Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ποιότητα Δημοκρατίας"
  • [02] Παραιτήθηκε στέλεχος του υπ. Εσωτερικών
  • [03] Δεν αλλάζει γνώμη η Τεχεράνη
  • [04] Πρόσκληση σε Ιάπωνες επενδυτές
  • [05] Παρέμεινε η ποινή του Σπυρόπουλου
  • [06] Επιχείρηση ανύψωσης ηθικού
  • [07] Χτύπησε ο Ντ' Ακόλ
  • [08] Ομπράντοβιτς: "Με την ίδια συνέπεια"
  • [09] Καταθέτουν Κεντέρης, Θάνου
  • [10] Φωτιά στο πάρκινγκ των ΤΕΙ Πειραιά
  • [11] Διαπραγματεύσεις για τα εισιτήρια
  • [12] Στο πειθαρχικό για το "ριάλιτι"

    [01] Πολιτική

    Συμπόσιο του Ιδρύματος "Κωνσταντίνος Καραμανλής"

    "Ποιότητα Δημοκρατίας"

    18/5/2005 9:32:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Την ανάγκη ενίσχυσης της ποιότητας της Δημοκρατίας και εξάλειψης της δυσπιστίας των πολιτών για τους πολιτικούς υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, απευθύνοντας χαιρετισμό στο συμπόσιο που διοργανώνει το Ίδρυμα "Κωνσταντίνος Καραμανλής", με θέμα "Ισπανία Πορτογαλία, Ελλάδα, τριάντα χρόνια από τη μετάβαση στη Δημοκρατία". Αιτούμενο της Νέας Εποχής, τόνισε ο Κ. Καραμανλής, είναι η εξάλειψη της δυσπιστίας προς τους πολιτικούς και την πολιτική, η διασφάλιση της διαφάνειας, οι θεσμικές παρεμβάσεις για τη θωράκιση των πολιτών από φαινόμενα διαφθοράς. Όλα αυτά, πρόσθεσε, συνιστούν επιτακτική ανάγκη για τη Δημοκρατική Ποιότητα, ένα κεντρικό ζητούμενο για τις Δημοκρατίες του 21ου αιώνα.

    [02] Πολιτική

    Παραιτήθηκε στέλεχος του υπ. Εσωτερικών

    18/5/2005 8:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/5/2005 9:59:24 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΝΕΤ

    Δεκτή έκανε πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος την παραίτηση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου, Θανάση Χούπη. Η παραίτηση υποβλήθηκε για λόγους ευθιξίας, καθώς έγινε γνωστή η συμμετοχή του κ. Χούπη σε εταιρεία, που μετά από ανάθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αξιολογούσε τις αιτήσεις των υποψηφίων για προσλήψεις, έναντι αμοιβής, ύψους 23.000 ευρώ. Μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του κ. Χούπη, ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Ο συνεργάτης μου κ. Θ. Χούπης μου υπέβαλε, λόγω του ότι, όπως μου ανακοίνωσε, είχε αναλάβει παράλληλη δραστηριότητα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που άπτεται του αντικειμένου του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α., την παραίτησή του, την οποία και έκανα αποδεκτή.

    Δηλώσεις Μ. Παπαϊωάννου

    Για τεράστιο θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης για την κυβέρνηση, κάνει λόγο με δηλώσεις του ο συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης του ΠΑΣΟΚ, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

    Όπως τονίζει "δεν είναι μόνον ότι παρακάμπτεται το αδιάβλητο στη διαδικασία των προσλήψεων αλλά και το γεγονός ότι ανατέθηκε με διαβλητές διαδικασίες, η επιλογή προσλήψεων να γίνει από «δική μας εταιρία», για «τα δικά μας παιδιά».

    Είναι λυπηρό, προσθέτει, ότι η ευαισθησία του κ. Παυλόπουλου, εξαντλήθηκε στην αποδοχή της παραίτησης, ενώ ο ίδιος θα έπρεπε να αναλάβει τις κυβερνητικές και προσωπικές του ευθύνες.

    [03] Κόσμος

    Για την επανέναρξη των πυρηνικών δραστηριοτήτων

    Δεν αλλάζει γνώμη η Τεχεράνη

    18/5/2005 9:58:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/5/2005 10:57:48 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Αμετάκλητη εμφανίζεται η Τεχεράνη στην απόφασή της να επαναλάβει τις πυρηνικές της δραστηριότητες, παρά την έντονη αντίθεση της Δύσης. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ιρανικής διαπραγματευτικής ομάδας Χασάν Ροχανί, η επανέναρξή τους μπορεί να καθυστερήσει για λίγες εβδομάδες, αν οι συνομιλίες, που έχει το Ιράν με την ευρωπαϊκή τρόικα έχουν καλή εξέλιξη. Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο Ροχανί δηλώνει, πως το Ιράν δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη για την επαναλειτουργία του εργοστασίου στο Ισφαχάν για τη μετατροπή ακατέργαστου ουρανίου σε αέριο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία σταθμών παραγωγής ενέργειας, ή για την κατασκευή ατομικών όπλων. Πάντως, ο κ. Ροχανί τονίζει, πως αυτό δε σημαίνει, ότι το Ιράν θα προχωρήσει αυτόματα στο επόμενο και πιο κρίσιμο βήμα στην διαδικασία παραγωγής πυρηνικών καυσίμων, δηλαδή στον εμπλουτισμό ουρανίου.

    Την Τρίτη η συνάντηση με την ευρωπαϊκή τρόικα

    Στο μεταξύ, όπως ανέφερε σήμερα διπλωματική πηγή της ΕΕ, την ερχόμενη Τρίτη 24 Μαΐου, οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και ο Ανώτατος Αντιπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική, Χαβιέ Σολάνα, πρόκειται να συναντήσουν στις Βρυξέλλες τον Ιρανό αξιωματούχο που είναι αρμόδιος για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

    Την προηγούμενη ημέρα θα γίνει μία προπαρασκευαστική συνάντηση σε επίπεδο διευθυντών τμημάτων πολιτικών υποθέσεων των υπουργείων Εξωτερικών των ανωτέρω τριών κρατών της ΕΕ παρουσία εκπροσώπου του κ. Σολάνα.

    [04] Οικονομία

    Από τον Γ. Αλογοσκούφη στην ΕΧΡΟ 2005

    Πρόσκληση σε Ιάπωνες επενδυτές

    18/5/2005 10:37:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Πρόσκληση στους Ιάπωνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, έχοντας έδρα την Ελλάδα, απηύθυνε μιλώντας σε μεγάλο επιχειρηματικό συνέδριο στο Τόκιο ο Γιώργος Αλογοσκούφης. Ο Υπουργός Οικονομίας επισκέπτεται την Ιαπωνία με την ευκαιρία της ημέρας της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση ΕΧΡΟ 2005. Από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου τόνισε, πως η πολιτική διεύρυνσης των ελληνο-ιαπωνικών σχέσεων στον οικονομικό τομέα θα συνεχιστεί σε βάθος χρόνου με συστηματικά βήματα και με ένταση των επισκέψεων στην Ιαπωνία. Επίσης, σε συνάντηση, που είχαν ο κ. Αλογοσκούφης και ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Πέτρος Δούκας με τον Ιάπωνα υπουργό Οικονομικών Σανταγκούζου Τανιγκάγκι, συζήτησαν το θέμα της αποφυγής της διπλής φορολογίας, που αποτελεί σημαντικό αντικίνητρο για την περαιτέρω διεύρυνση των επιχειρηματικών σχέσεων, καθώς και το θέμα της επανέναρξης της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας-Τόκιο. Ο κ. Αλογοσκούφης συναντήθηκε επίσης με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας Τοσιχίκο Φουκούι και τον πρόεδρο της Ιαπωνικής Βουλής Γιοχέι Κόνο.

    Αναμένεται αύξηση των Ιαπώνων τουριστών

    Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ο υφυπουργός Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος αναφέρθηκε στη βελτίωση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών της Ελλάδος μετά την επιτυχή πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων και εκτίμησε ότι ο αριθμός των Ιαπώνων τουριστών θα αυξηθεί σημαντικά, μετά και τη μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία, που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην Ιαπωνία.

    Στην αποστολή συμμετέχουν επικεφαλής οργανισμών, γενικοί γραμματείς υπουργείων, επιχειρηματίες και διοικητικά στελέχη τραπεζών.

    Στις επαφές, που είχαν οι τραπεζίτες και άλλα μέλη της αποστολής με ξένους θεσμικούς και χρηματοοικονομικούς οίκους, εκφράστηκε εκ μέρους των Ιαπώνων ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ομόλογα του Δημοσίου και σε μετοχές του Χρηματιστηρίου. Έγινε μάλιστα μεγάλη προσφορά από Ιάπωνες θεσμικούς επενδυτές να απορροφήσουν ειδική έκδοση δεκαετών ομολόγων ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Παρέμεινε η ποινή του Σπυρόπουλου

    18/5/2005 10:48:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση του Νίκου Σπυρόπουλου κατά της πρωτόδικης απόφασης του αθλητικού δικαστή, με την οποία ο νεαρός παίκτης του Πανιωνίου τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό, λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Υπενθυμίζεται ότι ο Σπυρόπουλος είχε βρεθεί να θετικός σε τεστοστερόνη, μετά τον αγώνα της 5ης Φεβρουαρίου με τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη. Παράλληλα, η Επιτροπή απέρριψε τις εφέσεις των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Πανιωνίου, κατά της ποινής αποκλεισμού της έδρας τους για δύο αγωνιστικές, που τους επιβλήθηκε για επεισόδια των οπαδών τους στα ματς με Παναθηναϊκό και Αρη αντίστοιχα. Ετσι, οι δύο ομάδες θα παίξουν κεκλεισμένων των θυρών την προσεχή Τετάρτη, στους αγώνες με Αιγάλεω (οι Θεσσαλονικείς) και Εργοτέλη (οι «κυανέρυθροι»), ενώ θα μεταφέρουν και μία αγωνιστική προς έκτιση για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επιχείρηση ανύψωσης ηθικού

    18/5/2005 10:24:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    "Δεν θέλω να επηρεάζεστε ό,τι κι αν λένε, ό,τι κι αν γράφουν. Αλλάξατε τρεις προπονητές σε μια χρονιά πολύ δύσκολη για εσάς. Να πιστεύετε στους εαυτούς σας. Υπάρχει ακόμη ένα παιχνίδι και πρέπει να ολοκληρώσουμε την προσπάθειά μας, Να μην ξεχνάτε ότι εγώ είμαι ευχαριστημένος με τη δουλειά που έχει γίνει έως τώρα". Αυτά ήταν τα λόγια του Αλμπέρτο Μαλεζάνι προς τους παίκτες του στην σημερινή προπόνηση που περιλάμβανε μια μεγάλη προσπάθεια ανύψωσης του ηθικού των παικτών. Στη συνέχεια ακολούθησε προπόνηση σε πολύ χαμηλούς ρυθμούς και με αρκετές απουσίες, αφού έξι βασικοί (Γκούμας, Μπασινάς, Κωνσταντίνου, Βύντρα, Γκέκας, Μόρις) έκαναν αποθεραπεία. Προς το τέλος, ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε χτύπησε στον αστράγαλο και αποχώρησε, όμως δεν εκφράζεται ανησυχία για την κατάστασή του. Ούτως ή άλλως, μέχρι το ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο μεσολαβεί μία εβδομάδα.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χτύπησε ο Ντ' Ακόλ

    18/5/2005 9:29:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Τραυματίας αποχώρησε από τη σημερινή προπόνηση του Ολυμπιακού ο Αλεσάντρε Ντ΄ Ακόλ. Ο νεαρός επιθετικός δέχθηκε μια κλοτσιά στη φτέρνα, κατά τη διάρκεια του οικογενειακού διπλού, ωστόσο δεν είναι κάτι σοβαρό κι έτσι θα βρίσκεται στη διάθεση του προπονητή του στα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας του, με τον Άρη το Σάββατο στην Πάτρα για το Κύπελλο και με τον Ηρακλή την άλλη Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη για το πρωτάθλημα.

    Γκρίνια με τα εισιτήρια

    Στο μεταξύ, πολλά παράπονα εκφράζονται από τους «ερυθρόλευκους» για το θέμα των εισιτηρίων του αγώνα με τον Ηρακλή, που θα κρίνει το φετινό τίτλο του πρωταθλητή. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη για τα μέτρα ασφαλείας, την πειραϊκή ΠΑΕ εκπροσώπησαν ο υπεύθυνος διαχείρισης και επικοινωνίας συνδέσμων, Γιάννης Μώραλης, και ο υπεύθυνος ασφαλείας, Θανάσης Παπαβασιλείου. Αιτία στάθηκε η στάση του εκπροσώπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, η πρόταση του Ηρακλή ήταν να δοθούν στον Ολυμπιακό 2.000 ως 2.500 εισιτήρια, όπως έγινε και στους αγώνες του «γηραιού» με ΑΕΚ, Αρη και ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός ζήτησε 2.500 εισιτήρια και σε αυτό συμφώνησε και η ΕΠΑΕ, ενώ η ΔΕΑΒ πρότεινε ως αριθμό εισιτήριων για τον Ολυμπιακό τα 2.000.

    Ωστόσο, με όλα τα παραπάνω διαφώνησε η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, που πρότεινε να δοθούν μόνο 1.000 εισιτήρια. Ετσι, οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού υπέγραψαν με επιφύλαξη το πρακτικό της σύσκεψης και αυτό γιατί, σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, αλλά και με την οικονομική εγκύκλιο της ΕΠΑΕ που καθορίζει τα συγκεκριμένα θέματα, από τη στιγμή που συμφωνούν οι ομάδες και η ΕΠΑΕ, η Αστυνομία δεν δικαιούται να περικόψει αριθμό εισιτηρίων. Απλώς μόνο να προτείνει, αν συντρέχουν λόγοι, απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων.

    [08] Μπάσκετ

    Ομπράντοβιτς: "Με την ίδια συνέπεια"

    18/5/2005 8:25:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μετά την πολύ καλή απόδοση και την πρόκριση με 2-0 στα προημιτελικά, ο ΠΑΟ πήρε ρεπό και αύριο θα αρχίσει την προετοιμασία για τον πρώτο αγώνα της Κυριακής με τους κυανέρυθρους. Πλέον όλοι κοιτάνε των πρώτο αγώνα της Κυριακής, στον οποίο και τονίζουν πως ο Πανιώνιος είναι μία πολύ καλή ομάδα και αυτό φάνηκε από την πρόκριση στην ημιτελική φάση, μετά τις 2-0 νίκες επί του ΠΑΟΚ. Για αυτί και ο Γκαστόνε τόνισε πως θέλει πολύ προσοχή και θα πρέπει να παίξει πολύ καλά. Όπως είπε, "ο Πανιώνιος είναι μία πολύ καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες όπως οι Οικονόμου, Σιγάλας, Διαμαντόπουλος και καλούς ξένους", είπε χαρακτηριστικά σήμερα ο Ζοτς, και κατέληξε: "Είναι ομάδα που παίρνει παράλληλα και σημαντική βοήθεια από τον πάγκο και δεν είναι τυχαίο ότι έφτασε μέχρι εδώ αποκλείοντας τον ΠΑΟΚ με 2-0 νίκες και παίζοντας πολύ καλά. Είναι ένας σημαντικός αντίπαλος για μας τον οποίον θα μελετήσουμε καλά και θα προετοιμαστούμε ανάλογα. Θέλουμε στα ματς αυτά και την βοήθεια του κόσμου μας με τον οποίον μπορούμε να πετύχουμε πολλά".

    [09] Καταθέτουν Κεντέρης, Θάνου

    18/5/2005 7:57:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στον τακτικό ανακριτή έχουν κληθεί να καταθέσουν οι Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου, ώστε να πουν όσα έχουν για τα διαδραματίστηκαν την 12η Αυγούστου, την παραμονή της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Οι κατηγορίες που θα αντιμετωπίσουν κυρίως είναι παρακώλυση ελέγχου ντόπινγκ και το ατύχημα που είχαν με μηχανή και η εν συνεχεία είσοδός τους για νοσηλεία στο ΚΑΤ. Οι κατηγορίες είναι σε βαθμό πλημμελήματος και οι δύο αθλητές το πιθανότερο είναι να παραδώσουν υπόμνημα μέσω των δικηγόρων τους. Παράλληλα, ενώπιον ταυ ανακριτή θα τεθεί και ο πρώην προπονητής τους , Χρήστος Τζέκος, ο οποίος σε λίγες ημέρες θα απολογηθεί στον τακτικό ανακριτή για όσα του καταλογίζονται στην υπόθεση.

    [10] Κοινωνία

    Δεν εντοπίστηκε εμπρηστικός μηχανισμός

    Φωτιά στο πάρκινγκ των ΤΕΙ Πειραιά

    18/5/2005 11:44:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Αναστάτωση προκλήθηκε στις επτά το απόγευμα στα ΤΕΙ Πειραιά, όταν εκδηλώθηκε φωτιά σε σταθμευμένο ΙΧ, στο πάρκινγκ του ιδρύματος. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα σε δύο ακόμα αυτοκίνητα τα οποία καταστράφηκαν και αυτά ολοσχερώς. Επιτόπου έφτασαν πέντε οχήματα με 15 πυροσβέστες, η επέμβαση των οποίων απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς και σε άλλα οχήματα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της πυροσβεστικής, η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα στο ένα αυτοκίνητο, ενώ από την έρευνα δεν εντοπίστηκε κάποιος εμπρηστικός μηχανισμός.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Διαπραγματεύσεις για τα εισιτήρια

    18/5/2005 9:13:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Έγινε σήμερα η σύσκεψη της Αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης με τους εκπροσώπους των Ηρακλή και Ολυμπιακού, που τίθενται αντιμέτωποι στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, την ερχόμενη Τετάρτη στο Καυτατζόγλειο στάδιο. Στην σύσκεψη, ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού ζήτησε 3.500 εισιτήρια για τις ανάγκες των φίλων της πειραϊκής ομάδας, ενώ η Αστυνομία πρότεινε 1.000 εισιτήρια, όσο και το ποσοστό των εισιτηρίων που δικαιούται η κάθε φιλοξενούμενη ομάδα στο Καυτατζόγλειο. Ο Ηρακλής, θέλοντας να διευκολύνει την κατάσταση, συμφώνησε να δοθούν άλλα 1.000 εισιτήρια, όπως συνέβη και στους αγώνες με την ΑΕΚ, τον Αρη και τον ΠΑΟΚ στο Καυτατζόγλειο στάδιο. Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης επιφυλάχθηκε να απαντήσει και θα το κάνει αυτό αύριο ή την Παρασκευή για την αποδοχή της πρότασης περί 2.000 εισιτηρίων στον Ολυμπιακό.

    Στον αγωνιστικό τομέα, η ομάδα του Σάββα Κωφίδη συνέχισε την προετοιμασία της σήμερα με ένα φιλικό παιχνίδι με την ομάδα του Πολυκάστρου, που έγινε στο γήπεδο της Μίκρας. Στο παιχνίδι αυτό, όπου χρησιμοποιήθηκαν παίκτες που δεν έπαιξαν στο 42λεπτών ντέρμπι της περασμένης Κυριακής στο γήπεδο Χαριλάου, ο Ηρακλής νίκησε με 3-1. Τα γκολ σημείωσαν οι Κώστας Καπετάνος στο 13΄, Μπακιρτζίογλου στο 23΄ και ο Παντελής Καπετάνος στο 30΄, για να μειώσει για το Πολύκαστρο με πέναλτι στο 58΄ ο Κεφαλάς. Αξιοσημείωτο του παιχνιδιού η επανεμφάνιση μετά από μακρύ διάστημα απουσίας λόγω τραυματισμού του Εντβίν Μουράτι. Μετά τον αγώνα, η διοίκηση της ΠΑΕ κατέβαλε σε ορισμένους ποδοσφαιριστές δόσεις συμβολαίων όπως το είχε προγραμματίσει από ημερών.

    [12] Κοινωνία

    Τέσσερις δικηγόροι

    Στο πειθαρχικό για το "ριάλιτι"

    18/5/2005 8:30:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών παρέπεμψε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Παξινός, τέσσερις δικηγόρους για την συμμετοχή τους σε ριάλιτι ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού. Μάλιστα, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ, όσοι δικηγόροι εμφανίζονται στην εκπομπή αυτή θα παραπέμπονται στο πειθαρχικό. Αυτή τη φορά, από την πρώτη κιόλας εκπομπή του ριάλιτι τηλεπαιχνιδιού παραπέμφθηκαν όλοι οι δικηγόροι, που εμφανίστηκαν, δηλαδή η Ελίζα Βόζενμπεργκ, η οποία εμφανίζεται ως πρόεδρος ενός τηλεδικαστηρίου, και οι κκ. Κ. Μαυροειδής, Ν. Μαυρομμάτης και Γ. Χατζηντούνας. Η Βόζεμπεργκ παραπέμφθηκε με κατηγορητήριο στο πειθαρχικό, ενώ οι υπόλοιποι τρεις δικηγόροι παραπέμφθηκαν και καλούνται να παρέχουν έγγραφες εξηγήσεις.

    Aναξιοπρεπής συμπεριφορά και αθέμιτη επαγγελματική προβολή

    Στην Ελίζα Βόζενμπεργκ αποδίδεται αναξιοπρεπής συμπεριφορά, αθέμιτη επαγγελματική προβολή και διαφήμιση, καθώς και εκτροπή σε ασυμβίβαστη με την δικηγορία επ αμοιβή δραστηριότητα. Ακόμη, αποδίδεται στην ίδια δικηγόρο ότι η ενέργεια της να συμμετάσχει ως πρόεδρος του τηλεδικαστηρίου είναι αναξιοπρεπής και απαράδεκτη για δικηγόρο, αφού η όλη διαδικασία διακωμωδεί την απονομή της Δικαιοσύνης και παρέχει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να επιλυθούν εκκρεμή δικαστικά ζητήματα και διαφορές μεταξύ πολιτών, στο πλαίσιο εμπορικού τηλεοπτικού προγράμματος.

    Επίσης, σύμφωνα με τις πειθαρχικές διώξεις, που ασκήθηκαν η συμμετοχή των τριών άλλων δικηγόρων αποτελεί ενέργεια απαράδεκτη και αναξιοπρεπή, ενώ επιπλέον αποτελεί αθέμιτη επαγγελματική προβολή, κατά παράβαση του Κώδικα περί Δικηγόρων και του Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγόρων.

    O κ. Μαυρομάτης, όταν πληροφορήθηκε την αντίθετη θέση του Συλλόγου στην προβολή του ριάλιτι, έστειλε εξώδικο στον τηλεοπτικό σταθμό και ζήτησε να μην προβληθεί η μαγνητοσκοπημένη εκπομπή στην οποία συμμετείχε.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 18 May 2005 - 20:52:01 UTC