Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-10-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρνητική η 2η εξέταση
  • [02] Η ελληνική Μόδα στο Ζάππειο
  • [03] Στον Εισαγγελέα για πορνογραφία
  • [04] Ταξίδι στην "καυτή" Αφροδίτη
  • [05] "Προνόμιο η μετανάστευση"
  • [06] Δεν τίθεται θέμα χωρισμού Κράτους-Εκκλησίας
  • [07] Δίκη για το τροχαίο στον Αλιάκμονα
  • [08] Στο μικροσκόπιο οι σεισμοί
  • [09] Πήρε "προαγωγή" η Βίλμα
  • [10] Ισχυροί μετασεισμοί στο Πακιστάν
  • [11] Καθαίρεση λόγω συγκάλυψης δολοφονίας
  • [12] Στη Δικαιοσύνη ο Σαντάμ
  • [13] Δικαιωμένος ο Μαλεζάνι
  • [14] Έμεινε το "Χ" στο "Φρίουλι"
  • [15] "Κατοστάρης" και τραυματίας ο Γκίγκς
  • [16] Χοακίν: "Δεν είναι ανίκητη η Τσέλσι"
  • [17] Έξω για ένα μήνα ο Ρονάλντο
  • [18] Μεγάλη πυρκαγιά στη Λάρισα

    [01] Υγεία

    Των δειγμάτων από τις Οινούσσες

    Αρνητική η 2η εξέταση

    19/10/2005 8:43:00 πμ

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ, ΕΡΑ

    Αρνητικά είναι τα δείγματα από τις Οινούσσες που εξετάστηκαν, με δύο τρόπους, στα Εργαστήρια του Κέντρου Αναφοράς της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα από το Τμήμα Παθολογίας Πτηνών του Κέντρου Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Θεσσαλονίκης έγινε γνωστό πως η ορολογική-αιματολογική εξέταση με τη μέθοδο ELISA των οκτώ δειγμάτων, είναι αρνητική. Τα ίδια δείγματα εξετάστηκαν και με τη δεύτερη μέθοδο, της αναστολής της αιμοσυγκόλλησης. Οι εργαστηριακές ιολογικές εξετάσεις, δηλαδή για την απομόνωση ιού, συνεχίζονται κανονικά και τα αποτελέσματα τους αναμένονται από το Λονδίνο και τη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη εβδομάδα. Μετά τον πανικό, τώρα όλοι οι εμπλεκόμενοι στο θέμα της νόσου των πτηνών σπεύδουν να είναι καθησυχαστικοί. Ωστόσο η ζημιά έχει γίνει και αυτό αποδεικνύεται από τις λίστες αναμονής που έχουν σχηματιστεί στα φαρμακεία για το εμβόλιο της γρίπης.

    Σε καραντίνα οι Οινούσσες

    Στις Οινούσσες μετέβη σήμερα ο υπουργός Υγείας Ν. Κακλαμάνης.

    Ο κ. Κακλαμάνης επισκέφθηκε το αγρόκτημα όπου εμφανίστηκε το κρούσμα, και επιβλέπει την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων στο νησί.

    Επίσης, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος, συνεχίζονται η εφαρμογή των προληπτικών μέτρων και οι εντατικοί έλεγχοι πανελλαδικά, ενώ έχει απαγορευτεί η διακίνηση πτηνοτροφικών προϊόντων από τον νομό Χίου.

    Διεθνής συντονισμός απαραίτητος

    Την ευρωπαϊκή ικανοποίηση για τη συνεργασία των ελληνικών Aρχών με τους αρμόδιους φορείς της ΕΕ, αλλά και για τα έγκαιρα μέτρα που ελήφθησαν μετά το κρούσμα που διαπιστώθηκε στις Οινούσσες, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της προεδρεύουσας Βρετανίας, σε συνέντευξη Tύπου που παραχώρησε αμέσως μετά το πέρας του χθεσινού έκτακτου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο.

    Ο Τζακ Στρο εμφανίστηκε καθησυχαστικός προς τους Ευρωπαίους πολίτες λέγοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πανδημίας γρίπης, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισήμανε πως κανένα στοιχείο δεν δείχνει ότι έχει μεταδοθεί σε ανθρώπους ο ιός της γρίπης των πουλερικών που βρέθηκε σε Τουρκία, Ρουμανία και πρόσφατα στην Ελλάδα. Ωστόσο, στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων οι υπουργοί Εξωτερικών αναγνωρίζεται ότι ο ιός της γρίπης των πουλερικών αποτελεί μια παγκόσμια απειλή .

    Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, το Συμβούλιο των υπουργών ζητάει να γίνουν συντονισμένες δράσεις σε διεθνές επίπεδο. Εξάλλου, το Συμβούλιο χαιρετίζει τις προσπάθειες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας, του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων, της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Επιτροπής για την κινητοποίηση των κρατών που έχουν πληγεί από τον ιό (καθώς και των κρατών που απειλούνται από αυτόν), στο πλαίσιο προετοιμασίας του ειδικού Συμβουλίου του ΟΗΕ 7-9 Νοεμβρίου στη Γενεύη.

    Σύμφωνα με το κείμενο των συμπερασμάτων, το ζήτημα της υγείας των ζώων θα τεθεί στα συμβούλια Υπουργών Γεωργίας του Οκτωβρίου, του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου- καθώς και στις τακτικές συναντήσεις των αρμόδιων κτηνιατρικών αρχών της ΕΕ.

    Επίσης, το κύριο θέμα στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας στις 20 και 21 Οκτωβρίου είναι η προετοιμασία της ΕΕ να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο πανδημίας, καθώς και η ανάληψη περαιτέρω δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου, αν χρειαστεί.

    Τα περισσότερα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρονται στην γρίπη των πουλερικών που εξαπλώθηκε από την Ασία στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι υπάρχουν κρούσματα στη Ρουμανία, στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Μεταξύ άλλων, οι "Νιου Γιορκ Τάιμς" υποστηρίζουν ότι υπάρχει κίνδυνος και σε χώρες νότια της Τουρκίας, όπως η Κύπρος και αφρικανικά κράτη, επειδή αυτή την εποχή ταξιδεύουν αποδημητικά πτηνά. Η "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ" επικαλείται τον Ευρωπαίου Επίτροπο για θέματα Προστασίας Καταναλωτών, Μάρκο Κυπριανού, που δεν αποκλείει εξάπλωση της ασθενείας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    Δεν χρειάζεται μαζικός εμβολιασμός

    Ο υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε χθες ότι έχουν ήδη παραγγελθεί περίπου 280.000 αντιγριπικά εμβόλια, ενώ και το Ινστιτούτο Παστέρ θα χορηγήσει άλλα 25.000.

    Ο υπουργός τόνισε επίσης, ότι έχουν παραγγελθεί 200.000 κουτιά του αντιϊκού φαρμάκου "Ταμιφλού" από την παρασκευάστρια εταιρεία Roche, η μεγαλύτερη ποσότητα των οποίων θα είναι στη χώρα μας Απρίλιο με Μάιο.

    Παρά τις επισημάνσεις των ειδικών ότι τα αντιικά φάρμακα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους, αλλά και πως δεν χρειάζεται μαζικός εμβολιασμός, ουρές σχηματίζονται στα φαρμακεία. Την ανησυχία του κόσμου ενέτεινε και η χθεσινή είδηση για τα νεκρά περιστέρια στους Αμπελόκηπους.

    Την ίδια ώρα, η Αργεντινή σχεδιάζει να αρχίσει μαζική παραγωγή ενός αντιγράφου του πατενταρισμένου φαρμάκου Tamiflu για την προστασία του πληθυσμού της χώρας από την γρίπη των πτηνών, που επιστήμονες προειδοποιούν πως μπορεί να καταστεί μια θανάσιμη πανδημία.

    Νέα κρούσματα σε Ρωσία και ΠΓΔΜ

    Η Βουλγαρία, η Ουκρανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απαγόρευσαν τις εισαγωγές πουλερικών και παραγώγων τους από την Ελλάδα. Επίσης, οι κτηνιατρικές Aρχές της ΠΓΔΜ ανακοίνωσαν ότι εντοπίσθηκε ύποπτο κρούσμα της γρίπης των πουλερικών σε χωριό στην περιοχή της πόλης Μπίτολα (Μοναστήρι).

    Ακόμη στη Ρωσία, περισσότερα από 240 νεκρά κοτόπουλα, πάπιες και χήνες βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες, 150 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας.

    Αρνητικές οι αναλύσεις σε περιστέρια στο Βουκουρέστι

    Οι αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε περιστέρια που βρέθηκαν νεκρά στο κέντρο του Βουκουρεστίου είναι αρνητικές ως προς την παρουσία του ιού της γρίπη των πτηνών. Ο υπουργός Γεωργίας ανακοίνωσε επίσης ότι 700 τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε πτηνά από δύο γειτονικά διαμερίσματα στην περιοχή του Δέλτα του Δούναβη είναι αρνητικά.

    Η παρουσία του ιού της γρίπης των πτηνών στη Ρουμανία επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα έπειτα από αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε νεκρά πτηνά που εντοπίσθηκαν στο χωριό Τσαμουρλία ντε Ζος, στην περιοχή του Δέλτα του Δούναβη.

    Σε περιορισμό τα πουλερικά στη Βαυαρία

    Οι Αρχές της Βαυαρίας αποφάσισαν τον περιορισμό από σήμερα σε κλειστούς χώρους των πουλερικών για να αποτραπεί τυχόν μετάδοση του ιού στην περιοχή. Η απαγόρευση θα ισχύσει αρχικά ως τα μέσα Δεκεμβρίου για να αποτραπεί τυχόν επαφή των πουλερικών με αποδημητικά πουλιά.

    Χθες, Γερμανοί ομοσπονδιακοί εμπειρογνώμονες και εμπειρογνώμονες της Βαυαρίας απέρριψαν εκκλήσεις αγροτικών συνεταιρισμών της Γερμανίας και της Βαυαρίας για περιορισμό σε κλειστούς χώρους των πουλερικών σε ολόκληρη τη χώρα.

    Η σχετική απαγόρευση θα ισχύσει για αγροκτήματα σε περιοχές, στις οποίες ο κίνδυνος επαφής με αποδημητικά πουλιά είναι υψηλός.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ψυχραιμία και ετοιμότητα

    Αγωνία για τη γαλοπούλα

    Ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα

    Εμβόλιο με συνταγή

    Ανησυχία και μέτρα

    [02] Ζωής ...σΤάσεις

    Από 21-24 Οκτωβρίου

    Η ελληνική Μόδα στο Ζάππειο

    19/10/2005 10:49:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Η πρώτη ελληνική εβδομάδα μόδας, το Μάρτιο άρεσε πολύ τόσο στους ανθρώπους της μόδας όσο και στο αθηναϊκό κοινό. Επτά μήνες μετά, η επιτυχημένη συνταγή, επαναλαμβάνεται αγκαλιάζοντας και πάλι την ελληνική μόδα. Από τις 21-24 Οκτωβρίου, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο Ζάππειο τις δημιουργίες μεγάλων Ελλήνων σχεδιαστών σε μία κοινή πασαρέλα.

    Σαράντα επιδείξεις

    Στη δεύτερη ελληνική εβδομάδα μόδας, θα συμμετέχουν γνωστά μοντέλα τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

    Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 40 επιδείξεις μόδας, παρουσιάζοντας αντιπροσωπευτικά δείγματα της τέχνης τους.

    Παρόντες στις εκδηλώσεις θα είναι πολλοί δημοσιογράφοι, τριάντα εκ των οποίων θα είναι από το εξωτερικό, επαγγελματίες της μόδας, καθώς και προσωπικότητες της μόδας από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο.

    Η μόδα, εκτός από εμπορική δραστηριότητα, αποτελεί και μία σημαντική μορφή τέχνης και πολιτισμού, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος της Αθήνας θα κάνει ότι είναι δυνατό για την ανάδειξη της ελληνικής μόδας τώρα και στο μέλλον.

    Η δεύτερη επίσημη ελληνική εβδομάδα μόδας, διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Σχεδιαστών μόδας, σε συνεργασία με το το Δήμο Αθηναίων, την ΙΜΑΚΟ και υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης και Τουριστικής Ανάπτυξης.

    Το πρόγραμμα αναλυτικά

    Παρασκευή 21/10/2005

    18:30 Aίθ. B MI-RO: 2103318079

    19:30 Aίθ. C ANGELOS BRATIS: 6974055418

    20:00 Aίθ. B DEUX HOMMES: 2103633627

    20:30 Aίθ. A LOUKIA: 2103627334

    Σάββατο 22/10/2005

    16:30 Aίθ. C DIMITRIS DASSIOS: 2108676062

    17:00 Aίθ. A SIMEONI: 2310263962

    17:30 Aίθ. B YIANNOS XENIS: 2107257668

    18:00 Aίθ. C CHARA LEBESSI: 2109964775

    18:30 Aίθ. A VASSILIOS KOSTETSOS: 2103607354

    19:30 Aίθ. B LIANA CAMBA: 2109840169

    20:00 Aίθ. C SMARAGDI: 2102819255

    20:30 Aίθ. A MAKIS TSELIOS: 2103629126

    21:00 Aίθ. B CHRISTOS MAILIS: 2107227939

    21:30 Aίθ. C CHRISTOS COSTARELLOS: 2107228261

    22:00 Aίθ. A YIORGOS ELEFTHERIADIS: 2103312622

    Κυριακή 23/10/2005

    16:30 Aίθ. C LENA KATSANIDOU: 2107223923

    17:00 Aίθ. A DAPHNE VALENTE

    17:30 Aίθ. B PARTHENIS: 2103633158

    18:00 Aίθ. C CELIA D. & ELENA SYRAKA: 2106755697

    18:30 Aίθ. B KONSTANTINOS: 2310286763

    19:30 Aίθ. B OIKOS KOSTA MAVROPOULOU

    NIKOLAS MAVROPOULOS: 2107218187

    20:00 Aίθ. C ELINA LEBESSI: 2103631731

    20:30 Aίθ. A ASLANIS: 2103600049

    21:00 Aίθ. B PAVLOS KYRIAKIDIS: 2109247316

    21:30 Aίθ. C VASSO CONSOLA: 2103319154

    22:00 Aίθ. A CHRISTOFOROS KOTENTOS: 2103255156

    [03] Κοινωνία

    Συνεχίζεται η έρευνα της Αστυνομίας

    Στον Εισαγγελέα για πορνογραφία

    19/10/2005 10:19:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Σοκ στο πανελλήνιο προκαλεί η αποκάλυψη, την Τρίτη, ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας μέσω Ίντερνετ στη χώρα μας, στο οποίο συμμετείχαν είκοσι άτομα, μεταξύ των οποίων πολίτες υπεράνω υποψίας (όπως καθηγητές και δικηγόροι), αλλά και τρεις 15χρονοι μαθητές. Στο Εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα πέντε επ αυτοφώρω συλληφθέντες, ενώ δικογραφία έχει σχηματιστεί εναντίον άλλων 15 υπόπτων. Οι πέντε συλληφθέντες είναι ένας καθηγητής πανεπιστημίου που μένει στην Αθήνα και τέσσερις κάτοικοι Βέροιας, ιδιοκτήτες εταιρείας παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, οι οποίοι διατηρούσαν κεντρικό υπολογιστή για να αποθηκεύονται ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων και παιδικής πορνογραφίας, τις οποίες ανανέωναν και συντηρούσαν. Παράλληλα, η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ισχυρό πλήγμα στη παιδική πορνογραφία

    [04] Τεχνολογία

    Στις 26 Οκτωβρίου ξεκινά το Venus Express

    Ταξίδι στην "καυτή" Αφροδίτη

    19/10/2005 8:16:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Να επιβεβαιώσει ή να καταρρίψει την φήμη που θέλει την Αφροδίτη να είναι ο "κακός δίδυμος" της Γης θα επιχειρήσει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), ετοιμάζοντας πυρετωδώς το ταξίδι του Venus Express, που ξεκινά στις 26 Οκτωβρίου. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η μελέτη της ατμόσφαιρας του πλησιέστερου γείτονα της Γης μπορεί να δώσει στοιχεία για τον τρόπο εξέλιξης του πλανήτη μας, καθώς οι συνθήκες στην Αφροδίτη ίσως ήταν παρόμοιες με τις γήινες για δύο δισεκατομμύρια χρόνια, πριν οι ωκεανοί εξατμιστούν, η θερμοκρασία ανέβει κατά εκατοντάδες βαθμούς Κελσίου και αρχίσει η διαρκής βροχή θειικού οξέος. Η εκτόξευση του διαστημικού σκάφους θα γίνει από ρωσικό πύραυλο Soyuz στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, στο Καζακστάν και αποστολή θα διαρκέσει δύο ημέρες Αφροδίτης, τουτέστιν 500 ημέρες για την Γη. Το Venus Express αναμένεται να φθάσει στον προορισμό του σε πέντε μήνες, οπότε και θα εισέλθει σε ελλειπτική τροχιά, ενώ θα πραγματοποιήσει την πρώτη παγκόσμια μελέτη για τον τρόπο εξέλιξης του κλίματος της "καυτής" Αφροδίτης. Σημειώνεται πως η επιφανειακή θερμοκρασία του γείτονά μας ξεπερνά τους 450 βαθμούς Κελσίου, η ατμοσφαιρική πίεση είναι εκατοντάδες φορές υψηλότερη από ό,τι στη Γη και τα σύννεφα θειικού οξέος είναι τόσο πυκνά, ώστε εμποδίζουν εντελώς το ηλιακό φως.

    Σχετικά Links: Venus Express

    [05] Πολιτική

    Και όχι πρόβλημα, δήλωσε ο Πρ. Παυλόπουλος

    "Προνόμιο η μετανάστευση"

    19/10/2005 10:39:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Τη θεσμοθέτηση ενός νομοθετικού πλαισίου για τη χάραξη μιας σύγχρονης και μακροπρόθεσμης μεταναστευτικής πολιτικής, παρουσίασε ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στην 50η επίσημη συνεδρίαση των μελών της επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη μετανάστευση, που πραγματοποιείται από το πρωί στην Αθήνα. Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η συνάντηση αυτή συμπίπτει με την ψήφιση του νέου ελληνικού μεταναστευτικού νόμου, ο οποίος έρχεται να καλύψει κενά και παραλείψεις που έχουν παρουσιαστεί έως σήμερα ως προς τη νομιμοποίηση των μεταναστών, αλλά και να χαράξει νέα πολιτική, ώστε όποιος επιθυμεί στο μέλλον να ζήσει στην Ελλάδα να έχει την απαιτούμενη ασφάλεια και την ελευθερία να αναπτύξει τον εαυτό του. Επιμέρους καινοτομίες του νέου νόμου αποτελούν, μεταξύ άλλων, η ενοποίηση της άδειας διαμονής και της άδειας εργασίας σε μία πράξη, ο εξορθολογισμός του συστήματος μετακλήσεων αλλοδαπών για εργασία στην Ελλάδα, σε συνάρτηση αφενός με την προσφορά και ζήτηση της εργασίας, ανά κατηγορίες ειδικοτήτων και, αφετέρου, με το υπάρχον αντίστοιχο ημεδαπό εργατικό δυναμικό, η καθιέρωση άδειας διαμονής για πραγματοποίηση επένδυσης, η ειδική μέριμνα για τα θύματα εμπορίας ανθρώπων, ιδίως δε αν αυτά είναι ανήλικα καθώς και η διασφάλιση του δικαιώματος στην εκπαίδευση των ανηλίκων μεταναστών ακόμη και με ελλιπή δικαιολογητικά. Η μετανάστευση δεν είναι πρόβλημα, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, αλλά προνόμιο για σύγχρονες κοινωνίες, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτιστούν με τα νέα ρεύματα και να μπολιαστούν με τα δείγματα άλλων πολιτισμών.

    [06] Πολιτική

    Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

    Δεν τίθεται θέμα χωρισμού Κράτους-Εκκλησίας

    19/10/2005 9:07:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Την αντίθεσή του με το περιεχόμενο σχεδίου νόμου για το χωρισμό Κράτους - Εκκλησίας, το οποίο θα παρουσιάσει σήμερα η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εξέφρασε προκαταβολικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος. Ο κ. Χριστόδουλος, μιλώντας σε τελετή απονομής του ανώτατου μεταλλίου της Εκκλησίας σε κληρικούς και λαϊκούς, τόνισε ότι οι διακριτοί ρόλοι ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία είναι δεδομένοι και πρόσθεσε πως τα θέματα αυτά είναι λυμένα προ καιρού και δεν επιδέχονται νέες λύσεις, οι οποίες θα κινούνται στα επίπεδα της προκατάληψης. Ο κ. Χριστόδουλος χαρακτήρισε μητροκτόνους όσους στρέφονται κατά της Εκκλησίας και άφησε να εννοηθεί ότι θα στηριχτεί στο λαό για να τους αντιμετωπίσει.

    [07] Κοινωνία

    Κατηγορούνται τέσσερα άτομα

    Δίκη για το τροχαίο στον Αλιάκμονα

    19/10/2005 11:26:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν σήμερα τέσσερα άτομα, που κατηγορούνται για το τροχαίο στην γέφυρα του Αλιάκμονα το 2003, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 16 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων έξι. Κατηγορούμενοι για την μοιραία σύγκρουση νταλίκας με λεωφορείο του ΚΤΕΛ είναι ο Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος (οδηγός νταλίκας), η Νικολέττα Ευαγγελοπούλου (ιδιοκτήτρια νταλίκας), καθώς και οι Χρήστος Χαλκίδης και Παναγιώτης Ζάχος (συνιδιοκτήτες του ΚΤΕΛ). Μεταξύ άλλων, ο οδηγός της νταλίκας κατηγορείται και για οδήγηση μεταφορικού μέσου υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Υπενθυμίζεται πως το τραγικό τροχαίο έγινε τον Φεβρουάριο του 2003. Η νταλίκα προσέκρουσε στο ΚΤΕΛ, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη Αθήνα, με αποτέλεσμα ο οδηγός του λεωφορείου να χάσει τον έλεγχο, να προσκρούσει στο προστατευτικό κιγκλίδωμα της γέφυρας και, τελικά, να πέσει στο ποτάμι.

    [08] Κοινωνία

    Ψυχραιμία συνιστούν οι επιστήμονες

    Στο μικροσκόπιο οι σεισμοί

    19/10/2005 11:07:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8 - εφημερίδες "Έθνος", "Νέα"

    Με προσοχή παρακολουθούν οι επιστήμονες την σεισμική ακολουθία στο Ιόνιο, μετά τις δύο δονήσεις 6 και 5,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Ζακύνθου την Τρίτη, ενώ κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία του νομού, ώστε να ελεγχθούν εξονυχιστικά. Εκτός από την Ζάκυνθο, 6 Ρίχτερ σημειώθηκαν την Δευτέρα μεταξύ Χίου, Ικαρίας και τουρκικών παραλίων, ενώ δόνηση 4,9 Ρίχτερ με επίκεντρο δυτικά της Κόνιτσας έγινε αισθητή την Τρίτη στο νομό Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα οι σεισμολόγοι, που συνιστούν ψυχραιμία, να είναι επί ποδός. "Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία και τα σεισμολογικά δεδομένα, δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία το φαινόμενο", δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο σεισμολόγος Γιώργος Σταυρακάκης, ενώ ο συνάδελφός του, Σταύρος Τάσσος, επεσήμανε πως δεν συνδέονται οι σεισμοί σε Αιγαίο και Ιόνιο, προσθέτοντας ότι οι πιθανότητες να γίνει ισχυρότερος σεισμός είναι πάρα πολύ μικρές. Αντίθετη γνώμη έχει ο ομότιμος καθηγητής Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου, Βασίλης Παπαζάχος. Μιλώντας στην εφημερίδα "Έθνος", ο κ. Παπαζάχος συνέδεσε τις δύο δονήσεις, εκτιμώντας ότι η χώρα μας βρίσκεται σε σχετική σεισμική έξαρση, όπως τις δεκαετίες του 1950 και του 1980. Τέλος, όπως ανέφερε στα "Νέα" ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών, η σεισμική διέγερση στη χώρα μας δεν συνδέεται με τον πρόσφατο σεισμό των 7,6 Ρίχτερ στο Πακιστάν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Ταρακουνήθηκε" η Ζάκυνθος

    Σεισμός 4,9 Ρίχτερ δυτικά της Κόνιτσας

    "Κουνήθηκε" το Αιγαίο

    [09] Κόσμος

    Στην κατηγορία 5 ο κυκλώνας

    Πήρε "προαγωγή" η Βίλμα

    19/10/2005 9:55:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2005 10:29:31 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Το χτύπημα του κυκλώνα Βίλμα αναμένει ο κόλπος του Μεξικού. Κι ενώ σαρώνει τη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στις δυτικές ακτές της Κούβας και της χερσονήσου Γιουκατάν, με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 240 χιλιομέτρων την ώρα, η Βίλμα ανέβηκε στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ - Σίμσον. Σταδιακά, ο κυκλώνας "έπιασε" την κατηγορία 5 (πολύ υψηλή επικινδυνότητα), επαληθεύοντας τους φόβους του αμερικανικού Κέντρου Κυκλώνων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε επιφυλακή η Κούβα

    [10] Κόσμος

    Εφιαλτικές μνήμες

    Ισχυροί μετασεισμοί στο Πακιστάν

    19/10/2005 8:38:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Στο έλεος του Εγκέλαδου βρέθηκε για άλλη μια φορά η ήδη κατεστραμμένη πρωτεύουσα του Κασμίρ, Μουζαφαραμπάντ, καθώς σήμερα το πρωί σημειώθηκαν δύο νέοι ισχυροί μετασεισμοί μεγέθους 5,8 και 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες. Συγκεκριμένα, στις 07:33 τοπική ώρα (05:33 ώρα Ελλάδας), σημειώθηκε ένας μετασεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, χωρίς όμως να προκαλέσει μεγάλο πανικό. Λίγο αργότερα, δηλαδή στις 08:16 τοπική ώρα (06:16 ώρα Ελλάδας), σημειώθηκε και ένας δεύτερος σεισμός, μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους ειδικούς από τον κύριο σεισμό των 7,6 Ρίχτερ της 8ης Οκτωβρίου έχουν καταγραφεί περίπου 400 ισχυροί μετασεισμοί. Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι ελπίδες ότι θα επιτραπεί στην Ινδία να παράσχει βοήθεια στους σεισμοπαθείς στο Πακιστάν, μετά την προσφορά του προέδρου του Πακιστάν στρατηγού Περβέζ Μουσάραφ να επιτρέψει ελεύθερη διέλευση διαμέσου της Γραμμής Ελέγχου. Η Ινδία καλωσόρισε την απόφαση, αλλά δεν έγινε άμεσα γνωστό πώς θα εφαρμοστεί. Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός των θυμάτων έκανε λόγο για 42.000 νεκρούς, 67.000 τραυματίες και πάνω από 1.000.000 αστέγους στο Πακιστάν, και άλλους 1.400 νεκρούς στην Ινδία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανέσυραν την ...ελπίδα

    [11] Κόσμος

    Εκτός ο επικεφαλής των Γάλλων στο Αμπιτζάν

    Καθαίρεση λόγω συγκάλυψης δολοφονίας

    19/10/2005 7:47:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Τους ασκούς του Αιόλου για την γαλλική ειρηνευτική δύναμη στην Ακτή του Ελεφαντοστού άνοιξε η δολοφονία ενός πολίτη μετά από συγκρούσεις με Γάλλους στραιτώτες. Με εντολή της Υπουργού Αμύνης, Μισέλ Αλιό-Μαρί, καθαιρέθηκε ο επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης, στρατηγός Ανρί Πονσέ, καθώς και δύο ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι, ενώ έρευνα άρχισε την Τρίτη η γαλλική στρατιωτική δικαιοσύνη. "Είναι καθήκον μου, όταν υπάρχουν παραβιάσεις του νόμου ή αρχών, να λαμβάνω κατάλληλα μέτρα. Είναι σημαντικό για την εικόνα των ενόπλων μας δυνάμεων", επισήμανε η Υπουργός. Το θύμα, ονόματι Μάχε, φέρεται να ήταν επικεφαλής συμμορίας των δρόμων, που τραυματίστηκε μετά από ανταλλαγή πυρών με Γάλλους κυανόκρανους. Σύμφωνα με το γαλλικό Υπουργείο Άμυνας, ο Μάχε υπέκυψε στα τραύματά του, είτε επειδή οι στρατιώτες δεν τον βοήθησαν, είτε ως "αποτέλεσμα μιας απευθείας δράσης" τους. Πάντως, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η μέχρι στιγμής έρευνα "αποκάλυψε σοβαρές παραβιάσεις του νόμου, των στρατιωτικών κανονισμών και των διαταγών".

    Τεταμένο κλίμα

    Οι σχέσεις Παρισιού Αμπιτζάν είναι τεταμένες, καθώς η Ακτή Ελεφαντοστού κατηγορεί την ευρωπαϊκή χώρα πως υποστηρίζει τους αντάρτες.

    Μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβριο, η πολεμική αεροπορία της Ακτής του Ελεφαντοστού βομβάρδισε γαλλική βάση, σκοτώνοντας εννέα Γάλλους στρατιώτες. Η Γαλλία απάντησε καταστρέφοντας ολοσχερώς την πολεμική αεροπορία της χώρας, προκαλώντας αντιγαλλικές διαδηλώσεις.

    Σημειώνεται πως, περίπου 4.000 Γάλλοι στρατιώτες συνεχίζουν να υπηρετούν μαζί με άλλους 6.000 κυανόκρανους του ΟΗΕ στην Ακτή του Ελεφαντοστού, την πρώην γαλλική αποικία που παραμένει κομμένη στα δύο μετά την απόπειρα ανταρτών να εκδιώξουν τον Πρόεδρό της, το 2002.

    [12] Ιράκ

    Αναβολή της δίκης θα ζητήσει ο δικηγόρος του

    Στη Δικαιοσύνη ο Σαντάμ

    19/10/2005 7:06:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2005 11:38:02 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Ενώπιον του Ειδικού Ιρακινού Δικαστηρίου θα οδηγηθούν σήμερα ο Σαντάμ Χουσέιν, δύο χρόνια μετά την σύλληψή του, καθώς και επτά στενοί του συνεργάτες, κατηγορούμενοι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αφορμή, η σφαγή 143 Σιιτών στο χωριό Ντουτζάιλ, βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας, στις 8 Ιουλίου 1982, μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα κατά της ζωής του έκπτωτου ηγέτη. Η δίκη θα διεξαχθεί σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στην λεγόμενη Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, ενώ δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας λόγω του φόβου για επιθέσεις. Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, καθώς δύο βλήματα όλμου έπληξαν την Πράσινη Ζώνη, χωρίς θύματα ή ζημιές. Ο επικεφαλής δικηγόρος του Σαντάμ, Χαλίλ αλ-Ντουλάιμι, δήλωσε πως θα ζητήσει αναβολή της δίκης για τουλάχιστον τρεις μήνες, καθώς δεν είχε χρόνο για να προετοιμάσει επαρκώς την υπεράσπιση του πελάτη του. Παράλληλα, ο ίδιος δήλωσε πως ο Σαντάμ είναι ήρεμος και πεπεισμένος για την αθωότητά του. Τους κατηγορούμενους θα κρίνουν πέντε δικαστές, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά για λόγους ασφαλείας. Στην αίθουσα θα μπει μικρός αριθμός παρατηρητών και δημοσιογράφων, όχι, όμως, κοινό. Στο μεταξύ, επιφυλάξεις για την δίκη διατυπώνουν οργανώσεις ανθρωπίνων διακιωμάτων, ενώ πανούργο και βίαιο χαρακτηρίζουν τον έκπτωτο ηγέτη απόρρητα αμερικανικά έγγραφα, που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τρίτη.

    Επιφυλάξεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

    Τα "πυρά" οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων δέχεται η οργάνωση της ακροαματικής διαδικασίας, ενώ επιφυλάξεις εκφράζονται για την μη συμμετοχή διεθνών οργανισμών, όπως ο ΟΗΕ και την αποκλειστική ανάθεση της δίκης στη νέα κυβέρνηση του Ιράκ.

    Οι καταγγελίες στηρίζονται, μεταξύ άλλων, στο παράδοξο του κατηγορητηρίου, το οποίο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και περιέχει μόνο την κατηγορία για την σφαγή του Ντουτζάιλ, καθώς και στο ότι δεν θα επιτραπεί στους συνηγόρους του κατηγορουμένου να ερωτούν απευθείας τους μάρτυρες, αλλά θα το κάνουν μέσω των δικαστών.

    Επίσης, διεθνείς οργανώσεις ανησυχούν ότι δεν θα τηρηθούν οι κανόνες διεθνούς δικαίου και πως η δίκη δεν θα είναι ούτε δίκαιη, ούτε διαφανής. Ενδεικτικό είναι, άλλωστε, πως η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε πως απέστειλε τρεις εκπροσώπους της στη Βαγδάτη, για να εξασφαλίσει μια δίκαιη δίκη για τον Σαντάμ και να αποτρέψει την θανατική ποινή αν κριθεί ένοχος.

    Ελπίδες για... πραξικόπημα

    Εξάλλου, ως ένας πανούργος άντρας, που κατέφευγε σε ωμότητες και πονηρά τεχνάσματα, χαρακτηρίζεται σε απόρρητα αμερικανικά έγγραφα ο έκπτωτος ηγέτης.

    Τα έγγραφα, που δημοσιοποιήθηκαν από τα Αρχεία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, καλύπτουν την περίοδο 1975 2003, όταν δηλαδή ο Σαντάμ βρισκόταν στην εξουσία και παρουσιάζουν ένα λεπτομερή απολογισμό των πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών δυνατοτήτων και αδυναμιών της χώρας.

    Όπως αναφέρεται, οι μυστικές υπηρεσίες έψαχναν τον κατάλληλο τρόπο για να τον επηρεάσουν ή να τον οδηγήσουν σε παραίτηση, ελπίζοντας, παράλληλα, πως ένα εσωτερικό πραξικόπημα θα οδηγούσε στην ανατροπή του.

    Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα, η ανατροπή του πρώην ισχυρού άνδρα του Ιράκ θα προκαλούσε αστάθεια που θα οδηγούσε την κατάρρευση της χώρας. "Η πτώση του Σαντάμ θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας μακράς περιόδου αστάθειας στη Βαγδάτη. Οι διάδοχοί του είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσουν να διατηρήσουν τον ίδιο αυστηρό έλεγχο και τα καθεστώτα που θα ακολουθούσαν είναι σχεδόν σίγουρο πως κατέληγαν σε συγκρούσεις ανάμεσα στις φατρίες", επισημαίνεται σε έκθεση της CIA του 1985. Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, ένας τέτοιος εμφύλιος πόλεμος θα ενίσχυε την πιθανότητα να αναλάβει την εξουσία ένα καθεστώς ισλαμιστών φονταμενταλιστών, με την υποστήριξη του Ιράν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η δίκη του Σαντάμ

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Δικαιωμένος ο Μαλεζάνι

    19/10/2005 1:54:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    "Ξεπεράσαμε τις προσδοκίες μας. Η σημερινή μας εμφάνιση είναι αποτέλεσμα της ομαδικότητας και του πάθους που δείξαμε". Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Αλμπέρτο Μαλεζάνι λίγο μετά τηξν ισοπαλία του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα. Και συνέχισε: "Η ισοπαλία αυτή είναι ένα θετικό αποτέλεσμα για εμάς. Προσπαθήσαμε μέχρι το 90΄ για να πάρουμε τη νίκη. Είμαι ευχαριστημένος από όλα τα παιδιά, αλλά και από τους 60.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο και είδαν ένα καλό παιχνίδι". Στη συνέχεια δεν θέλησε να μιλήσει για το επόμενο ματς με την "Μπάρτσα" λέγοντας χαρακτηριστικά : "τώρα πρέπει να επιστρέψουμε στην ελληνική πραγματικότητα γιατί μας περιμένει η ΑΕΚ". Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα του ομίλου ανάμεσα στην Ουντινέζε και τη Βέρντερ είπε : "Δεν με ενδιαφέρει τι έγινε στην άλλη αναμέτρηση. Εμείς κοιτάμε τη δικιά μας ομάδα".

    Για την αντίδραση του Τόργκελε

    Στη συνέχεια ο Ιταλός τεχνικός του "τριφυλλιού" μίλησε για την αλλαγή του Ούγγρου αλλά και την αντίδραση του. "Όταν βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο ήταν χαρούμενος. Η συμπεριφορά του όμως δεν ήταν σωστή. Θα μιλήσω μαζί του. Εάν επαναληφθεί κάτι τέτοιο, ακόμα και αν έχει την υποστήριξη του κόσμου, δεν πρόκειται να ξαναπαίξει στην ομάδα. Είμαστε μια οικογένεια. Πρέπει να πάρει παράδειγμα τον Γκούμα, οποίος έμεινε εκτός 18άδας, αλλά ήταν στο γήπεδο".

    Κλείνοντας μίλησε και για τους Μάντζιο και Δάρλα λέγοντας πως "όσοι παίζουν, το αξίζουν". Ενώ όσον αφορά στην απόδοση των Μπίσκαν και Κονσεϊσάο, τόνισε: "Ο Μπίσκαν έπαιξε καλά. Ήταν έτοιμος να αγωνιστεί και η ταχύτητά του τον βοήθησε να ανταπεξέλθει καλύτερα στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Για τις ικανότητες του Κονσεϊσάο δεν έχω αμφιβολία, απλά χρειάζεται χρόνο".

    Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

    Βύντρα: "Παίξαμε σαν γροθιά και πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα. Η Μπαρτσελόνα δεν είναι μόνο ο Ροναλντίνιο, έχει πολλούς καλούς παίκτες. Δεν τον μάρκαρα μόνο εγώ. Όλη η ομάδα αμύνθηκε σωστά. Αυτό το παιχνίδι αποτελεί παρελθόν. Τώρα σκεφτόμαστε μόνο την ΑΕΚ".

    Γκονζάλες: "Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για εμάς. Το αποτέλεσμα είναι σημαντικό. Πρέπει να κρατήσουμε αυτή την εμφάνιση και να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό".

    Κονσεϊσάο: "Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου. Η ισοπαλία είναι ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μια ομάδα σαν την Μπαρτσελόνα. Ο Ροναλντίνιο είναι ο κορυφαίος παίκτης στον πλανήτη αλλά εμείς είχαμε πλάνο και περιορίσαμε το παιχνίδι του. Στόχος μας είναι να γινόμαστε καλύτεροι σε κάθε αγώνα. Θα πάμε στο «Καμπ Νου» για ένα θετικό αποτέλεσμα".

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Έμεινε το "Χ" στο "Φρίουλι"

    19/10/2005 12:49:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Όλα είναι ανοιχτά πλέον στον 3ο όμιλο που μετέχει και ο Παναθηναϊκός, μετά την ισοπαλία της Ουντινέζε με την Βέρντερ Βρέμης με 1-1. Στα του αγώνα, οι Γερμανοί ξεκίνησαν πιο επιθετικά το χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν κάποιες καλές φάσεις. Έτσι το πρώτο μέρος μέρος τελείωσε με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0. Και στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι κυλούσε ήρεμα μέχρι το 64 όταν η Βέρντερ "πάγωσε " το "Φρίουλι", ανοίγοντας το σκορ. Από ένα φάουλ του Τόρστεν Φρινγκς δημιουργήθηκε σύγχυση στα καρέ των γηπεδούχων και ο Φελίπε στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η ομάδα του Ούντινε από εκεί και πέρα πίεσε για την ισοφάριση και τελικά τα κατάφερε στο 86 με τον Ντι Νατάλε να χρίζεται σκόρερ.

    Οι συνθέσεις

    Διαιτητής: Ρενέ Τέμινκ (Ολλανδία)

    Κίτρινες: Πίντσι, Ιακουϊντα - Βαλντές, Μικού

    Οι συνθέσεις:

    ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Ντε Σάνκτις, Μπερτότο, Σενσίνι, Φελίπε, Ζενόνι (77΄ Ντι Νατάλε), Πίντσι (77΄ Μάουρι), Ομπόντο, Μουντάρι, Καντελά, Ιακουϊντα, Ντι Μικέλε (59΄ Μπαρέτο)

    ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ: Ράινκε, Οβομογέλα, Αντρεάσεν, Νάλντο, Σουλτς, Φρινγκς, Μπάουμαν, Μικού, Μπορόβσκι, Βαλντές (84΄ Χουντ), Κλόζε

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Bαθμολογία Champions League

    [15] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Κατοστάρης" και τραυματίας ο Γκίγκς

    19/10/2005 11:16:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Γρουσούζικη" αποδείχθηκε για τον άσο της Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ, Ράιαν Γκιγκς η 100η συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο Ουαλός άσος εκτός από το στείρο 0-0 των "μπέμπηδων" με τη γαλλική Λιλ, υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι. Σύμφωναεμ τις πρώτες εκτιμήσεις ο παίκτης των "κόκκινων διαβόλων" θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης από τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Ο νέος αυτός τραυματισμό πλούτισε ακόμη περισσότερο το απουσιολόγιο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μαζί με τους Ρόι Κιν, Γκαμπριέλ Χάιντσε, Γκάρι Νέβιλ, Γουές Μπράουν, Λουίς Σαχά.

    [16] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Χοακίν: "Δεν είναι ανίκητη η Τσέλσι"

    19/10/2005 11:02:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία" για τον Ισπανό άσο της Ρεάλ Μπέτις, Χοακίν, που απόψε (21:45) θα βρεθεί αντιμέτωπος στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του G ομίλου του Τσάμπιονς Λίγκ με την πρωταθλήτρια Αγγλίας, Τσέλσι. Ο Χοακίν αναγνωρίζει ότι στη σημερινή αναμέτρηση του Στάμφορντ Μπριτζ η ομάδα του θα έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο κόντρα στο γαλαξία αστεριών του Μουρίνιο, καθώς χαρακτηρίζει την Τσέλσι σχεδόν ανίκητη: "Δεν νομίζω ότι η Τσέλσι είναι ακαταμάχητη, αλλά σίγουρα αυτή την περίοδο είναι σχεδόν απίθανο να τη νικήσεις" τόνισε ο διεθνής Ισπανός και συνέχισε: "Παρόλα αυτά ξέρουμε ότι αν πιάσουμε την απόδοση που είχαμε στον αγώνα με τη βελγική Άντερλεχτ θα έχουμε κάποια πιθανότητα. Αν και είναι αλήθεια ότι πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά για να σταματήσεις τους παίκτες της Τσέλσι, πιστεύουμε ότι αν παίξουμε καλά σε 90 λεπτά αγώνα όλα μπορεί να συμβούν" επεσήμανε ο 24χρονος άσος της ιβηρικής ομάδας.

    [17] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Έξω για ένα μήνα ο Ρονάλντο

    19/10/2005 10:36:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Χωρίς το Βραζιλιάνο άσο, Ρονάλντο θα υποδεχθεί απόψε στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου (21:45) η Ρεάλ Μαδρίτης τη νορβηγική Ρόζενμποργκ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του F' ομίλου του Τσάμπιονς Λίγκ. Μετά από τις τελευταίες εξετάσεις στον τραυματισμένο του γόνατο, το ιατρικό επιτελείο της "βασίλισσας" συνέστησε στον αστέρα της "σελεσάο", απόχή από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Η επιστροφή του Ρονάλντο πάντως μετά την απαραίτητη αποθεραπεία προβλέπεται για τις 20 Νοεμβρίου, στο "El classico" της πριμέρα ντιβιζιόν με τη Μπασρτσελόνα. Απών όμως από την αποψινή μάχη με τους Νορβηγούς θα είναι και ο Μίτσελ Σαλγκάδο, που τραυματίστηκε στον αριστερό του μηρό, στο παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

    [18] Κοινωνία

    Σε αποθήκη της Ενωσης Αγροτών

    Μεγάλη πυρκαγιά στη Λάρισα

    19/10/2005 9:36:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Φωτιά ξέσπασε χθες το βράδυ σε αποθήκη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, στην Παλιά Εθνική Οδό Λάρισας - Βόλου, στο ύψος του Μελισσοχωρίου. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν δυνάμεις από ολόκληρη τη Θεσσαλία και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, αργά τη νύχτα. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν τέσσερις χιλιάδες τόνοι βαμβακιού, παρόλα αυτά σήμερα θα γίνει κανονικά η παράδοση βαμβακιού.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 19 October 2005 - 8:53:10 UTC