Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζαγορίτης ο νέος γραμματέας
  • [02] Νέα βιομηχανική μονάδα αεροκατασκευών
  • [03] Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων
  • [04] Στη Βουλή ανάπτυξη και ανεργία
  • [05] Γυρνούν σπίτι τους τα δύο παιδιά
  • [06] Νέα εντάλματα για τη 'συμμορία με τα μαύρα'
  • [07] Πρώην λέκτορας στον Εισαγγελέα
  • [08] Συνεδριάζει η Αρχή για τις υποκλοπές
  • [09] Νέες τιμές εισιτηρίων ΟΑΣΑ
  • [10] Λάθος σήμα
  • [11] Σ. Αραβία: Απετράπη επίθεση σε διυλιστήριο
  • [12] Νέα σύλληψη για τη ληστεία στη Βρετανία
  • [13] Αναζητώντας λύση για τα λιπάσματα
  • [14] Μια αγωνιστική στον Στολτίδη
  • [15] Αλυσιδωτές… προσδοκίες
  • [16] Κόντρα "αιωνίων" στο Ρέντη
  • [17] Ραντεβού αστέρων στο "Αθήνα 2006"
  • [18] Στο κυνήγι της πρόκρισης ο Δημητριάδης
  • [19] Πολύ καλό φινάλε για Καλομοίρου
  • [20] Grand Prix Μαρία Κάλλας 2006
  • [21] "Mama Africa 2006"
  • [22] PixelDance Video-Art Festival
  • [23] Νέα ύποπτα κρούσματα
  • [24] Και ο άγιος φοβέρα θέλει...
  • [25] Ξενοκοιτάει ο Κέβιν;
  • [26] Κινητοποιήσεις εργαζομένων

    [01] Πολιτική

    Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία

    Ζαγορίτης ο νέος γραμματέας

    24/2/2006 3:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/2/2006 4:25:53 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Αλλαγή σκυτάλης στη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, μετά την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Λίγο μετά τις 15:00 της Παρασκευής, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της Κ.Ε., η οποία εξέλεξε με 402 ψήφους το βουλευτή Β Αθηνών, Λευτέρη Ζαγορίτη. Συνυποψήφιά του ήταν η επίσης βουλευτής της Β Αθηνών, Κατερίνα Παπακώστα, που συγκέντρωσε 70 ψήφους, ενώ υπήρχαν 35 λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια. Η διαδικασία ξεκίνησε με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, που έκανε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου τονίζοντας ότι στις άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι ένα καλύτερο κράτος δίπλα σε κάθε Έλληνα πολίτη. Επίσης, ευχαρίστησε τον τέως γραμματέα και νυν υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε παρών σε όλες τις κρίσιμες μάχες της ΝΔ και έκανε ένα σύντομο απολογισμό, λέγοντας: "πετύχαμε να δεθεί η κομματική βάση με την κοινωνία για τη δημιουργία της πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας που έφερε στην κυβέρνηση η ΝΔ". Μετά τη διαδικασία, ο κ. Μεϊμαράκης συνεχάρη και τους δύο πολιτικούς, που διεκδίκησαν τη θέση.

    Συνεργασία και αλληλεγγύη

    Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο απερχόμενος γραμματέας έδωσε το λόγο στην κ. Παπακώστα η οποία αφού συνεχάρη τον κ. Ζαγορίτη και ευχαρίστησε την Κ.Ε., είπε ότι όλοι θα σταθούν στο πλευρό του νέου γραμματέα και κατέληξε: "Συνεχίζουμε πιο δυνατοί, πιο ενωμένοι στην κοινή μας προσπάθεια".

    Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε ο κ. Ζαγορίτης ο οποίος ευχαρίστησε την Κ.Ε. για τη μαζική συμμετοχή της στη διαδικασία, για την οποία είπε ότι ανέδειξε τη ΝΔ στο κορυφαίο δημοκρατικό κόμμα της χώρας. Κατόπιν, αναφέρθηκε στον κ. Μεϊμαράκη τον οποίο χαρακτήρισε "άξιο συνάδερφο" και τη θητεία του "επιτυχημένη".

    Είπε, επίσης, ότι θα συνεχίσει με υπευθυνότητα το έργο του γραμματέα τονίζοντας τη στήριξη όλου του κόμματος στο πρόσωπο του κ. Καραμανλή.

    "Η ομαδικότητα, η αλληλεγγύη, η συνοχή και η σκληρή δουλειά αποτελούν τα στοιχεία της επιτυχίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας και των πολιτών", κατέληξε ο κ. Ζαγορίτης.

    Λίγα λόγια για το νέο γραμματέα

    Ο Λευτέρης Ζαγορίτης, ηπειρωτικής καταγωγής, γεννήθηκε στη Ρόδο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο και Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ - ΝΔΦΚ και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, καθώς και υπεύθυνος των τμημάτων Ιδεολογίας, Διαφώτισης και Τύπου της νεολαίας της ΝΔ.

    Από το 1994 μέχρι σήμερα, είναι εκλεγμένος στο Πολιτικό Συμβούλιο και την Κεντρική Επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος και μετέχει στους τομείς Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών Θεμάτων. Επίσης, διετέλεσε Γραμματέας Οργανωτικού, Γραμματέας Συνδικαλισμού και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΔ.

    Στις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004 εξελέγη βουλευτής στη Β' Περιφέρεια Αθηνών και είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Τάξης - Δικαιοσύνης, της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων και της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής.

    Είναι δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, ενώ διετέλεσε αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου, καθώς και πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Επίσης, υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και άλλων φορέων.

    Είναι παντρεμένος με τη συμβολαιογράφο Ντιάνα Λάρδα, με την οποία έχουν δύο παιδιά, τη Θεοδώρα και το Γεράσιμο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στόχος μας οι μεταρρυθμίσεις

    Η ώρα της εκλογής

    [02] Πολιτική

    Εγκαίνια παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

    Νέα βιομηχανική μονάδα αεροκατασκευών

    24/2/2006 4:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΝΕΤ- ΑΠΕ

    Στην τελετή θεμελίωσης της νέας βιομηχανικής μονάδας αεροκατασκευών και σύνθετων υλικών της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα, παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος ευχήθηκε καλές δουλειές. Η μονάδα, προϋπολογισμού 34 εκ. ευρώ, είναι απόρροια των αντισταθμιστικών ωφελημάτων της σύμβασης, που υπέγραψε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την προμήθεια των ελικοπτέρων ΝΗ90. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΑΒ, Θεόδωρος Δαμιανός, ο οποίος χαρακτήρισε τη νέα μονάδα ως την "πύλη" που ανοίγει η ΕΑΒ για την Ελλάδα, την εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία, στο μέλλον της τεχνολογικής πρωτοπορίας, της προόδου και της ανάπτυξης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο υπουργός αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Μπασιάκος.

    Η έναρξη παραγωγικής λειτουργίας της μονάδας προγραμματίζεται για το δεύτερο εξάμηνο του 2007.

    [03] Πολιτική

    Ζήτησε τη συνεργασία όλων

    Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων

    24/2/2006 3:13:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Ορκίστηκε το μεσημέρι ο νέος Δήμαρχος της Αθήνας, Θεόδωρος Μπεχράκης σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο παλιό Δημαρχειακό Μέγαρο στην πλατεία Κοτζιά. Ο κ Μπεχράκης, αναφερόμενος στη μέχρι τώρα θητεία του στο δήμο, τόνισε ότι η πλειοψηφούσα παράταξη λειτούργησε καλά ακόμα και στις δυσκολίες και ζήτησε τη συνεργασία όλων για την υλοποίηση του προγράμματος της δημοτικής αρχής. Ιδιαίτερα συγκινημένη, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αναφερόμενη στο νέο Δήμαρχο τόνισε, ότι έχει ήθος, ανθρωπιά και εργατικότητα. Επίσης, ευχαρίστησε τόσο την παράταξή της όσο και την αντιπολίτευση για τη συνεργασία λέγοντας, ότι δεν ένιωσε ποτέ, ότι υπήρχε κακοπιστία. "Η Αθήνα μένει σε πολύ καλά χέρια", ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θ. Μπεχράκης ο νέος Δήμαρχος

    [04] Πολιτική

    Προ ημηρεσίας διάταξης συζητήσεις

    Στη Βουλή ανάπτυξη και ανεργία

    24/2/2006 2:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/2/2006 2:38:41 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για την ανάπτυξη στην περιφέρεια, ζήτησε με επιστολή του στην πρόεδρο του σώματος Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Πρωθυπουργός, η συζήτηση κρίνεται απαραίτητη καθώς "Η Εθνική Στρατηγική Περιφερειακής Ανάπτυξης που τέθηκε σε εφαρμογή, σε συνδυασμό με το νέο αναπτυξιακό πρότυπο που χτίζει η κυβέρνηση, αλλά και τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται, υπαγορεύουν συντονισμένες προσπάθειες για να γίνει πιο ανταγωνιστική η χώρα. Η στόχευση αυτή απαιτεί συνεχείς προσπάθειες από όλους. Από την Κυβέρνηση, τη Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις πολιτικές δυνάμεις, τις παραγωγικές και κοινωνικές ομάδες. Στην υλοποίηση του στόχου αυτού όλοι μπορούμε να συμβάλουμε". Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, εξάλλου, θα διεξαχθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, με πρωτοβουλία του προέδρου του Συνασπισμού, Αλέκου Αλαβάνου, με θέμα την ανεργία των νέων και τη λήψη μέτρων κοινωνικής προστασίας τους.

    [05] Κοινωνία

    Τα παιδιά επισκέφθηκε ο υφυπουργός Υγείας

    Γυρνούν σπίτι τους τα δύο παιδιά

    24/2/2006 7:09:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Λίγες μέρες μετά το τραγικό τέλος του βρέφους στο Νέο Κόσμο, στο φως ήρθαν και άλλες υποθέσεις με δραματικούς πρωταγωνιστές μικρά παιδιά. Την Πέμπτη μεταφέρθηκαν από αστυνομικούς στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού πέντε ανήλικα παιδιά, που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες. Οι πέντε περιπτώσεις εμφάνιζαν παράγοντες υψηλού κινδύνου για κακοποίηση και παραμέληση. Δύο από τα παιδιά είναι δίδυμα και ορφανά. Και τα πέντε περιστατικά προέκυψαν μετά από καταγγελίες. Τα παιδιά υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και τώρα παρακολουθούνται από κοινωνικούς λειτουργούς. Σε κανένα παιδί δε βρέθηκαν σημάδια κακοποίησης. Τα παιδιά επισκέφθηκε το πρωί ο υφυπουργός Υγείας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Δύο από αυτά, αδερφάκια από τη Νίκαια, θα επιστρέψουν στο σπίτι τους, κοντά στον πατέρα και τη μεγαλύτερη αδερφή τους. Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα τρία παιδάκια, το οικογενειακό τους περιβάλλον κρίνεται προς το παρόν ακατάλληλο και τη Δευτέρα θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση για το αν τελικά θα φιλοξενηθούν σε κάποιο ίδρυμα. Τα παιδιά αυτά θα παραμείνουν στο νοσοκομείο, καθώς το αγοράκι, μόλις ενός έτους, παρουσιάζει κινητική καθυστέρηση, ένα κοριτσάκι έξι μηνών έχει ίωση ενώ το τρίτο κοριτσάκι επτά ετών ζούσε με τη μητέρα του που πάσχει από νοητική στέρηση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Φυλακισμένα" στην αθλιότητα

    [06] Κοινωνία

    Εξέδωσε ο 7ος τακτικός ανακριτής για δύο άτομα

    Νέα εντάλματα για τη 'συμμορία με τα μαύρα'

    24/2/2006 4:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/2/2006 7:22:57 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Ένταλμα σύλληψης για δύο ακόμη άτομα, που συμμετείχαν στην πενταμελή ομάδα των "ληστών με τα μαύρα", εξέδωσε, την Παρασκευή, ο 7ος τακτικός ανακριτής. Πρόκειται για τους Γρηγόριο Τσιρώνη και Μάριο Σεϊσίδη, αδερφό του Συμεών Σεϊσίδη, οι οποίοι αναζητούνται από την Αστυνομία. Από την ίδια ομάδα, έχει συλληφθεί ο Γιάννης Δημητράκης, που τραυματίστηκε στην ένοπλη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, στις 16 Ιανουαρίου. Πριν από περίπου ένα μήνα είχαν εκδοθεί εντάλματα για το Δημητράκη και το Συμεών Σεϊσίδη, ο οποίος, επίσης, αναζητείται.

    [07] Κοινωνία

    Συνελήφθη χτες με την κατηγορία της υπεξαίρεσης

    Πρώην λέκτορας στον Εισαγγελέα

    24/2/2006 1:45:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τις κατηγορίες της απάτης και της υπεξαίρεσης μέσω ενός είδους παρατράπεζας που είχε δημιουργήσει στην Αθήνα, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του πρώην λέκτορα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Κωνσταντίνου Χριστόπουλου. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία ο 62χρονος, λέκτορας είχε παραιτηθεί από τη θέση του στο Πανεπιστήμιο εδώ και χρόνια και είχε ανοίξει γραφείο επενδύσεων. Χθες, υπέβαλαν μήνυση σε βάρος του δυο ιδιώτες στο τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων, σύμφωνα με την οποία τους είχε πείσει να του δώσουν 175.000 ευρώ, υποσχόμενος ότι πρόκειται να τα επενδύσει χωρίς ρίσκο και θα τους επέστρεφε το ποσό σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με απόδοση 3-5%. Επειδή καθυστερούσε η επιστροφή των χρημάτων, οι δυο ιδιώτες τον επισκέφθηκαν και του ζήτησαν τα ποσά που έδωσαν, αλλά αυτός δεν τους τα επέστρεψε γι αυτό κατέφυγαν στην Αστυνομία και υπέβαλαν μήνυση. Σύμφωνα με τη δικογραφία τα θύματα του πρώην λέκτορα υπολογίζονται σε περίπου 300, ενώ τα ποσά που φέρεται να απέσπασε από τα θύματά του ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ. Ο κ. Χριστόπουλος πρόκειται να απολογηθεί τη Δευτέρα στον ανακριτή και μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.

    [08] Κοινωνία

    Υπόμνημα Κορωνιά και πρόστιμο στο επίκεντρο

    Συνεδριάζει η Αρχή για τις υποκλοπές

    24/2/2006 1:21:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/2/2006 5:32:39 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Συνεχίζεται η εξέταση μαρτύρων από τον εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη στο πλαίσιο της έρευνας για τη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη, με τις καταθέσεις τριών εργαζομένων της Vodafone. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι από το πρωί η συνεδρίαση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, η οποία εξετάζει το υπόμνημα Κορωνιά με τις εξηγήσεις της εταιρείας, για την πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινωθούν τα πρόστιμα, που σύμφωνα με πληροφορίες, θα της επιβληθούν. Η Αρχή θα εκτιμήσει εάν πρέπει να επιβληθεί ξεχωριστό διοικητικό πρόστιμο στην εταιρεία το οποίο κυμαίνεται από 10.000 έως 1,5 εκατ. ευρώ, επειδή δεν ενημερώθηκε για τον εντοπισμό του παράνομου λογισμικού.

    Την Πέμπτη, ο κ. Διώτης ζήτησε να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του Τσαλικίδη, από τον Ιανουάριο του 2004 έως το Μάρτιο του 2005.

    Εξάλλου και νέα προσομοίωση των υποκλοπών θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Ericsson, ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα σχετικά με το πώς τοποθετήθηκε το λογισμικό-κοριός στη Vodafone.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα, ο δικηγόρος της οικογένειας Τσαλικίδη, Θεμιστοκλής Σοφός, θα προσκομίσει στον Εισαγγελέα τα πορίσματα των τεχνικών σχετικά με τα όσα αναφέρονταν στις σημειώσεις του Κώστα Τσαλικίδη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Διαβάζουν" τα τηλέφωνα Τσαλικίδη

    [09] Κοινωνία

    Από την 1η Μαρτίου

    Νέες τιμές εισιτηρίων ΟΑΣΑ

    24/2/2006 12:10:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Αυξάνονται από την 1 Μαρτίου, οι τιμές των εισιτηρίων, για τους συγκοινωνιακούς φορείς της Πρωτεύουσας. Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΣΑ η τιμή του απλού εισιτηρίου των λεωφορείων (ΕΘΕΛ) και τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) καθορίζεται σε 0,50 ευρώ και του αντίστοιχου μειωμένου σε 0,25, ενώ των λεωφορείων EXPRESS που εξυπηρετούν το Αεροδρόμιο καθορίζεται σε 3,20 και του μειωμένου σε 1,60. Στον ΗΣΑΠ, η τιμή του απλού εισιτηρίου για διαδρομή σε μία ή δύο διαδοχικές ζώνες της γραμμής 1 καθορίζεται σε 0,70 ευρώ και του αντίστοιχου μειωμένου σε 0,40, ενώ για μετακίνηση σε τρεις ζώνες σε 0,80 ευρώ με δικαίωμα μετεπιβίβασης στις γραμμές 2 ή 3 του ΜΕΤΡΟ. Στα 0,80 ευρώ καθορίζεται η τιμή του εισιτηρίου (μειωμένο στα 0,40) και στο ΜΕΤΡΟ με δικαίωμα μετεπιβίβασης στη γραμμή 1 των ΗΣΑΠ. Οι τιμές των εισιτηρίων του Τραμ και του Προαστιακού παραμένουν οι ίδιες. Επίσης, ίδιες παραμένουν οι τιμές του ημερησίου, του εβδομαδιαίου και όλων των ενιαίων εισιτηρίων.

    Αμετάβλητη η τιμή της κάρτας

    Αμετάβλητη παραμένει η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για λεωφορεία (ΕΘΕΛ) και τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) αλλά και αυτής των απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα λεωφορεία. Το ίδιο ισχύει και για την τιμή της ετήσιας κάρτας.

    Καταργείται η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για λεωφορεία (ΕΘΕΛ), τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ), γραμμή 1 των ΗΣΑΠ και γραμμές 2 - 3 του ΜΕΤΡΟ και η ετήσια κάρτα για λεωφορεία (ΕΘΕΛ), τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ), γραμμή 1 των ΗΣΑΠ και γραμμές 2 - 3 του ΜΕΤΡΟ.

    Ωστόσο όσοι επιβάτες έχουν ήδη προμηθευτεί την ετήσια κάρτα των θα μπορούν να την χρησιμοποιούν για τα συγκοινωνιακά μέσα για τα οποία ισχύει.

    Επίσης, όσοι επιβάτες διαθέτουν εισιτήρια με τις παλιές τιμές θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν μέχρι και την 31η Μαΐου 2006.

    Μετά την ημερομηνία αυτή τα παλαιά εισιτήρια θα θεωρούνται άκυρα, δεν θα ανταλλάσσονται με νέα και η τυχόν χρήση τους θα επισύρει τις προβλεπόμένες κυρώσεις.

    [10] Κοινωνία

    Το πλοίο εντοπίστηκε τελικά σώο στη Γαλλία

    Λάθος σήμα

    24/2/2006 10:25:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/2/2006 11:58:53 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του ΥΕΝ από σήμα SOS που υποτίθεται ότι είχε σημάνει για τον εντοπισμό πλοίου βορειοδυτικά της Καρπάθου. Επρόκειτο για το μότορσιπ Βαλένθια, το οποίο, τελικά σύμφωνα με το Θάλαμο Επιχειρήσεων, εντοπίστηκε χωρίς κανένα πρόβλημα στη Γαλλία. Στην περιοχή αμέσως μετά το SOS, έσπευδε η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού "Θεμιστοκλής" από την Αστυπάλαια, ενώ επί τόπου βρέθηκε και ένα ελικόπτερο Super Puma, που παρά τις εκτεταμένες έρευνες δεν εντόπισε φυσικά κανένα ίχνος. Για το υποτιθέμενο σήμα SOS του πλοίου είχαν ενημερώσει την ελληνική πλευρά οι τουρκικές Αρχές.

    [11] Κόσμος

    Από τις δυνάμεις ασφαλείας της εγκατάστασης

    Σ. Αραβία: Απετράπη επίθεση σε διυλιστήριο

    24/2/2006 5:44:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC, CNN, ΑΠΕ

    Τριπλή επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα σε διυλιστήριο στη Σαουδική Αραβία απετράπη, την Παρασκευή, από τους φρουρούς της εγκατάστασης Αμπκάικ, στα ανατολικά της χώρας. Σύμφωνα με τους επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας του διυλιστηρίου, οι φρουροί πυροβόλησαν εναντίον τριών ατόμων, που επέβαιναν σε γεμάτα εκρηκτικά αυτοκίνητα, τη στιγμή που εφορμούσαν στις εσωτερικές πύλες της εγκατάστασης, με αποτέλεσμα να ανατιναχθούν τα οχήματα. Παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων ότι το διυλιστήριο δεν υπέστη καμία ζημιά, με μόνη εξαίρεση έναν αγωγό μεταφοράς πετρελαίου, η τιμή του βαρελιού άγγιξε τα 62 δολάρια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τρεις άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έχασαν τη ζωή τους και 10 τραυματίστηκαν, ενώ νεκροί είναι και οι επίδοξοι καμικάζι, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσα συνολικά άτομα επενέβαιναν στα παγιδευμένα αυτοκίνητα.

    Το διυλιστήριο Αμπκάικ είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και επεξεργάζεται τα δύο τρίτα της παραγωγής του πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας.

    Πρόκειται για την πρώτη άμεση επίθεση σε σαουδαραβική πετρελαϊκή εγκατάσταση, η οποία εάν πετύχαινε, εκτιμάται ότι θα μείωνε στο μισό τις εξαγωγές της χώρας, για ένα χρόνο.

    Σημειώνεται ότι η Αλ Κάιντα έχει πολλές φορές στο παρελθόν απειλήσει με επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της χώρας, κατηγορώντας τη σαουδαραβική κυβέρνηση ότι πουλά πετρέλαιο στη Δύση σε χαμηλές τιμές.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Saudis 'foil oil facility attack'

    CNN: Saudis thwart oil refinery attack

    CNN Money: Oil jumps after Saudi refinery attack

    [12] Κόσμος

    Ανακρίνονται οι τρεις συλληφθέντες

    Νέα σύλληψη για τη ληστεία στη Βρετανία

    24/2/2006 2:35:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: BBC- ΝΕΤ

    Στη σύλληψη ενός ακόμα ατόμου για την πρωτοφανή ληστεία σε αποθήκη της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας Securitas, κατά την οποία ένοπλοι κατάφεραν να διαφύγουν με περίπου 70 εκατ ευρώ, προχώρησε η Αστυνομία του Κεντ στη Βρετανία. Πρόκειται για μια γυναίκα 41 ετών, η οποία εντοπίστηκε στην περιοχή του Μπρόμλεϊ. Η σύλληψη αυτή ήταν η τρίτη, καθώς το βράδυ της Πέμπτης μετά το ανθρωποκυνηγητό, που εξαπολύθηκε συνελήφθη ένας άνδρας 29 και μία γυναίκα 31 ετών, σε δύο διαφορετικές διευθύνσεις στο Λονδίνο. Και οι τρεις συλληφθέντες ανακρίνονται. Επίσης, βρέθηκαν τα τρία οχήματα, που χρησιμοποίησαν οι ληστές, όχι, όμως και το φορτηγάκι με το οποίο μετέφεραν τα χρήματα. Στο μεταξύ περισσότερα από 400 τηλεφωνήματα από πολίτες, που ήθελαν να δώσουν πληροφορίες σχετικά με τη ληστεία δέχθηκε το ειδικό τηλεφωνικό κέντρο, που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό. Παράλληλα, σε ισχύ βρίσκεται η προσφορά της εταιρείας Securitas, που δίνει αμοιβή τριών εκατομμυρίων ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στα ίχνη και τη σύλληψη των ληστών.

    Από την πλευρά του, ο βοηθός του αρχηγού της Αστυνομίας στο Κεντ, Κονστάμπλ Αντριάν Λεπάρντ, ανέφερε, ότι η ληστεία πραγματοποιήθηκε με στρατιωτική αποφασιστικότητα από "επαγγελματίες" του οργανωμένου εγκλήματος.

    Όσον αφορά τις συλλήψεις, τις χαρακτήρισε σημαντική και πολύ θετική εξέλιξη στην πορεία των ερευνών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανθρωποκυνηγητό για 70 εκ. ευρώ

    [13] Οικονομία

    Σύσκεψη για το μέλλον του εργοστασίου στη Θεσ/νίκη

    Αναζητώντας λύση για τα λιπάσματα

    24/2/2006 6:36:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Ευρεία σύσκεψη για το μέλλον του εργοστασίου φωσφορικών λιπασμάτων στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας των εργαζομένων και των υπουργών Απασχόλησης, Σάββα Τσιτουρίδη, και Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργου Καλαντζή. Οι Υπουργοί πρότειναν να δοθεί περισσότερος χρόνος, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ ο κ. Τσιτουρίδης ζήτησε παράταση χρόνου για να μελετήσει το σύνολο των οικονομικών στοιχείων. Στο διάλογο, θα συμμετάσχουν και οι εκπρόσωποι των τραπεζών, που είναι οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας, η οποία έχει αποφασίσει το κλείσιμο του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη και τη μεταφορά των δραστηριοτήτων στην Καβάλα. Εργαζόμενοι του εργοστασίου λιπασμάτων καθώς και της εταιρείας Κόκα Κόλα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Απασχόλησης.

    Εθελούσια για την Κόκα Κόλα

    Στο μεταξύ, το Υπουργείο Απασχόλησης, σε συνεργασία με εκπροσώπους των εργαζομένων της Κόκα Κόλα, θα παρακολουθεί την τήρηση της δεσμευτικής πρότασης, που έχει καταθέσει η εταιρεία στους εργαζόμενους για εθελούσια αποχώρηση, ενώ το Υπουργείο έχει δηλώσει ότι δε συζητά καμία απόλυση.

    Σημειώνεται ότι τη λύση της εθελουσίας έχουν επιλέξει ήδη αρκετοί εργαζόμενοι, ενώ μονογραφήθηκε πρωτόκολλο μεταξύ επιχείρησης και του σωματείου για την αναδιάρθρωση της επιχείρησης, στο οποίο προβλέπεται ότι η εταιρεία δε θα προχωρήσει σε απολύσεις.

    Από την πλευρά τους, ΚΚΕ και ΣΥΝ εξέφρασαν τη δυσπιστία τους. Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, που παραβρέθηκε στη συνάντηση, είπε ότι η Κυβέρνηση "αγόρασε χρόνο" για το εργοστάσιο λιπασμάτων χωρίς να δεσμεύεται εάν τελικά θα μείνει ανοιχτό.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μια αγωνιστική στον Στολτίδη

    24/2/2006 3:59:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μόνο από το Κυριακάτικο εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα απουσιάσει ο Ιεροκλής Στολτίδης, καθώς σήμερα ο αθλητικός δικαστής τον τιμώρησε με αποκλεισμό μίας αγωνιστικής, για την αποβολή του στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής με την ΑΕΚ. Παράλληλα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 12.000 ευρώ για την συμπεριφορά των οπαδών της ομάδας στον αγώνα με την Ενωση.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αλυσιδωτές προσδοκίες

    24/2/2006 3:57:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με την κλίμακα που έχει πάρει η διαφορά ανάμεσα στις τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, όλες οι αγωνιστικές από εδώ και στο εξής, θα έχουν ακριβώς την μορφή που έχει και η 21η, αυτού του Σαββατοκύριακου. Τον Παναθηναϊκό δηλαδή να αναζητά ήττα της ΑΕΚ και την "Ένωση" ήττα του Ολυμπιακού, με το ενδεχόμενο έστω και μακρινό, να αλλάξουν οι ισορροπίες του πρωταθλήματος. Αυτό το Σαββατοκύριακο ο Παναθηναϊκό πάει στα Άνω Λιόσια, ένα θεωρητικά εύκολο ματς, απέναντι στον Ακράτητο και ελπίζει στο να κάνει ο Ιωνικός βαθμολογική ζημιά στην ΑΕΚ. Και τα δύο ματς πάντως είναι αρκετά πονηρά, με την ΑΕΚ σαφώς να έχει δυσκολότερο έργο απέναντι στον καλό φετινό Ιωνικό και με τον Μπρούνο Τσιρίλο απόντα, ενώ ο Παναθηναϊκός με την επιστροφή του Γιάννη Γκούμα δείχνει να είναι σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση.

    Το ντέρμπι

    Φυσικά το μεάλο ματς της αγωνιστικής είναι εκείνο της Τούμπας, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Ο "δικέφαλος" του Βορρά είναι η μία από τις δύο ομάδες που έχουν καταφέρει να νικήσουν τον Ολυμπιακό στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα το κατάφερε μέσα στην έδρα του, έτσι τώρα έχει κάθε λόγο να βλέπει τον αγώνα με άλλο άερα, παρά τις αλλαγές από τότε. Στις αλλαγές αυτές δε συγκαταλέγεται και η αλλαγή προπονητή με τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου να κάνει ντεμπούτο σε ένα πολύ δύσκολο ματς, αλλά να ελπίζει σε ένα καλό ξεκίνημα.

    Τα υπόλοιπα ματς

    Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει το Ηρακλής-Ξάνθη αφού οι δύο ομάδες είναι δύο βασικοί εκπρόσωποι της δεύτερης ταχύτητας του πρωταθλήματος. Ο "Γηραιός" μέσα στην έδρα του είναι συνήθως πολύ καλός και όπως όλες οι ομάδες που έχουν περάσει από εκεί, το έχουν κάνει δύσκολα, έτσι και για την Ξάνθη, η αναμέτρηση θα είναι δύσκολη. Ο Γιάννης Ματζουράκης πάντως έστω και αν αγχωθεί, δεν θα είναι καθόλου απογοητευμένος αν καταφέρει να περάσει με τις ελάχιστες βαθμολογικές απώλειες. Το άλλο καλό ματς της 21ης ημέρας είναι το Αιγάλεω-Καλαμαριά με τους φιλοξενούμενους να προέρχονται από σειρά καλών αποτελεσμάτων και να θέλουν να συνεχίσουν έτσι. Το Αιγάλεω από την άλλη εξακολουθεί να ψάχνει την σταθεροποίηση στην φετινή χρονιά. Την αγωνιστική συμπληρώνουν το Λεβαδειακός-Ατρόμητος και το Καλλιθέα-Πανιώνιος.

    [16] Βόλεϊ

    Κόντρα "αιωνίων" στο Ρέντη

    24/2/2006 7:18:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το κλασσικό ντέρμπι των "αιωνίων" στο Ρέντη δεσπόζει στο πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής Α1 Ανδρών. Η συνάντηση Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, που λόγω της έκτακτης μετάδοσης της συνεδρίασης της Βουλής από την ΕΤ-1 την Δευτέρα 27/2, θα ξεκινήσει στις 20:00, αντί για τις 18:00 που αρχικά είχε οριστεί, προκειμένου να καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΤ-3, αναμένεται να συγκεντρώσει δικαιολογημένα τα βλέμματα των φίλων του βόλεϊ. Ο Ολυμπιακός, με ανανεωμένη ψυχολογία έπειτα από την πρόσφατη αλλαγή προπονητή, του πρώην Ομοσπονδιακού τεχνικού, Στέλιου Προσαλίκα αντί του Γιάννη Νικολάκη, αλλά και τη νίκη του α αγώνα υποδέχεται τους "πράσινους", που με νίκη τη Δευτέρα, πέρα από το γόητρο θα "καπαρώσουν" ουσιαστικά και την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Για τους "ερυθρόλευκους" θα απουσιάσουν οι τραυματίες Μάρκος Μιλίνκοβιτς και Κώστας Χριστοφιδέλης, σε αντίθεση με το Αργεντίνο τεχνικό του "τριφυλλιού", Κάρλος Βέμπερ, που θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

    Χωρίς Κλεϊτον ο Ηρακλής

    Με αγωνία όμως περιμένει τη μονομαχία των "αιωνίων" και ο Ηρακλής, ο οποίος θέλει στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού, για να τον πιάσει στην κορυφή. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει πρώτα η ομάδα του Αλέκου Λέωνη, που σήμερα τιμωρήθηκε με πρόστιμο 400 ευρώ από τον αθλητικό δικαστή για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του στο ντέρμπι του Κατσάνειου με τους "πράσινους", θα πρέπει αύριο στις 19:00 να ξεπεράσει στην έδρα του το εμπόδιο της μαχητικής Ορεστιάδας. Απών από την αυριανή αναμέτρηση θα είναι ο Αμερικανός διαγώνιος Κλέιτον Στάνλει, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στον αγώνα της 18ης αγωνιστικής στο παιχνίδι με το Παγκράτι. Στο αντίπαλο στρατόπεδο η Ορεστιάδα, που δεν θα έχει στη σύνθεση της το διεθνή Κώστα Μπαρμπούδη, που θα ακολουθήσει την αποστολή για να κάνει κάποιες ιατρικές εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη, "καίγεται" για τους βαθμούς, που θα τη βοηθήσουν να γλιτώσει τη διαδικασία των πλέι άουτ.

    Επιστροφή στις νίκες θέλουν, μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής, Παγκράτι και Πανερυθραϊκός, που συγκρούονται αύριο στις 19:30 στο κλειστό της νεοφώτιστης ομάδας στη Ν. Ερυθραία.

    Το αυριανό πρόγραμμα της αγωνιστικής συμπληρώνει η αναμέτρηση της Πάτρας (19:30), όπου η τοπική ΕΑ Πατρών, αναμένεται να έχει εύκολο έργο απέναντι στην ουραγό ΑΕ Νίκαια, που βρίσκεται καθοδόν για τον υποβιβασμό.

    Θέλει να γιορτάσει με νίκη ο ΠΑΟΚ

    Εξαιρετικά αμφίρροπο αναμένεται το ματς της Πυλαίας, όπου ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί μεθαύριο την έκπληξη της φετινής Α1 Ανδρών, τη νεοφώτιστη Λαμία, που έχοντας πετύχει προ πολλού το στόχο της παραμονής, θα παίξει χωρίς άγχος για το καλύτερο. Ο "δικέφαλος του Βορρά" που μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βόλεϊ (CEV) να συμμετάσχει η Ελλάδα με τρεις ομάδες στο επόμενο Τσάμπιονς Λίγκ, βλέπει κάθε αγώνα από δω και στο εξής ως τελικό. Μάλιστα ανήμερα της επετείου των 80 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, στο "PAOK Sports Arena", οι παίκτες του κ. Μπογκοέφσκι θα τα δώσουν όλα για τη νίκη, με πρώτο και καλύτερο το Γιάννη Κυριακίδη, που θα προσπαθήσει να δικαιώσει όλους όσοι τον τίμησαν πριν από λίγες μέρες με το βραβείο του πιο εξελίξιμου παίκτη του πρωταθλήματος.

    Την Κυριακή ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχεται στις 19:30 τον Πανελλήνιο, ο οποίος δεν μας έχει συνηθίσει σε μία σταθερή απόδοση, αφού η ομάδα του Γιάννη Λαϊου είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Από την άλλη οι ακρίτες έχουν δείξει ένα σκληροτράχηλο πρόσωπο στο φετινό πρωτάθλημα και μπροστά στον κόσμο τους, θα κυνηγήσουν με πάθος τη νίκη.

    Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

    Σάββατο 25/2: Στ. Καλαϊτζής 7.30μμ: Πανερυθραϊκός - Παγκράτι (Γεροθόδωρος, Βαρθαλίτης), Κατσάνειο 7μμ: Ηρακλής - Ορεστιάδα (Λέκκας, Κάλπακας), ΕΑ Πατρών 7.30μμ: ΕΑ Πατρών - ΑΕ Νίκαια (Ιορδανίδης, Δεληκωστίδης), Κυριακή 26/2: Αλεξανδρούπολης 6.30μμ: Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Πανελλήνιος (Μυρόθεος, Γεωργιάδης Ε.), ΠΑΟΚ 8μμ (ΕΤ-3): ΠΑΟΚ - Λαμία (Αμασιάδης, Ιωάννου), Δευτέρα 27/2: Ρέντη 8μμ (ΕΤ-3): Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (Αντωνούλης, Γεωργουλέας)

    Η βαθμολογία (σε 18 αγώνες)

    1. Παναθηναϊκός 49 (51-10) 2. Ηρακλής 47 (52-16) 3. Ολυμπιακός 40 (43-19) 4. ΠΑΟΚ 35 (42-28) 5. ΕΑ Πατρών 31 (39-31) 6. Λαμία 30 (35-31) 7. Παγκράτι 25 (34-37) 8. Εθνικός Αλεξ. 18 (27-43) ----------------------------------- 9. Ορεστιάδα 17 (25-45) 10. Πανελλήνιος 16 (26-42) 11. Πανερυθραϊκός 10 (17-49) ----------------------------------- 12. ΑΕ Νίκαια 6 (12-52)

    [17] Ραντεβού αστέρων στο "Αθήνα 2006"

    24/2/2006 5:40:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά από 4 χρόνια, το Σταδιο Ειρήνης και Φιλίας θα πλημμυρίσει ξανά αύριο από τη λάμψη των αστέρων του παγκόσμιου στίβου. Το Διεθνές Μίτινγκ Κλειστού Στίβου, "Αθήνα 2006", που διοργανώνει κάθε χρόνο ο ΣΕΓΑΣ και το οποίο διεξάγεται υπό την αιγίδα της IAAF, επιστρέφει στο φαληρικό "στολίδι" μετά από τις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις, που είχαν φιλοξενηθεί στην Παιανία. Το παρών στο διεθνές μήτινγκ, που είναι αφιερωμένο στο Σύλλογο "Το Χαμόγελο του Παιδιού" και θα μεταδώσει απ ευθείας η ΕΤ 1 στις 18:30, θα δώσουν αθλητές από 50 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και μεγάλα ονόματα του αθλήματος, Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τους Φρέντι Μαγιόλα (Κούβα), που έχει την καλύτερη φετινή επίδοση στα 60μ., στο ίδιο αγώνισμα τον Τζαμαικανό Ντουάιτ Τόμα, το συμπατριώτη του Μορίς Βίγκναλ στα 60μ. εμπόδια, στα 800μ τους Γουίφρεντ Μπουνγκέι (Κένυα) και Ιβάν Χέσκο (Ουκρανία), στο επί κοντώ τους Ρώσους Ιγκόρ Παβλόφ και Πάβελ Γκερασίμοφ, στα 60μ. την Ουκρανή Ζάνα Μπλοκ, την Βουλγάρα Τερέζα Μαρίνοβα στο τριπλούν και τη Ρωσίδα Μαρίνα Κούπτσοβα στο ύψος. Μεταξύ αυτών υπάρχουν και πολλοί καλοί αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας, που θα κυνηγήσουν την διάκριση μπροστά στο κοινό τους, όπως στο μήκος ο Λούης Τσάτουμας, στα 60μ. οι Γενοβέλης, θεοδωρίδης, Παυλακάκης, Γκαβέλας, στα 400μ. οι Μελαχροινούδης, Γκούσης και στο επι κοντώ ο Ευαγγέλου. Στις γυναίκες αντίστοιχα ελπίδες για κάτι καλό περιμένουμε από την Βασαρμίδου στα 400μ., τη Δαγκλή-Παγκότο στα 1.500μ. και την Δημητράκη στοπ τριπλούν.

    Οι ξένες συμμετοχές

    Στους άνδρες, στα 60μ θα έχουμε τους Φρέντι Μαγιόλα (Κούβα), Μόρνε Νάγκεν (Νότια Αφρική), Γιώργο Θεοδωρίδη, στα 60μ εμπόδια τον Μορίς Βίγκναλ (Τζαμάικα), στα 400μ τον Αλέιν Φρανσίκ (Γρενάδα), στα 800μ τους Γουίφρεντ Μπουνγκέι (Κένυα) και Ιβάν Χέσκο (Ουκρανία), στο επί κοντώ τους Ρώσους Ιγκόρ Παβλόφ, Πάβελ Γκερασίμοφ και τον Βούλγαρο Ίλια Εφρέμοφ, στο μήκος τον Λούη Τσάτουμα, τον Στέργιο Νούσιο και τον Ολεξέι Λουκάσεβιτς (Ουκρανία) και στη σφαιροβολία τον Γκεόργκε Γκούσετ (Ρουμανία).

    Στις γυναίκες θα έχουμε επίσης εξαιρετικές συμμετοχές. Στα 60μ εκτός της Ζάνα Μπλοκ (Ουκρανία), ξεχωρίζει η συμμετοχή της Μαρίνα Κισλόβα (Ρωσία), στα 60μ εμπόδια θα αγωνιστεί η Αλεξάνδρα Κόμνου αλλά και οι Ναντίν Φαουστίν (Αϊτή), Αουρέλια Τριβιάνσκα (Πολωνία), στα 400μ η Νατάλια Αντιουκ (Ρωσία) και η Βουλγάρα Βάνια Σταμπόλοβα που εντυπωσίασε στο Βαλκανικό πρωτάθλημα της Παιανίας (51.06). Στα 1.500μ θα μετάσχουν οι Όλγα Κομιάγκινα (Ρωσία), Νατάλια Γκορέλοβα (Ρωσία), Έλενα Ιαγκάρ (Ρουμανία) και Κορίνα Ντουμπραβεάν (Ρουμανία). Στο τριπλούν οι Τερέζα Μαρίνοβα (Βουλγαρία), Σιμόνα Λα Μάντια (Ιταλία), Έλενα Ολεϊνίκοβα (Ρωσία), στο ύψος οι Οάνα Παντελίμον (Ρουμανία), Βενελίνα Βένεβα (Βουλγαρία), Μαρίνα Κούπτσοβα (Ρωσία), Ιρίνα Μιχαλτσένκο (Ουκρανία) και Κατερίνα Αλεξάντροβα (Ρωσία).

    Οι ελληνικές συμμετοχές

    Σε ότι αφορά τις ελληνικές συμμετοχές, εκτός των Θεοδωρίδη, Τσάτουμα, Κόμνου και Νούσιου θα αγωνιστούν ακόμη και οι εξής: Ανδρες 60μ: Πετρίδης, Γενοβέλης, Σέγκος, Παυλακάκης, Κατσαντώνης (Κύπρος) . 60μ εμπόδια: Μαυρίδης, Λαζαρίδης 400μ: Μελαχροινούδης, Γκούσης, Οικονομίδης, Ντούπης, Κοπάνου 800μ: Τζιρτζιρής, Παπαδόπουλος Επί κοντώ: Ευαγγέλου, Σακελαριάδης, Συντιχάκης, Σαλαπατάρας Μήκος: Κατσής, Διαμαντάρας Σφαιροβολία: Βασιλόπουλος, Ανυφαντής

    Γυναίκες 60μ: Κομπίδου, Πατσού, Κάβουρα, Πολυχρονιάδου, Τσομπανίδη 400μ: Βασαρμίδου, Καλλινίκου 1.500μ: Δαγκλή-Παγκότο Τριπλούν: Δημητράκη, Γιανακιτσίδου, Γραμματικοπούλου Ύψος: Παπαγεωργίου, Στεργίου, Αναστασοπούλου

    Το πρόγραμμα των αγώνων

    17.45 Τριπλούν Γ (τελικός) 18.05 Σφαιροβολία Α (τελικός) 18.30 Επί κοντώ Α (τελικός) 18.35 60μ εμπόδια Γ ( τελικός) 18.40 Ύψος Γ (τελικός) 18.45 60μ εμπόδια Α (1η τελική σειρά) 18.51 60μ εμπόδια Α (2η τελική σειρά) 19.00 800μ Α (τελικός) 19.05 60μ ΠΚ Β΄ (τελικός)-Για το Χαμόγελο του Παιδιού 19.10 60μ ΠΠ Β΄ (τελικός)-Για το Χαμόγελο του Παιδιού 19.25 60μ Γ (1η τελική σειρά) 19.31 60μ Γ (2η τελική σειρά) 19.40 Μήκος Α (τελικός) 19.45 60μ Α (1η τελική σειρά) 19.51 60μ Α (2η τελική σειρά) 20.05 400μ Γ (1η τελική σειρά) 20.15 400μ Α (1η τελική σειρά) 20.25 1.500μ Γ (τελικός) 20.40 400μ Γ (2η τελική σειρά) 20.50 400μ Α (2η τελική σειρά)

    [18] Στο κυνήγι της πρόκρισης ο Δημητριάδης

    24/2/2006 5:05:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Αποφασισμένος να κερδίσει, ότι του στέρησε πριν από λίγες ημέρες η τύχη, όταν λίγο πριν το τέλος της πρώτης κούρσας του γιγαντιαίου σλάλομ στο Τορίνο, είχε πτώση και έχασε το δικαίωμα συμμετοχής στην δεύτερη κούρσα, ο Βασίλης Δημητριάδης, ρίχνεται αύριο στη μάχη του σλάλομ του αλπικού σκι. Ο 28χρονος πρωταθλητής από τη Φλώρινα, που κατά τη διάρκεια των αγώνων ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό στο γόνατο θα προσπαθήσει αύριο, με σύμμαχο την εμπειρία της τρίτης του συμμετοχής στο μεγαλύτερο χειμερινό αθλητικό ραντεβού, να προκριθεί στους 30 πρώτους και να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα στον τελικό του αγωνίσματος.

    [19] Πολύ καλό φινάλε για Καλομοίρου

    24/2/2006 4:21:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με τον καλύτερο τρόπο έριξε σήμερα την αυλαία των παρθενικών της αγωνιστικών υποχρεώσεων σε χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, η διεθνής πρωταθλήτρια Μάγδα Καλομοίρου. Η 26χρονη Θεσσαλονικιά, στο γιγαντιαίο σλάλομ του αλπικού σκι των 20ων Χειμερινών Αγώνων του Τορίνο, πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση για τα ελληνικά δεδομένα και με επίδοση 2:36.45 στον τελικό του αγωνίσματος κατετάγη 39η. Στο αγώνισμα, όπου μόλις 54 αθλήτριες ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους, πρώτευσε η Αμερικανίδα Τζούλια Μανκούζο, με χρόνο 2:09.19, ενώ δεύτερη ήταν η Φιλανδή Τάνια Πουτιάινεν με 2:09.86.το τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου σκαρφάλωσε άλλη μια Σκανδιναβή, η Ανα Οτοσον από τη Σουηδία, που ολοκλήρωσε την κούρσα σε χρόνο 2:10.33.

    Έδωσε ραντεβού στο Βανκούβερ

    Με τις καλύτερες εντυπώσεις και πολύτιμες εμπειρίες αποχαιρέτησε η 26χρονη Μάγδα Καλομοίρου τις χιονισμένες πίστες του Σεστιέρε και έβαλε πλέον πλώρη για τον επόμενο στόχο της: "Είμαι πολύ χαρούμενη. Στην αρχή ξεκίνησα την πρώτη κούρσα επιφυλακτικά, όμως, όσο πλησίαζα προς το τέλος, ανέβασα πολύ περισσότερο την ταχύτητά μου. Στη δεύτερη κούρσα είχα πολύ λιγότερο άγχος και προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη διαδρομή ήταν πιο δύσκολη. Πιστεύω ότι τα πήγα πολύ καλά στην πρώτη συμμετοχή μου σε Oλυμπιακούς Αγώνες και τώρα μπορώ να πω ραντεβού στο Βανκούβερ" δήλωσε η Ελληνίδα σκιέρ, που πήρε το "βάπτισμα" σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

    [20] Πολιτισμός

    Grand Prix Μαρία Κάλλας 2006

    24/2/2006 3:31:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Για 32η συνεχή χρονιά, το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο, διοργανώνει από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 11 Μαρτίου το Διεθνή Διαγωνισμό «Grand Prix Μαρία Κάλλας 2006», ο οποίος φέτος αφορά νέους πιανίστες. Πρόκειται για ένα καταξιωμένο ετήσιο θεσμό, με διεθνή κριτική επιτροπή. Διεξάγεται στο πλαίσιο της Ομοσπονδίας Διεθνών Μουσικών Διαγωνισμών της UNESCO, και είναι ο μοναδικός διαγωνισμός παγκοσμίως, εναλλακτικά για Πιάνο και Όπερα, Ορατόριο-Λιντ, που έχει δικαίωμα να απονέμει «Grand Prix». Από τις πολλές συμμετοχές που υποβάλλονται κάθε χρόνο, από όλο τον κόσμο, επιλέγονται μόνο εκείνοι που διαθέτουν τις αυστηρές καλλιτεχνικές προϋποθέσεις, που ορίζονται από τους όρους συμμετοχής, και αναφέρονται στο εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα εκτέλεσης επτά κοντσέρτων από τον Μπαχ έως τον 20ο αιώνα και ενός ρεσιτάλ, κυρίως όμως στην ολοκληρωμένη μουσική προσωπικότητα του νέου πιανίστα. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, υπό την Αιγίδα του ΥΠΠΟ.

    Διεθνής η Κριτική Επιτροπή

    Οι υποψήφιοι διαγωνίζονται σε 4 κύκλους, ενώπιον της επιτροπής και του κοινού, για την απόκτηση ενός εκ των τριών βραβείων:

    Grand Prix: Χρυσό μετάλλιο, 12.000, Δίπλωμα και διοργάνωση κοντσέρτων από το Athenaeum, στο εξωτερικό και την Ελλάδα 2ο Βραβείο: Ασημένιο μετάλλιο, 6.000, Δίπλωμα 3ο Βραβείο: Ασημένιο μετάλλιο, 3000, Δίπλωμα

    Οι υποψήφιοι πιανίστες εφέτος, ανέρχονται σε 37 από 21 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων, όπως: ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κίνα, Βραζιλία, Ρωσία, Ουκρανία, Γαλλία, Ιταλία, Μ. Βρετανία, Σκοτία, Φιλανδία, Πολωνία, Σερβία, Τουρκία, Μαλαισία, Κορέα κ.α.

    Η 10μελής διεθνής Κριτική Επιτροπή αποτελείται από τους διάσημους βιρτουόζους του πιάνου: Βασίλι Λομπανόφ (Ρωσία), Ντανιέλ Πόλλακ (ΗΠΑ), Μαρία Τίπο (Ιταλία), Γιόντι Σόλομον (Μ. Βρετανία), Μπερνάρ Ρινγκάϊσεν (Γαλλία), Αϊσεγκύλ Σαρίκα (Τουρκία), Νοέλ Φλορές (Ινδία-Αυστρία), Τερέζα Ντυσσώ (Γαλλία), Άρη Γαρουφαλή (Ελλάδα), Ντόρα Μπακοπούλου (Ελλάδα).

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Grand Prix Μαρία Κάλλας 2006

    [21] Πολιτισμός

    "Mama Africa 2006"

    24/2/2006 12:51:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Τι θα λέγατε για ένα ταξίδι στην αφρικανική ήπειρο, δίχως να χρειαστεί να μετακινηθείτε πέρα από τα όρια της Αθήνας; Μια γνωριμία με τον πολιτισμό της "μητέρας" Αφρικής, αλλά και η επαφή με τη συμβολή των γυναικών της ηπείρου στην ανάπτυξη των χωρών τους, είναι ο στόχος του τριήμερο φεστιβάλ "Mama Africa 2006", που διοργανώνεται σε τρία σημεία της πρωτεύουσας, από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου. Πολύπλευρο το αφιέρωμα, περιλαμβάνει προβολές ταινιών μικρού μήκους από Αφρικανές σκηνοθέτριες στον κινηματογράφο "Μικρόκοσμο", εικαστικά στον πολυχώρο του ομίλου Unesco Πειραιώς και νήσων "Action Art International" στον Πειραιά, μουσική αλλά και επίδειξη αφρικανικής μόδας στα δύο επίπεδα του "Club 22". Για τις αρχές Ιουλίου, το Φεστιβάλ υπόσχεται ακόμη περισσότερη μουσική και μόδα από την Αφρική, αυτή τη φορά στη Μύκονο. Για περισσότερες πληροφορίες: 210-9833794, 6942-970169.

    Εξωτικές εικόνες και γεύσεις

    Στα πλαίσια του τριήμερου αφιερώματος, ο πολυχώρος "International Action Art" θα φιλοξενήσει έκθεση και πώληση ειδών αφρικανικής τέχνης και χρηστικών αντικειμένων, αλλά και βιντεοπροβολές και συζήτηση.

    Στον "Μικρόκοσμο" θα προβληθούν έξι ταινίες μικρού μήκους, που έχουν παρουσιαστεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ Blackworld στο Λονδίνο υπό την αιγίδα του British film Institute. Οι προβολές γίνονται είτε στα αγγλικά χωρίς υπότιτλους, είτε με αγγλικούς υπότιτλους. Παράλληλα, διοργανώνεται έκθεση φωτογραφικού υλικού στο φουαγιέ, ενώ υπάρχει και μπουφές με εδέσματα από την αφρικανική κουζίνα.

    Τέλος, το "Club 22", θα φιλοξενήσει τον Νίκο Τουλιάτο και την ομάδα κρουστών "Ηχόδραση", αλλά και αφρικανικούς και αφροβραζιλιάνικους ρυθμούς από γνωστά σχήματα, όπως και επίδειξη μόδας από την Ένωση Αφρικανών Ελλάδας.

    Σχετικά Links:

    Mama Africa 2006

    [22] Πολιτισμός

    PixelDance Video-Art Festival

    24/2/2006 12:42:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Το PixelDance Video-Art Festival μαζεύει τις "αποσκευές" του και προετοιμάζεται να ανοίξει φτερά για δεύτερη χρονιά. Χρόνος απογείωσης ο Μάιος, χώρος η Θεσσαλονίκη, με επιβάτες και πλήρωμα όσους θελήσουν να κάνουν το βήμα. Ένα βήμα πιο κοντά. Eίτε για να δουν, είτε για να δείξουν. Μόνη προϋπόθεση η αγάπη για την εικόνα σε κάθε μορφή της: Video-Art, Animation, Multimedia, Ντοκιμαντέρ. Πέρσι η πενθήμερη διοργάνωση μετρούσε σαν "μέλη πληρώματος", 148 βίντεο δημιουργίες με προέλευση 16 χώρες. Φέτος η πρόσκληση ενδιαφέροντος διατυπώνεται και πάλι, περιμένοντας συμμετοχές απo Ελλάδα και εξωτερικό, μέχρι τις 20 Μαρτίου 2006.

    Κινητήρια δύναμη παραμένει η ομάδα In Flux Art και ειδοποιός διαφορά σε σχέση με την περσινή διοργάνωση ο διαχωρισμός των προβολών Video-Art από εκείνες του κινηματογράφου, με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνεται η μεγαλύτερη δυνατή ελευθερία κινήσεων στο θεατή. Το περιεχόμενο του φεστιβάλ μοιράζεται σε έξι χώρους και ισάριθμες θεματικές ενότητες. Σε κάθε χώρο, που θα διαθέτει το δικό του εικαστικό ύφος δια χειρός διαφορετικού καλλιτέχνη και εμπνευσμένο από την προβαλλόμενη θεματική, θα υπάρχουν TV installations όπου θα προβάλλονται οι συλλογές Video-Art.

    Στο χώρο του φεστιβάλ θα φιλοξενούνται ταυτόχρονα φωτογραφικές εκθέσεις, κολλάζ και πειραματικές κατασκευές, θα παρεμβάλλονται ζωντανές μουσικές, χορευτικές και θεατρικές δράσεις από μεμονωμένους καλλιτέχνες ή ομάδες, ενώ θα υπάρξει και έκδοση καταλόγου με επιλογή από τα έργα.

    Πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.pixeldance.gr . Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, απευθυνθείτε με email στην διεύθυνση info@pixeldance.gr.

    Σχετικά Links:

    PixelDance Video-Art Festival

    [23] Υγεία

    Εντατικοποιείται η ενημέρωση

    Νέα ύποπτα κρούσματα

    24/2/2006 6:52:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ακόμη έξι κύκνοι, που είχαν βρεθεί νεκροί τις προηγούμενες στην περιοχή Πόρτο Λάγος στην Ξάνθη, στο Δέλτα του Έβρου και στον Απ. Παύλο Ημαθίας αποδείχθηκαν θετικοί στη γρίπη των πτηνών. Συνολικά στη χώρα μας, μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 16 κρούσματα θετικά στο θανητοφόρο στέλεχος του ιού, H5N1. Ο Καθηγητής της Εθνικής Κτηνιατρικής Σχολής, Σπύρος Κυριάκης τόνισε, ότι θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα γι αυτό, όπως είπε χρειάζεται σοβαρότητα στην αντιμετώπιση της κατάστασης. Στο μεταξύ, στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης νοσηλεύεται ένας 20χρονος νεαρός Αφγανός λαθρομετανάστης, που εμφάνισε πυρετό και ανέφερε, ότι είχε περάσει από την Τουρκία. Ο νεαρός Αφγανός αντιμετωπίστηκε ως ύποπτο περιστατικό γρίπης των πτήνων, γι αυτό νοσηλεύεται σε θάλαμο απομόνωσης και ο χώρος υποδοχής, όπου είχε φιλοξενηθεί μαζί με άλλους λαθρομετανάστες για δύο ημέρες, απολυμάνθηκε.

    Ο ασθενής δεν ανέφερε επαφή με κάποιο πτηνό, ενώ την τελική απάντηση για τον αν έχει προσβληθεί από τον ιό Η5Ν1 θα δώσει σε τρεις ημέρες το ινστιτούτο Παστέρ, όπου στάλθηκε δείγμα για εξέταση.

    Στο μεταξύ, οι υπουργοί Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην άτυπη Σύνοδο, που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη αποφάσισαν να ενταθεί η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη γρίπη των πτηνών σε όλα τα κράτη μέλη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εντείνεται η ενημέρωση

    Σε επιφυλακή η Γαλλία

    [24] Παράξενα

    Εσείς, ακόμη να επισκεφτείτε την Αυστραλία;

    Και ο άγιος φοβέρα θέλει...

    24/2/2006 11:51:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/2/2006 2:48:34 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Ξεχάστε τα ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα, τις γαλαζοπράσινες ακτές, τους φιλόξενους κατοίκους και τα μνημεία περασμένων αιώνων. Σύμφωνα με Αυστραλούς επικοινωνιολόγους, οι εικόνες αυτές δεν είναι αρκετές για την προσέλκυση τουριστών. Έτσι, αυτή τη χρονιά, δημιούργησαν μία διαφημιστική εκστρατεία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το λιγότερο... πρωτότυπη. Το σποτ ξεκινά με εικόνες σημεία αναφοράς της Αυστραλίας, όπως τον Ιερό Βράχο (Uluru), το λιμάνι του Σίδνεϊ και την κοραλλιογενή περιοχή Γκρέιτ Μπάριερ Ριφ (Great Barrier Reef). Τότε, κάποιοι Αυστραλοί ακούγονται να λένε: "Σου σερβίραμε τη μπύρα σου, λούσαμε την καμήλα, φέραμε τα καγκουρό, βγάλαμε από τη θάλασσα τους καρχαρίες", και μία νέα γυναίκα με μπικίνι αναρωτιέται: "Και εσύ, πού στο διάβολο είσαι;" ("So where the bloody hell are you?"). Όπως ήταν αναμενόμενο, η νέα καμπάνια - αξίας 180 εκατ. δολ. Αυστραλίας (133 εκατ. δολ. ΗΠΑ) - έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις αλλά και αντιδράσεις. Όμως, τόσο ο υπουργός Τουρισμού όσο και ο πρωθυπουργός της χώρας, την υπερασπίστηκαν, σημειώνοντας ότι η επίμαχη φράση χρησιμοποιείται καθημερινά.

    "Έξω από τα δόντια"

    "Νομίζω ότι είναι ένας λαϊκισμός, μια λέξη που χρησιμοποιείται καθημερινά και σίγουρα δεν ανήκει στην ίδια κατηγορία με άλλες λέξεις που δεν πρέπει να λέγονται δημόσια, ούτε ν ακούγονται από τα μέσα ενημέρωσης και τις διαφημίσεις. Νομίζω ότι η εικόνα του κοριτσιού που περπατά στη θάλασσα είναι πολύ γοητευτική και δεν πιστεύω ότι ο κόσμος θα το δει αυτό σαν άσχημο τρόπο συμπεριφοράς, το αντίθετο μάλιστα", δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τζον Χάουαρντ, σχολιάζοντας την σχετική διαφήμιση.

    Η Αυστραλία βρίσκεται μεταξύ των δημοφιλέστερων χωρών για διακοπές, όμως, τα δύο τελευταία χρόνια, τουρισμός δεν αποφέρει τα αναμενόμενα.

    Η καμπάνια του 2004, που είχε ως άξονα τον πολιτισμό, δεν "πούλησε" τα αναμενόμενα, καθώς έφερε στη χώρα μόνο 17,3 δις δολάρια συνάλλαγμα και όχι $20 δις που ήταν ο αρχικός στόχος.

    Έτσι, οι ειδικοί του μάρκετινγκ φαίνεται ότι σκέφτηκαν ότι αφού δεν συγκινεί το "σοφιστικέ" ύφος, να μιλήσουν μια πιο "ωμή" γλώσσα!

    Σχετικά Links:

    "Where the bloody hell are you?"

    [25] Ζωής ...σΤάσεις

    Ξενοκοιτάει ο Κέβιν;

    24/2/2006 2:47:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Τελικά, παίζει το ματάκι του επίδοξου ράπερ και συζύγου της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, Κέβιν Φέντερλαϊν; Όπως πολύ πρόθυμα σπεύδουν να ενημερώσουν διάφοροι... άσπονδοι φίλοι, μάλλον ναι! Σύμφωνα, λοιπόν, με πολλούς "καλοθελητές", σε μεγάλο κλαμπ του Λος Άντζελες, ο "K-Fed" έριχνε καυτές ματιές στη σέξι παρουσιάστρια Τζέσικα Σίμπσον, η οποία πριν από λίγο καιρό χώρισε. Μάλιστα, σύμφωνα με "αυτόπτες μάρτυρες", η ίδια η Σίμπσον τον κάλεσε να καθίσει δίπλα της και πολλοί είναι αυτοί που διαβεβαιώνουν ότι μεταξύ των δύο, η ατμόσφαιρα ήταν άκρως ηλεκτρισμένη! Υπάρχει, βέβαια, πάντα το ενδεχόμενο να ήθελε απλά να την... παρηγορήσει!

    [26] Κοινωνία

    4ωρη στάση εργασίας της ΓΣΕΕ την Τρίτη

    Κινητοποιήσεις εργαζομένων

    24/2/2006 7:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Με βασικά αιτήματα το σεβασμό του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων, τον τερματισμό των μαζικών απολύσεων, την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων για τους συμβασιούχους, η ΓΣΕΕ πραγματοποιεί την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 έως τις 3 το μεσημέρι. Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση των εργαζομένων της Βορείου Ελλάδος θα γίνει στο άγαλμα Βενιζέλου στις 2 το μεσημέρι. Την ίδια ημέρα, η ΟΤΟΕ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία. Εξάλλου, στις 15 Μαρτίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, καθώς και οι μεγάλες ομοσπονδίες διοργανώνουν 24ωρη γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κινητοποιήσεις από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 24 February 2006 - 17:53:08 UTC