Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση"
  • [02] Αντισυνταγματική η ποσόστωση για τις γυναίκες
  • [03] Ένοχος ο δολοφόνος Βρετανού ακτιβιστή
  • [04] Στέλνουν τον Δέλλα στη Σέλτικ
  • [05] "Κανονιέρης" ο Χλεμπ
  • [06] Ο Βοτανικός πήγε Μαξίμου
  • [07] ΠΑΟ : Ανανεώσεις και αποχωρήσεις
  • [08] Μαρούσι : Περιμένοντας το αύριο
  • [09] Ολυμπιακός : Είναι πολλά τα λεφτά ...Σπανούλη
  • [10] Δις χρυσός ο Γρηγοριάδης
  • [11] "Ενσυνείδητη αμέλεια"
  • [12] "Σύσκεψη κορυφής" στον Ιωνικό

    [01] Πολιτική

    Ζητά η Γ.Γ. του ΚΚΕ

    "Να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση"

    27/6/2005 9:58:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Επίθεση στην πολιτική και τις θέσεις των δύο μεγάλων κομμάτων, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΝ, εξαπέλυσε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας, σε εκδήλωση του ΚΚΕ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Για να αλλάξει η σημερινή κατάσταση, η λύση δεν είναι τα δύο κόμματα, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν πρόκειται να αλλάξουν πολιτική, σημείωσε η κ. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι η λύση θα δοθεί από το λαϊκό κίνημα, όταν αλλάξει δρόμο και προς την κατεύθυνση αυτή, ενάντια, δηλαδή, στα αντιδραστικά σχέδια ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και Ε.Ε. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το "όχι" του γαλλικού και ολλανδικού δημοψηφίσματος. Για τον ΣΥΝ, είπε ότι η πρότασή του δεν είναι εναλλακτική όπως ισχυρίζεται, αλλά πρόταση διαχείρισης, γιατί κινείται κάτω από την ομπρέλα της ανταγωνιστικότητας.

    Κάλεσμα για αντίσταση

    Η Γ.Γ. του ΚΚΕ έκανε ανάλυση των αποτελεσμάτων της πρόσφατης Συνόδου της Ε.Ε. και κατηγόρησε, εκτός από τα δύο κόμματα, και το Συνασπισμό, που από το 1992 με το συνθήκη του Μάαστριχτ συνέβαλαν στην πορεία που ακολουθούν σήμερα η Ε.Ε και η χώρα μας.

    Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους σε αντίσταση κατά των νέων αντιδραστικών μέτρων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ζητώντας να αναπτυχθεί το ταξικό εργατικό κίνημα με πρωτοπορία τη νεολαία και τις γυναίκες.

    Επίσης, ανέφερε ότι πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, για να ανοίξει ο δρόμος πολιτικών ανακατατάξεων και της εναλλακτικής λύσης.

    Αναφερόμενη στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης το 2006, είπε ότι η μάχη των τοπικών εκλογών παίρνει γενικό πολιτικό χαρακτήρα.

    Πρόσθεσε δε ότι όσοι θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη γενική πολιτική Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ με μοχλό την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρέπει να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και των συνεργαζόμενων με αυτό δυνάμεων.

    [02] Κοινωνία

    Αποφάσισε η Ολομέλεια του ΣτΕ

    Αντισυνταγματική η ποσόστωση για τις γυναίκες

    27/6/2005 9:34:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Αντισυνταγματική έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την ποσόστωση σε βάρος των γυναικών κατά τη διεξαγωγή των διαγωνισμών για προσλήψεις στο Δημόσιο. Με την ομόφωνη αυτή απόφαση δικαιώθηκε γυναίκα, η οποία δεν προσελήφθη στο Σώμα Συνοριοφυλάκων κατά τον διαγωνισμό του 2001, του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι, μετά τις αναθεωρημένες διατάξεις του Συντάγματος, δεν προβλέπεται κανένας περιορισμός στην ισότητα των δύο φύλων και δεν παρέχεται ούτε στο νομοθέτη η αρμοδιότητα να θέτει περιορισμούς. Με το σκεπτικό αυτό, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ακύρωσε τον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

    [03] Μ. Ανατολή

    Ένοχος ο δολοφόνος Βρετανού ακτιβιστή

    27/6/2005 10:01:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: BBC - ΑΠΕ

    Το νήμα της ζωής του 22χρονου Βρετανού ακτιβιστή Τομ Χέρνταλ κόπηκε πρόωρα το 2003 στα εδάφη της Γάζας από τις σφαίρες ενός Ισραηλινού στρατιώτη. Σήμερα ο στρατιώτης Ταϊσίρ Ουαχίμπ κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

    Περίπου 50 άτομα πλημμύρισαν τη μικρή αίθουσα του ισραηλινού στρατοδικείου για να ακούσουν την ετυμηγορία, η ανάγνωση της οποίας κράτησε πάνω από μία ώρα. Η οικογένεια του αδικοχαμένου νεαρού φοιτητή δήλωσε δικαιωμένη από την απόφαση του δικαστηρίου, χωρίς να κρύψει την οργή της για το δράστη.

    Ο Τομ Χέρνταλ που ήταν μέλος του φιλοπαλαιστινιακού Κινήματος Διεθνούς Αλληλεγγύης (ISM) βρισκόταν στην πόλη Ράφα στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μαζί με ομάδα που λειτουργούσε ως ανθρώπινη ασπίδα. Την ώρα που δέχθηκε τη θανάσιμη βολή στο κεφάλι, βοηθούσε παιδιά να διασχίσουν ένα δρόμο για να καλυφθούν, καθώς γύρω τους μαίνονταν βίαια επεισόδια.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες ο Ταϊσίρ Ουαχίμπ ήταν ακροβολισμένος σε στρατιωτικό παρατηρητήριο και σημάδεψε με τηλεσκοπική διόπτρα το νεαρό φιλειρηνιστή. Ο Χέρνταλ πέθανε σε νοσοκομείο του Λονδίνου τον Ιανουάριο του 2004, αφού παρέμεινε σε κωματώδη κατάσταση για 9 μήνες.

    Αρχικά ο ισραηλινός στρατός αμφισβήτησε τις κατηγορίες , αλλά τελικά κατόπιν βρετανικών πιέσεων υποχώρησε και διέταξε εις βάθος έρευνα. Η ποινή του Ουαχίμπ, που καταδικάστηκε επίσης για παρακώλυση της δικαιοσύνης, για ψευδομαρτυρία και παρότρυνση σε ψευδομαρτυρία, θα ανακοινωθεί στις 5 Ιουλίου από το στρατοδικείο της Καστίνα, κοντά στο Άσκελον, στο νότιο Ισραήλ.

    [04] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στέλνουν τον Δέλλα στη Σέλτικ

    27/6/2005 10:58:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Από Ιταλία και τη Ρώμη, στη Σκωτία και τη Σέλτικ ο Τραϊανός Δέλλας; Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί με δηλώσεις του στους «Evening Times», ο ατζέντης του Πρωταθλητή Ευρώπης, Μαουρίτσιο Τονίκι. Μετά τη Ρόμα, ο Δέλλας, ψάχνει να βρει ένα σύλλογο που "θα πληροί της προϋποθέσεις", και η Σέλτικ κατέχει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του αφού θα αγωνιστεί φέτος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Τονίκι είπε συγκεκριμένα : "Έχω συζητήσει με τον Πίτερ Λοουελ και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η Σέλτικ ενδιαφέρεται για τον Δέλλα. Βρισκόμαστε σε μια περίδο όπου θέλουμε να ολοκληρώσουμε τη μεταγραφή του πελάτη μου όσο το σύντομα έτσι ώστε να γνωρίσει τους συμπαίκτες του και να προετοιμαστεί για τη νέα σεζόν όσο το δυνατόν καλύτερα. Γνωρίζω ότι η Σέλτικ θα χρειστεί να περάσει δύο προκριματικούς γύρους για να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό το γνωρίζει και ο Δέλλας". Παράλληλα, αποκάλυψε πως υπάρχει ενδιαφέρον και από Γαλλία και Γερμανία, "αλλά η πρώτη προτεραιότητά του είναι να μεταγραφεί σε έναν σύλλογο που θα μετέχει στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς".

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Κανονιέρης" ο Χλεμπ

    27/6/2005 8:45:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Παίκτης της Άρσεναλ πρέπει να θεωρείται από σήμερα ο Λευκορώσος Αλεξάντερ Χλεμπ. Ο άσος της Στουτγκάρδης, εφόσον περάσει με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια εργασίας, θα αποτελέσει την πρώτη φετινή μεταγραφή του Αρσέν Βενγκέρ. Τα βρετανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι οι "κανονιέρηδες" και η Στουτγκάρδη έχουν συμφωνήσει σε ένα ποσό της τάξης των 10 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 15 εκ. ευρώ) για τον παίκτη, που μετράει 130 συμμετοχές κατά τη διάρκεια της πενταετούς παραμονής του στην Μπουντεσλίγκα και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πρωταθλήματος.

    Είμαι ενθουσιασμένος δήλωσε ο Βενγκέρ

    Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, ο Βενγκέρ δεν μπόρεσε να κρύψει την ικανοποίησή του για τη μεταγραφή: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Αλεξάντερ Χλεμπ αποφάσισε να έρθει στην ομάδα μας. Είναι ένας παίκτης τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα και νομίζω ότι θα προσθέσει ποιότητα στην ομάδα μας. Έχει αποδείξει τις ικανότητές του στην Μπουντεσλίγκα και σίγουρα έχει το δυναμικό για να τα πάει εξίσου καλά και στην Άρσεναλ".

    Από την πλευρά του, ο Χλεμπ είπε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δόθηκε αυτή η φανταστική ευκαιρία να φορέσω τη φανέλα της Άρσεναλ. Είναι ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία και πολλούς παίκτες παγκόσμιας κλάσης".

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ο Βοτανικός πήγε Μαξίμου

    27/6/2005 8:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/6/2005 9:10:30 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, είχε σήμερα η Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, με κύριο θέμα συζήτησης το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού. Η κα Μπακογιάννη παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο, διευκρινίζοντας στον κ. Καραμανλή, ότι το έργο εντάσσεται στο φάκελο διεκδίκησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2012, ενώ δεν αποσαφήνισε τον τρόπο χρηματοδότησης.

    Καταρχήν θετικός ο Καραμανλής

    Η κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2006 και να ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο ετών.

    Το σχέδιο αφορά όλη την ευρύτερη περιοχή, έκτασης 200 στρέμματων, εκ των οποίων τα 80 προορίζονται για την κατασκευή του γηπέδου και των εμπορικών χώρων και τα υπόλοιπα 120 θα καλυφθούν από πράσινο.

    Όσο για το χώρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, θα καλυφθεί από πράσινο, ενώ προβλέπεται και η κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του τοπικού σταθμού του μετρό.

    Κατά την έξοδό της, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε: "Παρουσιάσαμε στον πρωθυπουργό, τα βασικά σημεία του επιχειρησιακού σχεδίου ανάπλασης του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με τη δημιουργία, ενός μεγάλου αθλητικού κέντρου, στην περιοχή του Βοτανικού. Ένα σχέδιο, το οποίο, πιστεύουμε, ότι θα δημιουργήσει μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα. Θα αναπλάσει την περιοχή και ταυτόχρονα θα προσθέσει πάρα πολύ πράσινο".

    Η κ. Μπακογιάννη απαντώντας σε ερώτηση αν το σχέδιο άρεσε στον κ. Καραμανλή, απάντησε: "Πιστεύω, πως ναι".

    Τα φιλικά στην Ιταλία

    Εν τω μεταξύ, οριστικοποιήθηκε και ανακοινώθηκε σήμερα το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων που θα δώσει ο Παναθηναϊκός κατά την περίοδο της προετοιμασίας, που θα κάνει στην Ιταλία.

    Στο πιο δυνατό τεστ των "πρασίνων" ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Ρόμα κατά την παραμονή τους στην Ιταλία. Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τους "τζιαλορόσι" στις 30 Ιουλίου (20.30) στο γήπεδο του Μπολζάνο, μία μέρα πριν επιστρέψει στην Αθήνα έχοντας ολοκληρώσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

    Η αποστολή αναχωρεί στις 9 Ιουλίου για το Μπόρμιο και το απόγευμα της 21ης του ίδιου μήνα θα γίνουν τα "αποκαλυπτήρια" εναντίον της τοπικής ομάδας.

    Δύο ημέρες αργότερα (23/7, 20:00) θα παίξουν με τη Μόντσα και στη συνέχεια θα μετακομίσουν στο Μεράνο (24-31 Ιουλίου) όπου θα δώσουν ακόμη ένα φιλικό εναντίον της Λιβόρνο στο γήπεδο του Τρέντο (26/7, 20:30).

    [07] Μπάσκετ

    ΠΑΟ : Ανανεώσεις και αποχωρήσεις

    27/6/2005 10:16:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Εξελίξεις αναμένονται στους νταμπλούχους Ελλάδας, μετά την συνάντηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και των αδελφών Γιαννακόπουλων. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού θέλει να "κρατήσει" τους παίκτες κλειδιά, με άμεση προτεραιότητα τους Τσαρτσαρή, Χατζηβρέττα και Παπανικολάου, οι οποίοι θα συναντηθούν με τους εκπροσώπους τους. Ως γνωστών, η εισήγηση του Ομπράντοβιτς είναι θετική και για τους τρεις.

    Τρεις σίγουροι και ο Διαμαντόπουλος κοντά

    Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, αναμένεται να συναντηθούν οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι με τον εκπρόσωπο των Τσαρτσαρή και Παπανικολάου. Αμφότεροι θέλουν να παραμείνουν σους πράσινους, και όπως όλα δείχνουν, θα είναι και τη νέα χρονιά στο "χέρι" του Ομπράντοβιτς. Μοναδική περίπτωση να "μην τα βρουν" είναι -ειδικά ο Παπανικολάου- υπερβολικές οικονομικές απαιτήσεις.

    Παίκτης των νταμπλούχων θα παραμείνει και ο Νίκος Χατζηβρέττας. Μέχρι την Πέμπτη θα έχει συναντηθεί και ο διεθνής γκαρντ με τους αδελφούς Γιαννακόπουλους και κατά τα φαινόμενα θα υπογράψει νέο συμβόλαιο που θα του προσφέρει ο Παναθηναϊκός.

    Στα πράσινα θα παραμείνει, όπως όλα δείχνουν και ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος, καθώς ο Παναθηναϊκός θα ανανεώσει μονομερώς το συμβόλαιο, όπως προβλέπεται στην αρχική συμφωνία. Ο διεθνής γκαρντ, πάντως έχει οψιόν να μείνει ελεύθερος, αλλά οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι είναι έτοιμοι να τα "χώσουν" προκειμένου να κρατήσουν τον κορυφαίο αμυντικό της Ευρωλίγκα φέτος

    Από μακριά το παρελθόν

    Στις τάξεις του Παναθηναϊκού από την άλλη, δεν φαίνεται να είναι ο Ιμπραήμ Κουτλουάι και ο Λόνι Μπάξτερ. Η δοίκηση των πράσινων έχει πρώτιστος τα θέματα ανανέωσης, κάτι που δεν υπάρχει στα πλάνα της ομάδας. Πάντως για την περίπτωση του Τούρκου, όλα είναι πιθανά.

    Ερωτηματικό παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με την περίπτωση του Μάικ Μπατίστ, αλλά και του Βλάντο Σκεπάνεβιτς. Ο Αμερικανός έκανε πολύ καλή χρονιά και η παραμονή του είναι πιθανή, κάτι που δεν ισχύει για τον Σέρβο γκαρντ, ο οποίος δεν έδωσε τα αναμενόμενα.

    Δανεικός αναμένεται να δοθεί ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ενώ δύσκολα θ ανανεώσει ο Ντούσαν Σάκοτα, αφού το συμβόλαιό του προβλέπει απαγορευτικό ποσό αν ανανεωθεί.

    Αναμονή υπάρχει και στο θέμα του Πάτρικ Φεμερλινγκ. Ο Γερμανός σέντερ έχει κλειστό συμβόλαιο με τους πράσινους για να το σπάσει θα πρέπει να υπάρχει συμβιβασμός, ώστε να αποχωρήσει. Αν τελικά δεν τα βρουν, ο Φέμερλινκ θα παραμείνει και του χρόνου.

    Θετική θα είναι η εισήγηση του Ομπράντοβιτς για τον Ντάριλ Μίντλετον, αν και εφόσον προσκομίσει ιατρική βεβαίωση πως είναι σε θέση ν ακολουθήσει τους ρυθμούς του πρωταθλητισμού. Τέλος, τις διακοπές συνεχίζουν οι Αλβέρτης, Λάκοβιτς και Καλαϊτζής, οι οποίοι έχουν επίσης κλειστό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και η παραμονή τους είναι δεδομένη.

    Στο μεταξύ, τα εισιτήρια διαρκείας της περιόδου 2005-2006 είναι στη διάθεση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού από σήμερα, καθώς το πρωί τέθηκαν σε κυκλοφορία. Ίδιες με τις περυσινές παρέμειναν οι τιμές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ο Λάκοβιτς MVP της περιόδου

    [08] Μπάσκετ

    Μαρούσι : Περιμένοντας το αύριο

    27/6/2005 9:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Αύριο θα υπάρξουν τα σπουδαία στην ομάδα του Αμαρουσίου. Την Τρίτη το μεσημέρι έχει οριστικοποιηθεί το τελευταίο ραντεβού μεταξύ της διοίκησης του Αμαρουσίου και του Παναγιώτη Γιαννάκη, από το οποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το θέμα της παραμονής ή μη του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο της ομάδας. Σε αυτό θα δώσει το «παρών» ο πρόεδρος, Άρης Βωβός, ο πατέρας του, Μπάμπης Βωβός, και ο διευθύνων σύμβουλος Παναγιώτης Αλεξανδρής.

    Όλα ρευστά

    Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα το τι θα γίνει αύριο. Το μόνο δεδομένο μέχρι στιγμής είναι πως ο "Τίγρης" θέλει να είναι και του χρόνου ο τεχνικός των κιτρινόμαυρων. Όμως, υπάρχουν πολλά παρακλάδια στην υπόθεση, καθώς πολλά θα εξαρτηθούν από το ύψος του μπάτζετ της επόμενης αγωνιστικής σεζόν, το οποίο θα του καθορίσει αύριο ο Άρης Βωβός. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας δεν θα δεχθεί τη μείωση της τάξης του

    Δεδομένη είναι επίσης η δυσανασχέτηση του Άρη Βωβού με τα δημοσιεύματα προ εβδομάδων για επαφές Γιαννάκη με την Μπενετόν Τρεβίζο.

    Με όλα αυτά λοιπόν, κανένας δεν μπορεί να πει τι θα γίνει αύριο. Ωστόσο, αν τα βρουν σε αυτούς τους τομείς, τότε είναι πολύ πιθανό να οριστικοποιηθεί η συμφωνία. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έκανε επίσημη προφορική πρόταση στον Βαγγέλη Αγγέλου -άμεσο συνεργάτη του Παναγιώτη Γιαννάκη- να τον ακολουθήσει στη Ντιναμό Μόσχας, όπουτ ως γνωστών είναι ο νέος τεχνικός της ομάδας.

    [09] Μπάσκετ

    Ολυμπιακός : Είναι πολλά τα λεφτά ...Σπανούλη

    27/6/2005 9:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τέλος στις επαφές του Ολυμπιακού, όσον αφορά την απόκτηση του Βασίλη Σπανούλη, έβαλε σήμερα ο μάνατζερ του διεθνούς πλέι μέικερ. Ο εκπρόσωπος του Αμαρουσίου ζήτησε το ποσό των 1,1 εκατομμυρίων ευρώ για συμβόλαιο τριών χρόνων (1,5 μαζί με τα πριμ), κάτι που ήταν απαγορευτικό για την κόκκινη διοίκηση και έτσι έλαβε τέλος στο θέμα της απόκτησης του Σπανούλη. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Ολυμπιακός στρέφεται αλλού, με τον Αμερικανό πλέί μέικερ, Τάιους Έντνι να είναι η πρώτη επιλογή.

    Ψάχνει για "τριάρι"

    Όσον αφορά τη θέση τρία, ο Ολυμπιακός, εξετάζει την περίπτωση του Αντώνη Φώτση, αν και εφόσον μείνει ελεύθερος. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και νυν της Ρεάλ, εχθές και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, (μετά την επιβλητική τάπα που «έριξε» στον Καλντερόν στα τελευταία δευτερόλεπτα του πέμπτου τελικού με την Ταού, για το ισπανικό πρωτάθλημα και «χάρισε» τη νίκη και τον τίτλο στην Ρεάλ Μαδρίτης), και πλέον είναι πολύ δύσκολη η απόκτηση του από οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης.

    Από εκεί και πέρα, οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Μιχάλη Κακιούζη, μόνο όμως αν "πέσουν χρηματικά" οι υπερβολικές απαιτήσεις, (ζητά 700.000 ευρώ για έναν χρόνο)". Όσο για τον Βασιλόπουλο, η υπόθεση έχει «παγώσει», λόγω των διοικητικών προβλημάτων στον ΠΑΟΚ.

    Τέλος, οι κόκκινοι περιμένουν την επισημοποίηση της συνεργασίας με τον Εουρέλιους Ζουκάουσκας, αφού ως γνωστών υπάρχει ήδη προφορική συμφωνία με τον τεχνικό της ομάδας, Γιόνας Καζλάουσκας.

    [10] Δις χρυσός ο Γρηγοριάδης

    27/6/2005 10:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/6/2005 10:46:26 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Η κολύμβηση και η σκοποβολή συνεχίζουν να προσφέρουν διακρίσεις και μετάλλια στην Ελλάδα στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλμερία. Ένα χρυσό ένα ασημένιο και ένα χάλκινο σήμερα η συγκομιδή στον υγρό στίβο, και ακολούθησαν δύο ασημένια, ένα στη σκοποβολή και ένα στην πάλη. Το χρυσό στη χώρα μας, το έφερε ο Αριστείδης Γρηγοριάδης στα 50 μέτρα ύπτιο, αφού στον τελικό του αγωνίσματος κάλυψε την απόσταση σε 55 δεύτερα 75 εκατοστά. Στο ίδιο στυλ είχε κατακτήσει και το χρυσό στα 100μ. Λίγο αργότερα ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 1.500μ. ελεύθερο, με επίδοση 15 λεπτά 24.84. Το χορό των μεταλλίων για την κολύμβηση είχε ανοίξει η Ζωή Δημοσχάκη που νωρίτερα, είχε κατέκτησει την τρίτη θέση στα 200 μέτρα ελεύθερο, καλύπτοντας την απόσταση σε 2:00.67 . Το δεύτερο ασημένιο της ημέρας, ήρθε από μια 21χρονη αθλήτρια στην σκοποβολή, την Μαρία Παπαδάκη, που στο αεροβόλο πιστόλι στα 10μ. πέτυχε επίδοση 483,3. Το τρίτο σήμερα για τα ελληνικά χρώματα, ασημένια μετάλλιο, ήρθε από την Πάλη. Ο Γιώργος Κουτσιούμπας, στην κατηγορία των 96 κιλών στον τελικό της διοργάνωσης, ηττήθηκε στον τελικό με 2-1 (14-3 στα σημεία) από τον Αιγύπτιο Καράμ Ιμπραχίμ, κατακτόντας τη δεύτερη θέση.

    Τα υπόλοιπα αποτελέσματα

    Επίσης στη κολύμβηση την τέταρτη θέση κατέκτησε η ομάδα μας και στα 4x200 αποτελούμενη από τις Μελαχροινού, Δημοσχάκη, Λυμπερτά, Κωστή με χρόνο 8:16.92., ο Δημήτρης Μαγγανάς στα 200μ. ελεύθερο με 1:50.44, η Ιωάννα Πάχη στα 50μ. πεταλούδα με 28.06. Στην ίδια απόσταση η Ειρήνη Καβαρνού ήρθε πέμπτη με 28.10.

    Την έκτη θέση στα 1500μ. ελεύθερο κατέλαβε ο 1.500μ. ελεύθερο, ο Διογένης Τσιτουρίδης με 16:07.18, ενώ την έβδομη θέση πήραν η Ελένη Κωστή με 2:03.89 στα 200μ. ελεύθερο και η Κατερίνα Μπλιάμου με 1:04.72 στα 100μ. ύπτιο. Στην ίδια απόσταση στους άνδρες ο Μάρκος Νικολόπουλος πήρε την όγδοη θέση με 57.67.

    Στην άρση βαρών, πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Χαρίκλεια Καστρίτση που κατέκτησε την 4η θέση στο ζετέ της κατηγορίας των 58κ..

    Σημαντικό βήμα για πρόκριση στην τετράδα του Μεσογειακού τουρνουά βόλεϊ Γυναικών έκανε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μετά τη νίκη επί της Ισπανίας με 3-1 σετ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Α` ομίλου της διοργάνωσης. Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, που μεθαύριο αντιμετωπίζει την Αλβανία, βρίσκεται στη δεύτερη θέση του Α` ομίλου με τρεις βαθμούς, όσους δηλαδή και η Ισπανία, ενώ προηγείται η Τουρκία με τέσσερις βαθμούς.

    Νίκη επί της ιταλίας πέτυχε η ομάδα μπάσκετ των γυναικών με 80-72 επί της Ιταλίας. Αυτή είναι η πρώτη νίκη της Ελλάδας στο τουρνουά. Αν η Ιταλίας ηττηθεί αύριο από την Κροατία θα προκριθεί στις τέσσερις της διοργάνωσης. Στην πρεμιέρα του τουρνουά μπάσκετ των γυναικών η Μεσογειακή ομάδα ηττήθηκε από την Κροατία για τον Α΄ Όμιλο.

    Πρόκριση, παρά την ήττα, και για την Εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μα συγκρότημα έχασε από την Ισπανία, σε αγώνα για τον 2ο προκριματικό όμιλο, αλλά κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά. Εκεί, θα αντιμετωπίσει την Εθνική ομάδα της Κροατίας την Τετάρτη (21:30)

    [11] Κοινωνία

    "Ενσυνείδητη αμέλεια"

    27/6/2005 10:15:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε τη Δευτέρα ο δημόσιος κατήγορος στη δίκη για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, σε μια μαραθώνια αγόρευσή του, που διήρκησε έξι ολόκληρες ώρες. Ο εισαγγελέας τη έδρας απέδωσε ενσυνείδητη αμέλεια για τις ανθρωποκτονίες στους τέσσερις από τους έξι κατηγορουμένους, ενώ ζήτησε την διερεύνηση του ποσοστού ευθύνης του οδηγού του λεωφορείου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ευθύνες κατά πάντων

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Σύσκεψη κορυφής" στον Ιωνικό

    27/6/2005 8:40:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στην τελική ευθεία μπήκε από σήμερα ο σχεδιασμός του Ιωνικού για τη νέα αγωνιστική περίοδο, με τη "σύσκεψη κορυφής", που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία των επιχειρήσεων Κανελλάκη και στην οποία μετείχαν ο μεγαλομέτοχος, Χρήστος Κανελλάκης, ο προπονητής της ομάδας, Σάκης Τσιώλης, ο γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος, Παναγιώτης Νταής και ο διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Ξανθόπουλος. Στη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος, το θέμα της προετοιμασίας της ομάδας, ο σχεδιασμός και φυσικά τα μεταγραφικά. Με δεδομένο ότι διατηρήθηκε ο βασικός κορμός της περσινής περιόδου, οι ιθύνοντες της ομάδας της Νίκαιας εξέτασαν λεπτομερώς τις προτάσεις για την απόκτηση ποδοσφαιριστών, που έχουν στα χέρια τους και καθορίστηκε η «στρατηγική» με την οποία θα κινηθεί ο Ιωνικός.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 27 June 2005 - 20:51:34 UTC