Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εβδομάδα κινητοποιήσεων
  • [02] Η πασαρέλα στα …χακί
  • [03] Επανακαταμέτρηση ψήφων στο Ιράν
  • [04] Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις
  • [05] Ο "καπιτάνο" δεν είναι πια εργένης
  • [06] Ο Ντρογκμπά "χτυπάει" πάντα δύο φορές
  • [07] "Λίφτινγκ" στον ΟΦΗ ετοιμάζει ο Βλάχος
  • [08] Έμειναν οι εμπειρίες στις Γυναίκες
  • [09] Πρώτη φετινή νίκη με Πολωνία
  • [10] Οι... εκλεκτοί της Αλμερίας
  • [11] "Χάθηκε" το ακόντιο στον κάμπο
  • [12] Συνεχίζει ο Κυρσανίδης
  • [13] Κυρίαρχος ο Κάμπελ στο US Open
  • [14] Αήττητη συνεχίζει η "αρκούδα"

    [01] Κοινωνία

    Συνεχίζει η ΟΤΟΕ - 24ωρη της ΓΣΕΕ

    Εβδομάδα κινητοποιήσεων

    20/6/2005 2:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/6/2005 3:19:14 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους τα συνδικάτα για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό. Με προβλήματα θα γίνουν και αύριο οι συναλλαγές στις τράπεζες, καθώς θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ η ΟΤΟΕ αναμένεται να αποφασίσει συνέχεια των κινητοποιήσεων της. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Δημήτρης Τσουκαλάς, την Τετάρτη θα ενισχυθεί το προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου να πληρωθούν οι συνταξιούχοι. Εξάλλου, η ΓΣΕΕ αποφάσισε 24ωρη απεργία στις ΔΕΚΟ και στον ιδιωτικό τομέα για την Παρασκευή, 24 Ιουνίου. Στην κινητοποίηση δεν θα συμμετάσχει η ΔΑΚΕ που καταγγέλλει κομματικές σκοπιμότητες, ενώ αύριο θα συνεδριάσει η ΑΔΕΔΥ για να αποφασίσει πως θα συμμετάσχει στην απεργία. Από την άλλη, οι λιμενεργάτες επιστρέφουν από αύριο στις εργασίες τους, ενώ την Πέμπτη θα έχουν γενική συνέλευση, προκειμένου να εξετάσουν τις περαιτέρω κινήσεις του κλάδου τους. Στο μεταξύ, την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΑΔΕΔΥ τον ερχόμενο μήνα προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, με στόχο την κατάρτιση νέων μισθολογίων και την αναθεώρηση της πολιτικής των επιδομάτων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επί τάπητος το μισθολόγιο του δημοσίου

    Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις

    [02] Παράξενα

    Η πασαρέλα στα χακί

    20/6/2005 4:30:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Έναν πρωτότυπο τρόπο για να προωθήσουν το έμψυχο δυναμικό τους, και μάλιστα το γυναικείο, ετοιμάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας. Την Δευτέρα, 19 γυναίκες που υπηρετούν στις τάξεις του ρωσικού στρατού θα πάρουν μέρος σε καλλιστεία για την ανάδειξη της ωραιότερης στρατιωτίνας. Ο διαγωνισμός δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από όλα τα υπόλοιπα καλλιστεία, ωστόσο, θα έχει μια σημαντική διαφορά: οι φιναλίστ δεν θα παρελάσουν με μπικίνι, αλλά με πλήρη εξάρτηση! Η εμφάνιση με μαγιό απαγορεύτηκε από ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους, ενώ ένας εξ αυτών δήλωσε, πως "είναι προτιμότερο τα σώματα των κοριτσιών να παραμείνουν στρατιωτικό μυστικό". Μια εκ των διαγωνιζομένων συμφώνησε με την απαγόρευση, τονίζοντας, ότι οι άντρες κοιτούν περισσότερο μια γυναίκα με στολή. Ο διαγωνισμός βρίσκεται λίγο πριν την τελική του ευθεία και όλοι αγωνιούν να δουν ποια θα φορέσει το στέμμα και θα κερδίσει προαγωγή, ώστε να προωθήσει το έργο των ρωσικών Ένοπλων Δυνάμεων.

    [03] Μ. Ανατολή

    Κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπόσχεται ο Ραφσαντζανί

    Επανακαταμέτρηση ψήφων στο Ιράν

    20/6/2005 1:17:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ - Γαλλικό Πρακτορείο

    Εντολή για μερική εκ νέου καταμέτρηση ψήφων στην Τεχεράνη και σε τρεις από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, έδωσε τη Δευτέρα το αρμόδιο όργανο για την επίβλεψη των εκλογών, μετά από αίτημα τριών από τους επτά υποψηφίους, λόγω υποψιών για νοθεία στη διάρκεια του α' γύρου των προεδρικών εκλογών της περασμένης Παρασκευής. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε 100 κάλπες που θα επιλεγούν τυχαία και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Δευτέρας, στις 18:00 (τοπική ώρα), ώστε να μπορέσει να διεξαχθεί την Παρασκευή, όπως έχει προγραμματιστεί, ο β' γύρος των προεδρικών εκλογών. Την Κυριακή, ο Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί, μετριοπαθής υποψήφιος που θα λάβει μέρος στον β' γύρο, απηύθυνε την Κυριακή έκκληση για κινητοποίηση υπέρ της υποψηφιότητάς του, προκειμένου να κλείσει ο δρόμος στους εξτρεμιστές οι οποίο προσπάθησαν, σύμφωνα με τον ίδιο, να επέμβουν στο εκλογικό αποτέλεσμα και υποσχέθηκε κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δίχως νικητή στο Ιράν

    [04] Μ. Ανατολή

    Στην Αίγυπτο η Ράις

    Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις

    20/6/2005 11:46:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ - BBC

    Έκκληση για τη διεξαγωγή ελεύθερων προεδρικών εκλογών το Σεπτέμβριο στην Αίγυπτο, με την παρουσία διεθνών παρατηρητών, απηύθυνε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στην περιοχή. "Συζήτησα με τον πρόεδρο για την προετοιμασία των εκλογών", δήλωσε η Κοντολίζα Ράις σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αιγύπτιο ομόλογό της, τη Δευτέρα, στο Σαρμ ελ-Σέιχ, αφότου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας, Χόσνι Μουμπάρακ. "Είναι σημαντικό οι εκλογές να είναι ελεύθερες και δίκαιες, να έχει η αντιπολίτευση πρόσβαση στα ΜΜΕ και να καλλιεργηθεί ένα κλίμα συνεργασίας στη διάρκεια των εκλογών", τόνισε η Ράις. Στη συνέχεια, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ θα μεταβεί στη Σαουδική Αραβία, τελευταίο σταθμό της μεγάλης περιοδείας που πραγματοποιεί στη Μέση Ανατολή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συμφωνία για τους οικισμούς στη Γάζα

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ο "καπιτάνο" δεν είναι πια εργένης

    20/6/2005 12:23:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ενώπιον... Θεού αλλά και 400 εκλεκτών προσκεκλημένων ο αρχηγός της Ρόμα, Φρανσέσκο Τότι πέτυχε χθες το ωραιότερο γκολ της ζωής του, καθώς στην εκκλησία Σάντα Μαρία της Ρώμης παντρεύτηκε την πανέμορφη Ιλάρι Μπλάζι, στον για πολλούς γάμους της χρονιάς στην Ιταλία. Με μία μικρή καθυστέρηση η νύφη, φορώντας ένα ονειρεμένο νυφικό του Αρμάνι, ο οποίος υπέγραψε άλλωστε και το κοστούμι του Τότι, ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας και υπό τις ιαχές των παρευρισκόμενων αντάλλαξε υποσχέσεις αιώνιας αγάπης.

    Σε κάστρο της Ρώμης το γαμήλιο γλέντι

    Στο μυστήριο που μεταδόθηκε απευθείας από το τηλεοπτικό δίκτυο SKY-TG 24, το οποίο σημειωτέον πλήρωσε ιδιαίτερα υψηλό αντίτιμο για τα δικαιώματα μετάδοσης, χρήματα όμως θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, ήταν μεταξύ άλλων σύσσωμη η ομάδα των "τζιαλορόσι" ο πρόεδρος Φράνκο Σένσι με την οικογένειά του και ο δήμαρχος της "Αιώνιας Πόλης".

    Μετά την παραδοσιακή απαίτηση των καλεσμένων για να φιλήσει ο γαμπρός τη νύφη αλλά και τις ευχές για "βίον ανθόσπαρτο", οι νεόνυμφοι επιβιβάστηκαν σε μία στολισμένη Μαζεράτι, για να γλεντήσουν το ευτυχές γεγονός με φίλους και συγγενείς σε γειτονικό πύργο.

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ο Ντρογκμπά "χτυπάει" πάντα δύο φορές

    20/6/2005 12:06:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με νίκες συνέχισαν τις προσπάθειές τους για πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ 2006 της Γερμανίας Καμερούν και Ακτή του Ελεφαντοστού στους αγώνες που διεξήχθησαν χθες στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Αφρικανικής Ζώνης. Στον 3ο όμιλο η Ακτή του Ελεφαντοστού με δύο τέρματα του διεθνούς άσου της Τσέσλι, Ντιντιέ Ντρογκμπά (40, 50) επικράτησε 2-0 της Αιγύπτου και διατήρησε το προβάδισμα στη βαθμολογία. Στον ίδιο όμιλο ο Καμερουνέζος διεθνής της ισπανικής Οσασούνα, Πιερ Ακίλε Βέμπο στο 27 οδήγησε "τα λιοντάρια" στη νίκη με 1-0 επί της Λιβύης. Τέλος για τον 4ο όμιλο Αλγερία και Ζιμπάμπουε αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Λίφτινγκ" στον ΟΦΗ ετοιμάζει ο Βλάχος

    20/6/2005 3:35:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Αποφασισμένος να φέρει άλλον αέρα στην ταλαιπωρημένη ομάδα του ΟΦΗ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό SuperΣΠΟΡ ο Έλληνας τεχνικός Βαγγέλης Βλάχος, λίγες ώρες μετά τη συμφωνία του με τον κρητικό σύλλογο. Σύμφωνα με τον πρώην προπονητή του Ιωνικού, για να γίνει αυτό στην ομάδα του Ηρακλείου θα χρειαστεί ανανέωση σε όλους τους τομείς, εξέφρασε παράλληλα την άποψη να παραμείνει στο ιστό της ομάδας η σημαία της, Νίκος Μαχλάς, αν και σε αυτό πλέον το ζήτημα τον πρώτο λόγο τον έχει η διοίκηση του ΟΦΗ.

    Θα μιλήσει με Μαχλά

    Ομάδα με ταυτότητα και ιστορία, χαρακτήρισε με δηλώσεις του στα ερτζιανά ο νέος τεχνικός του ΟΦΗ, Βαγγέλος Βλάχος, ο οποίος έθεσε στόχο την επιστροφή της ομάδας στις επιτυχίες: "Είχα πει στον πρόεδρο του Ιωνικού ότι πρόθεση μου είναι να σταματήσω μετά το τέλος του πρωταθλήματος και να κάνω ένα μικρό και σταθερό βήμα στην καριέρα μου" ήταν τα πρώτα λόγια στο ραδιοφωνικό σταθμό SuperΣΠΟΡ του Έλληνα τεχνικού και συνέχισε: "Όπως, άλλωστε, έχω ξαναπεί, στα μεγάλα ύψη ανεβαίνεις με περιστρεφόμενη σκάλα. Βρέθηκε ο ΟΦΗ και παρά το ότι τα τελευταία 5-6 χρόνια είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, δεν παύει να αποτελεί μια ομάδα με ταυτότητα και ιστορία που έχει τιμήσει το ελληνικό πρωτάθλημα με τη συμμετοχή της στο Κύπελλο UEFA. Θέλει μεγάλη προσπάθεια, αφού πρόκειται για μια ταλαιπωρημένη ομάδα και κορεσμένη. Θα κάνουμε ανανέωση σε όλους τους τομείς και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να επιστρέψει η ομάδα στις επιτυχίες".

    Αναφορικά στο θέμα του άσου της ομάδας Νίκου Μαχλά ο κ. Βλάχος δε θέλησε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Κρητικού άσου, του οποίου όμως θα ήθελε να έχει τη βοήθεια τη φετινή αγωνιστική περίοδο: "Σέβομαι και τιμώ αυτά που είπε πρόσφατα ο παίκτης και είμαι υποχρεωμένος να το πω. Είναι μια προσωπικότητα και η σημαία του ΟΦΗ. Είναι δική του επιλογή και δεν μπορώ να ξέρω γιατί είπε αυτά τα πράγματα. Δεν θέλω να επέμβω γιατί ό,τι και να πω θα ήταν παράτολμο. Εγώ θα ήθελα να μείνει στην ομάδα και να βοηθήσει τόσο εμένα, όσο και την νέα προσπάθεια. Θα ήταν λάθος μου και σαν επαγγελματίας προπονητής, αλλά και σαν άνθρωπος να μην κάνω έστω και μια προσπάθεια να μιλήσω μαζί του. Βέβαια, τον πρώτο λόγο τον έχει η διοίκηση. Εγώ οφείλω να έρθω σε επαφή μαζί του και να τον ρωτήσω αν υπάρχει έστω και μια περίπτωση να ξαναβοηθήσει την ομάδα" έκλεισε ο Έλληνας νέος τεχνικός του ΟΦΗ.

    [08] Βόλεϊ

    Έμειναν οι εμπειρίες στις Γυναίκες

    20/6/2005 1:35:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Εκτός Παγκόσμίου Πρωταθλήματος έμεινε η Εθνική Γυναικών, που επέστρεψε χθες στην Αθήνα χωρίς κερδισμένο σετ από τον Ι προκριματικό όμιλο της Δρέσδης, αλλά με πολλές και πολύτιμες εμπειρίες. Η ανανεωμένη ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις, απέναντι σε ανώτερες αντιπάλους τους και μετά την Πολωνία, τη Γερμανία γνώρισε την τρίτη "λευκή" ήττα σε ισάριθμους αγώνες με 3-0 (25-18, 25-13, 25-19) από τη Σερβία & Μαυροβούνιο. Το εισιτήριο για την Ιαπωνία "σφράγισαν" οι Γερμανία και Σερβία & Μαυροβούνιο, ενώ η Πολωνία θα αγωνιστεί τον Αύγουστο σε έναν τελευταίο προκριματικό όμιλο.

    Αξιοπρεπής η παρουσία των διεθνών

    Ένα διαφορετικό πρόσωπο έδειξε η Εθνική γυναικών, κατά διαστήματα, απέναντι στη Σερβία/Μαυροβούνιο, στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας, παρά την ήττα με 3-0 σετ (25-18, 25-13, 25-19). Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, ιδιαίτερα στο τρίτο σετ χρησιμοποίησε την Ντουμιτρέσκου (στην υποδοχή) και την Τικταπανίδου (διαγώνια). «Στη διοργάνωση δοκιμάσαμε πολλά σχήματα, μιας και αντιμετωπίζαμε επιθετικό πρόβλημα από τη δική μας θέση 4», είπε ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος.

    Ακόμη κάνοντας τον απολογισμό του 3ημέρου, αλλά και των προκριματικών για το παγκόσμιο ο κόουτς ανέφερε: «Σε αυτό το τουρνουά φάνηκε η διαφορά των άλλων ομάδων από τη δική μας. Αυτή η διαφορά οφείλεται και στα αγωνιστικά προσόντα, αλλά και σε νοοτροπίες και φιλοσοφίες. Παρ΄ όλο που δεν κλέψαμε σετ η παρουσία μας ήταν αξιοπρεπής και τα κορίτσια πάλεψαν με το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Χρειάζεται χρόνος και δουλειά για να φτάσουμε στο επίπεδο των αντιπάλων μας». Στη συνέντευξη τύπου, μετά τον αγώνα, η Ελπίδα Τικταπανίδου που εκπροσώπησε τις συναθλήτριες της δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενες που πήραμε μέρος σε μία τέτοια διοργάνωση. Μπορούσαμε - και το πιστεύαμε - πως θα παίρναμε καλύτερα αποτελέσματα».

    Στο παιχνίδι αγωνίστηκαν: Φραγκιαδάκη 1π, Κουτουξίδου, Σάκουλα 1, Τζανακάκη 7, Ντουμιτρέσκου 7, Χατζηνικολάου 9, Βλάχου (λίμπερο), Κιόση 5, Πλαγιανάκου, Δρούγκα, Δρίβα 2, Τικταπανίδου 5.

    Διαιτητές ήταν ο Τούρκος Ιλμπεγλί και ο Γερμανός Μπογκντάνοφ.

    Επόμενη αποστολή οι Μεσογειακοί στην Αλμερία

    Την Τετάρτη οι διεθνείς θ` αναχωρήσουν για την Αλμέρια της Ισπανίας, όπου θα συμμετάσχουν στους Μεσογειακούς Αγώνες. Η μοναδική αλλαγή στη 12άδα σε σχέση με την ομάδα που παρατάχθηκε στους προκριματικούς ομίλους της Γλυφάδας και της Δρέσδης είναι αυτή της πασαδόρου Λίτσας Χατζηεφραίμογλου, η οποία θα αντικαταστήσει τη Σοφία Δρούγκα. Άλλη αλλαγή δεν υπάρχει καθώς ο μικροτραυματισμός της Χαράς Σάκκουλα ξεπεράστηκε. Αντίπαλοι της Εθνικής στην ισπανική πόλη θα είναι η οικοδέσποινα ομάδα η Τουρκία και η Αλβανία.

    Ετσι, η 12άδα αποτελείται από τις: 1. Μαρία Πλαγιαννάκου (ακραία), 3. Ελένη Φραγκιαδάκη (ακραία), 4. Νικολέτα Κουτουξίδου (πασαδόρος), 5. Λίτσα Χατζηεφραίμογλου (πασαδόρος), 6. Ελένη Κιόσση (ακραία), 7. Ελπίδα Τικταπανίδου (ακραία), 8. Χαρά Σάκουλα (ακραία), 9. Ρούξι Ντουμιτρέσκου (διαγώνια), 10. Ιωάννα Βλάχου (λίμπερο), 13.Βάια Δίρβα (κεντρική), 15. Γεωργία Τζανακάκη (κεντρική), 18. Μαρία Χατζηνικολάου (κεντρική).

    Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στη φάση των ομίλων την Τουρκία, την Ισπανία και την Αλβανία, με τον Ομοσπονδιακό προπονητή, Δημήτρη Ανδρεόπουλο, να τονίζει: «Οι πληροφορίες μας λένε ότι η Τουρκία θα κατέβει με την κανονική ομάδα, γεγονός που την καθιστά φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο. Εμείς θέλουμε να διεκδικήσουμε την δεύτερη θέση και να βρεθούμε στα ημιτελικά. Αντίπαλός μας για το δεύτερο εισιτήριο θα είναι η Ισπανία, που διαθέτει πολύ καλή ομάδα. Πιστεύω όμως ότι ο στόχος της πρόκρισης στην τετράδα είναι εφικτός".

    Το πρόγραμμα των αγώνων

    Προκριματικά:

    25 Ιουνίου, 8μμ: Τουρκία - Ελλάδα

    27 Ιουνίου, 2.30μμ: Ισπανία - Ελλάδα

    29 Ιουνίου, 2.30μμ: Ελλάδα - Αλβανία

    Αγώνες κατάταξης (θέσεις 5-6):

    1 Ιουλίου, 2.30μμ: 3ος α΄ ομίλου 3ος β΄ ομίλου

    Αγώνες κατάταξης (θέσεις 7-8):

    1 Ιουλίου, 6μμ: 4ος α΄ ομίλου 4ος β΄ ομίλου

    Ημιτελικά:

    1 Ιουλίου, 8.15μμ: 1ος β΄ ομίλου 2ος α΄ ομίλου (1)

    10.30μμ: 1ος α΄ ομίλου 2ος β΄ ομίλου (2)

    Μικρός τελικός:

    2 Ιουλίου, 8.45μμ: Ηττημένος 1 Ηττημένος 2

    Τελικός:

    2 Ιουλίου, 11μμ: Νικητής 1 Νικητής 2

    [09] Βόλεϊ

    Πρώτη φετινή νίκη με Πολωνία

    20/6/2005 12:45:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μία νίκη και μία ήττα ήταν ο τελικός απολογισμός της Εθνικής στους δύο αγώνες που έδωσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με την Πολωνία στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Γ' ομίλου του World League. Με τη νίκη 3-1 (25-18, 17-25, 26-24, 25-16) η ομάδα του Κώστα Χαριτωνίδη, επί της επικεφαλής του ομίλου διατηρεί αμυδρά κάποιες ελπίδες πρόκρισης αρκεί να νικήσει δύο φορές την Αργεντινή στη Θεσσαλονίκη και να πάρει μία νίκη από τους Σέρβους, σε συνδυασμό με 4 ήττες των Πολωνών σε ισάριθμους αγώνες. Στο άλλο ματς του ομίλου η Σερβία & Μαυροβούνιο επιβλήθηκε για δεύτερη φορά με 3-2 (25-21, 32-30, 27-29, 17-25, 34-32) επί της Αργεντινής στο Νόβισαντ.

    Επιτέλους "καθαρή" νίκη

    Από το πρώτο σερβίς του αγώνα η Ενική ομάδα έδειξε αποφασισμένη να σπάσει το αήττητο της Πολωνίας και να πάρει παράλληλα μία νίκη ρεβάνς από τους φιλοξενούμενους, που με τη συμπαράσταση των οπαδών τους έκαναν για άλλη μια φορά το ΣΕΦ σπίτι τους.

    Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πίεσε στο σερβίς, κατάφερε να χαλάσει την υποδοχή και με σωστή ανάπτυξη του παιχνιδιού από τον Βασίλη Κουρνέτα, αλλά και αδιαπέραστο μπλοκ πήρε προβάδισμα 1-0 με 25-18, καθώς σε κάποια σημεία είχε φτάσει και σε νταμπλ σκορ. Στο δεύτερο σετ, μεγάλος πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο Γκριζμπ, ο οποίος κάνοντας κυριολεκτικά ό,τι ήθελε σε επίθεση και μπλοκ, εξουδετέρωσε πλήρως όλα τα αμυντικά συστήματα του Κώστα Χαριτωνίδη και χάρισε την ισοφάριση 1-1 με 25-17 στην ομάδα του Λοθάνο.

    Στο τρίτο σετ οι δύο ομάδες πάσχισαν να πάρουν από νωρίς κεφάλι στο σκορ, αλλά χάρις στις επιθέσεις του Ηλία Λάππα η Εθνική μετά από αμφίρροπο παιχνίδι, άντεξε στην πίεση των Πολωνών και με τον Πανταλέοντα πραγματικό "κέρβερο" διατήρησε μέχρι τέλους το προβάδισμα περίπου των δύο πόντων που είχε καθ όλη τη διάρκεια του σετ και με 26-24πέρασε μπροστά με 2-1, 26-24, χάρις στην τελευταία επίθεση του Λάππα. Το τέταρτο σετ ξεκίνησε με μία κίτρινη κάρτα του Γάλλου διαιτητή στο λίμπερο της Πολωνίας, Ίγκνατσακ για τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες του και στη συνέχεια ο Λάππας σχεδόν αλάνθαστος εξασφάλισε μια διαφορά ασφαλείας για τη "γαλανόλευκη" την οποία συντηρούσε ο επίσης πολύ καλός στα επιθετικά του καθήκοντα, Αντώνης Τσακιρόπουλος. Ετσι πολύ εύκολα η Εθνική έφτασε στη νίκη 3-1 με 25-16.

    Ελλάδα (Κώστας Χαριτωνίδης): Πανταλέων 11, Κουρνέτας 3, Τσακιρόπουλος 10, Ρουμελιώτης 13, Λάππας 17, Μπάεφ 9, Στεφάνου (λ), Γκιούρδας, Τσέργας, Κυριαζής 2, Ντονάς

    Πολωνία (Ραούλ Λοθάνο): Βινιάρσκι 6, Γκρούτσκα 9, Ζαγκούμνι 3, Γκριζμπ 9, Βλάζλι 13, Κάντιεβιτς 6, Ίγκαζακ (λ), Μούρεκ 6, Στέλμαχ, Σιμάρνκι 5

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Πολωνία 14 (21-13)

    2. Ελλάδα 12 (18-15)

    3. Σερβία Μαυροβούνιο 8 (13-16)

    4. Αργεντινή 9 (11-19)

    Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

    Κώστας Χαριτωνίδης (προπονητής Ελλάδας): «Σήμερα είχαμε θέληση και αποφασιστικότητα για νίκη. Πήγαμε καλά στην επίθεση, με καλή ανάπτυξη από τον Κουρνέτα και τον Λάππα να είναι πολύ καλός. Στόχος μας ήταν η πρόκριση και είχαμε τις δυνατότητες, αλλά ποτέ άλλοτε η Εθνική δεν είχε τόσους τραυματίες. Και για αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοιος πυροβολισμός κατά της ομάδας. Θα πάρουμε την πρόκριση στο Παγκόσμιο και θα πάμε καλά στο Ευρωπαϊκό. Να είσαστε σίγουροι για αυτό. Αν δεν το πίστευα δεν θα ήμουν εδώ».

    Μάριος Γκιούρδας (αρχηγός Ελλάδας): «Είμαστε πραγματικά πολύ ικανοποιημένοι. Είχαμε πολύ καλό ρυθμό. Περιορίσαμε τα λάθη και αυτός ήταν ο σημαντικότερος λόγος που κερδίσαμε. Ήμασταν σοβαροί και πειθαρχημένοι».

    Ραούλ Λοθάνο (προπονητής Πολωνίας): «Η ελληνική ομάδα έπαιξε καλύτερα σήμερα και θέλω να της ευχηθώ καλή επιτυχία στη συνέχεια. Εμείς πρέπει να συγκεντρωθούμε στα παιχνίδια που απομένουν για να προκριθούμε στο φάιναλ φορ. Είμαστε ακόμα στην πρώτη θέση και δύο βαθμούς πιο μπροστά από την Ελλάδα. Στόχος μας είναι να είμαστε μέσα στην πρώτη τετράδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνο».

    Πιοτρ Γκρούτσκα (αρχηγός Πολωνίας): «Η Ελλάδα έπαιξε καλύτερα, ενώ εμείς δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Τους αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους και να κερδίσουν. Δεν ήρθε όμως το τέλος του κόσμου με αυτή την ήττα

    Τα αποτελέσματα των ομίλων

    Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

    4η εβδομάδα

    18 Ιουνίου: Βραζιλία - Πορτογαλία 3-1 (26-24, 25-23, 20-25, 25-18)

    18 Ιουνίου: Ιαπωνία Βενεζουέλα 0-3 (22-25, 18-25, 20-25)

    19 Ιουνίου: Βραζιλία - Πορτογαλία 3-0 (25-21, 25-20, 25-23)

    19 Ιουνίου: Ιαπωνία Βενεζουέλα 0-3 (21-25, 21-25, 21-25)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Bραζιλία 15 (21-8)

    2. Βενεζουέλα 14 (16-13)

    3. Πορτογαλία 13 (16-10)

    4. Ιαπωνία 9 (3-27)

    Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

    4η εβδομάδα

    17 Ιουνίου: Γαλλία - Ιταλία 2-3 (25-19, 25-18, 24-26, 17-25, 13-15)

    17 Ιουνίου: Κούβα - Βουλγαρία 1-3 (22-25, 25-19, 20-25, 22-25)

    18 Ιουνίου: Γαλλία - Ιταλία 2-3 (25-21, 21-25, 22-25, 26-24, 13-15)

    18 Ιουνίου: Κούβα - Βουλγαρία 3-2 (27-25, 21-25, 23-25, 25-21, 15-9)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Κούβα 13 (19-13)

    2. Ιταλία 13 (18-16)

    3. Βουλγαρία 11 (16-18)

    4. Γαλλία 11 (13-19)

    Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ

    12/6: Σερβία Μαυροβούνιο - Πολωνία 1-3 (19-25, 22-25, 25-22, 24-26)

    4η εβδομάδα

    17/6: Ελλάδα Πολωνία 2-3 (25-19, 21-25, 18-25, 18-25, 13-15)

    18 Ιουνίου: Σερβία Μαυροβούνιο Αργεντινή 3-1 (22-25, 25-18, 25-17, 25-21)

    19 Ιουνίου: Σερβία Μαυροβούνιο Αργεντινή 3-2 (25-21, 32-30, 27-29, 17-25, 34-32)

    19 Ιουνίου: Ελλάδα Πολωνία 3-1 (25-18, 17-25, 26-24, 25-16)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Πολωνία 14 (21-13)

    2. Ελλάδα 12 (18-15)

    3. Σερβία Μαυροβούνιο 10 (16-18)

    4. Αργεντινή 10 (13-22)

    [10] Βόλεϊ

    Οι... εκλεκτοί της Αλμερίας

    20/6/2005 4:00:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με δύο παίκτες της Εθνικής ανδρών που αγωνίστηκαν στους πρόσφατους αγώνες του ΣΕΦ με την Πολωνία, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Γ ομίλου του World League, θα αναχωρήσει την Τετάρτη για την Αλμερία της Ισπανίας(Ισπανία, 24 Ιουνίου - 3 Ιουλίου) , η αποστολή της Μεσογειακή ομάδα της Ελλάδας. Πρόκειται για τους άσους του Παναθηναϊκού, Στάθη Ντονά και Ανδρέα Ανδρεάδη που συμμετέχουν στη 12άδα που ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Αρσενιάδης. Αντίπαλοι της Εθνικής επί ισπανικού εδάφους θα είναι στο πλαίσιο του Γ ομίλου η Τουρκία και το Μαρόκο. Την υπόλοιπη 12άδα συμπληρώνουν οι εξής διεθνείς: Γιάννης Κυριακίδης, Δημήτρης Σουλτανόπουλος, Θεόκλητος Καρυπίδης, Πέτρος Πέτρογλου, Αχιλλέας Παπαδημητρίου, Κλεομένης Ρουμελιώτης, Κυριάκος Καλαϊτσίδης, Βασίλης Πλίκας, Γιάννης Χαριτωνίδης και Απόστολος Αρμενάκης. Την αποστολή θα συνοδεύσει ο βοηθός προπονητή, Νίκος Μπουτσόρης και ο φυσιοθεραπευτής, Νίκος Τοπάλης.

    Το πρόγραμμα των ανδρών

    Προκριματικά:

    26 Ιουνίου, 8.15μμ: Ελλάδα - Μαρόκο

    28 Ιουνίου, 10.30μμ: Τουρκία Ελλάδα

    Προημιτελικά:

    30 Ιουνίου, 12.30μμ: 1ος α΄ ομίλου 2ος β΄ ομίλου (1)

    2.45μμ: 1ος β΄ ομίλου 2ος α΄ ομίλου (2)

    8.15μμ: 1ος γ΄ ομίλου 2ος δ΄ ομίλου (3)

    10.30μμ: 1ος δ΄ ομίλου 2ος γ΄ ομίλου (4)

    Ημιτελικά:

    2 Ιουλίου, 2.30μμ: Νικητής 1 Νικητής 3 (Α)

    6.30μμ: Νικητής 2 Νικητής 4 (Β)

    Αγώνες κατάταξης (θέσεις 5-8):

    1 Ιουλίου, 11.30πμ: Ηττημένος 1 Ηττημένος 3 (α)

    1.30πμ: Ηττημένος 2 Ηττημένος 4 (β)

    Αγώνες κατάταξης (θέσεις 7-8):

    3 Ιουλίου, 12.30μμ: Ηττημένος α Ηττημένος β

    Αγώνες κατάταξης (θέσεις 5-6):

    3 Ιουλίου, 6μμ: Νικητής α Νικητής β

    Μικρός τελικός:

    3 Ιουλίου, 3μμ: Ηττημένος Α Ηττημένος Β

    Τελικός:

    3 Ιουλίου, 8.30μμ: Νικητής Α Νικητής Β

    [11] "Χάθηκε" το ακόντιο στον κάμπο

    20/6/2005 12:35:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Την τιμητική του είχε χθες ο ακοντισμός κατά τη διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος Νέων ανδρών και γυναικών (κάτω των 23 ετών) που ολοκληρώθηκε στο ΕΑΚ Λάρισαςμε δύο πανελλήνια ρεκόρ στην κατηγορία των Νέων γυναικών. Με επίδοση στα 57.43μ. η Παναγιώτα Τουλουμτζή του ΦΟ Αριδαίας κατέριψε το δικό της ρεκόρ που ήταν 56.63 από 11 Ιουνίου φέτος στο ΟΑΚΑ στη διάρκεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ανδρών και γυναικών, πετυχαίνοντας νέο ρεκόρ νεανίδων "Δράστης" του άλλου ρεκόρ ήταν η Παναγιώτα Τσιάλα. Η πρωταθλήτρια του ΟΦΚΑ Περιστερίου πέτυχε δύο φορές ρεκόρ νέων γυναικών κατά την διάρκεια του αγωνίσματος του ακοντισμού. Στην πρώτη βολή πέτυχε 52.95 και στην τέταρτη 53.93 καταρίπτοντας το δικό της ρεκόρ που ήταν 52.93 και είχε πετύχει στον Αγιο Κοσμά στο φετινό διασυλλογικό πρωτάθλημα ανδρών γυναικών στις 7 Μαίου.

    "Έλαμψαν" οι Ολυμπιονίκες

    Στους αγώνες του θεσσαλικού ΕΑΚ ο Πανελλήνιος πρώτευσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων ανδρών και γυναικών. Στις γυναίκες, ο σύλλογος της Κυψέλης συγκέντρωσε 164,5 βαθμούς ενώ δεύτερος και πρώτος επαρχιακός σύλλογος ο ΟΦΗ με 103 και τρίτος ο ΓΓ Παλάσκας με 62. Στους Νέους, ο Πανελλήνιος αναδείχθηκε πρωταθλητής με 167 βαθμούς, δεύτερος και πρώτος επαρχιακός σύλλογος ήταν ο Πελασγός Λάρισας με 107 βαθμούς και τρίτος ο Πανιώνιος με 95,5.

    [12] Συνεχίζει ο Κυρσανίδης

    20/6/2005 2:53:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του 10ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πυγμαχίας παίδων που άρχισε χθες στο Σιοφόκ της Ουγγαρίας και θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουνίου, "σφράγισε" ο νεαρός διεθνής πυγμάχος Αλέξανδρος Κυρσανίδης. β` γύρο της, προκρίθηκε ο Αλέξανδρος Κυρσανίδης. Ο πρωταθλητής του Αίολου Θεσσαλονίκης, στην πρεμιέρα των αγώνων της κατηγορίας των 63 κιλών επιβλήθηκε στα σημεία 23-13 επί του Ούγγρου Λούκατς Ζολτ και πέρασε στη β φάση. Αντίθετα, ο Θεμιστοκλής Σασαρίδης στην κατηγρία των 54 κιλών λύγισε στα σημεία με 36-21 υπό την πίεση του Ούγγρου Χόρβατ. Στους αγώνες συμμετέχουν ακόμη οι διεθνείς Βασίλης Σακώβ (50 κιλά), Χαράλαμπος Μουστάκας (66κ.), Γιώργος Σιλίδης (70κ.) και Γιώργος Απριλασβίλι (80κ.).

    [13] Κυρίαρχος ο Κάμπελ στο US Open

    20/6/2005 11:53:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ο Μαϊκλ Κάμπελ από τη Ν. Ζηλανδία θριάμβευσε στο US Open του γκολφ, στον αγώνα του ΠαϊνΧαρστ, που πολλοί χαρακτηρίζουν ως μία πρόβα τζενεράλε για το επικείμενο Grand Slam του αθλήματος. Ο Ναεοζηλανδός άσος, που αγωνίζεται επαγγελματικά από το 1993, με 280 χτυπήματα άφησε δεύτερο τον "τίγρη" του αθλήματος, Αμερικανό Ταϊγκερ Γουντς που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 282 βολές. Την τρίτη θέση στους αγώνες μοιράστηκαν με 285 χτυπήματα ο Ισπανός Σέρχιο Γκαρσία, ο Τιμ Κλαρκ από τη Ν. Αφρική και ο Μάρκ Χένσμπι από την Αυστραλία.

    [14] Βόλεϊ

    Αήττητη συνεχίζει η "αρκούδα"

    20/6/2005 2:00:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με δύο νίκες Φιλανδία και Ρωσίας σε ισάριθμους αγώνες επί Εσθονίας και Γερμανίας αντίστοιχα στον Α όμιλο και δύο ακόμη επιτυχίες της Τουρκίας επί της Σλοβακίας στο Β όμιλο, ολοκληρώθηκε η τρίτη αγωνιστική των ομίλων της Ευρωπαϊκής Λίγκας. Συγκλονιστικοί αγώνες στην Ιβηρική χερσόνησο, όπου Ισπανία και Τσεχία, μοιράστηκαν από μία νίκη στα πέντε σετ. Το φαϊναλ φορ της διοργάνωσης θα διεξαχθεί από 23-24 Ιουλίου στο ρωσικό Καζάν.

    Τα αποτελέσματα των ομίλων

    Α όμιλος

    Φιλανδία-Εσθονία 3-0 (25-22, 25-23, 25-23)

    Φιλανδία-Εσθονία 3-1 (25-19, 25-18, 26-28, 25-20)

    Ρωσία-Γερμανία 3-0 (25-22, 25-23, 25-21)

    Ρωσία-Γερμανία 3-1 (18-25, 25-21, 25-20, 25-22)

    Η Βαθμολογία (σε 6 αγώνες): Ρωσία 12, Γερμανία και Φιλανδία 9, Eσθονία 6.

    Επόμενη αγωνιστική 24-26 Ιουνίου

    Ρωσία - Φιλανδία

    Εσθονία - Γερμανία

    Β όμιλος

    Ισπανία - Τσεχία 2-3 (26-28, 25-18, 25-20, 21-25, 10-15)

    Ισπανία - Τσεχία 3-2 (23-25, 25-21, 24-26, 25-17, 17-15)

    Τουρκία - Σλοβακία 3-0 (25-21, 25-21, 25-12)

    Τουρκία - Σλοβακία 3-0 (25-18, 25-13, 25-21)

    Η Βαθμολογία σε 6 αγώνες: Τσεχία 10, Τουρκία και Ισπανία 9, Σλοβακία 8.

    Επόμενη αγωνιστική 24-26 Ιουνίου

    Τσεχία-Ισπανία

    Σλοβακία-Τουρκία


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 20 June 2005 - 16:51:22 UTC