Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στενεύει ο κλοιός για τον Βαβύλη
  • [02] "Άνθρωπος" αλβανικής παρατράπεζας ο Βαβύλης
  • [03] Ενημέρωση η "ασπίδα" του καταναλωτή
  • [04] Τομογραφία εναντίον Αλτσχάιμερ
  • [05] Ποιότητα στον τουρισμό
  • [06] Αγνοούνται δύο Έλληνες ψαράδες
  • [07] Επίθεση με στόχο τον Ρουγκόβα
  • [08] Φεύγουν οι συριακές μυστικές υπηρεσίες από το Λίβανο
  • [09] Σίρερ: "Προσοχή στον Ολυμπιακό"
  • [10] Χωρίς εισιτήρια για Κρήτη
  • [11] Πριμ στον Ιωνικό
  • [12] Απειλεί με μηνύσεις ο Μουρίνιο
  • [13] O Πλατινί για πρόεδρος της UEFA
  • [14] Ρεκόρ ο Μπάγεβιτς
  • [15] Τρίτος ο Κουτσιούμπας στη Βουλγαρία
  • [16] Πρώτευσε ο Μανωλάκης στα Λεϊζερ Ράντιαλ
  • [17] Ο Σούμπσκι ανέλαβε την Εθνική Κανόε/Καγιάκ
  • [18] Το τελευταίο αντίο
  • [19] Τιμωρήθηκε ο Κούγιας
  • [20] Συνεργασία για τον Έβρο ζητά ο ΣΥΝ

    [01] Κοινωνία

    Φέρεται να έχει εντοπισθεί σε ευρωπαϊκή χώρα Στενεύει ο κλοιός για τον Βαβύλη

    15/3/2005 6:54:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8 - ΝΕΤ

    Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η σύλληψη του Απόστολου Βαβύλη. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα έχει εντοπιστεί στο εξωτερικό, σε γειτονική ευρωπαϊκή χώρα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις ανώτατων δικαστικών παραγόντων, προκειμένου να λογοδοτήσει στην ελληνική Δικαιοσύνη. Σε περίπτωση σύλληψης ή παράδοσής του θα ενεργοποιηθεί το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί από την 4η τακτική ανακρίτρια Αθηνών για διακίνηση ναρκωτικών στην Ιταλία, το 1999, ενώ αναμένεται η άσκηση δίωξης σε βάρος του για κακούργημα, πιθανότατα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση ενημέρωσε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

    Αναμένεται η άσκηση δίωξης

    Η συνεργασία δικαστικών και αστυνομικών αρχών, αλλά και η διαμεσολάβηση τρίτου προσώπου από το στενό περιβάλλον του καταζητούμενου, φαίνεται ότι απέφερε καρπούς.

    Τα στοιχεία που ανέκυψαν εναντίον του θεωρούνται επαρκή για να διωχθεί για κακουργήματα και οι δικαστικές αρχές μπορούν να ζητήσουν την έκδοσή του στην Ελλάδα.

    Παράλληλα, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η εισαγγελέας πρωτοδικών Ελένη Σωτηροπούλου, διερευνώνται οι συμβάσεις που έκαναν εταιρείες του Βαβύλη, ώστε να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

    Η ποινική δίωξη σε βάρος του Βαβύλη, εφόσον ασκηθεί, θα αφορά τις εμπορικές δραστηριότητές του, κυρίως κατά την περίοδο 1995 - 1997. Τα χρόνια αυτά, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κατηγορούμενος είχε δοσοληψίες με παρατράπεζες και πιθανότατα ήταν επικεφαλής ομάδας η οποία αναλάμβανε την μεταφορά των κλεμμένων καταθέσεων στο εξωτερικό, κυρίως στην Ελλάδα και την Ουγγαρία, χρησιμοποιώντας είτε με το πραγματικό του όνομα, είτε το Απόστολος Καβαλεράς.

    Σύμφωνα με άκρως απόρρητο εσωτερικό έγγραφο της διεύθυνσης αντικατασκοπίας της ΕΥΠ, που φέρνει στη δημοσιότητα η ΝΕΤ, οι δραστηριότητες του Βαβύλη στην Αλβανία ήταν και γνωστές και ποικίλες. Το έγγραφο, με ημερομηνία 21 Ιανουαρίου 1997 και θέμα " Συμβατικά τεθωρακισμένα οχήματα της αλβανικής εταιρίας ΒΕΦΑ" αποκαλύπτει πως η ΕΥΠ γνώριζε τις σχέσεις του καταζητούμενου με τον πρωταγωνιστή του σκανδάλου με τις παρατράπεζες, Βεχμπί Αλιμουσάι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Άνθρωπος" αλβανικής παρατράπεζας ο Βαβύλης

    [02] Κοινωνία

    Μετέφερε μεγάλα χρηματικά ποσά στην Ελλάδα "Άνθρωπος" αλβανικής παρατράπεζας ο Βαβύλης

    12/3/2005 7:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/3/2005 7:22:08 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση του καταζητούμενου Απόστολου Βαβύλη. Χθες, ο πρόεδρος της κυβερνητικής επιτροπής για την διαφάνεια των παρατραπεζών, την εποχή 95 -97, Φαρουντίν Αράπι, σε δηλώσεις του στην αλβανική τηλεόραση, ανέφερε το όνομα του Βαβύλη, ενώ παρουσίαζε τους λόγους για τους οποίους οι καταθέτες θα λάβουν μόλις το 11% των καταθέσεών τους. Όπως είπε, ένας από αυτούς τους λόγους είναι ότι η DEFA HOLDING, η μεγαλύτερη παρατράπεζα στην Αλβανία, έχει μεταφέρει μεγάλο χρηματικό ποσό στην Ουγγαρία και Ελλάδα, υποδεικνύοντας τον Απόστολο Βαβύλη ως τον άνθρωπο, που έκανε τις μεταφορές προς τη χώρα μας. Μάλιστα, ο Φαρουντίν Αράπι τόνισε, πως ο Βαβύλης έκανε και την αγορά ακινήτων, αναφέροντας συγκεκριμένα την αγορά του φέρυ μπόουτ "ΑΟΥΛΙΟΝΑ", για λογαριασμό ελληνικών συμφερόντων. Το πλοίο κόστισε 600.000 δολάρια και χρεώθηκε στην παρατράπεζα 4,2 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης, για λογαριασμό του προέδρου της παρατράπεζας Βεχμπί Αλιμούτσαϊ αγοράστηκε ξενοδοχείο αντί δύο εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο πρόεδρος είναι μέτοχος με 1,2 εκατομμύρια δολάρια σε μια πολιτική αεροπορική εταιρία και διαθέτει πολυτελή βίλα σε μια από τις πλουσιότερες περιοχές της Αθήνας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα στοιχεία για την υπόθεση Βαβύλη

    [03] Κοινωνία

    Κλειδί στην ποιότητα, ανάχωμα στην ακρίβεια Ενημέρωση η "ασπίδα" του καταναλωτή

    15/3/2005 3:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/3/2005 5:15:54 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8- ΝΕΤ

    Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Έλληνας καταναλωτής στην καθημερινότητα του, βρίσκονται στο επίκεντρο, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα καταναλωτών. Υποβαθμισμένης ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και η ακρίβεια βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των προβλημάτων των καταναλωτών, οι οποίοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, όπως προκύπτει από έρευνα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, αγνοούν τα δικαιώματα τους. Η θωράκιση των Ελλήνων καταναλωτών μέσα από την ενημέρωση για τα δικαιώματα τους ανάγεται σε θέμα πρώτης προτεραιότητας για το υπ. Ανάπτυξης, που προγραμματίζει από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη, εκστρατεία ενημέρωσης. "Ο ενημερωμένος καταναλωτής είναι το αποτελεσματικότερο ανάχωμα στην ακρίβεια αλλά και ο πιο δυνατός μοχλός για μία επανάσταση ποιότητας" τονίζει με αφορμή τη σημερινή μέρα ο πρωθυπουργός.

    Νέο καταναλωτικό πρότυπο

    Στο μήνυμα του, ο Κώστας Καραμανλής, βεβαιώνει ότι η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά, με υπευθυνότητα και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, για να μπει φραγμός στην ακρίβεια και τα όποια φαινόμενα ασυδοσίας στην αγορά, για να ενισχύσει την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών, για να έχουν οι πολίτες καταναλωτές περισσότερες δυνατότητες επιλογών.

    Όπως αναφέρει, η πολιτεία εργάζεται συστηματικά, τόσο σε επίπεδο διαμόρφωσης θεσμών όσο και σε επίπεδο εκπαίδευσης των νέων και ενημέρωσης των πολιτών για τη δημιουργία ενός νέου καταναλωτικού προτύπου, με σημεία αιχμής την πληροφόρηση, την ενίσχυση της υπευθυνότητας των επιλογών την ενθάρρυνση της κριτικής συμπεριφοράς των πολιτών.

    Εκκλήσεις να πέσουν οι τιμές

    Έκκληση προς τους επιχειρηματίες του λιανεμπορίου αλλά και τους βιομηχάνους να ρίξουν τις τιμές σε μια πρώτη κίνηση καλής θέλησης για τη στήριξη των καταναλωτών, απηύθυνε στη διάρκεια εκδήλωσης για τη σημερινή μέρα ο υπουργός Ανάπτυξης.

    "Μπορούν οι επιχειρήσεις τόσο στην παραγωγή όσο και στο εμπόριο να δουλέψουν με μικρότερο περιθώριο κέρδους" υπογράμμισε ο Δημήτρης Σιούφας και αναγνώρισε ότι υπάρχει ακρίβεια.

    "Υπάρχει ακρίβεια, δεν το κρύβουμε. Καταφέραμε όμως να κινηθεί στο ύψος του πληθωρισμού, ενώ δεχόμαστε ισχυρές πιέσεις από την πορεία των τιμών των καυσίμων δεδομένου ότι ενεργειακά είμαστε εξαρτημένοι από το πετρέλαιο" πρόσθεσε.

    Σημαντικό έλλειμμα ενημέρωσης

    Στο μεταξύ, σημαντικό έλλειμμα ενημέρωσης των Ελλήνων καταναλωτών, καταγράφει έρευνα που πραγματοποίησε το υπουργείο Ανάπτυξης και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Σύμφωνα με την έρευνα, μόλις 2 στους 10, θεωρούν τον εαυτό τους καλά ενημερωμένο για τα δικαιώματα τους, ενώ 8 στους 10 αναγνωρίζουν ότι δεν είναι καθόλου ενημερωμένοι .

    Η έρευνα αναδεικνύει επίσης ότι από την ελληνική κοινωνία απουσιάζει ένα οργανωμένο καταναλωτικό κίνημα.

    Μόλις 1 ένας στους 100 καταναλωτές ενημερώνεται από τις καταναλωτικές οργανώσεις για τα δικαιώματα του.

    Η έρευνα έδειξε ακόμα, ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων καταναλωτών τάσσεται υπέρ της επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

    Επτά στους 10 πολίτες βλέπουν θετικά την πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης, δηλώνοντας ότι θα ήθελαν τα καταστήματα ανοιχτά ως τις 9 το βράδυ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή

    [04] Υγεία

    Ελπίδες για έγκαιρη διάγνωση Τομογραφία εναντίον Αλτσχάιμερ

    15/3/2005 5:25:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Επιστημονική επιθεώρηση "Nature"

    Να αποκαλύψει τα πρώιμα σημάδια της νόσου του Αλτσχάιμερ πριν την εκδήλωση των συμπτωμάτων, υπόσχεται μια νέα τεχνική που βασίζεται στη μαγνητική τομογραφία. Σύμφωνα με ερευνητές του Ινστιτούτου Επιστήμης Εγκεφάλου RIKEN στο Ουάκο της Ιαπωνίας, μια παραλλαγή της μαγνητικής τομογραφίας μπορεί να ανιχνεύσει τις αλλοιώσεις στον εγκέφαλο έως και δύο δεκαετίες νωρίτερα από την εκδήλωση της νόσου. Οι ερευνητές δοκίμασαν τη μέθοδο σε πειραματόζωα και πιστεύουν πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον άνθρωπο, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση. Σήμερα, η νόσος αναγνωρίζεται αφού ο ασθενής εκδηλώσει τα συμπτώματά της (εξασθένιση της μνήμης και σύγχυση), αν και οι αλλοιώσεις στον εγκέφαλο εμφανίζονται αρκετά χρόνια νωρίτερα.

    Διάγνωση πριν τα συμπτώματα

    Η νόσος Αλτσχάιμερ προκαλεί τη συσσώρευση τοξικών πρωτεϊνών, που ονομάζονται πλάκες αμυλοειδούς και έχουν μέγεθος όσο το κεφάλι μιας καρφίτσας, στον εγκέφαλο.

    Οι ερευνητές χορήγησαν στα πειραματόζωα μια μη τοξική ουσία που είναι γνωστό ότι συνδέεται με τις πλάκες. Ένα άτομο της ουσίας αυτής είχε αντικατασταθεί με ένα παράγωγο του φθορίου, το οποίο φυσιολογικά δεν υπάρχει στα ποντίκια ή τον άνθρωπο.

    Όταν τα πειραματόζωα εξετάστηκαν στο μαγνητικό τομογράφο, το φθόριο παρήγαγε ένα χαρακτηριστικό σήμα, που επέτρεψε την απεικόνιση των αμυλοειδών πλακών, δίνοντας εικόνες υψηλής αντίθεσης και χαμηλού θορύβου.

    Η νέα μέθοδος έχει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με την τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων (PET), η οποία χρησιμοποιείται πειραματικά για τη διάγνωση του Αλτσχάιμερ. Η PET απαιτεί πολύ ακριβότερο εξοπλισμό, δεν μπορεί να απεικονίσει δομές μικρότερες από μερικά χιλιοστά και εκθέτει τον ασθενή σε ραδιενεργό ακτινοβολία.

    Αν και η νέα τεχνική δεν είναι άμεσα εφαρμόσιμη σε ασθενείς, οι ερευνητές ελπίζουν να ξεκινήσουν τις δοκιμές σε ανθρώπους σε μερικά χρόνια.

    Σχετικά Links:

    Ινστιτούτο RIKEN

    [05] Πολιτική

    Σειρά μέτρων ενέκρινε η κυβερνητική επιτροπή Ποιότητα στον τουρισμό

    15/3/2005 4:34:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σειρά πρωτοβουλιών για την ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού στη χώρα μας εξέτασε η κυβερνητική επιτροπή, που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Μεταξύ των μέτρων που εγκρίθηκαν είναι οι αλλαγές στη χρήση γης για τουριστικές επενδύσεις, η ανάδειξη του αγροτουρισμού και η εκπαίδευση προσωπικού για τις τουριστικές επιχειρήσεις. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο αρμόδιος υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εκτίμησε πως η τουριστική κίνηση στη χώρα μας θα ανακάμψει προοδευτικά και έκανε λόγο για ενθαρρυντικά μηνύματα από ξένους επενδυτές και δημιουργία φιλόξενου επενδυτικού περιβάλλοντος στη χώρα. Στο μεταξύ, με εγκωμιαστικά σχόλια για τη χώρα μας κυκλοφόρησε χθες ένθετο της αμερικανικής εφημερίδας New York Times.

    Ρυθμίσεις για τη χρήση γης

    Όπως δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ θα προωθηθούν σύντομα στη Βουλή νέες ρυθμίσεις σχετικά με τις χρήσεις γης και την χωροθέτηση νέων περιοχών για τουριστική ανάπτυξη, κάτι που θα συμβάλλει και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Την προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων για το θέμα των χρήσεων γης επιβεβαίωσε και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, που συναντήθηκε νωρίτερα με τον Πρωθυπουργό.

    Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης υπογράμμισε ακόμη πως η κυβέρνηση υποστηρίζει τον θεματικό τουρισμό και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πίστα της Formula 1 τόνισε πως σύντομα θα έρθει στην Αθήνα, προσκεκλημένος του ΕΟΤ, ο κατασκευαστής της πίστας του Μπαχρέϊν, ενώ ο ίδιος θα επισκεφθεί την Πάτρα. Παράλληλα, αρνήθηκε την ύπαρξη κόντρας μεταξύ Πάτρας και Ορχομενού για την πίστα, υπογραμμίζοντας ότι είναι θετικό να υπάρχουν εναλλακτικοί πόλοι έλξης.

    Ακόμη, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι αναλαμβάνονται οι πρωτοβουλίες για την δημιουργία ενός φιλόδοξου επενδυτικού περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών προβλημάτων και επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για τη νέα εποχή και τις προοπτικές που διανοίγονται για τον ελληνικό τουρισμό.

    Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη του αγροτουρισμού και του οικιστικού τουρισμού, καθώς και την εκπαίδευση του προσωπικού τουριστικών επιχειρήσεων.

    Εγκώμια για την Αθήνα

    Στη "μεταμόρφωση" της ελληνικής πρωτεύουσας με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες αναφέρεται χθεσινό δημοσίευμα των New York Times.

    Στην αρχή του αφιερώματος γίνεται θετική αναφορά στην προετοιμασία της Αθήνας για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και την χωρίς προβλήματα διεξαγωγή τους, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις από την πλειοψηφία του αθλητικού κόσμου.

    Η εφημερίδα προσθέτει ότι η πόλη υπεβλήθη σε "εκ βάθρου αναμόρφωση", κάνοντας λόγο για "ένα εκπληκτικό σύγχρονο αεροδρόμιο, ένα ανωτάτου επιπέδου υπόγειο μετρό, μια νέα βολική γραμμή τραμ και μια σειρά ανακαινισμένων ή νέων ξενοδοχείων".

    Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος, η τουριστική κίνηση στη χώρα μας δεν ήταν η αναμενόμενη λόγω των αναφορών για "τσουχτερές" τιμές, οι οποίες έχουν αρχίσει να πέφτουν. "Τώρα ίσως ήρθε η ώρα να επισκεφτεί κανείς την Αθήνα", καταλήγει το δημοσίευμα, το οποίο ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε "ενθαρρυντικό".

    Το τουριστικό αφιέρωμα της εφημερίδας περιλαμβάνει και 28σέλιδο έγχρωμο διαφημιστικό ένθετο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με χρήσιμες πληροφορίες για τις Κυκλάδες.

    Σχετικά Links:

    Το δημοσίευμα των New York Times

    Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

    [06] Κοινωνία

    Αγνοούνται δύο Έλληνες ψαράδες

    15/3/2005 4:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/3/2005 6:56:06 μμ)

    Συντάκτης:

    Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 2 κατοίκων της Καλύμνου, που χάθηκαν τα ίχνη τους από το Σάββατο, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλύμνου και Ψερίμου. Πρόκειται για τον Χρήστο Κώστογλου, 40 χρονών και τον Παναγιώτη Τρικοίλη, 37 χρονών, που για τον εντοπισμό τους διεξάγονται εκτεταμένες έρευνες από αέρος και θαλάσσης. "Το φουσκωτό σκάφος έχει εντοπιστεί στο λιμάνι της τουρκικής πόλης Μποντρούμ (Αλικαρνασσός) και ότι φέρνει χτυπήματα από την μία πλευρά", δήλωσε ο Βασίλης Κώστογλου, αδελφός του ενός εκ των αγνοουμένων. Στις έρευνες συμμετέχουν δεκάδες αλιευτικά σκάφη, πλωτά του Λιμενικού Σώματος και ελικόπτερα.

    [07] Κόσμος

    Σώος ο πρόεδρος του Κοσόβου Επίθεση με στόχο τον Ρουγκόβα

    15/3/2005 11:26:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/3/2005 2:36:16 μμ)

    Ισχυρή έκρηξη έπληξε το αυτοκίνητο του προέδρου του Κοσόβου, Ιμπραΐμ Ρουγκόβα, στο κέντρο της Πρίστινα, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός ατόμου, ανακοίνωσε η υπηρεσία ασφαλείας της προεδρίας. "Το τραυματισμένο άτομο δεν είναι ο πρόεδρος", διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μέλος της προεδρικής φρουράς. Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που ο πρόεδρος Ρουγκόβα κατευθυνόταν προς τον τόπο συνάντησής του με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιο για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Χαβιέ Σολάνα. "Ευχαριστώ το Θεό που επέζησα πάλι", δήλωσε μια ώρα μετά την επίθεση ο κ. Ρουγκόβα, αναφερόμενος σε παλαιότερη απόπειρα δολοφονίας του πριν από ένα χρόνο, όταν άγνωστοι έριξαν χειροβομβίδα στο σπίτι του. "Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει κάθε πράξη βίας, ιδιαίτερα σε μια ευαίσθητη περιοχή όπως το Κοσσυφοπέδιο", δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος και τόνισε πως η χώρα μας, όπως και οι σύμμαχοί της σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, παρακολουθούν από κοντά και με εύλογο προβληματισμό τις εξελίξεις.

    Ανησυχία μετά την παραίτηση Χαραντινάι

    Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης, εξερράγη τη στιγμή της διέλευσης της προεδρικής φάλαγγας. Σύμφωνα με την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου, που αναζητά τους δράστες αλλά και τα αίτια της επίθεσης, η πυροδότηση του εκρηκτικού μηχανισμού φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκε με τηλεχειριστήριο.

    Η έκρηξη σημειώθηκε μία εβδομάδα μετά τη παραίτηση του πρωθυπουργού του Κοσόβου, Ραμούς Χαραντινάι, πρώην αρχηγού των Αλβανών ανταρτών, ο οποίος παραδόθηκε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κοσόβου (1998-1999).

    Η παραίτηση Χαραντινάι προκάλεσε ανησυχίες για αναζωπύρωση της αναταραχής στο Κόσοβο έπειτα από τις αντισερβικές ταραχές τον Μάρτιο του 2004 και το ΝΑΤΟ έσπευσε να ενισχύσει την παρουσία του στην επαρχία.

    Μάλιστα, ο κ. Ρουγκόβα απέδωσε την απόπειρα δολοφονίας του στην ύπαρξη κύκλων που επιθυμούν την αποσταθεροποίηση του Κοσσυφοπεδίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη Χάγη για εγκλήματα ο Χαραντινάι

    [08] Μ. Ανατολή

    Φεύγουν οι συριακές μυστικές υπηρεσίες από το Λίβανο

    15/3/2005 1:46:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την ώρα που οι συριακές στρατιωτικές δυνάμεις ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν την πρώτη φάση της αποχώρησής τους από το Λίβανο, οι υπηρεσίες πληροφοριών άρχισαν να εκκενώνουν τα γραφεία τους, που στεγάζονται στη Βηρυτό, και να φορτώνουν σε φορτηγά τον εξοπλισμό. Η όλη επιχείρηση γίνεται υπό την επίβλεψη της λιβανικής αστυνομίας, ενώ έγινε γνωστό ότι θα εκκενωθούν δύο ακόμη κτήρια, κοντά σε στρατώνα του λιβανικού στρατού, όπου στεγάζεται το γενικό επιτελείο των συριακών υπηρεσιών πληροφοριών. Η αποχώρηση των μυστικών υπηρεσιών συνέπεσε με την επίσημη επίσκεψη στη Δαμασκό του Αιγύπτιου προέδρου, Χόσνι Μουμπάρακ, που συναντήθηκε με το Σύρο ομόλογό του, Μπασάρ Αλ Άσαντ. Σημειώνεται ότι ο Μουμπάρακ έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της συριακής αποχώρησης από τα εδάφη του Λιβάνου.

    Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σκοτ Μακ Λίλαν, επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι πάγια θέση των ΗΠΑ είναι η όσο το δυνατόν συντομότερα πλήρης αποχώρηση όλων των συριακών στρατιωτικών δυνάμεων και των μυστικών υπηρεσιών.

    Μέχρι στιγμής, πάνω από 40.000 Σύροι στρατιώτες έχουν εγκαταλείψει το Λίβανο, ενώ, σύμφωνα με πηγές των λιβανικών δυνάμεων ασφαλείας, οι στρατιωτικές δυνάμεις της Συρίας αναμένεται να ολοκληρώσουν την πρώτη φάση της αποχώρησής τους μέσα στην εβδομάδα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αποχωρούν οι στρατιώτες από το Λίβανο

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Σίρερ: "Προσοχή στον Ολυμπιακό"

    15/3/2005 7:05:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το 1-3 στο Καραϊσκάκη δεν καθησυχάζει απολύτως τον Άλαν Σίρερ ενόψει του επαναληπτικού στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ", αφού όπως είπε ο Άγγλος επιθετικός ο Ολυμπιακός είναι ικανός να κάνει την ζημιά στην Νιούκαστλ. "Είδα αρκετά από τον Ολυμπιακό, και με ένδεκα και με δέκα και με εννέα παίκτες, για να γνωρίζω ότι μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως ένα κανονικό παιχνίδι. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να φτάσουμε έως εδώ και θα ήταν εγκληματικό να τα πετάξουμε όλα στα σκουπίδια", επεσήμανε ο Σίρερ που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην συνέχεια στο UEFA, βλέποντας την φετινή χρονιά μια μεγάλη ευκαιρία για την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου, την χαρά του οποίου οι "ανθρακωρύχοι" έχουν να γευτούν από το 1969, όταν για πρώτη και τελευταία φορά κατέκτησαν το Κύπελλο Εκθέσεων.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χωρίς εισιτήρια για Κρήτη

    15/3/2005 6:51:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός τονίζει πως δεν θα προμηθευτεί εισιτήρια για τον αγώνα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειοπρος αποφυγήν επεισοδίων. Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ, μεταξύ άλλων αναφέρεται, "Με την απόφαση αυτή η ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ επιθυμεί να συμβάλει στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, και να αποτραπούν τυχόν αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες, μεταξύ των φιλάθλων των διαγωνιζόμενων ομάδων". Επιπλέον η διοίκηση των "ερυθρολεύκων" καλεί και όλους του φίλους της ομάδας να μην παραβρεθούν στο γήπεδο και να αποφύγουν ακόμη και έξω από αυτό συμπεριφορές που θα δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα και θα "διαταράξουν την απόλυτη τάξη της τέλεσης του αγώνα".

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πριμ στον Ιωνικό

    15/3/2005 6:26:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ασχέτως αν το παιχνίδι του Ιωνικού με την Καλλιθέα δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, οι φιλοξενούμενοι με την "λευκή" ισοπαλία που απέσπασαν πήραν έναν πολύτιμο βαθμό, που ενδεχομένως να αποδειχτεί και καθοριστικός για την συνέχεια και για την θετική έκβαση της φετινής κούρσας του πρωταθλήματος για εκείνους. Έτσι μόνο ικανοποίηση είναι το συναίσθημα που επικρατεί στις τάξεις της νικαιώτικης ομάδας και αυτό μάλιστα μεταφράστηκε και σε πριμ, αφού σήμερα ο Χρήστος Κανελλάκης ανακοίνωσε την καταβολή πριν, ύψους 10.000 ευρώ.

    Χαρούμενος και ο Βλάχος

    Την ίδια στιγμή απολύτως ικανοποιημένος ήταν και ο τεχνικός των Νικαιωτών και το κλίμα στα αποδυτήρια άλλαξε άρδην μέσα σε μια εβδομάδα. Ο Βαγγέλης Βλάχος μετά την ήττα από τον Ηρακλή, τα είχε ψάλει στους ποδοσφαιριστές του για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκαν και φαίνεται πως οι παρατηρήσεις του εισακούστηκαν με αποτέλεσμα σήμερα να έχει μόνο καλά λόγια να πει. "Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που καταβάλατε και την απόδοση που είχατε. Παίξατε σοβαρά, πειθαρχημένα, με πάθος και αποφασιστικότητα, μη επιτρέποντας σε καμία στιγμή στον αντίπαλο να απειλήσει την εστία μας", τόνισε στους παίκτες ο Βαγγέλης Βλάχος και συνέχισε στο ίδιο κλίμα, "Αντίθετα, εμείς ήμασταν αυτοί που δημιουργήσαμε ευκαιρίες, κάναμε "παιχνίδι" και δείξαμε καλά στοιχεία. Το μόνο που μας λείπει είναι το γκολ και θα δουλέψουμε πολύ πάνω σ' αυτό. Πρέπει να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν η ομάδα βγαίνει μπροστά και να είστε πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια".

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Απειλεί με μηνύσεις ο Μουρίνιο

    15/3/2005 6:02:00 μμ

    Συντάκτης:

    Διαστάσεις φαίνεται πως λαμβάνει το θέμα της απόσυρσης από την ενεργό δράση του Άντερς Φρισκ, λόγω του ότι απειλήθηκε η ζωή του, όπως χαρακτηριστικά είπε, καθώς ήδη οι Ευρωπαίοι διαιτητές σκέφτονται να προχωρήσουν σε απεργία, προκειμένου να διασφαλίσουν τις συνθήκες εργασίας τους. Πάντως αυτή δεν είναι η μοναδική πτυχή του σοβαρού αυτού θέματος, δεδομένου πως μετά την δήλωση παραίτησης του Φρισκ, ξέσπασε μια άλλη κόντρα, εκείνη ανάμεσα στον Ζοσέ Μουρίνιο και τον Βόλτερ Ροτ, πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας της UEFA, o οποίος κατηγόρησε τον Πορτογάλο πως φέρει ευθύνη για την συγκεκριμένη εξέλιξη. Μάλιστα ο Ροτ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Μουρίνιο, "εχθρό του ποδοσφαίρου", κάτι που ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Πορτογάλο.

    Εμμένει ο Φρισκ

    Έτσι ο Μουρίνιο με δηλώσεις του σήμερα απειλεί πως θα μηνύσει τον Ροτ αν δεν ζητήσει συγνώμη, τονίζοντας χαρακτηριστικά. "Ο κύριος Ροτ έχει δύο επιλογές, ή θα ζητήσει συγνώμη ή θα πάμε στο δικαστήριο". Ο Μουρίνιο ήταν επικριτικός μετά την ήττα της Τσέλσι από την Μπαρτσελόνα στον πρώτο αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες, για την φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ και τότε είχε κατηγορήσει τον Σουηδό διαιτητή πως συνομιλούσε στο ημίχρονο με τον Ράικαρντ. Λίγες ημέρες μετά ο Φρισκ ανακοίνωνε την απόφασή του να αποχωρήσει από την διαιτησία και μάλιστα επιμένει σε αυτήν, καθώς η προσπάθεια του Ροτ να τον μεταπείσει έπεσε στο κενό. "Μίλησα στον Ροτ, ο οποίος προσπάθησε να με μεταπείσει, όμως έχει τελειώσει", τόνισε ο Φρισκ και συνέχισε, "Είμαι ανακουφισμένος και το προαίσθημά μου, μου λέει πως έκανα το σωστό. Νιώθω σαν κυνηγημένο ζώο και δεν θέλω να ζήσω έτσι. Ποτέ δεν ξέρεις μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι άνθρωποι. Οι προπονητές θα έπρεπε να κάνουν μια παύση και να σκεφτούν τι μπορεί να προκαλέσουν λέγοντας κάτι εν θερμώ", κατέληξε ο Φρισκ, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Ζοσέ Μουρίνιο.

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    O Πλατινί για πρόεδρος της UEFA

    15/3/2005 3:44:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: -1

    Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της UEFA στις επόμενες αρχαιρεσίες της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε ο Γάλλος πρώην αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας, Μισέλ Πλατινί. Τα τελευταία χρόνια ο 49χρονος αποτελεί μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, ενώ διετέλεσε και σύμβουλος του προέδρου της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, μία θέση που κατείχε από το 1998.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ρεκόρ ο Μπάγεβιτς

    15/3/2005 5:42:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έστω και αν δεν το γιόρτασε με τον ιδανικότερο τρόπο, αλλά με μια ισοπαλία και μια λογομαχία με οπαδό του Ολυμπιακού, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς από το ντέρμπι με την ΑΕΚ και έπειτα είναι στην πρώτη θέση στον πίνακα με τους προπονητές που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές στην Α' Εθνική κατηγορία. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός των "ερυθρολεύκων" έφτασε τις 523 και κατέρριψε έτσι το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ο Έγκε Γκέραρντ με 522. Μάλιστα το κατάφερε αυτό σε ένα ματς, όπου αγωνίζονταν οι δύο από τις τρεις ομάδες τις οποίες έχει κοουτσάρει, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Επιπλέον δεν ο Μπάγεβιτς κατέχει μια ακόμη κορυφαία επίοδση όντας ο προπονητής με τους περισσότερους τίτλους στην Α' Εθνική, καθώς μετρά 7 πρωταθλήματα, τέσσερα με την ΑΕΚ και τρία με τον Ολυμπιακό.

    Η πρώτη τριάδα της κατάταξης των προπονητών

    ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Αγώνες Ν Ι Η 1. Ντούσαν Μπάγεβιτς 523 340 107 76 2. Εγκεν Γκέραρντ 522 249 113 160 3. Βασίλης Δανιήλ 485 197 105 183

    Αναλυτικά η παρουσία του Μπάγεβιτς στο ελληνικό πρωτάθλημα

    ΟΜΑΔΑ Αγώνες Ν Ι Η ΑΕΚ 316 202 67 47 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 130 101 18 11 ΠΑΟΚ 77 37 22 18 ΣΥΝΟΛΟ 523 340 107 76

    [15] Τρίτος ο Κουτσιούμπας στη Βουλγαρία

    15/3/2005 3:07:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένα χάλκινο μετάλλιο και τέσσερα πλασαρίσματα στην πρώτη 8άδα ήταν ο τελικός απολογισμός των διεθνών παλαιστών της ελληνορωμαϊκής κατά τη συμμετοχή τους στο διεθνές τουρνουά της Βουλγαρίας "Νίκολα Πετρόφ". Ο μοναδικός παλαιστής μας που σκαρφάλωσε στο βάθρο της διοργάνωσης ήταν ο Γιώργος Κουτσιούμπας ο οποίος στην κατηγορία των 96 κιλών επικράτησε με 2-0 του Ρώσου Στάνισλαβ Ροντιόνοβ και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ελπιοδοφόρες όμως ήταν και οι εμφανίσεις άλλων τεσσάρων παλαιστών που κατατάχθηκαν στην πρώτη οκτάδα της κατηγορίας τους: Ο Γιάννης Σπυριδάκης (5ος στα 74 κιλά), Ντάντε Χαρεμπασβίλι (7ος στα 84 κιλά), Σιο Γκογκλιτσίδης (8ος στα 84 κιλά) και ο Θεόδωρος Τουνουσίδης (8ος στα 96 κιλά).

    [16] Πρώτευσε ο Μανωλάκης στα Λεϊζερ Ράντιαλ

    15/3/2005 2:53:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ο Γιάννης Μανωλάκης του ΝΟΕ με 26 βαθμούς ποινής αναδείχθηκε επειτα από 12 ιστιοδρομίες νικητής του 3ου αγώνα ranking list για σκάφη τύπου Λέιζερ Ράντιαλ, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο και την Καθαρά Δευτέρα στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, με την συμμετοχή 44 σκαφών. Δεύτερος ήταν ο Γιάννης Μιτάκης του ΙΟΠ (29 β.π.) και τρίτος ο Μάριος Νικόλαος Κυρανάκος του ΝΟΚΒ (44 β.π.). Στον 1ο προκριματικό αγώνα των κλάσεων Γιούροπ και 420 νικητές ήταν με 7 β.π ο Γιώργος Ρογής του Αλκυώνα Ραφήνας και Γιάννης Κωνσταντινίδης/Αλέξης Βαττής του ΝΟΤΚ με 12 βαθμούς ποινής αντίστοιχα.

    [17] Ο Σούμπσκι ανέλαβε την Εθνική Κανόε/Καγιάκ

    15/3/2005 2:43:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε νέα και κυρίως έμπειρα χέρια ανατέθηκε το μέλλον της Εθνικής ομάδας κανόε/καγιακ Ηρεμων Νερών. Ο 47χρονος Πολωνός, Ζντίσλαβ Σούμπσκι, υπέγραψε συμβόλαιο ετήσιας διάρκειας με την ομοσπονδία, η οποία διατηρεί μονομερώς το δικαίωμα ανανέωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών. Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Αντώνη Νικολόπουλο, η συνεργασία του με τον κ. Σούμσκι θα ανανεωθεί, αφού προσλήφθηκε με το σκεπτικλό να οδηγήσει τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το 2008.

    [18] Πολιτισμός

    Όλοι ήταν εκεί Το τελευταίο αντίο

    15/3/2005 6:04:00 μμ

    Συντάκτης:

    Κηδεύεται το μεσημέρι της Τρίτης, στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, ο Σταύρος Κουγιουμτζής. Με ένα δικό του τραγούδι αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, φίλοι, συνεργάτες και άνθρωποι που τον αγάπησαν μέσα από το έργο του. Ο Θεσσαλονικιός μουσικοσυνθέτης άφησε τη τελευταία του πνοή το Σάββατο, σε ηλικία 73 ετών, από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σίγησε για πάντα ο Σταύρος Κουγιουμτζής

    [19] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τιμωρήθηκε ο Κούγιας

    15/3/2005 7:29:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για έξι μήνες, τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή της ΕΠΑΕ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα, Αλέξης Κούγιας, ενώ πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στο σύλλογο ως συνυπεύθυνο. Ακόμη, το πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο της διοργανώτριας αρχής, κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 17 Μαρτίου τον Νίκο Σπυρόπουλο του Πανιωνίου για χρήση αναβολικών ουσιών (τεστοστερόνης) σε έλεγχο που διενεργήθηκε αμέσως μετά το ματς του Ολυμπιακού, αλλά και τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός (για επεισόδια στον αγώνα με Ηρακλή), Χαλκηδόνα και τον τεχνικό σύμβουλό της Ν. Πανταζή (για αγώνα με Ξάνθη) και Ξάνθη, Χρ. Πανόπουλο και Γ. Μαντζουράκη (για ματς με Χαλκηδόνα). Ακόμη, ο αθλητικός δικαστής κάλεσε σε απολογία τις ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς και το βοηθό προπονητή Ν. Ζαλίκα (για αγώνα με Πανιώνιο), Εργοτέλη και ΠΑΟΚ για το μεταξύ τους ματς, αλλά και τις ΠΑΕ Ακράτητος, Ηλυσιακός, Παναχαϊκή, Καλαμάτα, Πανηλειακός, Λάρισα, Ρόδος, Λαμία και Καβάλα.

    [20] Πολιτική

    Επίσκεψη Αλαβάνου στις πληγείσες περιοχές Συνεργασία για τον Έβρο ζητά ο ΣΥΝ

    15/3/2005 6:06:00 μμ

    Πρωτοβουλία τοy ΣΥΝ σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του Έβρου, προανήγγειλε ο Αλέκος Αλαβάνος, κατά την περιοδεία του σε περιοχές που δοκιμάστηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες. Ο κ. Αλαβάνος κάλεσε την κυβέρνηση να αποζημιώσει άμεσα τους πληγέντες, αλλά και να ζητήσει από τη Βουλγαρία και την Τουρκία να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι τεράστιοι όγκοι νερού, συνδέοντας μάλιστα τη στάση τους με την ευρωπαϊκή τους προοπτική. "Θέλουμε να πάρουμε μια μεγάλη πρωτοβουλία εμείς σαν ΣΥΝ και σε εθνικό επίπεδο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να υπάρξει και να αναπτυχθεί η τριμερής συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα, την Τουρκία και τη Βουλγαρία στη βάση της νομοθεσίας που προβλέπουν οι οδηγίες της ΕΕ για κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων από τους ποταμούς, από τις χώρες - μέλη της ΕΕ" δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αλαβάνος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 15 March 2005 - 18:05:54 UTC