Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] www.ελληνικά.gr
  • [02] Εμμένει στους ισχυρισμούς της η Ηλία
  • [03] Στο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΣΕΒ
  • [04] Ένα στέμμα περιμένει…
  • [05] Επεισόδια στον Πειραιά, "τρέμουν" στο Ηράκλειο
  • [06] Συνελήφθη γιατί οδηγούσε επί 17 ώρες

    [01] Τεχνολογία

    Από 4 Ιουλίου

    www.ελληνικά.gr

    24/5/2005 11:05:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ημέρα σταθμός για το ελληνικό Internet θα είναι η 4η Ιουλίου 2005. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT) έδωσε το πράσινο φως για τη χρήση ελληνικών ονομάτων δικτυακών τόπων με κατάληξη .gr, θέτοντας σε ισχύ νέο κανονισμό Διαχείρισης και εκχώρησης Ονομάτων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΤΤ, το ανώτατο τέλος για την εκχώρηση Ονόματος για μια διετία ανέρχεται στα 44 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Για την κατοχύρωση κάποιου Ονόματος, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν σε έναν από τους 257 Καταχωρητές ονομάτων Internet που δραστηριοποιούνται σήμερα στη χώρα μας.

    [02] Κοινωνία

    Θα υποβάλει μήνυση κατά του Γιώργου Σανιδά

    Εμμένει στους ισχυρισμούς της η Ηλία

    24/5/2005 9:44:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: NET - NET 105,8

    Σε επανάληψη των ισχυρισμών της, ότι δηλαδή δέχτηκε πιέσεις από δυο ανώτερους δικαστές του οποίους κατονόμασε για να προφυλακίσει τον ψυχίατρο Πέτρο Λυμπέρη, προχώρησε η πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία. Όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, σύντομα συνάδελφος της, η οποία επίσης αναμένεται να διωχθεί ως εμπλεκόμενη στο παραδικαστικό κύκλωμα, θα προβεί σε αποκαλύψεις, καθώς και εκείνη είχε δεχθεί τις ίδιες πιέσεις. Την ίδια ώρα, τα ερωτήματα για την οριστική απόλυση της Πρωτοδίκη Αννας Κοροβέση και του Ειρηνοδίκη Αθανάσιου Νομικού, θα συζητηθούν στις 9 Ιουνίου στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Στο μεταξύ, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προκειμένου να διερευνηθεί πώς διέρρευσαν στην Εφημερίδα "Το Βήμα" αποσπάσματα καταθέσεων μαρτύρων κατά τη διάρκεια της ποινικής έρευνας για το παραδικαστικό κύκλωμα.

    Απαντά με μήνυση κατά Σανιδά

    Νωρίτερα, ο συνήγορός της Αντωνίας Ηλία, Δημήτρης Μπάρδης, επιχείρησε να δώσει πολιτική χροιά στην όλη έρευνα για το παραδικαστικό κύκλωμα ενώ προανήγγειλε ότι θα υποβληθεί εκ μέρους της πελάτισσας του μήνυση κατά του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά για κατάχρηση εξουσίας στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείτο για το παραδικαστικό κύκλωμα.

    Όπως υποστήριξε, ο κ Σανιδάς έκανε με αντιδικονομικό τρόπο την ανάκριση της κας Ηλία.

    Επ' αυτού μάλιστα διαμαρτυρήθηκε και στον Εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Δημήτρη Λινό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μήνυση Μπάγια κατά της Ηλία

    Ποινικές διώξεις ζήτησε ο Άρειος Πάγος

    [03] Οικονομία

    Θετικές οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

    Στο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΣΕΒ

    24/5/2005 8:34:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Για τις εξελίξεις στην οικονομία και τα θέματα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, που θα γίνει την προσεχή Πέμπτη στο Μέγαρο Μουσικής ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος. Οι δύο άνδρες, που συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου συζήτησαν επίσης για τα αποτελέσματα του πρόσφατου ταξιδιού του κ. Κυριακόπουλου στην Ιαπωνία, στο πλαίσιο της ελληνικής κυβερνητικής και επιχειρηματικής αποστολής για την έκθεση EXPO, όπου συμμετέχει και η χώρα μας. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ εξέφρασε την πεποίθηση, ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είναι θετικές και τόνισε, ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να έχει στο εξής μία σημαντική περαιτέρω καλή πορεία. Σχετικά με τη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, δήλωσε, πως θα μιλήσουν για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων.

    Σχετικά Links: ΣΕΒ

    [04] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ένα στέμμα περιμένει

    24/5/2005 10:00:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το σίγουρο είναι πως το τρόπαιο του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει κόκκινο φόντο. Τώρα αν θα είναι ολοκληρωτικά κόκκινο ή θα έχει και μαύρο, υπομονή απέμειναν σχεδόν 24 ώρες. Η Κωνσταντινούπολη αύριο γιορτάζει και υποδέχεται τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μίλαν και την Λίβερπουλ να είναι οι δύο "μονομάχοι" στην αρένα. Και οι δύο ομάδες είναι σίγουρα από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Η Μίλαν μπορεί να υπερηφανεύεται πως έχει γευτεί την χαρά της κορυφής της Ευρώπης πιο πρόσφατα, όμως η Λίβερπουλ ακόμη και αν για πολλούς έχει χάσει λίγη από την αίγλη της, λόγω παλαιότητας των τίτλων της, απέδειξε φέτος πως μια σπίθα αρκεί για να ζωντανέψει ξανά η φλόγα του μεγαλείου της!

    Ένας αγώνας, μια χρονιά

    Τυπικά γηπεδούχοι είναι οι Άγγλοι και ο τελικός αυτός μοιάζει να έχει τον χαρακτήρα του, "υπέρ πάντων" αγώνα για τους "κόκκινους", αλλά να είναι και πολύ ιδιαίτερος. Η μοίρα βλέπετε τα έφερε έτσι που ακόμη και αν κατακτήσει το τρόπαιο δεν θα μπορεί καν να εξαργυρώσει το ουσιαστικό αντίκρισμα που είναι η συμμετοχή στην διοργάνωση της επόμενης περιόδου. Γεγονός που ακόμη και για λόγους γοήτρου κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη κατάκτησής του! Η πέμπτη θέση στην "Πρέμιερλγικ" σε περίπτωση που συνδυαστεί με έναν χαμένο τελικό, δεν αφήνει περιθώρια για την παραμικρή χαρά στην ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, γιατί το γνωστό σε τέτοιες περιπτώσεις, "του χρόνου" δεν ισχύει. Αντιθέτως το τρόπαιο έστω και αν δεν σημαίνει την αυτόματη συμμετοχή στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, θα ολοκληρώσει μια χρονιά με απόλυτη επιτυχία. Θα σφραγίσει την επιστροφή της Λίβερπουλ στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από μια 20ετία και θα ξορκίσει κάθε φάντασμα του τελικού του Χέιζελ, που μπορεί μέχρι και σήμερα να "σκιάζει" τις προσπάθειες των Άγγλων.

    Κλειδί η άμυνα

    Ο Μπενίτεθ πάντως είναι αισιόδοξος και τονίζει πως αν οι παίκτες του το πιστέψουν τότε μπορεί να το καταφέρουν! "Θα είναι μια μεγάλη στιγμή για μας και χρειάζεται να έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας", δήλωσε χαρακτηριστικά περί αυτού και συμπλήρωσε, "Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα απέναντι στη Μίλαν. Προκριθήκαμε αποκλεfίοντας πολύ μεγάλες ομάδες στο δρόμο για την Κωνσταντινούπολη και καλούμαστε να κάνουμε το ίδιο και στον τελικό". Ενώ συνέχισε λέγοντας, "Αν δούμε τις ομάδες που κερδίζουν τίτλους σε όλο τον κόσμο, το 70% αυτών δέχονται τα λιγότερα γκολ. Πάρτε για παράδειγμα την Premieship. Η Τσέλσι δέχτηκε τα λιγότερα τέρματα και κατέκτησε με διαφορά τον τίτλο, αν και η Αρσεναλ σημείωσε περισσότερα γκολ. Πάντα είναι ευκολότερο να αμύνεσαι από το να επιτίθεσαι".

    "Αντίο" πρωτάθλημα, "καλημέρα" Τσάμπιονς Λιγκ

    Από την άλλη πλευρά η Μίλαν θέλει απλώς να επαναλάβει τον τόσο πρόσφατο θρίαμβο του 2003. Εδώ δεν χωρούν λόγια για χαμένη αίγλη και περασμένα μεγαλεία. Το μεγαλείο των "Ροσονέρι" δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως έχει παρέλθει, ωστόσο η ομοιότητα με την αυριανή αντίπαλο έγκειται στο ότι και για τους Ιταλούς ο τίτλος είναι επιτακτική ανάγκη. Το "Σκουντέτο" χάθηκε και μαθηματικά την Κυριακή με την ισοπαλία με την Παλέρμο και μάλλον χάθηκε με δραματικό τρόπο, αφού από εκεί που η χρονιά έμοιαζε να φέρνει τους δύο σημαντικότερους τίτλους που μπορεί να φέρει, άφησε μόνο έναν και αυτός ίσως ο δυσκολότερος. Ο Αντσελότι βρίσκεται προ του επιτεύγματος να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο για τέταρτη φορά καθώς ήδη το έχει κατακτήσει δύο ως παίκτης και μία ακόμη ως προπονητής. Συνεπώς ξέρει τον τρόπο, οπότε δικαιούται να είναι αισιόδοξος στο ποσοστό που του αναλογεί.

    "Δεν φοβάμαι τους παίκτες μου"

    Έτσι τόνισε πως για το μόνο που αμφιβάλει είναι για το τελικό αποτέλεσμα, γιατί για τους παίκτες του είναι σίγουρος πως θα τά δώσουν όλα. "Δεν αμφιβάλλω για τους παίκτες μου, αλλά μόνο για το αποτέλεσμα", τόνισε ο Κάρλο Αντσελότι και συμπλήρωσε, "Είμαι σίγουρος πως οι παίκτες μου θα αποδώσουν καλά. Φτάσαμε σε έναν στόχο που είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν, να φτάσουμε στον τελικό. Η ομάδα βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και ελπίζουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι την Τετάρτη. Αρχίσαμε να σκεφτόμαστε το παιχνίδι αυτό μετά τον αγώνα μας με τη Λέτσε (15 Μαΐου), οπότε έχουμε στο μυαλό μας αυτό το ματς τις τελευταίες δέκα ημέρες. Σημασία έχει ο τρόπος που θα νικήσουμε. Είμαστε μια ομάδα που πρέπει να παίξει καλά για να κερδίσει. Αν πετυχαίναμε ένα γκολ στα πρώτα λεπτά θα αναγκάζαμε τη Λίβερπουλ να βγει στην επίθεση εγκαταλείποντας την αρχή της να παίζει κλειστά και να μη δίνει χώρο στον αντίπαλο

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επεισόδια στον Πειραιά, "τρέμουν" στο Ηράκλειο

    24/5/2005 10:22:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Επεισόδια σημειώθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, όταν οπαδοί του Παναθηναϊκού που επρόκειτο να ταξιδεύσουν για το Ηράκλειο συγκρούστηκαν με κάποιους του Ολυμπιακού. Για αρκετή ώρα υπήρξαν συμπλοκές, έπεσαν βόμβες μολότοφ και η κατάσταση εκτονώθηκε με την επέμβαση της αστυνομίας. Στη συνέχεια οι «πράσινοι» οπαδοί αναχώρησαν για την Κρήτη, ενώ έως τώρα δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Ωστόσο και στη Μεγαλόνησο το κλίμα μόνο ήπιο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο ΟΦΗ απέστειλε έγγραφο στην αστυνομία του Ηρακλείου ζητώντας αυξημένα μέτρα ασφαλείας, αίτημα που έγινε δεκτό. Το πρωί οι αρχές επιθεώρησαν το γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» και οργάνωσαν ολόκληρο σχέδιο δράσης για τον αυριανό (18:30) αγώνα. Ετσι, η αστυνομική παρουσία θα είναι έντονη από τη στιγμή που οι οπαδοί του Παναθηναϊκού συγκεντρωθούν για να μεταβούν στο γήπεδο. Θα υπάρχει φρούρηση στον περιβάλλοντα χώρο και μέσα στο γήπεδο όπου θα βρίσκονται πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ και άλλοι 100 ένστολοι αστυνομικοί. Οι «πράσινοι» δεν έχουν πάρει εισιτήρια, όπως άλλωστε σε όλους τους εκτός έδρας αγώνες της ομάδας από τον Ιανουάριο και μετά, όμως ο ΟΦΗ έχει εκχωρήσει τη Θύρα 1 στους οπαδούς των φιλοξενούμενων, που υπολογίζονται γύρω στους 1.500, ενώ στο γήπεδο αναμένονται συνολικά περίπου 5.000 φίλαθλοι.

    [06] Κοινωνία

    Εντείνονται οι έλεγχοι εν όψει καλοκαιριού

    Συνελήφθη γιατί οδηγούσε επί 17 ώρες

    24/5/2005 10:21:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Εντείνονται οι έλεγχοι της Τροχαίας, εν όψει της θερινής περιόδου στα τουριστικά λεωφορεία. Το βράδυ της Δευτέρας, άνδρες της Τροχαίας Ηρακλείου, συνέλαβαν στον εθνικό δρόμο Ηρακλείου Σητείας, στο ύψος των Γουβών, οδηγό τουριστικού λεωφορείου που ήταν στο τιμόνι επί δεκαεπτά ώρες. Όπως ανακοινώθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, ο συγκεκριμένος οδηγός που ταυτόχρονα ήταν και ιδιοκτήτης του οχήματος, είχε ξεκινήσει τα δρομολόγια στις πέντε παρά τέταρτο το πρωί ενώ όταν έγινε ο σχετικός έλεγχος ήταν ήδη δέκα παρά τέταρτο το βράδυ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 24 May 2005 - 20:51:11 UTC