Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψήφο εμπιστοσύνης
  • [02] Πλυθείτε με... Μπερλουσκόνι
  • [03] Στο μικροσκόπιο οι θάνατοι στο Ανιάτων
  • [04] Στο φως νέες ανατριχιαστικές μαρτυρίες
  • [05] Στη Γαλλία η Ομπενά
  • [06] Αιματηρή επίθεση στο Κανταχάρ
  • [07] Αούν δείχνουν τα αποτελέσματα
  • [08] Νέα 48ωρη οι τράπεζες
  • [09] "Λύγισε" στα σημεία η Εθνική
  • [10] Επαφές Μπλερ για την ατζέντα της G8

    [01] Πολιτική

    Έλαβε η Κυβέρνηση από τη Βουλή

    Ψήφο εμπιστοσύνης

    13/6/2005 12:25:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/6/2005 9:46:34 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Με 165 ψήφους υπέρ και 120 κατά η Βουλή παρείχε στην Κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης, έπειτα από την τριήμερη συζήτηση, που προκάλεσε ο Πρωθυπουργός, αμέσως μετά την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ, κατά του Υπουργού Οικονομίας. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ καταψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και ο Συνασπισμός. Από την ψηφοφορία απείχαν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Νωρίτερα στην ομιλία του με την οποία ολοκληρώθηκε η σχετική συζήτηση στη Βουλή, ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής τόνισε, ότι η Κυβέρνηση ακολουθεί την πολιτική της σύνθεσης, της κοινωνικής συναίνεσης, που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών και τις ανάγκες των πολιτών. Αναφέρθηκε ακόμα στο κυβερνητικό έργο, που έχει γίνει σε όλους τους τομείς κατά τους τελευταίους 15 μήνες διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία και τόνισε, ότι υλοποιούνται οι δεσμεύσεις. Παράλληλα, ανέπτυξε τους βασικούς άξονες και στόχους της πολιτικής της Κυβέρνησης. Σκληρή κριτική άσκησε για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο 2000-2003, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι μένει προσηλωμένη στο παρελθόν. Κατηγόρησε ακόμα το Γιώργο Παπανδρέου για ασάφεια, έλλειψη θέσεων και προτάσεων.

    Απάντηση στην κριτική

    Ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του απάντησε και στην κριτική, που έγινε στην Κυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος στο κοινοτικό πρόστιμο των 518 εκ. ευρώ δήλωσε χαρακτηριστικά: "το ερώτημα, με άλλα λόγια, δεν είναι πότε έγινε η δίκη αλλά πότε, πώς και με την ανοχή ποίων διαπράχτηκε το αδίκημα. Όλα έγιναν στην περίοδο 2000-2003. Όλα έγιναν τότε, που καλούσατε- υποτίθεται - "όποιον έχει στοιχεία να πάει στον Eισαγγελέα. Όλα αφορούν κακοτεχνίες, υπερβάσεις, απευθείας αναθέσεις, παρανομίες, μιας συγκεκριμένης περιόδου".

    Στάθηκε ακόμη στο ζήτημα του ΛΑΦΚΑ τονίζοντας, ότι η Κυβέρνηση υλοποίησε τις δεσμεύσεις της καταργώντας το από πέρυσι τον Ιούλιο και φέρνοντας ρύθμιση για την επιστροφή των αναδρομικών.

    "Εμείς δεν κρύβουμε κανένα πρόβλημα" τόνισε μιλώντας για τον πληθωρισμό και την ακρίβεια. Καταβάλλουμε έντονες προσπάθειες στο μέτωπο της ακρίβειας και ανέφερε τα σχετικά μέτρα, που έχει λάβει η Κυβέρνηση: τον πολλαπλασιασμό των ελέγχων, την ενίσχυση της Επιτροπή Ανταγωνισμού, την επανασύσταση της Γραμματείας Καταναλωτή και την ενθάρρυνση των καταναλωτικών οργανώσεων.

    "Κάποιοι, ωστόσο, δείχνουν να αγνοούν ότι το 2003, ο πληθωρισμός ήταν στο 3,5% και εφέτος το Μάιο ήταν στο 3,2%. Και αυτό παρά την έκρηξη της διεθνούς τιμής των καυσίμων, κατά 50% τους τελευταίους 15 μήνες", πρόσθεσε.

    Σχετικά με την ανεργία σημείωσε ότι, όταν ανέλαβε η ΝΔ τη διακυβέρνηση της χώρας, το Μάρτιο του 2004 - σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας αλλά και της Eurostat - ήταν 11,3%, ενώ στο τέλος του χρόνου, ήταν 10,4%.

    "Θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα"

    Ο Κώστας Καραμανλής υπογράμμισε την πρόθεση της Κυβέρνησης να εργαστεί για "την ενότητα των Ελλήνων και την εθνική ομοψυχία" και έφερε ως παράδειγμα την επιλογή του Κάρολου Παπούλια για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

    Αναφέρθηκε ακόμα στους στόχους της χώρας στην Εξωτερική Πολιτικής θέτοντας ως προτεραιότητες τη λειτουργική και βιώσιμη λύση για Κυπριακό, τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τη συμφωνημένη επίλυση της εκκρεμότητας στην ονομασία της ΠΓΔΜ, "την ειρήνη, τη σταθερότητα, τη συνεργασία, σ ολόκληρη τη γειτονιά μας".

    Όσον αφορά το κυβερνητικό έργο στους υπόλοιπους τομείς εστίασε στην Υγεία και στο ζήτημα των ράντζων το οποίο, όπως τόνισε η Νέα Δημοκρατία έλυσε στο πρώτο τέταρτο της θητείας της, ενώ το ΠΑΣΟΚ είχε δεσμευτεί να λύσει από το 1981.

    Σημείωσε πως η Κυβέρνηση έδωσε λύση στο θέμα των πανωτοκιών και ρυθμίζει το ζήτημα του χωροταξικού σχεδίου, που επίσης εκκρεμούσε. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Καραμανλής η χώρα από το 2006 θα διαθέτει χωροταξικά σχέδια και Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, καθώς και νέο πλαίσιο αδειοδότησης των επιχειρήσεων, που μειώνει τη γραφειοκρατία, το χρόνο και το κόστος για την ίδρυσή τους.

    Επανέλαβε την ισχυρή θέληση της Κυβέρνησης να συγκρουστεί και να πατάξει τη διαπλοκή και τη διαφθορά και έφερε ως παράδειγμα "το νέο νόμο για τη Δικαιοσύνη, με στόχο να γκρεμιστούν τα κυκλώματα της δικαστικής και παραδικαστικής συναλλαγής και τη ριζική μεταρρύθμιση στο σύστημα παραγωγής δημοσίων έργων".

    Αναφέρθηκε και στα μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης: "τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, το νέο αναπτυξιακό νόμο, τις πολιτικές για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τα μέτρα-τομές για το εμπόριο, τη νέα γενιά αποκρατικοποιήσεων, την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, το θεσμικό πλαίσιο για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των ΔΕΚΟ".

    "Η Ελλάδα περνά από τη δημιουργική λογιστική στη λογική της ουσιαστικής δημιουργίας", τόνισε χαρακτηριστικά.

    Κλείνοντας τόνισε την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις, ρίξεις και αλλαγές, οι οποίες, όπως επεσήμανε πρέπει να γίνουν με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. "Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις, οι τομές στο Κράτος, είναι χρέος μας. Είναι επιλογή ρεαλιστική και αναγκαία για τον τόπο, που βρίσκεται μακριά από δόγματα και πολιτικές του παρελθόντος",πρόσθεσε.

    "Θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα. Απαντούμε υπεύθυνα στα κοινωνικά αιτήματα, στις σύγχρονες ανάγκες", υπογράμμισε καταλήγοντας ο Πρωθυπουργός.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην τελική ευθεία

    [02] Παράξενα

    Πλυθείτε με... Μπερλουσκόνι

    13/6/2005 11:01:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Αξεπέραστη καθαριότητα και φυσική φροντίδα με ονοματεπώνυμο, υπόσχεται ο 47χρονος Ιταλός καλλιτέχνης Gianni Motti σε όποιον φιλότεχνο αποκτήσει το τελευταίο έργο του. Πρόκειται για μια πλάκα σαπούνι την οποία, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, δημιούργησε από το λίπος του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Το έργο παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στο πλαίσιο της έκθεσης σύγχρονης τέχνης "Art Basel", στη Βασιλική της Ελβετίας και η αλήθεια είναι πως οι ισχυρισμοί του δημιουργού έχουν κινήσει το ενδιαφέρον του κοινού. Σημειωτέον ότι ο 67χρονος Ιταλός πολιτικός είχε εξαφανισθεί τον προπερασμένο Ιανουάριο από την πολιτική ζωή της χώρας του, για να εμφανιστεί ένα μήνα μετά εμφανώς αναζωογονημένος και αδυνατισμένος. Ο ίδιος είχε παραδεχτεί πως έχει κάνει δίαιτα και μια μικρή διορθωτική επέμβαση για τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια του.

    Ο 47χρονος Motti, που ζει και εργάζεται στη Γενεύη, έχει διαφορετική γνώμη. Υποστηρίζει ότι απέκτησε το "επώνυμο" λίπος από έναν υπάλληλο που εργάζεται σε κλινική πλαστικής χειρουργικής "για τους πλούσιους και διάσημους", στο Λουγκάνο της Ελβετίας. "Ο κ. Μπερλουσκόνι έκανε λίφτινγκ προσώπου και επέμβαση λιποαναρρόφησης. Οι καλές διασυνδέσεις που διαθέτω μου προμήθευσαν μέρος του λίπους. Έμοιαζε με ζελέ και μύριζε απαίσια" αναφέρει ο Motti όσον αφορά στην απόκτηση της πρώτης ύλης για το έργο του, το οποίο τιμάται στα 15.000 ευρώ, για όποιον θέλει να έχει κάποιο... ενθύμιο από τον Ιταλό πρωθυπουργό.

    Το σαπούνι της κάθαρσης φέρει τον τίτλο "Mani Pulite", "Καθαρά Χέρια" ελληνιστί, και εκφράζει την προσωπική αντίθεση του καλλιτέχνη τόσο στη διαφθορά και τη μαφία, όσο και στις πολιτικές του ίδιου του Μπερλουσκόνι. "Αφού έτσι κι αλλιώς το σαπούνι γίνεται από χοιρινό λίπος, σκέφτηκα πως θα ήταν πολύ ταιριαστό να μπορούν οι άνθρωποι να πλένουν τα χέρια τους χρησιμοποιώντας ένα κομματάκι του Μπερλουσκόνι" δηλώνει ο Motti.

    Σχετικά Links: Art Basel

    [03] Κοινωνία

    Έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας

    Στο μικροσκόπιο οι θάνατοι στο Ανιάτων

    13/6/2005 10:10:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται στη μία το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα τη διερεύνηση των αιτιών των θανάτων πέντε ηλικιωμένων στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη από τις 2 έως τις 7 Ιουνίου. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι θάνατοι οφείλονται σε παθολογικά αίτια. Ωστόσο, στις 26 Μαΐου είχαν σημειωθεί 35 κρούσματα γαστρεντερίτιδας μετά από κατανάλωση χαλασμένου μπέικον. Οι έρευνες πραγματοποιούνται από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και το ΚΕΕΛ. Ειδικοί λοιμοξιολόγοι θα αποφανθούν με βάση τα στοιχεία, που θα παραθέσει η διοίκηση του ιδρύματος, αν η γαστρεντερίτιδα αυτή υπήρξε μοιραία για τους πέντε άτυχους ηλικιωμένους. Στο Άσυλο θα μεταβεί σήμερα και εισαγγελέας, καθώς ήδη έχει ενημερωθεί για το θέμα η Εισαγγελία Πρωτόδικων, όπως και το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων και ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Εξάλλου μετά το πέρας της σύσκεψης στο Υπουργείο Υγείας θα δοθεί συνέντευξη Τύπου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επέμβαση εισαγγελέα για τους θανάτους

    [04] Κόσμος

    Ζητούν να κλείσει το Γκουαντάναμο

    Στο φως νέες ανατριχιαστικές μαρτυρίες

    13/6/2005 7:43:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Την ώρα, που Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί ζητούν να κλείσει η αμερικανική φυλακή στο Γκουαντάναμο της Κούβας, το περιοδικό "Time" δημοσιεύει ένα ανατριχιαστικό 84σέλιδο σημειωματάριο, στο οποίο περιγράφονται 50 ημέρες ανάκρισης του Σαουδάραβα Μοχάμεντ ελ-Κατάνι. Ο Σαουδάραβας ήταν ύποπτος για τρομοκρατία, μάλιστα θεωρείται από τους Αμερικανούς ως ο πιθανός "20ος αεροπειρατής" των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και συνελήφθη στο Αφγανιστάν. Την περίοδο της ανάκρισής του, από το Νοέμβριο του 2002 ως τις αρχές Ιανουαρίου 2003, ο υπουργός Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ είχε εγκρίνει ακόμα πιο σκληρές ανακριτικές τεχνικές για ορισμένους κρατουμένους.

    Βασανιστήρια με Κριστίνα Αγκιλέρα

    Όπως αναφέρει το περιοδικό, τον υπέβαλαν σε πολύ μακρές ανακρίσεις. Όταν πήγαινε να αποκοιμηθεί, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί του έριχναν νερό στο κεφάλι ή του έβαζαν να ακούει ένα δίσκο της ποπ σταρ Κριστίνα Αγκιλέρα. Τον υποχρέωναν να στέκεται όρθιος όταν άκουγε τον αμερικανικό εθνικό ύμνο. Του ξύρισαν το κεφάλι και τα γένια. Αργότερα τον γύμνωσαν. Του έλεγαν να γαβγίσει σαν σκυλί και να γρυλίζει όταν του δείχνουν φωτογραφίες τρομοκρατών. Του κρεμούσαν γύρω από το λαιμό φωτογραφίες γυναικών, που φορούσαν λίγα ρούχα. Στο τέλος ο Κατάνι τους λέει πως θέλει να αυτοκτονήσει και τους ζητάει ένα στυλό για να γράψει τη διαθήκη του.

    Βλάπτει την εικόνα του Μπους

    Στο μεταξύ, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους, δήλωσε την περασμένη Τετάρτη, πως εξετάζει "όλες τις εναλλακτικές επιλογές" σχετικά με τη φυλακή του Γκουαντάναμο αν και τόσο ο υπουργός Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, όσο και ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι ένουν δηλώσει, ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης να κλείσει η φυλακή.

    Από την άλλη, ρεπουμπλικάνοι κοινοβουλευτικοί, όπως ο γερουσιαστής της Φλόριντα Μελ Μαρτίνεζ, εξέφρασαν ανησυχίες για το κόστος του Γκουαντάναμο στην εικόνα της κυβέρνησης Μπους, ενώ ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ πρότεινε μιλώντας στο CNN τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής, που θα εξετάσει τις συνθήκες κράτησης.

    Το θέμα θα μελετήσει επιτροπή της Γερουσίας την Τετάρτη.

    Η φυλακή του Γκουαντάναμο άνοιξε το 2002 και στεγάζει περίπου 520 κρατουμένους που θεωρούνται Ταλιμπάν ή μέλη της αλ-Κάιντα.

    [05] Κόσμος

    Μετά από πέντε μήνες ομηρείας

    Στη Γαλλία η Ομπενά

    13/6/2005 2:09:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/6/2005 10:48:30 πμ)

    Στην πατρίδα της επέστρεψε αργά το βράδυ της Κυριακής, η Γαλλίδα δημοσιογράφος Φλοράνς Ομπενά μετά από ομηρεία πέντε μηνών, μαζί με τον Ιρακινό μεταφραστή της, που είχε επίσης απαχθεί στις 5 Ιανουαρίου. Δεν έγινε γνωστό κάτω από ποιες συνθήκες απελευθερώθηκαν, πάντως, η γαλλική κυβέρνηση διέψευσε πως δόθηκαν λύτρα. Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Βιλακουμπλέ, την Ομπενά υποδέχτηκε ίδιος ο Πρόεδρος Ζακ Σιράκ, που εμφανίστηκε στην τηλεόραση, για να πληροφορήσει τους συμπατριώτες του για το ευτυχές γεγονός. Για τη μεταφορά της, από την Κύπρο στη Γαλλία, είχε ταξιδέψει ο υπουργός Εξωτερικών, Φιλίπ Μπλαζί, ο οποίος πάντως, αρνήθηκε κατηγορηματικά να μιλήσει για τους απαγωγείς, τονίζοντας πως υπάρχουν ακόμα όμηροι. Την ικανοποίηση του για την ευτυχή κατάληξη της υπόθεσης εξέφρασε ο Ιρακινός πρέσβης στο Παρίσι. Σε πελάγη ευφορίας πλέει ο γαλλικός Τύπος, επιμένοντας ιδιαίτερα στην ώθηση που έδωσε η πρωτοφανής αλληλεγγύη, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, που αναπτύχθηκε στην περίπτωση της γαλλίδας δημοσιογράφου.

    "Δεν προστατεύονται οι ανταποκριτές"

    Η απελευθέρωση της Ομπενά, "ήρε πηγή ανησυχίας και αγωνίας" στις σχέσεις ανάμεσα στη γαλλική κυβέρνηση και τη νέα κυβέρνηση του Ιράκ, δήλωσε ο Ιρακινός πρεσβευτής στη γαλλική πρωτεύουσα, Μοουάφακ Άμπουντ.

    "Συγχαίρουμε την κυβέρνηση και τον γαλλικό λαό. Ελπίζουμε ότι αυτή ήταν η τελευταία απαγωγή. Πρόκειται για αθώους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν εγκληματικές πράξεις" πρόσθεσε ο ίδιος.

    Για τον διευθυντή της "Λιμπερασιόν" Σερζ Ζουλί "η θέση ενός δημοσιογράφου δεν είναι σε κάποιο μπουντρούμι, αλλά στο φως, στην κυκλοφορία, στην ανταλλαγή, ήταν πασιφανές για όλον τον κόσμο" κι "αυτή η απαίτηση απλώθηκε στο σύνολο της γαλλικής κοινωνίας, επίσης και στο Βέλγιο και στην Ιταλία, όπως και σε όλη την Ευρώπη. Έγινε αφορμή ώστε να μην παραγκωνίσουν την απαίτηση αυτή άλλες δημόσιες προτεραιότητες. Σας ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε όλους σας".

    Για τη δεξιά εφημερίδα "Φιγκαρό", "η ομόθυμη χαρά με την οποία γιορτάζουμε την επιστροφή της Φλοράνς Ομπενά αποτελεί έναν φόρο τιμής σε όλους εκείνους που επί πέντε μήνες αγωνίσθηκαν για την απελευθέρωσή της. Η ώθηση της αλληλεγγύης, της οποίας γίναμε μάρτυρες, αποδεικνύει την προσήλωση όλων σε μία μάχιμη δημοσιογραφία, σε άμεση επαφή με την πραγματικότητα την οποία καλείται να κατανοήσει".

    Το κομμουνιστικό φύλλο "Ουμανιτέ" εκτιμά από την πλευρά του πως το "καθεστώς των δημοσιογράφων-ανταποκριτών σε εμπόλεμες ζώνες δεν προστατεύεται πλέον από τις διεθνείς συνθήκες. Πάμπολλοι δημοσιογράφοι πληρώνουν σήμερα με τη ζωή τους τούτη τη μάχη για την ελευθερία της πληροφόρησης. Θα πρέπει να εξαπλωθεί παντού η καταδίκη τέτοιων απάνθρωπων τακτικών".

    "Πολλοί όμηροι, στο Ιράκ, στην Κολομβία, δεν γνωρίζουν ακόμη τον δροσερό αέρα της ελευθερίας. Πολλοί λαοί, όπως ο ιρακινός λαός, παραμένουν δέσμιοι της βίας, καταδικασμένοι στη σιωπή, όργανα συγκρούσεων που τους προσπερνούν», τονίζει η καθολική Λα Κρουά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Άνεμος ελευθερίας για την Ομπενά

    [06] Κόσμος

    Αντικρουόμενες οι πληροφορίες

    Αιματηρή επίθεση στο Κανταχάρ

    13/6/2005 9:21:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Reuters

    Τουλάχιστον πέντε Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, όπως ανακοίνωσε η αφγανική αστυνομία, όταν αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά έπεσε πάνω στην αυτοκινητοπομπή τους στο Κανταχάρ του Αφγανιστάν. Ωστόσο, ο αμερικανικός στρατός κάνει λόγο για τέσσερις τραυματίες, χωρίς να αναφέρει νεκρούς. Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα, που η αυτοκινητοπομπή περνούσε από λεωφόρο στα δυτικά της πόλης. Σύμφωνα με αξιωματούχο της αφγανικής αστυνομίας, πιθανότατα πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας, με βομβιστή καμικάζι, που έπεσε με ταξί στα αμερικανικά οχήματα. Επίσης, ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε, πως ο καμικάζι πιθανότατα σκοτώθηκε.

    [07] Μ. Ανατολή

    Του τρίτου γύρου των εκλογών στο Λίβανο

    Αούν δείχνουν τα αποτελέσματα

    13/6/2005 11:04:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Προς τη νίκη οδεύει ο χριστιανός πρώην στρατηγός και πρώην πρωθυπουργός της Συρίας, Μισέλ Αούν, μετά το χθεσινό τρίτο και κρισιμότερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στο Λίβανο. Ανεπίσημα, μερικά αποτελέσματα δείχνουν, πως οι υποστηριζόμενοι από τον απόστρατο στρατηγό και πρώην εξόριστο Αούν, υποψήφιοι πιθανόν να κερδίσουν 15 από τις 16 έδρες στις περιοχές των Μαρωνιτών χριστιανών, βόρεια της Βηρυτού. Αλλά και ο ίδιος ο Αούν και οι φιλο-Σύροι σύμμαχοί του, υποστηρίζουν, ότι θριάμβευσαν σε τουλάχιστον τρεις περιοχές, που κατοικούνται κυρίως από χριστιανούς. Ο Αούν, που επέστρεψε πρόσφατα στο Λίβανο από τη Γαλλία, όπου ζούσε εξόριστος, έδωσε συνέντευξη Τύπου ευχαριστώντας τους ψηφοφόρους για την εμπιστοσύνη τους.

    Ο Τζουμπλάτ νικητής στους Δρούζους

    Όμως, στην περιφέρεια Μπάαμπντα-Άλεϊ όπου οι υποψήφιοι διεκδικούν 11 έδρες, ο Αούν δε φαίνεται να καταφέρνει να κερδίζει τον Δρούζο ηγέτη Ουαλίντ Τζουμπλάτ. Το ψηφοδέλτιο του Τζουμπλάτ κέρδισε και τις οκτώ έδρες στην περιφέρεια του Σουφ, όπου ζουν κυρίως Δρούζοι. Πάντως, ο Τζουμπλάτ, παραδέχτηκε ότι ηττήθηκε, παρά τη σαρωτική νίκη του στις περιοχές, όπου κατοικούν Δρούζοι.

    Μάλιστα, ο Τζουμπλάτ, σε συνέντευξη, που έδωσε την Κυριακή το βράδυ, υποστήριξε, ότι "οι Λιβανέζοι χριστιανοί εξτρεμιστές νίκησαν τους μετριοπαθείς". "Ο (Σύρος πρόεδρος) Μπασάρ αλ Ασαντ και ο (φιλο-σύρος Λιβανέζος πρόεδρος) Εμίλ Λαχούντ είναι έξυπνοι, έφεραν πίσω τον Αούν για να τον χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο για την πρόκληση έντασης των χριστιανών, όχι γενικώς εναντίον των μουσουλμάνων, αλλά συγκεκριμένα εναντίον της Χεζμπολάχ".

    Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα, από τον υπουργό Εσωτερικών, Χάλεντ Καμπάνι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τρίτος γύρος εκλογών στο Λίβανο

    [08] Οικονομία

    "Όλοι έχουν συμφωνήσει στην απεργία"

    Νέα 48ωρη οι τράπεζες

    13/6/2005 8:46:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/6/2005 11:36:17 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΝΕΤ

    Εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του ασφαλιστικού των τραπεζών. Η ρύθμιση προβλέπει τη δημιουργία νέου ταμείου για τους τραπεζοϋπαλλήλους, στο οποίο θα ενταχθούν σε πρώτη φάση η Αγροτική και η Εμπορική. Στο μεταξύ, η ΟΤΟΕ προχωρεί σε νέα 48ωρη απεργία από σήμερα, ενώ προειδοποιεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Εξάλλου, όπως δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 και στην εκπομπή "Άκρως ραδιοφωνικό και απόρρητο" ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Δημήτρης Τσουκαλάς, "καταλύοντας τις συλλογικές συμβάσεις μπαίνουμε στο κουστούμι, που έχει ετοιμάσει ο κ. Αλογοσκούφης. Όλες οι τάσεις και όλες οι παρατάξεις έχουν συμφωνήσει στην απεργία, καθώς διαφωνούν απόλυτα με αυτό το νομοσχέδιο, που αυξάνει τα όρια ηλικίας και μειώνει τις συντάξεις". Επίσης, τόνισε, ότι οι κινητοποιήσεις θα έχουν βάθος χρόνου

    Για να μειωθεί η ταλαιπωρία του κοινού

    Κατά τις μέρες της απεργίας, η ανάληψη χρημάτων θα γίνεται μέσω ΑΤΜ, τα οποία έχουν επιφορτιστεί να τροφοδοτούν με χρήματα οι διευθυντές των τραπεζών.

    Προσωπικό ασφαλείας έχει προβλεφθεί μόνο για τις συντάξεις των συνταξιούχων.

    για τους συνταξιούχους.

    Επίσης, στελέχη των τραπεζών τονίζουν, ότι οι δανειολήπτες δε θα αντιμετωπίσουν προβλήματα, δηλαδή δε θα πληρώσουν τόκους υπερημερίας.

    Από την πλευρά της η ΟΤΟΕ διευκρινίζει, πως θα δίνουν βεβαιώσεις στους δανειολήπτες, εάν τις χρειαστούν για καθυστερήσεις δόσεων λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων.

    Στάση εργασίας την Πέμπτη

    Την ίδια ώρα, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ έχουν κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη, ενώ συνεχίζονται και οι κινητοποιήσεις των λιμενεργατών του ΟΛΠ, οι οποίοι προχωρούν σε 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο επίκεντρο ασφαλιστικό-εργασιακά

    "Λουκέτο" διαρκείας

    Νέα προθεσμία για το ασφαλιστικό των τραπεζών

    Σχετικά Links: ΟΤΟΕ

    [09] Βόλεϊ

    "Λύγισε" στα σημεία η Εθνική

    13/6/2005 6:49:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    «Ανηφορικός» συνεχίζει να είναι για την Εθνική ο δρόμος της πρόκρισης που οδηγεί στο Βελιγράδι στο φαϊναλ φορ του World League, καθώς χθες στο κατάμεστο «Λούνα Παρκ» του Μπουένος Αϊρες, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνώρισε την ήττα στα σημεία με 3-2 (17-25, 23-25, 25-23, 28-30, 15-13) από την Αργεντινή, στο πέσιμο της αυλαίας της 3ης αγωνιστικής του Γ ομίλου της διοργάνωσης και έχασε μία εξαιρετική ευκαιρία να καλύψει ακόμη περισσότερο το χαμένο έδαφος της Πολωνίας. Αντίθετα η επικεφαλής του ομίλου Πολωνία, πήρε ρεβάνς με 3-1 στο Βελιγράδι από τη Σερβία & Μαυροβουνίο, για την ήττα του πρώτου αγώνα (3-2) και διατήρησε το πλεονέκτημα για την πρόκριση. Η ελληνική αποστολή αναχωρεί σήμερα το μεσημέρι (14:30, τοπική ώρα) και αναμένεται στην Αθήνα, μέσω Παρισίων, το απόγευμα της Τρίτης.

    Kέρδισε η πιο τυχερή ομάδα

    Στον αθλητισμό πέρα από τον ιδρώτα, την προσπάθεια, τον τσαμπουκά, το πάθος και το ταλέντο, μεγάλο ρόλο παίζει πάντα και η τύχη. Αυτό ήταν το μοναδικό στοιχείο που δεν είχε χθες στο Λούνα Παρκ η Εθνική, απέναντι στη «μπιανκοσελέστε», που αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0, δεν τα παράτησε, εκμεταλλεύτηκε κάποια ελληνικά λάθη και στο τέλος πανηγύρισε μαζί με τον κόσμο της, τη δεύτερη φετινή νίκη της στη διοργάνωση, χάρις στις πολύτιμες βοήθειες που είχε στον πάγκο..

    Στο ξεκίνημα του αγώνα η ομάδα του Κώστα Χαριτωνίδη, με κινητήριο μοχλό το καλό της σερβίς και την αποτελεσματικότητα του διεθνούς του Παναθηναϊκού, Ηλία Λάππα προηγήθηκε με 8-5 και 16-10, μετά από μία συγκλονιστική φάση. Χαρακτηριστικό είναι ότι παίχθηκαν 10 εκατέρωθεν κόντρα επιθέσεις, μέχρι που ο Νίκος Ρουμειώτης τελείωσε επιτυχώς την προσπάθειά του και «έκοψε» έτσι τα πόδια των γηπεδούχων, που καθηλωμένοι από το καλό ελληνικό μπλοκ, απλά παρακολουθούσαν το πρώτο σετ να καταλήγει σε γαλανόλευκα χέρια 1-0 με 25-17.

    Ανάλογη ήταν και η συνέχεια στο δεύτερο σετ, καθώς η Εθνική με κεκτημένη ταχύτητα και αριστοτεχνικές μπαλιές του Κουρνέτα, ξέφυγε με 8-7. Οι γηπεδούχοι μέσα σε πραγματικό πανδαιμόνιο πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά με 10-9 χάρις στον Πορποράτο και με επίθεση του Αρόγιο έγραψαν το 16-15. Στη συνέχεια όμως οι διεθνείς αντέδρασαν και με κεραυνό του Κυριαζή βρέθηκαν ξανά μπροστά με 19-17. Στην επόμενη φάση ο Κώστας Χαριτωνίδης πέρασε ακραίο τον Στεφάνου στη θέση του Λάππα για να βελτιώσει την άμυνα κάτι που έδειξε να «βραχυκυκλώνει» τους γηπεδούχους. Στο 22-19 υπέρ της Ελλάδας έκλεισε η αλλαγή Στεφάνου-Λάππα και παράλληλα ο Ανδρεάδης αντικατέστησε τον Κουρνέτα σε μία προσπάθεια για μπλοκ, που όμως δεν καρποφόρησε. Παρόλα αυτά η ομάδα του Κώστα Χαριτωνίδη, ζευγάρωσε 2-0 με 25-23 τα κερδισμένα της σετ με μία εντυπωσιακή επίθεση του πολύ καλού μέχρι τότε Ηλία Λάππα.

    Στο τρίτο σετ το νωθρό ξεκίνημα της Εθνικής και η αστοχία της στο τελείωμα των φάσεων, έδωσε το δικαίωμα στους Αργεντίνους να προηγηθούν με 8-4 και 16-9 με επίθεση του Μπιντεγκεϊν. Και ενώ το σετ έδειχνε να καταλήγει στα χέρια της μπιανκοσελέστε, η ελληνική ψυχή δήλωσε «παρούσα» καθώς η αλλαγή του Χαριτωνίδη, του Στεφάνου αντί του Λάππα λίγο έλειψε να φέρει τα πάνω κάτω. Οι διεθνείς κατάφεραν και «ροκάνισαν» τη διαφορά μειώνοντας σε 19-18 και στη συνέχεια με το Νίκο Ρουμελιώτη στο σερβίς ισοφάρισαν σε 21-21, 23-23 προκαλώντας ταραχή στους γηπεδούχους και εμφράγματα στην εξέδρα. Τελικά όμως ο Ντομίνγκεζ με μία επίθεση και ένα μπλοκ μείωσε για την Αργεντινή σε 2-1, με 25-23.

    Στο τέταρτο σετ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε πεισμωμένο από το και με καλό μπλοκ κατάφερε να προηγηθεί των γηπεδούχων με 8-5, χάρις στις επιθετικές προσπάθειες του Λάππα. Το καλό σερβίς του Νίκου Ρουμελιώτη και η σταθερότητα της ομάδας μας εκνεύρισε τους αντίπαλους μας κι έτσι τα «ελληνικά χρώματα» αύξησαν τη διαφορά σε 16-11 με μία επίθεση πρώτου χρόνου του «πύργου» του Παναθηναϊκού, Νίκου Σμαραγδή. Η «μπιανκοσελέστε» με τη είσοδο του Τσάβεζ αντί του Ντομίγκεζ βελτιώθηκε στον επιθετικό τομέα πίεσε στο σερβίς, αλλά η Εθνική διατηρούσε τη διαφορά με καλό μπλοκ στο 21-16. Οι αλλαγές όμως που έκανε ο Φαμπιάν Αρμόα αποδείχθηκαν «χρυσές», καθώς η Αργεντινή ισοφάρισε 24-24 και μετά από τέσσερα δραματικά σετ μπολ εκμεταλλευόμενη παράλληλα και κάποια άστοχα ελληνικά σέρβις έκανε με 30-28 το 2-2 στα σετ και έστειλε τον αγώνα στο πέμπτο σετ.

    Εκεί με τον πραγματικά 7ο παίκτη τους να κοντεύει να γκρεμίσει το θρυλικό στάδιο από τις φωνές του, οι Αργεντίνοι ήταν ανώτεροι σε όλες τις γραμμές κι έτσι παρά τα όποια λάθη τους, λύγισαν την σθεναρή αντίσταση της ηρωικής, πλην άτυχης, Εθνικής, που φάνηκε ξεκάθαρα, ότι πλήρωσε για άλλη μια φορά τις απουσίες της αλλά και την περισότερη βοήθεια που χρειάζεται μία ομάδα από τον πάγκο, κάτι που είχε χθες η «μπιανκοσελέστε».

    Γ΄ΟΜΙΛΟΣ

    3η εβδομάδα

    10/6: Αργεντινή - Ελλάδα 1-3 (21-25, 19-25, 25-19, 14-25)

    11/6: Σερβία Μαυροβούνιο - Πολωνία 3-2 (30-28, 16-25, 25-23, 22-25, 21-19).

    12/6 - Μπουένος Αϊρες 6μ.μ: Αργεντινή - Ελλάδα

    12/6: Σερβία Μαυροβούνιο - Πολωνία 1-3 (19-25, 22-25, 25-22, 24-26)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    (σε 6 αγώνες)

    1. Πολωνία 11 (17-8)

    2. Ελλάδα 9 (13-11)

    3. Σερβία Μαυροβούνιο 8 (10-15)

    4. Αργεντινή 8 (10-16)

    Αργεντινή (Φαμπιάν Αρμόα): Φερέρο, Πορποράτο 19, Αρόγιο 7, Πάτι 2, Ντομίνγκεζ 15, Τζιάνι 2, λίμπερο ο Γκονζάλες (68%), Τσάβεζ 7, Φιλάρντι 14, Μπερνασκόνι 1

    Ελλάδα (Χαριτωνίδης): Κουρνέτας 3, Τσακιρόπουλος 8, Λάππας 20, Ν. Ρουμελιώτης 23 (3 άσοι), Πανταλέων 5, Κυριαζής 16, λίμπερο ο Δημητρακόπουλος (83%), Ανδρεάδης, Σμαραγδής 7, Στεφάνου

    Διαιτητές : Φραντσίσκο ντε Μεντεϊρος (Βραζιλία)- Πατρίσια Σαλβατόρε (ΗΠΑ)

    Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

    Κώστας Χαριτωνίδης (Ομοσπονδιακός τεχνικός): «Παίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις αλλά όταν δεν εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται χάνεις. Παρόλα αυτά είμαι ικανοποιημένος που προσφέραμε όμορφο θέαμα στους φιλάθλους της Αργεντινής»

    Αντώνης Τσακιρόπουλος (αρχηγός της Εθνικής): «Προσπαθήσαμε να κερδίσουμε, όπως κάνουμε πάντα, αλλά βρήκαμε απέναντί μας μία απίστευτη αμυντική και γεμάτη δύναμη γραμμή της Αργεντινής, που μέχρι τότε δεν πίστευα ότι θα εμφάνιζε. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Αργεντινής».

    Χρήστος Δημητρακόπουλος (λίμπερο): Ξεκινήσαμε καλά, με σωστή τακτική και κερδίσαμε τα δύο πρώτα σετ σχετικά εύκολα. Στη συνέχεια χαλαρώσαμε, οι αντίπαλοί μας με τον κόσμο και το πάθος τους, κατάφεραν να μας κερδίσουν, εκμεταλλευόμενοι την κόπωσή μας, αλλά και τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουμε από την πρώτη μέρα της διοργάνωσης. Είμαστε ακόμη στο τέλος του α γύρου, έχουμε κάποιες ελπίδες, θα προσπαθήσουμε να τις εξαντλήσουμε και να πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε για να φτάσουμε στην πρόκριση.

    Βασίλης Κουρνέτας (πασαδόρος): «Είναι φοβερό να χάνεις σετ από 21-16, όπως έγινε σήμερα. Χάσαμε ένα δικό μας παιχνίδι από λάθη μας, ενώ παράλληλα και οι αλλαγές που έκανε η Αργεντινή της «βγήκαν. Τα πράγματα τώρα έγιναν αρκετά δύσκολα και γίνονται ακόμη δυσκολότερα με τους τραυματισμούς και τις ακόμη περισσότερες βοήθειες που χρειαζόμαστε ειδικά στη θέση των ακραίων, αν και τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Σήμερα φάνηκε, ότι κέρδισε η πιο τυχερή και πιο φρέσκια ομάδα, αφού στο τέλος ο αγώνας χάθηκε από τρεις παίκτες του πάγκου της Αργεντινής».

    Φαμπιάν Αρμόα (Ομοσπονδιακός τεχνικός Αργεντινής): «Η Ελλάδα αγωνίστηκε στο ίδιο υψηλό επίπεδο με αυτό της Παρασκευής, αλλά εμείς το ξεπεράσαμε. Προτιμώ πάντως την αγωνιστική εμφάνιση της ομάδας μου από το τελικό αποτέλεσμα, γιατί καταφέραμε να βελτιώσουμε την απόδοση που είχαμε στον αγώνα της Παρασκευής»

    Χαβιέρ Φιλάρντι (διεθνής Αργεντίνος): «Η υποστήριξη του κόσμου ήταν ζωτικής σημασίας για εμάς, αφού μας έδωσε δυνάμεις για να ξεπεράσουμε το 0-2 και ειδικά τη στιγμή που δεν παίζαμε τόσο καλά, όσο θα έπρεπε.

    Μικρά-μικρά από το Μπουένος Αϊρες

    Συγκλονιστικό ήταν το πλήθος των 12.000 περίπου θεατών, που συμπαραστάθηκαν με κάθε τρόπο στην ομάδα της Αργεντινής. Πολλές φορές ο θόρυβος από τις φωνές, τα τραγούδια και τη μουσική ήταν τόσο εκκωφαντικός, που οι παίκτες δεν άκουγαν τις εντολές των προπονητών τους από τον πάγκο. Χαρακτηριστικό είναι ότι προκειμένου να γεμίσουν όλες οι θέσεις του γηπέδου του Μπουένος Αϊρες, οι διοργανωτές είχαν επιστρατεύσει και πολλούς μαθητές από σχολεία της αργεντίνικης πρωτεύουσας.

    Στο Λούνα Παρκ μεταξύ των θεατών βρέθηκε και χθες ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού, Χαβιέρ Βέμπερ, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα του με τον πρώην συμπαίκτη βτου στην Εθνική, Χούγκο Κόντε. Ο Αργεντίνος τεχνικός του «τριφυλλιού» σε δηλώσεις του δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τους δύο πράσινους διεθνείς Σωτήρη Παναταλέων και Ηλία Λάππα ενώ παράλληλα τόνισε «ότι η Ελλάδα σήμερα (χθες) έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να νικήσει. Μετά το τέταρτο σετ η Αργεντινή έπαιξε καλύτερα και κέρδισε δίκαια» υπογράμμισε ο τιμονιέρης του Παναθηναϊκού, που πριν την αναχώρηση της Εθνικής θα είχε μία πρώτη συνομιλία, πριν τους συναντήσει στη Γλυφάδα τον Αύγουστο με τους διεθνείς του τριφυλλιού στο ξενοδοχείο, όπου διαμένει η ελληνική αποστολή.

    Εκεί βρέθηκαν χθες Έλληνες ομογενείς, που ταξίδεψαν ακόμη και από την Ουρουγουά για να ενισχύσουν την προσπάθεια της Εθνικής. Τελικά αφού δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν μία ακόμη ελληνική νίκη, οι συμπατριώτες μας, αρκέστηκαν στο να πάρουν αυτόγραφα, να βγάλουν κάποιες αναμνηστικές φωτογραφίες με τους διεθνείς αλλά και να κουβεντιάσουν λίγο μαζί τους. Στο τέλος τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις υπόλοιπες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και εξέφρασαν την ελπίδα να τους ξαναδούν σύντομα.

    Προχθές εξάλλου την Εθνική ομάδα επισκέφτηκε στο ξενοδοχείο, ένας άλλος ομογενής, ο κ. Στρατάκης, ο οποίος παρουσιάζει στο ραδιόφωνο της Αργεντινής την εκπομπή, Desde Grecia (Από την Ελλάδα). Ο κ. Στρατάκης που κατάγεται από τη Χίο, ήρθε στο Sheraton Libertador με την κόρη του και τον Αργεντίνο αρραβωνιαστικό της και πήρε δηλώσεις από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Κώστα Χαριτωνίδη, το συνεργάτη του Άρη Αγγελόπουλο, τον μάνατζερ της Εθνικής, Δημήτρη Δημητρακόπουλο, το γιατρό Άρη Μπασαγιάννη και από τους διεθνείς, Χρύσανθο Κυριαζή, Σωτήρη Πανταλέων και Αντώνη Τσακιρόπουλο, κάτι που σκόρπισε τη συγκίνηση σε όλη την αποστολή.

    Εκτός όμως από την συμπαράσταση των ομογενών οι διεθνείς γνώρισαν και τη αγάπη των κοριτσιών της Αργεντινής. Λίγο πριν την αναχώρηση του γαλανόλευκου πούλμαν, μετά τη λήξη του συγκλονιστικού αγώνα στο «Λούνα Παρκ», ντόπιες κοπέλες εκδήλωσαν τη λατρεία τους φιλώντας και αγκαλιάζοντας τους Έλληνες παίκτες και κυρίως τον άσο του Παναθηναϊκου, Ανδρέα Ανδρεάδη, που έβγαλε αμέτρητες φωτογραφίες με τις νεαρές Αργεντίνες. Παράλληλα και οι Έλληνες που ήταν σχεδόν τριπλάσιοι χθες στις εξέδρες του γηπεδόυ του Μπουένος Αϊρες, πίσω από την ανθρώπινη αλυσίδα που σχημάτιζαν μία ομάδα από ντόπιες γυναίκες, με τις ελληνικές σημαίες στα χέρια.

    Η βαθμολογία των άλλων ομίλων

    Α΄ΟΜΙΛΟΣ

    3η εβδομάδα

    11/6: Ιαπωνία - Βραζιλία 0-3 (24-26, 20-25, 21-25)

    11/6: Πορτογαλία - Βενεζουέλα 3-0 (25-18, 25-21, 25-14)

    12/6: Ιαπωνία - Βραζιλία 1-3 (17-25, 19-25, 29-27, 18-25)

    12/6: Πορτογαλία - Βενεζουέλα 3-0 (25-23, 25-23, 25-21)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    (σε 6 αγώνες)

    1. Πορτογαλία 11 (15-4)

    2. Βραζιλία 11 (15-7)

    3. Βενεζουέλα 8 (9-13)

    4. Ιαπωνία 6 (3-18)

    Β΄ΟΜΙΛΟΣ

    3η εβδομάδα

    10/6: Ιταλία - Βουλγαρία 2-3 (25-18, 29-31, 10-25, 25-220, 13-15)

    11/6: Γαλλία - Κούβα 0-3 (24-26, 23-25, 20-25)

    12/6: Γαλλία - Κούβα 3-2 (25-19, 18-25, 20-25, 25-21, 15-7)

    12/6: Ιταλία - Βουλγαρία 3-2 (25-19, 24-26, 15-25, 25-19, 17-15)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    (σε 6 αγώνες)

    1. Κούβα 10 (15-8)

    2. Ιταλία 9 (12-12)

    3. Γαλλία 9 (9-13)

    4. Βουλγαρία 8 (11-14)

    * Το φάιναλ-4 του Παγκοσμίου Λιγκ 2005 θα γίνει στο Βελιγράδι 8-10 Ιουλίου 2005 και προκρίνεται απ΄ ευθείας η διοργανώτρια Σερβία Μαυροβούνιο και οι πρώτες ομάδες των τριών ομίλων

    [10] Κόσμος

    Στο επίκεντρο η παραγραφή των χρεών

    Επαφές Μπλερ για την ατζέντα της G8

    13/6/2005 9:16:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Με τον Ρώσο Πρόεδρο συναντάται τη Δευτέρα ο Βρετανός πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να προλειάνει το έδαφος για μία σειρά συμφωνιών, στα πλαίσια της διάσκεψης κορυφής της Ομάδας των Οκτώ (G8) για την παραγραφή του χρέους των φτωχών κρατών και τις κλιματικές αλλαγές. Στη συνέχεια, ο Τόνι Μπλερ θα επισκεφθεί τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο, όπου θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των κρατών αυτών, επιταχύνοντας τις προετοιμασίες για τη Σύνοδο της G8 στο πολυτελές ξενοδοχείο Γκλενίγκλς στη Σκωτία, στις 6-8 Ιουλίου. Σημειώνεται ότι το Σάββατο, οι υπουργοί Οικονομίας των 8 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου, συμφώνησαν στη σταδιακή ακύρωση του χρέους των φτωχών χωρών της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

    Συνάντηση με Πούτιν

    Σύμφωνα με Βρετανούς αξιωματούχους, ένα από τα κεντρικά θέματα στις επαφές του Μπλερ θα είναι η διαφωνία στους κόλπους της Ε.Ε. για τον προϋπολογισμό και η έκπτωση που διεκδικεί από αυτόν η Βρετανία.

    Ωστόσο, ο Μπλερ, στη συνάντησή του με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, θα θέσει επί τάπητος και άλλα θέματα, όπως την ανησυχία των δυτικών χωρών για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία.

    Όπως τόνισε εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, η Βρετανία πιστεύει πως η Ρωσία υποστηρίζει τις προτεραιότητες που έχει θέσει το Λονδίνο για τη G8, και θεωρεί πως η Μόσχα δύναται να ασκήσει πιέσεις σε άλλες, αναδυόμενες, οικονομικές δυνάμεις - όπως η Κίνα, ή η Ινδία - ώστε να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ακύρωσαν το χρέος του τρίτου κόσμου


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 13 June 2005 - 8:50:43 UTC