Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 30 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-10-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διευκρινίσεις για το πετρέλαιο
  • [02] Παγκόσμιος συναγερμός
  • [03] Εγκρίθηκε η τροπολογία για τα φάρμακα
  • [04] Σωτήρια η πιπίλα
  • [05] Στην Τουρκία ο Παπανδρέου
  • [06] Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος
  • [07] Επέτειος απελευθέρωσης της Αθήνας
  • [08] Στάση εργασίας στα ΜΜΕ
  • [09] Μυστήριο με πτώματα μικρών παιδιών
  • [10] Βιβλική καταστροφή
  • [11] Επιθέσεις στο Αφγανιστάν
  • [12] Γουατεμάλα: Μετρούν πληγές
  • [13] Αυτοκτόνησε Σύρος υπουργός
  • [14] Συνελήφθη στέλεχος της Χαμάς
  • [15] Στο Μαξίμου για Ecofin και Eurogroup
  • [16] Χρηματοδοτούνται 263 επιχειρήσεις
  • [17] Το ευρωπαϊκό "παζλ" των Ελπίδων
  • [18] Μπάλακ έτοιμος για δράση
  • [19] Επιστρέφει ο Νέστα
  • [20] Πρώτη νίκη για Προοδευτική
  • [21] Με "Κολοσσό" στην αποστολή
  • [22] "Ούτε για δείγμα" εισιτήριο
  • [23] Σε τροχιά το Shenzhou VI
  • [24] Μπακούρια με σκύλο...ψάχνουν
  • [25] Αντιδρά ο ΣΥΝ για τις κάμερες
  • [26] Συνάντηση για τα εσωκομματικά της ΝΔ
  • [27] "Ξεσκέπασαν" λαθρέμπορους καυσίμων

    [01] Οικονομία

    Στη δημοσιότητα η εγκύκλιος του ΥΠΕΘΟ

    Διευκρινίσεις για το πετρέλαιο

    12/10/2005 6:18:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2005 6:49:08 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8- ΝΕΤ

    Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου ξεκινά η χορήγηση του πετρελαίου θέρμανσης σύμφωνα με εγκύκλιο, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών. Κατά 20% θα είναι αυξημένη η τιμή του σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με το Υπουργείο, οι διαχειριστές των πολυκατοικιών και οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν στην εφορία δήλωση με τις ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης, που κατανάλωσαν. Τις καταστάσεις με τα τιμολόγια και τις αποδείξεις που έχουν εκδώσει υποχρεούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά , μόνο οι πωλητές πετρελαίου θέρμανσης. Επίσης, στις περιπτώσεις, που αγοραστής βαρύνεται προσωπικά με τη δαπάνη για την αγορά πετρελαίου, στις λιανικές αποδείξεις θα αναγράφεται επιπλέον το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, ο ΑΦΜ του πελάτη-αγοραστή, η ιδιότητά του (ιδιοκτήτης ακινήτου ή ενοικιαστής), το είδος και η ποσότητα του πετρελαίου καθώς και ο τόπος και η ώρα παράδοσης. Στην περίπτωση πολυκατοικιών, στις αποδείξεις, θα αναγράφεται ο ΑΦΜ του διαχειριστή της πολυκατοικίας ή του εκπρόσωπου των προσώπων για το λογαριασμό των οποίων έγινε η αγορά του πετρελαίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Ξεσκέπασαν" λαθρέμπορους καυσίμων

    [02] Υγεία

    Μετά τα κρούσματα και στην Τουρκία

    Παγκόσμιος συναγερμός

    12/10/2005 10:41:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2005 7:16:51 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Παγκόσμιες διαστάσεις λαμβάνουν οι φόβοι για εξάπλωση της γρίπης των πουλερικών, μετά τα τελευταία κρούσματα στην Τουρκία και τα ύποπτα περιστατικά, που ερευνώνται, σε άλλες χώρες, όπως στη Βουλγαρία, την Κολομβία και την Ινδονησία, όπου πιθανολογείται ότι υπήρξε και θανατηφόρο κρούσμα σε άνθρωπο. Στο μεταξύ στο πλαίσιο του σχεδίου θωράκισης έναντι της γρίπης των πουλερικών στην Ευρώπη, η αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία της Κομισιόν εξετάζει τη λήψη έκτακτων μέτρων, ενώ αναμένουν τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές αναλύσεις για τα κρούσματα στην Τουρκία. Ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει απαγορεύσει τις εισαγωγές από τις ύποπτες χώρες. Στην Ελλάδα, οι έλεγχοι στα τελωνεία είναι συνεχείς και εξονυχιστικοί, ενώ, παράλληλα, επιτηρούνται εγχώριες πτηνοτροφικές μονάδες, αλλά και υδροβιότοποι - περάσματα αποδημητικών. "Ούτε εφησυχασμό, αλλά ούτε και πανικό", συνέστησε ο υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης. Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες στον Έβρο, καθώς το δέλτα του αποτελεί πέρασμα για τα αποδημητικά πουλιά. "Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα", διαβεβαίωσε μέσω της ΝΕΤ 105,8 ο αντινομάρχης Μιχάλης Κουγιουμτζής. Στο μεταξύ, το Βιετνάμ ανακοίνωσε σήμερα ότι στις αρχές του 2006 θα αρχίσει δοκιμές σε ανθρώπους ενός εμβολίου κατά της γρίπης των πτηνών. Αισιόδοξα τα νέα από τη Ρουμανία, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι εξετάσεις, που έγιναν για τον ιό έχουν αποδειχθεί αρνητικές.

    Συνεχίζεται η θανάτωση παρά τα ευρήματα

    Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι εξετάσεις που έγιναν στη Ρουμανία για πιθανή παρουσία του ιού της γρίπης των πτηνών έχουν επί του παρόντος αποδειχθεί όλες αρνητικές. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή δε σκοπεύει να υιοθετήσει περιοριστικά μέτρα κατά της Ρουμανίας, δήλωσε, την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου για την Υγεία και την Προστασία των Καταναλωτών, Μάρκου Κυπριανού.

    Από την πλευρά της, η Ρουμανία ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τη σφαγή των πουλερικών της, και συγκεκριμένα στη νοτιοανατολική περιοχή Τσαμουρλία ντε Ζος, στο δέλτα του Δούναβη, καθώς το σημείο αυτό ενδέχεται να είναι εστία της γρίπης. Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τις τρεις πάπιες, που βρέθηκαν νεκρές και υπάρχουν υποψίες ότι είχαν προσβληθεί από τον ιό.

    Μέτρα και στην Κύπρο

    Θωρακίζεται και η Κύπρος απέναντι στη γρίπη των πτηνών αν και μέχρι σήμερα τα ευρήματα των εργαστηριακών ερευνών είναι αρνητικά. Σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκε η προμήθεια δύο φαρμάκων, που χρησιμοποιούνται σε χώρες, όπου σημειώθηκαν κρούσματα του ιού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

    Εμβόλιο made in Vietnam

    "Οι δοκιμές στα ζώα ήταν επιτυχημένες και ζητήσαμε από τα αρμόδια Υπουργεία να μας επιτρέψουν να δοκιμάσουμε το εμβόλιο και σε ανθρώπους", ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Εθνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Βιετνάμ Τον περασμένο Μάιο, η ομάδα ερευνητών του Ινστιτούτου είχε ανακοινώσει πως οι δοκιμές θα άρχιζαν το καλοκαίρι. Όμως το σχέδιο αυτό καθυστέρησε.

    "Έπρεπε να περιμένουμε οδηγίες από υψηλότερο επίπεδο", είχε τονίσει μέλος της ομάδας. Ο ιός Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών έχει προκαλέσει το θάνατο 44 ανθρώπων στο Βιετνάμ από τα τέλη του 2003. Στο μεταξύ στο πλαίσιο του σχεδίου θωράκισης έναντι της γρίπης των πουλερικών στην Ευρώπη, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν εξετάζουν τη λήψη έκτακτων μέτρων, ενώ αναμένουν τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές αναλύσεις για τα κρούσματα στην Τουρκία.

    Τα κρούσματα σε Ρουμανία και Βουλγαρία, πάντως δεν συνδέονται με το θανατηφόρο στέλεχος του ιού. Σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι ελληνικές αρχές.

    Γερμανικοί έλεγχοι

    Στη Γερμανία, οι Αρχές εντείνουν τους ελέγχους στα αεροδρόμια των αεροσκαφών που προέρχονται από την Τουρκία, εξαιτίας των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στη χώρα. Οι γερμανικές Αρχές στο Μόναχο ερεύνησαν τους επιβάτες που έφτασαν από την Κωνσταντινούπολη με πτήση της αεροπορικής εταιρίας Σαν Εξπρές και κατάσχεσαν ό,τι θα μπορούσε να θεωρηθεί ύποπτο.

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Κτηνιάτρων της Τουρκίας, προειδοποίησε ότι η χώρα αντιμετωπίζει παρατεταμένο κίνδυνο και για άλλα ξεσπάσματα της γρίπης των πτηνών καθώς βρίσκεται σε σταυροδρόμι για τα αποδημητικά πουλιά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε επαγρύπνηση για τον ιό

    [03] Πολιτική

    Εγκρίθηκε η τροπολογία για τα φάρμακα

    12/10/2005 7:20:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Με 147 ψήφους υπέρ έναντι 120 κατά, εγκρίθηκε, την Τετάρτη, από την Ολομέλεια της Βουλής, με ονομαστική ψηφοφορία, η κυβερνητική τροπολογία για την αναπροσαρμογή στις τιμές των φαρμάκων. Σύμφωνα με την Κυβέρνηση, η εν λόγω τροπολογία θα οδηγήσει σε πτώση 5% έως 7% στις τιμές των φαρμάκων, ενώ θα ενισχύσει και την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία. Κατά της τροπολογίας τάχθηκαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που υποστήριξαν ότι η εφαρμογή της θα προκαλέσει σημαντική αύξηση των τιμών των σκευασμάτων, επιβαρύνοντας, τα ασφαλιστικά ταμεία. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, το βράδυ της Τρίτης, ανέβηκαν οι τόνοι με την Κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το περιεχόμενο της επίμαχης τροπολογίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κόντρα για τα φάρμακα

    [04] Υγεία

    Σωτήρια η πιπίλα

    12/10/2005 4:05:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Νέες οδηγίες για την αντιμετώπιση του αιφνίδιου θανάτου στα βρέφη δίνει τώρα η Αμερικανική Εταιρεία Παιδιατρικής. Οι Αμερικανοί παιδίατροι συνιστούν τη χρήση της πιπίλας ως μέσο προφύλαξης από το σύνδρομο (SIDS) και καλούν τους γονείς τους πρώτους μήνες ζωής ενός μωρού να έχουν το βρέφος στο δωμάτιό τους, όχι όμως να κοιμούνται μαζί στο ίδιο κρεβάτι. Νέες οδηγίες δίνουν και για τον τρόπο που πρέπει να κοιμίζουμε τα μωρά κάτω του ενός έτους. Έτσι, ενώ μέχρι σήμερα τα βάζαμε από τη μιά ή την άλλη μεριά, σήμερα θα πρέπει να προτιμούμε την ανάσκελη θέση.

    Τα ναι και τα όχι

    Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες της Αμερικανικής Εταιρείας Παιδιατρικής για την πρόληψη του αιφνίδιου θανάτου, οι γονείς

    Θα πρέπει :

    Να δίνουν πιπίλα στα μωρά μέχρι ενός έτους κατά τη διάρκεια του ύπνου Να τοποθετούν την κούνια του μωρού στο υπνοδωμάτιο τους, για να γίνεται ευκολότερα ο θηλασμός Να κοιμίζουν τα παιδιά ανάσκελα (μεγάλη ανατροπή, μέχρι σήμερα ίσχυε ότι κοιμίζουμε τα βρέφη είτε στη μία, είτε στην άλλη πλευρά)

    Δεν θα πρέπει:

    Να χρησιμοποιείται η πιπίλα για τα βρέφη ενός μήνα, που θηλάζουν Να επιβάλλεται η πιπίλα, όταν το μωρό δεν τη θέλει Να ξαναβάζουμε την πιπίλα όταν το μωρό την έχει βγάλει και φυσικά να μην τη βουτάμε σε ζάχαρη, μέλι ή άλλες γλυκές ουσίες Να κοιμούνται γονείς και μωρά στο ίδιο κρεβάτι Να κοιμούνται τα μωρά από τη μία ή την άλλη πλευρά. (η θέση είναι πολύ ασταθής, μπορούν εύκολα να γυρίσουν και έτσι θα πρέπει να αποφεύγεται)

    [05] Πολιτική

    Στην Τουρκία ο Παπανδρέου

    12/10/2005 5:34:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επικεφαλής της Συμβουλευτικής Ομάδας Υψηλού Επιπέδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Πάβο Λίπονεν. Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και με αντιπροσωπείες Συνδικαλιστικών Ενώσεων και Μη-Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις γυναίκες, ενώ αργότερα το βράδυ θα μεταβεί στην Άγκυρα, όπου θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει το Ίδρυμα Φριντριχ Έμπερτ.

    Αύριο Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, η ευρωπαϊκή Συμβουλευτική Ομάδα θα έχει συνάντηση στην τουρκική πρωτεύουσα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, τον υπουργό Εξωτερικών, Αμπτουλάχ Γκιούλ, και θα έχει επαφές με τις ηγεσίες των Σοσιαλιστικών Κομμάτων του Ντενίζ Μπαικάλ (CHP) και του Τανσέρ Μπακιρχάν (DEHAP). Με την ολοκλήρωση της επίσκεψής τους στη γείτονα θα παρουσιάσουν έναν απολογισμό σε συνέντευξη Τύπου.

    [06] Πολιτική

    Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

    Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος

    12/10/2005 4:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2005 7:18:25 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: AΠE-NET 105.8

    Τα διαπραγματευτικά όπλα της υπενθυμίζει η ελληνική κυβέρνηση στην ηγεσία των Σκοπίων. Χθες, υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, έπειτα από συνεργασία που είχε με τον Πρωθυπουργό, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ενώ παράλληλα προειδοποίησε με άσκηση βέτο στην ένταξη της γειτονικής χώρας σε διεθνείς οργανισμούς, με άλλο όνομα, πέραν της ονομασίας FYROM.

    Το πρωί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ερωτηθείς εάν είναι σωστή απόφαση της κυβέρνησης να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος δήλωσε: "Όταν έπρεπε να μιλήσω για τα Σκόπια μίλησα. Θα μιλήσω πάλι όταν πρέπει".

    Σήμερα ο κ. Μολυβιάτης είχε επικοινωνία με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών, που ασκεί το εξάμηνο αυτό την Προεδρία στην ΕΕ, Τζάκ Στρο, με τον Γενικό Γραμματέα και Ύπατο Εκπρόσωπο της ΚΕΠΠΑ κ. Σολάνα, καθώς και με τον Γραμματέα της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μπροκ, τους οποίους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις επί του ζητήματος και για τις ελληνικές θέσεις.

    Κάτι ανάλογο έκανε και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βαληνάκης στη συζήτηση που είχε με τον αρμόδιο Επίτροπο για τη Διεύρυνση Ολι Ρεν, στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, ο ευρωπαίος Επίτροπος είχε συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Βλάντο Μπουκόφσκι, μετά το πέρας της οποίας δήλωσε πως το ζήτημα της ονομασίας είναι ένα διμερές θέμα, στο οποίο η ΕΕ δεν μπορεί να έχει εποικοδομητικό ρόλο. Κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο των πρόσφατων προτάσεων του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, ο κ. Ρεν επέμεινε στην ανάγκη να διατηρήσουν οι δύο χώρες έναν εποικοδομητικό διάλογο στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε προβληματισμένος για τους χειρισμούς της κυβέρνησης. "Αν σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος τότε είναι ανεύθυνη γιατί δεν μπορεί να μεταφέρει τις δικές της ευθύνες στους πολίτες " τόνισε και ανέφερε ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διχασμό το λαό.

    Αυστηρή κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς άσκησε επίσης το ΚΚΕ. Ο ΣΥΝ τάχθηκε υπέρ μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης και της συνέχισης των διαπραγματεύσεων στα πλαίσια του ΟΗΕ.

    Την ερχόμενη Τρίτη συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής προκειμένου να εξετάσει τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας.

    Λάθος κίνηση το βέτο, λένε τα Σκόπια

    Εν τω μεταξύ, η κ. Ράντμιλα Σεκερίνσκα, εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο χρήσης ελληνικού βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ έκανε λόγο για "λάθος κίνηση και λανθασμένη πολιτική από πλευράς της Ελλάδας" που θα δημιουργούσε προβλήματα για την ίδια την ΠΓΔΜ, την ευρύτερη περιοχή, αλλά και για την ΕΕ. Αναφερόμενη στη γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ευρωπαϊκή πορεία της ΠΓΔΜ, η οποία αναμένεται να γνωστοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου, η κα Σεκερίνσκα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή θα είναι "θετική" για τη χώρα της.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απαντήσεις εφ' όλης της ύλης

    Μήνυμα προς τα Σκόπια

    [07] Κοινωνία

    61 χρόνια μετά

    Επέτειος απελευθέρωσης της Αθήνας

    12/10/2005 6:31:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, εκπροσωπών της πολιτικής ζωής και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Ακρόπολη η 61η τελετή της απελευθέρωσης των Αθηνών από τα κατοχικά στρατεύματα. "Η εκδήλωση μνήμης και τιμής, φέρνει στη μνήμη όλων μας, τους ήρωες του 1940 που με αίμα και θυσία έφεραν πιο γρήγορα το χάραμα της ελευθερίας". τόνισε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, υφυπουργός Άμυνας κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, για την ιστορική επέτειο. Οι Γερμανοί, πρόσθεσε ο ίδιος, πριν από 61 χρόνια παρέδωσαν τα κλειδιά της πόλης αναγνωρίζοντας τον αγώνα των Ελλήνων που με απαράμιλλο φρόνημα και αδούλωτο πνεύμα φώναζαν πάντα όχι σε κάθε κατακτητή. "Οφείλουμε να διδάξουμε στις νεότερες γενιές, ότι αυτή δεν είναι μία απλή επέτειος υπενθυμίζοντας τη σημασία της έννοιας των λέξεων ελευθερία και δημοκρατία που απαιτούν σκληρό αγώνα για να αποκτηθούν και επαγρύπνηση για να διατηρηθούν, επισήμανε από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του δήμου Αθηναίων, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεόδωρος Μπεχράκης,.

    [08] Κοινωνία

    Για τα προβλήματα στην ενημέρωση

    Στάση εργασίας στα ΜΜΕ

    12/10/2005 12:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2005 7:52:57 μμ)

    Απόλυτη επιτυχία σημείωσε η πανελλαδική τετράωρη στάση εργασίας, που κήρυξε για την Τετάρτη η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας δε μεταδόθηκαν δελτία ειδήσεων ή ειδησεογραφικές-ενημερωτικές εκπομπές από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, ενώ οι δημοσιογράφοι των εντύπων και του ηλεκτρονικού Τύπου απείχαν από την εργασία τους. Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, υπήρξε μεγάλη συμμετοχή δημοσιογράφων και τεχνικών από όλο τον κλάδο. Ακολούθησε πορεία προς το Υπουργείο Απασχόλησης και συνάντηση των προέδρων των σωματείων εργαζομένων στα ΜΜΕ με τον υπουργό, Πάνο Παναγιωτόπουλο. Η κινητοποίηση κατέληξε έξω από το Υπουργείο Τύπου, όπου επιδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα των Ενώσεων Τύπου και ΜΜΕ.

    Στους συγκεντρωμένους μίλησε, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος, που εξήρε την ενότητα των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και τόνισε την απόφασή τους να υπερασπιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα και παράλληλα να αγωνιστούν για τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου που θα εξασφαλίζει τη διαφάνεια της ιδιοκτησίας στα ΜΜΕ και την ουσιαστική, πλουραλιστική και έντιμη ενημέρωση των πολιτών.

    Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ, Γιάννης Πλαχούρης, με την ιδιότητα του Γραμματέα της Συντονιστικής Επιτροπής, απηύθυνε χαιρετισμό προς τους απεργούς και ανακοίνωσε μηνύματα συμπαράστασης της Ενώσεως Συντακτών Κύπρου, της ΠΟΣΠΕΡΤ και άλλων φορέων.

    Στη συγκέντρωση, παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς και τα προεδρεία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ.

    Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Απασχόλησης, ο κ. Παναγιωτόπουλος υποσχέθηκε ότι, εντός των προσεχών ημερών, θα εξεταστούν σε ειδική σύσκεψη, με τη συμμετοχή των Προέδρων των συνεργαζομένων Ενώσεων, όλα τα θέματα τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

    Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν προς το Υπουργείο Τύπου όπου επέδωσαν το ψήφισμα τους στον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ευάγγελο Αντώναρο, και στη γ.γ. Επικοινωνίας, Μαργαρίτα Παπαδά, λόγω απουσίας του Υπουργού Επικρατείας, Θόδωρου Ρουσόπουλου, που όρισε συνάντηση στις επόμενες ημέρες για να εξεταστούν σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή όλα τα προβλήματα αρμοδιότητάς του.

    Το ίδιο ψήφισμα θα επιδοθεί στην πρόεδρο της Βουλής, Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, και στον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ιωάννη Λασκαρίδη.

    Το θέμα του ραδιοσταθμού Flash απασχόλησε και τη Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση τροπολογίας για την επαναλειτουργία του ραδιοσταθμού με ευθύνη των εργαζομένων. Ωστόσο, ο ο υφυπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας, απέρριψε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ να συζητηθεί η τροπολογία καθώς κατατέθηκε εκπρόθεσμα. Όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, η τροπολογία κατατέθηκε εκπρόθεσμα "διότι οι εξελίξεις έτρεχαν", ενώ το ΠΑΣΟΚ θα την επανακαταθέσει.

    Σχετικά Links: ΕΣΗΕΑ

    [09] Κοινωνία

    Ξεβράστηκε και δεύτερο πτώμα χτες στο Πήλιο

    Μυστήριο με πτώματα μικρών παιδιών

    12/10/2005 9:21:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ένα μυστήριο προσπαθούν να διαλευκάνουν από χθες το μεσημέρι οι λιμενικές αρχές. Ένα ακόμα πτώμα μικρού παιδιού σε προχωρημένη σήψη ξεβράστηκε χθες, στις ακτές του Πηλίου αυτή τη φορά. Την Κυριακή οι άνδρες του Λιμενικού είχαν έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με το πρώτο μακάβριο εύρημα στη Χαλκιδική, το πτώμα ενός μικρού αγοριού ηλικίας 5-6 ετών. Το πλέον φρικιαστικό είναι πως και στις δύο περιπτώσεις τα πτώματα των άτυχων παιδιών είναι από τη μέση και κάτω. Και τα δύο φέρουν διπλά και τριπλά παντελόνια, ενώ η ιατροδικαστική έρευνα τοποθετεί το θάνατο τους πριν από 10-30 ημέρες, χωρίς όμως να μπορεί μέχρι τώρα να διευκρινίσει τις ακριβείς αιτίες. Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι αυτό του ναυαγίου.

    [10] Κόσμος

    Στους 26.000 έφτασαν οι νεκροί στο Πακιστάν

    Βιβλική καταστροφή

    12/10/2005 11:40:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τους 26.000 έφτασαν οι νεκροί, στο Πακιστάν, μετά το φονικό σεισμό των 7,6 Ρίχτερ. Αξιωματούχοι κάνουν λόγο για 40.000 νεκρούς στο Πακιστάν, ενώ άλλους 2.000 καταμετρούν στο ινδικό Κασμίρ. Ένα εκατομμύριο κάτοικοι χρειάζονται επειγόντως ιατρική βοήθεια, νερό και τρόφιμα. Περισσότερα από 40 χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί μόνο στο ινδικό Κασμίρ. Έκκληση για την παροχή ιατροφαρμακευτικής και επισιτιστικής βοήθειας απηύθυνε η υπηρεσία του ΟΗΕ, που συντονίζει τις προσπάθειες αρωγής. Ωστόσο, η κακοκαιρία δυσκολεύει τη μετάβαση σωστικών συνεργείων και τη μεταφορά βοήθειας, ενώ ήδη εμφανίστηκαν κρούσματα επιδημιών. Στην Αθήνα, η πρεσβεία του Πακιστάν άνοιξε λογαριασμό για βοήθεια στους σεισμοπαθείς. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να καταθέσουν χρήματα σε όλα τα καταστήματα της Nova Bank ανά την Ελλάδα, στον λογαριασμό 5362348. Παράλληλα, αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας αναχώρησε το πρωί για Ισλαμαμπάντ, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αγώνας δρόμου στα ερείπια

    [11] Κόσμος

    Δεν υπάρχουν θύματα

    Επιθέσεις στο Αφγανιστάν

    12/10/2005 8:17:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Δυο ρουκέτες εξερράγησαν τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Αφγανιστάν. Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε έξω από την κατοικία του Καναδού πρεσβευτή στην Αφγανική πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ένας φρουρός, ενώ η δεύτερη προκάλεσε ζημιές σε κυβερνητικό κτήριο. Οι δύο επιθέσεις σημειώθηκαν λίγες ώρες πριν αφιχθεί στο Αφγανιστάν, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράις, στον δεύτερο σταθμό της περιοδείας της στην Κεντρική Ασία, για συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας Χάμιντ Καρζάι και άλλους αξιωματούχους. "Δόξα τω Θεώ οι ρουκέτες δεν εξερράγησαν στην διάρκεια της ημέρας, αλλιώς θα είχαν προκαλέσει πολλούς θανάτους", δήλωσε ανώτερο στέλεχος της αστυνομίας της πόλης.

    [12] Κόσμος

    Με 655 νεκρούς

    Γουατεμάλα: Μετρούν πληγές

    12/10/2005 7:22:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τρια άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 300 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, μετά τις κατολισθήσεις λάσπης στο Σαν Πέδρο Σακατεπεκέζ, κοινότητα ιθαγενών 250 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας της Γουατεμάλα. Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από την τροπική καταιγίδα Σταν που έπληξε τη Γουατεμάλα ανέρχεται σε 655. Σύμφωνα με πληροφορίες, 1.400 κάτοικοι της περιοχής Πεναμπάχ έχουν χάσει τη ζωή τους από τις κατολισθήσεις λάσπης.

    [13] Μ. Ανατολή

    Αυτοκτόνησε Σύρος υπουργός

    12/10/2005 4:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2005 7:03:55 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Νεκρός μέσα στο γραφείο του στο Υπουργείο Εσωτερικών της Συρίας, βρέθηκε, την Τετάρτη, ο Γκάζι Κάνααν, υπουργός Εσωτερικών και πρώην επικεφαλής των συριακών υπηρεσιών πληροφοριών, στο Λίβανο. Λίγες ώρες πριν το θάνατό του, ο Κάνααν είχε μιλήσει στο ραδιοφωνικό σταθμό "Φωνή του Λιβάνου" διαψεύδοντας τις πληροφορίες ότι παρουσίασε στους ερευνητές του ΟΗΕ επιταγές με τις οποίες φερόταν να έχει πληρωθεί από τον δολοφονηθέντα πρώην πρωθυπουργό του Λιβάνου, Ραφίκ Χαρίρι, στις εκλογές του 2000. Σημειώνεται, ότι τα λιβανικά μέσα ενημέρωσης είχαν κατηγορήσει τον Κάνααν πως είχε πάρει χρήματα από τον Χαρίρι, ενόσω ήταν επικεφαλής υπηρεσιών πληροφοριών, θέση στην οποία ήταν από το 1982 έως το 2002. Στις τελευταίες του δηλώσεις, στη Φωνή του Λιβάνου είχε πει ότι οι σχέσεις Συρίας και Λιβάνου "βασίζονταν στον αμοιβαίο σεβασμό", ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: "Μιλώ στο σταθμό σας επειδή γνωρίζω ότι είναι αντικειμενικός. Ελπίζω ότι οι δηλώσεις μου να διανεμηθούν σε όλους τους λιβανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς [...] επειδή θα είναι οι τελευταίες που κάνω". Οι Αρχές της Συρίας διεξάγουν έρευνα για το συμβάν.

    Ο Κάνααν επέστρεψε στη Δαμασκό το 2002 ως επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών και έγινε υπουργός τον Οκτώβριο του 2004. Πριν από δύο εβδομάδες, ο αυτόχειρας είχε εξεταστεί από αξιωματούχους του ΟΗΕ, που διεξάγουν έρευνες για τον θάνατο του Χαρίρι.

    Το πόρισμα του ΟΗΕ για το θάνατο του Χαρίρι, που δολοφονήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, αναμένεται μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου, ενώ σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές τα αποτελέσματα της έρευνας είναι πολύ πιθανό να αποδείξουν ότι υπήρχε συμμετοχή των συριακών δυνάμεων στη βομβιστική επίθεση, που στοίχισε τη ζωή σε ακόμη 20 άτομα.

    [14] Μ. Ανατολή

    Από τον ισραηλινό στρατό

    Συνελήφθη στέλεχος της Χαμάς

    12/10/2005 9:20:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης από τον ισραηλινό στρατό, τοπικό ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, στη Δυτική Όχθη. Οι αρχές καταζητούσαν εδώ και οκτώ χρόνια τον 48χρονο Ιμπραήμ Γκινάιτ. "Ο πνευματικός ηγέτης της Χαμάς ήταν επικεφαλής της τοπικής ομάδας της οργάνωσης και είχε εμπλακεί σε πολλές αιματηρές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων", δήλωσε αξιωματούχος.

    [15] Οικονομία

    Συνεργασία με τον Πρωθυπουργό είχε ο Αλογοσκούφης

    Στο Μαξίμου για Ecofin και Eurogroup

    12/10/2005 11:54:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομίας είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, που ενημερώθηκε για τις Συνόδους του Ecofin και του Eurogroup, στις οποίες συμμετείχε χθες και προχθές ο Γιώργος Αλογοσκούφης. Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων ή αύξησης των εμμέσων φόρων ενώ δήλωσε ότι η οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη δείχνει ότι βελτιώνεται, αν και προς το παρόν, όπως είπε, υπάρχει στασιμότητα, ενώ σημείωσε πως υπάρχει ανησυχία λόγω των τιμών του πετρελαίου και των επιπτώσεών τους στην ανάπτυξη, το εισόδημα και τον πληθωρισμό. Ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι με αυτά τα δεδομένα είναι πολύ θετικές οι εξελίξεις στην ελληνική Οικονομία, καθώς αυξάνεται η ανάπτυξη, μειώνονται τα ελλείμματα, χωρίς ταυτόχρονα να αυξάνεται η ανεργία. Ανέφερε επίσης ότι είναι σημαντικό που η χώρα πετυχαίνει τη δημοσιονομική προσαρμογή χωρίς επιπτώσεις στην ανεργία, ενώ υπογράμμισε ότι στην Οικονομία, «περιμένουμε περαιτέρω να μας βοηθήσει η διαφαινόμενη ανάκαμψη στην Ευρώπη». Εξάλλου επισήμανε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι υπάρχει μία σταθερή Κυβέρνηση στη Γερμανία.

    Απάντηση Αθανασάκη

    Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι, για δεύτερη συνεχή χρονιά, αδυνατεί να συντάξει έναν προϋπολογισμό που θα έχει κάποια τύχη να εκτελεστεί, καταλογίζοντας τόσο στον ίδιο όσι και στον Πρωθυπουργό προσωπική ευθύνη για τα βάρη που, όπως είπε, με την απογραφή επισώρευσαν στην οικονομία της χώρας.

    Ανέφερε ακόμη ότι ο προϋπολογισμός πρέπει να ξαναγραφεί από την αρχή, ενώ σημείωσε ότι όσα συμβαίνουν τώρα με την κυβέρνηση της ΝΔ είχαν συμβεί πάλι την περίοδο 90-93 με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα προγράμματα σταθεροποίησης και ανάπτυξης.

    [16] Οικονομία

    Στο πλαίσιο του "Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά"

    Χρηματοδοτούνται 263 επιχειρήσεις

    12/10/2005 6:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2005 6:49:37 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Αποφάσεις με τις οποίες χρηματοδοτούνται 263 επιχειρήσεις με το ποσό των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, για την ολοκλήρωση των έργων που είχαν ενταχθεί στον Α και Β κύκλο του προγράμματος "Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά", υπέγραψε, την Τετάρτη, ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας. Τα έργα αφορούν επενδύσεις, συνολικού ύψους 21,2 εκατ. ευρώ, από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων πληροφορικής, που διαθέτουν, και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους. Το πρόγραμμα "Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά" είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κοινωνία της Πληροφορίας".

    Σχετικά Links: Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά

    [17] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Το ευρωπαϊκό "παζλ" των Ελπίδων

    12/10/2005 7:22:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Έπεσε η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων που θα πάρουν μέρος στην κλήρωση των "πλέι οφ", και που θα προσπαθήσουν να πάρουν την πρόκριση για τα τελικά του 2006. Η τελευταία ομάδα που θα αγωνιστεί είναι η Ρωσία, η οποία παρά την ήττα της εκτός έδρας από τη Σλοβακία, πήρε τη δεύτερη θέση στον 3ο όμιλο πίσω από την Πορτογαλία που πήρε απευθείας την πρόκριση. Εκτός από τη Ρωσία, το «παρών» στην πλέι οφ φάση της διοργάνωσης (σ.σ. όπου θα διεξαχθούν διπλοί αγώνες στις 12 και 16 Νοεμβρίου) θα δώσουν ακόμη οι: Ολλανδία, Τσεχία, Δανία, Ουκρανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία, Σλοβενία, Γερμανία, Αγγλία, Βέλγιο, Σερβία/Μαυροβούνιο, Κροατία, Ουγγαρία.

    Τα αποτελέσματα

    Οι τελικές βαθμολογίες της προκριματικής φάσης

    1ος όμιλος

    Ολλανδία-ΠΓΔΜ 4-0

    Φινλανδία-Τσεχία 1-

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    ΑΓ. Β.

    Ολλανδία 10 23

    Τσεχία 10 21

    Ρουμανία 10 19

    ΠΓΔΜ 10 9

    Φινλανδία 10 7

    Αρμενία 10 5

    2ος όμιλος

    Ελλάδα-Γεωργία 3-0

    Καζακστάν-Δανία 1-1

    Αλβανία-Τουρκία 1-1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    ΑΓ. Β.

    Δανία 12 29

    Ουκρανία 12 23

    Ελλάδα 12 20

    Τουρκία 12 19

    Γεωργία 12 11

    Αλβανία 12 9

    Καζακστάν 12 7

    3ος όμιλος

    Πορτογαλία-Λετονία 3-0

    Λουξεμβούργο-Εσθονία 1-1

    Σλοβακία-Ρωσία 1-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    ΑΓ. Β.

    Πορτογαλία 10 30

    Ρωσία 10 19

    Σλοβακία 10 19

    Λετονία 10 12

    Εσθονία 10 3

    Λουξεμβούργο 10 2

    4ος όμιλος

    Γαλλία-Κύπρος 2-0

    Ιρλανδία-Ελβετία 0-1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    ΑΓ. Β.

    Γαλλία 8 19

    Ελβετία 8 15

    Ισραήλ 8 15

    Ιρλανδία 8 5

    Κύπρος 8 1

    5ος όμιλος

    Ιταλία-Μολδαβία 1-0

    Σλοβενία-Σκοτία 3-0

    Λευκορωσία-Νορβηγία 2-3

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    ΑΓ. Β.

    Ιταλία 10 25

    Σλοβενία 10 15

    Νορβηγία 10 14

    Λευκορωσία 10 13

    Μολδαβία 10 11

    Σκωτία 10 6

    6ος όμιλος

    Αυστρία-Γερμανία 0-3

    Αγγλία-Πολωνία 4-1

    Ουαλία-Αζερμπαϊτζάν 3-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    ΑΓ. Β.

    Γερμανία 10 24

    Αγγλία 10 21

    Πολωνία 10 13

    Αυστρία 10 11

    Ουαλία 10 10

    Αζερμπαϊτζάν 10 3

    7ος όμιλος

    Σερβία-Βοσνία 5-1

    Λιθουανία-Βέλγιο 1-2

    Σαν Μαρίνο-Ισπανία 1-10

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    ΑΓ. Β.

    Βέλγιο 10 24

    Σερβία/Μαυροβούνιο 10 22

    Ισπανία 10 20

    Βοσνία/Ερζεγοβίνη 10 10

    Λιθουανία 10 10

    Σαν Μαρίνο 10 0

    8ος όμιλος

    Ουγγαρία-Κροατία 2-2

    Μάλτα-Βουλγαρία 1-1

    Σουηδία-Ισλανδία 1-4

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    ΑΓ. Β.

    Κροατία 10 25

    Ουγγαρία 10 19

    Σουηδία 10 18

    Ισλανδία 10 13

    Βουλγαρία 10 7

    Μάλτα 10 5

    [18] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μπάλακ έτοιμος για δράση

    12/10/2005 5:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Έτοιμος να επιστρέψει στην ενεργό δράση και να βοηθήσει την Μπάγερν Μονάχου είναι ο Μίκαελ Μπάλακ. Ο αρχηγός των "Βαυαρών" αλλά και την Εθνικής Γερμανίας τέθηκε στη διάθεση του Φέλιξ Μάγκατ για Σαββατιάτικο ντέρμπι της ομάδας του με την Σάλκε για την 9η αγωνιστική του γερμανικού Πρωταθλήματος, καθώς ξεπέρασε τη θλάση ελαφριάς μορφής που τον ταλαιπωρούσε τον τελευταίο καιρό αλλά και την γρίπη που τον ανάγκασαν να μείνει εκτός αποστολής για τα δύο φιλικά των «πάντσερ» με την Τουρκία (2-1) και την Κίνα (σήμερα). Μάλιστα, ο προπονητής των Πρωταθλητών Γερμανίας είπε πως θα τον ξεκινήσει και πως το μόνο που απομένει είναι "εάν θα μπορέσει να αγωνισθεί σε όλον τον αγώνα".

    [19] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Επιστρέφει ο Νέστα

    12/10/2005 5:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Έτοιμος να επανέρθει στην ενεργό δράση μετά από ένα μήνα θα είναι ο Αλέσαντρο Νέστα. Ο άσος της Μίλαν υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα στον αριστερό αντίχειρα και οι ιατρικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για την επιστροφή στην ενεργό δράση το Νοέμβριο. Ο αμυντικός των "ροσονέρι" έφτασε περίπου στις 11:30 στην κλινική συνοδευόμενος από την μνηστή του και λίγο αργότερα έγινε -με τοπική αναισθησία- η επέμβαση. Αμέσως μετά πήρε εξιτήριο και σε μερικές μέρες θα αρχίσει να μπαίνει σε ρυθμούς επανένταξης.

    [20] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πρώτη νίκη για Προοδευτική

    12/10/2005 6:44:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το πρώτο της φετινό τρίποντο στο Πρωτάθλημα της Β Εθνικής πήρε η Προοδευτική, η οποία στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής επικράτησε του Ηλυσιακού εντός έδρας με 1-0. Με τη νίκη του αυτή το πειραϊκό συγκρότημα έφτασε τους πέντε βαθμούς και ανέβηκε στην Πέμπτη θέση της βαθμολογίας, εκεί που βρίσκεται και η Νίκη Βόλου με την Καλαμάτα. Το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Σανόκο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

    Η συνολική βαθμολογία

    Τα αποτελέσματα:

    Καστοριά-Πανσερραϊκός 2-0

    Νίκη Βόλου-Αρης 2-1

    Παναχαϊκή 2005-Χαϊδάρι 0-1

    Εργοτέλης-Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου 2-0

    Βέροια-Θρασύβουλος Φυλής 1-1

    Κέρκυρα-Εθνικός Αστέρας 1-0

    Καλαμάτα-Πανηλειακός 2-0

    Προοδευτική-Ηλυσιακός 1-0

    Βαθμολογία (σε 3 αγώνες)

    Καστοριά 9

    Κέρκυρα 9

    Χαϊδάρι 7

    Εργοτέλης 6

    Προοδευτική 5

    Νίκη Βόλου 5

    Καλαμάτα 5

    Εθνικός Αστέρας 4

    Θρασύβουλος 4

    Ηλυσιακός 3

    Πανηλειακός 3

    Παναχαϊκή 3

    Βέροια 2

    Αρης 1

    Πανσερραϊκός 0

    ΑΣΚ Ολυμπιακός 0

    [21] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Με "Κολοσσό" στην αποστολή

    11/10/2005 11:26:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με αρκετές αλλαγές, σε σχέση με τον πρόσφατο αγώνα της Κοπεγχάγης, αναμένεται να παραταχθεί αύριο κόντρα στη Γεωργία (19:00, ΜΕGA) η Εθνική μετά και την αποψινή ανοικτή προπόνηση, που πραγματοποιήθηκε υπό το βλέμμα 200 περίπου φίλων της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Στην τελευταία αναμέτρηση της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου οι διεθνείς ελπίζουν στο "θαύμα" συνδυασμό με τα άλλα δύο αποτελέσματα στους αγώνες σε Τίρανα και Αλμάτι, δεν θα είναι στην αποστολή οι τραυματίες Άγγελος Χαριστέας και Τάκης Φύσσας, σε αντίθεση με τον Τραϊανό Δέλλα, η συμμετοχή του οποίου στον αγώνα θα αποφασιστεί λίγα λεπτά πριν τη σέντρα. Στην τελευταία προπόνηση της Εθνικής δεν έλειψαν και τα παρακάλια των φιλάθλων προς τον κ. Ρεχάγκελ να παραμείνει στο τιμόνι της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

    Εγκατέλειψε ο Φύσσας

    Χωρίς τους τιμωρημένους Κυργιάκο, Γιαννακόπουλο και Καραγκούνη, οι οποίοι ζήτησαν άδεια από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Ότο Ρεχάγκελ να ενσωματωθούν στις ομάδες του όπως και οι τραυματίες Φύσσας, Χαριστέας, θα παραταχθεί σήμερα στο "Γ. Καραϊσκάκης" η Εθνική στον αγώνα με τη Γεωργία.

    Στην αποψινή τελευταία ανοικτή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Άγιου Κοσμά, ο διεθνής της σκωτσέζικης Χάρτς, Τάκης Φύσσας ξεκίνησε να κάνει ατομικό πρόγραμμα, όμως στην συνέχεια εγκατέλειψε και παρακολούθησε το οικογενειακό διπλό από τον πάγκο. Αντίθετα κανονικά έβαγλε όλο το πρόγραμμα προπόνησης ο διεθνής Τραϊναός Δέλλας, ο οποίος έθεσε έτσι σοβαρή υποψηφιότητα για την αυριανή του συμμετοχή του, η οποία όμως θα πραγματοποιηθεί μετά από συζήτηση με τον κ. Ρεχάγκελ, λίγα λεπτά πριν από την έναρξη.

    Ετσι εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου η πιθανή ομάδα που θα παρατάξει αύριο ο Γερμανός Ομοσπονδιακός τεχνικός θα περιλαμβάνει τους εξής διεθνείς: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Καψής, Γκούμας Ζαγοράκης, Μπασινάς, Κατσουράνης Λυμπερόπουλος, Γκέκας, Βρύζας.

    Ελληνικά "μιλάει" η προϊστορία

    Χθες εξάλλου στο γήπεδο που θα διεξαχθεί ο αγώνας πραγματοποίησε την τελευταία της προπόνηση και η φιλοξενούμ,ενη ομάδα που θα πάιξει χωρίς άγχος. Την αποστολή της Γεωργίας απαρτίζουν οι εξής: Γκιόργκι Λομάϊα (Κίμκι), Ζβίαντ Στούρουα (Ντιναμό Τιφλίδας), Νουκρι Ρεβισβίλι (Τορπέντο Κουταϊσι), Κάχα Καλάτζε (Μίλαν), Λέβαν Κομπιασβίλι (Σάλκε), Λέβαν Τσκιτισβίλι (Βόλφσμπουργκ), Ζουραμπ Κιζανισβίλι (Μπλάκμπερν), Μαλχάζ Ασατιάνι (Λοκομοτίβ), Λάσα Σαλουκβάντζε (Ρούμπιν Καζάν), Καχάμπερ Μζαβανάτζε (Ανζι), Γκεόργκι Κιντεσέλι (Ζεσταπόνι), Γκεόργκι Γκανουγκράβα (Ζεσταπόνι), Γιάμπα Κανκάβα (Αλάνια), Γκογκίτα Γκόγκουα (Κίμκι), Γκόγκα Γκαχοκίτζε (Τβέντε), Ζουραμπ Μεντεσασβίλι (Σκόντο Ρίγα), Νταβίτ Μουχίρι (Στουρμ Γκρατζ), Σότα Αρβελάτζε (Αλκμααρ), Γκεόργκι Ντεμετράτζε (Αλάνια), Μιχέιλ Ασβέτια (Ροστόβ), Ράτι Τσιναμντζγκβρισβίλι (Αμερι).

    Για τους λάτρεις των στατιστικών πάντως η προϊστορία των αγώνων της Εθνικής με τη Γεωργία ευνοεί απόλυτα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς σε τέσσερις μέχρι σήμερα αναμετρήσεις η γαλανόλευκη μετρά ισάριθμες νίκες:: 8/5/1996 Ελλάδα-Γεωργία 2-1 (φιλικός), 14/10/1998 Ελλάδα-Γεωργία 3-0 (ΠΕΠ), 5/6/1999 Γεωργία-Ελλάδα 1-2 (ΠΕΠ), 26/3/2005 Γεωργία-Ελλάδα 1-3 (ΠΠΚ)

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μπρίγκελ: "Θα παίξουμε για την Αλβανία"

    Τα... ρέστα του παίζει ο Όλσεν

    Ένα ένα τα βήματα!

    [22] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Ούτε για δείγμα" εισιτήριο

    11/10/2005 8:41:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μεγάλες "πιένες" αναμένεται να γνωρίσει την προσεχή Τετάρτη το ΟΑΚΑ, στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την ισπανική Μπαρτσελόνα, στο πλαίσιο των ομίλων του Τσάμπιονς Λίγκ, όπου "δεν θα πέφτει καρφίτσα". Από σήμερα "έκαναν φτερά" και τα τελευταία 3.000 εισιτήρια, για το καθένα εκ των οποίων οι φίλοι της ομάδας, διέθεσαν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 100 ευρώ. Έτσι οι φίλαθλοι, που θέλουν να θαυμάσουν "δια ζώσης" την αγαπημένη τους ομάδα κόντρα στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της χρονιάς, το Βραζιλιάνο Ροναλντίνιο και την παρέα του, θα πρέπει να περιμένουν πιθανές επιστροφές από τα εισιτήρια που έχουν διατεθεί στους φιλάθλους των "μπλαουγκράνα". Η τελευταία προπόνηση για το Τσάμπιονς Λίγκ θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα στις 18.00, ενώ σήμερα η προπόνηση του "τριφυλλιού", ενόψει της επικείμενης αναμέτρησης με τον Ακράτητο για την 6η αγωνιστική της Α Εθνικής, πραγματοποιήθηκε χωρίς τους διεθνείς Έλληνες και ξένους άσους.

    Τη Δευτέρα καταφθάνει η "Μπάρτσα"

    Ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα είναι για άλλη μια φορά ο 12ος παίκτης στην ευρωπαϊκή αναμέτρηση του "τριφυλλιού" με την πρωταθλήτρια Ισπανίας Μπαρτσελόνα (18/10 - 21:45) στο ΟΑΚΑ, αφού πριν από λίγες ώρες τα 3000 "αλμυρά" "μαγικά χαρτάκια" των 100 ευρώ εξαφανίστηκαν επιβεβαιώνοντας το χαρακτηρισμό τους. Μοναδική πλέον περίπτωση να βρεθεί την ύστατη ώρα κάποιο εισιτήριο, θα είναι να επιστρέψουν οι Ισπανοί κάποια εξ αυτών που τους έχουν διατεθεί, όπως προβλέπεται.

    Η παρέα του Βραζιλιάνου Ροναλντίνιο, του Καμερουνέζου στράικερ Ετό και των άλλων άσων της ομάδας του Φράνκ Ραϊκαρντ, αναμένεται τη Δευτέρα στις 12:45 το πρωί στην Ελλάδα με πτήση τσάρτερ. Το βράδυ της ίδιας μέρας η ισπανική ομάδα θα πραγματοποιήσει την πρώτη της προπόνηση στο γήπεδο του αγώνα, ενώ αμέσως πιο πριν ο τεχνικός των "Καταλανών" θα παραχωρήσει στις 19:30 την επίσημη συνέντευξη Τύπου, ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης της Τρίτης.

    Επικεντρώθηκε στην τακτική ο Μαλεζάνι

    Αντίστοιχα ο Ιταλός τεχνικός των "πράσινων", που θα προπονηθούν για τελευταία φορά την Δευτέρα το απόγευμα στις 18:00, θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Ηλεκτρονικού και Γραπτού Τύπου, δύο ώρες νωρίτερα. Πριν όμως από το σημαντικό αγώνα του Τσάμπιονς Λίγκ, ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να ξεπεράσει το προσεχές Σάββατο το εμπόδιο του Ακράτητου, σε έναν αγώνα που για τους γηπεδούχους θα έχει το χαρακτήρα "πρόβας τζενεράλε", ενόψει της αναμέτρησης των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

    Στη σημερινή προπόνηση πάντως, όπου ο Ιταλός, λόγω της απουσίας των διεθνών είχε στη διάθεσή του παίκτες από την ομάδα των Νέων, αλλά και τους Γκονζάλες Άντριτς, έριξε μεγάλο βάρος στην τακτική, ενώ στη συνέχεια διεξήχθη δίτερμα διάρκειας 40 λεπτών, στο οποίο δε συμμετείχε ο Καμερουνέζος Πιερ Εμπέντε που υποβλήθηκε σε θεραπεία, καθώς επέστρεψε από την πατρίδα του με πρόβλημα στους προσαγωγούς.

    [23] Τεχνολογία

    "Τα λέμε στο Πεκίνο"

    Σε τροχιά το Shenzhou VI

    12/10/2005 7:41:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: REUTERS

    Με επιτυχία εκτοξεύτηκε στις 09:00 τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδας) το κινέζικο διαστημόπλοιο Shenzhou VI, ενώ τέθηκε σε τροχιά. Το διαστημόπλοιο μεταφέρει τους αστροναύτες Φέι Τζουνλόνγκ, 40 ετών και Νάι Χαϊσένγκ, 41 ετών, που επελέγησαν ανάμεσα σε 14 υποψηφίους επίλεκτους πιλότους μαχητικών. Η αποστολή αναμένεται να διαρκέσει πέντε ημέρες. "Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Θα φέρουμε εις πέρας την αποστολή με αποφασιστικότητα. Τα λέμε στο Πεκίνο", τόνισαν οι Κινέζοι αστροναύτες λίγο πριν την εκτόξευση. Είναι η δεύτερη επανδρωμένη διαστημική αποστολή της Κίνας. Ο πρώτος Κινέζος αστροναύτης που πραγματοποίησε αποστολή στο διάστημα ήταν ο συνταγματάρχης Γιανγκ Λιουέι, ο οποίος πραγματοποίησε 14 τροχιές γύρω από την Γη με το διαστημόπλοιο Shenzhou V τον Οκτώβριο του 2003. Η πρώην Σοβιετική Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν τις πρώτες τους επανδρωμένες διαστημικές αποστολές το 1961.

    Σημαντικός "παίκτης"

    Η εκτόξευση σημειώθηκε μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση συνάντησης στην οποία καθορίστηκε η ανάπτυξη της έβδομης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου για την επόμενη πενταετία.

    Η Κυβέρνηση της Κίνας είναι αποφασισμένη να καταστεί ένας σημαντικός "παίκτης" όσον αφορά το διάστημα και άνοιξε, αυτή την εβδομάδα, το Εθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Αστροναυτών, στο Πεκίνο. Όπως ανέφερε το πρακτορείο Νέα Κίνα, πρόκειται για το τρίτο τέτοιο κέντρο στον κόσμο. Την εκτόξευση παρακολούθησαν ο πρωθυπουργός Ουέν Ζιαμπάο και άλλοι Κινέζοι ηγέτες στο Κέντρο Εκτόξευσης Δορυφόρων Τζιουκουάν, ενώ από το Κέντρο Ελέγχου της Διοίκησης Αεροπορίας και Διαστήματος στην πρωτεύουσα, ο πρόεδρος Χου Τζιντάο.

    [24] Παράξενα

    Φλερτάροντας με τον σκύλο...

    Μπακούρια με σκύλο...ψάχνουν

    12/10/2005 11:22:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ένα τετράποδο, προσφέρει στον ιδιοκτήτη του αγάπη και συντροφιά. Τώρα, μπορεί να του βρει και σύντροφο, χάρη σε ένα γραφείο συνοικεσίων στη Γερμανία, που προσφέρει την online υπηρεσία dog service. Στο δικτυακό του τόπο http://www.date-a-dog.de, οι ιδιοκτήτες σκύλων στέλνουν τις φωτογραφίες των σκύλων τους και δίνουν στοιχεία και για τους ίδιους. Έτσι, μπορούν να κλείσουν ραντεβού με κάποιον από την ίδια περιοχή για να βγάλουν βόλτα παρέα τα αγαπημένα τους τετράποδα. Το site καλύπτει τις ανάγκες και κεινων που ψάχνουν ταίρι αλλά δεν έχουν σκύλο. Όσοι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, μπορούν να νοικιάσουν ένα τετράποδο για να πάρουν μία γεύση από το τετράποδο φλερτ... Για να είμαστε ακριβείς, οι Γερμανοί δεν σκέφτηκαν πρώτοι το dog service. Ανάλογοι δικτυακοί τόποι, έχουν ανέβει εδώ και καιρό στις ΗΠΑ, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες.

    Ραντεβού για τέσσερις

    Στο δικτυακό τόπο, http://singledogowners.com/ οι ιδιοκτήτες των σκύλων περνούν σε πρώτο πλάνο.

    Μιλούν για τους ίδιους, στέλνουν τις φωτογραφίες τους και λένε το είδος του σκύλου που προτιμούν....

    Άλλωστε τελευταίες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι και οι σκύλοι τους μοιάζουν στο χαρακτήρα και την προσωπικότητα.

    Το online γραφείο συνοικεσίων καλύπτει και τις ανάγκες ομοφυλοφίλων.

    [25] Πολιτική

    Αντιδρά ο ΣΥΝ για τις κάμερες

    12/10/2005 7:22:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την ενέργεια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, για τον τρόπο λειτουργίας των καμερών -που σύμφωνα με απόφαση της Αρχής έπρεπε να εξυπηρετούν μόνο τη διαχείριση της κυκλοφορίας- επέκρινε με ανακοίνωση του ο Συνασπισμός.

    "Η κυβέρνηση, με πρόσχημα την 'ασφάλεια' και στα πλαίσια της αντιτρομοκρατικής υστερίας των τελευταίων χρόνων, επιδιώκει να ανοίξει το δρόμο για μια γενικευμένη και ανεξέλεγκτη παρακολούθηση των πολιτών" τονίζει η ανακοίνωση στην οποία προστίθεται ότι με αυτόν τον τόπο "η κυβέρνηση έδωσε σαφές δείγμα για το πώς εννοεί την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών".

    Ο ΣΥΝ κάνει λόγο για βιασμό της προσωπικότητας των πολιτών και καλεί το Συμβούλιο της Επικρατείας να απορρίψει την προσφυγή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Ανοίξτε τις κάμερες..."

    [26] Πολιτική

    Συνάντηση για τα εσωκομματικά της ΝΔ

    12/10/2005 6:11:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Εφ όλης της ύλης συζήτηση είχε, την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με το γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο επίκεντρο της συνάντησης, που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, βρέθηκε η προετοιμασία του κόμματος ενόψει των Δημοτικών εκλογών του προσεχούς Οκτωβρίου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε στον Πρωθυπουργό τις απόψεις του εν αναμονή του νέου εκλογικού νόμου που αναμένεται να παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος.

    [27] Οικονομία

    Δρούσαν στον Πειραιά

    "Ξεσκέπασαν" λαθρέμπορους καυσίμων

    12/10/2005 5:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων συνολικού όγκου 3.000.000 λίτρων "ξεσκέπασε" η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων Αττικής. Όπως προέκυψε, από έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, εταιρία εμπορίας πετρελαιοειδών είχε στήσει μηχανισμό διακίνησης παράνομων καυσίμων με την κάλυψη εικονικών και πλαστών τιμολογίων. Παράλληλα, στην περιοχή της Χαλκίδας εντοπίστηκαν εννιά μηχανήματα οικοδομικών εργασιών και φορτηγά, που χρησιμοποιούσαν πετρέλαιο θέρμανσης αντί κίνηση και τους αφαιρέθηκαν οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης.

    Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Ένωση Βενζινοπωλών Αττικής εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τη δημοσιοποίηση της λίστας πρατηρίων υγρών καυσίμων με παραβάσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης.

    "Η απόκλιση ένα τοις χιλίοις σε μία αντλία δεν πρέπει να θέτει επιχειρηματίες του χώρου σε λίστες όπου διαπομπεύονται ως κλέφτες, όταν η ίδια η Κυβέρνηση αδρανεί περισσότερο από ένα χρόνο στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου", αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εν λόγω κείμενο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 12 October 2005 - 17:10:26 UTC