Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νομοθετικό πλαίσιο για τους μετανάστες
  • [02] Ακριβαίνουν τα διόδια
  • [03] Ζητούν τα ρέστα οι Τούρκοι
  • [04] Στενεύουν τα περιθώρια για την Τέρι
  • [05] Έφοδος σε κέντρο εκπαίδευσης ανταρτών
  • [06] Κίνδυνος για τον Ηρακλή
  • [07] Τιμωρήστε τον Μουρίνιο, όχι την Τσέλσι
  • [08] Θετική έκβαση με Σικαμπάλα
  • [09] Παίζει ο Νικοπολίδης
  • [10] Επιστροφή Ασημακόπουλου
  • [11] Το Μαρούσι προπλήρωσε τον Καράγκουτη
  • [12] Δεν σταματάει ο Κεντέρης
  • [13] Κρίσιμες ώρες για τον πρίγκιπα Ρενιέ
  • [14] Έτοιμος για την πρόκριση
  • [15] Χωρίς Σουλτανίδη η Καστοριά
  • [16] Βαρύ το κλίμα στον Μακεδονικό

    [01] Κοινωνία

    Σε ευρωπαϊκό επίπεδο Νομοθετικό πλαίσιο για τους μετανάστες

    23/3/2005 9:53:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Οι μετανάστες δεν αποτελούν φοβία ή κίνδυνο για την ελληνική κοινωνία, απαιτείται ωστόσο κοινή μεταναστατευτική πολιτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό ήταν το κοινό συμπέρασμα των ομιλητών, πολιτικών, νομικών και επιστημόνων, σε αποψινή εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για τους μετανάστες στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών. Στην ομιλία του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης τόνισε ότι "το πρόβλημα είναι δύσκολο γιατί δεν έχουμε ακριβή στοιχεία", ενώ επεσήμανε ότι "οι μετανάστες δεν ευθύνονται για την ανεργία και την εγκληματικότητα στην Ελλάδα και απαιτείται εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση του προβλήματος". Αναφερόμενος στην Ε.Ε μίλησε για διαρκή προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος, σημειώνοντας ότι το θέμα είναι ανοιχτό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε ότι "η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τους μετανάστες. Πρέπει να υπάρχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους, να είμαστε ανοιχτοί με τους λαούς της περιοχής".

    Υιοθέτηση συναινετικών λύσεων

    Αναφερόμενος στο παρελθόν, ο κ. Χρυσοχοϊδης αναγνώρισε ότι οι ιθύνοντες "αιφνιδιάστηκαν" από τα μεταναστευτικά κύματα κυρίως από την Αλβανία και τα Βαλκάνια, ενώ προδιαγράφοντας τις κατευθύνσεις αντιμετώπισης του θέματος τόνισε ότι πρέπει να αναζητηθεί η ενσωμάτωση για τους νόμιμους μετανάστες και η αναχαίτιση του μεταναστευτικού ρεύματος μέσα από συνεργασία μεταξύ των χωρών και όχι αστυνομικά μέτρα.

    Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Δημήτρης Παξινός, επικεντρώθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός επαρκούς νομοθετικού πλαισίου για το θέμα των μεταναστών. Κατά τον κ. Παξινό η κατάσταση είναι πολύ άσχημη για τους μετανάστες και πρέπει πολλά να γίνουν, ενώ εξέφρασε τη συμπαράσταση των δικηγόρων στους δοκιμαζόμενους μετανάστες.

    Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής Αλέξανδρος Ζαβός τόνισε πως πρέπει να βρεθούν συναινετικές λύσεις για τα προβλήματα των μεταναστών. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για νέο νομοθετικό πλαίσιο, επισήμανε ότι οι μετανάστες χρειάζονται για την ανάπτυξη των χωρών της Ευρώπης και γι' αυτό, όπως είπε, οι λύσεις που θα δοθούν στη χώρα μας με συμφωνία όλων των πολιτικών κομμάτων και φορέων πρέπει να συνάδουν με τις σύγχρονες αρχές του πολιτισμού μας.

    Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Απασχόλησης Χρήστος Κουρούσης ζήτησε να υπάρξουν κοινές πολιτικές, νομοθετικό πλαίσιο συγκεκριμένο, κίνητρα για νόμιμη απασχόληση των μεταναστών και γενικά για την ομαλή ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.

    [02] Κοινωνία

    Από τις 10 Απριλίου Ακριβαίνουν τα διόδια

    23/3/2005 8:55:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στα 2 ευρώ, από 1,40 ευρώ που είναι σήμερα, αυξάνεται από τις 10 Απριλίου η τιμή των διοδίων για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της χώρας. Αντίστοιχη αύξηση επέρχεται και στις υπόλοιπες κατηγορίες διοδίων. Έτσι, για να πάει κανείς από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και να επιστρέψει, διανύοντας απόσταση 1.012 χιλιομέτρων, θα πρέπει στο εξής να καταβάλλει για διόδια 18 ευρώ. Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, που έδωσε τη σχετική εντολή στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, η αύξηση κινείται στα όρια του πληθωρισμού και κρίθηκε αναγκαία, λόγω των έργων εκσυγχρονισμού και συντήρησης του εθνικού δικτύου που έγιναν τα τελευταία χρόνια και συνεχίζουν να γίνονται. Επίσης, όπως επισημαίνει το Υπουργείο, τα διόδια στη χώρα μας παραμένουν σημαντικά χαμηλότερα έναντι αυτών που ισχύουν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Ενδεικτικά αναφέρεται πως η απόσταση Αθήνα - Θεσσαλονίκη με επιστροφή αντιστοιχεί σε 0,018 ευρώ ανά χιλιόμετρο στην Ελλάδα, 0,07 ευρώ στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Αγγλία και τη Γαλλία, 0,06 ευρώ στην Πορτογαλία και 0,052 ευρώ στην Ιταλία.

    [03] Κοινωνία

    Λένε πως ελληνικά F-16 παρενόχλησαν Φάντομ τους Ζητούν τα ρέστα οι Τούρκοι

    23/3/2005 8:29:00 μμ

    Συντάκτης:

    Προκλητική ανακοίνωσε εξέδωσε το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, την ώρα που συνεχίζονται οι παραβιάσεις στο FIR Αθηνών. Σύμφωνα με τους Τούρκους, δύο ελληνικά F-16 παρενόχλησαν στις 21 Μαρτίου ισάριθμα Φάντομ τους, νοτιοδυτικά της Ρόδου. Αναληθείς και ανυπόστατους χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς αυτούς ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΓΕΕΘΑ, συνταγματάρχης Λουκόπουλος, επισημαίνοντας ότι τα τουρκικά αεροσκάφη είχαν μπει στο FIR Αθηνών χωρίς να υποβάλουν σχέδιο πτήσης. Όπως επισήμανε, τα ελληνικά μαχητικά προέβησαν σε αναγνώριση των τουρκικών και ήταν οπλισμένα διότι ήταν αεροσκάφη επιφυλακής. Παράλληλα, ο συνταγματάρχης Λουκόπουλος τόνισε, πως ο τουρκικός ισχυρισμός, ότι "όλα τα κρατικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, είναι ελεύθερα να πραγματοποιούν πτήση στο διεθνή εναέριο χώρο, δίχως να ζητούν σχετική άδεια" δεν ευσταθεί, διότι η τουρκική πλευρά "απομόνωσε το άρθρο 3 της Συνθήκης του Σικάγου". "Η τουρκική έκνομη δραστηριότητα στο Αιγαίο συνεχίζεται", τόνισε ο συνταγματάρχης.

    Νέες παραβιάσεις

    Σήμερα, 32 τουρκικά αεροσκάφη διείσδυσαν στο Αιγαίο, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως και σε πέντε περιπτώσεις παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο στην περιοχή του βορείου και κεντρικού Αιγαίου. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, τέσσερα από αυτά ήταν οπλισμένα.

    Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε μια περίπτωση η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.

    [04] Κόσμος

    Ο λόγος στο Ανώτατο Δικαστήριο Στενεύουν τα περιθώρια για την Τέρι

    23/3/2005 7:50:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ, BBC, Reuters

    Απέρριψε την έφεση των γονιών της Τέρι Σκιάβο το δικαστήριο της Ατλάντας, στο οποίο είχαν προσφύγει και η 41χρονη γυναίκα, που βρίσκεται σε άγρυπνο κώμα από το 1990. Το δικαστήριο απεφάνθη υπέρ του συζύγου της Τέρι, ο οποίος έχει ζητήσει να σταματήσει ο σωλήνας σίτισης της γυναίκας, ώστε να πεθάνει, καθώς, όπως λέει ο ίδιος, αυτό θα ήθελε κι εκείνη. Η λειτουργία του σωλήνα σίτισης της Τέρι έχει σταματήσει από την Παρασκευή και σε δύο βδομάδες περίπου θα πεθάνει από αφυδάτωση. Την περασμένη Δευτέρα ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους υπέγραψε νομοσχέδιο, που θα επιτρέψει στα ομοσπονδιακά δικαστήρια να εκδικάσουν αγωγή για λογαριασμό της οικογένειας της κοπέλας. Τον τελευταίο λόγο πλέον τον έχει το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Πάντως, οι επιστήμονες δηλώνουν κατηγορηματικά, πως η Τέρι δεν πρόκειται να συνέλθει.

    Διχάζεται η κοινωνία

    Οι γονείς της άτυχης κοπέλας, εκλιπαρούν τους γερουσιαστές της Φλόριντα να να παρέμβουν και να μην αφήσουν την κόρη τους να πεθάνει από αφυδάτωση.

    Πάντως, έστω και αν η απόφαση του εφετείου είναι αρνητική για αυτούς, δεσμεύονται να συνεχίσουν τον δικαστικό αγώνα τους.

    Στο πλευρό της οικογένειας Σίντλερ, των γονιών της Τέρι Σκιάβο, βρίσκονται πολιτικοί αλλά και απλοί πολίτες, οι οποίοι μάλιστα κατέκλυσαν το κτήριο της Γερουσίας στη Φλόριντα, σε μία προσπάθεια να μεταπείσουν τους γερουσιαστές που τίθενται υπέρ της ευθανασίας.

    Από την άλλη βρίσκεται ο σύζυγός της Μάικλ Σκιάβο, ο κατά τη νομοθεσία κηδεμόνας της, ο οποίος ζητά την ευθανασία της Τέρι, καθώς λέει ζει ένα μαρτύριο, το οποίο αν μπορούσε θα διάλεγε να διακόψει. Στο πλευρό του συζύγου της Τέρι έχουν τεθεί πολλοί πολιτικοί αλλά και απλοί πολίτες, υπέρμαχοι της ευθανασίας, οι οποίοι καταδικάζουν την παρέμβαση Μπους και κατηγορούν το Κογκρέσο για απαράδεκτη εισβολή στην ιδιωτική ζωή των πολιτών και τον Μπους, ότι απλά προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια των πολιτών και περισσότερες ψήφους για το κόμμα του στις επόμενες εκλογές.

    Την απόφαση του δικαστηρίου υπέρ της ευθανασίας καταδίκασε και το Βατικανό, το οποίο μάλιστα παρομοίασε την υπόθεση της Τέρι, ως το δρόμο του Ιησού προς το Γολγοθά.

    [05] Ιράκ

    Έφοδος σε κέντρο εκπαίδευσης ανταρτών

    23/3/2005 9:02:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Τον έλεγχο ενός κέντρου εκπαίδευσης ανταρτών κοντά στο Τικρίτ πήραν οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ, μετά από έφοδο, που πραγματοποίησαν την Τρίτη. Η συγκεκριμένη έφοδος χαρακτηρίζεται ως μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων μηνών. Ιρακινοί κομάντος σκότωσαν 84 αντάρτες, πολλοί εκ των οποίων ήταν ξένοι μαχητές. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ, "οι ειδικές δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών επιτέθηκαν σε ένα κέντρο εκπαίδευσης και είχαν μια άγρια μάχη με τους τρομοκράτες, σκοτώνοντας 84 από αυτούς. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι Άραβες και ξένοι μαχητές, Αλγερινοί και Μαροκινοί, καθώς και άνδρες άλλων εθνικοτήτων". Ιρακινοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν το θάνατο επτά κομάντος, που σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις. Την επίθεση των κομάντος επιβεβαίωσε και ο στρατός των ΗΠΑ, χωρίς να δώσει στοιχεία για νεκρούς ή τραυματίες.

    Μέχρι το τέλος του χρόνου οι Βούλγαροι στο Ιράκ

    Την τελευταία μέρα του 2005 καθόρισε ως την ημέρα αποχώρησης των Βούλγαρων στρατιωτών από το Ιράκ το βουλγαρικό υπουργείο Άμυνας. Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της βουλγαρικής κυβέρνησης, Ντίμιταρ Τσόνεβ, σχετική πρόταση θα υποβληθεί την Πέμπτη στην Κυβέρνηση, η οποία θα την υιοθετήσει αυτή την εβδομάδα.

    Στο Ιράκ βρίσκονται 462 Βούλγαροι στρατιώτες, που δρουν υπό πολωνική διοίκηση.

    [06] Αθλητισμός

    Κίνδυνος για τον Ηρακλή

    23/3/2005 11:29:00 μμ

    Συντάκτης:

    Tην κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ Ηρακλής, για οφειλή προς τον ποδοσφαιριστή Σεμπάστιαν Πασκάλ Ρομπέρ, αποφάσισε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην σημερινή συνεδρίασή της . Η "κυανόλευκη" ΠΑΕ υποχρεούται εντός 15μέρου να προσκομίσει νέα εγγυητική επιστολή, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα της αφαιρεθεί το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, η ΕΕΑ αποφάσισε τα εξής για τις αιτήσεις κατάπτωσης των εγγυητικών επιστολών των ΠΑΕ: ΑΕΚ: Αναβολή λήψης απόφασης, αφού από την πλευρά της ΑΕΚ υποστηρίχτηκε ότι γίνονται προσπάθειες για τον διακανονισμό της οφειλής προς τον ποδοσφαιριστή Βασίλη Τσιάρτα.Κασσάνδρα: Η οφειλή εξοφλήθηκε ΠΑΟΚ: Συμφωνήθηκε μεταξύ της ΠΑΕ και του ποδοσφαιριστή Παντελή Καφέ η αναβολή της συζήτησης Δόξα Δράμας: Παραπέμφθηκε σε διάσκεψη για τη λήψη απόφασης. Προοδευτική: Διακανονίστηκε το χρέος προς τον ποδοσφαιριστή Κωνσταντίνο Παπασταθόπουλο. Ατρόμητος: Παραπέμφθηκε σε διάσκεψη για κατάπτωση της εγγυητικής.

    Στο μεταξύ, από τον αντιπρόεδρο της ΕΠΑΕ, Γιάννη Καρρά, ζητήθηκε να προσκομίσει αντίγραφο απόφασης συγχώνευσης των ποινών που του έχουν επιβληθεί, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει ή όχι κώλυμα για τη συμμετοχή του στο Δ.Σ της ΕΠΑΕ. Επιπλέον ενόψει μελλοντικού διακανονισμού, αποσύρθηκε η αίτηση των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ Πανιώνιος, Ανταμ Μαγέφκσι και Αρκάντιους Κλίμεκ προς τους οποίους, σύμφωνα με αποφάσεις της FIFA, η συγκεκριμένη ΠΑΕ έχει οφειλές.

    Ανάκληση της απόφασης για τον Ιωνικό Ν.Φ.

    Ανακλήθηκε η απόφαση κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ Ιωνικός, γιατί καταβάλλονται κανονικά οι δόσεις εξόφλησης οφειλής προς παίκτη της. Οι εκπρόσωποι του Ιωνικού κατέθεσαν τις αποδείξεις πληρωμής μέχρι σήμερα προς τον Σταυρακόπουλο και ενημέρωσαν τον πρόεδρο της ΕΕΑ, Κώστα Παπαλάκη, πως παρατηρήθηκε απλώς μία καθυστέρηση καταβολής πέντε ημερών στη δόση. Μετά από ερώτηση του Κώστα Παπαλάκη προς τον Σταυρακόπουλου για το ακριβές ποσό που έχει λάβει, το ποσό που του οφείλεται και αν εμμένει στην καταγγελία του, ο αθλητής ενημέρωσε πως έχει λάβει ήδη το ποσό των 110.000 ευρώ και του οφείλεται το ποσό των 18.000 ευρώ, αλλά επιμένει στην κατάπτωση της εγγυητικής επιταγής της ΚΑΕ. Ως προς την έρευνα για την κανονικότητα των μεταγραφών -αίτημα της ΚΑΕ Πανελλήνιος προς την ΕΕΑ- ο Ιωνικός ΝΦ προσκόμισε τη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα της ΚΑΕ, με την οποία νομιμοποιούνται οι μεταγραφές. Ο Ιωνικός κλήθηκε να απαντήσει επίσης στην ΕΕΑ γιατί δεν είχε ενημερώσει επισήμως για την αλλαγή της έδρας από τη Φιλαδέλφεια στην Αμαλιάδα και ο Ιωνικός εξήγησε πως δεν έχει αλλάξει η επίσημη έδρα της ΚΑΕ παρά μόνον η αγωνιστική έδρα. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η επίσημη απόφαση της ΕΕΑ.

    Όσον αφορά το ΤΑΠ Γιάννινα, συμφωνήθηκε μεταξύ αυτού και του παίκτη που του οφείλονται χρήματα, αναβολή της συζήτησης. Ακόμη, η ΕΕΑ αποφάνθηκε ότι δεν μπορεί να επιληφθεί της διαφοράς μεταξύ των ΚΑΕ Ηρακλή και Αρη, για την αποδέσμευση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, διότι η υπόθεση εκκρεμεί στα πολιτικά δικαστήρια. Επίσης, θα γίνει διάσκεψη προκειμένου να ληφθεί απόφαση, αν καλώς ή κακώς η ΚΑΕ Περιστερίου, η οποία τελεί υπό εκκαθάριση, μετέχει του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας του μπάσκετ. *** Σε διάσκεψη για την λήψη απόφασης παραπέμφθηκε η αίτηση της ΚΑΕ Πανελλήνιος για το αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου ακύρωσης των μεταγραφών της ΚΑΕ Ιωνικός. Η τελευταία δήλωσε ότι έχει και θα προσκομίσει φορολογική κι ασφαλιστική ενημερότητα και έτσι, όπως ισχυρίζεται, η αίτηση του Πανελληνίου δεν έχει νόμιμη βάση.

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Τιμωρήστε τον Μουρίνιο, όχι την Τσέλσι

    23/3/2005 7:48:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ισπανίας μίλησε σήμερα ο Φρανκ Ράικαρντ και αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν στον αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Τσέλσι και τα όσα έχουν συμβεί από τότε και έπειτα, τόνισε πως θα έπρεπε να τιμωρηθεί μόνο ο Ζοσέ Μουρίνιο και όχι η ομάδα της Τσέλσι. "Ο Μουρίνιο έκανε ένα σοβαρό λάθος. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο από το να δούμε τι συνέβη στον Φρισκ (σ.σ. ο Σουηδός διηύθυνε τον αγώνα), ο οποίος αποφάσισε να αποσυρθεί από τη διαιτησία, εξ΄ αιτίας του φόβου που του προκάλεσαν οι απειλές που δέχθηκε", επεσήμανε ο Ολλανδός τεχνικός των Μπλαουγκράνα και συμπλήρωσε, "Είναι σοβαρό θέμα και μου φαίνεται σωστό ότι ο Μουρίνιο πρέπει να τιμωρηθεί. Το όλο θέμα έκανε κακό και στη Μπαρτσελόνα, καθώς κατά κάποιο τρόπο οι φίλαθλοι θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο σύλλογος μπορεί να εξαγοράζει διαιτητές".

    Αισιόδοξος ο Μουρίνιο

    Πάντως ο ίδιος ο κατηγορούμενος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, παρά το ότι η UEFA από ότι δείχνει θεωρεί την κατηγορία της δυσφήμησης του αθλήματος αρκετά σοβαρή. Μιλώντας χθες σε τηλεοπτικό σταθμό είπε λακωνικά και αφήνοντας και υπονοούμενα, "Έχω πολλές σκέψεις για το συγκεκριμένο θέμα, όμως προς το παρόν δεν μπορώ να μιλήσω". Ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία του πως τελικά και εκείνος και η ομάδα θα απαλλαγούν από τις κατηγορίες.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Θετική έκβαση με Σικαμπάλα

    23/3/2005 11:35:00 μμ

    Συντάκτης:

    Απόλυτα ικανοποιημένοι -δεν θα μπορούσε να συμβαίνει διαφορετικά- για τη θετική για την ομάδα κατάληξη της υπόθεσης του Αιγύπτιου Σικαμπάλα (ή Μαχμούντ Αμπντέλ Ραζέκ Φαντλάλα, όπως είναι το πραγματικό του όνομα), ζήτημα που γνωστοποιήθηκε και επίσημα από τη FIFA είναι οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ. Το αίσθημα, βέβαια, θα ήταν εντονότερο αν δεν είχαν να «πονοκεφαλιάζουν» με άλλα προβλήματα της ομάδας, αγωνιστικά και όχι μόνο. Ειδικότερα, από αύριο θα πρέπει, όπως όλα δείχνουν, ν΄ ασχοληθούν με προσφυγή που σκέφτεται να καταθέσει σε βάρος της ΠΑΕ για δύο ληξιπρόθεσμες δόσεις χρημάτων που έχει λαμβάνειν ως αποζημίωση για τη λύση του συμβολαίου του, που αντιστοιχούν στους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, ο Λεωνίδας Βόκολος. Σε αναμονή, από την άλλη, βρίσκονται για την απόφαση της ΕΕΟΔΕΠ για την αντιδικία που έχουν με τον άλλοτε «ασπρόμαυρο», Γιώργο Κούτση, ενώ σήμερα ορίστηκε από την ΕΕΟΔΕΠ για τις 4 Απριλίου η δικάσιμος της προσφυγής που κατέθεσε ο Αγγελος Αναστασιάδης σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σε αντίθεση με τα παραπάνω, οι «ασπρόμαυροι» δέχτηκαν με ανακούφιση την απόφαση του Παντελή Καφέ να τους δώσει πίστωση χρόνου σε ό,τι αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων χρημάτων που έχει λαμβάνειν. Ποσό που ανέρχεται για τον νυν ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού στα 243.000 ευρώ.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Παίζει ο Νικοπολίδης

    23/3/2005 10:29:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης ακολούθησε σήμερα ο Αντώνης Νικοπολίδης και έτσι πλέον δεν τίθεται θέμα απουσίας του από τον αγώνα με την Γεωργία το Σάββατο. Ο Έλληνας τερματοφύλακας μπορεί να ταλαιπωρήθηκε χθες από ένα παλιότερο χτύπημα στην πλάτη, όμως τελικά αυτό όπως αποδείχτηκε δεν θα του στερήσει την παρουσία σε ένα από τα πιο κρίσιμα ματς της Εθνικής μας στα προκριματικά για το Μουντιάλ. Η σημερινή ήταν η τελευταία προπόνηση των διεθνών επί ελληνικού εδάφους και πραγματοποιήθηκε εμπρός σε περίπου 200 φίλους της ομάδας, που με τα χειροκροτήματά τους και τις ιαχές προσπάθησαν να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο το ηθικό της ομάδας. Η αναχώρηση για την Τιφλίδα είναι προγραμματισμένη για αύριο το πρωί στις 10:00.

    [10] Μπάσκετ

    Επιστροφή Ασημακόπουλου

    23/3/2005 9:27:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τον Αντώνη Ασημακόπουλο να συμμετέχει κανονικά στο πρόγραμμα ολοκληρώθηκε η σημερινή προπόνηση του Αρη, που για δεύτερη συνεχή ημέρα πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του γηπέδου Χαριλάου, λόγω συναυλίας στο "Αλεξάνδρειο". Ο 29χρονος φόργουορντ έχει ξεπεράσει σε σημαντικό βαθμό το διάστρεμμα που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες μέρες και υπολογίζεται από τον Τσαρλς Μπάρτον για τον εκτός έδρας αγώνα της ομάδας το Σάββατο με τον Πανελλήνιο. Το ίδιο ισχύει και για τον Ιγκόρ Μεσεργιάκου, οι ενοχλήσεις του οποίου στη μέση έχουν υποχωρήσει, με τη διαφορά ότι ο Λευκορώσος αναμένεται να προπονηθεί αύριο.

    [11] Μπάσκετ

    Το Μαρούσι προπλήρωσε τον Καράγκουτη

    23/3/2005 9:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε μια ενέργεια που αξίζει συγχαρητηρίων, προχώρησε την Τετάρτη η διοίκηση του Αμαρουσίου, που μία ημέρα μετά την εγχείρηση που υπεβλήθη ο Γιώργος Καράγκουτης, στον πρόσθιο χιαστό, του κατέβαλε προκαταβολικά όλους τους μισθούς, μέχρι το τέλος της περιόδου, παρά το γεγονός πως ο 28χρονος πάουερ φόργουορντ θα απουσιάσει από όλες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις αυτή την περίοδο. Από την άλλη πλευρά, ευχάριστα ήταν τα νέα για τη συμμετοχή του Λάρι Στιούαρτ στο Σαββατιάτικο ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Ο Αμερικανός "έβγαλε" σήμερα όλο το πρόγραμμα και θα βρίσκεται στη διάθεση του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ετοιμοπόλεμος είναι και ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ, αλλά και ο νεαρός Καϊμακόγλου. Μοναδικός "πονοκέφαλος" για τον προπονητή του Αμαρουσίου είναι ο σημερινός τραυματισμός του Ολιβερ Πόποβιτς κατά την πρωϊνή προπόνηση. Αύριο το ιατρικό επιτελείο των "κιτρινόμαυρων" θα είναι σε θέση να βγάλει μια ξεκάθαρη διάγνωση.

    [12] Δεν σταματάει ο Κεντέρης

    23/3/2005 9:33:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε κανονικό ρυθμό συνεχίζει τις προπονήσεις ο Κώστας Κεντέρης και αναμένει την τελική δικαίωση, ώστε να αγωνιστεί ξανά και να προσφέρει και πάλι στους Έλληνες έντονες συγκινήσεις. Αυτά μεταξύ άλλων, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο δικηγόρος του αθλητή, Γρηγόρης Ιωαννίδης, ο οποίος επίσης επεσήμανε πως τα χθεσινά σχόλια του Βασίλη Σεβαστή παρερμηνεύτηκαν από μερίδα του Τύπου.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

    "Τα σχόλια του αξιότιμου κ. Σεβαστή, δυστυχώς παρερμηνεύθηκαν από μερίδα του Τύπου. Ο πελάτης μου προπονείται κανονικά και έιναι έτοιμος να αγωνιστεί ανά πάσα στιγμή. Ουδέποτε εκδήλωσε την επιθυμία του να σταματήσει και φυσικά αναμένει με υπομονή, πίστη και ελπίδα την τελική δικαίωση. Ο σκοπός του είναι να ξαναδώσει το αγωνιστικό "παρών" και επίσης να προσφέρει στους Έλληνες την συγκίνηση νέων επιτυχιών. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και φυσικά δεν εκφράζει την επίσημη άποψη του πελάτη μου. Προβλέψεις όσον αφορά την πορεία και το τελικό αποτέλεσμα της υπόθεσης δεν μπορούν να γίνουν. Συνεχίζουμε όμως να στηρίζουμε την αισιοδοξία μας στα ισχυρά στοιχεία που έχουμε και φυσικά στην σωστή ερμηνεία των κανόνων. Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε ενδεχόμενο και θα πολεμήσουμε μέχρι εσχάτων".

    [13] Κόσμος

    Οι θεράποντες γιατροί αποφάσισαν να διασωληνωθεί Κρίσιμες ώρες για τον πρίγκιπα Ρενιέ

    23/3/2005 11:19:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αιφνίδια υποτροπή σημείωσε αργά το απόγευμα της Τετάρτης η πνευμονική λοίμωξη από την οποία πάσχει ο πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό, με αποτέλεσμα οι γιατροί να αποφασίσουν να διασωληνωθεί και έτσι η αναπνευστική του λειτουργία υποστηρίζεται πλέον μηχανικά. Ο 81χρονος πρίγκιπας εισήχθη χθες στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ, σύμφωνα με το παλάτι, η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή. Στην ανάγκη μηχανικής υποστήριξης συνέβαλε και το ότι ο πρίγκιπας έχει και καρδιακά προβλήματα, ενώ πρόσφατα παρουσιάστηκαν προβλήματα και στη νεφρική του λειτουργία. Στο πλευρό του στο νοσοκομείο, όπου εισήχθη στις 7 Μαρτίου, βρίσκονται διαρκώς ο γιος του, πρίγκιπας Αλβέρτος και οι κόρες του, πριγκίπισσες Καρολίνα και Στεφανία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην εντατική ο πρίγκηπας του Μονακό

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έτοιμος για την πρόκριση

    23/3/2005 10:20:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τον Νικοπολίδη στην Εθνική και τον Ριβάλντο σε ατομικό πρόγραμμα για να προλάβει το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ιωνικό, ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο την Καστοριά με στόχο να ανατρέψει το εις βάρος του 2-1 και να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Ο Μπάγεβιτς συμπεριέλαβε στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα 18 ποδοσφαιριστές, που είναι οι: Γιάννου, Μπούτσεκ, Μαυρογενίδης, Πάντος, Σούρερ, Ανατολάκης, Βάλλας, Κωστούλας, Στολτίδης, Ταραλίδης, Μάριτς, Γεωργάτος, Μενδρινός, Φιλιππάκος, Καστίγιο, Τζιοβάνι, Οκκάς και Ντ΄ Ακόλ. Επιπλέον, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Πέτρος Κόκκαλης, παρουσίασε τις λεπτομέρειες γύρω από το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μελών του Ολυμπιακού 8Χ8. Παρόντες ήταν ακόμη ο υπεύθυνος του τμήματος εγγραφής μελών του συλλόγου, Αλέξης Κολυβάς, ο διευθυντής αθλητικής ανάπτυξης και εκπαίδευσης, Νίκος Γεωργιάδης, το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ, Σάββας Θεοδωρίδης και ο παλιός ποδοσφαιριστής του συλλόγου, Γιώργος Βαΐτσης, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής του πρωταθλήματος.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χωρίς Σουλτανίδη η Καστοριά

    23/3/2005 9:09:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η αρθροσκοπική συρραφή που έκανε ο Γιώργος Σουλτανίδης την Δευτέρα δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί για το υπόλοιπο της περιόδου και συνεπώς και αύριο στον δεύτερο προημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Ο Σουλτανίδης ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων του νικηφόρου 2-1 στην Καστοριά, όμως με την απουσία του αυτομάτως τα πράγματα δυσκολεύουν για την ομάδα του Μλαντένοφ. Εκτός από τον Σουλτανίδη μάλιστα, από την Καστοριά θα απουσιάσουν και οι Μπρίτο, Καλαφάτης και Τζιώκας, όμως ο Βούλγαρος τεχνικός αντιμετωπίζει το ματς με ψυχραιμία. "Μπορεί η προσοχή μας να έχει στραφεί στο πρωτάθλημα, αλλά θα προσπαθήσουμε και στο κύπελλο. Η αξία του Ολυμπιακού είναι γνωστή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θα πάμε να παίξουμε την μπάλα που ξέρουμε και ό,τι ήθελε προκύψει". Δήλωσε χαρακτηριστικά για το αυριανό παιχνίδι.

    [16] Μπάσκετ

    Βαρύ το κλίμα στον Μακεδονικό

    23/3/2005 8:59:00 μμ

    Συντάκτης:

    Για τριάντα λεπτά ήταν μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Στο τελευταίο όμως δεκάλεπτο ο Μακεδονικός κατέρρευσε με αποτέλεσμα στο πιο σημαντικό του ευρωπαϊκό παιχνίδι να γνωρίσει βαριά ήττα διαφοράς 23 πόντων, από την σερβική Χέμοφαρμ και από μόνος του να βάλει ταφόπλακα στα όνειρά του για πρόκριση στον τελικό του ULEB Cup. Όπως ήταν φυσικό το αρνητικό αποτέλεσμα που προέκυψε με το σφύριγμα της λήξης "βάρυνε" την ατμόσφαιρα στο "πράσινο" στρατόπεδο και όλοι πλέον στην Κοζάνη μιλούν για καταστροφικό αποτέλεσμα.

    Σε δύσκολη θέση

    "Η πραγματικότητα είναι ότι η θέση μας είναι δύσκολη, μετά το αποτέλεσμα στο Βρσατς. Δεν έχουμε, όμως, να χάσουμε τίποτα. Θα κυνηγήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πρόκριση για τον τελικό του ULEB Cup στο δεύτερο παιχνίδι", σημείωσε ο Μανώλης Παπαμακάριος, με την άφιξη της ομάδας σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

    "Είχαμε άσχημες επιλογές στην τελευταία περίοδο και η Χέμοφαρμ, όντας ποιοτική ομάδα, τις εκμεταλλεύτηκε. Δεν αξίζαμε να χάσουμε, πάντως, με τόσο μεγάλη διαφορά", συμπλήρωσε ο γκαρντ του Μακεδονικού μιλώντας για το παιχνίδι με τους Σέρβους και κατέληξε: "Ήμασταν αξιοπρεπείς στην παρουσία μας στο ULEB Cup. Η κατάληξη του αγώνα στο Βρσατς ήταν μια κακή στιγμή. Χρειάζεται να την ξεχάσουμε αυτήν και να δώσουμε την προσοχή μας στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας με τον Ηρακλή".

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποστολή του Μακεδονικού επέστρεψε σε τρία γκρουπ από τη Σερβία/Μαυροβούνιο, εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας των σερβικών αερογραμμών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 23 March 2005 - 22:06:06 UTC