Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φονική πυρκαγιά στην Κίνα
  • [02] Βολές εκατέρωθεν
  • [03] Πολύνεκρη έκρηξη στη Βαγδάτη

    [01] Κόσμος

    Στους 30 οι νεκροί

    Φονική πυρκαγιά στην Κίνα

    11/6/2005 10:59:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Στις φλόγες τυλίχτηκε αργά χθες το βράδυ ξενοδοχείο στη νότια Κίνα με αποτέλεσμα τουλάχιστον 30 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και ακόμη 15 να τραυματιστούν, όπως ανακοίνωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής και η κατάσταση τεσσάρων εξ αυτών κρίθηκε εξαιρετικά σοβαρή. Αδύνατος ήταν ο ακριβής προσδιορισμός του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονταν εντός του ξενοδοχείου. Οι πυροσβέστες χρειάσθηκαν τρεις ώρες για να κατασβέσουν την πυρκαγιά, που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και κατέκαψε τρεις ορόφους του ξενοδοχείου Χουανάν στην πόλη Σαντού της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ. Η Αστυνομία έχει αρχίσει, ήδη, την έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

    [02] Πολιτική

    Βολές εκατέρωθεν

    11/6/2005 1:19:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ανέβηκε το θερμόμετρο στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, με ΝΔ και αντιπολίτευση να εξαπολύουν τα βέλη τους προς όλες τις κατευθύνσεις. Η ατμόσφαιρα "ζεστάθηκε" εξ αρχής από τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, ενώ το κλίμα εντάθηκε και από τις εισηγήσεις των βουλευτών των τριών κομμάτων, καθώς το ΚΚΕ είχε αποχωρήσει από τη Βουλή αμέσως μετά τη ομιλία της κα. Παπαρήγα, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή του στην όλη διαδικασία. Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος έκανε κατά μέτωπον επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και απευθυνόμενος προς τον Γιώργο Παπανδρέου τον ρώτησε, "γιατί εφόσον η Ελλάδα, που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ ήταν περήφανη και ευημερούσα, είχαμε νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2003 και στις ευρωεκλογές, που ακολούθησαν". Επίσης, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε, πως "αν εμείς οδηγούμε τον τόπο σε μαρασμό, όπως λέει ο κ. Παπανδρέου, πως είναι δυνατόν, όλες οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η Κυβέρνηση διατηρεί το προβάδισμα;", υπογραμμίζοντας, πως "αυτό υποδεικνύει ότι ο λαός δε νοσταλγεί τα επιτεύγματα του παρελθόντος".

    Σκληρή κόντρα Κυβέρνησης-αντιπολίτευσης

    Για το θέμα της μονιμότητας στο Δημόσιο, είπε ότι η Κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της, σε αντίθεση με την "ασυνεννοησία" των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

    Όσον αφορά στο "βασικό μέτοχο" είπε ότι ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα και επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιδιώκει το κρύψιμο των ατασθαλιών του 2000-2003.

    Για το θέμα των προσλήψεων είπε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να καλέσει στη Βουλή την ηγεσία της ανεξάρτητης αρχής και να τη ρωτήσει πότε υπήρξε σεβασμός του συντάγματος και των θεσμών και πότε περιθωριοποίησή τους.

    Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος, τόνισε, πως πίσω από το αίτημα του πρωθυπουργού για ψήφο εμπιστοσύνης, διέκρινε προσπάθεια του πρωθυπουργού να εμπεδώσει την ενότητα της παράταξης και της Κυβέρνησής του, λέγοντας χαρακτηριστικά, "εμείς βρισκόμαστε εδώ ως μάρτυρες και θεατές του εσωτερικού δράματος της κυβέρνησης - της αλληλεγγύης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, προς τη δοκιμαζόμενη κυβέρνησή της".

    Απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση, είπε, "πείτε μας, πώς θα εφαρμόσετε τον προϋπολογισμό σας". "Η χώρα δεν έχει προϋπολογισμό, δεν έχει τιμόνι, πυξίδα και πανιά" παρατήρησε ο κ. Πάγκαλος και κατέληξε: "Η τριήμερη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι η αρχή του τέλους της δεξιάς παρένθεσης στη διακυβέρνηση της χώρας".

    Απαντώντας στον Θεόδωρο Πάγκαλο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, υποστήριξε ότι "πίσω από την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ κατά του κ. Αλογοσκούφη, στέκει η προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου να συμμαζέψει το μπουλούκ ασκέρι του κόμματός του".

    Μάλιστα, ο κ. Πολύδωρας, έκανε λόγο για "κούφιες επιθέσεις και στείρο νταηλίκι" από πλευράς ΠΑΣΟΚ.

    "Εσείς κύριοι της ΝΔ, εμπιστεύεστε ότι με την πολιτική σας θα έχουμε μείωση της φτώχειας και της ανεργίας;", διερωτήθηκε ο βουλευτής του Συνασπισμού, Γιάννης Δραγασάκης. Επίσης, υποστήριξε, ότι η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως "φύλο συκής τα περί ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας, την ώρα, που υποκλίνεται στην απληστία εφοπλιστών, βιομηχάνων, διεθνών επενδυτών".

    "Από την άλλη", τόνισε "το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να προβάλλει αξιόπιστη αριστερή αντιπολίτευση, καθώς μεγάλη μερίδα του είναι προσανατολισμένη προς το νεοφιλελευθερισμό και σε πολλά θέματα, ο κ. Παπανδρέου ασκεί κριτική από δεξιά".

    Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Απόστολος Σταύρου, κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ξεφύγουν από το κακό παρελθόν, να συλλάβουν τα μηνύματα της σύγχρονης εποχής και να στηρίξουν την αξιοκρατία. Απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι "με την επί σειρά ετών είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, με το στυγνό κομματικό Κράτος που δημιούργησαν, τσαλάκωσαν την προσωπικότητα χιλιάδων νέων, ταπείνωσαν πολίτες, γιατί δεν ήσαν φίλα προσκείμενοι σε αυτούς και συνέχισε, πως "επειδή εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για να δημιουργήσετε σύγχυση και αμφιβολία".

    Ο βουλευτής Καστοριάς του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Πετσάλνικος είπε ότι η ΝΔ είχε υποσχεθεί ταχύτερη ανάπτυξη έως και 5,5% ετησίως αλλά μετά από 15 μήνες ήρθε πτώση στο 3,5%. "Υποσχεθήκατε ενίσχυση εισοδημάτων, γενναίες αυξήσεις στους συνταξιούχους, ότι δεν θα επιβάλετε νέους φόρους, και αύξηση του αγροτικού εισοδήματος και το αποτέλεσμα ήταν το αντίθετο", είπε ο κ. Πετσάλνικος. Αναφερόμενος στη "δήθεν απογραφή" είπε ότι ήταν "ανόητη κίνηση" που διέσυρε τη χώρα, ενώ για τον "βασικό μέτοχο" είπε ότι υπήρξε "ταπείνωση και κατάργηση του νόμου" και κλείνοντας είπε "γυρίσατε από την ΕΕ σαν βρεγμένες γάτες".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θερμή έναρξη

    [03] Ιράκ

    Στους 11 οι νεκροί

    Πολύνεκρη έκρηξη στη Βαγδάτη

    11/6/2005 10:42:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/6/2005 11:38:33 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Nέα έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου συγκλόνισε χθες το βράδυ τη σιιτική περιοχή της Βαγδάτης. Τουλάχιστον 11 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ ακόμη 29 τραυματίστηκαν, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι της Αστυνομίας και των νοσοκομείων. Το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο σε ένα δρόμο στην βορειοδυτική Βαγδάτη. Σύμφωνα με μαρτυρίες η στάθμευσή του εκεί προκάλεσε τις υποψίες των κατοίκων της περιοχής, που συγκεντρώθηκαν γύρω του λίγα λεπτά πριν την έκρηξη. Η Αστυνομία δεν έχει ακόμη καταφέρει να απαντήσει στο ερώτημα του ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 11 June 2005 - 8:50:20 UTC