Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποιημένη δηλώνει η Κομισιόν
  • [02] Προς έγκριση στην Κομισιόν
  • [03] Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη
  • [04] 10+1 βήματα για να γλιτώσετε χρήματα
  • [05] "Πυρά" στη Βουλή για το έλλειμμα
  • [06] Στην πρεσβεία του Βατικανού ο Πρωθυπουργός
  • [07] Ζητούν παρέμβαση Βαρθολομαίου
  • [08] Ανακρίσεις για τις υποθέσεις Παντελεήμονα και Νικηφόρου
  • [09] Επίθεση ανταρτών στο Κασμίρ
  • [10] Ιστορική συμφωνία για την Ακτή Ελεφαντοστού
  • [11] Εφάπαξ και με τόκο ο ΛΑΦΚΑ
  • [12] Αλογοσκούφης και Αράπογλου στο Μαξίμου
  • [13] Κοντά σε νέα συμφωνία Τσέλσι-Μουρίνιο
  • [14] Αναβολή στο Μονακό-Λιλ
  • [15] Η Μπάγερν θέλει να κρατήσει τον Ζε Ρομπέρτο
  • [16] Δύσκολα προλαβαίνει ο Σούρερ
  • [17] Στο "μυαλό" της Κυρίας ο Κατσουράνης
  • [18] Ζήσης: "Μπορούσαμε την πρόκριση"
  • [19] Τέλος στα σενάρια
  • [20] Καλύτερα ο Σμίλιανιτς
  • [21] Τελευταία ευκαιρία για "μπλε", Απολλώνιο
  • [22] Με ντέρμπι "αιωνίων" αρχίζει η β' φάση
  • [23] Κορυφία ονόματα στην Καλαμάτα
  • [24] Είχε το... τέλος της Χίλαρι Σουόνκ
  • [25] Ένεση ελπίδα για τους αλκοολικούς
  • [26] To Google μεγαλώνει
  • [27] Το τρένο που το έλεγαν "Καμίλα"
  • [28] Απλή παρεξήγηση
  • [29] Μοιραία πτήση στο Αφγανιστάν

    [01] Οικονομία

    Για το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας Ικανοποιημένη δηλώνει η Κομισιόν

    6/4/2005 2:29:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Το "πράσινο φως" έδειξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, για την περίοδο 2004-2007, καθώς έκρινε επαρκή τα κυβερνητικά μέτρα για τη δημοσιονομική εξισορρόπηση. "Οι ελληνικές αρχές είναι άξιες συγχαρητηρίων όχι μόνο για την απαρέγκλιτη εφαρμογή του προϋπολογισμού του 2005, αλλά και για την ανακοίνωση των πρόσθετων μέτρων που υιοθέτησαν για το τρέχον έτος" δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος Χοακίμ Αλμούνια. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν η Ελλάδα έπραξε τα δέοντα, κατά τις κοινοτικές αποφάσεις του Φεβρουαρίου, για την υποχώρηση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2006. Ταυτόχρονα εισηγείται προς το Ecofin -που θα εξετάσει το Πρόγραμμα στις 12 Απριλίου- σύσταση προς την Ελλάδα για λήψη μέτρων μόνιμου χαρακτήρα που θα οδηγήσουν στην επίτευξη του στόχου.

    Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα

    Η Κομισιόν στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι στη χάραξη της ελληνικής δημοσιονομικής πολιτικής συμπεριλήφθηκε συνδυασμός μέτρων τα οποία στοχεύουν στην αύξηση των κρατικών εσόδων, με ταυτόχρονη μείωση των κρατικών δαπανών, γεγονός που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να παρουσιάσει το 2005 πρωτογενές πλεόνασμα ίσο προς το 0,7% του ΑΕΠ.

    Επίσης αναφέρει ότι σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σταθερότητας το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται να πέσει το 2005 στο 3,7% και το 2006 στο 2,9% έναντι του 6,1% που ήταν το έλλειμμα το 2004, ωστόσο επισημαίνει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες αβεβαιότητες στις δημοσιονομικές προοπτικές.

    "Λαμβάνοντας υπόψη τις υφισταμένες αβεβαιότητες είμαι ικανοποιημένος από τη δέσμευση της Ελλάδας ότι ο προϋπολογισμός που θα παρουσιάσει το 2006 θα περιέχει όλα τα αναγκαία μέτρα που θα οδηγήσουν το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ" δήλωσε ο κ. Αλμούνια.

    Η συμμόρφωση της Ελλάδας προς τις συστάσεις του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ θα αξιολογηθεί από σχετική έκθεση που θα υποβάλει η Αθήνα τον Οκτώβριο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προς έγκριση στην Κομισιόν

    [02] Οικονομία

    Το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα για την Οικονομία Προς έγκριση στην Κομισιόν

    6/4/2005 8:38:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ

    Σήμερα αποφαίνεται η Κομισιόν στις Βρυξέλλες επί του επικαιροποιημένου Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, για την περίοδο 2004-2007. Η αναμενόμενη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής προς το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας θα σημάνει εκτόνωση των πιέσεων προς την Ελλάδα, καθώς οι κυβερνητικές ενέργειες με στόχο τη δημοσιονομική εξισορρόπηση κρίθηκαν, προς το παρόν, επαρκείς. Η κυβέρνηση ακολουθεί "πρόγραμμα ήπιας αλλά αταλάντευτης δημοσιονομικής προσαρμογής" επανέλαβε ο Γιώργος Αλογοσκούφης από τη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τα δημοσιονομικά, και χαρακτήρισε ναρκοπέδιο την κατάσταση της οικονομίας, που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. "Δεν θα ικανοποιηθούν οι προβλέψεις της κυβέρνησης για τη μείωση των ελλειμμάτων", εκτίμησε το ΠΑΣΟΚ, ενώ τα κόμματα της αριστεράς επέκριναν με σκληρή γλώσσα την πολιτική αύξησης των φόρων.

    Αντιπαράθεση στην ελληνική Βουλή για τα οικονομικά μέτρα

    Στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, κυριάρχησαν τα πρόσφατα κυβερνητικά οικονομικά μέτρα, που αποτέλεσαν αφορμή για νέο γύρο αντιπαράθεσης σε υψηλούς τόνους.

    Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισαν την οικονομική κατάσταση χειρότερη από εκείνη της τριετίας ΄90-΄93, ενώ ΚΚΕ και ΣΥΝ κράτησαν αποστάσεις από τα δύο κόμματα εξουσίας και χαρακτήρισαν τους υψηλούς τόνους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκδηλώσεις πολιτικής υποκρισίας.

    Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ δια στόματος του εισηγητή του κ. Μακρυπίδη, περιέγραψε "τη σημερινή κυβέρνηση της λαϊκής δεξιάς, χειρότερη από τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη", έκανε λόγο για μείωση του πραγματικού εισοδήματος των εργαζομένων και τόνισε ότι "η αύξηση του ΦΠΑ, οδηγεί νομοτελειακά τον μικροεπαγγελματία σε φοροκλοπή, προκειμένου να αντεπεξέλθει οικονομικά".

    "Η αύξηση του ΦΠΑ, είναι ταξικό μέτρο, αλλά έχει και παρελθόν: Είναι και στο χθες και στο προχθές. Τα δύο μεγάλα κόμματα συμπλέουν στην ταξική τους επιλογή της ενίσχυσης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, καθώς η έμμεση φορολογία, κτυπά τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά" τόνισε από την πλευρά του βουλευτής του ΚΚΕ κ. Άγγελος Τζέκης.

    "Η άποψη ότι αυξάνουμε τον ΦΠΑ για να καλύψουμε τα ελλείμματα, δείχνει προετοιμασία και για άλλα αντίστοιχα μέτρα στο μέλλον" δήλωσε ο εισηγητής του ΣΥΝ, Γιάννης Δραγασάκης.

    "Δεν χαιρόμαστε που υποχρεωθήκαμε να καταφύγουμε σ΄ αυτά τα φορολογικά μέτρα. Επιλέξαμε όμως τομείς που έχουν τις μικρότερες δυνατές παρενέργειες για την ανάπτυξη και την κοινωνία γενικότερα", απάντησε ο κ. Αλογοσκούφης, ο οποίος παραδέχθηκε αναφορικά με την κατά 1% αύξηση του ΦΠΑ πως "για πρώτη φορά ο Νίκος Χριστοδουλάκης έπεσε μέσα στις προβλέψεις του, γνωρίζοντας πολύ καλά την πραγματική κατάσταση της Οικονομίας τις ημέρες εκείνες".

    Ο κ. Χριστοδουλάκης αντέδρασε λέγοντας πως ο κ. Αλογοσκούφης "έπεσε έξω, όπως έπεσε έξω για τον αυξημένο ρυθμό ανάπτυξης και για τόσα άλλα και διαρκώς θα πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα στην ελληνική οικονομία".

    Στο μεταξύ, σημαντική αύξηση 11,4% σημείωσαν τα δημόσια έσοδα το Μάρτιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Αδάμ Ρεγκούζα, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού του 2005. Συγκεκριμένα, η αύξηση των εσόδων στις εφορίες ήταν 7,8%, στα τελωνεία 18,6%, ενώ οι και εισπράξεις από το ΦΠΑ αυξήθηκαν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η αύξηση των εσόδων στο πρώτο τρίμηνο του έτους να ανέλθει σε 5,3% έναντι στόχου 7,2% σε ετήσια βάση που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

    Γνωμοδότηση για Πρόγραμμα Σταθερότητας

    Εν τω μεταξύ, στις Βρυξέλλες η Κομισιόν γνωμοδοτεί σήμερα για το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, και παραδίδει τη σκυτάλη στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας, που θα εξετάσει το θέμα στις 12 Απριλίου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να δώσει την έγκριση της, καθώς κρίνει πως από ελληνικής πλευράς "στην παρούσα φάση δεν απαιτούνται πρόσθετα βήματα στη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος".

    Σημειώνεται ότι στην αξιολόγηση της έλαβε υπόψη το σενάριο, που προβλέπει αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ μόνο κατά 2,9% το 2005 και 3% το 2006 και το 2007, όπως και τα πρόσφατα φορολογικά μέτρα τα οποία θεωρεί πως απέτρεψαν την αύξηση του ελλείμματος στο 4,5% το 2005 και το 4,4% το 2006.

    Η Επιτροπή θα εισηγηθεί προς το Συμβούλιο να απευθύνει σειρά συστάσεων προς την Ελλάδα, η συμμόρφωση προς τις οποίες θα αξιολογηθεί από σχετική έκθεση που θα υποβάλει η Αθήνα τον Οκτώβριο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επικρίσεις Παπανδρέου για την οικονομία

    Αναγκαία τα νέα οικονομικά μέτρα

    [03] Κόσμος

    Στις 18 Απριλίου ξεκινά η διαδοχή του Πάπα Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη

    6/4/2005 6:59:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε κλοιό πιστών βρίσκεται για τρίτη ημέρα το Βατικανό, καθώς χιλιάδες Καθολικοί από όλο τον κόσμο συρρέουν στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου για να προσκυνήσουν τη σορό του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β', αλλά και να παρευρεθούν στην κηδεία του, την Παρασκευή. Μάλιστα, το πλήθος που καταφθάνει στη Ρώμη θεωρείται η μεγαλύτερη μαζική μετακίνηση ανθρώπων στον σύγχρονο δυτικό κόσμο. Την ίδια ώρα, η ιταλική πρωτεύουσα βρίσκεται σε κλοιό ασφαλείας, καθώς προετοιμάζεται να υποδεχθεί τους τουλάχιστον 200 ξένους ηγέτες που θα παραστούν στην εξώδιο ακολουθία. Στην τελική ευθεία έχουν αρχίσει να μπαίνουν και οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου προκαθημένου της Καθολικής Εκκλησίας, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 18 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού Χοακίν Ναβάρο - Βαλς. Παράλληλα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο και η δημοσιοποίηση της διαθήκης του Ποντίφικα.

    Σε κλοιό ασφαλείας

    Στην κηδεία του Πάπα, που αναμένεται να διαρκέσει τρεις ώρες, θα παραστούν τουλάχιστον 200 ξένοι ηγέτες. Ανάμεσά τους ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, ο Έλληνας ομόλογός του, Κάρολος Παπούλιας, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος.

    Πρωτοφανή είναι τα μέτρα ασφαλείας που σχεδιάζουν οι αρχές της Ρώμης. Για την ασφάλεια των υψηλών προσκεκλημένων και την τήρηση της τάξης, έχουν επιστρατευθεί χιλιάδες αστυνομικοί, ενώ έχουν αναπτυχθεί συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων, στον αέρα περιπολούν αναγνωριστικά αεροσκάφη και στις ακτές της Μεσογείου βρίσκονται πολεμικά πλοία.

    Ειδικές μονάδες ελέγχουν εξονυχιστικά τα νερά του Τίβερη. 10.000 αστυνομικοί φρουρούν τους δρόμους της αιώνιας πόλης, την ώρα που 1.000 πυροσβέστες και 1.000 στρατιώτες βρίσκονται επί ποδός.

    Επίσης, ο δήμος της Ρώμης αποφάσισε να μείνουν κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες την Παρασκευή και να απαγορευθεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, ώστε να γίνονται ευκολότερα οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης, από την Πέμπτη και ως την ολοκλήρωση της νεκρώσιμης ακολουθίας, θα απαγορευθούν οι πτήσεις πάνω από την ιταλική πρωτεύουσα.

    Όπως δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, οι Αρχές εργάζονται σκληρά για την ενίσχυση της ασφάλειας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι "όλα θα πάνε καλά".

    Οι καρέκλες που θα καθίσουν οι ξένοι ηγέτες έχουν ήδη τοποθετηθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Όπως έχει προγραμματισθεί, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα καθίσει στον Ιρανό ομόλογό του, Μοχαμάντ Χαταμί, ηγέτη μίας χώρας που περιλαμβάνεται στον κατά τις ΗΠΑ "Άξονα του Κακού".

    Παράλληλα, οι αρχές της Ρώμης έχουν δημιουργήσει πρόχειρους καταυλισμούς στα περίχωρα για να φιλοξενήσουν τους πιστούς που δεν μπόρεσαν να βρουν άλλο κατάλυμα. Σύμφωνα με υπολογισμούς, στην κηδεία αναμένεται να προσέλθουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια πιστοί, οι μισοί εκ των οποίων από την Πολωνία, την ιδιαίτερη πατρίδα του Ιωάννη Παύλου του Β. Μάλιστα, οι ομοεθνείς του Ποντίφικα θα μεταφέρουν σε ένα ασημένιο κουτί χώμα από την πατρίδα.

    Στην κούρσα για τη διαδοχή

    Στο μεταξύ, το Κολέγιο των Καρδιναλίων συνήλθε στο Βατικανό για τρίτη φορά από το θάνατο του Πάπα και όρισε την 18η Απριλίου ως ημερομηνία σύγκλησης του κονκλαβίου, που θα εκλέξει τον νέο προκαθήμενο.

    Οι 117 Καρδινάλιοι που απαρτίζουν το κονκλάβιο θα ψηφίζουν δύο φορές καθημερινά στην Καπέλα Σιξτίνα, μέχρι να εκλέξουν τον νέο πνευματικό πατέρα των περίπου ενός δισεκατομμυρίου Καθολικών. Ο διάδοχος του Ιωάννη Παύλου του Β' πρέπει να συγκεντρώσει πλειοψηφία δύο τρίτων συν ένα. Ωστόσο, αν η διαδικασία διαρκέσει πάνω από δύο εβδομάδες, τότε ο νέος Πάπας μπορεί να εκλεγεί με απλή πλειοψηφία, αν συμφωνήσουν σε αυτό τα μέλη του κονκλαβίου.

    Αν και φαβορί δεν υπάρχει, αρκετοί Καρδινάλιοι έχουν εκφράσει ανοικτά τις προτιμήσεις τους, ενώ πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως ο διάδοχος πρέπει να προέρχεται από μια αναπτυσσόμενη χώρα του νοτίου ημισφαιρίου, όπου ζει η συντριπτική πλειοψηφία των Καθολικών.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή δημοσιοποίηση της διαθήκης του Ποντίφικα, η οποία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, αναγνώσθηκε την Τετάρτη στο Κολέγιο των Καρδιναλίων.

    Το κείμενο είναι περίπου 15 σελίδες, γραμμένο στα πολωνικά (θα δημοσιοποιηθεί και στα ιταλικά), ενώ γράφτηκε καθ όλη τη διάρκεια της παποσύνης του Ιωάννη Παύλου του Β', που ξεκίνησε το 1979.

    Το τελευταίο αντίο

    Χιλιάδες πιστοί περιμένουν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου προκειμένου να προσκηνύσουν τη σορό του Πάπα. Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, κάθε μια ώρα 18.000 πιστοί αποτίουν φόρο τιμής στον Ποντίφικα.

    Παρά το ασυνήθιστο για την εποχή ψύχος, οι πιστοί σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους γύρω από το Βατικανό και με δάκρυα στα μάτια περιμένουν τη στιγμή που θα μπουν στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Για να εξυπηρετηθεί το πλήθος, η αστυνομία έκλεισε ακόμη και αυτοκινητόδρομους, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.

    Ήδη, περίπου 1,2 εκατομμύριο προσκυνητές έχουν περάσει μπροστά από τη σορό, ενώ κάποιοι χρειάστηκε να περιμένουν από 12 έως 14 ώρες. "Ο Πάπας πάντα ήθελε να βρίσκεται κοντά στο λαό τώρα το ποίμνιο ήλθε να δει τον ποιμένα", είπε ο αρχιεπίσκοπος του Λος Άντζελες, Καρδινάλιος Ρότζερ Μαχόνι.

    Όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές, για την προστασία του κόσμου, στις έντεκα το βράδυ της Τετάρτης θα κλείσει η ουρά του προσκυνήματος.

    Μετά την έξοδο των τελευταίων από την Βασιλική του Αγίου Πέτρου, οι πόρτες θα κλείσουν, ώστε να αρχίσουν οι προετοιμασίες για την κηδεία του Ποντίφικα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ύστατος φόρος τιμής

    [04] Ζωής ...σΤάσεις

    10+1 βήματα για να γλιτώσετε χρήματα

    6/4/2005 5:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/4/2005 6:33:02 μμ)

    Συντάκτης:

    Τα λεφτά, που παίρνετε από τη δουλειά σας δε σας φτάνουν ούτε για το μισό μήνα; Θέλετε να βγείτε μία βόλτα, αλλά δε σας έχουν μείνει λεφτά ούτε για καφέ; Τι θα κάνετε τώρα, που ο ΦΠΑ αυξήθηκε; Μην αγχώνεστε και μην πανικοβάλλεστε. Δεν υπάρχει λόγος. Απλά μάθετε να βλέπετε τα πάντα με ψυχραιμία και να προσαρμόζεστε στις καταστάσεις. Εμείς σας προτείνουμε 10+1 τρόπους να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη. Στο χέρι σας είναι, μακάρι να είναι γρήγορα και στην τσέπη σας!

    Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους...

    Οργανωθείτε και οργανώστε τις υποχρεώσεις σας. Δε σας φτάνουν αυτά, που πληρώνετε στις ΔΕΚΟ, στις τράπεζες, στο λογαριασμό του κινητού και στις δόσεις του home cinema, πρέπει να πληρώνετε και πρόστιμα για την καθυστέρηση εξόφλησης; Επίσης, κάθε μήνα βάλτε "στην άκρη" ένα ποσό από το μισθό σας και μάθετε να "κινείστε" με τα υπόλοιπα.

    Και μην ξεχνάτε: τα τραπεζικά δάνεια με φειδώ. Ναι, θα ήταν πολύ ωραία αν πηγαίνατε το Πάσχα στην Κούβα, αλλά κάντε το, όταν θα έχετε μαζέψει λεφτά.

    Ψωνίστε έξυπνα

    Ακούστε τη λογική σας και όχι τους πωλητές. Όχι, το λαχανί παντελόνι με τα κόκκινα κερασάκια, που είναι η τελευταία λέξη της μόδας, δε σας πάει. Επίσης, το πουκάμισο, που για να κουμπώσει πρέπει να χάσετε 10 κιλά, πάρτε το όταν θα τα έχετε χάσει. Από εκεί και πέρα "ξεχυθείτε" στα μαγαζιά με σύνεση. Μη χρησιμοποιείτε τις πιστωτικές σας με το παραμικρό. Μη "σνομπάρετε" τα εκπτωτικά κουπόνια και τις εκπτώσεις. Αφιερώστε χρόνο στα ψώνια σας και μην ενθουσιάζεστε με ό,τι βλέπετε. Κάντε πρώτα μια αναγνωριστική βόλτα και μετά ψωνίστε. Επίσης, κάντε μία βόλτα στη ντουλάπα της μητέρας σας. Το φόρεμα, που φορούσε το 1968 δεν είναι παλιό, είναι vintage!

    Διαβάζετε κάθε μέρα περιοδικά και εφημερίδες; Γίνετε συνδρομητές και χρήματα θα γλιτώσετε και θα σας τα φέρνουν στο σπίτι.

    Εμπορικό πνεύμα

    Βάλτε αγγελία για το παλιό γραμμόφωνο, που έχετε βαρεθεί να βλέπετε. Κάποιοι μπορεί να το χρυσοπληρώσουν. Μόνο προσοχή, να είστε διορατικοί, γιατί το γραμμόφωνο, μπορεί σε λίγα χρόνια να αξίζει πραγματικά χρυσάφι.

    Επίσης, κάντε εικονικές βόλτες σε ιστοσελίδες δημοπρασιών. Μπορείτε να βρείτε τα πάντα, σε οποιαδήποτε τιμή.

    Ιεραρχείστε τις ανάγκες σας

    Νομίζετε, ότι δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς πανάκριβα αξεσουάρ, καλλυντικά κ.ο.κ; Δοκιμάστε για δύο εβδομάδες να τα αποχωριστείτε. Αν το πείραμα πετύχει, συνεχίστε το. Αν πάλι το στερητικό σύνδρομο είναι τόσο έντονο, που σας έχει δημιουργεί ψυχοσωματικά προβλήματα, κόψτε το, μην πάθετε και τίποτα!

    Να είστε ο εαυτός σας

    Το ότι η κολλητή σας κρατά μία τσάντα των 1000 ευρώ, δε σημαίνει, ότι πρέπει να χαλάσετε όλο το μηνιάτικο για να αγοράσετε την ίδια. Τι θα τρώτε;

    Το ότι ο κολλητός σας οδηγεί Ferrari δε σημαίνει, ότι πρέπει να πουλήσετε το σπίτι σας και τα δύο κτήματα στο χωριό για να πάρετε κι εσείς μία. Που θα μένετε;

    Και μην ξεχνάτε: ένα μακό μπλουζάκι, είναι πάντα ένα μακό μπλουζάκι, ό,τι φίρμα και αν έχει πάνω...

    Σπίτι μου σπιτάκι μου

    Διοργανώστε στο σπίτι σας μια βραδιά με φίλους. Παίξτε επιτραπέζια, δείτε DVD (τι το πήρατε το home cinema;). Κάντε ένα πάρτι "ρεφενέ". Δείτε φωτογραφίες από την παιδική σας ηλικία. Αν έχετε την κατάλληλη παρέα σπίτι θα περάσετε, πολύ καλύτερα απ ότι σε ένα πανάκριβο εστιατόριο.

    Επίσης, μετατρέψτε το σπίτι σας σε "οίκο ομορφιάς" κάνε spa στη δική σας μπανιέρα, μανικιούρ στο μπαλκόνι και υδατική μάσκα ξαπλωμένοι στον καναπέ.

    Φορέστε το καπέλο του σεφ

    Το έτοιμο φαγητό, εκτός του, ότι είναι ανθυγιεινό είναι και εξαιρετικά αντιοικονομικό. Αφιερώστε μία ώρα την ημέρα στον εαυτό σας και καλέστε τον σε ένα υπέροχο γεύμα, που θα έχετε μαγειρέψει μόνοι σας. Αν δεν έχετε χρόνο να μαγειρεύετε κάθε μέρα, καθίστε ένα Σάββατο και φτιάξτε διάφορα φαγητά, βάλτε τα στην κατάψυξη και απολαύστε το όποτε θέλετε.

    Φτιάξ΄ το μόνος σου

    Βαρεθήκατε το τραπέζι σας; Βάψτε το.

    Μην πηγαίνετε το αυτοκίνητό σας κάθε τρεις και λίγο στο πλυντήριο αυτοκινήτων. Πλύνετέ το μόνοι σας, θα κερδίσετε χρήματα και θα χάσετε θερμίδες. Μάθετε να αλλάζετε μόνοι σας τις λάμπες, να συνδέετε την τηλεόραση με το βίντεο, να φτιάχνετε τη βρύση. Αν δεν μπορείτε να τα κάνετε, παντρευτείτε κάποιον, που μπορεί!

    Ξυπνήστε μισή ώρα νωρίτερα

    Έτσι και δε θα χρειάζεται να παίρνετε κάθε μέρα ταξί για να πάτε στη δουλειά και θα γλιτώσετε από αρκετό άγχος. Για τους ίδιους λόγους αρχίζετε να ετοιμάζεστε μισή ώρα νωρίτερα από το συνηθισμένο και όταν έχετε ραντεβού.

    Τους φίλους τους διαλέγουμε

    Τονώστε τις διαπροσωπικές σας επαφές. Βγείτε με τους φίλους σας για καφέ δύο φορές τη βδομάδα και μη μιλάτε μαζί τους στο τηλέφωνο δύο ώρες τη μέρα. Θέλετε οπωσδήποτε να πείτε κάτι και είναι περασμένα μεσάνυχτα. Μπείτε στο intenet και συνομιλήστε μαζί τους μέσω messengers.

    Επίσης, γιατί να μην προτείνετε στον κολλητό σας να συγκατοικίσετε; Όχι μόνο θα γλιτώσετε πολλά από τα χρήματα του ενοικίου, αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τη φιλία σας.

    Για γερά νεύρα

    Κόψτε το κάπνισμα, βλάπτει σοβαρά την υγεία, αλλά και την εμφάνισή σας. Εκτός αυτού, δείτε το θέμα με τη γλώσσα των αριθμών: ένα πακέτο τσιγάρα αξίας 2,70 ευρώ κάθε μέρα, σημαίνει περίπου 1000 ευρώ το χρόνο. Σκεφθείτε το καλά, μαζέψτε τα χρήματα και πηγαίνετε του χρόνου το Πάσχα στην Κούβα, που λέγαμε και πιο πριν.

    Επίσης, μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ: μία μπύρα την ημέρα ισοδυναμεί με 365 ευρώ το χρόνο.

    Τέλος, αν τίποτε από όλα τα παραπάνω δεν πρόκειται να ελαφρύνει το πρόβλημά σας, αλλάξτε δουλειά ή πιάστε και μια δεύτερη...Το σημαντικότερο είναι να μην το βάζετε κάτω.

    [05] Πολιτική

    Κόντρα Αλογοσκούφη - Παπανδρέου "Πυρά" στη Βουλή για το έλλειμμα

    6/4/2005 3:01:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, ξέσπασε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την εισοδηματική πολιτική. Με αφορμή τα νέα φορολογικά μέτρα για την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση στην Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην οικονομία και χαρακτήρισε τα μέτρα "πολιτική απελπισίας". Παράλληλα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγόρησε την Κυβέρνηση για αναξιοπιστία, εξυπηρέτηση συμφερόντων και επιβάρυνση των χαμηλών εισοδηματικών τάξεων. Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργού Οικονομίας, που υπεραμύνθηκε των προσπαθειών της Κυβέρνησης για την μείωση του ελλείμματος και έκρινε την ομιλία Παπανδρέου μηδενιστική και καταγγελτική.

    "Συναισθανθείτε τις ευθύνες σας"

    Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε πως η "δήθεν απογραφή" ήταν η μοναδική υπόσχεση που κράτησε η Νέα Δημοκρατία και είχε ως συνέπεια να ακυρωθούν όλες οι υπόλοιπες. "Γίναμε το εθελοντικό πειραματόζωο εφαρμογής των πιο αυστηρών διατάξεων της Ε.Ε.", ανέφερε και υπογράμμισε: "είστε αδιόρθωτοι. Μάθατε να ζείτε επί δεκαετίες σε μια επιτηρούμενη Ελλάδα και μας επαναφέρατε σε επιτήρηση το 2005".

    Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τα νέα οικονομικά μέτρα οδηγούν σε αύξηση της φοροδιαφυγής, εμποδίζουν την ανάπτυξη και τροφοδοτούν πληθωριστικές τάσεις. "Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ", υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου και εξέφρασε το φόβο του, ότι η Κυβέρνηση θα οδηγηθεί στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων και θα προβεί σε αποκρατικοποιήσεις.

    Να συναισθανθεί τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων των οποίων υπήρξε μέλος και να μην μιλάει ως νεοφερμένος, που ήρθε μόλις τώρα στην Ελλάδα, κάλεσε τον κ. Παπανδρέου ο Υπουργός Οικονομίας.

    "Με ποια αξιοπιστία έρχεστε να μας πείτε τι θα κάνατε αν κερδίζατε τις εκλογές, όταν δέκα χρόνια λέγατε ψέματα στον ελληνικό λαό και την Ε.Ε.;" διερωτήθηκε ο κ. Αλογοσκούφης και πρόσθεσε: "η Κυβέρνηση είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και παρουσίασε ένα πρόγραμμα για να βγει η χώρα από την κρίση, γιατί πρέπει να πάψουμε να ζούμε στα ψέματα και στις αυταπάτες".

    "Μειώσαμε τους φορολογικούς συντελεστές, δώσαμε αυξήσεις διπλάσιες του πληθωρισμού στις αγροτικές συντάξεις και το ΕΚΑΣ. Πιστεύουμε στην επιχειρηματικότητα και την ενισχύουμε με τη φορολογική μας πολιτική, αλλά πρέπει να είμαστε συνεπείς και με τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην Ευρώπη", τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης και κατέληξε: "είναι δυσάρεστο το ότι δεν ακούσαμε μία θετική, συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά σας ο λαός ξέρει τις ευθύνες του κόμματός σας και ψήφισε μια κυβέρνηση για ν αλλάξει η κατάσταση".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ικανοποιημένη δηλώνει η Κομισιόν

    [06] Πολιτική

    Υπέγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων για τον πάπα Στην πρεσβεία του Βατικανού ο Πρωθυπουργός

    6/4/2005 2:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/4/2005 2:27:23 μμ)

    Συντάκτης:

    Την πρεσβεία του Βατικανού στη χώρα μας επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προκειμένου να υπογράψει στο βιβλίο συλλυπητηρίων για το θάνατο του πάπα Ιωάννη Παύλου Β. "Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους του ελληνικού λαού για την εκδημία του Πάπα, ο οποίος με θάρρος και αποφασιστικότητα υπερασπίστηκε την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις πανανθρώπινες αξίες", έγραψε ο πρωθυπουργός στο βιβλίο συλλυπητηρίων.

    [07] Κοινωνία

    Επιστολή για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων Ζητούν παρέμβαση Βαρθολομαίου

    6/4/2005 3:43:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τη σύγκληση Μείζονος Συνόδου των Ορθοδόξων Εκκλησιών για να εξέλθει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από την κρίση, ζητούν με επιστολή τους προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, δεκάδες ιεράρχες από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Στην επιστολή, που εστάλη το βράδυ της Τρίτης, οι ιεράρχες περιγράφουν με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο Πατριαρχείο και ιδιαίτερα μετά τις αποκαλύψεις για κακοδιαχείριση στα οικονομικά. Παράλληλα, εκφράζουν τη λύπη τους για την κατάσταση και επισημαίνουν πως, εξαιτίας των σκανδάλων, το Πατριαρχείο έχει εκτεθεί και οι ίδιοι δεν μπορούν να ασκήσουν τα εκκλησιαστικά τους καθήκοντα. Στο μεταξύ, σε Τελ Αβίβ, Ραμάλα και Αμάν μεταβαίνει την επόμενη εβδομάδα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Παναγιώτης Σκανδαλάκης, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στην κρίση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ενώ στα παλαιστινιακά εδάφη συνεχίζονται οι αντιδράσεις των Ορθοδόξων Κοινοτήτων κατά του κ. Ειρηναίου.

    "Εθνικό θέμα η θωράκιση του Πατριαρχείου"

    Στο μεταξύ, εθνικό θέμα χαρακτήρισε τη θωράκιση του θεσμού του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ώστε να μην αλλάξει το status quo του, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Παναγιώτης Σκανδαλάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Φλας".

    Ο κ. Σκανδαλάκης, επεσήμανε την αναγκαιότητα να παραμείνει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων "πάνω από πρόσωπα και προσωπικές φιλοδοξίες" και τόνισε, ότι Ιορδανία, Ισραήλ και Παλαιστινιακή Αρχή έχουν δεσμευτεί ότι το Πατριαρχείο θα παραμείνει ελληνικό.

    "Σαν ελληνική πολιτεία είμαστε υποχρεωμένοι να συνδράμουμε το Πατριαρχείο, να το στηρίξουμε και να διαλαλήσουμε ότι είναι ελληνικό και πρέπει να παραμείνει ελληνικό. Η ελληνικότητα του Πατριαρχείου και η ελληνική καταγωγή του εκάστοτε Πατριάρχη αποτελούν πρωταρχικό ζήτημα", είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εξωτερικών.

    Τέλος, "ένα πιο σαφές σήμα για την απομάκρυνση του Πατριάρχη Ειρηναίου", ζήτησε από την ελληνική Κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας σε εκδήλωση φοιτητικής παράταξης με θέμα τις σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνάντηση Ειρηναίου με Αριέλ Σαρόν

    [08] Κοινωνία

    Ανεπαρκείς οι εξηγήσεις τους, σύμφωνα με τη ΔΙΣ Ανακρίσεις για τις υποθέσεις Παντελεήμονα και Νικηφόρου

    6/4/2005 2:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/4/2005 6:49:18 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Ανεπαρκείς θεωρήθηκαν οι εξηγήσεις που έδωσε ο μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων για τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι έχει σχέση με υπεράκτιες εταιρείες. Για το λόγο αυτό οι συνοδικοί ιεράρχες όρισαν ανακριτή για την υπόθεση τον μητροπολίτη Καρυστίας Σεραφείμ. Επίσης η ΔΙΣ όρισε ανακριτή και για την υπόθεση του μητροπολίτη Διδυμοτείχου Νικηφόρου, καθώς και σ΄ αυτή την περίπτωση οι γραπτές εξηγήσεις του ιεράρχη, θεωρήθηκαν ελλιπής. Ανακριτής ορίστηκε ο μητροπολίτης Ιερισσού Νικόδημος. Ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ, μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεο, διευκρινίζεται ότι οι ανακρίσεις των ιεραρχών διενεργούνται ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια γύρω από τα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει στους κόλπους της Εκκλησίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γίνονται αποδεκτές οι καταγγελίες. Την ίδια ώρα, αποδέκτης δεκάδων επώνυμων καταγγελιών σε βάρος του μητροπολίτη Λέρου, Νεκτάριου, έγινε η Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που επισκέφθηκε το νησί.

    Προς αποπομπή ο Μητροπολίτης Λέρου

    Οι καταγγελίες, που συνοδεύονται από αποδεικτικά στοιχεία, αναμένεται να οδηγήσουν στη σύνταξη ενός πορίσματος-καταπέλτη εναντίον του κ. Νεκταρίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ 105.8, η Εξαρχία θα συντάξει πόρισμα το οποίο θα διαβασθεί στην Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου που θα συνεδριάσει 18 και 19 Απριλίου και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μητροπολίτης θα οδηγηθεί σε αποπομπή.

    Ωστόσο, δεν αποκλείεται ο Μητροπολίτης Λέρου να υποβάλλει την παραίτησή του πριν την κατάθεση του πορίσματος της Πατριαρχικής Εξαρχίας στην Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

    Τέλος, αύριο, Πέμπτη, ο μητροπολίτης Ζακύνθου, Χρυσόστομος, θα αποστείλει στην Ιερά Σύνοδο τις γραπτές του εξηγήσεις και, σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ 105.8, θα ζητήσει να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως.

    Στο μεταξύ, εν χηρεία κηρύχθηκε η Μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας με απόφαση της Ιεράς Συνόδου μετά την άρνηση του μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας Θεόκλητου να εξεταστεί από επιτροπή ιατρών, λόγω των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει και της άρνησης του να υποβάλει για τον λόγο αυτό την παραίτησή του. Η σύνοδος πάντως, που αναγνωρίζει την 40ετή διακονία του μητροπολίτη Θεόκλητου, αποφάσισε να του γνωστοποιήσει την μέριμνά της και να εξασφαλίσει την περαιτέρω αξιοπρεπή διαβίωση του. Έτσι θα συνεχίσει να παραμένει στο Επισκοπείο και τόσο ο τοποτηρητής μητροπολίτης Αρτης Ιγνάτιος, που ορίστηκε όσο και ο διάδοχος του θα φροντίσουν, ώστε να απολαμβάνει των όσων επιβάλλει ο σεβασμός και η τιμή προς το πρόσωπο ενός γηραιού ιεράρχη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εξηγήσεις Παντελεήμονα

    [09] Κόσμος

    Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες Επίθεση ανταρτών στο Κασμίρ

    6/4/2005 5:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το ινδικό Κασμίρ, με αφορμή την επανέναρξη μιας λεωφορειακής γραμμής που συνδέει το ινδικό και το πακιστανικό τμήμα του. Αυτονομιστές αντάρτες επιτέθηκαν σε κτιριακό συγκρότημα στην πόλη Σριναγκάρ, όπου βρίσκονταν οι πρώτοι 25 επιβάτες του λεωφορείου, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τρεις πολίτες. Ο αντάρτης που εξαπέλυσε την επίθεση σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ οι αρχές αναζητούν άλλον έναν, που φέρεται ότι συμμετείχε στην επίθεση. Οι αρχές του Πακιστάν καταδίκασαν το συμβάν και τόνισαν, πως το δρομολόγιο μεταξύ του ινδικού και του πακιστανικού Κασμίρ θα εκτελεστεί όπως έχει προγραμματισθεί, ενώ η Ινδία ανακοίνωσε πως τα εγκαίνια της γραμμής θα γίνουν κανονικά από τον πρωθυπουργό της χώρας, Μανμοάν Σινγκ. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν τέσσερις ισλαμιστικές οργανώσεις, οι οποίες είχαν απειλήσει να μετατρέψουν σε φέρετρο το πρώτο λεωφορείο που θα εκτελούσε το εν λόγω δρομολόγιο.

    [10] Κόσμος

    Ιστορική συμφωνία για την Ακτή Ελεφαντοστού

    6/4/2005 4:40:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δεσμεύσεις για "άμεση και οριστική παύση όλων των εχθροπραξιών" και "τον τερματισμό του πολέμου" σε ολόκληρη την Ακτή Ελεφαντοστού περιλαμβάνει η ιστορική συμφωνία που επετεύχθη την Τετάρτη μεταξύ των εμπόλεμων πλευρών. Οι συνομιλίες διήρκησαν τέσσερις ημέρες και διεξήχθησαν στην πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής, Πρετόρια, με τη συμμετοχή του προέδρου της χώρας και μεσολαβητή της Αφρικανικής Ένωσης (ΑU) στην κρίση στην Ακτή του Ελεφαντοστού, Τάμπο Μπέκι. Στη συμφωνία σημειώνεται ότι θα αφοπλιστούν και θα διαλυθούν οι πολιτοφυλακές, ενώ οι εμπόλεμες πλευρές δήλωσαν ότι "απορρίπτουν αμετάκλητα τη χρήση βίας ως μέσου επίλυσης διαφορών". Το επόμενο ραντεβού έχει καθοριστεί για τις 14 Απριλίου, οπότε οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και των ανταρτών θα συναντηθούν στο Μπουακέ, προπύργιο των ανταρτών στα κεντρικά της χώρας, για να διασφαλίσουν την εφαρμογή της συμφωνίας.

    Ο εμφύλιος πόλεμος ταλανίζει τη χώρα από το Σεπτέμβριο του 2002, οπότε μία απόπειρα πραξικοπήματος κατά του προέδρου Λοράν Γκμπάγκμπο δίχασε τη χώρα και το βόρειο τμήμα της πέρασε στον έλεγχο των Νέων Δυνάμεων (FN).

    [11] Οικονομία

    Σύμφωνα με εισήγηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο Εφάπαξ και με τόκο ο ΛΑΦΚΑ

    6/4/2005 12:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/4/2005 2:40:27 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΝΕΤ

    Σημαντική εξέλιξη σήμερα στην υπόθεση καταβολής των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ, καθώς διέρρευσε η εισήγηση του δικαστή, που την χειρίζεται στο Α Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο εισηγητής αντεπίτροπος Επικρατείας Ιωάννης Σμπυρούνιας προτείνει να καταβληθούν από το Δημόσιο οι οφειλές από τις κρατήσεις υπέρ του ΛΑΦΚΑ, αναδρομικά, εφάπαξ και μάλιστα έντοκα στον συνταξιούχο στρατιωτικό Νικόλαο Παπαϊωάννου. Ωστόσο, και μόνο η εισήγηση του αντεπιτρόπου Επικρατείας, η οποία δικαιώνει το συνταξιούχο ταξίαρχο, δημιουργεί νέα δεδομένα στην υπόθεση του ΛΑΦΚΑ, και θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη από τους νομικούς κύκλους, καθώς η γνωμοδότηση θα καθορίσει την απόφαση σύμφωνα με την δικαστική πρακτική και θα αποτελέσει πιλότο για την καταβολή εντόκως των αναδρομικών σε όλους τους δικαιούχους, που υπολογίζονται σε περίπου 900.000 συνταξιούχους, την ίδια ώρα, που υπάρχει ήδη πολιτική απόφαση για την καταβολή τους.

    Η πολιτική απόφαση

    Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει ότι, τα αναδρομικά θα δοθούν σε όλους τους συνταξιούχους σε πέντε εξαμηνιαίες δόσεις, η πρώτη των οποίων θα δοθεί στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2006. Για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ η αναδρομικότητα υπολογίζεται μέχρι 5 χρόνια από την ημέρα προσφυγής και 3 χρόνια για το Δημόσιο. Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον συνταξιούχο ταξίαρχο θα εκδοθεί σε 15 ημέρες και σύμφωνα με την συνήθη πρακτική αναμένεται να είναι θετική δηλαδή ταυτόσημη με την εισήγηση. Η καταβολή των χρημάτων θα γίνει σε 5 εξαμηνιαίες δόσεις

    Κληθείς να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος δήλωσε ότι, δεν υπάρχει καμία απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δεν θα σχολιάσει εσωτερικές λειτουργίες δικαστικών οργάνων.

    "Η κυβέρνηση τοποθετήθηκε, πολιτικά και οριστικά, δια στόματος πρωθυπουργού στις 4 Μαρτίου και η απόφαση αυτή, την οποία είχε το θάρρος να λάβει η Κυβέρνηση, ισχύει στο ακέραιο. Για την κυβέρνηση μετρά η σαφής και αδιαμφισβήτητη πολιτική απόφαση, που έλαβε και η οποία προκατέλαβε οποιαδήποτε δικαστική απόφαση με οποιοδήποτε περιεχόμενο", σχολίασε ο κ. Αντώναρος ενώ απαντώντας σε συναφή ερώτηση ανέφερε ότι η "συγκεκριμένη πρόταση του Πρωθυπουργού θα γίνει πράξη με νόμο", που θα κατατεθεί μέχρι τον Ιούνιο.

    [12] Οικονομία

    Για τραπεζική αγορά και ασφαλιστικό τραπεζών Αλογοσκούφης και Αράπογλου στο Μαξίμου

    6/4/2005 1:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/4/2005 2:43:03 μμ)

    Συντάκτης:

    Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη και το διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Τάκη Αράπογλου, είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Αράπογλου ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για θέματα τραπεζικής αγοράς και συζήτησαν για την πορεία της Οικονομίας καθώς και για το ασφαλιστικό των τραπεζών. Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής είχε και κατ ιδίαν συνάντηση με τον Γιώργο Αλογοσκούφη. Ο Υπουργός Οικονομίας μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό και απαντώντας σε ερώτηση για το ασφαλιστικό των τραπεζών, ανέφερε ότι, "οι τράπεζες συζητούν με την ΟΤΟΕ προκειμένου να εξερευθεί μια συνολική λύση για το ασφαλιστικό. Η κυβέρνηση διακριτικά και από απόσταση παρακολουθεί τη συζήτηση, που γίνεται και αν υπάρξει κατ αρχήν συμφωνία θα τοποθετηθεί". Αποχωρώντας από το Μαξίμου ο κ. Αράπογλου δεν έκανε δηλώσεις.

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Κοντά σε νέα συμφωνία Τσέλσι-Μουρίνιο

    6/4/2005 4:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/4/2005 7:15:28 μμ)

    Συντάκτης:

    Μπορεί ως άνθρωπο πολλοί να μην τον εκτιμούν, αλλά ως προπονητή όλοι του βγάζουν είναι καπέλο. Ο λόγος για τον Ζοζέ Μουρίνιο, τον προπονητή της Τσέλσι, που σύμφωνα με δηλώσεις του ατζέντη του, βρίσκεται πολύ κοντά σε νέα συμφωνία με την ομάδα του Λονδίνου. Ο Πορτογάλος ακόμη δεν έχει κλείσει χρόνο, στον πάγκο των "μπλε", αλλά τα σημάδια της δουλειάς του είναι παραπάνω από εμφανή. Η Τσέλσι είναι κοντά στον πρώτο της τίτλο μετά από 50 χρόνια (το 1955 ο τελευταίος), ενώ βρίσκεται και μέσα στο παιχνίδι της κατάκτησης του Champions League. Τι άλλο να ζητήσει πια από αυτόν τον άνθρωπο ο Ρόμαν Αμπραμόβιτς; Προς το παρόν νομίζουμε τίποτα. Γι αυτό και από τώρα φρόντισε να τον "δέσει", ώστε να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του, κρατώντας την ομάδα σταθερά στην κορυφή της Αγγλίας αλλά και της Ευρώπης.

    Συμβόλαιο υψηλών αποδοχών

    "Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν καλά και φτάνουν προς το τέλος" τόνισε ο ατζέντης του, Ζόρζε Μέντες, με δηλώσεις του στη London Evening Standard, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο, ότι μπορεί να ολοκληρωθούν και μέσα στην εβδομάδα.

    Πηγές προσκείμενες σε ΜΜΕ της Πορτογαλίας κάνουν λόγο, για συμβόλαιο πέντε ετών με αποδοχές που θα φτάνουν τα 5.000.000 αγγλικές λίρες ετησίως!

    Πάντως ο Μουρίνιο όπως αναφέρουν άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος, έχει παράπονα από την στάση που κράτησε η διοίκηση της Τσέλσι, στην πρόσφατη διένεξή του με την UEFA, καθώς όπως αφήνει να διαρεύσει δεν είχε την κατάλληλη υποστήριξη από την διοίκηση.

    Στην Αγγλία μάλιστα ψιθυρίζεται ότι η Τσέλσι έσπευσε να κάνει την ανανέωση του συμβολαίου του από τώρα, γιατί ο Πορτογάλος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά αν θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του δυτικού Λονδίνου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τηλεφωνικές οδηγίες από Μουρίνιο

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Αναβολή στο Μονακό-Λιλ

    6/4/2005 7:07:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αναβλήθηκε η αναμέτρηση της Μονακό με τη Λιλ για την 32η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος, η οποία ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί την Κυριακή, μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε στην ομοσπονδία η διοίκηση των Μονεγάσκων, εξαιτίας του θανάτου του πρίγκιπα Ρενιέ. Ο Ρενιέ, ο οποίος κυβέρνησε το πριγκιπάτο από το 1949, απεβίωσε σήμερα το πρωί σε ηλικία 81 ετών, μετά από προβλήματα στην καρδιά, τους πνεύμονες και τα νεφρά. Σε ανακοίνωσή μέσω της ιστοσελίδας της, η διοίκηση της Μονακό αναφέρει ότι ο αγώνας έχει προσωρινά προγραμματιστεί για τις 29 Απριλίου, ωστόσο η ημερομηνία αυτή πρέπει να εγκριθεί από τη γαλλική λίγκα.

    [15] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Η Μπάγερν θέλει να κρατήσει τον Ζε Ρομπέρτο

    6/4/2005 4:20:00 μμ

    Συντάκτης:

    Νέα πρόταση συνεργασίας για ένα χρόνο έκανε η Μπάγερν Μονάχου στον Ζε Ρομπέρτο. Ο Βραζιλιάνος διεθνής μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και η διοίκηση της Βαυαρικής ομάδας, προσπαθεί από τώρα να αποσπάσει την υπογραφή του, καθώς τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχει δεχθεί "κρούση" από τους ανθρώπους της Ατλέτικο Μαδρίτης. "Αποφασίσαμε να του προτείνουμε μονοετή ανανέωση της συνεργασίας μας, επειδή ελπίζουμε ότι θα ξαναβρεί την φόρμα του πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο", τόνισε ο ποδοσφαιρικός διευθυντής της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, με δηλώσεις του στο περιοδικό Sport Bild.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δύσκολα προλαβαίνει ο Σούρερ

    6/4/2005 6:18:00 μμ

    Συντάκτης:

    Όλο και πιο κοντά στο να μην αγωνιστεί στο ντέρμπι της Λεωφόρου, είναι ο Γκάμπριελ Σούρερ. Ο Αργεντινός αμυντικός των ερυθρολεύκων δεν προπονήθηκε ούτε σήμερα και αρκέσθηκε σε ατομικό πρόγραμμα, κάτι που τον καθιστά εξαιρετικά δύσκολο για την Κυριακή. Καλύτερα τα νέα για τον Ίβαν Ρέζιτς, ο οποίος προπονήθηκε μόνος του μεν, αλλά από την Πέμπτη θα μπει σε φουλ ρυθμούς. Όσον αφορά τη μητέρα των μαχών, τέλος, δύο παίκτες που άφησαν το στίγμα τους στην Ελλάδα, μιλάνε για το παιχνίδι αλλά και την ατμόσφαιρα που θα βρει ο Αντώνης Νικοπολήδης, από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού.

    Όταν μιλούν οι "θρύλοι"

    Δύσκολες καταστάσεις θα περιμένουν τον πορτιέρο του Ολυμπιακού και της Εθνικής, στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Οι παλαίμαχοι τερματοφύλακες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, Γιόζεφ Βάντσικ και Παναγιώτης Κελεσίδης, τονίζουν πως το κλίμα θα είναι περίεργο για τον Νικοπολήδη, όμως σαν επαγγελματίας που είναι θα πρέπει να ξεπεράσει τα όσα υπάρχουν στο γήπεδο.

    Το "βουνό" του ΠΑΟ, αναγνώρισε της δυσκολίες που υπάρχουν σε κάθε τερματοφύλακα και τόνισε πως "έχω περάσει αρκετά χρόνια με τον Αντώνη στον Παναθηναϊκό και πιστεύω πως την Κυριακή θα είναι μια δύσκολη στιγμή για εκείνον.

    Όπως το ίδιο θα συνέβαινε, αν πήγαινα και εγώ στον Ολυμπιακό και έπαιζα στην Λεωφόρο". Τόνισε όμως πως πάνω από όλα, " Είμαστε, όμως, επαγγελματίες και είναι πιθανό στην καριέρα μας να αλλάξουμε ομάδα. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι και οι δυο ομάδες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, ενώ εύχομαι να υπάρχει καλό κλίμα στην εξέδρα και να μην γίνουν επεισόδια".

    Από την άλλη πλευρά, ο πορτιέρο των κόκκινων, είπε πως η παρουσία των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, θα επηρεάσει την απόδοση του Νικοπολήδη, παραλληλίζοντας τον με τον Βάντσικ και του πόσο διαφορετικά θα τον αντιμετώπιζαν οι φίλαθλοι.

    "Αν έπαιζε ο Βάντσικ στην θέση του Νικοπολίδη, πιστεύω πως δεν θα επηρεαζόταν. Ο Γιόζεφ είναι μαζί με τον Σαργκάνη οι τελευταίοι πολύ μεγάλοι τερματοφύλακες που αγωνίστηκαν στα ελληνικά γήπεδα. Μετά από αυτούς οι τερματοφύλακες στην Ελλάδα τελείωσαν. Ο Νικοπολίδης, όταν αγωνίζεται, δείχνει να είναι στον δικό του κόσμο και πιστεύω πως δεν θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό την Κυριακή. Από την στιγμή που παίζει σε μια τόσο μεγάλη ομάδα και είναι και καλός τερματοφύλακας, δεν θα πρέπει να ασχοληθεί με την εξέδρα. Εγώ τουλάχιστον, αν ήμουν στη θέση του, θα πείσμωνα ακόμη περισσότερο, όμως ο Αντώνης είναι πιο πράος και ήρεμος χαρακτήρας".

    Για τον αγώνα της Λεωφόρου, τόνισε πως δεν μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις, αλλά τόνισε πως πιστεύει ότι "όποιος κερδίσει θα πάρει και το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός ευνοείται και με την ισοπαλία, καθώς έχει πιο εύκολο πρόγραμμα στην συνέχεια. Ο πιο ψύχραιμος θεωρώ πως θα έχει το προβάδισμα για τη νίκη, αλλά δε νομίζω να δούμε καλό παιχνίδι και πολλές φάσεις".

    Διαψεύσεων συνέχεια

    Σε μία ακόμα διάψευση προχώρησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μετά από την πρώτη, στην οποία είχε διαδοθεί πως οι κόκκινοι θα προχωρήσουν για την απόκτηση του Ρόναλντ Κούμαν και η δεύτερη πιο πρόσφατη, κατά την οποία αθλητική εφημερίδα είχε τονίσει πως ο Ολυμπιακός έχει κάνει πρόταση στον Ίλια Ίβιτς. Κάτι το οποίο, με επίσημη ανακοίνωση διέψευσε. .

    "Η ΠΑΕ Ολυμπιακός διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα της εφημερίδας SPORTDAY, σύμφωνα με το οποίο έγινε πρόταση στον Ίλια Ίβιτς να αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εφημερίδα προβαίνει σε "αποκαλύψεις" δια της μεθόδου των παραπλανητικών ειδήσεων και με προφανή στόχο να δημιουργήσει πρόβλημα στον προπονητή του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Το μόνο που καταφέρνει είναι να δημιουργεί πρόβλημα στην αξιοπιστία της".

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στο "μυαλό" της Κυρίας ο Κατσουράνης

    6/4/2005 1:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κατάσκοποι της Γιουβέντους θα βρεθούν την Κυριακή στο ντέρμπι των "δικέφαλων" του Ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, εξετάζει το ενδεχόμενο να εντάξει στο δυναμικό της τον διεθνή άσο της ΑΕΚ, Κώστα Κατσουράνη. Η "Βέκια Σινιόρα" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, περιμένει την εισήγηση του Ιταλού τεχνικού της Φάμπιο Καπέλο για την απόκτηση του πρωταθλητή Ευρώπης, καθώς ο κ. Καπέλο έχει ήδη σχηματίσει θετική γνώμη για τον παίκτη αλλά θέλει να συγκεντρώσει ακόμη περισσότερα στοιχεία. Έτσι στις κερκίδες των επισήμων του ΟΑΚΑ θα βρίσκεται άνθρωπος του γενικού διευθυντή της ιταλικής ομάδας, Λουτσιάνο Μότζι, προκειμένου να συλλέξει χρήσιμο υλικό στο μπλοκάκι του για τον Κατσουράνη. Στις πρώτες πάντως κρούσεις της Γιουβέντους, η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ για να της παραχωρήσει τον διεθνή άσο.

    Ανεβάζουν στροφές

    Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, η ομάδα της ΑΕΚ συνεχίζει σε εντατικούς ρυθμούς την προετοιμασία της για το ντέρμπι των "δικέφαλων" με τον ΠΑΟΚ. Ο Φερνάντο Σάντος είδε σήμερα (μετά τον Σίμο Κρασσά που την Τρίτη πήρε κανονικά στην προπόνηση) και τον Νίκο Γεωργέα να ακολουθεί κανονικό πρόγραμμα, και να τίθεται στην διαθεσή του.

    Αντιθέτως, Χρήστος Μπούρμπος και Χρήστος Χρηστοφορίδης ακολούθησαν, ξανά, ατομικό πρόγραμμα.

    Στην σημερινή προπόνηση, πήρε μέρος για πρώτη φορά με την κανονική ομάδα και ο νεαρός Βραζιλιάνος Λεονάρντο, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του.

    Ο νεαρός που τις προηγούμενες ημέρες, προπονιόταν υπό τις οδηγίες του Τόνι Σαβέφσκι, σύντομα θα κλιθεί από την διοίκηση για να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο και μάλλον θα δοθεί δανεικός για να "ψηθεί".

    Η προπόνηση της Πέμπτης θα γίνει στις 10:30 στο βοηθητικό γήπεδο του ΟΑΚΑ και θα είναι κλειστή για φιλάθλους και δημοσιογράφους,. Αμέσως μετά Μπρούνο Αλβες και Πάουλο Ασουνσάο στις 13:30, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ, ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

    Σε ό,τι αφορά τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, η διάθεση τους συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και την Κυριακή αναμένεται οι κερκίδες του ΟΑΚΑ να είναι γεμάτες.

    Σε ό,τι αφορά το γηπεδικό, ο Ντέμης Νικολαϊδης είχε επαφές στην Αγγλία, σε μια προσπάθεια να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό, είναι να υπάρχει η δυνατότητα εμπορικής εκμετάλλευσης και το γήπεδο να έχει χωρητικότητα τουλάχιστον 35.000 θεατών.

    [18] Μπάσκετ

    Ζήσης: "Μπορούσαμε την πρόκριση"

    6/4/2005 7:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Για όλους και για όλα μίλησε ο πλέι μέικερ της ΑΕΚ. Ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Ένωσης, μίλησε γοια τον αποκλεισμό στους 8 της Ευρωλίγκα την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, για την κακή απόδοση και την ήττα από τον Ολυμπιακό, για τους στόχους της ομάδας από εδώ και πέρα αλλά και για το δικό του προσωπικά μέλλον.

    "Δεν την αλλάζω"

    Ο πλέι μέικερ της ΑΕΚ είπε με νόημα πως "Η πορεία μας στην Ευρώπη φέτος ήταν απίστευτη και δεν θα την άλλαζα με 1-2 νίκες παραπάνω στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παίξαμε εκπληκτικούς αγώνες και θεωρώ ότι τα παιχνίδια με Μακάμπι και Εφές στο Γαλάτσι θα μείνουν αξέχαστα σε όσους τα παρακολούθησαν. Στην αρχή της χρονιάς, κανένας δεν περίμενε ότι θα φθάσουμε τόσο μακριά. Σιγά σιγά κερδίσαμε τον σεβασμό όλων. Ο αποκλεισμός από τα προημιτελικά μας απογοήτευσε".

    Από εδώ και πέρα, ο στόχος πλέον είναι το ελληνικό πρωτάθλημα ώστε να είναι έτοιμοιι στα πλέι όφ.

    "Στόχος είναι οι τρεις νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές. Θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, και να είμαστε έτοιμοι στα πλέι οφ. Είναι γεγονός ότι το πρόγραμμά μας το Μάρτιο ήταν «φορτωμένο» και κάναμε κάποια άσχημα παιχνίδια, με αποκορύφωμα το ματς με τον Ολυμπιακό, όπου πραγματοποιήσαμε πολύ κακή εμφάνιση. Η κούραση ήταν εμφανής, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Μπορεί να μην έχουμε τελικά το πλεονέκτημα έδρας, ωστόσο καμία ομάδα δεν είναι «αχτύπητη». Το κάναμε και πέρυσι (αποκλείοντας τον Αρη χωρίς πλεονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση), μπορούμε να το επαναλάβουμε και φέτος, αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας".

    Τέλος, αναφερόμενος στις πολύ καλές εμφανίσεις του, ο Νίκος Ζήσης είπε: "Αισθάνομαι ότι παίζω καλά. Χρόνο με το χρόνο ωριμάζω και βελτιώνω το παιχνίδι μου, ωστόσο δεν επαναπαύομαι. Μέτρησε πολύ το γεγονός ότι από την αρχή της χρονιάς ήξερα πως θα είμαι βασικός, έχοντας αυτό τον ουσιαστικό ρόλο. Πρέπει να δουλέψω ακόμη περισσότερο, για να έχω και συνέχεια. Οι αντίπαλοι πλέον με υπολογίζουν και με περιμένουν. Πρέπει να κάνω κι άλλα πράγματα στο παιχνίδι, ειδικά φέτος που αισθάνομαι ότι η ομάδα με χρειάζεται και στηρίζει πολλά πάνω μου".

    [19] Μπάσκετ

    Τέλος στα σενάρια

    6/4/2005 7:35:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τα πράγματα στη θέση τους έβαλαν οι άνθρωποι της ΚΑΕ των ερυθρολεύκων, για τα όσα ακούστηκαν περί πρόωρων μεταγραφικών στόχων από τώρα. Η διοήκηση του Ολυμπιακού, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως "όλα αυτά είναι λόγια του αέρα", και πως το μόνο που σκέφτονται όλοι είναι η φετινλη σεζόν και το πώς θα ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους Πειραιώτες. Στα υπόλοιπα, οι "κόκκινοι" συνεχίζουν τις πρωινές προπονήσεις μέχρι τη φιλική αναμέτρηση της Παρασκευής με τον Πανιώνιο (12:00) στο ΣΕΦ. Εκτός απροόπτου, οι "ερυθρόλευκοι" θα δώσουν μία ακόμη φιλική αναμέτρηση με το Μαρούσι στο κλειστό του Αγίου Θωμά την Τετάρτη, πριν τον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανελλήνιο στο πλαίσιο της 24ης ημέρας.

    Η ανακοίνωση

    "Με αφορμή τα σενάρια που γράφονται για παίκτες μετά την ανανέωση του Γιόνας Καζλάουσκας στην τεχνική ηγεσία της ΚΑΕ, ενημερώνουμε πως όλα είναι λόγια του αέρα. Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φετινή χρονιά. Στην συνάντηση του προέδρου Σωκράτη Κόκκαλη με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο και τον Γιόνας Καζλάουσκας, συζητήσαμε -εκτός από την ανανέωση του συμβολαίου με τον προπονητή μας- πως προτεραιότητα μας είναι η φετινή σεζόν. Μας απασχόλησε και ο προγραμματισμός της επόμενης χρονιάς, όχι όμως σε βάρος της φετινής".

    [20] Μπάσκετ

    Καλύτερα ο Σμίλιανιτς

    6/4/2005 7:27:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μαζί με τον Σάσα Σμίλιανιτς, μετά το διήμερο ρεπό που έδωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ξεκίνησε η προπόνηση του Αμαρουσίου. Ο πάουρ φόργουορντ τηος ομάδας των Βορείων Προαστίων, ξεπέρασε το πρόβλημα στη μέση και ενσωματώθηκε στις ομαδικές προπονήσεις, ενόψει της εντός έδρας αναμέτρησης του μεθεπόμενου Σαββάτου με τον Πανιώνιο για την 24η ημέρα της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Από εκεί και πέρα, με τον πρωτάθλημα να μη γίνεται αυτή την εβδομάδα, οι Αμερικανοί θα ενσωματωθούν το Σάββατο, , μιας και ήταν ευκαιρία λόγω της διακοπής για το Ολ Σταρ Γκέιμ, στο οποίο θα λάβουν μέρος από διαφορετικά πόστα οι Γιαννάκης, Στεργάκος και Σπανούλης. Τέλος, στην τελική ευθεία μπαίνει από την Πέμπτη και το θέμα του Ρόντερικ Μπλάκνεϊ, καθώς θα ανοιχτεί το δεύτερο δείγμα και θα δρομολογηθούν οι αποφάσεις.

    [21] Βόλεϊ

    Τελευταία ευκαιρία για "μπλε", Απολλώνιο

    6/4/2005 3:26:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με νίκες απόψε στους β αγώνες των ημιτελικών της Α1 Γυναικών, που διεξάγονται σε Κυψέλη και Κερατσίνι, Παναθηναϊκός και Φιλαθλητικός "σφραγίζουν" από σήμερα τα εισιτήριά τους για τον τελικό. Στις 17:00 ο Πανελλήνιος, που στο πρώτο αγώνα είχε ηττηθεί με 0-3, υποδέχεται στο αθηναϊκό κλειστό τις "πράσινες" και θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει σε ένα τρίτο αγώνα, Το ίδιο ισχύει και για τον Απολλώνιο Κερατσινίου, που μία ώρα αργότερα στην αναμέτρηση με το Φιλαθλητικό, η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, θα προσπαθήσει να πάρει ρεβάνς για το 2-3 της Θεσσαλονίκης και να διεκδικήσει την πρόκριση στο τελευταίο παιχνίδι.

    [22] Βόλεϊ

    Με ντέρμπι "αιωνίων" αρχίζει η β' φάση

    6/4/2005 3:04:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε αγωνιστικούς ρυθμούς πρωταθλήματος επανέρχονται από σήμερα και για έξι αγωνιστικές οι 4 πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου. Ηρακλής, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ρίχνονται στη "μάχη" της β φάσης της Α1 Ανδρών, που θα αναδείξει τους φιναλίστ της φετινής περιόδου. Στην αποψινή πρεμιέρα ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον "αιώνιο" στο Ρέντη (18:00, ΕΤ1) σε έναν αγώνα γοήτρου, περισσότερο, καθώς οι 11 βαθμοί που χωρίζουν φέτος τους ερυθρόλευκους από τους πρωταθλητές δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας στο "τριφύλλι" για τη διατήρηση των κεκτημένων. Ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα θα κάνει ο νεοπαοκτηθείς Γάλλος ακραίος Ρενό Ερπ, που αντικατέστησε τον τραυματία Ρίλεϊ Σάλμον. Μεγάλοι απόντες οι τραυματίες Χριστοφιδέλης, Νοβότνι. Στον άλλο αγώνα, ο Ηρακλής φιλοξενεί στο κλειστό του Ευόσμου τον ΠΑΟΚ (18:00), σε ένα τοπικό ντέρμπι, όπου τα προγνωστικά απαγορεύονται δια ροπάλου.

    Περιμένει τον αντίπαλό του ο Ηρακλής

    Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της β' φάσης, οι δύο πρώτοι θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή στις τρεις νίκες. Πλεονέκτημα έδρας θα έχει η ομάδα που θα πάρει την πρώτη θέση μετά την ολοκλήρωση της β φάσης. Οι ημερομηνίες των τελικών: Μεγάλη Τετάρτη 27/4, Τετάρτη του Πάσχα 4/5, 7/5 και αν χρειαστεί 11/5 και 14/5.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα της β' φάσης: 1η αγωνιστική Τετάρτη 6/4: Ρέντη 6μμ (ΕΤ-1): Ολυμπιακός Παναθηναϊκός (Ρουσάκης, Ράπτης), Ευόσμου 6μμ: Ηρακλής ΠΑΟΚ (Μιχελινάκης, Αμασιάδης) 2η αγωνιστική Σάββατο 9/4: Γλυφάδας 4μμ: Παναθηναϊκός ΠΑΟΚ, Δευτέρα 11/4: Ρέντη 6μμ (ΕΤ-1): Ολυμπιακός Ηρακλής 3η αγωνιστική Πέμπτη 14/4: Νεάπολης 6μμ (ΕΤ-1): ΠΑΟΚ Ολυμπιακός, Ευόσμου 6μμ: Ηρακλής - Παναθηναϊκός 4η αγωνιστική Κυριακή 17/4: Γλυφάδας 4μμ (ΕΤ-1): Παναθηναϊκός Ολυμπιακός, Νεάπολης 4μμ: ΠΑΟΚ Ηρακλής 5η αγωνιστική Τετάρτη 20/4: Ευόσμου 6μμ (ΕΤ-1): Ηρακλής Ολυμπιακός, Πέμπτη 21/4: Νεάπολης 6μμ: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 6η αγωνιστική Σάββατο 23/4: Ρέντη 4μμ (στιγμιότυπα ΕΤ-1): Ολυμπιακός ΠΑΟΚ, Κυριακή 24/4: Γλυφάδας 4μμ (ΕΤ-1): Παναθηναϊκός - Ηρακλής

    Η βαθμολογία: 1. Ηρακλής (66-11) 63 2. Ολυμπιακός (59-14) 56 3. Παναθηναϊκός (52-27) 45 4. ΠΑΟΚ (49-33) 41

    [23] Κορυφία ονόματα στην Καλαμάτα

    6/4/2005 6:04:00 μμ

    Συντάκτης:

    Άνα Μπεσόνοβα (Ουκρανία, 3η στους Ολυμπιακούς της Αθήνας), Νατάλια Γκοντούνκο (Ουκρανία, 5η στην Αθήνα), Ίνα Ζούκοβα (Λευκορωσία, 7η στην Αθήνα), Σβετλάνα Ρουντάλοβα (Λευκορωσία, 10η στην Αθήνα), Λεϊσάν Ουντιάσεβα (Ρωσία, 12η στην Αθήνα), Άνα Κουρμπάνοβα (Αζερμπαϊτζάν, 14η στην Αθήνα), Ελιζαμπέτ Παίσιεβα (Βουλγαρία), αλλά και η κορυφαία Ελληνίδα Ελίνα Ανδριόλα, είναι μερικά από τα κορυφαία ονόματα αθλητριών της ρυθμικής γυμναστικής, που θα συμμετάσχουν το Σαββατοκύριακο 9-10 Απριλίου στο διεθνές μίτινγκ της Καλαμάτας. Διοργανωτές της συνάντησης είναι ο Αθλητικός Φορέας Δήμου Καλαμάτας και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητικής Ανάπτυξης Νομαρχίας Μεσσηνίας, με διευθύντρια αγώνων τη Βούλα Κουβάτσου. Οι αγώνες θα γίνουν το Σάββατο (15:00-21:00) και Κυριακή (16:00-19:00) με απευθείας τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΤ1 (16:00-17:15 και τις δύο ημέρες).

    Και η ομάδα του ανσάμπλ

    Πλην της Ανδριόλα, από ελληνικής πλευράς θα υπάρχει συμμετοχή της εθνικής ομάδας ανσάμπλ γυναικών (5η στους Ολυμπιακούς), μαζί με τις αντίστοιχες ομάδες της Βουλγαρίας (3η στην Αθήνα), της Λευκορωσίας (4η στην Αθήνα) και της Πολωνίας. Παρούσα θα είναι και η εθνική ομάδα ανσάμπλ νεανίδων σε αγώνα επίδειξης.

    Την εθνική ομάδα γυναικών, με προπονήτριες τις Ελένη Πολυχρονίδου, Τζένη Παπαδοπούλου και Μαρία Κολότα, συγκροτούν οι αθλήτριες Μαρία Κάκιου, Ηλέκτρα Ευθυμίου, Όλγα Νικολαϊδου, Λεονή Ξεροβάσιλα, Μαριάνθη Μιχτάρη, Όλγα Πηλιάκη και Μορφούλα Ντόνα. Τ

    ο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των νεανίδων, με προπονήτριες τις Κική Ανανιάδου και Μαρία Κολότα, αποτελούν οι αθλήτριες Νίκη Τσάγαρη, Δήμητρα Καφαλίδου, Ευαγγελία Γκουντρουμπή, Αδαμαντία Κοντέλη, Λίζα Χαλκιά, Ιωάννα Σαμαρά, Εμμανουέλα Ραχούτη και Ιωάννα Διαμαντίδου.

    [24] Είχε το... τέλος της Χίλαρι Σουόνκ

    6/4/2005 11:35:00 πμ

    Συντάκτης:

    Δεν είναι λίγες οι φορές που η ζωή μιμείται την τέχνη του κινηματογράφου ή και το αντίστροφο. Κι όμως το φινάλε της ζωής της 34χρονης πυγμάχου Μπέκι Ζερλέντες θα μπορούσε να είχε εμπνεύσει τον Κλιντ Ιστγουντ, αν δεν είχε προηγηθεί η ταινία "Million Dollar Baby", που σάρωσε στην τελευταία τελετή απονομής τα βραβεία Όσκαρ. Η Αμερικανίδα καθηγήτρια Πανεπιστημίου, που πριν από τρία χρόνια είχε κερδίσει τον τίτλο ενός περιφερειακού πρωταθλήματος πυγμαχίας των ΗΠΑ, το περασμένο Σάββατο έχασε τη ζωή της. Η άτυχη πρωταθλήτρια στο τουρνουά μποξ "Χρυσά Γάντια", στον τρίτο γύρο του αγώνα με αντίπαλο την Χίδερ Σμίτζ, μετά από ένα χτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι, μολονότι φορούσε προστατευτικό κράνος, σωριάστηκε αναίσθητη στο ρίνγκ. Η Ζερλέντες, που διεκομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο, υπέκυψε λίγες ώρες αργότερα στα κρανιοεγκεφαλικά τραύματα που είχε υποστεί.

    [25] Υγεία

    Σε συνδυασμό με ψυχολογική υποστήριξη Ένεση ελπίδα για τους αλκοολικούς

    6/4/2005 2:34:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΒΒC

    Ελπίδα σε εκατομμύρια αλκοολικούς μπορεί να δώσει μία ένεση, που δημιούργησαν Αμερικάνοι επιστήμονες. Η ένεση, που θα γίνεται μία φορά το μήνα, περιέχει την ουσία ναλξετρόνη, η οποία μειώνει τα αισθήματα ευφορίας, που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ, καθώς "μπλοκάρει" τους σχετικούς υποδοχείς στον εγκέφαλο. Η συγκεκριμένη ουσία χρησιμοποιείται και ως βοηθητική στην απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, καθώς εμποδίζει τη δράση των οπιούχων με τη μορφή εμφυτεύματος, ή σαν χάπι. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στην Επιθεώρηση του Αμερικανικού Ιατρικού Συνδέσμου (Journal of the American Medical Association), όπου οι επιστήμονες μελέτησαν τις περιπτώσεις 627 ανθρώπων εξαρτημένων από το αλκοόλ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η ναλξετρόνη σε ενέσιμη μορφή, είναι πιο αποτελεσματική από τα χάπια, γιατί η θεραπεία είναι μηνιαία, άρα ο ασθενής δε χρειάζεται κάθε μέρα να θυμάται να παίρνει το χάπι. Πάντως, όπως τονίζουν οι επιστήμονες εξίσου σημαντική είναι η ψυχολογική υποστήριξη, που θα ωθήσει τους ασθενείς να αρχίσουν, αλλά και να συνεχίσουν τη θεραπεία.

    Kαλωσορίζουν τα αποτελέσματα

    Σύμφωνα με την επικεφαλής της Επιθεώρησης του Αμερικανικού Ιατρικού Συνδέσμου Δρ. Έλεν Πετινάτι, η έρευνα έδειξε, ότι έχει μακρόχρονη δράση και ελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες.

    Όπως τόνισε και ο Δρ. Κόλιν Μπρούερ, από το κέντρο απεξάρτησης Στάπλφορντ στο Λονδίνο, η ένεση είναι πιο εύκολη από το χάπι, γιατί και δε χρειάζεται να χορηγείται κάθε μέρα. Μάλιστα, επεσήμανε, ότι πολλές φορές οι ασθενείς αρχίζουν τη θεραπεία με το χάπι, αλλά συχνά αντιδρούν να αρνούνται να τη συνεχίσουν.

    Για αυτό υπογραμμίζει, πως το πιο σημαντικό κομμάτι είναι να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα και η σωστή ψυχολογική υποστήριξη, που θα κάνουν έναν αλκοολικό να πηγαίνει στο γιατρό του κάθε μήνα.

    Επίσης, και η χορήγησή της ναλξετρόνης σε μορφή εμφυτεύματος είναι αποτρεπτική, γιατί χρειάζεται μικρή επέμβαση.

    "Δεν υπάρχουν θαυματουργά φάρμακα, για αυτό είναι πολύ σημαντικό η συγκεκριμένη θεραπεία να συνδυαστεί με σωστή ψυχολογική υποστήριξη" λέει και η Δρ. Αν Λίνγκφορντ-Χιούς καθηγήτρια βιολογικής ψυχιατρικής και εθισμού, στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ.

    Για την ώρα, η ναλτρεξόνη δε χορηγείται σαν θεραπεία για τους αλκοολικούς σε όλες τις χώρες. Πχ στη Βρετανία για την αντιμετώπιση του αλκοολισμού χορηγείται μόνο από ορισμένες κλινικές, αλλά δίνεται σε όσους θέλουν να απεξαρτητοποιηθούν από τα οπιούχα, όπως την ηρωίνη.

    Σχετικά Links:

    Journal of the American Medical Association

    [26] Τεχνολογία

    Σύντομα η αναζήτηση βίντεο To Google μεγαλώνει

    6/4/2005 11:54:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters, BBC

    Αποτελεί τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον ιστοχώρο. Φαίνεται, όμως, πως για το Google, αυτό δεν είναι αρκετό. Σε λίγες μέρες, εκτός από ιστοσελίδες και εικόνες, στο Google οι χρήστες θα μπορούν να βρίσκουν και βίντεο. Τη νέα υπηρεσία ανακοίνωσε ένας εκ των ιδρυτών της εταιρίας, ο Λάρι Πέιτζ, στο ετήσιο συνέδριο των καλωδιακών δικτύων, στο Σαν Φρανσίσκο. Ήδη από τον Ιανουάριο, μέσω του Google Video, οι χρήστες μπορούν να δουν εικόνες από τηλεοπτικά προγράμματα από τα αμερικανικά δίκτυα Fox News, NBA και PBS. Μέχρι τώρα, όμως οι χρήστες μπορούν απλά να δουν μία "παγωμένη εικόνα" από κάποιο πρόγραμμα και να διαβάσουν τη σχετική λεζάντα. Η μηχανή αναζήτησης για βίντεο, λοιπόν, δε θα αργήσει να γίνει πραγματικότητα και το Google θα αφήσει τους χρήστες να φορτώσουν τα δικά τους βίντεο. Όπως, όμως τονίζει ο κ. Πέιτζ, κάποια ανησυχία υπάρχει, κυρίως για το τι είδους βίντεο θα "φορτώνουν" οι χρήστες. "Είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί το τι θα γίνει, αλλά θα βρούμε τρόπο να το κάνουμε να δουλέψει" τόνισε ο Λάρι Πέιτζ. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο Τύπου της εταιρίας, τις επόμενες μέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για τη νέα υπηρεσία.

    Σε δουλειά να βρίσκονται!

    "Πάντα ψάχνουμε τρόπους να επεκτείνουμε τις συνεργασίες μας" δήλωσε ο Σεργκέι Μπριν, συνιδρυτής της εταιρίας. Ήδη το Google συνεργάζεται με μεγάλες, εταιρίες, καθώς τους παρέχει μηχανή αναζήτησης, αλλά και με τηλεοπτικά δίκτυα. Μάλιστα στις ΗΠΑ έχει συνάψει συνεργασία με το Current, ένα νέο δίκτυο, στο οποίο παρέχει στατιστικά για τις πιο αγαπημένες σελίδες των χρηστών, με βάση την αναζήτηση μέσω Google.

    Επίσης, το Google έχει δείξει εξαιρετικό ενδιαφέρον για το blogging. Μάλιστα, το 2003, οπότε αγόρασε το δημοφιλές blog site, το Blogger.com, ενώ στα "σπάργανα" έχει και το video blogging (vlogging).

    Σχετικά Links:

    Google

    VIDEO GOOGLE

    BLOGGER.COM

    [27] Παράξενα

    Κάντε μία βόλτα με μία μέλλουσα δούκισσα! Το τρένο που το έλεγαν "Καμίλα"

    6/4/2005 3:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Καλώς εχόντων των πραγμάτων και αν δεν αναβληθεί εκ νέου ο γάμος, η Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς και ο Κάρολος της Αγγλίας στις 9 του μηνός θα δώσουν όρκους αιώνιας αγάπης. Όσοι θα θέλατε να δείτε τη νέα σύζυγο του Καρόλου από κοντά, αλλά δεν έχετε πρόσκληση για το γάμο, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να "πεταχτείτε" μέχρι το μεγάλο λούνα παρκ του "Άλτον Τάουερς" στην κεντρική Αγγλία. Εκεί όχι μόνο θα δείτε την Καμίλα, αλλά θα κάνετε και μια βόλτα μαζί της. Βλέπετε, το λούνα παρκ, αποφάσισε να τιμήσει το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας μετονομάζοντας την ημέρα του γάμου τη νέα του ατραξιόν από "Ρίτα-Βασίλισσα της ταχύτητας" σε "Καμίλα-Βασίλισσα της ταχύτητας". Το τρενάκι, με τις πολύ απότομες αναβάσεις και καταβάσεις, θα φέρει ομοίωμα της μέλλουσας νύφης της βασίλισσας Ελισάβετ, ενώ καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας η νέα ατραξιόν του λούνα παρκ θα έχει την τιμητική της, καθώς η διακόσμηση, οι αφίσες, ακόμη και οι διαφημίσεις του λούνα παρκ στην τηλεόραση θα διατυμπανίζουν το "βασιλικό" τρενάκι.

    Τους ενέπνευσαν οι ετοιμασίες του γάμου

    "Η Καμίλα δεν είναι ακόμη βασίλισσα της Αγγλίας αλλά πιστεύουμε ότι θα είναι ευχαριστημένη που εκθρονίζει τη "Ρίτα" για να γίνει εκείνη "βασίλισσα της ταχύτητας" την ημέρα του γάμου της", διευκρίνισε εκπρόσωπος του λούνα παρκ.

    Μάλιστα, οι άνθρωποι του λούνα παρκ λένε, πως βρίσκουν κάποια ομοιότητα με το τρενάκι, που ανεβοκατεβάζει τους επισκέπτες του πάρκου με ταχύτητα έως 100 χιλιόμετρα μέσα σε μόλις δυόμισι δευτερόλεπτα και των πολυτάραχων ετοιμασιών του πριγκιπικού γάμου.

    "Είμαι βεβαία ότι θα εκτιμήσουν τη χειρονομία ως ιδιαιτέρως προσεγμένη. Εμείς τους ευχόμαστε βεβαίως κάθε ευτυχία στον έγγαμο βίο τους".

    Και ποιος ξέρει, αν το κόλπο "πιάσει" μπορεί το τρενάκι να πάρει οριστικά το όνομα της μελλοντικής δούκισσας της Κορνουάλης και η ίδια να αποκτήσει και δεύτερο τίτλο!

    [28] Μπάσκετ

    Απλή παρεξήγηση

    6/4/2005 5:22:00 μμ

    Συντάκτης:

    "Ήταν απλά ένας κακός χειρισμός" τόνισε ο προπονητής της ομάδας, Βαγγέλης Αλεξανδρής, που θα δει τον νεοφερμένο παίκτη των Λαρισινών, Μόρις Φίνλεϊ να έρχεται την ερχόμενη εβδομάδα. Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του παίκτη, ο οποίος αναμενόταν αυτή την εβδομάδα στη Λάρισα αλλά τελικά δεν ήρθε, απλά προέκειψε μία παρεξήγηση για το πότε αναμενόταν στην Ελλάδα. Αυτό συνέβη, καθώς ο Αμερικανός πόιντ γκάρντ θα πρέπει να αγωνιστεί το Σάββατο, τον τελευταίο αγώνα του με τη Μόρναρ κόντρα στην Λάβοβι για το σερβικό πρωτάθλημα και στη συνέχεια θα συνεργασία του με τη Μόρναρ, για να υπογράψει το νέο συμβόλαιό του με την ελληνική ομάδα. Πάντως, ο 24χρονος γκαρντ θα είναι από τη νέα εβδομάδα, παίκτης της Ολύμπια, αλλά θα δύσκολα θα ενσωματωθεί άμεσα με τους πορτοκαλί.

    [29] Κόσμος

    Εννέα Αμερικανοί στρατιωτικοί νεκροί Μοιραία πτήση στο Αφγανιστάν

    6/4/2005 4:48:00 μμ

    Άδοξο τέλος είχε για εννέα Αμερικανούς στρατιωτικούς μια πτήση ρουτίνας με ελικόπτερο Σινούκ CH - 47, στο Αφγανιστάν. Όπως ανακοίνωσε ο υπολοχαγός Σίντι Μουρ, το ελικόπτερο συνετρίβη στην επαρχία Γάζνι, 120 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, Καμπούλ. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το τραγικό συμβάν οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. "Το ελικόπτερο συνετρίβη λόγω σφοδρής αμμοθύελλας", δήλωσε και ο κυβερνήτης της επαρχίας, Ασάντουλα Χαλίντ. Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε πως μετά την πτώση, το ελικόπτερο τυλίχθηκε στις φλόγες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 6 April 2005 - 17:10:38 UTC