Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χτυπάει το κακό στη ρίζα
  • [02] Ο ιός της Μπρίτνεϊ
  • [03] Επί ποδός η Τροχαία
  • [04] Έρευνα για το πόθεν έσχες του Ν.Φλώρου
  • [05] Συνάντηση Αλαβάνου με επαναπατρισθέντες πρόσφυγες
  • [06] Εισαγγελικά μέτρα για τον ΧΥΤΑ Λιοσίων
  • [07] Προκαταρκτική έρευνα για τη σαλμονέλα
  • [08] Σεισμός 6,5 Ρίχτερ ανοικτά της Καλιφόρνιας
  • [09] Παράταση των εκλογών στο Ιράν
  • [10] Στη Βουλή οι ρυθμίσεις για ΟΤΕ-Τράπεζες
  • [11] Πρεμιέρα εκπτώσεων στις 18 Ιουλίου
  • [12] "Έριξε πόρτα" στους Γάλλους ο Μπάρος
  • [13] Στα ημιτελικά η Ρίβερ Πλεϊτ
  • [14] Και επισήμως Σόλιντ
  • [15] Κατατέθηκε ο "πράσινος" φάκελος στη ΓΓΑ
  • [16] Άρωμα... καφέ στη "βασίλισσα της Θράκης"
  • [17] Τέταρτος τελικός και όλα παίζονται
  • [18] Εν όψει του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Αθήνας
  • [19] Αποσύρονται μπαταρίες για notebooks
  • [20] Υπνοβάτης-ακροβάτης
  • [21] Θα το πάρει το κορίτσι
  • [22] Ένα πικρό αντίο στη Γλασκώβη
  • [23] Προσφυγή έκανε ο Λυμπερόπουλος του Άρη
  • [24] Αιγάλεω : "Δεν θέλω τον Ογκουνσότο"

    [01] Υγεία

    Χτυπάει το κακό στη ρίζα

    17/6/2005 4:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/6/2005 5:59:05 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC

    Νέα τροπή στα μέχρι τώρα δεδομένα για τον καρκίνο ενδέχεται να δώσει ένα νέο φάρμακο, που βρίσκεται στο μικροσκόπιο Βρετανών επιστημόνων. Πρόκειται για το 17AAG, το οποίο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες, δείχνει να "μπλοκάρει" την εξέλιξη διάφορων μορφών καρκίνου. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ερευνητικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο στο Λονδίνο, μπορούσε να σταματήσει την ανάπτυξη του καρκίνου του στήθους, των εντέρων, του δέρματος και του προστάτη. Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνει και η ιατρική επιθεώρηση Κλινική Ογκολογία, αλλά οι ειδικοί υπογραμμίζουν, ότι χρειάζονται ακόμα πολλές μελέτες και πειράματα, προτού αρχίσει να χορηγείται σε ασθενείς.

    Πως δουλεύει το φάρμακο

    Το 17AAG στοχεύει σε ένα μόριο, σημαντικό για την ανάπτυξη του καρκίνου.

    Το μόριο αυτό, η πρωτεΐνη θερμικής καταπληξίας (Hsp) 90, μεταδίδει μηνύματα στα κύτταρα, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται τα καρκινικά κύτταρα.

    Χωρίς, όμως το Hsp 90, τα καρκινικά κύτταρα πεθαίνουν, ενώ τα υγιή κύτταρα δεν επηρεάζονται.

    Επίσης, καθώς το Hsp 90, στοχεύει σε διαφορετικούς τύπους καρκίνου μπορεί να σταματάει την ανάπτυξη όγκων, ως αντίδραση στη θεραπεία, που χορηγείται στον οργανισμό.

    Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Πολ Γουόρκμαν εξηγεί, πως με το να μπλοκάρεται η δράση του Hsp90, το φάρμακο έχει τη δυνατότητα να επιτίθεται στον καρκίνο, καθώς κλείνει μία σειρά συστημάτων, που χρησιμοποιούν να καρκινικά κύτταρα για να αναπτυχθούν και να μεγαλώσουν.

    Το φάρμακο έχει δοκιμαστεί σε 30 ασθενείς με προχωρημένη μορφή καρκίνου και τα αποτελέσματα ήταν θετικά, αλλά όπως τονίζει ο καθηγητής Πίτερ Ρίγκμπι, επικεφαλής του Ερευνητικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο λέει, "χρειάζεται να γίνουν και άλλες δοκιμές".

    [02] Τεχνολογία

    Νούμερο ένα των χάκερς!

    Ο ιός της Μπρίτνεϊ

    17/6/2005 1:21:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: CNN

    Η πριγκίπισσα της ποπ Μπρίτνεϊ Σπίαρς δεν κρατά τα σκήπτρα μόνο στα κουτσομπολίστικα περιοδικά της Αμερικής, αλλά ανακηρύχθηκε ως η αγαπημένη των χάκερ, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δέλεαρ του ονόματός της για να στέλνουν ιούς σε ανυποψίαστους κυβερνοσέρφερς. Σύμφωνα με τους ειδικούς το όνομα της Μπρίτνεϊ φιγουράρει στα περισσότερα subjects για spam και ιούς. Καθώς λοιπόν, το όνομα της νεαρής τραγουδίστριας και η είδηση της εγκυμοσύνης της είναι αρκετά ελκυστικά, πολλοί είναι αυτοί, που πέφτουν στην παγίδα των χάκερς και πληρώνουν την περιέργειά τους ακριβά. Συνήθως τα emails με το όνομα της Μπρίντεϊ στο subject είτε περιέχουν attachment με ιό, είτε οδηγούν σε link, που μπορεί να προσβάλλει τον υπολογιστή με ιό τύπου Trojan.

    Το top ten

    Την έρευνα διεξήγαγε η εταιρία Panda Software και σημειώνει, ότι τα ονόματα των σέξι σταρ είναι αρκετά προσφιλή στους χάκερς. Εκτός από την πριγκίπισσα της ποπ, περίοπτη θέση κρατούν και η Τζένιφερ Λόπεζ και η Πάρις Χίλτον. Άλλα ονόματα, που χρησιμοποιούνται πολύ στα emails με ιούς, είναι αυτά του Μπιλ Γκέιτς και του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Μάλιστα, δεν έχει περάσει πολύς καιρός, από τότε που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο email με θέμα: ο Μάικλ Τζάκσον, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας ενώπιον του δικαστηρίου. Όποιος περίεργος ήθελε να μάθει λεπτομέρειες της υπόθεσης θα κατέληγε με τέσσερις διαφορετικούς τύπους ιών.

    Το top ten με τους αγαπημένους των χάκερς συμπληρώνεται από τους Μπιλ Γκέιτς, Τζένιφερ Λόπεζ, Σακίρα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, Μάικλ Τζάκσον, Μπιλ Κλίντον, Άννα Κουνίκοβα, Πάρις Χίλτον και Πάμελα Άντερσον.

    [03] Κοινωνία

    Για την έξοδο του τριημέρου

    Επί ποδός η Τροχαία

    17/6/2005 12:16:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τριήμερο εν όψει και οι Αθηναίοι ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα. Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Τροχαία, που έχει θέσει σε ισχύ έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων. Για την καλύτερη ασφάλεια και μετακίνησή τους στις εθνικές οδούς για την Παρασκευή απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στο ρεύμα εξόδου από τα αστικά κέντρα από τις 15:00 έως τις 21:00. Η ίδια απαγόρευση θα ισχύει τη Δευτέρα στο ρεύμα εισόδου.

    [04] Πολιτική

    Έρευνα για το πόθεν έσχες του Ν.Φλώρου

    17/6/2005 5:22:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Στα χέρια του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρη Παπαγγελόπουλου βρίσκεται ο φάκελος που εστάλη από τη Βουλή σχετικά με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Φλώρο.

    Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν για τα πόθεν έσχες και τις χρηματιστηριακές συναλλαγές των βουλευτών φαίνεται ότι προέκυψε ότι ο κ. Φλώρος είχε κέρδη από χρηματιστηριακές συναλλαγές άνω του 1 δισ. δρχ. και δεν είχε υποβάλλει τη σχετική δήλωση. Ως εκ τούτου αναλαμβάνει η Εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθεί η νομιμότητα των συναλλαγών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αντιδράσεις για τα κέρδη από το Χρηματιστήριο

    [05] Πολιτική

    Στο επίκεντρο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

    Συνάντηση Αλαβάνου με επαναπατρισθέντες πρόσφυγες

    17/6/2005 4:25:00 μμ

    Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαναπατρισθέντες πολιτικοί πρόσφυγες στη χώρα μας συζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος με τους εκπροσώπους των Συλλόγων τους. Ο κ. Αλαβάνος σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι πρέπει να συμβάλλουν όλα τα κόμματα ώστε να επιλυθούν τώρα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί και αφορούν τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, την ιθαγένεια, την επιστροφή τους στην πατρίδα, την παροχή ευεργετημάτων που ισχύουν για αντίστοιχες κατηγορίες αναπήρων που προέρχονται από τον ελληνικό στρατό. Ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η ευρωπαϊκή νομοθεσία που ισχύει σήμερα. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πάνος Τριγάζης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνο για την εξωτερική πολιτική του κόμματος.

    [06] Κοινωνία

    Για την απρόσκοπτη λειτουργία του

    Εισαγγελικά μέτρα για τον ΧΥΤΑ Λιοσίων

    17/6/2005 2:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/6/2005 6:48:15 μμ)

    Έγγραφη εντολή έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής προκειμένου να ληφθούν όλα των απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία του ΧΥΤΑ των Άνω Λιοσίων. Ο εισαγγελέας ζητά συγκεκριμένα από τον Αστυνομικό Διευθυντή να προχωρεί σε συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου, σε περίπτωση που δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα στον ΧΥΤΑ. Την ίδια ώρα, στη χωματερή επικρατεί ηρεμία παρά το γεγονός ότι αναμένεται σήμερα να μεταφερθούν ποσότητες λυματολάσπης από την Ψυττάλεια. Εξάλλου, ο δήμαρχος Άνω Λιοσίων, με δελτίο Τύπου το οποίο κοινοποίησε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, αιτιολογεί τη θέση του δήμου για την άρνηση υποδοχής της λυματολάσπης στο χώρο του ΧΥΤΑ, αναφέροντας ότι η όλη επιχείρηση στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης και πως η χωματερή δεν έχει άδεια λειτουργίας. Επισημαίνει ακόμη ότι δεν τηρούνται οι όροι της υπουργικής απόφασης με την οποία θα γίνεται η μεταφορά λυματολάσπης στα Άνω Λιόσια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Πόλεμος" για την λυματολάσπη

    [07] Κοινωνία

    Προκαταρκτική έρευνα για τη σαλμονέλα

    17/6/2005 2:41:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Προκαταρκτική εξέταση για την εισαγωγή από τον Καναδά και διοχέτευση στην ελληνική αγορά περίπου 16 τόνων γαλοπούλας τα περασμένα Χριστούγεννα, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

    Την υπόθεση ανέλαβε η εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Αντα Οικονόμου, η οποία ξεκινώντας από τα στοιχεία του φάκελου που παρέδωσε ο νομάρχης Αθηνών κ. Γιάννης Σγουρός, θα διερευνήσει τη διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων και την απόδοση ευθυνών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Σγουρού, ευθύνες για το θέμα καταλογίζονται στο διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας Αθηνών Γ. Πρωτογεράκη, ο οποίος φέρεται να μην ενημέρωσε εγκαίρως τους προϊσταμένους του για τα αποτελέσματα του ελέγχου που είχε διενεργηθεί στο σταθμό Κτηνιατρικού Ελέγχου του λιμένα Πειραιά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στον Εισαγγελέα για τις γαλοπούλες

    [08] Κόσμος

    Πρόκειται για μετασεισμό εκτιμούν οι σεισμολόγοι

    Σεισμός 6,5 Ρίχτερ ανοικτά της Καλιφόρνιας

    17/6/2005 11:38:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,5 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον Ειρηνικό ωκεανό, ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας. Σύμφωνα με το σεισμολογικό κέντρο του Στρασβούργου, το επίκεντρο του σεισμού που έγινε στις 09.21 (ώρα Ελλάδος) ήταν σε απόσταση 200 χιλιομέτρων δυτικά της πόλης Εβρίκα, στη βόρεια Καλιφόρνια. Από τον σεισμό δεν υπήρξαν ζημιές, ενώ οι αμερικανικές αρχές δεν εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των σεισμολόγων, πρόκειται για μετασεισμό της ισχυρής σεισμικής δόνησης των 7,2 Ρίχτερ που συγκλόνισε τις ακτές της βόρειας Καλιφόρνιας την περασμένη Τρίτη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ο Εγκέλαδος ταρακούνησε το Λ. Αντζελες

    Ταραχή στην Καλιφόρνια

    [09] Μ. Ανατολή

    Κατά δύο ώρες

    Παράταση των εκλογών στο Ιράν

    17/6/2005 7:08:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κατά δύο ώρες παρατάθηκε η ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές στο Ιράν, που αρχικά θα ολοκληρωνόταν στις 17:30 (ώρα Ελλάδας). Η παράταση ισχύει και για τους ψηφοφόρους του εξωτερικού, ενώ ήταν αναμενόμενη καθώς το είχαν ζητήσει πολλές πόλεις της χώρας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έλαβε το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, η συμμετοχή έφτασε το 60%, ποσοστό που ξεπέρασε τις προσδοκίες. Στο μεταξύ, σύμφωνα με το φοιτητικό πρακτορείο Isna, η ιρανική αστυνομία εξουδετέρωσε δύο βόμβες σε Τεχεράνη και Κερμάν, μετά την έναρξη της διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας. Σημειώνεται ότι, πριν λίγες ημέρες είχαν πραγματοποιηθεί φονικές επιθέσεις στην Αχβάζ με εννέα νεκρούς και 70 τραυματίες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προεδρικές εκλογές στο Ιράν

    Αιματηρές εκρήξεις στο Ιράν

    [10] Οικονομία

    Στη Βουλή οι ρυθμίσεις για ΟΤΕ-Τράπεζες

    17/6/2005 5:54:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/6/2005 7:44:52 μμ)

    Κατατέθηκαν στη Βουλή οι διατάξεις για την εθελούσια έξοδο στον ΟΤΕ και το ασφαλιστικό των Τραπεζών. Σύμφωνα με την τροπολογία που αφορά τον ΟΤΕ, όσοι εργαζόμενοι θεμελιώνουν δικαίωμα πλήρους συνταξιοδότησης μέχρι το 2012 μπορούν εφόσον το επιθυμούν να αποχωρήσουν πρόωρα από τον Οργανισμό, αναγνωρίζοντας ως πλασματικό χρόνο ασφάλισης το υπόλοιπο διάστημα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν έγγραφη αίτηση απόλυσης εντός προθεσμίας τριών μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος άρθρου, ενώ η απόλυση συντελείται εντός προθεσμίας 12 μηνών. Το κόστος της εθελούσιας εξόδου θα αναλάβουν ο ΟΤΕ και το δημόσιο, το οποίο θα μεταβιβάσει στον ΤΑΠ-ΟΤΕ το 4% των μετοχών του Οργανισμού που βρίσκονται στην κατοχή του κράτους. Επίσης, για το άρθρο 5 της τροπολογίας διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος υποβάλει αίτηση πρόωρης συνταξιοδότησης, αλλά τελικά δεν θεμελιώνει δικαίωμα άμεσης λήψης σύνταξης, η γενόμενη απόλυση ανακαλείται και ο απολυθείς επανέρχεται στην υπηρεσία, από την οποία αποχώρησε λόγω απολύσεως, εντός μηνός από της κοινοποιήσεως σ αυτόν του σχετικού εγγράφου. Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ που κατηγόρησαν την Κυβέρνηση για ρυθμίσεις με τις οποίες ωφελεί οικονομικά συμφέροντα εις βάρος των εργαζομένων.

    Στο ΙΚΑ όλα τα ταμεία κύριας σύνταξης

    Για τις Τράπεζες προβλέπεται η δημιουργία ενός ενιαίου επικουρικού ταμείου και η ένταξη όλων των ταμείων κύριας σύνταξης στο ΙΚΑ μέχρι το τέλος του 2005. Οπως επισημαίνεται στην τροπολογία, οι τραπεζοϋπάλληλοι που προσελήφθησαν μέχρι τις 31/12/1992 διατηρούν στο ακέραιο τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, ενώ οι νεώτεροι θα ακολουθήσουν τα ισχύοντα στο ΙΚΑ. Η χρηματοδότηση του νέου ταμείου θα επιβαρύνει σχεδόν αποκλειστικά τις Τράπεζες, ενώ το Δημόσιο θα συμμετάσχει μόνο στο βαθμό της μετοχικής του παρουσίας στην Αγροτική και την Εμπορική.

    Άμεση αντίδραση από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ

    Για αντιφατικό και αυταρχικό τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση προωθεί διευθετήσεις οικονομικών συμφερόντων έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ χαρακτήρισε " προκλητική, αντισυνταγματική και αντίθετη στο ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο" τη ρύθμιση για τον ΟΤΕ.

    Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό των τραπεζών, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ρύθμιση "τελείως αντίθετης" με αυτής του ΟΤΕ σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το ασφαλιστικό σύστημα και την ανάπτυξη της οικονομίας "αλλά εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα".

    "Η ρύθμιση για το ασφαλιστικό των τραπεζών είναι μια τρύπα στο νερό", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και αιτιολόγησε τη θέση του τονίζοντας ότι "μόλις οι εργαζόμενοι διεκδικήσουν δικαστικά τα δικαιώματα τους, οι τράπεζες είναι και πάλι υποχρεωμένες να εγγράψουν σχετικές προβλέψεις στο παθητικό τους σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα".

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος έκανε λόγο για "κατακρεούργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων" των εργαζομένων και των συνταξιούχων των τραπεζών και εκτίμησε ότι οι ρυθμίσεις για τις τράπεζες και τον ΟΤΕ θα ανοίξουν το δρόμο για ανάλογα μέτρα σε όλες τις ΔΕΚΟ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις

    Στη Βουλή το ν/σ για την εθελουσία

    Αντιδρούν στο ασφαλιστικό ΚΚΕ ΣΥΝ

    [11] Οικονομία

    Πρεμιέρα εκπτώσεων στις 18 Ιουλίου

    17/6/2005 4:25:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Η 18η Ιουλίου ορίστηκε ως η πρεμιέρα των φετινών θερινών εκπτώσεων. Τη σχετική απόφαση με την οποία προσδιορίζονται λήξη της περιόδου των εκπτώσεων η 27η Αυγούστου, όπως επίσης οι όροι και οι προϋποθέσεις αναγραφής των τιμών και των εκπτώσεων, ώστε να αποφεύγεται η οποιαδήποτε παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού, υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου. Σημειώνεται ότι πριν τις εκπτώσεις και συγκεκριμένα από 25/6/2005 απαγορεύονται οι προσφορές και οι προεκπτώσεις.

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Έριξε πόρτα" στους Γάλλους ο Μπάρος

    17/6/2005 2:58:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ θα παραμείνει και την επόμενη χρονιά ο Τσέχος διεθνής επιθετικός, Μίλαν Μπάρος, ο οποίος προτίμησε το αγγλικό λιμάνι από τη γαλλική Λιόν. Σύμφωνα με το μάνατζερ του Τσέχου άσου, Πάβελ Πάσκα, ο πελάτης του δεν ενέδωσε στην πολύ καλή πρόταση της πρωταθλήτριας Γαλλίας, Αρνητική ήταν η απάντηση του Μίλαν Μπάρος στην πρόταση της Λιόν που σύμφωνα με δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου άγγιζε τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Μπάρος αποτελούσε διακαή πόθο του Γάλλου πρώην τεχνικού των "κόκκινων" Ζεράρ Ουγιέ, που είχε κάνει και κάποιες επαφές με τον Τσέχο άσο.

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στα ημιτελικά η Ρίβερ Πλεϊτ

    17/6/2005 2:37:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σαό Πάουλο- Ρίβερ Πλεϊτ θα είναι το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών του Κόπα Λιμπερταδόρες μετά την εντός έδρας νίκη της αργεντίνικης ομάδας με 3-2 επί της Μπάνφιλντ. Στο κατάμεστο "Μονουμεντάλ" η Ρίβερ Πλεϊτ προηγήθηκε γρήγορα 2-0 χάρη στα τέρματα Ερνέστο Φαρίας στο 28ο και στο 32ο λεπτό, αλλά οι φιλοξενούμενοι σχεδόν με τη σέντρα του δεύτερου τέρματος μείωσαν στο 34' σε 2-1. Σαν σε ριπλεϊ, αλλά για τη γηπεδούχο αυτή τη φορά, δύο λεπτά αργότερα η Ρίβερ με σκόρερ το Βίκτορ Ζαπάτα έκανε το 3-1, προκαλώντας ντελίριο στους οπαδούς της, που κόντεψαν να "γκρεμίσουν" από τους πανηγυρισμούς τους το στάδιο του Μπουένος Αϊρες. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν διατεθειμένοι να καταθέσουν τα όπλα, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να διαμορφώσουν το τελικό 3-2 με το γκολ του Αντόνιο Ντανιέλ Μπαρίχο στο 49'. Έτσι μετά το 1-1 της πρώτης αναμέτρησης, η ομάδα της Ρίβερ Πλεϊτ σφράγισε το εισιτήριό της για την 4άδα της διοργάνωσης.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Και επισήμως Σόλιντ

    17/6/2005 4:40:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ομόφωνα αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ολυμπιακού την πρόσληψη του Τροντ Σόλιντ και έτσι από σήμερα ουσιαστικά η πειραϊκή ομάδα έχει νέο προπονητή. Στην ανακοίνωση που εξεδόθη αμέσως μετά την μεσημεριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ, το οποίο έγινε παρουσία του Σωκράτη Κόκκαλη αναφέρονταν τα εξής: "Συνεδρίασε σήμερα, 17/06/2005, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, το οποίο και ενέκρινε την πρόσληψη του κ. Τροντ Σόλιντ ως προπονητή της ομάδας ποδοσφαίρου. Το Δ.Σ. εξουσιοδότησε τον πρόεδρο του συλλόγου, κ. Σωκράτη Κόκκαλη, και τον αντιπρόεδρο, κ. Γεώργιο Λούβαρη, για την υλοποίηση της απόφασής του".

    Ικανότατος προπονητής

    Πλέον το μόνο που απομένει είναι να έρθει στον Πειραιά ο Σόλιντ, για να υπογράψει το συμβόλαιο με τη νέα του ομάδα, ενώ θα καταβληθεί στη Μπριζ η ρήτρα των 375.000 ευρώ που απαιτείται, προκειμένου να "σπάσει" το συμβόλαιό του με τη βελγική ομάδα. Το συμβόλαιο του 46χρονου τεχνικού θα έχει διάρκεια 2+1 έτη και οι ετήσιες απολαβές του θα είναι περίπου 900.000 ευρώ. Κατά την αποχώρησή του από το Δ.Σ. ο Σωκράτης Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Το Δ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα την πρόσληψη του Τροντ Σόλιντ ως προπονητή του Ολυμπιακού. Εξουσιοδοτήθηκα εγώ και ο κ. Λούβαρης να οριστικοποιήσουμε τη συμφωνία. Αυτό το θέμα είναι πολύ βασικό και, επειδή ακούγονται διάφορα ονόματα ποδοσφαιριστών για μεταγραφές, θα πω ότι θα συζητηθούν όλα, αφού έρθει ο καινούργιος προπονητής. Ο Ολυμπιακός έχει πάντα οράματα. Ο Τροντ Σόλιντ είναι καλός και σοβαρός προπονητής, που θα βοηθήσει την ομάδα να προχωρήσει στους στόχους της και να κάνει στο Τσάμπιονς Λιγκ ό,τι καλύτερο μπορεί".

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κατατέθηκε ο "πράσινος" φάκελος στη ΓΓΑ

    17/6/2005 3:11:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τον φάκελο με τον τίτλο "Δημοτικό Στάδιο Αθηνών - Παναθηναϊκός Α.Ο." παρέδωσε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Χρόνης Ακριτίδης. Σύμφωνα με τις οδηγίες που είχε δώσει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός στον εν λόγω φάκελο του γηπέδου του Παναθηναϊκού περιέχονται μεταξύ άλλων χάρτες χωροθέτησης των εγκαταστάσεων με τις προσβάσεις, που δείχνουν τις σημερινές δυνατότητες, αλλά και τις μελλοντικές (Μετρό κλπ).

    Υπό το πρίσμα του Euro 2012

    Με τη σειρά του ο γενικός διευθυντής Υποστήριξης Αθλητισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Θωμάς Στάμου, παρέδωσε τον φάκελο στην Επιτροπή, η οποία ασχολείται με την προετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητας της χώρας μας για τη διεκδίκηση της διοργάνωσης του EURO 2012. Η Επιτροπή θα εξετάσει την πληρότητα των στοιχείων, με βάση τις προδιαγραφές της UEFA, και στη συνέχεια θα υποβάλει σχετική έκθεση στον κ. Ορφανό. Παράλληλα, με αποφάσεις του υφυπουργού Αθλητισμού δίδονται τα παρακάτω ποσά:

    1. Για την εξόφληση θεσμοθετημένων επιχορηγήσεων των ΤΑΚ και ΤΑΠ, αγωνιστικής περιόδου 2004 - 2005, 1.241.000 ευρώ. Το ποσό αυτό αποτελεί το υπόλοιπο 50% της συνολικής επιχορήγησης, την οποία έλαβαν τα ΤΑΚ και ΤΑΠ, για την περίοδο που αναφέρθηκε.

    2. Στα 22 Εθνικά Αθλητικά Κέντρα καταβλήθηκε η 3η δόση της τακτικής επιχορήγησης του 2005, ύψους 3.807.600 ευρώ.

    3. Σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ 2.100.000 ευρώ, έναντι της τακτικής τους επιχορήγησης του 2005.

    4. Στον Πανελλήνιο Αθλητικό Σύλλογο Μεταμοσχευμένων «ΔΡΟΜΕΑΣ» 72.130 ευρώ, για τη συμμετοχή στους 15ους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων Αθλητών.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Άρωμα... καφέ στη "βασίλισσα της Θράκης"

    17/6/2005 2:27:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σε ρυθμούς σάμπας θα χορεύει φέτος η SKODA ΞΑΝΘΗ η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση δύο νεαρών Βραζιλιάνων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών για τα επόμενα πέντε χρόνια. Πρόκειται για το αριστερό μπακ χαφ της Αβαϊ Φραντσίσκο Γκόμεζ ντε Αντράντε Τζούνιορ, με παρατσούκλι "Τσικίνιο" και το δεξί μπακ χαφ της Φιγκουερένσε, Γουίλιαν ντε Ματία, που βρίσκονταν και στο στόχαστρο της βραζιλιάνικης Γιουβέντους Χαραγκουά. Η προετοιμασία της ακριτικής ομάδας θα πραγματοποιηθεί από τις 4 Ιουλίου 2005 έως τις 18 Ιουλίου 2005 στο Αθλητικό της Κέντρο στα Πηγάδια και στις 19 Ιουλίου η ομάδα θα αναχωρήσει για την Τσεχία όπου εκεί θα δώσει έξι φιλικά παιχνίδια, από τις 19 Ιουλίου 2005 έως τις 2 Αυγούστου 2005.

    Στην Πράγα οι Ακρίτες

    Η σειρά των φιλικών αγώνων που θα δώσει στην Πράγα η SKODA ΞΑΝΘΗ είναι τα εξής :

    21.07.05 XAMEROV (Γ! Εθνική)

    23.07.05 JAMBLONETS (Α! Εθνική)

    25.07.05 VICTORIA (Β! Εθνική)

    27.07.05 PRIBRAM (A! Εθνική)

    30.07.05 LIBERETS (Α! Εθνική)

    31.07.05 BLSANY (Α! Εθνική)

    Η ομάδα της SKODA ΞΑΝΘΗ κατά το διάστημα αυτό θα διαμένει σε ξενοδοχείο της Πράγας δίπλα στο οποίο υπάρχει το γήπεδο όπου αυτή θα προπονείται.

    [17] Μπάσκετ

    Τέταρτος τελικός και όλα παίζονται

    17/6/2005 7:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τέταρτος κατά σειρά τελικός στην Α1, και για το ποιος θα στεφθεί Πρωταθλητής αλλά και ποιος θα καταλάβει την τρίτη θέση. Εκεί που όλα μπορούν να τελειώσουν ή να συνεχιστούν και για το πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι. Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός κατηφορίζει στο Γαλάτσι με την υπεράσπιση του 2-1 και με στόχο να νικήσει εκτός έδρας και να κατακτήσει τον τίτλο χωρίς να χρειαστεί και πέμπτο παιχνίδι. Από την άλλη η ΑΕΚ θέλει να πάρει τη νίκη και να κάνει το 2-2, θέλοντας να οδηγηθούν όλα την επόμενη Τετάρτη. Όσο για την τρίτη θέση, ο Πανιώνιος έσπασε την έδρα του Αμαρουσίου, πήρε το 2-1 και με νίκη την Κυριακή θα είναι ο τριταθλητής Ελλάδας.

    Όλα ρευστά

    Συγκεκριμένα, με οδηγό το πρώτο παιχνίδι στο Γαλάτσι, η ΑΕΚ επιστρέφει στο Γαλάτσι και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να κάνει το 2-2 και να κριθούν όλα στο πέμπτο ματς. Σίγουρα, ήδη η Ένωση έχει κάνει πολλά φέτος, καθώς είναι μεγάλη υπόθεση και μόνο που έφτασε στον τελικό, παρ ότι με τη λήψη του Πρωταθλήματος έιχε κατετεγεί μόλις στην 6η θέση. Όμως ακόμα μεγαλύτερο είναι να κάνει το κάτι παραπάνω και να φτάσει στην και να επιστρέψει στην κορυφή του Ελληνικού Μπάσκετ. Αγωνιστικά, θα υπάρχουν οι δεδομένες απουσίες των Τόμπι Μπέιλι, Γλυνιαδάκη και Κακιούζη, αλλά και πάλι δείχνει ικανή για το "ακατόρθωτο".

    Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να έχει το πάνω χέρι και αυτό που πρέπει να αποφασίσει είναι αν θα πάρει το Πρωτάθλημα από την Κυριακή στο Γαλάτσο, στον τέταρτο τελικό ή αν θα γυρίσει στο ΟΑΚΑ και να το παίξει 50-50 για το Πρωτάθλημα. Το ρίσκο είναι μεγάλο καθώς σε περίπτωση ήττας την Κυριακή, η επιστροφή στο ΟΑΚΑ για τον "απόλυτο τελικό", από τη μία θα έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει στους πράσινους φιλάθλους τον τίτλο, αλλά από την άλλη θα ξέρει πως δεν θα είναι μόνη της, αφού θα υπάρχουν και φίλαθλοι της ΑΕΚ και εκεί τα πάντα, (μπορεί να) μοιάζουν μοιρασμένα. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πάντως δεν σκέφτεσαι καθόλου την περίπτωση ήττας την Κυριακή και θέλει να πάρουν τον τίτλο από την Κυριακή. Αγωνιστικά οι πράσινοι δεν έχουν προβλήματα και όλοι δίνουν την υπόσχεση πως όλα θα κλείσουν θετικά σε δύο μέρες.

    "Τελειώνει" ο "μικρός τελικός;

    Το πάνω χέρι έχει ο Πανιώνιος, μετά τη νίκη του την Τετάρτη, όπου και "έσπασε" την έδρα, αυτό που θέλει είναι η νίκη την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη και να πάρει "την τρίτη θέση" στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από τη διάθεση και την αποφασιστικότητα που θα δείξουν οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη, προκειμένου να κάνουν το 2-2 και τα δώσουν όλα την ερχόμενη Τετάρτη στο κλειστό του Αγίου Θωμά, ή αν τελικά, παρά την δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου, θα καταλήξουν στην τέταρτη.

    Πρόγραμμα

    ΠΛΕΙ ΟΦ - 4ος Αγώνας (Θέσεις 1-2, 3-4)

    ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

    Γαλάτσι 20:00 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός Καρούσης, Χριστοδούλου, Αφεντουλίδης

    Ν. Σμύρνη 18:45 Πανιώνιος-Μαρούσι Παπαδημητρίου, Ηλιόπουλος, Πετράκης

    Το πανόραμα των πλέι οφ -μετά την ολοκλήρωση και των τρίτων αγώνων της γ΄ φάσης στην Α1 μπάσκετ των ανδρών (οι ομάδες που αναφέρονται πρώτες διαθέτουν το πλεονέκτημα έδρας) έχει ως εξής:

    Α΄ ΦΑΣΗ

    1ος Αγώνας 2ος αγώνας 3ος αγώνας Σκορ

    Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 77-74 95-77 - 2-0

    Μαρούσι-Μακεδονικός 83-93 82-76 93-81 2-1

    Άρης-ΑΕΚ 68-88 74-65 70-76 1-2

    Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 77-76 89-75 - 2-0

    Β΄ ΦΑΣΗ

    1ος 2ος 3ος 4ος 5ος Σκορ

    Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 96-77 67-69 92-69 67-70 101-57 3-2

    Μαρούσι-ΑΕΚ 73-74 77-86 76-62 63-69 - 1

    Γ΄ ΦΑΣΗ

    1ος 2ος 3ος

    4ος 5ος Σκορ

    (Θέσεις 3-4) Μαρούσι-Πανιώνιος 69-68 80-85 77-83 19/6 22/6* 1-2

    (Θέσεις 1-2) Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 78-62 79-84 79-71 19/6 22/6* 2-1

    * Αν χρειαστεί

    [18] Πολιτισμός

    Εν όψει του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Αθήνας

    17/6/2005 5:21:00 μμ

    Πιστός στο καλοκαιρινό του ραντεβού, ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας, προσκαλώντας κορυφαία ονόματα της σύγχρονης χορευτικής δημιουργίας στην ανοιχτή σκηνή της Τεχνόπολης στο Γκάζι. Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας καθιερώνεται πλέον ως μία σύγχρονη γιορτή του χορού που βάζει την Αθήνα στο χάρτη των πόλεων που διοργανώνουν μεγάλα φεστιβάλ ανά την Ευρώπη και τον κόσμο. Από την 1η Ιουλίου και για 15 μέρες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει σημαντικές δουλειές επωνύμων ευρωπαϊκών συγκροτημάτων. Ταυτόχρονα οι χορευτές και σπουδαστές χορού μπορούν να παρακολουθήσουν τo επιμορφωτικό σεμινάριο, που θα παραδώσουν οι προσκεκλημένοι χορογράφοι.

    Δυναμικό "παρών"

    To Φεστιβάλ οραματίστηκε το 2003 η Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.

    Πέρυσι, το αθηναϊκό κοινό ανταποκρίθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό στο κάλεσμα του Φεστιβάλ και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις δουλειές μερικών από τα μεγαλύτερα ονόματα του σύγχρονου χορού, που η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Μαργκώ Περδίκη-Αρχοντάκη είχε προσκαλέσει να εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Αθήνα, όπως: την ομάδα Ultima Vez του Wim Vanderkeybus, το Follkwang Tanzstudio υπό τη διεύθυνση της Henrietta Horn- καλλιτεχνικής διευθύντριας της Pina Bausch, την βραβευμένη νεαρή καλλιτέχνιδα Katja Wachter και άλλους.

    Φέτος, το Φεστιβάλ θα μας παρουσιάσει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα με παραστάσεις τόσο από έμπειρους όσο και από νεώτερους χορογράφους, που εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και οι οποίοι σφραγίζουν με τη δουλειά τους το ύφος του σύγχρονου χορού στον 21ο αιώνα.

    Η πολυμήχανη Αμερικανίδα Amanda Miller που ανοίγει το φεστιβάλ, ο ταλαντούχος Αντώνης Φωνιαδάκης που εργάζεται στην Γαλλία, ο εμβληματικός Ιταλός Emio Greco, ο γνωστός στο ελληνικό κοινό Κωνσταντίνος Ρήγος με έργα του, που δεν έχουν παρουσιαστεί στην Αθήνα, οι ανατρεπτικοί Kinkaleri και το εγκεφαλικό ταλέντο του Javier de Frutos, υπόσχονται να δώσουν δυναμικό παρόν και ρυθμό στις πρώτες καλοκαιρινές νύχτες του Ιουλίου.

    Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων: από τις 15 Ιουνίου

    Ώρα έναρξης παραστάσεων: 21.30

    Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό)

    Το πρόγραμμα των φετινών παραστάσεων

    Παρασκευή 1 Ιουλίου, 21.30 Amanda Miller/ Pretty Ugly Dance Co.

    1η εμφάνιση στην Ελλάδα Ι. "Pretty Ugly"

    II. "Four for Nothing"

    III."Paralipomena"

    Δευτέρα 4 Ιουλίου, 21.30 Αντώνης Φωνιαδάκης/APOTOSΩΜΑ

    "Use"

    Τετάρτη 6 & Πέμπτη 7 Ιουλίου 21.30 Emio Greco | PC

    1η εμφάνιση στην Ελλάδα "Double Points: Οne & Two"

    Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Ιουλίου 21.30 Κωνσταντίνος Ρήγος / ΚΘΒΕ

    "Το δωμάτιο του Igor"

    I."Οι γάμοι"

    II. "Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης"

    Τρίτη 12 Ιουλίου 2005 21.30 Kinkaleri

    "SERIE b"

    Πέμπτη 14 & Παρασκευή 15 Ιουλίου 21.30 Javier De Frutos

    1η εμφάνιση στην Ελλάδα "But the Virgin Was More Available"

    [19] Τεχνολογία

    Αποσύρονται μπαταρίες για notebooks

    17/6/2005 6:20:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: Γ.Γ. Καταναλωτή-ΑΠΕ

    Την απόσυρση συγκεκριμένης κατηγορίας μπαταριών φορητών υπολογιστών που πωλήθηκαν διεθνώς από τον Οκτώβριο του 2004 έως σήμερα, αποφάσισε και ανακοίνωσε η εταιρεία Fujitsu Siemens Computers S.A. Αφορμή στάθηκαν τέσσερις αναφορές για υπερθέρμανση των μπαταριών, με κίνδυνο ανάφλεξης. Αυτά τα περιστατικά δεν καταγράφηκαν τη χώρα μας και αφορούν το σύνολο των 250.000 συστημάτων που έχουν πουληθεί παγκοσμίως.

    Πρόκειται για τα μοντέλα AMILO A1640, AMILO M1425, AMILO M7405, AMILO Pro V2020. Όλες οι μπαταρίες με κατάληξη G1L1 είναι στο πρόγραμμα ανταλλαγής. Η εταιρία, η οποία έχει ενημερώσει τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, συστήνει στους πελάτες, που έχουν τα συγκεκριμένα μοντέλα, να σταματήσουν άμεσα να χρησιμοποιούν τις μπαταρίες τους και να λειτουργήσουν τον φορητό τους υπολογιστή μόνο με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Η εταιρεία θα προσφέρει στους πελάτες της δωρεάν αντικατάσταση των μπαταριών. Στο πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταριών δεν συμπεριλαμβάνονται άλλα μοντέλα AMILO, AMILO Pro ή LIFEBOOK.

    Σχετικά Links: http://www.fujitsu-siemens.com/

    [20] Παράξενα

    Υπνοβάτης-ακροβάτης

    17/6/2005 12:02:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Οι περιπτώσεις των ανθρώπων, που "κόβουν βόλτες" στον ύπνο τους είναι αρκετές. Οι περισσότεροι συνηθίζουν να κάνουν νυχτερινές διαδρομές στο σαλόνι, την κουζίνα, ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές, που εμφανίζουν τάσεις φυγής και "νυχτοπερπατούν" εκτός σπιτιού. Ένας 39χρονος Γερμανός υπνοβάτης, όμως δεν περιορίστηκε σε Φθηνά τη γλίτωσε ένας 39χρονος Γερμανός, που είχε το συνήθειο να υπνοβατεί. Ο εν λόγω υπνοβάτης, όμως, δεν περιοριζόταν σε βολτούλες στο σαλόνι, αλλά ήθελε πιο επικίνδυνες αποστολές. Αφού σηκώθηκε λοιπόν από το κρεβάτι, βγήκε από ένα παράθυρο του πρώτου ορόφου, σκαρφάλωσε από την υδρορροή και άρχισε να περπατά στη στέγη, έξι μέτρα πάνω από το έδαφος. Κάτι έγινε, όμως και ξύπνησε ξαφνικά, με αποτέλεσμα να συνειδητοποιήσει, που βρίσκεται, να τρομάξει, να χάσει την ισορροπία του και να πέσει κάτω.

    Ευτυχώς είχε βρέξει...

    Όπως είπε ο ίδιος μετά στους πυροσβέστες, που ήρθαν για τη διάσωσή του, πολλές φορές ξυπνά σε διάφορα μέρη του σπιτιού, αλλά ποτέ σε επικίνδυνα μέρη. Μάλλον θα έβλεπε περίεργο όνειρο.

    Παρά την πτώση του, πάντως, τη "γλίτωσε" μόνο με μερικούς μώλωπες, επειδή μόλις είχε βρέξει και έπεσε πάνω στο μαλακό γρασίδι.

    Επειδή την επόμενο φορά, όμως μπορεί να είναι περίοδος ξηρασίας, αποφάσισε να επισκεφθεί ειδική κλινική...

    [21] Ζωής ...σΤάσεις

    Για τρίτη φορά θα ντυθεί γαμπρός ο Τομ Κρουζ

    Θα το πάρει το κορίτσι

    17/6/2005 2:30:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC

    Για τρίτη φορά ετοιμάζεται να αφήσει την εργένικη ζωή ο Τομ Κρουζ, καθώς έκανε πρόταση γάμου στην 26χρονη αγαπημένη του Κέιτι Χολμς. Μάλιστα, ο γαλανομάτης σταρ, όχι μόνο δε απέκρυψε το γεγονός από τους δημοσιογράφους, αλλά τόνισε, πως το "ναι" της αγαπημένης του, η οποία από σήμερα κυκλοφορεί με ένα τεράστιο μονόπετρο, τον έκανε να πετά στα ουράνια. Μάλιστα δήλωσε, πως αρραβωνιάστηκε μία υπέροχη γυναίκα. Η πρόταση γάμου έγινε στο Παρίσι και συγκεκριμένα στον Πύργο του Άιφελ τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ο ίδιος ο σταρ αποκάλυψε, πως διάλεξε τη συγκεκριμένη τοποθεσία, καθώς δεν είχε επισκεφθεί ποτέ το σύμβολο του Παρισιού.

    Σύντομα η ημερομηνία

    Οι δυο ηθοποιοί βρέθηκαν στο Παρίσι για την προώθηση της καινούριας ταινίας του Τομ Κρουζ "Ο Πόλεμος των Κόσμων".

    Ο 42χρονος Κρουζ έχει ήδη δύο γάμους στο ενεργητικό του, με τις συναδέλφους του Μίμι Ρότζερς και Νικόλ Κίντμαν. Η Χολμς πρόσφατα χώρισε από τον αρραβωνιαστικό και συνάδελφό της Κρις Κλέιν, με τον οποίον ήταν πέντε χρόνια μαζί.

    Η ημερομηνία του γάμου δεν έχει ακόμα καθοριστεί, αλλά όπως δήλωσε πανευτυχής ο σταρ, θα οριστεί σύντομα. Πάντως, είπε στους δημοσιογράφους, ότι τη διοργάνωση του γάμου θα αναλάβει ο πατέρας της Κέιτι Χολμς.

    Επισήμως είναι μαζί από τον Απρίλιο, ενώ και οι δύο αρνούνται κατηγορηματικά τις φήμες, ου τους θέλουν να είναι μαζί για διαφημιστικούς λόγους.

    [22] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ένα πικρό αντίο στη Γλασκώβη

    17/6/2005 6:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Οριστικό, θα πρέπει να είναι θεωρείται το αντίο του Σωτήρη Κυργιάκου με τη Ρέιντζερς. Αυτό τόνισε και σε δηλώσεις του, ο μάνατζερ του Έλληνα αμυντικού, Φάνης Κλωνόπουλος, που απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραμείνει ο πελάτης του στη Γλασκώβη, μετά την άρνηση των πρωταθλητών Σκωτίας να πληρώσουν το υπόλοιπο της ρήτρας αποδέσμευσής του από τον Παναθηναϊκό. Υπενθυμίζεται πως ο Σωτήρης Κυργιάκος αγωνίστηκε ως δανεικός για έξι μήνες με την ομάδα της Ρέιντζερς, με τους μπλε να διατηρούν το δικαίωμα «μονιμοποίησης» της μεταγραφής του, καταβάλλοντας το ανάλογο αντίτιμο στους «πράσινους». Εξάλλου τόνισε πως τον εξέπληξε το γεγονός της μη ολοκληρωμένης μεταγραφής του 25χρονου άσου στους Ρέιντζερς, αφού ήταν σίγουρη η πραγματοποίηση της. Τέλος, αναφορικά με το μέλλον του Κυργιάκου, ο κ.Κλωνόπουλος είπε πως η Μπόλτων έχει δείξει έκδηλα το ενδιαφέρον της, αλλά έχουμε κι άλλες προτάσεις στα χέρια μας».

    [23] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Προσφυγή έκανε ο Λυμπερόπουλος του Άρη

    17/6/2005 5:41:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ακόμη ένα πρόβλημα ήρθε να προστεθεί στα δεινά που την παρελθούσα περίοδο έπληξαν "κατά συρροή" τον Άρη, με αποκορύφωμα τον υποβιβασμό της μακεδονικής ομάδας στη Β΄ εθνική κατηγορία. Σήμερα, λοιπόν, ο τερματοφύλακας Σωτήρης Λυμπερόπουλος κατέθεσε προσφυγή στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΑΕ, ζητώντας τη λύση του συμβολαίου συνεργασίας του με τους "κιτρινόμαυρους" της Θεσσαλονίκης, λόγω οικονομικών οφειλών, οι οποίες κατά τον ποδοσφαιριστή ανέρχονται σε 60.000 ευρώ.

    [24] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αιγάλεω : "Δεν θέλω τον Ογκουνσότο"

    17/6/2005 5:41:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Οριστικά δεν πρόκειται να διεκδικήσει τον Πατρίκ Ογκουνσότο, η ομάδα του Αιγάλεω. Έτσι τελείωσε το σίριαλ που είχε αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες. Μάλιστα, ο υπεύθυνος για αυτό, τουλάχιστον σύμφωνα με τη διοίκηση της ομάδας των δυτικών προαστείων, είναι ο μάνατζερ του Νιγηριανού ποδοσφαιριστή. Συγκεκριμένα, Θωμάς Μητρόπουλος ενοχλήθηκε σε μεγάλο βαθμό, που έφερναν τον παλιό προπονητή της ΑΕΚ, Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς, να είναι υποψήφιος για την τεχνική ηγεσία του Αιγάλεω. Ο μάνατζερ του Στεπάνοβιτς έχει και τα δικαιώματα του Ογκουνσότο κι έτσι ο Μητρόπουλος θέλησε να σταματήσει κάθε συνομιλία μαζί του και για τη μεταγραφή του 22χρονου ποδοσφαιριστή του Εργοτέλη. Η απόφαση αυτή, δημοσιοποιήθηκε με δήλωση του γενικού αρχηγού της ομάδας Φώτη Χρυσούλη, ο οποίος τόνισε: «Επειδή ο κ. Ζαπατίνας είναι ανεπιθύμητος στο Αιγάλεω, παύει κάθε ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή Ογκουνσότο. Δεν πρόκειται να ενδιαφερθούμε ποτέ για ποδοσφαιριστή τον οποίον εκπροσωπεί ο Ζαπατίνας».


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 17 June 2005 - 16:53:00 UTC