Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαφές μήνυμα στην Άγκυρα
  • [02] Στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός
  • [03] Ο Γούλφοβιτς στην Παγκόσμια Τράπεζα
  • [04] Το "θαύμα" έγινε "τεσσάρα"!
  • [05] Δικαιωση για Γκούμα
  • [06] Στο +11 η Τσέλσι
  • [07] "Κίτρινο" το πρώτο εισιτήριο
  • [08] Ο Μάλκοβιτς περί… ύπνου!
  • [09] Ετοιμάστε νεκρές ζώνες!

    [01] Πολιτική

    Συνάντηση Καραμανλή - Μπαρόζο για τα δημοσιονομικά Σαφές μήνυμα στην Άγκυρα

    16/3/2005 10:23:00 μμ

    Συντάκτης:

    Να υπογράψει σύντομα το Πρωτόκολλο της Τελωνειακής Σύνδεσης με τα 10 νέα κράτη - μέλη της ΕΕ κάλεσε την Τουρκία ο Πρωθυπουργός, που συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο. "Όλα τα υποψήφια μέλη θα πρέπει να πληρούν όλα τα κριτήρια, αλλά και τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που τίθενται κάθε φορά για κάθε βήμα προόδου τους", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής και κατέληξε: "στο πλαίσιο αυτό, η Τουρκία θα πρέπει να υπογράψει έγκαιρα το Πρωτόκολλο της Άγκυρας". Την ερχόμενη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, ενώ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης, θα επισκεφθεί την Άγκυρα στις 12 ή 13 Απριλίου. Στη συνάντηση Καραμανλή - Μπαρόζο συζητήθηκαν τα δημοσιονομικά της ΕΕ, το Δ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και ο νόμος για τον βασικό μέτοχο.

    "Στηρίζουμε την πρόταση της Κομισιόν"

    Σε ότι αφορά τις δημοσιονομικές προοπτικές της ΕΕ και το ύψος των κονδυλίων που θα διατεθούν στα κράτη - μέλη την περίοδο 2007 - 2013, ο κ. Καραμανλής συντάχθηκε με την πρόταση της Κομισιόν, σύμφωνα με την οποία οι πόροι που θα διατεθούν στο Δ' ΚΠΣ αντιστοιχούν στο 1,24% του κοινοτικού ΑΕΠ.

    "Είναι μια πρόταση ισορροπημένη, καθώς εγγυάται την επίτευξη των κοινών στόχων της ΕΕ, διασφαλίζει την επιτυχία της Διεύρυνσης, προάγει την ευρωπαϊκή συνοχή και ανταγωνιστικότητα και αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα τα προβλήματα και τις προκλήσεις που προκύπτουν από το διαφορετικό επίπεδο ανάπτυξης μεταξύ των 25 κρατών - μελών", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

    Επίσης, ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κομισιόν και για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που ανέκυψαν στο παρελθόν σχετικά με την απορρόφηση των κονδυλίων από το Γ' ΚΠΣ, καθώς και για την αναμόρφωση του συστήματος παραγωγής δημόσιων έργων. Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, ανάλογη συζήτηση έγινε και για την πορεία της στρατηγικής της Λισσαβόνας και ήταν κοινή η διαπίστωση, ότι η πρόοδος για την επίτευξη των στόχων της δεν είναι ικανοποιητική, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε εθνικό επίπεδο.

    Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος και ο νόμος για το βασικό μέτοχο. Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης, ότι ο νόμος απορρέει από το άρθρο 14 του Συντάγματος και τόνισε, πως οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες είναι στη διάθεση της Κομισιόν για οποιαδήποτε σχετική συζήτηση.

    Την Πέμπτη, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός

    [02] Πολιτική

    Επί τάπητος δημοσιονομικά και Δ΄ ΚΠΣ Στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός

    16/3/2005 8:46:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Κρίσιμες επαφές θα έχει σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια διήμερης επίσημης επίσκεψής του στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο. Το απόγευμα ο κ. Καραμανλής θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν η δημοσιονομική προοπτική της Ε.Ε., το Δ΄ ΚΠΣ, το Σύμφωνο Σταθερότητας, καθώς και άλλα ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος ενόψει της Συνόδου Κορυφής που συνέρχεται την άλλη βδομάδα. Σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι δε θα συζητηθεί το θέμα του Βασικού Μετόχου. Την Πέμπτη, ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου θα παραθέσει γεύμα στον κ. Καραμανλή, ο οποίος αργότερα θα επιστρέψει στην Αθήνα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αναβολή της συζήτησης για το Βασικό Μέτοχο

    Στο επίκεντρο τα δημοσιονομικά

    [03] Κόσμος

    Ο Γούλφοβιτς στην Παγκόσμια Τράπεζα

    16/3/2005 9:57:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters, BBC, ΑΠΕ

    Έγινε γνωστός στη διεθνή κοινή γνώμη ως ένας από τους ένθερμους υποστηρικτές της επέμβασης στο Ιράκ, από τη θέση του υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ. Τώρα ο Πολ Γούλφοβιτς με πρόταση του Αμερικανού προέδρου Μπους προορίζεται για επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ο 61χρονος αξιωματούχος, ένα από τα λεγόμενα "γεράκια" της αμερικανικής κυβέρνησης, περιγράφηκε από τον Τζορτζ Μπους ως ένας "συμπονετικός και έντιμος" άνδρας ταγμένος στην παγκόσμια ανάπτυξη που "θα κάνει πολύ καλή δουλειά". Τα 24 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Τράπεζας, ανακοίνωσαν πως βρίσκονται σε διαδικασία διαβουλεύσεων, εντούτοις είναι γνωστό πως είθισται να υιοθετούν την επίσημη αμερικανική πρόταση για το αξίωμα του προέδρου του διεθνούς οργανισμού. Η είδηση έγινε δεκτή με θετικά σχόλια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στη Βρετανία, ωστόσο η επιλογή του προσώπου για αυτή τη νευραλγική θέση αναμένεται να εγείρει αντιδράσεις.

    Το "γεράκι" της κυβέρνησης Μπους "προσγειώνεται" σε άλλο ρόλο

    Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, Τζακ Στρο, σχολιάζοντας την αναγγελία χαρακτήρισε τον Γούλφοβιτς πολύ διακεκριμένη προσωπικότητα, με εμπειρία διεθνών υποθέσεων. "Αν επιβεβαιωθεί ο διορισμός του, θα είμαστε ευτυχείς να συνεργαστούμε μαζί του", δήλωσε στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών, στις Βρυξέλλες, ο κ. Στρο.

    Ο Πολ Γούλφοβιτς, 61 ετών, θεωρείται εκφραστής της νεο-συντηρητικής πτέρυγας της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς και ένας εκ των αρχιτεκτόνων του πολέμου κατά του Ιράκ, αλλά και της στρατηγικής του Τζορτζ Μπους για τον εκδημοκρατισμό της Μέσης Ανατολής.

    Ο νυν πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Αμερικανός αυστραλιανής καταγωγής Τζέιμς Γούλφενσον, ο οποίος προταθεί πριν από δέκα χρόνια από τον τότε Αμερικανό πρόεδρο Κλίντον, έχει δηλώσει ότι θα εγκαταλείψει τη θέση του τον προσεχή Ιούνιο. Εντούτοις έχει καταστήσει σαφές πως θα επιθυμούσε την παραμονή του στο αξίωμα, γεγονός που δεν βρήκε την υποστήριξη του Λευκού Οίκου.

    Η Παγκόσμια Τράπεζα αριθμεί 184 κράτη-μέλη και μέριμνα της είναι η καθοδήγηση των παγκόσμιων προσπαθειών για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και της εξάλειψης της φτώχειας.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Το "θαύμα" έγινε "τεσσάρα"!

    16/3/2005 11:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/3/2005 11:48:14 μμ)

    Συντάκτης:

    Το θαύμα μπορεί να μην ήρθε στο Νιούκαστλ, όμως ο Ολυμπιακός δεν έδειξε σε καμία περίπτωση πως το ταξίδι εκεί είχε καν στόχο αυτό! Ο χειρότερος φετινός Ολυμπιακός δεν κατάφερε ούτε να "πατήσει" στην περιοχή του Γκίβεν και γνώρισε την βαριά ήττα με 4-0. Η κακή εικόνα των "ερυθρολεύκων" φάνηκε από το ξεκίνημα, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν επιπόλαιος αμυντικά, ανύπαρκτος στο κέντρο και χωρίς καν σοβαρή επίθεση, με αποτέλεσμα να μην προβάλει την παραμικρή αντίσταση στην Νιούκαστλ που πολύ απλά σφράγισε την πρόκρισή της στον επόμενο γύρο του UEFA με δύο γκολ του Σίρερ, ένα του Ντάιερ και ένα του Μπόγιερ.

    Τραγικό ξεκίνημα

    Μια εβδομάδα πριν μπορεί να λέγαμε πως ο Ολυμπιακός αν και με εννέα αγωνίστηκε σαν ίσος προς ίσον απέναντι στην Νιούκαστλ, σήμερα όμως ο Ολυμπιακός αν και με 11, αγωνίστηκε σαν να είχε εννέα παίκτες στο γήπεδο και ίσως και λιγότερους! Ασύνδετος και με κακές επιλογές στην άμυνα δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους τουλάχιστον, να ανακόψει την Νιούκαστλ και έτσι από νωρίς το γκολ της Νιούκαστλ έμοιαζε θέμα χρόνου. Χρόνος που ήταν περίπου 17 λεπτά, αφού τόσο χρειάστηκαν οι "ανθρακωρύχοι" να εκμεταλλευτούν τα λάθη της "ερυθρόλευκης" άμυνας και να ανοίξουν το σκορ, βάζοντας την σφραγίδα στην βέβαιη από το Καραϊσκάκη, πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι Άγγλοι ξέροντας πλέον τι να περιμένουν, δεν άφησαν ούτε ένα μέτρο αγωνιστικού χώρου στον Τζόρτζεβιτς και αυτό οδήγησε στην ολοκληρωτική κατάρρευση του Ολυμπιακού. Την ίδια στιγμή ο Καφές δεν μπορούσε να πάρει τις μπαλιές που θα έπρεπε, ενώ ο Μάριτς, επίσης κλεισμένος άψογα, σταματούσε πάνω σε δύο παίκτες.

    Τον πρόδωσε η άμυνα

    Σαν να μην έφτανε η έλλειψη επιλογών στο κέντρο, ο Ολυμπιακός σήμερα προδόθηκε και από την καλή του γραμμή, την αμυντική. Το τεχνητό οφ σάιντ δούλεψε σε γενικές γραμμές καλά, όμως οι αλληλοκαλύψεις είχαν πάει περίπατο Μέσα στην περιοχή του Νικοπολίδη, που είχε συνέχεια κόσμο, οι Έλληνες αμυντικοί έκοβαν λάθος και επέτρεπαν τις δεύτερες ευκαιρίες, με αποτέλεσμα σε μια από αυτές, ο Κίρον Ντάιερ να κάνει μια "μαγική" ενέργεια και να ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους. Νωρίτερα μάλιστα στο 14' ο Μπατ είχε και ένα δυνατό συοτ στο δοκάρι, ενώ μέχρι το δεύτερο γκολ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, οι παίκτες του Σούνες είχαν άλλες τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Στο 29' ο Ανατολάκης δεν πρόλαβε τον Σίρερ και εκείνος μόνος απέναντι στον Νικοπολίδη πλάσαρε πολύ ψηλά. Στο 35' ο Σίρερ δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και η μπάλα πέρασε αόυτ, ενώ στο 38' ο σε κόρνερ και πάλι ο Σίρερ έπιασε μια εξαιρετική κεφαλιά, για να δει την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

    "Ναυάγιο" στο Νιούκαστλ

    Το "ναυάγιο" του πρώτου μέρους ολοκληρώθηκε στο 44', όταν συνδυάστηκαν και πάλι οι δύο καλύτεροι παίκτες της Νιούκαστλ. Ο Ντάιερ μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή του Ολυμπιακού με τον Βάλλα να του αφήνει χώρο, γύρισε την μπάλα στην καρδιά της "ερυθρόλευκης" άμυνας και ο Ανατολάκης στην προσπάθειά του να διώξει έσπρωξε την μπάλα προς τον Σίρερ, που έκανε το 2-0, παρά τις απελπισμένες προσπάθειες Ανατολάκη και Μαυρογενίδη. Η ελπίδα πως το δεύτερο ημίχρονο θα άλλαζε κάτι προς το καλό για τους Πειραιώτες χάθηκε νωρίς. Ο Μπάγεβιτς ανέβασε τον Τζόρτζεβιτς κρυφό επιθετικό και γύρισε τον Καστίγιο πιο πίσω, σε ένα σχήμα που δεν προσέφερε παρά την πρώτη επίσκεψη του Ολυμπιακού στην περιοχή του Γκίβεν. Στο 60' βέβαια ο Σέρβος αντικαταστάθηκε από τον Οκκά και ο Ολυμπιακός είχε κάνει και το πρώτο του σουτ στον αγώνα με τον Καφέ, που ήταν και το μεγαλύτερο επίτευγμα σήμερα αφού από το 54 η νίκη έπαιρνε διαστάσεις θριάμβου με τον Λι Μπόγιερ να σημειώνει το τρίτο τέρμα της Νιούκαστλ.

    "Λευκή πετσέτα" ο Θρύλος

    Η επόμενη αλλαγή του Μπάγεβιτς ήταν ο Φιλιππάκος στην θέση του Καστίγιο, με τον Οκκά να πηγαίνει στην κανονική του θέση και τον νεαρό μέσο να αναλαμβάνει δράση ακριβώς στο κέντρο του γηπέδου. Πριν προλάβει βέβαια να δείξει τίποτα, ο Σίρερ μετά από έξυπνη μπαλιά του Τζένας πέρασε και τον Νικοπολίδη πριν σημειώσει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και το τέταρτο της ομάδας του και διαμορφώσει το τελικό σκορ, που σταμάτησε στο 4-0. Πλέον ήταν εμφανές πως ο Σερβοέλληνας τεχνικός βρισκόταν στο Ηράκλειο και ξεκούραζε όσους μπορούσε για τον αγώνα με τον ΟΦΗ, αφού στην συνέχεια απέσυρε και τον Στολτίδη και πέρασε στον αγώνα τον Ταραλίδη. Πριν το σφύριγμα της λήξης ο Ολυμπιακός το μόνο που κατάφερε ήταν ένα σουτ του Οκκά στις καθυστερήσεις, όταν πια και η Νιούκαστλ είχε παρατήσει το ματς, που ανάγκασε τον Γκίβεν να διώξει σε κόρνερ. Αυτή, η όχι και τόσο ευκαιρία, ήταν η μοναδική καλή στιγμή των Πειραιωτών σε ένα ακόμη ματς που πρέπει να ξεχάσουν γρήγορα.

    Διαιτητής: Κόνραντ Πλάουτζ (Αυστρία) Κίτρινες: Βάλλας ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Γκίβεν, Καρ (67' Ράματζ), Μπατ, Ο' Μπράιεν, Χιουζ, Τέιλορ, Τζένας, Ντάιερ (60' Μίλνερ), Σίρερ, Μπόγερ, Ρομπέρ (60' Ν' Ζόγμπια). ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Πάντος, Βάλλας, Ανατολάκης, Στολτίδης (79' Ταραλίδης), Μάριτς, Καφές, Καστίγιο, Τζιοβάνι (67' Φιλιππάκος), Τζόρτζεβιτς (62' Οκκάς).

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δικαιωση για Γκούμα

    16/3/2005 10:39:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση που είχε ασκήσει ο πρόεδρος της Επιτροπής, Πλαστήρας Αναστασάκης, κατά της πρωτόδικης απόφασης του Αθλητικού Δικαστή της ΕΠΑΕ για τον Γιάννη Γκούμα, με την οποία ο διεθνής αμυντικός είχε τιμωρηθεί με ποινή μιας αγωνιστικής για τη συμπεριφορά του προς τον διαιτητή Κεμπαρίδη, στον αγώνα πρωταθλήματος Παναθηναϊκός-Κέρκυρα. Ετσι, ο Γιάννης Γκούμας, που έχει ήδη εκτίσει την ποινή του, μπορεί να αγωνιστεί στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος εναντίον της Καλλιθέας, το προσεχές Σάββατο. Ακόμη, η Επιτροπή Εφέσεων διατήρησε την ποινή των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών στον ΠΑΟΚ, αλλά μείωσε στο μισό (σε 10.000 ευρώ) το πρόστιμο που είχε επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος (για τα διαδραματισθέντα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό), ενώ μείωσε σε έναν μήνα (από δύο) την απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους του προέδρου του ΠΑΟΚ, Γιάννη Γούμενου, διατηρώντας όμως το πρόστιμο των 10.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί.

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στο +11 η Τσέλσι

    16/3/2005 7:58:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μπορεί να μην θύμισε σε καμία περίπτωση την ομάδα που απέκλεισε την Μπαρτσελόνα από το Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η Τσέλσι δεν χρειαζόταν να πιάσει και τέτοια απόδοση για να κάμψει την αντίσταση της Γουέστ Μπρομ στον εξ αναβολής αγώνα που έγινε σήμερα. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησε με το φτωχό 1-0 στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και πέτυχε τον στόχο της που ήταν να βάλει ένα ακόμη λιθαράκι στο μισοτελειωμένο χτίσμα της κατάκτησης του τίτλου. Πλέον η διαφορά της από την δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι 11 ολόκληροι βαθμοί και είναι μάλλον αδύνατο να αλλάξει κάτι στην κορυφή της "Πρέμιερλιγκ". Το νικητήριο γκολ της Τσέλσι σημείωσε στο 26' ο ντιντιέ Ντρογκμπά.

    Βαθμολογία (Σε 29 αγώνες)

    Τσέλσι 74 Μάντσεστερ Γ. 63 Αρσεναλ 61 Εβερτον 51 Λίβερπουλ 43-28αγ. Μπόλτον 43 Μίντλεσμπρο 42 Τσάρλτον 40-28αγ. Τότεναμ 39-28αγ. Αστον Βίλα 38 Νιούκαστλ 37-28αγ. Μάντσεστερ Σ. 36 Μπέρμιγχαμ 32 Μπλάκμπερν 31-28αγ. Πόρτσμουθ 30 Φούλαμ 30-28αγ. Κρίσταλ Πάλας 26 Σαουθάμπτον 24 Γουέστ Μπρομ 21 Νόριτς 20

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Κίτρινο" το πρώτο εισιτήριο

    16/3/2005 9:25:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με ένα εύκολο 2-0 επί του κακού Πανιωνίου, η ΑΕΚ έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει την πρόκρισή της στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας και πλέον περιμένει τον Ολυμπιακό ή την Καστοριά. Η "Ένωση" ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα και με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά του, δεν απειλήθηκε σοβαρά σε κανένα άλλο σημείο. Οι "κυανέρυθροι" ήταν οι πρώτοι που απείλησαν πάντως, μόλις στο 9' με τον Μέσσαρος να κάνει ένα σουτ που έσωσε ο Μιχαηλίδης. Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση και αποτελεσματικότερη, καθώς ένα λεπτό αργότερα ο Ζούλιο Σέζαρ δέχτηκε την σέντρα από τον Ασουνσάο και άνοιξε το σκορ. Η ΑΕΚ συνέχισε τον καλό ρυθμό που είχε αναπτύξει και έτσι πριν την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και συγκεκριμένα στο 23' ο Λυμπερόπουλος με νέα σέντρα από τον Ασουνσάο, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

    Τυπική διαδικασία

    Η επανάληψη ήταν τυπική διαδικασία, αφού ο Πανιώνιος που αγωνίστηκε με ελλείψεις δεν προσπάθησε καν να αντιδράσει, έτσι μέχρι το φινάλε οι μοναδικές φάσεις που δημιουργήθηκαν ήταν ένα σουτ του Λυμπερόπουλου στο 72' το οποίο απεσώβησε ο Ντρόμπνι και ένα δοκάρι του Σέζαρ στο 77'.

    Διαιτητής: Βασάρας (Θεσσαλονίκης) Κίτρινες: Μανιάτης, Λυμπερόπουλος, ΑσουνσάοΑΕΚ (Φερνάντο Σάντος): Μιχαηλίδης, Μάλμπασα, Κόντης, Μόρας, Αλβες, Κατσουράνης, Πέτκοφ (76΄ Κυριακίδης), Ασουνσάο, Ζούλιο Σέζαρ (90΄ Κωνσταντινίδης), Σοάρες (74΄ Μπούρμπος), Λυμπερόπουλος ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Βαζάκας): Ντρόμπνι, Βλτσεκ, Ντομορό (50΄ Μανιάτης), Εξουζίδης, Γουνδουλάκης, Γαλανόπουλος, Τζιόλης, Καϊσί, Μπρέσκα, Ναλιτζής (74΄ Μάντζιος), Μέσαρος (54΄ Κιάσσος).

    [08] Μπάσκετ

    Ο Μάλκοβιτς περί ύπνου!

    16/3/2005 8:09:00 μμ

    Συντάκτης:

    Να ξυπνήσει ζήτησε από τον Αντώνη Φώτση ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης της Ρεάλ Μαδρίτης με την Σκαβολίνι. Ο προπονητής της "Βασίλισσας" τόνισε την σημασία του αγώνα για την πρόκριση στην Ευρωλίγκα, αλλά δεν παρέλειψε να κρούσει και τον κώδωνα του κινδύνου στον Έλληνα σέντερ, με αφορμή τις εμφανίσεις του στα τελευταία ματς. Πάντως το σίγουρο είναι πως διάλεξε έναν μάλλον άκομψο τρόπο να το κάνει! " Αυτός είναι ο πιο σημαντικός αγώνας μας μέχρι στιγμής φέτος και οι παίκτες μου το γνωρίζουν. Συζητήσαμε όλοι μαζί και είναι συνειδητοποιημένοι. Ελπίζω πως κάποιοι παίκτες μου θα ξυπνήσουν και θ΄ αρχίσουν επιτέλους να σκοράρουν. Ο Αντώνης Φώτσης κοιμάται εδώ και πολύ καιρό. Η δική μου δουλειά είναι να βγάζω από κάθε παίκτη μου τον καλύτερο εαυτό του και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τους κινητοποιήσεις".

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ετοιμάστε νεκρές ζώνες!

    16/3/2005 8:59:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μόνο αυτό μας έλειπε λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την Εθνική μας! Να δούμε δηλαδή αγώνα της επίσημης αγαπημένης όλων των Ελλήνων με τις κερκίδες να έχουν χαώδεις νεκρές ζώνες, όπως αυτές που δημιουργεί η αστυνομία στα ντέρμπι. Πάντως αν η ΕΠΟ ικανοποιήσει το αίτημα της αντίστοιχης αλβανικής ομοσπονδίας και δώσει το 5% των εισιτηρίων του αγώνα που αφορά αυτό, τότε μάλλον δεν υπάρχει άλλη λύση. Η αλβανική ομοσπονδία ζήτησε χθες από την ελληνική το παραπάνω ποσοστό εισιτηρίων για τον αγώνα της 30ης Μαρτίου στο Καραϊσκάκη και η απάντηση ήταν να καλυφθεί ένα παλαιότερο χρέος των Αλβανών, ύψους 7.000 ευρώ από παραχώρηση εισιτηρίων σε αγώνα του 2001. Η ΕΠΟ μάλιστα έδωσε και διορία δύο ημερών για την εξόφληση, ώστε να δώσει τα εισιτήρια και έτσι η εξέλιξη του θέματος αναμένεται αύριο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 16 March 2005 - 22:04:03 UTC