Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εθνική Ελλάδας: Φουλ για τη νίκη
  • [02] Αδικοχαμένες ζωές
  • [03] "Διεκδικούν" την έκρηξη στην BP
  • [04] Επιστροφή Μπλαχίν στην Ουκρανία
  • [05] Κανένα πρόβλημα με "Ιέρο"
  • [06] Κουαρτέτο μεταλλίων στην Κολύμβηση

    [01] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εθνική Ελλάδας: Φουλ για τη νίκη

    25/3/2005 9:33:00 μμ

    Συντάκτης:

    Περίπου 24 ώρες απομένουν για τους Πρωταθλητές Ευρώπης, για έναν ακόμα καθοριστικής σημασίας παιχνίδι, στο δρόμο για τα γήπεδα της Γερμανίας και το Μουντιάλ του 2006. Αντίπαλος μας, η Εθνική ομάδα της Γεωργίας, η οποία μπροστά σε 25.000 οπαδούς της στο Λοκομοτίβι της Τιβλίδας. Ο Ότο Ρεχάγκελ, ζήτησε από τους παίκτες του να είναι προσεκτικοί και η νίκη με το μέρος μας. Στα αρνητικά, η δεδομένη απουσία του Τραϊανού Δέλλα, και ο Καψής που είναι αμφίβολος. Το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Βασίλη Λάκη, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στη χθεσινή προπόνηση, λύθηκε, καθώς ο Έλληνας μέσος της Κρύσταν Πάλας, προπονήθηκε κανονικά κα τέθηκε στη διάθεση του Ότο Ρεχάγκελ. Μείον για την Εθνική μας, η χαμηλή θερμοκρασία αλλά και ο κακός αγωνιστικός χώρος.

    Περιμένει ο "Όθωνας"

    Ο Ότο Ρεχάγκελ προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει τη συνταγή Euro ως προς το σχήμα, 3-5-2, δηλαδή, όμως πρέπει να περιμένει για να δει τους παίκτες του μπορεί να χρησιμοποιήσει. Στην άμυνα, που αποτελεί το αγκάθι του Ότο, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί η συμμετοχή ή όχι του Μιχάλη Καψή. Ο αδιεθνλης αμυντικός ακόμα πονάει και είναι από αμφισβήτηση η χρησιμοποίηση του. Πάντως, ο Ότο για κάθε περίπτωση θα τον περιμένει για να δει αν θα μπορεί να αγωνιστεί.

    Αν όχι, τότε δοκιμάζει αλχημείες, για την περίπτωση που δεν τα καταφέρει ο αμυντικός της Μπορντό. Για αυτό και σκέφτεται να βάλει τον Άγγελο Μπασινά λίμπερο και κεντρικούς αμυντικούς τους Κατσουράνη και Κυργιάκο. Όσο για την θέση του παίκτη του Παναθηναϊκού, τη θέση του στα χαφ θα πάρει ο Γιώργος Καραγκούνης. Αλλά όλα αυτά θα φανούν στην απογευματινή προπόνηση.

    Εντάξει με Λάκη

    Τα ευχάριστα για τον Γερμανό τεχνικό ήρθαν μετά από την σημερινή προπόνηση. Ο Βασίλης Λάκης, μετείχε κανονικά σε όλο τη διάρκεια χωρίς προβλήματα, δείχνοντας πως έχει ξεπεράσει το διάστρεμμα που υπέστη το απόγευμα της Πέμπτης και τέθηκε στη διάθεση του Ότο. Πάντως δύσκολα θα αγωνιστεί. Από εκεί και πέρα αυτό που προβληματίσει τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής μας είναι οι πολύ χαμηλή θερμοκρασία που επικρατεί στην Τιφλίδα, το θερμόμετρο έδειχνε τους -2 βαθμούς, αλλά και η πολλή κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Όλοι οι υπόλοιποι παίχτες προπονήθηκαν κανονικά και είναι έτοιμοι όπως δηλώνουν για την πρόκριση.

    "Ευχαριστούμε Έλληνες"

    Στα υπόλοιπα, η μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα της Γεωργίας «Σπόρτς» στη πρώτη σελίδα του σημερινού φύλλου της είχε τη φωτογραφία του Ότο Ρεχάγκελ, ενώ στον τίτλο της ανέφερε : " Γεωργία καλωσορίζει τους Πρωταθλητές Ευρώπης". Η εφημερίδα, έχει μία συνέντευξη του Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους Γεωργιανούς και κάνει αναφορά σε προηγούμενη επίσκεψη του στη Τιφλίδα το 1987, όταν είχε ταξιδέψει ως προπονητής της Βέρντερ Βρέμης και αντιμετώπισε τη Ντιναμό.

    Παράλληλα, ένας Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης θα δώσει το παρών στην αυριανή αναμέτρηση. Ο Κάχι Καχιασβίλι, βρίσκεται στην Τιφλίδα, επισκέφτηκε την αποστολή της Εθνικής ομάδας και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε παίκτες και προπονητή.

    [02] Υγεία

    Αδικοχαμένες ζωές

    25/3/2005 9:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ

    Η δίχρονη Elena και η μόλις 20 μηνών Floidi από τη Μοζαμβίκη δεν είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να μεγαλώσουν όπως τα άλλα παιδιά. Το νήμα της ζωής τους κόπηκε πρόωρα από την πνευμονία. Μια νόσος η οποία συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των έξι ασθενειών ή των αιτιών, τις οποίες η ιατρική επιστήμη γνωρίζει πώς να αντιμετωπίσει ή να προλάβει, κι όμως αφανίζουν κάθε χρόνο περισσότερα από 7 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών, στις χώρες του τρίτου κόσμου. Τα στοιχεία που δίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δυστυχώς παραμένουν συγκλονιστικά.

    Σημαντικός σύμμαχος ο εμβολιασμός

    Η πνευμονία θεωρείται αιτία για το 19% των θανάτων νηπίων. Ακολουθούν η διάρροια, η πρόωρη γέννηση, η ελονοσία, οι μολύνσεις και η έλλειψη οξυγόνου κατά τη γέννηση. Την ίδια ώρα όμως έρχεται στη δημοσιότητα και μια έρευνα που καταγράφει για πρώτη φορά την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού κατά της πνευμονίας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ο εμβολιασμός μείωσε κατά 37% τα περιστατικά και κατά 15% την ανάγκη νοσηλείας.

    Πλέον δηλώνει ο δρ. Lee Jong-Wook, γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, μέριμνα του Οργανισμού είναι η ευρεία διάθεση του εμβολίου στις χώρες της Αφρικής, με απώτερο στόχο τον περιορισμό της νηπιακής θνησιμότητας κατά τα δύο τρίτα.

    Η έρευνα για την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού κατά της πνευμονίας διεξήχθη στην Γκάμπια επί τέσσερα χρόνια για λογαριασμό, μεταξύ άλλων, του ΠΟΥ και του βρετανικού Ιατρικού Ερευνητικού Συμβουλίου και δημοσιεύονται στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet.

    Οι επιστήμονες παρομοιάζουν την επίδραση της με αυτή που είχε η ευρεία χρήση των κουνουπιέρων στον αγώνα εναντίον της ελονοσίας.

    Βέβαιο, ο υποσιτισμός παραμένει η βασική αιτία για το 53% του συνόλου της παιδικής θνησιμότητας στον κόσμο.

    Λιγότεροι θάνατοι αποδίδονται στο AIDS, τον τέτανο και την ιλαρά. Οι περισσότεροι θάνατοι παιδιών από ελονοσία αναφέρονται στην Αφρική και συγκεκριμένα στη Σομαλία και στο Σουδάν.

    Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 42% των θανάτων παιδιών καταγράφονται στην Αφρική και το 29% στις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας.

    "Τα νέα στοιχεία για τα αίτια της παιδικής θνησιμότητας θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την κατάρτιση της πολιτικής δημόσιας υγείας και των σχετικών προγραμμάτων", δήλωσε ο καθηγητής Robert Black, καθηγητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας "Τζον Χόπκινς", στη Βαλτιμόρη.

    [03] Κόσμος

    "Διεκδικούν" την έκρηξη στην BP

    25/3/2005 2:55:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δύο ισλαμικές οργανώσεις ανέλαβαν την ευθύνη για την έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη σε διυλιστήριο του Τέξας και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 15 άνθρωποι. Ωστόσο, η ομοσπονδιακή αστυνομία υποστηρίζει πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για "εγκληματική ή τρομοκρατική ενέργεια" στην υπόθεση αυτή.

    Μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, που αυτοαποκαλείται "Οργάνωση της Αλ Κάιντα για τον Ιερό Πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής", με ανακοίνωσή της στο Ίντερνετ δηλώνει ότι σκοπεύει αργότερα να δώσει στη δημοσιότητα μια λεπτομερέστερη αναφορά και το βίντεο της επίθεσης. Όμως άλλη μια οργάνωση, ο "Στρατός της Ανατολικής Μεσογείου", ανέλαβε και αυτή την ευθύνη σήμερα για την έκρηξη στο διυλιστήριο της BP στο Τέξας.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατόν να επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα των ανακοινώσεων αυτών.

    Ο εκπρόσωπος του FBI στο Χιούστον, Αλ Τριμπλ, είπε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η έκρηξη στο διυλιστήριο οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Το FBI είχε στείλει πράκτορές του στο διυλιστήριο την Τετάρτη όμως, σύμφωνα πάντοτε με τον Τριμπλ, κανένας τους δεν παρέμεινε στην περιοχή και την Πέμπτη.

    Την πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας έχει αποκλείσει και η ίδια η BP.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πολύνεκρη έκρηξη σε διυλιστήριο

    [04] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Επιστροφή Μπλαχίν στην Ουκρανία

    25/3/2005 8:04:00 μμ

    Συντάκτης:

    Απόλυτη ήταν η δικαίωση για τον Όλεγκ Μπλαχίν, ο οποίος θα κοουτσάρει και πάλι την Εθνική Ουκρανίας. Το Εφετείο, μετά από τις πολλές αντιδράσεις, "ανάγκασε" με την απόφαση του να επιτρέψει στον "Τσάρο" του Σοβιετικού ποδοσφαίρου, τη συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα της Ουκρανίας. Η απόφαση πάρθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, και πλέον ο πρώην προπονητλης αρκετών Ελληνικών ομάδων θα παραμείνει. Ο ίδιος ο Μπλαχίν σε δηλώσεις του, ευχαρίστησε το δικαστήριο για την δίκαιη απόφαση του στην περίπτωση του και τόνισε πως πρόκειται για ένα πολύ καλό νέο και για τον ίδιο αλλά και για τους παίκτες του "λίγες ημέρες πριν από έναν πολύ κρίσιμο αγώνα για τους προκριματικούς του Μουντιάλ. Είμαι βέβαιος ότι θα μας δώσει μεγάλη ώθηση ενόψει του αγώνα με τη Δανία την Τετάρτη".

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κανένα πρόβλημα με "Ιέρο"

    25/3/2005 8:23:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έτοιμος σε ρυθμούς προπονήσεων, από τη Δευτέρα θα είναι ο αμυντικός χαφ του Ολυμπιακού. Ο Στολτίδης, ο οποίος αποχώρησε χτες από τον αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας με την Καστοριά, λίγο πριν αυτός ολοκληρωθεί, εξετάστηκε από τους γιατρούς, οι οποίοι έδειξαν διάστρεμμα. Ο "Ιέρο" θα ακολουθήσει αγωγή και από τη Δευτέρα θα γυμναστεί κανονικά, οπότε και θα τεθεί στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγιεβιτς για τον αγώνα με τον Ιωνικό την ερχόμενη εβδομάδα. Από τη Δευτέρα, αναμένεται να αρχίσει κανονικά προπονήσεις και ο Βραζιλιάνος Ριβάλντο, ο οποίος συμπλήρωσε τρεις εβδομάδες μακριά από την αγωνιστική δράση.

    [06] Κουαρτέτο μεταλλίων στην Κολύμβηση

    25/3/2005 9:45:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τρία χρυσά και ένα χάλκινο, ήταν ο πλούσιος απολογισμός της Ελλάδας, κατά την πρώτη μέρα του διεθνούς μίτινγκ κολύμβησης, που γίνεται στο Αϊντχόφεν. Συγκεκριμένα, την πρώτη θέση πήραν ο Δημήτρης Μαγγανάς στα 800μ. ελεύθερο με χρόνο 8:09.11, ο Γιάννης Κοκκώδης στα 50μ. ύπτιο με 27.06 και η Μαριάννα Λυμπερτά στα 800μ. ελεύθερο με 8:54.85. Η Λυμπερτά πήρε μέρος και στα 200μ. ελεύθερο και τερμάτισε έκτη με 2:05.81. Ο Μαγγανάς πήρε ακόμη την τρίτη θέση στα 200μ. ελέυθερο με 1:51.51, ενώ στην ίδια κούρσα ο Νίκος Ξυλούρης τερμάτισε πέμπτος με 1:53.13.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 25 March 2005 - 22:02:20 UTC