Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξέφρενη κούρσα του μαύρου χρυσού
  • [02] Στη χωματερή Α. Λιοσίων η λυματολάσπη
  • [03] Συλλήψεις για επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ιράκ
  • [04] Συντριβή πυραύλου στη Σιβηρία
  • [05] Πιέσεις Σαρόν προς Αμπάς
  • [06] Δολοφόνησαν πρώην ηγέτη του ΚΚ Λιβάνου

    [01] Οικονομία

    Στα 59,37δολάρια το βαρέλι

    Ξέφρενη κούρσα του μαύρου χρυσού

    21/6/2005 8:57:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/6/2005 9:20:34 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    Ρεκόρ όλων των εποχών κατέγραψαν οι τιμές του μαύρου χρυσού. Μια ανάσα πριν τα 60 δολάρια, το αμερικανικό αργό έφτασε τα 59,37 δολάρια το βαρέλι, ενώ και το πετρέλαιο Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας άγγιξε το ύψος ρεκόρ των 58,58 δολαρίων το βαρέλι. Στις 07.00 (ώρα Ελλάδος) η τιμή του πετρελαίου για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου έπεσε στα 58,93 δολάρια στην αγορά της Σιγκαπούρης, 44 σεντς μικρότερη από τα 59,37 δολάρια που έκλεισε χθες στη Νέα Υόρκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του χρόνου, η τιμή του μαύρου χρυσού έχει αυξηθεί κατά 40%.

    Ανοδικές τάσεις επικρατούν

    Ο αναλυτής της αυστραλέζικης τράπεζας ΑΝΖ στη Μελβούρνη, Ντάνιελ Χάινς εκτιμά πάντως ότι παρά την υποχώρηση των τιμών οι παράγοντες που πιέζουν για την άνοδό τους παραμένουν σε ισχύ. "Η αγορά δίστασε μπροστά στο φράγμα των 60 δολαρίων, καθώς πρόκειται για ένα ψυχολογικό όριο", τόνισε ο Χάινς, προσθέτοντας ότι "όλα κινούνται στην κατεύθυνση της ανόδου των τιμών". Σύμφωνα με τον αναλυτή της ΑΝΖ, η τιμή του πετρελαίου θα ξεπεράσει τα 60 δολάρια μετά την ανακοίνωση της εβδομαδιαίας έκθεσης για τα αμερικανικά αποθέματα.

    Στο μεταξύ, ο ΟΠΕΚ προσανατολίζεται σε αύξηση της ημερήσιας παραγωγής κατά 500 χιλιάδες, σε μια προσπάθεια να ελέγξει την άνοδο των τιμών. Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ, σεΐχης Άχμαντ Αλ-Φαχντ Αλ-Σαμπάχ, δήλωσε ότι αν οι τιμές εξακολουθήσουν να κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα έως το τέλος της εβδομάδας, θα εισηγηθεί την αποδέσμευση 500.000 βαρελιών την ημέρα.

    Από την πλευρά του, το Υπουργείο Ανάπτυξης προχωρεί σε εντατικούς ελέγχους στην αγορά καυσίμων, προκειμένου να ελέγξει τον αντίκτυπο από την άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου

    [02] Κοινωνία

    Από τις 5 το πρωί άρχισε η μεταφορά της

    Στη χωματερή Α. Λιοσίων η λυματολάσπη

    21/6/2005 7:43:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Άρχισε στις 5 το πρωί, με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, η μεταφορά της λυματολάσπης από την Ψυτάλλεια στη χωματερή των Άνω Λιοσίων. Κάτοικοι και φορείς της Δυτικής Αττικής εκφράζουν φόβους για κατάρρευση του ΧΥΤΑ, από το μεγάλο όγκο της λυματολάσπης και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Το απόγευμα προγραμματίζουν συγκέντρωση και αποκλεισμό της εισόδου της χωματερής.

    [03] Κόσμος

    Στη Βρετανία

    Συλλήψεις για επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ιράκ

    21/6/2005 10:28:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Οι βρετανικές αρχές συνέλαβαν στο Μάντσεστερ έναν άντρα, ο οποίος εκτιμάται ότι έχει σχέση με επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον των συμμαχικών δυνάμεων στο Ιράκ. Στην επιχείρηση σύλληψής του πήραν μέρος περίπου 30 αστυνομικοί. "Από την αρχή της χρονιάς σημειώθηκε σειρά βομβιστικών επιθέσεων εναντίον των συμμαχικών δυνάμεων στο Ιράκ. Φαίνεται πως ένας από τους καμικάζι μπορεί να έφτασε εκεί από τη Βρετανία όπου διέμενε", τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο άντρας συνελήφθη στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού νόμου του 2000, διευκρίνισε ο αστυνομικός. Από τα 700 άτομα που έχουν συλληφθεί μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ στα 120 έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τρομοκρατία και στα 135 άλλες κατηγορίες.

    [04] Κόσμος

    Δεν υπήρξαν τραυματισμοί

    Συντριβή πυραύλου στη Σιβηρία

    21/6/2005 8:16:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ρωσικός πύραυλος που μετέφερε στρατιωτικό δορυφόρο συνετρίβη στη Σιβηρία μετά την εκτόξευσή του σήμερα Τρίτη, μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Αξιωματούχοι δήλωσαν πως δεν τραυματίστηκε κανείς από την πτώση του μη επανδρωμένου πυραύλου στην αραιοκατοικημένη περιοχή Τιουμέν της δυτικής Σιβηρίας. Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από το στρατιωτικό κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ. Ελικόπτερα ερευνούν την περιοχή για συντρίμμια. "Ο στρατιωτικός δορυφόρος δεν ετέθη σε τροχιά γιατί ο πύραυλος παρουσίασε μηχανική βλάβη", μετέδωσε το ΙΤΑΡ ΤΑΣΣ επικαλούμενο τον Αλεξέι Κουζνέτσοφ εκπροσώπου του διαστημικού προγράμματος του ρωσικού στρατού.

    [05] Μ. Ανατολή

    Θα συναντηθούν σήμερα

    Πιέσεις Σαρόν προς Αμπάς

    21/6/2005 11:26:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Το θέμα των ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων θα θέσει στον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν. Κατά τη σημερινή συνάντησή τους στην οικία του Σαρόν, για πρώτη φορά μετά τη σύνοδο του Σαρμ ελ Σέιχ στις 8 Φεβρουαρίου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σκοπεύει να πιέσει τον Αμπάς να αναλάβει δράση εναντίον των ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων, που τις τελευταίες βδομάδες έχουν αυξήσει τις επιθέσεις τους. Εξάλλου, ο Εχούντ Ολμέρτ, αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης δήλωσε, πως "μέχρι τώρα ο κ. Αμπάς δεν έχει αποδείξει την ικανότητά του να αντιμετωπίζει την τρομοκρατία", επισημαίνοντας, πως αν το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ηρεμία, αυτό οφείλεται στον ισραηλινό στρατό και στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

    Μαζικές συλλήψεις

    Στο μεταξύ, ισραηλινός στρατός προχώρησε χθες βράδυ στη σύλληψη περίπου 50 μελών της Ισλαμικής Τζιχάντ, μετά από επιθέσεις της τελευταίας.

    Όπως έγινε γνωστό από στρατιωτική πηγή, οι 36 από τους υπόπτους συνελήφθησαν στη νότια Δυτική Όχθη, 24 στη Χεβρώνα και 12 στη Βηθλεέμ. Άλλοι 14 συνελήφθησαν σε πόλεις της βόρειας Δυτικής Όχθης, τη Ραμάλα, την Καλκίλια και την Τζενίν.

    Είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες, που ο ισραηλινός στρατός κάνει τόσες πολλές μαζεμένες συλλήψεις.

    [06] Μ. Ανατολή

    Δολοφόνησαν πρώην ηγέτη του ΚΚ Λιβάνου

    21/6/2005 10:31:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Reuters

    Νεκρός έπεσε σήμερα το πρωί στη Βηρυτό στη συνοικία Ουάτα Μουσάιτμπι ο αντί-Σύρος πολιτικός Ζορζ Χάουι, πρώην ηγέτης του κομμουνιστικού κόμματος του Λιβάνου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και πηγές από τις δυνάμεις ασφαλείας, το αυτοκίνητο του Χάουι είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά. Ο ίδιος σκοτώθηκε ακαριαία. Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία προσωπικότητας από το αντί-συριακό στρατόπεδο. Στις αρχές του μήνα είχε δολοφονηθεί με τον ίδιο τρόπο ο δημοσιογράφος Σαμίρ Κασίρ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 21 June 2005 - 8:50:34 UTC