Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αιματηρή επίθεση κοντά σε τέμενος
  • [02] Απολαυστικά… καρδιοχτύπια!
  • [03] Δια χειρός Ρίμπο!
  • [04] Νίκη θρίλερ της ΑΕΚ
  • [05] Φινάλε με 11 μετάλλια
  • [06] Επέστρεψε τέταρτη η Ξάνθη
  • [07] Το "καρπούζι" στη μέση
  • [08] Επιτέλους νίκη

    [01] Ιράκ

    Στη Βαγδάτη

    Αιματηρή επίθεση κοντά σε τέμενος

    24/4/2005 8:35:00 μμ

    Πηγή: Reuters

    Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 57 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας και από επίθεση αυτοκτονίας, κοντά στο σιιτικό τέμενος Αχλ αλ-Μπέιτ, στη Βαγδάτη. Μάρτυρας δήλωσε πως είδε πολλά ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο, που βρίσκεται σε πολυσύχναστη αγορά.

    [02] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Απολαυστικά καρδιοχτύπια!

    24/4/2005 10:47:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μόνο και μόνο το σκορ είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς τι συνέβη στο γήπεδο της λεωφόρου και δυστυχώς εμπρός σε άδειες κερκίδες. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού με τα όσα έκαναν στο ντέρμπι έχασαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά ένα από τα πιο όμορφα και σίγουρα απολαυστικά ματς της ομάδας τους φέτος. Ο Παναθηναϊκός δείχνοντας δύο διαφορετικά πρόσωπα στα δύο ημίχρονα του αγώνα πήρε την νίκη από την Χαλκηδόνα με το εκπληκτικό 6-3 που είχε εξαιρετική διακύμανση διαμορφώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να κερδίσουν πέναλτι μόλις στο 8' με πέναλτι που κέρδισε ο Παπαδόπουλος και εκτέλεσε ο Μινχ. Από εκεί και πέρα όμως δεν είχαν ένα άνετο πρώτο μέρος όπως θα ήταν φυσιολογικό αλλά μάλλον αιφνιδιάστηκαν από την αντίδραση της Χαλκηδόνας που δεν ήταν παθητική.

    1-2 και ψυχρολουσία!

    Στο 16' η Χαλκηδόνα προειδοποίησε! Ο Ζαχαρόπουλος έπιασε ένα εκπληκτικό βολέ από μακρινή μπαλιά και το δοκάρι του Γκαλίνοβιτς, κόντεψε να σπάσει, όμως στο 24' ο Σωτήρχος με ένα ακόμη πιο δυνατό σουτ σημείωσε ένα πολύ όμορφο γκολ και ισοφάρισε. Λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους μάλιστα η ομάδα του Γιώργου Παράσχου ολοκλήρωσε την ψυχρολουσία στους λιγοστούς που βρέθηκαν στην Λεωφόρο. Ο Κατεμής ξέφυγε στο 41' και διανύοντας σχεδόν το μισό γήπεδο πριν φτάσει στην περιοχή του Γκαλίνοβιτς, τον πλάσαρε με άνεση για να κάνει το 1-2.

    "Καθάρισε" ο Μιχαλάκης

    Ο Έκι Γκονζάλες αποφάσισε να πάρει το ματς πάνω του και μετά το δοκάρι που είχε στο 38', τα κατάφερε ακριβώς με την συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών. Με αλλεπάλληλες ντρίμπλες πάνω στους αντιπάλους αμυντικούς, έφτασε στην περιοχή και αφού είδε πως δεν είχε χώρο για πλασέ, έσκαψε την μπάλα για να νικήσει τον Έμπεντε και να ισοφαρίσει αυτή τη φορά για τους γηπεδούχους. Το θρίλερ όμως δεν είχε τελειωμό ούτε τότε, ούτε στις καθυστερήσεις που ο Γκέκας "έγραψε" το 3-2 από μπαλιά του Κωνσταντίνου. Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 55' ο Κατεμής σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και έφερε για τρίτη φορά το ματς στην ισοπαλία, όμως κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Κωνσταντίνου! Ο Κύπριος επιθετικός με πλασέ στο 58' και με κεφαλιά στο 60' έκανε το 5-3 για να τελειώσει κάπου εκεί το ματς και το τελικό 6-3 διαμόρφωσε ο Παπαδόπουλος στο 75'. Η Χαλκηδόνα από το 5-3 και μετά ήταν αδύνατο να αντιδράσει!

    Διαιτητής: Τακίδης (Κιλκίς)

    Κίτρινες: Κωνσταντίνου

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Κώτσιος, Γκούμας, Μόρις, Χαραλαμπίδης (78΄ Βύντρα), Μινχ, Μπασινάς, Γκονζάλες, Παπαδόπουλος (82΄ Σανμαρτεάν), Γκέκας (62΄ Κωνσταντινίδης), Κωνσταντίνου

    ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Εμπεντε, Χάλαρης, Σωτήρχος, Γελαδάρης, Κατεμής (86΄ Ραγκουέλ), Κόρμπος, Δήμος, Μόγιο (78΄ Ηλιόπουλος), Αλ Τζάχερ, Κουτσοκώστας (64΄ Τσικτσιρής), Ζαχαρόπουλος

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δια χειρός Ρίμπο!

    24/4/2005 10:10:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σε μια από τις πιο περίεργες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν αυτό που έπρεπε με τις λιγότερες δυνατές λαχτάρες! Το τελικό 3-1 ήταν ανακουφιστικό και ήρθε με την υπογραφή του Ριβάλντο, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ. Το Αιγάλεω μείωσε σε ένα δύο και είχε και την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως ο Τζιοβάνι διαμόρφωσε το αποτέλεσμα πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ χωρίς να το πανηγυρίσει. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με σαφή δείγματα να πετύχει γρήγορο γκολ να διώξει το άγχος και να καθαρίσει το ματς σημειώνοντας κι άλλα τέρματα. Η πίεση των πρώτων λεπτών σταμάτησε πάνω στους αμυντικούς του Αιγάλεω που έστω και αν έδειχναν πως είχα "τρύπες" εκμεταλλεύσιμες από τον αντίπαλο με ατομικές ενέργειες κρατούσαν τους παίκτες του Ολυμπιακού μακριά από την περιοχή του Σιντιμπέ.

    Το φάουλ του Ριβάλντο στο 23' ήταν η "προειδοποιητική" βολή προς τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων και δύο λεπτά αργότερα, ήρθε και το 1-0 που σε εκείνο το σημείο έμοιαζε τόσο φυσιολογικό, όσο απλά το έκανε ο Βραζιλιάνος. Ο Ριβάλντο βρέθηκε σε απόσταση βολής και χωρίς να το σκεφτεί πολύ ή να ταλαιπωρήσει την μπάλα σούταρε και σημείωσε το 1-0. Στο 38' ήταν η πρώτη ουσιαστικά καλή ευκαιρία για να γίνουν δύο τα γκολ των "ερυθρολεύκων", όμως ο Οκκάς αστόχησε και στην επαναφορά το σουτ του Γεωργάτου έδιωξε ο Σιντιμπέ. Ασφαλώς στο φινάλε το πρώτου μέρους στο Καραϊσκάκη το θέμα των πανηγυρισμών δεν ήταν το προβάδισμα του Ολυμπιακού αλλά εκείνο της Χαλκηδόνας στην Λεωφόρο!

    Χαλάρωσε αλλά καθάρισε

    Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν με την ίδια διάθεση και αυτή τη φορά τα κατάφεραν γρηγορότερα! Μόλις στο 48' ο Ριβάλντο εκμεταλλεύθηκε ασθενή απόκρουση του Ψωμά σε "γέμισμα" του Γεωργάτου και έξω από την περιοχή σημείωσε το 2-0. Από εκεί και πέρα όπως ήταν αναμενόμενο επήλθε η χαλαρότητα και η πτώση στον ρυθμό του αγώνα, αφού το Αιγάλεω αν και προσπαθούσε συναντούσε την αντίσταση της άμυνας του Ολυμπιακού, η επίθεση του οποίου ήταν φλύαρη. Στο 55' έγινε μια καλή φάση με τον Καστίγιο που είχε περάσει αλλαγή να ταλαιπωρεί τους αντιπάλους του και τον Μάριτς να κάνει ένα σουτ που ανάγκασε τον Σιντιμπέ στην καλύτερη απόκρουση της αναμέτρησης. Ακόμη και η μείωση του σκορ από τον Ψωμά στο 61' δεν ανησύχησε όσο άλλες φορές, έστω και αν "ξύπνησαν" μνήμες του πρώτου γύρου, όπου το 2-0 είχε γίνει 2-2. Μνήμες που εντάθηκαν έξι λεπτά αργότερα όταν το εκπληκτικό σουτ του Αγρίτη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη πριν σκάσει πάνω στην γραμμή και απομακρυνθεί. Αυτό πάντως ήταν και το σοκ που χρειάζονταν οι "ερυθρόλευκοι" και το "κερασάκι" στην τούρτα της νίκης, ήταν το εξαιρετικό γκολ του Τζιοβάνι στο 78'.

    Διαιτητής: Νταμπώσης (Πιερίας)

    Κίτρινες: Στολτίδης, Χρήστου

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Κωστούλας, Ανατολάκης, Πάντος, Γεωργάτος, Μάριτς (77΄ Τζιοβάνι), Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς (90΄ Ταραλίδης), Ριβάλντο, Οκκάς (53΄ Καστίγιο)

    ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Χρήστου, Ψωμάς, Εντουσέι, Λιαπάκης (53΄ Μανουσάκης), Τσάτσος, Αγγος, Μπάρκογλου (81΄ Σίμιτς), Αγρίτης, Νικολόπουλος (68΄ Μακρής)

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκη θρίλερ της ΑΕΚ

    24/4/2005 10:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/4/2005 10:51:48 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Όσοι τον είχαν χαρακτηρίσει ως τον αγώνα της βραδιάς δεν είχαν άδικο. ΑΕΚ και ΟΦΗ χάρισαν πολλές συγκινήσεις στο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης" με το τελικό αποτέλεσμα να γράφεται στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Ο αγώνας έσπασε καρδιές αφού η ΑΕΚ προηγήθηκε με 0-2, ο ΟΦΗ γύρισε το παιχνίδι ισοφαρίζοντας την Ένωση στο 89, αλλά η ομάδα του Φερνάντο Σάντος κατάφερε να πάρει τελικά τη νίκη στο 93΄με γκολ του Λυμπερόπουλου στην εκπνοή του αγώνα. Φανταστείτε ότι ούτε σέντρα δεν έγινε μετά, αφού ο διαιτητής σφύριξε σχεδόν παράλληλα την λήξη. Ο "Δικέφαλος" έστω και με αυτό τον τρόπο παρέμεινε στο κυνήγι του τίτλου, ενώ η ομάδα της Κρήτης κινδυνεύει πλέον με υποβιβασμό.

    Φινάλε γκραν γκινιόλ

    Χωρίς τους τιμωρημένους Άλβες και Ασουνσάο, αλλά και τον Μάλμπασα που έπαθε τράβηγμα στο ζέσταμα και αντικαταστήθηκε από τον Γεωργέα, παρατάχθηκε στο γήπεδο η ΑΕΚ. Ο Καλαματιανός αμυντικός επέστρεψε στην ενδεκάδα μετά από τρεις μήνες.

    Στη θέση των δυο "δράκων" ο Φερνάντο Σάντος προτίμησε τους Μόρα και Πετκόφ, όπως αναμενόταν κιόλας.

    Ακολουθώντας κατά γραμμή το σενάριο κυνηγώντας τους τρεις βαθμύς οι δυο ομάδες παρουσιάστηκαν όπως ακριβώς θα περίμενε ο θεατής.

    Σφιχτές άμυνες, πίεση στο κέντρο για να κλείνουν οι διάδρομοι προς τις εστίες, πολλά φάουλ και δυνατά μαρκαρίσματα.

    Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής οι λιγοστές ευκαιρίες και από τα δυο ομάδες.

    Η ΑΕΚ με ελαφρά υπεροχή κατάφερε να φτάσει κοντά στο γκολ στο 8 με τον Σοάρες (στην επιστροφή του για πρώτη φορά στο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης"), να γίνεται κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή του Σηφάκη, να γυρνάει και να σουτάρει συρτά, με την μπάλα όμως να καταλήγει λίγο άουτ.

    Η απάντηση για τον ΟΦΗ ήρθε στο 35 όταν ο Μαχλάς βρήκε τον Κουνενάκη ο οποίος δοκίμασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Λίγο αργότερα στο 38 οι Κρητικοί είχαν ακόμα μια καλή ευκαιρία με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Μπελεβώνη, που απέκρουσε όμως ο Χιώτης.

    Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε την ΑΕΚ να χάνει δυο πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στο 41 με τον Κρασσά που μετά από εκτέλεση φαουλ του Σέζαρ, έπιασε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε αουτ και στο 45΄με τον Λυμπερόπουλο που μετά από κόρνερ πάλι του Βραζιλιάνου πήρε την κεφαλιά καθώς ο Σηφάκης έκανε άστοχη έξοδο και η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

    Χωρίς αλλαγές άρχισαν το δεύτερο ημίχρονο οι δυο ομάδες.

    Αυτό που άλλαξε ήταν η τακτική της ΑΕΚ. Η Ένωση άρχισε να πιέζει ψηλά στο κέντρο, με αποτέλεσμα να βγαίνει πιο εύκολα στην επίθεση, ελέγχοντας παράλληλα τον ρυθμό.

    Η πίεση έφερε αποτέλεσμα. Ο "Δικέφαλος", αφού έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Σοάρες στο 55΄έφτασε στο γκολ με τον νεοεισελθέντα Ίβιτς στο 59. Ο Σέρβος εκμεταλλευόμενος ωραία σέντρα του Πετκόφ από τα αριστερά, πήρε την κεφαλιά από κοντά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη.

    Ο Χατζηνικολάου έβαλε αμέσως τον Τριανταφύλλου, αλλά η ΑΕΚ με ανεβασμένη την ψυχολογία συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα και με αντεπιθέσεις να ψάχνει το δεύτερο γκολ.

    Γκολ που δεν άργησε να έρθει. Συγκεκριμένα στο 70 ο Σοάρες πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο άφησε πίσω τον Χατζιαντριάν, την κατάλληλη στιγμή πέρασε την μπάλα στον Σέζαρ που με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-2.

    Ένα λεπτό αργότερα η άμυνα της ΑΕΚ πιάστηκε για πρώτη φορά στον αγώνα στον ύπνο. Ο Μαχλάς δέχτηκε ωραία μπαλιά ο Κωστένογλου ολιγώρησε το "κοπέλι" μπήκε στην περιοχή και περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του Χιώτη έκανε το 1-2.

    Η ατυχία της ΑΕΚ συνεχίστηκε όταν δυο λεπτά αργότερα στο 73 ο Κατσουράνης αποχώρησε τραυματίας δίνοντας την θέση του στον Κυριακίδη.

    Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε από εκείνο το λεπτό και έπειτα και όλα έδειχναν ότι τίποτα δεν θα άλλαζε.

    Όμως όλοι είχαν λογαριάσει χωρίς τον ξενοδόχο, γιατί το τέλος ήταν κάτι παραπάνω από απρόβλεπτο.

    Στο 89 ο ΟΦΗ ισοφαρίζει. Ο Χιώτης απέκρουσε ασθενώς σουτ του Ντεγιάνοφ, ο Καζαντζής που πριν λίγο είχε μπει ως αλλαγή πήρε το "ριμπάουντ" και από πολύ πλάγια έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Χιώτη.

    Όλοι νόμιζαν ότι το παιχνίδι τέλειωσε. Και πάλι λάθος αφού η ΑΕΚ στην τελευταία απέλπιδα επίθεση στο 93 έφτασε εκ νέου στο γκολ με το Νίκο Λυμπερόπουλο. Ο Μεσσήνιος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο μπαλιά του Κόντη. βρέθηκε μόνος στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ και με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή σημείωσε το τελικό 2-3.

    Φινάλε βγαλμένο από ταινία του Χιτσκοκ.

    Διαιτητής: Τεροβίτσας (Αιτ/νίας)

    Κίτρινες: Αρβανίτης, Πίτσος

    Οι συνθέσεις:

    ΟΦΗ: Σηφάκης, Μπελεβώνης, Αδάμος (86΄ Καζαντζής), Αρβανίτης, Δέντσας, Κουνενάκης (63΄ Τριανταφύλλου), Νουαφόρ, Χατσατριάν, Πίτσος (69΄ Ντεγιάνοφ), Ντάβιντσον, Μαχλάς

    ΑΕΚ: Χιώτης, Κόντης, Κωστένογλου, Μώρας, Γεωργέας, Κατσουράνης (73΄ Κυρακίδης), Πετκόφ, Κρασσάς (56΄ Ιβιτς), Λυμπερόπουλος, Σοάρες, Ζούλιο Σέζαρ.

    [05] Φινάλε με 11 μετάλλια

    24/4/2005 7:53:00 μμ

    Την δεύτερη θέση πίσω από την Ιταλία κατέκτησαν τα ελληνικά πληρώματα στην διεθνή ρεγκάτα κωπηλασίας που ολοκληρώθηκε σήμερα στην λίμνη Πιεντιλούκο της κεντρικής Ιταλίας ενώ η ελληνική αποστολή τιμήθηκε ως η καλύτερη από τις φιλοξενούμενες χώρες του εξωτερικού. Κατά το σημερινό δεύτερο σκέλος της διοργάνωσης, όπου ουσιαστικά είναι μια ξεχωριστή ρεγκάτα, οι Ελληνίδες κωπηλάτριες επιβεβαίωσαν τις πολύ καλές εμφανίσεις τους και κέρδισαν και πάλι δυο πρώτες θέσεις με τις Χρύσα Μπισκιτζή στο σκίφ ελαφρών βαρών γυναικών και τις Μαρία Σακελλαρίδου- Αλεξάνδρα Τσιάβου στο διπλό σκίφ ελαφρών βαρών. Ασημένια μετάλλια κατέκτησαν στο διπλό σκίφ ελ. βαρών ανδρών οι Μούγιο Δημήτρη -Παππά Ηλία , η Φιτλέρα και ο Δούφλιας στο σκίφ εφήβων και νεανίδων αντίστοιχα, οι Κορδάτος- Κροκίδης στην δίκωπο εφήβων, οι Κουλουρίζος, Γκουντούλας Ν., Γκουντούλας Α. και Κουρκουρίκης στην τετράκωπο ελ. βαρών ανδρών και οι Παγούνης-Χρήστου στην δίκωπο ανδρών. Τέλος στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Μπουγλά και πάλι στο σκίφ γυναικών, οι Τζάλας-Τζανίνης στη δίκωπο των εφήβων και οι Τσάμης-Παπάς Ν. στο διπλό σκίφ ανδρών.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επέστρεψε τέταρτη η Ξάνθη

    24/4/2005 11:06:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα επέστρεψε η Ξάνθη. Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη χάρη στο γκολ του Καζάκη, το οποίο μέτρησε δύο λεπτά μετά την επίτευξή του, επικράτησε 1-0 του Ηρακλή στο γήπεδο των Πηγαδίων και έφτασε τους 45 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον ΠΑΟΚ που χθες αναδείχθηκε ισόπαλος εκτός έδρας με τον Ιωνικό. Όσο ήρεμο ήταν το πρώτο μέρος, τόσο άγρια μορφή πήρε το δεύτερο από ξεκίνημά του, με την κορύφωση της έντασης να συναντάται στο γκολ των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι, στο 48`, έφτασαν μια ανάσα από την επίτευξη του γκολ με τον Παπαποστόλου, το σουτ του οποίου απέκρουσε με εντυπωσιακή ενέργεια ο Πιζανόφσκι σε κόρνερ.

    Γκολ υπό συζήτηση!

    Οι γηπεδούχοι, στο 71`, βρήκαν τον τρόπο να εξαργυρώσουν την υπεροχή τους ανοίγοντας το σκορ με τον Καζάκη. Το τέρμα τους βέβαια πέρασε από διαδικασία διαβουλεύσεων μεταξύ του επόπτη και του διαιτητή (σ.σ. ο πρώτος είδε τον Λαμπριάκο σε θέση οφσάιντ), μέχρι να οριστικοποιηθεί και αφού πρώτα είχαν περάσει 2-3 λεπτά. Ο υψηλόσωμος φορ αν και ήταν εκτεθειμένος δεν επηρέαζε την προσπάθεια του Καζάκη, κάτι που δεν αντιλήφθηκε αμέσως ο Χουλιάρας (α` βοηθός). Οι έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων προς το προσωπό του και η συνομιλία που είχε με τον Κουκουλάκη άλλαξαν την αρχική απόφαση, με αποτέλεσμα ο Καζάκης να χριστεί σκόρερ και οι Θεσσαλονικείς να αναγκαστούν σε σέντρα. Ηταν βέβαια η σειρά τους να διαμαρτυρηθούν, ωστόσο αυτή τη φορά δεν άλλαξε τίποτα. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έμελλε να κρίνει το τελικό σκορ, αφού ούτε η Ξάνθη (σ.σ. στο 78` ο Αμπάρης κέρδισε στο τετ α τετ τον Λαμπριάκο) αλλά ούτε και ο Ηρακλής κατόρθωσαν να πετύχουν κάποιο τέρμα.

    Διαιτητής: Κουκουλάκης

    Κίτρινες κάρτες:

    ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Πιζανόφσκι, Ζαπρόπουλος, Παπαδημητρίου, Σίκοφ, Παβιό (59` Γαρπόζης), Κοντοδήμος, Λουτσιάνο, Κάραμπας (59` Μαχράντζε), Μπαϊκαρά, Πρίττας, Λαμπριάκος.

    ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Κωφίδης): Αμπάρης, Παπαζαχαρίας (46` Στεφανής), Κατσαμπής, Σεγκιρί, Πουρσανίδης, Λαγός, Ιωάννου (50` Κεϊτά), Δρούγας, Φορτούζι, Επαλέ, Παπαποστόλου.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Το "καρπούζι" στη μέση

    24/4/2005 10:34:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν στο "Ελ Πάσο" Καλλιθέα και Πανιώνιος. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, με την Καλλιθέα να διατηρεί τις όποιες ελπίδες έχει για έξοδο στο Κύπελλο UEFA με δεδομένο ότι οι υπόλοιποι τρεις διεκδικητές (Χαλκηδόνα, Ηρακλής, Αιγάλεω) γνώρισαν σήμερα την ήττα με αποτέλεσμα η "μάχη" να φουντώνει ακόμη περισσότερο στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές.

    Όλοι ευχαριστημέμοι

    Η υπεροχή των γηπεδούχων στο πρώτο 20λεπτο μεταφράστηκε σε γκολ με πρωταγωνιστή έναν από τους κορυφαίους Έλληνες επιθετικούς. Ο Αλέκος Αλεξανδρής, στο 17` έγινε αποδέκτης της πάσας του Ντραγκίσεβιτς και αφού "χόρεψε" τους αμυντικούς του Πανιωνίου έπιασε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής δυνατό ευθύβολο σουτ στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ντρόμπνι (0-1).

    Δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση του ημιώρου, οι Νεοσμυρνιώτες ευτύχησαν να ισοφαρίσουν, χάρη στην αδράνεια των κεντρικών αμυντικών της Καλλιθέας. Ο Μπρέσκα στο 28` εκτέλεσε το φάουλ, ο Τζιόλης έπιασε στον "ύπνο" την άμυνα των γηπεδούχων και με πλασέ παραβίασε την εστία του Μπαρτζώκα φέρνοντας το ματς στα ίσα (1-1).

    Στο 48` ο Πανιώνιος έχασε μοναδική ευκαιρία για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ όταν το σουτ του Ναλιτζή απέκρουσε ακριβώς πάνω στη γραμμή ο Κουλακιώτης σώζωντας την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.

    Οι δύο ομάδες στα λεπτά που απέμεναν φάνηκαν να αρκούνται στο βαθμό της ισοπαλίας, η οποία οριστικοποιήθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων οπότε ο διαιτητής Σκουφίτσας έδωσε το τελευταίο σφύριγμα στον αγώνα.

    Διαιτητής: Σκουφίτσας

    Κίτρινες κάρτες: Τσιόλης, Ναλιτζής,

    Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων

    ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Τάκης Λεμονής): Μπαρτζώκας, Αγγελόπουλος, Κουλακιώτης, Γκεοργκίεφ, Βόκολος, Κυριάκος, Ντραγκίσεβιτς, Πέτκοβιτς, Σαββίδης, Κουτσοσπύρος, Αλεξανδρής.

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δημήτρης Μπαρμπαλιάς): Ντρόμπνι, Μανιάτης, Σμίλιανιτς, Εξουζίδης, Τζιόλης, Γαλανόπουλος, Γουνδουλάκης, Μάκος, Τσιώλης, Μπρέσκα, Ναλιτζής.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επιτέλους νίκη

    24/4/2005 10:22:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σημαντικό βήμα για παραμονή στην κατηγορία έκανε σήμερα ο Αρης. Η ομάδα του Γιώργου Χατζάρα επικράτησε με 2-0 της Κέρκυρας και ισοβαθμεί εκ νέου στη 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Τα τέρματα των γηπεδούχων πέτυχαν οι Μουράφκσι (43`) και Γόγολος (59`). Παράλληλα με την ήττα αυτή, η ομάδα του Λάκη Παπαϊωάννου έγινε η πρώτη ομάδα που αποχαιρέτησε την κατηγορία αφού έχασε κάθε ελπίδα για να διεκδικήσει την παραμονή της στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν.

    Νίκησαν και το άγχος

    Το άγχος κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο της συνάντησης, με τον Άρη να ψάχνει από το πρώτο κιόλας λεπτό το γκολ που θα του έδινε το ψυχολογικό προβάδισμα στην υπόθεση νίκη.

    Στο 15`, οι γηπεδούχοι "άγγιξαν" το γκολ όταν ο Μουράφσκι σημάδεψε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γκίτκου, όμως δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο ίδιος παίκτης δεν αστόχησε για δεύτερη φορά. Μετά τη σέντρα του Νεμπεγλέρα ο Πολωνός μεσοεπιθετικός βρέθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής και με κεφαλιά παραβίασε την εστία της Κέρκυρας δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του Άρη, ο οποίος φρόντισε να μην μπει σε περιπέτειες πετυχαίνοντας ένα γρήγορο γκολ στο β` ημίχρονο.

    Συγκεκριμένα από εκτέλεση φάουλ ο Γόγολος βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος και με καρφωτή κεφαλιά αύξησε το δείκτη του σκορ (2-0) για τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι στο 64` πήραν ακόμη πιο βαθιές ανάσες όταν απέκτησαν αριθμητική υπεροχή με την αποβολή του Εντιαγιέ.

    Ο τελευταίος είδε απευθείας την κόκκινη κάρτα από το διαιτητή Βασιλείου επειδή κλώτσησε από πίσω το Νάιντο και άφησε την Κέρκυρα με 10 παίκτες, βάζοντας οριστική "ταφόπλακα" στα όποιες σκέψεις του νησιωτικού συγκροτήματος για να πετύχουν κάτι καλό.

    Διαιτητής: Βασιλείου

    Κόκκινες κάρτες: Εντιαγιέ (64`)

    Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων

    ΑΡΗΣ (Γιώργος Χατζάρας): Πουρλιοτόπουλος, Παπαδόπουλος, Γόγολος, Καλλιμάνης, Νάιντος, Μουράφσκι, Σανχούρχο, Ινόγκουε, Νεμπεγλέρας, Λαζανάς, Κουεμάχα.

    ΚΕΡΚΥΡΑ (Λάκης Παπαϊωάννου): Γκίτκος, Γεωργίου, Ριμπέιρο Περέιρα, Γκαρόζης, Μπουγκανέμ, Γήτας, Αντωνίου, Πετράς, Γκίμπρο, Ροντρίγκες ντε Σίλβα, Εντιαγιέ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 24 April 2005 - 20:51:40 UTC