ο Ντέταρι

    29/3/2006 1:17:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών στην τελευταία της συνεδρίαση, έκανε δεκτή την έφεση του προπονητή Λάγιος Ντέταρι κατά της ΠΑΕ Πανσερραϊκός και της 981/2005 απόφασης της ΕΕΟΔΕΠ/ΕΠΑΕ. Εξαφανίζει κατά ένα μέρος την εκκαλούμενη απόφαση. Δέχεται κατά ένα μέρος την προσφυγή. Υποχρεώνει την ΠΑΕ να καταβάλει στον προσφεύγοντα το ποσό των 5.000 ευρώ με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της προσφυγής. Σε άλλη της απόφαση η επιτροπή απέρριψε κατ ουσίαν τις εφέσεις της ΠΑΕ Καλλιθέα και του κ. Π. Λεμονή κατά της υπ΄ αριθμ. 886/2005 απόφασης της ΕΕΟΔΕΠ/ΕΠΑΕ.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Το "top 10" του "All Star Game"

    29/3/2006 1:05:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γιορτή του ελληνικού ποδοσφαίρου, του 4ου All Star Game έχει ξεκινήσει. Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στις 19 Απριλίου θα βρεθούν αντιμέτωποι οι κορυφαίοι Έλληνες-Κύπριοι και ξένοι αθλητές που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής. Ύστερα από τη συμπλήρωση δύο εβδομάδων στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των παικτών και προπονητών που θα συμμετάσχουν στο λαμπερό ραντεβού, σημειώθηκαν μερικές ανακατατάξεις σε σχέση με τα αποτελέσματα στους 3.000 ψηφοφόρους. Οι δέκα ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες προτιμήσεις του κοινού μέχρι στιγμής, είναι οι ακόλουθοι: 1. Νικοπολίδης, 2. Γκαλίνοβιτς, 3. Κοτσόλης, 4. Σορεντίνο, 5. Ριβάλντο, 6 Σηφάκης, 7. Τσιρίλο, 8. Τουρέ, 9. Φερναντέζ, 10. Κωνσταντίνου. Υπενθυμίζεται ότι το αποτέλεσμα θα διαμορφωθεί από τις ψήφους του κοινού (κατά 70%) και των ποδοσφαιριστών και προπονητών των ομάδων Α΄ Εθνικής (30%), που επίσης θα επιλέξουν τους κορυφαίους για το All Star Game. Η ανάδειξη των καλύτερων παικτών και προπονητών γίνεται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης (www.all-star-game.gr) και των site www.epo.gr, www.supersport.gr, www.sport.gr, www.fairplay.gr. Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 10 Απριλίου.

    Και η ψηφοφορία συνεχίζεται

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα έπειτα από τις δύο πρώτες εβδομάδες της εν εξελίξει ψηφοφορίας:

    ΕΛΛΗΝΕΣ-ΚΥΠΡΙΟΙ

    Τερματοφύλακες ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ (Ολυμπιακός), ΚΟΤΣΟΛΗΣ (Λάρισα), ΣΗΦΑΚΗΣ (ΟΦΗ), ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ (Καλλιθέα), ΑΜΠΑΡΗΣ (Ηρακλής).

    Αμυντικοί ΑΝΤΖΑΣ (Skoda Ξάνθη), ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ (Ολυμπιακός), ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ (Λάρισα), ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΕΚ), ΔΑΡΛΑΣ (Παναθηναϊκός).

    Μέσοι ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ (Ολυμπιακός), ΑΛΩΝΕΥΤΗΣ (Λάρισα), ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ (ΑΕΚ), ΛΑΓΟΣ (Ηρακλής), ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ (ΠΑΟΚ).

    Επιθετικοί ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Ολυμπιακός), ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΕΚ), ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Παναθηναϊκός), ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ (ΠΑΟΚ), ΜΑΝΤΖΙΟΣ (Παναθηναϊκός).

    Προπονητές ΔΩΝΗΣ (Λάρισα), ΚΩΦΙΔΗΣ (Ηρακλής), ΜΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ (Skoda Ξάνθη)

    ΞΕΝΟΙ

    Τερματοφύλακες ΓΚΑΛΙΝΟΒΙΤΣ (Παναθηναϊκός), ΣΟΡΕΝΤΙΝΟ (ΑΕΚ), ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ (ΠΑΟΚ), ΠΙΖΑΝΟΦΣΚΙ (Skoda Ξάνθη), ΜΠΕΚΙΑΪ (Ιωνικός).

    Αμυντικοί ΤΣΙΡΙΛΟ (ΑΕΚ), ΜΟΡΙΣ (Παναθηναϊκός), ΟΥΝΤΕΖΕ (ΠΑΟΚ), ΣΟΥΡΕΡ (Ολυμπιακός), ΠΑΒΙΟ (Skoda Ξάνθη)

    Μέσοι ΡΙΒΑΛΝΤΟ (Ολυμπιακός), ΤΟΥΡΕ (Ολυμπιακός), ΕΜΕΡΣΟΝ (ΑΕΚ), ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ (Παναθηναϊκός), ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ (Ολυμπιακός)

    Επιθετικοί ΚΛΕΪΤΟΝ (Απ. Καλαμαριάς), ΤΖΙΜΠΟΥΡ (Ατρόμητος), ΖΟΥΛΙΟ ΖΕΖΑΡ (ΑΕΚ), ΜΑΚΟΡ (Ιωνικός), ΜΠΑΜΠΑΓΚΙΝΤΑ (Ολυμπιακός)

    Προπονητές ΣΟΛΙΝΤ (Ολυμπιακός), ΣΑΝΤΟΣ (ΑΕΚ), ΜΑΛΕΖΑΝΙ (Παναθηναϊκός)

    [11] Βόλεϊ

    Το φάιναλ-8 του Κυπέλλου

    29/3/2006 7:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το Κύπελλο Ελλάδας και το φάιναλ-8 στο Βόλεϊ ανοίγει την Πέμπτη την αυλαία με δύο αναμετρήσεις. Το παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό ξεχωρίζει, με τους "πράσινους" να είναι το φαβορί. Το άλλο παιχνίδι της ημέρας είναι αυτό ανάμεσα στην Ορεστιάδα και τον Ολυμπιακό. Την Παρασκευή, στους άλλους δύο προημιτελικούς, η ΕΑ Πατρών αντιμετωπίζει το Παγκράτι και ο Ηρακλής τη Λαμία. Φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου θεωρούνται ο Παναθηναϊκός και ο Ηρακλής αφού η υπεροχή τους έναντι των υπόλοιπων ομάδων σε κλάση, ποιότητα και εμπειρία είναι αναμφισβήτητη. Ο Ολυμπιακός αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό αφού έχει αποδείξει πως στην καλή του μέρα μπορεί να νικήσει κάθε αντίπαλο, όπως έχουν κάνει με τον Παναθηναϊκό, αλλά στην κακή τους μέρα μπορεί να χάσουν ακόμα και εύκολα από ομάδες με μικρότερη δυναμικότητα, όπως συνέβη με "νεοφώτιστους" στην Α1, Πανερυθραϊκό και Λαμία. Η απουσία του πασαδόρου Γιόρντι Γκενς (τραυματίας) αποδυναμώνει, τουλάχιστον θεωρητικά, τον ΠΑΟΚ, ενώ οι μονοί αγώνες αποτελούν κίνητρο για τις υποδεέστερες ομάδες, ώστε να «τα δώσουν όλα» απέναντι στους ισχυρότερους αντιπάλους τους. Η κλήρωση των ημιτελικών της διοργάνωσης θα γίνει την Παρασκευή, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τέταρτου προημιτελικού Ηρακλής-Λαμία.

    Το πρόγραμμα

    Πέμπτη 30/3: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (18:00), Ορεστιάδα-Ολυμπιακός (20:30)

    Παρασκευή 31/3: ΕΑ Πατρών-Παγκράτι (18:00), Ηρακλής-Λαμία (20:30)

    Σάββατο 1/4: 1ος ημιτελικός (16:30, ΕΤ1), 2ος ημιτελικός (19:00)

    Κυριακή 2/4: Τελικός (16:00, ΕΤ1)

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Στο σφυρί" η Λίβερπουλ

    29/3/2006 2:48:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μία περαιτέρω οικονομική ενίσχυση αναζητά μέσω τρίτων η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας. Συγκεκριμένα οι "ρεντς" επιχειρούν ανοίγματα προς νέους επενδυτές και για αυτό το λόγο όλο το τελευταίο διάστημα οι άνθρωποι του συλλόγου βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις με επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, χωρίς όμως να αποκλείεται και το ενδεχόμενο πώλησης της ομάδας. Ένας από αυτούς που θα ενδιαφερόταν για την απόκτηση της Λίβερπουλ, φαίνεται πως είναι από την Ισπανία, ο μεγιστάνας πρώην πρόεδρος της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, Χουάν Βιγιαλόνγκα. Ο ισχυρός άνδρας της ισπανικής "Telefonica", που βρέθηκε πρόσφατα στο Άνφιλντ και συζήτησε με τον πρόεδρο, Ντεϊβιντ Μουρ, σε περίπτωση που κάνει πράξη το ενδιαφέρον του θα διευρύνει την ισπανική αποικία που έχουν δημιουργήσει στην ομάδα οι παρουσίες των συμπατριωτών του, Ράφα Μπενίτεθ, Τσάβι Αλόνζο, Λουίς Γκαρσία, Φερνάντο Μοριέντες και Πέπε Ρεϊνα.

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Δίνουν ρέστα" στη Μαδρίτη για Ρούνι

    29/3/2006 2:11:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μπορεί ακόμη να μην έχει βρεθεί ο άνθρωπος που θα κάτσει στον πάγκο των "γκαλάκτικος", εν τούτοις όμως η Ρεάλ Μαδρίτης, έχει εδώ και καιρό καθορίσει τον πρωταρχικό μεταγραφικό της στόχο, που δεν είναι άλλος από το διεθνή άσο της Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ, Γουεϊν Ρούνι. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής ιστοσελίδας "As" οι ιθύνοντες της "βασίλισσας" θέλουν να χτίσουν την ομάδα του μέλλοντος γύρω από το Ρούνι και τα νεαρά ταλέντα της ομάδας, Ρομπίνιο, Ράμος και Σισίνιο. Το εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεράσει η Ρεάλ Μαδρίτης στην απόκτηση του Άγγλου διεθνή , ακούει στο όνομα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Σκοτσέζος τεχνικός των "μπέμπηδων" έχει εισηγηθεί στην διοίκηση του συλλόγου την παραμονή των Ρούνι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Ρίο Φέρντιναντ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Δουλεύει" για τον Έρικσον ο Μπέκαμ

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Δουλεύει" για τον Έρικσον ο Μπέκαμ

    29/3/2006 1:55:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Προσπάθειες να φέρει τον Σουηδό ομοσπονδιακό τεχνικό της Αγγλίας, Σβεν Γκόραν Έρικσον στην Μαδρίτη, κάνει ο Βρετανός άσος της Ρεάλ, Ντεϊβιντ Μπέκαμ, που όπως φαίνεται ενδιαφέρεται για το μέλλον του Σκανδιναβού προπονητή, μετά το Μουντιάλ της Γερμανίας. Έτσι το όνομα του κ. Έρικσον συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των υποψηφίων τεχνικών που κρατά στα χέρια του ο πρόεδρος της ομάδας, Φερνάντο Μαρτίν μαζί με αυτά των Αντσελότι, Λίπι, Καπέλο, Μπενίτεθ, Μουρίνιο και Βενγκέρ. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "The Sun" ο αρχηγός της Αγγλίας, έπλεξε το εγκώμιο του Σουηδού προπονητή λέγοντας τα εξής: "Ο Έρικσον είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές και είναι φυσικό το όνομά του να φιγουράρει στη λίστα των εκλεκτών της Ρεάλ Μαδρίτης" υποστήριξε ο Ντέϊβιντ Μπέκαμ.

    [15] Τεχνολογία

    Για να αυξηθούν τα κέρδη

    Νέα γενιά κινητών

    29/3/2006 3:04:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Benton Compolicy / Reuters

    Μία νέα ηλικιακή ομάδα, αυτή των 7-12 ετών προσεγγίζουν οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Ιαπωνία, για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Και στην προσπάθεια τους αυτή, δημιούργησαν κινητά τηλέφωνα για μαθητές Δημοτικού. Ουσιαστικά, πρόκειται για συσκευές εξοπλισμένες με μια σειρά αντι-εγκληματικών χαρακτηριστικών ασφάλειας, εκπαιδευτικό περιεχόμενο και ελεγχόμενη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ο αυξημένος ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στην Ιαπωνία έχει οδηγήσει σε συρρίκνωση των εσόδων και των κερδών, την ώρα που η αγορά αγγίζει τα επίπεδα κορεσμού.

    [16] Τεχνολογία

    Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2006

    Desperate Housewives στο PC

    29/3/2006 12:52:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Από την οθόνη της τηλεόρασης στην οθόνη του υπολογιστή σας! Η βραβευμένη με χρυσή σφαίρα τηλεοπτική σειρά "Νοικοκυρές σε απόγνωση" έγινε interactive παιχνίδι, που θα λατρέψουν όχι μόνο οι θαυμαστές της, αλλά και όσοι θέλουν να ζήσουν λίγο δράμα, ίντριγκα και κουτσομπολιό. Το pc game μεταφέρει τους παίκτες στη Wisteria Lane, στην περίφημη οδό, όπου διαδραματίζεται η σειρά. Η εταιρεία Buena Vista Games προσπάθησε να αναπαραστήσει με κάθε λεπτομέρεια, όσα συμβαίνουν στο μικρόκοσμο των νοικοκυρών. Οι παίκτες θα μπορούν να μιλήσουν με τις ηρωίδες Μπρι, Λινέτ, Γκαμπριέλ και Σούζαν, να κουτσομπολέψουν μαζί τους, βγάζοντας άλλοτε τον καλό και άλλοτε τον κακό τους εαυτό. Στόχος θα είναι, η αποκάλυψη σκοτεινών μυστικών, με ροζ αποχρώσεις. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2006.

    [17] Παράξενα

    Τέλος τα πουλερικά από το μενού των κροκόδειλων

    Κοτόπουλο γιοκ!

    29/3/2006 3:30:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    "Θύματα"της γρίπης των πτηνών, έπεσαν πρόσφατα και οι κροκόδειλοι. Σε πάρκο του νότιου Ισραήλ, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν προληπτικά να αφαιρέσουν από το μενού των ερπετών το κοτόπουλο, λόγω της γρίπης των πτηνών, που έκανε στις αρχές του μήνα την εμφάνιση της στη χώρα. "Οι κροκόδειλοί μας πρέπει να αρκεστούν στο κόκκινο κρέας και τα ψάρια" δήλωσε ο Νταβίντ Γκολάν υπεύθυνος του πάρκου υπογραμμίζοντας ότι τα ερπετά δεν θα στερηθούν τίποτα, μιας και τρώνε τα πάντα. "Τα τρώνε όλα, ακόμη και χαλασμένο κρέας. Φροντίζω απλώς να μην τους δίνω τροφή πολύ λιπαρή" πρόσθεσε συμπληρώνοντας ότι τα περισσότερα από τα ερπετά πάσχουν από παχυσαρκία.

    [18] Παράξενα

    Στην Κροατία

    Φαρσέρ ασθενοφόρων!

    29/3/2006 2:27:00 μμ

    Με τα νεύρα των υπαλλήλων των ασθενοφόρων της πόλης Σίμπενιτς έπαιζε μία γυναίκα στην Κροατία. Για εκδίκηση αλλά και για πλάκα, όπως η ίδια είπε στους αστυνομικούς που την συνέλαβαν, έκανε εκατοντάδες κλήσεις στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας, επικαλούμενη επείγον πρόβλημα υγείας και ζητώντας ασθενοφόρο. Χαρακτηριστικό του θράσους της, ήταν το γεγονός ότι μέσα σε τρεις μέρες είχε καλέσει τα επείγοντα, περισσότερες από 200 φορές! Η γυναίκα, που διώκεται ποινικά είχε απασχολήσει και πάλι τις αρχές για το ίδιο θέμα και πέρσι. Τότε μάλιστα, είχε κάνει ρεκόρ φαρσών, πραγματοποιώντας 10.000 κλήσεις μέσα σε ένα μήνα. Όπως εξήγησε το έκανε από εκδίκηση, επειδή, μία φορά που είχε ανάγκη έκτακτης βοήθειας δεν της είχαν συμπεριφερθεί καλά.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 29 March 2006 - 17:54:53 UTC