Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός
  • [02] Στη Β' Εθνική ο Άρης
  • [03] Όλα τα παιδιά... στον Κήπο!
  • [04] Ρομπο-γιατροί εν δράσει
  • [05] Ανακλήθηκε το επίδομα
  • [06] Για την Υγεία
  • [07] Αγωνία για έγκυο και το μωρό της
  • [08] Μέτρα για το γάλα
  • [09] Ανακατέλαβαν το Κορασούφ
  • [10] Συνεχίζονται στον ΟΗΕ οι συναντήσεις για το Κυπριακό
  • [11] Με προσφυγή στον ΠΟΕ απειλεί η Κίνα
  • [12] Αύξηση του τουρισμού
  • [13] Πήραν αναβολή τα Σούπερ Μάρκετ
  • [14] Έδωσαν προθεσμία στον Κεντέρη
  • [15] Όλα θα γίνουν από τη νέα χρονιά
  • [16] Έκανε διάνα με Μπόμελ
  • [17] O Αϊλτον σκέφτεται "κόκκινα"
  • [18] "Έκλεισε" ο Βελνίνσκι
  • [19] Πήγε στους τέσσερις το Μαρούσι
  • [20] Χωρίς φιλάθλους ο Πανιώνιος
  • [21] "Πατρινός" ο Ρουμελιώτης
  • [22] Στην 8άδα της Σαγκάης τα κορίτσια μας
  • [23] Θεαματική "βουτιά " στο κασέ της Τζόουνς
  • [24] DJ Spooky στο Ηρώδειο
  • [25] Πρόληψη με βιταμίνη Ε
  • [26] Τα "εσπάσαν" ΠΑΟΚ-Θεοδωρίδης
  • [27] Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη

    [01] Πολιτική

    Την Παρασκευή η συνάντηση με Μπους

    Στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός

    19/5/2005 6:10:00 μμ

    Τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, το Σκοπιανό, αλλά και η περαιτέρω βελτίωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων θα αποτελέσουν την ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει ο Πρωθυπουργός με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους, την Παρασκευή, στο Λευκό Οίκο. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο που ο Αμερικανός Πρόεδρος υποδέχεται στο οβάλ γραφείο τον Έλληνα πρωθυπουργό. Η Αθήνα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επίσκεψη Καραμανλή, καθώς εκτιμάται ότι τα αποτελέσματα της θα αναβαθμίσουν περισσότερο τη διεθνή θέση της χώρας. Το Σάββατο ο πρωθυπουργός θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Ταφτς από όπου και αποφοίτησε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επαφές Καραμανλή

    [02] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στη Β' Εθνική ο Άρης

    19/5/2005 6:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/5/2005 7:45:40 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στη Β΄Εθνική οδηγείται ο Άρης, μετά την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο "Κλέανθης Βικελίδης" στον αγώνα με τον Ηρακλή, που είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα. Όπως αποφάσισε το πρωτοβάθμιο όργανο της ΕΠΑΕ, ο αγώνας κατοχυρώνεται υπέρ του Ηρακλή με 2-0, η ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης τιμωρείται με αφαίρεση τριών βαθμών, πρόστιμο 100.000 ευρώ και θα δώσει έξι παιχνίδια στο γήπεδό του κεκλεισμένων των θυρών. Το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Η ποινή πάντως είναι εφέσιμη. Ο Άρης θα ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά του αύριο το πρωί και αφού πρώτα πάρει στα χέρια του, εγγράφως και επισήμως την απόφαση. Δύσκολα πάντως θα αλλάξει κάτι.

    Η υπερασπιστική γραμμή

    Νωρίτερα στην ακροαματική διαδικασία παρέμβαση κατά του Αρη (εκτός του Ηρακλή) έκανε και η ΠΑΕ Απόλλωνας Καλαμαριάς, ως έχουσα έννομο συμφέρον. Όπως υποστήριξε ο νομικός εκπρόσωπος των "Ποντίων", ο αγώνας δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να συνεχιστεί αφού έτσι όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση, οι παίκτες του Ηρακλή δέχονταν μεγάλη ψυχολογική πίεση.

    "Παρών" στην αίθουσα ήταν και ο Τάσος Κατσαμπής, που εμφανίστηκε φορώντας κολάρο. Ερωτηθείς για το τι συνέβη τη στιγμή του τραυματισμού του, ο αμυντικός του Ηρακλή απάντησε: "Τη στιγμή που δέχθηκα το χτύπημα σκοτείνιασαν όλα. Φοβήθηκα ότι θα σταματήσω την καριέρα μου. Είμαι στα γήπεδα τόσα χρόνια, αλλά ποτέ δεν έχω δεχθεί τέτοιο χτύπημα".

    Υπενθυμίζεται ότι Κατσαμπής και Αμπάρης μεταφέρθηκαν το βράδυ της Κυριακής τραυματισμένοι στο "Ιπποκράτειο" νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όταν χτυπήθηκαν στη διάρκεια της "εισβολής" των οπαδών μετά την επίτευξη του γκολ από τον Αρη.

    Όσον αφορά στη γραμμή υπεράσπισης του Αρη, οι νομικοί εκπρόσωποι της ομάδας επικαλέστηκαν την διακοπή της αναμέτρησης ΑΕΚ-Ολυμπιακός στη Νέα Σμύρνη, πριν από δύο χρόνια, που και τότε είχαν σημειωθεί εκτεταμένα επεισόδια, αλλά παρά τη μεγάλη καθυστέρηση το παιχνίδι τελείωσε κανονικά.

    Επίσης η υπερασπιστική γραμμή εστίασε στην αριθμητική ανεπάρκεια των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν επιφορτισμένες με την κάλυψη του αγώνα,

    Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Χαράλαμπος Σκόρδας, το προχώρησε ακόμη περισσότερο, κάνοντας λόγο για διαπλεκόμενα συμφέροντα, που ενεργούν για να ρίξουν τον Άρη στην Β Εθνική:

    "Από τη διαπλοκή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Αρης ήταν το πιο εύκολο θύμα. Εύκολα θα μπορούσε κάποιος να φορέσει κίτρινη μπλούζα και να προκαλέσει επεισόδια. Την τελευταία αγωνιστική υπήρχε δόλος στα περισσότερα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Όλοι θέλουν να ρίξουν τον Αρη", τόνισε.

    Στα όσα υποστήριξε, ο κ. Σκόρδας ο αθλητικός δικαστής παρατήρησε ότι υπεύθυνη για τη διανομή των εισιτηρίων είναι η ΠΑΕ Αρης, για να αντιτείνει ο κ. Σκόρδας: "Εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε που καταλήγουν τα εισιτήρια. Δεν σας εκπλήσσει το ότι η είσοδος των φιλάθλων έγινε όταν πετύχαμε το γκολ; Αυτό είναι αστείο. Προσωπικά, έφαγα ξύλο για να τους βγάλω έξω".

    Πάντως, ένα σημείο που θα μπορούσε να αποδειχθεί καθοριστικό ήταν η κατάθεση του παρατηρητή στον συγκεκριμένο αγώνα, Αργύρη Βούλγαρη, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι ο διαιτητής Θανάσης Μπριάκος θα μπορούσε να συνεχίσει το παιχνίδι μετά την εκκένωση του γηπέδου.

    Η ΠΑΕ Αρης ζήτησε τη συνέχεια του παιχνιδιού και τιμωρία της έδρας αλλά όχι της ομάδας, ενώ η ΠΑΕ Ηρακλής που επίσης απολογήθηκε για ενέργειες των οπαδών της (ρίψη αντικειμένων) ζήτησε με τη σειρά της να μην υπάρξει τιμωρία της έδρας, αφού -όπως υποστηρίχθηκε- αυτό θα συνιστά αλλοίωση του πρωταθλήματος.

    [03] Ζωής ...σΤάσεις

    Γνωρίστε την Αθήνα που ανθίζει

    Όλα τα παιδιά... στον Κήπο!

    19/5/2005 3:54:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να απολαύσουν τις ομορφιές του Εθνικού Κήπου, θα χουν αυτό το Σαββατοκύριακο, τα παιδάκια στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα διήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος της Αθήνας, με ένα πρόγραμμα πλούσιο σε δραστηριότητες και δράσεις που αναμένεται να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. Στο ονειρεμένο φυσικό σκηνικό του Εθνικού Κήπου, η Kοκκινοσκουφίτσα, ο Kακός Λύκος, η Nεράιδα του Δάσους, ο Aρλεκίνος και πολλοί άλλοι αγαπημένοι παιδικοί ήρωες θα ζωντανεύσουν για να παίξουν μαζί με τα παιδιά και όσους αισθάνονται ακόμα παιδιά.

    Ανοιξιάτικη γιορτή

    Οι εκπλήξεις του Δήμου Αθηναίων δεν σταματούν εδώ.

    Τα παιδιά θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραστάσεις κουκλοθέατρου και θεάτρου σκιών και να αφήσουν τη φαντασία τους να μεγαλουργήσει στα καλλιτεχνικά εργαστήρια, φτιάχνοντας χειροτεχνίες, με αποκλειστικά φυσικά υλικά.

    Θα μπορούν ακόμα, να παρακολουθήσουν μαθήματα οδικής ασφάλειας, παρέα με τον Πρόδρομο, τη μασκότ οδικής αγωγής της Vodafone και να μάθουν τρόπους για να φροντίζουν τα φυτά τους.

    Την ώρα που οι μικροί εξερευνητές θα παίζουν στον Εθνικό Κήπο, οι γονείς θα μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα ανθοδετικής από επαγγελματίες του χώρου.

    [04] Τεχνολογία

    Ο "Δρ. Ρόμπι" και η "Αδερφή Μαίρη"

    Ρομπο-γιατροί εν δράσει

    19/5/2005 2:56:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: Reuters

    Ένα αχτύπητο μεταλλικό δίδυμο έπιασε χθες δουλειά στο νοσοκομείο St Marys του Λονδίνου. Πρόκειται για τον "Δρ. Ρόμπι" το ρομπότ και την εξίσου μηχανική "Αδερφή Μαίρη". Όχι, δεν κάνουν ενέσεις, ούτε αλλάζουν σεντόνια, παρά φροντίζουν για την επικοινωνία των ασθενών με τους γιατρούς, είτε οι τελευταίοι βρίσκονται σε άλλη πτέρυγα του νοσοκομείου, είτε στην άλλη άκρη του κόσμου.

    Η ρομποτική φροντίδα αποτελεί την πλέον προηγμένη έκφραση της τηλε-ιατρικής και κάθε άλλο παρά "απρόσωπη" είναι. Η ευθύνη των ιατρικών διαγνώσεων, των συμβουλών και των λόγων παρηγοριάς πέφτει πάνω στους ανοξείδωτους "ώμους" των ρομπότ, όπου βρίσκεται τοποθετημένη μια οθόνη. Μέσω της οθόνης οι γιατροί μπορούν να λάβουν στοιχεία για την περίπτωση που εξετάζουν, να συνομιλήσουν με τους αρρώστους, ενώ με τη χρήση ενός joystick ελέγχουν πλήρως την κίνηση του ηλεκτρονικού βοηθού τους. Κι όλα αυτά την ώρα που σε ένα άλλο λονδρέζικο νοσοκομείο στο Guys, λάμβανε χώρα η πρώτη μεταμόσχευση νεφρού από χειρουργικό ρομπότ.

    Είναι γεγονός λοιπόν η επέλαση των ρομπότ στο χώρο της υγείας; Όχι σε καμία περίπτωση τα ρομπότ δεν θα αντικαταστήσουν τους γιατρούς στις εφημερίες. Ζητούμενο είναι η λύση στο πρόβλημα της φυσικής παρουσίας, καθώς είναι συχνό το φαινόμενο να είναι απαραίτητη η συνδρομή έμπειρων γιατρών σε πολλά μέρη ταυτοχρόνως, εξηγούν οι γιατροί του St Marys. Η προσφορά των ρομπότ δοκιμάζεται στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος Remote Presence Robots, το οποίο ανοίγει νέους ορίζοντες στον τομέα της τηλε-ιατρικής έρευνας και προωθεί την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη φροντίδα των ασθενών.

    [05] Πολιτική

    Ομόφωνα δεκτή η εισήγηση

    Ανακλήθηκε το επίδομα

    19/5/2005 2:24:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ομόφωνα έγινε δεκτή από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής η εισήγηση της προέδρου του σώματος για ανάκληση της απόφασης για το επίδομα των 3.300 ευρώ σε πρώην βουλευτές, που δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν ή δεν έθεσαν υποψηφιότητα λόγω ασυμβίβαστου. Η κ. Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη κάλεσε τους εκπροσώπους των κομμάτων, "όλα τα θέματα να εξεταστούν εξ υπ αρχής". Πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Απόστολου Σταύρου, ο πρωθυπουργός έδωσε σαφείς εντολές για οριστικό κλείσιμο του θέματος, που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ενώ τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΝ είχαν ζητήσει την άμεση ανάκληση του.

    [06] Πολιτική

    Ικανοποιημένος ο Πρωθυπουργός

    Για την Υγεία

    19/5/2005 12:22:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/5/2005 6:18:47 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Την ικανοποίηση του για την πορεία του κυβερνητικού έργου στον τομέα της Υγείας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του το πρωί στο Υπουργείο Υγείας. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας, όπου επί 2,5 ώρες άκουσε προσεκτικά το Νικήτα Κακλαμάνη και τους υφυπουργούς να του εξηγούν τι έχει γίνει το τελευταίο χρόνο στο Υπουργείο, το οποίο διοικούν. Παρά την ικανοποίηση του από την ενημέρωση ο Πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι, πρέπει να γίνουν αρκετά πράγματα ακόμα και αναγνώρισε ότι, το Υπουργείο Υγείας απαιτεί συνεχή και διαρκή δουλειά, προκειμένου να παρέχει στους πολίτες τις υπηρεσίες, που δικαιούνται. Ο κ. Καραμανλής δεσμεύθηκε ότι, θα ασχοληθεί ο ίδιος προσωπικά με το θέμα των προσλήψεων στον τομέα της Υγείας καθώς και για την ενίσχυση του τομέα ψυχικής υγείας προκείμενου να υλοποιηθεί το μεγαλόπνοο πρόγραμμα για την αποασυλοποίηση των ασθενών. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα οχτώ νομοσχέδια, που κατατέθηκαν ή αναμένεται να κατατεθούν από το Υπουργείο Υγείας, ενώ τόνισε ότι, μετά την επιτυχία του νέου συστήματος εφημερίων στην Αττική, που βοήθησε σημαντικά στην πιο εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων, θα αρχίσει να εφαρμόζεται και στη Θεσσαλονίκη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, "τα ράντζα σύντομα θα είναι εικόνα του παρελθόντος σε όλη τη χώρα".

    Προσωπική δέσμευση

    Ο Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι, τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να επιλυθεί το μεγάλο ζήτημα της έλλειψης κρεβατιών εντατικής θεραπείας είναι στη σωστή κατεύθυνση. Η ενοικίαση κρεβατιών από ιδιωτικά νοσοκομεία αλλά και η αξιοποίηση 120 κλινών εντατικής, θα είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου, όπως άφησε να εννοηθεί.

    Ιδιαίτερα έμφαση και επιπλέον κονδύλια θα δοθούν, όπως προέκυψε από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη προσωπικού, αλλά και για τον τομέα της ψυχικής υγείας.

    Ο κ. Καραμανλής ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε ότι η υγεία είναι ένα αγαθό, που οι πολίτες οφείλουν να έχουν, καθώς πληρώνουν γι αυτό και το Κράτος έχει υποχρέωση να τους παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και δεσμεύτηκε για την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες Υγείας, τονίζοντας ότι, αμετακίνητος στόχος της Κυβέρνησης είναι ένα σύστημα υγείας υπό συνθήκες αξιοκρατίας και διαφάνειας με σεβασμό στον πολίτη. "Στο χώρο της Υγείας καθημερινά δοκιμάζεται και κρίνεται η αποτελεσματικότητα του Κράτους", κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

    [07] Κοινωνία

    Πήρε βορικό οξύ, αντί για γλυκόζη

    Αγωνία για έγκυο και το μωρό της

    19/5/2005 5:08:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Μάχη για να κρατήσουν στη ζωή μία νεαρή γυναίκα και το μωρό που κυοφορεί στον έκτο μήνα, δίνουν οι γιατροί του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας Πατρών. Η γυναίκα, χρειάστηκε να πάρει γλυκόζη, ο φαρμακοποιός όμως, προφανώς από λάθος, της έδωσε βορικό οξύ. Η έγκυος υπέστη δηλητηρίαση και αρχικά εισήχθη κατεπειγόντως στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί το συντομότερο δυνατό στο νοσοκομείο Πατρών. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, το επόμενο 48ωρο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο τόσο για τη γυναίκα όσο και το μωρό.

    [08] Κοινωνία

    Μέτρα για το γάλα

    19/5/2005 3:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/5/2005 4:03:16 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Μέτρα για να μειωθεί η τιμή διάθεσης στην αγορά του φρέσκου γάλακτος, προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων στον κλάδο, αποφασίστηκε επίσης να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, ώστε να αποτραπούν φαινόμενα νοθείας των γαλακτοκομικών προϊόντων. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γ. Παπαθανασίου, θα υπάρξουν αντίστοιχες συναντήσεις και για άλλα αγροτικά προϊόντα.

    Αυστηροί έλεγχοι για ελληνοποιήσεις

    Σε ό,τι αφορά στη διαμόρφωση των τιμών των γαλακτοκομικών, το θέμα ερευνά η Επιτροπή Ανταγωνισμού και σύντομα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

    Ο κ. Παπαθανασίου ανέφερε γίνονται συζητήσεις για την επιμήκυνση της ημερομηνίας λήξης της κατανάλωσης του γάλακτος, ενώ στόχος είναι να εφαρμόζεται ο νόμος για να αποφεύγονται τυχόν "ελληνοποιήσεις" και να υπάρχει σωστή επισήμανση στα προϊόντα.

    Όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν ότι το νωπό παστεριωμένο γάλα παρασκευάζεται από ελληνικό γάλα, αλλά στα υπόλοιπα προϊόντα γίνονται εισαγωγές 150.000 τόνων γάλακτος σε συμπυκνωμένη μορφή, το οποίο χρησιμοποιείται σε τυριά, γιαούρτια και άλλα προϊόντα του κλάδου, εκ των οποίων ορισμένα πωλούνται ως ελληνικά.

    Σε ό,τι αφορά το φρέσκο γάλα, τονίστηκε ότι η εγχώρια παραγωγή φτάνει τους 700.000 τόνους, εκ των οποίων οι 600.000 διατίθενται προς πόση.

    Αναφερόμενος στο ζήτημα των τιμών, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανικών Τροφίμων, Δ. Δασκαλόπουλος, υπογράμμισε ότι αν υπάρχει δυνατότητα μείωσης των τιμών, αυτή προέρχεται μόνο από τον ανταγωνισμό, ενώ δίνοντας τιμολογιακά στοιχεία, ανέφερε ότι, σε μέσα επίπεδα, η τιμή του γάλακτος στην Ελλάδα είναι ακριβότερη κατά 12% από ό,τι στην Ευρώπη, αλλά η τιμή παραγωγού στην Ελλάδα είναι 36 σεντς το λίτρο, ενώ η τιμή παραγωγού στην ΕΕ είναι κάτω από 31 σεντς.

    Επίσης, τόνισε ότι την τελευταία εξαετία οι πραγματικές τιμές του γάλακτος έχουν μειωθεί, καθότι οι αυξήσεις ήταν χαμηλότερες του πληθωρισμού και αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

    Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδιας Αγροτικών Συλλότων Ελλάδας, Γ. Γονιωτάκης ζήτησε να παταχθούν τα φαινόμενα νοθείας, να προστατευτούν παραγωγοί και καταναλωτές και να μειωθεί η ψαλίδα μεταξύ τιμών παραγωγού και καταναλωτή, που σήμερα διαμορφώνονται σε 0,32 - 0,38 ευρώ το λίτρο (η τιμή παραγωγού), ενώ η τιμή καταναλωτή είναι 1,15 - 1,40 ευρώ το λίτρο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Περί γάλακτος ο λόγος

    [09] Κόσμος

    Επανήλθαν στην πόλη οι τοπικές αρχές

    Ανακατέλαβαν το Κορασούφ

    19/5/2005 2:45:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τον έλεγχο της πόλης Κορασούφ στα σύνορα με το Κιργιστάν επανέκτησαν σήμερα οι ουζμπεκικές δυνάμεις, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Μετά την αιματηρή εξέγερση, την Παρασκευή, στην πόλη Αντιτζάν στο ανατολικό Ουζμπεκιστάν, υποστηρικτές της αντιπολίτευσης έβαλαν φωτιά σε κρατικά κτίρια στο Καρασούφ με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν την πόλη οι τοπικές αρχές, η αστυνομία και οι συνοριακοί φύλακες. Σήμερα το πρωί, οι συνοριακοί φύλακες και οι αστυνομικοί επανήλθαν στις θέσεις τους, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του πρακτορείου. Κάτοικοι της πόλης δήλωσαν, πως τρεις ή τέσσερις ηγέτες της εξέγερσης συνελήφθησαν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διεθνής αποστολή στο Αντιτζάν

    Σε τεντωμένο σχοινί το Ουζμπεκιστάν

    Απέκλεισαν και το Κορασούφ

    [10] Κόσμος

    Σήμερα η 4η συνάντηση

    Συνεχίζονται στον ΟΗΕ οι συναντήσεις για το Κυπριακό

    19/5/2005 1:49:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Στις 5 σήμερα το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί η

    τέταρτη συνάντηση στην έδρα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, μεταξύ του αναπληρωτή γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, αρμόδιου για Πολιτικές Υποθέσεις σερ Κίραν Πρέντεργκαστ και του διπλωματικού συμβούλου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσου Τζιωνή. Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος του γ.γ. ο κ. Πρέντεργκαστ θα συνταξιοδοτηθεί στο τέλος Ιουνίου, αλλά φαίνεται ότι, τελικά θα πραγματοποιήσει την περιοδεία του σε Αθήνα, Άγκυρα και Λευκωσία προς τα τέλη Μαΐου. Η χθεσινοβραδινή συνάντηση διήρκεσε μία ώρα και δέκα λεπτά. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της γραμματείας του διεθνούς Οργανισμού "οι συζητήσεις επί της ουσίας θα συνεχιστούν την Πέμπτη και την Παρασκευή". Στην κυπριακή αντιπροσωπεία, εκτός από τον κ. Τζιωνή, συμμετέχουν ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου και η σύμβουλος του Κύπριου Προέδρου, ειδική για συνταγματικά θέματα, Κλερ Πάλι.

    Δεν επηρεάζεται η διαδικασία

    Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου δήλωσε ότι, η αφυπηρέτηση του βοηθού γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Σερ Κίραν Πρέντερκαστ δε θα επηρεάσει τη διαδικασία των διαβουλεύσεων για έναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό, λέγοντας ότι, ο κ. Πρέντεργκαστ δεν είναι ειδικός αντιπρόσωπος του κ. Ανάν για το Κυπριακό.

    Παρατήρησε, ακόμα, πως διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό δεν έχουν αρχίσει και πρόσθεσε ότι, προφανώς κάποιος άλλος θα συνεχίσει, αφού ο κ. Πρέντεργκαστ εργαστεί για τον καθορισμό του διαδικαστικού πλαισίου. Ο κ. Ιακώβου ανέφερε επίσης ότι, η κυπριακή Κυβέρνηση δεν έχει καμιά πληροφόρηση σχετικά με το ποιος θα αναλάβει αυτή τη διαδικασία. Ο σερ Κίραν Πρέντεργκαστ έχει ζητήσει να αφυπηρετήσει και θα αποχωρήσει από τη θέση του με προαφυπηρετική άδεια σε μερικούς μήνες.

    Ο κ. Ιακώβου δήλωσε ότι, στόχος των διαβουλεύσεων της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Νέα Υόρκη είναι να καθοριστεί το διαπραγματευτικό πλαίσιο και η διαπραγματευτική μεθοδολογία ενός νέου διαλόγου για το Κυπριακό, που θα φέρει αποτελέσματα.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις ύστερα από συνάντηση με τον Λετονό ομόλογό του Άρτις Πάμπρικς, ο κ. Ιακώβου είπε ότι, οι διαπραγματεύσεις στη Νέα Υόρκη είναι εμπιστευτικές και τηρείται η συμφωνία με τα Ηνωμένα Έθνη να μην δίνονται πληροφορίες. Οι διαβουλεύσεις, πρόσθεσε, θα γίνουν τουλάχιστον σε δύο μέρη: στη Νέα Υόρκη και στη Λευκωσία με την επίσκεψη του Κίραν Πρέντερκαστ, στο πλαίσιο περιοδείας του σε Λευκωσία, Αθήνα και Αγκυρα.

    [11] Οικονομία

    Μέτρα από Ε.Ε. - ΗΠΑ

    Με προσφυγή στον ΠΟΕ απειλεί η Κίνα

    19/5/2005 6:10:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ 105,8

    Την πλήρη αντίθεσή του στα μέτρα των ΗΠΑ και της Ε.Ε. για τον περιορισμό των εισαγωγών κινεζικών υφαντουργικών προϊόντων εξέφρασε την Πέμπτη το Πεκίνο. "Η κυβέρνηση διατηρεί το δικαίωμα της προσφυγής στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου", απείλησε ο Τσονγκ Κουάν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου. Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος, Ζακ Σιράκ, κρίνει ανεπαρκή τα σχετικά μέτρα που ελήφθησαν από την Ε.Ε. Μέτρα για την προστασία των επιχειρήσεων που πλήττονται από τις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, επεξεργάζεται και το ελληνικό υπουργείο Οικονομίας. Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη στο υπουργείο με τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων κλάδων, αποφασίστηκε η προετοιμασία προγράμματος για τη δημιουργία αποθεματικού, χρηματοδοτούμενου από τα κοινοτικά ταμεία, που θα δοθεί προς έγκριση στην Κομισιόν. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις αυτές - κυρίως της κλωστοϋφαντουργίας - θα συμπληρώσουν σχετικό ερωτηματολόγιο στο οποίο θα αποτυπώνεται η ζημία που υφίστανται.

    Νέες ποσοστώσεις

    Τα μέτρα της Ε.Ε. είναι "σημαντικά, αλλά όχι επαρκή μέχρι στιγμής", τόνισε σε συνέντευξή του ο Ζακ Σιράκ, σημειώνοντας ότι οι συγκεκριμένες εισαγωγές απειλούν "να νεκρώσουν τις δραστηριότητες ενός σημαντικού αριθμού εργατών" στην Ευρώπη.

    Την Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έκτακτη διαδικασία που ανοίγει το δρόμο σε νέες ποσοστώσεις για τα μακό μπλουζάκια και τα λινά που προέρχονται από την Κίνα.

    Η Επιτροπή δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επεκτείνει τα μέτρα αυτά σε άλλες κατηγορίες κινεζικών υφαντουργικών προϊόντων, εάν οι κινεζικές αρχές δεν επιδείξουν "μετριοπάθεια".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μέτρα των ΗΠΑ για τα "κινέζικα"

    Κόντρα για τα "κινέζικα"

    Μέτρα της Κομισιόν για τα "κινέζικα"

    [12] Οικονομία

    Αύξηση 7% από ΗΠΑ, Άπω Ανατολή και Ευρώπη

    Αύξηση του τουρισμού

    19/5/2005 4:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/5/2005 5:21:23 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση του φετινού καλοκαιριού, σύμφωνα με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παρουσίασε τις εκτιμήσεις των γραφείων του ΕΟΤ του εξωτερικού για την αύξηση της κίνησης. Συγκεκριμένα, ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για αύξηση της τάξης του 7% τουριστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις χώρες της Άπω Ανατολής και της Ευρώπης, καθώς και για αύξηση κατά 40% των πτήσεων τσάρτερ από το εξωτερικό και υπερδιπλασιασμό των κρατήσεων για κρουαζιέρες. Ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, ο υπουργός απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση σε όσους επιχειρήσουν παρανομίες, υπογραμμίζοντας ότι όσοι τις επιχειρήσουν, η επιχείρησή τους θα κλείσει, προαναγγέλλοντας και την έναρξη αυστηρών ελέγχων.

    Σταθεροποιήση και ανάκαμψη

    Όπως σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, έχει πλέον επιτευχθεί η σταθεροποίηση του ελληνικού τουρισμού, ενώ, τα χρόνια που ακολουθούν, θα είναι χρόνια ανάκαμψης και μεγέθυνσης, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί το υπουργείο.

    Μάλιστα, εκτίμησε ότι το 2006 θα φανούν τα πρώτα απτά αποτελέσματά της.

    Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή αφίξεων εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν οι ΗΠΑ, με αύξηση 40% σε σχέση με το 2004.

    Σε υψηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθεί και η αγορά της Ισπανίας (αύξηση 25-28%), της Αυστραλίας (αύξηση 25%), καθώς και του Καναδά (αύξηση 18%).

    Η καλή εικόνα που παρουσιάζεται από τις εκτιμήσεις των γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού, ενισχύεται και από τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης του αεροδρομίου "Ελ. Βενιζέλος" την περίοδο του Πάσχα, όπου αποτυπώνεται αύξηση 13% της επιβατικής κίνησης συγκριτικά με το Πάσχα του 2004.

    Οι πτήσεις τσάρτερ αυξήθηκαν κατά 79% και οι πτήσεις εσωτερικού κατά 6%. Η αύξηση του αριθμού των επιβατών του εξωτερικού ανέρχεται σε 17% και σε απόλυτα νούμερα μεταφράζεται σε 506.577 επιβάτες.

    Νομοσχέδιο για ιαματικό τουρισμό - αγροτουρισμό

    Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι προχωρά η ποιοτική αναβάθμιση των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό, και ο ο συνολικός αριθμός τους θα ανέλθει στο άμεσο μέλλον στα 49 από 23 που είναι σήμερα.

    Αναφερόμενος στην εξέλιξη της διαφημιστικής καμπάνιας, ο υπουργός υπογράμμισε ότι έως σήμερα έχουν διατεθεί 26 εκατ. ευρώ, ενώ για πρώτη φορά ολοκληρώθηκαν και οι διαδικασίες για την καμπάνια του 2006.

    Έμφαση δίδεται και στην προσέλκυση ξένων κινηματογραφικών εταιριών για γυρίσματα στην Ελλάδα, προαναγγέλλοντας τη σύσταση Κινηματογραφικής Επιτροπής σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού.

    Όσον αφορά τα γραφεία τουριστικής πληροφόρησης του κοινού, αυτά θα υπάρχουν σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς καθώς και στις έδρες των νομών.

    Το νέο στοιχείο είναι η αξιοποίηση των ΚΕΠ, τα οποία και αυτά θα συστρατευτούν στην διαδικασία ενημέρωσης των τουριστών.

    Άλλη πρωτοβουλία του υπουργείου αφορά τη συγκρότηση ομάδας "Εθελοντών του Τουρισμού", οι οποίοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

    Σε ερώτηση πόσες ξένες τουριστικές επενδύσεις υλοποιούνται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι ήδη "τρέχουν" τρεις με τέσσερις επενδύσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ η κάθε μία περίπου.

    Σημειώνεται ότι, την επόμενη εβδομάδα, ξεκινά και η απευθείας αεροπορική σύνδεση Κατάρ-Αθήνας, ενώ, αυτές τις ημέρες, κατατίθεται και το νομοσχέδιο για τον αγροτουρισμό και για τον ιαματικό τουρισμό.

    Σχετικά Links: Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

    [13] Οικονομία

    Για το θέμα των προστίμων

    Πήραν αναβολή τα Σούπερ Μάρκετ

    19/5/2005 3:11:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Για τις 3 Ιουνίου, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με θέμα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στο ΣΕΣΜΕ και επτά αλυσίδες σούπερ μάρκετ για την πρακτική εναρμονισμένων τιμών. Οι επιχειρηματίες πήραν την αναβολή, μετά την προσφυγή στο εφετείο, από το οποίο ζήτησαν να γνωμοδοτήσει για το αν ορθώς επεβλήθη πρόστιμο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Το Εφετείο, αναμένεται να εκδώσει την απόφαση του μέχρι τις 30 Μαϊου, γεγονός που σημαίνει ότι μέχρι τότε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, δεν μπορεί να εκδώσει τη δική της απόφαση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Λυπητερή" για επτά

    [14] Αθλητισμός

    Έδωσαν προθεσμία στον Κεντέρη

    19/5/2005 1:37:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τις προσεχείς μέρες αναμένεται να καθοριστεί το νέο ραντεβού του Κώστα Κεντέρη με τη δικαιοσύνη, καθώς χθες ο Ολυμπιονίκης μας μετά από αίτημα που υπέβαλε τηλεφωνικά από τον συνήγορο του αθλητή, έλαβε προθεσμία από την 11η τακτική ανακρίτρια για να απολογηθεί. Οι κατηγόριες που βαραίνουν τον αθλητή είναι η παρακώλυση ελέγχου ντόπινγκ, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος και αφορούν τα γεγονότα της 12ης Αυγούστου. Τις ίδιες κατηγορίες με τον Κεντέρη αντιμετωπίζει και η Κατερίνα Θάνου, που έχει κληθεί να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας την ερχόμενη Τετάρτη. Αντίθετα ο πρώην προπονητής των Κεντέρη Θάνου, Χρήστος Τζέκος κατηγορείται για παραβάσεις του νόμου περί απαγορευμένων ουσιών.

    [15] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Όλα θα γίνουν από τη νέα χρονιά

    19/5/2005 5:57:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Αν και λίγο απογοητευμένος που δεν κατάφερε να πάρει κάποιο τίτλο και τη χρονιά που τελειώνει, δύο χρόνια χωρίς να αποκτήσει κάτι, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ πιστεύει ότι η "βασίλισσα" θα επιστρέψει σύντομα στο δρόμο των επιτυχιών, με τον Βαντερλέι Λουξεμπούργκο στον πάγκο της. "Δεν είμαι συνηθισμένος στο να μην κατακτώ τρόπαια", τόνισε ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας ο οποίος τόνισε πως μπορεί τα δύο χρόνια να είναι πολλά, και "για αυτό είμαι απόλυτα χαρούμενος που αποτελώ μέρος αυτής της ομάδας, αλλά θέλω να κατακτήσω τίτλους". Στη συνέχεια, ο Μπεκς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή της Ρεάλ, Λουξεμπούργκο, πλέκοντας του το εγκώμιο και τονίζοντας το μεγάλο ρόλο που έπαιξε για τη βελτίωση της απόδοσής του. "Ο Λουξεμπούργκο είναι ο προπονητής που κατάλαβε καλύτερα απ΄ όλους σε ποια θέση θα πρέπει να αγωνίζομαι. Αισθάνομαι πιο άνετα στη δεξιά πλευρά απ΄ ότι στον άξονα, αν και χαίρομαι να παίζω όπου μου ζητηθεί. Μου αρέσει ο Λουξεμπούργκο σαν προπονητής και σαν άνθρωπος

    [16] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Έκανε διάνα με Μπόμελ

    19/5/2005 5:50:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Και με τη βούλα πλέον, ο Μαρκ φαν Μπόμελ είναι και θα είναι παίκτης της Μπαρτσελόνα. Ο πρώην παίκτης της Αϊντχόβεν, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον σύλλογο της Καταλονίας και ο Ράικαρντ δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από την απόκτηση του. "Είναι ένας παίκτης κορυφαίας κλάσης, που διαθέτει τη νοοτροπία του νικητή", είπε ο Ολλανδός τεχνικός των μπλαουγκράνα, λέγοντας ήταν και η καταλληλότερη στιγμή για να το "πάρει". "Είναι ένας μέσος με τη νοοτροπία του νικητή και κάποιος, ο οποίος θα κάνει τα πάντα, προκειμένου η ομάδα του να κερδίσει ένα παιχνίδι. Προωθείται στην επίθεση και σημειώνει γκολ, αλλά είναι επίσης ένας ομαδικός παίκτης και θα είναι πολύ ευπρόσδεκτος εδώ".

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    O Αϊλτον σκέφτεται "κόκκινα"

    19/5/2005 4:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/5/2005 5:49:42 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Θετικός στο να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, δήλωσε ο Βραζιλιάνος άσος της Σάλκε Αϊλτον. Σε συνέντευξή του στο γερμανικό αθλητικό περιοδικό "Kicker" και αναδημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η γαλλική εφημερίδα "L Equipe", απατώντας σε σχετική ερώτηση χαρακτήρισε ως "πολύ ενδιαφέρουσα" μια ενδεχόμενη συνεργασία του με την ομάδα του Πειραιά, ενώ δήλωσε κουρασμένος από την κατάσταση που επικρατεί στο γερμανικό ποδόσφαιρο, αλλά και στην ομάδα του, καθώς ο Τόμας Σάαφ δεν το χρησιμοποιεί και πολύ.

    "Ανοίγει παράθυρο"

    Στην ουσία ο Βραζιλιάνος επιθετικός "ανοίγει παράθυρο", προς την διοίκηση του Ολυμπιακού, ώστε να του υποβάλλει επίσημη πρόταση συνεργασίας, αφού φέρεται έντονα δυσαρεστημένος από την στάση του προπονητή του, που δεν τον ξεκινάει στην αρχική ενδεκάδα.

    Οι "ερυθρόλευκοι", είχαν ενδιαφερθεί και παλαιότερα για τον άσο της Σάλκε, όταν αυτός έπαιζε στην Βέρντερ Βέρμης. Το πρόβλημα που θα πρέπει να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός, είναι το συμβόλαιο που δένει τον 31χρονο επιθετικό με την γερμανική ομάδα και ισχύει μέχρι το 2006.

    Ο Αϊλτον, στην εφετινή μπουντεσλίγκα, πέτυχε 14 γκολ, ενώ πέρυσι οδήγησε τη Βέρντερ Βρέμης στην κατάκτηση του νταμπλ, σημειώνοντας 28 τέρματα στο πρωτάθλημα, επίδοση που τον έφερε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

    Οι Βραζιλιάνοι επιμένουν για Ζιοβάνι

    Εν τω μεταξύ, τελειωμένη θεωρεί την μεταγραφή του Ζιοβάνι στη Σάντος, το βραζιλιάνικο site, "Gazetta Esportiva"καθώς όπως αναφέρει ο Βραζιλιάνος επιθετικός έχει συμφωνήσει σε όλα με την αγαπημένη ομάδα του Πελέ και το μόνο που περιμένει είναι να τελειώσει η εφετινή αγωνιστική περίοδος, για να μεταβεί στην πατρίδα του και να υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας.

    Η ιστοσελίδα, φιλοξενεί και δηλώσεις του μάνατζερ του παίκτη σύμφωνα με τον οποίο ο "Ζιο": "Μίλησε με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και του εξήγησε πως ήθελε να επιστρέψει στη Βραζιλία κάτι που ο πρόεδρος δέχτηκε, με τον όρο ότι πρώτα θα πρέπει να τελειώσει το πρωτάθλημα".

    Οι Βραζιλιάνοι υποστηρίζουν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορεί να υπάρξει στην μεταγραφή του Ζιοβάνι στη Σάντος, είναι η πίεση που πιθανώς να ασκήσουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού για να μείνει στην ομάδα του Πειραιά, ιδίως μετά από την πιθανή κατάκτηση του "νταμπλ".

    Με 2000 φιλάθλους στο Καυταντζόγλειο

    Τέλος ύστερα από παρέμβαση του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, ο Ολυμπιακός θα πάρει 2000 εισιτήρια, για το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής, με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο.

    Η απόφαση γνωστοποιήθηκε με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο και σχετικά αναφέρει:

    "Σχετικά με τη διάθεση εισιτηρίων για τον αγώνα ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής κατηγορίας μεταξύ των ομάδων Ηρακλής - Ο.Σ.Φ.Π. στο Καυτατζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί στις 25-05-2005, ανακοινώνεται ότι θα χορηγηθούν στη φιλοξενούμενη ομάδα 2.000 εισιτήρια, όπως ίσχυσε σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν".

    Θυμίζουμε πως το πρόβλημα προέκυψε χτες, όταν Ηρακλής, Ολυμπιακός και ΕΠΑΕ συμφώνησαν στον αριθμό εισιτηρίων που θα πάρουν οι «ερυθρόλευκοι», αντέδρασε όμως η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η οποία επέμενε να δοθούν στην πειραϊκή ομάδα μόνο 1.000 εισιτήρια.

    [18] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Έκλεισε" ο Βελνίνσκι

    19/5/2005 4:21:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τα "κιτρινόμαυρα" προβάρει για τα επόμενα τρία χρόνια (1+2) ο διεθνής Ουκρανός επιθετικός της Ντνίπρο Ολεγκ Βελνίνσκι, καθώς απομένουν οι τυπικές λεπτομέρειες για την απόκτησή του. Οι συστάσεις που ακολουθούν τον παίκτη τόσο από τον συμπατριώτη του Ολεγκ Προτάσοφ, όσο και τον ομοσπονδιακό τεχνικό της χώρας, Ολεγκ Μπλαχίν είναι καλές, ενώ και το κασέ του 28χρονου άσου δεν είναι απαγορευτικό για την Ένωση, καθώς δε ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Σειρά μετά τον Ουκρανό άσο θα πάρουν ο Μίλτος Σαπάνης από τον Παναθηναϊκό και ο Αφρικανός μεσοεπιθετικός του Εργοτέλη, Ζαν Μαρί Σιλά. Παράλληλα ανοικτό παραμένει για την ομάδα του Σάντος το θέμα του Γιώργου Αλεξόπουλου από το Αιγάλεω, για τον οποίο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η αγγλική Πόρτσμουθ.

    Συμφώνησε ο Ουκρανός

    Έτσι μετά το τελικό "οκεϊ" του παίκτη στον Ίλια Ίβιτς, κατά την παραμονή του Σέρβου τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ στην Ουκρανία, ο Ουκρανός ασος θα είναι το δεύτερο φετινό απόκτημα της ομάδας μετά το Βασίλη Λάκη. Εκεί παρουσία κάποιου γιατρού της "Ένωσης", φήμες λένε ότι υπεβλήθη ο Βελτίνσκι και σε εξετάσεις λόγω ενός παλιότερου τραυματισμού του. Σύμφωνα πάντως με τα λεγόμενα του κ. Μπλαχίν ο Βελτίνσκι ενδέχεται να πάρει μία "πρώτη γεύση" από την Εθνική μας στον αγώνα της 8ης Ιουνίου για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2006.

    [19] Μπάσκετ

    Πήγε στους τέσσερις το Μαρούσι

    19/5/2005 7:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/5/2005 7:29:30 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο όπου τα πάντα είχαν μοιραστοί, στο δεύτερο μέρος το Μαρούσι ήταν καλύτερο και έδωσε τη νίκη και πρόκριση επί του Μακεδονικού. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη νίκησε με 93-81 για τον τρίτο και τελευταίο αγώνα για την α φάση των πλέι οφ στο κλειστό του Αγίου Θωμά, και πήρε την πρόκριση για τους «4» στα ημιτελικά. Εκεί θα μάθει με ποιον θα αγωνιστεί στους "4" ανάμεσα στο παιχνίδι του Άρη με την ΑΕΚ. Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 18-22, 46-43, 71-59, 93-81.

    Καθάρισε στο δεύτερο

    Το πρώτο μέρος ήταν εξαιρετικά αμφίρροπο και για τους δύο. Πάντως ο Μακεδονικός ξεκίνησε πολύ καλύτερα και με τον Χάτσον αλλά και τους υπόλοιπους να παίζουν δυνατά, βρέθηκε να προηγείται στο πρώτο δεκάλεπτο με τέσσερις πόντοθς. Αμφίρροπο και το δεύτερο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκοράρισμα και τελικά με το τέλος του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι πέρασαν με βραχεία κεφαλή.

    Τα πράγματα άλλαξαν στο τρίτο δεκάλεπτο, αφού η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη άρχισε να παίρνει τον έλεγχο και με τους Μπλάκνεϊ αλλά και όλοι την επιθετική γραμμή να δίνει το έναυσμα, άρχισαν να πετυχαίνουν πολλά καλάθια και να αυξάνουν τη διαφορά. Το τέταρτο δεκάλεπτο έπαιξε άνετα και απλά και χωρίς να φορτσάρει κράτησε τη διαφορά και τη νίκη του Αμαρουσίου, όπου και πέρασε στο ημιτελικά.

    [20] Μπάσκετ

    Χωρίς φιλάθλους ο Πανιώνιος

    19/5/2005 6:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μετά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε τον Πανιώνιο με ποινή αποκλεισμού της έδρας του για έναν αγώνα και πρόστιμο 9.400 ευρώ. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι ο δεύτερος ημιτελικός των πλέι οφ εναντίον του Παναθηναϊκού θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης χωρίς την παρουσία φιλάθλων, στον αγώνα της 26ης Μαΐου. Στο μεταξύ, ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 2.700 ευρώ για τα υβριστικά συνθήματα και τις ρίψεις αντικειμένων στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα στην α΄ φάση των πλέι οφ.

    Αναλυτικά οι ποινές

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ:

    α) για τα υβριστικά συνθήματα ποινή επίπληξης και πρόστιμο 1.200 ευρώ και

    β) για την ρίψη αντικειμένων πρόστιμο 1.500 ευρώ για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό της 17-5-2005.

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ:

    α) για τα υβριστικά συνθήματα, πριν την έναρξη του αγώνα, πρόστιμο 1.200 ευρώ,

    β) για τα υβριστικά συνθήματα, κατά τη διάρκεια του αγώνα, ποινή επίπληξης και πρόστιμο 1.200 ευρώ και

    γ) για τη χρήση 3 κροτίδων που παρήγαγαν ήχο, ποινή διεξαγωγής του αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) μίας (1) αγωνιστικής και πρόστιμο 7.000 ευρώ, για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ της 17-5-2005.

    [21] Βόλεϊ

    "Πατρινός" ο Ρουμελιώτης

    19/5/2005 6:44:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Παρά τις πολλές προτάσεις από εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό, ο Κώστας Ρουμελιώτης υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τους Πατρινούς. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός τον ήθελε σαν "μπακ απ" του Μιλίνκοβιτς στον Ολυμπιακό, αλλά ο διεθνής διαγώνιος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την αχαϊκή ομάδα, την οποία θα ενισχύσει τη νέα σεζόν. Αυτή ήταν η δεύτερη μεταγραφή για την ΕΑ Πατρών, μετά τον Κώστα Προύσαλη. Μετά την κάλυψη των θέσεων του πασαδόρου και του διαγώνιου με δύο αθλητές της εθνικής ομάδας και εν αναμονή της επισημοποίησης της συνεργασίας με τον προπονητή Γιώργο Χριστόπουλο, το βάρος πέφτει στους κεντρικούς, όπου μεταξύ των πρώτων στόχων είναι ο Γκιρτζίκης και ο Ζελιάσκοφ.

    [22] Βόλεϊ

    Στην 8άδα της Σαγκάης τα κορίτσια μας

    19/5/2005 3:45:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Την πρώτη τους ήττα στη διοργάνωση του πρώτου φετινού Όπεν τουρνουτά μπιτς βόλεϊ του Παγκοσμίου Σιρκουί της Σαγκάης γνώρισαν χθες στο πλάισιο του γ γύρου οι διεθνείς πρωταθλήτριες του μπιτς βόλεϊ Καραντάσιου/Αρβανίτη (Νο 20 του ταμπλό) που συνεχίζουν αύριο στην 8άδα με αντίπαλο το δίδυμο της Κίνας, Τιαν Ξια/Γουάνγκ Φεϊ. Αντίθετα οι Μαρία Τσιαρτσιάνη και Θάλεια Κουτρουμανίδου (Νο 25 του ταμπλό) αποκλείστηκαν σήμερα από τη συνέχεια των αγώνων, όπου κατέλαβαν την 17η θέση και εκτός από τους 80 πολύτιμους βαθμούς κέρδισαν και το χρηματικό έπαθλο των 3.000 δολαρίων.

    Έχασαν στα σημεία

    Στα σημεία ηττήθηκαν με 2-1 (21-16, 18-21, 15-13) από τις πανίσχυρες Βραζιλιανές Άνα Πάουλα/Σαϊλίν (Νο 5) οι διεθνείς Καραντάσιου/Αρβανίτη (Νο 20 του ταμπλό), στο πλαίσιο του σημερινού αγώνα του γ γύρου του κυρίως ταμπλό. οι Βραζιλιάνες πήραν μια σημαντική διαφορά φτάνοντας στη νίκη. Στο δεύτερο σετ μπήκαν πιο δυνατά και έφτασαν στην ισοφάριση. Στο τέλος θα μπορούσαν να πάρουν και τη νίκη, καθώς στο τρίτο σετ προηγήθηκαν 6-2, αλλά οι αθλήτριες της "χώρας του καφέ" ισοφάρισαν σε 7-7,. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο μέχρι το τέλος, αλλά η "σελεσάο" με έναν άσο και μια καλή άμυνα έφτασε στη "λύτρωση".

    Παρά την κόπωση αλλά και την υπερπροσπάθεια με την ομάδα της Βραζιλίας η συνέχεια στο ταμπλό των ηττημένων ήταν καλύτερη για τις διεθνείς μας, που ξέσπασαν με 2-0 (21-16, 21-11) στις Κινέζες Χου/Ζανγκ (Νο 10) και "σφράγισαν" το εισιτήριό τους για την 8άδα. Εκεί αύριο τους περιμένει ένα ακόμη πιο δυνατό δίδυμο της διοργανώτριας χώρας οι Τιαν Ζια/Βανγκ Φέι (Νο 9) με στόχο την είσοδο στην 6άδα. Σε αντίθετη περίπτωση θα αποκλειστούν και θα μείνουν στην 7η θέση.

    "Τα μηνύματα που αφήνουν η Βάσω και η Βίκυ είναι πολύ αισιόδοξα. Και ας μην ξεχνάμε ότι έχουν παίξει μόλις τέσσερα παιχνίδια μαζί", σχολίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των γυναικών, Μανώλης Ρουμελιώτης.

    Αντίθετα με τις Καραντάσιου/Αρβανίτη που συνεχίζουν στο τουρνουά, τους αγώνες αποχαιρέτησαν με ψηλά το κεφάλι οι πρωταθλήτριες μας Μαρία Τσιαρτσιάνη και Θάλεια Κουτρουμανίδου (Νο 25 του ταμπλό) που αποκλείστηκαν στις λεπτομέρειες με 2-1 (21-16, 23-25, 17-15) από τις Κινέζες Χου/Ζανγκ (Νο 10). "Η Μαρία και η Θάλεια έκαναν το καλύτερό τους παιχνίδι. Βρήκαν ρυθμό, αλλά δυστυχώς έχασαν", δήλωσε ο κ. Ρουμελιώτης

    [23] Θεαματική "βουτιά " στο κασέ της Τζόουνς

    19/5/2005 3:26:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μεγάλη ζημιά έχει κάνει στην Αμερικανίδα πρωταθλήτρια του στίβου Μάριον Τζόουνς, η ανάμειξη της στο γνωστό σκάνδαλο της Balco με τα αναβολικά και τα απαγορευμένα σκευάσματα του ιδιοκτήτη της εταιρίας Βίκτορ Κόντε. Πέρα από το γόητρο της πρωταθλήτριας των ΗΠΑ το κασέ της έχει πέσει θεαματικά, καθώς οι καλές εποχές που για τη συμμετοχή της σε κάποιο μήτινγκ η νυν σύντροφος του Τιμ Μοντγκόμερι έπαιρνε μία μικρή περιουσία έχουνε περάσει ανεπιστρεπτί. Χαρακτηριστικό είναι ότι η τρις χρυσή Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ έπαιρνε στην προ Balco εποχή από 75-150 χιλιάδες δολάρια για να τρέξει, ενώ σήμερα δίνει το παρών σε αγώνες ακόμη και για 10.000 δολάρια.

    [24] Πολιτισμός

    DJ Spooky στο Ηρώδειο

    19/5/2005 11:08:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Ο διάσημος DJ Spooky that Subliminal Kid κατά κόσμον Paul D. Miller, πολυσχιδής καλλιτέχνης με μακρά πορεία στα νεοϋορκέζικα κλαμπ και διεθνή dance festivals, προελαύνει στο Ηρώδειο την Τρίτη 24 Μαΐου 2005, οπλισμένος με ηλεκτρονικά beat για την παρουσίαση του πρόσφατου έργου του, μιας πρωτοποριακής μουσικής και οπτικής παραγωγής. Μια ζωντανή μουσική / βίντεο παράσταση με τίτλο "Rebirth of a Nation" και ραχοκοκαλιά την ταινία του D.W. Griffith "Η Γέννηση Ενός Έθνους" από τα 1915 και την εποχή του βωβού κινηματογράφου. Το "έθνος" στα χέρια του DJ Spooky αποδομείται και αναγεννάται ηλεκτρονικά με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, ντύνεται με μουσική του ιδίου, αλλά και κλασικά κομμάτια και συνοδεύεται από βίντεο-χορογραφίες του Αμερικανού χορογράφου Bill T. Jones. Το αποτέλεσμα καταιγιστικό θίγει το μεγάλο πρόβλημα των φυλετικών διακρίσεων, ζητώντας αφύπνιση σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονούν ο ρατσισμός και η ξενοφοβία. Η αντιρατσιστική μουσική εκδήλωση διοργανώνεται από κοινού από το Φεστιβάλ Αθηνών και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

    Σχετικά Links: http://www.hellenicfestival.gr/

    http://www.djspooky.com

    [25] Υγεία

    Πρόληψη με βιταμίνη Ε

    19/5/2005 12:16:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: BBC

    Τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης Ε στο αίμα θεωρείται ότι διαθέτουν πολύτιμη προληπτική δράση ενάντια σε ολόκληρο "στρατό" χρόνιων ασθενειών, στις τάξεις του οποίου προσφάτως προστέθηκε και η νόσος του Πάρκινσον. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύουν Καναδοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου Queen στο ιατρικό περιοδικό Lancet Neurology οι άνθρωποι που συμπεριλαμβάνουν στη διατροφή τους τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε, όπως τα πράσινα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και τα φυτικά έλαια, διατρέχουν σαφώς μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν την νευροεκφυλιστική νόσο σε σχέση με όσους ακολουθούν μια μη ισορροπημένη δίαιτα.

    Πρόσληψη με φυσικό τρόπο και όχι με συμπληρώματα διατροφής

    Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες μελέτησαν προσεκτικά και συνέκριναν οκτώ μελέτες, που διεξήχθησαν την περίοδο από το 1996 έως το 2005, με αντικείμενο την επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό των βιταμινών Ε, C και της Καροτίνης Β. Όλες συνέκλιναν στο ίδιο συμπέρασμα ότι μέτριες και υψηλές δόσεις βιταμίνης Ε λειτουργούν αποτελεσματικά στη θωράκιση της υγείας ενάντια στη νόσο του Πάρκινσον, κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί για τη βιταμίνη C και την Καροτίνη Β.

    Εξάλλου, επισημαίνουν ότι δεν έχουν καμία ένδειξη πως το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί μέσω της λήψης συμπληρωμάτων διατροφής με βιταμίνη Ε. Άλλωστε είναι γνωστό πως οι βιταμίνες αποδίδουν σωστά το ρόλο τους όταν λαμβάνονται στη φυσική τους μορφή, δηλαδή διαμέσου των τροφών γεγονός που σημαίνει την ταυτόχρονη πρόσληψη και άλλων θρεπτικών στοιχείων, που συνδράμουν το έργο των βιταμινών.

    Σημειωτέον ότι βιταμίνες γενικά, δεν πρέπει ποτέ να λαμβάνονται χωρίς την προτροπή και παρακολούθηση από γιατρό, κάτι που επιβάλλεται ειδικά για την περίπτωση της βιταμίνης Ε, η οποία σε υπερβολικές δόσεις μπορεί να αποβεί τοξική για τον οργανισμό.

    Η βιταμίνη Ε θεωρείται αντιοξειδωτικό με ισχυρή δράση κατά των ελεύθερων ριζών. Καλύτερες πηγές πρόσληψης είναι τα φυτικά έλαια όπως το ελαιόλαδο, τα αμύγδαλα, τα γλυκιά πιπέρια, οι σπόροι ηλιοτροπίου, το σπανάκι και τα πράσινα λαχανικά.

    [26] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τα "εσπάσαν" ΠΑΟΚ-Θεοδωρίδης

    19/5/2005 6:29:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Προς οριστικό διαζύγιο οδεύουν ΠΑΟΚ και Γιώργος Θεοδωρίδης, καθώς ο μεσοεπιθετικός του "Δικέφαλου", απάντησε για δεύτερη φορά αρνητικά στην πρόταση της διοίκησης για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Σε σημερινή συνάντηση του παίκτη, με τους Γιάννη Γούμενο, Νίκο Παπαβραμίδη και Γιώργο Κωστίκο, ο 25χρονος ποδοσφαιριστής δεν αποδέχτηκε τους οικονομικούς όρους του συμβολαίου και αποχώρησε χωρίς να επέλθει συμφωνία. Στην εξέλιξη αυτή φτάσαμε, καθώς οι όροι στην πρόταση συνεργασίας που έκανε η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ προς τον παίκτη δεν άλλαξαν.

    Νέο ραντεβού την Παρασκευή αλλά...

    Ο Γιάννης Γούμενος δεν έκανε πίσω στην αρχική του πρόταση, προτείνοντας συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 100.000 Ευρώ, και 50.000 Ευρώ μπόνους (25.000 Ευρώ για 25 συμμετοχές και 25.000 Ευρώ για 35 συμμετοχές).

    Ο Θεοδωρίδης αφού είδε πως η διοίκηση παρουσιάζεται αδιάλλακτη, κράτησε την ίδια θέση απατώντας αρνητικά, , θεωρώντας πως η προσφορά δεν συνάδει με την αξία του.

    Πλέον η παραμονή του 25χρονου, μέσου στον ΠΑΟΚ θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη, αν και Γούμενος και Θεοδωρίδης θα συναντηθούν εκ νέου την Παρασκευή.

    Αν η διοίκηση δεν κάνει καλύτερη πρόταση στον παίκτη, οι πιθανότητες αναστροφής του κλίματος θα είναι μηδαμινές και ο Γιώργος Θεοδωρίδης θα αποτελέσει παρελθόν για τον ΠΑΟΚ.

    [27] Πολιτική

    Για το θέμα Χούπη

    Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη

    19/5/2005 6:18:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ηθικά ανεπίτρεπτη ενέργεια, χαρακτήρισε αυτήν του συνεργάτη του υπουργού Εσωτερικών Θ. Χούπη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, διέψευσε ενδεχόμενο παραίτησης του Προκόπη Παυλόπουλου, τόνισε ότι το θέμα θεωρείται λήξαν υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη, καθώς όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση ο πολιτικός προϊστάμενος δεν γνώριζε τις ενέργειες του υπαλλήλου του. "Σημασία έχει η αντίδραση του πολιτικού προϊσταμένου μετά από την ενημέρωσή του. Όταν αυτός αντιδρά και δεν αντιμετωπίζει ένα θέμα ηθικής τάξης με ανοχή, το πρόβλημα αφορά αυτόν που το προκάλεσε" είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι ο υπουργός Εσωτερικών απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Σημασία έχει, πρόσθεσε, ο κ. Ρουσόπουλος ότι η κυβέρνηση έχει δείξει ότι όπου αντιμετωπίζονται προβλήματα, τα λύνει και δεν τα κουκουλώνει. Χθες, μόλις ενημερώθηκε ο κ. Παυλόπουλος για την ενέργεια του κ. Χούπη, ζήτησε την παραίτηση του.

    "Μέγα Σφάλμα"

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος χαρακτήρισε "μέγα σφάλμα" την παράλληλη δραστηριότητα του πρώην διευθυντή του Γραφείου Τύπου του υπουργείου του, με αντικείμενο συναφές με αυτό του υπουργείου.

    Σε δηλώσεις του, πάντως ο Θανάσης Χούπης, ανέφερε ότι ήθελε, όπως πολλοί άλλοι Έλληνες να συμπληρώσει το εισόδημα του.

    "Έχουν δίκιο όσοι λένε πως η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται. Έτσι και οι στενοί συνεργάτες του υπουργού, που βρίσκεται στο στόχαστρο της διαπλοκής , δεν πρέπει να δίνουν αφορμές , ούτε καν τέτοιες που μπορούν να παρεξηγηθούν από αυτούς που καραδοκούν έτοιμοι να μετατρέψουν την τρίχα σε τριχιά" τόνισε χαρακτηριστικά.

    Παραίτηση Παυλόπουλου ζητά το ΠΑΣΟΚ

    Στο θέμα, αντέδρασε έντονα η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, ζήτησε την παραίτηση Παυλόπουλου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης για την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών

    Την ίδια ώρα, 37 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ερώτηση προς 17 υπουργούς της κυβέρνησης, (πλην των υπουργών Πολιτισμού και Δικαιοσύνης) για το αν εάν έχουν συναφθεί συμβάσεις με φυσικά ή νομικά πρόσωπα (ιδιώτες ή εταιρείες κλπ) σχετικά με προσλήψεις σε οποιαδήποτε υπηρεσία, οργανισμό, νομικό πρόσωπο εποπτεύεται από το Υπουργείο τους ή αναφέρεται άμεσα ή έμμεσα σ αυτό. (περιλαμβανομένων των Τραπεζών, στις οποίες το Ελληνικό Δημόσιο είναι μέτοχος).

    Το θέμα σχολίασε και ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, υπογραμμίζοντας ότι τέτοια γεγονότα δεν συνάδουν με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού περί σεμνότητας και ταπεινότητας.

    Να υπενθυμίσουμε ότι την Τετάρτη, ο Θανάσης Χούπης, υπέβαλε την παραίτηση του μετά την αποκάλυψη ότι είχε αναλάβει την αξιολόγηση και διαμόρφωση όρων έκδοσης προκηρύξεων για την πρόσληψη υποψηφίων στο ταχυδρομικό ταμιευτήριο.

    Σύμφωνα με την απόφαση ανάθεσης το έργο είχε διάρκεια έξι μήνες με ημερομηνία έναρξης 3-1 2005. Η αμοιβή ήταν αρχικά 18.000 Ευρώ.

    Ένα μήνα αργότερα με νέα απόφαση η αμοιβή τροποποιήθηκε στις 23.000 ευρώ.

    Με ανακοίνωση του το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επεσήμανε ότι μοναδικός υπεύθυνος για τις προσλήψεις είναι το ΑΣΕΠ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παραιτήθηκε στέλεχος του υπ. Εσωτερικών


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 19 May 2005 - 16:55:07 UTC