Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρέμβαση Μητσοτάκη για την Οικονομία
  • [02] Αναδιατάσσονται τα συριακά στρατεύματα
  • [03] Κάηκαν ζωντανοί πίσω από τα σίδερα
  • [04] Επίκειται υψηλόβαθμη συνάντηση στη Γάζα
  • [05] Sold out στη Θεσσαλονίκη
  • [06] Αισόδοξος ο Μπάγεβιτς για Νιούκαστλ
  • [07] Επιστροφή με όνειρα για το μέλλον
  • [08] Έδωσε το "παρών" ο Ζήσης
  • [09] Αλλάζει Μπάρκλεϊ η Λάρισα
  • [10] Επανεξελέγη ο Δημήτρης Παξινός
  • [11] "Ξεκαθάρισμα" στην Κέρκυρα
  • [12] Βλέπουν παραμονή στην Καλαμαριά
  • [13] "Νοσοκομείο" πάλι η Χαλκηδόνα
  • [14] Με προβλήματα ο Ολυμπιακός
  • [15] Κακιούσης: "Δεν ανέχομαι επιθέσεις"

    [01] Πολιτική

    Προς τον Γκαργκάνα τα βέλη Παρέμβαση Μητσοτάκη για την Οικονομία

    7/3/2005 10:36:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/3/2005 8:19:05 μμ)

    Με σαφείς αιχμές κατά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Νίκου Γκαργκάνα παρεμβαίνει με σημερινή γραπτή του δήλωση για την Οικονομία ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκινάει την τοποθέτησή του με το γεγονός ότι στον προϋπολογισμό της Τράπεζας της Ελλάδας για το 2005 περιλαμβάνεται πρόβλεψη για 660 εκατομμύρια ευρώ λόγω εθελούσιας εξόδου των υπαλλήλων και υποστηρίζει ότι αυτή η δαπάνη θα βαρύνει τελικά τον προϋπολογισμό του κράτους και τον ελληνικό λαό, στον οποίο ανήκει η Τράπεζα της Ελλάδας.Ο κ. Μητσοτάκης αντιπαραβάλλοντας τις συνθήκες αποχώρησης των υπαλλήλων στην Τράπεζα με τους υπόλοιπους υπαλλήλους στον ιδιωτικό τομέα κάνει λόγο "για βαριά κοινωνική αδικία και δημοσιονομική πρόκληση". Επισημαίνει παράλληλα, ότι, η Κυβέρνηση κινδυνεύει να φθάσει στον παραλογισμό και στην έλλειψη πολιτικής ευαισθησίας εάν ακολουθήσει την πεπατημένη του ΠΑΣΟΚ, που μας οδήγησε, όπως αναφέρει, στο σημερινό κατάντημα ενώ τάσσεται εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της άμεσης καταβολής των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ.

    Υπέρ άμεσης κάταβολής των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ

    Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι, η Τράπεζα της Ελλάδας, "θα μπορούσε να λειτουργεί με το 1/5 των υπαλλήλων της. Ωστόσο η αποχώρηση των προνομιούχων και υπερπροστατευομένων αυτών υπαλλήλων δεν είναι δυνατόν να γίνεται με κόστος για τον φορολογούμενο 300.000 ευρώ ανά υπάλληλο, την ώρα που οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα απολύονται με την απλή αποζημίωση, που προβλέπει ο νόμος. Πρόκειται για βαριά κοινωνική αδικία και δημοσιονομική πρόκληση. Με δεδομένα τα χάλια στα οποία βρίσκεται η οικονομία, το υστέρημά της θα έπρεπε να αφιερώνεται αποκλειστικά για τους απόκληρους και όχι τους κάθε είδους προνομιούχους".

    Ακολούθως ο πρώην Πρωθυπουργός αναφέρεται στον κ. Γκαργκάνα λέγοντας, ότι, "ορθώς καταγράφει την οικτρή κατάσταση της Οικονομίας μας, έστω κι αν ανακάλυψε αργά την πραγματικότητα. Η παράδοση, όμως, της Τράπεζας να καταγράφει με ακρίβεια τα συμβαίνοντα και να προτείνει αναγκαία μέτρα, από τα οποία, όμως, εξαιρεί τον εαυτό της, την οποία επαναλαμβάνει ο κ. Γκαργκάνας, θυμίζει την παλιά παροιμία "δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις".

    Συνεχίζοντας τη δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι, "εάν στα 660 εκατομμύρια ευρώ για την εθελούσια έξοδο της Τράπεζας της Ελλάδας προσθέσουμε και τα 600 εκατομμύρια ευρώ, που είναι το μερίδιο του κράτους για την εθελούσια έξοδο της Εμπορικής Τράπεζας φθάνουμε σε συνολική επιβάρυνση και αντίστοιχη αύξηση του δημόσιου χρέους 1.260 εκατομμύρια ευρώ". Το ποσό αυτό, λέει ο κ. Μητσοτάκης, υπερβαίνει κατά 50% το συνολικό ποσό, που θα χρειαζόταν αν η κυβέρνηση αποφάσιζε να πληρώσει στους 900.000 συνταξιούχους αμέσως όλα τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ.

    "Σ αυτό το σημείο του παραλογισμού και έλλειψης πολιτικής ευαισθησίας θα φτάσουμε εάν ακολουθήσουμε την πεπατημένη του ΠΑΣΟΚ, που μας οδήγησε στο σημερινό κατάντημα", αναφέρει ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και προσθέτει ότι, η Νέα Δημοκρατία πρέπει αποφασιστικά και γρήγορα να αλλάξει πορεία και οι εκφραστές του ιδιωτικού τομέα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα όταν οι ήδη προνομιούχοι αποκτούν νέα πλεονεκτήματα.

    Ο κ. Μητσοτάκης στη δήλωσή του καταλήγει λέγοντας πως "όταν ο τεράστιος αντιπαραγωγικός και διεφθαρμένος δημόσιος τομέας καταβροχθίζει προνομιακά το μεγαλύτερο μέρος της πίττας, αναγκαστικά όλοι οι άλλοι θα αρκεστούν στα υπόλοιπα".

    Απάντηση Γκαργκάνα

    Απάντηση στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό της Τράπεζας της Ελλάδος και την εθελούσια έξοδο προσωπικού, έδωσε ο διοικητής της Νίκος Γκαργκάνας. Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος υπογραμμίζεται, ότι τόσο η κάλυψη των υποχρεώσεών της έναντι των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων σε αυτήν, όσο και το ενδεχόμενο εφαρμογής προγράμματος εθελούσιας εξόδου προσωπικού, δεν επιβαρύνουν σε καμία περίπτωση τον προϋπολογισμό και τους Έλληνες φορολογουμένους.

    Μάλιστα, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, η πρόβλεψη των 660 εκατομμυρίων ευρω στον ισολογισμό του 2004 δε συνεπάγεται άμεση δαπάνη και δε συνδέεται με την εθελούσια έξοδο του προσωπικού. Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει την πρόβλεψη για την κάλυψη των συντάξεων του προσωπικού, την οποία έχει υποχρέωση να εμφανίσει η Τράπεζα σύμφωνα με τα όσα ορίζουν τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, ενώ ανάλογη υποχρέωση έχουν και οι εμπορικές τράπεζες.

    Όσον αφορά στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γκαργκάνας σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου (1/3/2005) είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο αυτό, το οποίο μπορεί να προκύψει ύστερα από διάλογο με τους εργαζομένους. Ο διοικητής είχε επισημάνει, ότι ο διάλογος μπορεί να οδηγήσει σε επαναπροσδιορισμό των αναγκών της Τραπέζης σε προσωπικό. Στην περίπτωση, που προκύψει θέμα αποχώρησης περιορισμένου αριθμού υπαλλήλων, που δεν απέχουν πολύ από τη συνταξιοδότηση, τότε θα εκτιμηθεί ο συσχετισμός κόστους ωφέλειας για την Τράπεζα. Όμως, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας και σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται λόγος για επιβάρυνση των φορολογουμένων.

    Τέλος, απαντώντας στο σχόλιο του κ. Μητσοτάκη, ότι ο κ. Γκαργκάνας ανακάλυψε αργά την οικτρή κατάσταση της οικονομίας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας απαριθμεί τέσσερις τουλάχιστον αναφορές από το Νοέμβριο του 2002 και έπειτα, όπου σε ισάριθμες εκθέσεις διατυπωνόταν με σαφήνεια η άποψη της Τράπεζας της Ελλάδος για τα σοβαρά προβλήματα της οικονομίας και για το πώς η δημοσιονομική πολιτική, η πολιτική των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων καθώς και οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.

    [02] Μ. Ανατολή

    Αναδιατάσσονται τα συριακά στρατεύματα

    7/3/2005 8:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/3/2005 9:16:59 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ, BBC, ΑΠΕ

    Σε ιστορική συμφωνία κατέληξαν τη Δευτέρα οι Πρόεδροι της Συρίας και του Λιβάνου που συναντήθηκαν στη Δαμασκό για να αποφασίσουν για την αποχώρηση των συριακών στρατευμάτων από τα εδάφη του Λιβάνου. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου αποφασίστηκε ότι θα ολοκληρωθεί η μετακίνηση των συριακών στρατευμάτων από το εσωτερικό του Λιβάνου στις ανατολικές περιοχές, ωστόσο, δεν υπήρξε κάποια συμφωνία σχετικά με την πλήρη αποχώρηση. Ήδη έγιναν οι πρώτες κινήσεις στρατιωτικής αναδίπλωσης της Δαμασκού, ενώ οι δύο πρόεδροι δήλωσαν ότι σέβονται τις διεθνείς συμφωνίες και αποφάσεις για το ζήτημα των στρατευμάτων. Η αποχώρηση θα γίνει σε δύο φάσεις καθώς αρχικά τα συριακά στρατεύματα θα μετακινηθούν ανατολικά, προς την κοιλάδα Μπεκάα, και στη συνέχεια θα αναδιαταχθούν κατά μήκος των συριακών συνόρων.

    Άμεση αποχώρηση ζητούν οι ΗΠΑ

    Ωστόσο, ΗΠΑ και Ε.Ε. ζητούν να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καθώς εκτιμούν ότι η αποχώρηση των συριακών δυνάμεων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου.

    Στην κοινή ανακοίνωση που έγινε μετά τη συνάντηση, σημειώνεται ότι το μέγεθος και η διάρκεια της παραμονή της συριακών δυνάμεων στην Μπεκάα θα συμφωνηθεί ένα μήνα μετά την αρχική αναδιάταξη και προστίθεται ότι στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις με αντικείμενο την οριστική αποχώρηση.

    Ο εκπρόσωπος του Λιβανέζου προέδρου είπε ότι ο Εμίλ Λαχούντ ευχαρίστησε τη Συρία για τη βοήθεια που προσέφερε στο Λίβανο μετά τον εμφύλιο πόλεμο (1975-1990) ενώ τόνισε τη συνεχιζόμενη συνεργασία και τη σημασία μιας κοινής θέσης των δύο χωρών σχετικά με την "αντιμετώπιση των προκλήσεων".

    Τα συριακά στρατεύματα εισέβαλαν στο Λίβανο το 1976 ως ειρηνευτικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, και έκτοτε παρέμειναν στη χώρα. Ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσσαντ, δήλωσε ότι μετά την μετακίνηση των στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας του, οι δύο χώρες θα έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην απόφαση 1559 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Στην απόφαση του Σ.Α. του ΟΗΕ σημειώνεται ότι οι ξένες δυνάμεις θα πρέπει να αποχωρήσουν από το Λίβανο ενώ θα πρέπει να αφοπλιστούν οι λιβανέζικες ένοπλες οργανώσεις.

    Αντίθετη γνώμη, όμως, φαίνεται ότι έχουν οι ΗΠΑ καθώς συνεχίζουν τις πιέσεις προς τη Συρία χαρακτηρίζοντας "ανεπαρκή" την υπόσχεση του Άσσαντ. "Δεν ακούσαμε τις λέξεις άμεση και πλήρη αποχώρηση", δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Από την πλευρά της, η λιβανέζικη φιλοσυριακή οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι πίσω από τις εξελίξεις "βλέπει" δυτική παρέμβαση και κάλεσε τον κόσμο σε μαζική λαϊκή σύναξη, για να υποστηρίξει τη Συρία, την Τρίτη.

    Ικανοποίηση από Ιορδανία και Σαουδική Αραβία

    Με ικανοποίηση έγιναν δεκτές οι εξελίξεις από τη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία που εξέφρασαν την ελπίδα να αποτελέσουν την απαρχή για τη δημιουργία ενός κλίματος ηρεμίας στο Λίβανο. Ωστόσο, η Σαουδική Αραβία ζητάει την πλήρη αποχώρηση των συριακών στρατευμάτων "στο εγγύς μέλλον".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δρομολογεί την αποχώρηση η Συρία

    [03] Κόσμος

    Πυρκαγιά μετά από συμπλοκές κρατουμένων Κάηκαν ζωντανοί πίσω από τα σίδερα

    7/3/2005 7:33:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: El Caribe - El Nacional

    Τουλάχιστον 133 νεκροί και τριάντα τραυματίες, ένας εκ των οποίων σοβαρά, είναι ο απολογισμός πυρκαγιάς που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες στη φυλακή "Βιετνάμ", της πόλης Ιγουέι της ανατολικής Δομινικανής Δημοκρατίας. Η φωτιά ξέσπασε μετά από επεισόδια μεταξύ δυο ομάδων κρατουμένων που διαπληκτίζονταν για να πάρουν τον έλεγχο της φυλακής προκειμένου να μπορούν να διακινούν ανενόχλητοι ναρκωτικά. Η ένταση έφθασε στο αποκορύφωμα όταν ο αρχηγός της μίας συμμορίας σκότωσε έναν κρατούμενο.

    Απανθρακωμένοι

    Ακολούθησαν σκηνές αλλοφροσύνης.

    Με τους υπόλοιπους κρατούμενους να βάζουν φωτιά στα κρεβάτια, τα στρώματα και τα σεντόνια τους και τους αστυνομικούς απλά να παρακολουθούν δίχως να μπορούν να επέμβουν.

    Και αυτό γιατί, όπως αναφέρουν στα ρεπορτάζ τους οι εφημερίδες El Nacional και El Caribe, οι 425 κρατούμενοι της φυλακής ήταν κατά πολύ περισσότεροι , σε σχέση με τη χωρητικότητα της που ήταν για μόνο 200 άτομα.

    Οι αρχές αναμένεται τις επόμενες ώρες, να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα των θυμάτων.

    Το έργο τους όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς τα περισσότερα πτώματα έχουν απανθρακωθεί.

    [04] Μ. Ανατολή

    Επίκειται υψηλόβαθμη συνάντηση στη Γάζα

    7/3/2005 9:44:00 μμ

    Συντάκτης:

    Συνάντηση μεταξύ του Παλαιστίνιου προέδρου, Μαχμούντ Αμπάς, και του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, Σαούλ Μοφάζ, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τρίτης, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να συζητηθεί, μεταξύ άλλων, και το θέμα της παράδοσης της Τουλκάρεμ στον έλεγχο των Παλαιστινίων. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, πιθανότερο σημείο της υψηλόβαθμης συνάντησης θα είναι η μεθοριακή διάβαση προς την Λωρίδα της Γάζας, στο Ερέζ. Σημειώνεται ότι, εάν πραγματοποιηθεί η συνάντηση, θα είναι η πρώτη συνάντηση υψηλόβαθμων αξιωματούχων, μετά τη βομβιστική επίθεση στο Τελ Αβίβ, στις 28 Φεβρουαρίου, που στοίχισε τη ζωή σε πέντε Ισραηλινούς.

    [05] Βόλεϊ

    Sold out στη Θεσσαλονίκη

    7/3/2005 9:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/3/2005 10:15:56 μμ)

    Συντάκτης:

    Όχι σε γεμάτο αλλά σε κατάμεστο γήπεδο θα παίξει τους αγώνες για το Fainal-Four του Champions League, ο Ηρακλής που φέτος έχει την ευθύνη της διοργάνωσης στην Θεσσαλονίκη. Όπως ενημέρωσε η διοίκηση της ομάδας βόλεϊ, όλα τα εισιτήρια που είχε εκδώσει εξαντλήθηκαν (προπωλήθηκαν), ενώ τα εναπομείναντα θα διατίθενται από τους συνδέσμους της ομάδας. Αγωνιστικά, στο πλαίσιο αναζήτησης δυνατών αντιπάλων που θα βοηθήσουν τον "Γηραιό" στην πληρέστερη δυνατή προετοιμασία ενόψει των συναντήσεων του φάιναλ-4, ο Ηρακλής θα παίξει την Τετάρτη με τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας, ενώ στις 22 Μαρτίου θα αντιμετωπίσει την αυστριακή Χοτβόλεϊ Βιέννης, επίσης στο γήπεδο του ΠΑΟΚ που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αισόδοξος ο Μπάγεβιτς για Νιούκαστλ

    7/3/2005 9:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μετά την Πέμπτη θα ασχοληθεί με το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός, καθώς πρώτα προηγείται το παιχνίδι με την Νιούκαστλ για το κύπελλο UEFA. Οι ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν σήμερα την προετοιμασία για το παιχνίδι με τους "ανθρακωρύχους", με τους Ριβάλντο και Μαυρογενίδη να αποτελούν τα δύο μεγάλα αγωνιστικά προβλήματα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, καθώς η συμμετοχή τους θεωρείται ακόμα αμφίβολη. Ο Σερβοέλληνας προπονητής πάντως δεν χάνει την αισιοδοξία του και με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σπορ, δεν έκρυψε ότι πιστεύει στην πρόκριση της ομάδας του, παρά το μέγεθος του αντιπάλου.

    "Μπορούμε να προκριθούμε"

    "Με τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός ήταν πάρα πολύ καλός. Η ισοπαλία δεν πρέπει να μας πειράζει και να μας πονάει. Το παιχνίδι με την Νιούκαστλ είναι διαφορετικό, είναι άλλο ματς, έχουμε ελπίδες και πιστεύω ότι μπορούμε να προκριθούμε, αν ο Ολυμπιακός παίξει όπως έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια στο Champions League. Η Νιουκάστλ είναι δυνατός και επικίνδυνος αντίπαλος, με δυνατό και γρήγορο ρυθμό, τον οποίο πρέπει να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε. Έχει παίκτες μεγάλης κλάσης. Από την δική μας πλευρά πιστεύω ότι έχουμε δυνατότητες, ποιότητα και αξία τις οποίες μπορούμε να δείξουμε", τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, ενώ αναφέρθηκε και στο δύσκολο πρόγραμμα που περιμένει την ομάδα του τις επόμενες αγωνιστικές ζητώντας ηρεμία:

    "Ο Ολυμπιακός πρέπει να ηρεμήσει και θα ηρεμήσει. Έχουμε πολλούς αντίπαλους και πολλές υποχρεώσεις και το γεγονός ότι όλοι είναι εναντίον μας, μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο και μας δίνει μεγαλύτερο πάθος για να πετύχουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Μας περιμένει βαρύ πρόγραμμα, έχουμε σε λίγες μέρες πολλές υποχρεώσεις, αλλά διαθέτουμε τους παίκτες που μπορούν να ανταπεξέλθουν".

    Από την συζήτηση δεν μπορούσε να λείψει και μια αναφορά για την απώλεια της διαφοράς επτά βαθμών, που είχε πάρει ο Ολυμπιακός από τους άλλους διεκδικητές του τίτλου: "Ο Ολυμπιακός δεν έχασε παιχνίδια επειδή ήταν κουρασμένος ή επειδή τον πείραξε το ένα και το άλλο. Δεν είχαμε τύχη και χάναμε πολλές ευκαιρίες", σχολίασε ο Μπάγεβιτς.

    Συγκρατημένη αισιοδοξία για Ριβάλντο και Μαυρογενίδη

    Πάνω στον Ριβάλντο και τον Μαυρογενίδη έχει πέσει το ιατρικό τμήμα του Ολυμπιακού, προκειμένου να προλάβουν οι δύο ποδοσφαιριστές το παιχνίδι της Πέμπτης με τη Νιουκάστλ, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για το Κύπελλο UEFA. Και οι δύο ακολούθησαν σήμερα πρόγραμμα θεραπείας, καθώς ο πρώτος έχει υποστεί διάστρεμμα και ο δεύτερος χτύπησε στο γόνατο, κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, επειδή είναι το ίδιο σημείο που είχε χτυπήσει και στο παιχνίδι με τη Σοσό, ο Μαυρογενίδης εξετάστηκε από τον γιατρό Λάκη Νικολάου.

    Για την ώρα, η συμμετοχή και των δύο κρίνεται αμφίβολη και θα ξεκαθαρίσει στις δύο επόμενες προπονήσεις, ωστόσο υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα τεθούν στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

    Στον Ολυμπιακό είναι υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να ξεχάσουν το παιχνίδι της Τούμπας και όσα έγιναν εκεί, και να στρέψουν την προσοχή τους στην αναμέτρηση με τη Νιουκάστλ. Περιθώρια για χαλάρωση δεν υπάρχουν, καθώς ακολουθούν απανωτές δύσκολες αναμετρήσεις σε Ελλάδα, με ΑΕΚ εντός έδρας, ΟΦΗ εκτός έδρας και Ευρώπη. Μόνο οι βετεράνοι του Ολυμπιακού ασχολήθηκαν εκτενώς με το παιχνίδι της Τούμπας και εξέδωσαν ανακοίνωση κατά του βοηθού διαιτητή, που ακύρωσε το γκολ του Οκκά.

    Σχετικά με το παιχνίδι της Πέμπτης, η Νιουκάστλ επέστρεψε 600 εισιτήρια τα οποία θα διατεθούν μέσω τραπέζης. Παράλληλα, άλλαξε η ώρα της συνέντευξης Τύπου που θα δώσει ο προπονητής της αγγλικής ομάδας, Γκρέιαμ Σούνες, την παραμονή του αγώνα στο γήπεδο Καραϊσκάκη (19:15). Η Νιουκάστλ θα προπονηθεί στις 20:00.

    Τέλος, η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κύπου ενημέρωσε τον Ολυμπιακό πως ο Γιάννης Οκκάς καλείται στην εθνική ομάδα για τα παιχνίδι με την Ιορδανία στις 26 Μαρτίου και την Ελβετία στις 30 Μαρτίου.

    [07] Επιστροφή με όνειρα για το μέλλον

    7/3/2005 8:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/3/2005 9:55:41 μμ)

    Συντάκτης:

    Με ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια στις αποσκευές της επέστρεψε στην Αθήνα, από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού Στίβου της Μαδρίτης η ελληνική ομάδα στίβου. Η εμφάνιση της ελληνικής ομάδας που αποτελείτο κυρίως από νέους και ελπιδοφόρους αθλητές, ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, με τα μηνύματα για το μέλλον του ελληνικού στίβου να είναι άκρως ελπιδοφόρα. Στις τάξεις της ελληνικής αποστολής η αισιοδοξία ήταν διάχυτη, αφού, αν και βρισκόμαστε σε μεταολυμπιακή χρονιά, τα συμπεράσματα που βγήκαν ήταν θετικά, αφού τα τρία μετάλλια, τα οποία κατέκτησε η ελληνική ομάδα στην ισπανική πρωτεύουσα, είναι η δεύτερη καλύτερη συγκομιδή της χώρας μας μετά το 1996.

    Οι γυναίκες στο προσκήνιο

    Την ελληνική ομάδα υποδέχθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" το μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος της δικαστικής επιτροπής, Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος έδωσε ανθοδέσμες στις αθλήτριες που ανέβηκαν στο βάθρο, τονίζοντας παράλληλα ότι ο ελληνικός στίβος μπορεί και πρέπει στο μέλλον να γνωρίσει ακόμη μεγαλύτερες ημέρες δόξας.

    Στην ισπανική πρωτεύουσα οι γυναίκες της ελληνικής ομάδας ξεχώρισαν, κατακτώντας και τα τρία μετάλλια. Η Γεωργία Κοκλώνη και η Μαρία Καρασταμάτη κέρδισαν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα στα 60μ., ενώ η Στέλλα Πιλάτου μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση πήρε το αργυρό στο μήκος.

    Την έκτη θέση κατέλαβε η γυναικεία ομάδα των 4Χ400μ., ενώ ακόμη ξεχώρισε ο 18χρονος Κώστας Φιλιππίδης, που στην παρθενική του εμφάνιση σε μεγάλη διοργάνωση ανδρών- γυναικών, έχασε για μία θέση την πρόκρισή του στον τελικό του επί κοντώ, καθώς κατέλαβε την ένατη θέση.

    Μετά την εμφάνιση στη Μαδρίτη η χώρα μας έφτασε τα 23 μετάλλια συνολικά. Τα τρία μετάλλια είναι η δεύτερη καλύτερη συγκομιδή της χώρας μας σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. Τους περισσότερους Έλληνες στο βάθρο τους είχαμε το 1996 στη Στοκχόλμη, με έξι μετάλλια, ενώ η χώρα μας κατέκτησε τρία μετάλλια πέρα από τη Μαδρίτη, το 1994 στο Παρίσι και το 2000 στη Γάνδη.

    Οι θέσεις των Ελλήνων στο 28ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου

    2 Γεωργία Κοκλώνη 60μ. 7.18 2 Στέλλα Πιλάτου Μήκος 6.64 3 Μαρία Καρασταμάτη 60μ. 7.25 6 Άννα Μωυσιάδου/ Ελευθερία Παπαδοπούλου Μαρία Παπαδοπούλου/ Ελένη Φιλάνδρα 4Χ400μ. 3.48.42 9 Στέλιος Δημότσιος 400μ. 47.35 (1η προκ. σειρά, 4ος) 9 Κώστας Φιλιππίδης Επί κοντώ 5.60 (Α γκρουπ, 4ος) 10 Φλώρα Ρεντούμη 60μ. εμπ. 8.10 (1η ημ. σειρά, 7η) 10 Χρυσοπηγή Δεβετζή Τριπλούν 13.92 (Β γκρουπ, 6η) 11 Ειρήνη Δημητράκη Τριπλούν 13.85 (Α γκρουπ, 5η) 12 Αθανασία Πέρρα Τριπλούν 13.72 (Α γκρουπ, 6η) 12 Κωσταντίνα Εφεντάκη 1.500μ. 4.17.01 (1η προκ. σειρά, 7η) 13 Κωσταντίνα Εφεντάκη 3.000μ. 9.11.12 (1η προκ. σειρά, 6η) 13 Παναγιώτης Σαρρής 200μ. 21.53 (1η ημ. σειρά, 5ος) 15 Στέργιος Νούσιος Μήκος 7.79 (Α γκρουπ, 6ος) 16 Κώστας Ζαλαγκίτης Τριπλούν 15.75 (Α γκρουπ, 8ος) 17 Γεωργία Στογιαννίδου 60μ. εμπ. 8.23 (3η προκ. σειρά, 6η) 17 Μαρούλα Παπαγεωργίου Ύψος 1.83 (Α γκρουπ, 17η) 19 Παναγιώτα Κουτσιουμάρη Μήκος 6.19 (Α γκρουπ, 10η) 21 Μαρία Παπαδοπούλου 800μ. 2.08.63 (3η προκ. σειρά, 6η) 26 Αλέξανδρος Θεοφανόβ 60μ. εμπ. 7.91 (2η προκ. σειρά, 7ος) - Ευθύμης Στεργιούλης 60μ. δεν αγων. στον ημιτ. λόγω τραυματισμού - Λούης Τσάτουμας Μήκος ακυρώθηκε στον τελικό

    [08] Μπάσκετ

    Έδωσε το "παρών" ο Ζήσης

    7/3/2005 8:58:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με τον Νίκο Ζήση μεν αλλά αρκετές απουσίες δε ξεκίνησε σήμερα η προετοιμασία της ΑΕΚ για την πρώτη εκτός έδρας αναμέτρηση στο πλαίσιο της φάσης των "16" της Ευρωλίγκα. Απών από την προπόνηση -εκτός των Άντιτς και Τσιάρα- ήταν και ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος ταλαιπωρείται από οσφυαλγία και σήμερα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης. Όσο για τους δύο προαναφερθέντες, ο μεν Άντιτς έβγαλε την υποστηρικτική μπότα και ξεκίνησε προπονήσεις σε χαλαρό ρυθμό, αλλά δεν προβλέπεται να ενσωματωθεί άμεσα στις ομαδικές προπονήσεις. Βελτίωση δεν παρουσίασε η κατάσταση του Τσιάρα και ο γιατρός της ομάδας που τον εξέτασε σήμερα του συνέστησε να παραμείνει εκτός μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

    [09] Μπάσκετ

    Αλλάζει Μπάρκλεϊ η Λάρισα

    7/3/2005 8:52:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τον αντικαταστάτη του Έρικ Μπάρκλεϊ αναζητά εναγωνίως ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ενόψει του κρίσιμου αγώνα για την υπόθεση παραμονή με τον Ηρακλή στη Λάρισα. Ψηλά στη λίστα των υποψηφίων βρίσκονται οι Τζαμέιλ Ριτς και Μόρις Μπέικερ. Ο Ριτς (1975, 1.78) είναι απόφοιτος του Σάουθερν Μέθοντιστ Γιουνιβέρσιτι και έχει ευρωπαϊκή εμπειρία από τη Λιθουανία (Σάκαλαϊ Βίλνιους, Άλιτα), από την Ελβετία (Λουγκάνο) και από την Ιταλία (Νάπολι). Ο Μπέικερ (1979, 1.85) είναι απόφοιτος του Οκλαχόμα Στέιτ. Μέχρι την Τετάρτη, ο Αλεξανδρής αναμένεται να καταλήξει για να δώσει χρόνο στον νεοαποκτηθέντα να έρθει στην Ελλάδα και να προλάβει τον αγώνα με τον Ηρακλή.

    [10] Κοινωνία

    Για δεύτερη θητεία επικεφαλής του ΔΣΑ Επανεξελέγη ο Δημήτρης Παξινός

    7/3/2005 10:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/3/2005 11:37:07 μμ)

    Συντάκτης:

    Με το μεγαλύτερο ποσοστό από τη μεταπολίτευση, επανεξελέγη ο Δημήτρης Παξινός το βράδυ της Δευτέρας στην προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ο κ. Παξινός συγκέντρωσε ποσοστό 67,02%, ενώ ο αντίπαλός του, Δημήτρης Βερβεσός έλαβε ποσοστό 32,98%. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο κ. Παξινός δήλωσε ότι το μήνυμα των αποτελεσμάτων ήταν σαφές. "Αγώνας, αγώνας, αγώνας", είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι οι δικηγόροι δεν πρόκειται να ανεχθούν προσβολή από κανένα. Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του κ. Βερβεσού ο οποίος, αφού συνεχάρη τον κ. Παξινό, είπε ότι στις εκλογές αυτές αντίπαλοι δεν ήταν τα πρόσωπα αλλά τα προβλήματα των δικηγόρων. Στη Θεσσαλονίκη, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, ο Δημήτρης Γαρούφας, συγκέντρωσε ποσοστό 55,97% έναντι του συνυποψήφιού του Ευάγγελου Γωγάκου, που συγκέντρωσε ποσοστό 44,03%.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Μονομαχία" Παξινού - Βερβεσού

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Ξεκαθάρισμα" στην Κέρκυρα

    7/3/2005 9:45:00 μμ

    Συντάκτης:

    Δραστικά μέτρα ετοιμάζεται να πάρει η διοίκηση της ΠΑΕ Κέρκυρα, μετά τη νέα εντός έδρας ήττα της ομάδας, από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και την καθήλωσή της στην ουρά της βαθμολογίας. Αποδέκτης των μέτρων αυτών δεν θα είναι ο προπονητής, αλλά οι ποδοσφαιριστές ή τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς, που δεν έχουν ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ανθρώπων της ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται ένα νέο "ξεκαθάρισμα", ανάλογο με αυτό που έγινε το χειμώνα. Τώρα η "καμπάνα" φαίνεται πως χτυπά, για εκείνους που έχουν αρκετά υψηλά συμβόλαια, και δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα.

    Ακλόνητος ο Φοιρός

    Ανάμεσά τους είναι ο Γιώργος Αμανατίδης, αλλά και οι Κόλτζος, Σφακιανάκης. Η διοίκηση θα επιδιώξει να βρεθεί μια φόρμουλα, ώστε να λυθούν τα συμβόλαια κοινή συναινέσει.

    Σχετικά με τον προπονητή Γιώργο Φοιρό, άνθρωπος μέσα από τη διοίκηση διαβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται θέμα απομάκρυνσής του. Ο ίδιος έθεσε χτες προφορικά την παραίτησή του στη διάθεση του μεγαλομέτοχου Σπύρου Καλογιάννη, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με την Καλαμαριά, αλλά δεν έγινε δεκτή.

    Και σήμερα το πρωί ο Φοιρός πήγε κανονικά στην προπόνηση και γύμνασε τους ποδοσφαιριστές.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Βλέπουν παραμονή στην Καλαμαριά

    7/3/2005 9:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η μεγάλη νίκη του Απόλλωνα στην Κέρκυρα, άνοιξε τον δρόμο της σωτηρίας για την ομάδα της Θεσσαλονίκης που πλέον βλέπει πιο αισιόδοξα την υπόθεση παραμονή. Κοινή είναι η αίσθηση στην ομάδα ότι αν αυτοί κάνουν σωστά τη δουλειά τους στα εννιά παιχνίδια που μένουν έως το τέλος του πρωταθλήματος τότε δεν χρειάζεται να περιμένουν από τους άλλους βοήθεια. "Το πρόγραμμα που έχουμε είναι καλό, αλλά αυτό δεν φτάνει. Θα χρειαστεί να διαθέτει η ομάδα στοιχεία τα οποία είχε στην Κέρκυρα. Αν συμβεί αυτό, τότε το πρόγραμμα θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τον στόχο μας", λέει ο συνεργάτης του Ντράγκαν Κοκότοβιτς, Νίκος Ζαλίκας, σε μια προσπάθεια να... ισορροπήσει ανάμεσα στον ενθουσιασμό και τις δυσκολίες που εξακολουθούν να υφίστανται για την ομάδα του. Για τον Απόλλωνα, πάντως, το βασικό ζητούμενο είναι να μην μείνει άλλο στους πανηγυρισμούς για τη νίκη στην Κέρκυρα. Άλλωστε, στη διάρκεια της εβδομάδας που ήδη ξεκίνησε, θα δώσει δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια. Αρχικά με τον Αρη για το κύπελλο Ελλάδας και στην συνέχεια με τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Νοσοκομείο" πάλι η Χαλκηδόνα

    7/3/2005 9:33:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τη χαρά για τη νίκη επί του Εργοτέλη ήρθαν να μετριάσουν τα αγωνιστικά προβλήματα της Χαλκηδόνας. Εκτός προπόνησης έμεινε ο Γιώργος Σίμος που ταλαιπωρείται από μία κάκωση στον έσω πλάγιο του δεξιού του ποδιού αλλά και ο Γιώργος Χάλαρης, ο οποίος έχει υποστεί κάκωση στον επιγονατιδικό τένοντα του δεξιού του ποδιού. Και για τους δύο θα γίνει προσπάθεια, ώστε να προλάβουν το εντός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη. Αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Μόγιο, που σήμερα συνέχισε το πρόγραμμα θεραπείας. Τέλος, προπόνηση σε χαλαρούς ρυθμούς ξεκίνησε ο Μασάδο, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη μέση του. Το μόνο ευχάριστο σε όλα αυτά είναι ότι στον κυριακάτικο αγώνα θα επιστρέψει ο Ντάγκας που εξέτισε την ποινή του.

    [14] Μπάσκετ

    Με προβλήματα ο Ολυμπιακός

    7/3/2005 8:45:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε μαγνητική τομογραφία στον Αχίλλειο τένοντα υποβλήθηκε σήμερα το πρωί ο Ιβάν Ζορόσκι του Ολυμπιακού, τα αποτελέσματα της οποίας θα έχει στα χέρια του το ιατρικό επιτελείο των "ερυθρόλευκων" αύριο. Ο Σέρβος πλέι μέικερ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα το απόγευμα, όπως και ο Μπόρις Γκόρενς, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση και έμεινε εκτός στην πρωινή προπόνηση, που ήταν η πρώτη ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με το Μαρούσι. Στο μεταξύ, το προγραμματισμένο φιλικό με την ΑΕ Λεμεσού αναβλήθηκε μετά από αίτημα της κυπριακής ομάδας. Νέος αντίπαλος του Ολυμπιακού θα είναι ο πρωτοπόρος στην Α2 κατηγορία, Ηλυσιακός. Η ημέρα και ώρα έναρξης παρέμειναν ίδιες και το τζάμπολ θα γίνει -όπως είχε εξ αρχής προγραμματιστεί- στο βοηθητικό του ΣΕΦ την Τετάρτη στις 16:00.

    [15] Μπάσκετ

    Κακιούσης: "Δεν ανέχομαι επιθέσεις"

    7/3/2005 8:43:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένα παιχνίδι που το έχασε μέσα από το χέρια του ο Γηραιός. Μία πλέον κακή βαθμολογική θέση που τον φέρνει μακριά από τα play off. Αρκετοί οπαδοί, μετά από αυτό ζήτησαν εξηγήσεις από τον Λευτέρη Κακιούση. Ο ίδιος, βλέποντς πλέουν οι καταστάσεις να ξεφεύγουν απάντησε σε όσα του καταλογίζουν, λέγοντας πως βρέθηκε στην ομάδα, όταν υπήρχαν πολλά προβλήματα, οικονομικά και διοικητικά, που παραλίγο να την οδηγήσουν στον υποβιβασμό, αλλά έμεινε για να βοηθήσει. Για αυτό και "αυτό που θα κάνω επίσης είναι να αντιδράσω άμεσα αν αντιληφθώ ότι ο ρόλος μου κρίνεται ανεπαρκής ή αρνητικός από την οικογένεια του Ηρακλή. Αυτό το οποίο δεν πρόκειται να δεχθώ είναι η οποιαδήποτε φτηνή, αναξιοπρεπής, άνανδρη, άκομψη και χυδαία επίθεση απέναντι στο πρόσωπό μου, στους παίκτες μου ή τους συνεργάτες μου. Εκπτώσεις αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας δεν έκανα ποτέ στη ζωή μου, ούτε πρόκειται να κάνω τώρα σε κανέναν και για κανέναν λόγο".

    "Πέρα από τις δυνάμεις μου"

    Μεταξύ άλλων, ο τεχνικός των "κυανολεύκων" είπε πως προσπάθησε να βγάλει από το τότε τέλμα την ομάδα και τα κατάφερε. Όμως δεν θα μπορούσε να φτιάξει την υπερομάδα έτσι γρήγορα με ένα μαγικό ραβδάκι. Παράλληλα τόνισε πως δέχεται την οποιαδήποτε κριτική, όχι όμως να θίγουν την αξιοπρέπεια του.

    "Πριν από περίπου δυόμιση χρόνια, όταν η ομάδα αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα, το οποίο άγγιζε τα όρια της ύπαρξης της, μου ζητήθηκε από την τότε διοίκηση να βοηθήσω. Το αποδέχτηκα. Δεν υπολόγισα κανένα ρίσκο και δεν έθεσα ουσιαστικά κανέναν όρο προκειμένου να συστρατευτώ με ελάχιστους ανθρώπους της διοίκησης και της οικογένειας του Ηρακλή και να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να ξεπεραστεί η βαθιά κρίση της ομάδας. Τα δύο χρόνια που ακολούθησαν αντιμετωπίσαμε τεράστιες δυσκολίες. Ο δρόμος ήταν μοναχικός και δύσκολος. Τον ακολουθήσαμε οι παίκτες, οι συνεργάτες μου κι εγώ. Ωστόσο, κατά γενική ομολογία η πορεία της ομάδας θεωρήθηκε επιτυχημένη", αναφέρει μεταξύ άλλων ο προπονητής του Ηρακλή και συνεχίζει:

    "Πρώτος εγώ θα ήθελα να είχαμε την ίδια, και καλύτερη από την περυσινή, πορεία. Προσπάθησα να βελτιωθούν οι συνθήκες για να διασφαλιστεί η συνέχεια αυτής της πορείας. Δεν ήταν, όμως, εύκολο, ούτε απλό. Παρόλα αυτά αγωνίστηκα, την ίδια στιγμή που ορισμένοι, ευτυχώς λίγοι, πίστευαν ότι όλα θα γίνουν με αυτόματο πιλότο και έκαναν κριτική. Μία κριτική που δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Παρόλα αυτά, ως δημόσιο πρόσωπο είμαι υποχρεωμένος να δεχθώ την κριτική, ακόμη κι αν είναι κακόβουλη, αν κατευθύνει ή κατευθύνεται από συμφέροντα. Αυτό που θα κάνω επίσης είναι να αντιδράσω άμεσα αν αντιληφθώ ότι ο ρόλος μου κρίνεται ανεπαρκής ή αρνητικός από την οικογένεια του Ηρακλή. Αυτό το οποίο δεν πρόκειται να δεχθώ είναι η οποιαδήποτε φτηνή, αναξιοπρεπής, άνανδρη, άκομψη και χυδαία επίθεση απέναντι στο πρόσωπό μου, στους παίκτες μου ή τους συνεργάτες μου. Εκπτώσεις αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας δεν έκανα ποτέ στη ζωή μου, ούτε πρόκειται να κάνω τώρα σε κανέναν και για κανέναν λόγο. Δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ με κανέναν αχαρακτήριστο, ο οποίος με περιμένει ύπουλα για να μου κάνει την όποια χυδαία και άνανδρη επίθεση, ακόμη κι αν είναι μόνο φραστική".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 7 March 2005 - 21:57:05 UTC