Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-10-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιπέτεια στον αέρα
  • [02] Έκρηξη σε βενζινάδικο της Τουρκίας
  • [03] Απλά νίκησε ο ΠΑΟ
  • [04] Το απόλυτο "Χ"
  • [05] ΝΒΑ: Θρήνος για τον Κόλιερ
  • [06] Άνετα ο "Γηραιός"
  • [07] Στο Λονδίνο η Ράις

    [01] Κοινωνία

    Επέστρεψε με ασφάλεια αεροσκάφος της Ολυμπιακής

    Περιπέτεια στον αέρα

    15/10/2005 8:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2005 9:11:21 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών, "Ελευθέριος Βενιζέλος" επέστρεψε, περίπου στις 20:30 του Σαββάτου, αεροσκάφος της Ολυμπιακής, μετά από ρωγμή που παρουσίασε στο εξωτερικό τζάμι του πιλοτηρίου, ενώ εκτελούσε την πτήση 149 Αθήνα Θεσσαλονίκη Φρανκφούρτη. Το περιστατικό συνέβη 35 λεπτά μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της συμπρωτεύουσας, την ώρα που το αεροπλάνο, τύπου Boeing 737, βρισκόταν πάνω από τα Σκόπια. Αμέσως, οι πιλότοι ενημέρωσαν τον πύργο ελέγχου, ενώ ζήτησαν και πήραν εντολή να επιστρέψουν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" για λόγους ασφαλείας. Η προσγείωση πραγματοποιήθηκε επιτυχώς, ενώ καλά στην υγεία τους είναι το 7μελές πλήρωμα και οι 145 επιβάτες, που θα προωθηθούν στον προορισμό τους με άλλο αεροσκάφος της εταιρείας. Σύμφωνα με τεχνικούς, το πρόβλημα οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε βλάβη του ρυθμιστή που στέλνει θερμοκρασία στο συγκεκριμένο σημείο για να μην σπάνε τα τζάμια από τις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας.

    [02] Κόσμος

    Τέσσερις τραυματίες ο ένας σοβαρά

    Έκρηξη σε βενζινάδικο της Τουρκίας

    15/10/2005 9:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Associated Press

    Ισχυρή έκρηξη σε πρατήριο υγρών καυσίμων συγκλόνισε λίγο πριν τις 9 το βράδυ του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) το προάστιο Μασλάκ της Κωνσταντινούπολης. Πυρκαγιά δεν ξέσπασε, ωστόσο, το ωστικό κύμα είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει η οροφή του βενζινάδικου, ενώ η πόρτα ενός λευκού οχήματος που μόλις είχε εφοδιαστεί με υγραέριο εκσφενδονίστηκε σε απόσταση εκατό μέτρων. Το συμβάν προκάλεσε τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως άνδρες της αστυνομίας που απέκλεισαν την περιοχή. Τα αίτια της έκρηξης ερευνώνται, ενώ, τα πρώτα στοιχεία δεν αποκλείουν να επρόκειτο για βόμβα.

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Απλά νίκησε ο ΠΑΟ

    15/10/2005 10:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2005 10:30:33 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ένα γκολ μόλις στο 4 λεπτό με σκόρερ τον Μάτζιο χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός για να κάμψει την αντίσταση του Ακράτητου και να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης στο παιχνίδι που έγινε στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Οι "πράσινοι" δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη και να έχει την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για το μεγάλο παιχνίδι της Τρίτης με τη Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Πολύ σημαντικό και το γεγονός πως το ΟΑΚΑ είχε 40.000 οπαδούς του Παναθηναϊκού.

    Δύο όψεις

    Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Ακράτητος πήγε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟ όταν ο Ντι Φραντσέσκο εκμεταλλεύθηκε αδράνεια των μέσων του Παναθηναϊκού και έφυγε μόνος του προς την περιοχή των γηπεδούχων. Αφού απέφυγε τον εξερχόμενο Γκαλίνοβιτς, προσπάθησε να πλασάρει, αλλά έχασε το κοντρόλ και μαζί μία πολύ καλή ευκαιρία για να προηγηθεί. Ο Παναθηναϊκός δεν τα έχασε και στο αμέσος επόμενο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Βόουτερ πραγματοποίησε εξαιρετική σέντρα και ο Μάτζιος με καρφωτή κεφαλιά "έγραψε" το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα, όταν ο Γκέκας κέρδισε την κεφαλιά από τον Στελέα, η μπάλα κατευθύνθηκε προς τα δλιχτια, αλλά π Παγκανίνι απομάκρυνε πάνω στη γραμμή. Από εκεί και πέρα δεν έγιναν πολλά πράγματα, πέραν μία φάσεις για τον Ακράτητο με τον Ντι Φραντσέσκο να παίρνει την μπάλα από λάθος του Γκαλίνοβιτς, σούταρε το μονοκόματο αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

    Το δεύτερο μέρος ήταν αρκετά διαφορετικό. Μέχρι το 70 δεν έγινε φάση αλλά από εκείνη την ώρα έγιναν πολλές ευκαιρίες. Πρώτα ο Ακράτητος πήγε να κάνει τη ζημιά αλλά η εξ επαφής κεφαλιά του Μαρινέσκου πέρασε μόλις άουτ. Από εκεί και πέρα οι "πράσινοι" πήραν το λόγο και με την είσοδο του Τόρκελε στην επίθεση έκανε πολλές ευκαιρίες για κάποιο τέρμα. Στο 77ο λεπτό οι γηπεδούχοι "έκρυψαν την μπάλα" όταν Δάρλας, Τόργκελε και Μάντζιος συνδυάσθηκαν, άψογα, ο σκόρερ του Παναθηναϊκού σούταρε δυνατά στο δοκάρι και στην επιστροφή ο Παγκανίν απομάκρυνε την μπάλα από το σουτ του Τόργκελε. Μάλιστα αμέσως μετά και στην εξέλιξη της φάσης ο Ούγγρος επιθετικός του ΠΑΟ σούταρε δυνατά αλλά ο Στελέα απέκρουσε. Στο 86 ο Μάτζιος, πήρε τη μπάλα, μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια του Γκονζάλες, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ ενώ η τελευταία καλή στιγμή ήρθε από τον Τόρκελε και πάλι αλλά η προσπάθεια του και το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ. Τελικά το τελικό σκορ ήταν το 1-0 για τον Παναθηναϊκό που έφτασε του 11 βαθμούς στο Πρωτάθλημα.

    Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτ/νιας)

    Κίτρινες : Ομπράντοβιτς, Μερίνο, Πιπίνης

    Κόκκινες :

    Συνθέσεις:

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Κώτσιος, Γκούμας, Σέριτς, Βύντρα, Κονσεϊσάο, Δάρλας (86` Λεοντίου), Βόουτερ (67` Νίλσον), Γκονζάλες, Μάντζιος, Γκέκας (62` Τόργκελε).

    ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: : Στελέα, Μακέ, Ομπράντοβιτς, Σάλες (80` Σκούφαλης), Μαρινέσκου, Παγκανίν, Μπαντάς, Μερίνο, Βανόλι (62` Πιπίνης), Ζουέλα, Ντε Φραντζέσκο (73` Βούγιοβιτς).

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Το απόλυτο "Χ"

    15/10/2005 8:03:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ο Απόλλωνας Καλαμαριάς και το Αιγάλεω έμειναν στο 0-0 και μοιράστηκαν από ένα βαθμό στο παιχνίδι που έγινε στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Στις λίγες φάσεις που δημιουργήθηκαν στις αντίπαλες εστίες, καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο τέρμα και το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο.

    Φυσιολογικό αποτέλεσμα

    Λίγες φάσεις και ποδόσφαιρο μέτριας ποιότητας είδαν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες της Καλαμαριάς. Πολλά λάθη και ακόμα περισσότερα φάουλ ήταν το σκηνικό στο πρώτο μέρος, με μοναδικές καλές στιγμές από πλευράς γηπεδούχων ένα σουτ του Κλέιτον που απέκρουσε ο Σιντιμπέ στο 13 και ακόμα ένα στο 33 όταν και πάλι ο τερματοφύλακας του Αιγάλεω εξουδετέρωσε την προσπάθεια του Πετκάκη. Από την άλλη το Σίτι αντιπαράθεσε ένα σουτ του Φωτάκη στο 43 που πέρασε λίγο άουτ.

    Μία από τα ίδια και το δεύτερο μέρος αφού οι φάσεις ουσιαστικά εξαλείφθηκαν, πλην δύο περιπτώσεων με για τους "Πόντιους" με το σουτ του Ουέλινγκτον να περνάει άουτ στο 53 και τον Σιντιμπέ να προλαβαίνει τον Πετκάκη στο 57. Έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν στο τέλος το βαθμό της ισοπαλίας.

    Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

    Κίτρινες: Αμπονσά, Μουράφσκι, Φυτανίδης / Σέζαρεκ, Παπουτσής

    Οι συνθέσεις:

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ.: Κόβατς, Αμπονσά, Φυτανίδης, Ιωάννου, Ν.Χ. Παπαδόπουλος, Πετκάκης, Καραμανλής (82 Ματιάσεβιτς), Μουράφσκι, Κλέιτον, Παρμαξίδης (59 Παππάς), Ουέλιγκτον (89 Μουζαουί).

    ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Εντουσέϊ, Ζαπρόπουλος, Ψωμάς, Τσάτσος (46 Νικολόπουλος), Μάριτς, Φωτάκης, Μανουσάκης (78 Χλωρός), Σέζαρεκ, Χώνος (61 Λιαπάκης).

    [05] Μπάσκετ

    ΝΒΑ: Θρήνος για τον Κόλιερ

    15/10/2005 9:06:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σοκ προκάλεσε στον κόσμο του ΝΒΑ ο ξαφνικός θάνατος του παίκτη των Ατλάντο Χοκς, Τζέισον Κολίερ. Ο 28χρονος σέντερ των "Γερακιών" άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα που κοιμόταν στο σπίτι του. Οι πρώτες ενδείξεις λένε για καρδιακό επεισόδιο. Την περασμένη περίοδο, ο Τζέϊσον Κολίερ αγωνίστηκε με τη φανέλα των Χιούστον Ρόκετς σε 70 παιχνίδια λαι είχε 5,6 πόντους και 2,9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

    [06] Βόλεϊ

    Άνετα ο "Γηραιός"

    15/10/2005 9:29:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2005 9:38:38 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Έδειξε και πάλι το "δόντια του" ο Ηρακλής ο οποίος νίκησε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό με 3-1, στο μεγάλο ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Βόλεϊ των Ανδρών και πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ακόμα και όταν έχασε το πρώτο σετ από τους "ερυθρολεύκους", ο "Γηραιός" ήταν πολύ καλύτερος σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια του παιχνιδιού και με κορυφαίους τους Κράβαρικ, Μπολ και Ντίαζ πήρε στη συνέχεια τα τρία επόμενα σετ και τη νίκη. Στα άλλα δύο παιχνίδια της ημέρας, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-1 την ΑΕ Νίκαιας και η Λαμία επικράτησε του Πανερυθραϊκού με 3-0.

    Τα αποτελέσματα

    ΠΑΟΚ-ΑΕ Νίκαια 3-1 (25-19, 22-25, 26-24, 25-21)

    Λαμία-Πανερυθραϊκός 3-0 (25-19, 25-17, 25-21)

    Ολυμπιακός-Ηρακλής 1-3 (25-17, 18-25, 23-25, 21-25)

    ΚΥΡΙΑΚΗ 16/10

    Πανελλήνιος-Ορεστιάδα (γήπ. Πανελληνίου, 17:00, Ράπτης-Βουδούρης)

    Εθνικός Αλεξ/πολης-ΕΑ Πατρών (γήπ. Αλεξ/πολης, 20:00, Μιχελινάκης-Γεωργιάδης Ε., ΕΤ3)

    ΔΕΥΤΕΡΑ 17/10

    Παναθηναϊκός-Παγκράτι (γήπ. Γλυφάδας, 18:00, Ιορδανίδης-Θανόπουλος, ΕΤ1)

    Βαθμολογία (σε 1 αγώνα)

    1. ΠΑΟΚ 6-2 6-2αγ

    . Ηρακλής 6-2 6-2αγ

    3. Παναθηναϊκός 3-0 3

    . Λαμία 3-3 3-2αγ

    5. Ολυμπιακός 4-5 2-2αγ

    . Εθνικός Αλεξ/πολης 3-2 2

    . Πανελλήνιος 3-2 2

    8. ΕΑ Πατρών 2-3 1

    . ΑΕ Νίκαια 3-6 1-2αγ

    . Παγκράτι 2-3 1

    11. Ορεστιάδα 1-3 0

    . Πανερυθραϊκός 1-6 0-2αγ

    [07] Κόσμος

    Συνομιλίες με Μπλερ και Στρο

    Στο Λονδίνο η Ράις

    15/10/2005 7:55:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Στην πρωτεύουσα της Γηραιάς Αλβιόνας έφτασε αργά το απόγευμα του Σαββάτου η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, αφού επισκέφθηκε την Παρασκευή την Μόσχα και το Παρίσι. Η επίσκεψή της στο Λονδίνο άρχισε με δείπνο που παρέθεσε ο Βρετανός ομόλογός της, Τζακ Στρο, ενώ την Κυριακή θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας, Τόνι Μπλερ. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού της στη Μόσχα, η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν και τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, με τον οποίο συζήτησε για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν ότι διαφωνούν, καθώς ο κ. Λαβρόφ υποστήριξε πως η Τεχεράνη έχει δικαίωμα στον εμπλουτισμό ουρανίου και το θέμα αφορά αποκλειστικά την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), ενώ η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε το Ιράν να τηρήσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων και να "παγώσει" τις δραστηριότητές του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επίσκεψη-αστραπή Ράις στη Μόσχα


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 15 October 2005 - 20:51:23 UTC