Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έντονη αντιπαράθεση για τους ελέγχους
  • [02] Υποχωρεί το κύμα κακοκαιρίας
  • [03] Απολογισμός δράσης
  • [04] 48ωρη απεργία για τα ΚΕΠ
  • [05] Ξάνθη: Πανέτοιμοι για τον επαναληπτικό
  • [06] Πρώτο βήμα για πρόκριση ο Ηρακλής
  • [07] Τηλεόραση με ευαισθησία

    [01] Πολιτική

    Σταύρωσαν τα ξίφη τους Σιούφας-Καστανίδης

    Έντονη αντιπαράθεση για τους ελέγχους

    8/2/2006 8:14:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Εστία αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτέλεσαν στη βουλή οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την ενεργειακή πολιτική. Ωστόσο δεν έλειψε και το χιούμορ, με αναφορές στο ποδόσφαιρο, στο διαλογισμό, αλλά και στο γνωστό τραγούδι "πότε Βούδας, πότε Κούδας". Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, όσο και ο υφυπουργός, Γιάννης Παπαθανασίου, υπεραμύνθηκαν της πολιτικής που ακολουθείται σε ότι αφορά τους ελέγχους στην αγορά, τονίζοντας ό,τι έχει μπει τάξη στο άναρχο καθεστώς που υπήρχε στην αγορά με τα φαινόμενα κερδοσκοπίας. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκαν και οι έλεγχοι τροφίμων, με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να αφήνει αιχμές για επικοινωνιακές σκοπιμότητες νομαρχών, ενόψει δημοτικών εκλογών και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να κάνουν λόγο για μη ουσιαστικούς ελέγχους του ΕΦΕΤ και να κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι δεν προστατεύει τους καταναλωτές.

    "Πότε Βούδας πότε Κούδας"... και στη Βουλή

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, υποστήριξε ότι ουσιαστικούς ελέγχους στη Βαρβάκειο Αγορά έκαναν και κάνουν μόνο οι νομαρχίες, σημειώνοντας, ότι ο ΕΦΕΤ δεν έχει ειδικευμένο προσωπικό για κάτι τέτοιο. Απαντώντας ο υφυπουργός, τόνισε, ότι "η Κυβέρνηση έχει αυξήσει τους ελέγχους στην αγορά για να προστατέψει τους καταναλωτές από τα φαινόμενα αισχροκέρδειας. Αυτές οι παραβιάσεις που διαπιστώθηκαν από την νομαρχία είχαν εντοπιστεί πρώτα από τον ΕΦΕΤ που επέβαλε και τα πρόστιμα". Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης είπε, πως "οι νομάρχες οφείλουν να κάνουν τους ελέγχους που τους ανατίθενται. Το υπουργείο Ανάπτυξης συνεργάζεται με όλους τους νομάρχες".

    "Όσο αυξάνετε, όπως ισχυρίζεστε, τους ελέγχους στην αγορά, τόσο περισσότερο αυξάνεται η αισχροκέρδεια και η ακρίβεια", παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης.

    Σχολιάζοντας την πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Δημήτρης Σιούφας υπογράμμισε, "αν ήταν καλά αυτά που όπως υποστηρίζετε κάνατε θα συνεχίζατε να κυβερνάτε", τονίζοντας, πως η κυβερνητική πολιτική έχει την έγκριση του ελληνικού λαού. "Τώρα είστε σε φάση βουδιστικού διαλόγου στο κόμμα σας και ενδεχομένως να έχετε προβλήματα από τον διαλογισμό που κάνετε. Εμείς λέμε να μην σας ξυπνήσουμε" συμπλήρωσε ο υπουργός.

    "Ο βουδιστικός διαλογισμός είναι καλύτερος από τον σκέτο παραλογισμό. Διότι ο διαλογισμός οδηγεί σε ένα συμπέρασμα Και για να φύγουμε από τα περί διαλογισμού θα σας θέσω το απλό δίλημμα του τραγουδιού: Πότε Βούδας πότε Κούδας. Βούδας ή Κούδας; Εμείς σας λέμε Κούδας γιατί με το περίτεχνο παιχνίδι του άλλαζε τις συνθήκες μέσα στο γήπεδο. Και ως γήπεδο στην προκειμένη περίπτωση νοείται η κοινωνική και πολιτική ζωή των Ελλήνων" απάντησε κ. Καστανίδης, προκαλώντας νέα αντίδραση του κ. Σιούφα που σημείωσε: "Το Βούδας σας ανήκει. Όσο για το Κούδας, έχετε καιρό για να μάθετε τις τεχνικές του ποδοσφαίρου και να κάνετε αυτά τα όμορφα που έκανε ο Κούδας στα γήπεδα".

    Τέλος, ο κ. Σιούφας απάντησε και στα όσα υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ για διαφοροποίηση ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης στο θέμα της μετοχοποίησης της ΔΕΗ. Ο υπουργός διέψευσε σχετικά δημοσιεύματα, που αναφέρονταν σε δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη με τις οποίες άφηνε ανοικτό να γίνει στο μέλλον περαιτέρω μετοχοποίηση της Επιχείρησης και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι επιχειρεί να ενσπείρει δαιμόνια ανάμεσα τους.

    [02] Κοινωνία

    Με προβλήματα

    Υποχωρεί το κύμα κακοκαιρίας

    8/2/2006 10:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/2/2006 11:32:28 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ύφεση παρουσιάζει από το μεσημέρι της Τετάρτης το νέο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τις τελευταίες ημέρες ολόκληρη τη χώρα. Αποκλεισμένα παραμένουν δεκάδες χωριά, ενώ σταδιακά αποκαθίστανται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης. Στο Βαρνάβα, οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ και τα σπίτια στην παραλία έμειναν χωρίς ρεύμα. Στο Μαραθώνα, η κακοκαιρία προκάλεσε καταστροφές στις υπαίθριες καλλιέργειες κηπευτικών και ζημιές στα θερμοκήπια. Κανονικά θα λειτουργήσουν την Πέμπτη τα σχολεία στο νομό Κοζάνης. Στους νομούς Γρεβενών και Φλώρινας κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά ενώ τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα ανοίξουν μία ώρα αργότερα. Εν τω μεταξύ, επετράπη ο απόπλους από τον Πειραιά για Χίο- Μυτιλήνη και Κρήτη και από Ραφήνα για Άνδρο. Σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ, ο καιρός για την Πέμπτη θα είναι βροχερός κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά. Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί μέτριοι και αργότερα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βελτίωση με προβλήματα

    [03] Κοινωνία

    Εκδήλωση για το έργο στο Δήμο Αθηναίων

    Απολογισμός δράσης

    8/2/2006 9:18:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Η Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσίασε το έργο που συντελέστηκε στο δήμο της Αθήνας από την αρχή της θητείας έως σήμερα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κα Μπακογιάννη και στη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε η δημοτική αρχή για την προετοιμασία των Ολυμπιακών αγώνων. Ωστόσο, η Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε σε μία σειρά από πρωτοβουλίες, δράσεις και έργα που έγιναν για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Αθήνας. Τέλος, η Δήμαρχος Αθηναίων απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις δημοσιογράφων εάν επρόκειτο για την αποχαιρετιστηρια ομιλία της από το αξίωμα που κατέχει σήμερα.

    Σχετικά Links:

    Δήμος Αθηναίων

    [04] Κοινωνία

    Με τη στήριξη της ΓΣΕΕ

    48ωρη απεργία για τα ΚΕΠ

    8/2/2006 8:41:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 10 και 11 Φεβρουαρίου θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, με τη στήριξη της ΓΣΕΕ, διαμαρτυρόμενοι, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, για τον "εμπαιγμό της Κυβέρνησης να κλείσει ΚΕΠ με επιχείρημα τη δήθεν έλλειψη παραγωγικότητας και να απολύσει πάνω από 1.000 εργαζομένους με πάνω από τρία χρόνια απασχόλησης". Επίσης, όπως αναφέρει ανακοίνωση των σωματείων συμβασιούχων στα ΚΕΠ, "οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης ξεχάστηκαν και η ωμή πραγματικότητα αναδεικνύεται ξεκάθαρα από τα στόματα αρμοδίων, καθώς οι τελευταίες ρυθμίσεις αφήνουν εκτός 1.074 εργαζόμενους".

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ξάνθη: Πανέτοιμοι για τον επαναληπτικό

    8/2/2006 8:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με τρεις απουσίες αλλά και δύο νέες παρουσίες, η Ξάνθη είναι έτοιμοι να υποδεχτεί τον Ολυμπιακό την Πέμπτη, στον επαναληπτικό προημιτελικό του 1-1 του Καραϊσκάκη. Όσον αφορά τις απουσίες, πρόκειται για τον σκόρερ του πρώτου παιχνιδιού, Σταύρο Λαμπριάκο, μετά την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, αλλά και τους τραυματίες Τσικίνιο και Φλίσκα. Οι νέες παρουσίες είναι αυτές του 25χρονου Φρανσίσκο Ντα Κρουζ Ντελγκάδο, του οποίου η μπλε κάρτα έφτασε στα γραφεία της ΕΠΟ, με αποτέλεσμα να εκδοθεί το δελτίο του αλλά και του 19χρονου Αντώνη Ρίκκα. Και οι δύο παίκτες συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για τον αγώνα του Κυπέλλου. Ο Ντελγκάδο στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στη Σπόρτινγκ Λισαβώνας και την Τσάβες, ενώ τώρα έπαιζε στην ομάδα της Β΄ κατηγορίας του πορτογαλικού πρωταθλήματος Μάρκο, και ο Ρίκκα αγωνιζόταν στη β΄ ομάδα της Μαρσέιγ και είναι διεθνής με την Εθνική Νέων.

    Η αποστολή της Ξάνθης

    Την αποστολή συνθέτουν οι Πιζανόφσκι, Παλάσκας, Τσαμπαζόπουλος, Ντελγκάδο, Ρίκκα, Αναστασόπουλος, Παπαδημητρίου, Ζουέλα, Άντζας, Μαχράτζε, Παβιό, Σίκοβ, Τοροσίδης, Ντε Ματία, Μάνσο, Μπαϊκαρά, Γαρπόζης, Μπάρκογλου, Κιντάνα και Καζάκης.

    [06] Βόλεϊ

    Πρώτο βήμα για πρόκριση ο Ηρακλής

    8/2/2006 10:03:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σπουδαία νίκη στην πρώτη συνάντηση για τη φάση των "12" του Τσάμπιονς Λιγκ πέτυχε ο Ηρακλής, επικρατώντας εύκολα της Αυστριακής Χοτβόλεϊ Βιέννης με 3-0 σετ (25-17, 25-18, 25-15). Έτσι παράλληλα ο "Γηραιός" πήρε σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στης 6 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, αφού πήρε μια εξαιρετική διαφορά στους πόντους (75-50), που είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί εν όψει του αγώνα με την αυστριακή ομάδα που θα γίνει στις 16 Φεβρουαρίου στην Πρωτεύουσα της Αυστρίας.

    [07] Τεχνολογία

    Η ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ

    Τηλεόραση με ευαισθησία

    8/2/2006 7:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/2/2006 10:20:57 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τη διακομματική επιτροπή της Βουλής ενημέρωσε την Τετάρτη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος, για τις πρωτοβουλίες της Δημόσιας Τηλεόρασης με την είσοδο της στον τομέα της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης που θα καλύψει τις δραστηριότητες και τα προβλήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Τα μέλη της επιτροπής του Κοινοβουλίου επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις καινοτομίες, που φέρνει η Δημόσια τηλεόραση στη ψηφιακή εποχή και ζήτησαν αυτό να γίνει παράδειγμα για τα άλλα μέσα ενημέρωσης, στην πορεία και τη προσπάθεια για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά. Η λειτουργία των τριών καναλιών της ΕΡΤ ψηφιακής ξεκίνησε τον Ιανουάριο με πιλοτική μορφή από την Αττική. Περισσότερες πληροφορίες στο site: http://www.ert.gr/ertae/ert_digital/.

    Τρια νέα ψηφιακά κανάλια

    Το "Πρίσμα Πλας" θα είναι ένα κανάλι για όλους, με ψυχαγωγικά και ενημερωτικά προγράμματα, χρηστικές εκπομπές και σύντομα Δελτία Ειδήσεων και θα ενσωματώνει τεχνολογίες που θα επιτρέπουν την απρόσκοπτη πρόσβαση στο περιεχόμενό του από τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Το "Σινέ Πλας" θα είναι το κανάλι του πολιτισμού, εκπέμποντας πρόγραμμα ψυχαγωγικού περιεχομένου, με ταινίες, ντοκιμαντέρ και ορισμένες επιλεγμένες σειρές από το πλούσιο αρχείο της ΕΡΤ. Το "Σπορ Πλας" θα δίνει έμφαση στον αθλητισμό, με πρόγραμμα ποικίλου περιεχομένου, αθλητικές εκπομπές και προβολή αθλημάτων, που μέχρι τώρα δεν είναι ευρέως διαδεδομένα, αλλά και ενημερωτικά προγράμματα, μουσικές εκπομπές και ειδήσεις, που θα παρουσιάζονται με σύγχρονη αισθητική.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 8 February 2006 - 21:50:29 UTC