Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλοι άμυνα, όλοι επίθεση
  • [02] Βλέπουν επίθεση στη Σ. Αραβία
  • [03] Επεισοδιακές κινητοποιήσεις
  • [04] Μικρή αύξηση στην αμόλυβδη
  • [05] Ανανέωσε ο Φέρντιναντ στην Μάντσεστερ
  • [06] Ποιο φιλικό; Αυτό ήταν ντέρμπι
  • [07] Μέτρια η ΑΕΚ έχασε από το Χαϊδάρι
  • [08] Ντέρμπι "αιωνίων" στο κύπελλο
  • [09] "Κάτοικος πλατείας" και ο Γιαννουζάκος
  • [10] "Υπόκλιση" στον Μπέκελε
  • [11] Πηλαδάκης κατά δημοσιευμάτων

    [01] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Όλοι άμυνα, όλοι επίθεση

    8/8/2005 8:59:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την πρώτη του επίσημη συνέντευξη Τύπου για φέτος έδωσε σήμερα ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι στην Πολωνία, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Βίσλα Κρακοβίας για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ιταλός τεχνικός δεν εμφανίστηκε επιφυλακτικός απέναντι στους Πολωνούς δημοσιογράφους, ούτε όμως και αποκαλυπτικός. Αποκάλυψε πως ο Ολιζαντέμπε θα αγωνιστεί στον αυριανό αγώνα, όμως μέχρι εκεί, αφού τις εντυπώσεις του για την Βίσλα αλλά και το πώς σκοπεύει να την σταματήσει, τα κράτησε για εκείνον και τους παίκτες του. "Έχουμε παρακολουθήσει την Βίσλα και έχουμε μάθει πολλά για την αντίπαλό μας, όμως αυτά τα κρατάμε για την ομάδα μας και δε θα τα συζητήσουμε", τόνισε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επιθετική του φιλοσοφία. "Δεν θα χαρακτήριζα τη προπονητική φιλοσοφία μου ως επιθετική. Μου αρέσει πολύ η επίθεση αλλά πιστεύω ότι πρέπει να υπερισχύει η αμυντική λειτουργία. Σε γενικές γραμμές θέλω ομαδικότητα, 11 στην άμυνα, 11 στην επίθεση, κι αυτή τη νοοτροπία θέλω να περάσω στην ομάδα".

    Μόρις:"Χρωστάμε την πρόκριση στους οπαδούς μας"

    Τα άλλα θέματα γύρω από τα οποία κινήθηκε η συνέντευξη Τύπου ήταν οι καιρικές συνθήκες και το αν τον προβληματίζουν, με τον Μαλεζάνι να τονίζει πως προτιμά την χαμηλή θερμοκρασία και πως αυτός ήταν και ο λόγος που η προετοιμασία έγινε σε χαμηλές θερμοκρασίες, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά, "Πιο μεγάλο πρόβλημα θα έχει η Βίσλα όταν θα έρθει στην Αθήνα".

    Τέλος ρωτήθηκε και αν θα παίξει ρόλο η απουσία του Γκονζάλες, όμως απάντησε πως η απουσία ενός παίκτη δεν κάνει την διαφορά.

    Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Νασίφ Μόρις που στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του Παναθηναϊκού θα φορέσει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

    "Σεβόμαστε τη Βίσλα καθώς είναι η πρωταθλήτρια της Πολωνίας. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός μάχεται για να παίξει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ γιατί χρωστάει την πρόκριση στην ιστορία του και στους οπαδούς του", είπε και συμπλήρωσε:

    "Το πιο επικίνδυνο στοιχείο της Βίσλα είναι ο τρόπος κίνησης και η αλλαγή θέσεων των επιθετικών της, αλλά εμείς έχουμε κάνει το... μάθημά μας και είμαστε πανέτοιμοι. Εγώ πάντως δεν έχω καμία παρόμοια εμπειρία με πολωνικές ομάδες, αν και ο Παναθηναϊκός έχει δώσει αρκετά παιχνίδια".

    Τέλος, μίλησε και για το γεγονός ότι θα είναι ο αρχηγός του "τριφυλλιού": "Είναι μεγάλη υπόθεση για μένα καθώς παίζω σε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Ήταν από την πρώτη στιγμή στόχος μου να γίνω μια μέρα αρχηγός".

    Η τελευταία προπόνηση του ΠΑναθηναϊκού, δεν ήταν "ανοιχτή" για τους δημοσιογράφους, έτσι άγνωστες παραμένουν οι... βουλές του Μαλεζάνι, για την ενδεκάδα με την οποία θα ξεκινήσει τον αγώνα.

    Χθες, στην Αθήνα, δοκίμασε ένα "σούπερ" επιθετικό σχήμα με τους Γκέκα, Ολισαντέμπε, Παπαδόπουλο να συνυπάρχουν στην ενδεκάδα, ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι δεν θα ρισκάρει κι θα επιλέξει έναν εκ των δύο Ελλήνων ως παρτενέρ του Ολισαντέμπε (μάλλον ο Γκέκας).

    Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να ξεκινήσει ως εξής: Γκαλίνοβιτς, Σέριτς, Βύντρα, Μόρις, Κώτσιος, Μπίσκαν, Φλάβιο Κονσεϊσάο, Χαραλαμπίδης, Βόουτερ, Γκέκας, Ολισαντέμπε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πέταξε για Κρακοβία ο Παναθηναϊκός

    [02] Κόσμος

    Οι φόβοι "στέλνουν" στα ύψη το πετρέλαιο

    Βλέπουν επίθεση στη Σ. Αραβία

    8/8/2005 7:41:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Εντείνονται οι φόβοι για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στη Σ. Αραβία τις επόμενες ώρες. Μετά τις ΗΠΑ που την Κυριακή ανακοίνωσαν ότι κλείνουν μέχρι την Τρίτη την πρεσβεία και τα προξενεία τους, Βρετανία και Αυστραλία, εξέδωσαν ταξιδιωτικές οδηγίες προειδοποιώντας τους πολίτες τους να αποφύγουν τα ταξίδια στη χώρα. Πριν από λίγο μάλιστα, η βρετανική πρεσβεία στο Ριάντ ανακοίνωσε ότι οι τρομοκράτες βρίσκονται στα τελευταία στάδια της προετοιμασίας επιθέσεων, συνιστώντας στους Βρετανούς πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Στον αντίποδα πάντως, η κυβέρνηση της Σ. Αραβίας δηλώνει ότι δεν έχει στοιχεία στη διάθεση της για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

    Χτύπημα ανά πάσα στιγμή

    Στην ανακοίνωση του υπ. Εξωτερικών της Αυστραλίας, αναφέρεται ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή.

    Πιθανοί στόχοι, είναι συγκροτήματα κατοικιών αλλά και πρεσβείες, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, σχολεία, αεροδρόμια, τουριστικές περιοχές, ξενοδοχεία αλλά και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις .

    Την Κυριακή, πρώτες οι ΗΠΑ, ανακοίνωσαν ότι θα κρατήσουν κλειστές μέχρι την Τρίτη όλες τις διπλωματικές τους αποστολές.

    Παράλληλα συνέστησαν στους Αμερικανούς πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους σε μέρη που συχνάζουν πολίτες δυτικών κρατών, προσφιλή πεδία δράσης των τρομοκρατών.

    Οι φόβοι για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στη Σ. Αραβία προκάλεσαν αναστάτωση στην αγορά πετρελαίου, στέλνοντας την τιμή του αργού στα 63,80 δολάρια το βαρέλι.

    [03] Κοινωνία

    Στους δρόμους οι ροδακινοπαραγωγοί

    Επεισοδιακές κινητοποιήσεις

    8/8/2005 2:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/8/2005 11:02:22 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Κλειστή από τις 12 το μεσημέρι παραμένει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Εδεσσας, στους κόμβους Μαυροβουνίου και Μελισσίου από ροδακινοπαραγωγούς της περιοχής, που διαμαρτύρονται για τις τιμές στις οποίες οι εταιρείες αγοράζουν τα ροδάκινα. Στους δυο κόμβους έχουν παραταχθεί τουλάχιστον 200 τρακτέρ και η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους δρόμους. Οι κινητοποιήσεις πήραν άλλη τροπή, όταν οι παραγωγοί έριξαν στο δρόμο μεγάλη ποσότητα ροδάκινων και έβαλαν φωτιά σε ένα τρακτέρ και ένα αυτοκίνητο. Νωρίτερα εισέβαλαν σε εργοστάσιο κομπόστας στα Γιαννιτσά και άρχισαν να αδειάζουν κλούβες με ροδάκινα που θα παραδίδονταν σε τιμή κάτω του κόστους. Η πορεία των κινητοποιήσεων των ροδακινοπαραγωγών εξετάζεται σε συνεδρίαση τους που βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι και αυτήν την ώρα.

    "Έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια μέτρων"

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο αγροτικών συνεταιρισμών Πέλλας, Χρήστο Χατζηαντωνίου, η τιμή που δίνουν οι βιομήχανοι είναι 30% κάτω του κόστους, ενώ στο πλευρό των παραγωγών βρέθηκε και ο αντινομάρχης Πέλλας, Δημήτρης Κατσαρός, που χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα των παραγωγών.

    Οι ροδακινοπαραγωγοί ζητούν η τιμή αγοράς να διαμορφωθεί στα 23 λεπτά το κιλό, από 19 λεπτά που είναι σήμερα, ενώ ζητούν να συναντηθούν με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Μπασιάκο.

    Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κ. Μπασιάκος που είπε ότι η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια λήψης μέτρων για την ενίσχυση των ροδακινοπαραγωγών και ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να δοθεί καμία εθνική ενίσχυση για την αύξηση της τιμής του προϊόντος.

    Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στους μεταποιητές προκειμένου να διαμορφωθούν καλύτερες τιμές για τους παραγωγούς. Ο κ. Μπασιάκος τόνισε ότι για πρώτη χρονιά το Υπουργείο προώθησε κονσέρβες ροδάκινου στο στρατό και σε νοσοκομεία της χώρας, ενώ αποζημίωσε για πρώτη φορά τους ροδακινοπαραγωγούς που υπέστησαν ζημιές από την ακαρπία και για δεύτερη φορά από το κλαδοσπόρι.

    Παράλληλα, σημείωσε ότι εγκρίθηκε κονδύλι 2,5 εκ. ευρώ για τη στήριξη των ομάδων παραγωγών και τόνισε ότι μέλημα των ομάδων παραγωγών των συνεταιρισμών θα πρέπει να είναι η συνεχής άσκηση πίεσης προς τους μεταποιητές για τη βελτίωση των τιμών και όχι οι διαμαρτυρίες προς την κυβέρνηση.

    [04] Οικονομία

    Στα 0,94 λεπτά το λίτρο στις αρχές Αυγούστου

    Μικρή αύξηση στην αμόλυβδη

    8/8/2005 8:42:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Στα 0,94 Ευρώ το λίτρο διαμορφώθηκε η μέση τιμή της αμόλυβδης στις 5 Αυγούστου, σημειώνοντας αύξηση κατά 0,75% από τις 29 Ιουλίου που πραγματοποιήθηκε η τελευταία πανελλαδική μέτρηση του υπουργείου Ανάπτυξης. Από τις αρχές του 2004, η τιμή της αμόλυβδης έχει αυξηθεί κατά 28,59%. Σύμφωνα πάντως με το υπουργείο Ανάπτυξης η λιανική τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα, είναι η χαμηλότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. "Η προ φόρων τιμή ανά εξάμηνο της αμόλυβδης στην Ελλάδα ακολουθεί πτωτική πορεία και βρίσκεται πολύ κοντά στον μέσο κοινοτικό όρο" τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Σαλαγκούδης, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Όπως πρόσθεσε, οι μετρήσεις της Eurostat δείχνουν ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2004 η μέση τιμή προ φόρων της αμόλυβδης στην Ελλάδα ήταν μόλις 2% πάνω από το μέσο όρο της Ευρώπης των "15", όταν το αμέσως προηγούμενο διάστημα (α΄ εξάμηνο του 2004) το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 12%.

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ανανέωσε ο Φέρντιναντ στην Μάντσεστερ

    8/8/2005 8:24:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μέχρι το 2009 θα παραμείνει στο Όλντ Τράφορντ ο Ρίο Φέρντιναντ, καθώς σήμερα συμφώνησε με την διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ανανέωσε το συμβόλαιο του για τέσσερα χρόνια. Η εξέλιξη αυτή είναι θετική από όλες τις πλευρές θα μπορούσε να πει κανείς, καθώς και ο παίκτης αύξησε τις αποδοχές του μετά τις διαπραγματεύσεις με την διοίκηση και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κράτησε τον παίκτη που τόσο πολύ ήθελε και οι φίλοι της ομάδας, ευχαριστήθηκαν και θα σταματήσουν να αποδοκιμάζουν τον Φέρντιναντ. Οι αμοιβή του Φέρντιναντ ανέρχεται σε 100.000 λίρες την εβδομάδα, γεγονός που τον διατηρεί ανάμεσα στους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στην Αγγλία.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ποιο φιλικό; Αυτό ήταν ντέρμπι

    8/8/2005 10:38:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/8/2005 11:01:45 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σε ένα παιχνίδι που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από κανονικό αγώνα πρωταθλήματος, ΠΑΟΚ και Ηρακλής, παίζοντας για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό τους, ήρθαν ισόπαλοι με 1-1. Το παιχνίδι ήταν ποιοτικά καλό μόνο στο πρώτο ημίχρονο, χρονικό διάστημα που σημειώθηκαν και τα δυο πραγματικά πανέμορφα γκολ. Με την ισοφάριση από τον Ηρακλή, ο αγώνας παραλίγο να πάρει φωτιά, καθώς κυριάρχησαν τα σκληρά φαουλ, τα νεύρα και οι συνεχείς αντεγκλήσεις μεταξύ των παικτών. Έχοντας χάσει τον έλεγχο του αγώνα ο διαιτητής του αγώνα σφύριξε, νωρίτερα από το κανονικό χρόνο, τη λήξη του ημιχρόνου. Στην ανάπαυλα ο Κωφίδης απέσυρε τον Επαλέ πέτρα του σκανδάλου και αίτια "τσαμπουκάδων" από το 33΄και μετά και τα πράγματα ηρέμησαν. Ηρέμησαν όμως υπερβολικά, καθώς με τις αλλαγές των δυο προπονητών ο ρυθμός έπεσε και οι ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

    Γκολ και νεύρα

    Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά με τον ΠΑΟκ να πιέζει από τα πρώτα λεπτά και να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία στο 7ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Χαραλάμπους, και κεφαλιά του Εγκωμίτη η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

    Ο Ηρακλής απάντησε στο οκτώ με τον Καπετάνο να φεύγει μόνο του απέναντι στον Τοχούρογλου, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν αδύναμο, και ο τερματοφύλακας κατάφερε και το μπλόκαρε.

    Το παιχνίδι απέκτησε καλό ρυθμό με τον "Γηραιό να χάνει δυο καλές ευκαιρίες με τον Λαγό και τον Λαουάλ στο 15 και το 18 και τον ΠΑΟΚ να απαντά με Σαλπιγγίδη στο 21 όταν απέφυγε και τον Αμπάρη καθυστέρησε να πλασάρει, κλείστηκε από τον Σεγκιρί, αλλά κατάφερε να πλασάρει στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

    Στο 31 ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με πανέμορφο φάουλ από μακρινή αποστάση του Μέγκαχεντ, που ο Αμπάρης δεν μπόρεσε να αποκρούσει.

    Δύο λεπτά αργότερα ο Ηρακλής ισοφάρισε με τον Καπετάνο να αποφεύγει τον Καρυπίδη, να στρώνει στον Πρίττα κι αυτός με εκπληκτικό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τοχούρογλου.

    Από εκεί και πέρα οι παίκτες των δυο ομάδων, χωρίς λόγο αναλώθηκαν σε ένα πόλεμο σκληρών μαρκαρισμάτων, πονηρών μπουνιών πάνω στη φάση και συχνών αντεκλίσεων, χαλώντας το έως τότε εορταστικό κλίμα, που επικρατούσε στη Τούμαπ.

    Αποκορύφωμα τα σκληρά φαουλ μεταξύ του Χαραλάμπους και του Επαλέ, που παραλίγο να τινάξουν το παιχνίδι στον άερα.

    Ο διατητής σφύριξε γρήγορα-γρήγορα τη λήξη του ημιχρόνου, οι δυο προπονητές έκαναν αλλαγές ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και φυσιολογικό το αποτέλσμα το 1-1.

    Οι συνθέσεις

    ΠΑΟΚ (Νίκος Καραγεωργίου): Τοχούρογλου, Ακιέλ, Χαραλάμπους, Καρυπίδης (73 Χασιώτης), Μέγκαχεντ, Ζαγοράκης (67 Ηλιάδης), Μπαλάφας (58 Ζωγραφάκης), Εγκωμίτης (58 Φουτσίνι), Μαλαδένης (58 Μίετσελ), Σικαμπάλα (67 Κουτσόπουλος), Σαλπιγγίδης (73 Γιασεμή).

    Ηρακλής (Σάββας Κωφίδης): Αμπάρης, Σεγκιρί (76 Παπαζαχαρίας), Κατσαμπής, Δρούγας (89 Σουλίδης), Στεφανής (76 Ιωάννου), Λαβάλ (55 Πουρσανίδης), Λαγός (68 Φορτούζι), Πρίττας (81 Διαμαντίδης), Μουράτι (46 Κ. Καπετάνος), Επαλέ (46 Περπερίδης), Π. Καπετάνος (61 Παπαποστόλου).

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μέτρια η ΑΕΚ έχασε από το Χαϊδάρι

    8/8/2005 9:00:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα από τη νεοφώτιστη στη Β κατηγορία ομάδα του Χαϊδαρίου, με 1-0. Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 2.000 θεατές, κυρίως φίλαθλοι της Ένωσης, καθώς αυτή ήταν η μοναδική ευκαιρία που είχαν για να δουν την ομάδα τους αγωνιζόμενη στην Αθήνα, μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Στην αποστολή της ΑΕΚ μετείχαν μόνο 13 παίκτες, κυρίως οι νεαροί και όσοι δεν αγωνίστηκαν στο ματς με την Τσάρλτον. Υπό αυτές τις συνθήκες, το πιο πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα της Ένωσης, ο Λουάι Τσάνκο, δεν μπόρεσε να δείξει και πολλά πράγματα. Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Τσουκαλίδης στο 60΄. Ο Φερνάντο Σάντος που θέλει να βλέπει τους παίκτες του, να τα δίνουν όλα, ανεξαρτήτως τη δυναμικότητας και του ονόματος του αντιπάλου, σίγουρα θα τους κατσαδιάσει για την εμφανισή τους αυτή. Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χιώτης (46΄ Αραμπατζής), Κουτρουμάνος, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Πλιάτσικας (58΄ Κυριακίδης), Τσάνκο, Κομβολίδης, Ίβιτς, Κρασσάς, Μπούρμπος, Σοάρες.

    Όχι του Δήμαρχου Παλλήνης στο γήπεδο

    Εν τω μεταξύ, με σημερινή του ανακοίνωση ο Δήμαρχος Παλλήνης εναντιώνεται στην περίπτωση της ανέργεσης του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, στο κτήμα Καμπά.

    Ο κ. Γκοτσόπουλος, ξεκινώντας από το γεγονός ότι, η συγκεκριμένη περιοχή, ανήκει διοικητικά στη δικαιοδοσία του, υποστηρίζει ότι αν ζητηθεί από τον δήμο το θέμα θα έρθει ενώπιον του συμβουλίου, αλλά ξεκαθαρίζει παράλληλα, ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι πολίτες της Παλλήνης, είναι ενάντια στην κατασκευή ενός τέτοιου έργου, στην περιοχή τους.

    Ως αιτίες αναφέρει την συνεχώς αυξανόμενη οικιστική ανάπτυξη της πόλης, που σε συνδυασμό με την κατασκευή του γηπέδου θα δημιουργήσει προβλήματα κυκλοφοριακά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά.

    "Σε σχέση με τα δημοσιεύματα που διαβάσαμε σε κάποιες εφημερίδες, σύμφωνα με τα οποία συζητείται η περίπτωση να κατασκευαστεί το γήπεδο της ΑΕΚ στην Παλλήνη, θα ήθελα να δηλώσω ότι όλα αυτά συζητούνται και γράφονται χωρίς τον ξενοδόχο.

    Και στην προκειμένη περίπτωση, "ξενοδόχος" είναι ο Δήμος Παλλήνης στα διοικητικά όρια του οποίου ανήκει η εν λόγω έκταση και βάση της νομοθεσίας η θέση του για τις χρήσεις γης είναι απαραίτητη.

    Αν υπάρξει επίσημη πρόταση, θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, όμως η προσωπική μου θέση είναι απόλυτα αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτό άλλωστε έχω με σαφήνεια δηλώσει σε αντίστοιχες ανεπίσημες κρούσεις τόσο του Παναθηναϊκού παλαιότερα, όσο και της ΑΕΚ πιο πρόσφατα.

    Πιστεύω ακράδαντα ότι η κατασκευή γηπέδου τέτοιων διαστάσεων στο κέντρο μιας πόλης με γρήγορη οικιστική ανάπτυξη μόνο προβλήματα κυκλοφοριακά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά μπορεί να δημιουργήσει. Άλλωστε, οι αθλητικές χρήσεις τέτοιου είδους καλό είναι να πραγματοποιούνται με συναίνεση των τοπικών κοινωνιών και είμαι σίγουρος ότι ιστορικά σωματεία όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ θα επιθυμούσαν πρωτίστως κάτι τέτοιο.

    Συμφωνία των δημοτών της Παλλήνης σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είμαι βέβαιος δε μπορεί να υπάρξει. Γι αυτό καλό θα ήταν να μη γίνονται σχεδιασμοί επί χάρτου χωρίς πραγματικό αντίκρισμα.

    Ο Δήμαρχος

    Θεόδωρος Γκοτσόπουλος"

    [08] Μπάσκετ

    Ντέρμπι "αιωνίων" στο κύπελλο

    8/8/2005 8:24:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ντέρμπι στο βάθος, έβγαλε η κλήρωση του Κυπέλλου Μπάσκετ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στη δεύτερη φάση και κατά τη διάρκεια των δεύτερων αγώνων, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, για μια θέση στα ημιτελικά. Εκεί όμως όποιος από τους δύο αιωνίους προκριθεί θα πρέπει να ξεπεράσει τον σκόπελο της ΑΕΚ, για να περάσει στον τελικό. Σύμφωνα λοιπόν με το πρόγραμμα μόνο μια από τις τρεις ομάδες, θα έχει την ευκαιρία "να φλερτάρει", με μια θέση στον τελικό. Οι άλλοι δυο από τα μέσα Οκτωβρίου θα βλέπουν τις προσπάθειες του τυχερού από τον καναπέ βλέποντας τηλεόραση. Το ίδιο ισχύει όμως και για τους "αιώνιους" της Θεσσαλονίκης, που αν και καταφέρουν να ξεπεράσουν τους Πανιώνιο και Πανελλήνιο, τότε θα αναμετρηθούν μεταξύ τους, για μια θέση στα ημιτελικά.

    Το πρόγραμμα αναλυτικά:

    1η φάση

    1η αγωνιστική (Τετάρτη 21/09/05)

    1. ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ-ΜΑΣ ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

    2. ΑΟ ΝΗΑΡ ΝΗΣΤ-ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΟ

    3. ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ-ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

    4. ΑΕ ΤΑΥΡΟΣ-ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

    5. ΑΟ ΜΙΛΩΝ-ΔΑΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

    6. ΜΕΝΤ-ΑΜΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

    7. ICBS ΔΙΕΘΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ-ΑΣ ΤΡΙΚΑΛΛΑ 2000

    8. ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ-ΞΑΝΘΗ ΑΣ

    9. ΓΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ-ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

    10. ΑΛΦ ΑΛΙΜΟΥ-ΑΟ ΔΑΦΝΗΣ

    11. ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ-ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ

    12. ΚΑΟ ΔΡΑΜΑΣ-ΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ

    13. ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣ-ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

    14. ΑΟΒ ΕΘΝ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΠΟΚ ΠΟΣΕΙΔΩΝ

    15. ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

    16. ΑΟ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ-ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

    2η αγωνιστική (Κυριακή 25/09/05)

    17. ΝΙΚΗΤΗΣ 3-ΝΙΚΗΤΗΣ 15

    18. ΝΙΚΗΤΗΣ 10-ΝΙΚΗΤΗΣ 7

    19. ΝΙΚΗΤΗΣ 8-ΝΙΚΗΤΗΣ 6

    20. ΝΙΚΗΤΗΣ 16-ΝΙΚΗΤΗΣ 13

    21. ΝΙΚΗΤΗΣ 11-ΝΙΚΗΤΗΣ 12

    22. ΝΙΚΗΤΗΣ 5-ΝΙΚΗΤΗΣ 4

    23. ΝΙΚΗΤΗΣ 14-ΝΙΚΗΤΗΣ 1

    24. ΝΙΚΗΤΗΣ 9-ΝΙΚΗΤΗΣ 2

    3η αγωνιστική (Τετάρτη 28/09/05)

    25. ΝΙΚΗΤΗΣ 22-ΝΙΚΗΤΗΣ 20

    26. ΝΙΚΗΤΗΣ 18-ΝΙΚΗΤΗΣ 23

    27. ΝΙΚΗΤΗΣ 21-ΝΙΚΗΤΗΣ 24

    28. ΝΙΚΗΤΗΣ 17-ΝΙΚΗΤΗΣ 19

    4η αγωνιστική (Κυριακή 02/10/05)

    29. ΝΙΚΗΤΗΣ 26-ΝΙΚΗΤΗΣ 25

    30. ΝΙΚΗΤΗΣ 27-ΝΙΚΗΤΗΣ 28

    2η Φάση

    1η αγωνιστική (Κυριακή 09/10/05)

    31. ΑΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΕ

    32. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣ-ΠΑΟΚ

    33. ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ

    34. ΑΕΚ-ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

    35. ΑΟ ΚΟΛΟΣΣΟΣ-ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

    36. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ-ΑΣ ΑΡΗΣ

    37. ΓΣ ΛΑΡΙΣΣΗΣ-ΝΙΚΗΤΗΣ 30

    38. ΝΙΚΗΤΗΣ 29-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ

    2η αγωνιστική (Τετάρτη 12/10/05)

    39. ΝΙΚΗΤΗΣ 34-ΝΙΚΗΤΗΣ 37

    40. ΝΙΚΗΤΗΣ 38-ΝΙΚΗΤΗΣ 33

    41. ΝΙΚΗΤΗΣ 32-ΝΙΚΗΤΗΣ 36

    42. ΝΙΚΗΤΗΣ 35-ΝΙΚΗΤΗΣ 31

    3η Φάση

    Ημιτελικοί Α Αγώνας (Κυριακή 16/10/05)

    43. ΝΙΚΗΤΗΣ 40-ΝΙΚΗΤΗΣ 39

    44. ΝΙΚΗΤΗΣ 41-ΝΙΚΗΤΗΣ 42

    Ημιτελικοί Β Αγώνας (Τετάρτη 19/10/05)

    45. ΝΙΚΗΤΗΣ 39-ΝΙΚΗΤΗΣ 40

    46. ΝΙΚΗΤΗΣ 42-ΝΙΚΗΤΗΣ 41

    Τελικός (Σάββατο 18/03/06)

    47. ΝΙΚΗΤΗΣ 43/45-ΝΙΚΗΤΗΣ 44/46

    [09] Μπάσκετ

    "Κάτοικος πλατείας" και ο Γιαννουζάκος

    8/8/2005 7:51:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/8/2005 8:13:23 μμ)

    Μετά τον Μαρμαρινό, η ΚΑΕ Πανιώνιος ανακοίνωσε την Δευτέρα και την απόκτηση Γιώργου Γιαννουζάκου. Ο έμπειρος γκαρντ-φόργουορντ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους και αποτελεί το έκτο μεταγραφικό απόκτημα των "κυανέρυθρων". Ο Γιαννουζάκος γεννήθηκε στις 30 Μαίου 1975 στη Θεσσαλονίκη και έχει ύψος 1μ.99. Άρχισε την καριέρα του από τα εφηβικά τμήματα του ΓΑΣ Κομοτηνής και τη σεζόν 1993-94 αγωνίστηκε στην ανδρική ομάδα και στο πρωτάθλημα της Α2. Ακολούθως έπαιξε για πέντε συνεχείς σεζόν στον Ηρακλή, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1997. Τη σεζόν 1999-2000 "μετακόμισε" στην Ιταλία, όπου αγωνίστηκε για μία περίοδο στην Τριέστε, και τη σεζόν 2000-01 φόρεσε τη φανέλα της Ιμολα. Το 2001 επέστρεψε στον Ηρακλή για μία ακόμη σεζόν και ακολούθησαν δύο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, με τον οποίο αγωνίστηκε και στην Ευρωλίγκα. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο έπαιξε με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας/Αμαλιάδας.

    [10] "Υπόκλιση" στον Μπέκελε

    8/8/2005 10:15:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Όταν ο "βασιλιάς" των 10.000μ. είναι "παρών", στον τελικό, τότε οι υπόλοιποι αθλητές δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο, από το να υποκλιθούν στη κλάση του. Ο Κενενίσα Μπέκελε χρυσός ολυμπιονίκης της Αθήνας, κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ της απόστασης, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που τον ήθελαν φαβορί και αναδείχθηκε νικητής στην κούρσα των 10.000μ υπερασπιζόμενος παράλληλα, με επιτυχία τον τίτλο του, αφού είχε κερδίσει και το 2003 στο Παρίσι. Ο Αιθίοπας δρομέας, και διάδοχος του Χαϊλέ Γκεμπρεσιλασιέ τερμάτισε άνετα σε 27.08.33, με τον συμπατριώτη του Σιλέσι Σιχίνε να παίρνει το ασημένιο και τον Κενυάτη Μόουσες Μόσοπ το χάλκινο. Τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή διατήρησε και ο Ιβάν Τίχον. Ο Λευκορώσος σφυροβόλος στον τελικό του αγωνίσματος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 83.89μ, με δεύτερο τον συμπατριώτη του Βαντίμ Ντεβιατόφσκι και τρίτο τον Πολωνό Ζίμον Ζιολκόβσκι.

    Η Γουίλιαμς τα 100μ. γυναικών

    Μεγάλη κούρσα, είχαμε στα 100μ. γυναικών, που βάσει αποτελεσμάτων θεωρείται μια από τις γρήγορες που έχουν γίνει ποτέ σε αυτό το επίπεδο.

    Χαρακτηριστικό του αγώνα, ότι και οι τρεις πρώτες αθλήτριες, κατέβηκαν κάτω από τα 11 δευτερόλεπτα.

    Νικήτρια η Αμερικανίδα Λορίν Γουίλιαμς που τερμάτισε σε 10.93, φθάνοντας στη μεγαλύτερη μέχρι τώρα επιτυχία της καριέρας της. Η Γουίλαμς που είχε και την καλύτερη φετινή επίδοση μεταξύ των αντιπάλων της (10.91), άφησε στη δεύτερη θέση την Τζαμαϊκανή Βερόνικα Κάμπελ (10.95) και στην τρίτη την Γαλλίδα Κριστίν Αρόν (10.98).

    Ένα ακόμη στοιχείο της μεγάλης μάχης που έγινε στον τελικό, είναι ότι τέσσερις αθλήτριες, οι Σάντρα Στούρουπ (Μπαχάμες), ΜεΛίσα Μπαρμπέρ (ΗΠΑ), Σερόν Σίμπσον (Τζαμάικα) και Μούνα Λι (ΗΠΑ) τερμάτισαν στις αμέσως επόμενες θέσεις με τον ίδιο χρόνο (11.09).

    Καταποντίστηκε η "χρυσή" Ολυμπιονίκης της Αθήνας Γιούλια Νεστερένκο που με 11.13, τερμάτισε όγδοη.

    Η Μπέργκβιστ ψηλότερα

    Η Καϊσα Μπέργκβιστ στέφθηκε σήμερα "βασίλισσα" του άλματος εις ύψος, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Ελσίνκι. Η εντυπωσιακή αθλήτρια από τη Σουηδία ήταν η μόνη που πέρασε τα 2 μέτρα και 2 εκατοστά, κάνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο)και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κορυφαία διοργάνωση στίβου για πρώτη φορά στην καριέρα της.

    Ακολούθησε στη δεύτερη θέση η Σοντί Χάουαρντ (ΗΠΑ) που ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ με 2 μέτρα, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε η συμπατριώτισσα της Μπέργκβιστ, Εμα Γκριν με 1.96.

    Η Ντόρκους Ινζικούρου χάρισε στην Ουγκάντα το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, μια διοργάνωση που ξεκίνησε πριν 22 χρόνια (1983) και πάλι από την φινλαδική πρωτεύουσα.

    Η Ινζικούρου πήρε στο Ελσίνκι την πρώτη θέση στα 3.000μ στιπλ γυναικών αφού τερμάτισε στον τελικό σε 9.18.24, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ρωσίδα Εκατερίνα Βόλκοβα και στην τρίτη την Κενυάτισα Τζερούτο Κίπτουμ.

    Τελικοί-αποτελέσματα:

    10.000μ. ανδρών:

    1. Κενενίσα Μπέκελε (Αιθιοπία) 27.08.33

    2. Σιλέσι Σιχίνε (Αιθιοπία) 27.08.87

    3. Μόουσες Μόσοπ (Κένυα) 27.08.96

    4. Μπονιφάσε Κίπροπ (Ουγκάντα) 27.10.98

    5. Μάρτιν Ουρούνγκου Ματάτι (Κένυα) 27.12.51

    6. Ζερσενάι Ταντέσε (Ερυθραία) 27.12.82

    7. Αμπέμπε Ντινκέσα Νεγκέρα ((Αιθιοπία) 27.13.09

    8. Αμπντεραχίμ Γκουμρί (Μαρόκο) 27.14.64

    Σφυροβολία Ανδρών:

    1. Ιβάν Τίχον (Λευκορωσία) 83.89μ

    2. Βαντίμ Ντεβιατόφσκι (Λευκορωσία) 82.60μ

    3. Ζίμον Ζιολκόβσκι (Πολωνία) 79.35μ

    4. Μάρκους Έσερ (Γερμανία) 79.16μ

    5. Ολι-Πέκα Καριαλάινεν (Φινλανδία) 78.77μ

    6. Ιλια Κονοβάλοφ (Ρωσία) 78.59μ

    7. Κρίστιαν Παρς (Ουγγαρία) 78.03μ

    8. Βαντίμ Κερσόντσεφ (Ρωσία) 77.59μ

    3.000μ στιπλ γυναικών:

    1. Ντόρκους Ινζικούρου (Ουγκάντα) 9.18.24

    2. Εκατερίνα Βόλκοβα (Ρωσία) 9.20.49

    3. Τζερούτο Κίπτουμ (Κένυα) 9.26.95

    4. Κορίν Χιντς (Τζαμάικα) 9.33.30

    5. Σαλόμε Τσεμπτσούμπα (Κένυα) 9.37.39

    6. Γέλενα Ζαντορόζναγια (Ρωσία) 9.37.91

    7. Κριστίνα Κασάντρα (Ρουμανία) 9.39.52

    8. Μαρντρέα Χίμαν (Τζαμάικα) 9.39.66

    Ύψος γυναικών:

    1. Καϊσα Μπέργκβιστ (Σουηδία) 2.02

    2. Σοντί Χάουαρντ (ΗΠΑ) 2.00

    3. Εμα Γκριν (Σουηδία) 1.96

    4. Αννα Τσιτσέροβα (Ρωσία) 1.96

    5. Βικτόρια Πάλαμαρ (Ουκρανία) 1.93

    6. Τία Ελεμπό (Βέλγιο) 1.93

    7. Βικτόρια Στιόπινα (Ουκρανία) 1.93

    8. Εϊμι Ακαφ (ΗΠΑ) 1.89

    100μ. γυναικών:

    1. Λορίν Γουίλιαμς (ΗΠΑ) 10.93

    2. Βερόνικα Κάμπελ (Τζαμάικα) 10.95

    3. Κριστίν Αρόν (Γαλλία) 10.98

    4. Σλαντρα Στούρουπ (Μπαχάμες) 11.09

    5. ΜεΛίσα Μπαρμπέρ (ΗΠΑ) 11.09

    6. Σερόν Σίμπσον (Τζαμάικα) 11.09

    7. Μούνα Λι (ΗΠΑ) 11.09

    8. Γιούλια Νεστερένκο (Λευκορωσία) 11.13

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πηλαδάκης κατά δημοσιευμάτων

    8/8/2005 8:03:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    "Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας" χαρακτήρισε ο Κώστας Πηλαδάκης τα δημοσιεύματα των εφημερίδων που παρουσιάζουν τις σκέψεις και τα πλάνα του, σχετικά με την ομάδα. Ο Πηλαδάκης φέρεται ενοχλημένος από ένα τελευταίο δημοσίευμα που τον παρουσίαζε να έχει συνομιλίες με παράγοντα της διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας. Η δήλωση του κ. Πηλαδάκη ανέφερε χαρακτηριστικά για το συγκεκριμένο θέμα. "Τελευταίο συμβάν είναι δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, που "αποκαλύπτει" δήθεν διάλογό μου με μέλος της Eπιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚΛ, ο οποίος αποτελεί απλά αποκύημα νοσηρής φαντασίας του πληροφοριοδότη του συντάκτη. Επειδή το φαινόμενο της δήθεν επικοινωνίας μαζί μου ή των πληροφοριών γύρω από το τι λέω ή τι κάνω όταν βρίσκομαι στη Λάρισα παίρνει διαστάσεις "κωμωδίας", θα ήθελα να επισημάνω στον λάο της ΑΕΛ, ότι πρέπει να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικός με όλους εκείνους τους "σεναριογράφους", που κατασκευάζουν διαλόγους ή κομπάζουν ότι ξέρουν κάτι από τον Πηλαδάκη".

    Στο μεταξύ, ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να αναγραφεί στις κερκίδες του Αλκαζάρ το "ΠΑΕ ΑΕΛ 1964" και το λογότυπο της ομάδας. Τα διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας απαγόρευσε στην εταιρία που έχει αναλάβει την τοποθέτηση καθισμάτων να δώσει την "ταυτότητα" της ΑΕΛ στο γήπεδο, το οποίο δεν ανήκει στην ΠΑΕ. Ωστόσο, σε ανακοίνωσή της ο σύλλογος διευκρινίζει: "Δεσμευόμαστε ότι στη διάρκεια των αγώνων θα είναι έντονη η παρουσία των στοιχείων που καταδεικνύουν το σήμα και τα χρώματα της ομάδας μας".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 8 August 2005 - 20:55:13 UTC