Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο μικροσκόπιο οι πρατηριούχοι
  • [02] Πύρινα μέτωπα στην Κρήτη
  • [03] Βόμβα-ακαριαίο τέλος για 14 πεζοναύτες
  • [04] Ήπιας προσαρμογής οι νέες αντικειμενικές
  • [05] Ιστορική πρόκριση η Ανόρθωση
  • [06] Τρεις εβδομάδες εκτός ο Κράουτς
  • [07] Κοντά στην Χαρτς ο Φύσσας
  • [08] Συνάντηση Κόκκαλη-Σόλιντ
  • [09] Παραμένει Κυψέλη ο Μασλαρινός
  • [10] Ανανέωσε με Τσιάρα η ΑΕΚ
  • [11] Μια Τσέχα για τον ΠΑΟ
  • [12] Μπαμπάς Χ 2 ο Μπεν Στίλερ
  • [13] Στο νοσοκομείο ο Πέτρος Δούκας
  • [14] "Σούζα τ' αλογάκια"
  • [15] Στο "χ" με Σιόν ο Πανιώνιος
  • [16] ΠΑΟΚ: Νίκη με Κουβέιτ
  • [17] Στην Ιταλία για μοντάρισμα
  • [18] Παραδόθηκε ο δράστης

    [01] Οικονομία

    Στα 62,47 δολάρια το βαρέλι

    Στο μικροσκόπιο οι πρατηριούχοι

    3/8/2005 8:11:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Την ώρα, που οι διεθνείς τιμές πετρελαίου καταγράφουν νέο ιστορικό ρεκόρ, με το βαρέλι στη Νέα Υόρκη να διαμορφώνεται στα 62,47 δολάρια, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρη Ζησιμοπουλο, για να προβεί σε όλους τους επιβαλλόμενους ελέγχους για διερεύνηση καρτέλ σε πρατήρια και σε εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών. Συγκεκριμένα, στο στόχαστρο τίθενται οι νομοί Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνης, Λασιθίου, Θεσπρωτίας, Ευρυτανίας, Κεφαλονιάς, Λευκάδας, Ζακύνθου, Κέρκυρας, Λέσβου και Δωδεκανήσου, καθώς επίσης και οι εθνικές οδοί Αθηνών-Πατρών και Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Ο υπουργός προχώρησε σε αυτή την κίνηση επειδή σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τις τελευταίες βδομάδες οι τιμές των καύσιμων στις συγκεκριμένες περιοχές κινούνται σε υψηλά επίπεδα, κυμαίνονται περίπου στο ένα ευρώ το λίτρο. Ο υπουργός Ανάπτυξης καλεί την επιτροπή Ανταγωνισμού να λάβει τα δέοντα μέτρα εάν εντοπιστούν φαινόμενα εναρμονισμένων πρακτικών.

    [02] Κοινωνία

    Κινδύνευσαν χωριά

    Πύρινα μέτωπα στην Κρήτη

    3/8/2005 7:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/8/2005 10:46:28 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Υπό έλεγχο τέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Μεσαράς του Ηρακλείου, απειλώντας τα χωριά Σίβα, Λίσταρο και Κουσές και τη Μονή Οδηγητρίας. Μάχη με τις φλόγες έδωσε το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων του νομού, αλλά και κάτοικοι των δήμων Μοιρών, Τυμπακίου, Ζαρού και Ρούβα, προκειμένου να κατασβήσουν τη φωτιά που απειλούσε κατοικίες. Στο έργο της πυρόσβεσης συμμετείχαν επίσης από αέρος ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο που έκανε ρίψεις νερού από το μεσημέρι και δύο αεροσκάφη τύπου "Καναντέρ", που απογειώθηκαν από την Ελευσίνα το απόγευμα και επιδόθηκαν σε ρίψεις στα ορεινά μέτωπα, εκεί όπου δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τα οχήματα και τα πεζοπόρα τμήματα.

    Σε ύφεση η φωτιά στη Ν. Ρόδο

    Στο πέρασμα της η φωτιά κατέκαψε χιλιάδες ελαιόδεντρα, κηπευτικά, γεωτρήσεις. Ο τελικός απολογισμός θα γίνει την Πέμπτη, με το πρώτο φως της ημέρας.

    Στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν ο Γ Γ της περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας και ο διοικητής πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρεις Κρήτης Γ. Βασιλείου.

    Στο μεταξύ, επ αυτοφώρω συνελήφθη στο χωριό Μπαμπακάδο στα Χανιά από άνδρες της Πυροσβεστικής ένας 37χρονος από τη Σητεία, την ώρα που έβαζε φωτιά σε δάσος. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Χανίων, ο οποίος όρισε τακτική δικάσιμο και τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

    Την ίδια ώρα, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στη νότια Ρόδο.

    Εξερράγησαν νάρκες

    Νωρίτερα, στάχτη έγιναν 10 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης σε δύσβατη περιοχή κοντά στην Ασή Γωνιά Ρεθύμνου.

    Η φωτιά ξέσπασε στις 9.30 το πρωί και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Στο μεταξύ έσβησε η φωτιά στην Ανατολική Ιεράπετρα, που αποτέφρωσε 70 στρέμματα δασικής έκτασης. Στην περίπτωση αυτή κινδύνευσαν πυροσβέστες καθώς κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς εξεράγγησαν τεις ξεχασμένες νάρκες, ενώ στην περιοχή της Νέας Ανατολής δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από έκρηξη νάρκης, ενώ προσπαθούσαν να αποτρέψουν την πυρκαγιά να φτάσει σε εργοστάσιο αλουμινοκατασκευών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα πύρινα μέτωπα

    [03] Ιράκ

    Βόμβα-ακαριαίο τέλος για 14 πεζοναύτες

    3/8/2005 9:14:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Την πλέον θανατηφόρα βομβιστική επίθεση υπέστησαν σήμερα οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ. Ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 14 πεζοναύτες και ένα διερμηνέα οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την έκρηξη μηχανισμού, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου κοντά στην πόλη Χαντίθα, που βρίσκεται δυτικά της Βαγδάτης. Άλλος ένας άνδρας τραυματίστηκε. Οι στρατιώτες επέβαιναν σε αμφίβιο στρατιωτικό όχημα και ταξίδευαν σε οδό νότια της πόλης.

    Η Χαντίθα είναι ένα από τα σκληρά μέτωπα της σουνιτικής δυτικής επαρχίας Ανμπάρ, όπου οι συγκρούσεις και οι βομβιστικές επιθέσεις βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Πρόκειται για το δεύτερο φονικό χτύπημα κατά των Αμερικανών μέσα σε τρεις ημέρες. Τη Δευτέρα άλλοι έξι στρατιώτες άφησαν την τελευταία τους πνοή στη Χαντίθα, ενώ ένας έβδομος σκοτώθηκε την επομένη, σε παρόμοιου τύπου περιστατικό, στην διπλανή Χιτ. Ολες οι επιθέσεις είχαν στόχο ομάδα του δεύτερου συντάγματος μάχης και της δεύτερης μεραρχίας πεζοναυτών.

    "Αυτό δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με έναν φονικό εχθρό, που δυστυχώς προσαρμόζεται εύκολα" σχολίασε ο εκπρόσωπος του στρατού σε συνέντευξη τύπου στο Πεντάγωνο.

    Το πλέον αιματηρό περιστατικό στα χρονικά του αμερικανικού στρατού μετά το τέλος του πολέμου στο Ιράκ σημειώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν καμικάζι αυτοανατινάχθηκε σε βάση των ΗΠΑ στη Μοσούλη παρασύροντας στο θάνατο 21 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων και σε αυτήν την περίπτωση 14 Αμερικανών στρατιωτών.

    Εν τω μεταξύ, η ιρακινή οργάνωση Στρατός Ανσαρ αλ Σούνα με ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν τραυματία πεζοναύτη, κατά τη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων κοντά στην πόλη Χαντίτα, βορειοδυτικά της Βαγδάτης, όπου σκοτώθηκαν άλλοι οκτώ πεζοναύτες.

    Η οργάνωση δηλώνει ότι θα επανέλθει με φωτογραφίες του αιχμαλώτου, ωστόσο η Ουάσινγκτον διαψεύδει τους ισχυρισμούς της.

    [04] Οικονομία

    Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση

    Ήπιας προσαρμογής οι νέες αντικειμενικές

    3/8/2005 9:11:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής των αφορολογήτων ορίων για την πρώτη κατοικία, άφησε ο Γ. Αλογοσκούφης. Ο υπουργός Οικονομίας, δήλωσε, ότι το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής, θα εξεταστεί, σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα από τις νέες αντικειμενικές αξίες. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι όποιες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα γίνουν στη λογική της ήπιας προσαρμογής. Σχετικά με την επιβολή ΦΠΑ στα ακίνητα, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι προέβλεπε το μέτρο αυτό στο προεκλογικό του πρόγραμμα. "Αν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν συμφωνεί, ας αποκηρύξει το πρόγραμμα του" είπε χαρακτηριστικά. Άμεση υπήρξε η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ. "Είναι προφανές, ότι ο υπουργός Οικονομίας, λέει εν γνώσει του ψέματα, όταν επικαλείται το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για να δικαιολογήσει τη φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης" τόνισε ο Νίκος Αθανασάκης.

    Αντιδράσεις

    " Όσα κάνει ο κ. Αλογοσκούφης με τον ΦΠΑ στα ακίνητα, την επιβολή νέων φόρων με το τέλος συναλλαγής και το φόρο υπερτιμήματος και την επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών, δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ" πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικοδομική δραστηριότητα και τους πολίτες.

    Την απόσυρση των μέτρων και κυβερνητική δέσμευση ότι δεν θα αυξηθούν οι αντικειμενικές για το 2006, ειδικά για την αγορά πρώτης κατοικίας, ζητά ο ΣΥΝ.

    Η κυβέρνηση της ΝΔ, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ν. Βούτσης "κλείνει το μάτι" στην κερδοσκοπία πάνω στη γη και τις κατοικίες, ενώ η επιβολή του ΦΠΑ στα ακίνητα, που αποτελούσε προγραμματική εξαγγελία και του ΠΑΣΟΚ, γίνεται μοχλός για μια νέα δυσβάστακτη φορολογική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων.

    Από την πλευρά του πάντως, το Τεχνικό Επιμελητήριο, δήλωσε ότι συμφωνεί με την επιβολή ΦΠΑ στις νεόδμητες οικοδομές αλλά διαφωνεί με το ύψος του συντελεστή στο 19%.

    Ο πρόεδρος του, Γ. Αλαβάνος, πρότεινε να οριστεί ο συντελεστής σε σημαντικά κατώτερο ύψος, δεδομένου ότι οι αντικειμενικές αξίες θα αυξηθούν.

    Στο στόχαστρο η φοροδιαφυγή

    Νωρίτερα, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο υπ. Οικονομίας, εκτίμησε ότι με την επιβολή του ΦΠΑ θα αντιμετωπισθεί η εκτεταμένη φοροδιαφυγή στην οικοδομική δραστηριότητα, σημειώνοντας ότι το 19% δεν επιβάλλεται στο σύνολο της αξίας του ακινήτου.

    Ερωτηθείς για το τι να περιμένουν οι πολίτες για μισθούς και συντάξεις το 2006 εν όψει των εξαγγελιών Καραμανλή από τη ΔΕΘ, τόνισε ότι "κανείς δεν μπορεί να προκαταβάλει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φορολογικές αλλαγές

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ιστορική πρόκριση η Ανόρθωση

    3/8/2005 10:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/8/2005 10:42:20 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ενάντια σε κάθε αντιξοότητα και μέσα σε ένα φλεγόμενο από φανατισμό γήπεδο, η Ανόρθωση κατάφερε να πάρει μια ιστορική -από κάθε άποψη- πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, σε βάρος της τουρκικής Τραμπζονσπόρ. Οι πρωταθλητές Κύπρου κλείνοντας τα αυτιά τους σε κάθε πρόκληση και κάθε σύνθημα που ακουγόταν από την εξέδρα, κατάφεραν να σταθούν πολύ καλά και να ηττηθούν με 1-0 σκορ που τους έδωσε την πρόκριση χάρη στο 3-1 του πρώτου αγώνα που έγινε πριν μία εβδομάδα στη Λευκωσία. Στην επόμενη φάση, θα αντιμετωπίσει τη Ρέιντζερς.

    Μς δέκα παίκτες

    Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια κράτησε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, όμως δέχθηκε το γκολ στο 41΄ από τον Φατίχ Τεκέ, μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Καραντενίζ, και πέρασε δύσκολες στιγμές στο δεύτερο μέρος.

    Οι Τούρκοι με τη συμπαράσταση των οπαδών τους που δημιούργησαν φανατισμένη ατμόσφαιρα, πίεσαν και δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες, ήταν όμως άστοχοι στην τελική προσπάθεια.

    Η Ανόρθωση έμεινε με δέκα παίκτες στο 74΄ λόγω αποβολής του Κατσαβάκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όμως οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν την εδαφική τους υπεροχή.

    Μεγάλοι πανηγυρισμοί ξέσπασαν σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου με τη λήξη του αγώνα, που έφερε την κυπριακή ομάδα στο τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανόρθωση εναντίον τοπ μόντελς

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Τρεις εβδομάδες εκτός ο Κράουτς

    3/8/2005 8:31:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με μια ατυχία ξεκίνησε η καριέρα του Πίτερ Κράουτς στη Λίβερπουλ. Ο διεθνής Αγγλος επιθετικός τραυματίστηκε στον χθεσινό αγώνα των πρωταθλητών Ευρώπης με την FBK Κάουνας, για τον β΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, και αναμένεται να μείνει τρεις εβδομάδες εκτός αγωνιστικών χώρων. Ο 24χρονος παίκτης υπέστη θλάση στη γάμπα και θα χάσει τα δύο παιχνίδια της επόμενης φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και τις πρώτες αγωνιστικές του αγγλικού πρωταθλήματος, που αρχίζει στις 13 Αυγούστου. Ο τραυματισμός του δεν επηρεάζει την συμμετοχή του στους δυο πρώτους αγώνες του Αγγλικού πρωταθλήματος, καθώς είναι τιμωρημένος με δυο αγωνιστικές, λόγω της κόκκινης κάρτας που πήρε στον τελευταίο αγώνα της περυσινής περιόδου, όταν και αγωνιζόταν με τα χρώματα της Σαουθάπτον.

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Κοντά στην Χαρτς ο Φύσσας

    3/8/2005 8:17:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στο Εδιμβούργο βρίσκεται ο Τάκης Φύσσας προκειμένου να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του στη Χαρτς. Ο σύλλογος της Πρέμιερ Λιγκ Σκωτίας έχει υψηλές βλέψεις για τη φετινή σεζόν, (ξεκίνησε το πρωτάθλημα με σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 4-2 επί της Κιλμάρνοκ), με τον Τζορτζ Μπέρλι στον πάγκο της ομάδας, ο οποίος μάλιστα δοκίμασε σήμερα τον Φύσσα στη χθεσινή προπόνηση. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Χαρτ οφ Μιντλόθιαν, Φιλ Αντερτον, επιβεβαίωσε τις επαφές με τον 32χρονο άσο, ο οποίος θεωρείται ουσιαστικά «παρελθόν» για τη Μπενφίκα: "Συζητάμε μαζί του. Είναι ένας φανταστικός παίκτης που έπαιξε στο EURO 2004. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία κι είναι ακριβώς ό,τι χρειαζόμαστε. Προπονήθηκε την Τρίτη με τα υπόλοιπα παιδιά και ελπίζουμε ότι σύντομα θα καθίσουμε στο τραπέζι μαζί του για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα", είπε ο Αντερτον σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Edinburgh Evening News".

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Συνάντηση Κόκκαλη-Σόλιντ

    3/8/2005 9:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/8/2005 10:15:24 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Συνάντηση... κορυφής πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ολυμπιακό, μεταξύ του προέδρου της πειραϊκής ΠΑΕ, Σωκράτη Κόκκαλη, και του προπονητή της ομάδας, Τροντ Σόλιντ. Το θέμα που κυριάρχησε στη συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών ήταν οι μεταγραφικές κινήσεις της διοίκησης του Ολυμπιακού, αφού ως γνωστόν "εκκρεμεί" η απόκτηση κάποιων ποδοσφαιριστών τους οποίους έχει ζητήσει ο Νορβηγός τεχνικός. Ο κ. Σόλιντ ενημέρωσε τον κ. Κόκκαλη για την πορεία προετοιμασίας της ομάδας και τις εντυπώσεις που αποκόμισε από τους ποδοσφαιριστές της, για τους οποίους διαμόρφωσε πλέον προσωπική άποψη κατά τη διάρκεια της παραμονής του σωματείου στο αθλητικό κέντρο του Ζέεφελντ.

    Ντάνι- Πορτίγιο στο στόχαστρο

    Ως προς τα μεταγραφικά, κύριοι στόχοι εξακολουθούν να παραμένουν οι Ισπανοί επιθετικοί Ντάνι και Πορτίγιο, καθώς και ο Σέρβος αμυντικός Ντραγκουτίνοβιτς.

    Ο Ντάνι, έμεινε ελεύθερος από την Εσπανιόλ και αποτελεί τον υπ΄αριθμόν ένα στόχο των "ευρθρόλευκων". Η περίπτωσή του όμως δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς ο ίδιος προτιμά την παραμονή του στην Ισπανία και την Primera Division, λόγω οικογενειακών λόγων.

    Στους στόχους και ο Πορτίγιο της Ρεάλ Μαδρίτης που μετά την απόκτηση των Ρομπίνιο, Μπαπτίστα και την παρουσία των Ραούλ, Ρονάλντο και Όουεν (;) στην επίθεση, δύσκολα θα παραμείνει στο ρόστερ της "βασίλισσας".

    Πιο εύκολη περίπτωση είναι αυτή του Ίβιτσα Ντραγκουτίνοβιτς που αποτελεί και προσωπική επιλογή του Σόλιντ.

    Ο Σέρβος άσος θα έχει την Τετάρτη επαφή με τη διοίκηση της Σταντάρ Λιέγης για να εκφράσει την επιθυμία του να φύγει. Υπενθυμίζεται πως η πρώτη πρόταση του Ολυμπιακού για τον παίκτη, ύψους 400 χιλ. ευρώ είχε απορριφθεί, αφού οι Βέλγοι ζητούσαν σχεδόν τα διπλάσια.

    Οριστικά "ναυάγησε" η μεταγραφή του Ίβερσεν, λόγω των υπερβολικών οικονομικών απαιτήσεων του Νορβηγού. Υπερβολικές τουλάχιστον για την διοίκηση του Ολυμπιακού.

    Εκτός αυτού, ο Ίβερσεν αγωνίστηκε σήμερα με την Βαλερένγκα ενάντια στην Χάκα για τα προκριματικά του Champions League και μάλιστα πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του στην επιβλητική με 1-4 νίκη της μέσα στη Φιλανδία.

    Όσον αφορά το "μπαμ", αυτό αποκλείεται να ακουστεί από το στόμα του Φίγκο, καθώς ο Πορτογάλος μέσος οδεύει προς την Ίντερ. Η μεταγραφή του σύμφωνα με του παράγοντες της ομάδας του Μιλάνου μάλλον θα ανακοινωθεί την Πέμπτη.

    [09] Μπάσκετ

    Παραμένει Κυψέλη ο Μασλαρινός

    3/8/2005 9:18:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Παίκτης του Πανελληνίου για έναν ακόμη χρόνο θα είναι ο Γιώργος Μασλαρινός. Ο Ελληνας διεθνής σούτινγκ γκαρντ υπέγραψε την Τρίτη (02/08) το νέο του συμβόλαιο με την ομάδα των "Ολυμπιονικών". Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ Πανελλήνιος Γ.Σ. "για την ανανέωση της συνεργασίας του παίκτη με την Κ.Α.Ε. καθοριστικό ρόλο έπαιξαν η περυσινή του συμβολή στην παραμονή της ομάδας στην Α1 κατηγορία, καθώς και η εν γένει προσφορά του στην λειτουργία του τμήματος".

    [10] Μπάσκετ

    Ανανέωσε με Τσιάρα η ΑΕΚ

    3/8/2005 9:14:00 μμ

    Εν αναμονή της ανακοίνωσης του Σλάβεν Ρίματς για την κάλυψη της νευραλγικής θέσης "2", η ΑΕΚ ανανέωσε το συμβόλαιο του Γιώργου Τσιάρα. Ο πάουερ φόργουορντ της Ενωσης, ο οποίος "δεσμεύεται" με συμβόλαιο μέχρι το 2007, δέχθηκε μία μικρή μείωση των αποδοχών που του προτάθηκε και ανανέωσε για έναν ακόμη χρόνο. Μετά την επίσημη ανακοίνωση του Ρίματς, που είχε απασχολήσει Ολυμπιακό και Μακάμπι Τελ Αβίβ, επόμενη μεταγραφή αναμένεται να είναι αυτή του Γιώργου Παυλίδη, ενώ οι περιπτώσεις των Παντελή Παπαϊωακείμ και Κρις Ουίλιαμς δείχνουν να "ναυαγούν".

    [11] Βόλεϊ

    Μια Τσέχα για τον ΠΑΟ

    3/8/2005 8:17:00 μμ

    Την πρώτη εφετινή μεταγραφή της πραγματοποίησε η πρωταθλήτρια και κυπελλούχος Ελλάδας, ομάδα του Παναθηναϊκού, αποκτώντας την Τσέχα Γιάνα Ζιγκμούντοβα. Η 28χρονη αθλήτρια έχει ύψος 1.85, μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια τόσο ως ακραία, όσο και ως διαγώνια και διαθέτει αξιοσημείωτη διεθνή εμπειρία, αφού έπαιζε στο γαλλικό πρωτάθλημα.

    [12] Ζωής ...σΤάσεις

    Μπαμπάς Χ 2 ο Μπεν Στίλερ

    3/8/2005 7:37:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Ο πελαργός χτυπάει πάντα (ή έστω συνήθως) δύο φορές και η περίπτωση του Αμερικανού ηθοποιού, παραγωγού και σκηνοθέτη Μπεν Στίλερ δεν αποτελεί εξαίρεση. Πριν από μερικές εβδομάδες και συγκεκριμένα στις 10 Ιουλίου, η πρωτότοκη του δημοφιλούς κωμικού και καρπός του έρωτα του με τη σύζυγό του και επίσης ηθοποιό Κριστίν Τέιλορ, η τρίχρονη Ελλα, απέκτησε αδερφό. Το όνομα αυτού Κουίνλιν Ντέμπσι Στίλερ και τόπος γέννησης του η "Πόλη των Αγγέλων", το Λος Άντζελες.

    Ο μπαμπάς που υπήρξε ιδιαίτερα πολυάσχολος το περασμένο έτος συμμετέχοντας σε έξι ταινίες, δηλώνει περιχαρής για τη νέα "άφιξη" στην οικογένεια και, σύμφωνα με πληροφορίες από τον φιλικό του κύκλο, σκοπεύει να βάλει "νεκρά" για τουλάχιστον ένα χρόνο προκειμένου να απολαύσει περισσότερο τα παιδιά του. Κάτι που ήδη έχει ήδη μπει σε εφαρμογή μια και μέσα στο 2005 η μόνη επαγγελματική του ενασχόληση ήταν να δανείσει τη φωνή του για τις ανάγκες της ταινίας κινουμένων σχεδίων "Madagascar".

    Ο 39χρονος Μπεν Στίλερ έχει παίξει σε πολλές επιτυχημένες κωμωδίες τα τελευταία χρόνια μεταξύ αυτών "Τα Πεθερικά της Συμφοράς" δίπλα στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και "Στάρσκι και Χάτς".

    [13] Κοινωνία

    Στο νοσοκομείο ο Πέτρος Δούκας

    3/8/2005 11:41:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Στο Γενικό Κρατικό Αθηνών "Γ. Γεννηματάς" εισήχθη νωρίς το απόγευμα ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Πέτρος Δούκας, έπειτα από παράπονα του για πόνους στο δεξί κάτω άκρο.

    Όπως προέκυψε από τις εξετάσεις ο κ. Δούκας πάσχει από θρόμβωση στο πόδι, όμως η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία. Για προληπτικούς λόγους, ωστόσο, ο υφυπουργός Οικονομίας θα παραμείνει νοσηλευόμενος για δύο ημέρες.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Σούζα τ' αλογάκια"

    3/8/2005 10:50:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η ΑΕΛ αποζημίωσε τους περίπου 6.000 φίλους της που βρέθηκαν στο Αλκαζάρ για να παρακολουθήσουν το πρώτο φιλικό της ομάδας στη θεσσαλική πρωτεύουσα. Το ισόπαλο 2-2 εναντίον του Εργοτέλη δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, όσο η εντυπωσιακή εμφάνιση της ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο, όταν παρατάχθηκε η βασική (έστω και με κάποιες απουσίες) ενδεκάδα με τον Ντένις Σέρμπαν να μαγεύει τον κόσμο της ομάδας.

    Τα πρώτα 45 λεπτά επεφύλασσαν τρία υπέροχα γκολ. Στο 22΄ ο Εργοτέλης προηγήθηκε με εκπληκτικό σουτ του Γιώργου Σαββίδη έξω από την περιοχή.

    Η Λάρισα δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και απάντησε στο 38΄ μετά από εξαιρετική ενέργεια του Σέρμπαν και "ασίστ" στον Παπακώστα, ο οποίος ισοφάρισε.

    Στο 42΄ ο Αλωνεύτης "άδειασε" τρεις παίκτες του Εργοτέλη και έγραψε το 2-1.

    Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δώνης πραγματοποίησε οκτώ αλλαγές, αφήνοντας στο γήπεδο μόνο τους Κοτσόλη, Στουρνάρα, Κατσιαρό από τους παίκτες της αρχικής ενδεκάδας.

    Ακολούθησε και ο Μανώλης Πατεμτζής, με αποτέλεσμα η ποιότητα του αγώνα να πέσει κατακόρυφα. Στο 50΄ ο Νατσέφσκι εκμεταλλεύθηκε αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

    Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε την ΑΕΛ ως εξής:

    Α΄ ημίχρονο: Κοτσόλης, Γκίκας, Γκαλίτσιος, Στουρνάρας, Κατσιαρός, Βέλα Τζούνιορ, Διγκόζης, Παπακώστας, Σέρμπαν, Αλωνεύτης, Κυπαρίσσης.

    Β΄ ημίχρονο: Κοτσόλης (70΄ Κηπουρός), Στουρνάρας, Κατσιαρός, Πάσιος, Φλώρος, Τσιάτσιος, Μπαχράμης, Ζιάγκας, Νεντέλκοβιτς, Καλαντζής, Γαβριλόπουλος.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στο "χ" με Σιόν ο Πανιώνιος

    3/8/2005 10:44:00 μμ

    Ισόπαλος 1-1 με τη Σιόν αναδείχθηκε ο Πανιώνιος, στο τελευταίο του φιλικό επί ελβετικού εδάφους. Οι "κυανέρυθροι" έδειξαν αρκετά κουρασμένοι από την σκληρή προετοιμασία, παρ΄όλα αυτά είχαν αρκετές ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη. Η ελβετική ομάδα (η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της β΄ κατηγορίας στη χώρα της) άνοιξε το σκορ στο 5ο λεπτό με τον Οζιέ, ενώ για τους Νεοσμυρνιώτες ισοφάρισε στο 30΄ ο Δημήτρης Ναλιτζής. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Πανιώνιος κέρδισε πέναλτι με τον Νάβας, όμως ο Μπρέσκα έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο Γιόζεφ Τσάπλαρ χρησιμοποίησε τους: Βάνιακ (46΄ Σωτηρίου), Νάβας (58΄ Μήτρου), Γιαννόπουλος, Μαγκντί, Κοντοδήμος, Μπρέσκα, Γουνδουλάκης (46΄ Μάκος), Φερνάντες, Κιάσσος, Οραβεκ (46΄ Εξουζίδης), Ναλιτζής.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟΚ: Νίκη με Κουβέιτ

    3/8/2005 10:40:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με νίκη με 1-0 επί της Εθνικής Κουβέιτ που συνοδεύτηκε από πολύ καλή εμφάνιση ολοκλήρωσε την προετοιμασία του επί αυστριακού εδάφους ο ΠΑΟΚ. Το μοναδικό τέρμα του "Δικέφαλου" πέτυχε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στο 11΄. Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση, κυρίως στο πρώτο μέρος, όταν έδειξε ιδιαίτερη επιθετική δράση, χωρίς παράλληλα να δώσει το δικαίωμα στους αντιπάλους να φτάσουν στην περιοχή του Φερνάντεζ. Οι "ασπρόμαυροι" αύριο το μεσημέρι, θα επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη. Στην αποστολή δεν θα είναι ο Φατίχ Ακιέλ, ο οποίος απόψε με άδεια θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για να βρεθεί κοντά στην οικογένεια του. ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Ακιέλ (55΄ Ανδράλας), Καρυπίδης (46΄ Μαλεζάς), Μέγκαχεντ, Κουτσόπουλος, Ζαγοράκης (69΄ Βαγγελής), Μπαλάφας (46΄ Ζωγραφάκης), Φουτσίνι (46΄ Εγκωμίτης), Σικαμπάλα (46΄ Χριστοδουλόπουλος), Μίετσελ (55΄ Γιασεμή), Σαλπιγγίδης (76΄ Κάραλιτς).

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στην Ιταλία για μοντάρισμα

    3/8/2005 9:02:00 μμ

    Στο Μπρουσόν της Ιταλίας βρίσκεται από σήμερα η Καλαμαριά όπου τις επόμενες δέκα θα συνεχίσει την προετοιμασία της. Στόχος του Ντράγκαν Κοκότοβιτς το μοντάρισμα της ομάδας μέσα από μια σειρά φιλικών αναμετρήσεων που θα επί ιταλικού εδάφους. "Τα δυνατά φιλικά παιχνίδια που θα δώσουμε στην Ιταλία θα βοηθήσουν την προετοιμασία της ομάδας και εμένα για να βγάλω χρήσιμα συμπεράσματα", σημείωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής των "κόκκινων", λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας. Το πρώτο τεστ της Καλαμαριάς στο Μπρουσόν είναι προγραμματισμένο γι αύριο με την τοπική Αόστα, ομάδα τέταρτης κατηγορίας.

    Ταξίδεψε και ο Ματιάσεβιτς

    Στην αποστολή που ταξίδεψε στην Ιταλία συμπεριλήφθηκε ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός, Βλάντιμιρ Ματιάσεβιτς, ο οποίος αναμένεται να παοκτηθεί τις επόμενες ημέρες, αλλά και ο Βραζιλιάνος Μπρίτο, ο οποίος όμως προορίζεται για δανεικός στο Μεσσηνιακό.

    Αντίθετα, η ΠΑΕ προχώρησε σήμερα, όπως αναμένονταν, σε τερματισμό της συνεργασίας της με τον διεθνή με την Εθνική Ελπίδων της Αλβανίας, Αιμίλιο Μπάρκα.

    [18] Κοινωνία

    Εν βρασμώ ψυχής

    Παραδόθηκε ο δράστης

    3/8/2005 8:31:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας άσκησε σήμερα το μεσημέρι ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου Χανίων στον 25χρονο λιμενικό Μάρκο Σταυρουλάκη, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 32χρονου γαμπρού του Γιώργου Ιτζεΐδη το βράδυ της Κυριακής σε ξενοδοχείο του Ρεθύμνου. Ο 25χρονος παραδόθηκε χθες το βράδυ στην Ασφάλεια Ρεθύμνου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ομολόγησε την πράξη του, είπε όμως στους αστυνομικούς ότι βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής. Έτσι, με την δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Χανίων από τον οποίο πήρε 48ωρη προθεσμία και θα απολογηθεί την Παρασκευή.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 3 August 2005 - 20:54:32 UTC