Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτόξευση ρουκετών σε εβραϊκό οικισμό
  • [02] Ξέχασε την ...σύζυγο
  • [03] Συνετρίβη ρωσικό ελικόπτερο
  • [04] Αναγκαστική προσγείωση
  • [05] Σε ειδικό εργαστήριο στη Γαλλία
  • [06] "Βίκινγκς" από άλλες εποχές
  • [07] Πρώτη νίκη για Κύπρο
  • [08] Περιπέτεια για την Madonna
  • [09] Έκρηξη σε διαμέρισμα στο Όσλο

    [01] Μ. Ανατολή

    Δεν υπάρχουν θύματα

    Εκτόξευση ρουκετών σε εβραϊκό οικισμό

    18/8/2005 8:35:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/8/2005 9:54:05 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Δυο ρουκέτες εκτόξευσαν Παλαιστίνιοι μαχητές εναντίον εβραϊκού οικισμού που πρόκειται να εκκενωθεί, στη Λωρίδα της Γάζας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή τραυματίες, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα επιτρέψει στους Παλαιστίνιους να παρεμποδίσουν την επιχείρηση εκκένωσης των 21 οικισμών στη Γάζα και των 4 εκ των 120 στη Δυτική Όχθη, που άρχισε τη Τετάρτη. Παράλληλα, η Παλαιστινιακή Αρχή έχει αναπτύξει περίπου 7.500 Παλαιστίνιους αστυνομικούς κοντά στους εβραϊκούς οικισμούς, για να αποτρέψει οποιαδήποτε απόπειρα ανταρτών να εξαπολύσουν επιθέσεις με στόχο τους εποίκους. Παλαιστίνιοι επιβεβαίωσαν ότι άκουσαν τις εκρήξεις από τις ρουκέτες, που είχαν στόχο τον εβραϊκό οικισμό Γκαντίντ. Την ίδια ώρα, εκατοντάδες Ισραηλινοί στρατιώτες και αστυνομικοί, συνοδευόμενοι από εκσκαφείς εισέβαλαν τα ξημερώματα στον εβραϊκό οικισμό Κφαρ Νταρόμ, που θεωρείται προπύργιο των σκληροπυρηνικών εποίκων.

    Οι δυνάμεις ασφαλείας κινήθηκαν στους δρόμους του οικισμού δίχως να συναντήσουν αντίσταση, καθώς οι έποικοι και πολλοί αντίπαλοι της αποχώρησης από τη Γάζα παραμένουν οχυρωμένοι στα σπίτια και στη συναγωγή. Ουδεμία οικογένεια του Κφαρ Νταρόμ αποδέχτηκε να εγκαταλείψει εθελουσίως τον οικισμό μέχρι στιγμής. Πρόκειται για έναν θρησκευτικό οικισμό που δημιουργήθηκε το 1970. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, ο οικισμός Κφαρ Νταρόμ μαζί με έξι άλλους πρόκειται να εκκενωθεί εντός της ημέρας με επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας. Στους οικισμούς της Γάζας παραμένουν ακόμη κάπου 8.000 ισραηλινοί πολίτες, στη μεγάλη τους πλειοψηφία διαδηλωτές που αντιτίθενται στην ισραηλινή αποχώρηση. Μέχρι τώρα έχουν εκκενωθεί πλήρως εννιά οικισμοί.

    "Δραματική στιγμή "

    Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις χαρακτήρισε "δραματική στιγμή " την ισραηλινή αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας στην ιστορία της Μέσης Ανατολής, καλώντας το Ισραήλ και τους Παλαιστινίους να προχωρήσουν με πιό γρήγορα βήματα στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός παλαιστινιακού κράτους, γράφουν σήμερα οι "Times" της Νέας Υόρκης.

    Σε συνέντευξή της στην αμερικανική εφημερίδα , η Ράις εξέφρασε τη συμπάθειά της για τους Iσραηλινούς εποίκους που εγκαταλείπουν τις εστίες τους στη Γάζα.

    Η επικεφαλής του Στέητ Ντηπάρτμεντ τόνισε ότι μετά την ολοκλήρωση της αποχώρησης το Ισραήλ πρέπει να λάβει πρόσθετα μέτρα, περιλαμβανομένης της χαλάρωσης των ταξιδιωτικών περιορισμών στη Δυτική Όχθη και της απόσυρσης από περισσότερες παλαιστινιακές πόλεις. Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν καταστήσει σαφές πάντως ότι δεν θα προχωρήσουν σε νέες παραχωρήσεις μέχρι η παλαιστινιακή αρχή να αρχίσει τη διαδικασία διάλυσης και αφοπλισμού των μαχητικών παλαιστινιακών οργανώσεων.

    Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ συμφώνησε και κατέστησε σαφές ότι αναμένει από την Παλαιστινιακή Αρχή να κινηθεί γρήγορα στην κατεύθυνση αφοπλισμού των ριζοσπαστικών οργανώσεων.

    "Αυτή είναι η παλαιστινιακή υποχρέωση με βάση τον Οδικό Χάρτη", είπε η Ράις, αναφερόμενη στο ειρηνευτικό σχέδιο που έχουν προτείνει οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους από το 2003.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αποχώρηση δια της βίας

    Έληξε η προθεσμία εκκένωσης

    [02] Παράξενα

    Ξέχασε την ...σύζυγο

    18/8/2005 12:03:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Λίγες ημέρες ξεκούρασης θέλησε να περάσει ένα ζευγάρι από την ΠΓΔΜ, όμως, οι διακοπές φαίνεται πως ξεμυάλισαν εντελώς τον σύζυγο. Ο λόγος; Ο κ. Ivanov ξέχασε την γυναίκα του σε ...βενζινάδικο της Ιταλίας και συνέχισε ανενόχλητος το ταξίδι, χωρίς να συνειδητοποιήσει την απώλεια. Ο ίδιος είχε ήδη διανύσει αρκετά χιλιόμετρα με κατεύθυνση την Γερμανία, όταν, μετά από περίπου 6 ώρες, το κινητό του τηλέφωνο χτύπησε. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ένας Ιταλός αστυνομικός, που τον πληροφόρησε ότι η 37χρονη σύζυγός του τον περίμενε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή Pesaro. Αμέσως, ο ξεχασιάρης 35χρονος έκανε αναστροφή και γύρισε προς την Ιταλία, προκειμένου να παραλάβει την γυναίκα του. "Γέμισα το ρεζερβουάρ, πλήρωσα, μπήκα στο αυτοκίνητο και έφυγα. Συνήθως κάθεται στο πίσω κάθισμα και δεν κατάλαβα ότι έλειπε, μέχρι που μου τηλεφώνησαν", απολογήθηκε ο κ. Ivanov. Πάντως, το αν η "αμνησία" του προέκυψε ηθελημένα ή μη είναι υπό αμφισβήτηση και, σίγουρα, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, τον περιμένει αρκετή μουρμούρα και μία μαραθώνια απολογία!

    [03] Κόσμος

    4 νεκροί - 2 τραυματίες

    Συνετρίβη ρωσικό ελικόπτερο

    18/8/2005 11:01:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Στη δυτική Σιβηρία συνετρίβη ρωσικό ελικόπτερο τύπου Μi-8, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα άτομα και άλλα δυο να τραυματιστούν. Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Εκτάκτων Περιστατικών, τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Νωρίτερα, ένα άλλο ελικόπτερο Mi-8, που ανήκει στον ρωσικό στρατό, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη ρωσική Απω Ανατολή, μετά από μηχανική βλάβη. Τρια μέλη του πληρώματός τραυματίστηκαν. Ο διοικητής της ρωσικής αεροπορίας, πτεραρχος Βλαντιμίρ Μιχαήλωφ διέταξε να ανασταλούν οι πτήσεις όλων των ελικοπτέρων Mi-8 μέχρι να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

    [04] Κόσμος

    Αναγκαστική προσγείωση

    18/8/2005 10:33:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε τουρκικό Airbus 300 με 292 επιβάτες και 11 μελές, στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης μετά από βλάβη στον έναν από τους δύο κινητήρες. Το αεροσκάφος της εταιρίας Fly Air, που είχε απογειωθεί από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό τις Βρυξέλλες, προσγειώθηκε με ασφάλεια χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, δήλωσε η εκπρόσωπος του αεροδρομίου, Ιμπόλια Φορίκα. "Ο πιλότος ανέφερε ότι ο ένας από τους δύο κινητήρες υπέστη βλάβη και σταμάτησε να λειτουργεί και το αεροσκάφος προσγειώθηκε με τον ένα κινητήρα σε λειτουργία", τόνισε η εκπρόσωπος. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το είδος της βλάβης που προκάλεσε τη διακοπή της λειτουργίας του κινητήρα. Η εταιρία Fly Air διαθέτει στόλο 13 αεροσκαφών, εκ των οποίων και επτά Airbus Α300 και ξεκίνησε να λειτουργεί το 2002.

    [05] Κόσμος

    Σε ειδικό εργαστήριο στη Γαλλία

    18/8/2005 9:48:00 πμ

    Στη Γαλλία θα σταλούν για ανάλυση τα δύο "μαύρα κουτιά" του κολομβιανού αεροσκάφους που συνετρίβη την περασμένη Τρίτη στη βορειοδυτική Βενεζουέλα προκαλώντας τον θάνατο 160 ανθρώπων, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Καράκας. "Τα δύο μαύρα κουτιά θα σταλούν για ανάλυση σε ειδικό εργαστήριο στη Γαλλία", τόνισε ο εκπρόσωπος. Τα δύο μαύρα κουτιά, που στην πραγματικότητα είναι πορτοκαλί χρώματος, βρέθηκαν χθες στα συντρίμμια του αεροσκάφους και η ανάλυσή τους αναμένεται να ερμηνεύσει τα ακριβή αίτια της τραγωδίας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το μοιραίο κολομβιανό αεροσκάφος τύπου McDonnell Douglas MD-82 της εταιρίας West Caribbean συνετρίβη μετά από βλάβη που παρουσίασαν σχεδόν ταυτόχρονα οι δύο κινητήρες του. Κατά την συντριβή έχασαν τη ζωή τους 152 Γάλλοι επιβάτες και 8 μέλη του πληρώματος που ήταν κολομβιανοί. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τον Παναμά και κατευθυνόταν στη Μαρτινίκα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αεροπορική τραγωδία στη Βενεζουέλα

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Βίκινγκς" από άλλες εποχές

    18/8/2005 10:58:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Άστραψε και βρόντηξε" χθες η Δανία στο "Πάρκεν" της Κοπεγχάγης, στο φιλικό με την Αγγλία, όπου οι "Βίκινγκς" με τη νίκη τους 4-1 έκαναν τα "λιοντάρια" να μοιάζουν με... χαδιάρικες γατούλες. Ο χθεσινός θρίαμβος των Δανών, που συμμετέχουν στον ίδιο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου με την Εθνική ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη της Δανίας επί της Αγγλίας μετά το 1948 (!) και η μεγαλύτερη ήττα των Άγγλων από τον Μάιο του 1980, όταν είχαν χάσει με το ίδιο σκορ από την Ουαλία στο Ρέξαμ. Τα γκολ των παικτών του Μόρτεν Ολσεν σημείωσαν οι Ρόμενταλ (60΄), Τόμασον (63΄), Γκράβγκααρντ (67΄), Λάρσεν (90΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους το γκολ της τιμής σημείωσε ο Ρούνι στο 87. Σε άλλα διεθνή φιλικά η Ουγγαρία ηττήθηκε 2-1 από την Αργεντινή, με τον νεοαποκτηθέντα άσο του Παναθηναϊκού Τόργκελε να σημειώνει το μοναδικό γκολ των "Μαγυάρων" στο 29, ενώ στο Ρότερνταμ Ολλανδία και Γερμανία αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Μία άλλη αντίπαλος της Εθνικής στον προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ, η Τουρκία΄γνώρισε στη Σόφια την ήττα με 3-1.

    Αποτελέσματα και σκόρερ των χθεσινών διεθνών φιλικών

    Στο Ρέικιαβικ : Ισλανδία-Νότια Αφρική 4-1 (25 Στέινσον, 43 Βίνταρσον, 67 Χέλγκιουσον, 73 Γκούναρσον-28 Μπάκλεϊ)

    Στη Χιχόν : Ισπανία-Ουρουγουάη 2-0

    (25 Γκαρσία, 38 πεν. Βιθέντε)

    Στην Πόντα Ντελγκάδα: Πορτογαλία-Αίγυπτος 2-0 (50 Μέιρα, 69 Ποστίγκα)

    Στην Τάκνια : Περού-Χιλή 3-1 (28 Βίλτσες, 59 Γκερέρο, 61 Βιγιάλτα-37 Φουέντες)

    Στην Τσιουδάδ : Παραγουάη-Ελ Σαλβαδόρ 3-0 (22 Μπαρέτο, 54 Χέντο, 75 Ντος Σάντος)

    Στη Λόχια : Ισημερινός-Βενεζουέλα 3-1 (8 Μπόρχα, 40, 67 Λάρα-70 Τορεάλμπα)

    Στο Ρότερνταμ : Ολλανδία-Γερμανία 2-2 (3΄, 46΄ Ρόμπεν - 50΄ Μπάλακ, 80΄ Ασαμόα)

    Στην Κοπεγχάγη : Δανία-Αγγλία 4-1 (60΄ Ρόμενταλ, 63΄ Τόμασον, 67΄ Γκράβγκααρντ, +90΄ Λάρσεν - 87΄ Ρούνι)

    Στο Οσλο : Νορβηγία-Ελβετία 0-2 (50΄ Φρέι, 59΄ αυτ. Μπεργκντόλμο)

    Στο Γκέτεμποργκ : Σουηδία-Τσεχία 2-1 (19΄ Λάρσον, 25΄ Ρόσενμπεργκ - 22΄ πεν. Κόλερ)

    Στο Γκρατς : Αυστρία-Σκωτία 2-2 (83΄ Ιμπερτσμπέργκερ, 87΄ Στάντφεστ - 3΄ Μίλερ, 39΄ Ο Κόνορ)

    Στη Σόφια : Βουλγαρία-Τουρκία 3-1 (23΄, 43΄ Μπερμπάτοφ, 38΄ Μ. Πετρόφ - 21΄ Τεκέ)

    Στο Δουβλίνο : Εϊρε-Ιταλία 1-2 (32΄ Ριντ - 10΄ Πίρλο, 31΄ Τζιλαρντίνο)

    Στο Τα΄Κάλι : Μάλτα-Βόρεια Ιρλανδία 1-1 (35΄ Γουντς - 9΄ Χίλι)

    Στις Βρυξέλλες : Βέλγιο-Ελλάδα 2-0 (19΄ Ε. Μπενζά, 23΄ Μπ. Μπενζά)

    Στο Σουόνσι : Ουαλία-Σλοβενία 0-0

    Στη Βουδαπέστη : Ουγγαρία-Αργεντινή 1-2 (29΄ Τόργκελε - 17΄ Μάξι Ροντρίγκες, 62΄ Χάιντσε)

    Στο Ταλίν : Εσθονία-Βοσνία 1-0 (35΄ Βικμάε)

    Στο τουρνουά του Κίεβου "Βαλερί Λομπανόφκσι" : Ουκρανία-Σερβία/Μαυρ. 2-1 (61΄ Ρεμπρόφ, 72΄ Ναζαρένκο - +90΄ Κέζμαν)

    Στον τελικό του "Βαλερί Λομπανόφσκι": Πολωνία-Ισραήλ 3-2 (19΄ Σζιμκόβιακ, 77΄, 89΄ Ράσιακ - 35΄ πεν. Μπαντιέρ, 46΄ Κατάν)

    Στο Μονπελιέ : Γαλλία-Ακτή Ελεφαντοστού 3-0 (28΄ Γκαλάς, 62΄ Ζιντάν, 66΄ Ανρί)

    Στο Σπλιτ : Κροατία-Βραζιλία 1-1 (32΄ Κράντσαρ - 42΄ Ρικαρντίνιο)

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Πρώτη νίκη για Κύπρο

    17/8/2005 11:49:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Εύκολα όπως αναμενόταν ξεπέρασε η Εθνική Κύπρου το εμπόδιο των Νήσων Φερόε για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, καθώς επικράτησε εκτός έδρας με 3-0 χάρη σε δύο γκολ του Μιχάλη Κωνσταντίνου και ένα του Σίμου Κρασσά στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Στις άλλες σημερινές αναμετρήσεις ξεχωρίζει η ισοπαλία του Λίχτενστάιν με την Σλοβακία με 0-0, ενώ στον όμιλο της Ελλάδας και στο ντέρμπι ουραγών, η Γεωργία επικράτησε εκτός έδρας του Καζακστάν.

    Τα σημερινά αποτελέσματα

    1ος ΟΜΙΛΟΣ

    Ρουμανία-Ανδόρα 2-0

    (29΄, 41΄ Μούτου)

    ΠΓΔΜ-Φινλανδία 0-3

    (7΄ Εριμένκο, 29΄ Χέικινεν, 87΄ Ρόιχα)

    2ος ΟΜΙΛΟΣ

    Καζακστάν-Γεωργία 1-2

    (20΄ Κενζεχάνοφ - 51΄, 84΄ Ντεμετράτζε)

    3ος ΟΜΙΛΟΣ

    Λιχτενστάιν-Σλοβακία 0-0

    Λετονία-Ρωσία 1-1

    (6΄ Αστάφιεφς - 24΄ Αρσάβιν)

    4ος ΟΜΙΛΟΣ

    Νήσοι Φερόε-Κύπρος 0-3

    (39΄, 78΄πεν. Κωνσταντίνου, +90΄ Κρασσάς)

    [08] Ζωής ...σΤάσεις

    Κατάγματα λόγω πτώσης από άλογο

    Περιπέτεια για την Madonna

    17/8/2005 11:31:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Ξινά φαίνεται πως βγήκαν στην Madonna τα 47α γενέθλιά της, την Τρίτη. Η βασίλισσα της pop βρίσκεται υπό ανάρρωση στο σπίτι της, καθώς έπεσε από το άλογό της, ενώ έκανε ιππασία στην εξοχική της κατοικία στο Ashcombe, έξω από το Λονδίνο, όπου βρισκόταν με τον σύζυγό της, Guy Richie και τα δύο τους παιδιά. Από την πτώση, η δημοφιλής τραγουδίστρια "κληρονόμησε" ένα σπασμένο χέρι και τρία σπασμένα πλευρά, ενώ χρειάστηκε να της τοποθετήσουν και κολάρο στο λαιμό. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεών της στην Νέα Υόρκη, Liz Rosenberg, η Madonna ίππευε ένα νέο άλογο όταν σημειώθηκε το ατύχημα. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Σάλσμπουρι και πήρε εξιτήριο αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Πάντως, το ατυχές συμβάν δεν φαίνεται να την πτοεί. Σύμφωνα με την εκπρόσωπό της στην Μεγάλη Βρετανία, Barbara Charone, το πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ της βασίλισσας της pop, με τίτλο "Confessions on a Dancefloor", θα κυκλοφορήσει στα μέσα Νοεμβρίου, όπως έχει προγραμματισθεί, καθώς η αποθεραπεία θα διαρκέσει λίγες εβδομάδες.

    Κανονικά η κυκλοφορία του νέου άλμπουμ

    Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Madonna στο Διαδίκτυο, το νέο single της δημοφιλούς τραγουδίστριας θα είναι το "Hung Up", που θα κάνει το ραδιοφωνικό του ντεμπούτο στις 17 Οκτωβρίου. Την παραγωγή του τραγουδιού ανέλαβε ο Stuart Price, καλλιτεχνικός σκηνοθέτης της παγκόσμιας περιοδείας της, με το όνομα "Re-invention Tour".

    Επίσης, σε πρόσφατη συνέντευξή της, η Madonna επιβεβαίωσε πως μεταξύ των νέων τραγουδιών της θα είναι και το φημολογούμενο "I Love New York", ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στα σκαριά βρίσκεται και το DVD του "Re-invention Tour", που αναμένεται να κυκλοφορήσει την ίδια περίοδο με το νέο άλμπουμ.

    Σχετικά Links: Η επίσημη ιστοσελίδα της Madonna

    [09] Κόσμος

    Πιθανότατα προκλήθηκε από αυτοσχέδια βόμβα

    Έκρηξη σε διαμέρισμα στο Όσλο

    18/8/2005 9:33:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε ένα διαμέρισμα στο Όσλο, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να σκοτωθεί και ένας άλλος να τραυματιστεί σοβαρά, ανακοίνωσε η νορβηγική αστυνομία. Τα αίτια της έκρηξης που παραμένουν αδιευκρίνιστα. Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα Aftenposten στην ιστοσελίδα της η έκρηξη πιθανότατα προκλήθηκε από αυτοσχέδια βόμβα. Η εφημερίδα δεν κατονομάζει την πηγή των πληροφοριών της. Αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη και απομάκρυναν περίπου 12 ενοίκους από τα υπόλοιπα διαμερίσματα της τριώροφης πολυκατοικίας. Ο Γιόερν Χόλμε, ο επικεφαλής της αστυνομίας ασφαλείας της Νορβηγίας, δήλωσε ότι ενημερώθηκε για το επεισόδιο αλλά προς το παρόν η έρευνα βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών αρχών του Όσλο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 18 August 2005 - 8:51:55 UTC