Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-10-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποθεωτικό φινάλε
  • [02] Μπλόκο στην ενημέρωση
  • [03] Σε στάση αναμονής οι κτηνίατροι
  • [04] Απόφαση δικαστηρίου κατά ΟΤΕ
  • [05] Μακραίνει η τρομοκρατική λίστα του Λονδίνου
  • [06] "Πειραγμένες αντλίες"
  • [07] Επαναχορηγείται η σύνταξη χηρείας
  • [08] Επιδότηση ενοικίου
  • [09] "Τελικοί" με στόχο το Μουντιάλ
  • [10] Σημασία στο "χτίσιμο"
  • [11] Διαμάχη ΟΠΑΠ με ΕΟΚ
  • [12] Δύο ντέρμπι στο κύπελλο μπάσκετ
  • [13] Ιδρύεται Κέντρο Βυζαντινών Σπουδών
  • [14] Απόρριψη στο αίτημα για επίδομα θέρμανσης

    [01] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αποθεωτικό φινάλε

    10/10/2005 11:12:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με συνθήματα περηφάνιας, νίκης και παραμονής του Ρεχάγκελ, οι περίπου 300 φίλοι της Εθνικής Ελλάδας που βρέθηκαν σήμερα στην προπόνηση, αποθέωσαν την ομάδα και προετοίμασαν το πανηγυρικό κλίμα για τον τελευταίο αγώνα της φάσης των προκριματικών για το Μουντιάλ, σαν να είχε προκριθεί η Ελλάδα! Ο διαφαινόμενος αποκλεισμός από το Μουντιάλ σε καμία περίπτωση δεν δείχνει να έχει επηρεάσει τον κόσμο και αυτό είναι μια ακόμη νίκη για αυτή την ομάδα, που όπως όλα δείχνουν την Τετάρτη θα αγωνιστεί σε ένα κατάμεστο Καραϊσκάκη. "Θέλουμε το περήφανο χαμόγελό σας, είσαστε νικητές", ανέφερε το πανό που κρατούσαν κάποιοι φίλαθλοι, την στιγμή που κάποιοι άλλοι ασχολούνταν με το θέμα των ημερών και έγραφαν, "Ότο μην μας αρνηθείς"! από την πλευρά τους οι παίκτες ενθουσιασμένοι από την θέρμη των οπαδών, ευχαριστούσαν τον κόσμο για την υποστήριξη.

    Την Τετάρτη θα ξέρουμε

    Στο αγωνιστικό κομμάτι η μοναδική σίγουρη απουσία από σήμερα κιόλας είναι ο Τάκης Φύσσας που δοκίμασε να γυμναστεί, όμως ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι του και αποφασίστηκε να μην δοκιμάσει άλλο. Ο Χαριστέας είναι καλύτερα και συμμετείχε στο δίτερμα, ενώ ο Καραγκούνης ούτως ή άλλως δεν θα αγωνιστεί λόγω καρτών. Στο μεταξύ όπως έχει αφήσει να εννοηθεί ο Ότο ρεχάγκελ θα ανακοινώσει την απόφασή του για το αν θα παραμείνει ή όχι στον πάγκο της Εθνικής αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την Γεωργία την Τετάρτη το βράδυ. Η πρόταση ισχύει όπως φρόντισε ο ίδιος ο Βασίλης Γκαγκάτσης να τονίσει ακόμη και μετά την ήττα από την Δανία και σχεδόν όλοι οι παίκτες της Ελλάδας έχουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τονίσει την επιθυμία τους να παραμείνει ο Ρεχάγκελ στον ελληνικό πάγκο.

    [02] Πολιτική

    Ένταση στο υπουργείο Τύπου

    Μπλόκο στην ενημέρωση

    10/10/2005 4:10:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Δεν έγινε σήμερα η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Αιτία, η κινητοποίηση των εργαζομένων στη Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης, οι οποίοι απέκλεισαν το κτήριο της οδού Ζαλοκώστα, διεκδικώντας επίδομα το οποίο λαμβάνουν υπάλληλοι άλλων υπουργείων. Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος τους ανακοίνωσε ότι, παρότι το αίτημά τους εκκρεμεί από την εποχή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος το συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο για το οπτικοακουστικό αρχείο που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

    [03] Κοινωνία

    Έχουν εξαγγείλει απεργία διαρκείας από την Πέμπτη

    Σε στάση αναμονής οι κτηνίατροι

    10/10/2005 10:13:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση της ηγεσίας του υπ. Ανάπτυξης με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΚΔΥ) οι οποίοι έχουν εξαγγείλει απεργία διαρκείας από την προσεχή Πέμπτη. Ο Ευάγγελος Μπασιάκος ζήτησε από την Ομοσπονδία την αναστολή των κινητοποιήσεων, κάνοντας λόγο για εθνικό θέμα, αναφορικά με τη νόσο των πτηνών. Οι κτηνίατροι ωστόσο δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις του υπουργού για τα θεσμικά και οικονομικά τους αιτήματα. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΚΔΥ, Στέφανος Δελέπογλου, οι οριστικές τους αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι την Τετάρτη.

    [04] Κοινωνία

    Έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα καταναλώτριας

    Απόφαση δικαστηρίου κατά ΟΤΕ

    10/10/2005 9:46:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας απαγορεύει στον ΟΤΕ να προχωρήσει στη φραγή κλήσεων και στη διακοπή τηλεφωνικής σύνδεσης σε περίπτωση μη καταβολής χρέους για κλήσεις σε γραμμές υψηλής χρέωσης (090). Το δικαστήριο με προσωρινή απόφαση του, διατάσσει τον ΟΤΕ να μην προβεί σε καμία ενέργεια μέχρι την εκδίκαση της κύριας αγωγής, σε βάρος μίας καταναλώτριας που αρνήθηκε να πληρώσει λογαριασμό 33,37 ευρώ για τρεις κλήσεις σε γραμμές "090", τις οποίες είχε κάνει ανήλικο άτομο που φιλοξενούσε. Το δικαστήριο έκρινε ότι η επιβολή καταναγκαστικών μέσων για την είσπραξη ποσών υπέρ τρίτων είναι καταχρηστική αφού υπερβαίνει τα όρια της καλής πίστης και των χρηστών ηθών.

    [05] Κόσμος

    Κηρύσσονται έκνομες 15 ισλαμικές οργανώσεις

    Μακραίνει η τρομοκρατική λίστα του Λονδίνου

    10/10/2005 9:09:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Σκληραίνει τη στάση του απέναντι στα διεθνή δίκτυα τρομοκρατίας το Λονδίνο. Η βρετανική κυβέρνηση, σχεδιάζει να αναθεωρήσει σημεία της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, με στόχο να συμπεριλάβει όσους περισσότερους εμπλέκονται σε τρομοκρατικές ενέργειες και να επιβάλει αυστηρότερες ποινές. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, ο υπουργός Εσωτερικών Τσαρλς Κλαρκ, ανακοίνωσε ότι 15 διεθνείς ισλαμικές οργανώσεις, οι οποίες πιστεύεται ότι έχουν τρομοκρατική δράση θα κηρυχθούν έκνομες . Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι ένα μέλος μίας τέτοιας οργάνωσης, σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό νόμο του 2000 θα μπορεί να τιμωρείται με ποινή φυλάκισης 10 ετών.

    Έκνομες 15 οργανώσεις

    Στη λίστα του Λονδίνου περιλαμβάνονται οργανώσεις από το Ιράκ, το Ουζμπεκιστάν, τη Λιβύη, το Πακιστάν τη Σομαλία, το Μπανγκλαντές, το Αφγανιστάν και το Μαρόκο.

    Ανάμεσα τους η ισλαμική Οργάνωση μαροκινός Μαχητής (GICM), Ανσάρ αλ Σούνα, που συνδέεται με το τρομοκρατικό δίκτυο Αλ Κάιντα, η Ανσάρ αλ Ισλάμ, η Ένωση του ισλαμικού τζιχάντ.

    Ο κατάλογος των 15 οργανώσεων θα τεθεί προς συζήτηση εντός της εβδομάδας και στα δυο σώματα του βρετανικού κοινοβουλίου.

    [06] Οικονομία

    Είκοσι δύο πρατήρια με "προβληματικές" αντλίες

    "Πειραγμένες αντλίες"

    10/10/2005 1:21:00 μμ

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Είκοσι δύο πρατήρια που λειτουργούσαν με "προβληματικές" αντλίες εντόπισαν τα κλιμάκια στελεχών της αρμόδιας Διεύθυνσης Μετρολογίας σε ελέγχους που διενήργησαν το Σεπτέμβριο σε σύνολο 267 πρατηρίων με 1.358 αντλίες στην Αττική. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου, από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι σε 22 από το σύνολο των πρατηρίων που ελέγχθηκαν εντοπίστηκαν 23 προβληματικές αντλίες, οι οποίες είχαν ρυθμιστεί ώστε να παρέχουν κατά τον εφοδιασμό με καύσιμα μικρότερες ποσότητες από αυτές που αναγράφονται στους μετρητές τους. Η αντιστοιχία αυτή είχε ως αποτέλεσμα να πληρώνουν οι καταναλωτές περισσότερη ποσότητα από αυτή που είχαν παραλάβει. Σε όλους τους παραβάτες επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις, δηλαδή παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα για να τους επιβληθούν ποινικές κυρώσεις και στις κατά τόπους νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

    Αγορανομικές παραβάσεις σε πρατήρια του Πειραιά

    Πλούσιο σε αγορανομικές παραβάσεις ήταν και το πόρισμα της Διεύθυνσης Εμπορίου και Τουρισμού της Νομαρχίας Πειραιά, έπειτα από ελέγχους σε πρατήρια υγρών καυσίμων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, από τις 5 Ιουλίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2005.

    Από τα 119 συνολικά πρατήρια που ελέχθησαν, μόνο σε τέσσερα δεν διαπιστώθηκε παράβαση. Στα υπόλοιπα 115 εντοπίστηκαν παραλείψεις και ελλείψεις που αντίκεινται στον αγορανομικό κώδικα (όπως ελλείψεις τιμοκαταλόγων ή μη ενημερωμένα βιβλία) και η αρμόδια υπηρεσία προχώρησε στις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ενέργειες.

    [07] Οικονομία

    Επαναχορηγείται η σύνταξη χηρείας

    10/10/2005 9:22:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παρελθόν αποτελεί το άρθρο 4 του Ν.3385/05 που στερούσε τη σύνταξη θανάτου μετά την πάροδο τριετίας από άνδρες και γυναίκες που έχασαν τους/τις συζύγους του, προτού οι ίδιοι κλείσουν τα 40 έτος της ηλικίας τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Απασχόλησης πρόκειται για μία ενέργεια στο πλαίσιο της πολιτικής για άρση των κοινωνικών ανισοτήτων.

    Ως εκ τούτου οι ενδιαφερόμενοι που είχαν χάσει το δικαίωμα τους στη σύνταξη θανάτου για τον προαναφερθέντα λόγο, καλούνται να μεταβούν στα κατά τόπους υποκαταστήματα του Ι.Κ.Α., προκειμένου να υποβάλουν σχετική αίτηση για την επαναχορήγηση της σύνταξης, όπως απαιτεί ο νόμος.

    [08] Οικονομία

    Από 250 ως 400 Ευρώ

    Επιδότηση ενοικίου

    10/10/2005 8:15:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ

    Υπεγράφη από τον υφυπουργό Οικονομικών Πέτρο Δούκα η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομίας και ΠΕΧΩΔΕ για την επιδότηση ενοικίου στους ιδιοκτήτες των ακινήτων που υπέστησαν ζημιές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική. Το ύψος της επιδότησης θα κυμαίνεται από 250 έως 400 ευρώ το μήνα ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας, θα έχει διάρκεια δυο ετών και θα αφορά όσους ενοικιάσουν σπίτι στο νομό Αττικής. Για περισσότερες πληροφορίες, οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στην αρμόδια υπηρεσία αποκατάστασης σεισμοπλήκτων του ΥΠΕΧΩΔΕ.

    Ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα υπουργεία Οικονομίας και ΠΕΧΩΔΕ αποφάσισαν ότι επιδότηση ως 400 Ευρώ το μήνα, θα μπορούν να πάρουν εκείνοι που είχαν μόνιμη ή κύρια κατοικία στο Πικέρμι, τη Νέα Μάκρη, τη Ραφήνα και τα Σπάτα.

    Ειδικότερα: ο άγαμος θα μπορεί να λάβει 250 ευρώ η οικογένεια με 1 παιδί 300 ευρώ η οικογένεια με 2 παιδιά 350 ευρώ η πολύτεκνη οικογένεια 400 ευρώ το μήνα

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Τελικοί" με στόχο το Μουντιάλ

    10/10/2005 10:26:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με τελικοί μοιάζουν πολλοί αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ την Τετάρτη, αφού σε αρκετούς ομίλους τόσο της Ευρωπαϊκής ζώνης, όσο και στις υπόλοιπες, η πρόκριση δεν έχει ξεκαθαρίσει σε ποιες ομάδες θα πάει. Στην Ευρώπη και στον πρώτο όμιλο η Τσεχία που θα ταξιδέψει στο Ελσίνκι για να αντιμετωπίσει την Φινλανδία θέλει μόνο νίκη για να πάει στα μπαράζ, ενώ σε αντίθετη περίπτωση το εισιτήριο θα πάει στην Ρουμανία. Στον όμιλο της Ελλάδας, που όπως αποδεικνύεται ήταν ένας από τους πιο δύσκολους, τα σενάρια είναι αρκετά. Οι Αλβανοί υποδέχονται την Τουρκία, που με νίκη προκρίνεται, ενώ αν η αναμέτρηση λήξει ισόπαλη και οι Δανοί κερδίσουν το Καζαχστάν, περνούν εκείνοι. Με ήττα της Τουρκίας και της Δανίας μπορεί να περάσει και η Ελλάδα.

    Όλοι για την πρόκριση

    Στον τρίτο όμιλο ο τελικός είναι ανάμεσα στην Σλοβακία και την Ρωσία, αφού οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες και όποια πάρει την νίκη θα ταξιδέψει και στην Γερμανία. Σε περίπτωση ισοπαλίας, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει στα τέρματα, με την Σλοβακία να έχει το υπέρ της 1-1 του πρώτου αγώνα. Στον τέταρτο όμιλο επικρατεί ένας μικρός "χαμός" και αμφότεροι οι δύο αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής είναι ιδιαιτέρως κρίσιμοι. Η Γαλλία υποδέχεται την Κύπρο και θέλει την νίκη για την απευθείας πρόκριση και την ισοπαλία για τα μπαράζ αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία με το Ισραήλ. Στον άλλο αγώνα ανάμεσα στην Ιρλανδία και την Ελβετία, πλεονέκτημα έχουν οι φιλοξενούμενοι που αρκούνται σε μια ισοπαλία για να πάρουν έστω την δεύτερη θέση, την στιγμή που για τον ίδιο στόχο οι Ιρλανδοί θέλουν μόνο νίκη. Το Ισραήλ από πρώτο που είναι τώρα το πιθανότερο είναι να μείνει εκτός, αφού το μόνο που θέλει είναι να νικήσει η Κύπρος την Γαλλία.

    Μάχες για την πρώτη θέση

    Στον έκτο όμιλο η Αγγλία και η Πολωνία μάχονται για την πρώτη θέση, αφού και οι δύο θα πάνε σίγουρα στο Μουντιάλ, ενώ στον έβδομο, ο Σέρβοι με την νίκη επί της Βοσνίας, θα έχουν εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο. Οι Βόσνιοι θεωρητικά κυνηγούν την πρόκριση αφού είναι έναν βαθμό πίσω από την Ισπανία, όμως προσωρινά, καθώς οι Ισπανοί στην τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν τον Άγιο Μαρίνο και στοχεύουν ακόμη και στην πρώτη θέση, με ήττα ή ισοπαλία της Σερβίας. Τέλος στον όγδοο όμιλο η Σουηδία που αντιμετωπίζει την Ισλανδία είναι σίγουρα δεύτερη και αν η Κροατία ηττηθεί από την Ουγγαρία, τότε μπορεί να περάσει πρώτη. Το σίγουρο είναι πως Κροατία και Σουηδία έχουν ήδη προκριθεί.

    Στον υπόλοιπο κόσμο

    Όσον αφορά τα ματς εκτός ευρωπαϊκής ζώνης, επίσης υπάρχουν ορισμένα αρκετά κρίσιμα παιχνίδια. Στην Ασία για παράδειγμα στο μπαράζ ανάμεσα στο Μπαχρέιν και το Ουζμπεκιστάν, οι γηπεδούχοι έχουν το προβάδισμα, αφού έχουν το υπέρ τους 1-1 του πρώτου αγώνα. Οποιαδήποτε ομάδα περάσει από την Ασία, θα αντιμετωπίσει την τέταρτη ομάδα του ομίλου της ζώνης CONCACAF. Εκεί το Τρίνινταντ και Τομπάγκο αντιμετωπίζει το Μεξικό με στόχο να διατηρήσει την τέταρτη θέση και να πάρει εκείνο το εισιτήριο. Σε διαφορετική περίπτωση θα επωφεληθεί η Γουατεμάλα. Τέλος στην Νότια Αμερική η Ουρουγουάη υποδέχεται την αδιάφορη Αργεντινή και θέλει την νίκη για να διατηρηθεί στην πέμπτη θέση που την στέλνει στο μπαράζ απέναντι στην Αυστραλία. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα προβάδισμα έχει η Κολομβία που ταξιδεύει στην Παραγουάη για την τελευταία αγωνιστική, αλλά και η Χιλή που υποδέχεται τον αδιάφορο Ισημερινό.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σημασία στο "χτίσιμο"

    10/10/2005 9:38:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στο "χτίσιμο" της Εθνικής Ελπίδων και στην σημασία του αυριανού αγώνα με την Γεωργία στον στόχο αυτό, αναφέρθηκε ο Στέλιος Αποσπόρης στις σημερινές του δηλώσεις. Η Εθνική Ελπίδων έχει χάσει κάθε ελπίδα για πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ωστόσο ο τεχνικός της ομάδας, θέλει οι παίκτες του να μην αδιαφορήσουν για τον αγώνα με την γεωργία που είναι ο τελευταίος για τον 2ο προκριματικό όμιλο. "Ο αγώνας είναι σημαντικός γιατί φτιάχνουμε τη νέα εθνική Ελπίδων και θέλουμε να τελειώσουμε τη διοργάνωση με τις καλύτερες εντυπώσεις, συνεχίζοντας τη πολύ καλή απόδοση που είχαμε στη Δανία", τόνισε ο Στέλιος Αποσπόρης και συμπλήρωσε, "Πρέπει τα νέα παιδιά που κλήθηκαν να δείξουν τη νοοτροπία νικητή, ανεξαρτήτως βαθμολογικού ενδιαφέροντος". Όσο για τους νέους στόχους που τίθενται, ο κ. Αποσπόρης υπογράμμισε ότι "στόχος μας είναι να φτάσει πολύ ψηλά στην επόμενη διοργάνωση και να μπορεί να παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα γρήγορη, με συνεχή κίνηση και φαντασία. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και άλλα παιδιά που δεν ήταν μαζί μας στα τελευταία ματς. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η ομάδα έχει μέλλον".

    [11] Μπάσκετ

    Διαμάχη ΟΠΑΠ με ΕΟΚ

    10/10/2005 9:10:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στην επίθεση πέρασε η ΟΠΑΠ Α.Ε. προκειμένου να σταματήσει την διαφήμιση των εταιρειών στοιχήματος που παρανόμως δραστηριοποιούνται στην χώρα μας. Η εταιρεία ζήτησε ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, της διαφημιστικής εταιρείας με την οποία αυτή συνεργάζεται και κατά του ραδιοφωνικού σταθμού SuperΣΠΟΡ FM, για παράβαση του Νόμου 2433/1996, που αφορά στην παράνομη διαφήμιση Εταιριών στοιχημάτων οι οποίες, ομοίως παρανόμως, δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

    Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΟΠΑΠ Α.Ε. ανέφερε χαρακτηριστικά, "Η ΟΠΑΠ Α.Ε. εκφράζει ιδιαίτερα τη λύπη της γιατί, παρά τις ρητές διατάξεις του Νόμου - οι οποίες, μάλιστα, έχουν γίνει αποδεκτές με πρόσφατες αποφάσεις των δικαστηρίων επί ανάλογων περιπτώσεων-μεταξύ εκείνων που παραβιάζουν τις διατάξεις του συμπεριλαμβάνεται και Αθλητική Ομοσπονδία η οποία, ενώ εγγράφως και δημόσια διαδηλώνει την αντίθεσή της στη συμμετοχή αγώνων της Εθνικής μας Ομάδας στο "Πάμε Στοίχημα", επιτρέπει ωστόσο και πάντως ανέχεται τη διαφημιστική προβολή του συνόλου, σχεδόν, των Εταιριών Στοιχηματισμού οι οποίες παρανόμως δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και τούτο παρά τις προηγηθείσες σχετικές επισημάνσεις της Εταιρίας μας".

    Η απάντηση της ΕΟΚ

    Η απάντηση της ΕΟΚ ήταν άμεση και ταχύτατη και μίλησε για συνεχιζόμενη, αήθη, προκλητική και υβριστική επίθεση της ΟΠΑΠ Α.Ε. σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, ενώ από πλευράς Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, επισημάνθηκε πως θα δημοσιοποιηθούν τα έγγραφα αλληλογραφίας ανάμεσα στους δύο φορείς με στόχο η κοινή γνώμη να καταλήξει στα δικά της συμπεράσματα.

    Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

    "Η συνεχιζόμενη αήθης, προκλητική και υβριστική επίθεση του ΟΠΑΠ Α.Ε. προς την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Η ΕΟΚ βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να θέσει στην δημοσιότητα τα έγγραφα της αλληλογραφίας μεταξύ ΕΟΚ και ΟΠΑΠ και να αφήσει την κοινή γνώμη να εξάγει τα συμπεράσματά της για το ποια επιχειρηματικά συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν τον νόμιμο σκοπό του οργανισμού, από το "Ο ΟΠΑΠ στην υπηρεσία του αθλητισμού" στο "Ο αθλητισμός στην υπηρεσία του ΟΠΑΠ". Ελπίζουμε σε ένα τέλος αυτής της αντιδεοντολογικής στάσης του οργανισμού, που βρίσκεται εκτός των πλαισίων των σχέσεων που θα πρέπει να διέπουν οργανισμό και ομοσπονδία και τους καλούμε όπως προσέλθουν σε έναν γόνιμο διάλογο προς το συμφέρον του Ελληνικού αθλητισμού".

    [12] Μπάσκετ

    Δύο ντέρμπι στο κύπελλο μπάσκετ

    9/10/2005 9:59:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Δύο ντέρμπι προέκυψαν στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των ανδρών. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο ΣΕΦ, ενώ ΠΑΟΚ και Άρης βρίσκονται αντιμέτωποι στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Η ΕΟΚ έχει ορίσει ως ημερομηνία διεξαγωγής της 2ης αγωνιστικής της Β΄ φάσης την Τετάρτη 12/10, αλλά το αίτημα του Ολυμπιακού για μετάθεση κατά μίας ημέρας της αναμέτρησης ικανοποιήθηκε από την ΕΟΚ. Το ντέρμπι, λοιπόν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός θα διεξαχθεί την Πέμπτη, αφού την Τετάρτη διεξάγεται στο Καραϊσκάκη η ποδοσφαιρική αναμέτρηση Ελλάδα-Γεωργία, κάτι που θα δημιουργούσε πρόβλημα στις αστυνομικές δυνάμεις. Εκκρεμεί το αίτημα του ΠΑΟΚ για διεξαγωγή του ντέρμπι με τον Άρη την Πέμπτη επίσης, θέμα στο οποίο θα κληθεί η ΕΟΚ να δώσει οριστική απάντηση αύριο. Τα άλλα δύο ζευγάρια που προέκυψαν είναι ΑΕΚ-Ιωνικός Λαμίας και Μαρούσι-Μακεδονικός. Ο Ιωνικός Λαμίας κατάφερε να προηγηθεί στην προημιτελική φάση στην πρώτη μόλις συμμετοχή του στον θεσμό στην ιστορία του συλλόγου.

    Αποτελέσματα της Β' φάσης

    Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 82-89

    Μακεδονικός-Ολύμπια Λάρισας 56-55

    ΑΕΚ-Απόλλων Πάτρας 78-71

    Κολοσσός Ρόδου-Μαρούσι 75-77

    Πανελλήνιος-Άρης 76-89

    ICBS-Ολυμπιακός 77-93

    Ηρακλής-Παναθηναϊκός 72-87

    Ιωνικός Λαμίας-Λάρισα 75-70

    Επόμενη φάση (Τετάρτη 12/10/05, Πέμπτη 13/10/2005)

    39. ΑΕΚ-Ιωνικός Λαμίας

    40. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

    41. ΠΑΟΚ-Άρης

    42. Μαρούσι-Μακεδονικός

    [13] Κοινωνία

    Ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας

    Ιδρύεται Κέντρο Βυζαντινών Σπουδών

    10/10/2005 11:10:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την ίδρυση Κέντρου Βυζαντινών Σπουδών στο Μυστρά ανακοίνωσε από τη Σπάρτη η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου. Η σχολή που θα λειτουργεί ως Κέντρο Μεταπτυχιακών Σπουδών, στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπως εξήγησε η κ. Γιαννάκου θα καλύπτει όλο το εύρος του Βυζαντινού Πολιτισμού, δηλαδή αρχαιολογία, ιστορία, φιλολογία. Παράλληλα, θα λειτουργεί ως χώρος διεξαγωγής διεθνών συνεδρίων για το Βυζάντιο και ειδικότερα για τους θησαυρούς που βρίσκονται στη Λακωνική γη, με επίκεντρο το Μυστρά, τη Μονεμβασιά και το Γεράκι.

    Η Υπουργός που παρέστη στην τελετή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την επίσημη έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, απένειμε επαίνους στους πρωτεύσαντες όλων των Τμημάτων του, ενώ χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια τελετής στη Νομαρχία Σπάρτης, η Λακωνία, τίμησε το έργο και την προσφορά της ως πολιτικού και επιστήμονα.

    [14] Πολιτική

    Απόρριψη στο αίτημα για επίδομα θέρμανσης

    10/10/2005 10:47:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Η κακή δημοσιονομική κατάσταση δεν επιτρέπει τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης επανέλαβε απόψε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας κατά τη συζήτηση σχετικής επερώτησης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. "Η οικονομία μας δεν το επιτρέπει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε" είπε ο κ. Δούκας. Από την πλευρά τους οι βουλευτές υποστήριξαν ότι το σχετικό κονδύλι μπορεί να εξοικονομηθεί από την φορολογία των καυσίμων και κατηγόρησαν την κυβέρνηση για ανάλγητη πολιτική εις βάρος των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 10 October 2005 - 21:01:34 UTC