Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή"
  • [02] Περιπέτεια εν πλω
  • [03] Ελεύθερος ο Αιγύπτιος χημικός
  • [04] Κρίσιμες συζητήσεις στον Ηρακλή
  • [05] Επανέρχονται για Μπλάκνεϊ στον Άρη
  • [06] "Ψάχνονται" στην ΑΕΚ
  • [07] "Πνίγηκε" το Ελσίνκι
  • [08] Άτυχος ο Φιλίππιδης
  • [09] Προφυλακιστέο το πλήρωμα του αλιευτικού
  • [10] Απαλλάσσεται ο Διδυμοτείχου Νικηφόρος

    [01] Πολιτική

    Επανέλαβε ο κ. Μεϊμαράκης από τη Θεσσαλονίκη

    "Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή"

    9/8/2005 11:37:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Στο εκλογικό σύστημα για την αυτοδιοίκηση αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από την Θεσσαλονίκη που πραγματοποιεί περιοδεία. Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την άποψη πως οι δήμαρχοι θα πρέπει να εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή, εάν συγκεντρώνουν ποσοστό 42%, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση θα αποφασίσει εάν θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στο εκλογικό σύστημα των δημοτικών εκλογών. Πάντως, επεσήμανε, πως η Κυβέρνηση θα αποφασίσει αφού ακούσει όλα τα κόμματα και τους φορείς. Σχετικά με τις διαφωνίες από βουλευτές της Ν.Δ. και δημάρχους, που υποστηρίχθηκαν από το κυβερνών κόμμα, απάντησε, πως το υπάρχον σύστημα δε βοηθάει τις συνεργασίες. Επίσης, τόνισε, πως σε όλα τα ζητήματα δεν υπάρχουν ομοφωνίες, αλλά υπάρχουν κατά πλειοψηφία αποφάσεις.

    "Η ΔΑΚΕ είναι αυτόνομη"

    Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τα συλλαλητήρια, που προγραμματίζουν συνδικαλιστικές οργανώσεις κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στα εγκαίνια της 70ης ΔΕΘ, τόνισε, πως "η Ελλάδα εκπέμπει διεθνώς το μήνυμά της μέσω της ΔΕΘ, για αυτό δεν είναι ευχάριστες εκδηλώσεις οι οποίες δημιουργούν καταστάσεις άλλες από εκείνες που θέλει να εκπέμψει η ίδια η Θεσσαλονίκη". "Όποιος σκέφτεται κάτι τέτοιο δεν κινείται αντικυβερνητικά γιατί μπορεί να υπάρξουν αντικυβερνητικές εκδηλώσεις κάθε άλλη μέρα. Θεωρώ ότι πλήττει κυρίως την εικόνα της Έκθεσης". Όσον αφορά τη στάση της ΔΑΚΕ στα συλλαλητήρια, υπογράμμισε, ότι η ΔΑΚΕ δεν χειραγωγείται. "Εγώ θα πω την άποψη μου πολιτικά και η ΔΑΚΕ πολιτικά θα αποφασίσει".

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος του ΕΚΘ Ηλίας Περπερίδης, τόνισε, ότι η ΔΑΚΕ θα πάρει μέρος στα συλλαλητήρια εφόσον αυτά περιοριστούν στα προβλήματα των εργαζομένων και δεν εξελιχθούν σε αντικυβερνητικές κινήσεις.

    [02] Κοινωνία

    Περιπέτεια εν πλω

    9/8/2005 10:07:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Αίσιο τέλος είχε η εν πλω περιπέτεια τριών επιβατών φουσκωτού, το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ βρισκόταν κοντά στη Γυάρο. Αμέσως ξεκίνησε η επιχείρησή διάσωσής τους, στην οποία συμμετείχαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και ελικόπτερο "Super Puma". Επίσης, κοντά στο φουσκωτό "Βεατρίκη" βρέθηκε το επιβατηγό πλοίο "Αίολος Κεντέρης", που έκανε απάγκιο στο φουσκωτό. Τελικά, τα τρία άτομα περισυνέλεξε το "Super Puma". Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 5-7 μποφόρ. Το φουσκωτό είχε ξεκινήσει από την Τζιά για την Άνδρο.

    [03] Κόσμος

    Δεν προκύπτει ανάμιξη με τις επιθέσεις

    Ελεύθερος ο Αιγύπτιος χημικός

    9/8/2005 9:20:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Ελεύθερο χωρίς να του απαγγείλουν κατηγορίες άφησαν οι αιγυπτιακές αρχές τον Αιγύπτιο χημικό Μάγκντι αλ-Νάσαρ, που θεωρείται ύποπτος για ανάμειξη στις αιματηρές επιθέσεις στο Λονδίνο στις 7 Ιουλίου. Ο αλ Νάσαρ ανακρινόταν από τις 14 Ιουλίου στο Κάιρο. Πηγές της ασφάλειας ανακοίνωσαν ότι αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν προέκυψε εις βάρος του κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο. Ο 33χρονος χημικός είχε πάρει το δίπλωμα PhD από το πανεπιστήμιο του Λιντς στις αρχές του έτους και είχε θεωρηθεί ύποπτος για εμπλοκή στις επιθέσεις στο Λονδίνο. Στις 18 Ιουλίου, η αιγυπτιακή εφημερίδα Αl-Ahram είχε δημοσιεύσει ότι ο αλ-Νάσαρ είχε παραδεχθεί ότι είχε συναντηθεί με τον Χασίμπ Χουσέιν, ένα από τους υπόπτους για τις επιθέσεις στο Λονδίνο και τον είχε βοηθήσει να νοικιάσει ένα διαμέρισμα στο Λιντς από ένα Ιρακινό γιατρό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κατηγορίες για απόκρυψη πληροφοριών

    Και δύο αδελφές στη λίστα

    [04] Μπάσκετ

    Κρίσιμες συζητήσεις στον Ηρακλή

    9/8/2005 8:56:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την Πέμπτη (11/8) πρόκειται να συναντηθούν οι διοικούντες την ΚΑΕ Ηρακλής με τους κ. Τουκμενίδη, Φιλιούδη, εκπροσώπους των περισσοτέρων παικτών που έπαιζαν την προηγούμενη σεζόν με τον "Γηραιό". Επαφή που χαρακτηρίζεται καθοριστικής σημασίας από τους "κυανόλευκους", καθώς δηλώνουν αποφασισμένοι να ξεκαθαρίσουν το τοπίο, αναφορικά με το ποιοι από τους καλαθοσφαιριστές που συνέθεσαν πέρυσι το δυναμικό της ομάδας θα συνεχίσουν να υπάρχουν σε αυτό και ποιοι όχι. Τις αποφάσεις της διοίκησης περιμένει και ο Ντράγκαν Ράτσα, ο οποίος βρίσκεται στο Βελιγράδι, έχοντας εκεί- μεταξύ άλλων- και επαφές με συμπατριώτες του παίκτες που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν για συνεργασία τον Ηρακλή.Οι Θεσσαλονικείς αισιοδοξούν, από την άλλη, ότι στην ομάδα τους θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ο Χερβόι Χένιακ, με τον οποίο, όπως υποστηρίζουν, έχουν βρει κώδικα επικοινωνίας.

    [05] Μπάσκετ

    Επανέρχονται για Μπλάκνεϊ στον Άρη

    9/8/2005 8:50:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την περίπτωση του Ρόντρικ Μπλάκνεϊ, επανεξετάζουν στον Αρη. Πληροφορίες θέλουν τους "κίτρινους" να έχουν προσεγγίσει εκ νέου -μέσω του εκπροσώπου του- τον Αμερικανό πλέι μέικερ καταθέτοντας νέα βελτιωμένη οικονομικά πρόταση, προσπαθώντας έτσι να αποσπάσουν την πολυπόθητη συγκατάθεση του για ένταξη του στο δυναμικό της ομάδας τους για τη νέα περίοδο. Την ίδια στιγμή οι Θεσσαλονικείς επιμένουν και για την απόκτηση του νεαρού πλέι μέικερ, Δημήτρη Βεργίνη. Αισιοδοξούν, μάλιστα, ότι θα καταφέρουν να έχουν θετικό αποτέλεσμα στην περίπτωση του. Εκφράζεται γενικότερα, δε, με έμφαση η διάθεση τους να έχουν τελειώσει τις μεταγραφικές τους κινήσεις, μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας για τη νέα σεζόν. Γεγονός που έχει οριστεί να τελεστεί για τις 16 Αυγούστου.

    [06] Μπάσκετ

    "Ψάχνονται" στην ΑΕΚ

    9/8/2005 8:41:00 μμ

    Συνεχίζουν την αναζήτηση φτηνών και όσο το δυνατόν καλών παικτών οι διοικούντες και το τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ, προκειμένου να συμπληρώσουν το ρόστερ της ομάδας. Βέβαια, τα προβλήματα έκαναν την επανεμφάνιση τους στο "στρατόπεδο" της ΑΕΚ, καθώς, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση ότι ο διακαής πόθος του Λευτέρη Κακιούση, Κρις Ουίλιαμς (Σκαϊλάινερς), «έκλεισε» σε ομάδα του Κουβέιτ, σήμερα έγινε γνωστό, μετά από πολύ καιρό φημολογίας, ότι η Ροζέτο μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταθέσει επίσημη πρόταση στο Γιώργο Παυλίδη. Αυτό "διέρρευσε" στη σημερινή παρουσίαση του Γιώργου Διαμαντόπουλου από την ιταλική ομάδα.

    Ο Παυλίδης στο "στόχαστρο" της Ροζέτο

    Οι άνθρωποι της Ροζέτο έχουν βάλει για τα καλά στο "στόχαστρό" τους τον Παυλίδη και μάλιστα στις προσεχείς ημέρες θα του καταθέσουν και επίσημη πρόταση, η οποία ξεπερνά στο οικονομικό μέρος τα χρήματα που δείχνει διατεθειμένη να προσφέρει στον παίκτη η ΑΕΚ.

    Βέβαια, ο "Δικέφαλος" βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, καθώς οι σχέσεις του Κακιούση με τον παίκτη είναι άριστες, μετά την κοινή "θητεία" τους στον Ηρακλή και, από τη στιγμή που ο τεχνικός τον θέλει, στην ΑΕΚ τον θεωρούν δεδομένο.

    [07] "Πνίγηκε" το Ελσίνκι

    9/8/2005 10:56:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Αμερικανός Μπερσόν Τζάκσον κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400μ. εμπόδια, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Ελσίνκι, καθώς ο μέχρι σήμερα κάτοχος του τίτλου, Φέλιξ Σάντσες, δεν κατάφερε να τερματίσει. Ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης από τη Δομινικανή Δημοκρατία τραυματίστηκε στο δεξί πόδι και εγκατέλειψε την προσπάθειά του μετά το πέρασμα του πρώτου εμποδίου. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Αμερικανός Τζέιμς Κάρτερ και την τρίτη ο Γιαπωνέζος Ντάι Ταμεσούε. Στα 3.000μ. Στιπλ, ο πρώην Κενυάτης και τώρα με τα χρώματα του Κατάρ, Σαϊφ Σαϊντ Σαχίν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ελσίνκι σε μια κούρσα που κυριάρχησε. Το ασημένιο μετάλλιο "φόρεσε" ο κενυάτης, Εζέκιελ Κεμπόι και το χάλκινο ο συμπατριώτης του Μπριμίν Κιπρούτο. Τέλος η Ζούλια Καλαταγιούντ από την Κούβα τερμάτισε στην πρώτη θέση στα 800μ. γυναικών. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Μαροκινή, Χάσνα Μπενχάσι και την τρίτη η Τατιάνα Αντριάνοβα από τη Ρωσία.

    Αναβολές λόγω καιρού

    Στο μεταξύ το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής ημέρας ήταν η τροπική καταιγίδα που έπληξε το Ελσίνκι και είχε ως αποτέλεσμα την δίωρη καθυστέρηση στο απογευματινό πρόγραμμα αλλά και τις αναβολές αγωνισμάτων για αύριο. Η καταιγίδα ξέσπασε λίγο μετά τις 18.30 και ενώ είχε ξεκινήσει η διεξαγωγή τριών αγωνισμάτων της 4ης ημέρας, το ύψος δεκάθλου, τα 100μ εμπόδια γυναικών και η δισκοβολία γυναικών. Η δυνατή βροχή οδήγησε όλους τους αγωνιζόμενους εκτός αγωνιστικού χώρου για να προφυλαχθούν και οι διοργανωτές έπειτα από δύο ώρες που πλέον τα καιρικά φαινόμενα είχαν κοπάσει αποφάσισαν να συνεχιστούν τα 100μ. εμπόδια γυναικών και το δέκαθλο. Εν συνεχεία αποφασίστηκε ο τελικός της δισκοβολίας γυναικών να μεταφερθεί την Πέμπτη στις 20.00, τα προκριματικά του τριπλούν ανδρών αύριο το πρωί στις 11.15 καθώς και τα προημιτελικά των 200μ ανδρών αύριο το μεσημέρι στις 13.45.

    Τα αποτελέσματα

    3.000 μ. στιπλ

    1. Σαϊφ Σαϊντ Σαχίν (Κατάρ) 8:13.31

    2. Εζέκιελ Κεμπόι (Κένυα) 8:14.95

    3. Μπριμίν Κιπρούτο (Κένυα) 8:15.30

    4. Μπραχίμ Μπουλαμί (Μαρόκο) 8:15.32

    5. Σιμόν Βρούμεν (Ολλανδία) 8:16.76

    6. Αντόνιο Νταβίντ Χιμένεθ (Ισπανία) 8:17.69

    7. Πολ Κιπσιέλε Κόετς (Κένυα) 8:19.14

    8. Μπουαμπντελάχ Ταρί (Γαλλία) 8:19.96

    800μ. γυναικών

    Ζούλια Καλαταγιούντ (Κούβα) 1:58.82

    Χάσνα Μπενχάσι (Μαρόκο) 1:59.42

    Τατιάνα Αντριάνοβα (Ρωσία) 1:59.60

    Μαρία Μούτολα (Μοζαμβίκη) 1:59.71

    Μάιτε Μαρτίνεθ (Ισπανία) 1:59.99

    Λαρίσα Ζάο (Ρωσία) 2:00.25

    Σβετλάνα Τσερκάσοβα (Ρωσία) 2:00.71

    Χέιζελ Κλαρκ (ΗΠΑ) 2:01.52

    400μ. μετ εμποδίων

    1. Μπερσόν Τζάκσον (ΗΠΑ) 47.30

    2. Τζέιμς Κάρτερ (ΗΠΑ) 47.43

    3. Ντάι Ταμεσούε (Ιαπωνία) 48.10

    4. Κέρον Κλέμεντ (HΠA) 48.18

    5. Ναμάν Κεϊτά (Γαλλία) 48.28

    6. Λουίς φαν Ζιλ (Νότια Αφρική) 48.54

    7. Μπαγιάνο Καμάνι (Παναμάς) 50.18

    Φέλιξ Σάντσες (Δομινικανή Δημοκρατία) εγκατέλειψε

    [08] Άτυχος ο Φιλίππιδης

    9/8/2005 8:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/8/2005 11:28:04 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την Τρίτη στο Ελσίνκι, αλλά και η κακή ημέρα στην οποία βρέθηκαν ήταν η αιτία του αποκλεισμού των Ελλήνων αθλητών, που έλαβαν μέρος στα πρωινά προκριματικά. Κώστας Φιλιππίδης, Γιάννα Καφετζή και Γιώργος Σαρρής δεν τα κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό, με το νεαρό επικοντιστή να στέκεται πραγματικά άτυχος. Ο Έλληνας πρωταθλητής έλαβε μέρος στο β΄ προκριματικό γκρουπ και αφού πρώτα, πέρασε το χρονοβόρο βασανιστήριο της αναμονής επιδιόρθωσης του στυλοβάτη, μετά δεν κατάφερε να περάσει στο πόντο τα 5.60, λόγω των ισχυρών ανέμων που έκαναν την προσπάθειά του πολύ δύσκολη, όπως και όλων των αθλητών άλλωστε. Να σημειωθεί πάντως ότι και οι τρεις προσπαθειές του, στο ύψος αυτό ήταν αρκετά καλές. Έτσι έμεινε στο 5,45μ., καταλαμβάνοντας την 14η θέση στην κατάταξη του προκριματικού, την ώρα που ο έβδομος έως και ο δωδέκατος αθλητής που προκρίθηκε στον τελικό, είχε την ίδια επίδοση με αυτόν, αλλά και καλύτερες προσπάθειες. Ακόμη, εκτός τελικού έμειναν μεγάλα ονόματα του αθλήματος, όπως ο Γάλλος Ζαν Γκαλφιόν και ο Αμερικανός Τόμπι Στίβενσον.

    Και τώρα η Πανεπιστημιάδα

    Ο νεαρός αθλητής, που φέτος έσπασε τρεις φορές το Πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ, πάντως δεν το βάζει κάτω και επόμενος στόχος του είναι η κατάρριψη του Παγκόσμιου Ρεκόρ εφήβων στη Πανεπιστημιάδα της Τουρκίας.

    "Συνέβησαν πολλά που επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα. Κατ΄ αρχάς έσπασε ο στυλοβάτης, ο αγώνας διακόπηκε και ξανάρχισε ύστερα από μια ώρα. Επίσης, ο αέρας ήταν ένα πραγματικό πρόβλημα, αφού φυσούσε δυνατά και άλλαζε συνέχεια κατεύθυνση" τόνισε ο Φιλιππίδης, και συμπλήρωσε: "Η συμμετοχή μου ήταν μεγάλη εμπειρία και μεγάλο σχολείο για μένα. Θεωρώ καλό ότι αυτές οι καταστάσεις μου συνέβησαν σε τόσο μικρή ηλικία. Το τρίτο άλμα μου στα 5,60μ. ήταν πολύ καλό. Μπορούσα να το περάσω το ύψος. Για μένα είναι έκπληξη το ότι πέρασαν στον τελικό αθλητές με επίδοση 5,45μ. Δεν με στεναχωρεί, όμως προχωράμε. Στόχος μου τώρα είναι η Πανεπιστημιάδα στην Τουρκία, όπου θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό."

    Οι 12 που προκρίθηκαν στον τελικό: Νικ Χάισονγκ (ΗΠΑ) 5.60μ, Ιγκόρ Παβλόφ (Ρωσία) 5.60μ, Τιμ Λόμπινγκερ (Γερμανία) 5.60μ, Ντμίτρι Μαρκόφ (Αυστραλία) 5.60μ, Πάτρικ Κρίστιανσον (Σουηδία) 5.60μ, Πάβελ Γκερασίμοφ (Ρωσία) 5.60μ, Νταϊτσί Σαβάνο (Ιαπωνία) 5.45μ, Κέβιν Ρανς (Βέλγιο) 5.45μ, Τζιουζέπε Τζιμπιλίσκο (Ιταλία) 5.45μ, Ντάνι Έκερ (Γερμανία) 5.45μ, Ρενς Μπλομ (Ολλανδία) 5.45μ, Μπραντ Γουόκερ (ΗΠΑ) 5.45μ.

    Εκτός τελικού και οι Καφετζή - Σαρρής

    Σε άσχημη ημέρα βρέθηκε η Γιάννα Καφετζή η οποία με άλμα στα 6,31μ. δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του μήκους που είχε ως όριο πρόκρισης τα 6.65. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που φέτος είχε ως καλύτερη επίδοση τα 6.62μ., έλαβε μέρος στο β΄ προκριματικό και κατέλαβε την 21η μεταξύ 25 αθλητριών.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τελικό δεν κατάφερε να προκριθεί και η Ιταλίδα Φιόνα Μέι, μία αθλήτρια με μεγάλες διακρίσεις στα προηγούμενα παγκόσμια πρωταθλήματα, αφού ήταν πρώτη το 1995 και το 2001, δεύτερη το 1999 και τρίτη το 1997. Επίσης, εκτός τελικού έμειναν αρκετές γνωστές αθλήτριες, όπως η Ναιντέ Γκόμες από την Πορτογαλία, η Γερμανίδα Μπιάνκα Κάλερ και η Λετονή Ινέτα Ραντέβιτσα

    Απαρηγόρητος ήταν, λόγω του αποκλεισμού του από τα προημιτελικά, ο Παναγιώτης Σαρρής μετά το τέλος της προκριματικής κούρσας των 200μ., στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Ελσίνκι. Ο πρωταθλητής μας που συμμετείχε στην πρώτη προκριματική σειρά του αγωνίσματός του, κάλυψε την απόσταση σε 21.43., μένοντας στην τέταρτη θέση.

    Την πρόκριση για τα προημιτελικά πήραν οι τρεις πρώτοι από τις οκτώ προκριματικές σειρές, καθώς και οι οκτώ καλύτεροι χρόνοι. Ο Σαρρής είχε έρθει στη Φιλανδία με στόχο την πρόκριση στους "32" και να προσπαθήσει στη συνέχεια για είσοδο στους "16", κάτι που ο σημερινός του χρόνος δεν του επέτρεψε.

    Στο μεταξύ η Φλώρα Ρεντούμη στάθηκε άτυχη όταν την στιγμή που είχε στηθεί στην εκκίνηση για την προκριμαρική της σειρά στα 100μ. με εμπόδια, ξέσπασε η καταιγίδα που οδήγησε στην δίωρη διακοπή των αγωνισμάτων. Όταν το πρόγραμμα ξεκίνησε ξανά η Ελληνίδα αθλήτρια δεν κατάφερε παρά να πάρει την έκτη θέση με επίδοση στα 13.65.

    [09] Κοινωνία

    Την Τετάρτη απολογείται ο καπετάνιος

    Προφυλακιστέο το πλήρωμα του αλιευτικού

    9/8/2005 9:51:00 μμ

    Προφυλακιστέα κρίθηκαν, μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια του Β΄ Τμήματος και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, τα έξι μέλη του πληρώματος του αλιευτικού σκάφους, που τα ξημερώματα του Σαββάτου αποβίβασε 118 λαθρομετανάστες στα Πλατειά Περάματα, ανάμεσα στην περιοχή Λέντα και Καλών Λιμένων, νότια της Κρήτης. Μάλιστα, κατά την προσπάθειά του να βγει στην ακτή ένας λαθρομετανάστης πνίγηκε. Ο καπετάνιος του αλιευτικού, το οποίο προσάραξε στα αβαθή και στη συνέχεια βυθίστηκε, ζήτησε και πήρε 24ωρη προθεσμία και απολογείται την Τετάρτη. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για μεταφορά από το εξωτερικό αλλοδαπών που δεν είχαν άδεια εισόδου στη χώρα μας, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και επήλθε θάνατος. Στο μεταξύ, οι 118 λαθρομετανάστες παραμένουν φρουρούμενοι στο Δημοτικό Σχολείο του Αντισκαρίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βρέθηκε πλοίο με δεκάδες λαθρομετανάστες

    [10] Κοινωνία

    Λόγω έλλειψης στοιχείων

    Απαλλάσσεται ο Διδυμοτείχου Νικηφόρος

    9/8/2005 8:33:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105.8

    Στο αρχείο με απαλλακτικό βούλευμα έβαλε η Ιερά Σύνοδος την υπόθεση του μητροπολίτη Διδυμοτείχου Νικηφόρου, για την οποία συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συνόδου, οδηγήθηκε στην ανωτέρω απόφαση, μετά από "ενδελεχή και εμπεριστατωμένη διερεύνηση των στοιχείων της δικογραφίας" και επισημαίνει, ότι δεν μπορεί να στηριχτεί καταδίκη κληρικού επί μίας και μόνης καταθέσεως και μάλιστα του κατηγόρου, καθώς ο δεύτερος δεν προσήλθε ενώπιον των αρμόδιων εκκλησιαστικών δικαστικών αρχών. Ο μητροπολίτης είχε κατηγορηθεί για ροζ σκάνδαλα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 9 August 2005 - 20:51:57 UTC