Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κόντρα για τα οικονομικά μέτρα
  • [02] Αντιδράσεις για τη στάση Ειρηναίου
  • [03] "Σβήνει" ο Πάπας
  • [04] Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
  • [05] Η Ινδονησία δε θα είναι ξανά η ίδια
  • [06] Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα
  • [07] "Καλοκαίριασε" στα μαγαζιά
  • [08] Με τη σημαία της η Νιούκαστλ
  • [09] Λες και γύρισε ο Τζόρνταν
  • [10] Συνετρίβη αεροσκάφος στην Αλβανία

    [01] Οικονομία

    Σε ισχύ από την Παρασκευή Κόντρα για τα οικονομικά μέτρα

    30/3/2005 3:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/3/2005 7:09:23 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ - ΝΕΤ 105.8

    Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκάλεσαν τα μέτρα για την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας και τίθενται σε ισχύ από την Παρασκευή. Μιλώντας στην ΝΕΤ, ο κ. Αλογοσκούφης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει άλλο φορολογικό πακέτο και κάλεσε σε εγρήγορση τους παράγοντες της αγοράς και κυρίως τους καταναλωτές, προκειμένου να αποφευχθούν κερδοσκοπικά φαινόμενα από την αύξηση του ΦΠΑ. "Η Κυβέρνηση επέλεξε τον λιγότερο οδυνηρό τρόπο για να λύσει τα προβλήματα, μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και στη λογική της ήπιας προσαρμογής", υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος. Παράλληλα, αυστηρό μήνυμα κατά της κερδοσκοπίας στέλνει η Κυβέρνηση. Ήδη, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους εμπόρους να μην στρογγυλοποιήσουν τις τιμές προς τα πάνω, τονίζοντας ότι το υπουργείο θα είναι αμείλικτο απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας, ότι η κυβέρνηση εκπέμπει απαγορευτικό μήνυμα στην εμφάνιση τέτοιων φαινομένων, επισείοντας πολύ αυστηρές ποινές κι εντείνοντας τους ελέγχους στην αγορά. Στο μεταξύ, "πυρά" αντάλλαξαν Κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη Βουλή, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ.

    Σκληρή γλώσσα Παπανδρέου

    Αυστηρότατη κριτική στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος την κατηγόρησε, ότι εξαπάτησε τους πάντες και τα πάντα, ενώ επέρριψε ευθύνες και στον πρωθυπουργό προσωπικά. Χαρακτηριστικά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε, ότι τα μέτρα, που εξήγγειλε χθες η Κυβέρνηση αναδεικνύουν το πραγματικό της πρόσωπο, "το πρόσωπο της Κυβέρνησης Καραμανλή". Μάλιστα χαρακτήρισε τα συγκεκριμένα μέτρα ως "μέτρα κοινωνικής αναλγησίας τα οποία συνιστούν επιδρομή κατά των λαϊκών στρωμάτων". Επίσης, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι "εξαπάτησε τους πάντες με τις υποσχέσεις περί ήπιας προσαρμογής χωρίς νέους φόρους... και τώρα παίρνει μέτρα τα οποία θα εντείνουν τη φτώχεια, την ανεργία και την ανέχεια".

    "Όλα αυτά", πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, "ακολουθούνται από το τροπάριο ότι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ", αλλά όπως τόνισε, "πλέον δεν πείθουν κανέναν".

    Άμεση ήταν, πάντως, η απάντηση της Κυβέρνησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ρουσόπουλος, δήλωσε, πως "το ΠΑΣΟΚ στα 10 χρόνια διακυβέρνησης επέβαλε πάνω από 80 φορολογικές επιβαρύνσεις στους Έλληνες πολίτες. Ο κ. Παπανδρέου, που είχε εξέχουσα θέση στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όλα αυτά τα χρόνια, ως Υπουργός, ούτε είδε, ούτε άκουσε τίποτα. Όπως δεν είδε και δεν άκουσε για τα ελλείμματα 8 δις ευρώ, που αποκάλυψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και που σήμερα η Κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει".

    Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, "ο κ. Ρουσόπουλος θα έπρεπε να έχει καταλάβει ήδη, ότι το ψεύδος, η διαστρέβλωση , αλλά και το θράσος έχουν τα όριά τους", προσθέτοντας, πως "η κυβέρνηση της Ν.Δ. κυβερνά επί ένα έτος τη χώρα, και το μόνο που έχει να επιδείξει είναι η ασυνέπεια, η αναξιοπιστία της, η ανικανότητα της και οι λανθασμένες πολιτικές της".

    Κόντρα στη Βουλή

    Στο μεταξύ, τα ξίφη τους διασταύρωσαν σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας. Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για φορομπηχτική πολιτική και υποστήριξε, ότι η Κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και είναι επικίνδυνη. Για παθολογική περίπτωση ακατάσχετης λογοδιάρροιας και φλυαρίας κατηγόρησε τον βουλευτή ο κ. Πολύδωρας, απαντώντας στις επικρίσεις.

    Αντιδράσεων συνέχεια

    Για εντεινόμενη λιτότητα κάνουν λόγο η αντιπολίτευση, τα εργατικά συνδικάτα και παραγωγικοί φορείς.

    Μιλώντας στην ΝΕΤ 105.8, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, έκανε λόγο για μέτρα πανικού, που θα επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. "Το οικογενειακό εισόδημα θα συμπιεστεί ακόμα περισσότερο, εξανεμίζοντας τις πενιχρές αυξήσεις που πήραν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι", εκτίμησε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος, Νίκος Σηφουνάκης.

    "Είχαμε υποσχέσεις για φοροελαφρύνσεις στα μεσαία και κατώτερα εισοδήματα και έγινε ακριβώς το αντίθετο", υποστήριξε πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, επεσήμανε πως με τα νέα μέτρα "πλήττονται δυσανάλογα οι χαμηλές εισοδηματικές τάξεις".

    "Οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν το νέο κύμα αυξήσεων που αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης", τόνισε σε ανακοίνωσή του το ΙΝΚΑ, ενώ η Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας αναφέρει, ότι οι Ελληνες αγρότες οδηγούνται σε νέα δοκιμασία και χαρακτήρισε τα μέτρα εισπρακτικά.

    Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Ρουσόπουλος επεσήμανε για ακόμα μια φορά, ότι "με την ολοκλήρωση της απογραφής η κατάσταση που παραλάβαμε ήταν πολύ χειρότερη από αυτή που μπορούσε να φανταστεί κανείς", σημειώνοντας, πως το έλλειμμα των 8 δις ευρώ είναι ποσά που υποεκτιμήθηκαν ή αποτέλεσαν κρυφά χρέη και τα οποία η Κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει.

    Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στις επικρίσεις του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας μια ευρεία καταγραφή των δεκάδων, όπως είπε, φορομπηχτικών μέτρων την περίοδο 1994 - 2004 και κάλεσε τα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης "να επιδείξουν λίγη ντροπή στα όσα λένε".

    Στο μεταξύ, το υπουργείο Μεταφορών διαβεβαίωσε, ότι δε θα ακριβύνουν τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, ενώ δεν αναπροσαρμόζονται και τα εισιτήρια των Ολυμπιακών Αερογραμμών της Aegean και τα κόμιστρα των ταξί.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μέτρα για το έλλειμμα

    [02] Κοινωνία

    Τελεσίγραφο από την Παλαιστινιακή Αρχή Αντιδράσεις για τη στάση Ειρηναίου

    1/4/2005 11:48:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/4/2005 12:46:46 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8- ΝΕΤ

    Την απόφαση να μην προσέλθουν στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, που πραγματοποιείται αυτή την ώρα, πήραν σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ 105,8 οι έξι συνοδικοί μητροπολίτες, που ζήτησαν χθες την παραίτηση του Πατριάρχη Ειρηναίου. Αιτία για την έντονη αντίδρασή τους στάθηκε η αποδοχή των όρων, που του τέθηκαν από την ιορδανική κυβέρνηση. Όπως υποστηρίζουν, οι ίδιοι η πλειοψηφία της Αγιοταφικής Αδελφότητας κατηγορεί ευθέως τον Πατριάρχη, ότι με τα όσα υπέγραψε στο Αμμάν άνοιξε διάπλατα την πόρτα για την αραβοποίηση του Πατριαρχείου. Ακόμη προσάπτουν στον κ. Ειρηναίο, ότι προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή του στον πατριαρχικό θρόνο εκχώρησε με την υπογραφή του στους Ιορδανούς όλα όσα αρνούταν οι προκάτοχοί του Πατριάρχες. Στο μεταξύ διορία μέχρι και αύριο έχει δώσει στον Πατριάρχη η Παλαιστινιακή Αρχή, για να αποδείξει ότι δεν έχει αλλάξει το περιουσιακό καθεστώς του Πατριαρχείου.

    Πιέζουν για υλοποίηση των όρων οι Ιορδανοί

    Πάντως, η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, που διεξάγεται αυτή την ώρα έχει περισσότερο ενημερωτικό χαρακτήρα.

    Μάλιστα, φαίνεται πως ο κ Ειρηναίος προσπάθησε να αποσπάσει διορία για να προχωρήσει στην υλοποίηση όσων συμφωνήθηκαν χθες στο Αμμάν μέχρι το Πάσχα.

    Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό από την πλευρά της Ιορδανίας, η οποία πιέζει για υλοποίηση των συμπεφωνημένων μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Ισόβιος" δηλώνει ο Ειρηναίος

    [03] Κόσμος

    "Σβήνει" ο Πάπας

    1/4/2005 9:01:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/4/2005 12:26:50 μμ)

    Συντάκτης:

    Εξαιρετικά κρίσιμες είναι οι τελευταίες ώρες για τον 84χρονο Πάπα Ιωάννη Παύλο, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε το Βατικανό, βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στο θάνατο. Σύμφωνα με το στενό φίλο του Ποντίφικα, Πολωνό καρδινάλιο Αντρέι Μαρία Ντεσκούρ, "σβήνει γαλήνια". Ο Ποντίφικας παρουσίασε σηψαιμία και το κυκλοφορικό παρουσιάζει ανεπανόρθωτες βλάβες. Σύμφωνα με επείγουσα ανακοίνωση του εκπρόσωπου του Βατικανό Χοακίν Ναβάρο-Βαλς, "σήμερα το πρωί η κατάσταση της υγείας του Πάπα είναι πολύ σοβαρή. Μετά τη μόλυνση στο ουροποιητικό σύστημα χθες, σήμερα έπαθε ανακοπή και παρουσίασε σηψαιμία". Στο μεταξύ, τα μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν, πως ο Πάπας έχει πέσει σε κώμα, κάτι, που διαψεύδει το Βατικανό. Μάλιστα, νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Βατικανό, είπε, ότι ο Ποντίφικας, παρά την άσχημη κατάστασή του, είναι ήρεμος και διατηρεί τις αισθήσεις του, ενώ επιθυμία του είναι να μην μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Επίσης, όπως ανακοίνωσε το Βατικανό, ο Πάπας, έλαβε τη Θεία Κοινωνία. Η κατάσταση του Ποντίφικα άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία χθες, καθώς παρουσίασε ουρολοίμωξη και υψηλό πυρετό. Πριν από λίγο έφθασε στο Βατικανό ο καρδινάλιος Καμίλο Ρουίνι, βικάριος της Ρώμης, που έχει αναλάβει την ανακοίνωση του θανάτου του Πάπα.

    Περιμένοντας το τέλος

    Στην πλατεία του Αγίου Πέτρου εκατοντάδες πιστοί έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί στην περιμένοντας με αγωνία νεότερα για την κατάσταση του Ποντίφικα. Οι πιστοί είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται με δάκρυα στα μάτια από χθες το βράδυ, προσευχόμενοι για ένα θαύμα. Στην πλατεία μπροστά στο Καστελ σαντΑντζελο, απέναντι από το Βατικανό έχουν συγκεντρωθεί τηλεοπτικά συνεργεία από όλον τον κόσμο, ενώ η λεωφόρος της Συμφιλίωσης που ενώνει το κάστρο με την πλατεία του Αγίου Πέτρου παραμένει κλειστή από τις 7:30 το πρωί.

    Στο Βατικανό εκλήθησαν επειγόντως οι καρδινάλιοι, από όλο τον κόσμο, αν και οι περισσότεροι ήταν εκεί λόγω των εορτών του Πάσχα.

    Παράλληλα, όλα τα πολιτικά κόμματα της Ιταλίας αποφάσισαν σήμερα να ματαιώσουν τις συγκεντρώσεις, που είχαν προγραμματιστεί για το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των περιφερειακών εκλογών στις 3 και 4 Απριλίου, ως ένδειξη σεβασμού προς τον Πάπα.

    Ο Ποντίφικας παρακολουθείται από ομάδα γιατρών στα ιδιαίτερα διαμερίσματά του και βρίσκεται υπό μηχανική υποστήριξη. Σύμφωνα με την εφημερίδα "La Republica" τελευταία επιθυμία του Ποντίφικα είναι να μη μεταφερθεί σε νοσοκομείο και επιθυμεί να πεθάνει αξιοπρεπώς στα διαμερίσματά του στο Βατικανό, ενώ η εφημερίδα "Corriere della sera", υπογραμμίζει, πως η λοίμωξη του ουροποιητικού έχει τραγικές επιπτώσεις σε ανθρώπους, που πάσχουν από Πάρκινσον.

    Η καθολική εκκλησία έχει αρχίσει να προετοιμάζει τους πιστούς για το θάνατο του Πάπα, καλώντας τους "να προσευχηθούν για τον Ποντίφικα που ζει τις τελευταίες του στιγμές".

    Σε περίπτωση θανάτου του πάπα, οι επικήδειες τελετές θα διαρκέσουν εννιά ημέρες και η ταφή θα γίνει ανάμεσα στην τέταρτη και την έκτη ημέρα μετά το θάνατο, σύμφωνα με διατάξεις του αποστολικού Συντάγματος του 1996, οι οποίες καθορίζουν με απόλυτη σαφήνεια τις διαδικασίες μετά το θάνατο του Πάπα για την κηδεία και την εκλογή διαδόχου.

    Ο θάνατός του πρέπει να διαπιστωθεί επισήμως από τον πρελάτο (επίσκοπο) που έχει αναλάβει τα καθήκοντα καμεράριου και να ανακοινωθεί στον κόσμο από τον καρδινάλιο βικάριο της Ρώμης.

    Αμέσως μετά οι καρδινάλιοι θα πρέπει να ορίσουν την ημέρα, την ώρα και με ποιο τρόπο θα μεταφερθεί η σορός του στη βασιλική του Αγίου Πέτρου για να εκτεθεί σε προσκύνημα.

    Η ταφή θα γίνει στον Άγιο Πέτρο, εκτός αν στη διαθήκη του Πάπα υπάρχει διαφορετικός όρος. Σύμφωνα με ορισμένους συμπατριώτες του ο Πάπας ωάννης Παύλος έχει εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στην Πολωνία στον οικογενειακό του τάφο στην πόλη Βαντοβίτσε, κοντά στην Κρακοβία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αγωνία για τον Πάπα

    [04] Κοινωνία

    Λόγω των θυελλωδών ανέμων Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

    1/4/2005 7:38:00 πμ

    Απαγορεύτηκε ο απόπλους από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, που πνέουν στα πελάγη. Έτσι το πλοία για Κεντρικό και Βορειοανατολικό Αιγαίο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα παραμένουν δεμένα.

    [05] Κόσμος

    Η Ινδονησία δε θα είναι ξανά η ίδια

    1/4/2005 10:52:00 πμ

    Συντάκτης:

    Ο θλιβερός κατάλογος των νεκρών από τον φονικό σεισμό στην Ινδονησία, συνεχώς μεγαλώνει. Όπως ανακοίνωσε ο Φρανσουά Ντερουισό, συντονιστής του ΟΗΕ, οι νεκροί φτάνουν τους 1.300, οι περισσότεροι στην πόλη Γκουνούνγκ Σιτόλι. Τις μεγαλύτερες ζημιές από το σεισμό των 8,7 Ρίχτερ, που σάρωσε την περασμένη Δευτέρα τα ινδονησιακά νησιά Νίας και Σιμελούε, υπέστη το νησί Σιμελούε. Μάλιστα, σε ορισμένες ζώνες οι ζημιές στα κτήρια φτάνουν το 70-80% και σε αρκετά χωριά ακόμα και το 100%, ενώ περίπου το 40% των κατοίκων εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Ο σεισμός, όμως, δεν προκάλεσε μόνο το θάνατο και την καταστροφή, αλλά επίσης άλλαξε και το γεωγραφικό τοπίο των περιοχών, όπως ανέφεραν επιστημονικοί κύκλοι και κάτοικοι. Υποθαλάσσιοι κοραλλιογενείς ύφαλοι αναδύθηκαν στην επιφάνεια και ορισμένες παραλίες καλύφθηκαν από το νερό.Όπως λέει ο Αυστραλός Μπράιαν Γουίλιαμς, που διατηρεί ένα καταυλισμό για ιστιοπλόους στην περιοχή, η παραλία του Γκουσόνγκ, στο νησί Σιμελούε, έχει βυθιστεί σε βάθος 30 μέτρων. Επίσης. Αλλά, σύμφωνα με μαρτυρίες και στο χωριό Αλούφου, στο νησί Νίας, η θάλασσα τραβήχτηκε 200 και αναδύθηκαν κοράλια, σε περιοχές, που δεν ήξεραν καν την ύπαρξή τους.

    [06] Κόσμος

    Στην Ινδονησία από τη Τζεμάα Ισλαμίγια Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα

    1/4/2005 10:21:00 πμ

    Συντάκτης:

    Στοιχεία, που καταμαρτυρούν, ότι επίκειται τρομοκρατικό χτύπημα στην Ινδονησία ανάλογο με εκείνο στο Μπαλί το 2002 ισχυρίζεται, ότι κρατά στα χέρια της η εφημερίδα Straits Times. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα γράφει πως διαθέτει επιστολή μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης Τζεμάα Ισλαμίγια, στη Σουμάτρα, που αναφέρει ότι ομάδες τρομοκρατών εκπαιδεύονται για επιθέσεις αυτοκτονίας στη Τζακάρτα. Η εν λόγω επιστολή είχε ως παραλήπτη τον Μαλαίο βομβιστή της οργάνωσης, Αζαχάρι Χουσίν, ο οποίος καταζητείται ως υπεύθυνος για τις τρεις χειρότερες τρομοκρατικές ενέργειες που έχει ζήσει η Ινδονησία. Στο εν λόγω κείμενο αναφέρονται τα ονόματα 12 τρομοκρατών, ηλικίας από 20 έως 27 ετών, που έχουν δηλώσει έτοιμοι να γίνουν μάρτυρες, δηλαδή να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας.

    [07] Οικονομία

    Ξεκίνησε το θερινό ωράριο των καταστημάτων "Καλοκαίριασε" στα μαγαζιά

    1/4/2005 12:38:00 μμ

    Συντάκτης:

    Οι ανοιξιάτικες κολεξιόν που γέμισαν ήδη τις βιτρίνες των καταστημάτων έφεραν την άνοιξη και το θερινό ωράριο που τίθεται από σήμερα, Παρασκευή, σε ισχύ έφερε το καλοκαίρι. Έτσι, από Δευτέρα έως Παρασκευή τα καταστήματα θα ανοίγουν στις 8 το πρωί και θα παραμένουν ανοιχτά έως και τις 9 το βράδυ, ενώ το Σάββατο θα ανοίγουν στις 8 το πρωί και θα κατεβάζουν ρολά στις 6 το απόγευμα.

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Με τη σημαία της η Νιούκαστλ

    1/4/2005 11:55:00 πμ

    Συντάκτης:

    Όταν η αγάπη σου για τη "στρογγυλή θεά" και για την ομάδα σου είναι τεράστια, τότε δύσκολα την αφήνεις. Έτσι έγινε και με τον Άλαν Σίρερ, ο οποίος σύμφωνα με τα Αγγλικά ΜΜΕ, ανανέωσε το συμβόλαιο του για ένα ακόμα χρόνο, ικανοποιώντας στο έπακρο όλους τους φιλάθλους της Νιούκαστλ. Ο "αρχηγός του Saint James Park", είχε δηλώσει προς στιγμήν πως θα "κρέμαγε τα παπούτσια του" με τη λήξη της φετινής περιόδου, τελικά μετά και την παραίνεση του προπονητή της Αγγλικής ομάδας, Γκρέιαμ Σούνες, που καιρό τώρα είχε αναλάβει να μεταπείσει τον 34χρονο σταρ, τελικά άλλαξε γνώμη και θα παραμείνει στους "ανθρακωρύχους".

    [09] Μπάσκετ

    Λες και γύρισε ο Τζόρνταν

    1/4/2005 11:26:00 πμ

    Συντάκτης:

    Έχουν τρελάνει τον κόσμο του Σικάγο οι "Ταύροι". Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, η ομάδα του Σικάγο επικράτησε στην παράταση των Καβαλίερς και πέτυχαν την 8η σερί νίκη τους. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ισοφάρισε με τρίποντο στο φινάλε του αγώνα, ωστόσο κατά τη διάρκεια της παράτασης οι γηπεδούχοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους με 14-2 σερί. Ο Τάισον Τσάντλερ πέτυχε πέντε από τους 15 πόντους του στην έξτρα περίοδο, ενώ μάζεψε και 14 ριμπάουντ, ο Γκόρντον είχε 21 και ο Αντόνιο Ντέιβις 17, με τέσσερις στην παράταση. Καλύτερος από τους Καβαλίερς ο Γκούντεν με 27 πόντους και 12 ριμπάουντ.

    Οι "δεινόσαυροι" επέστρεψαν

    Με τον Ρέτζι Μίλερ, στα 40 του πια, "να παίρνει το όπλο του", οι Πέισερς πήραν σπουδαία νίκη μέσα στην Ιντιάνα των Μαϊάμι Χιτ. Ο "Κίλλερ" πέτυχε 31 πόντους και 13 ασίστ, με άξιο συμπαραστάτη τον Τζάκσον που τελείωσε το ματς με 29 πόντους. Η "κατρακύλα" των Λέικερς συνεχίστηκε, καθώς ηττήθηκε από μέσα στο Λος Άντζελες από τους Μινεσότα Τίμπεργουλφς. Πολυτιμότερος, ο Κέβιν Γκαρνέτ με 23 πόντους.

    Τα αποτελέσματα

    Ιντιάνα-Μαϊάμι 114-108

    Λέικερς-Μινεσότα 96-105

    Σικάγο-Κλίβελαντ 102-90

    [10] Κόσμος

    Κατά πάσα πιθανότητα νεκροί οι επιβαίνοντες Συνετρίβη αεροσκάφος στην Αλβανία

    1/4/2005 8:48:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/4/2005 10:13:16 πμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος με εννέα στρατιωτικούς συνετρίβη το βράδυ της Πέμπτης στο Γκράμσι, σε απόσταση 150 χιλιομέτρων νότια των Τιράνων. Τα αλβανικά συνεργεία διάσωσης εντόπισαν τα πτώματα τεσσάρων επιβαινόντων. Το αεροσκάφος, τύπου C-14, έπεσε σε ένα βουνό, σε ακατοίκητη περιοχή, ενώ πετούσε πολύ χαμηλά. Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Αλβανίας, Σπαρτάκ Πότσι, η περιοχή αυτή είναι δύσβατη και χιονισμένη, γεγονός, που καθιστά πολύ δύσκολη τη δουλειά των ομάδων διάσωσης. Το δυστύχημα σημειώθηκε την Πέμπτη, γύρω στις 21:00 (ώρα Ελλάδας). Κάτοικοι γειτονικών περιοχών είπαν ότι άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη και είδαν φλόγες. Το αεροπλάνο βρισκόταν στην Αλβανία στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων και είχε απογειωθεί λίγο νωρίτερα από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Κούτσοβα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 1 April 2005 - 10:24:40 UTC