Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιδράσεις στη συνέντευξη
  • [02] Αλλάζει τα δεδομένα ο Βαβύλης
  • [03] Ζητούν την παραίτηση Ειρηναίου
  • [04] Συνάντηση Μολυβιάτη-Ανάν
  • [05] Άρχισε η απογραφή για τα εισιτήρια
  • [06] Αιματηρές επιθέσεις στη Βαγδάτη
  • [07] Νέους ηγέτες θέλει να αναδείξει η Φατάχ
  • [08] Εξελίξεις στην υπόθεση Χαρίρι
  • [09] Αύριο η συνέντευξη Τύπου του "Χερ Ότο"
  • [10] Ίσχυσε ο νόμος των φαβορί
  • [11] "Στάθηκε όρθια" η Ουάσιγκτον στο Σιάτλ
  • [12] Θέλει το φαϊναλ φορ του 2006 η Τουρ
  • [13] Μίλησε... γαλλικά το τετραεθνές τουρνουά

    [01] Κοινωνία

    Τριγμούς προκαλεί ο καταζητούμενος Βαβύλης Αντιδράσεις στη συνέντευξη

    28/3/2005 11:41:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Έντονες αντιδράσεις, διαψεύσεις και πολλά ερωτηματικά προκαλούν οι ισχυρισμοί, που προβάλλει ο καταζητούμενος Απόστολος Βαβύλης στην τηλεοπτική συνέντευξη του στο Alter, οι οποίοι εμπλέκουν τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Γιώργο Αγγελάκο, τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο καθώς και τον Πατριάρχη Ειρηναίο. Υποστηρίζει ότι, στα Ιεροσόλυμα τον έστειλε ο Χριστόδουλος, προκειμένου να βοηθήσει στην εκλογή Ειρηναίου στον πατριαρχικό θρόνο ενώ ισχυρίζεται ότι, ο νυν αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας το 1998 του παρείχε κάλυψη, παρά τα εντάλματα σύλληψης, που εκκρεμούσαν εναντίον του. Ο κ. Αγγελάκος χαρακτηρίζει ανακριβείς τους ισχυρισμούς του Βαβύλη και τονίζει ότ,ι θα στραφεί δικαστικά εναντίον του. Με την παραβολή του Ιούδα, που φορά μαύρα γυαλιά, απαντά έμμεσα ο Χριστόδουλος, ενώ ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος χαρακτήρισε το Βαβύλη «σπιούνο», λέγοντας ότι, «ένας πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών δεν μπορεί να πει ποτέ την αλήθεια». Εντός της ημέρας αναμένεται να τοποθετηθεί επίσημα η Αρχιεπισκοπή.

    Ο εκλεκτός της ..."εθνικής αποστολής"

    Τώρα όσον αφορά αυτή καθ αυτή τη συνέντευξη, ο καταζητούμενος Απόστολος Βαβύλης εμφανίζει τον εαυτό του ως θύμα «σκευωρίας» ή «συμπτώσεων». Στην ίδια συνέντευξη στο δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, η οποία μεταδόθηκε χθες βράδυ από τον τηλεοπτικό σταθμό Alter ο Βαβύλης εμπλέκει το όνομα του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Γιώργου Αγγελάκου, λέγοντας ότι αυτός τον ειδοποίησε για το ένταλμα, που είχε εκδοθεί εις βάρος του από την Ιταλία, το 1998, και ότι στη συνέχεια του απέδωσε τους πιο ήπιους "χαρακτηρισμούς", όταν ζήτησαν πληροφορίες γι αυτόν οι Ισραηλινοί.

    Σε ό,τι αφορά την παρουσία του στα Ιεροσόλυμα, στο κρίσιμο διάστημα των εκλογών για την ανάδειξη του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, ο Απόστολος Βαβύλης, είπε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας, Γιάννης Τριανταφυλλάκης, βρέθηκαν εκεί, εκπληρώνοντας "εθνική αποστολή" η οποία συνίστατο στο να "μείνει το Πατριαρχείο σε ελληνικά χέρια".

    Υποστήριξε ότι, σκοπός της αποστολής του ήταν η γραμματειακή υποστήριξη του Ειρηναίου, η παροχή υπηρεσιών ασφαλείας, η εξασφάλιση της ουδετερότητας των τριών πλευρών, του Ισραήλ, της Ιορδανίας και της Παλαιστινιακής Αρχής, καθώς και η αποτροπή "χτυπημάτων κάτω από τη μέση" εκ μέρους των συνυποψηφίων του Ειρηναίου.

    Ο Απόστολος Βαβύλης, δεν εξήγησε γιατί επελέγη αυτός για την "εθνική αποστολή", από τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, είπε χαρακτηριστικά ότι, "στα Ιεροσόλυμα δεν βρέθηκα από τον ουρανό", ωστόσο αρνήθηκε να μιλήσει περαιτέρω για τις σχέσεις του με τον αρχιεπίσκοπο, λέγοντας ότι, "δεν θα μιλήσω για τον Χριστόδουλο, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, με ενοχλούν οι όροι της δημόσιας συζήτησης για τον αρχιεπίσκοπο".

    Σε ότι, αφορά τυχόν οικονομικές απολαβές για την παρουσία του στα Ιεροσόλυμα, ο Απόστολος Βαβύλης, είπε ότι. ο ίδιος δεν ζήτησε χρήματα, ανέφερε ότι, ο Πατριάρχης Ειρηναίος υποσχέθηκε ποσό 300.000 - 400.000 δολαρίων το 2001, ενώ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον Ειρηναίο, λέγοντας ότι, "έταζε παντού τα πάντα για να κάνει την δουλειά του". Ωστόσο, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι, έλαβε τελικά το ποσό αυτό από τον Πατριάρχη Ειρηναίο.

    Ο Απόστολος Βαβύλης, αντικρούοντας την κατηγορία ότι, ήταν "πράκτορας της Μοσάντ" ανέφερε ότι, ο Ειρηναίος ήταν χαρακτηρισμένος με "κόκκινη γραμμή", ως ανεπιθύμητος δηλαδή από τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ και πρόσθεσε ότι, "ο υποτιθέμενος πράκτορας της Μοσάντ, λοιπόν, τον άνθρωπο αυτό, που χαρακτήρισε η υπηρεσία "του" ως "Κόκκινη Γραμμή" τον βοηθάει και γίνεται Πατριάρχης Ιεροσολύμων".

    Σ ότι αφορά την επιστολή Ειρηναίου προς τον Γιάσερ Αραφάτ, ο Απόστολος Βαβύλης είπε ότι, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων τον έβαλε να συντάξει επιστολή προς τον Αραφάτ, καθώς είχε δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί στις άλλες εμπλεκόμενες δυνάμεις, την Ιορδανία και την Παλαιστινιακή Αρχή, επειδή οι Ισραηλινοί παρενέβαιναν στις εκλογές του Πατριαρχείου. "Υπέγραψε μπροστά μας την επιστολή αυτή".

    "Κακοήθειες, ψέματα και αθλιότητες"

    Ο Βαβύλης χαρακτήρισε "κακοήθειες, ψέματα και αθλιότητες" την κατηγορία ότι, "είναι πράκτορας της Μοσάντ" και προκάλεσε όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει στον εισαγγελέα ενώ διερωτήθηκε αν τα όσα ανέφερε γι αυτόν, σχετικά με την εμπλοκή του με ξένες μυστικές υπηρεσίες, ο πρώην αξιωματικός της ΕΥΠ, κ. Χριστοφοραΐζης, έχουν σχέση "με αυτό που ακούγεται για την πολύ μεγάλη κόντρα που έχει ο αδελφός του με τον νυν αρχηγό της Αστυνομίας, μήπως δεν μπόρεσε ποτέ να χωνέψει ότι ο αδελφός του δεν έγινε αρχηγός της Αστυνομίας και πρέπει οπωσδήποτε να μέμψει όλους τους υπόλοιπους γι αυτά τα οποία έκανε;».

    Αναφερόμενος στο ίδιο ζήτημα σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Απόστολος Βαβύλης, ισχυρίστηκε ότι, θα μπορούσε να είχε πάρει την ισραηλινή υπηκοότητα, λόγω της καταγωγής της συζύγου του και να μην έχει κανένα πρόβλημα.

    Ο Απόστολος Βαβύλης διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμιξή του σε μυστικές υπηρεσίες, ενώ στη συνέχεια είπε ότι αφού απογοητεύτηκε από όσα συνέβησαν στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, συγκινήθηκε από το έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κάτω Ιταλία και θέλησε να βοηθήσει. Ο Βαβύλης κάλεσε ακόμα μια φορά, «όποιον μπορεί να αποδείξει ότι η ΜΚΟ "Μεγάλη Ελλάδα" καταχράστηκε χρήματα, να το καταθέσει", και υποστήριξε απαντώντας στη σχετική ερώτηση ότι, ο λογαριασμός της οργάνωσης στην Τράπεζα Κύπρου στον Χολαργό ήταν ανενεργός, ενώ δήλωσε άγνοια στην ερώτηση αν οπισθογραφούσε, μαζί με τον αδελφό του, τον Τριανταφυλλάκη και ακόμα ένα άτομο, επιταγές του λογαριασμού αυτού.

    Τέλος επιφυλάχθηκε να καταθέσει ενώπιον των αρχών στοιχεία για σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία άφησε αιχμές, ενώ απευθυνόμενος προσωπικά, μέσω της τηλεόρασης, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Λινό είπε ότι "σύντομα θα είμαι στην διάθεση σας", ενώ προηγουμένως είχε δηλώσει ότι για να παραδοθεί περιμένει να βελτιωθεί το κλίμα, που ο ίδιος εκτίμησε ότι είναι πολύ αρνητικό απέναντί του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αλλάζει τα δεδομένα ο Βαβύλης

    Ζητούν την παραίτηση Ειρηναίου

    [02] Κοινωνία

    Αύριο αναμένεται η απάντηση της Αρχιεπισκοπής Αλλάζει τα δεδομένα ο Βαβύλης

    27/3/2005 12:01:00 μμ

    Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση Βαβύλη μετά τη συνέντευξη, που παραχώρησε ο καταζητούμενος με τα χίλια πρόσωπα στο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα το "ΤΟ ΘΕΜΑ". Ο Βαβύλης δηλώνει, ότι είναι έτοιμος να παραδοθεί ωστόσο, επισημαίνει, ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή και περιμένει πρώτα "να βελτιωθεί το κλίμα". Παράλληλα, ο Βαβύλης υποστηρίζει, ότι στα Ιεροσόλυμα τον έστειλε σε "εθνική αποστολή" ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος για να βοηθήσει στην εκλογή του Πατριάρχη Ειρηναίου. Μάλιστα, αναφέρει, ότι ο κ. Ειρηναίος του είχε υποσχεθεί αμοιβή 400.000 δολάρια, αν η αποστολή του είχε αίσιο τέλος. Τα χρήματα, αυτά, όμως, όπως δηλώνει, δεν τα πήρε ποτέ. Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στο σημερινό κηρυγμά του δεν έκανε κάποια ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα, παρά μόνο μίλησε για μια μειοψηφία, που προσπαθεί να απομακρύνει το λαό από την πίστη. Εκκλησιαστικοί κύκλοι αναφέρουν, ότι η Αρχιεπισκοπή θα τοποθετηθεί με ανακοίνωσή της, τη Δευτέρα το πρωί επί του συνόλου της συνέντευξης Βαβύλη.

    Τι ισχυρίζεται για τον Αγγελάκο

    Ο καταζητούμενος με την πολυπλόκαμη δράση εμπλέκει με τα λεγόμενα του και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Γιώργο Αγγελάκο για τον οποίο λέει το 1998 του παρείχε κάλυψη παρά τα εντάλματα σύλληψης, που εκκρεμούσαν εις βάρος του.

    Ο ίδιος σημειώνει, ότι έγινε ειδικός χειρισμός και του δόθηκε χρόνος να απομακρυνθεί, γιατί στην Αστυνομία εκτιμούσαν τη δουλειά του.

    Επίσης, αναφέρει, ότι ο κ. Αγγελάκος τον βοήθησε και με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες αποφεύγοντας να τους πει, ότι διώκεται.

    Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. διέψευσε ως ανακριβείς τους ισχυρισμούς αυτούς. "Ουδεμία συνεργασία ή οποιαδήποτε άλλη σχέση είχα με τον εν λόγω «Κύριο», ούτε όταν υπηρετούσα στη Δίωξη Ναρκωτικών, αλλά ούτε και μετέπειτα τονίζει σε επίσημη δήλωση του.

    Μάλιστα, ο κ Αγγελάκος αποδίδει την εμπλοκή του ονόματός του στο ότι αυτός ως Διευθυντής Ασφάλειας Αττικής το 2001, έπειτα από πληροφορίες που είχε, κίνησε άμεσα τις διαδικασίες για τη διερεύνηση της παρουσίας του στα Ιεροσόλυμα με το όνομα Απόστολος Φωκάς και όχι Απόστολος Βαβύλης και την αποκάλυψη του εφοδιασμού του με Δελτίο Ταυτότητας στο οποίο αναγράφονται ψευδή στοιχεία (Απόστολος Φωκάς).

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ζητούν την παραίτηση Ειρηναίου

    Κινητικότητα στην υπόθεση Βαβύλη

    [03] Κόσμος

    Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις εναντίον του Ζητούν την παραίτηση Ειρηναίου

    27/3/2005 10:13:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/3/2005 12:41:37 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8- Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

    Την παραίτηση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων ζητούν με επιστολή τους 20 Αγιοταφίτες Ιεράρχες γεγονός που δυσχεραίνει περαιτέρω τη θέση του. Μάλιστα, πληροφορίες της ΝΕΤ 105,8 αναφέρουν, ότι Αρχιερείς του Πατριαρχείου θα διατυπώσουν εντός των ημερών ανάλογο αίτημα. Νωρίς το μεσημέρι, Άραβες ορθόδοξοι διαδήλωσαν έξω από το ναό της Γέννησης στη Βηθλεέμ εναντίον του κ. Ειρηναίου, αλλά δεν προχώρησαν σε κατάληψη του ναού. Στο μεταξύ, με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο καταζητούμενος πρώην οικονομικός διαχειριστής του Πατριαρχείου, Νίκος Παπαδήμας αρνείται, ότι έχει υπεξαιρέσει χρήματα ή ότι έχει πουλήσει ακίνητα του Πατριαρχείου επισημαίνοντας πως προχώρησε σε εκμισθώσεις ακινήτων σε Ισραηλινούς, κατόπιν εντολών του κ. Ειρηναίου.

    Ο Παπαδήμας για Ειρηναίο και Βαβύλη

    Ο Νίκος Παπαδήμας αναφέρει, ότι τις εκμισθώσεις αυτές τις έκανε έχοντας λάβει τρία πληρεξούσια τα οποία υπέγραψε ο Πατριάρχης ενώπιον δικηγόρων και συμβολαιογράφων.

    Επίσης σημειώνει, ότι ο Πατριάρχης είχε δυο τραπεζικούς λογαριασμούς έναν επίσημο του Πατριαρχείου και έναν ανεπίσημο, προσωπικό του.

    Ο ίδιος ισχυρίζεται, ότι είχε πολύ στενή συνεργασία με τον κ. Ειρηναίο σημειώνοντας, ότι κατά τη διάρκεια, που δεν τον αναγνώριζε το Ισραήλ εκείνος παρευρέθη σε όλες τις διαπραγματεύσεις με τους αξιωματούχους της χώρας.

    Σύμφωνα με τον Παπαδήμα η σχέση του με τον Ειρηναίο "έσπασε" μετά την αναγνώριση του Πατριάρχη από το Ισραήλ. Αφορμή υπήρξε η διαφωνία του με τον Ειρηναίο, όταν ο τελευταίος του ζήτησε να υποθηκεύσει ακίνητα του Πατριαρχείο αξίας 130.000.000 δολαρίων έναντι δανείου 50.000.000 για να αντεπεξέλθει το Πατριαρχείο στα χρέη του.

    Για το Βαβύλη ο Παπαδήμας αναφέρει, ότι τον γνώρισε ως Απόστολο Φωκά με την ιδιότητα του διευθυντή του γραφείου του Ειρηναίου και του κτηνιάτρου, επτά μήνες πριν ξεκινήσει να εργάζεται για το Πατριαρχείο.

    Παράλληλα, σημειώνει, ότι ο Ειρηναίος του αποκάλυψε αργότερα, πως το Βαβύλη στα Ιεροσόλυμα τον είχε αποστείλει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

    Αιτία για τη ρήξη ανάμεσα σε Ειρηναίο και Βαβύλη αναφέρει πως υπήρξε η επιμονή του δεύτερου να αγοράσουν με χρήματα του Πατριαρχείου ένα καράβι το οποίο θα το δρομολογούσαν στη γραμμή Χάιφα-Πειραιάς.

    Όπως καταλήγει ο Παπαδήμας έκτοτε δεν συνάντησε ξανά το Βαβύλη.

    [04] Πολιτική

    Το απόγευμα στη Νέα Υόρκη Συνάντηση Μολυβιάτη-Ανάν

    28/3/2005 7:37:00 πμ

    Συντάκτης:

    Συναντώνται σήμερα το απόγευμα στη Νέα Υόρκη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους αναμένεται να βρεθούν το Κυπριακό και η κατάσταση στα Βαλκάνια. Επίσης, θα συζητηθούν ζητήματα οργάνωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς και θέματα με τα οποία ασχολείται τώρα το όργανο με έμφαση σε αυτά, που αφορούν την Αφρική και το Κόσοβο. Τη συνάντηση Ανάν-Μολυβιάτη αναμένεται να απασχολήσει και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

    [05] Κοινωνία

    Στα γραφεία της Εργατικής Εστίας και σεΚΕΠ Άρχισε η απογραφή για τα εισιτήρια

    28/3/2005 10:48:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Ξεκίνησε σήμερα το πρωί από την Εργατική Εστία η απογραφή των δικαιούχων, εργαζομένων και συνταξιούχων, των εισιτηρίων για δωρεάν επταήμερες διακοπές. Η απογραφή γίνεται με αλφαβητική σειρά στα γραφεία της Εργατικής Εστίας και στα ΚΕΠ 10 δήμων, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Στις 320.000 ανέρχονται οι οικογένειες, που δικαιούνται να πάρουν εισιτήρια. Συγκεκριμένα, δικαιούχοι είναι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι του ΙΚΑ των ΔΕΚΟ και των τραπεζών, που έχουν κρατήσεις υπέρ της Εργατικής Εστίας. Επίσης, οι εργαζόμενοι, που έχουν 100 ημερομίσθια ή οι άνεργοι με 50 ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας, καθώς και τα προστατευόμενα μέλη από 5 έως 26 ετών αν πρόκειται για άνεργα παιδιά ή φοιτητές δημοσίων σχολών, αλλά και τα άτομα με αναπηρία ανώ του 67% και ο συνοδός τους. Φυσικά εισιτήρια δικαιούνται όσοι δεν πήραν πέρυσι καμιά παροχή του Οργανισμού. Φέτος για πρώτη φορά χωρίς εισοδηματικά κριτήρια θα πάρουν εισιτήρια οι άνεργες μητέρες και οι μακροχρόνια άνεργοι.

    Εκπλήξεις για τους δικαιούχους

    Το πρόγραμμα των διακοπών για το 2005 περιλαμβάνει νέες ευκαιρίες αναψυχής για τους δικαιούχους.

    Συγκεκριμένα φέτος περιλαμβάνονται κρουαζιέρες στο Ιόνιο και το Αιγαίο, οι οποίες θα αρχίσουν μετά το Πάσχα και θα διαρκέσουν για πέντε εβδομάδες. Οι τυχεροί δικαιούνται δωρεάν πρωινό και ξεναγήσεις. Μοναδική επιβάρυνση το φαγητό, το οποίο, όμως, θα είναι σε χαμηλή τιμή.

    Όσοι αγαπούν το ψάρεμα θα μπορούν να απολαύσουν το χόμπι τους ακολουθώντας το πρόγραμμα αλιευτικού τουρισμού.

    Στο μεταξύ τη δυνατότητα οχταήμερων δωρεάν διακοπών θα έχουν εφέτος και 80.000 αγρότες με την Αγροτική Εστία.

    [06] Ιράκ

    Χωρίς τέλος η βία Αιματηρές επιθέσεις στη Βαγδάτη

    28/3/2005 11:22:00 πμ

    Ένας συνταγματάρχης της ιρακινής αστυνομίας και ο οδηγός του έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη Βαγδάτη. Ο συνταγματάρχης Αμπντελ Καρίμ Φάχεντ, αρχηγός του αστυνομικού τμήματος της συνοικίας Ντούρα, στη νότια Βαγδάτη και ο οδηγός του δολοφονήθηκαν στις 8:10 (τοπική ώρα) από αγνώστους που άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου τους, ανακοινώθηκε από το ιρακινό Υπουργείο Εσωτερικών. Νωρίτερα, ένας αστυνομικός και ένας οδοκαθαριστής σκοτώθηκαν από βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε υπόνομο στη συνοικία Αλ-Αμέλ της ιρακινής πρωτεύουσας.

    [07] Μ. Ανατολή

    Ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου Νέους ηγέτες θέλει να αναδείξει η Φατάχ

    28/3/2005 10:37:00 πμ

    Συντάκτης:

    Προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων της στις εκλογές για το παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο, που προγραμματίζονται να γίνουν τον προσεχή Ιούλιο, πρόκειται να διενεργήσει η παλαιστινιακή οργάνωση Φατάχ. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς οι παλαιστινιακές οργανώσεις έχουν αρχίσει ήδη να προετοιμάζονται για την εκλογή των υποψηφίων βουλευτών. "Την τελευταία φορά, η Φατάχ δεν είχε να αντιμετωπίσει σοβαρό ανταγωνισμό. Αυτή τη φορά υπάρχει ανταγωνισμός", τόνισε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος σε συνέντευξη του στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια. Στο μεταξύ την πιθανότητα να επιτρέψει σε δύο ισλαμιστικές οργανώσεις να ενταχθούν στους κόλπους της για πρώτη φορά εξετάζει η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), δήλωσε σήμερα ο Μοχάμεντ αλ Χίντι, ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ, η οποία μαζί με τη Χαμάς εμποδίζονται επί σειρά ετών να ενταχθούν στην ΟΑΠ, ενώ και οι ηγεσίες τους απέφευγαν να ζητήσουν κάτι τέτοιο, καθώς αντιτίθενται στην ειρηνευτική διαδικασία με το Ισραήλ. Πρόσφατα όμως μετρίασαν τη στάση τους και συμφώνησαν σε προσωρινή αναστολή των επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ.

    Σκληρό ανταγωνισμό από τη Χαμάς περιμένει η Φατάχ

    Η Φατάχ, που κυριαρχεί στην παλαιστινιακή πολιτική σκηνή, θα έχει αυτή τη φορά να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό από την Χαμάς στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Δημοσκόπηση, που διοργανώθηκε στις αρχές του μήνα στα παλαιστινιακά εδάφη έδειξε ότι, η υποστήριξη προς τη Φατάχ έχει μειωθεί στο 36% από το 40%, που ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ η δημοτικότητα της Χαμάς έχει αυξηθεί από το 18% στο 25%, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

    "Η νέα γενιά της Φατάχ θέλει να αναδειχθεί. Το πρόβλημα είναι πως θα της διασφαλίσουμε ένα ρόλο. Θα πραγματοποιήσουμε προκριματικές εκλογές, για να ρωτήσουμε τη βάση της Φατάχ ποιοι θέλουν να κατέβουν στις εκλογές. Δεν θα τους επιβάλουμε κανέναν, που δεν τον θέλουν", πρόσθεσε ο Αμπάς.

    Ισλαμική Τζιχάντ και Χαμάς "τραβούν" προς ΟΑΠ

    Η ΟΑΠ, το κεντρικό πολιτικό σώμα των Παλαιστινίων, ιδρύθηκε από τον Γιάσερ Αραφάτ την δεκαετία του 1960 με στόχο την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους στα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη. Σε συνάντηση, που έγινε αργά την Κυριακή, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς συμφώνησε να επιτρέψει σε μέλη της Ισλαμικής Τζιχάντ να λάβουν μέρος σε συνεδρίαση της ΟΑΠ σε μια προσπάθεια σταθεροποίησης της εκεχειρίας, που κηρύχθηκε την 17η Μαρτίου.

    Ο Μοχάμεντ αλ Χίντι είπε ότι τόσο η δική του οργάνωση, όσο και η Χαμάς θα μετάσχουν στις εργασίες της ΟΑΠ "για να συζητήσουν μια βάση επί της οποίας θα πρέπει να ξανακτισθεί η ΟΑΠ". Ωστόσο το Ισραήλ αξιώνει από τον Αμπάς μια σκληρότερη στάση απέναντι στις ένοπλες οργανώσεων ή την καθυπόταξή τους.

    [08] Μ. Ανατολή

    Βίντεο-ντοκουμέντο μετέδωσε το Αλ Αραμπίγια Εξελίξεις στην υπόθεση Χαρίρι

    28/3/2005 8:28:00 πμ

    Συντάκτης:

    Βιντεοταινία, που ισχυροποιεί την άποψη, ότι ο πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου, Ραφίκ Χαρίρι έπεσε θύμα βομβιστικής επίθεσης, μετέδωσε χθες το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια. Συγκεκριμένα στην ταινία παρουσιάζεται η πορεία ενός μικρού φορτηγού, το οποίο θεωρείται, ότι προκάλεσε την έκρηξη, που κόστισε τη ζωή στο Χαρίρι. Το εν λόγω βίντεο είχε καταγράψει η κάμερα ασφαλείας του κλειστού τηλεοπτικού κυκλώματος της τράπεζας μπροστά στην οποία έγινε η δολοφονική επίθεση. Το φορτηγάκι φαίνεται να κινείται αργά και στην ίδια κατεύθυνση με εκείνη της αυτοκινητοπομπής του Χαρίρι, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αφού προσπερνά την τράπεζα σημειώνεται η έκρηξη. Το ντοκουμέντο αυτό, όπως ανακοίνωσε το Αλ Αραμπίγια, χρησιμοποιήθηκε κατά την ανακριτική διαδικασία.

    Αποφάσισε να συνεργαστεί με τον ΟΗΕ ο Λίβανος

    Την ίδια ώρα ο Λίβανος αποφάσισε να αποστείλει στη Νέα Υόρκη έναν ανώτατο διπλωμάτη του υπουργείου Εξωτερικών μετά από αίτημα του Συμβουλίου Ασφαλείας προκειμένου να παραστεί στις διαπραγματεύσεις, που γίνονται για τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού.

    Στην αμερικανική μεγαλούπολη μεταβαίνει σήμερα ο υποδιευθυντής του λιβανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μπούτρος Ασάκερ.

    Η απόφαση για τη διενέργεια της έρευνας αναμένεται να ληφθεί αύριο από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

    Στο μεταξύ, ο συριακός στρατός εγκατέλειψε χθες το βράδυ τις θέσεις της αεράμυνας που κατείχε εδώ και 29 χρόνια στον ανατολικό Λίβανο, συνεχίζοντας την αποχώρησή του από το λιβανικό έδαφος.

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Αύριο η συνέντευξη Τύπου του "Χερ Ότο"

    28/3/2005 12:33:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 13:00 στα γραφεία της Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ο προπονητής των Ελπίδων, Στέλιος Αποσπόρης "σερβίρεται" σήμερα το "ορεκτικό" των κρίσιμων ελληνοαλβανικών αναμετρήσεων. Αύριο στις 14:30 στον ίδιο χώρο στο Ελληνικό, σειρά έχει ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ανδρών, Ότο Ρεχάγκελ να μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου σήμερα για το κομβικό παιχνίδι με τη γειτονική χώρα, που θα αποτελέσει "βαρόμετρο" για την πρόκριση της πρωταθλήτριας Ευρώπης στα τελικά του Μουντιάλ 2006 της Γερμανίας. Παράλληλα σε ανακοίνωση της η ΕΠΟ απευθύνει συστάσεις στους φιλάθλους, που θα μεταβούν την Τετάρτη στις 21:30 για να ενισχύσουν την προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών με το αντίστοιχο συγκρότημα της Αλβανίας, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2006.

    Οδηγίες της ΕΠΟ προς τους φιλάθλους

    Ενόψει του αγώνα των Εθνικών Ομάδων Ελλάδας-Αλβανίας για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο Καραϊσκάκη την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2005, με ώρα έναρξης 21.30, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα εξής:

    1.Για την αποφυγή συνωστισμού και καθυστερήσεων, οι κάτοχοι εισιτηρίων θα πρέπει να βρίσκονται στο στάδιο τρεις (3), τουλάχιστον, ώρες πριν την έναρξη του αγώνα. Κάθε καθυστέρηση που θα παρατηρηθεί στην προσέλευση των θεατών θα έχει επιπτώσεις στην έγκαιρη είσοδό τους στο γήπεδο.

    Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα πρέπει να κατευθύνονται στη θύρα που αναγράφει το εισιτήριο και μόνο, καθώς το λογισμικό στο τουρνικέ εισόδου αναγνωρίζει και ακυρώνει μόνο τα εισιτήρια της συγκεκριμένης θύρας. Περίπτωση να εισέλθει κάποιος στο γήπεδο από διαφορετική θύρα από αυτή που αναγράφεται στο εισιτήριο δεν υπάρχει.

    Αμέσως μετά την είσοδο στο γήπεδο ο κάτοχος του εισιτηρίου θα πρέπει να κατευθύνεται και να καταλαμβάνει τη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριο και μόνο. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχουν προβλήματα, καθώς έχουν πουληθεί όλα τα εισιτήρια του αγώνα.

    2.Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο και να έχουν συμπληρώσει στην ειδική θέση του εισιτηρίου τα στοιχεία που ζητούνται. Χωρίς την ταυτοποίηση των αναγραφόμενων στο εισιτήριο στοιχείων με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο, κανείς δεν θα εισέλθει στο γήπεδο.

    3.Γύρω από το στάδιο Καραϊσκάκη δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης. Ως εκ τούτου η πρόσβαση στο γήπεδο είναι αδύνατη με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Οι κάτοχοι εισιτηρίων καλούνται να χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Η.Σ.Α.Π.-ΜΕΤΡΟ με ανταπόκριση σε Μοναστηράκι και Νερατζιώτισσα-ΤΡΑΜ-ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ) για την προσέλευση τους στο στάδιο και την αποχώρησή τους από αυτό.

    4.Για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν θα ισχύσει καμία ταυτότητα Ελεύθερης Εισόδου. Δικαίωμα εισόδου έχουν μόνο οι κάτοχοι των εισιτηρίων και των διαπιστεύσεων. Προσκλήσεις δεν έχουν εκδοθεί.

    5.Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 18.30

    6.Οι έλεγχοι από την Αστυνομία για την είσοδο των θεατών στο στάδιο θα είναι εξαιρετικά αυστηροί. Απαγορεύεται οι κάτοχοι των εισιτηρίων να έχουν μαζί τους κέρματα, αναπτήρες και μεταλλικά αντικείμενα. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος πανό με υβριστικό περιεχόμενο.

    Σχετικά Links:

    epo.gr/detail.asp?e_article_id=5540&e_article_cat_id=19

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ίσχυσε ο νόμος των φαβορί

    28/3/2005 11:51:00 πμ

    Συντάκτης:

    Έστω και δύσκολα τα φαβορί επιβλήθηκαν των αντιπάλων τους στη 12η αγωνιστική των προκριματικών της ζώνης Νότιας Αμερικής για το Μουντιάλ 2006 , καθώς Αργεντινή και Βραζιλία διατηρήθηκαν μετά τις νίκες τους με 1-2 και 1-0 επί των Βολιβία και Περού αντίστοιχα. Σημαντικό βήμα προς τα ημιτελικά πραγματοποίησε και ο Ισημερινός, ο οποίος συνεχίζοντας τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις, αν και βρέθηκε να χάνει στην έδρα του με 2-0 από την Παραγουάη, κατάφερε να συντρίψει την αντίπαλό του με 5-2. Στους άλλους αγώνες στην ισοπαλία κόλλησαν Χιλή-Ουρουγουάη και Βενεζουέλα-Κολομβία 2-2. Αξίζει να σημειωθεί, ότι απ' ευθείας στην τελική φάση της Γερμανίας προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες, ενώ η πέμπτη θα δώσει αγώνες μπαράζ με τη νικήτρια της προκριματικής ζώνης της Ωκεανίας.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής

    Χιλή-Ουρουγουάη 1-1 (47΄ Μιρόσεβιτς - 4΄ Ρεγκέιρο)

    Βολιβία-Αργεντινή 1-2 (50΄ Χοσέ Καστίγιο - 58΄ Φιγκερόα, 63΄ Γκαλέτι)

    Βενεζουέλα-Κολομβία 0-0

    Βραζιλία-Περού 1-0 (78 Κακά)

    Ισημερινός-Παραγουάη 5-2 (32, 50 Βαλένσια, +45, 48 Μέντες, 77 Αγιόβι - 10 πεν. Καρντόσο, 15 Καμπάνας)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓ Ν Ι Η ΓΚΟΛ Β. 1. Aργεντινή 12 7 4 1 23-12 25 2. Bραζιλία 12 6 5 1 20-11 23 3. Ισημερινός 12 6 1 5 17-13 19 4. Παραγουάη 12 4 4 4 14-16 16 5. Ουρουγουάη 12 4 3 5 17-24 15 6. Κολομβία 12 3 5 4 12-11 14 7. Χιλή 12 3 5 4 11-12 14 8. Βενεζουέλα 12 4 2 6 13-17 14 9. Περού 12 3 4 5 13-14 13 10. Boλιβία 12 3 1 8 12-22 10

    [11] Μπάσκετ

    "Στάθηκε όρθια" η Ουάσιγκτον στο Σιάτλ

    28/3/2005 11:31:00 πμ

    Συντάκτης:

    Με το 31 που τράβηξε ο Λάρι Χιούτζες της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, οι Γουίζαρντς επιβλήθηκαν με 95-94 της γηπεδούχου ομάδας και έσωσαν τελικά την παρτίδα στον αγώνα του ΝΒΑ, που διεξήχθη τα ξημερώματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Για τους Σούπερσόνικς κορυφαίος ήταν ο Ρεϊ Άλλεν με 27 πόντους. Στο Λος Άντζελες οι Σίξερς ξεπέρασαν με 96-89 των εμπόδιο των Λεϊκερς, καθώς ο Αλαν Αϊβερσον με 20 προσωπικούς του πόντους, εκ των οποίων οι 13 στην τελευταία περίοδο, οδήγησε την ομάδα της Φιλαδέλφεια στη νίκη. Οι 34 πόντοι που πέτυχε για τους "Λιμνάνθρωπους" ο Κόμπι Μπραίαντ δε στάθηκαν ικανοί να αποτρέψουνε την ήττα. Στους άλλους αγώνες είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Σαν Αντόνιο-Χιούστον 83-70, Μινεσότα-Κλίπερς 89-85

    [12] Βόλεϊ

    Θέλει το φαϊναλ φορ του 2006 η Τουρ

    28/3/2005 10:53:00 πμ

    Συντάκτης:

    Η παρθενική κατάκτηση του Κυπέλλου του Τσάμπιονς Λίγκ από τηνΤουρ, άνοιξε την όρεξη στους Γάλλους και για την επόμενη σεζόν. Ο πρόεδρος της νικήτριας ομάδας, Πατρίκ Σεβαλιέ, όντας στους 7 ουρανούς, εξέφρασε την επιθυμία να διοργανώσει η γαλλική ομάδα το φαϊναλ φορ του 2006 και ήδη ξεκίνησε τις απαραίτητες συζητήσεις. "Ήταν απίστευτο αυτό που έγινε στην Θεσσαλονίκη" δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρ και συνέχισε: "Έπρεπε να περάσει η "καταιγίδα" του πρώτου σετ για να δείξει η ομάδα την ατσάλινη ψυχολογία της. Οι Έλληνες στο 4ο σετ του ημιτελικού με τους Ρώσους, είναι έδειξαν ότι είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά η ομάδα μου έδειξε μία φοβερή ομοιογένεια στο παιχνίδι της και κατάφερε το ακατόρθωτο. Γιατί λοιπόν το 2006 να μη διπλασιάσουμε τους ευρωπαϊκούς τίτλους μέσα στο ίδιο μας το σπίτι" δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρ κ. Σεβαλιέ, που δεν περίμενε ότι η ομάδα του θα μπορούσε να καθίσει στο θρόνο της Ευρώπης.

    [13] Μίλησε... γαλλικά το τετραεθνές τουρνουά

    28/3/2005 9:58:00 πμ

    Συντάκτης:

    Νικηφόρο ήταν το αντίο τριών διεθνών Γάλλων Τζάκσον Ρίτσαρντσον, Γκρεγκορι Ανκετίλ και Σερίκ Σερβαντές στο τετραθενές τουρνουά στη Γαλλία, όπου οι τρικολόρ κατέκτησαν την πρώτη θέση. Στους αγώνες που διεξήχθησαν στο Παρί ντε Μπερσί οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 32-26 της Ρωσίας. Με νίκη 30-26 υπέρ της ομάδας του Κλοντ Ονεστά έληξε και ο αγώνας των "τρικολόρ" με τη Γερμανία, ενώ η Τυνησία που κατέλαβε τη δεύτερη θέση επιβλήθηκε της Ρωσίας με 31-30. Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης οι "πετεινοί" είχαν επιβληθεί με 30-20 της αφρικανικής ομάδας. Η τελική κατάταξη του τουρνουά: 1. Γαλλία, 2. Τυνησία, 3. Γερμανία, 4. Ρωσία.

    Ονεστά: "Πλούσια εβδομάδα"

    "Θετικός ήταν ο απολογισμός του τουρνουά για εμάς. Ήταν μία πλούσια εβδομάδα, που μας άφησε όλους ικανοποιημένους.Θεωρώ ότι η γαλλική ομάδα ήταν η ανώτερη του τουρνουά και δίκαια τερμάτισε στην κορυφή. Οι πάικτες ήταν λίγο κουρασμένοι αφού έπαιξαν 4 αγώνες σε πέντε μέρες και ήταν φυσικό να χάσουνε ένα μέρος από την ενέργειά τους. Το τουρνουά έπεσε σε μία δύσκολη περίοδο, λόγω των συλλογικών τους αγωνιστικών υποχρεώσεων από τα ξένα πρωταθλήματα και τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις" τόνισε ο τεχνικός της Εθνικής Γαλλίας, Κλοντ Ονεστά.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 28 March 2005 - 10:13:27 UTC