Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρόμος στην Τεχεράνη
  • [02] Πυρκαγιές σε Εύβοια και Πρέβεζα
  • [03] "Τηλεοπτικό περιοδικό"
  • [04] Αιματηρή επίθεση
  • [05] Στα "πράσινα" ο Τόργκελε
  • [06] Εξαπλώνεται ο ιός Η5Ν1
  • [07] Νέες τρομοσυλλήψεις

    [01] Κόσμος

    Έκρηξη σε βρετανικά γραφεία

    Τρόμος στην Τεχεράνη

    2/8/2005 9:49:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/8/2005 11:49:34 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: REUTERS

    Εκρηκτικός μηχανισμός μικρής ισχύος εξερράγη πριν από λίγο μπροστά από το κτίριο που στεγάζει τα γραφεία των βρετανικών εταιριών British Airways και British Petroleum στην Τεχεράνη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή τραυματίες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο ζημιές στο κτίριο. Παράλληλα, το Ιράν ανακοίνωσε ότι είναι αμετάκλητη η απόφαση του για την επανάληψη των πυρηνικών του δραστηριοτήτων στη μονάδα επεξεργασίας ουρανίου στο Ισφαχάν. Όπως δήλωσε ο Αλι Αγκαμιχαμάντι, εκπρόσωπος του Ανωτάτου Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν "η πολιτική απόφαση έχει ληφθεί, παραδώσαμε την επιστολή στη "Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενεργείας" (ΙΑΕΑ). Η επανάληψη των δραστηριοτήτων είναι αμετάκλητη. Διαψεύδω τις πληροφορίες για την όποια καθυστέρηση".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ξαναρχίζουν τις πυρηνικές δραστηριότητες

    [02] Κοινωνία

    Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

    Πυρκαγιές σε Εύβοια και Πρέβεζα

    2/8/2005 8:27:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/8/2005 11:03:23 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Υπό πλήρη έλεγχο είναι οι πυρκαγιές στα Ψαχνά Ευβοίας και στην Άνω Ράχη Πρέβεζας. Σε επιφυλακή παραμένει ο κρατικός μηχανισμός, εν όψει των υψηλών θερμοκρασιών του επόμενου τριημέρου. Έκκληση της ΔΕΗ στους καταναλωτές για περιορισμό της χρήσης ενεργοβόρων συσκευών. "Δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος εάν συνεχιστεί η συμπαράσταση του κοινού στην έκκληση για μείωση της κατανάλωσης ρεύματος κατά τις ώρες 11 με 3", τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 ο γενικός Διευθυντής Διαχείρισης και Ανάπτυξης Δικτύων της ΔΕΗ, Γρηγόρης Αντωνόπουλος. Εν τω μεταξύ, δύο έκτακτα βοηθήματα θα πάρουν οι πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, όπως αποφασίστηκε την Δευτέρα σε σύσκεψη μεταξύ του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά, του νομάρχη Ανατολικής Αττικής, Λεωνίδα Κουρή και των δημάρχων της περιοχής. "Για το ποια σπίτια είναι αυθαίρετα ή όχι το θέμα είναι ακόμη ανοιχτό", δήλωσε στη ΝΕΤ ο δήμαρχος Ραφήνας Ανδρέας Κεχαγιόγλου. Έκτακτο συμβούλιο συγκαλείται σήμερα στο δήμο, με τη συμμετοχή του νομάρχη και των βουλευτών της περιοχής.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βοήθεια στους πυροπαθείς

    Πρωτομηνιά με καύσωνα

    [03] Κόσμος

    Στόχος η ανάπτυξη διαδραστικής σχέσης

    "Τηλεοπτικό περιοδικό"

    2/8/2005 9:24:00 πμ

    Πηγή: REUTERS

    Τις εκπομπές του νέου καλωδιακού τηλεοπτικού δικτύου Current TV, εγκαινίασε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Αλ Γκορ. Το κανάλι προβάλει προγράμματα σύντομης διάρκειας με στόχο τους τηλεθεατές ηλικίας από 18 έως 34 χρόνων, ενώ η έναρξη του έγινε ένα χρόνο μετά την πρωτοβουλία του Αλ Γκορ να τεθεί επικεφαλής ομάδας επενδυτών, που εξαγόρασαν από την Vivendi Universal, έναντι άγνωστου ποσού, το καλωδιακό κανάλι Newsworld International. Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε "τηλεοπτικό περιοδικό" το νέο κανάλι, που στόχο έχει την ανάπτυξη διαδραστικής σχέσης με τους τηλεθεατές. Τα προγράμματα που προβάλονται έχουν διάρκεια από μερικά δευτερόλεπτα έως 15 λεπτά και παράγονται είτε από επαγγελματίες, είτε από τηλεθεατές.

    "η νέα γενιά θέλει να ελέγχει τα δικά της Μέσα"

    Όπως είχε δηλώσει ο Αλ Γκορ τον προηγούμενο μήνα σε τηλεκριτικούς, το κανάλι Current προσκαλεί τη νέα γενιά, που έχει στη διάθεσή της ψηφιακά μέσα, από μικρές και καλές κάμερες μέχρι συστήματα παραγωγής εικόνας σε φορητούς υπολογιστές, να κάνουν τηλεόραση, προσθέτοντας ότι "η νέα γενιά θέλει να ελέγχει τα δικά της Μέσα. Θέλουν τα προσωποποιημένα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας".

    Ορισμένοι αναλυτές υποδέχτηκαν τη λειτουργία του νέου καναλιού ως ένα πιθανό μεταβατικό σημείο στην ιστορία της τηλεόρασης, καθώς εστιάζει το ενδιαφέρον του στην πρόσκληση ατόμων να δημιουργήσουν τηλεοπτικό προϊόν για μαζική τηλεθέαση.

    [04] Κόσμος

    Αιματηρή επίθεση

    2/8/2005 7:29:00 πμ

    Έντεκα Κολομβιανοί αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους από επίθεση ανταρτών στη Σιέρα Νεβάδα δε Σάντα Μάρτα, βορειοδυτικά της Κολομβίας, ανακοίνωσε στη Μπογκοτά ο πρόεδρος της χώρας, Αλβάρο Ουρίμπε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί, επέβαιναν σε ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού, το οποίο ανατίναξαν οι αντάρτες με εκρηκτικά. Στη Σιέρα Νεβάδα δε Σάντα Μάρτα δρουν αρκετές ένοπλες ομάδες, μεταξύ των οποίων οι ακροαριστερές FARC και ELN, αλλά και ακροδεξιοί παραστρατιωτικοί.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στα "πράσινα" ο Τόργκελε

    2/8/2005 11:26:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στο πρόσωπο του διεθνούς Ούγγρου σέντερ φορ της Κρίσταλ Πάλας, Σάντορ Τόργκελε βρήκε ο Παναθηναϊκός τον άνθρωπο που θα αντικαταστήσει επάξια το κενό που άφησε στους πράσινους ο Μιχάλης Κωνσταντίνου. Ο 23χρονος Μαγυάρος άσος, που την περίοδο 2003-2004 αγωνίστηκε στην ΜΤΚ Βουδαπέστης και στη συνέχεια μεταπήδησε στην πρέμιερσιπ είναι 5 φορές διεθνής και με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και έχει πετύχει τρία γκολ. Σήμερα εξάλλου αναμένεται να έρθει στην Αθήνα για να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Αύριο θα παρουσιαστεί και επίσημα από τη διοίκηση του "τριφυλλιού" μαζί με τα υπόλοιπα φετινά αποκτήματα της ομάδας.

    [06] Υγεία

    Εξαπλώνεται ο ιός Η5Ν1

    2/8/2005 11:01:00 πμ

    Στην περιοχή Τζουμπέν της Σιβηρίας εντοπίστηκαν κρούσματα της γρίπης των πουλερικών. Ο επικεφαλής της κτηνιατρικής υπηρεσίας της κυβέρνησης Μιχαϊλ Πομπερέσνι δήλωσε στο πρακτορείο Ιτάρ-Τας ότι "ο ιός της γρίπης των πτηνών ανιχνεύτηκε σε πουλερικά της περιοχής, 2.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας". Τις τελευταίες ημέρες αναφέρθηκε η μετάδοση του ιού Η5Ν1 σε πουλερικά σε πολλές περιοχές της κεντρικής Σιβηρίας. Ο ιός αυτός μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο. Μετά το θάνατο τουλάχιστον 2.300 πουλερικών τον περασμένο μήνα στην περιοχή Νοβοσιμπίρσκ, οι αρχές επιβεβαίωσαν νέα έξαρση στη γειτονική περιοχή Αλτάι στα σύνορα με την Κίνα. Στην περιοχή Γκλουμπόκογιε όπου πέθαναν 300 πάπιες, χήνες και κοτόπουλα, επιβλήθηκε καραντίνα. Από τον ιό πέθαναν 400 πτηνά στην περιοχή Ομσκ δυτικά του Νοβοσιμπίρσκ.

    [07] Κόσμος

    21 οι ύποπτοι στο Λονδίνο

    Νέες τρομοσυλλήψεις

    2/8/2005 12:03:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/8/2005 12:59:15 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC, Γαλλικό Πρακτορείο, ΝΕΤ 105.8

    Μετά από επιδρομή σε τρία σπίτια στο νότιο Λονδίνο, η βρετανική αστυνομία έχει στα χέρια της άλλους δύο υπόπτους για τις αποτυχημένες βομβιστικές απόπειρες της 21ης Ιουλίου. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της βρετανικής μητροπολιτικής αστυνομίας, οι δύο συλλήψεις έγιναν με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο και οι έρευνες εστιάστηκαν σε δύο σπίτια στο Στόκγουελ, όπου στο ένα βρέθηκε ο ένας ύποπτος και ένα στο Κλάπχαμ, όπου βρέθηκε ο άλλος. Οι δύο άνδρες έχουν προσαχθεί για ανάκριση και ανέβασαν σε 21 τον αριθμό των υπόπτων για τις επιθέσεις της 21ης Ιουλίου, που έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται.

    Απήγγειλαν κατηγορίες στον Χουσεΐν

    Στο μεταξύ, η ιταλική δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες με βάση τον ιταλικό αντιτρομοκρατικό νόμο στον 27χρονο Οσμάν Χουσεΐν, ο οποίος είναι ύποπτος για τις επιθέσεις της 21ης Ιουλίου στο Λονδίνο, παρά τις εκτιμήσεις της ιταλικής αστυνομίας ότι δεν έχει καμία σχέση με διεθνή τρομοκρατικά κυκλώματα.

    Συγκεκριμένα ο Χουσεΐν κατηγορείται για διεθνή τρομοκρατία και για κατοχή πλαστών εγγράφων.

    Ωστόσο νωρίτερα, η αστυνομία είχε δηλώσει ότι κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων προέκυψε ότι ο Χουσεΐν δεν ανταποκρίνεται στο προφίλ ενός μέλους μίας μεγάλης και οργανωμένης τρομοκρατικής ομάδας με διασυνδέσεις το εξωτερικό. Ο Χουσεΐν, γνωστός και ως Ισαάκ Χαμντί θα συνεχίσει να κρατείται στην Ιταλία και η απόφαση της ιταλικής δικαιοσύνης είναι άσχετη με την προσπάθεια από τη Βρετανία έκδοσής του στη Γηραιά Αλβιόνα.

    Ο Κάρλο Ντι Στέφανο, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Ιταλίας, δήλωσε, πως οι δύο αδερφοί του Χουσεΐν, οι οποίοι επίσης έχουν συλληφθεί, δε φαίνεται να έχουν σχέση με τη διεθνή τρομοκρατία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Δεν είμαι μέλος της Αλ Κάιντα"


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 2 August 2005 - 8:50:47 UTC