Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγωνίας συνέχεια
  • [02] Διεθνές συνέδριο για τις θρησκείες
  • [03] Ενταση και ενστάσεις στο συνέδριο του ΣΥΝ
  • [04] Σύσκεψη της ΕΝΑΕ
  • [05] ΠΑΟΚ πολλών ταχυτήτων
  • [06] Καθάρισαν οι Μπραζίλιανς
  • [07] Ίδια η κορυφή
  • [08] Σημαντική νίκη για την Ολύμπια
  • [09] Ψυχολογική νίκη
  • [10] Σάμπα στο ΟΑΚΑ

    [01] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αγωνίας συνέχεια

    17/4/2005 10:26:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αμετάβλητη παρέμεινε η κορυφή της βαθμολογίας στην Α" Εθνική μετά το πέρας και της 26ης αγωνιστικής. Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Ολυμπιακός πήραν πολύτιμες νίκες, που τις κρατά στο παιχνίδι του τίτλου. Χθες οι "πράσινοι" με κορυφαίο παίκτη τον Γκονζάλες, κατάφεραν να επικρατήσουν του Εργοτέλη που καιγόταν για βαθμούς με 1-3, ενώ σήμερα η ΑΕΚ παίζοντας με την Ξάνθη, πήρε την πολύτιμη νίκη που την κρατά σε απόσταση αναπνοής από τον ΠΑΟ. Το ίδιο καλά τα πήγε και ο Ολυμπιακός που στην Καλαμαριά, αφού έχασε και πάλι μια ντουζίνα ευκαιρίες, επικράτησε του Απόλλωνα με 0-2, χάρη σε δυο γκολ των Καστίγιο και Ριβάλντο. Χωρίς αλλαγές και η ουρά αφού εκτός της Καλαμαριάς και του Εργοτέλη, την ήττα γνώρισαν τόσο ο Άρης από το Αιγάλεω, όσο και η Κέρκυρα από την Καλλιθέα. Μιλώντας για την ομάδα του Τάκη Λεμονή, όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει και του χρόνου να παίζει στην μεγάλη κατηγορία, όπως και ο Ιωνικός που στο ντέρμπι της Νίκαιας, πήρε σπουδαία νίκη επί της Χαλκηδόνας. Στα θετικά της αγωνιστικής το πλούσιο θέαμα παρά την σπουδαιότητα των αγώνων, κάτι που μας είχε λείψει φέτος.

    Πάρτι σε ρυθμούς Σάμπας

    Χθες όπως είπαμε ο Παναθηναϊκός σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι κατάφερε να φύγει αλώβητος από το "Παγκρήτειο" και να παραμείνει μόνος του στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι παίζοντας ανοιχτά και επιθετικά για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε ο Ιταλός, δεν άφησε τα περιθώρια στους Κρητικούς να του κόψουν βαθμούς στην πορεία του προς τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του.

    Ο Εργοτέλης αν και καιγόταν για βαθμούς έπαιξε και αυτός το ίδιο επιθετικά χωρίς τελικά να καταφέρει να πάρει το κάτι παραπάνω. Θα το πούμε ακόμα μια φορά και ας γινόμαστε κουραστικοί. Είναι άδικο για αυτή την ομάδα να πέσει. Οι "κιτρινόμαυροι" του Ηρακλείου ήταν από τις λίγες ομάδες εφέτος που δεν έπαιξε αντιποδόσφαιρο για να πάρει βαθμούς και να παραμείνει στην Α΄Εθνική. Και αυτό ίσως να πληρώνει, κινδυνεύοντας με υποβιβασμό.

    Την άλλη εβδομάδα παίζει με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στην Θεσσαλονίκη, που έχασε σήμερα από τον Ολυμπιακό αλλά ελπίζει σε παραμονή. Το παιχνίδι αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον, αφού η νίκη και για τις δυο ομάδες αποτελεί μονόδρομο. Για τους Κρητικούς ίσως να είναι και η τελευταία τους ευκαιρία.

    Η ΑΕΚ από την πλευρά της συνέχισε το δικό της πάρτι στο ΟΑΚΑ και απέναντι στην Ξάνθη, αν και στο τέλος τα χρειάστηκε. Σήμερα κινήθηκε σε ρυθμούς σάμπας, αφού τα δυο γκολ που πέτυχε τα σημείωσαν οι Σοάρες και Σέζαρ. Το δεύτερο μάλιστα του Σέζαρ, ήταν για χαιλαιτ. Ο "Καίσαρας", πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με δυνατό σουτ την έστειλε τα δίχτυα. Γκολ από αυτά που θέλει ο κόσμος όταν πηγαίνει στο γήπεδο.

    Πέρασε από Καλαμαριά ο Ολυμπιακός

    Από την άλλη η Ξάνθη παρά το ότι ξύπνησε αργά κατάφερε στα 15 τελευταία λεπτά να δείξει γιατί βρίσκεται τόσο ψηλά στην βαθμολογία αλλά και γιατί θα διεκδικήσει το κύπελλο Ελλάδας. Αν μάλιστα ο Ματζουράκης δεν έπαιζε αμυντικά για 75 λεπτά και έκανε νωρίτερα τις αλλαγές τότε ίσως τώρα να μιλούσαμε για μια δίκαιη ισοπαλία.

    Ο Ολυμπιακός στην Καλαμαριά παρουσίασε και πάλι το γνωστό πρόβλημα γκολ. Αν και έβαλε δυο με τους Καστίγιο και Ριβάλντο, έχασε και πάλι πολλές ευκαιρίες. Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν στάθηκαν μοιραίες όπως σε προηγούμενα παιχνίδια. Την άλλη εβδομάδα παίζει με το Αιγάλεω στο Καραϊσκάκη, παιχνίδι φαινομενικά εύκολο για την απόρθητη έδρα του. Αν δεν κάνει τα δύσκολα εύκολα τότε θα παραμείνει στο παιχνίδι του τίτλου ελπίζοντας στα αρνητικά αποτελέσματα των άλλων δυο.

    Την ανοδική πορεία του συνεχίζει και ο ΠΑΟΚ κάτω από τις οδηγίες του Νίκου Καραγεωργίου. Ο Έλληνας τεχνικός φαίνεται ότι βρήκε επιτέλους το κουμπί των παικτών και ο "δικέφαλος του Βορρά" παρουσιάζει από αγωνιστική σε αγωνιστική ένα αξιόμαχο σύνολο που ξέρει να παίρνει στο γήπεδο αυτό που θέλει. Σήμερα παίζοντας όμορφο, γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο πήρε άνετη νίκη επί του ΟΦΗ μετατρέποντας το παιχνίδι σε περίπατο. Στην τέταρτη θέση πλέον μετά την ήττα και της Ξάνθης, εξασφάλισε μια θέση στο επόμενο κύπελλο UEFA.

    Ζωντανές στο κυνήγι του UEFA, παρέμειναν και το Αιγάλεω με τον Ηρακλή.

    ΤΟ "Σίτι" σήμερα ξεπέρασε και το εμπόδιο του Άρη κερνώντας "ξινό κρασί" τον πρώην προπονητή του Γιώργο Χατζάρα, που πλέον ψάχνει βαθμούς για να γλιτώσει από τις περιπέτειες του υποβιβασμού.

    Μια ημέρα πριν ο "Γηραίος" παρουσία του νέου ιδιόκτητη του Δημήτρη Χούλη, πήρε τη νίκη στη Νέα Σμύρνη που τον φέρνει μια ανάσα από τις θέσεις που οδηγούν στο UEFA. Σίγουρα την επόμενη Κυριακή παίζοντας στην Ξάνθη θα δούμε ένα καλό παιχνίδι που τις έχουμε δει πολλές φορές εφέτος να παίζουν επιθετικά.

    Πολύτιμο έδαφος έχασε η Χαλκηδόνα μετά την ήττα της από τον Ιωνικό, που μετά από αυτή τη νίκη της πιστεύουμε ότι "σφράγισε" οριστικά το χαρτί της σωτηρίας της.

    Το ίδιο και η Καλλιθέα που στο 90' πήρε σπουδαία νίκη στην Κέρκυρα που έχει αρχίσει πλέον τον προγραμματισμό της για την επόμενη χρονιά που θα την βρεί στην Β' Εθνική.

    Θλιβερά επεισόδια

    Στα αρνητικά της αγωνιστικής τα επεισόδια που σημειώθηκαν όμως μακριά από τα γήπεδα από ανεγκέφαλους φιλάθλους.

    Τα σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις οχτώ το βράδυ στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δυο νεαρών που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Αθηνών, τρεις καμένες μοτοσικλέτες και μία τέταρτη που εκλάπη

    Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία ομάδα νεαρών φιλάθλων της ΑΕΚ, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και κατέβαιναν την Βασιλίσσης Σοφίας δέχθηκαν απρόσμενη επίθεση από άλλους φιλάθλους που ήταν κρυμμένοι στο αλσύλλιο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

    Ακολούθησε επέμβαση ισχυρών δυνάμεων της Αστυνομίας αλλά οι δράστες που είχαν στήσει καρτέρι διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση από τα γύρω στενά.

    Αποτελέσματα - Σκόρερ - Επόμενη Αγωνιστική

    Αποτελέσματα:

    Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 1-3 44 Σιλά / 25 Γκέκας, 55 Κωνσταντίνου, 75 Γκονζάλες

    Πανιώνιος-Ηρακλής 1-2 24 Μπρέσκα / 14 Λαγός, 36 -πεν- Επαλέ

    Κέρκυρα-Καλλιθέα 0-1 90` Κουτσοσπύρος

    Χαλκηδόνα-Ιωνικός 0-1 3` Κοϊμπρα

    Αιγάλεω-Αρης 2-1 38` Μπάρκογλου, 82` Μανουσάκης / 67` Αμπελάς

    ΑΕΚ-Ξάνθη 2-1 19` Σοάρες, 46 Σέζαρ / 39` Λουτσιάνο-πέν.

    Καλαμαριά-Ολυμπιακός 0-2 64` Καστίγιο, 89` Ριβάλντο

    ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 4-1 29` Μίετσελ, Σαλπιγγίδης 35`, 59`, θεοδωρίδης 49` / Ντεγιάνοφ 5`

    Πίνακας Σκόρερ:

    16 γκολ: Γκέκας (Παναθηναϊκός/Καλλιθέα)

    15 γκολ: Λουτσιάνο (Ξάνθη)

    12 γκολ: Κωνσταντίνου (Παναθηναϊκός)

    11 γκολ: Σοάρες (ΑΕΚ), Ογκουνσότο (Εργοτέλης), Μαχλάς (ΟΦΗ),

    Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ)

    10 γκολ: Κατσουράνης (ΑΕΚ), Μπάρκογλου (Αιγάλεω)

    9 γκολ: Τζιοβάνι, Ριβάλντο (Ολυμπιακός), Ηλιόπουλος (Χαλκηδόνα)

    7 γκολ: Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ), Μακόρ (Ιωνικός), Ζαχαρόπουλος (Χαλκηδόνα)

    Επόμενη αγωνιστική:

    SKODA Ξάνθη-Ηρακλής ΟΦΗ-ΑΕΚ Καλλιθέα-Πανιώνιος Ιωνικός-ΠΑΟΚ Αρης-Κέρκυρα Παναθηναϊκός-Χαλκηδόνα Ολυμπιακός-Αιγάλεω Απόλλων Καλαμαριάς-Εργοτέλης

    [02] Πολιτική

    Η έναρξη των εργασίων από τον Κ. Παπούλια Διεθνές συνέδριο για τις θρησκείες

    17/4/2005 8:42:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις ο ρόλος της Ορθοδοξίας είναι στην πρωτοπορία, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κηρύσσοντας την έναρξη εργασιών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας. Ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε ότι "δεν πρέπει να έχουμε φοβικά σύνδρομα έναντι της παγκοσμιοποίησης". Στο χαιρετισμό του ο υφυπουργός Εξωτερικών Παναγιώτης Σκανδαλάκης επισήμανε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι ενωμένη και ισχυρή όχι μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά και στον πολιτικό, όμως αυτό δεν σημαίνει αποδυνάμωση των πολιτιστικών αξιών της χώρας και κατάργηση της θρησκευτικής πίστης. Στην παρέμβασή του ο Α' αντιπρόεδρος της Βουλής Σωτήρης Χατζηγάκης ανέφερε ότι η Ορθοδοξία συνέβαλε αποφασιστικά στη διαμόρφωση της εθνικής μας ταυτότητας και πως Ορθοδοξία και ρωμιοσύνη είναι άρρηκτα δεμένες, σημείωσε δε ότι στην Ελλάδα κανένας δεν μπορεί να εννοήσει το διαχωρισμό Εκκλησίας - θρησκείας. Το Διεθνές Συνέδριο με θέμα "Έθνος - θρησκείες - Ορθοδοξία και τα νέα ευρωπαϊκά δεδομένα" συνδιοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το Ευρωκοινοβούλιο.

    [03] Πολιτική

    Αποφάσισαν τη διατήρηση του καταστατικού Ενταση και ενστάσεις στο συνέδριο του ΣΥΝ

    17/4/2005 8:21:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Την πρώτη του σοβαρή εσωκομματική κρίση μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Αλέκο Αλαβάνο, αντιμετωπίζει ο Συνασπισμός με τη λήξη των εργασιών του Οργανωτικού-Καταστατικού Συνεδρίου του. Το θέμα της λειτουργίας των εσωκομματικών τάσεων, αλλά και η θητεία των αιρετών μελών, αποτέλεσαν τα βασικά σημεία διαφωνίας μεταξύ του προέδρου και κορυφαίων στελεχών του κόμματος. Η πρόταση του Αλέκου Αλαβάνου να μην γίνεται εκλογή των εκτελεστικών οργάνων με ξεχωριστές λίστες, καταψηφίστηκε, ύστερα από ένσταση που κατέθεσε ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης. Η πλειοψηφία των συνέδρων αποφάσισε να συνεχίσει να εκλέγεται ο πρόεδρος του Συνασπισμού από το συνέδριο του κόμματος, καθώς επίσης να θεσμοθετηθεί και η θέση γραμματέα του κόμματος.

    [04] Κοινωνία

    Για απόσυρση διάταξης Σύσκεψη της ΕΝΑΕ

    17/4/2005 7:47:00 μμ

    Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη θα επιδιώξουν να έχουν τη Δευτέρα οι νομάρχες, με σκοπό να αποσυρθεί η διάταξη με την οποία αφαιρείται από την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση το 48% των εσόδων από τα τέλη μεταβίβασης αυτοκινήτων. Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιούν με κλείσιμο των νομαρχιών την Τρίτη. Στην εισήγησή της η πρόεδρος της ΕΝΑΕ Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε την αναγκαιότητα διασφάλισης των θεσμοθετημένων πόρων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Αναφερόμενη στην "πρωτοβουλία" της κυβέρνησης να πάρει πίσω και μάλιστα αναδρομικά το 48% των τελών αυτών, υπογράμμισε ότι "τινάζονται στον αέρα οι προϋπολογισμοί όλων των νομαρχιών και καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν τα όποια έργα έχουν γίνει μέχρι τώρα.

    Ενταση και αντιπαραθέσεις

    Στην έκτακτη συνέλευση της ΕΝΑΕ οι εκπρόσωποι των κομμάτων Θ. Πάγκαλος και Θαν. Πετράκης (από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ) υποστήριξαν την διεκδίκηση και "διασφάλιση αυτού του πρώτου αυτοτελούς πόρου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης" του οποίου η αναίρεση, όπως είπαν, πλήττει την καρδιά του θεσμού.

    Από την πλευρά της παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ, ο κ. Τάτσης άσκησε κριτική στην ομιλία της κ. Γεννηματά, μιλώντας για "πυροδότηση κομματικών εξάρσεων που δεν συμβαδίζουν με το θεσμό". Για την κατακράτηση αυτού του πόρου, είπε ότι κατά την θεσμοθέτηση του από το ΠΑΣΟΚ μπήκε αυτός ο όρος ως προϋπόθεση, προκειμένου τα χρήματα να πάνε στα ταμεία ΤΣΑ και Νομικών. Ακόμη επισήμανε ότι τα πάγια αιτήματα της ΕΝΑΕ ποτέ δεν έγιναν αποδεκτά από το ΠΑΣΟΚ, γεγονός το οποίο ανέτρεψε η νέα κυβέρνηση αμέσως μετά τις πρώτες συναντήσεις της με το προεδρείο της Ένωσης.

    Η νομαρχιακή παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΝ από την πλευρά της υποστήριξε ότι "το θέμα είναι βαθύτατα πολιτικό" και για το λόγο αυτό η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση πρέπει "να σταματήσει να είναι επαίτης της κεντρικής διοίκησης και να αγωνιστεί ενωμένα για τα κεκτημένα".

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟΚ πολλών ταχυτήτων

    17/4/2005 10:25:00 μμ

    Συντάκτης:

    Φαίνεται ότι το γκολ που πέτυχε ο ΟΦΗ μόλις στο πέμπτο λεπτό, ανοίγοντας το σκορ με τον Ντεγάνοφ, μέσα στην Τούμπα για τους Κρητικούς, εκνεύρισε την ομάδα του ΠΑΟΚ. Για αυτό και οι ασπρόμαυροι πήραν φορά και τελικά έφτασαν στην εύκολη νίκη επί του ΟΦΗ με 4-1 και μάλιστα αναρριχήθηκαν στην τέταρτη θπεση της βαθμολογίας, μετά και την ήττα της Ξάνθης από την ΑΕΚ. Το "καρέ των γκολ" πέτυχαν οι Μίετσελ (25), Σαλπιγγίδης (35, 60) και Θεοδωρίδης (48).

    Το αρχικό σοκ έγινε θρίαμβος

    Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου μπήκε μουδιασμένα στον αγώνα και αυτό το πλήρωσε. Μόλις στο 5 ο Μαχλάς πέρασε ωραία για τον Ντεγιάνοφ και ο τελευταίος αφού πέρασε και τον Τοχούρογλου έκανε το 0-1.

    Μετά από το αρχικό σοκ, ο ΠΑΟΚ άρχισε να πιέζει και αφού έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία στο 14 με τον Φουτσίνι να πλασάρει αλλά το σουτ του να διακόπτεται στο τέλος, στο 25 έφτασε στην ισοφάριση με τον Μίετσαλ. Ο Πολωνός επιθετικός ξέφυγε από κανονική θέση και πλάσαρε εύστοχα τον Σηφάκη, κάνοντας το 1-1.

    Καλύτερος στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ, πίεσε ακόμα περισσότερο και στο 35 έκανε το 2-1 με τον Σαλπιγγίδη να παίρνει την πάσα από τον Φουτσίνι. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

    Όπως τελείωσε το πρώτο έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο για τους Θεσσαλονικείς. Μόλις στο 48 ο Θεοδωρίδης με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, νίκησε τον πορτιέρο του ΟΦΗ και ανέβασε το δείχτη του σκορ στο 3-1. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε και πάλι ο Σαλπιγγίδης, ο οποίος με δυνατί σουτ δεν άφησε περιθώρια στον Σηφάκη, κάνοντας το 4-1 το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

    Γήπεδο Τούμπας

    Διαιτητής: Κάκος

    Κίτρινες κάρτες: Ντεγιάνοφ, Κολιτσιδάκης,Θεοδωρίδης, Μαλαδένης

    ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Ουντέζε (57` Χασιώτης), Καρυπίδης, Μέγκαχεντ (75` Λουκάς), Κουτσόπουλος, Μαλαδένης, Θεοδωρίδης, Φουτσίνι, Εγκωμίτης, Σαλπιγγίδης (63` Ανδράλας), Μίετσελ.

    ΟΦΗ: Σηφάκης, Αδάμος, Κολιτσιδάκης (58` Αναστασιάδης), Πίτσος, Ντάβιντσον, Κουτσουρές (58` Τζανής), Δέντσας, Ντεγιάνοφ, Χατσαντριάν, Μαχλάς, Νουαφόρ (79` Καζάντζης).

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Καθάρισαν οι Μπραζίλιανς

    17/4/2005 9:47:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος παρέμεινε ο Ολυμπιακός, μετά την επικράτηση τους επί των Ποντίων με 0-2. Οι κόκκινοι είχαν τα "σάμπα" αστέρια τους σε πολύ καλή μέρα και ήταν αυτοί που τους χάρισαν τη νίκη. Ο Καστίγιο στο 64 και ο Ριβάλντο στο 89, ήταν οι δύο που πέτυχαν τα γκολ της νίκης. Στο 73 ο Απόλλωνας έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Πετκάκη.

    Μπαράζ χαμένων ευκαιριών

    Παρά το γεγονός πως ο Ολυμπιακός ήθελε από την αρχή να δείξει πως θα βάλει το γκολ, τη μεγάλη ευκαιρία την έχασε η Καλαμαριά. Μόλις στο 5΄οι Πετκάκης και Μουζαουί προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ και να αλλάξουν τη ροή του παιχνιδιού, όμως ο Νικοπολίδης αντέδρασε εκπληκτικά και κράτησε το μηδέν στην εστία του.

    Από εκεί και πέρα οι κόκκινοι πήραν τα ηνία του αγώνα και από το 17 ως το 30 οι Ριβάλντο και Ζιοβάνι, έχασαν εκπληκτικές ευκαιρίες για να πετύχουν το γκολ. Παρ όλα αυτά οι Πόντιοι έχασαν μία ακόμα κλασική ευκαιρία για το 1-0, όταν ο Παππάς σούταρε, η μπάλα κατευθυνόταν προς την εστία, αλλά σαν από μηχανής θεός ο Πάντος έδιωξε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

    Οι ερυθρόλευκοι και πάλι αντέδρασαν, όμως οι ευκαιρίες του "Ρίμπο" στο 35 και του Τζόλε στο 37΄δεν βρήκαν στόχο. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με το στείρο 0-0.

    Ο Καστίγιο άλλαξε τα δεδομένα

    Με την είσοδο του Ουρουγουανού στο δεύτερο μέρος, οι κόκκινοι έγιναν πιο επιθετικοί και τελικά στο 65 δικαιώθηκαν για την υπεροχή τους. Ο Καστίγιο εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των αμυντικών του Απόλλωνα και και έσπρωξε την μπαλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα του Κρατζιοβαλή, κάνοντας το 1-0 για τους "ερυθρόλευκους».

    Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως η αποβολή του Πετκάκη με απευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Ζιοβάνι, αφενός τους "έκοψε τα πόδια" και αφετέρου έκανε πολύ ευκολότερο το έργο του Ολυμπιακού. Έτσι στο 88, μετά κα την αριθμητική υπεροχή της ομάδας του Πειραιά, ο Ριβάλντο τελείωσε την υπόθεση νίκη, όταν με ωραία προσπάθεια και σουτ πέτυχε το δεύτερο γκολ για την ομάδα του. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

    Διαιτητής: Κασναφέρης (Αθήνας)

    Κόκκινες: 73 Πετκάκης

    Κίτρινες: Παρμαξίδης, Πάντος, Στολτίδης

    Οι συνθέσεις:

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ.: Καρατζιοβαλής, Νικολόπουλος, Φυτανίδης (69 Γενιτσαρίδης), Ν. Παπαδόπουλος, Κλέιτον, Παρμαξίδης, Πετκάκης, Χατζί, Βέλα Τζούνιορ, Παππάς, Μουζαουί (48 Ηλιάδης).

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Πάντος, Κωστούλας, Ανατολάκης, Στολτίδης, Μάριτς (55 Καστίγιο), Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος (91 Φιλιππάκος), Ριβάλντο, Τζιοβάνι (84 Ταραλίδης).

    [07] Μπάσκετ

    Ίδια η κορυφή

    17/4/2005 9:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/4/2005 9:10:25 μμ)

    Συντάκτης:

    Χέρι-χέρι συνεχίζουν να βαδίζουν οι πράσινοι και οι κιτρινόμαυροι μετά την ολοκλήρωση της 24ης μέρας για την Α 1 Μπάσκετ. Ο ΠΑΟ με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη και πρόκριση επί της Εφές Πίλσεν στο Φάιναλ Φορ για την Ευρωλίγκα, έκανε επίδειξη δύναμης και στη Θεσσαλονίκη επί της ΜΕΝΤ και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Στη δεύτερη θέση παρέμεινε και το Μαρούσι μετά την άνετη νίκη στο "κατ ευφημισμών" ντέρμπι των Πανιώνιο και καπάρωσε και τυπικά τη δεύτερη θέση.

    Μάχη για την τετράδα και τα πλέι οφ

    Τέσσερις ομάδες συνέχισαν να διεκδικούν επί ίσης όροις, το ποιες θα είναι οι δύο θέσεις που θα ολοκληρώσουν την τετράδα. Ο Άρης, ο οποίος νίκησε τον Απόλλωνα, παρέμεινε στην τρίτη θέση, ένα πόντο από τον Πανιώνιο αλλά και την ΑΕΚ η οποία νίκησε τον Ηρακλή. Βέβαια υπάρχει και ο ΠΑΟΚ που δεν αγωνίστικε με τον Μακεδονικό, αφού την Τρίτη αγωνίζονται στον τελικό του ULEB Cap. Πάντως και οι δύο ομάδες φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει τα πλέι οφ.

    Όσο για τον Ολυμπιακό, η ήττα από τον Πανελλήνιο δεν κόστισε πολύ για τους κόκκινους, αφού παρέμειναν ένα πόντο πάνω από τους Πατρινούς.

    Ξεκαθαρίζει το τοπίο

    Η μάχη που υπάρχει πλέον είναι για το ποιος θα παραμείνει στα σαλόνια της Α1 Μπάσκετ. Σαφές προβάδισμα έχει η ομάδα του Πανελληνίου μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού και παράλληλα παρέμεινε ένα βαθμό επάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Εκεί βρίσκεται και η Ολύμπια Λάρισας, η οποία νίκησε στο ντέρμπι ουραγών τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας. Έτσι, στην ζώνη που οδηγεί στην Α2 παρέμειναν οι Θεσσαλονικείς και η κατά τα φαινόμενα καταδικασμένη ομάδα της Αμαλιάδας. Τα αποτελέσματα

    Πανελλήνιος-Ολυμπιακός 101-99 (παρ.), 87-87 (παρ.), 77-77 (κ.α.) Άρης-Απόλλων Π. 89-64

    Μαρούσι-Πανιώνιος 77-61

    ΑΕΚ-Ηρακλής 83-65

    Ολύμπια Λ.-Ιωνικός Ν.Φ. 74-62

    ΜΕΝΤ-Παναθηναϊκός 71-93

    Μακεδονικός-ΠΑΟΚ 23/04

    [08] Μπάσκετ

    Σημαντική νίκη για την Ολύμπια

    17/4/2005 8:57:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τον Μορίς Φίνλεϊ να ντεποτάρει, η Ολύμπια Λάρισας νίκησε στη Λάρισα τον Ιωνικό ΝΦ με 74-62 και έκανε το αποφασιστικό βήμα για την παραμονή. Όσο για τον Ιωνικό, ο οποίος, αγωνίστηκε με οχτώ Έλληνες παίκτες που έχουν απομείνει στους υπηρεσιακούς προπονητές Βασίλη Νιπεργιάλη και Παναγιώτη Ανδρουτσόπουλο πάλεψαν για την τιμή, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν την έκπληξη. Κορυφαίοι για τους πορτοκαλί οι Γκραντ και Λάππας. Τα δεκάλεπτα: 20-18, 40-35, 58-52, 74-62.

    Μπροστά από το δεύτερο

    Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αυτό που προσπάθησε για πολύ ο Ιωνικός για κάτι καλό και με τα "ελληνόπουλα" βρισκόταν δίπλα στο σκορ. Από την άλλη ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έδωσε χρόνο συμμετοχής στον νεοαποκτηθέντα Αμερικανό πλέι μέικερ Μορίς Φίνλεϊ στη δεύτερη περίοδο, αλλά το βάρος στο σκοράρισμα ανέλαβε ο Τάιρον Γκραντ φτάνοντας τους 12 προσωπικούς πόντους μέχρι το 20΄. Με 100% ευστοχία και 9 πόντους, βοήθειες έδωσε και ο Φρέντερικ Γιόνζεν, αλλά οι «πορτοκαλί» δεν κατάφεραν ν΄ αποσπάσουν διαφορά ασφαλείας.

    Στην τρίτη περίοδο οι πορτοκαλί συντηρούσαν και πάλι τη μικρή διαφορά αλλά σιγά-σιγά αύξανε και λίγο. Έτσι, παρά την αγωνιστική άνοδο του Κώστα Πασχάλη και την καλή εμφάνιση των Νικολαϊδη, Γιαννουζάκου και Μοσχοβίτη, ο Ιωνικός δεν μπόρεσε ν αντιστρέψει το εις βάρος του σκορ μέχρι και τη λήξη και πλέον βρίσκεται... και με τα δύο πόδια στην Α2.

    Διαιτητές: Ζαβλανός, Ταβουλαρέας, Γεωργιάδης

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Παπαβασιλείου 4, Φίνλεϊ 5 (1), Χαρισμίδης 2, Λιάκος, Λάππας 15 (2), Γκραντ 18, Κακλαμάνος, Μπένερμαν 5 (1), Νάκιτς 9 (1), Πεϊτσίνοβιτς, Παπακώστας 5, Γιόνζεν 11 (1)

    ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ ΑΜΑΛΙΑΔΑ (Νιπεργιάλης, Ανδρουτσόπουλος): Λημνιάτης, Γιαννουζάκος 10 (2), Νικολαϊδης 21 (2), Μοσχοβίτης 14, Δορκοφίκης 2, Κουτρούλιας 7, Φωτίου, Πασχάλης 8

    [09] Βόλεϊ

    Ψυχολογική νίκη

    17/4/2005 7:57:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τους πράσινους να θεωρούν κάτι παραπάνω από δύσκολο να βρεθούν στο τελικό του Βόλεϊ, αφού ο Ολυμπιακός θέλει μόνο ένα σετ για να δώσει το παρών κόντρα στην Ηρακλή, το παιχνίδι για τον ΠΑΟ ήταν περισσότερο για την ψυχολογία. Πάντως, και παρά το αρχικό μούδιασμα, όπου οι κόκκινοι πήραν το πρώτο σετ με 16-25, ο Παναθηναϊκός πήρε τα τρία επόμενα και πέρα από τη νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου, διατήρησαν και τη μία μικρή ελπίδα για να βρεθούν στον τελικό. Στο άλλο παιχνίδι, ο Ηρακλής συνέχισε το αήττητο του, νικώντας αυτή την φορά τον ΠΑΟΚ στη Νεάπολη.

    Τα αποτελέσματα

    Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 3-1 (16-25, 25-17, 25-18, 25-19)

    ΠΑΟΚ-Ηρακλής 0-3 (22-25, 21-25, 20-25)

    Η βαθμολογία

    1. Ηρακλής 78-14 75

    2. Ολυμπιακός 64-23 61

    3. Παναθηναϊκός 62-32 54

    4. ΠΑΟΚ 51-45 43

    Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5η, 20-21/4)

    Ηρακλής-Ολυμπιακός (20/4-γήπ. Ευόσμου, 18:00, ΕΤ1)

    ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (21/4-γήπ. Νεάπολης, 18:00)

    ** Για τις θέσεις 5-6, ο Πανελλήνιος θα υποδεχθεί τη Δευτέρα στην Κυψέλη την ΕΑ Πατρών. Η αχαϊκή ομάδα προηγείται 1-0 στις νίκες και χρειάζεται ακόμη μία, για να κατακτήσει την 5η θέση και να κερδίσει την έξοδό της στο κύπελλο Συνομοσπονδίαςς

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σάμπα στο ΟΑΚΑ

    17/4/2005 8:18:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/4/2005 8:49:47 μμ)

    Συντάκτης:

    Σε ένα από τα καλύτερα εφετινά παιχνίδια της Α Εθνικής , η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει πολύτιμη νίκη με 2-1, απέναντι στην Ξάνθη που δικαιολόγησε απόλυτα με την παρουσία της ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, την θέση την οποία βρίσκεται. Για να φτάσει η Ένωση σε αυτό το αποτέλεσμα χρειάστηκε το χρυσό πόδι του πρώτου της σκόρερ πλέον Σοάρες, αλλά και τις χορευτικές ικανότητες του έτερου Βραζιλιάνου Ζούλιο Σέζαρ, που σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ περνώντας όποιον βρήκε μπροστά του. Μετά το 2-1 η Ξάνθη βγήκε μπροστά και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να κάνει το 2-2, αλλά τελικά δεν το κατάφερε. Σκόρερ της ακριτικής ομάδας ο Βραζιλιάνος Λουτσιάνο. Ήταν η ημέρα τους σήμερα.

    Συναρπαστικό παιχνίδι

    Με τον Ίβιτς και Κρασσά στις θέσεις των τιμωρημένων Ασουνσάο και Λυμπερόπουλου, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι για να το "καθαρίσει" από νωρίς.

    Παίρνοντας τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο λεπτό έφτασε στην πρώτη της καλή ευκαιρία μόλις στο 16' λεπτό όταν μετά από ωραία μπαλιά του Ιβιτς στα αριστερά για τον Μάλμπασα, αυτός σέντραρε με τη μία και ο Κρασσάς με πλασέ στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

    Τρία λεπτά αργότερα όμως η Ένωση κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Ο Μόρας έκανε ωραία σέντρα από τα δεξιά ο Σοάρες πήρε την μπάλα με το κεφάλι και στη συνέχεια κεραυνοβόλησε τον Πιζανόφσκι από πολύ κοντά.

    Η ΑΕΚ, ανεβασμένη ψυχολογικά πλέον κράτησε τον έλεγχο του παιχνιδιού, και έχασε καλές ευκαιρίες για να κάνει το 2-0 στο 25' με τον Άλβες, στο 32' με τον Σέζαρ και στο 34' με τον Σοάρες.

    Και ενώ όλοι περίμεναν την ΑΕΚ να σημειώσει το δεύτερο γκολ, αφού μέχρι εκείνη την στιγμή η Ξάνθη δεν είχε χάσει ούτε μία ευκαιρία ήρθε η ισοφάριση για τους ακρίτες, με αναπάντεχο τρόπο.

    Στο 39' ο Ζαπρόπουλος βρέθηκε στην δεξιά πλευρά μόνος του προσπάθησε να γυρίσει με την μπάλα να βρίσκει το χέρι του Άλβες που προσπαθούσε να τον καλύψει.

    Ο Τσικίνης το έδωσε και ο Λουτσιάνο το μετέτρεψε σε γκολ κάνοντας το 1-1.

    Ο "άρχων του αγώνα" λίγο αργότερα "ρέφαρε" τις αποφάσεις του δίνοντας πέναλτι και για την ΑΕΚ σε πέσιμο του Σέζαρ σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Παπαδημητρίου.

    Την εκτέλεση ανέλαβε ο αρχηγός Κώστας Κατσουράνης που όμως το χτύπησε άσχημα με αποτέλεσμα να το πιάσει ο Πιζανόφσκι.

    Το χαμένο πέναλτι πείσμωσε την Ένωση, που στην επανάληψη μπήκε όπως και στο πρώτο να καθαρίσει το παιχνίδι.

    Χρειάστηκε μόλις ένα λεπτό για να το καταφέρει και να θυμηθεί ο Σέζαρ τα βήματα της "σάμπας". Ο Βραζιλιάνος άσος αφού πήρε την μπάλα λίγο πιο κάτω από το κέντρο χόρεψε όποιον αμυντικό της Ξάνθης βρήκε μπροστά του και με δυνατό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Πιζανόφσκι. Πραγματικά βραζιλιάνικο γκολ.

    Ανεβασμένος ψυχολογικά ο "δικέφαλος", συνέχισε να παίζει σε διαβολεμένους ρυθμούς για τα επόμενα 10 λεπτά.

    Στο 48' έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ, αλλά το σουτ του Πέτκοφ σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 58' ο Πιζανόφσκι σταμάτησε με εκπληκτικό τρόπο την δυνατή κεφαλιά του Αλβες διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

    Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με την Ένωση να προσπαθεί με παιχνίδι κέντρου να κρατήσει το σκορ, αλλά και με αντεπιθέσεις να ψάχνει να βρει το τριτο γκολ.

    Βλέποντας την ΑΕΚ να οπισθοχωρεί, ο Γιάννης Ματζουράκης, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Κοντοδήμο και Μπαικαρά και Κλέμπερ, για να κυνηγήσει την ισοφάριση.

    Οι τρεις παίκτες έδωσαν νέα πνοή στην ομάδα, που άρχισε να βγαίνει μπροστά και να κάνει δύσκολη την ζωή των αμυντικών της ΑΕΚ, αλλά και των 30.000 οπαδών της Ένωσης που βρέθηκαν στο γήπεδο.

    Η μέχρι τότε νεκρή Ξάνθη ανασταίνεται και απειλεί. Στο 74΄φτάνει κοντά στο γκολ με τον Λαμπριάκο αλλά η κεφαλιά του φεύγει ψηλά αουτ.

    Η ΑΕΚ απαντάει με δυνατό σουτ του Κατσουράνη που φεύγει αουτ.

    Η Ξάνθη συνεχίζει να απειλεί η ΑΕΚ να βγάζει αντεπιθέσεις και οι φίλαθλοι βλέπουν πια ένα γρήγορο παιχνίδι ανοικτό σε όλα τα σκορ.

    83' Ο Λουτσιάνο από τα αριστερά, κάνει υπέροχη σέντρα ο Παπαδημητρίου πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα χτυπά στο κάθετο δοκάρι του Χιώτη.

    86' Ο Αλβες δέχεται την κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Μαχράτζε, που είναι και η έβδομη συνολικά με αποτέλεσμα να χάνει τα δυο επόμενα παιχνίδια με Ολυμπιακό για κύπέλλο και ΟΦΗ για το πρωτάθλημα.

    87' Νέα ευκαιρία για την Ξάνθη, με τον Λουτσιάνο να σεντράρει και τον Μπαϊκαρά να παίρνει την κεφαλιά, για να φύγει η μπάλα άουτ.

    90' Ο Κυριακίδης βγάζει με μπαλιά τον Σοάρες στην αντεπίθεση, ο Βραζιλιάνος αποφεύγει τον Πιζανόφσκι, αλλά το ωραίο πλασέ του από τα πλάγια, φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρι.

    94' Ο Τσικίνης σφυρίζει την λήξη του αγώνα. Η καρδιά των Ενωσιτών πάει στη θέση τους και όλοι χειροκροτούν τους παίκτες των δυο ομάδων. Ωραία μπάλα, ωραίο παιχνίδι μπράβο τους.

    Διαιτητής: Τσίκινης (Μεσσηνίας)

    Κίτρινες: Μόρας, Ιβιτς, Κατσουράνης, Αλβες, Τοροσίδης, Λαμπριάκος

    Οι συνθέσεις:

    ΑΕΚ: Χιώτης, Κωστένογλου, Μόρας, Άλβες, Μάλμπασα, Κατσουράνης, Πετκόφ, Ίβιτς (78' Κυριακίδης), Κρασσάς (70' Καπάνταης), Σέζαρ (89' Κωνσταντινίδης), Σοάρες.

    ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Ζαπρόπουλος, Σίκοφ, Τοροσίδης (80' Κλέμπερ), Πρίττας, Μαχράτζε, Βοζάμπαλ (71' Μπαϊκαρά), Λουτσιάνο, Γαρπόζης (64' Κοντοδήμος), Λαμπριάκος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 17 April 2005 - 21:08:29 UTC