Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψήφο εμπιστοσύνης
  • [02] Πήρε άδεια για να ζήσει!
  • [03] Κοινό μέτωπο
  • [04] Σε τροχιά σύγκρουσης
  • [05] Συνεχίζεται η κόντρα για τη λυματολάσπη
  • [06] Η Ιορδανία αναγνώρισε τον τοποτηρητή
  • [07] Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα
  • [08] Μετωπική με την ανεργία
  • [09] Συνεχίζονται οι ταραχές στην Αιθιοπία
  • [10] Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου
  • [11] Απάντηση Αλογοσκούφη
  • [12] Επικράτησαν τα φαβορί
  • [13] Στην Μπενφίκα ο Κούμαν
  • [14] "Ιάπωνας" ο Λουϊζάο
  • [15] Τέλος και ο Λε Γκουέν
  • [16] Αύριο έρχεται ο Κονσεϊσάο
  • [17] Ο Φουτσίνι στο προσκήνιο…
  • [18] Η ώρα του πρωταθλητή
  • [19] Τους "έστησε" ο Κακιούζης
  • [20] ΑΕΚ : "Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε"
  • [21] Έφτασε Αργεντινή η Εθνική
  • [22] Πίνγκ Πονγκ : Κόκκινη η ελληνική κορυφή
  • [23] Η Δεβετζη στα Τσικλητήρεια
  • [24] Πυγμαχία : Βροντερό παρών στο "Ακρόπολις"
  • [25] Βρέθηκε άγνωστο κομμάτι του Μπαχ
  • [26] Ξεκινά η "Νύχτα Μουσείων"
  • [27] Στα γονίδια το μυστικό του οργασμού
  • [28] Μπαταρίες με κίνδυνο ανάφλεξης
  • [29] Βρήκε θησαυρό σε παζάρι
  • [30] Στο "σφυρί" πίνακας και η ατζέντα της Μέριλιν
  • [31] Με νονά τη Δήμαρχο Αθηναίων
  • [32] Όλα καλά στην Αττική Οδό

    [01] Πολιτική

    Ζήτησε από τη Βουλή ο Πρωθυπουργός

    Ψήφο εμπιστοσύνης

    8/6/2005 12:22:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/6/2005 5:31:08 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Με αίτηση για ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση του από τη Βουλή, απάντησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην κατάθεση εκ μέρους του Γιώργου Παπανδρέου, πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη κατά τη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία. Ύστερα από μία οξύτατη ομιλία κατά της Κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρατήρησε ότι, "πολύ σύντομα, ο λαός θα αποφασίσει ότι, το μεγάλο πρώτο βήμα για διαρθρωτικές αλλαγές στη χώρα, είναι να ξαναβρεθεί η ΝΔ στα θρανία της αντιπολίτευσης" και ανακοίνωσε ότι, καταθέτει για λογαριασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόταση δυσπιστίας κατά του Γιώργου Αλογοσκούφη, στον οποίο απέδωσε βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για την Οικονομία και κατηγόρησε την Κυβέρνηση για ανικανότητα, αδιαφορία και αναξιοπιστία. "Επειδή η Οικονομία και ο Προϋπολογισμός δεν είναι θέμα ενός προσώπου, αλλά συνολικότερη πολιτική της Κυβέρνησης, ζητώ να μετατραπεί η συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση, ώστε να μας δοθεί πλήρης ευχέρεια να συζητήσουμε θέματα και να εμφανιστούν οι υπεύθυνοι και τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ τα περασμένα χρόνια", απάντησε ο Πρωθυπουργός. Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης θα ξεκινήσει την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία. Για σικέ θέατρο ανάμεσα στο δύο μεγάλα κόμματα, με τον ίδιο σκηνοθέτη, έκανε λόγο η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ενώ για παιχνίδι μέσα στη Βουλή, που στράφηκε εναντίον της Αριστεράς καταγγέλλει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος. Ο Υπουργός Οικονομίας αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι είναι πολιτικά και κοινοβουλευτικά άστοχη.

    Κλίμα αμηχανίας

    Κλίμα αμηχανίας και προβληματισμού επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στη Βουλη. Κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε υπό το Γιώργο Παπανδρέου και τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του κόμματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν είχε μιλήσει σε κανέναν για την πρωτοβουλία του να υποβάλει πρόταση δυσπιστίας εναντίον του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη.

    Ο κ. Παπανδρέου μάλιστα έκανε λόγο για προσωπικό χειρισμό, ενώ στελέχη, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισαν την ανάγκη να στηριχθεί η πολιτική πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου, άσχετα από το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος.

    Επίσης στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη έλεγαν ότι δεν ήταν κακή η κίνηση του κ. Παπανδρέου, χαρακτήριζαν ωστόσο έξυπνη την απάντηση Καραμανλή.

    Εξάλλου μεταξύ ορισμένων στελεχών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έχει αναπτυχθεί η θεωρία της υποκλοπής της κίνησης Παπανδρέου, γεγονός, όμως, που απέκλεισε ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης.

    Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νίκος Αθανασάκης με αφορμή τις εξελίξεις τόνισε ότι, η συζήτηση, που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση μπορεί να συσπειρώσει την Κυβέρνηση και το κόμμα της ΝΔ, ωστόσο θα αποκαλύψει το πολιτικό πρόβλημα, που υπάρχει στην Κυβέρνηση και ταυτόχρονα θα συσπειρώσει το ΠΑΣΟΚ και τους ψηφοφόρους του.

    "Ο αρχηγός του κόμματος μας έκανε μια κίνηση, που σήμαινε δυσφορία, διαμαρτυρία, μομφή κατά του Υπουργού Οικονομίας για λόγους κακής οικονομικής πολιτικής", δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ανδρέας Λοβέρδος.

    Αντιδράσεις

    Για ένα στημένο πολιτικό σκηνικό μιλούν μετά και τις σημερινές εξελίξεις στη Βουλή τα κόμματα της Αριστεράς.

    Θέατρο ανάμεσα στα δύο κόμματα με ενιαίο σκηνοθέτη θεωρεί το ΚΚΕ την εξέλιξη, που ανέκυψε στην Βουλή, όπως δήλωσε η γ.γ. του ΚΚΕ. Η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε για αντιδραστική και αντιλαϊκή πολιτική σφαγιασμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων και πρόσθεσε ότι, τα δύο κόμματα έχουν κάθε συμφέρον να θέσουν τέρμα σε μια ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση και να μετατρέψουν τον ελληνικό λαό σε κοπάδι υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος. "Η αντιπαράθεση πρέπει να είναι όχι μόνο συνδικαλιστική αλλά και πολιτική και ιδεολογική", κατέληξε η κα Παπαρήγα..

    Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος κατήγγειλε τη σημερινή διαδικασία αποκαλώντας την "παιχνίδι μέσα στη Βουλή, που στράφηκε εναντίον της Αριστεράς και του κόμματος του, το οποίο στερήθηκε με αυτόν τον πραξικοπηματικό τρόπο τη δυνατότητα να τοποθετηθεί, τη στιγμή που το ίδιο το κόμμα είχε ζητήσει τη διεξαγωγή της σημερινής συζήτησης για την ανεργία.

    Εξάλλου μιλώντας νωρίτερα στη ΝΕΤ 105,8 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης, έκανε λόγο για διαδικασία, που συμφέρει και τα δύο κόμματα προκειμένου να δημιουργήσουν τεχνητή πόλωση. Στις 2.30 μ.μ. συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του Συνασπισμού προκειμένου να καθοριστεί η στάση του κόμματος ενόψει της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

    Για μεγάλη γκάφα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ, υποστηρίζοντας ότι, "ο Γιώργος ο Παπανδρέου έδωσε μια τρομακτική δυνατότητα στη ΝΔ να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, ώστε να βεβαιώσει την ψήφο εμπιστοσύνης την οποία είχε. Ήταν μεγάλη γκάφα του αυτή".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απάντηση Αλογοσκούφη

    Σε τροχιά σύγκρουσης

    [02] Κοινωνία

    Η Πέτρα που ράγισε τις καρδιές μας

    Πήρε άδεια για να ζήσει!

    8/6/2005 6:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/6/2005 9:05:53 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Η Πέτρα που ράγισε τις καρδιές μας. Έξι χρονών, η μικρή Πέτρα ένα κοριτσάκι από τη Βραζιλία βρέθηκε να "παίζει" με το θάνατο αλλά και τη γραφειοκρατία. Οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από λευχαιμία και αιμορροφιλία. Δεν έφθανε όμως μόνο αυτό. Έπρεπε να γνωρίσει και το σκληρό πρόσωπο της γραφειοκρατίας . Η ίδια και η μητέρα της, βρέθηκαν αντιμέτωπες με την απέλαση, γιατί το αίτημα τους για χορήγηση άδειας παραμονής απορρίφθηκε. Οι αρχές φαίνεται ότι είχαν καρδιά από "πέτρα".Τελικά, με παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου και του νομάρχη Λέσβου, το κοριτσάκι πήρε άδεια για να ζήσει. Τη Δευτέρα, θα εισαχθεί στο νοσοκομείο Παίδων, με τις ευχές όλων μας να τη συντροφεύουν.

    Παιχνίδι με θάνατο και γραφειοκρατία

    "Δεν θέλω να πάω Βραζιλία" λέει σε πολύ καλά ελληνικά που έμαθε μέσα σε επτά μήνες.

    Από τον περασμένο Νοέμβριο η 6χρονη Πέτρα Σοάρες με τη μητέρα της ζουν στη Μυτιλήνη, κοντά στη γιαγιά της.

    Το όνειρο για μία καλύτερη ζωή στη Μυτιλήνη, έγινε όμως σύντομα εφιάλτης όταν οι γιατροί διέγνωσαν ότι το κοριτσάκι έπασχε από λευχαιμία και αιμορροφιλία.

    Όταν η τουριστική βίζα τους έληξε, έκαναν αίτηση για χορήγηση άδειας παραμονής, για ανθρωπιστικούς λόγους.

    Το αίτημα όμως απορρίφθηκε , λόγω εσφαλμένων στοιχείων.

    Μετά από προσωπική παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών, η λύση ευτυχώς βρέθηκε.

    Η περιπέτεια όμως της μικρής Πέτρα, τώρα όμως αρχίζει, καθώς από τη Δευτέρα θα αρχίσει τις θεραπείες για τη λευχαιμία.

    Τη φροντίδα της ανέλαβε το Χαμόγελο του Παιδιού .

    Τη μεταφορά στο νοσοκομείο, τα έξοδα, τη φιλοξενία της μητέρας, αλλά και ό,τι άλλο χρειαστεί για να συνεχίσει τη ζωή της.

    [03] Οικονομία

    Ημέρα συσπείρωσης η 16η Ιουνίου

    Κοινό μέτωπο

    8/6/2005 5:48:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας για την ερχόμενη Πέμπτη, απαντούν στις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις, ΓΣΕΕ και οι Ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ. Στις 13 Ιουλίου, η ΓΣΣΕ διοργανώνει 24ωρη απεργία, ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου για το ελαστικό 8ωρο και τη μείωση του κόστους των υπερωριών. Στο μεταξύ, μετ εμποδίων θα πραγματοποιούνται έως και την Παρασκευή οι συναλλαγές στις τράπεζες, καθώς οι τραπεζοϋπάλληλοι κήρυξαν νέα 48ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τη λύση που προωθεί η Κυβέρνηση στο ασφαλιστικό του κλάδου. Νωρίτερα, ανεστάλη η 10ημερη απεργία που είχαν προαναγγείλει για τις 10 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι των ελληνικών πετρελαίων, μετά τις διαπραγματεύσεις με την διοίκηση και τη συμφωνία των δύο πλευρών για νέα συλλογική σύμβαση εργασίας που προβλέπει αύξηση κατά 0,2% κάτω από τον πληθωρισμό.

    "Πολιτικός τσαμπουκάς"

    Για ιδιότυπο πολιτικό τσαμπουκά από πλευράς κυβέρνησης, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, στρέφοντας τα πυρά του σε όσους συνδικαλιστές υπέγραψαν την συμφωνία στον ΟΤΕ.

    Αιχμές για τους χειρισμούς της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος άφησε ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ , που επανέλαβε τις επιφυλάξεις του για το δημοψήφισμα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μετωπική...

    [04] Πολιτική

    Με συμφερόντα και το "κλαμπ" των προνομιούχων

    Σε τροχιά σύγκρουσης

    8/6/2005 12:31:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να απεγκλωβίσει το κράτος από παθογένειες, αγκυλώσεις και νοοτροπίες του παρελθόντος, που υπονομεύουν την αποτελεσματικότητα του και τον κοινωνικό του ρόλο, χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος, τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Οικονομία ο Πρωθυπουργός. "Είμαστε σε θέση διαρκούς σύγκρουσης με κάθε πρόβλημα, που πλήττει το κράτος και την κοινωνία", διεμήνυσε ο Κώστας Καραμανλής και σημείωσε ότι το σοβαρότερο απ' αυτά είναι η ανεργία, και γι αυτό μας αφορά όλους, είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις επιζητώντας τη συναίνεση αλλά ακόμα και αν αυτή δεν επιτευχθεί, είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με τα προβλήματα και να σταθεί εναντίον των ειδικών συμφερόντων και των "κλαμπ" των προνομιούχων. Ιδιαίτερα οξύς έναντι της Κυβέρνησης εμφανίστηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, καταλήγοντας στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη.

    Ρήξεις και τομές

    Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε κρίσιμους τους επόμενους δύο μήνες και τόνισε ότι, η Κυβέρνηση θα κάνει πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός επέμεινε στη συναίνεση, επισημαίνοντας ότι, ακόμη και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιδοκιμάζουν τις μεταρρυθμίσεις, ενώ εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει, όπου δεν υπάρξουν συμφωνίες.

    Προβλήματα παρελθόντος

    Με αιχμές το πρόστιμο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κακοδιαχείριση στα δημόσια έργα της εποχής 2000-2003, τη συμφωνία στον ΟΤΕ και τις νέες πολιτικές για την Απασχόληση, η ομιλία του Κώστα Καραμανλή εστιάστηκε στην ανάγκη προώθησης μεταρρυθμίσεων, όχι για τους λίγους αλλά για το σύνολο του ελληνικού λαού, όχι στη βάση ιδεολογικών αντιπαραθέσεων και δογματικών τοποθετήσεων, αλλά στην κατεύθυνση της ρεαλιστικής αντιμετώπισης των προβλημάτων.

    Ο Πρωθυπουργός αφού περιέγραψε τα προβλήματα, που άφησε η προηγούμενη Κυβέρνηση στην Οικονομία και ειδικότερα στον τομέα της ανεργίας, έφερε το παράδειγμα των Ιρλανδών, που μετά από συνεννόηση Κυβέρνησης, κομμάτων και συνδικάτων, συμφώνησαν σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, επένδυσαν στις δυναμικές ηλικίες και κατάφεραν, κατά την τελευταία δεκαετία, να αυξήσουν το ΑΕΠ πάνω από το μέσο όρο της Ε.Ε. και να μειώσουν την ανεργία σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. "Συμπαρατάχθηκαν και συγκρούστηκαν με τα προβλήματα, συμφώνησαν για το μέλλον και πέτυχαν Στην εποχή της νέας γνώσης και της τεχνολογίας, οι χώρες, που δεν τολμούν, μένουν πίσω", τόνισε ο κ. Καραμανλής.

    Μιλώντας για την αξία της εκπαίδευσης στη δημιουργία θέσεων εργασίας στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον, ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι "όλοι κρινόμαστε και όλοι αξιολογούμαστε. Αυτή η αυτονόητη αρχή δεν μπορεί να λείπει από το εκπαιδευτικό μας σύστημα». Και συνέχισε: "Η δημιουργία νέων και βιώσιμων θέσεων εργασίας είναι ζήτημα εκπαίδευσης και ανταγωνιστικού δυναμισμού της Οικονομίας".

    Όσο για τους ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ κατά το παρελθόν, ο κ. Καραμανλής είπε ότι ήταν υψηλοί, ωστόσο, ανάπτυξη υπήρχε σε ορισμένες περιοχές και τομείς, όπως ο κατασκευαστικός και έφτανε σε ορισμένα "κρατικοδίαιτα συμφέροντα".

    Το πρόστιμο της Επιτροπής

    Για το θέμα του προστίμου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διαχείριση των πόρων του ΚΠΣ το διάστημα 2000-2003,ο κ. Καραμανλής είπε ότι, αυτό επιβλήθηκε εξαιτίας της "ανεύθυνης πολιτικής της προηγούμενης Κυβέρνησης", η οποία χαρακτηριζόταν από κακοδιαχείριση, λάθη, παραλείψεις, κακή νομοθεσία και νοοτροπία.

    Η Επιτροπή ζητούσε 1,5 δις ευρώ, ενώ υπήρχε η απειλή αναστολής πόρων για πολλά δισ. ευρώ, είπε ο κ. Κ. Καραμανλής σημειώνοντας ότι, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις μηνών, η νέα Κυβέρνηση κατάφερε να μειώσει το πρόστιμο στα 518 εκατ. ευρώ μέσα σε μια τετραετία. "Αυτό δείχνει την ανευθυνότητα της προηγούμενης Κυβέρνησης και το δύσκολο δρόμο της διόρθωσης των τραγικών λαθών της", είπε χαρακτηριστικά.

    Σημαντική ήταν η αναφορά του Πρωθυπουργού στο θέμα της Απασχόλησης.

    "Η πρόκληση για τη νέα προοπτική της ανάπτυξης, της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, απαιτεί ρήξη με τις κατεστημένες νοοτροπίες", είπε ο κ. Καραμανλής. Σημείωσε πάντως ότι, η προώθηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας δεν μπορεί να στηριχθεί στο χαμηλό εργατικό κόστος, αλλά στην ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και στη μετατροπή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας σε ανταγωνιστικά.

    Η συμφωνία στον ΟΤΕ

    Ειδικότερα για τον ΟΤΕ ο Κ. Καραμανλής είπε ότι, η Κυβέρνηση στηρίζει τη συμφωνία διοίκησης και εργαζομένων και ότι, αυτή αποτελεί πρότυπο, ενώ αναφέρθηκε και στη συζήτηση για μια ορθολογική λύση στο θέμα της ανταγωνιστικότητας των τραπεζών του δημοσίου.

    "Αναπτύξαμε εξαντλητικό διάλογο, θέλουμε λύσεις μέσα από διάλογο, αλλά το συμφέρον των πολλών δεν μπορεί να υποτάσσεται σε συντεχνιακά συμφέροντα των λίγων", δήλωσε.

    Κοινωνικός διάλογος

    Ο Κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι, η Κυβέρνησή του έχει πει όλη την αλήθεια στο λαό για την κατάσταση στην Οικονομία.

    "Δεν αιφνιδιάζουμε. Ξεκινήσαμε διάλογο με τους εταίρους. Προτείναμε αλλαγές επιδιώκοντας την πιο πλατιά συναίνεση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ξεπεραστεί η κρίσιμη οικονομική κατάσταση", τόνισε ο Πρωθυπουργός.

    Καταλήγοντας, ο κ. Καραμανλής είπε ότι, πρέπει να παραμερίσουμε τη λογική ότι, τίποτα δεν θα αλλάξει. "Δεν διστάζουμε να συγκρουστούμε με κρατικοδίαιτα συμφέροντα και κλαμπ προνομιούχων", τόνισε με έμφαση.

    Πρόταση δυσπιστίας

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την ομιλία του απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τους οποίους ρώτησε αν εμπιστεύονται την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Στην δια βοής θετική απάντηση της συμπολίτευσης, ανταπάντησε: "Ναι; Δεν τον εμπιστεύεται, όμως, πια ο ελληνικός λαός!".

    "Σας εξαπάτησαν και μαζί και τους ψηφοφόρους σας, μαζί και τον ελληνικό λαό", παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος προς την συμπολίτευση και συνέχισε: "Μπορείτε να εμπιστευτείτε τα λόγια του κου Αλογοσκούφη; Τι γίνονται οι συντάξεις και οι συνταξιούχοι; Τι γίνεται η ανάπτυξη, που θα έφτανε το 5%;".

    Στην ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου, λίγο πριν την κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του κ. Αλογοσκούφη, αναφέρθηκε στις τελευταίες δηλώσεις του υφυπουργού Αδάμ Ρεγκούζα λέγοντας ότι, αποκάλυψε τις προθέσεις της Κυβέρνησης. Μάλιστα έκανε λόγο για ενσυνείδητη πλαστογραφία τη στιγμή, που η ΝΔ κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ για πλασματικούς προϋπολογισμούς.

    Λίγο αργότερα ειρωνικά είπε "ο θεός να μας φυλάει από τη διαπραγματευτική σας δεινότητα", αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και την ονομασία της ΠΓΔΜ υποστηρίζοντας ότι η λέξη "καρπαζοεισπράκτορες" θα χαρακτηρίζει τώρα την Κυβέρνηση.

    "Κύριε Καραμανλή, η πραγματικότητα σας εξέθεσε και η προπαγάνδα σας κατάρρευσε", συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας να καταδείξει την κυβέρνηση ως πλήρως αναξιόπιστη: "Τον πρώτο αξιόπιστο Προϋπολογισμό του 2005 ακολούθησαν πρόσθετα φορολογικά μέτρα και οι υπουργοί ομολογούν ότι εν γνώσει τους έφτιαξαν έναν Προϋπολογισμό- μαϊμού, ότι έκαναν ενσυνείδητη πλαστογραφία», είπε.

    Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου υπήρξε επίσης και το "φιάσκο του βασικού μετόχου, που διέσυρε τη χώρα και αμαύρωσε τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο με αόριστες κατηγορίες και υπόνοιες", η απώλεια 500 εκ. ευρώ από το Γ ΚΠΣ, ενώ υπήρχε, όπως τόνισε, ρύθμιση, που είχε συμφωνήσει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την Ε.Ε., την οποία η Κυβέρνηση δεν ενεργοποίησε, το δημόσιο χρέος, "που ανεβαίνει με ξέφρενους ρυθμούς", η κατάρρευση του συστήματος των δημοσίων έργων με "65.000 ανέργους στον κατασκευαστικό τομέα", η προσπάθεια "απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων" και η απελευθέρωση του ωραρίου "κατόπιν αιτήματος των πολυεθνικών", οι προσλήψεις "111.462 εκτάκτων - γαλάζιων παιδιών του κ. Χούπη και του κ. Παυλόπουλου", η "εκποίηση της δημόσιας περιουσίας με καθαρά εισπρακτική λογική", η "διάλυση των εισπρακτικών μηχανισμών και η προσπάθεια να περάσετε στον τζόγο για να βρείτε έσοδα".

    Σε αναφορά του στον ΟΤΕ, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι, "η Κυβέρνηση εκμαυλίζει τα συντεχνιακά συμφέροντα" και αναρωτήθηκε "πώς είναι δυνατόν να επιδοτούνται μ αυτόν τον τρόπο ιδιώτες μέτοχοι;".

    "Ρήξεις κάνετε, όχι με τα ρετιρέ, αλλά με την ελληνική κοινωνία . Η Κυβέρνηση παίρνει λεφτά από το Δημόσιο για να πληρώσει αβαρίες στον ΟΤΕ και τις Τράπεζες . Ολοένα και περισσότερο οι Έλληνες νοιώθουν την απειλή της νέας φτώχειας - πολλές οικογένειες δεν έχουν να πληρώσουν και το ηλεκτρικό", είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου.

    Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προέβλεψε ότι «πολύ σύντομα, ο λαός θα αποφασίσει ότι το μεγάλο πρώτο βήμα για διαρθρωτικές αλλαγές στη χώρα, είναι να ξαναβρεθεί η ΝΔ στα θρανία της αντιπολίτευσης" για να προχωρήσει τελικά, στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη, στην οποία απάντηση ο πρωθυπουργός με την εκ μέρους του κατάθεση της προτάσεως για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ψήφο εμπιστοσύνης

    [05] Κοινωνία

    Αισιόδοξος για τις εξελίξεις ο υφ ΠΕΧΩΔΕ

    Συνεχίζεται η κόντρα για τη λυματολάσπη

    8/6/2005 8:31:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Για την πορεία εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος επεξεργασίας λυματολάσπης από τον Σύνδεσμο ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, που επισκέφθηκε τους Ταγαράδες στη συμπρωτεύουσα. Ο κ. Ξανθόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του από τα αποτελέσματα του προγράμματος και δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμοστούν και στην Αττική όλες οι προδιαγραφές για τη σωστή διαχείριση της λυματολάσπης της Ψυττάλειας. Μάλιστα, εκτίμησε, ότι στις 15 Ιουνίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, οι εξελίξεις θα είναι θετικές. Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Δήμου Άνω Λιοσίων, που παρακολούθησε επίσης στη συμπρωτεύουσα τη διαδικασία επεξεργασίας της λυματολάσπης, διατύπωσε σοβαρές αντιρρήσεις σχετικά με τη λειτουργία μιας μονάδας εδαφοποίησής της στη Δυτική Αττική ακόμη και αν αυτή θα είναι πρότυπη.

    "Φιλικό για το περιβάλλον" το προϊόν επεξεργασίας

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ο.Τ.Α Μείζονος Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Ζουρνάς τόνισε, το υλικό που προκύπτει από την επεξεργασία της λυματολάσπης είναι απολύτως φιλικό με το περιβάλλον και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εδαφοβελτιωτικό σε πάρκα και κήπους, καθώς και ως υλικό επικάλυψης σε χωματερές και αναπλάσεις.

    Σημειώνουμε, ότι από το Σεπτέμβριο του 2004 που εφαρμόζεται το πρόγραμμα, έχει επιτευχθεί η "παραγωγή" 2.000 τόνων τέτοιου υλικού το οποίο στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί είτε για την ανάπλαση του χώρου ταφής απορριμμάτων των Ταγαράδων, είτε θα αποδοθεί σε δήμους για να χρησιμοποιηθεί σε κήπους, πάρκα ή πρανή δρόμων.

    [06] Κοινωνία

    Εκκρεμεί από την πλευρά της Παλαιστινιακής Αρχής

    Η Ιορδανία αναγνώρισε τον τοποτηρητή

    8/6/2005 2:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/6/2005 3:20:23 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Στην αναγνώριση του τοποτηρητή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων προχώρησε σήμερα η κυβέρνηση της Ιορδανίας, σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες. Το έγγραφο της αναγνώρισης αναμένεται να φτάσει στα Ιεροσόλυμα τις επόμενες δύο ημέρες. Στο μεταξύ, το Πατριαρχείο ζήτησε να αναβληθεί η συνάντηση που έχει οριστεί για τη Δευτέρα, του τοποτηρητή με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, καθώς την ημέρα αυτή συνεδριάζει η Σύνοδος για την επιβολή ποινών στους τέσσερις μητροπολίτες που συλλειτούργησαν με τον κ. Ειρηναίο. Το θέμα της συνάντησης αφορά την αναγνώριση του τοποτηρητή από την Παλαιστινιακή Αρχή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τοποτηρητής ο Πέτρας Κορνήλιος

    [07] Κόσμος

    Στη συνάντηση Μπους - Ερντογάν

    Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα

    8/6/2005 9:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/6/2005 9:31:22 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Σε βαρύ κλίμα, σύμφωνα με τους ανταποκριτές των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων, έγινε η συνάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο στο Λευκό Οίκο. Ο Τζορτζ Μπους μίλησε για σημαντική στρατηγική σχέση ανάμεσα στις δυο χώρες, αλλά απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας και την κατάσταση στο Ιράκ, θέματα που διχάζουν Άγκυρα - Ουάσινγκτον. Το ψυχρό κλίμα, αποτυπώθηκε και σε παρατήρηση του CNN Turk, το οποίο σημείωσε ότι ο Λευκός Οίκος άλλαξε το πρωτόκολλο και δεν έγιναν κοινές δηλώσεις από τους κυρίους Μπους και Ερντογάν.

    Έφυγε με "άδεια χέρια"

    Η έξαρση του αντιαμερικανισμού στην Τουρκία αλλά και το θέμα του Ιράκ, φαίνεται πως εξακολουθούν να σκιάζουν τις σχέσεις των δυο χωρών.

    Αυτό τουλάχιστον, σημειώνουν ανταποκριτές διεθνών πρακτορείων σημειώνοντας μάλιστα ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός φεύγει από το Λευκό Οίκο με "άδεια χέρια".

    Ο Τζορτζ Μπους επανέλαβε ότι η Τουρκία είναι παράδειγμα για τους λαούς της Μέσης Ανατολής και αρκέστηκε να τονίσει τον καθοριστικό ρόλο της γείτονος στο Αφγανιστάν .

    Από την πλευρά του ο Τούρκος πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα οι διμερείς σχέσεις να κινηθούν στο ίδιο επίπεδο συνεργασίας που κινούνταν στο παρελθόν, σημειώνοντας ότι στην ατζέντα της συνάντησης συζητήθηκαν, το Κυπριακό, το Μεσανατολικό, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

    Πρόσθεσε μάλιστα, ότι παρουσίασε στον πρόεδρο Μπους τις προοπτικές για επενδύσεις στην Τουρκία και εκτίμησε ότι η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου ήταν θετική.

    Δεν ξεπεράστηκαν τα εμπόδια

    Το βαρύ κλίμα, είχαν προβλέψει αξιωματούχοι και αναλυτές και από τις δυο χώρες που πήραν μέρος στο Τουρκοαμερικανικό συνέδριο, πριν από τρεις μέρες στην Ουάσινγκτον.

    Αμερικανοί αξιωματούχοι, είχαν επισημάνει τα αγκάθια στις σχέσεις των δυο χωρών και είχαν ζητήσει από τον Ταγίπ Ερντογάν, να πει δημόσια στον τουρκικό λαό ότι η συνεργασία Τουρκίας ΗΠΑ έχει σημαντικά οφέλη για τη χώρα του.

    Την ίδια έκκληση απηύθυναν και προς τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης να βοηθήσουν με τη στάση τους προς την κατεύθυνση αυτή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνάντηση Μπους - Ερντογάν

    Συνάντηση Μπους-Ερντογάν αύριο

    [08] Κόσμος

    Έπιασε δουλειά η κυβέρνηση Ντε Βιλπέν

    Μετωπική με την ανεργία

    8/6/2005 6:05:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Αποφασισμένη να συγκρουσθεί με τα προβλήματα καθημερινότητας και κυρίως με την ανεργία εμφανίζεται η γαλλική κυβέρνηση. Λίγες μέρες μετά τη συντριπτική καταψήφιση της Ευρωπαϊκής Συνταγματικής Συνθήκης, ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Ντομινίκ Ντε Βιλπέν, έδωσε μιλώντας από το βήμα του κοινοβουλίου, το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει στα μείζονα εσωτερικά αλλά και διεθνή θέματα. Στο πλαίσιο αυτό εξήγγειλε σημαντικές δράσεις για την ενίσχυση των ανέργων ενώ κάλεσε τους εταίρους της Γαλλίας στην Ε.Ε. να μην μεταφράσουν το γαλλικό "όχι" ως αδιαφορία και απομόνωση από το ευρωπαϊκό όραμα. "Είμαστε προσηλωμένοι στο ευρωπαϊκό σχέδιο" τόνισε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι "το γαλλικό μέλλον βρίσκεται μόνο μέσα στην Ευρώπη".

    Επίδομα 1000 στους μακροχρόνια ανέργους

    Μήνυμα ελήφθη για τη γαλλική κυβέρνηση, που είδε πίσω από το γαλλικό όχι τη δυσαρέσκεια των πολιτών για σημαντικά καθημερινά προβλήματα όπως την ανεργία.

    Μιλώντας για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο ως πρωθυπουργός ο Ντομινίκ Ντε Βιλπέν απάντησε στη λαϊκή κατακραυγή και εξήγγειλε μέτρα για να πατάξει το τρομερό 10% ποσοστό ανεργίας.

    Ανακοίνωσε ότι θα απλοποιήσει τις διαδικασίες πρόσληψης υπαλλήλων σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με ειδικές ρυθμίσεις όταν πρόκειται για προσλήψεις νέων και άτομα μεγαλύτερα των πενήντα ετών.

    Παράλληλα, όλοι όσοι είναι άνεργοι για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών θα λάβουν 1000 Ευρώ ενίσχυση από την κυβέρνηση.

    Η μετωπική με την ανεργία, προβλέπει κυβερνητικά κονδύλια που θα αγγίξουν τα 4.5 εκατομμύρια Ευρώ μέσα στο 2006.

    Ανακοίνωσε ακόμα γενναίες φοροελαφρύνσεις προκειμένου να ανακουφίσει το γαλλικό λαό, που βλέπει τα εισοδήματα του να συρρικνώνονται.

    [09] Κόσμος

    22 νεκροί

    Συνεχίζονται οι ταραχές στην Αιθιοπία

    8/6/2005 2:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/6/2005 4:47:41 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: REUTERS

    Είκοσιδυο πολίτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 170 τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό νοσοκομειακών πηγών. Οι ταραχές συνεχίζονται για 3η ημέρα, μετά τα αποτέλεσμα των αμφισβητούμενων βουλευτικών εκλογών της 15ης Μαΐου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, οι πολίτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια λεηλασιών που υποκίνησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    Κατηγορεί η αντιπολίτευση για νοθεία στις εκλογές

    "Το CUD (το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης) που υποκίνησε τη βία, θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη", αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης. Η αντιπολίτευση κατηγορεί το κυβερνών κόμμα του πρωθυπουργού Μέλες Ζενάουι για νοθεία στις εκλογές της 15ης Μαΐου.

    Από την πλευρά του, το κυβερνών κόμμα κατηγορεί την αντιπολίτευση για υποκίνηση αναρχίας και διαδηλώσεων παρά την απαγόρευση που ισχύει εδώ και ένα μήνα για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

    Εκατοντάδες, μεταξύ των οποίων πολλοί φοιτητές, έχουν συλληφθεί και δεκάδες έχουν τραυματισθεί από τη Δευτέρα σε συγκρούσεις με την αστυνομία και με παραστρατιωτικές δυνάμεις που βγήκαν στους δρόμους της Αντίς Αμπέμπα, με τεθωρακισμένα φορτηγά για να επιβάλουν την τήρηση της απαγόρευσης.

    Η βρετανική κυβέρνηση προειδοποίησε τους υπηκόους της, με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, να είναι προσεκτικοί όταν ταξιδεύουν στην Αιθιοπία, εξαιτίας της αύξησης της έντασης εκεί και του κινδύνου να επεκταθούν τα βίαια επεισόδια σε άλλες πόλεις.

    [10] Ιράκ

    Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

    8/6/2005 12:44:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη την Τρίτη δίπλα σε ουρά αυτοκινήτων έξω από πρατήριο καυσίμων στην Μπακούμπα του Ιράκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις Ιρακινοί πολίτες και να τραυματισθεί ένας, ανακοίνωσε η αστυνομία. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ένας άνδρας στάθμευσε το αυτοκίνητό του δίπλα στην ουρά των αυτοκινήτων έξω από το πρατήριο καυσίμων. Ο ίδιος εξαφανίσθηκε, ενώ το αυτοκίνητο εξερράγη λίγα λεπτά αργότερα.

    [11] Οικονομία

    Αστοχη η πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ

    Απάντηση Αλογοσκούφη

    8/6/2005 4:28:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/6/2005 5:27:30 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Πολιτικά και κοινοβουλευτικά άστοχη χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου για τις διαρθρωτικές αλλαγές, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οχυρώνεται πίσω από τις πιο αντιδραστικές ενέργειες που καθήλωσαν την ελληνική οικονομία στο παρελθόν, ενώ παράλληλα άφησε αιχμές κατά επιχειρηματικών συμφερόντων που εμπλέκονται στη λειτουργία του δημόσιου τομέα. Αναφερόμενος στην χθεσινή συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την Κομισιόν για την επιστροφή κονδυλίων, ύψους 518 εκατ. ευρώ, ο Υπουργός Οικονομίας έκανε λόγο για επιτυχημένο συμβιβασμό που απαλλάσσει την χώρα από την απειλή αναστολής της χρηματοδότησης του Γ ΚΠΣ. Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξουν νέα φορολογικά μέτρα, ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί. Τέλος, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα με την Κομισιόν σχετικά με τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στον ΟΤΕ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε τροχιά σύγκρουσης

    Ψήφο εμπιστοσύνης

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Επικράτησαν τα φαβορί

    8/6/2005 11:48:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Τίποτα δεν άλλαξες στην κορυφή της βαθμολογίας του 1ου ομίλου των προκριματικών για το Μουντιάλ του 2006, καθώς Ολλανδία, Τσεχία και Ρουμανία συνέχισαν με νίκες. Οι "Οράνιε" επικράτησαν της Φινλανδίας εκτός έδρας με 4-0, την στιγμή που η Τσεχία δεν συνάντησε κανένα εμπόδιο από τα Σκόπια και τα συνέτριψε με 6-1 με χατ τρικ του Γιαν Κόλερ. Το ίδιο αποτελεσματική ήταν και η Ρουμανία που νίκησε 3-0 την Αρμενία. Στον τρίτο όμιλο η Πορτογαλία δυσκολεύτηκε στην Εσθονία αλλά πήρε την νίκη με 1-0 και διατήρησε την διαφορά των τριών βαθμών από την Σλοβακία που συνέτριψε το Λουξεμβούργο με 4-0. Στον τέταρτο όμιλο η Ιρλανδία κέρδισε μόνο με 2-0 της Νησιά Φερόε και πέρασε στην πρώτη θέση με έναν αγώνα περισσότερο, ενώ στον μοναδικό αγώνα του πέμπτου ομίλου Λευκορωσία και Σκωτία έμειναν στο 0-0. Τέλος στο ντέρμπι ουραγών του 8ου ομίλου η Ισλανδία επικράτησε της Μάλτας με 4-1.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    1ος όμιλος

    Τσεχία-ΠΓΔΜ 6-1

    42΄, 49΄, 53΄ Κόλερ, 44΄, 88΄, Μπάρος, 74΄πεν. Ροζίτσκι - 14΄ Πάντεφ

    Ρουμανία-Αρμενία 3-0

    29΄ Πέτρε, 39΄, 78΄ Μπούκουρ

    Φινλανδία-Ολλανδία 0-4

    36΄ Φαν Νίστελροϊ, 77΄ Κούιτ, 85΄ Κοκού, 87΄ Φαν Πέρσι

    2ος όμιλος

    Καζακστάν-Τουρκία 0-6

    13', 80'Τεκέ, 15΄ Τοραμάν, 38', 90' Τουντσάι, 88' Αλτιντόπ

    Δανία-Αλβανία 3-1

    4', 46' Λάρσεν, 54' Γιόργκενσεν 72' Μπογκντάνι

    ΕΛΛΑΔΑ-Ουκρανία 0-1

    81' Χουσίν

    3ος όμιλος

    Λετονία-Λιχτενστάιν 1-0

    16΄ Μπλεϊντέλις

    Εσθονία-Πορτογαλία 0-1

    33΄ Κριστιάνο Ρονάλντο

    Λουξεμβούργο-Σλοβακία 0-4

    5΄ Νέμεθ, 15΄ Μίνταλ, 54΄ Κίσελ, 60΄ Ρέιτερ

    4ος όμιλος

    Νήσοι Φαρόε-Ιρλανδία 0-2

    51΄(πεν) Χαρτ, 57΄ Κιλμπέιν

    5ος όμιλος

    Λευκορωσία-Σκωτία 0-0

    8ος όμιλος

    Ισλανδία-Μάλτα 4-1

    28΄ Θόρβαλντσον, 34΄ Γκούντγιονσεν, 75΄ Γκούντμουντσον, 86΄ Γκούναρσον - 59΄ Σαϊντ

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προς το παρόν πίκρα...

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στην Μπενφίκα ο Κούμαν

    8/6/2005 4:35:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Εκτός λίστας τεχνικού για τον Ολυμπιακό, είναι πλέον και ο Ρόλανντ Κούμαν. Ο πρόεδρος της Μπενφίκα ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Ολλανδός τεχνικός θα αναλάβει τα «ηνία» του πορτογαλικού συλλόγου, τελειώνοντας έτσι το θέμα των ερυθρολεύκων. Ο Λουίς Φελίπε Βιέιρα δήλωσε μάλιστα ο πρώην προπονητής του Άγιαξ θα διαδεχθεί στην τεχνική ηγεσία της Μπενφίκα τον Τζιοβάνι Τραπατόνι, ο οποίος υπέβαλε την προηγούμενη εβδομάδα την παραίτησή του, αφού πρώτα οδήγησε τον σύλλογο της Λισαβώνας στο πρώτο πρωτάθλημά του μετά από 11 χρόνια.

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Ιάπωνας" ο Λουϊζάο

    8/6/2005 3:25:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Άλλαξε ήπειρο ο 29χρονος φορ της Σάο Πάουλο, Λουϊζάο. Ο Βραζιλιάνος διεθνής επιθετικός, ο οποίος είχε ακουστεί και για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, συμφώνησε να φορέσει τη φανέλα της Ναγκόγια Γκράμπους. Όπως τόνισε ο Λουϊζάο, η πρόταση που του έγινε ήταν άκρος δελεαστική, και δεν μπορούσε με τίποτα να την απορρίψει. Ο στράικερ ε της Σάο Πάολο ίναι ο καλύτερος Βραζιλιάνος σκόρερ στην ιστορία του Κόπα Λιμπερταδόρες με 27 γκολ.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τέλος και ο Λε Γκουέν

    8/6/2005 10:22:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Εν αναμονή της θετικής απάντησης του Λε Γκουέν είναι στην Λάτσιο και αυτό αυτομάτως σημαίνει πως η επιλογή του Γάλλου για τον Ολυμπιακό παύει να υπάρχει. Μάλιστα αυτό συμβαίνει ακόμη και από την στιγμή που τα χρήματα που θα προσφέρει η Λάτσιο είναι πολύ λιγότερα από όσα φημολογείται πως θα δώσει ο Σωκράτης Κόκκαλης. Πάντως το ζητούμενο είναι πως μετά τον Κούμαν και ο Λε Γκουέν μοιάζει να είναι εκτός στόχου, έτσι μοιραία το ενδιαφέρον στρέφεται στις εναλλακτικές λύσεις. Και αυτές δεν είναι άλλες από τον Τροντ Σόλιντ και τον Γκι Λακόμπ, με τον δεύτερο να συγκεντρώνει το πλεονέκτημα της παρουσίας το Κριστιάν Καρεμπέ στις διαπραγματεύσεις αλλά τον πρώτο εξαιρετικές συστάσεις. Πάντως, και η περίπτωση του Χαβιέρ Ιρουρέτα δεν έχει εξαφανιστεί. Μπορεί τις τελευταίες μέρες να υποχώρησε αισθητά ως λύση, λόγω της προσπάθειας του προέδρου του Ολυμπιακού να κλείσει τον Λε Γκεν, όμως όσο περνούν οι μέρες και το θέμα παραμένει ανοιχτό, είναι πιθανό το όνομα του πρώην τεχνικού της Λα Κορούνια να επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αύριο έρχεται ο Κονσεϊσάο

    8/6/2005 9:30:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Οριστικά αύριο θα έρθει στην Αθήνα ο Φλάβιο Κονσεϊσάο, προκειμένου να υπογράψει το νέο συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας η συμφωνία θα αφορά σε κλειστό συμβόλαιο διάρκειας είτε δύο ετών, είτε τριών, καθώς αυτό είναι κάτι που επιθυμεί ο Βραζιλιάνος. Όπως είναι ήδη γνωστό βέβαια ο Κονσεϊσάο θα αμείβεται με 1.500.000 ευρώ ετησίως. Αύριο πάντως αναμένεται να γίνει και η καθοριστική συνάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον Γιάννη Γκούμα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θέμα της παραμονής του αρχηγού στην Παιανία. Ο 29χρονος διεθνής σέντερ μπακ θέλει τριετές συμβόλαιο, ο Παναθηναϊκός του προσφέρει 2+1, ενώ υπάρχει και μια μικρή διαφορά στο οικονομικό. Το κλίμα είναι θετικό και με καλή διάθεση εκατέρωθεν η συμφωνία θα "κλείσει". Αρνητικό όμως είναι το κλίμα για τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, καθώς μέρα με την ημέρα που περνάει μέχρι την 20η Ιουνίου που ο μάνατζερ του παίκτη έχει δώσει ως καταληκτική ημερομηνία, ο Κύπριος μοιάζει να απομακρύνεται από τους "πρασίνους".

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ο Φουτσίνι στο προσκήνιο

    8/6/2005 9:16:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η πέμπτη μεταγραφή του ΠΑΟΚ με τον Σωτήρη Μπαλάφα, έφερε ικανοποίηση στην ομάδα, ωστόσο αμέσως αρχίζει η περισυλλογή για το θέμα του Αρμάντο Φουτσίνι και της προσφυγής που έχει καταθέσει ο παίκτης για άμεση καταβολή των χρημάτων του. Ο Γκανέζος ζητά 200.000 ευρώ δεδουλευμένα και άλλες 123.000 ευρώ σε μια προσπάθεια εξασφάλισης των χρημάτων για την νέα χρονιά. Αύριο ή την Παρασκευή είναι προγραμματισμένο ένα ραντεβού μεταξύ του προέδρου του ΠΑΟΚ Γιάννη Γούμενου με τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή, ώστε με την καταβολή μέρους των οφειλομένων ο Φουτσίνι να αποσύρει την προσφυγή του. Ο Νίκος Μιντζιβίρης, μάνατζερ του παίκτη λέει: "Επιστρέφω αύριο στη Θεσσαλονίκη. Θα έρθω, θα συναντηθούμε με τον κ. Γούμενο, θα δω τι θα προτείνει και σε συνεννόηση με τον ποδοσφαιριστή θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Δεν ξέρω από τώρα για να πω, πως θα χειριστούμε ένα θέμα που τουλάχιστον μέχρι τώρα το είχαμε αποφύγει και δεν μας απασχολούσε".

    [18] Μπάσκετ

    Η ώρα του πρωταθλητή

    8/6/2005 8:16:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στην τελική ευθεία μπαίνει την Πέμπτη το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 κατηγορίας με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να αγωνίζονται στον πρώτο αγώνα των play-off, που θα κρίνουν τον εφετινό πρωταθλητή. Η Ένωση παρότι αγωνίστηκε χωρίς πλεονέκτημα έδρας, κατάφερε δυο φορές, πρώτα με τον Άρη και μετά με το Μαρούσι, να αποκλείσει τους αντίπαλούς της και να βρεθεί στον τελικό. Εκεί θέλει να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2002, όπου και πάλι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό είχε καταφέρει να πάρει τον τίτλο. Οι "πράσινοι" από την άλλη πλευρά, πέρασαν άνετα από τον Ολυμπιακό αλλά με τον Πανιώνιο χρειάστηκε να παίξουν πέντε αγώνες μέχρι να καταφέρει να τον αποκλείσει. Αύριο στο ΟΑΚΑ στις 21.00 (Supersport), οι δυο ομάδες θα δώσουν τον πρώτο αγώνα με τον ΠΑΟ να θέλει να καθαρίσει το παιχνίδι για να μην μπει σε περιπέτειες και τον "Δικέφαλο" να ευελπιστεί ότι όπως με το Μαρούσι και τον Άρη θα καταφέρει να σπάσει την έδρα και να πάρει προβάδισμα. Πρωταθλητής θα αναδειχθεί αυτός που θα φτάσει πρώτος στις τρεις νίκες. Φέτος, ίδιες ημέρες με τους τελικούς θα διεξάγονται και οι μικροί τελικοί (θέσεις 3-4) ανάμεσα στο Μαρούσι και τον Πανιώνιο, μία σειρά που επίσης κρίνεται στις τρεις νίκες.

    Ερωτηματικό ο Κουτλουάι

    Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξέρει πως η έκτη ΑΕΚ στην κανονική περίοδο "τιμώρησε" τον τρίτο Άρη και το δεύτερο Μαρούσι, που την υποτίμησαν. Το γεγονός πως οι παίκτες του "σφράγισαν" την πρόκριση στους τελικούς στον πέμπτο και τελευταίο αγώνα των ημιτελικών με τον Πανιώνιο εύλογα τον ανησυχεί για το επίπεδο συγκέντρωσης και κινήτρου. Πάνω σ΄ αυτό δούλεψε τις τελευταίες ημέρες και ευελπιστεί, όπως δήλωσε και ο Δημήτρης Διαμαντίδης χθες, πως αυτή τη φορά οι "πράσινοι" θα δείξουν τη δέουσα σοβαρότητα τόσο στο ΟΑΚΑ, όσο και στο κλειστό του Γαλατσίου. Ο Πάτρικ Φέμερλινγκ ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο γόνατο και θα βρίσκεται αύριο στη δωδεκάδα, ενώ αμφίβολη παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή η συμμετοχή του Ιμπραϊμ Κουτλουάι (προσαγωγοί).

    Στον αντίποδα, οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη θα μεταβούν στο ΟΑΚΑ για να "σπάσουν" με το... καλημέρα το πλεονέκτημα έδρας του Παναθηναϊκού. Ο Τόμπι Μπέιλι δεν θα μπορεί να τους βοηθήσει (κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου), ούτε όμως και οι Ανδρέας Γλυνιαδάκης και Γιάννης Κακιούζης. Το πλεονέκτημα για την Ένωση είναι η ανεβασμένη ψυχολογία των παικτών, οι οποίοι δεν μπορούν παρά να πιστεύουν όσο ποτέ άλλοτε στις ικανότητές τους, αφού απέκλεισαν Άρη και Μαρούσι. Γιατί να μην κάνουν την έκπληξη και απέναντι στον Παναθηναϊκό; Τελευταία φορά που η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό ήταν πριν δύο χρόνια, στον δεύτερο τελικό του 2003 στο κλειστό των Ανω Λιοσίων. Έκτοτε ο Παναθηναϊκός μετρά 7-0 στην Ελλάδα.

    Στη σειρά των... άγευστων, άχαρων και αδιάφορων -είναι η αλήθεια- μικρών τελικών, το Μαρούσι υποδέχεται αύριο στις 19:00 τον Πανιώνιο. Δύο ομάδες, οι οποίες προέρχονται από εκπληκτική σεζόν και κέρδισαν -με το μπάσκετ που έπαιξαν φέτος- τους φιλάθλους, υπόσχονται να προσφέρουν και αυτή τη φορά υψηλό θέαμα. Με εξαίρεση τις δεδομένες απουσίες των Καράγκουτη και Πόποβιτς, όλοι οι άλλοι παίκτες του Αμαρουσίου βρίσκονται στη διάθεση του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο Μέμος Ιωάννου στον αντίποδα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Γιώργο Διαμαντόπουλο που υπέστη τράβηγμα στο ισχίο.

    [19] Μπάσκετ

    Τους "έστησε" ο Κακιούζης

    8/6/2005 9:16:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Αναβλήθηκε τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του εκπροσώπου του Ολυμπιακού Τζωρτζη Γκαρμπολά με τον εκπρόσωπο του Μιχάλη Κακιούζη, με αποτέλεσμα το θέμα της απόκτησης του Έλληνα διεθνή παραμένει παγωμένο και το οικονομικό χάσμα αγεφύρωτο. Στο μεταξύ, στο Καρπενήσι ταξίδεψαν σήμερα αυθημερών οι Γιάννης Σφαιρόπουλος και Σταύρος Ελληνιάδης για να εξετάσουν τις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου. Προς το παρόν, δεν έχει ληφθεί απόφαση για το που θα γίνει οριστικά η προετοιμασία της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού στα τέλη Αυγούστου.

    [20] Μπάσκετ

    ΑΕΚ : "Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε"

    8/6/2005 5:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την Πέμπτη ξεκινάει η σειρά τον τελικών της Α1 και η ΑΕΚ πιστεύει πως μπορεί να "καάνει το θαύμα". Αγωνιστικά τα προβλήματα που υπάρχουν είναι οι απουσίες των Τόμπι Μπέιλι, ο οποίος ταλαιπωρείται από κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου των Ανδρέα Γλυνιαδάκη και Γιάννη Κακιούζη. Από την άλλη όμως η αισιοδοξία είναι διάχυτη, βλέποντας την Ένωση δύο φορές να ξεκινάει με μειονέκτημα έδρας, με Άρη και Μαρούσι, και να περνάει αλώβητος και έτοιμος για τον τελικό. Έτσι η ΑΕΚ είναι έτοιμη για τον πρώτο τελικό της Πέμπτης στης 21:00 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, (ο τίτλος κρίνεται στις τρεις νίκες).

    Ζήσης : "Ψυχολογία στα ύψη"

    Ο γκαρντ της Ένωσης τόνισε μεταξύ άλλων πως ο ΠΑΟ είναι στα χαρτιά το φαβορί, όμως η κίτρινη ψυχολογία είναι "ανεβασμένη, παίζουμε πια χωρίς άγχος, αφού κανείς δεν περίμενε ότι θα φτάσουμε ως εδώ. Τρώγοντας, όμως, έρχεται η όρεξη κι εμείς πάμε για το κάτι παραπάνω από τη συμμετοχή στον τελικό. Δεν μας ικανοποιεί μόνο αυτή".

    Όσο για τη δυσμενή παράδοση της ΑΕΚ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, ήταν κατηγορηματικός. "Και με το Μαρούσι είχαμε έξι σερί ήττες, αλλά μέσα σε 10 μέρες τους νικήσαμε τρεις φορές. Και με τον Παναθηναϊκό η παράδοση είναι εις βάρος μας, αλλά θα προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε".

    [21] Βόλεϊ

    Έφτασε Αργεντινή η Εθνική

    8/6/2005 10:27:00 μμ

    Μετά από μία ταξιδιωτική "Οδύσσεια" περίπου 23 ωρών η αποστολή της Εθνικής ανδρών έφτασε μέσω Παρισιού στις 10:00 (τοπική ώρα) το πρωί στο Μπουένος Αϊρες της Αργεντινής. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την Παρασκευή 10/6 (21:00, τοπική ώρα) και την Κυριακή 12/6 (18:00, τοπική ώρα) θα αντιμετωπίσει στο πλαίσιο των συναντήσεων του Γ ομίλου της 3ης αγωνιστικής εβδομάδας του World League, την «μπιανκοσελέστε», έπειτα από περίπου τρία χρόνια, όταν στο γήπεδο «Λούνα Πάρκ» είχε καταλάβει τότε την 7η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2002. Πριν καλά προλάβουν οι διεθνείς να συνέλθουν από το «τζετ λάνγκ» πραγματοποίησαν στις 11:30 την πρώτη τους προπόνηση. Το απόγευμα στις 18:30 θα πραγματοποιήσει άλλη μία προπόνηση στο γήπεδο των αγώνων. Την Πέμπτη η Εθνική θα κάνει μία μόνο προπόνηση, το απόγευμα στο γήπεδο των αγώνων.

    Αισιόδοξοι οι διεθνείς

    Το κλίμα στην ομάδα, από την οποία δυστυχώς δε λείπουν ούτε αυτή την αγωνιστική εβδομάδα τα προβλήματα, είναι πολύ καλό και η αισιοδοξία, για νικηφόρα αποτελέσματα κόντρα στην οικοδέσποινα ομάδα, είναι διάχυτη.

    Ένας από τους αρκετούς νεαρού διεθνείς που επισκέπτονται την Αργεντινή για πρώτη φορά, ο διεθνής διαγώνιος του Παναθηναϊκού, Στάθης Ντονάς, δήλωσε ότι η Εθνική, μετά τις δύο ήττες στο Λότζ της Πολωνίας είναι υποχρεωμένη να φύγει από το Μπουένος Αϊρες με 4 ατόφιους βαθμούς: «Μετά από ένα κουραστικό ταξίδι, θα πρέπει να συνέλθουμε γρήγορα και να προσπαθήσουμε να πάρουμε δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τη γηπεδούχο ομάδα, κάτι που το έχουμε μεγάλη ανάγκη για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος της Πολωνίας» υποστήριξε ο Καλαματιανός άσος του «τριφυλλιού» και συνέχισε: «Το γεγονός ασφαλώς ότι η Αργεντινή επιχειρεί μία ανανέωση στο δυναμικό της, από το οποίο απουσιάζουν πολλοί βασικοί, σίγουρα αποτελεί για εμάς πλεονέκτημα, αλλά δεν θα πρέπει να επαναπαυτούμε σε αυτό. Ξέρω όμως ότι όλα τα παιδιά έχουν πεισμώσει με τα πολλά προβλήματα που έτυχαν από την αρχή στην ομάδα και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για τις δύο νίκες».

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του διεθνούς του Ολυμπιακού, Βασίλη Κουρνέτα, που δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και αρκετές εβδομάδες, εξαιτίας μίας φλεγμονής στο πέλμα: «Το βασικό είναι να αντέξουμε στην κούραση και στους τραυματισμούς για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που έχει η ομάδα, να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και να πετύχουμε δύο καλά αποτελέσματα» τόνισε ο «γαλανόλευκος» εγκέφαλος που ακόμη αισθάνεται ενοχλήσεις, αλλά «σφίγγει τα δόντια» ενόψει δύο ακόμη σημαντικών αγώνων.

    Τέλος ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Χαριτωνίδης, που όπως έχει δηλώσει κατ επανάληψιν «δεν του αρέσουν οι κλάψες», ξεκινάει την 3η αγωνιστική εβδομάδα της Παγκόσμιας Λίγκας με προβλήματα, αλλά το ζητούμενο για την ομάδα είναι η προσπάθεια που θα κάνει να τα ξεπεράσει.: «Θα μπούμε να παλέψουμε, να παίξουμε και να ευχαριστηθούμε. Η νίκη θα είναι καλοδεχούμενη, όπως επίσης καλοδεχούμενη θα είναι και η ήττα, αλλά μετά από τεράστια προσπάθεια. Θα ήθελα πολύ να έχω εναλλακτικές λύσεις στους ακραίους, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ. Ένας από τους δύο λίμπερο μεταξύ των Δημητρακόπουλου, Στεφάνου θα παίξει ως ακραίος, ενώ στις τελευταίες προπονήσεις δοκιμάζεται και θα δοκιμαστεί στην υποδοχή, αν χρειαστεί, για να βοηθήσει ως ακραίος, και ο Ντονάς» επεσήμανε ο εκλέκτορας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

    Την 12άδα της Εθνικής αποτελούν οι εξής διεθνείς: Βασίλης Κουρνέτας, Σωτήρης Τσέργας, Αντώνης Τσακιρόπουλος, Σωτήρης Πανταλέων, Ανδρέας Ανδρεάδης, Νίκος Σμαραγδής, Ηλίας Λάππας, Χρύσανθος Κυριαζής, Χρήστος Δημητακόπουλος, Γιώργος Στεφάνου, Νίκος Ρουμελιώτης, Στάθης Ντονάς

    [22] Πίνγκ Πονγκ : Κόκκινη η ελληνική κορυφή

    8/6/2005 3:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο ελληνικό RANKING LIST για την αγωνιστική περίοδο 2004-2005, φιγουράρισε στα κόκκινο η κορυφή. Ο Γιάννης Βλοτινός του Ολυμπιακού στους άνδρες και η Αρχοντούλα Βολακάκη του ίδιου συλλόγου στις γυναίκες πήραν την πρώτη θέση, σύμφωνα με τον πίνακα αξιολόγηση που ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδία πινγκ πονγκ. Για τους άνδρες και τις γυναίκες υπολογίζονται στον πίνακα συνολικά τα αποτελέσματα των τριών τελευταίων σεζόν (2002-2003, 2003-2004, 2004-2005) και χάρη σε αυτό βρέθηκε στην πρώτη θέση η Βολακάκη. Η φιναλίστ στο απλό του εφετινού πανελλήνιου πρωταθλήματος συγκέντρωσε φέτος 1.732 βαθμούς, ενώ η πρωταθλήτρια Ελλάδας Λάουρα Νικουλάε μάζεψε 1.883. Στο σύνολο όμως, η Βολακάκη έχει 3.256, ενώ η συμπαίκτριά της στον Ολυμπιακό 3.080. Στους άνδρες, ο Βλοτινός μπορεί να έχασε τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας από τον 2ο του RANKING LIST Κώστα Παπαγεωργίου (επίσης του Ολυμπιακού), αλλά συγκέντρωσε και φέτος τους περισσότερους βαθμούς (1.873) χάρη στην αήττητη πορεία του στο πρωτάθλημα της Α1 και στο Κύπελλο Ελλάδας.

    Η πρώτη δεκάδα στους άνδρες

    1. Γιάννης Βλοτινός (Ολυμπιακός)

    2. Κώστας Παπαγεωργίου (Ολυμπιακός)

    3. Κώστας Λαγογιάννης (ΑΣ Πέρα Αθηνών)

    4. Γιάννης Κορδούτης (ΑΣ Πέρα Αθηνών)

    5. Κλαούντιο Κύρου (Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης)

    6. Κώστας Μουτσάκης (ΟΑ Χανίων)

    7. Αντώνης Μαλινάκης (ΟΑ Χανίων)

    8. Ανδρέας Τζιάμπος (ΑΟ Ταταύλα)

    9. Μανώλης Σγουρομάλλης (ΟΑ Χανίων)

    10. Δημήτρης Παπαδημητρίου (ΓΑΣ Ελευσίς)

    Οι πρώτες δέκα αθλήτριες είναι οι ακόλουθες:

    1. Αρχοντούλα Βολακάκη (Ολυμπιακός)

    2. Λάουρα Νικουλάε (Ολυμπιακός)

    3. Χριστίνα Φίλη (ΑΣ Πέρα Αθηνών)

    4. Κατερίνα Αντιοπούλου (ΑΟ Ταταύλα)

    5. Δέσποινα Δάνδουλα (ΑΟ Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά)

    6. Όλγα Γεωργοπούλου (ΑΣ Πέρα Αθηνών)

    7. Φιλαρέτη Εξάρχου (ΑΣ ΠΚΔ Ταύρου)

    8. Κωνσταντίνα Μάγκου (ΑΣ ΠΚΔ Ταύρου)

    9. Μαρία Χριστοφοράκη (ΑΟ Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά)

    10. Μαρία Καλογιάννη (Ολυμπιακός)

    Οι νέοι και νέες

    Πρώτος στην κατηγορία των Νέων στον πίνακα αξιολόγησης ανδρών είναι ο Μανώλης Σγουρομάλλης του Ο.Α. Χανίων με 2ο τον συμπαίκτη του Κώστα Μουτσάκη και 3ο τον Γιάννη Γεωργαντά του Π.Κ.Δ. Ταύρου. Στις Νέες γυναίκες βρέθηκε στην 1η θέση η Αγγελίνα Παπαδάκη του Α.Ο. Πεύκης, αφήνοντας 2η την Κωνσταντίνα Μάγκου του Π.Κ.Δ. Ταύρου και 3η τη Φιλαρέτη Εξάρχου του ίδιου συλλόγου.

    Στην κατηγορία των εφήβων ο Μανώλης Σγουρομάλλης έχει άλλη μια πρωτιά. Δεύτερος είναι ο Λευτέρης Μάκρας (Ολυμπιακός) και 3ος ο Αντώνης Μαλινάκης (Ο.Α. Χανίων). Στις νεάνιδες φιγουράρει στην κορυφή του πίνακα η Φιλαρέτη Εξάρχου, ενώ την ακολουθούν η Αγγελίνα Παπαδάκη (Α.Ο. Πεύκης) και η Μαρία Χριστοφοράκη (Φοίνιξ Αγίας Σοφίας).

    Στους παίδες είναι 1ος ο Στέφανος Μανουσώφ του Δ.Α.Ο. Ταύρου, στη 2η θέση βρέθηκε ο Αντώνης Παύλοζας (Α.Ο.Σ. Τελαμών) και στην 3η ο Γιώργος Νταλιάνης (Α.Σ. Το Γυμνάσιο). Τέλος, στις κορασίδες τις τρεις πρώτες θέσεις κατέχουν κατά σειρά οι: Διονυσία Σκέα (Α.Ο. Πεύκης), Καλλιόπη Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης) και Φρόσω Τσαχάκη (Α.Ο.Ν.

    [23] Η Δεβετζη στα Τσικλητήρεια

    8/6/2005 3:01:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ένα χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, οι πρωταθλήτριες του τριπλούν επιστρέφουν στο Ολυμπιακό Στάδιο, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Athens Super Grand Prix «Τσικλητήρεια» 2005, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος στις 14 Ιουνίου. Το όνομα που θα έχει τα βλέμματα, είναι η Χρυσοπηγή Δεβετζή. Η Ελληνίδα άλτρια, η οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ήταν 3η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Βουδαπέστης, δείχνει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση, (προσωπικό ρεκόρ 15.32μ.) και θα δώσει το παρών στην διοργάνωση που θα μαγνητίσει τον κόσμο. Εξάλλου, η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης θα συναγωνιστεί με την την Γιαμίλε Αλντάμα (π.ρ. 15.29μ.), η οποία αγωνίζεται με τα χρώματα του Σουδάν και ήταν δεύτερη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Βουδαπέστης και 5η στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, καθώς και την Τζαμαϊκανή Τρέσια Σμιθ (π.ρ. 15.16μ.), που κατέλαβε την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχει φέτος την καλύτερη επίδοση στον κόσμο με 14.91μ.

    [24] Πυγμαχία : Βροντερό παρών στο "Ακρόπολις"

    8/6/2005 2:10:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πολλά σπουδαία ονόματα από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, τα οποία ελκύουν χρόνια τώρα όλες τις μεγάλες διεθνείς δυνάμεις της πυγμαχίας, θα δώσουν το παρών στο διεθνές τουρνουά «Ακρόπολις». Νέες αιτήσεις συμμετοχής καταφθάνουν στα γραφεία της ομοσπονδίας, γεγονός που καταδεικνύει και τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης, αλλά και το ενδιαφέρον των κρατών για τη χώρα μας, την οποία τα περισσότερα γνώρισαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων, αφού συμμετείχαν σε αυτούς. Οι αγώνες θα διεξαχθούν τελικά από τις 10 έως και τις 13 Αυγούστου και θα καλυφθούν από συνδρομητικό κανάλι, είναι από το Λάγος, τη Νιγηρία, τη Γκάνα, την Ιταλία και την Ουγγαρία. Από εκεί και πέρα, ο τόπος διεξαγωγής των αγώνων δεν έχει ακόμη καθοριστεί, δεδομένου ότι το Δ.Σ. εξετάζει διάφορες προτάσεις φίλων του αθλήματος, που επιθυμούν να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση. Επιδιώκεται, πάντως, να βρεθεί ο καταλληλότερος χώρος, ο οποίος θα φιλοξενήσει μια τόσο μεγάλη διοργάνωση με άνεση και θα προσφέρει τη δυνατότητα στους φιλάθλους να δουν από κοντά τα μεγάλα ονόματα της πυγμαχίας, που θα έρθουν στη χώρα μας.

    Αποτελέσματα προημιτελικών

    Με τους προημιτελικούς σε τρεις κατηγορίες, συνεχίστηκε στο Κάλιαρι της Ιταλίας το 3ο πρωτάθλημα πυγμαχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο άρχισε το περασμένο Σάββατο και ολοκληρώνεται μεθαύριο Παρασκευή με τους τελικούς.

    Τα αποτελέσματα (πρώτοι οι νικητές

    57 κιλά

    Αντρζέι Λίτσζικ (Πολωνία)-Νταβίντ Μάρτιν (Ισπανία) μεγάλη διαφορά σημεία γ` γύρος

    Αλεξέι Σαϊντούλιν (Βουλγαρία)-Μίκλος Ρατ (Ουγγαρία) εγκατάλειψη δ` γύρος

    Ντάουντα Σόου (Γαλλία)-Στίβεν Σμιθ (Αγγλία) μεγάλη διαφορά σημεία γ` γύρος

    Βασίλε Σάντου (Ρουμανία)-Μουχάμετ Κατ (Τουρκία) μεγάλη διαφορά σημεία β` γύρος

    75 κιλά

    Νικολάις Γκρισούνινς (Λετονία)-Ντιμίτρι Σέρντιοεκ (Ολλανδία) 36-18

    Αρτούρ Ζβάριτς (Πολωνία)-Ίμον Ο`Κέιν (Ιρλανδία) 41-19

    Ρόναλντ Γκαβρίλ (Ρουμανία)-Ματέι Μάτκοβιτς (Κροατία) 32-25

    Γκάρι Μπαρ (Αγγλία)-Ομέρ Αϊντογκάν (Τουρκία) μεγάλη διαφορά σημεία β` γύρος

    91 κιλά

    Λούκας Βικτόρια (Τσεχία)-Νταβίντ Ντόλαν (Αγγλία) 42-18

    Βεντράν Ντίπαλο (Κροατία)-Γιάρνο Ρόσμπεργκ (Φινλανδία) 44-24

    Αλεξάντερ Πόβερνοφ (Γερμανία)-Κριστόφ Ζίμνοτς (Πολωνία) μεγάλη διαφορά σημεία γ` γύρος

    Κλεμέντε Ρούσο (Ιταλία)-Αντρέι Κόγιανου (Ρουμανία) 23-12

    [25] Πολιτισμός

    Ανακαλύφθηκε τυχαία

    Βρέθηκε άγνωστο κομμάτι του Μπαχ

    8/6/2005 4:51:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC

    Ένα μέχρι χθες άγνωστο έργο του Γερμανού συνθέτη Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ ανακάλυψαν ερευνητές στη Γερμανία. Πρόκειται για ένα κομμάτι προορισμένο για σοπράνο, έγχορδο και μπάσο κοντίνουο. Το κομμάτι βρέθηκε ανάμεσα σε χαρτιά, που προέρχονται από την ιστορική βιβλιοθήκη Άννα Αμαλία, στη Βαϊμάρη, η οποία τον περασμένο Σεπτέμβρη καταστράφηκε από πυρκαγιά. Το κομμάτι γράφτηκε για να συνοδεύσει ένα 12στοιχο ποίημα, γραμμένο για τον Δούκα της Σαξονίας το 1713. Ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται σχέδια για την πρώτη εκτέλεση του κομματιού, από τον Βρετανό Μαέστρο, σερ Τζον Έλιοτ Γκάρντινερ. Το μουσικό θησαυρό βρήκε τυχαία ένας ερευνητής, ενώ έψαχνε για ένα σπάνιο τύπο γραφής του 18ου αιώνα. Η αυθεντικότητα της παρτιτούρας αποδείχτηκε από γραφολόγους, που μελέτησαν τη γραφή των άλλων χειρόγραφων του Μπαχ.

    Σώθηκε από θαύμα

    Ανακοινώνοντας το εύρημα, ο επικεφαλής του Ιδρύματος Μπαχ, Κριστόφ Βολφ, είπε πως δεν πρόκειται για μουσικό αριστούργημα, αλλά για ένα "περιστασιακό κομμάτι εξαιρετικής ποιότητας".

    Μάλιστα, προσέθεσε, πως η ιστορία διάσωσης του κομματιού είναι σχεδόν ένα θαύμα.

    Τον περασμένο Σεπτέμβρη, η βιβλιοθήκη Άννα Αμαλία, ένα κτήριο ροκοκό του 16ου αιώνα, καταστράφηκε ολοσχερώς. Εκατοντάδες τόμοι και έγγραφα, ανάμεσά τους και μία βίβλος του Μαρτίνου Λούθηρου του16ου αιώνα, σώθηκαν χάρη σε μία ανθρώπινη αλυσίδα. Δυστυχώς, όμως, πολλά ιστορικά έργα έγιναν στάχτες.

    [26] Πολιτισμός

    Ξεκινά η "Νύχτα Μουσείων"

    8/6/2005 6:05:00 μμ

    Σήμερα, Τετάρτη, ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού "Νύχτα Μουσείων", με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Πολιτισμού Πέτρου Τατούλη. Η "Νύχτα Μουσείων" ορίζει τη λειτουργία ενός κεντρικού και δύο περιφερειακών μουσείων της χώρας πέραν του σταθερού ωραρίου λειτουργίας, με ελεύθερη είσοδο, μία φορά το μήνα. Κατά τη "Νύχτα Μουσείων", στα επιλεγόμενα μουσεία, θα λαμβάνουν χώρα και συναυλίες. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

    Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

    - Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασιλίσσης Σοφίας 22, ώρα 21.00:

    Συναυλία της Ορχήστρας Moscow Virtuosi, υπό τη διεύθυνση του διαπρεπούς μαέστρου Θεόδωρου Κουρεντζή.

    - Αρχαιολογική Συλλογή Κηφισιάς, Γεωργαντά 30 και Κασσαβέτη, ώρα 21.00:

    Συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι με τους μουσικούς Στέλλα Κυπραίου (κιθάρα), Βιβή Γκέκα (μαντολίνο), Παυλίνα Κωνσταντοπούλου (τραγούδι)

    - Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μανόλη Ανδρόνικου 6, ώρα 21.00:

    Συναυλία του Μουσικού Συνόλου Trio Unisono, με έργα των Marcel Chyrzynski, Peter Schickele, Max Bruch, J. Gade.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σύντομα σε ισχύ η "Νύχτα Μουσείων"

    [27] Υγεία

    Έρευνα Βρετανών επιστημόνων

    Στα γονίδια το μυστικό του οργασμού

    8/6/2005 1:35:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC, ΑΠΕ

    Μπορεί στις δυτικές κοινωνίες, η γυναίκα να έχει σε ένα μεγάλο ποσοστό αποβάλλει την εικόνα του "αδύναμου φύλου", σε ορισμένους τομείς, όμως, όπως στον έρωτα, η ανισότητα είναι αρκετά εμφανής. Σύμφωνα με μελέτες, το 12%-15% των γυναικών δεν έχουν οργασμό, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες αγγίζει μόλις το 2%. Επίσης, ενώ μία γυναίκα χρειάζεται τουλάχιστον 12 λεπτά για να φτάσεις ε οργασμό, για έναν άνδρα 2,5 λεπτά είναι αρκετά. Μέχρι τώρα, οι επιστήμονες τόνιζαν, πως η συγκεκριμένη γυναικεία αδυναμία οφείλεται κυρίως σε ψυχολογικούς, πολιτιστικούς και θρησκευτικούς παράγοντες. Βρετανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Keele και το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου όμως, επισημαίνουν, πως το μυστικό του γυναικείου οργασμού, βρίσκεται στα γονίδια. Βρετανοί επιστήμονες μελέτησαν τις περιπτώσεις 4000 διδύμων γυναικών και ανακάλυψαν, πως όπως συμβαίνει και με τις καρδιολογικές παθήσεις, το άγχος και την κατάθλιψη τα γονίδια παίζουν ρόλο και στην ικανότητα να φτάσει μια γυναίκα σε οργασμό. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Biology Letters.

    Μύθοι και πραγματικότητες

    Οι θεωρίες για το γυναικείο οργασμό είναι ποικίλες. Σύμφωνα με κάποιες, είναι ένας τρόπος για τις γυναίκες για να εκτιμούν αν ένας άνδρας μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα ένας καλός σύντροφος. Σύμφωνα με άλλες, μπορεί να αυξάνει τη γονιμότητα.

    Ο καθηγητής Τιμ Σπέκτορ της Μονάδας Ερευνών σε Διδύμους του Νοσοκομείου Σεντ Τόμας στο Λονδίνο και οι συνάδελφοί του διεξήγαγαν τεστ DNA σε περισσότερες από 4000 γυναίκες, από 19 έως 83 ετών, οι μισές από τις οποίες ήταν μονογενείς δίδυμοι και οι άλλες μισές μη μονογενείς, ενώ τους ζήτησαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο σχετικό με την ερωτική τους ζωή.

    Ανακάλυψαν, ότι η συχνότητα οργασμών ήταν πιο υψηλή στις μονογενείς διδύμους, οι οποίες μοιράζονται το ίδιο DNA, κάτι που οδηγεί τους επιστήμονες στο συμπέρασμα, ότι τα γονίδια είναι μία πολύ σημαντική συνιστώσα.

    Όπως δήλωσε ο κ. Σπέκτορ, "βρήκαμε, ότι η διακύμανση της ικανότητας να φτάσει μια γυναίκα σε οργασμό οφείλεται σε ποσοστό 34% ως 45% σε γενετικούς παράγοντες", προσθέτοντας, ότι "υπάρχει η επίδραση των βιολογικών παραγόντων, οι οποίοι δεν μπορούν να αποδοθούν καθαρά στην ανατροφή, τη θρησκεία ή τη φυλή".

    Μάλιστα, διερωτώμενος γιατί υπάρχει η βιολογική διαφορά, όσον αφορά στον οργασμό, στα δύο φύλα, σημείωσε, ότι "το γεγονός, ότι μέρος της κληρονομείται δείχνει, ότι η εξέλιξη παίζει κάποιο ρόλο".

    Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες, που έχουν τη δυνατότητα να φτάνουν εύκολα σε οργασμό, δεν χρειάζονται απαραίτητα έναν καλό ερωτικό παρτενέρ.

    Ανοίγει το δρόμο

    Αν οι επιστήμονες μπορέσουν να βρουν ποια γονίδια επηρεάζουν τον οργασμό και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν, τότε μπορεί να ανοίξουν το δρόμο για μελλοντικές θεραπείες για τις γυναίκες, που δεν μπορούν να φτάσουν σε οργασμό.

    Πάντως, η Δρ Μάργκαρετ Ρις, ειδικός στις δυσλειτουργίες της γυναικείας σεξουαλικότητας, τόνισε, πως πρόκειται για πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα, αλλά αρκετά απλά, καθώς όπως τονίζει, οι παράγοντες είναι πολλοί και ο ένας επηρεάζει τον άλλο, όπως η μειωμένη διάθεση, προβλήματα στη διέγερση, πόνος, κάτι που κάνει δύσκολο ένα μόνο φάρμακο, να μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

    Σχετικά Links: Πανεπιστήμιο Κeele

    Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

    Biology Letters

    [28] Τεχνολογία

    Για τους φορητούς υπολογιστές Apple

    Μπαταρίες με κίνδυνο ανάφλεξης

    8/6/2005 2:53:00 μμ

    Ανακαλούνται από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και την εταιρία Rainbow ΑΕ οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου LG για χρήση σε φορητούς υπολογιστές Apple, που πωλήθηκαν στην παγκόσμια αγορά το τελευταίο οκτάμηνο. Οι συγκεκριμένες μπαταρίες μπορεί να υπερθερμανθούν με κίνδυνο ανάφλεξης. Μέχρι σήμερα, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Πάντως, η εταιρία καλεί τους 228 κατόχους ηλεκτρονικών υπολογιστών Apple στην Ελλάδα, που ενδέχεται να κατέχουν τις προς ανάκληση μπαταρίες, να τις επιστρέψουν προκειμένου να τους αντικατασταθούν δωρεάν. Ακόμα, η Apple παροτρύνει τους καταναλωτές να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη μπαταρία και σε περίπτωση, που εξακολουθούν να τη χρησιμοποιούν, να μην αφήσουν ανεπιτήρητο τον υπολογιστή τους και να τον ελέγχουν για σημάδια υπερθέρμανσης. Η Rainbow A.E.πληροφόρησε τη ΓΓ Καταναλωτή, ότι έχει αποστείλει προσωπικές συστημένες επιστολές για να ενημερώσει και τους 228 κατόχους Η/Υ Apple, που ενδέχεται να διαθέτουν τις μπαταρίες, καθώς και ότι δεν υπάρχουν αποθέματα, καθώς προορίζονταν για συγκεκριμένες παραγγελίες

    Τα μοντέλα των φορητών υπολογιστών Apple, τα μοντέλα της μπαταρίας Λιθίου LG και οι αντίστοιχοι σειριακοί αριθμοί συσχετίζονται στον ακόλουθο πίνακα:

    Μοντέλο υπολογιστή

    Αρ.μπαταρίας

    Σειριακός αριθμός μπαταρίας

    12 ιντσών iBook G4

    A1061

    HQ441-HQ507

    12 ιντσών PowerBook G4

    A1079

    3X446-3X510

    15 ιντσών PowerBook G4

    A1078

    3X446-3X509

    Οι κάτοχοι των υπολογιστών αυτών παρακαλούνται όπως για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήσουν άμεσα με το Τμήμα Πληροφόρησης και Εξυπηρέτησης Πελατών της Rainbow A.E.στο τηλέφωνο 210 9012892 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

    Σχετικά Links: Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

    Rainbow AE

    [29] Παράξενα

    Δίνεις επτά παίρνεις 100.000!

    Βρήκε θησαυρό σε παζάρι

    8/6/2005 3:36:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πήγε στο παζάρι για να αγοράσει ένα καλάθι για ασπρόρουχα και βρέθηκε να κρατά στα χέρια της περισσότερα από 100.000 ευρώ. Μία γυναίκα από τη Βαυαρία αγόρασε με επτά ευρώ ένα χρησιμοποιημένο καλάθι για να κάνει τη δουλειά της. Το μόνο, που χρειαζόταν ήταν να του αλλάξει τη φόδρα, γιατί ήταν παλιά και μύριζε άσχημα. Γρήγορα, όμως, συνειδητοποίησε, πως μάλλον κάπως έτσι μυρίζουν τα πολλά λεφτά, γιατί η φόδρα του καλαθιού περιείχε 30.000 γερμανικά μάρκα σε χαρτονομίσματα (περίπου 15.300 ευρώ) και δύο βιβλιάρια ταμιευτηρίου με καταθέσεις 170.000 μάρκων (περίπου 87.000 ευρώ). Η γυναίκα, ανακάλυψε, πως το καλάθι ανήκε σε μία ηλικιωμένη γυναίκα η οποία είχε πεθάνει προ διετίας. Παρόλο, όμως, που οι καιροί, που ζούμε είναι χαλεποί, αποφάσισε να κοιμάται με τη συνείδησή της ήσυχη και παρέδωσε τα χρήματα και τα βιβλιάρια στην αστυνομία, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τους κληρονόμους της μακαρίτισσας. Σύμφωνα πάντως με τις αρχές, η τίμια Βαυαρή θα ανταμειφθεί για την πράξη της και θα της μείνει και το καλάθι

    [30] Ζωής ...σΤάσεις

    Στο "σφυρί" πίνακας και η ατζέντα της Μέριλιν

    8/6/2005 5:39:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC

    Έναν πίνακα της Μέριλιν Μονρόε και την προσωπική της τηλεφωνική ατζέντα έβγαλε στο "σφυρί" ο οίκος δημοπρασιών του Ντάρεν Τζούλιεν. Ο πίνακας, τον οποίο δημιούργησε το 1962, απεικονίζει ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και ήταν προορισμένος για τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζον Κένεντι, αλλά δεν του τον έδωσε ποτέ. Αργότερα, έγραψε την επιγραφή "Χρόνια Πολλά, Μέριλιν Μονρόε". Η καφέ δερμάτινη ατζέντα περιέχει τηλέφωνα και διευθύνσεις πολλών προσωπικοτήτων της σοου μπιζ, όπως του Φρανκ Σινάτρα, ο οποίος μάλιστα είχε πέντε διαφορετικά τηλέφωνα, αλλά και των πρώην συζύγων της του παίκτη του μπείζμπολ Τζο Ντιμάτζιο και του συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ. Την ατζέντα αγόρασε για 74.000 ευρώ το διαδικτυακό καζίνο GoldenPalace.com, ενώ τον πίνακα αγόρασε με 65.000 ευρώ ο συλλέκτης Ντέιβιντ Ντέιβις για την γκαλερί του στο Ρόουντ Άιλαντ της Νέας Υόρκης.

    [31] Κοινωνία

    Και το όνομα αυτού ..."Η Πόλις των Αθηνών"

    Με νονά τη Δήμαρχο Αθηναίων

    8/6/2005 9:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Στην ελληνική πρωτεύουσα θέλησε η γερμανική αεροπορική εταιρία "Germanwings" να πραγματοποιήσει τα βαφτίσια του πρώτου από τα 16 αεροσκάφη του στόλου της. Η τελετή έγινε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" με ανάδοχο τη Δήμαρχο Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη. Το όνομα του Airbus A 319, εκείνο της αρχαιότερης πρωτεύουσας της Ευρώπης: "Η Πόλις των Αθηνών". "Είναι η πρώτη φορά που έχω την τιμή να βαφτίζω αεροσκάφος και που θα φύγει από εδώ με το όνομα Πόλις των Αθηνών", δήλωσε η κ. Μπακογιάννη. Αμέσως μετά την τελετή το αεροσκάφος έχοντας Έλληνα κυβερνήτη αναχώρησε για την Κολωνία. Σημειώνουμε, ότι η "Germanwings" σε λίγες μέρες συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας στην Αθήνα.

    [32] Κοινωνία

    Όλα καλά στην Αττική Οδό

    8/6/2005 7:30:00 μμ

    Κανονικά διεξάγεται και πάλι η κυκλοφορία στην Αττική Οδό, που είχε διακοπεί λόγω ανατροπής βυτιοφόρου. Συγκεκριμένα νωρίς το απόγευμα βυτιοφόρο κενό φορτίου ανετράπη στο ρεύμα της Αττικής οδού προς Ελευσίνα στο ύψος της Λεωφόρου Κύμης. Λόγω του ατυχήματος, από το οποίο δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματίες, σταμάτησε η κυκλοφορία και για περίπου μιάμιση ώρα τα αυτοκίνητα εκτρέπονταν από την Αστυνομία προς τη λεωφόρο Κύμης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 8 June 2005 - 20:58:21 UTC