Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φθηνό Internet στους φοιτητές
  • [02] "Κάηκε" το λιμάνι
  • [03] Παίρνει την ευθύνη ο Μπασάγιεφ
  • [04] Ακριβαίνουν τα ναύλα
  • [05] Συγκινητικό αντίο από τον "μάγο"
  • [06] "Βιντεοθεραπεία" στο ΠΑΟ
  • [07] Σπανούλης: "Δεν παραδινόμαστε"
  • [08] Στήριξη στους τσιγγάνους
  • [09] Η ΕΕΑ ερευνά σχέση ΟΦΗ - ΠΑΟ
  • [10] Άρχισε ο προγραμματισμός στον Ηρακλή
  • [11] Μπαράζ ανανεώσεων στην Καλλιθέα

    [01] Κοινωνία

    Στα 50 χρόνια του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ

    Φθηνό Internet στους φοιτητές

    27/5/2005 9:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/5/2005 10:46:53 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Δωρεάν πρόσβαση ADSL για τον πρώτο σε επίδοση φοιτητή κάθε έτους σε κάθε σχολή και στους φοιτητές, που εισήχθησαν πρώτοι σε κάθε σχολή από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, ο οποίος μίλησε το βράδυ της Παρασκευής σε εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη την κάλυψης, το συντομότερο δυνατό, του "ψηφιακού χάσματος" που χωρίζει την Ελλάδας από τις πιο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου και ανακοίνωσε σειρά πρωτοβουλιών σε συνεργασία με τον ΟΤΕ για σημαντική μείωση στις τιμές πρόσβασης ADSL και το τέλος ενεργοποίησης. Συγκεκριμένα, όπως είπε, θα παρέχεται ειδική μειωμένη τιμή 5 ευρώ το μήνα από περίπου 36 ευρώ, που είναι σήμερα, σε όλους τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Επίσης, όπως είπε ο πρωθυπουργός, οι παρέχοντες υπηρεσίες internet και ο ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας) συμφώνησαν με τον ΟΤΕ και θα προσφέρουν και αυτοί στους φοιτητές ειδικό προϊόν για την υπηρεσία του γρήγορου Internet σε σημαντικά μειωμένη τιμή. Έτσι η ολοκληρωμένη υπηρεσία θα προσφέρεται στην τιμή των 15 ευρώ το μήνα έναντι της ισχύουσας σήμερα τιμής των 85 ευρώ.

    Σταθερότητα και ευελιξία

    Επίσης, χαρακτήρισε καίρια διαρθρωτική αλλαγή το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των ΑΕΙ. "Είναι ο αναγκαίος όρος για να αποκτήσουμε μια πραγματικά σύγχρονη και ποιοτική τριτοβάθμια εκπαίδευση, για να έχουμε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανταγωνιστικά στην Ευρώπη και τον κόσμο, για να έχουν τα πτυχία των παιδιών μας αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας, για να δικαιωθούν οι κόποι των νέων μας και οι θυσίες που κάνουν οι γονείς για να σπουδάσουν τα παιδιά τους".

    Ακόμα, επεσήμανε, πως το εκπαιδευτικό σύστημα οφείλει να αποκτήσει σταθερότητα, να μην αλλάζει, να έχει ευελιξία προσαρμογής στα συνεχώς μεταβαλλόμενα δεδομένα και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

    Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αναπτύσσεται ένας σημαντικός κόμβος σε πολιτιστικό και εκπαιδευτικό επίπεδο με την ίδρυση του διεθνούς πανεπιστημίου στη συμπρωτεύουσα.

    Το πρωί, ο κ. Καραμανλής μίλησε στην Εθνική Σχολή δικαστών, απ όπου έστειλε μήνυμα για μηδενική ανοχή στα παραδικαστικά κυκλώματα και τη διαφθορά, "φαινόμενα, που ρίχνουν σκιές στην εικόνα της Δικαιοσύνης δεν έχουν θέση στη σύγχρονη Ελλάδα".

    Σημαντικές προσωπικότητες και διαμαρτυρίες

    Στην εκδήλωση για το 50 χρόνια της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ έδωσαν το "παρών" στελέχη της Κυβέρνησης, βουλευτές όλων των κομμάτων, εκπρόσωποι της θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του νομού και πλήθος κόσμου.

    Στη διάρκεια της τελετής οι πρόεδροι των Τμημάτων τίμησαν τους πρώτους εν ζωή καθηγητές, ενώ η εκδήλωση πλαισιώθηκε με ποικιλόμορφο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που παρουσίασε η Μουσική Ομάδα της Πολυτεχνικής Σχολής με τίτλο "Τεχνο-Ηχοδρομία: στο Μεταίχμιο Τέχνης και Τεχνολογίας" που ήταν βασισμένο σε μουσικές μελωδίες εμπνευσμένες από το ίδιο το γνωστικό αντικείμενο των επιστημόνων της Πολυτεχνικής Σχολής και συνδύαζε την ορχηστική μουσική με το χορό, το τραγούδι, τη γραφιστική και ηλεκτρονική τέχνη.

    Στο μεταξύ, πριν την έναρξη της εκδήλωσης, φοιτητές της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μουσικής.

    Κρατώντας πανό όπου αναγράφονταν "Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ θα μείνουν στα χαρτιά - Διεκδικούμε μία ενιαία ανώτατη εκπαίδευση", φοιτητές από το Συντονιστικό φοιτητικών συλλόγων Θεσσαλονίκης, φώναξαν συνθήματα κατά του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση και, αφού μοίρασαν σε περαστικούς φυλλάδια με τα αιτήματά τους, αποχώρησαν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Μηδενική ανοχή"

    [02] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Κάηκε" το λιμάνι

    27/5/2005 10:42:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το 33ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, το 11ο νταμπλ και το 8ο πρωτάθλημα σε εννέα χρόνια γιόρτασε σήμερα ο Ολυμπιακός και ασφαλώς καλύτερο σημείο για τους εορτασμούς δεν υπήρχε από το νέο γήπεδο Καραϊσκάκη. Περισσότεροι από 30.000 φίλοι της ομάδας μέσα στο "παλάτι" της ομάδας και μερικές εκατοντάδες έξω από αυτό, ήταν εκεί από νωρίς για να υποδεχτούν την ομάδα σε μια ατμόσφαιρά, που όμοια της δεν έχει ξαναυπάρξει! Από τις 6 το απόγευμα είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο γήπεδο οι φίλοι της ομάδας, ενώ από τα μάτριξ παρακολουθούσαν τα φετινά γκολ της ομάδας, άκουγαν το επίσης πρωταθληματικό "My Number One" και φώναζαν συνθήματα υπέρ της ομάδας. Μάλιστα ο κόσμος θυμήθηκε και παλιότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας, όπως τον Καρεμπέ, τον Γκόγκιτς, τον Καραπιάλη, τον Αλεξανδρή, τον Γιαννακόπουλο και τον Αμανατίδη. Παρουσιαστής της φιέστας ήταν ο γνωστός ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης και η εκδήλωση ξεκίνησε με τη βράβευση του Τζιοβάνι από τον Ολυμπιακό, για την προσφορά του στην ομάδα.

    Με την εμφάνιση του Τζιοβάνι «σείστηκε» το γήπεδο. Ορθιος ο κόσμος τον αποθέωνε για ώρα, αυτός ευχαρίστησε για όλα και παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τα χέρια του Σωκράτη Κόκκαλη. Αμέσως μετά, ξεκίνησε η τελετή απονομής του τροπαίου. Ομως, με το που εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ξέσπασαν έντονες αποδοκιμασίες. Ο ίδιος απέφυγε να πει κάτι, παρ΄ όλο που του έδωσαν το μικρόφωνο, και απλώς πήρε τη θέση του πίσω από το κύπελλο. Αντίθετα, αποθεώθηκε ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης, και μετά ήρθε η σειρά να εμφανιστεί ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Τότε προέκυψε και μια μορφή διχασμού στην εξέδρα. Η συντριπτική πλειοψηφία αποθέωσε τον προπονητή, που οδήγησε την ομάδα στο νταμπλ, ωστόσο υπήρξε και μια μερίδα οργανωμένων φιλάθλων που την ίδια στιγμή άρχισε να αποδοκιμάζει.

    Στη συνέχεια και μέσα σε επευφημίες άρχισε η παρουσίαση των ποδοσφαιριστών, οι περισσότεροι εκ των οποίων ανέβηκαν στην εξέδρα με τα παιδιά τους. Πρώτος ο Ριβάλντο, μετά ο Νικοπολίδης, ο Γεωργάτος, ο Ανατολάκης και ακολούθησαν όλοι οι υπόλοιποι. Τελευταίος ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, που όταν έφτασε η στιγμή να σηκώσει το τρόπαιο ψηλά στον αέρα, κάλεσε δίπλα του τον Σωκράτη Κόκκαλη και το σήκωσαν μαζί. Τότε, το γήπεδο Καραϊσκάκη πήρε "φωτιά". Τα καπνογόνα «έπνιξαν» την ατμόσφαιρα, τα ηχεία δόνησαν την ατμόσφαιρα, τα πυροτεχνήματα «έσκισαν» τον ουρανό και οι παίκτες, μαζί με τον Σωκράτη Κόκκαλη, άρχισαν να κάνουν σαν μικρά παιδιά από τη χαρά τους. Αμέσως μετά ξεκίνησε ο γύρος του θριάμβου. Ο κόσμος σεβάστηκε την παράκληση των ποδοσφαιριστών, δεν μπήκε στο γήπεδο και έτσι ήταν η πρώτη φορά σε αυτά τα οκτώ πρωταθλήματα, που οι παίκτες του Ολυμπιακού κατάφεραν να κάνουν έναν ολοκληρωμένο γύρο θριάμβου.

    [03] Κόσμος

    Για το μπλακάουτ στη Μόσχα

    Παίρνει την ευθύνη ο Μπασάγιεφ

    27/5/2005 8:46:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Την ευθύνη για το μπλακάουτ, που βύθισε για δύο μέρες περίπου στο σκοτάδι τη Μόσχα παίρνει ο πολέμαρχος των Τσετσένων αυτονομιστών Σαμίλ Μπασάγιεφ, όπως ανακοίνωσε ιστοσελίδαο, που πρόσκειται στους Τσετσένους αυτονομιστές. "Στις 24 και 25 Μαΐου, ομάδες σαμποτάζ των μουτζαχεντίν πραγματοποίησαν με επιτυχία αυτήν την ειδική επιχείρηση στο έδαφος της Μόσχας και στην περιοχή της, θέτοντας εκτός λειτουργίας το σύστημα ηλεκτροδότησης ενός κεντρικού τμήματος", της Ρωσίας, υπογραμμίζεται στη δήλωση του Σαμίλ Μπασάγιεφ, που έλαβε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το πρακτορείο "Kavkazcenter.com". Πάντως, οι ρωσικές αρχές έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας και όπως είχαν ανακοινώσει, η διακοπή οφείλεται σε βλάβη του εργοστασίου του Σάγκινο, το οποίο λειτουργεί από το 1950. Το μπλακάουτ είχε κυριολεκτικά παραλύσει τη ρωσική πρωτεύουσα, καθώς εκτός από πολλά σπίτια, χωρίς ηλεκτρικό έμειναν νοσοκομεία και σχολεία, ενώ στο μετρό είχαν παγιδευτεί 20.000 άνθρωποι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Βλέπουν φως" στη Μόσχα

    [04] Οικονομία

    Λόγω της αύξησης των τιμών πετρελαίου

    Ακριβαίνουν τα ναύλα

    27/5/2005 7:52:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Αυξήσεις, που κατά μέσο όρο κυμαίνονται στο 6,8% ανακοίνωσε απόψε για τα εισιτήρια των πλοίων το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, εξ αιτίας της άυξηση των τιμών του πετρελαίου. Οι αυξήσεις θα αφορούν την οικονομική θέση και τα ναύλα των ΙΧ φορτηγών και αυτοκινήτων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, προϋπόθεση για να γίνουν οι αυξήσεις είναι να εφαρμοστούν οι διατάξεις για την παρουσία γιατρών στα πλοία, να μην τροποποιηθούν τα δρομολόγια, που ισχύουν έως σήμερα και τα πλοία να εκτελούν τα δρομολόγια "άγονης γραμμής", όπου δε θα υπάρξει επιβάρυνση. Σε περίπτωση που κάποιος από τους παράγοντες αυτούς ανατραπεί, τα εισιτήρια θα μειώνονται. Στο μεταξύ, πλήρως απελευθερώνονται τα ναύλα όλων των θέσεων και για κάθε κατηγορία οχημάτων στα πλοία, που δεν εκτελούν δρομολόγια δημόσιας υπηρεσίας και ξεκινούν από τους εξής λιμένες:

    α. Λαυρίου προς όλες τις κατευθύνσεις και επιστροφή, εκτός Τζιάς

    β. Κύμης προς όλες τις κατευθύνσεις και επιστροφή εκτός Σκύρου

    γ. Ραφήνας προς τους λιμένες Άνδρου - Τήνου - Μυκόνου και επιστροφή.

    δ. Ελευσίνας προς όλες τις κατευθύνσεις για τη μεταφορά οχημάτων και επιστροφή

    ε. Πάτρας προς Κέρκυρα και επιστροφή

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Συγκινητικό αντίο από τον "μάγο"

    27/5/2005 10:19:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σε μια ιδιαιτέρως φορτισμένη ο Σωκράτης Κόκκαλης αποχαιρέτησε τον Τζιοβάνι από το λιμάνι, ευχαριστώντας τον για τα έξι χρόνια προσφοράς του. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μίλησε με θερμά λόγια για τον Βραζιλιάνο, τόνισε πως ήταν το πρώτο μεγάλο όνομα που ήρθε στην Ελλάδα και παραδέχτηκε πως ήταν ένας από τις μεγάλε αδυναμίες του. Από την άλλη πλευρά ο Τζιοβάνι είπε πως είναι πολύ στεναχωρημένος που φεύγει από την ομάδα που βρίσκονται όσοι παίκτες τον βοήθησαν και είναι φίλοι του, ενώ σημείωσε πως τα έξι αυτά χρόνια που ήταν στον Ολυμπιακό ήταν τα καλύτερα της ζωής του

    Απώλεια για τον Ολυμπιακό

    "Είναι μια μεγάλη μέρα, που γιορτάζει ο Ολυμπιακός με την κατάκτηση του 11ου νταμπλ και δεν ξέρω πόσων πρωταθλημάτων. Είναι τόσα πολλά, πού να τα θυμάται κανείς. Σίγουρα πάνω από τριάντα. Είναι όμως σήμερα και κάτι, που εμένα προσωπικά, ως άνθρωπο, ως οπαδό, αλλά και ως πρόεδρο του Ολυμπιακού με έχει λυπήσει. Είναι το ότι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής και καλός άνθρωπος, ο οποίος έχει προσφέρει τόσα στην ομάδα μας, ο Τζιοβάνι, αποφάσισε να γυρίσει στην πατρίδα του. Είναι απώλεια για εμάς, γιατί είναι ο πρώτος μεγάλος και παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστής που ήρθε στη χώρα μας και στον Ολυμπιακό, που έχει προσφέρει αξέχαστες στιγμές ποδοσφαιρικής τέχνης, όχι μόνο στον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά σε όλους τους φιλάθλους.

    Θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μας και ξέρω ότι έχει αγαπήσει κι αυτός τον Ολυμπιακό και πως φίλαθλοι των άλλων ομάδων θα ήθελαν να είχαν έναν Τζιοβάνι. Να ευχηθώ σε αυτόν και στην οικογένειά του υγεία και καλή πορεία στην καριέρα του στη Βραζιλία, που είναι ένα εργοστάσιο ποδοσφαιριστών, όπως είπε και ο Πελέ. Ενας άλλος Βραζιλιάνο, ο Ριβάλντο, φίλος του Τζιοβάνι, θα μείνει στην ομάδα μας. Ετσι είναι... Κάποια στιγμή υπάρχει και ο χωρισμός, που θα μπορούσε να μη γίνει κιόλας". Σε ερώτηση για το ποια είναι η ποδοσφαιρική ενέργεια που θα θυμάται περισσότερο από τον Τζιοβάνι, ο κ. Κόκκαλης απάντησε: «Είναι τόσες πολλές, τόσα πολλά γκολ, δύσκολο να ξεχωρίσω κάτι. Πάντως, το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το γκολ με τη Γαλατασαράι, που πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα και μετά... ζοχαδιάστηκε και ο άλλος»! Τέλος, για το πώς θα αντικαταστήσει τον Τζιοβάνι, η απάντησή του ήταν: «Το κενό αυτό δεν αναπληρώνεται εύκολα. Ποιός μπορεί να αντικαταστήσει κάποιος τον Τζιοβάνι;».

    Στεναχωρημένος και συγκινημένος

    Από τη δική του μεριά, ο Τζιοβάνι τόνισε: "Η καρδιά μου σήμερα είναι στενοχωρημένη. Λυπάμαι πολύ, αλλά πρέπει να γίνει. Πέρασα εδώ τα καλύτερα έξι χρόνια της ζωής μου και ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος. Γνώρισα ανθρώπους όπως ο κ. Κόκκαλης και ο κ. Λούβαρης και τους ευχαριστώ για όσα έκαναν για μένα. Το ίδιο και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, που ένιωθα πάντα τη μεγάλη αγάπη που είχαν για μένα. Είμαι στενοχωρημένος που αφήνω πίσω μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Αφήνω πίσω και φίλους και συμπαίκτες, που με βοήθησαν νε περάσω αυτά τα όμορφα χρόνια. Αν έχω καταφέρει να αφήσω ευχαριστημένο τον κόσμο και τον πρόεδρο, μερίδιο έχουν και οι συμπαίκτες μου. Η ζωή συνεχίζεται, αλλά όπου κι αν πάω, ο Ολυμπιακός θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου. Ευχαριστώ και τους φιλάθλους των άλλων ομάδων, που μου έχουν δείξει ότι τους άρεσαν όσα έκανα".

    [06] Μπάσκετ

    "Βιντεοθεραπεία" στο ΠΑΟ

    27/5/2005 8:20:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τελικά οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού δεν έκαναν πράξη τα λεγόμενά τους, ότι θέλουν να φτάσουν στον τελικό αήττητοι, και χθες "έπεσαν" στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο, μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια. Η ήττα, πάντως, η οποία έφερε και την ισοφάριση στα μεταξύ τους παιχνίδια της ημιτελικής φάσης, δεν δείχνει να πτοεί τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, που χθες τόνισε στη συνέντευξη Τύπου: "Την Κυριακή θα δείξουμε ότι είμαστε πιο ποιοτικοί από τον Πανιώνιο". Σήμερα ο Σέρβος τεχνικός άρχισε την προετοιμασία με ... βιντεοθεραπεία, προκειμένου οι παίκτες του να εντοπίσουν τα λάθη τους σε άμυνα και επίθεση, καθώς και τις αδυναμίες του Πανιωνίου. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Καλαϊτζής (αιμάτωμα στους γλουτούς) ενσωματώθηκε σήμερα στις προπονήσεις και θα δώσει -πιθανότατα- το "παρών" στον αγώνα της Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Τέλος, ο Ομπράντοβιτς έκανε έκκληση στον κόσμο να βρεθεί κοντά στην ομάδα την Κυριακή, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, "μαζί έχουμε πετύχει πάρα πολλά και χάρη σε αυτόν έχουμε φτάσει εκεί που είμαστε."

    [07] Μπάσκετ

    Σπανούλης: "Δεν παραδινόμαστε"

    27/5/2005 8:04:00 μμ

    Παρά τις δυο ήττες από την ΑΕΚ το Μαρούσι δεν τα παρατάει και ελπίζει ότι αρχής γενομένης από την Κυριακή θα μπορέσει να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και θα μπορέσει να προκριθεί στον τελικό του πρωταθλήματος. Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η συζήτηση που είχε ο Παναγιώτης Γιαννάκης με τους παίκτες του λίγο πριν ξεκινήσει η προπόνηση της Παρασκευής. Ο τεχνικός επέμεινε ότι η επιστροφή της ομάδας στην διεκδίκηση της πρόκρισης εξαρτάται από την συνολική ομαδική αντίδραση. Την απάντηση στον "δράκο" έδωσε ο αρχηγός της ομάδας Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος δήλωσε: "Σαφώς και η ΑΕΚ έχει πλεονέκτημα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς παραδινόμαστε. Σε αυτό το επίπεδο που βρισκόμαστε δεν έχει σημασία τι έγινε ως τώρα , αλλά τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και πέρα. Μας λείπει μια νίκη που θα μας δώσει την ώθηση που ζητάμε και οφείλουμε να την διεκδικήσουμε στην έδρα μας", τόνισε ο αρχηγός, δίνοντας το σύνθημα της νίκης.

    [08] Κοινωνία

    Χορηγούνται 6.000 δάνεια

    Στήριξη στους τσιγγάνους

    27/5/2005 10:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ

    Τη χορήγηση περίπου έξι χιλιάδων νέων χαμηλότοκων δανείων σε τσιγγάνους, με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, εξήγγειλε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, που επισκέφθηκε οικισμό στους Σοφάδες Καρδίτσας, στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας στη Θεσσαλία. Σύμφωνα με το Υπουργείο, από τις 9.500 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί πανελλαδικά έχουν εγκριθεί περίπου 6.000 και η διαδικασία χορήγησης θα ολοκληρωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα. Ειδικά για τους Σοφάδες, ο Προκόπης Παυλόπουλος διευκρίνισε πως εξετάζεται ένα πρόγραμμα ύψους των 300.000 ευρώ κι ένα πρόγραμμα άλλων 300.000 ευρώ, ώστε να υπάρξουν τα απαραίτητα έργα υποδομής, ενώ πρόκειται να δημιουργηθούν εντευκτήριο, πολιτιστικό σπίτι και ιατροκοινωνικό κέντρο. "Αυτό που κάνει η Πολιτεία είναι ένα στοιχειώδες χρέος απέναντι στους ανθρώπους, που τους θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι της εδώ κοινωνίας", τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Παυλόπουλος.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Η ΕΕΑ ερευνά σχέση ΟΦΗ - ΠΑΟ

    27/5/2005 8:33:00 μμ

    Τη διεξαγωγή οικονομικού ελέγχου στις ΠΑΕ ΟΦΗ και Παναθηναϊκός αποφάσισε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που στη σημερινή της συνεδρίαση εξέτασε την καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός περί κοινού ιδιοκτησιακού καθεστώτος των δύο ομάδων. Στη διάρκεια της συνεδρίασης τοποθετήθηκαν και οι τρεις εμπλεκόμενες ΠΑΕ (Παντελής Μυριοκεφαλιτάκης από τον ΟΦΗ, Γιώργος Στράτος από τον Παναθηναϊκό και Τάσος Τσούφης από τον Ολυμπιακό). Η ΕΕΑ αποφάσισε να ορίσει δύο λογιστές, που μαζί με δύο μέλη της επιτροπής θα εξετάσουν τα οικονομικά του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού, προκειμένου να ελεγχθεί το ζήτημα των χρηματικών καταβολών των "πρασίνων' προς τους Κρητικούς για τις μεταγραφές κάποιων ποδοσφαιριστών. Στις ενδιαφερόμενες πλευρές δόθηκε προθεσμία μίας εβδομάδας να υποβάλλουν υπομνήματα.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Άρχισε ο προγραμματισμός στον Ηρακλή

    27/5/2005 8:28:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Να κάνει πράξη την εισήγηση του Σάββα Κωφίδη και να κρατήσει όλους του παίκτες και την ερχόμενη περίοδο, υποσχέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής Δημήτρης Χούλης. "Θα μείνουν όλοι...", δήλωσε με έμφαση στο αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης "Μετρόπολις", ο πρόεδρος της ΠΑΕ που έθεσε όμως ως όρο να μην είναι υπερβολικοί στις απαιτήσεις τους. Έτσι μετά τον Τάσο Κατσαμπή που υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα, κοντά σε συμφωνία με τον "Γηραιό" είναι και ο Ζοέλ Επαλέ, όπως και ο Φορτούζι. Αντίθετα ο Σεγκιρί συνεχίζει να διαπραγματεύεται, όπως και οι Κεϊτά - Μπακιρτζίογλου. Από τους υπόλοιπους παίκτες ο Σνάουτσνερ δεν δέχεται μείωση στο συμβόλαιο του και αυτό συνιστά κάποιου είδους ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον Εντβίν Μουράτι.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μπαράζ ανανεώσεων στην Καλλιθέα

    27/5/2005 7:53:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ημέρα ανανεώσεων η σημερινή στην Καλλιθέα, με την σημαντικότερη αυτών να αφορά τον Γκόραν Πέτκοβιτς. Ο Σέρβος μέσος, που πριν λίγες ημέρες είχε διαφωνήσει με τη διοίκηση της ΠΑΕ στο οικονομικό, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Νίκο Σαλευρή και συμφώνησαν να ανανεώσουν τη συνεργασία τους για έναν ακόμη χρόνο, που θα είναι ο έβδομος του παίκτη στην Καλλιθέα. Παράλληλα, ανανεώθηκαν τα συμβόλαια των Αγησίλαου Πασά για 1+2 χρόνια, Μιχάλη Τζωρμπατζάκη (1+2), Χρήστου Κουτσοσπύρου (1+1), Χαράλαμπου Γκόντζου (1+1), Γρηγόρη Ψαρρή (1+1) και Κώστα Δράμπαλη (1+3). Από τη Δευτέρα αναμένεται να υπάρξουν και άλλα ραντεβού με παίκτες των οποίων λήγουν τα συμβόλαια.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 27 May 2005 - 20:51:52 UTC