Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρήξεις και τομές
  • [02] Hi tech και αγχωμένοι
  • [03] Κηδεύτηκε ο Χαρίλαος Φλωράκης
  • [04] Επικίνδυνη ηλεκτρική σκούπα
  • [05] Πολύωρη συνάντηση Μπάγεβιτς-Λούβαρη
  • [06] Ισοφάρισε ο Πανιώνιος
  • [07] Φουλ για τελικό η ΑΕΚ
  • [08] Προειδοποιήσεις για χρωστική
  • [09] Εγχειρίστηκε ο Ντραγκίσεβιτς
  • [10] Χωρίς ΕΚΑΒ η κεντρική Μακεδονία
  • [11] Θετικός απολογισμός για Εργοτέλη
  • [12] Σχεδιάζουν το μέλλον στον Ιωνικό

    [01] Οικονομία

    Ομιλία Καραμανλή στη συνέλευση του ΣΕΒ

    Ρήξεις και τομές

    26/5/2005 9:00:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να προβεί σε ριζικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της Οικονομίας, να συγκρουστεί με κατεστημένα συμφέροντα και νοοτροπίες, αλλά και να προχωρήσει σε ρήξεις και τομές, επεσήμανε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ετήσιας συνέλευσης του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ). Ο κ. Καραμανλής εξήγγειλε θεσμικό πλαίσιο ωραρίου για τη λειτουργία των καταστημάτων το οποίο θα προκύψει μέσα από διάλογο και τόνισε ότι η Κυβέρνηση χτίζει το νέο αναπτυξιακό πρότυπο "με ισότητα για όλους και όχι πρακτικές για λίγους". Παράλληλα, υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγκρουση με τα συσσωρευμένα προβλήματα και άσκησε σκληρή κριτική στους εμπνευστές, όπως είπε, πρακτικών γκρίζας προπαγάνδας. Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται, ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, επεσήμανε την ανάγκη για βαθιές αλλαγές και αλλαγή νοοτροπίας, ώστε η Ελλάδα να γίνει το νέο κέντρο επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης στη νότια Ευρώπη.

    Χρονιά αλλαγών και μεταρρυθμίσεων

    Παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες της νέας οικονομικής πολιτικής, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη δημοσιονομική εξυγίανση, η οποία, όπως είπε, είναι όρος επιβίωσης της Οικονομίας, αλλά και στην απελευθέρωση των αγορών και τον τερματισμό των κρατικών μονοπωλίων, με νέα γενιά αποκρατικοποιήσεων.

    Επίσης, μίλησε για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και της αγοράς φυσικού αερίου, τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των μεγάλων επενδυτικών σχεδίων, που έμεναν αδρανή τα προηγούμενα χρόνια.

    Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε για ακόμη μια φορά τη στροφή στην περιφερειακή ανάπτυξη, επισημαίνοντας πως το Δ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης θα κατευθυνθεί όλο στην Περιφέρεια.

    Κάνοντας έναν απολογισμό των 14 μηνών διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο νέο φορολογικό και αναπτυξιακό νόμο, στην απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των μεταποιητικών επιχειρήσεων και την ένταξη του εμπορίου στις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, ενώ εξήγγειλε ρυθμίσεις για το εμπόριο, τον τουρισμό, και τον εκσυγχρονισμό του πτωχευτικού δικαίου.

    Τέλος, τόνισε ότι η Κυβέρνηση αναζητά μεταρρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις, καθώς και επίλυση των προβλημάτων του ασφαλιστικού, ενώ χαιρέτισε τη συμφωνία της διοίκησης του ΟΤΕ με τους εργαζόμενους, λέγοντας ότι και οι δύο πλευρές έδειξαν ωριμότητα και υπευθυνότητα και αποδείχθηκε πως μπορεί να υπάρξει συναίνεση στην Οικονομία.

    "Χτίζουμε κλίμα εμπιστοσύνης"

    Στο νέο κλίμα εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί λόγω των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται αναφέρθηκε κατά την ομιλία του ο κ. Αλογοσκούφης.

    Ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο υπέρβασης του φετινού στόχου για είσπραξη 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις, χαρακτηρίζοντας αιχμή της νέας γενιάς αποκρατικοποιήσεων την μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος".

    Επιπρόσθετα, τάχθηκε υπέρ της καλύτερης διευθέτησης του χρόνου εργασίας και της συναινετικής μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού και εξήγγειλε την κατάθεση, εντός του Ιουνίου, του νομοσχεδίου για την ανάθεση της κατασκευής δημόσιων έργων στους ιδιώτες.

    Τέλος, ο κ. Αλογοσκούφης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα αποτελέσματα της φορολογικής μεταρρύθμισης, στον αναπτυξιακό νόμο, αλλά και στο σχέδιο νόμου για τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, οι οποίες θα αποτελέσουν "τον τρίτο κρίσιμο πυλώνα της νέας αναπτυξιακής πολιτικής".

    Διαρθρωτικά μέτρα χωρίς αναβολή

    "Είμαστε στην καθοριστική στιγμή, όπου πρέπει να αναζητήσουμε νέες πηγές ανάπτυξης που θα επιτρέψουν στην ελληνική Οικονομία να βρει τον δρόμο της", τόνισε από την πλευρά του ο κ. Κυριακόπουλος.

    Ο πρόεδρος του ΣΕΒ χαρακτήρισε αναγκαία την άμεση λήψη ριζοσπαστικών διαρθρωτικών μέτρων, χωρίς αναβολή, σε πολλούς τομείς του κυβερνητικού έργου και τη δέσμευση σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, επισημαίνοντας πως οι Κυβερνήσεις κρίνονται στο τέλος της τετραετίας, από την πορεία της οικονομίας και τα αποτελέσματα σε τομείς όπως η απασχόληση, η ανεργία, οι συντάξεις, το μέσο εισόδημα και η ακρίβεια.

    Επιπλέον, ο κ. Κυριακόπουλος τόνισε ότι όραμα του επιχειρηματικού κόσμου είναι η Ελλάδα να γίνει το νέο κέντρο επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης στη νότια Ευρώπη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συναίνεση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και την καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης.

    Νωρίτερα, μιλώντας στην συνέλευση του ΣΕΒ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, άσκησε κριτική στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι υπονομεύει τις δυνατότητες της χώρας.

    Σχολιάζοντας τις ομιλίες του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει, ότι "ήταν αγωνιώδης ο συναγωνισμός τους να δείξουν ποιός είναι καλύτερος διαχειριστής της αντεργατικής πολιτικής", ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, δήλωσε πως "οι ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ερίζουν για την προσαρμογή των επιλογών τους στα νεοφιλελεύθερα δόγματα και για την εύνοια του ΣΕΒ".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κριτική στην κυβέρνηση για την Ανάπτυξη

    Απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις

    Σχετικά Links: ΣΕΒ

    [02] Ζωής ...σΤάσεις

    Έρευνα του πανεπιστημίου Αθηνών για τους νέους

    Hi tech και αγχωμένοι

    26/5/2005 7:34:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Αβέβαιη για το μέλλον, εξοικειωμένη με τις νέες τεχνολογίες και προσηλωμένη σε παραδοσιακές αξίες είναι η νεολαία της χώρας μας, σύμφωνα με έρευνα του τμήματος Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του πανεπιστημίου Αθηνών, που σκιαγραφεί το προφίλ της γενιάς του 21ου αιώνα. Οι Έλληνες νέοι δηλώνουν μανιακοί με τις νέες τεχνολογίες και βλέπουν καθημερινά τηλεόραση, αν και δεν την εμπιστεύονται. Παράλληλα, οι νεαροί της χώρας μας αισθάνονται υπερήφανοι για την καταγωγή τους και εμπιστεύονται παραδοσιακούς θεσμούς και αξίες (όπως η οικογένεια, η θρησκεία και η φιλία), ενώ γυρνούν την πλάτη στα πολιτικά κόμματα και τα συνδικάτα, εκφράζοντας δυσφορία για τη διαφθορά στο δημόσιο βίο. Ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι η ανεργία, χαρακτηρίζουν το μέλλον τους ασαφές και εμφανίζονται "κολλημένοι" με το χρήμα, το οποίο βάζουν πάνω από τη δημιουργικότητα στον τομέα της εργασίας. Η έρευνα διεξήχθη πανελλαδικά, σε δείγμα 1.600 ατόμων, κυρίως σε αστικά κέντρα.

    Λάτρεις της τεχνολογίας

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 93% έχει κινητό τηλέφωνο και το 62,5% ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ το 47,8% έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

    Οι νέοι που ζουν σε αγροτικές περιοχές υστερούν στη χρήση των υπολογιστών και του Ίντερνετ κατά περίπου δέκα μονάδες, έναντι των αστικών περιοχών, αν και υπερτερούν στη χρήση κινητού τηλεφώνου (93,7%).

    Επίσης, το 78% βλέπει καθημερινά τηλεόραση έως και τρεις ώρες, ενώ το 13% των νέων καθηλώνεται μπροστά στις οθόνες περίπου πέντε ώρες την ημέρα. Πάντως, οι Έλληνες νεαροί δεν εμπιστεύονται την τηλεόραση και την κατηγορούν για προσπάθεια αποπροσανατολισμού.

    Παιδιά της Ελλάδος παιδιά...

    Η πλειονότητα των ερωτηθέντων δηλώνει υπερήφανη για τις ρίζες της, εκφράζοντας παράλληλα σκεπτικισμό για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Μόνο το 7,9% νιώθει υπερήφανο που η Ελλάδα είναι κράτος - μέλος της ΕΕ, τη στιγμή που 47% δηλώνουν πως αισθάνονται μόνο Έλληνες και όχι Ευρωπαίοι, έναντι 40%, που δηλώνουν πρώτα Έλληνες και μετά Ευρωπαίοι. Oι "ευρωσκεπτικιστές" νέοι χαρακτηρίζουν ενοχλητική τη σύμπλευση Ε.Ε. και ΗΠΑ στα διεθνή θέματα και θεωρούν ότι οι μεγάλες χώρες της Ένωσης επιβάλλονται στις μικρές.

    Η υπερηφάνεια για παραδοσιακές αξίες "δίνει" στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό 75% και τη λαϊκή παράδοση 51,3%, ενώ η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004 τόνωσαν το εθνικό φρόνημα της νεολαίας, που δηλώνει υπερήφανη για αυτές τις κατακτήσεις σε ποσοστό 33% και 30% αντίστοιχα.

    Ακόμη, οι νέοι νιώθουν υπερήφανοι για τη θρησκεία με 25% και για τη σύγχρονη ελληνική κουλτούρα με 24%.

    "Πόρτα" στην πολιτική

    Πολιτικά κόμματα, Δημόσια Διοίκηση, συνδικάτα, Βουλή και Κυβέρνηση δεν φαίνεται να βρίσκονται στις καρδιές της νεολαίας.

    Το 78% συμφωνεί απόλυτα ή μάλλον συμφωνεί με τη θέση "ότι δεν ενδιαφέρει τους πολιτικούς τι σκέφτονται άνθρωποι σαν και εμένα", ενώ το ίδιο περίπου ποσοστό πιστεύει ότι τα κόμματα ενδιαφέρονται μόνο για την ψήφο των πολιτών και το 85% των νέων εκτιμά, ότι υπάρχει διαφθορά στη δημόσια ζωή και στην ελληνική κοινωνία.

    Ακόμα και στη βαθμολογία, η πολιτική παίρνει κάτω από την βάση: με κάτω του μετρίου βαθμολογούνται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Αστυνομία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι εφημερίδες και η Μέση Εκπαίδευση. Με "λίαν καλώς" βαθμολογούνται ο Στρατός, η Δικαιοσύνη, η Ανώτατη Εκπαίδευση, η Εκκλησία και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Παράλληλα, η στροφή προς τα Δεξιά και το Κέντρο, που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας, δείχνει να παγιώνεται. Με βάση την κλίμακα που δόθηκε, το 14,8% αυτοτοποθετείται στα Δεξιά, το 44,1% στο Κέντρο και μόνο το 9,9% στην Αριστερά. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι το δυναμικό κομμάτι των ηλικιών, από 25 έως 29 ετών, τοποθετείται με 16,2% στα Δεξιά, 45,6% στο Κέντρο και 10,5% στα Αριστερά.

    Αβέβαιοι για το μέλλον

    Η γενιά του 21ου αιώνα δείχνει να δικαιώνει τον χαρακτηρισμό "αγχωμένη" που της έχουν δώσει πολλοί ερευνητές.

    Σχεδόν οι μισοί (45%) βλέπουν το μέλλον τους ασαφές και αβέβαιο, θεωρώντας την ανεργία ως μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας και έπονται η οικονομία (15%) και τα ναρκωτικά (6,5%). Με ακόμη μικρότερα ποσοστά ακολουθούν η ακρίβεια, η φτώχεια, η διαφθορά, η παιδεία, οι οικονομικοί μετανάστες, η αποξένωση και η εγκληματικότητα.

    Ωστόσο, τα ποσοστά αυτά διαφοροποιούνται στο ερώτημα σχετικά με το σημαντικότερο προσωπικό πρόβλημα. Ένα 23% αξιολογεί ως σημαντικότερο το οικονομικό-προσωπικό πρόβλημα, το 21,5% δεν έχει κανένα πρόβλημα, ενώ το πρόβλημα της ανεργίας απασχολεί το 15%.

    Η μοναξιά αποτελεί ένα ακόμη πρόβλημα, καθώς περίπου το 40% νιώθει μόνος/η και το 37% θα ήθελε να έχει περισσότερους φίλους. Ακόμη, το 23,5% αισθάνεται ότι δεν έχει πραγματικά ουσιαστική σχέση με τους φίλους, ενώ το 27% προβληματίζεται από τις σχέσεις του με το άλλο φύλο.

    "Δαγκωτό" στην οικογένεια και το χρήμα

    Η οικογένεια προβάλλεται ως η πλέον σημαντική αξία, αφού παίρνει 9,4 βαθμούς με άριστα το 10, ενώ το 68% των ερωτηθέντων ζει με τους γονείς του. Ακολουθούν ο έρωτας και η φιλία, η γνώση και το χρήμα.

    Μάλιστα, το χρήμα παίζει πλέον καθοριστικό ρόλο στη ζωή των νέων, καθώς το 39% το θεωρεί ως το σημαντικότερο για την επιλογή επαγγέλματος, την ώρα που το 25% επιλέγει το επάγγελμά του με βάση την ασφάλεια, το 17% τη δημιουργικότητα και το 4,5% τη δυνατότητα κοινωνικής προσφοράς.

    Τέλος, η νεολαία δείχνει επιφυλακτική για εθελοντισμό και προτιμά τη φιλανθρωπία. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το 59% δηλώνει πως δεν έχει καμία σχέση με οργανώσεις της "κοινωνίας των πολιτών", ενώ το ίδιο συμβαίνει περίπου και με συνδικάτα ή επαγγελματικά σωματεία, όπου η συμμετοχή φτάνει στο 2,3%.

    Σχετικά Links: Τμήμα Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του πανεπιστημίου Αθηνών

    [03] Πολιτική

    Κηδεύτηκε ο Χαρίλαος Φλωράκης

    26/5/2005 8:43:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στη θεσσαλική γη που τόσο αγαπούσε, στο Παλιοζογλώπι του δήμου Ιτάμου των θεσσαλικών Αγράφων, αναπαύεται από το απόγευμα ο Χαρίλαος Φλωράκης. Στην τελευταία του κατοικία, σε μια τοποθεσία που έχει θέα απέναντι στα αντάρτικα λημέρια, όπως άλλωστε ο ίδιος είχε ζητήσει στη διαθήκη του, τον κατευόδωσαν εκατοντάδες κόσμου.

    Η νεκρώσιμη πομπή, ξεκίνησε μετά τις 3 το απόγευμα από την πλατεία της Ραχούλας, αφού πρώτα απηύθυνε χαιρετισμό ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος με ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, ενώ μέλη της χορωδίας της ΠΕΑΕΑ Λάρισας τραγούδησαν αντάρτικα τραγούδια. Τελικός προορισμός ο τόπος που επιθυμούσε ο ιστορικός ηγέτης, στον Αη Λιά, οκτώ χιλιόμετρα μακριά.

    Με τραγούδια στα χείλη και δάκρυα στα μάτια, φίλοι, σύντροφοι και ιδεολογικοί αντίπαλοι τον συνόδευσαν. Τουφεκιές ακούγονταν συχνά πυκνά, μαζί με τον ήχο της Διεθνούς. Ο ύστατος αποχαιρετισμός ήταν ένα πένθιμο δημοτικό τραγούδι και οι διαβεβαιώσεις των συναγωνιστών, αλλά και των νεώτερων συνεχιστών ότι ο αγώνας ποτέ δε σταματά.

    Παρόντες ήταν η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου και οι βουλευτές του κόμματος, σύσσωμη η τοπική δημοτική ηγεσία του Ιτάμου, η οποία αποτίνοντας ύστατο φόρο τιμής αποφάσισε να μετατρέψει το πατρικό σπίτι του σε μουσείο με το όνομα του, ενώ δεσμεύτηκε για την αποπεράτωση του δρόμου Ραχούλας - Ιταμος, που ήταν και η επιθυμία του.

    [04] Κοινωνία

    Επικίνδυνη ηλεκτρική σκούπα

    26/5/2005 7:51:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Να επιστρέψουν στο κατάστημα "Praktiker" ή σε οποιοδήποτε άλλο κατάστημα τυχόν έχουν αγοράσει την ηλεκτρική σκούπα Αlaska μοντέλο VC 1410, κινέζικης προέλευσης, ζητεί από τους καταναλωτές η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Η συγκεκριμένη σκούπα είναι δυνατόν, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, να απελευθερώσει εξαρτήματα που φέρουν τάση ηλεκτρικού ρεύματος. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη πωληθεί 71 τεμάχια της συγκεκριμένης σκούπας και μέχρι στιγμής από το ίδιο το "Praktiker" έχουν βρεθεί και ειδοποιηθεί για να την επιστρέψουν 9 καταναλωτές. Διανομέας της σκούπας είναι η Praktiker Hellas ΑΕ.

    Κυρώσεις

    Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, αναφέρεται ότι όταν οι παραγωγοί και οι διανομείς γνωρίζουν πως κάποιο προϊόν που έχουν διαθέσει στην αγορά παρουσιάζει κινδύνους για τους καταναλωτές, ενημερώνουν αμέσως τις αρμόδιες αρχές (στην προκείμενη περίπτωση τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή) και αναφέρουν λεπτομέρειες, ιδίως για τις ενέργειες που έχουν αναλάβει, προκειμένου να προληφθούν οι κίνδυνοι για τους καταναλωτές.

    Δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε από την εταιρεία Praktiker Hellas ΑΕ, θα επιβληθούν οι ανάλογες διοικητικές κυρώσεις (επιβολή προστίμου).

    Επίσης, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή παρακαλεί, σε περίπτωση που κάποιος έχει προμηθευτεί το παραπάνω προϊόν από άλλες επιχειρήσεις, εκτός της Praktiker Hellas ΑΕ, να ενημερώσει τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στο 1520 (τηλ. εκτός Αττικής 2101520).

    Σχετικά Links: Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πολύωρη συνάντηση Μπάγεβιτς-Λούβαρη

    26/5/2005 10:50:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο προπονητής του Ολυμπιακού δείχνει να έχει πάρει την απόφασή του και αυτή είναι να αποχωρήσει, εκτός κι αν του δοθούν εγγυήσεις για ζητήματα που θεωρεί άκρως απαραίτητα για να κάνει τη δουλειά του τη νέα χρονιά. Σήμερα, ο Σωκράτης Κόκκαλης πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ και είχε πολύωρη συνεργασία με τον Γιώργο Λούβαρη. Σίγουρα συζήτησαν και το θέμα του Μπάγεβιτς. Αν και ουδείς μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη αυτής της ιστορίας, ωστόσο φαίνεται μια πρόθεση του Κόκκαλη να κρατήσει τον 56χρονο τεχνικό, παρά τις αντιδράσεις των οργανωμένων φιλάθλων, όμως αυτά θα ξεκαθαρίζουν στη συνάντηση που θα έχουν οι δύο πλευρές. Από εκεί και πέρα, υπάρχει και το θέμα της ανανέωσης των συμβολαίων κάποιων ποδοσφαιριστών. Για τον Τζιοβάνι ξεκαθάρισε η κατάσταση και ο Βραζιλιάνος αποχωρεί μετά από έξι χρόνια παρουσίας στην πειραϊκή ομάδα. Υπάρχουν όμως κι άλλες περιπτώσεις που «καίνε» τη διοίκηση, με πιο σημαντικές αυτές των Τζόρτζεβιτς και Ανατολάκη, που μένουν ελεύθεροι σε ένα μήνα. Εκεί θα δοθεί η προτεραιότητα και αναμένεται να κληθούν από μέρα σε μέρα για να ανανέωσουν το συμβόλαιό τους με τον Ολυμπιακό, που θα είναι μάλλον διάρκειας δύο χρόνων. Ελεύθερος μένει και ο Βενετίδης και υπάρχει διάθεση από τη διοίκηση να τον κρατήσει, ωστόσο θα του προταθεί συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές, οπότε τα πάντα θα εξαρτηθούν από το αν θα το δεχτεί.

    [06] Μπάσκετ

    Ισοφάρισε ο Πανιώνιος

    26/5/2005 10:11:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Πανιώνιος, με εκπληκτική άμυνα, που περιόρισε τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση σε 4/20 τρίποντα, κατάφερε να ισοφαρίσει τη σειρά των αγώνων. Η ομάδα του Μέμου Ιωάννου επικράτησε 69-67 στη Νέα Σμύρνη και πλέον έχει δικαίωμα στο όνειρο. Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Κυριακή, στο κλειστό του ΟΑΚΑ. το τρίτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης, ο Πανιώνιος φρόντισε να επιβεβαιώσει τον τίτλο που του αποδόθηκε με τη λήξη της κανονικής περιόδου. Η «ομάδα έκπληξη», όπως αποκαλείται, του φετινού πρωταθλήματος, παραδίδοντας μαθήματα μπάσκετ στον πρωταθλητή Ελλάδας, Παναθηναϊκό, σημείωσε σερί 12-0 και πολύ γρήγορα έστελε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (16-5). Με μελετημένες κινήσεις σε άμυνα και επίθεση και τον Αλεξάντερ Κουλ να αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά το «κρυφό χαρτί» του Μέμου Ιωάννου, απέναντι στην ομάδα του Ομπράντοβιτς που υστερεί στη ρακέτα, οι «κυανέρυθροι» ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του πρώτου δεκαλέπτου, που ολοκληρώθηκε με τρίποντο από τα... επτά μέτρα του Ρασάντ Ράιτ (21-11).

    Στη δεύτερη περίοδο, ο Παναθηναϊκός, που δεν είχε στη διάθεσή του Καλαϊτζή και Παπανικολάου, επικέντρωσε την άμυνα του στον Λευκορώσο σέντερ, ο Ουότσον κάθισε στον πάγκο με τρία φάουλ (14΄), αλλά και πάλι οι «πράσινοι» δεν ήταν... αρκετοί για να μειώσουν και να μπουν και πάλι στο παιχνίδι. Κάποιες απέλπιδες προσπάθειες από την περιφέρεια (κυρίως από τον Λάκοβιτς) δεν έδειχναν αρκετές για να σταματήσουν τη... βουλιμία του Διαμαντόπουλου και της παρέας του. Μάλιστα, όταν απειλήθηκε η ομάδα του Ιωάννου, που είχε αναγκάσει τον Παναθηναϊκό σε 12 λάθη στο πρώτο ημίχρονο, ο αρχηγός του Πανιωνίου φρόντισε να απαντήσει από τη γραμμή του τριπόντου, ανεβάζοντας τη διαφορά και πάλι σε διψήφιο αριθμό (35-24). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους «κυανέρυθρους» στο +7 (37-30). Στο τρίτο δεκάλεπτο, η ώρα της «πράσινης» αντεπίθεσης είχε έρθει. Με σερί 10-0 οι παίκτες του Ομπράντοβιτς πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ 40-39 και ο Ουότσον έμπαινε εσπευσμένα και πάλι στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, οι προσπάθειες των Πετρόπουλου και Ουότσον έπεσαν στο κενό, ενώ ακόμα και μετά το αντιαθλητικό φάουλ του Διαμαντίδη στον Οικονόμου, οι «κυανέρθροι» δεν μπόρεσαν να περάσουν μπροστά και το τριαντάλεπτο τους βρήκε στο -4 (52-48).

    Ο Πανιώνιος, πάντως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Οι δύο... πυλώνες της επίθεσης της ομάδας, Ράιτ και Ουότσον, πέτυχαν σερί 7-0 και οι «κυανέρυθροι» ανέκτησαν το προβάδισμα. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ αύξησε στη συνέχεια τη διαφορά με τρίποντη «βόμβα», ενώ παράλληλα οι γηπεδούχοι πήραν σημαντικές λύσεις από τον Περπέρογλου και τον Ουότσον. Στο τέλος, τα λάθη των Νεοσμυρνιωτών έδωσαν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να «κλέψει» τη νίκη, όμως το τρίποντο του (αμαρκάριστου) Σκεπάνοβιτς ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος ήταν άστοχο και ο Σιγάλας με 1/2 βόλές διαμόρφωσε το τελικό 69-67.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 21-11, 37-30, 48-52, 69-67.

    Διαιτητές: Καρούσης, Τανατζής, Γεωργιάδης

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΜΕΜΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ): Φαλέκας, Πετρόπουλος 3 (1), Σιγάλας 4 (1), Περπέρογλου 4, Ράιτ 10 (2), Διαμαντόπουλος 7 (1), Οικονόμου 16, Ουότσον 18, Σούλης, Κουλ 7.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΖΕΛΙΜΙΡ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ): Αλβέρτης, Λάκοβιτς 24 (3), Μπατίστ 13, Φέμερλινγκ, Χατζηβρέττας 9, Μπάξτερ 1, Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 5, Σκεπάνοβιτς 7 (1), Κουτλουάι.

    [07] Μπάσκετ

    Φουλ για τελικό η ΑΕΚ

    26/5/2005 9:08:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μία νίκη χωρίζει την ΑΕΚ από τον τελικό του πρωταθλήματος. Η Ένωση, που λίγο έλειψε να χάσει τον αγώνα στο κλειστό του Γαλατσίου, έφτασε τελικά στη νίκη με 86-77 και σε συνδυασμό με το «σπάσιμο» του πλεονεκτήματος της έδρας του Αμαρουσίου, στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ, «μετράει» 2-0 στη σειρά των μεταξύ τους αγώνων. Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων την Κυριακή στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Μπέιλι, Ζήσης και Νίτσεβιτς φρόντισαν να εξασφαλίσουν το προβάδισμα για την Ένωση, που έδειχνε αποφασισμένη να «καθαρίσει» το παιχνίδι από τα πρώτα κι όλας λεπτά. Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Γιαννάκης ανακάτευε συνεχώς την τράπουλα για να βρει τη λύση στο πρόσωπο του Νίκου Μπουντούρη. Η είσοδος του βετεράνου γκαρντ στο παρκέ "έδεσε" την άμυνα του Αμαρουσίου και με τον Βασίλη Σπανούλη να ξεδιπλώνει το ταλέντο του στο σκοράρισμα, οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα, τελειώνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο +4 (21-17).

    Η αντεπίθεση της ΑΕΚ

    Στη δεύτερη περίοδο, το Μαρούσι διατήρησε και αύξησε το προβάδισμα, με τους παίκτες του να βρίσκουν το δρόμο προς το καλάθι απ` όλες τις θέσεις και τον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη να συνεχίζει το επιθετικό του κρεσέντο, κυρίως από την περιφέρεια (3/4 τρίποντα στο α' ημ.). Η ΑΕΚ, που υπερτερούσε στον τομέα των ριμπάουντ, δεν έδειχνε ικανή να ρίξει την εις βάρος της διαφορά. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το Μαρούσι στο +9 (45-36). Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο πρώτος σκόρερ από τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη (16), ενώ από τους γηπεδούχους, που "έβλεπαν" τον Μπέιλι να μην αποδίδει τα μέγιστα, όπως τους είχε συνηθίσει, ξεχώρισε ο Νικολαϊδης με 8. Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Γιάννης Μπουρούσης εξελίχθηκε σε "τιμωρό" της άμυνας του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο σέντερ της Ένωσης, σημειώνοντας τους 9 από τους 11 πόντους του στην τρίτη περίοδο, ήταν ο παίκτης που ηγήθηκε της «κιτρινόμαυρης» αντεπίθεσης, καθώς με διαδοχικές διεισδύσεις συνέβαλε τα μέγιστα στην ισοφάριση με τη συμπλήρωση των τριάντα λεπτών (55-55). Τη σκυτάλη του σκοραρίσματος, στο τελευταίο δεκάλεπτο, πήρε ο Πέρο Άντιτς, ο οποίος με δύο διαδοχικά τρίποντα έστειλε τη διαφορά στο +10 (67-57) και σφράγισε τη νίκη για την Ενωση, που πλέον με νίκη στο κλειστό του Αμαρουσίου την Κυριακή, περνάει στον τελικό του πρωταθλήματος.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 17-21, 36-45, 55-55, 86-77

    Διαιτητές: Βορεάδης, Σχινάς, Μαχαιριανάκης

    ΑΕΚ (ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ): Λόλις 2, Νικολαϊδης 8 (1), Ζήσης 14 (1), Πελεκάνος 4, Κους, Χατζής 18 (2), Νίτσεβιτς 6, Τσιάρας, Άντιτς 10 (2), Μπουρούσης 17 (1), Μπέιλι 7 (1).

    ΜΑΡΟΥΣΙ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ): Μπλάκνεϊ 9, Στιούαρτ 9 (2), Μπουντούρης 5 (1), Σμίλιανιτς 4 (1), Σέκουλιτς 8, Τζόουνς 6, Σπανούλης 24 (3), Κολώκας 6, Καϊμακόγλου 6, Στεφανίδης, Λόλας.

    [08] Υγεία

    Δεν συντρέχει σοβαρός λόγος ανησυχίας λέει ο ΕΦΕΤ

    Προειδοποιήσεις για χρωστική

    26/5/2005 9:57:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Τη χρησιμοποίηση σε γαριδάκια πάπρικας που περιέχει την απαγορευμένη χρωστική ουσία Para Red, διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, ο οποίος όμως διευκρινίζει ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους Έλληνες καταναλωτές.

    Η εν λόγω χρωστική ανιχνεύθηκε στο μίγμα Pizza Spices που προμηθεύτηκε η εταιρεία Tasty Foods (Hellas) Α.Ε. από την Ολλανδία. Από τους ελέγχους του ΕΦΕΤ προέκυψε ότι η Tasty Foods συνολικά εισήγαγε 1.500 κιλά από τα οποία χρησιμοποίησε τα 750 κιλά για την παραγωγή των Cheetos Pizza. Τα υπόλοιπα επεστράφησαν στην ολλανδική εταιρεία. Τα γαριδάκια αυτά διοχετεύτηκαν στην αγορά της Ελλάδας, της Αλβανίας, της Βοσνίας και της Βουλγαρίας. Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την άμεση συλλογή των προϊόντων Cheetos Pizza και όπως αναφέρει οι επίμαχες παρτίδες φέρουν ημερομηνία λήξης έως τις 14 Ιουλίου 2005.

    Πάντως ο ΕΦΕΤ εμφανίζεται καθησυχαστικός ακόμα και για την περίπτωση που το προϊόν έχει καταναλωθεί. Σύμφωνα με τους ειδικούς η Para Red έχει πολύ χαμηλό δείκτη τοξικότητας, αλλά δεν περιλαμβάνεται στους ευρωπαϊκούς καταλόγους, οπότε η χρήση της είναι παράνομη, ανεξάρτητα από τα επίπεδα στα οποία ανιχνεύεται. Σύμφωνα με την αξιολόγηση του κινδύνου που έγινε από τον Ολλανδικό Φορέα για την Ασφάλεια των τροφίμων, η ανεκτή ημερήσια πρόσληψη για έναν ενήλικα 60 κιλών προσδιορίζεται στα 0,15mg ουσίας, ενώ για ένα παιδί βάρους 15 κιλών σε 0,0375mg. Με δεδομένη τη χρήση των προϊόντων στα οποία ανιχνεύθηκε η Para Red, θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να παρατηρηθεί υπέρβαση της ανεκτής ημερήσιας πρόσληψης.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εγχειρίστηκε ο Ντραγκίσεβιτς

    26/5/2005 8:37:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Όπως είχε προγραμματιστεί, ο Ράικο Ντραγκίσεβιτς υποβλήθηκε σήμερα σε επέμβαση στο γόνατο. Σκοπός ήταν ο καθαρισμός του μηνίσκου, ώστε να σταματήσει ο ποδοσφαιριστής της Καλλιθέας να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις. Στον αντίποδα, εξιτήριο από το Ιατρικό Κέντρο πήρε ο Παναγιώτης Μπαρτζώκας, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα με τον Αρη. Στο μεταξύ, σχετικά με την αποχώρηση του Αλέξη Αλεξανδρή, η ΠΑΕ Καλλιθέα ανακοίνωσε τα εξής: "Η ΠΑΕ αισθάνεται την υποχρέωση να τον ευχαριστήσει για τις παρασχεθείσες αγωνιστικές του υπηρεσίες στο πεντάμηνο της παρουσίας του στην ομάδα και να του ευχηθεί καλή συνέχεια στη νέα του ομάδα, υγεία και ευημερία". Τέλος, συνάντηση με τον υπηρεσιακό προπονητή, Βαγγέλη Γούτη, αναμένεται να έχει αύριο ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Σαλευρής. Οι προπονήσεις της ομάδας θα συνεχιστούν μέχρι τις 5 Ιουνίου και στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές θα πάρουν την άδειά τους.

    [10] Κοινωνία

    Χωρίς ΕΚΑΒ η κεντρική Μακεδονία

    26/5/2005 8:22:00 μμ

    Χωρίς ασθενοφόρα είναι η κεντρική Μακεδονία εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων που κήρυξαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ. Τα πληρώματα των ασθενοφόρων έχουν εξαγγείλει επ αόριστον κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα εξαιρέσιμα των αποδοχών τους για τους μήνες Μάρτιο και Φεβρουάριο.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Θετικός απολογισμός για Εργοτέλη

    26/5/2005 8:20:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στην Κρήτη εφέτος και στο Παγκρήτειο εφέτος έγιναν κατά γενική ομολογία, καταπληκτικά πράγματα. Ο Εργοτέλης μέσα σε ένα απόλυτα ασφαλές και πολιτισμένο περιβάλλον κατάφερε να δείξει σε όλους πως αν υπάρχει πραγματικά θέληση, τότε κάθε ποδοσφαιρικός αγώνας μπορεί να μετατραπεί σε γιορτή. Αυτή άλλωστε είναι και η ουσία του αθλητισμού. Να προάγει τις αξίες του ευγενούς συναγωνισμού για την ανάδειξη του καλύτερου. Τι και αν η ομάδα δεν κατάφερε στην πρώτη της χρονιά στην Α Εθνική να μην παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία. Έπαιξε ανοικτή μπάλα, πρόσφερε το θέαμα που μπορούσε να προσφέρει με βάση τις δυνατότητές της, αλλά κυρίως έπεισε ακόμα και τους πιο δύσπιστους ότι το γήπεδο μπορεί να είναι ένας χώρος που κάποιος μπορεί να πάει με την οικογένειά του, χωρίς να φοβάται μην και το παιδί του βρεθεί ανάμεσα σε πυρά αντιπάλων οπαδών. Κάνοντας απολογισμό της χρονιάς που έληξε, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκος Τζώρτζογλου, ο πρόεδρος Γιώργος Σουλτάτος και ο αντιπρόεδρος Χαράλαμπος Δοξαστάκης, παρέθεσαν σήμερα συνέντευξη Τύπου, κρίνοντας ως επιτυχημένη την προσπάθεια, αλλά το βασικότερο παραδέχτηκαν ότι ο Εργοτέλης έπεσε δίκαια στη Β Εθνική αφού δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τους απαραίτητους βαθμούς.

    Συμπαραστάτης ο κόσμος

    "Ο Εργοτέλης υποβιβάζεται αξιοπρεπώς, έχοντας ψηλά το κεφάλι", είπε ο κ. Τζώρτζογλου και συνέχισε: "Ο υποβιβασμός δεν οφείλεται ούτε σε ατυχία ούτε σε αδικία, αλλά στο γεγονός ότι η ομάδα μέσα από το σύνολο των αναμετρήσεων που έδωσε δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τους απαραίτητους βαθμούς".

    Αναλύοντας στη συνέχεια την εφετινή χρονιά ο κ. Τζόρτογλου τόνισε:

    "Ο Εργοτέλης, στην παρθενική του εμφάνιση στη μεγάλη κατηγορία, προσπάθησε να αγωνιστεί με σεβασμό στις αρχές και τη φιλοσοφία μας. Αφήνοντας πίσω τη φυσική έδρα μας, το "Μαρτινέγκο", επιλέγοντας το στολίδι του Παγκρήτιου, θέσαμε δυο στόχους εξίσου δύσκολους και υψηλούς.

    Ο πρώτος ήταν να περάσουμε σε όλο το φίλαθλο κόσμο τα μηνύματα της ποδοσφαιρικής γιορτής, του ψυχαγωγικού χαρακτήρα του ποδοσφαίρου και της αξέχαστης εικόνας του χειροκροτήματος της Εθνικής μας ομάδας, που σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο μέσα στην έδρα του αντιπάλου μας, ο οποίος παραμέρισε την στεναχώρια του και συμμετείχε στους πανηγυρισμούς μας, εξυψώνοντας το αγαπημένο μας άθλημα και τον πολιτισμό που αυτό οφείλει να παράγει. Ο φίλαθλος κόσμος επιβράβευσε την ομάδα μας, αγκαλιάζοντας τις προσπάθειές της, οπότε θεωρούμε ότι αυτό το στόχο τον πετύχαμε και δεσμευόμαστε να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο, ώστε να τους κάνουμε όλους περήφανους δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό.

    Ο δεύτερος στόχος μας ήταν μέσα από την αγωνιστική παρουσία της ομάδας μας, να ανανεώσουμε την παρουσία μας στη μεγάλη κατηγορία. Ο Εργοτέλης μας δεν τα κατάφερε, αλλά μέσα από την πορεία του, τα συμπεράσματα που βγήκαν ήταν πολλά και πολύτιμα και δεσμευόμαστε να τα αξιοποιήσουμε".

    Καταλήγοντας επισήμανε: "Τώρα στο πέσιμο της αυλαίας για φέτος, νοιώθουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε όλους τους συνοδοιπόρους μας για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσέφεραν, ο καθένας από το μετερίζι του. Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, τις πάνω από 800 οικογένειες του νομού Ηρακλείου, που έχουν εμπιστευτεί τα παιδιά τους στον Εργοτέλη, δίνοντας μας την τιμή να έχουμε την πολυπληθέστερη Ακαδημία. Τελειώνοντας και αφού ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας όλους τους φιλάθλους, που με τόσο συγκινητικό τρόπο έχουν σταθεί από την αρχή αυτής της ιστορικής πρώτης μας παρουσίας στην Α Εθνική, σας προσκαλούμε όλους να αγκαλιάσετε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες της ομάδας μας".

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σχεδιάζουν το μέλλον στον Ιωνικό

    26/5/2005 7:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/5/2005 8:05:50 μμ)

    Μια απολύτως επιτυχημένη χρονιά έλαβε τέλος για τον Ιωνικό και όλοι τώρα στη Νίκαια κοιτούν μπροστά, ώστε οι "μπλε", να φτάσουν ακόμα πιο ψηλά την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Σήμερα οι μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ, Λεωνίδας και Χρήστος Κανελλάκης, συναντήθηκαν με τους άμεσους συνεργάτες τους και συζήτησαν για όλα τα θέματα που θα απασχολήσουν την ομάδα, τώρα που τέλειωσε το πρωτάθλημα. Όπως είναι φυσικό, το θέμα που χαρακτηρίζεται άμεσης προτεραιότητας είναι αυτό του προπονητή.

    Χωρίς βιαστικές κινήσεις

    Ωστόσο, τα παιδιά του Νίκου Κανελλάκη δεν θέλουν να βιαστούν. Καθημερινά δέχονται πολλές προτάσεις, τόσο για ποδοσφαιριστές όσο και για προπονητές, όμως δεν θέλουν να προχωρήσουν σε βεβιασμένες κινήσεις. Εξετάζουν όλες τις περιπτώσεις με προσοχή, καθώς βασική επιδίωξη είναι να προχωρήσουν στην καλύτερη δυνατή επιλογή, με βάση τις ανάγκες και τους στόχους του Ιωνικού και όχι χάριν εντυπωσιασμού και των καλών δημοσίων σχέσεων του οποιουδήποτε υποψηφίου.

    Σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Ιωνικού είχαν ρεπό, ενώ αύριο θα προπονηθούν το πρωί στο γήπεδο της Νεάπολης. Για το Σάββατο και την Κυριακή ο Αλεξ Κασέρες θα δώσει πάλι ρεπό στους παίκτες του, οι οποίοι θα επανέλθουν στις προπονήσεις τη Δευτέρα το πρωί στο γήπεδο της Βάρης.

    Τέλος, μετά τους Ευθύμη Κοτίτσα και Βασίλη Σαχινίδη, οι οποίοι βρίσκονται στην Αυστρία με την εθνική ομάδα των Νέων, ακόμη ένας νεαρός ποδοσφαιριστής του Ιωνικού, ο Στάθης Ρόκας, κλήθηκε σε αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και συγκεκριμένα σε αυτό των Ελπίδων, ενόψει των αγώνων με τα αντίστοιχα της Τουρκίας και της Ουκρανίας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 26 May 2005 - 20:51:32 UTC