Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το θύμα είναι ..ζωντανό
  • [02] Στο Φανάρι για τα Ιεροσόλυμα
  • [03] Ολοκληρώνεται η αποχώρηση
  • [04] "Με χτυπά η Χρυσοπηγή"
  • [05] Πολύνεκρο δυστύχημα τις Φιλιππίνες
  • [06] Νέα επίθεση κατά Αμερικανών
  • [07] Σωτήρια ανατροπή
  • [08] Έπιασε κορυφή η Λάρισα
  • [09] Κυανέρυθρος… σίφουνας!
  • [10] Εκτός πλέι οφ οι Λέικερς
  • [11] Πρώτος τίτλος για Ηρακλή
  • [12] Χάλκινο και ασημένιο για Κρεάνγκα
  • [13] Κοντά στον τίτλο στον Αθηναϊκό
  • [14] Με το καλημέρα σας Παγκόσμιο
  • [15] Νίκη Ευρώπης για το Αιγάλεω
  • [16] Αυτοκτόνησε ο πρόεδρος της Άρτας

    [01] Παράξενα

    Το θύμα είναι ..ζωντανό

    3/4/2005 6:08:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πώς μπορούν οι αρχές να διατάξουν την αποφυλάκιση ενός καταδικασμένου δολοφόνου; Μη βιαστείτε να απαντήσετε πως κάτι τέτοιο δεν γίνεται Ο Αργεντινός Ρούμπεν Ντάριο Οβεγέρο είχε συλληφθεί και καταδικαστεί το 2003 για τη δολοφονία ενός συντοπίτη του από το Τουκουμάν, του Πέντρο Ρόλτναν. Όσο κι αν υποστήριξε την αθωότητά του, ο δικαστής δεν πείστηκε και έτσι οδηγήθηκε στη φυλακή, μέχρι που το θύμα αποδείχθηκε ζωντανό! Συγκεκριμένα, η αδερφή του καταδικασθέντος είδε τον Ρόλτναν να περπατά στο δρόμο και μάλιστα σε κατάσταση μέθης. "Τον άρπαξα από το αυτί και του είπα ότι ο αδελφός μου είναι εξαιτίας του στην φυλακή", είπε χαρακτηριστικά η αδερφή του Οβεγέρο. Το υποτιθέμενο θύμα έσπευσε στην αστυνομία για να βάλει τα πράγματα σε τάξη. Οι αρχές πείστηκαν για την αθωότητα του Οβεγέρο και διέταξαν την αποφυλάκισή του, ενώ ο Ρόλνταν δήλωσε, πως είχε μετακομίσει σε άλλη πόλη αναζητώντας μια θέση εργασίας και δεν ήξερε πως τον θεωρούσαν δολοφονημένο.

    [02] Κοινωνία

    Συνάντηση Βαρθολομαίου-Σκανδαλάκη Στο Φανάρι για τα Ιεροσόλυμα

    3/4/2005 3:52:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ - "Έθνος" - "Απογευματινή"

    Τις δυνατότητες εκκλησιαστικής παρέμβασης για τη διευθέτηση της κατάστασης στα Ιεροσόλυμα συζήτησε στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο υφυπουργός Εξωτερικών, Παναγιώτης Σκανδαλάκης. "Η κατάσταση που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επέβαλε την παρουσία μου στην Κωνσταντινούπολη και τη συνάντησή μου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη", δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Σκανδαλάκης και κατέληξε: "η ελληνική κυβέρνηση είναι αρωγός σε όλα τα Πατριαρχεία, δεν επιβάλλει όμως τις απόψεις της". Αξίζει να σημειωθεί, πως ο κ. Βαρθολομαίος, ως πρώτος τη τάξει Ορθόδοξος προκαθήμενος, μπορεί να συγκαλέσει Μείζονα και Υπερτελή Σύνοδο, μετά από αίτημα της Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, προκειμένου να εξετάσει τυχόν παραπτώματα του κ. Ειρηναίου ή τρόπους διεξόδου από την κρίση. Την ίδια ώρα, ο κ. Ειρηναίος, με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και πως ο Βαβύλης στάλθηκε στα Ιεροσόλυμα από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

    "Δεν παραιτούμαι"

    Στο μεταξύ, ένταση επικράτησε στα Ιεροσόλυμα όταν αραβόφωνοι πιστοί αποδοκίμασαν τον Πατριάρχη Ειρηναίο κατά την Κυριακάτικη Λειτουργία.

    Μιλώντας στο "Έθνος της Κυριακής", ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων απέκρουσε τις κατηγορίες ότι πούλησε ακίνητα του Πατριαρχείου σε Ισραηλινούς επιχειρηματίες και απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί. "Θα ήμουν αφελής αν πρόδιδα τον Πανάγιο Τάφο", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ειρηναίος και απέδωσε τις κατηγορίες σε προσωπικά συμφέροντα ορισμένων, μεταξύ των οποίων και πατέρες.

    Παράλληλα, ο κ. Ειρηναίος συνέδεσε εκ νέου τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο με τον Απόστολο Βαβύλη. "Εμένα τον Βαβύλη μου τον έστειλε η Αθήνα. Ο Αρχιεπίσκοπος", τόνισε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και επεσήμανε, ότι ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα δεν του έδωσε ποτέ δικαιώματα, ούτε γνώριζε το ποιόν του.

    Την ίδια ώρα, τη συμφωνία που υπογράφηκε στα Ιεροσόλυμα στις 17 Αυγούστου του 2004 από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ και του Νίκου Παπαδήμα από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, έφερε στη δημοσιότητα η "Απογευματινή της Κυριακής". Η συμφωνία αφορά στην εκχώρηση εδαφών στα Ιεροσόλυμα για να κτιστεί τείχος ασφαλείας και απέφερε 156.000 ευρώ.

    Πάντως, στη συνέντευξή του, ο κ. Ειρηναίος ισχυρίζεται ότι ουδέποτε υπέγραψε, ούτε έδωσε πληρεξούσιο για την εκποίηση ακινήτων του Πατριαρχείου και κατηγόρησε την αρχιγραμματεία ότι δεν άσκησε την προσήκουσα επιμέλεια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Γιατί να παραιτηθώ;"

    [03] Μ. Ανατολή

    Των συριακών δυνάμεων από το Λίβανο Ολοκληρώνεται η αποχώρηση

    3/4/2005 3:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/4/2005 4:06:29 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ, BBC

    Μέχρι τις 30 Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η αποχώρηση των συριακών δυνάμεων από τον Λίβανο ανακοίνωσε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Τέργε Ρεντ Λάρσεν. Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας στη Δαμασκό Φαρούκ αλ Σάρα, ο Λάρσεν δήλωσε, ότι ο Σύρος υπουργός τον ενημέρωσε "για την πλήρη αποχώρηση από τον Λίβανο των στρατιωτικών δυνάμεων και των υπηρεσιών πληροφοριών της Συρίας μέχρι τι 30 Απριλίου". Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ ανακοίνωσε επίσης την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και τα Ηνωμένα Έθνη για την εφαρμογή της απόφασης 1559 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που ζητεί την αποχώρηση των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από τον Λίβανο, ενώ η συριακή κυβέρνηση δέχθηκε την αποστολή ομάδας του ΟΗΕ, η οποία θα επιβεβαιώσει την πλήρη συριακή αποχώρηση από τον Λίβανο. Από την πλευρά του ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε, πως "αποχωρώντας πλήρως από τον Λίβανο η Συρία θα έχει εφαρμόσει το μέρος της απόφασης 1559, που την αφορά".

    Άλλαζε τα πράγματα η δολοφονία Χαρίρι

    Στο μεταξύ, ο αρχηγός του λιβανικού στρατού στρατηγός Μισέλ Σουλεϊμάν είχε συνομιλίες με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Ασάντ στη Δαμασκό, αλλά δεν έγινε γνωστό τι συζήτησαν οι δύο άνδρες.

    Οι εκκλήσεις στη Συρία να τερματίσει τη στρατιωτική της παρουσία στο Λίβανο αυξήθηκαν μετά τη δολοφονία του πρώην Λιβανέζου πρωθυπουργού, Ραφίκ Χαρίρι, τον περασμένο Φεβρουάριο. Μάλιστα, η λιβανέζικη αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει ευθέως της Συρία, ότι βρίσκονταν πίσω από την επίθεση, αν και η Δαμασκός υπογράμμιζε, ότι δεν είχε καμία ανάμειξη.

    Μάλιστα, οι ξένοι ανταποκριτές τονίζουν, πως κανείς δεν περίμενε η αποχώρηση να γίνει τόσο γρήγορα, αλλά η δολοφονία του Χαρίρι, άλλαξε τα δεδομένα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πλήρη αποχώρηση περιμένει ο Ανάν

    Σταδιακή αποχώρηση

    [04] Κοινωνία

    Συνέντευξη Γιοσάκη "Με χτυπά η Χρυσοπηγή"

    3/4/2005 4:22:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: "Το Βήμα"

    Επίθεση κατά της Χρυσοπηγής εξαπέλυσε από τη φυλακή και με συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" ο Ιάκωβος Γιοσάκης. "Δεν ήμουν δικός τους, δεν ήμουν μέλος της Χρυσοπηγής. Προσωπικά ποτέ δεν είχα την οποιαδήποτε επαφή μαζί τους", τόνισε και κατηγόρησε τους μητροπολίτες Πειραιώς και Αιγιαλείας επειδή δεν διορίστηκε γραμματέας της Επιτροπής Νομοκανονικών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Παράλληλα, διέψευσε ότι ο μητροπολίτης Θεόκλητος παραιτήθηκε επειδή τον συνέστησε στον Αρχιεπίσκοπο. "Αν με συνέστησε ο Σεβαμιώτατος Θεόκλητος, εγώ δεν αξιοποιήθηκα σε καμία επιτελική θέση στην Εκκλησία ή, τουλάχιστον, δεν πρόλαβα να αξιοποιηθώ", είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, απέρριψε κατηγορηματικά τα περί χρηματισμού δικαστών που του αποδίδονται και εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως θα αθωωθεί.

    Καμιά σχέση με το παραδικαστικό κύκλωμα

    Ο Ιάκωβος Γιοσάκης αρνήθηκε κατηγορηματικά τη συμμετοχή του στο παραδικαστικό κύκλωμα και δήλωσε, ότι σε όσες δικαστικές υποθέσεις ενεπλάκη αφορούσαν συκοφαντική δυσφήμιση και "ουδέποτε είχαν να κάνουν με οικονομικού ενδιαφέροντος αντικείμενα".

    Παράλληλα, εξήγησε ότι η μόνη παρέμβαση στην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία αφορούσε την υπόθεση του ιερομόναχου Χλοπόνιν, οπότε και απλώς παρακάλεσε την ανακρίτρια να "δει με συμπάθεια" τον κληρικό, λόγω της αναπηρίας που προήλθε από το ατύχημα.

    "Σε καμία περίπτωση δεν υπέδειξα στη κυρία δικαστή το ποσό της αποζημίωσης. Δεν δύναμαι να κατανοήσω γιατί ένας κληρικός, ένας αρχιμανδρίτης, ένας μητροπολίτης κτλ. δεν είναι σε θέση να έχει φιλικές ή πολύ στενές σχέσεις με δικαστικούς λειτουργούς οποιασδήποτε βαθμίδας. Είναι εντελώς παράλογο και υποκριτικό, θα έλεγα, να πιστεύουμε ότι οι δικαστικοί ή οι κληρικοί είναι αντικοινωνικά άτομα και λόγω της ιδιότητάς τους δεσμεύονται στο να αναπτύσσουν κοινωνικές ή φιλικές σχέσεις", δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Τέλος, απέρριψε τις πληροφορίες περί 15 ύποπτων εμβασμάτων στον τραπεζικό λογαριασμό του και δήλωσε αισιόδοξος για την αθώωσή του, καταλήγοντας: "αλίμονο στους ανθρώπους εκείνους που πορεύονται στο σκοτάδι".

    [05] Κόσμος

    Πολύνεκρο δυστύχημα τις Φιλιππίνες

    3/4/2005 12:36:00 μμ

    Συντάκτης:

    Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 19 τραυματίστηκαν σε μετωπική σύγκρουση ενός λεωφορείου και ενός μίνιμπας στις βόρειες Φιλιππίνες. Το δυστύχημα συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη Σαν Φάμπιαν της επαρχίας Πανγκασινάν, 180 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Μανίλα. Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας υπάρχουν τέσσερις σοβαρά τραυματίες. Όπως ανακοινώσε η αστυνομία, όλα οι νεκροί επέβαιναν στο μίνιμπας. Η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά τα αίτια του δυστυχήματος. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το λεωφορείο επιχειρούσε να προσπεράσει άλλο όχημα όταν συγκρούσθηκε μετωπικά με το μικρότερο λεωφορείο.

    [06] Ιράκ

    Ανέλαβε την ευθύνη ο Ζαρκάουϊ Νέα επίθεση κατά Αμερικανών

    3/4/2005 1:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/4/2005 6:15:31 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τουλάχιστον 44 Αμερικανοί στρατιώτες και 12 Ιρακινοί κρατούμενοι τραυματίστηκαν χθες σε επίθεση ανταρτών εναντίον των φυλακών του Αμπού Γράιμπ, δυτικά της Βαγδάτης. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο αντισυνταγματάρχης Γκάι Ράντισιλ, εκπρόσωπος των φυλακών, πολλοί από τους τραυματισμένους στρατιώτες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Η επίθεση, που είναι η σημαντικότερη μετά τις εκλογές της 30ης Ιανουαρίου, ξεκίνησε με την ανατίναξη δύο αυτοκινήτων, για να ακολουθήσουν πυρά αντιαρματικών ρουκετών και αυτομάτων όπλων. Οι αμερικανικές δυνάμεις ζήτησαν ενισχύσεις και η μάχη με τους αντάρτες, που ακολούθησε κράτησε μία ώρα. Την ευθύνη ανέλαβε, με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σε ηλεκτρονική διεύθυνση στο Διαδίκτυο, η οργάνωση του Αμπου Μούσαμπ αλ Ζαρκάουϊ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "οι αδελφοί μας της Οργάνωσης της Αλ Κάιντα στη Μεσοποταμία επέτεθησαν κατά της φυλακής Αμπού Γράιμπ, όπου κρατούνται μουσουλμάνες και μουσουλμάνοι". Οι φυλακές του Αμπού Γράιμπ έγιναν γνωστές πέρυσι από το σκάνδαλο κακοποίησης Ιρακινών κρατουμένων. Σήμερα κρατούνται εκεί πάνω από 3.000 άτομα, που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στο αντάρτικο.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σωτήρια ανατροπή

    3/4/2005 7:29:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έντονες συγκινήσεις προσέφερε η αναμέτρηση του Απόλλωνα Καλαμαριάς με την Καλλιθέα καθώς από εκεί που οι γηπεδούχοι είχαν ήδη αρχίσει να πανηγυρίζουν μια από τις πιο σημαντικές νίκες στο φετινό πρωτάθλημα, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν την απόλυτη ανατροπή και πήραν τους τρεις βαθμούς με το 2-1. Στο "στείρο" πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που κέρδισαν τις εντυπώσεις αφού ήταν πρωταγωνιστές στην μοναδική καλή φάση, που σημειώθηκε στο 5' όταν ο Πετκάκης είχε δοκάρι σε κεφαλιά από κόρνερ του Κλέιτον. Στο 7' και στο 18' ο Αλεξανδρής και ο Τσίγκας αντιστοίχως, αστόχησαν να ανοίξουν το σκορ για την Καλλιθέα και έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

    Δια χειρός Αλεξανδρή...

    Οι "Πόντιοι" τελικά κατάφεραν να πάρουν αυτό που άξιζαν μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα, όταν στο 54' ο Παρμαξίδης έκανε εντυπωσιακή ατομική ενέργεια πριν δώσει την μπάλα στον Παππά, ο οποίος έκανε το 1-0. Όπως αποδείχτηκε πάντως αυτό ήταν κακό για τους γηπεδούχους, καθώς αν και προηγήθηκαν, κλείστηκαν πίσω με αποτέλεσμα ο έλεγχος του αγώνα να περάσει στους φιλοξενούμενους, κάτι στο οποίο βοήθησε και ο Λεμονής με τις αλλαγές και τις αλλαγές που έκανε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι με την συμπλήρωση των 90 λεπτών και εκεί που όλοι πίστευαν πως οι γηπεδούχοι θα πάρουν μια σωτήρια νίκη, ο Αλεξανδρής πήρε απόφαση να πραγματοποιήσει την σωτήρια ανατροπή. Βρέθηκε μέσα στην περιοχή και πλάσαρε τον Καρατζιοβαλή για να ισοφαρίσει, ενώ πριν οι παίκτες της Καλαμαριάς προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και πάλι, έστρωσε την μπάλα στον Πέτκοβιτς για να γίνει το 1-2 μέσα σε δύο λεπτά.

    Διαιτητής : Δούρος (Κορίνθου) Κίτρινες : Βόκολος, Νικολόπουλος, Πέτκοβιτς ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Καρατζιοβαλής, Πετκάκης, Ν.Α.Παπαδόπουλος, Φυτανίδης, Ν.Χ. Παπαδόπουλος, Βέλα Τζούνιορ, Ηλιάδης, Παρμαξίδης, Κλέιτον (82` Νικολόπουλος), Παππάς (69` Σπυρόπουλος), Μουζαουί. ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Σουλογάνης, Τζωρμπατζάκης, Κουλακιώτης, Γκεοργκίεφ (76` Πέτκοβιτς), Κυργιάκος (63` Τελκίνσκι), Βόκολος, Ντραγκίσεβιτς, Καρατζάς (69` Κουτσοσπύρος), Τσίγκας, Αλεξανδρής, Σαββίδης.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έπιασε κορυφή η Λάρισα

    3/4/2005 7:21:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/4/2005 7:56:07 μμ)

    Συντάκτης:

    Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Β΄Εθνικής σκαρφάλωσε η Λάρισα, μετά τη νίκη της στις καθυστερήσεις, επί του Ηλυσιακού με 3-2 στο κατάμεστο Αλκαζάρ. Λυτρωτής για τους "βυσσινή", ο Άγγελος Διγκόζης στο 90'+. Βέβαια η ομάδα του Γιώργου Δώνη έχει ένα παιχνίδι περισσότερο από τον Ακράτητο, που αύριο παίζει το ντέρμπι κορυφής με την νίκη Βόλου στα Λιόσια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έστω και για ημέρα δεν μπορεί να χαρεί την μοναξιά της κορυφής. Πολύτιμο έδαφος στο κυνήγι που των θέσεων που οδηγούν στην Α Εθνική έχασε η Καλαμάτα που δεν κατάφερε στον Κορυδαλλό να πάρει τη νίκη απέναντι στην Προοδευτική. Στο στείρο 0-0 έμειναν Καστοριά και Λεβαδειακός, που όμως δεν έχασαν την επαφή τους με την κορυφή της βαθμολογίας. Νίκη ανάσα για τον Απόλλωνα Αθηνών επί του Ατρομήτου, ενώ ο Πανσερραϊκός επιστρέφοντας στις καλές εμφανίσεις επικράτησε άνετα με 3-0 του Εθνικού Αστέρα.

    Αποτελέσματα

    Πανηλειακός-Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου 1-0 Προοδευτική-Καλαμάτα 2-1 Καστοριά-Λεβαδειακός 0-0 Απόλλων Αθηνών-Ατρόμητος Αθηνών 2-1 Λάρισα-Ηλυσιακός 3-2 Πανσερραϊκός-Εθνικός Αστέρας 3-0 Ακράτητος-Νίκη Βόλου 4/4 Παναχαϊκή 2005-Ποσειδών Νέων Πόρων 0-2 α.α.

    Βαθμολογία (24 Αγώνες)

    1. Λάρισα 45 2. Ακράτητος 44-23αγ 3. Λεβαδειακός 43 4. Καλαμάτα 40 . Νίκη Βόλου 40-23αγ . Καστοριά 40 7. Πανηλειακός 39 8. Ολυμπιακός Βόλου 38 . Πανσερραϊκός 38 10. Προοδευτική 37 11. Απόλλων Αθ. 30 12. Ηλυσιακός 29 . Παναχαϊκή 29 14. Εθνικός Αστέρας 27 15. Ατρόμητος Αθ. 14 16. Ποσειδών Ν. Πόρων 0

    * Ο Ποσειδώνας Νέων Πόρων έχει υποβιβαστεί στη Γ` εθνική.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κυανέρυθρος σίφουνας!

    3/4/2005 6:58:00 μμ

    Συντάκτης:

    Όταν είσαι η Κέρκυρα και κερδίζεις πέναλτι απέναντι στον Πανιώνιο, το μόνο που δεν έχεις, είναι η πολυτέλεια να αστοχήσεις. Ο Ξενοφώντας Γήττας βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Στρακόσια στο 44' έχοντας την μοναδική ευκαιρία για την Κέρκυρα να ανοίξει το σκορ, όμως το απελπιστικά κακό σουτ του ήταν εύκολη λεία για τον Αλβανό τερματοφύλακα. Αυτή ήταν και η φάση του αγώνα, καθώς οι ισορροπίες θα άλλαζαν αυτομάτως, όμως το γκολ για τους "Φάιακες" δεν ήρθε και αντί αυτού ήρθε η αφύπνιση των Νεοσμυρνιωτών, που στην επανάληψη μπήκαν αποφασισμένοι για την νίκη. Στο 50' ο Μπρέσκα έχασε μοναδική ευκαιρία όμως δύο λεπτά μετά έκανε μια πολύ όμορφη μπαλιά στον Ναλιτζή και εκείνος μόνος απέναντι στον Γκίτκο δεν αστόχησε για να ανοίξει το σκορ. Ο Σλοβάκος ήταν και πάλι ο κορυφαίος του Πανιωνίου και το απέδειξε στο δεύτερο γκολ της ομάδας του, το οποίο ήταν επίσηςη δικό του δημιούργημα. Στο 55' λοιπόν αποδέκτης της πάσας αυτή τη φορά ήταν ο Κιάσσος και εκείνος με σουτ από την μεγάλη περιοχή διπλασίασε τα τέρματα των "κυανέρυθρων".

    Ο απόλυτος αιφνιδιασμός

    Το κρεσέντο ξεκίνησε στο 52' και πριν συμπληρωθεί το 60' είχε ολοκληρωθεί με άκρως ευεργετικά αποτελέσματα για την ομάδα του Γιώργου Βαζάκα. Αυτή τη φορά η σύγχυση της Κέρκυρας οδήγησε τον Σφακιανάκη να σημειώσει το τρίτο τέρμα των αντιπάλων, αφού σε μια προσπάθειά του να διώξει την μπάλα από σέντρα του Γουνδουλάκη την έστειλε στα δίχτυα του Γκίτκου. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 64' έχοντας όμως πλέον χάσει κάθε ελπίδα για να πάρουν κάτι καλό από αυτό το ματς. Ο Γκίμπρο έκανε μια καλή σέντρα και ο μόνος Ιωάννου με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Και επειδή σε αυτό το ματς όλα τα σπουδαία γίνονταν πολύ γρήγορα, έτσι και ο Ντα Σίλβα μέσα σε έξι λεπτά δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες με αποτέλεσμα να αποβληθεί και να αφήσει την Κέρκυρα με δέκα παίκτες από το 75'. Με την νίκη αυτή ο Πανιώνιος διατηρεί τις ελπίδες για έξοδο στο UEFA και η Κέρκυρα χάνει και την παραμικρή ελπίδα σωτηρίας.

    Διαιτητής : Τεροβίτσας (Αιτ/νιας) Κίτρινες : Ιωάννου, Ντιαγέ, Ντα Σίλβα, Μανιάτης Κόκκινες : Ντα Σίλβα (δεύτερη κίτρινη) ΚΕΡΚΥΡΑ: Γκίτκος, Σύρος, Σφακιανάκης, Πετράς, Γεωργίου, Ντα Σίλβα, Μπουγκάνεμ, Γήττας (70` Ριμπέιρο), Γκίμπρο, Ντιαγέ, Ιωάννου. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Στρακόσια, Σμίλιανιτς, Βλτσεκ, Γαλανόπουλος, Μανιάτης, Ζίμονιτς (74` Εξουζίδης), Μάκος, Μέσαρος (46` Γουνδουλάκης), Κιάσσος, Ναλιτζής, Μπρέσκα.

    [10] Μπάσκετ

    Εκτός πλέι οφ οι Λέικερς

    3/4/2005 5:39:00 μμ

    Συντάκτης:

    Για πρώτη φορά από το... 1994, οι Λος Άντζελες Λέικερς δεν θα προκριθούν στα πλέι οφ του ΝΒΑ. Η δέκατη ήττα στους τελευταίους έντεκα αγώνες γκρέμισε τις όποιες αμυδρές ελπίδες των «Λιμνάνθρωπων». Θύτης για του Λέικερς τα ξημερώματα υπήρξαν οι Σπερς με 95-94. Ο Μπρεντ Μπέρι πέτυχε το τελευταίο λέι απ των πρωταθλητών του ΝΒΑ 2003 και είχε 20 πόντους συγκομιδή. Το τζαμπ σουτ του Κόμπι Μπράιαντ (15 π., 8ριμπ.) με την εκπνοή δεν βρήκε στόχο, αλλά... το σίδερο της στεφάνης. Εκπληκτικός για πολλοστή φορά ήταν ο Γάλλος διεθνής, Τόνι Πάρκερ, με 17 πόντους, 9 ασίστ και 6 ριμπάουντ.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα

    Μαϊαμι-Νέα Ορλεάνη 111-99 Μαϊάμι: Ε. Τζόουνς, Χάσλεμ 4, Ο'Νιλ 34, Ουέιντ 33, Ντ. Τζόουνς 22, Αντερσον 2, Μούρνινγκ 2, Γουντς 8, Ντόλιακ 6 Νέα Ορλεάνη: Νάχμπαρ 4, Ουέστ 4, Μαγκλόιρ 4, Κλάξτον 18, Σμιθ 5, Τζέικομπσεν 13, Νέιλον 7, Μπράουν 21, Ντικάου 14, Αντερσεν 13, Βρόμαν Ντένβερ-Πόρτλαντ 103-97 Ντένβερ: Μίλερ 16, Τζόνσον 10, Άντονι 23, Νενέ 14, Κάμπι 6, Μπόικινς 17, Νατζέρα 8, Πέρσον 2, Ράσελ 7, Έλσον Πόρτλαντ: Τελφέρ 16, Στουνταμάιρ 27, Αμπντούρ-Ραχίμ 20, Κριάπα 5, Πρζίμπιλα 9, Πάτερσον 8, Άουτλοου 10, Φραμ 2 Σικάγο-Σάρλοτ 112-97 Σικάγο: Νοτσιόνι 15, Ντέιβις 8, Χάριγκτον 22, Χάινριχ 9, Ντουχόν 17, Τσάντλερ 12, Γκόρντον 2, Γκρίφιν, Πάργκο 8, Πιατκόφσκι 19 Σάρλοτ: Ουάλας 4, Οκαφόρ 28, Μπρέζετς 10, Μπόγκανς 2, Νάιτ 6, Καπόνο, Χαρτ 13, Κάρολ 20, Έλι 7, Ρόμπινσον 5, Αλεν 2, Αλεξάντερ Ορλάντο-Νιου Τζέρσεϊ 103-102 Ορλάντο: Όγκμον 9, Χάουαρντ 15, Μπατί 8, Στίβενσον 14, Φράνσις 33, Μπάρετ 11, Κασούν 1, Κέιτο, Γκάριτι 11, Χάντερ 1 Νιου Τζέρσεϊ: Κάρτερ 21, Κόλινς 3, Κρστιτς 28, Βον, Κιντ 20, Μπεστ 12, Ρόμπινσον 5, Πλάνινιτς 2, Σκαλαμπρίνι 8, Μπιούφορντ 3, Σμιθ Σαν Αντόνιο -Λ.Α. Λέικερς 95-94 Σαν Αντόνιο: Μπόουεν 8, Χόρι 13, Νεστέροβιτς 12, Πάρκερ 17, Τζινόμπιλι 8, Μπάρι 20, Μαρκς 6, Μοχάμεντ 2, Ούντριχ 4, Γκλόβερ 2, Μάσενμπεργκ 3, Ουίλκς Λ. Α.Λέικερς: Μπάτλερ 27, Τζορτζ 8, Μιμ 8, Ατκινς 7, Μπράιαντ 15, Τζόουνς 4, Γκραντ 10, Ουόλτον 5, Μπράουν 6, Μεντβεντένκο 4

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ Βοστώνη 39-33 Φιλαδέλφεια 35-37 Νιού Τζέρσεϊ 35-39 Τορόντο 30-42 Νέα Υόρκη 29-42 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Χ-Ντιτρόιτ 45-27 Σικάγο 41-31 Ιντιάνα 37-34 Κλίβελαντ 37-34 Μιλγουόκι 27-45 ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Υ-Μαϊάμι 55-19 Ουάσινγκτον 41-30 Ορλάντο 35-38 Σάρλοτ 15-57 Ατλάντα 11-61 ΔΥΣΗ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ X-Σαν Αντόνιο 54-19 Χ-Ντάλας 49-23 Χιούστον 44-29 Μέμφις 40-31 Νέα Ορλεάνη 17-55 ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Χ-Σιάτλ 50-22 Ντένβερ 41-31 Μινεσότα 38-35 Πόρτλαντ 24-48 Γιούτα 22-50 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ Χ-Φοίνιξ 55-17 Σακραμέντο 45-29 Λ.Α. Λέικερς 33-39 Λ.Α. Κλίπερς 32-41 Γκόλντεν Στέιτ 27-45Χ=Προκρίθηκε για τα πλέι οφ Υ=Εξασφάλισε τον τίτλο της περιφέρειας

    [11] Βόλεϊ

    Πρώτος τίτλος για Ηρακλή

    3/4/2005 6:18:00 μμ

    Συντάκτης:

    Επανάληψη του τελικού της Ορεστιάδας είχαμε και στο Ρέθυμνο, καθώς στο κρητικό φαϊναλ 8 ο Ηρακλής διατήρησε τα κεκτημένα επικρατώντας με 3-0 (27-25, 25-20, 25-21) του φιναλίστ Ολυμπιακού. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του επάθλου και Τρίτη στην ιστορία του Ηρακλή. Παράλληλα, ο προπονητής του "γηραιού", Αλέκος Λεώνης, έγινε ο πιο πολυνίκης τεχνικός της διοργάνωσης, μετρώντας 4 τίτλους, ενώ ο Ηρακλής υπερασπίστηκε επιτυχώς το περυσινό τρόπαιο. Μεγάλος άτυχος του Ολυμπιακού, ο διεθνής Κώστας Χριστοφιδέλης, ο οποίος τραυματίστηκε στα μέσα του πρώτου σετ και δεν μπόρεσε στη συνέχεια να βοηθήσει την ομάδα του. MVP του τελικού ο διεθνής Μάριος Γκιούρδας του Ηρακλή.

    Σαν να μην πέρασε μια μέρα

    Στο πρώτο σετ οι δύο φιναλίστ, Ολυμπιακός και Ηρακλής, παρά την αρχική νευρικότητα που είχε ως αποτέλεσμα πολλά χαμένα σερβίς, προσπάθησαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους με αποτέλεσμα να γίνει μία αμφίρροπη μάχη μέχρι το 8-6 του Ηρακλή. Στη συνέχεια και ενώ οι ερυθρόλευκοι βρίκονταν μία ανάσα από την ισοφάριση, ο Χριστοφιδέλης συγκρούστηκε στο 11-10 σε μπλοκ με τον Αμερικανό διεθνής κεντρικό του γηραιού Τομ Χοφ και υπέστη βαρύ διάστρεμμα στον δεξιό του αστράγαλο, που δεν αποκλείεται να του στερήσει το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου. Μετά από αυτό το δυσάρεστο απρόοπτο, ο Αργεντίνος τεχνικός Κλαούντιο Κουέγιο αντικατέστησε τον άτυχο διεθνή με το νεαρό Κοτσιλιάνο. Παρά την ελαφρά ανωτερότητα του Ηρακλή ο αρχηγός της μπιανκοσελέστε Μάρκος Μιλίνκοβιτς κρατούσε τον Ολυμπιακό συνέχεια στο παιχνίδι, απέναντι σε έναν Ηρακλή που είχε σε πολύ καλή ημέρα τους Μάριο Γκιούρδα και Στάνλεϊ. Συγκεκριμένα οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν σε 23-23 αλλά ο Μπάεφ με έναν άσο έδωσε το προβαδισμα 25-24 και ο Γκιούρδας χάρισε με 27-25 το 1-0 σετ στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

    Στο δεύτερο σετ η απουσία του Χριστοφιδέλη ήταν εμφανής στον Ολυμπιακό, ο οποίος παρά την προσπάθειά του δεν κατάφερε να αντισταθεί στην κυριαρχία του Ηρακλή, που με 25-20 έκανε το 2-0.

    Στο τρίτο σετ ο κ. Κουέγιο βλέποντας την ομάδα του «με την πλάτη στον τοίχο» ρίσκαρε περνώντας τον Μιλίνκοβιτς ως ακραίο και στη θέση του διαγώνιου πέρασε τον αειθαλή Γιώργο Ντράκοβιτς. Ο Ολυμπιακός φάνηκε να μπερδεύει προς στιγμήν τα πλάνα του Αλέκου Λεώνη, καθώς ο πειραϊκός σύλλογος μετά το αρχικό προβάδισμα του Γηραιού με 8-6, πέρασε με άστοχη επίθεση του Μπάεφ με 16-15 μπροστά. Στην επόμενη φάση ο διαιτητής κ. Καραμπέτσος έδειξε κίτρινη κάρτα σε Μιλίνκοβιτς καιμ Μπάεφ, καθώς ο τελευταίος με τους πανηγυρισμούς του προκάλεσε τον Αργεντίνο ο οποίος προσπάθησε από την άλλη πλευρά του φιλέ να του ζητήσει το λόγο. Τα «πνεύματα άναψαν» προς στιγμήν στην κερκίδα. Το καλό μπλοκ όμως του Ηρακλή, έφεραν ξανά τον Κυπελλούχο με 20-19 σε πλεονεκτική θέση, καθώς ο Αμερικανός Κλεϊτον Στάνλεϊ πυροβολούσε διαρκώς ενώ ο Ντράγκοβιτς με το τελευταίο σερβίς στο φιλέ, διαμόρφωσε το τελικό 3-0 του Γηραιού με 25-21.

    Πολυτιμότερος παίκτης του τελικού αναδείχθηκε ο Μάριος Γκιούρδας ο οποίος στο τέλος του αγώνα αποθεώθηκε τόσο από τους φίλους του Ηρακλή όσο και από τους περίπου 500 οπαδούς του Ολυμπιακού, που δεν ξέχασαν τη δεκάχρονη παρουσία του στην ομάδα του Πειραιά.

    Το φαϊναλ 8 του Κυπέλλου ανδρών ολοκληρώθηκε στο Ρέθυμνο με την εντυπωσιακή τελετή λήξης που περιλάμβανε μουσική και παραδοσιακούς χωρούς της Κρήτης. Ηρακλής (Αλέκος Λεώνης): Γκιούρδας 14, Χοφ 5, Κράβαρικ 7, Στάνλεϊ 14, Μπάεφ 13, Μπολ 5, Μπρουκς (λ, 54%), Ιωαννίδης, Μπαρμπούδης

    Ολυμπιακός (Κλαούντιο Κουέγιο): Χριστοφιδέλης 2, Μιλίνκοβιτς 15, Ντιρσέου 12, Κουρνέτας 3, Χατζηαντωνίου 5, Τσακιρόπουλος 6, Δημητρακόπουλος (λ, 45%), Κοτσιλιάνος, Ντράγκοβιτς 2, Αλεξανδόπουλος

    Η "χρυσή βίβλος"

    1. 1981: Ολυμπιακός (Ζαχάριεφ) 2. 1982: Παναθηναϊκός (Κονσταντινέσκου) 3. 1983: Ολυμπιακός (Ζαχάριεφ) 4. 1984: Παναθηναϊκός (Μπαντόρα) 5. 1985: Παναθηναϊκός (Μπαντόρα) -. 1987*: Δημόκριτος (Γκαϊντατζής) 6. 1989: Ολυμπιακός (Λάιος) 7. 1990: Ολυμπιακός (Λάιος) 8. 1992: Ολυμπιακός (Λάιος) 9. 1993: Ολυμπιακός (Κόντρα) -. 1994*: Ολυμπιακός (Κόντρα) 10. 1997: Ολυμπιακός (Μοντάλι) 11. 1998: Ολυμπιακός (Μοντάλι) 12. 1999: Ολυμπιακός (Γκάετς) 13. 2000: Ηρακλής (Λεώνης) 14. 2001: Ολυμπιακός (Ρίτσι) 15. 2002: Ηρακλής (Λεώνης) 16. 2003: ΑΕ Νίκαια (Δρίκος) 17. 2004: Ηρακλής (Λεώνης) 18. 2005: Ηρακλής (Λεώνης)

    Σημειώσεις:

    Το 1987 στο Κύπελλο δεν έλαβαν μέρος ομάδες της Α΄ Εθνικής.

    Το 1994 δεν έγινε Κύπελλο, αλλά ένα τουρνουά υπό τη μορφή φάιναλ φορ στο Λουτράκι, αφιερωμένο στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη. Στο τουρνουά αυτό δεν έλαβαν μέρος οι διεθνείς παίκτες που προετοιμάζονταν με την Εθνική ομάδα για το Κοσμοβόλεϊ της Αθήνας.

    Για οικονομικούς κυρίως λόγους δεν έγιναν διοργανώσεις το 1986, το 1988, το 1991, το 1995 και το 1996.

    Τα Κύπελλα του 1987 και του 1994 για ευνόητους λόγους δεν υπολογίζονται στον καταρτισμό της λίστας των «κυπελλούχων παικτών» και «κυπελλούχων προπονητών».

    Από το 1998 καθιερώθηκαν τα φάιναλ φορ.

    Από την αγωνιστική περίοδο 2002-2003 το κύπελλο Ελλάδας άλλαξε μορφή και λαμβάνουν μέρος ομάδες μόνο από την Α1, ενώ η τελική φάση γίνεται υπό τη μορφή φάιναλ έιτ.

    [12] Χάλκινο και ασημένιο για Κρεάνγκα

    3/4/2005 4:56:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το χάλκινο μετάλλιο στο απλό ανδρών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Άαρχους της Δανίας, κατέκτησε τελικά ο Καλλίνικος Κρεάνγκα. Ο αθλητής της γαλλικής Ενεμπόντ, στα ημιτελικά γνώρισε την ήττα 4-2 (9-11, 11-13, 11-7, 11-3, 11-2, 11-4) από τον Λευκορώσο Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ, Νούμερο 2 στην ευρωπαϊκή κατάταξη και έτσι περιορίστηκε στην 3η θέση της τελικής κατάταξης, την οποία "μοιράστηκε" με τον Κροάτη Ζόραν Πρίμορατς. Λίγη ώρα αργότερα ο Κρεάνγκα με τον Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ στο πλευρό του αγωνίστηκαν στον τελικό του διπλού, όμως γνώρισαν την ήττα με 4-2 (6-11, 12-10, 11-8, 11-3, 8-11, 11-8), από τους Αυστριακούς Βέρνερ Σλάγκερ/Καρλ Γκίντρακ -οι οποίοι θεωρούνται αυθεντία στο διπλό- και έτσι περιορίστηκαν στο ασημένιο μετάλλιο. Ένα μετάλλιο που είναι το 10ο στην προσωπική συλλογή, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, του Καλλίνικου Κρεάνγκα.

    [13] Κοντά στον τίτλο στον Αθηναϊκό

    3/4/2005 6:04:00 μμ

    Συντάκτης:

    "Αγκαλιά" με το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του στο χαντμπολ, βρίσκεται ο Αθηναϊκός. Η ομάδα του Γιώργου Κρανάκη επιβλήθηκε στο Βύρωνα 27-26 του Φίλιππου Βέροιας, στο μεγάλο ντέρμπι της 17ης ημέρας της Α1 χάντμπολ των ανδρών, και ξέφυγε τρεις βαθμούς στην κορυφή της κατάταξης, πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Στον αντίποδα, η μακεδονική ομάδα υποχώρησε στην τρίτη θέση, ένα βαθμό πίσω από τον Πανελλήνιο και τέσσερις από τους "λόρδους".

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Ηλιούπολη-Διομήδης Άργους 24-26 Κιλκίς-Πανελλήνιος 26-27 Γ.Σ. Κορωπίου-Απόλλων Καλαμαριάς 25-26 Ιωνικός Ν.Φ.-ΑΣΕ Δούκα 31-35 ΒΑΟ-Αρχέλαος 38-30 Αθηναϊκός-Φίλιππος Βέροιας 27-26

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες) Αθηναϊκός 30 Πανελλήνιος 27 Φίλιππος Βέροιας 26 ΓΑΣ Κιλκίς 23 Διομήδης Αργους 20 Α.Σ.Ε. Δούκα 19 Ιωνικός Ν.Φ. 16 Απόλλων Καλαμαριάς 12 Β.Α.Ο. 12 Ηλιούπολη 11 Γ.Σ. Κορωπίου 6 Αρχέλαος Κατερίνης 2

    [14] Με το καλημέρα σας Παγκόσμιο

    3/4/2005 5:49:00 μμ

    Συντάκτης:

    Παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα ύπτιο σημείωσε σήμερα ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Ααρον Πέιρσολ, αφού στην 2η ημέρα των αγώνων επιλογής στις ΗΠΑ, που διεξάγονται στην Ινδιανάπολη, ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος 2005, κάλυψε την απόσταση σε 53 δεύτερα και 17 εκατοστά. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 53.45 και το είχε σημειώσει ο ίδιος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, στις 21 Αυγούστου και κατά τη διάρκεια της κούρσας 100μ μικτή ατομική.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκη Ευρώπης για το Αιγάλεω

    3/4/2005 6:45:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σ' ένα μέτριο έως κάκιστο παιχνίδι, το Αιγάλεω, ελαφρώς καλύτερο κατάφερε να πάρει πολύτιμη νίκη με 1-0 επί του Ηρακλή, αυξάνοντας παράλληλα τις πιθανότητες του, για την συμμετοχή του στο κύπέλλο UEFA της επόμενης περιόδου. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο συνήθης ύποπτος Γιώργος Μπάρκογλου, λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

    Παιχνίδι σκοπιμότητας

    Τα λεφτά τους θα πρέπει να κλαίνε όσοι φίλαθλοι προτίμησαν να πάνε στο γήπεδο του Αιγάλεω, αντί να πιουν το καφέ τους "αραχτοί" σε κάποια από τις καφετέριες της περιοχής.

    Αιγάλεω και Ηρακλής φρόντισαν με το παιχνίδι τους, να δυσφημήσουν το άθλημα, παίζοντας επί 90 λεπτά αντί -ποδόσφαιρο.

    Μία καλή δικαιολογία για το απαράδεκτο θέαμα, αποτελεί σίγουρα η κρισιμότητα της συνάντησης, καθώς η ομάδα που θα επικρατούσε, θα έκανε σπουδαίο βήμα για την ευρωπαϊκή "έξοδο".

    Οι 22 παίκτες περιορίσθηκαν κατά κύριο λόγο σε παιχνίδι κέντρου, ενώ καμία ομάδα δεν ...τόλμησε να αναλάβει τα ηνία του αγώνα.

    Για να φανταστείτε, μοναδική καλή στιγμή σε όλο το πρώτο ημίχρονο, εκτός του γκολ ήταν μια κεφαλιά του Ψωμά στο 37` που όμως έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Αμπάρη

    Η δεύτερη ήταν το γκολ στο 45`. Εκείνο το λεπτό ο Αγρίτης έκλεψε την μπάλα, έκανε μία κούρσα από τα αριστερά, την κατάλληλη στιγμή έκανε παράλληλη σέντρα και ο επερχόμενος Μπάρκογλου δεν δυσκολεύθηκε να δώσει προβάδισμα στο Αιγάλεω.

    Τίποτα δεν άλλαξε στην εικόνα του παιχνιδιού και στο δεύτερο 45λεπτο, καθώς οι παίκτες του Ντουμιτρέσκου δεν δυσκολεύθηκαν να προφυλάξουν το "χρυσό", όπως αποδείχθηκε, γκολ του Μπάρκογλου.

    Μόνη καλή φάση στο 86ο λεπτό πάλι για το Αιγάλεω, όταν μετά από ωρία προσπάθεια και σουτ του Νικολόπουλου, ο Αμπάρης μπλόκαρε την μπάλα.

    Διαιτητής : Τσίκινης (Μεσσηνίας)

    Κίτρινες : Δρούγας

    Συνθέσεις :

    ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Ψωμάς, Αλεξόπουλος, Αμπονσά (46` Παπουτσής), Εντουσέι, Άγγος, Φωτάκης, Τσάτσος, Μπάρκογλου, Χλωρός (46` Μανουσάκης), Αγρίτης.

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Σεγκιρί, Σνάουτσνερ, Κατσαμπής, Δρούγας, Πουρσανίδης, Ιωάννου (78` Κ.Καπετάνος), Επαλέ, Λαγός, Μπακιρτζίογλου, Φορτούζι.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αυτοκτόνησε ο πρόεδρος της Άρτας

    3/4/2005 4:39:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τέλος στη ζωή του έβαλε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αναγέννησης Άρτας, Χαρίλαος Μανιώτης, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 04.15 τα ξημερώματα μέσα στο γραφείο του στον Κολωνό. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται γι' αυτοκτονία λόγω οικονομικών προβλημάτων, καθώς με σημειώματα προς τους οικείους του εξηγεί τους λόγους της πράξης του. Ο 42χρονος επιχειρηματίας έφερε τραύμα από πιστόλι στον κρόταφο και το όπλο βρέθηκε δίπλα του.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 3 April 2005 - 17:04:58 UTC