Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζαγορίτης-Παπακώστα, οι υποψήφιοι
  • [02] Στα Ιωάννινα ο Κ. Παπούλιας
  • [03] Επίσκεψη Αλαβάνου στο Ζεφύρι
  • [04] Στο Μαξίμου ο Σιούφας
  • [05] Συνετρίβη Huey στην Πέλλα
  • [06] Κινητοποιήσεις για τα λατομεία της Αράξου
  • [07] Συζητούν το σχηματισμό κυβέρνησης
  • [08] Λύσεις μέσα από διάλογο
  • [09] Οδεύει προς Καλλιθέα ο Μανίκας
  • [10] Νίκη για Ηρακλή

    [01] Πολιτική

    Για τη θέση του γραμματέα της Κ. Ε της Ν.Δ

    Ζαγορίτης-Παπακώστα, οι υποψήφιοι

    20/2/2006 8:21:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ο Λευτέρης Ζαγορίτης και η Κατερίνα Παπακώστα θα διεκδικήσουν τελικά τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Οι δύο βουλευτές της Β' Αθηνών κατέθεσαν επισήμως τις υποψηφιότητές τους πριν τις 8 το βράδυ, οπότε έληγε η σχετική προθεσμία, ενώ η εκλογή του νέου γραμματέα θα γίνει από την Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας την Παρασκευή. Νωρίτερα, ο Λευτέρης Ζαγορίτης σε ερώτηση αν έχει πάρει το "δαχτυλίδι" -δηλαδή το χρίσμα από τον Πρωθυπουργό - είπε ότι "το μόνο δακτυλίδι που φοράει είναι αυτό του γάμου του" και πρόσθεσε ότι το κόμμα έχει αρχές, θέσεις, πλαίσιο και συνέχεια. Παράλληλα, τόνισε ότι η Κεντρική Επιτροπή έχει 500 και πλέον μέλη και κανείς δεν επηρεάζει κανέναν. Από την πλευρά της, η κ. Παπακώστα ανέφερε ότι ζητάει να αναβληθεί η εκλογή για να δοθεί περισσότερος χρόνος στους υποψηφίους να προετοιμαστούν. Δήλωσε ακόμη ότι θα ζητήσει να παρουσιάσουν οι υποψήφιοι τις θέσεις τους πριν από την εκλογή στην Κεντρική Επιτροπή και ότι η ίδια προτείνει να αποκτήσει περισσότερο κοινωνικό διεκδικητικό χαρακτήρα το κόμμα.

    Υποψηφιότητα δεν έθεσαν οι κ.κ Γιάννης Μανώλης, Μιχάλης Παπαδόπουλος και Πάνος Καμμένος παρά το γεγονός ότι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

    Ο κ. Μανώλης απέσυρε την υποψηφιότητα του, ενώ το πρωί επισκέφθηκε τη Ρηγίλλης, όπου ζήτησε να ανοίξει συζήτηση για το χαρακτήρα του κόμματος. Πρόταση η οποία δεν έγινε δεκτή.

    Ο κ. Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι θα ήταν υποψήφιος εάν τον στήριζαν όλοι και πρόσθεσε ότι δεν θέλει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι δημιουργεί πρόβλημα στην παράταξη και στην κυβέρνηση.

    Ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος είπε ότι η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής έχει πάρει την απόφασή της και ότι οι συνθήκες δεν ευνοούν τη δική του υποψηφιότητα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κομματικός "πυρετός" στη Ρηγίλλης

    [02] Πολιτική

    "Κορυφαίο στοίχημα η περιφερειακή ανάπτυξη"

    Στα Ιωάννινα ο Κ. Παπούλιας

    20/2/2006 9:41:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι πολίτες των Ιωαννίνων στον Κάρολο Παπούλια, ο οποίος βρίσκεται εκεί για τις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις της 93ης επετείου για την απελευθέρωση της περιοχής, για πρώτη φορά, όμως, με την ιδιότητα του προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Παπούλιας εγκαινίασε το κτίριο των Γενικών Αρχείων του Κράτους και του Ιστορικού Αρχείου Ηπείρου, παρέστη στην πανηγυρική εκδήλωση για τα Ελευθέρια της πόλης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, ενώ στη συνέχεια, παρακάθισε σε δείπνο που παράθεσε προς τιμήν του, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων. Στην αντιφώνηση του δεν έκρυψε τη συγκίνηση του και είπε πως κάθε φορά που έρχεται στα Γιάννενα ανακαλύπτει έναν καινούργιο λόγο για να αισθάνεται υπερήφανος. Μίλησε για την πρόοδο και την ανάπτυξη της πόλης και αναφέρθηκε στο θέμα της περιφερειακής ανάπτυξης το οποίο χαρακτήρισε "από τα κορυφαία στοιχήματα της εποχής". "Ισχυρή Ελλάδα χωρίς ισχυρή περιφέρεια δεν νοείται" είπε και πρόσθεσε "τα χωριά που ερημώνουν το χειμώνα, η αναγκαστική φυγή των νέων ανθρώπων προς το κέντρο και η μάστιγα της ανεργίας μας πληγώνουν και μας υποχρεώνουν να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε η "άλλη Ελλάδα" να μην είναι η Ελλάδα της εγκατάλειψης, αλλά η Ελλάδα της προόδου και της ευημερίας".

    "Δεμένα" με ιστορία

    Νωρίτερα, ο κ. Παπούλιας είχε τελέσει τα εγκαίνια των Γενικών Αρχείων του Κράτους και του Ιστορικού Αρχείου Ηπείρου, τα οποία στεγάστηκαν στο πλήρως ανακαινισμένο, ιστορικό κτήριο που κτίστηκε το 1818 από τον Αλί Πασά, για να λειτουργήσει η Σχολή Ιππικού, στο εσωτερικό του κάστρου των Ιωαννίνων. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός Εθνικής Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου η οποία ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ένα πρόγραμμα για την ψηφιοποίηση όλων των Αρχείων της χώρας, στα οποία έχουν μεταφερθεί και τα αρχεία των πρωθυπουργών και υπουργών. "Είναι ένα πρόγραμμα έξι εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ταυτόχρονα πάνω από 1 δισ. ευρώ, έχουν προβλεφθεί για κτιριακές παρεμβάσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας, όπου υπάρχουν ανάγκες" είπε η υπουργός.

    Επιπλέον, όπως είπε, έγιναν μια σειρά σεμινάρια ώστε να εκπαιδευτούν τα στελέχη που ασχολούνται με τα κρατικά αρχεία και να συμβάλλουν στην ψηφιοποίηση του υλικού, κάτι που θα δώσει την ευκαιρία το αποδεσμευμένο μετά από 30 χρόνια υλικό, να μπει στο Ίντερνετ σε ειδικό κόμβο και να έχουν τη δυνατότητα να το προσεγγίζουν όλοι οι Έλληνες, όσοι κάνουν πανεπιστημιακές εργασίες, διατριβές, επιστήμονες, ιστορικοί και λοιποί για να γραφεί όσο το δυνατόν η Ιστορία της χώρας, με βάση τα αρχεία της και όχι με εικοτολογίες και αυθαιρεσίες που έχουν δημιουργήσει κατά το παρελθόν ανοικτές συγκρούσεις μεταξύ των ιστορικών.

    Εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της περιοχής

    Την Τρίτη, στις 10.15 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα παρακολουθήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, την επίσημη δοξολογία. Στις 10.40 θα επισκεφθεί το στρατηγείο της 8ης Μεραρχίας και στη συνέχεια θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο Μπιζανομάχων. Αμέσως μετά θα μεταβεί στη Νομαρχία και στις 11.30 θα παρακολουθήσει τη μεγάλη παρέλαση, σπουδαστών, μαθητών, προσκόπων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Στις 13.30 ο κ. Παπούλιας θα παραστεί σε επίσημο γεύμα προς τιμήν του από τον διοικητή της 8ης Μεραρχίας στη λέσχη Αξιωματικών.

    Την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 11.30 θα επισκεφθεί το Κέντρο Διαβίωσης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων Ατόμων με Αυτισμό στη Ζίτσα. Στις 12.30 θα παραστεί στην τελετή παράδοσης των εργατικών κατοικιών στα Κάτω Μάρμαρα. Αμέσως μετά (13.05) ο κ. Παπούλιας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, θα εγκαινιάσει τη Μονάδα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης. Στις 14.00, θα αναχωρήσει επιστρέφοντας στην Αθήνα αεροπορικώς.

    Στις εορταστικές εκδηλώσεις των Ιωαννίνων, θα παρευρεθούν και οι υπουργοί, Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Παιδείας και Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου και οι υφυπουργοί Απασχόλησης και ΠΕΧΩΔΕ Γεράσιμος Γιακουμάτος και Σταύρος Καλογιάννης. Θα παραστεί επίσης και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    [03] Πολιτική

    Συζήτησε τα προβλήματα των αθίγγανων

    Επίσκεψη Αλαβάνου στο Ζεφύρι

    20/2/2006 7:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Τα προβλήματα των αθίγγανων της δυτικής Αττικής συζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος με τους εκπροσώπους τους κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε σήμερα στο Ζεφύρι. Οι εκπρόσωποι των περίπου 3.500 αθίγγανων παρουσίασαν στον κ. Αλαβάνο τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εκπαίδευση, την υγεία, την απασχόληση και τη στέγαση. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι τα προβλήματα των αθίγγανων χρειάζονται άμεσες και θετικές δράσεις, έτσι ώστε να αισθανθούν και να είναι ισότιμοι Έλληνες πολίτες μαζί με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες". Τον κ. Αλαβάνο συνόδευαν ο Γ. Πανούσης, υποψήφιος υπερνομάρχης και η Μάγδα Σπηλιοπούλου, μέλος της ΚΠΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ.

    [04] Πολιτική

    Οι προτεραιότητες του Υπουργείου Ανάπτυξης

    Στο Μαξίμου ο Σιούφας

    20/2/2006 8:46:00 μμ

    Θέματα του Υπουργείου Ανάπτυξης, με έμφαση στην απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημήτρη Σιούφα με τον Πρωθυπουργό. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Υπουργός δήλωσε πως ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για το νέο πλαίσιο αδειοδότησης στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και για το νέο τοπίο που οφείλει να δημιουργήσει η χώρα τα επόμενα χρόνια, γύρω από την έρευνα και την τεχνολογία. Επίσης, ο κ. Σιούφας συζήτησε με τον Πρωθυπουργό για την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας της Θεσσαλίας, καθώς και την δημιουργία άλλων τριών κέντρων στην Πάτρα, τα Ιωάννινα και την Ξάνθη. "Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς εταίρους και αναπτύσσουμε νέα ταχύτητα για να προχωρήσουμε τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας", τόνισε ο κ. Σιούφας, προσθέτοντας πως η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί πλήρως και μέχρι τέλους στο κυβερνητικό της πρόγραμμα.

    [05] Κοινωνία

    Νεκροί οι τέσσερις χειριστές

    Συνετρίβη Huey στην Πέλλα

    20/2/2006 9:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/2/2006 11:31:25 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Μοιραίο τέλος για τέσσερις στρατιωτικούς είχε η νυχτερινή εκπαιδευτική πτήση με ελικόπτερο Huey. Το στίγμα του ελικοπτέρου, που είχε ξεκινήσει από το 3ο ΤΕΑ Αλεξάνδρειας Ημαθίας με προορισμό την Κρύα Βρύση Γιαννιτσών, χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ενώ τα συντρίμμια του Huey βρέθηκαν στο χωριό Μελίσσι Πέλλας. Αμέσως μόλις χάθηκε από τα ραντάρ το ελικόπτερο, ο αρχηγός του στρατού ενημέρωσε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και, είκοσι λεπτά μετά την κήρυξη κατάστασης αβεβαιότητας, κηρύχθηκε κατάσταση συναγερμού. Στην επιχείρηση εντοπισμού πήραν μέρος δύο super puma, ένα ελικόπτερο, ένα ζευγάρι μαχητικών και άνδρες της 34ης μηχανοκίνητης Μεραρχίας. Ο κ. Βουλγαράκης, που βρισκόταν στα Ιωάννινα για τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετέβη στην 8η Μεραρχία, ενώ, αυτή την ώρα, κατευθύνεται προς τον τόπο του δυστυχήματος. Οι πρώτες ενδείξεις αποδίδουν την πτώση του Huey σε μηχανική βλάβη, καθώς δεν υπάρχει κάποιο ύψωμα στην περιοχή.

    [06] Κοινωνία

    Ζητούν οι εργαζόμενοι την επαναλειτουργία του

    Κινητοποιήσεις για τα λατομεία της Αράξου

    20/2/2006 8:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/2/2006 9:32:52 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Με αίτημα την επαναλειτουργία των λατομείων της πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις στο κέντρο της Πάτρας και την περιμετρική οδό της πόλης με τη συμμετοχή εργαζομένων στα λατομεία και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό κλάδο. Φορτηγά και μηχανήματα έχουν παραταχθεί στην οδό Κορίνθου -έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης- προκαλώντας κυκλοφοριακό πρόβλημα, ενώ αργά το απόγευμα άλλα φορτηγά και μηχανήματα παρατάχθηκαν κατά μήκος της περιμετρικής οδού. Εκπρόσωποι εργαζομένων και επιχειρήσεων συναντήθηκαν με τον νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλο, για το θέμα των περιβαλλοντικών μελετών. Το θέμα αυτό αναμένεται να συζητηθεί στο προσεχές Νομαρχιακό Συμβούλιο, ώστε να ληφθούν νέες αποφάσεις, μετά την αποστολή των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το ΥΠΕΧΩΔΕ στη Νομαρχία, για να γίνουν οι όποιες παρατηρήσεις και να συμπληρωθούν οι ελλείψεις.

    [07] Μ. Ανατολή

    Επαφή Αμπάς με Χαμάς

    Συζητούν το σχηματισμό κυβέρνησης

    20/2/2006 8:21:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/2/2006 10:27:51 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την Τρίτη πρόκειται να αναθέσει ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, τον σχηματισμό κυβέρνησης στον επικεφαλής της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, όπως ανακοίνωσαν απόψε στελέχη της ισλαμιστικής οργάνωσης μετά από σχετική συνάντηση στη Γάζα. Νωρίτερα αντιπροσωπεία της Χαμάς συναντήθηκε με εκπροσώπους της Τζιχάντ με στόχο τη συμμετοχή της στη νέα κυβέρνηση, Η Τζιχάντ απέρριψε την πρόταση, καθώς όπως υποστήριξε κάτι τέτοιο θα περιόριζε την πολιτική της στο πλαίσιο των προσωρινών ειρηνευτικών συμφωνιών Ισραήλ - Παλαιστινίων, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι θα σταθεί στο πλευρό της Χαμάς για την προστασία των παλαιστινιακών συμφερόντων. Η Χαμάς, πάντως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνεργασία των δυο πλευρών μελλοντικά. Σύμφωνα, μάλιστα, με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μαχμούντ αλ Ζάχαρ, μετά την ανάθεση της εντολής, η νικήτρια των παλαιστινιακών εκλογών θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τις άλλες παλαιστινιακές παρατάξεις για τον σχηματισμό της κυβέρνησης.

    Στο επίκεντρο η οικονομική βοήθεια

    Την ίδια ώρα, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Μέση Ανατολή Αλβαρο ντε Σότο εξέφραζε σήμερα την αντίθεσή του στην απόφαση του Ισραήλ να παγώσει την καταβολή στην Παλαιστινιακή Αρχή φορολογικών εσόδων μετά τη νίκη της Χαμάς στις πρόσφατες παλαιστινιακές εκλογές.

    Σε αντίθεση με το Ισραήλ, η Σουηδία ανακοίνωσε την αύξηση της βοήθειάς της προς την Παλαιστίνη, που θα δοθεί μέσω της Διεθνής Υπηρεσίας Ανάπτυξης και Συνεργασίας (SIDA), στο πρόγραμμα αρωγής του ΟΗΕ στις περιοχές αυτές.

    Σύμφωνα με τον Πέτερ Λούντμπεργκ, της διεύθυνσης ανθρωπιστικών υποθέσεων της SIDA, η επιπλέον βοήθεια της Σουηδίας είναι απαραίτητη δεδομένου ότι το Ισραήλ δεν εκπληρώνει τα καθήκοντα που έχει ως δύναμη κατοχής.

    Το Ισραήλ έλαβε την Κυριακή σειρά οικονομικών κυρώσεων εναντίον της Παλαιστινιακής Αρχής έπειτα από την εκλογική νίκη του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

    Στην Τεχεράνη, τέλος, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολαχ Αλί Χαμενεΐ, πρότεινε σήμερα όλοι οι μουσουλμάνοι του κόσμου να προσφέρουν μια ετήσια οικονομική βοήθεια στους Παλαιστινίους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνάντηση Αμπάς-Χαμάς

    [08] Οικονομία

    Προτροπή Τσιτουρίδη στους κοινωνικούς εταίρους

    Λύσεις μέσα από διάλογο

    20/2/2006 8:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Νέα προτροπή στους εκπροσώπους εργοδοτών και εργαζομένων να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου για όλα τα επίμαχα ζητήματα, απηύθυνε ο νέος Υπουργός Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, Σάββας Τσιτουρίδης, που συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό. "Δεν είναι απαραίτητο πάντοτε όλοι να συμφωνούμε, είναι, όμως, απαραίτητο να συνεννοούμαστε", είπε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Τσιτουρίδης, προσθέτοντας πως πρώτος στόχος της Κυβέρνησης παραμένει η καταπολέμηση της ανεργίας, η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων και η ανάπτυξη. Στο μεταξύ, απεργιακές κινητοποιήσεις στις αρχές Μαρτίου συζητά την Τρίτη η ΓΣΕΕ, σε συντονισμό με την ΑΔΕΔΥ και την ΟΤΟΕ, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας και τις μεγάλες πόλεις έχει προγραμματίσει το ΠΑΜΕ.

    Προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις

    Κατά την πρώτη του συνάντηση με τους συντάκτες του Υπουργείου Απασχόλησης, ο κ. Τσιτουρίδης δήλωσε προσηλωμένος στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων, σημειώνοντας ότι μεταρρυθμίσεις χωρίς κοινωνική αναφορά δεν είναι εφικτές.

    Παράλληλα, ο Υπουργός επανέλαβε πως η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πολιτική προτροπή προς τους τραπεζίτες για να εξαντλήσουν τα περιθώρια διαλόγου, ενώ την ίδια δημόσια προτροπή απηύθυνε και προς τον ΣΕΒ, η πρόταση του οποίου για αυξήσεις 2,8% πυροδοτεί κινητοποιήσεις.

    Ως προς το ασφαλιστικό, ο κ. Τσιτουρίδης χαρακτήρισε αυτονόητη θέση της Κυβέρνησης ότι την ευθύνη διατηρεί το υπουργείο Απασχόλησης στο ακέραιο, ενώ υπογράμμισε πως την τρέχουσα τετραετία δεν θα γίνουν αλλαγές, αλλά θα οργανωθεί διάλογος στη Βουλή ανάμεσα στα κόμματα, στους θεσμοτηθεμένους τρόπους ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους και στην ΟΚΕ.

    Απεργίες συζητά η ΓΣΕΕ

    Για "υποκριτικές και αποπροσανατολιστικές δηλώσεις", κατηγόρησε τον κ. Τσιτουρίδη το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, Δημήτρης Στρατούλης, ενώ ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Δημήτρης Τσουκαλάς, χαρακτήρισε θετικά τα λεγόμενα του Υπουργού, προσθέτοντας ότι όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

    Εξάλλου, με αιχμή την πρόταση για μικρές αυξήσεις και την κλαδική σύμβαση της ΟΤΟΕ την οποία αρνούνται να υπογράψουν οι εκπρόσωποι των τραπεζών, η ΓΣΕΕ αποφασίζει την Τρίτη για το ενδεχόμενο απεργιών στις αρχές Μαρτίου, σε συντονισμό με τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ και την ΑΔΕΔΥ

    Παράσταση διαμαρτυρίας σε τράπεζες που παραμένουν ανοικτές και το απόγευμα έκανε την Δευτέρα το προεδρείο της ΟΤΟΕ με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

    Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τσιτουρίδης δήλωσε πως δεν φοβάται επέκταση του απεργιακού κύματος, προσθέτοντας πως ο βαθμός ευθύνης όλων στη χώρα μας είναι υψηλός.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο Μαξίμου τα εργασιακά

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Οδεύει προς Καλλιθέα ο Μανίκας

    20/2/2006 10:05:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Από τα Μέσα Ενημέρωσης πληροφορήθηκε η διοίκηση της Καλλιθέας την επικείμενη συμφωνία του Ίλιε Ντουμιτρέσκου με τον ΠΑΟΚ και την παρουσία του Ρουμάνου στην Θεσσαλονίκη και όπως είναι φυσικό όλοι οι άνθρωποι της ομάδας πνέουν τα μένεα εναντίον του. Από τις λύσεις που εξετάστηκαν σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής, προτιμήθηκε εκείνη της αναμονής για κάποια επίσημη ενημέρωση από την πλευρά του Ντουμιτρέσκου ή του ΠΑΟΚ και απορρίφθηκε εκείνη της καταδικαστικής ανακοίνωσης. Έτσι ενώ η ΠΑΕ Καλλιθέα τυπικά έχει προπονητή τον Ρουμάνο, ουσιαστικά αναζητεί τον άνθρωπο που θα τον αντικαταστήσει και όπως όλα δείχνουν αυτός θα είναι ο Αντώνης Μανίκας, που φερόταν και το καλοκαίρι υποψήφιος, πριν η διοίκηση έρθει σε συμφωνία με τον Μλαντένοφ.

    [10] Βόλεϊ

    Νίκη για Ηρακλή

    20/2/2006 8:03:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με ένα εύκολο 3-0 επί του Παγκρατίου ολοκλήρωσε την 18η αγωνιστική της Α1 ανδρών, ο Ηρακλής και διατηρήθηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με την σκέψη στο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού την επόμενη αγωνιστική. Ο Ηρακλής πήρε το πρώτο σετ εύκολα με 13-25 και ακολούθησαν τα άλλα δύο πιο δύσκολα (22-25 και 23-25).

    Τα αποτελέσματα

    Λαμία-ΑΕ Νίκαια 3-0 (25-23, 25-16, 25-11) Παναθηναϊκός-Πανερυθραϊκός 3-0 (25-19, 25-15, 25-18) Ορεστιάδα-ΕΑ Πατρών 0-3 (24-26, 18-25, 21-25) ΠΑΟΚ-Εθνικός Αλεξ/λης 3-0 (25-19, 25-23, 25-13) Πανελλήνιος-Ολυμπιακός 0-3 (22-25, 21-25, 13-25) Παγκράτι-Ηρακλής 0-3 (13-25, 22-25, 23-25)

    Η βαθμολογία

    1. Παναθηναϊκός 49 51-10 2. Ηρακλής 47 52-16 3. Ολυμπιακός 40 43-19 4. ΠΑΟΚ 35 42-28 5. ΕΑ Πατρών 31 39-31 6. Λαμία 30 35-31 7. Παγκράτι 25 34-37 8. Εθνικός Αλεξ/λης 18 27-43 9. Ορεστιάδα 17 25-45 10. Πανελλήνιος 16 26-42 11. Πανερυθραϊκός 10 17-49 12. ΑΕ Νίκαια 6 12-52


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 20 February 2006 - 21:54:35 UTC