Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποίηση για σύλληψη Βαβύλη
  • [02] "Ανασχηματισμός υπό πίεση δεν γίνεται"
  • [03] Νέα πρόκληση στο Αιγαίο
  • [04] Τρισάγιο στη μνήμη του Κ. Καραμανλή
  • [05] Αφρικανο-ασιατική Σύνοδος Κορυφής
  • [06] Πολύνεκρες επιθέσεις αυτοκτονίας
  • [07] Νέοι εβραικοί οικισμοί στη Δυτική Οχθη
  • [08] Νίκησε και περιμένει
  • [09] Αγκαλιά με τον τίτλο η Μπάγερν
  • [10] Όλα μοιρασμένα στην Νεάπολη
  • [11] Η "μάχη" της Κρήτης
  • [12] Φιλική επικράτηση της ΑΕΚ
  • [13] Δίπλωσε τις νίκες η Πάτρα
  • [14] Πρωταθλήτριες οι "πράσινες"
  • [15] "Χρυσά" κουπιά
  • [16] Τα γραμμάρια του στέρησαν το μετάλλιο
  • [17] Πόλο: Ο Εθνικός τη πρώτη νίκη

    [01] Κοινωνία

    "Με μεθοδικότητα και σχέδιο"

    Ικανοποίηση για σύλληψη Βαβύλη

    23/4/2005 11:37:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/4/2005 1:45:17 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Την ικανοποίησή του για τη σύλληψη Βαβύλη, ο οποίος βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής στα χέρια των ιταλικών αρχών, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, κατά τη συνάντηση που είχαν το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Βουλγαράκης συνεχάρη την Αστυνομία για την επιτυχία της και ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την έκδοση του Απόστολου Βαβύλη στην Ελλάδα. "Θέλω να πιστεύω ότι το αίτημα θα γίνει αποδεκτό από τις ιταλικές αρχές", τόνισε ο κ. Βουλγαράκης. Ο υπουργός τόνισε χαρακτηριστικα ότι η Ελληνική Αστυνομία, με μεθοδικότητα, σιγουριά και σταθερά βήματα, αξιοποίησε τις πληροφορίες για να φτάσει σε αυτό το επιτυχημένο αποτέλεσμα. Τη διαβεβαίωση ότι, αργά ή γρήγορα, ο Απόστολος Βαβύλης θα δώσει λόγο στην ελληνική δικαιοσύνη, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

    Προσπάθειες σε πολλές χώρες

    Τις επόμενες ημέρες, ο αρμόδιος εισαγγελέας εφετών θα στείλει στις ιταλικές αρχές το ευρωπαϊκό ένταλμα με το οποίο θα ζητείται η έκδοση του Βαβύλη στην Ελλάδα.

    Αν οι ιταλικές αρχές κάνουν αποδεκτό το αίτημα, θα έρθει στη χώρα μας σε περίπου ένα μήνα.

    Νομικοί κύκλοι εκτιμούν, πάντως, ότι είναι πιο πιθανό να δικαστεί πρώτα στην Ιταλία και στη συνέχεια να έρθει εδώ.

    "Είχαν γίνει πολλές προσπάθειες για τη σύλληψη του το αμέσως προηγούμενο διάστημα σε διάφορες χώρες, αλλά οι πληροφορίες είτε δεν ήταν ακριβείς ή ήταν ανεπίκαιρες", δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Βουλγαράκης και πρόσθεσε ότι μέχρι και στην Ταϊβάν είχαν γίνει σχετικές προσπάθειες μετά από πληροφορίες.

    Όπως τόνισε ο υπουργός, στο πλαίσιο της συνεργασίας υπήρξε υπερδραστηριοποίηση των ελληνικών αρχών για σύλληψη Ιταλών καταζητούμενων στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να γίνει το ίδιο και από τις ιταλικές αρχές στην υπόθεση Βαβύλη.

    Ο κ. Βουλγαράκης υπενθύμισε ότι ο Απόστολος Βαβύλης δεν ήταν νούμερο ένα καταζητούμενος στην Ευρώπη, αλλά βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις της λίστας της INTERPOL.

    Τέλος, ο υπουργός είπε ότι ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή και για θέματα του υπουργείου καθώς και για την οργάνωση της Τροχαίας ενόψει του Πάσχα.

    "Στην ελληνική δικαιοσύνη η υπόθεση"

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι θα επιζητηθεί από τις ιταλικές αρχές να μεταβεί στην χώρα κλιμάκιο Ελλήνων δικαστών για να πάρει κατάθεση από τον συλληφθέντα.

    Επίσης, τόνισε ότι αν και μπορεί να καθυστερήσει η παράδοση Βαβύλη στις ελληνικές αρχές, λόγω εκκρεμούς καταδικαστικής απόφασης στην Ιταλία, αυτό κάποια στιγμή θα γίνει.

    "Σας διαβεβαιώνω ότι η ελληνική δικαιοσύνη, αργά ή γρήγορα, θα επιληφθεί της υπόθεσης του Βαβύλη", κατέληξε ο Αναστάσης Παπαληγούρας.

    Δηλώσεις του Ιταλού αρχηγού Άμεσης Δράσης

    Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το Σάββατο. στη Μπολόνια. ο αρχηγός της Άμεσης Δράσης, Αρμάντο Νανέι, δήλωσε ότι η σύλληψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής και ότι ο συλληφθείς Βαβύλης έφερε επάνω του διαβατήριο με το όνομα Αντώνης Αϊβαλιώτης.

    Ο Βαβύλης έφθασε την Πέμπτη στη Μπολόνια, όπου διανυκτέρευσε στο σπίτι της Ιταλίδας φίλης του Λίτσια Ταντέι, 64 χρονών.

    Σύμφωνα με την αστυνομική αρχή, πιθανότατα η Ταντέι να μην γνώριζε τη δράση του Βαβύλη.

    Η αστυνομία εξετάζει την θέση της κ. Ταντέι, η οποία είναι συνταξιούχος δημόσια υπάλληλος.

    Η σύλληψή του επετεύχθη χάρη στη στενή συνεργασία που είχε η ιταλική με την Ελληνική Αστυνομία, παρακολουθώντας εδώ και αρκετό καιρό τον Βαβύλη.

    Ο Βαβύλης δεν προέβαλε καμία αντίσταση και όταν του ζητήθηκε να ακολουθήσει τους αστυνομικούς φόρεσε το ράσο. Δεν οπλοφορούσε και μέσα στην τσάντα του βρέθηκε μια περούκα.

    Η σύλληψή του έγινε με βάση το ένταλμα εκτέλεσης φυλάκισης για τα εφτά χρόνια που εκκρεμεί. Ως γνωστόν, είχε καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών το 1993.

    Έχει μεταφερθεί στις φυλακές της Μπολόνια και δεν προβλέπεται τουλάχιστον αυτή την εβδομάδα να εξεταστεί από Ιταλό δικαστικό, διότι εις βάρος του δεν εκκρεμούν κατηγορίες από ιταλικής πλευράς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνελήφθη ο Απόστολος Βαβύλης

    [02] Πολιτική

    "Θα υλοποιηθεί το κυβερνητικό έργο"

    "Ανασχηματισμός υπό πίεση δεν γίνεται"

    23/4/2005 2:03:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Αποφασισμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, αψηφώντας το πολιτικό κόστος, εμφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής, ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στους προέδρους των νομαρχιακών επιτροπών της ΝΔ της Αττικής. Ο Κ. Καραμανλής διεμήνυσε ότι είναι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, ενώ, αναφερόμενος στα σενάρια περί ανασχηματισμού, τόνισε ότι "ανασχηματισμός υπό πίεση δεν γίνεται".

    [03] Πολιτική

    Αποχώρησε η τουρκική ακταιωρός

    Νέα πρόκληση στο Αιγαίο

    23/4/2005 12:21:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/4/2005 3:12:56 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ

    Τουρκική ακταιωρός εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στις 10:00 το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, και απομάκρυνε ελληνικό αλιευτικό. Στην περιοχή παρέμεινε μέχρι και τις 13:20, υπό την παρακολούθηση ενός σκάφους του Λιμενικού Σώματος, οπότε και αποχώρησε. Για κάποια ώρα, στην περιοχή παρέμεινε και φουσκωτό από την Τουρκία με επιβάτες πιθανότατα τηλεοπτικό συνεργείο. Μετά την 17η Δεκεμβρίου του 2004, η Ελλάδα, όπως και τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε., είναι κριτής της Τουρκίας στην πορεία της προς την Ε.Ε., δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, από τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών του ΟΣΕΠ, στην Κομοτηνή. Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι οι προκλητικές ενέργειες δεν βοηθούν στην ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας αρμόδιος για Οικονομικές Υποθέσεις, Ερνταν Αράτ, δήλωσε ότι αυτά συμβαίνουν σε γειτονικές χώρες.

    "Καλύτερη αντιμετώπιση όταν γίνουμε μέλος της Ε.Ε."

    Όπως είπε ο Τούρκος υφυπουργός, η συνεργασία της Τουρκίας με την Ελλάδα, σε τομείς όπως η Οικονομία, ενισχύει τις προσπάθειες για βελτίωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.

    Όλα αυτά, όμως, κατέληξε ο Ερνταν Αράτ, θα μπορούμε να τα συζητήσουμε και να αντιμετωπίσουμε καλύτερα όταν γίνουμε πλήρες μέλος της μεγάλης οικογένειας που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και η Ελλάδα.

    Σημειώνεται ότι η τελευταία εμφάνιση των Τούρκων στην περιοχή έγινε πριν από δέκα ημέρες, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνομιλίες με προκλήσεις

    [04] Πολιτική

    Εφτά χρόνια από το θάνατό του

    Τρισάγιο στη μνήμη του Κ. Καραμανλή

    23/4/2005 2:54:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Εφτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα Σάββατο, από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που απεβίωσε μετά από σύντομη ασθένεια στις 23 Απριλίου του 1998. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πρωταγωνίστησε στην πολιτική σκηνή της χώρας για 60 χρόνια. Διατέλεσε 8 χρόνια υπουργός, 14 πρωθυπουργός και 10 πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ίδρυμα Καραμανλή στη Φιλοθέη, στον περίβολο του οποίου έχει ταφεί ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στο μνημόσυνο παραβρέθηκε ο Πρωθυπουργός, ο αδερφός του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, Αχιλλέας Καραμανλής, ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης, ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Λιάπης, και ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος.

    Σχετικά Links: Ίδρυμα Καραμανλή

    [05] Κόσμος

    Δημιουργία παλαιστινιακού κράτους

    Αφρικανο-ασιατική Σύνοδος Κορυφής

    23/4/2005 6:31:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

    Σε μια γενική διακήρυξη και υιοθέτηση μιας αφρικανο-ασιατικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης, έκλεισαν το Σάββατο οι εργασίες της Αφρικανο-ασιατικής Συνόδου Κορυφής στη Τζακάρτα. "Χάρη σε αυτή την εταιρική σχέση, θα δημιουργήσουμε, στα χρόνια που θα΄ρθουν, μια κληρονομιά κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης για τις μελλοντικές γενιές των Ασιατών και των Αφρικανών", τόνισε ο Ινδονήσιος πρόεδρος Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντχογιόνο. Οι συμμετέχουσες χώρες δεσμεύθηκαν να εργασθούν για την προώθηση της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της κοινωνικής προόδου, της οικονομικής ανάπτυξης, της ανεξιθρησκείας, της εξάλειψης της φτώχειας και της πρόληψης των φυσικών καταστροφών. Η κοινή διακήρυξη καλεί για τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους. Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού Γιουνιχίρο Κοϊζούμι με τον Κινέζο πρόεδρο Χου Ζιντάο, με στόχο τη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών.

    "Ο παλαιστινιακός λαός στερείται ..."

    "Εκφράζουμε την αποδοκιμασία μας για το γεγονός ότι, 50 χρόνια μετά τη Διάσκεψη της Μπαντούνγκ το 1955, ο παλαιστινιακός λαός στερείται ακόμη το δικαίωμά του στην ανεξαρτησία. Θα συνεχίσουμε τη σθεναρή μας στήριξη στον παλαιστινιακό λαό και στη δημιουργία βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών", αναφέρει το κείμενο.

    Στη Σύνοδο έλαβαν μέρος ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Άναν, 50 αρχηγοί κρατών και υπεύθυνοι από περίπου 100 χώρες, οι οποίοι εκπροσωπούν τα δύο τρίτα της ανθρωπότητας. Οι αρχηγοί κρατών θα μεταβούν την Κυριακή στην Μπαντούνγκ για μια αναμνηστική τελετή.

    Από τις 18 έως τις 24 Απριλίου 1955, 29 χώρες του Τρίτου Κόσμου, της Ασίας και της Αφρικής συναντήθηκαν στην Μπαντούνγκ, 120 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τζακάρτα. Τα τελικό ανακοινωθέν εκείνης της Συνόδου σημάδεψε την εποχή της αποαποικιοποίησης και του τριτοκοσμισμού. Ο Ινδός Νεχρού, ο Αιγύπτιος Νάσερ, ο Κινέζος Τσου Ενλάι και ο Ινδονήσιος πρόεδρος Σουκάρνο ήταν οι "βεντέτες" εκείνης της Συνόδου Κορυφής, που αποτέλεσε το προοίμιο του μελλοντικού κινήματος των Αδεσμεύτων σε έναν κόσμο βυθισμένο στον Ψυχρό Πόλεμο.

    Το αποκαλούμενο "πνεύμα της Μπαντούνγκ" στηρίζεται στις αρχές της μη ανάμιξης, της ισότητας όλων των εθνών όποιο κι αν είναι το μέγεθός τους και της άρνησης της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μεγάλων δυνάμεων μέσω της συμμετοχής σε ένα στρατιωτικό συνασπισμό.

    Σε καλό κλίμα η συνάντηση Ζιντάο - Κοϊζούμι

    Μετά το τέλος της αφρικανο-ασιατικής Διάσκεψης στη Τζακάρτα, ο Κινέζος πρόεδρος Χου Ζιντάο συναντήθηκε με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Γιουνιχίρο Κοϊζούμι, με στόχο τη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών.

    "Επιθυμώ τις καλύτερες σχέσεις με την Ιαπωνία. Το Τόκιο θα πρέπει να αναλογίζεται το παρελθόν του κατά τον Β'Παγκόσμιο Πόλεμο", δήλωσε ο Ζιντάο. Μιλώντας μετά το τέλος των συνομιλιών τους, ο Κινέζος πρόεδρος τόνισε ότι "οι διαφορές μεταξύ των δύο ισχυρών δυνάμεων της Ασίας πρέπει να επιλυθούν μέσω του διαλόγου. Η Ιαπωνία πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να μην υποστηρίζει την ανεξαρτησία της Ταϊβάν". Ο κ. Ζιντάο επισήμανε ότι παρά τα όποια προβλήματα, η κινεζική πολιτική φιλικής συνεργασίας με την Ιαπωνία παραμένει αμετάβλητη, ωστόσο κατέκρινε την Ιαπωνία ότι "προδωσε τις δεσμεύσεις της σχετικά με ιστορικά προβλήματα" (ζήτημα της Ταιβάν) και "πλήγωσε βαθύτατα" τα αισθήματα των Κινέζων και άλλων ασιατικών λαών.

    Ο κ. Κοϊζούμι την ώρα που αποχωρούσε από ξενοδοχείο της Τζακάρτα απάντησε: "Πολύ καλά". Να σημειωθεί ότι βίαιες αντι-ιαπωνικές διαδηλώσεις ξέσπασαν τις τελευταίες εβδομάδες σε ολόκληρη την Κίνα, μετά από τις κατηγορίες που εξαπέλυσε το Πεκίνο κατά του Τόκιο κατηγορώντας την Ιαπωνία ότι επιχειρεί να μειώσει τις ακρότητες που διαπράχθηκαν από τα ιαπωνικά στρατεύματα στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

    [06] Ιράκ

    13 νεκροί

    Πολύνεκρες επιθέσεις αυτοκτονίας

    23/4/2005 5:45:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ

    Τουλάχιστον 11 Ιρακινοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 20 τραυματίστηκαν, όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη το απόγευμα του Σαββάτου, στην πόλη Αμπού Γρέιμπ, 30 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Βαγδάτης. Σε άλλη επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, δυτικά της Βαγδάτης, κοντά σε ένα αμερικανικό φυλάκιο, δύο ακόμα πολίτες σκοτώθηκαν. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την επίθεση τραυματίστηκαν και τρείς Αμερικανοί στρατιώτες, ενώ καταστράφηκαν ένα αμερικανικό και δύο ιρακινά στρατιωτικά οχήματα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δύο παγιδευμένα οχήματα ανατινάχτηκαν το Σάββατο σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη της Βασόρας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά πολίτες.

    [07] Μ. Ανατολή

    Νέοι εβραικοί οικισμοί στη Δυτική Οχθη

    23/4/2005 3:19:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η απόφαση του Ισραήλ να αποσυρθεί από τη Λωρίδα της Γάζας ελήφθη για να βοηθηθεί να προετοιμάσει την οικοδόμηση νέων εβραικών οικισμών στη Δυτική Οχθη, δήλωσε από τη Τζακάρτα ο αντιπρόεδρος της παλαιστινιακής κυβέρνησης, Ναμπίλ Σάατ. "Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι χρειάζεται μια διεθνή συμφωνία για να ξεπεράσει τα εμπόδια που τίθενται από την άκρα δεξιά, που αντιτίθεται στην αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά γεγονός είναι πως το Ισραήλ επιθυμεί να καθυστερήσει την αποχώρησή του από την περιοχή αυτή ώστε να κερδίσει χρόνο για να ξεκινήσει την ανέγερση νέων εβραικών οικισμών στη Δυτική Οχθη", τόνισε ο κ. Σάατ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου από την Τζακάρτα όπου βρέθηκε για να παραστεί στις τελετές για τα 50 χρόνια από την πρώτη Αφροασιατική Διάσκεψη Κορυφής της Μπαντούγκ.

    "Η αποχώρηση από τη Γάζα που αποφασίστηκε από την ισραηλινή κυβέρνηση πραγματικά αποπροσανατόλισε τη δεθνή κοινή γνώμη από την ισραηλινή πρωτοβουλία να υψώσει το τείχος διαχωρισμού και να απομονώσει πλήρως την Ιερουσαλήμ", πρόσθεσε ο κ. Σάατ.

    Ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε εξαιρετικά ανήσυχος από τις κινήσεις του Ισραήλ σε ό,τι αφορά την περιορισμένη αποχώρησή του από τα κατεχόμενα αραβικά εδάφη. "Κανείς δεν μπορεί να αποδεχτεί την ανταλλαγή του 5% που αντιπροσωπεύει η Γάζα 5% του συνολικού παλαιστινιακού εδάφους έναντι του 95% που αποτελεί η Δυτική Όχθη και η οποία θα είναι πλήρως τρομοκρατημένη από την αχαρακτήριστη κατοχή που θα συμβεί με τους εβραικούς οικισμούς και την ανέγερση του τείχους", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σάατ.

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Νίκησε και περιμένει

    23/4/2005 7:09:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το ντέρμπι του Λονδίνου μεταξύ Άρσεαναλ και Τότεναμ που θα γίνει την Δευτέρα περιμένει πλέον η Τσέλσι, για να μάθει αν και μαθημετικά μπορεί να πανηγυρίζει για τον πρώτο της τίτλο μετά από 50 χρόνια. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο επικράτησε της Φούλαμ με 3-1 πήρε τους τρεις βαθμούς και αν η Αρσεναλ δεν νικήσει την Τότεναμ τη Δευτέρα, τότε μπορεί να αρχίσει τα πρόωρα πανηγύρια. Οι Τζο Κόουλ (17΄), Λάμπαρντ (64΄) και Γκούντγιονσεν (87΄) πέτυχαν τα γκολ των νικητών, ενώ για τη Φούλαμ είχε ισοφαρίσει ο Κόλινς Τζον στο 41΄. Για τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League, η Λίβερπουλ μετά από μετριότατη εμφάνιση έχασε από την Κρίσταλ Πάλας και έμεινε τέσσερις βαθμούς μακριά από την Εβερτον. Ωστόσο κι οι "τόφις" δεν θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι αφού έχασαν μοναδική ευκαιρία να "καθαρίσουν" την τέταρτη θέση, αφήνοντας βαθμούς (1-1) στον αγώνα με την αδιάφορη Μπέρμιγχαμ. Στο παιχνίδι παραμένει η Μπόλτον του Στέλιου Γιαννακόπουλου (παρών σε όλο το 90λεπτο) που "τσίμπησε" ένα βαθμό στη δύσκολη έδρα της Αστον Βίλα.

    Αποτελέσματα - Σκόρερ

    Αστον Βίλα-Μπόλτον 1-1

    (26΄ αυτ. Ιέρο - 54΄ Σπιντ)

    Μπλάκμπερν-Μάντσεστερ Σ. 0-0

    Τσέλσι-Φούλαμ 3-1

    (17΄ Τζο Κόουλ, 64΄ Λάμπαρντ, 87΄ Γκούντγιονσεν - 41΄ Τζον)

    Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ 1-0

    (34΄ Τζόνσον)

    Εβερτον-Μπέρμιγχαμ 1-1

    (86΄ Φέργκιουσον - 5΄ Χέσκι)

    Μίντλεσμπρο-Γουέστ Μπρομ 4-0

    (27΄, 37΄ Νέμεθ, 33΄ Χάσελμπαϊνκ, 90΄ Ντάουνινγκ)

    Νόριτς-Τσάρλτον 1-0

    (88΄ Σβένσον)

    Μάντσεστερ Γ.-Νιούκαστλ 24/4

    Πόρτσμουθ-Σαουθάμπτον 24/4

    Αρσεναλ-Τότεναμ 25/4

    Βαθμολογία (Σε 35 αγώνες)

    Τσέλσι 85 -34αγ

    Άρσεναλ 71 -33αγ

    Μάντσεστερ Γ. 67 -33αγ

    Έβερτον 58 -34αγ

    Λίβερπουλ 54

    Μπόλτον 54

    Μίντλεσμπρο 49 -34αγ

    Τότεναμ 48 -34αγ

    Αστον Βίλα 47

    Τσάρλτον 45

    Μάντσεστερ Σ. 45

    Μπλάκμπερν 40 -34αγ

    Μπέρμιγχαμ 39

    Νιούκαστλ 38 -32αγ

    Φούλαμ 35 -34αγ

    Πόρτσμουθ 35 -34αγ

    Κρίσταλ Πάλας 30

    Νόριτς 30

    Γουέστ Μπρομ 29 -34αγ

    Σαουθάμπτον 28 -34αγ

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Αγκαλιά με τον τίτλο η Μπάγερν

    23/4/2005 6:40:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ένα βήμα πριν την κατάκτηση του 19ου πρωταθλήματος της ιστορίας της βρίσκεται από σήμερα η Μπάγερν, ενώ ακόμα απομένουν τέσσερις αγωνιστικές μέχρι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα Γερμανίας. Η ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ επικράτησε άνετα της Μπόχουμ με 3-1, (με 10 παίκτες από το 15΄ λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Φαν Ντούινχοφεν) και αύξησε στους εννέα βαθμούς τη διαφορά της από τη Σάλκε, που έχασε από την Χέρτα Βερολίνου με 4-1. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα για την Σάλκε που πλέον δεν μπορεί να κάνει όνειρα για κατάκτηση του τίτλου αλλά και που βάζει παράλληλα σε μπελάδες την ομάδα όσον αφορά την συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς είναι πολλές πλέον οι διεκδικήτριες των υπόλοιπων τριών θέσεων. Ανάμεσά τους και η Χέρτα που με τον εκπληκτικό Μαρσελίνιο στη σύνθεσή της, βρίσκεται πλέον μόνη στην τέταρτη θέση με 53 βαθμούς, πολύ κοντά στη Σάλκε και τη Στουτγκάρδη η οποία σήμερα έμεινε στο 0-0 εναντίον της Βόλφσμπουργκ. Τέλος, ο Γιάννης Αμανατίδης σκόραρε για πέμπτη φορά φέτος, όμως η Καϊζερσλάουτερν δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα (4-2) από τη Ντόρτμουντ στο "Βεστφάλεν".

    Αποτελέσματα - Σκόρερ

    Ντόρτμουντ-Καϊζερσλάουτερν 4-2

    (12΄ Εβερτον, 29΄ Κελ, 62΄, 75΄ Κόλερ - 4΄ Αλτιντόπ, 42΄ Αμανατίδης)

    Αρμίνια Μπίλεφελντ-Φράιμπουργκ 3-1

    (5΄, 55΄, 69΄ Πορτσέλο - 15΄ Κάιρο)

    Μπάγερν Μονάχου-Μπόχουμ 3-1

    (9΄ Πιζάρο, 26΄ Μπάλακ, 63΄ Μακάι - 50΄ Ταπάλοβιτς)

    Μάιντς-Ανόβερο 2-0

    (23΄ Αμπελ, 79΄ Γκέρμπερ)

    Στουτγκάρδη-Βόλφσμπουργκ 0-0

    Αμβούργο-Χάνσα Ροστόκ 3-0

    (49΄ Μπενζά, 61΄ Μπέντζαμιν, 64΄ Τακαχάρα)

    Χέρτα Βερολίνου-Σάλκε 4-1

    (5΄ Μπαστούρκ, 35΄, 58΄ Μαρσελίνιο, 51΄ Ραφαέλ - 17΄ Σαντ)

    Νυρεμβέργη-Γκλάντμπαχ 24/4

    Λεβερκούζεν-Βέρντερ Βρέμης 24/4

    Βαθμολογία (σε 30 αγώνες)

    Μπάγερν Μονάχου 65

    Σάλκε 56

    Στουτγκάρδη 55

    Χέρτα Βερολίνου 53

    Βέρντερ Βρέμης 50 -29αγ

    Αμβούργο 50

    Λεβερκούζεν 46 -29αγ

    Ντόρτμουντ 45

    Βόλφσμπουργκ 41

    Καϊζερσλάουτερν 39

    Αρμίνια Μπίλεφελντ 39

    Ανόβερο 38

    Νυρεμβέργη 34 -29αγ

    Μάιντς 34

    Γκλάντμπαχ 30 -29αγ

    Μπόχουμ 29

    Χάνσα Ροστοκ 26

    Φράιμπουργκ 17

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Όλα μοιρασμένα στην Νεάπολη

    23/4/2005 7:18:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ένα βήμα πιο κοντά στην σωτηρία του έκανε ο Ιωνικός που στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 27ης αγωνιστικής, υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ σε ισοπαλία μέσα στην Νεάπολη με 1-1. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να προηγήθηκαν όμως από εκεί και έπειτα έδειξαν ένα νωθρό πρόσωπο με αποτέλεσμα ο Ιωνικός να καταφέρει να επιβάλει τον ρυθμό του και να κυνηγήσει την ισοφάριση. Κάτι που δεν το πέτυχε αμέσως όπως θα ήθελε, κυρίως λόγω Φερναντές αλλά τελικά το κατάφερε. Ο Φερναντές πάντως ήταν το πρόσωπο της αναμέτρησης όχι μόνο για τις αποκρούσεις του αλλά και για το ότι ήταν μια πιο συγκαταβατική επιλογή του Καραγεωργίου, αντί του Τοχούρογλου. Και αν ο τεχνικός του "Δικεφάλου" προτίμησε ένα θεωρητικά εύκολο ματς να του δώσει χρόνο συμμετοχής, στην πράξη ο Πορτογάλος τερματοφύλακας ανταπηξήλθε άριστα στις δυσκολίες που προέκυψαν.

    Δυναμικό ξεκίνημα

    Το γκολ του ΠΑΟΚ προήλθε από μια ολιγωρία της άμυνας των Νικαιωτών μόλις στο 7'! Ο Φουτσίνι εκτέλεσε φάουλ το οποίο ο Μπεκιάι έσωσε με υπερένταση όμως στην επαναφορά της μπάλας ο Σαλπιγγίδης μόνος μέσα στην περιοχή του Ιωνικού άνοιξε το σκορ. Στο 11' έγινε η πρώτη καλή προσπάθεια για την ισοφάριση όμως το φάουλ του Ισά έδιωξε ο Φερναντές, κάτι που έκανε και στο 25' όταν ο Μακόρ επιχείρησε να τον νικήσει από μακριά. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε μάλλον ανορθόδοξα να ανοίξει το παιχνίδι του αλλά αυτό σταμάτησε στην ορθόδοξη και αποτελεσματική αμυντική λειτουργία του Ιωνικού, έτσι οι ευκαιρίες του περιορίζονταν σε καλές σέντρες και ατομικές ενέργειες και αυτές κατα διαστήματα.

    Στόχος επετεύχθη!

    Στην επανάληψη το σκηνικό διατηρήθηκε σχεδόν απαράλλαχτο και το μοναδικό που άλλαξε ήταν ο Ζίφκοβιτς στην θέση του κουρασμένου και καλά κλεισμένου από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ, Μακόρ και ο Μέγκαχεντ που αντικαταστάθηκε από τον Γιασεμάκη, αναγκαστικά λόγω του ότι χτύπησε. Μάλιστα ο τραυματισμός του φάνηκε αρκετά σοβαρός, λόγω και της ιστορίας με την διάσειση που είχε από το ματς με τον Ολυμπιακό, έτσι το επιτελείο των Θεσσαλονικέων του φόρεσε κολάρο. Έξι λεπτά αργότερα, στο 69' οι προσπάθειες των γηπεδούχων "καρποφόρησαν"! Ο Ζησόπουλος έκανε ένα τραγικό λάθος και ο Γκούτμαν πέρασε και τον Φερναντές για να πλασάρει προς το τέρμα με μοναδικό εμπόδιο τον Εγκωμίτη, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να ανακόψει πάνω στην γραμμή.

    Διαιτητής: Στυλιάρας

    Κίτρινες κάρτες: Λετιέρι (συμπλήρωσε τέσσερις), Κοίμπρα, Βαγγελής (συμπλήρωσε τέσσερις)

    ΙΩΝΙΚΟΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Μπεκιάι, Οφρυδόπουλος, Βουρεξάκης, Ισά, Μακόρ (57` Ζίφκοβιτς), Λετιέρι, Τσιμπλίδης (6` Ρόκας), Κοίμπρα, Γκούτμαν (76` Νατσούρας), Γαβριλόπουλος, Ουκάρ.

    ΠΑΟΚ (Νίκος Καραγεωργίου): Φερναντές, Καρυπίδης, Μέγκαχεντ (63` Γιασεμάκης), Κουτσόπουλος, Θεοδωρίδης, Ζησόπουλος (75` Βαγγελής), Ανδράλας, Φουτσίνι (80` Ζαβαντίας), Εγκωμίτης, Σαλπιγγίδης, Μίετσελ.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Η "μάχη" της Κρήτης

    23/4/2005 4:03:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Έτοιμοι για την κρίσιμη αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής δηλώνουν ΟΦΗ και ΑΕΚ που αύριο συναντιόνται στο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννη". Οι δυο ομάδες θέλουν τους τρεις βαθμούς, η καθεμία για τους δικούς της λόγους. Ο ΟΦΗ για να πάρει βαθμολογική ανάσα και να μην μπει σε περιπέτειες υποβιβασμού και η ΑΕΚ για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου ή της δεύτερης θέσης που οδηγεί στο Champions League. Η κρητική ομάδα θα παραταχθεί στο γήπεδο χωρίς τους τιμωρημένους Κολιτσιδάκη και Τόμας, ενώ εκτός αποστολής έμεινε και ο Σταυρακάκης, που έχει μείνει πίσω σε φυσική κατάσταση, λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του. Από την άλλη πλευρά ο Φερνάντο Σάντος προβληματίζεται για δυο θέσεις αφού Άλβες και Ασουνσάο είναι τιμωρημάνοι με κάρτες και έμειναν στην Αθήνα. Πιθανοί αντικαταστάτες; Ο Κωστένογλου για την θέση του Πορτογάλου και οι Ίβιτς, Κυριακίδης για τη θέση του Βραζιλιάνου.

    Οι αποστολές των δυο ομάδων

    Ο Γιάννης Χατζηνικολάου θα έχει στην διάθεση του πάντως τους Τριανταφύλλου και Κουνενάκη οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

    Οι δεκαεφτά παίκτες που επέλεξε ο Γιάννης Χατζηνικολάου είναι οι εξής: Δασκαλάκης, Σηφάκης, Αδάμος, Πίτσος, Ντάβιντσον, Κουνενάκης, Αναστασιάδης, Δέντσας, Χατσατριάν, Μπελεβώνης, Κωνσταντάκης, Μαχλάς, Νουαφόρ, Καζαντζής, Ντεγιάνοφ, Τριανταφύλλου και Κουτσουρές.

    Ο Φερνάντο Σάντος εκτός των δυο προαναφερόμενων, δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και θα πάρει στην Κρήτη 19 παίκτες, εκ των οποίων ένας θα αποκλειστεί πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Στη διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού βρίσκονται οι Μιχαηλίδης, Χιώτης, Μόρας, Κωστένογλου, Κόντης, Μάλμπασα, Κατσουράνης, Λυμπερόπουλος, Πετκόφ, Ρούσεφ, Ίβιτς, Κρασσάς, Κυριακίδης, Κωνσταντινίδης, Τόσκας, Γεωργέας, Καμπάνταης, Ζούλιο Σέζαρ, Σοάρες.

    [12] Μπάσκετ

    Φιλική επικράτηση της ΑΕΚ

    23/4/2005 5:34:00 μμ

    Σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο ΣΕΦ η ΑΕΚ επικράτησε 73-70 του Ολυμπιακού. Οι δύο προπονητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πολλά σχήματα και φυσικά να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για την αγωνιστική κατάσταση των παικτών που είχαν στη διάθεση τους, ενόψει της 25ης αγωνιστικής. Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση τη Μεγάλη Τετάρτη θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τον Άρη στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ.

    [13] Μπάσκετ

    Δίπλωσε τις νίκες η Πάτρα

    23/4/2005 5:27:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Νέα νίκη απέναντι στο Μαρούσι πέτυχε απόψε ο Απόλλων Πατρών, καθώς επικράτησε και στον δεύτερο φιλικό αγώνα που έγινε στο κλειστό του Αγίου Θωμά με 77-75 (ημ 39-36). Ο Παναγιώτης Γιαννάκης και αυτή τη φορά δοκίμασε νέα πρόσωπα και σχήματα, καθώς δεν αγωνίστηκαν οι Σπανούλης, Στιούαρτ και Πόποβιτς που έκαναν ατομικό πρόγραμμα με τον γυμναστή Ανδρέα Γκατζούλη, ενώ χρησιμοποιήθηκαν αρκετά οι νεαροί Λόλας και Νοέας. Από τους φιλοξενούμενους δεν αγωνίστηκαν και πάλι οι Χαρίσης , Τσούκ, ενώ στην διάρκεια του παιχνιδιού τραυματίστηκε στο φρύδι και αποχώρησε για να κάνει ράμματα ο Κουμπούρας. Ο δε Ρούσο στο δεύτερο ημίχρονο ξεκούρασε τον Λιαδέλη. Εκτός αγώνα έμεινε και ο Σάσα Σμίλιανιτς που συνεχίζει να κάνει θεραπεία για το πρόβλημα που του έχει παρουσιαστεί στη μέση. Την Κυριακή οι παίκτες του Αμαρουσίου θα έχουν ρεπό και θα επανέλθουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις την Δευτέρα με διπλή προπόνηση. Την Τρίτη η αποστολή να αναχωρήσει για την Θεσσαλική πρωτεύουσα.

    [14] Βόλεϊ

    Πρωταθλήτριες οι "πράσινες"

    23/4/2005 5:57:00 μμ

    Πέντε χρόνια μετά την κατάκτηση του τελευταίου πρωταθλήματος στη Λεωφόρο, τα κορίτσια του Παναθηναϊκού κατάφεραν να επιστρέψουν στην κορυφή, καθώς σε αγώνα που έγινε στο γήπεδο της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, επικράτησαν 3-2 σετ του Φιλαθλητικού και με τρεις νίκες έναντι μίας των αντιπάλων τους στη σειρά των τελικών, στέφθηκαν πρωταθλήτριες Ελλάδας. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Δημήτρη Μπαχράμη έχασε το πρώτο σετ, στη συνέχεια έκανε την υπέρβαση και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή χρονιά πανηγυρίζοντας το νταμπλ, καθώς πριν από 35 ημέρες κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού αποτελεί το μοναδικό Έλληνα τεχνικό που έχει δύο νταμπλ, μιας και το 1999 το είχε πετύχει με την ομάδα των Βριλησσίων.

    Αποτελέσματα τελικής φάσης

    1ος αγώνας : Παναθηναϊκός-Φιλαθλητικός 3-0 (25-22, 25-21, 25-16)

    2ος αγώνας : Φιλαθλητικός-Παναθηναϊκός 3-1 (25-20, 16-25, 25-17, 25-19)

    3ος αγώνας : Παναθηναϊκός-Φιλαθλητικός 3-1 (22-25, 25-17, 25-13, 25-22)

    4ος αγώνας : Φιλαθλητικός-Παναθηναϊκός 2-3 (28-26, 18-25, 18-25, 25-18, 9-15)

    [15] "Χρυσά" κουπιά

    23/4/2005 7:42:00 μμ

    Δύο χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο επιφύλασσε για τα ελληνικά χρώματα η δεύτερη ημέρα της διεθνούς ρεγκάτας κωπηλασίας που διεξάγεται στη λίμνη Πιεντιλούκο της Ιταλίας. Πιο συγκεκριμένα την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν η Χρύσα Μπισκιτζή στο σκίφ ελαφρών βαρών γυναικών αλλά και η Μαρία Σακελλαρίδου με την με την Αλεξάνδρα Τσιάβου στο διπλό σκίφ ελαφρών βαρών δείχνοντας ότι οι επιλογές του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού Τζιάνι Ποστιλιόνε ήταν πετυχημένες. Πολύ καλή εμφάνιση και για τους έφηβους Παγούνη Νίκου-Χρήστου Γιάννη στην δίκωπο των εφήβων που τερμάτισαν στην τρίτη θέση έχοντας μόλις λίγα εκατοστά διαφορά από το πρώτο και δεύτερο πλήρωμα ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε και η Χρυσούλα Μπουγλκά στο σκίφ νεανίδων.

    "Ζέσταμα" για τους Ολυμπιονίκες

    Αντίθετα στην 5η θέση του διπλού σκίφ για βαριά όμως πληρώματα τερμάτισαν οι Βασίλη Πολύμερος και Νίκος Σκιαθίτης χωρίς ωστόσο να ανησυχούν τον ομοσπονδιακό τεχνικό αφού έχουν ξεκινήσει προετοιμασία πολύ αργότερα από τους υπόλοιπους Έλληνες κωπηλάτες και βέβαια λαμβάνουν μέρος στην βαριά κατηγορία κι όχι στην δική τους των ελαφρών βαρών.

    Αύριο τελευταία ημέρα της ρεγκάτας οι δυο Ολυμπιονίκες θα αγωνιστούν στο τετραπλό σκίφ μαζί με τους Παππά Ηλία που επίσης ήταν 5ος σήμερα στο σκίφ ελ. βαρών και Δημήτρη Μούγιο. Επίσης την πρόκριση για τον αυριανό τελικό με εξαιρετική εμφάνιση πήραν για το διπλό σκίφ και οι Νίκος Παππάς και Γιάννης Τσάμης.

    [16] Τα γραμμάρια του στέρησαν το μετάλλιο

    23/4/2005 6:34:00 μμ

    Άτυχος στάθηκε σήμερα ο Νίκος Κουρτίδης που έχασε μόλις για 100 γραμμάρια (αλλά και λόγω άδικης απόφασης των διαιτητών) το χάλκινο μετάλλιο, στην κατηγορία των 94 κιλών (σε σύνολο και ζετέ) και για 400 γραμμάρια το χάλκινο στο αρασέ! Ο 19χρονος αθλητής του Ηρακλή Καβάλας, αν και έκανε σχεδόν τον τέλειο αγώνα δεν κατάφερε να πάρει το πρώτο του μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση ανδρών (είχε ντεμπουτάρει σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2003 στο Λουτράκι). "Είναι κρίμα, για λίγα γραμμάρια. Τι να πω, είμαι άτυχος αλλά η ζωή συνεχίζεται", ήταν τα πρώτα λόγια του νεαρού αθλητή που ξεπέρασε τον εαυτό του, ιδιαίτερα στο αρασέ όπου δεν είναι τόσο δυνατός.

    Έβαλαν το "χέρι" τους και οι κριτές

    Στο αρασέ ο Κουρτίδης σήκωσε αρχικά 162.5 κιλά και συνέχισε με 165 και 170, με τέλειες προσπάθειες.

    Τα κιλά που σήκωσε τον έφεραν στην Τρίτη θέση της γενικής κατάταξης όπου ισοβάθμησε με άλλους πέντε αθλητές, με τον Ρώσο Βλάντισλαβ Γιάρκιν να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο αφού ήταν κατά 400 γραμμάρια ελαφρύτερος από τον Νίκο Κουρτίδη, ο οποίος έμεινε 6ος (χάνοντας στο σωματικό βάρος και την 4η και 5η θέση!).

    Στο ζετέ που είναι η δυνατή του κίνηση, ο Κουρτίδης έχασε την πρώτη προσπάθεια στα 205 και αυτό άλλαξε όλη την τακτική του αγώνα, ενώ εκείνη τη στιγμή τον τράβηξε και η μέση του. Όμως όχι μόνο δεν παραπονέθηκε, αλλά αφού σήκωσε τα 205 με τη δεύτερη έβαλε τη μπάρα στα 210 τα οποία και σήκωσε και εκείνη τη στιγμή ήταν στα μετάλλια.

    O Ουκρανός Πίλιεφ, μόλις 100 γραμμάρια ελαφρύτερος (93.400 έναντι 93.500 του Νίκου) σήκωσε τα 210 και πέρασε τον πρωταθλητή μας (πρώτος ήταν με 215 από την πρώτη προσπάθεια ο νικητής της κατηγορίας Τούρκος Γιλμάζ).

    Απέμενε η κρίσιμη δεύτερη προσπάθεια του Ρώσου Αντρέι Σκορομπογκάτοφ, στα 212.5 (έβαλε τόσα γιατί ήταν βαρύτερος από τον Κουρτίδη και θα έμενε 4ος ακόμα και με 210). Ο Ρώσος σήκωσε τα κιλά, αλλά το χέρι του έπαιξε έντονα πράγμα που απαγορεύεται. Οι διαιτητές οριακά έβγαλαν την προσπάθεια έγκυρη (με 2-1 ψήφους) ενώ ήταν φανερά άκυρη και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ρώσος διαιτητής ήταν αυτός που ψήφισε άκυρο (!) για το συμπατριώτη του.

    Τα ζουρί (η πενταμελής επιτροπή των κριτών που μπορεί να αλλάξει απόφαση διαιτητών αν ψηφίσουν και οι πέντε αντίθετα) δεν πήραν θέση και έτσι ο Ρώσος με σαφώς άκυρη προσπάθεια ανέβηκε στη 2η θέση, αφήνοντας τον Κουρτίδη 4ο.

    Το χρυσό μετάλλιο (σε σύνολο και ζετέ) πήρε ο Τούρκος Χακάν Γιλμάζ.

    Άσχημη στιγμή στον αγώνα, ο σοβαρός τραυματισμός (ρήξη συνδέσμων στον αγκώνα) του Ρώσου Βλάντισλαβ Γιάρκιν στο ζετέ, ενώ νωρίτερα είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο αρασέ λόγω σωματικού βάρους.

    [17] Πόλο: Ο Εθνικός τη πρώτη νίκη

    23/4/2005 6:16:00 μμ

    Το πρώτο βήμα για πρόκριση στον τελικό των πλέι οφ στην υδατοσφαίριση των ανδρών έκανε σήμερα ο Εθνικός. Οι κυπελλούχοι Ελλάδας νίκησαν άνετα 13-5 τη Χίο στο κολυμβητήριο του Πειραιά και πλέον χρειάζονται άλλη μία νίκη για να φτάσουν στον τελικό. Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει την Μεγάλη Τετάρτη και ο τρίτος (αν χρειαστεί) την αμέσως επόμενη ημέρα. Τα εννιάλεπτα: 4-1, 2-1, 4-1, 3-2. ΕΘΝΙΚΟΣ Στελλάτος (3), Δήμου (3), Μπλάνης (2), Βλοντάκης (2), Κοκκινάκης (2), Χατζηκυριακάκης. ΧΙΟΣ: Ντούλος (2), Κρστοβιτς (2), Τεττερης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 23 April 2005 - 16:53:56 UTC