Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε θέση μάχης...
  • [02] Συνεύρεση με …ΦΠΑ
  • [03] Τι 30, τι 40…
  • [04] Προηγείται η ΝΔ
  • [05] Εκτός Σώματος ειρηνοδίκης
  • [06] Συγκρατημένος ο τουρκικός Τύπος
  • [07] Πολύνεκρη έκρηξη στην Τουρκία
  • [08] Νέα προθεσμία για το ασφαλιστικό των τραπεζών
  • [09] Υπο επιτήρηση η μετοχή του "Κορασίδη"
  • [10] Ανανέωσε ο Χάμαν
  • [11] "Πράσινοι" οι Θεοδωρίδης και Μάτζιος
  • [12] Ανακοίνωσε Λεμονή ο Λεβαδειακός
  • [13] Virtual νόηση
  • [14] Ανασχηματισμός ή εξορκισμός;
  • [15] Τρελή πορεία λεωφορείου

    [01] Πολιτική

    Πυρετώδεις διεργασίες στα κόμματα

    Σε θέση μάχης...

    9/6/2005 12:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/6/2005 7:51:45 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στα επιτελεία των κομμάτων ενόψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Η συζήτηση θα είναι τριήμερη και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία. Στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε από το πρωί συνεργασία με τους υπουργούς Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, Ανάπτυξης Δ. Σιούφα και Εσωτερικών Π. Παυλόπουλο, ο οποίος μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε ότι, συζητήθηκε το θέμα του συντονισμού για τη συζήτηση στη Βουλή, καθώς και θέματα του Υπουργείου του. Στο κυβερνών κόμμα είναι έκδηλη η ικανοποίηση για την τροπή, που έλαβε η πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Αλογοσκούφη από το ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, στην αξιωματική αντιπολίτευση, επικρατεί προβληματισμός, μετά και τις επιφυλάξεις, που εξέφρασαν στελέχη για τους χειρισμούς του Γιώργου Παπανδρέου. Το απόγευμα συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος. Μια πολύ σημαντική ευκαιρία, για να πληροφορηθεί ο κόσμος συμπυκνωμένα όσα συνέβησαν στην οικονομία επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και να παρουσιαστεί το έργο της Κυβέρνησης τους τελευταίους 15 μήνες, χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος την αυριανή κοινοβουλευτική συζήτηση. Η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέκος Αλαβάνος επέκριναν Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για στημένο παιχνίδι.

    Η πρόταση δυσπιστίας

    Η δήλωση του υφυπουργού Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζα περί ελλείμματος 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό, είναι το πρώτο από τα επιχειρήματα, που παραθέτει το ΠΑΣΟΚ στο κείμενο της πρότασης δυσπιστίας, που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, κατά του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη.

    Στο κείμενο της πρότασης γίνεται λόγος για "πρωτοφανή ομολογία του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης", το οποίο κατηγορείται ότι, συνέταξε και κατέθεσε εν γνώση του πλαστό σχέδιο προϋπολογισμού για το 2005. Η ευθύνη αποδίδεται ακέραια στον κ. Αλογοσκούφη, ο οποίος, όπως αναφέρεται, έδωσε στοιχεία πλαστότητας του Προϋπολογισμού με το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας, το οποίο υπέβαλε ο ίδιος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ένα μήνα μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, ο οποίος τροποποιήθηκε στα βασικά του στοιχεία χωρίς έγκριση της Βουλής.

    Ο κ. Αλογοσκούφης κατηγορείται, επίσης, ότι "με απατηλό τρόπο" διενήργησε "ψευδεπίγραφη απογραφή", με την οποία μεγιστοποιήθηκαν οι συνέπειες για την Οικονομία και η χώρα τέθηκε υπό επιτήρηση.

    Όπως αναφέρεται στην πρόταση δυσπιστίας, οι επιλογές του Υπουργού Οικονομίας επηρεάζουν δυσμενώς όλο το εύρος των οικονομικών δραστηριοτήτων της χώρας και έχουν ως θύματα τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους.

    Επίσης, γίνεται αναφορά στα περιορισμένα έσοδα του δημοσίου από τον ΦΠΑ και αυτό, όπως τονίζεται, παρά την επιβολή νέας φορολογίας στα λαϊκά εισοδήματα, που οδήγησε στην ένταση της ακρίβειας.

    Στον κ. Αλογοσκούφη καταλογίζεται ανεπάρκεια, που φάνηκε στη μη τήρηση, όσων είχαν συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, με αποτέλεσμα να υπάρξει απόφαση της Επιτροπής, η οποία χαρακτηρίζεται πρωτοφανής για την επιβολή προστίμου στην Ελλάδα, που ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

    Αναφέρεται, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ οδηγείται στην πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομίας, καθώς ο Πρωθυπουργός δεν αναλαμβάνει ο ίδιος την πρωτοβουλία της απομάκρυνσής του από την Κυβέρνηση.

    Ανάγκη για συναίνεση

    Ως "μια πολύ σημαντική ευκαιρία, για να πληροφορηθεί ο κόσμος συμπυκνωμένα όσα συνέβησαν στην οικονομία επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και να παρουσιαστεί το έργο της Κυβέρνησης τους τελευταίους 15 μήνες, από κοινού με τον στρατηγικό της σχεδιασμό" χαρακτήρισε τη συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος.

    Επίσης τόνισε πως πρωτεύοντα ρόλο για την Κυβέρνηση έχουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, υπέρ των οποίων, όπως πρόσθεσε τάσσεται η πλειοψηφία του κόσμου "όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις".

    Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την ακύρωση του αιτήματος συναίνεσης μετά από την πρωτοβουλία της αυριανής κοινοβουλευτικής συζήτησης, ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε, ότι "το αίτημα για συναίνεση δεν εξαντλείται σε επίπεδο κορυφής, είναι βαθύτερο. Η Κυβέρνηση κάνει εξαντλητικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, όπως συνέβη στην περίπτωση του ΟΤΕ, ενώ επιζητούμε συναίνεση επίσης στην Παιδεία".

    Από την πλευρά της, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε, ότι η αυριανή συζήτηση στη Βουλή μπορεί να αποτελέσει μία ευκαιρία για να δώσει απάντηση ο λαός και να ετοιμαστεί για την αντεπίθεσή του. "Η αντεπίθεση μπροστά στα μεγάλα του προβλήματα πρέπει να καταλήξει και σε ένα σύνθημα: Mομφή και στα δύο κόμματα" πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

    Για τεχνητή ένταση που επικαλύπτει την ανυπαρξία πολιτικής έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού, Φώτης Κουβέλης μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8. O ΣΥΝ θα καταψηφίσει την κυβέρνηση στην επικείμενη ψηφοφορία

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ψήφο εμπιστοσύνης

    [02] Παράξενα

    Συνεύρεση με ΦΠΑ

    9/6/2005 4:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Το τερπνόν μετά του ωφελίμου φαίνεται πως σκέφτηκαν να συνδυάσουν οι υπεύθυνοι ενός πανεπιστημίου στη Ρουμανία, που επέβαλαν "ερωτικό φόρο" στους φοιτητές που καλούν το έτερόν τους ήμισυ στην εστία. Συγκεκριμένα, οι "τρελίτσες" στους κοιτώνες του πανεπιστημίου "Alexandru Ioan Cuza", όπου διαμένουν περίπου 1.800 φοιτητές και φοιτήτριες, κοστίζουν πλέον 6 ευρώ! "Εάν θέλουν να κοιμηθούν με τους φίλους τους, τότε πρέπει να πληρώσουν. Εδώ δεν είναι το σπίτι τους", είπε χαρακτηριστικά ο επιστάτης των κοιτώνων, συμπληρώνοντας ότι ο φόρος δεν είναι ιδιαίτερα υψηλός. Το πανεπιστήμιο βρήκε σίγουρα έναν πρωτότυπο τρόπο για να αυξήσει τα έσοδά του, καθώς εκτιμά ότι οι εισπράξεις από τον ερωτικό φόρο θα ανέλθουν σε περίπου 42.000 ευρώ ετησίως. Από την άλλη, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες βρήκαν έναν νέο τρόπο να καθιερωθούν στο πανεπιστημιακό στερέωμα: βλέπετε, η καταβολή του φόρου "συνοδεύεται" από την ανάλογη απόδειξη και, ήδη, τα αγόρια που μένουν στους κοιτώνες συναγωνίζονται για το ποιός θα κάνει την πλουσιότερη συλλογή!

    [03] Υγεία

    Νέος τρόπος καθορισμού της ηλικίας

    Τι 30, τι 40

    9/6/2005 3:54:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μήπως οι ρυτιδούλες που έκαναν την εμφάνισή τους γύρω από τα μάτια ή τα χείλη σας άρχισαν να σας προβληματίζουν και σας βάζουν σε σκέψεις ότι ο χρόνος περνά; Τέλος στο άγχος υπόσχονται να δώσουν επιστήμονες, που δημιούργησαν έναν νέο τρόπο καθορισμού της ηλικίας. Αντί να μετρούν τα χρόνια που έχει ζήσει ένας άνθρωπος, οι επιστήμονες βασίζονται στο προσδόκιμο όριο ζωής, δηλαδή στα χρόνια που αναμένεται ότι θα ζήσει κάποιος. "Χρησιμοποιώντας αυτή την μέθοδο, ο μέσος άνθρωπος μπορεί να γίνει νεότερος, με την έννοια ότι μπορεί να ζήσει περισσότερα χρόνια καθώς γερνά", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γουόρεν Σάντερσον, από το πανεπιστήμιο Stony Brook της Νέας Υόρκης. Με τον τρόπο αυτό, οι επιστήμονες φιλοδοξούν να εξηγήσουν γιατί οι πληθυσμοί γερνούν, την ώρα που η συμπεριφορά τους παραπέμπει σε νεότερους. Όπως παρατηρούν, σήμερα, οι άνθρωποι δεν συμπεριφέρονται όπως οι γονείς τους στην ίδια ηλικία, αλλά σαν νεότεροι.

    "Οι 40αρες ίσον με δύο 20αρες"

    Ο κ. Σάντερσον και ο Σεργκέι Σερμπόβ από το Ινστιτούτο Δημογραφίας της Βιέννης χρησιμοποίησαν την μέθοδό τους προκειμένου να προσδιορίσουν πόσο θα αλλάξει στο μέλλον το ποσοστό ανθρώπων της τρίτης ηλικίας στην Γερμανία, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό "Nature", το 2000 ο μέσος Γερμανός ήταν 39,9 χρονών και θα ζούσε άλλα 39,2 χρόνια. Ωστόσο, μέχρι το 2050, ο ίδιος θα είναι 51,9 ετών και το προσδόκιμο όριο ζωής του δεν θα ξεπερνά τα άλλα 37,1 χρόνια. Με άλλα λόγια, η μέση ηλικία των Γερμανών θα είναι γύρω στα 52, μέχρι το 2050, ενώ το 2000 ήταν 40.

    Από την άλλη, ο μέσος Αμερικανός ήταν το 2000 35,3 ετών και θα ζούσε άλλα 43,5 χρόνια, ενώ μέχρι το 2050 οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η ηλικία του θα φτάσει τα 41,7 έτη και στο προσδόκιμο όριο ζωής του θα προστεθούν άλλα 45,8 χρόνια.

    "Πολλές από τις ικανότητές μας, το μορφωτικό επίπεδο, οι αποταμιεύσεις και η κατάσταση της υγείας μας καθορίζουν πόσα χρόνια παραπάνω θα ζήσουμε", υποστηρίζουν οι ερευνητές.

    Παράλληλα, επισημαίνουν πως το προσδόκιμο όριο ζωής δεν είχε ληφθεί ποτέ υπόψη στον τρόπο υπολογισμού της ηλικίας μας και καταλήγουν: "όταν οι άνθρωποι έχουν περισσότερα χρόνια για να ζήσουν, έχουν την δυνατότητα να προγραμματίζουν περισσότερα πράγματα και να συμπεριφέρονται σαν να είναι νεότεροι".

    [04] Πολιτική

    Στο βαρόμετρο του ΣΚΑΪ και της VPRC

    Προηγείται η ΝΔ

    9/6/2005 12:48:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Προβάδισμα της ΝΔ ως προς την πρόθεση ψήφου δίνει ο βαρόμετρο του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εταιρίας VPRC με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει το 43,5%, το ΠΑΣΟΚ το 38%, το ΚΚΕ το 7%, ο ΣΥΝ το 5% και το ΛΑΟΣ το 3%. Πιο δημοφιλές κόμμα, σύμφωνα με την έρευνα, αναδεικνύεται η ΝΔ, που συγκεντρώνει το 49%, δεύτερος ο ΣΥΝ με 45% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 36%, το ΚΚΕ με 35% και το ΛΑΟΣ με 21%. Σύμφωνα με την έρευνα, υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων τάσσεται το 52% των πολιτών, το 58% του συνόλου υποστηρίζει ότι, στις ΔΕΚΟ πρέπει να ισχύσει το εργασιακό καθεστώς του ιδιωτικού τομέα, το 80% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι, δεν χρειάζεται να αυξηθεί το όριο συνταξιοδότησης, έναντι 15%, που έχει αντίθετη άποψη. Σημειώνεται ότι το 57% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 55% του ΠΑΣΟΚ, το 43% του ΚΚΕ και το 41% του ΣΥΝ τάσσονται υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Όσον δε αφορά στο ενδεχόμενο αύξησης των κρατήσεων, το 67% δηλώνει αντίθετο, ενώ 2 στους 10 λένε ότι, πρέπει να αυξηθούν.

    Για Ε.Ε., Ευρωσύνταγμα και ευρώ

    Αναφορικά με το Ευρωσύνταγμα, το 67% εκτιμά ότι έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα, έναντι 16%, που διατυπώνει αντίθετη άποψη.

    Στο ερώτημα, τι θα ψηφίζατε σε περίπτωση δημοψηφίσματος, το 46% λέει "Όχι" και το 31% "Ναι" στη συνθήκη.

    Τέλος επτά στους δέκα πολίτες έχουν αρνητική άποψη για το ευρώ, ενώ περίπου έξι στους δέκα έχουν θετική άποψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    [05] Κοινωνία

    Σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου

    Εκτός Σώματος ειρηνοδίκης

    9/6/2005 1:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Την οριστική απόλυση του ειρηνοδίκη Αθανάσιου Νομικού από το δικαστικό σώμα για υπηρεσιακή ανεπάρκεια και έλλειψη ήθους αποφάσισε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με την κατηγορία ο ειρηνοδίκης την τελευταία δεκαετία είχε ανάρμοστη συμπεριφορά γιατί έπαιζε σε καζίνο, έπαιρνε δάνεια που καθυστερούσε να εξοφλήσει, ενώ επί δυόμισι χρόνια είχε αφήσει ανεκτέλεστες 27 αποφάσεις. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι έπαιζε σε καζίνο, ακόμη, απέδωσε τις καθυστερήσεις στην έλλειψη γραμματέως και υποστήριξε ότι δανείστηκε χρήματα, λόγω προβλημάτων υγείας, τα οποία όμως επέστρεψε.

    Η Ολομέλεια με πλειοψηφία έκρινε ότι είναι επαρκής για να υπηρετήσει σε δημόσια υπηρεσία. Επίσης, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ανέβαλε για το Νοέμβριο του 2005 τη συζήτηση για την απόλυση ή όχι της πρωτοδίκου Αθηνών, Άννας Κοροβέση, που είναι και ποινικά υπόλογη για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα, που εξέδιδε ευνοϊκές αποφάσεις υπέρ του προφυλακισθέντα αρχιμανδρίτη, Ιάκωβου Γιοσάκη. Η συζήτηση αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα του συνηγόρου της, καθώς η πρωτοδίκης διανύει τον 6ο μήνα της κύησής της.

    [06] Κόσμος

    Για τη συνάντηση Μπους-Ερντογάν

    Συγκρατημένος ο τουρκικός Τύπος

    9/6/2005 6:05:00 μμ

    Με συγκράτηση υποδέχτηκε ο τουρκικός τύπος τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης Μπους - Ερντογάν στην Ουάσιγκτον. Όπως αναφέρουν οι περισσότερες εφημερίδες, το ζήτημα του Αφγανιστάν ήταν το μόνο, στο οποίο υπήρξε ικανοποίηση και από τις δυο πλευρές ως προς τη συνεργασία στα διεθνή θέματα, ενώ μία σειρά από άλλα ζητήματα, όπως το Κυπριακό, το Ιράκ, η Συρία και γενικότερα το Μεσανατολικό, παρέμειναν αόριστα. Επιπλέον, ο τουρκικός Τύπος υπογραμμίζει, ότι ουσιαστικά το αποτέλεσμα θα κριθεί στο άμεσο μέλλον και θα εξαρτάται από το κατά πόσο η κυβέρνηση Ερντογάν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Αμερικανών.

    Νέα αρχή με παλιά προβλήματα

    Συγκεκριμένα, η εφημερίδα "Μιλιέτ" γράφει για "σύμπτωση απόψεων" Μπους-Ερντογάν "για μια νέα αρχή", αλλά υπογραμμίζει ότι "δεν ξεπεράστηκε το πρόβλημα περί Συρίας".

    Ο Σεμίχ Ιντίι αρθρογράφος της "Μιλιέτ", υπογραμμίζει ότι "δεν είναι ρεαλιστικό να υποστηρίζει κανείς, πως τίθεται θέμα στρατηγικών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας, αφού οι σχέσεις αυτές προϋποθέτουν να ικανοποιείς ζωτικά αιτήματα της άλλης πλευράς, ακόμη κι αν δεν σου είναι αρεστά". Όμως, το πρόβλημα είναι ότι τα εν λόγω αμερικανικά αιτήματα, όχι μόνο δεν είναι αρεστά στην Τουρκία, αλλά δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα.

    Επίσης, η "Χουριέτ", πριν από λίγο καιρό είχε γράψει ότι σύμβουλοι του Τούρκου πρωθυπουργού, πρότειναν για την περίπτωση αμερικανικής επίθεσης ή κυρώσεων εναντίον της Συρίας, την αποχώρηση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.

    [07] Κόσμος

    Πολύνεκρη έκρηξη στην Τουρκία

    9/6/2005 5:10:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη που σημειώθηκε την Πέμπτη σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσαν αξιωματούχοι. Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ένα ακόμη άτομο πιθανόν να είναι νεκρό ή παγιδευμένο μέσα στα συντρίμμια της διώροφης αποθήκης, η οποία βρίσκεται στη λαϊκή συνοικία Ουμρανιγέ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

    [08] Οικονομία

    Αντιδρά η ΟΤΟΕ

    Νέα προθεσμία για το ασφαλιστικό των τραπεζών

    9/6/2005 6:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Νέα δεκαήμερη προθεσμία για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για το ασφαλιστικό έδωσε σήμερα, ο υπουργός Απασχόλησης, Πάνος Παναγιωτόπουλος. Όσον αφορά την περίπτωση της "Εμπορικής" και της "Αγροτικής", ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι "το κράτος διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού λαού, δεν έχουμε δικαίωμα να τα αφήσουμε να απαξιωθούν, λόγω της απεικόνισης των αναλογιστικών ελλειμμάτων από την εφαρμογή των διεθνών λογιστικών προτύπων". Επανέλαβε ακόμη, ότι σταθερή επιδίωξη της Κυβέρνησης παραμένει πάντα το ζήτημα του ασφαλιστικού να προκύψει μετά από συνεννόηση των δύο πλευρών. Στο μεταξύ η ΟΤΟΕ ανακοίνωσε, ότι θα μετάσχει την Πέμπτη στις 16 Ιουνίου στην απεργία την οποία προκήρυξε η ΓΣΕΕ. Μάλιστα στις τράπεζες η απεργία είναι πολύ πιθανόν να επεκταθεί και για την Παρασκευή. "Δε θα κάνουμε βήμα πίσω στο ασφαλιστικό", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Τσουκαλάς. Επίσης, οι συνδικαλιστές υποστήριξαν, ότι η διαδικασία της μονομερούς νομοθετικής παρέμβασης, που έχει επιλέξει η κυβέρνηση θα αποδειχθεί αδιέξοδη, αφού υπάρχουν μεγάλα συνταγματικά και νομοθετικά κωλύματα που θα αναδειχθούν στην πορεία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διπλό απεργιακό μέτωπο

    [09] Οικονομία

    Λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στην εταιρεία

    Υπο επιτήρηση η μετοχή του "Κορασίδη"

    9/6/2005 12:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/6/2005 12:44:32 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σε καθεστώς επιτήρησης αποφάσισε να θέσει από σήμερα τις μετοχές της εταιρίας "ΡΑΔΙΟ Α. ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ", το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις στην εταιρία. Σκοπός της διοίκησης του Χρηματιστηρίου είναι να δοθεί ένα σήμα προειδοποίησης στους επενδυτές, λόγω της κρίσιμης κατάστασης, που έχει περιέλθει η εταιρία αυτή την περίοδο και την περαιτέρω ενημέρωση των επενδυτών αλλά και του Χρηματιστηρίου από τη διοίκηση της εταιρίας "ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ". Επίσης προβλέπεται η αφαίρεση των μετοχών της εταιρίας από τους δείκτες στους οποίους συμμετέχει. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι εξής αλλαγές: Στο δείκτη Λιανικού Εμπορίου, οι μετοχές της εταιρίας αφαιρούνται από τον δείκτη και αντικαθίσταται από τις μετοχές της εταιρίας ΒΑΡΔΑΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε. Στον δείκτη FTSE/ASE SMALL CAP 80 οι μετοχές της εταιρίας αφαιρούνται και αντικαθίσταται από τις μετοχές της εταιρίας "ΙΝΤΕΡΤΕΚ Α.Ε." με συντελεστή στάθμισης 75%. Στο δείκτη FTSE/ASE 140 οι μετοχές της εταιρίας αφαιρούνται από τον δείκτη και αντικαθίσταται από τις μετοχές της εταιρίας "ΙΝΤΕΡΤΕΚ ΑΕ" με τον ίδιο συντελεστή. Οι αλλαγές αυτές ισχύουν από τη σημερινή συνεδρίαση.

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ανανέωσε ο Χάμαν

    9/6/2005 4:30:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Κάτοικος "Ανφιλντ" θα παραμείνει και για τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Ντίτμαρ Χάμαν. Ο Γερμανός μέσος υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την Λίβερπουλ, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να διατηρούν μονομερώς το δικαίωμα ανανέωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών για ακόμη μία χρονιά. Ο 31χρονος Χάμαν πήγε στην Λίβερπουλ το 1999 προερχόμενος από τη Νιούκαστλ, ενώ, για να παραμείνει στους "κόκκινους", απέρριψε προτάσεις από τη Μπόλτον, την Εβερτον και το Αμβούργο. "Από την στιγμή που η Λίβερπουλ μου πρότεινε να μείνω, δεν υπήρχε αμφιβολία για το πού θα συνεχίσω την καριέρα μου. Είχα κατ΄ επανάληψη δηλώσει ότι η Λίβερπουλ θα ήταν ο πρώτος σύλλογος, με τον οποίο θα συζητούσα για το μέλλον μου. Συμφωνήσαμε αμέσως και ελπίζω να μείνω αρκετό καιρό", δήλωσε σχετικά ο έμπειρος άσος της αγγλικής ομάδας.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Πράσινοι" οι Θεοδωρίδης και Μάτζιος

    9/6/2005 4:54:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Παίκτες του Παναθηναϊκού είναι από σήμερα οι Γιώργος Θεοδωρίδης, και Βαγγέλης Μάντζιος. Ο πρώην μέσος του ΠΑΟΚ πέρασε το μεσημέρι της Πέμπτης από τα γραφεία της "πράσινης" ΠΑΕ στο Μαρούσι και συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στο "τριφύλλι", για τα επόμενα τέσσερα χρόνια (2+2). Στα "πράσινα" για τα επόμενα πέντε χρόνια ντύθηκε επίσημα από σήμερα και ο Βαγγέλης Μάντζιος. Το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση από την διοίκηση. Νέα αναβολή πήρε η άφιξη του ο Φλάβιο Κονσεϊσάο. Ο Βραζιλιάνος άσος που αναμενόταν σήμερα, τελικά θα έρθει την Παρασκευή, για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με τον Παναθηναϊκό.

    Σήμερα το ραντεβού με Γκούμα

    Με κλεισμένους ήδη τον Κονσεισάο, Έμπεντε, Τζώλη, Θεωδορίδη και Μάντζιο, ο Παναθηναϊκός είναι σε αναζήτηση πλέον αμυντικού με τον Κροάτη Ιγκόρ Τούντορ, να είναι πρώτος στη λίστα των Μαλεζάνι και Λιβαθηνού.

    Σήμερα αναμένεται να περάσει από το Μαρούσι και ο Γιάννης Γκούμας για να συζητήσει την ανανέωση του συμβολαίου του. Η πρόταση που του έχει γίνει είναι για συμβόλαιο 2+1 χρόνων με ετήσιες αποδοχές 250 χιλιάδων ευρώ που αυξάνονται κατά 100 χιλιάδες ακόμη αν αγωνιστεί σε περισσότερα από τα μισά παιχνίδια της ομάδας.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανακοίνωσε Λεμονή ο Λεβαδειακός

    9/6/2005 4:15:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Προπονητής του Λεβαδειακού είναι από σήμερα ο Τάκης Λεμονής. Χτες ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Κομπότης ήρθε σε οριστική συμφωνία μαζί του και σήμερα ανακοινώθηκε η πρόσληψή του επίσημα από τη διοίκηση. Ο πρώην προπονητής της Καλλιθέας αλλά και του Ολυμπιακού αναμένεται από σήμερα να "σηκώσει τα μανίκια" και να στρωθεί στη δουλειά, καθώς πολλά θέματα των "πράσινων" παραμένουν ανοιχτά. Μέσα στις επόμενες ημέρες και σε συνεννόηση με την διοίκηση θα κάνει τις προτάσεις του για μεταγραφές. Πληροφορίες αναφέρουν πως ένας από τους ποδοσφαιριστές που θα επιδιώξει να πάρει τη Λιβαδειά είναι ο Ανδρέας Νινιάδης. Θυμίζουμε πως ο Λεμονής είχε αγωνιστεί και ως ποδοσφαιριστής στον Λεβαδειακό, όταν στα τέλη της δεκαετίας του 80 αποχώρησε από τον Ολυμπιακό μαζί με τον Χόρχε Μπάριος.

    [13] Τεχνολογία

    Πρόγραμμα της IBM

    Virtual νόηση

    9/6/2005 12:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Φως στα μυστήρια του ανθρώπινου εγκεφάλου αποπειράται να ρίξει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα της εταιρίας IBM, με την συμβολή ελβετικού ερευνητικού ινστιτούτου. Στόχος του προγράμματος "Blue Brain" είναι η ανάπτυξη του πρώτου υπολογιστικού μοντέλου του ανθρώπινου εγκεφάλου, ώστε να ανακαλυφθούν οι λεπτομέρειες λειτουργίας του πιο πολυσύνθετου οργάνου. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρόγραμμα θα διαδραματίσει ένας υπολογιστής Blue Gene, που θα αναλάβει να προσομοιώσει τον εγκέφαλο σε κυτταρικό επίπεδο. Το σύστημα, που θα εγκατασταθεί στην Πολυτεχνική Σχολή της Λοζάννης, θα είναι ένα από τα ισχυρότερα σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς έχει ανώτατη ισχύ 22,8 teraflops (τρισεκατομμύρια υπολογισμοί κινητής υποδιαστολής ανά δευτερόλεπτο). Αν το "Blue Brain" ολοκληρωθεί με επιτυχία, τα συμπεράσματά του θα είναι πολύτιμα για ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα, αφού θα αποκαλυφθούν νέα στοιχεία για την μνήμη, την νόηση και άλλες ανώτερες λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού.

    Με στόχο την αποκρυπτογράφηση

    Το πρώτο στάδιο του "Blue Brain" αφορά στην μοντελοποίηση του νεοφλοιού (NCC), ο οποίος αντιστοιχεί στο 85% της μάζας του ανθρώπινου εγκεφάλου και βρίσκεται πίσω από τις λειτουργίες της γλώσσας, της μάθησης, της μνήμης και της αφηρημένης σκέψης.

    Ουσιαστικά, ένα ακριβές αντίγραφο του νεοφλοιού είναι το πρώτο βήμα στην "μίμηση" ολόκληρου του εγκεφάλου και θα παράσχει τη σύνδεση μεταξύ γενετικού και μοριακού επιπέδου της λειτουργίας του εγκεφάλου και των γνωστικών λειτουργιών.

    Κατά το δεύτερο στάδιο του προγράμματος, την επόμενη δεκαετία, τα τρισδιάστατα μοντέλα των νευρώνων και των μεταξύ τους συνδέσεων θα επεκταθούν, ώστε τελικά να "μιμηθούν" το σύνολο του ανθρώπινου εγκεφάλου.

    Όπως εκτιμά η ερευνητική ομάδα της Πολυτεχνικής Σχολής της Λοζάννης, με επικεφαλής τον δρ. Χέντρι Μάρκαμ, το "Blue Brain" είναι ένα από τα πλέον φιλόδοξο ερευνητικά προγράμματα στον χώρο των νευροεπιστημών, αφού λαμβάνει υπόψη εκατοντάδες χιλιάδες παραμέτρους.

    Σχετικά Links: Blue Brain

    [14] Παράξενα

    Ανασχηματισμός ή εξορκισμός;

    9/6/2005 4:02:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Τη βοήθεια ιερέα - εξορκιστή ζήτησε ο Υπουργός Γεωργίας της Ρουμανίας, μετά από διάφορα παράξενα που συνέβαιναν στο υπουργείο του. Σωλήνες νερού που έσπαγαν, πόρτες που έκλειναν από μόνες τους και μυστήρια τηλεφωνήματα, συνέθεσαν σκηνικό ταινίας τρόμου, ενώ οι υπεύθυνοι άρχισαν να αναζητούν τη λύση στο μυστήριο και έκαναν τον σταυρό τους πριν πιάσουν δουλειά. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ένα ατύχημα που έτυχε στον Υπουργό: ξαφνικά και χωρίς κανέναν λόγο, ένα κομμάτι από το ταβάνι του γραφείου "προσγειώθηκε" στο κεφάλι του! Οι υπεύθυνοι του Υπουργείου στράφηκαν τότε στα μεγάλα μέσα και κάλεσαν επειγόντως εξορκιστή. "Προσπαθούσαμε να κατανοήσουμε γιατί υπήρχε τόση ατυχία, όταν αντιληφθήκαμε ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια που να πάτησε το πόδι του εδώ ιερέας", είπε ένας εκ των υπεύθυνων, που δεν παρέλειψε να κάνει και πολιτική κριτική, λέγοντας "βλέπετε, η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν είχε και τόσο καλές σχέσεις με τον Θεό". Ο εξορκιστής, πάντως, έφτασε αμέσως και μετά τους αγιασμούς και τις αναγκαίες προσευχές, το προσωπικό του Υπουργείου ασκεί πλέον χωρίς ανησυχία τα καθήκοντά του.

    [15] Κοινωνία

    Τρελή πορεία λεωφορείου

    9/6/2005 4:56:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Λεωφορείο της ΕΘΕΛ γεμάτο επιβάτες, που εκτελούσε το πρωί το δρομολόγιο Αθήνα - Κάτω Ηλιούπολη, έπεσε λίγο μετά τις 10:00 πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, όταν ο οδηγός έχασε τις αισθήσεις του. Από τη πρόσκρουση δεν τραυματίστηκε κανένας και προκλήθηκαν μόνο ζημιές. Ο οδηγός του λεωφορείου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΝΜΤΣ, όπου του γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις. Όπως προκύπτει από τον ιατρικό του φάκελο, ο 30χρονος, Νίκος Ηλιόπουλος, δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 9 June 2005 - 16:52:24 UTC