Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επικοινωνία Μολυβιάτη-Στρο
  • [02] Φωτιά σε τουρκικό πλοίο
  • [03] Μετρά τις πληγές της η Ρουμανία
  • [04] Τελικές προτάσεις από τους σιίτες
  • [05] Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη για τη Βιομηχανία
  • [06] Αλλαγή έδρας για ΠΑΟΚ-ΆΡΗ
  • [07] Απών ο Μπίσκαν, παρών ο κόσμος
  • [08] "Πανέτοιμος" ο Ολυμπιακός
  • [09] Έκλεισε το "τεσσάρι" η Ολύμπια
  • [10] Έβδομες οι Κουτρουμανίδη/Τσαρτσαρή
  • [11] Δεκάδες νεκροί από εγκεφαλίτιδα
  • [12] Πήρε τρεις ο Ακράτητος
  • [13] Αντιτρομοκρατικές ασκήσεις ετοιμότητας
  • [14] Σε στάση αναμονής ο Δέλλας

    [01] Πολιτική

    Επικοινωνία Μολυβιάτη-Στρο

    26/8/2005 8:02:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας εν όψει του συμβουλίου των μονίμων αντιπροσώπων στις 31 Αυγούστου έθεσαν επί τάπητος σε τηλεφωνική επικοινωνία ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης και ο Βρετανός ομόλογός του Τζακ Στρο μετά από πρωτοβουλία του τελευταίου. Επίσης συζήτησαν και για το άτυπο συμβούλιο των ΥΠΕΞ, που θα πραγματοποιηθεί 1 και 2 Σεπτεμβρίου. Νωρίτερα ο κ. Μολυβιάτης συναντήθηκε με πολυμελή αντιπροσωπεία μελών του αμερικανικού Κογκρέσου. Κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια καθώς και η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι Αμερικανοί βουλευτές, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Τσαρλς Ρις, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ελληνικές θέσεις στα τρέχοντα ζητήματα και ζήτησαν πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συζητήθηκαν ακόμη οι προοπτικές ενδυνάμωσης των διμερών εμπορικών σχέσεων, ενώ επαναβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα στις σχέσεις των δύο Αθηνών και Ουάσιγκτον.

    [02] Κόσμος

    Στη Μαύρη Θάλασσα

    Φωτιά σε τουρκικό πλοίο

    26/8/2005 10:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Στις φλόγες τυλίχτηκε τουρκικό εμπορικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ βρισκόταν σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τις τουρκικές ακτές. Όπως ανακοίνωσε η Ακτοφυλακή της Γεωργίας, οι 53 επιβαίνοντες ευτυχώς πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν έγκαιρα και να επιβιβαστούν σε κρουαζιερόπλοιο, που εκείνη τη στιγμή έτυχε να περνάει από το συγκεκριμένο σημείο. Στην περιοχή έσπευσαν δύο πλοία της ακτοφυλακής και ένα ελικόπτερο, για να συνδράμουν στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών.

    [03] Κόσμος

    Στους 68 οι νεκροί από τις πλημμύρες

    Μετρά τις πληγές της η Ρουμανία

    26/8/2005 9:24:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τους 68 έφτασαν οι νεκροί στη Ρουμανία από τις φονικές πλημμύρες. Μόνο το τελευταίο τριήμερο 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ τρεις ακόμη αγνοούνται. Σήμερα βρέθηκε το πτώμα ενός τετράχρονου κοριτσιού, που είχε χαθεί εδώ και αρκετές ημέρες. "Το πτώμα του μικρού κοριτσιού, που περνούσε τις διακοπές με τους γονείς του στην εξοχή, βρέθηκε πέντε χιλιόμετρα από τον τόπο διαμονής του, όπου είχε παρασυρθεί από τις πλημμύρες", ανέφερε εκπρόσωπος της τοπικής Αστυνομίας. Την ίδια ώρα οι υλικές ζημιές φτάνουν το 1,5 δις. ευρώ.

    [04] Ιράκ

    Ανησυχούν οι ΗΠΑ

    Τελικές προτάσεις από τους σιίτες

    26/8/2005 7:48:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τις τελικές τους προτάσεις για το ιρακινό Σύνταγμα κατέθεσαν οι σιίτες. Βασικά τους αιτήματα είναι το νέο Σύνταγμα να επιτρέπει την δημιουργία ομοσπονδίας και να απαγορεύει τη λειτουργία του Κόμματος Μπάαθ. "Επιδώσαμε ένα τελικό σχέδιο και αυτό είναι ό,τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε. Τώρα απομένει να υπάρξει μια απάντηση από την πλευρά των σουνιτών", δήλωσε ο Τζαουάντ αλ Μαλίκι δεύτερος στην ιεραρχία του κόμματος Ντάουα του πρωθυπουργού, Ιμπραχήμ Τζααφάρι. "Το δικό μας τελικό σχέδιο αποσκοπεί στην άρση όλων των εμποδίων και τη δημιουργία μιας ομοσπονδίας. Επίσης αποσκοπεί στην παρεμπόδιση της επαναλειτουργίας του κόμματος Μπάαθ και τη συνέχιση των διώξεων των ηγετών του κόμματος αυτού", πρόσθεσε.

    Προσωπική παρέμβση Μπους

    Στο μεταξύ σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της "New York Times", ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο σχετικά με το νέο Σύνταγμα επενέβη προσωπικά μιλώντας με το σιίτη ηγέτη Αμπντέλ Αζίζ Χακίμ, επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου της Ισλαμικής Επανάστασης στο Ιράκ.

    Η συνομιλία αυτή κατά την εφημερίδα αντικατοπτρίζει την ανησυχία της Ουάσινγκτον.

    "Οι Αμερικανοί είναι εξαγριωμένοι γιατί οι σιίτες δεν μπορούν να συμφωνήσουν με τους σουνίτες για το κείμενο του συντάγματος" γράφει η "Times" επικαλούμενη Ιρακινό αξιωματούχο, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

    [05] Οικονομία

    Επίσκεψη του Φινλανδού υπ. Εμπορίου στην Αθήνα

    Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη για τη Βιομηχανία

    26/8/2005 7:44:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Η διοργάνωση της Ευρωμεσογειακής Συνδιάσκεψης των 25 χωρών της ΕΕ και των 10 χωρών της Μεσογείου για τη Βιομηχανία, κυριάρχησε στις συναντήσεις του υπουργού Εμπορίου της Φινλανδίας Μαουρί Πεκαρίνεν, που βρίσκεται στην Αθήνα, με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα. Η Φιλανδία, που αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του ερχόμενου έτους, παραχώρησε στην Ελλάδα αυτό το σημαντικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2006 στη Ρόδο.

    Στις συναντήσεις εξετάστηκαν επίσης θέματα ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Φινλανδίας.

    Ο Φινλανδός υπουργός σε δηλώσεις του επισήμανε τις πολύ σημαντικές επιδόσεις της Ελλάδας και τους ιδιαίτερα υψηλούς αναπτυξιακούς ρυθμούς. Αναφέρθηκε επίσης στα πεδία πιθανής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. "Το εμπορικό ισοζύγιο ανάμεσα στις χώρες μας είναι ανισομερές. Υπάρχουν πολλές νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις μας. Με τον ομόλογό μου προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ολοένα και περισσότερες άμεσες επιχειρηματικές επαφές. Πιστεύω ότι έχουμε πολλές ευκαιρίες για το μέλλον", ανέφερε ο Φινλανδός υπουργός.

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Αλλαγή έδρας για ΠΑΟΚ-ΆΡΗ

    26/8/2005 9:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σε αντιστροφή εδρών των αγώνων του ΠΑΟΚ και του ΆΡΗ με Μέταλουργκ Ντόνετσκ και Ρόμα αντίστοιχα, για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA, προχώρησε η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Έτσι, στις 15 Σεπτεμβρίου ο "Δικέφαλος του Βορρά" θα υποδεχτεί τους Ουκρανούς με τη ρεβάνς να διεξάγεται δύο εβδομάδες αργότερα στο Ντόνετσκ. Οι "κίτρινοι" από την άλλη θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι με τη Ρόμα στο «Ολίμπικο» και θα περιμένουν τους «τζιαλορόσι» στη ρεβάνς της 29ης Σεπτεμβρίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Απών ο Μπίσκαν, παρών ο κόσμος

    26/8/2005 10:54:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην μεγάλη αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής και το ντέρμπι με τον "αιώνιο αντίπαλο", έχουν το βλέμμα τους όλοι στον Παναθηναϊκό. Η κλήρωση λεχει γινει, οι αντίπαλοι είναι πλέον γνωστή και οι "πράσινοι" θέλουν να ξεκινήσουν με στο ντέρμπι. Το μόνο πρόβλημα που έχει ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι είναι η όπως όλα δείχνουν- απουσία του Ιγκόρ Μπίσκαν, ο οποίος δεν ξεπέρασε τον μικροτραυματισμό του και ο Ιταλός δεν θέλει να ρισκάρει την χρησιμοποίηση του. Από την άλλη, οι "πράσινοι" θα έχουν τη βοήθεια του κόσμου τους, αφού όλα τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί και το ΟΑΚΑ αναμένεται να είναι κατάμεστο από 70.000 "πράσινους".

    Προετοιμάζει εντεκάδα ο Μαλεζάνι

    Ο Ιταλός τεχνικός του "τριφυλλιού" κρατάει κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με την εντεκάδα που θα χρησιμοποιήσει στο ντέρμπι της Κυριακής. Λόγω της απουσίας του Κροάτη μεσοαμυντικό, ο Μαλεζάνι θα καλυψεί το κενό με την παρουσία του Σρνταν Άντριτς, που θα καλύψει τη μεσαία γραμμή μαζί με τον Κονσεϊσάο. Παράλληλα, για πρώτη φορά φέτος σε επίσημο παιχνίδι αφού ήταν τιμωρημένος στις δύο αναμετρήσεις του Γ΄ προκριματικού του Τσάμπιονς Λιγκ, θα αγωνιστεί ο Εζεκίελ Γκονζάλες.

    Ο Μαλεζάνι δεν προτίθεται να παρατάξει φουλ επιθετικό σχήμα που σημαίνει ότι πιθανότατα ο Φάνης Γκέκας θα καθίσει στον πάγκο και με μοναδικό επιθετικό τον Εμάννουελ Ολισαντέμπε. Μια θέση «παίζεται» ανάμεσα στον Κώστα Χαραλαμπίδη και τον Δημήτρη Παπαδόπουλό.

    Ωστόσο, δεν αποκλείονται εκπλήξεις, καθώς ο Μαλεζάνι φρόντισε να κρατήσει κρυφά τα «χαρτιά» του στις τελευταίες προπονήσεις. Οι μόνοι που θα απουσιάσουν σίγουρα είναι ο αρχηγός Γιάννης Γκούμας και ο ανέτοιμος Μίκαελ Νίλσον.

    Η πιθανή ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Γκαλίνοβιτς, Σέριτς, Κώτσιος, Μόρις, Βύντρα, Κονσεϊσάο, Αντριτς, Γκονζάλες, Χαραλαμπίδης (ή Παπαδόπουλος), Βόουτερ, Ολισαντέμπε.

    Στην Εθνική Πολωνίας ο "Μανόλης"

    Οι πολύ καλές εμφανίσεις του Εμάνουελ Ολιζαντέμπε στα δύο ματς του Παναθηναϊκού με τη Βίσλα Κρακοβίας, έδειξαν πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Πάβελ Γιάνας. Ο Πολωνός ομοσπονδιακός κάλεσε τον επιθετικό του Πανθηναϊκού στην εθνική ομάδα της χώρας του, ενόψει των αγώνων με Αυστρία (3/9 στο Χορζόφ) και Ουαλία (7/9 στη Βαρσοβία), για τα προκριματικά του μουντιάλ 2006. Ο Νιγηριανής καταγωγής άσος επιστρέφει στην εθνική Πολωνίας μετά από περίπου ενάμιση χρόνο, αφού η τελευταία διεθνής παρουσία του ήταν στις 12 Φεβρουαρίου 2003, στη «λευκή» ισοπαλία με την Κροατία στο Σπλιτ σε φιλικό παιχνίδι. Έκτοτε, τα αλλεπάλληλα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε δεν του επέτρεψαν να εκπροσωπήσει ξανά την «δεύτερη» πατρίδα του.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Πανέτοιμος" ο Ολυμπιακός

    26/8/2005 10:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σε ρυθμούς ντέρμπι είναι πλέον οι "κόκκινοι". Η κλήρωση για το Τσάμπιονς Λιγκ τελείωσε και ο Τροντ Σόλιντ ετοιμάζει την ομάδα του για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος με τη μεγάλη αναμέτρηση κόντρα στον "αιώνιο αντίπαλο". Ο Νορβηγός τεχνικός είδε πως έχει όλα του τα όπλα στη διάθεση του, με μόνη εξαίρεση τους Βενετίδη και Ντ Ακολ, που ούτως ή άλλως δεν θα χρησιμοποιούσε στο βασικό σχήμα αλλά ούτε και στην αποστολή.

    Ψάχνει την ιδανική εντεκάδα

    Ο Νορβηγός τεχνικός προσανατολίζεται στο να παρατάξει την ομάδα που χρησιμοποίησε στο τελευταία φιλικό με την Εσπανιόλ. Το μόνο δίλημμα που έχει προς στιγμήν είναι το αν θα χρησιμοποιήσει του Στολτίδη από την αρχή, ως παρτενέρ του Τουρέ στη μεσαία γραμμή, όπου θα δοθούν και οι περισσότερες «μάχες». Σε αυτή την περίπτωση θα μείνει εκτός ενδεκάδας ένας εκ των Οκκά, Μπαμπανγκίντα.

    Αν συμβεί αυτό, τότε ο Ριβάλντο θα περάσει πιο μπροστά, ως παρτενέρ του Κωνσταντίνου. Στην άμυνα θα τοποθετηθεί το δίδυμο Ανατολάκη, Κωστούλα, με τον Μιχάλη Καψή να μένει στον πάγκο.

    Ο Νορβηγός τεχνικός συμπεριέλαβε 20 ποδοσφαιριστές κι αυτοί είναι οι: Νικοπολίδης, Γιάννου, Μαυρογενίδης, Πάντος, Ανατολάκης, Κωστούλας, Καψής, Σούρερ, Στολτίδης, Τουρέ, Καφές, Γεωργάτος, Μάριτς, Τζόρτζεβιτς, Καστίγιο, Ριβάλντο, Μπαμπανγκίντα, Οκκάς, Ντάνι και Κωνσταντίνου, που θα τεθεί για πρώτη φορά αντίπαλος με την πρώην ομάδα του. Από την άλλη, πέραν των ρων δύο, αποκλείστηκαν και οι Λέμενς, Ντουγέρογλου, Βάλλας, Κουλουχέρης, Ταραλίδης, Μπουλούτ, Κυριάκος, Χοβανισιάν, Φιλιππάκος και ο Πατσατζόγλου, που είναι ανέτοιμος.

    Η πιθανή ενδεκάδα λοιπόν έχει ως εξής: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Γεωργάτος, Ανατολάκης, Κωστούλας, Τουρέ, Τζόρτεβιτς, Μπαμπανγκίντα (ή Στολτίδης), Οκκάς (ή Στολτίδης), Ριβάλντο, Κωνσταντίνου.

    Αύριο οι «ερυθρόλευκοι» θα προπονηθούν στις 18:30 και μετά η αποστολή θα αποσυρθεί στο ξενοδοχείο.

    [09] Μπάσκετ

    Έκλεισε το "τεσσάρι" η Ολύμπια

    26/8/2005 11:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Παίκτης της Ολύμπια Λάρισας θα είναι από τη νέα περίοδο ο Λάρι Στιούαρτ. Ο "βετεράνος" πάουερ φόργουορντ έστειλε υπογεγραμμένο το προσύμφωνο στα γραφεία της ΚΑΕ και τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως η απόκτησή του. Πρόκειται για ένα παίκτη που έχει μεγάλη εμπειρία από το Ελληνικό Πρωτάθλημα και θα αποτελέσει "πολύτιμο εργαλείο" για την ομάδα των "πορτοκαλί" και τον τεχνικό της ομάδας Βαγγέλη Αλεξανδρή. Στο μεταξύ, την Κυριακή αναμένεται να πάρουν το πρώτο τους ρεπό οι παίκτες της Ολύμπια από την ημέρα που ξεκίνησε η προετοιμασία με διπλές προπονήσεις καθημερινά. Το βράδυ της Κυριακής, ο τεχνικός της Ολύμπια αναμένεται να παραθέσει δείπνο στους παίκτες του.

    [10] Βόλεϊ

    Έβδομες οι Κουτρουμανίδη/Τσαρτσαρή

    26/8/2005 11:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/8/2005 11:47:33 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Δεν θα υπάρξει και άλλος ένας "εμφύλιος" στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του μπιτς βόλεϊ, που διεξάγεται στη Μόσχα. Το δίδυμο των Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρία Τσιαρτσιάνη ηττήθηκε από τις Ρωσίδες Σιριάεβα/Ουριάντοβα με 2-0 σετ (23-21, 21-16) και κατετάγη στην έβδομη θέση. Έτσι έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το «εισιτήριο» για τα αυριανά ημιτελικά, όπου ήδη βρίσκονται οι Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη.

    [11] Υγεία

    Εκατοντάδες οι ασθενείς

    Δεκάδες νεκροί από εγκεφαλίτιδα

    26/8/2005 8:34:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

    Τους 180 έφτασαν οι νεκροί, οι περισσότεροι παιδιά, από την επιδημία εγκεφαλίτιδας που εμφανίστηκε στα τέλη Ιουλίου στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές στην Ινδία. Σύμφωνα με τις αρχές, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται, έφθασε τους 605, οι περισσότεροι εκ των οποίων παιδιά κάτω των 15 χρόνων. Η εν λόγω ασθένεια προκαλεί εγκεφαλική φλεγμονή, που με τη σειρά της προκαλεί υψηλό πυρετό και παραλήρημα. Οι ειδικοί στην Ινδία πιστεύουν, πως ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων οφείλεται στις σφοδρές βροχές των μουσώνων που προσελκύουν τα κουνούπια, καθώς ο ιός της εγκεφαλίτιδας μεταδίδεται με το τσίμπημα του κουνουπιού. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κρούσματα εγκεφαλίτιδας παρουσιάζονται κάθε χρόνο, τα τελευταία χρόνια, την εποχή των μουσώνων. Σε πολλές αγροτικές περιοχές έχει αρχίσει εκστρατεία εμβολιασμού με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πήρε τρεις ο Ακράτητος

    26/8/2005 9:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την τελευταία μέρα των μεταγραφών ο Ακράτητος προχώρησε στην απόκτηση τριών ακόμα παικτών. Συγκεκριμένα, η ομάδα των Άνω Λιοσίων απέκτησε τον 25χρονο Αλβανό τερματοφύλακα Εστρατ Μπίλα (γεννημένο στις 13 Ιουνίου 1980), τον 26χρονο (γενν. 22 Σεπτεμβρίου 1979) Βέλγο αμυντικό μέσο Σβεν Βαν Ντεν Μπροκ και τον 22χρονο (γενν. 14 Ιουλίου 1983) μέσο Δημήτρη Πατσιαβούρα, που είχε μείνει ελεύθερος από τον Πανιώνιο.

    [13] Κόσμος

    Σε μεγάλες πόλεις της Ιταλίας

    Αντιτρομοκρατικές ασκήσεις ετοιμότητας

    26/8/2005 8:52:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Στη διενέργεια ασκήσεων ευρείας κλίμακας με προσομοίωση τρομοκρατικών χτυπημάτων σε μεγάλες πόλεις προχωρούν οι ιταλικές Αρχές, με στόχο την προετοιμασία σε περίπτωση επίθεσης. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Τζουζέπε Πιζάνου, σε συνέντευξή του, οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 20 έως τις 25 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και των υγειονομικών και φιλανθρωπικών υπηρεσιών. Ωστόσο, ο Πιζάνου απέφυγε να προσδιορίσει σε ποιό ακριβώς σημείο της πόλεων θα γίνουν. "Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει ασκήσεις τους τελευταίους μήνες σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και σε σταθμούς του μετρό", τόνισε ο Υπουργός.

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Σε στάση αναμονής ο Δέλλας

    26/8/2005 8:26:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ακόμα δεν έχει βρει σύλλογο ο Τραϊανός Δέλλας. Στο θέμα της μεταγραφής του υπάρχει στασιμότητα με τον ίδιο να περιμένει την καλύτερη και πιο συμφέρουσα πρόταση, ώστε να βρει την ομάδα που του αρμόζει. Δημοσιεύματα τον τελευταίο καιρό θέλουν τον Έλληνα διεθνή αμυντικό να βρίσκεται στο στόχαστρο της Μίλαν, όμως ο ίδιος αποφεύγει τα μεγάλα λόγια και δεν επισημοποιεί κάτι τέτοιο. Σε δηλώσεις που έκανε στον «SuperΣπορ FM», είπε μεταξύ άλλων θέλει πολύ σύντομα να τελειώσει το θέμα της μεταγραφής του, αναφέρθηκε και στον αγώνα των δύο πρώην ομάδων του μεταξύ Άρη και Ρόμα για ΤΟ Κύπελλο UEFA και μίλησε φυσικά και για την Εθνική ομάδα και την προσπάθεια της να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας το 2006.

    "Δεν ακούω τα δημοσιεύματα"

    Ο Τραϊανός Δέλλας είπε μεταξύ άλλων πως περιμένει κάποια πράγματα και τόνισε πως πρώτη επιλογή είναι μία ομάδα του εξωτερικού. Ωστόσο τόνισε πως αν δε βρει κάτι που να θέλει θα κοιτάξει και από Ελλάδα, ή θα ξεκουραστεί και θα περίμενει την επόμενη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου για να βρει σύλλογο.

    "Αν έκανα μεταγραφή με τα δημοσιεύματα θα έπαιζα στις μεγαλύτερες ομάδες. Αυτή τη στιγμή περιμένω κάποια πράγματα. Τις επόμενες ημέρες πιστεύω ότι θα ξέρω το που θα συνεχίσω την καριέρα μου. Με έχει κουράσει πολύ αυτή η ιστορία και θέλω να ηρεμήσω. Πρώτη μου σκέψη είναι το εξωτερικό. Αν δεν βρω κάτι καλό, τότε θα κοιτάξω για κάτι στην Ελλάδα. Αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, τότε θα περιμένω την επόμενη μεταγραφική περίοδο. Όλοι οι Έλληνες παίκτες θα θέλαμε τα πράγματα στην Ελλάδα να ήταν καλύτερα για να μέναμε στη χώρα μας και να μην φεύγαμε στο εξωτερικό".

    Η κλήρωση για το Κύπελλο UEFA έφερε την πρώτη του ομάδα, τον Αρη, αντίπαλο με την πρώην ομάδα του, τη Ρόμα. Πάνω σ αυτό τόνισε: "Θεωρητικά δεν υπάρχουν πιθανότητες για τον Άρη. Καμιά ελληνική ομάδα δεν πιστεύω ότι έχει τύχη απέναντι στις πρωτοκλασάτες ιταλικές ομάδες. Στο ποδόσφαιρο όμως ποτέ δεν ξέρεις. Ας περιμένουμε τα παιχνίδια και θα δούμε. Στη Ρόμα έχει αλλάξει ο προπονητής, απ ό,τι λένε έχει αλλάξει και η νοοτροπία, που ήταν πολύ κακή. Όμως εγώ τρία χρόνια που ήμουν στη Ρόμα άκουγα ότι αλλάζει η νοοτροπία και όλα έμεναν ίδια. Αυτά θα τα δούμε στην πράξη. Δεν πιστεύω ότι θα κατεβάσει πλήρη ομάδα. Οι φίλαθλοι του Άρη, να πάνε στο γήπεδο να απολαύσουν το παιχνίδι, να δουν διαφορετικά πράγματα από αυτά που θα δουν όλη τη χρονιά".

    Σχετικά με την Εθνική ομάδα, αυτό που είπε ήταν: "Δεν θα είμαι έτοιμος με το Καζακστάν. Δεν έχω κάνει την κατάλληλη προετοιμασία. Στόχος μου είναι να προλάβω το παιχνίδι με τη Δανία. Ένας λόγος που θέλω να βρω σύντομα ομάδα είναι για να βοηθήσω και την Εθνική".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 26 August 2005 - 20:51:46 UTC