Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αστυνομικοί με ναρκωτικά
  • [02] Πρόσκληση Πούτιν στη Χαμάς
  • [03] ΑΕΚ: Εκτός ερασιτεχνικής ο Ντέμης Νικολαΐδης
  • [04] "Στα κόκκινα ντυμένο" το ντέρμπι του Καραϊσκάκη
  • [05] ΑΕΚ: "Αντίο" από την Ευρωλίγκα με ήττα
  • [06] Κόπα Άφρικα: "Καθάρισε" ο Λαβάλ

    [01] Κοινωνία

    Χασίς στα υπηρεσιακά τους γραφεία

    Αστυνομικοί με ναρκωτικά

    9/2/2006 11:13:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Για παράνομη κατοχή ναρκωτικών και παράβαση καθήκοντος συνελήφθησαν από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, επτά αστυνομικοί, που υπηρετούν στην ομάδα δίωξης ναρκωτικών του Κιλκίς. Στα γραφεία των αστυνομικών βρέθηκαν μικροποσότητες χασίς. Όπως έγινε γνωστό το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος και η Εισαγγελία Κιλκίς, ερευνούν καταγγελία πολίτη, ο οποίος είχε συλληφθεί για κατοχή και χρήση μικροποσότητας ηρωίνης, ότι αστυνομικός της Ασφάλειας Κιλκίς τον πλησίασε, του έδωσε ναρκωτικά και του ζήτησε να τους δίνει πληροφορίες για μεγαλύτερες υποθέσεις διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών. Μετά την καταγγελία του πολίτη έγινε έρευνα στα υπηρεσιακά γραφεία, όπου βρέθηκαν οι μικροποσότητες αλλά οι αστυνομικοί αρνήθηκαν ότι γνωρίζουν τον άνθρωπο, ο οποίος έβαλε στα γραφεία τις ποσότητες αυτές και υποστηρίζουν, ότι έπεσαν θύματα σκευωρίας.

    [02] Μ. Ανατολή

    Δε διαπραγματεύεται το Ισραήλ

    Πρόσκληση Πούτιν στη Χαμάς

    9/2/2006 7:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/2/2006 8:41:54 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Την πρόθεσή του να προσκαλέσει "προσεχώς" τους ηγέτες της ισλαμικής Χαμάς στη Μόσχα για να συζητήσουν το μέλλον της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων εξέφρασε από τη Μαδρίτη ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο. Ο Ισπανός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον επικεφαλής του Κρεμλίνου του ότι θα υποστηρίξει "τις ατομικές πρωτοβουλίες" που θα αναλάβει, τονίζοντας, πως "ο Πρόεδρος Πούτιν θα διαδραματίσει ένα καθοριστικό ρόλο στο διάλογο για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή". Από την πλευρά της η θριαμβεύτρια των βουλευτικών εκλογών στα Παλαιστινιακά Εδάφη, Χαμάς, δηλώνει πρόθυμη να επισκεφθεί τη Μόσχα εάν προσκληθεί επίσημα από τον Πρόεδρο Πούτιν. Στο μεταξύ, η προφορική ρωσική πρόταση στη Χαμάς, εξέπληξε το Ισραήλ, το οποίο δεν αναγνωρίζει τη Χαμάς ως εταίρο στην ειρηνευτική διαδικασία. Όπως επανέλαβε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, Μαρκ Ρεγκέβ, η ισραηλινή κυβέρνηση δεν θα κάνει διαπραγματεύσεις με οργάνωση, που έχει ορκιστεί να καταστρέψει το εβραϊκό Κράτος, έως ότου αυτή "αναγνωρίσει το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει, αποκηρύξει την χρήση τρομοκρατίας και αποδεχθεί την ειρηνευτική διαδικασία στο χώρο της Μέσης Ανατολής".

    "Πρέπει να σεβαστούν τους κανόνες του παιχνιδιού"

    Παράλληλα, ισραηλινή κυβερνητική πηγή, ζητώντας να μείνει ανώνυμη, σχολίασε ότι η Μόσχα συμφώνησε με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει από το μεσολαβητικό "Κουαρτέτο" για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή (Ρωσία, ΕΕ, ΟΗΕ, ΗΠΑ) και οι Ισραηλινοί αναρωτιούνται "τι συμβαίνει;" και ο Ρώσος Πρόεδρος προβαίνει μονομερώς σε αυτήν την πρωτοβουλία. Το "Κουαρτέτο στις 30 Ιανουαρίου είχε ζητήσει από τη Χαμάς να αποκηρύξει την βία και να αναγνωρίσει το Ισραήλ, αν πρόκειται να μετάσχει σε παλαιστινιακή κυβέρνηση.

    Αλλά και ο γγ του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου επισήμανε ότι η διεθνής κοινότητα θα συνεργαστεί με την Χαμάς, εφόσον η οργάνωση "μεταμορφώνεται από την κατάσταση της ένοπλης οργάνωσης σε πολιτικό κόμμα που σέβεται τους κανόνες του παιχνιδιού".

    Την Τετάρτη η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράϊς, δήλωσε ότι δεν μπορεί να διοχετεύεται η διεθνής βοήθεια προς την Χαμάς, εφόσον αυτή δεν αναγνωρίζει στο Ισραήλ δικαίωμα ύπαρξης. Η Χαμάς έχει δηλώσει ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα δεχθεί την βοήθεια αραβικών και μουσουλμανικών κρατών. Σήμερα, μετά τη ρωσική πρόσκληση, Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε, ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν η οποιαδήποτε κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της ρωσικής, που θα συναντηθεί με τους Παλαιστίνιους να τονίσει τους όρους των διεθνών μεσολαβητών για τη διαπραγμάτευση με την Χαμάς, ενώ σε τηλεφωνική συνομιλία με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Αγκέλα Μέρκελ, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, ζήτησε από τη Χαμάς να αφοπλιστεί και να αναγνωρίσει το Ισραήλ.

    Στο μεταξύ, όπως δήλωσε από τη Ραμάλα ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Αχμεντ Κορέι, η εναρκτήρια συνεδρίαση του νέου παλαιστινιακού κοινοβουλίου ορίστηκε για το μεθεπόμενο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου. Ο κ. Κορέϊ εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα η νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση "να σχηματιστεί το ταχύτερο δυνατόν". Εξάλλου, δεσμεύτηκε για μία αρμονική μεταβίβαση της εξουσίας και συνεργασία με τη μελλοντική κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής. Παρών θα είναι και θα εκφωνήσει πανηγυρικού χαρακτήρα ομιλία ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΑΕΚ: Εκτός ερασιτεχνικής ο Ντέμης Νικολαΐδης

    9/2/2006 10:50:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μετά τα όσα συνέβησαν στην Γενική Συνέλευση της Δευτέρας, ο Πρόεδρος της ΑΕΚ, κ. Ντέμης Νικολαΐδης αποφάσισε να παραιτηθεί από μέλος της Ερασιτεχνικής. Στην ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της "Ένωσης" αναφέρει: "Δεν θέλω να ανήκω σε ένα σωματείο που τους καταργεί δημοκρατικούς θεσμούς και προπηλακίζει ανθρώπους επειδή έχουν διαφορετική άποψη. Δεν θέλω να συνεργάζομαι με διοικήσεις και ανθρώπους οι οποίοι στηρίζουν μεθοδεύσεις όπως αυτές της Γενικής Συνέλευσης. Για το θέμα αυτό θα περιμένω απαντήσεις από το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής". Εκτός του Ντέμη Νικολαΐδη, παραιτήθηκε και ο Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, κ. Αχιλλέας Κουρέπης, ενώ ακολούθησαν και οι παραιτήσεις των Νίκου Κιάου (Α΄ αντιπρόεδρος), Χαρίδημου Μανουσάκη (ταμίας), Κώστα Σταματιάδη (γενικός αρχηγός) και Στέλιου Σεραφείδη (πρόεδρος οικονομικής επιτροπής). αυτές Η παράταξη Κουρέπη ζήτησε την διεξαγωγή εκλογών το συντομότερο δυνατό, αλλά αυτό αναμένεται να γίνει μετά τον Μάϊο, που θα έχουν ολοκληρωθεί οι αγωνιστικές υποχρεώσεις όλων των τμημάτων της ΑΕΚ.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Στα κόκκινα ντυμένο" το ντέρμπι του Καραϊσκάκη

    9/2/2006 8:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Χωρίς τους φιλάθλους της θα αγωνιστεί τελικά η ΑΕΚ στο παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α Εθνικής με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο "Καραϊσκάκη". Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε από τους "ερυθρολεύκους" το μερίδιο των εισιτηρίων που τους αναλογεί, όμως η πειραϊκή ΠΑΕ που δεν είχε δεχθεί να πάρει εισιτήρια για το παιχνίδι του α γύρου στο ΟΑΚΑ, αρνήθηκε τώρα να δώσει εισιτήρια στους "κιτρινόμαυρους", επικαλούμενη το άρθρο 6 της σχετικής εγκυκλίου, που αναφέρει ότι η διάθεση των εισιτηρίων είναι θέμα της γηπεδούχου ομάδας. Μετά από αυτή την εξέλιξη η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως παρά τη διαφωνία της για αυτή την εξέλιξη, "είναι υποχρεωμένη να δεχτεί την απόφαση, εφόσον, όπως ορίζει η ΕΠΑΕ, πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη και των δύο ΠΑΕ για την παραχώρηση εισιτηρίων στην φιλοξενούμενη ομάδα".

    Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ

    "Η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι ένας σύλλογος που πάνω απ όλα σέβεται το ποδόσφαιρο και τους φιλάθλους, από όποιο σωματείο και αν προέρχονται. Σ αυτό τα πλαίσιο είναι πάγια τακτική της ΠΑΕ να διαθέτει εισιτήρια σε κάθε φιλοξενούμενη ομάδα που αγωνίζεται στην έδρα της ΑΕΚ.

    Στις 2 Οκτωβρίου 2005 και κατά την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όταν διεξήχθη ο αγώνας ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στο Ολυμπιακό Στάδιο, η ΑΕΚ συνεπής στις αρχές της, παραχώρησε στην φιλοξενούμενη ομάδα εισιτήρια. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, εκτιμώντας πως ο αγώνας είναι υψηλής επικινδυνότητας και ότι η συνύπαρξη των φιλάθλων των δύο αντίπαλων ομάδων θα είχε δυσάρεστες συνέπειες για την έκβαση του αγώνα, δεν δέχθηκε να κάνει χρήση των εισιτηρίων που της διατέθηκαν.

    Εν όψει του αγώνα που θα διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου 2006 μεταξύ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ-ΑΕΚ στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης", η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε την παραλαβή εισιτηρίων, ως φιλοξενούμενη ομάδα. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ωστόσο αρνήθηκε να παραχωρήσει εισιτήρια στην ΑΕΚ θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

    Η ΑΕΚ, παρά την κάθετη διαφωνία της, είναι υποχρεωμένη να αποδεχτεί την απόφαση αυτή, εφόσον, όπως ορίζει η ΕΠΑΕ, πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη και των δύο ΠΑΕ για την παραχώρηση εισιτηρίων στην φιλοξενούμενη ομάδα.

    Η ΠΑΕ ΑΕΚ θέλει ακόμα μια φορά να τονίσει ότι τέτοιες αποφάσεις πλήττουν την καρδιά του αθλήματος στερώντας από χιλιάδες φιλάθλους τη δυνατότητα να απολαύσουν έναν ακόμα αγώνα υψηλού επιπέδου και εξαιρετικού ενδιαφέροντος. Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τον αποκλεισμό φιλάθλων μας, που στερούνται το δικαίωμα και τη χαρά να στηρίξουν την ομάδα τους".

    Και καταλήγει: "Ευχή και κύριο μέλημα της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι, με την συνεργασία όλων, να γυρίσει σελίδα το ελληνικό ποδόσφαιρο και να περάσουμε σε μια εποχή που όλοι οι φίλαθλοι θα μπορούν να υποστηρίζουν τις ομάδες τους με πάθος και ενθουσιασμό, όπου και αν αυτές αγωνίζονται".

    [05] Μπάσκετ

    ΑΕΚ: "Αντίο" από την Ευρωλίγκα με ήττα

    9/2/2006 11:19:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με ακόμα μία ήττα αποχαιρετά την Ευρωλίγκα η ΑΕΚ. Αυτή τη φορά η "Ένωση" γνώρισε την ήττα από την Μπάμπεργκ στο Γαλάτσι με 65-51, στο παιχνίδι για την 14η και τελευταία αγωνιστική στον Α όμιλο. Οι "κιτρινόμαυροι" ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στον θεσμό με 3 νίκες και 11 ήττες και κατέλαβαν την τελευταία θέση στον όμιλο τους, αφού η Στρασμπούρ που επίσης έχασε υπερτερεί στη βαθμολογία. Από την άλλη η Μπάμπεργκ, η οποία είχε ήδη πάρει την πρόκροση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα, τελείωσε τις υποχρεώσεις τις στον όμιλο έχοντας 7 νίκες και 7 ήττες. Στα του παιχνιδιού η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά και στο πρώτο δεκάλεπτο κατάφερε να προηγηθεί με 2 πόντους 12-10. Από εκεί και πέρα όμως η Μπάμπεργκ πήρε τον έλεγχο και το προβάδισμα και στη λήξη του ημιχρόνου ήταν μπροστά με 24-29. Στο δεύτερο μέρος η "Ένωση" δεν κατάφερε να πάρει ρυθμό, η Μπάμπεργκ άρχισε να ξεφεύγει στο σκορ, (11 πόντους 40-51 στο τρίτο δεκάλεπτο) και στο τέταρτο μέρος πήρε με διαφορά 14ων πόντων 51-65 την άνετη νίκη. Τα δεκάλεπτα: 12-10, 24-29, 40-51, 51-65.

    Οι συνθέσεις:

    ΑΕΚ (Λευτέρης Κακιούσης): Μπουρούσης 2, Παπαϊωακείμ 11, Μαγκουνής 3 (1), Τσάλμερς 4 (1), Καλαμπόκης 7 (1), Παντελιάδης 9, Χάτζατζ, Ρίματς 11 (1), Κόπενραθ 4, Τσιάρας, Παπανικολάου.

    ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (Ντιρκ Μπάουερμαν): Χελμάνις 6 (1), Ενσμινγκερ 3, Στάφορντ 5 (1), Γκάρετ 6 (2), Χάμαν 8, Μπέγκλεϊ 8 (2), Νέλσον 11, Μάλετ 13 (2), Ναχάρ 5 (1).

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Κόπα Άφρικα: "Καθάρισε" ο Λαβάλ

    9/2/2006 9:03:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στον μικρό τελικό του Κόπα Άφρικα, η Νιγηρία με γκολ του Γκάρμπα Λαβάλ, επικράτησε με 1-0 της Σενεγάλης και κατέκτησε την 3η θέση. Ο άσος του Ηρακλή που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του πέτυχε στο 79 το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Στον μεγάλο τελικό της Παρασκευής η Ακτή Ελεφαντοστού του Γιάγια Τουρέ θα κοντραριστεί με την διοργανώτρια Αίγυπτο για το τρόπαιο.

    Διαιτητής: Κουλιμπαλί Κομάν (Μάλι)

    Οι συνθέσεις:

    ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Πάπα Ντιούφ, Ντραμέ, Ντό, Ντιακατέ, Νταφ, Φαγέ, Τζιμπά (62΄ Μπούμπα Ντιόπ), Μπαρί (69΄ Καμαρά), Μπα, Σουλεϊμάν Καμαρά (77΄ Νιάνγκ), Ντιομανσί Καμαρά

    ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενγιάμα, Νουανέρι, Γιόμπο, Ταϊγουο, Οντια, Λαβάλ, Ομπόντο, Οκότσα (67΄ Ορούμα), Ουτάκα, Μάρτινς, Ομπίνα (78΄ Κανού)


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 9 February 2006 - 21:52:09 UTC