Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-03-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Μπακογιάννη με Νίμιτς
  • [02] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών
  • [03] Ξεκαθάρισμα λογαριασμών
  • [04] Σύντομα η έκδοση Βαβύλη
  • [05] Παρελάσεις διαμαρτυρίας
  • [06] Σε ψυχιατρείο ο 26χρονος
  • [07] Αγνοείται ψαράς
  • [08] "Σνομπάρουν" τον ντε Βιλπέν
  • [09] Ταραχές στους δρόμους του Μινσκ
  • [10] Β’ Εθνική: Έμειναν στο "X" στην Πάτρα
  • [11] Έκανε "προπόνηση πριν τη μάχη" ο ΠΑΟ
  • [12] Με άνεση ο Απόλλωνας Πάτρας
  • [13] ΝΒΑ: Ο Κόμπι έδωσε τη νίκη
  • [14] Ρέγκε φιέστα
  • [15] Κρούσμα Η5Ν1 σε κόκκορα

    [01] Πολιτική

    Επί τάπητος το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

    Συνάντηση Μπακογιάννη με Νίμιτς

    25/3/2006 5:20:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Σε θερμό κλίμα διεξήχθησαν οι συνομιλίες που είχε χθες στο Λευκό Οίκο η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους. Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη θετική στάση του Αμερικανού προέδρου, αναχώρησε κατόπιν για τη Νέα Υόρκη όπου από ώρα σε ώρα αναμένεται να συναντηθεί με τον ειδικό μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.

    Αμέσως μετά, η υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας θα παρευρεθεί στη δοξολογία για την εθνική επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Μανχάταν. Στη δοξολογία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

    Το βράδυ, η κ. Μπακογιάννη θα παραστεί σε δεξίωση στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, στη Νέα Υόρκη όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετά στελέχη ομογενειακών φορέων, αλλά και εκπροσώπους των δημοτικών και των πολιτειακών αρχών της πόλης.

    Τη Δευτέρα, η κ. Μπακογιάννη θα λάβει μέρος στη θεματική συζήτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που διοργανώνεται από την Αργεντινή, προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου για το μήνα Μάρτιο. Θέμα της συζήτησης θα είναι η κατάσταση στην Αϊτή. Μετά τη συνεδρίαση, η κ. Μπακογιάννη θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν. Κύρια θέματα συζήτησης αναμένεται να είναι το Κυπριακό και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θερμή συνάντηση με Μπους

    Σε φιλικό κλίμα

    [02] Κοινωνία

    Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

    25/3/2006 1:50:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών από τη χώρα μας προς άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαρθρώθηκε την Παρασκευή από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος". Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν Έλληνα 49 ετών, ενώ αναζητείται και ένας Ιρακινός, οι οποίοι με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα εξέδιδαν κάρτες επιβίβασης για λογαριασμό αλλοδαπών, αντί μεγάλου χρηματικού ποσού. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 49χρονος, λίγο πριν συλληφθεί, κάνοντας χρήση του δικού του διαβατηρίου, καθώς και δύο άλλων πλαστών ελληνικών και ενός πλαστού κυπριακού, επιχείρησε να εφοδιαστεί με κάρτες επιβίβασης για την Κοπεγχάγη της Δανίας, για τον ίδιο και τρεις αλλοδαπούς που είχε μεταφέρει με τον Ιρακινό συνεργό του στο αεροδρόμιο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

    [03] Κοινωνία

    Εκτός κινδύνου

    Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

    25/3/2006 12:53:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105.8

    Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας, όσον αφορά στην επίθεση που δέχτηκε 35χρονος, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, στη Νέα Ιωνία έξω από το σπίτι του. Ένας κουκουλοφόρος πυροβόλησε εφτά φορές με πιστόλι και τραυμάτισε στα χέρια και τα πόδια τον ιδιοκτήτη καφετέριας, στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου μένει το θύμα. Τον 35χρονο βρήκε η μόλις έξι μηνών έγκυος σύζυγός του, καθώς έσπευσε στο άκουσμα των πυροβολισμών. Ο δράστης, μετά την πράξη του, εξαφανίστηκε ενώ το θύμα μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

    [04] Κοινωνία

    Διαβεβαίωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης

    Σύντομα η έκδοση Βαβύλη

    25/3/2006 6:15:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης από την Κόρινθο, όπου παραβρέθηκε στον εορτασμό των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου, επανέλαβε ότι είναι θέμα λίγων ημερών, η έκδοση του Απόστολου Βαβύλη, στην Ελλάδα. Ο κ. Παπαληγούρας είπε ακόμη, ότι η ηγεσία της Δικαιοσύνης και η Κυβέρνηση, είναι αποφασισμένες να λάμψει η αλήθεια, σε όλες τις μεγάλες υποθέσεις που ερευνώνται από τις δικαστικές αρχές.

    "Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη καλείται να ολοκληρώσει το έργο της χωρίς καμία αναστολή και ο μονός της στόχος είναι να διασφαλίσει ότι όλη η αλήθεια θα βγει στην επιφάνεια. Δεν πρόκειται ούτε η δικαιοσύνη, ούτε η κυβέρνηση να πτοηθούν. Τα επιχειρηματικά συμφέροντα δεν μας αφορούν" υπογράμμισε ο κ. Παπαληγούρας.

    [05] Κοινωνία

    Σε Θεσσαλονίκη, Νάουσσα, Λήμνο

    Παρελάσεις διαμαρτυρίας

    25/3/2006 4:39:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Με ένταση έκλεισαν οι σημερινές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη. Περίπου 300 εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων και παρά την προσπάθεια απομάκρυνσής τους από τις αστυνομικές δυνάμεις, συγκεντρώθηκαν μπροστά στην εξέδρα των επισήμων, όπου κρατώντας πανό φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και ζήτησαν να παραμείνει το εργοστάσιο ανοιχτό. Τελικά οι τόνοι έπεσαν και εργαζόμενοι συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους, παρελαύνοντας στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Παντως, από το Κιλκίς ο Υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους πως το Εργοστάσιο Λιπασμάτων δεν πρόκειται να κλείσει.

    Στη Νάουσα, κι ενώ όλα ήταν έτοιμα ο δήμαρχος αποφάσισε να ματαιώσει την παρέλαση επικαλούμενος τις άσχημες καιρικές συνθήκες, την ώρα που διαμαρτύρονταν οι απολυμένοι στα Κλωστήρια Ναούσης.

    Στην Λήμνο η παρέλαση έγινε, αλλά χωρίς τις τοπικές αρχές στην εξέδρα των επισήμων που επέλεξαν με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για τις κακές συγκοινωνίες από θάλασσα και αέρα του νησιού.

    [06] Κοινωνία

    Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα

    Σε ψυχιατρείο ο 26χρονος

    25/3/2006 4:21:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Στον 21ο τακτικό ανακριτή απολογήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο 26χρονος τοξικομανής, Παναγιώτης Χατζιδάκης, ο οποίος είχε εισβάλει την Πέμπτη στο λογιστήριο της κλινικής "Κατσαλία", κρατώντας ομήρους 3 υπαλλήλους. Αμέσως μετά την απολογία του και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αποφασίστηκε να νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο, ενώ τη Δευτέρα θα εξεταστεί από γιατρούς για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δίωξη για την ομηρία

    [07] Κοινωνία

    Αγνοείται ψαράς

    25/3/2006 2:30:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες από δυνάμεις του λιμενικού για τον εντοπισμό 65χρονου ψαρά που αγνοείται από χθες στις εκβολές του ποταμού Λουδία στο Θερμαϊκό. Στο μεταξύ, στην θαλάσσια περιοχή "Αγίου Γεωργίου" στην Παλαιοκαστρίτσα της Κέρκυρας, εντοπίστηκε χθες το βράδυ το πτώμα του 55χρονου επιχειρηματία Χρήστου Κώστα από την Αμμουδιά Πρέβεζας. Τα ίχνη του είχαν χαθεί στις 14 Μαρτίου, όταν ανατράπηκε η βάρκα με την οποία ψάρευε, ανοικτά των εκβολών του Αχέροντα. Ο 25χρονος γιος του κατάφερε να βγει κολυμπώντας στην ξηρά και να ειδοποιήσει τις Αρχές.

    [08] Κόσμος

    Πολιτικό αδιέξοδο

    "Σνομπάρουν" τον ντε Βιλπέν

    25/3/2006 11:39:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/3/2006 3:37:56 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - Le Monde

    Σε αδιέξοδο οδηγείται η αντιπαράθεση φοιτητών, συνδικάτων και κυβέρνησης, μετά την απόφαση των φοιτητών και των μαθητών να ακυρώσουν την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Ντομινίκ ντε Βιλπέν, με τον οποίο θα συζητούσαν το ενδεχόμενο απόσυρσης του νόμου για την πρώτη απασχόληση (CPE). Την Παρασκευή, σε ναυάγιο κατέληξε και η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των εργατικών συνδικάτων, μετά την άρνησή του να αποσύρει τον πολυσυζητημένο νόμο. Από την πλευρά του, ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν δήλωσε πως θέλει να απαντήσει "στα δύο μεγάλα θέματα που ανησυχούν τους νέους", την περίοδο των δύο ετών και τις συνθήκες διακοπής του συμβολαίου, ώστε να βρεθεί γρήγορα λύση στην κρίση που συγκλονίζει τη χώρα. Συνδικαλιστές και φοιτητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη γενική κινητοποίηση της Τρίτης, την ώρα που περισσότερα από 60 από τα 84 Πανεπιστήμια και πάνω από 600 από τα 4.330 λύκεια της χώρας τελούν υπό κατάληψη ή απεργεί το προσωπικό τους.

    "Σε ρήξη με την κοινωνία"

    Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι φοιτητές αποφάσισαν αντι συνάντησης να παραδώσουν επιστολή στον ντε Βιλπέν, όπου εξηγούν τους λόγους για τη στάση τους.

    "Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός έχουν έρθει σε ρήξη με την κοινωνία, οδηγώντας τη χώρα σε κρίση", δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης λυκείων UNL, Καρλ Στόκελ, προσθέτοντας ότι "δεν θα διαπραγματευτούμε, βάζοντας σε κίνδυνο το μέλλον των νέων".

    Ωστόσο, μία επιτροπή φοιτητών που τάσσονται υπέρ του επίμαχου νόμου, συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου με τον Γάλλο πρωθυπουργό.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Le Monde: Etudiants et lyceens anti-CPE declinent l'invitation de Villepin

    BBC: French student group to snub PM

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πολιτικό αδιέξοδο στη Γαλλία

    Συνάντηση ντε Βιλπέν με τα συνδικάτα

    [09] Κόσμος

    Η αντιπολίτεση απαιτεί επανάληψη των εκλογών

    Ταραχές στους δρόμους του Μινσκ

    25/3/2006 7:37:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: Reuters-ΑΠΕ

    Τα αμφισβητούμενα από την αντιπολίτευση αποτελέσματα των εκλογών στη Λευκορωσία, που ανέδειξαν για τρίτη φορά και με συντριπτικό ποσοστό τον Αλεξάντερ Λουκασένκο στο ύπατο αξίωμα, κατέβασαν και σήμερα το πρωί στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές .

    Η αστυνομία όμως είχε αποκλείσει κάθε πρόσβαση στην πλατεία του Οκτώβρη, στο κέντρο του Μινσκ, οπότε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε σε ένα γειτονικό πάρκο. Εκεί, ο Αλεξάντερ Μιλίνκεβιτς, ο κυριότερος ηγέτης της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε πως σχημάτισε ένα "Λαϊκό Κίνημα για την Απελευθέρωση της Λευκορωσίας" και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να προσχωρήσουν σε αυτό. Ζήτησε από τους οπαδούς του να εξαπολύσουν άμεσα νέα "επίθεση" κατά του καθεστώτος του Λουκασένκο, τον οποίο χαρακτήρισε "δικτάτορα". "Εξαπολύσαμε την πρώτη επίθεση εναντίον του οχυρού αυτού του καθεστώτος. Το σημαντικό είναι ότι φθάνει στο τέλος της Δεν θα περιμένουμε πέντε χρόνια για να εξαπολύσουμε μια νέα επίθεση, θα το κάνουμε αμέσως", τόνισε και πρόσθεσε ότι "το πιο σημαντικό είναι να αγωνιστούμε για μια νέα και έντιμη εκλογική διαδικασία, χωρίς τον δικτάτορα αυτόν".

    Συλλήψεις ηγετικών στελεχών της αντιπολίτευσης

    Αμέσως μετά, κατόπιν παρότρυνσης του έτερου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξάντερ Κοζουλίν, εκατοντάδες διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία προς ένα κέντρο κράτησης όπου βρίσκονται 300 συμπατριώτες τους οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών. Στο δρόμο τους βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις λευκορωσικές δυνάμεις ασφαλείας. Ακολούθησαν επεισόδια, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο νοσοκομείο δύο πολίτες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι ειδικές δυνάμεις καταστολής έσυραν τον Αλεξάντερ Κοζουλίν έξω από ένα αυτοκίνητο και τον απομάκρυναν από το πλήθος, ενώ λίγο αργότερα τα διεθνή πρακτορεία μετέδωσαν πως και ο προσωπικός εκπρόσωπος του Μιλίνκεβιτς, Πάβελ Μαζέικο συνελήφθη.

    Σε ένα πρώτο του σχόλιο ο Μιλίνκεβιτς καταλόγισε απερισκεψία στον Κοζουλίν για την απόφαση του να οδηγήσει το πλήθος σε πορεία μετά την επιτυχημένη συγκέντρωση, ενώ ερωτηθείς για το εάν φοβάται μήπως ακολουθήσουν "επιχειρήσεις σκούπα " κατά των υποστηρικτών της αντιπολίτευσης απάντησε πως περιμένει τα χειρότερα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Καμπάνες" στη Λευκορωσία

    Συλλήψεις στη Λευκορωσία

    Σχετικά Links:

    BBC: Belarus protests spark clashes

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Β Εθνική: Έμειναν στο "X" στην Πάτρα

    25/3/2006 6:20:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν στο Παλεμπονησιακό Στάδιο Παναχαϊκή και Άρης, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι 1-1, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β Εθνικής. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 32 με τον Νασιόπουλο, όμως οι "κιτρινόμαυροι" ισοφάρισαν στο 52 με τον Γκαρσία. Μετά από την ισοπαλία αυτή, η Παναχαϊκή έχασε την ευκαιρία να ανέβει, για λίγο, πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ ο Άρης έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει, έστω και για λίγο, τον Εργοτέλη στη δεύτερη θέση.

    Το πρόγραμμα

    Παναχαϊκή-Αρης 1-1 Νίκη Βόλου-Προοδευτική 26/3 Ηλυσιακός-Καλαματα 26/3 Πανηλειακός-Εργοτέλης 26/3 Θρασύβουλος-Κέρκυρα 26/3 Εθνικός Αστ.-Καστοριά 26/3 Πανσερραϊκός-Χαϊδάρι 26/3 ΑΣΚ Ολυμπιακός Β.-Βέροια 27/3

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 24 αγώνες)

    1. Κέρκυρα 53

    2. Εργοτέλης 48

    3. Άρης 46-25αγ

    4. Θρασύβουλος 40

    5. Εθνικός Αστέρας 35

    6. Προοδευτική 34

    . Χαϊδάρι 34

    8. Καστοριά 30

    . Καλαμάτα 30

    10. Νίκη Βόλου 29

    . Βέροια 29

    12. ΑΣΚ Ολυμπιακός 27

    . Πανσερραϊκός 27

    14. Ηλυσιακός 26

    . Παναχαϊκή 26-25αγ

    16. Πανηλειακός 4

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Πανηλειακός έχει έναν μηδενισμό και -1 βαθμό.

    [11] Μπάσκετ

    Έκανε "προπόνηση πριν τη μάχη" ο ΠΑΟ

    25/3/2006 7:30:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σοβαρός, ουσιώδης και εντυπωσιακός ο Παναθηναϊκός πήρε άνετα τη νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου με 112-66, σε παιχνίδι για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ. Οι "πράσινοι" παρέμειναν μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας και παράλληλα έκανε μία δυνατή προπόνηση εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης με την Μπενετόν στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα. Από την άλλη οι Ροδίτες παρέμειναν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και δύσκολα θα παραμείνουν στην Α1. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός "έσπασε" το προηγούμενο ρεκόρ πόντων που είχε πετύχει στη 10η αγωνιστική με τον Απόλλωνα (110-98). Τα δεκάλεπτα: 36-21, 57-36, 85-56, 112-66. Από την αρχή του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε και από το πρώτο μέρος έδειξε να "καθαρίζει" το παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος όλοι οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (πλην του Μάικ Μπατίστ ο οποίος δεν χρησιμοποιήθηκε), σκόραραν και με ποσοστά για σεμινάριο τα πρώτα λεπτά. Με ποσοστά για σεμινάριο ((11/16 βολές, 11/16 δίποντα, 8/15 τρίποντα), οι "πράσινοι" ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι και με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρέθηκαν να προηγούνται με 57-36. Στο δεύτερο ημίχρονο ο μονόλογος του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και με τέσσερις παίκτες να φτάνουν σε διψήφιο αριθμό πόντων (Χατζηβρέττας, Διαμαντίδης, Παπανικολάου, Σάκοτα) και έναν "ορεξάτο" Σάκοτα από τα 6.25 (5 τρίποντα), έφτασε με 112-66 στην άνετη νίκη.

    Διαιτητές: Παπαδημητρίου, Ντίνος, Γκούμας Οι συνθέσεις: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ): Αλβέρτης 6 (2), Σάκοτα 28 (5), Παπανικολάου 10 (2), Λάκοβιτς 4, Μπατίστ 4, Φέμερλινγκ 5, Χατζηβρέττας 10, Σπανούλης 8 (2), Τσαρτσαρής 5 (1), Διαμαντίδης 17 (3), Στσεπάνοβιτς 6 (1), Τομάσεβιτς 9. ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΕΥΓΩΛΗΣ): Χάνσελ 2, Πόλιακ 6, Πένλαντ 24 (5), Παπαδάτος, Σκορδαλης, Παναγιωταράκος 1, Τόμιτς 10, Νάκιτς 3 (1), Σούλης 2, Μπράιαντ 7, Μακρής 2, Τσιάκος 9.

    [12] Μπάσκετ

    Με άνεση ο Απόλλωνας Πάτρας

    25/3/2006 6:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/3/2006 7:10:12 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ακόμα ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια που κάνει για είσοδο στην 8αδα που οδηγεί στα πλέι οφ έκανε ο Απόλλωνας Πάτρας, που επικράτησε εκτός έδρας του ΓΣ Λάρισας με 94-79 σε παιχνίδι για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ. Αυτή ήταν η 3η εκτός έδρας νίκη για τους Πατρινούς, σε αντίθεση με την ομάδα της Λάρισας, που γνώρισε την 4η εντός έδρας ήττα. Τα δεκάλεπτα: 19-32, 32-56, 57-73, 79-94. Η ομάδα της Πάτρας πήρε από την αρχή τον έλεγχο και από το πρώτο ημίχρονο έδειξε να "καθαρίζει" το παιχνίδι. Με έναν πολύ καλό Έιμπραμς και άξιο συμπαραστάτη τον Κουμπούρα, οι Πατρινοί βρέθηκαν να είναι μπροστά στο σκορ με 24 πόντους διαφορά (32-56). Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πατρινοί διατήρησαν με άνεση την υπέρ τους διαφορά, αφού ο ΓΣ δεν μπόρεσε να αντιδράσει και, έτσι κατάφεραν να πάρουν με 94-79 τη σημαντική νίκη.

    Διαιτητές: Κουκουλεκίδης, Αναστόπουλος, Ηλιόπουλος Οι συνθέσεις: ΓΣ ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΛΑΦΙΔΗΣ): Γκάρνερ 16 (1), Λεπόγιεβιτς 8 (2), Παπανικολόπουλος 16 (1), Παπαχρήστος 3 (1), Κατσαρές 1, Μπογδάνος 2, Σπανούλης, Παυλίδης 5, Αγγελακόπουλος 3 (1), Μάσεϊ 23, Τόμας 2. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ): Καυκης 7 (1), Κουμπούρας 16 (2), Γκιζογιάννης 13 (2), Πέττας , Λιούμπιν 2, Τσάκιτς 8 (1), Ουίλιαμς , Φορτέ 22 (3), Εϊμπραμς 24 (1), Γκργκατ 2.

    [13] Μπάσκετ

    ΝΒΑ: Ο Κόμπι έδωσε τη νίκη

    25/3/2006 5:55:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν ασταμάτητος και οι Λέικερς πήραν τη δύσκολη νίκη επί του Μιλγουόλι με 101-96. Ο Κόμπι πέτυχε 43 πόντους με 6 τρίποντα ένω πέτυχε και τους με δύο βολές το τελικό αποτέλεσμα, καθώς έξι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ο Τόνι Κούκοτς μείωσε με τρίποντο σε 99-96. Σε ένα παιχνίδι που επικράτησε η σκληρή άμυνα οι Ντιτόιτ Πίστονς επικράτησαν την Ιντιάνα με 75-72, με πρώτο σκόρερ τον Χάμιλτον που πέτυχε 15 πόντους. Με κορυφαίο τον ΛεΜπρον Τζέιμς που πέτυχε 36 πόντους, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς επικράτησαν της Βοστώνης με 94-82, ενώ άνετη νίκη πέτυχε και το Μαϊάμι επί της Σάρλοτ με 114-93, με κορυφαίους τους Ντουέιν Γουέιντ που πέτυχε 24 πόντους και Σακίλ Ο Νιλ με 22 πόντους.

    Τα αποτελέσματα

    Ιντιάνα-Ντιτρόιτ 72-75 Τορόντο-Μινεσότα 97-77 Φιλαδέλφεια-Ορλάντο 86-102 Κλίβελαντ-Βοστώνη 94-82 Μαϊάμι-Σάρλοτ 114-93 Νέα Υόρκη-Μέμφις 75-91 Σικάγο-Νέα Ορλεάνη/Οκλαχόμα 96-82 Ντένβερ-Σιάτλ 117-104 Πόρτλαντ-Σαν Αντόνιο 79-98 Λ.Α. Λέικερς-Μιλγουόκι 101-96

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

    ΑΝΑΤΟΛΗ

    Περιφέρεια Ατλαντικού

    Νιού Τζέρσεϊ 39-28 Φιλαδέλφεια 32-36 Βοστώνη 29-41 Τορόντο 26-43 Νέα Υόρκη 19-49

    Κεντρική περιφέρεια

    Υ-Ντιτρόϊτ 55-13 Κλίβελαντ 40-29 Ιντιάνα 34-33 Μιλγουόκι 34-35 Σικάγο 30-39

    Νοτιοανατολική περιφέρεια

    Χ-Μαϊάμι 46-23 Ουάσινγκτον 35-32 Ορλάντο 26-43 Ατλάντα 21-45 Σάρλοτ 19-51

    ΔΥΣΗ

    Βορειοδυτική περιφέρεια

    Ντένβερ 40-30 Γιούτα 32-36 Μινεσότα 28-41 Σιάτλ 27-41 Πόρτλαντ 20-49

    Περιφέρεια Ειρηνικού

    Φοίνιξ 46-21 Λ.Α. Κλίπερς 39-28 Λ.Α. Λέικερς 37-34 Σακραμέντο 34-34 Γκόλντεν Στέϊτ 29-38

    Νοτιοδυτική περιφέρεια

    Χ-Σαν Αντόνιο 54-15 Χ-Ντάλας 53-16 Μέμφις 40-29 Νέα Ορλεάνη/Οκλαχόμα 32-35 Χιούστον 30-39

    * Χ = Προκρίθηκε στα πλέι οφ ** Υ = Εξασφάλισε την «πρωτιά» στην περιφέρεια

    [14] Πολιτισμός

    Στο AΝ club

    Ρέγκε φιέστα

    25/3/2006 5:14:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Μια ολονύχτια ρέγκε φιέστα, με τους One Drop, επί σκηνής και dj sets από Anna Mystic και Selah περιμένει όσους βρεθούν στο AΝ club τo Σάββατο 1 Απριλίου. Εκρήξεις ρυθμού και θετικής ενέργειας από μια παρέα Θεσσαλονικείς με 14χρονη πορεία και live εμπειρίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, τους One Drop που εγγυώνται μια μεγάλη φιέστα της reggae με διασκευές και δικές τους συνθέσεις. Στο τζαμάρισμα θα συνδράμει τόσο η Anna Mystic, εδώ και χρόνια βασικό μέλος της reggae σκηνής στη χώρα μας, και ψυχή του Mystical Reggae crew, η οποία μετρά αρκετές εμφανίσεις εντός και εκτός συνόρων στο ενεργητικό της, όσο και ο d.j. Selah, έτερο μέλος του Mystical Reggae crew, ο οποίος θα αναλάβει με τις μουσικές του να ανοίξει τη βραδιά και να ζεστάνει το κοινό. Οι πόρτες στο AΝ club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια) ανοίγουν στις 22:00. AΝ club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια, τηλ 210 3305056). Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ.

    [15] Υγεία

    Κρούσμα Η5Ν1 σε κόκκορα

    25/3/2006 3:19:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το πρώτο κρούσμα του άκρως παθογόνου στελέχους Η5Ν1 του ιού της γρίπης των πτηνών σε κόκκορα επιβεβαίωσε το Σάββατο η Σερβία, σε περιοχή που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Βοσνία. Ο κόκκορας βρέθηκε πριν από 10 ημέρες στην περιοχή Μπάινα Μπάστα νοτιοδυτικά του Βελιγραδίου, ενώ, τα αποτελέσματα επιβεβαίωσε το ειδικευμένο εργαστήριο της Ε.Ε. στην Αγγλία. Η συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηρίσθηκε επικίνδυνη ζώνη σε μια ακτίνα 10 χιλιομέτρων, και κτηνίατροι ελέγχουν όλα τα άγρια πτηνά και τα οικόσιτα πουλερικά εντός αυτής. Πάνω από 30 άνθρωποι στην περιοχή βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση, για προληπτικούς λόγους.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 25 March 2006 - 17:53:11 UTC