Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσέγγιση με προϋποθέσεις
  • [02] Στην Άγκυρα ο Π. Μολυβιάτης
  • [03] Βαρύ το κατηγορητήριο της ΕΠΑΕ για τον ΠΑΟ
  • [04] Νέα στοιχεία για Ειρηναίο
  • [05] Ευφορία αλλά και προσοχή ο ΠΑΟ
  • [06] "Παράσιτα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου"
  • [07] Πράσινο γεμάτο ΟΑΚΑ
  • [08] Άρης: Έτοιμος για το Κύπελλο
  • [09] Ίδιες ποινές
  • [10] Συνελήφθη ο Αλέξης Κούγιας
  • [11] Αμφίβολος ο Κορωνιός
  • [12] Στον Χούλη ο Ηρακλής
  • [13] Βελτιωμένη η απορρόφηση του Γ' ΚΠΣ
  • [14] 10.000 ευρώ πρόστιμο στον Λυμπερόπουλο

    [01] Πολιτική

    Νέα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης Προσέγγιση με προϋποθέσεις

    12/4/2005 8:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/4/2005 11:15:17 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Τρία νέα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης συμφώνησαν να εφαρμόσουν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, για την περαιτέρω βελτίωση των διμερών σχέσεων, κατά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη στην Άγκυρα. Μάλιστα, για την αποφυγή της έντασης στο Αιγαίο, οι κ.κ. Μολυβιάτης και Γκιούλ αποφάσισαν να δημιουργηθεί μηχανισμός τηλεφωνικής επικοινωνίας των αεροπορικών κέντρων Λάρισας και Εσκί Σεχίρ, η οποία θα ενεργοποιείται στο στάδιο των παραβάσεων και παραβιάσεων στον εθνικό εναέριο χώρο. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός, η βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών θα πρέπει να αντανακλάται και σε ορισμένες στρατιωτικές δραστηριότητες στο Αιγαίο, οι οποίες επιδρούν αρνητικά στο κλίμα ανάμεσά τους. Ωστόσο, στην περιοχή των Ιμίων παραμένει από το πρωί της Τρίτης τουρκική ακταιωρός.

    "Στήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας"

    Κλίμα βελτίωσης στα Ελληνοτουρκικά διαπιστώνουν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.

    Από την πλευρά του, θετική και εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, ο Πέτρος Μολυβιάτης, ενώ, ανάλογή ήταν και η δήλωση του Αμπντουλάχ Γκιούλ, στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι δύο υπουργοί, το απόγευμα της Τρίτης.

    Τα τρία νέα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, που προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα και τα οποία ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός, αφορούν:

    την έναρξη συνεργασίας μεταξύ μονάδων άμεσης επέμβασης των δύο χωρών για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και η οργάνωση κοινών ασκήσεων για το θέμα αυτό, την συμμετοχή στρατιωτικού προσωπικού σε προγράμματα εκπαίδευσης και εκμάθησης των γλωσσών των δύο χωρών, τη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων ανάμεσα στο στρατιωτικό προσωπικό των δύο χωρών.

    Σχετικά με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, ο κ. Μολυβιάτης είπε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική τής και ότι το όραμα της Ελλάδας είναι να γίνει η ευρύτερη περιοχή μια περιοχή ειρήνης, δημοκρατίας και ευημερίας, όπως η υπόλοιπη Ευρώπη, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στις θρησκευτικές ελευθερίες και στα δικαιώματα των μειονοτήτων.

    Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και πιστεύει ότι η Τουρκία πρέπει να γίνει πλήρες μέλος της Ε.Ε., εφόσον εκπληρώσει τους κανόνες και τα κριτήρια της Ένωσης, σημείωσε ο κ. Μολυβιάτης.

    Για το Κυπριακό, ο Έλληνας υπουργός είπε ότι όλα τα μέρη συγκλίνουν στην ανάγκη για επανένωση της νήσου. Θα πρέπει να βρεθεί μια λύση βάσει του σχεδίου Ανάν που θα είναι βιώσιμη και λειτουργική, βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ και των ευρωπαϊκών αξιών, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μολυβιάτης.

    Από την πλευρά του, ο κ. Γκιούλ ανέφερε ότι κοινή είναι η βούληση για συνέχεια των διερευνητικών επαφών όσον αφορά στο Αιγαίο, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση της χώρας του για την ελληνική υποστήριξη στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

    Επίσης, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στην ενίσχυση και ακόμη περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ενώ συζητήθηκε η έναρξη λειτουργίας ακτοπλοϊκής γραμμής Σμύρνης-Πειραιά.Ο κ. Γκιούλ αναφέρθηκε και στην ιδιαίτερη σημασία που θα έχει η έναρξη της λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου Καρατζάμπεϊ - Κομοτηνή το 2006, που, όπως είπε, αποτελεί τον "καρπό" της συνεργασίας των δύο πλευρών στον τομέα της ενέργειας

    Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι για τα παράλια και τα νησιά του Αιγαίου, αποφασίστηκε να υπάρχει ελαστικότητα στο θέμα των θεωρήσεων των αδειών εισόδου.

    Τέλος, ο κ. Μολυβιάτης που προσκάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα.

    Την Τετάρτη, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας υπουργός θα έχει επαφές με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και θα επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

    Τουρκική ακταιωρός στα Ίμια

    Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων είχαμε καθόλη τη διάρκεια των επαφών του κ. Μολυβιάτη στην Άγκυρα.

    Τα Ίμια προσέγγισε το πρωί της Τρίτης τουρκική ακταιωρός, όπου και παρέμεινε μέχρι και λίγο μετά τις 20:00, οπότε και την αντικατέστησε δεύτερη ακταιωρός, η οποία όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στη θέση της κατά τη διάρκεια της νύχτας.

    Νωρίτερα, από την πρώτη ακταιωρό κατέβηκε για λίγο και ένα φουσκωτό με τηλεοπτικό συνεργείο.

    Τις κινήσεις του τουρκικού σκάφους που πλέει στην περιοχή, παρακολουθούν σκάφη του Λιμενικού και σε διακριτική απόσταση κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού.

    Επίσης, έξι μαχητικά F-16 πέταξαν πάνω από ενεργό πεδίο βολής στην Άνδρο , την ώρα που εκτελούσαν ασκήσεις με πραγματικά πυρά ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη. Το ένα ζεύγος των τουρκικών F-16 ήταν οπλισμένο. Οι Έλληνες αξιωματικοί, για την αποφυγή ατυχήματος, αναγκάστηκαν να διακόψουν τη βολή.

    "Η κυβέρνηση παρακολουθεί συνεχώς και από κοντά την εξέλιξη της σημερινής κατάστασης στο Αιγαίο . Γεγονότα όπως τα σημερινά, ασφαλώς δεν υποβοηθούν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, πράγμα το οποίο, άλλωστε, είναι και ο σκοπός της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα", δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην Άγκυρα ο Π. Μολυβιάτης

    [02] Πολιτική

    Ψηλά στην ατζέντα ελληνοτουρκικά και Κυπριακό Στην Άγκυρα ο Π. Μολυβιάτης

    12/4/2005 10:23:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/4/2005 8:40:37 μμ)

    Συντάκτης:

    Η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η κατάσταση στα Βαλκάνια βρίσκονται σήμερα και αύριο στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη στην Άγκυρα. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογο του Αμπντουλάχ Γκιουλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μολυβιάτης έθεσε, μεταξύ άλλων, θέμα δημιουργίας ενός μηχανισμού παρακολούθησης των κρίσεων, ενώ ο κ. Γκιουλ ζήτησε τη μεσολάβηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών για την επιτάχυνση των διαδικασιών επίλυσης του Κυπριακού. Αυτήν την ώρα ο κ. Μολυβιάτης συζητά με τον Τούρκο πρόεδρο κ. Σεζέρ και αύριο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό κ. Ερντογάν.

    "Βούληση για συνεργασία και φιλία", λέει ο Γκιουλ

    Ιδιαίτερη έμφαση δίνει σήμερα σύσσωμος ο τουρκικός Τύπος στην πρώτη επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα.

    Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ, εξάλλου, ο κ. Γκιουλ επισημαίνει ότι, η πρόταση του προέδρου της τουρκικής εθνοσυνέλευσης για την άρση του casus belli εκφράζει τη βούληση για δημιουργία συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ τονίζει ότι, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των στρατιωτικών αρχών των δύο χωρών για τις δραστηριότητες στο Αιγαίο και τον έλεγχο των παραβιάσεων.

    Μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολή" ο κ. Μολυβιάτης τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι σκοπός της επίσκεψής του είναι η επιβεβαίωση της βούλησης της ελληνικής Κυβέρνησης για συνέχιση των προσπαθειών βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Παράλληλα, χαρακτηρίζει "σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση" τη δήλωση του προέδρου της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για άρση του casus belli.

    Τουρκική ακταιωρός στην περιοχή των Ιμίων

    Στο μεταξύ οι Τούρκοι πάντως συνεχίζουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο. Τουρκική ακταιωρός βρίσκεται από τις 9 το πρωί στην περιοχή των Ιμίων. Από ελληνικής πλευράς έχει σπεύσει περιπολικό του Λιμενικού, ενώ την όλη κατάσταση παρακολουθούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από επίγεια ραντάρ. Στην περιοχή βρίσκεται και η κανονιοφόρος "Πυρπολητής" του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία παρακολουθεί διακριτικά και από απόσταση την τουρκική ακταιωρό. Χθες 26 τουρκικά αεροσκάφη μπήκαν στο Αιγαίο χωρίς σχέδια πτήσεως και παραβίασαν 10 φορές τον εθνικό εναέριο χώρο.

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Βαρύ το κατηγορητήριο της ΕΠΑΕ για τον ΠΑΟ

    12/4/2005 8:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/4/2005 10:32:05 μμ)

    Συντάκτης:

    Σπασμένα καθίσματα, φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ πριν κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του ντέρμπι στη Λεωφόρο, αμέτρητα καπνογόνα, επιθέσεις σε αστυνομικούς και άλλα πολλά βαρυντικά που αναγράφονται στο φύλλο αγώνα, δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα αποφύγει την τιμωρία της έδρας. Η απολογία της πράσινης ΠΑΕ θα γίνει την Πέμπτη και αν τελικά υπάρξει η τιμωρία της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών, αυτομάτως θα γίνουν δύο αφού θεωρείται υπότροπη, που σημαίνει πως θα αγωνιστεί χωρίς του φιλάθλους του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

    Η ανακοίνωση

    «Το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο της Ε.Π.Α.Ε., κάλεσε σε απολογία, την Πέμπτη 14/04/2005 και ώρα 10:00, τις παρακάτω Π.Α.Ε. και φυσικά πρόσωπα: Την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ γιατί πριν την έναρξη του αγώνα ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν στον αγωνιστικό χώρο πλαστικά μπουκάλια και τρία (3) καπνογόνα. Επίσης έριξαν πέτρες, ξύλα, βόμβες μολότοφ και γυάλινα μπουκάλια εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν στη θύρα 13 και στη συμβολή των οδών Τσόχα και Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι (6) αστυνομικών και την πρόκληση υλικών ζημιών σε δύο (2) υπηρεσιακά οχήματα και σε υπηρεσιακά είδη δυο (2) αστυνομικών. Κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας στη θύρα 13, πριν την έναρξη του αγώνα, βρέθηκε σάκος, ο οποίος περιείχε επτά (7) καπνογόνα. Οι ως άνω φίλαθλοι, αφού δεν κατάφεραν να εισέλθουν στη θύρα 13, έσπασαν την πόρτα της θύρας 14 και διακόσιοι (200) από αυτούς εισήλθαν στο γήπεδο. Πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, φίλαθλοι της γηπεδούχου, έκαναν χρήση στις εξέδρες, 156 καπνογόνων, 4 κροτίδων και έριξαν εντός αγωνιστικού χώρου 6 φωτοβολίδες. Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης της φιλοξενούμενης ομάδας, αλλά και καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα, φίλαθλοι της γηπεδούχου φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και του τερματοφύλακα της Α. ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ . Στο 22΄ οι ως άνω φίλαθλοι κρατούσαν στις κερκίδες 2-3 αναμμένους πυρσούς. Στο 23΄ και 42΄ του αγώνα, οι ίδιοι φίλαθλοι έριξαν εντός αγωνιστικού χώρου 2-3 μπουκάλια. Στο 58΄οι ως άνω φίλαθλοι έριξαν δυο (2) κροτίδες πίσω από το τέρμα της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, με αποτέλεσμα να γίνει προσωρινή διακοπή του αγώνα για ένα (1) λεπτό και συστάσεις από τα μεγάφωνα. Στο 76΄ του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης έριξαν μπουκάλια και αναπτήρες στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα δεύτερη διακοπή του αγώνα για ένα (1) λεπτό και στις καθυστερήσεις άναψαν πυρσούς (10-15) τους οποίους κρατούσαν, χωρίς να ρίξουν στον αγωνιστικό χώρο. Παράβαση άρθρων 1, 5 και 29 του ΚΑΠ για την οποία ευθύνεται, το συνδεόμενο με τα προαναφερόμενα φυσικά πρόσωπα, νομικό πρόσωπο ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

    Την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ γιατί με βάση τα αναφερόμενα στο υπ αριθ. πρωτ. 1000/3/72-0β΄ έγγραφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, το βίντεο του αγώνα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΡΗ της 3/4/05 για το πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής κατηγορίας και τα δημοσιεύματα στον πολιτικό και αθλητικό τύπο της 4, 5 και 6/4/05 προέκυψαν πειθαρχικώς ελεγχόμενες ενέργειες των φυσικών προσώπων (φιλάθλων) της άνω εγκαλουμένης, που πλήττουν τις αρχές του φιλάθλου πνεύματος, συνεπεία των οποίων φέρεται, κατ εκτίμηση όλων αυτών, επί μέρους και σε συνδυασμό, ότι συντελέστηκε δυσφήμηση από πρόθεση του αθλήματος του ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα φέρεται ότι μεταξύ των άλλων τελέστηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις: Ι) Κατά τη διάρκεια του άνω ποδοσφαιρικού αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης στη θύρα (13) έκαναν χρήση (άναψαν) δέκα επτά (17) καπνογόνων πέραν των αναφερομένων πέντε (5) στην υπ αριθμ. 831/5-4-05 κλήση. ΙΙ) Πέντε (5) λεπτά περίπου πριν από την έναρξη του άνω αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης αντάλλαξαν υβριστικά συνθήματα με τους φιλάθλους της ομάδας του ΑΡΗ που ήταν στη θύρα έξι (6) και κινήθηκαν προς την πλευρά τους εκτοξεύοντας διάφορα αντικείμενα, προσπαθώντας παράλληλα να «έρθουν στα χέρια μεταξύ τους» δηλ. να συμπλακούν, πλην όμως δεν τα κατάφεραν λόγω των κιγκλιδωμάτων που τους χώριζαν, της εισόδου αστυνομικής δύναμης (ΜΑΤ) στη θύρα των οπαδών του ΑΡΗ και της παρέμβασης του προέδρου της εγκαλουμένης κ. Αργύρη Μήτσου. Τα επεισόδια αυτά διήρκεσαν επ ολίγον και σταμάτησαν όταν επενέβη η αστυνομική δύναμη και ο άνω πρόεδρος της εγκαλουμένης και ΙΙΙ) Φίλαθλοι της εγκαλουμένης «διαπόμπευσαν» τον ποδοσφαιριστή του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Νικοπολίδη Αντώνη ενόψει του επομένου αγώνα της ομάδας τους με την ομάδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Ειδικότερα πριν από την έναρξη του άνω αγώνα έστησαν ομοίωμα του άνω ποδοσφαιριστή του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ σε κρεμάλα (εικονικός απαγχονισμός) έξω από τη θύρα (13), το οποίο ομοίωμα στη συνέχεια μετέφεραν εντός του γηπέδου και το περιέφεραν κρεμασμένο στις κερκίδες της θύρας (13) κακοποιώντας το, καθυβρίζοντας συγχρόνως τον άνω ποδοσφαιριστή. Παράβαση άρθρων 1, 5 και 29 παρ. 2 & 3α του ΚΑΠ για την οποία ευθύνεται, το συνδεόμενο με τα προαναφερόμενα φυσικά πρόσωπα, νομικό πρόσωπο ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.»

    [04] Κοινωνία

    Νέα στοιχεία για Ειρηναίο

    12/4/2005 10:59:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αναφορικά με την περιουσιακή κατάσταση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ισραήλ, ο Πατριάρχης Ειρηναίος φέρεται να έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την πώληση του κτηριακού συγκροτήματος "Ανδρομέδα", που βρίσκεται στην παλιά πόλη του Τελ Αβίβ. Σε ανακοίνωσή του, το Πατριαρχείο χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα ψευδή, προδοτικά και ανήθικα, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε συμφωνήθηκε αλλαγή του νομικού καθεστώτος του συγκροτήματος "Ανδρομέδα", που χτίστηκε με αντιπαροχή και εργολαβικό αντάλλαγμα, από σύμβαση που υπέγραψε ο Πατριάρχης Διόδωρος το 1995. "Ο Θεός και οι πιστοί ας κρίνουν τους συκοφάντες", καταλήγει το Πατριαρχείο στην ανακοίνωση του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο Φανάρι για τα Ιεροσόλυμα

    Στην αντεπίθεση ο Ειρηναίος

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ευφορία αλλά και προσοχή ο ΠΑΟ

    12/4/2005 10:14:00 μμ

    Συντάκτης:

    Κλίμα εκπληκτικό υπάρχει, μετά τη νίκη με τον Ολυμπιακό, όμως όλοι στο πράσινο στρατόπεδο ξέρουν πως υπάρχουν ακόμα αρκετά παιχνίδια στο πρωτάθλημα και στο τέλος θα φανεί ποιος "θα κόψει το νήμα". Βέβαια πλέον τα πάντα κρίνονται από τους πράσινους που έχουν το πάνω χέρι και έτσι προσδοκούν να συνεχίσουν ως το τέλος. Μετά το χθεσινό ρεπό, ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι άρχισε τα πλάνα του για τον αγώνα με τον Εργοτέλη στην Κρήτη το ερχόμενο Σάββατο, ενώ παράλληλα οι παίχτες μπήκαν και πάλι σε ρυθμό προπονήσεων. Απόντες σήμερα ήταν ο Έκι Γκονζάλες που προσβλήθηκε από ίωση και εμφάνισε πυρετό, και τον Νόρντιν Βόουτερ, που έκανε θεραπεία για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον δικέφαλο. Ανησυχία τέλος υπάρχει μόνο για τον Ολλανδό, καθώς φαίνεται πως δύσκολα θα είναι έτοιμος για τον αγώνα στην Κρήτη.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Παράσιτα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου"

    12/4/2005 8:51:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αυτή η κόντρα φαίνεται πως θα κρατήσει χρόνια. Μετά τα όσα συνέβησαν στον Σαββατιάτικο αγώνα της Καλλιθέας με το Αιγάλεω και οι αποδοκιμασίες που ακολούθησαν από μεριάς οπαδών του Σίτι προς το προπονητή τους, ο μεγαλομέτοχος του Αιγάλεω, πήρε τη "δική του θέση". Ο Θωμάς Μητρόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων πως τα όσα "έγιναν ει βάρος του προπονητή της ομάδας αποτελεί εγκληματική ενέργεια", και αποκάλεσε "παράσιτα" όλους αυτούς "εσωτερικούς αντιπάλους".

    Η ανακοίνωση

    "Το εις βάρος του προπονητού επεισόδιο του περασμένου Σαββάτου αποτελεί εγκληματική ενέργεια κατά της ομάδος. Τέτοιου είδους συμπεριφορές στιγματίζουν την ομάδα και την πόλη μας. Από σήμερα υποβαθμίζονται όλοι οι στόχοι της ομάδος και γίνεται πρωταρχικός στόχος η απομόνωση και απομάκρυνση αυτών των παρασίτων. Τα αγωνιστικά επιτεύγματα χάνουν την αξία τους με τέτοιες ενέργειες και εκ των πραγμάτων αποκτούν δευτερεύουσα σημασία. Η προπονητική ομάδα, οι υπάλληλοι, οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη της διοικήσεως αποτελούν αδιαίρετο σύνολο και η όποια άνανδρη επίθεση εναντίον ενός συνιστά επίθεση κατά όλων.

    Η πολιτική της υποβάθμισης των αγωνιστικών στόχων θα διαρκέσει μέχρις ότου απομονωθούν και απομακρυνθούν τα παράσιτα και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι οι υγιείς φίλαθλοι και κάτοικοι της πόλης του Αιγάλεω. Απαιτείται πρώτα να νικήσουμε τους εσωτερικούς αντιπάλους και εν συνεχεία να στραφούμε στους εξωτερικούς παραδοσιακούς αντιπάλους

    Απάντηση στην απάντηση

    Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συνδεσμίτες του Αιγάλεω, με τίτλο "Σεβαστείτε τους φιλάθλους", τονίζει πως έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να πει και την δική του άποψη.

    Αναλυτικά λέει"

    "Με έκπληξη, οργή και αγανάκτηση διαβάζουμε εδώ και δύο 24ωρα τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στη δήθεν «άνανδρη επίθεση», την οποία δέχτηκε ο Ρουμάνος προπονητής της ομάδας μας κ. Ντουμιτρέσκου, το βράδυ του Σαββάτου «από τριάντα ανεγκέφαλους.

    Το πούλμαν με τους οπαδούς του Αιγάλεω που επέστρεψε μετά τον αγώνα με την Καλλιθέα στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης», προκειμένου να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας με τις επιλογές, αλλά και την έναντί μας απαράδεκτη συμπεριφορά του προπονητή κ. Ντουμιτρέσκου μέσα στον αγωνιστικό χώρο του «Ελ-Πάσο», ανήκε στη «Θύρα 12», μετέφερε δηλαδή αποκλειστικά τα μέλη του Συνδέσμου μας, που είχαν παρακολουθήσει λίγες ώρες πριν το παιχνίδι και είχαν κυριολεκτικά αγανακτήσει από το άθλιο αγωνιστικό θέαμα που παρουσίασε η ομάδα μας, αλλά και τις προκλήσεις και τα καμώματα αυτού του κυρίου, με αποκορύφωμα τα ειρωνικά του προς εμάς συνεχή χειροκροτήματα, ενώ το παιχνίδι ήταν σε εξέλιξη και η ομάδα μας παρέπαιε εξαιτίας του».

    Στη συνέχεια τονίζει πως στόχος των οπαδών ήταν να αποδοσκοιμάσουν τον προπονητή αλλά κανένας δεν χειροδίκησε εναντίον του.

    "Υποδεχτήκαμε πριν λίγους μήνες με ανοιχτές αγκάλες τον κ. Ντουμιτρέσκου, γιατί πιστέψαμε στην αξία του, πεπεισμένοι από τις όποιες «περγαμηνές» κουβαλούσε. Δεν είχαμε πρόθεση να δημιουργήσουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα, όπως δεν κάναμε στον προκάτοχό του κ. Ντεμόλ, ούτε φυσικά στον προηγούμενο προπονητή μας κ. Χατζάρα. Δυστυχώς, ο ίδιος ο κ. Ντουμιτρέσκου διέψευσε με τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά του προς εμάς (την οποία χαρακτηρίζουμε επιεικώς χειρίστη) όλες τις προσδοκίες μας. Δυναμίτισε με τις ανεπίτρεπτες αιχμές του για δήθεν «ρατσιστική» συμπεριφορά τη σχέση του μαζί μας και έγινε η αιτία να διασυρθεί και να λοιδορείται η πόλη μας ολόκληρη. Αυτό, δεν θα του το συγχωρήσουμε ποτέ, ιδιαίτερα γιατί δεν είχε το σθένος και το ηθικό ανάστημα να παραδεχτεί το λάθος του δημοσίως, όπως δημόσια μας εξέθεσε όλους. Ο κόσμος κύριοι της διοίκησης και κ. μεγαλομέτοχε έχει αισθητήριο και αντιλαμβάνεται την κοροϊδία".

    "Το ζήτημα παρέμεινε ανοικτό, χωρίς η ΠΑΕ να φροντίσει να πάρει θέση, προστατεύοντας εγκαίρως το κύρος της ομάδας. Τουναντίον βγαίνει τώρα και μας συκοφαντεί ότι δήθεν χτυπήσαμε τον προπονητή, του σκίσαμε τα ρούχα και άλλες αθλιότητες που επινοήσατε για να καλύψετε τις λανθασμένες σας επιλογές!!! Δεν είμαστε ούτε «κάφροι», ούτε «ανεγκέφαλοι», είμαστε οικογενειάρχες και υπεύθυνοι άνθρωποι. Αγαπάμε εξίσου με εσάς το Αιγάλεω και πονάμε πάρα πολύ για αυτό. Αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας και μη μας προκαλείτε άλλο".

    [07] Μπάσκετ

    Πράσινο γεμάτο ΟΑΚΑ

    12/4/2005 9:31:00 μμ

    Συντάκτης:

    Θέμα πρώτον: 18.000 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, έτοιμοι να πανηγυρίσουν την πρόκριση. Θέμα δεύτερον: Οι πράσινοι παίκτες παίχτες είναι έτοιμοι να πανηγυρίσουν τη νίκη και να βρεθούν για έβδομη φορά στην ιστορία τους σε τελικό του Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα, της κορυφαίας διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Όλα αυτά συνηγορούν πως τι τριφύλλι, την Πέμπτη στις 19:10 θα πάρει τη νίκη και θα βρεθεί στη Μόσχα. Παράλληλα, η διοίκηση της Πράσινης ΠΑΕ, καταβάλλει προσπάθιες για κλίμα ήρεμο και να αποφευχθούν οι ακρότητες, αφήνοντας πίσω τα όσα άσχημα συνέβησαν στο παιχνίδι του Αμπτί Ιμπεκτσί από τους τούρκους στο δεύτερο αγώνα.

    Να πανηγυρίσουμε

    Αυτό που ζήτησε η ομάδα του Παναθηναϊκού είναι ν αποφορτίσουν το κλίμα. Όπως τόνισε "ο ποιαδήποτε απερισκεψία από μέλος της αποστολής της Εφές Πίλσεν μπορεί να πυροδοτήσει την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα μετά απ την εχθρική προς την ελληνική ομάδα συμπεριφορά που επεφύλασσαν οι Τούρκοι στο «Αμπντί Ιπεκτσί» την προηγούμενη Παρασκευή".

    Γι αυτό και οι πράσινοι φίλαθλοι πρέπει να δώσουν την καλή "θετική τους απάντηση" και να βρεθούν κοντά στους παίκτες, ώστε όλοι μαζί να πανηγυρίσουν την πρόκριση.

    Ο Ντούσαν Σάκοτα ήταν το νέο πρόσωπο σήμερα, καθώς ο επέστρεψε από τις ΗΠΑ. Ετοιμοπόλεμοι και πεισμωμένοι να μην αφήσουν περιθώρια στους Τούρκους για διεκδίκηση μέχρι τέλους είναι όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του πρωταθλητή Ελλάδας.

    Σε περίπτωση, που ο Παναθηναϊκός καταφέρει να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών της Ευρωλίγκα, τότε στη Μόσχα θ αντιμετωπίσει την κάτοχο του τίτλου Μακάμπι στον πρώτο ημιτελικό (6 Μαϊου). Παναθηναϊκός και Μακάμπι έχουν βρεθεί αντίπαλοι δύο φορές σε τελικό φάιναλ φορ. Την πρώτη ήταν στη Θεσσαλονίκη το 2000, όταν ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης επικρατώντας με 73-67. Τη δεύτερη, όμως φορά, η ομάδα του Τελ Αβίβ επικράτησε των «πρασίνων» με 81-67 στον τελικό της Σουπρολίγκα στο Παρίσι το 2001.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Άρης: Έτοιμος για το Κύπελλο

    12/4/2005 9:52:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ο Εμάνουελ Εκουέμε πήρε μέρος στη σημερινή προπόνηση και αναμένεται να είναι στο αρχικό σχήμα, στο οποίο ενδέχεται να επανεμφανιστεί ο Αγαπητός Αμπελάς. Στη σημερινή προπόνηση, ο τεχνικός του Αρη έκανε διάφορες δοκιμές, γεγονός που δείχνει ότι θα πάρει τις αποφάσεις του για την εντεκάδα την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή. Μετά το τέλος της προπόνησης ανακοινώθηκε η 18άδα, στην οποία συμμετέχουν οι: Πουρλιοτόπουλος, Λυμπερόπουλος, Παπαδόπουλος, Καλλιμάνης, Γόγολος, Νάιντος, Νεμπεγλέρας, Φομούμποντ, Μαρκομιχάλης, Μουράφσκι, Εκουέμε, Κουεμάχα, Σανχούρχο, Ινόγκι, Λαζανάς, Μπενίσκος, Βανγκέλι και Αμπελάς.

    [09] Κοινωνία

    Όπως και πρωτοδίκως Ίδιες ποινές

    12/4/2005 9:22:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ούτε μέρα δεν μείωσε την Τρίτη το Μικτό Ορκωτό Εφετείο την πρωτόδικη ποινή του Παναγιώτη Κράμπη για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαΐδη και της φίλης του, Σούλας Καλαθάκη. Με ομόφωνη απόφαση, το δικαστήριο καταδίκασε πάλι τον Κράμπη σε δύο φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη και τον Μάριο Ασημάκη σε κάθειρξη 25 ετών, με την αναγνώριση ελαφρυντικών. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είναι καταζητούμενος ο Ηλίας Μαζαράκης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα "καμπάνα" για τον Κράμπη

    [10] Κοινωνία

    Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος Συνελήφθη ο Αλέξης Κούγιας

    12/4/2005 9:18:00 μμ

    Συνελήφθη απόψε, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, επιστρέφοντας στην Αθήνα από την Κρήτη, ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. Η σύλληψή του, όπως εξήγησε ο Αττικάρχης Βασίλης Τσιατούρας, έγινε στο πλαίσιο του αυτόφωρου, αν και οι δικηγόροι απολαμβάνουν ειδικής δωσιδικίας. Αιτία, η χθεσινή επίθεση που πραγματοποίησε σε βάρος του Γρηγόρη Βαλιανάτου, στην πλατεία Κολωνακίου. Ο κ. Βαλιανάτος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του. Νωρίτερα, πειθαρχική δίωξη σε βάρος του δικηγόρου άσκησε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δ. Παξινός. Σύμφωνα με την πειθαρχική δίωξη, ο Κούγιας επέδειξε αναξιοπρεπή συμπεριφορά και ανάξια δικηγόρου διαγωγή, κατά παράβαση του Κώδικα Δικηγόρων και του Κώδικα Δεοντολογίας.

    [11] Μπάσκετ

    Αμφίβολος ο Κορωνιός

    12/4/2005 9:06:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στην πρωσπάθεια του ο Ολυμπιακός να βρεθεί στα πλέι οφ, ο Γιώνας Κασλάουσκας θα πρέπει να έχει όλα του τα όπλα κόντρα σεο παιχνίδι με τον σύλλογο των Ολυμπιονικών. Αυτό που περειμένει να δει είναι πλέον το αν θα μπορέσει ο Άγγελος Κορωνιός να δώσει το παρών. Ο βετεράνος πλέι μέικερ των ερυθρολεύκων υπέστη κάκωση στην απογευματινή προπόνηση και αύριο θα εκτιμηθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του και το κατά πόσο θα είναι έτοιμος το Σάββατο.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στον Χούλη ο Ηρακλής

    12/4/2005 8:30:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το 88% των μετοχών της ΠΑΕ Ηρακλής καταλήγει στα χέρια του Δημήτρη Χούλη, του νέου ιδιοκτήτη της ομάδας, που από σήμερα αναλαμβάνει τα καθήκοντα του με την σύμφωνη γνώμη του ΓΣ Ηρακλής που συγκατατέθηκε στην πρόταση. Ο κ. Χούλης παραδέχτηκε με τις σημερινές πρώτες δηλώσεις του ότι θέλει τον κ. Γιώργο Σπανουδάκη δίπλα του, στην διοίκηση της ομάδας, κάτι που εκ προοιμίου φαίνεται ανέφικτο λόγω της διάστασης που υπάρχει ανάμεσα στον τελευταίο και τον κόσμο του Ηρακλή, ενώ αντίθετα δεν δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει με τον ήδη υπάρχοντα προπονητή και στη νέα σεζόν, προσθέτοντας, "Δεν χάνω τίποτα να μιλήσω μαζί του για να μου πει για την ομάδα". Για το ίδιο θέμα ο νέος ηγέτης της ΠΑΕ τόνισε, "Την επιλογή του προπονητή θα την κάνω με πολύ σύνεση. Θέλω να εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους κάνω μια επιλογή", διαψεύδοντας έτσι κάποιες άλλες φήμες που ήθελαν τον Μπάμπη Τεννέ, σημερινό προπονητή του Ακράτητου, μεγαλομέτοχος της οποίας είναι ο κύριος Χούλης, υποψήφιο για την θέση του τεχνικού στον Ηρακλή.

    Όχι στις πωλήσεις

    Ο κ. Χούλης δήλωσε ακόμα πως θα δεσμευτεί εγγράφως ότι δεν θα δώσει παίκτη με μεταγραφή διαψεύδοντας τα θρυλούμενα περί παραχωρήσεων. "Μου είπανε να δεσμευθώ ότι μέχρι τον χειμώνα δεν θα δώσω παίκτη. Όχι μόνο μέχρι τον χειμώνα αλλά μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Θα είναι έγκλημα αν φύγει τώρα παίκτης από τον Ηρακλή. Είναι καλό πάντως για την ομάδα που υπάρχει ενδιαφέρον για παίκτες. Θα κάνουμε και μεταγραφές όσο μας επιτρέπουν όμως τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας", είπε μεταξύ άλλων και έχει ήδη ενημερωθεί για όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες της ΠΑΕ και ετοιμάζεται για πληρωμές. "Το ότι εμπλέκομαι θα βοηθήσει και την εταιρεία μου να επεκταθεί. Δεν μπήκα μόνο για να βάλω χρήματα αλλά για να κερδίσω κιόλας. Όχι βέβαια εις βάρος του Ηρακλή. Μέσα από την εταιρεία μου" είπε ο επιχειρηματίας.

    [13] Οικονομία

    Βελτιωμένη η απορρόφηση του Γ' ΚΠΣ

    12/4/2005 8:28:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Περιορίστηκαν οι απώλειες στην απορροφητικότητα των κονδυλίων του Γ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης για το 2004, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Φώλιας. Tον Μάρτιο του 2004 η χώρα μας κινδύνευε να χάσει 1,3 δισ ευρώ και τελικά το ποσό αυτό περιορίστηκε στα 1,4 εκατ ευρώ. Κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2005 περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ εισέρευσαν από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε., ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να απορροφηθούν 2 δισ. ευρώ. Προκειμένου να καλυφθεί ο στόχος, τόνισε ο κ. Φώλιας καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες αφού εκκρεμεί η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης.

    Για το Ταμείο Συνοχής, από το οποίο η Ελλάδα δικαιούται να εισπράξει (2000-2006) περισσότερα από τρία δισ. ευρώ, ο κ. Φώλιας είπε ότι πρόκειται για μία "πονεμένη ιστορία" και πρόσθεσε ότι για να μην υπάρξει απώλεια πόρων, θα πρέπει να απορροφηθούν περίπου 500 εκατ. ευρώ.

    Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την τρίτη προκήρυξη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω των τραπεζών, είπε ότι υπήρξαν διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες και γι αυτό οι σχετικές ανακοινώσεις καθυστερούν. Εξέφρασε την ελπίδα ότι από το καλοκαίρι θα μπορούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προχωρήσουν στα επενδυτικά τους σχέδια με βάση την προκήρυξη.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    10.000 ευρώ πρόστιμο στον Λυμπερόπουλο

    12/4/2005 8:20:00 μμ

    Συντάκτης:

    Βαρύ είναι το πρώτο σκέλος της τιμωρίας του Νίκου Λυμπερόπουλου για τον διαπληκτισμό του με τον Ζωγραφάκη στον Κυριακάτικο αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Η διοίκηση της ΑΕΚ επέβαλε στον Καλαματιανό επιθετικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, ωστόσο απέστειλε και υπόμνημα στην ΕΠΑΕ σε μια προσπάθεια να τον προστατέψει από τιμωρία πολλών αγωνιστικών. Ο Λυμπερόπουλος θα έχει έτσι την ευκαιρία να απολογηθεί την Πέμπτη στον αθλητικό δικαστή και στην ΑΕΚ ελπίζουν για μόνο μία αγωνιστική, αφού όπως όλα δείχνουν η υπερασπιστική τακτική θα στηριχθεί σε ανάλογο περιστατικό που είχε συμβεί πριν 3,5 χρόνια ανάμεσα και πάλι στον Ζωγραφάκη (συμπτωματικά) και τον Ζε Ελίας, σε αγώνα του Ολυμπιακού με την Ξάνθη. Τότε ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής των "ερυθρολεύκων" είχε "κουτουλήσει" τον αντίπαλό του και είχε τιμωρηθεί με μια αγωνιστική. Αν και ο Λυμπερόπουλος τιμωρηθεί με μια αγωνιστική τότε θα εκτίσει ποινή δύο, λόγω του ότι ήταν αρχηγός. Παράλληλα η ΑΕΚ έστειλε υπόμνημα και για την κίτιρνη κάρτα του Ασουνσάο (ήταν η έβδομη και θα τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές), υποστηρίζοντας ότι από λάθος του διαιτητή δόθηκε σε λάθος παίκτη. Και αυτή η υπόθεση θα εξεταστεί την Πέμπτη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 12 April 2005 - 21:04:50 UTC