Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναινετικό κλίμα στην Αρχιεπισκοπή
  • [02] "Όσο είμαι όρθιος θα αγωνίζομαι"
  • [03] Νέος κύκλος αποκαλύψεων
  • [04] Παγκόσμια απαγόρευση κατά του καπνίσματος
  • [05] Νέο κύμα κακοκαιρίας
  • [06] Πολιτικές κόντρες για Βαβύλη-Εκκλησία
  • [07] Σύσκεψη για τη ναυτιλία
  • [08] Συνάντηση Μολυβιάτη με πρέσβη των ΗΠΑ
  • [09] Επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη
  • [10] Νέος μάνατζερ στη ΔΕΗ
  • [11] Στόχος η εξυγίανση της Κεφαλαιαγοράς
  • [12] Ελληνικός εμφύλιος στο ULEB
  • [13] Παρέμεινε πρώτος ο Ηλιάδης
  • [14] Ο Μπάγεβιτς ξεκουράζει παίκτες
  • [15] Πρόστιμο στο Σανχούρχο
  • [16] "Happy Birthday dear Boca..."
  • [17] Όλα έτοιμα για το Final Four
  • [18] Απολογούνται Νάνγκα ΠΑΟΚ Ολυμπιακός
  • [19] "Τράβηξαν τ'αυτί" του Σμαραγδή
  • [20] Τυχερός στην ατυχία του ο Μπαλωμένος
  • [21] Ψηφιακός… γάμος
  • [22] Τρεις ημέρες εκτός ο Αγρίτης
  • [23] Αιματηρό τροχαίο στο Βύρωνα
  • [24] Την Τετάρτη στη Μαδρίτη
  • [25] Προβλήματα στον ΗΣΑΠ

    [01] Κοινωνία

    Συναντήσεις Χριστόδουλου με μητροπολίτες Συναινετικό κλίμα στην Αρχιεπισκοπή

    28/2/2005 3:38:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/2/2005 7:34:10 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

    Σειρά διαβουλεύσεων με κορυφαίους μητροπολίτες για την κρίση στην Εκκλησία είχε από το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου από τους οποίους ζήτησε αποφασιστικότητα και σύνεση για την εκτόνωση της κρίσης, σε μία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε συναινετικό κλίμα. Κατά την έξοδό τους οι μητροπολίτες έκαναν λόγο για ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων πάνω στο θέμα της διαχείρισης της κρίσης της εκκλησίας. Στο μεταξύ, στην αυριανή συνεδρίαση της ΔΙΣ αναμένεται η επίσημη υποβολή της παραίτησης του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητου, ενώ θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τους μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς, που φέρεται να έχουν ο μητροπολίτης Χίου Διονύσιος και Αττικής Παντελεήμονας. Παράλληλα, μαζικές κινητοποιήσεις να μην γίνει δεκτή η παραίτηση του κ. Θεόκλητου προγραμματίζουν για αύριο πιστοί και κληρικοί σε Αθήνα και Καρδίτσα, ενώ ο παραιτηθείς μητροπολίτης έχει κληθεί να καταθέσει αύριο στον αρεοπαγίτη επιθεωρητή Χρήστο Μπαλτά. Σήμερα το μεσημέρι συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο.

    "Κάθε δυνατός οργανισμός παράγει υψηλό πυρετό"

    Ο κ. Χριστοδουλος, ο οποίος επανέλαβε χθες από άμβωνος, ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, συναντήθηκε με τους μητροπολίτες Σύρου, Δημητριάδος, Σπάρτης, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Ναυπάκτου, Καισαριανής, Ξάνθης, Μαντεινίας και Αιγιαλίας.

    Επίσης, στην Αρχιεπισκοπή βρέθηκαν ο νομικός σύμβουλος Αναστάσιος Μαρίνος, ο καθηγητής εκκλησιαστικού δικαίου Σπύρος Τρωιάνος και ο κοσμήτορας της θεολογικής Σχολής Παναγιώτης Χριστινάκης.

    "Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και άμεσα για να υλοποιήσουμε τα μέτρα, που έχει αποφασίσει η Ιεραρχία για την αυτοκάθαρση. Η κοινωνία περιμένει από εμάς να κάνουμε τις αποφάσεις πράξεις με τόλμη και αίσθημα δικαίου", τόνισε ο κ. Χριστόδουλος, ενώ αναμένεται να φέρει τις σχετικές προτάσεις αύριο.

    Από την πλευρά τους, οι μητροπολίτες επεσήμαναν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών αυτοκάθαρσης.

    "Όσα λέγονται για τη Χρυσοπηγή είναι κακοήθειες από κακόβουλους ανθρώπους", τόνισε κατά την έξοδό του ο μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, συμπληρώνοντας, ότι η Χρυσοπηγή είναι οίκος προσευχής και δεν έχει καμία συμμετοχή στην εκκλησιαστική κρίση. Σε ερώτηση εάν έχει διαφωνίες με άλλους μητροπολίτες απάντησε, ότι "δεν πολεμάω κανέναν, προσφέρω οικοδομή και βοήθεια".

    Επίσης, ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος τόνισε, ότι συζητήθηκε το θέμα της κρίσης και κατέληξε λέγοντας, ότι "κάθε δυνατός οργανισμός παράγει υψηλό πυρετό".

    "Έψαχναν οτιδήποτε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εναντίον μου"

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ 105.8, κινητοποιήσεις να μην γίνει δεκτή η παραίτηση του κ. Θεόκλητου προγραμματίζουν για αύριο πιστοί και κληρικοί σε Αθήνα και Καρδίτσα. Μάλιστα, ιερείς και πιστοί από την Καρδίτσα και τα Φάρσαλα ετοιμάζουν μαζική κάθοδο στην Αθήνα, ενώ στο Επισκοπείο της Καρδίτσας, συγκεντρώθηκαν ιερείς και πιστοί σε ένδειξη συμπαράστασης στον υπό παραίτηση μητροπολίτη.

    Ο υπό παραίτηση μητροπολίτης, αποχαιρέτησε σε φορτισμένο κλίμα το ποίμνιό του και ξεκίνησε για την Αθήνα, ενώ σε ανακοίνωσή του τόνιζε, ότι η απόφασή του είναι οριστική και αμετάκλητη και παρότρυνε τους πιστούς να μην οργανώσουν "πεζοδρομιακού" τύπου εκδηλώσεις υπέρ της παραμονής του στην Καρδίτσα.

    Στις τέσσερις το μεσημέρι πέρασε το κατώφλι της Αρχιεπισκοπής, για να συναντηθεί με τον πνευματικό του πατέρα, Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Μισή ώρα αργότερα εξήλθε από την Αρχιεπισκοπή, αλλά αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο το κείμενο παραίτησης του, που θα διαβαστεί ενώπιον των Συνοδικών Αρχιερέων.

    Η συνάντηση έγινε σε φορτισμένο κλίμα και ο κ. Θεόκλητος δεν έκρυψε την πικρία του για το πόλεμο, που δέχθηκε από ιεράρχες, αλλά διαβεβαίωσε τον κ. Χριστόδουλο, ότι θα είναι πάντα στο πλευρό του όποτε τον χρειαστεί.

    Στο μεταξύ, ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, εξαπολύει βαριές καταγγελίες εναντίον της Χρυσοπηγής. Μάλιστα, κάνει λόγο για 20ετή πόλεμο εναντίον του από τους ιεράρχες της αδελφότητας και αναφέρει, ότι στην προσπάθεια κάποιων ιερωμένων να βρουν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του, είχαν εμπλέξει έως και στελέχη της ΕΥΠ!

    "Δε μου συγχώρεσαν ποτέ, ότι έφυγα από το Μοναστήριο (της αδελφότητας) στο οποίο άντεξα μόνο τέσσερις μήνες. Δεν μου συγχώρεσαν, ότι βρέθηκα κοντά στον Αρχιεπίσκοπο, στο στενό του περιβάλλον. Τους πείραξε το αριστερό μου παρελθόν. Είκοσι χρόνια μου έχουν κηρύξει τον πόλεμο Έψαχναν οτιδήποτε, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εναντίον μου" τονίζει χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης, ενώ παράλληλα αρνείται, ότι γνώρισε οτιδήποτε σχετικά με τη παραδικαστική δραστηριότητα του Ιάκωβου Γιοσάκη. Σημειώνεται, ότι ο κ. Θεόκλητος έχει κληθεί να καταθέσει αύριο στον αρεοπαγίτη επιθεωρητή Χρήστο Μπαλτά, στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας για το κύκλωμα δικαστών, με επίκεντρο τον αρχιμανδρίτη Γιοσάκη. Μάλιστα, ο κ. Θεόκλητος έχει κατηγορηθεί, ότι μετέφερε στα δικαστήρια του Πειραιά δικαστική διαμάχη του με τον πρώην μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος προκειμένου να επωφεληθεί των γνωριμιών του Γιοσάκη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Όσο είμαι όρθιος θα αγωνίζομαι"

    [02] Κοινωνία

    Κήρυγμα-απάντηση από τον Αρχιεπίσκοπο "Όσο είμαι όρθιος θα αγωνίζομαι"

    27/2/2005 11:59:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/2/2005 4:00:19 μμ)

    Συντάκτης:

    Από τον άμβωνα του ναού των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος απάντησε στους επικριτές του μέσα από ένα κήρυγμα-ξέσπασμα για τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών. Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας διεμήνυσε για ακόμα μια φορά, ότι δε σκοπεύει να παραιτηθεί. "Εάν νομίζουν όσοι μας πολεμούν ότι θα παραιτηθώ, ή ότι θα πάψω να ομιλώ είναι βαθιά νυχτωμένοι", δήλωσε. Εμφανώς συγκινημένος και εν μέσω των επευφημιών των πιστών, πρόσθεσε "όσο είμαι όρθιος θα αγωνίζομαι για την πίστη μου". Ο κ. Χριστόδουλος μίλησε για υπονομευτές, που έχουν βάλει στο στόχαστρο την Εκκλησία και υπογράμμισε, ότι οι σκανδαλοποιοί έρχονται και παρέρχονται και κάλεσε τους πιστούς να μην εγκαταλείψουν την πίστη τους και την Εκκλησία. Από τα Ιεροσόλυμα ο Πατριάρχης Ειρηναίος τοποθετήθηκε επίσημα για τα τεκταινόμενα, χαρακτηρίζοντας άδικες τις επιθέσεις που δέχεται το Πατριαρχείο.

    Επίθεση στα ΜΜΕ

    Ο Αρχιεπίσκοπος υποστήριξε, ότι τα σκάνδαλα είναι αναγκαία για να δοκιμάζονται οι άνθρωποι, αλλά δεν πρέπει να πάψουμε να σεβόμαστε την Εκκλησία. "Εμείς δεν γίναμε παπάδες για να πλουτίσουμε. Εγώ δεν έχω μία δεκάρα", επεσήμανε.

    Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική στα Μέσα Ενημέρωσης λέγοντας, ότι η υπόθεση τα απασχολεί πάνω από ένα μήνα "λες και ήταν πρωτοφανή εγκλήματα αυτά τα οποία δείχνουν".

    Τέλος, κατηγόρησε τα ΜΜΕ, ότι με τη τάση τους αποθωρακίζουν τις ψυχές των ανθρώπων και κάλεσε τους πιστούς να αποκρούσουν τις απειλές της προπαγάνδας με την πίστη τους στην Εκκλησία.

    Εναντίον των ΜΜΕ καταφέρθηκε και ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος καταλογίζοντάς τους, ότι κατασκευάζουν ειδήσεις και σπιλώνουν άδικα ιεράρχες.

    Από την πλευρά του την αποπομπή όλων των επίορκων κληρικών ζήτησε ο Μητροπολίτης Ηλείας, Γερμανός, ενώ ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, Θεόκλητος κατά την χειροτονία ενός νέου κληρικού τόνισε, ότι με την παραίτηση του ανέλαβε τις ευθύνες, που του αναλογούν.

    Από τη Θεσσαλονίκη ο μητροπολίτης κ. Ανθιμος μιλώντας από τον άμβωνα του ιερού ναού της Παναγίας Αχειροποιήτου, κατέκρινε την ελληνική "νοοτροπία" για τάσεις αυτοκαταστροφής και εσωστρέφεια που οδηγεί ιστορικά, είπε, σε αλλεπάλληλους διωγμούς μεγάλων ανδρών.

    Κρούοντας μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου για την επαπειλούμενη απώλεια της ισχύος που έχει η ελληνική Εκκλησία στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, είπε: "Κινδυνεύουμε, συρόμενοι πίσω από έναν φυγόδικο, να χάσουμε το Γολγοθά του Κυρίου, τον Πανάγιο Τάφο. Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι η ισχυρότερη στα Ιεροσόλυμα. Δεν πρέπει να χάσουμε τη θέση μας" τόνισε και κάλεσε τους πιστούς σε αγρυπνίες, οι οποίες θα ολοκληρωθούν με ειδική προσευχή για να ξεπεραστεί η κρίση στην Εκκλησία, οι οποίες θα τελεσθούν το βράδυ της Δευτέρας σε όλους τους ενοριακούς ναούς της πόλης με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

    Τοποθέτηση Ειρηναίου από τα Ιεροσόλυμα

    Στο μεταξύ εντείνεται η αντιπαράθεση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Έπειτα από τη χθεσινή επίσημη ανακοίνωση του με την οποία δηλώνει ότι σταματά τον δημόσιο διάλογο σχετικά με το ποιος απέστειλε ή συνέστησε στο Πατριαρχείο τον Βαβύλη και την ομάδα του, σήμερα ο κ. Ειρηναίος τοποθετήθηκε επί του θέματος από άμβωνος του ναού της Αναστάσεως αγανακτισμένος για τον άδικο πόλεμο που, όπως είπε, υφίσταται η Μητέρα των Εκκλησιών.

    "Άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως και βγήκαν από αυτές ψεύδη, συκοφαντίες και διφορούμενες δηλώσεις, που προσπαθούν να πλήξουν το πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, ", δήλωσε ο πατριάρχης Ειρηναίος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επιλέγουν τη σιωπή

    [03] Κοινωνία

    Μετατέθηκαν δυσμενώς 12 δικαστικοί του Πειραιά Νέος κύκλος αποκαλύψεων

    28/2/2005 3:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/2/2005 6:44:18 μμ)

    Συντάκτης:

    Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης. Στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου μπαίνει η υπόθεση ενός δικαστικού λειτουργού από την επαρχία, ο οποίος διάγει πολυτελή βίο, που δε μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση το μισθό, που παίρνει. Παράλληλα, ελέγχεται και ένας δικαστικός από την Αθήνα, ο οποίος ξοδεύει στο καζίνο ποσά αναντίστοιχα με τις αποδοχές του. Την ίδια ώρα επισπεύδονται οι διαδικασίες της προκαταρκτικής έρευνας για την άσκηση ποινικών διώξεων κατά του Προέδρου Πρωτοδικών, Ευάγγελο Καλούση, ο οποίος κατηγορείται για μαστροπεία και χρηματισμό. Εις βάρος του υπάρχει ανώνυμη καταγγελία ότι διαθέτει τραπεζικό λογαρισμό σε ελβετική τράπεζα, με ποσό που υπερβαίνει τα 2 δις δραχμές. Στα πλαίσια της καταγγελίας αυτής ερευνώνται και άλλες, που κάνουν λόγο για άλλους Έλληνες δικαστικούς, πιθανώς και δικηγόρους, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν λογαριασμούς εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες της Ελβετίας. Μάλιστα, αναμένεται να ζητηθεί δικαστική συνδρομή από την Ελβετία, ώστε να ανοίξουν οι εν λόγω λογαριαμοί και να μελετηθούν εις βάθος οι καταγγελίες.

    Αύριο καταθέτει ο κ Θεόκλητος

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Λινός μετέθεσε δυσμενώς 12 δικαστικούς λειτουργούς του Πειραιά.

    Αύριο στον Αρεοπαγίτη, κ. Μπαλτά καταθέτει ο παραιτηθείς Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδας, κ. Θεόκλητος στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας για το κύκλωμα δικαστών, με επίκεντρο τον αρχιμανδρίτη Γιοσάκη.

    Συγκεκριμένα ο κ Θεόκλητος καλείται να καταθέσει καθώς σε δικαστική υπόθεσή του είχε δηλώσει διεύθυνση Πειραιά, ενώ δεν κατοικούσε εκεί.

    Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, χαρακτήρισε "σοβαρή" την προσπάθειά τους για την εξυγίανση στο χώρο της Δικαιοσύνης.

    [04] Υγεία

    Τέθηκε σε ισχύ στις 27 Φεβρουαρίου Παγκόσμια απαγόρευση κατά του καπνίσματος

    28/2/2005 1:12:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αυστηρότατες απαγορεύσεις και περιορισμούς προβλέπει το Σύμφωνο κατά του Καπνίσματος, που τέθηκε σε ισχύ στις 27 Φεβρουαρίου. Το Σύμφωνο έχει υπογραφεί από 168 χώρες παγκοσμίως, ενώ μέχρι στιγμής έχει επικυρωθεί από 57 χώρες. Μεγάλη Βρετανία, Καναδάς, Αυστραλία και Ινδία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν επικυρώσει το Σύμφωνο και δεσμεύονται ότι θα εφαρμόσουν αυστηρότερους νόμους κατά του καπνίσματος. Μεταξύ των κανονισμών που προβλέπει η συμφωνία είναι η απαγόρευση των διαφημίσεων τσιγάρων και το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους, μέσα σε διάστημα 5 ετών. Το Σύμφωνο κατά του Καπνίσματος πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας το οποίο σχεδίασε με στόχο να αναγκάσει τις χώρες να εφαρμόσουν πιο αυστηρούς αντικαπνιστικούς νόμους.

    Πέντε εκατομμύρια θάνατοι ετησίως

    Το κάπνισμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μάστιγα, καθώς κάθε χρόνο, χάνουν τη ζωή τους πάνω από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα. Μάλιστα, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μέχρι το 2020 ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί, εάν δεν αναληφθεί άμεσα δράση.

    "Η παγκόσμια κοινότητα τρόμαξε όταν ήρθε αντιμέτωπη με τους διαρκώς αυξανόμενους αριθμούς των αδικαιολόγητων θανάτων από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα", δήλωσε ο συντονιστής της ΠΟΥ, Δρ Ντάγκλας Μπέτσερ εξηγώντας την αναγκαιότητα του Συμφώνου.

    Από εδώ και στο εξής, οι 57 χώρες που έχουν επικυρώσει το Σύμφωνο θα μπορούν να πουλούν τσιγάρα με την προϋπόθεση πάνω στα πακέτα να αναγράφονται μηνύματα που θα προειδοποιούν για τους κινδύνους του καπνίσματος.

    Παράλληλα, μέσα σε διάστημα πέντε ετών, θα πρέπει να απαγορεύσουν τις διαφημίσεις τσιγάρων καθώς και τις χορηγίες που προέρχονται από καπνοβιομηχανίες, ενώ θα απαγορευτεί και το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους.

    Σχετικά Links:

    Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας

    Περισσότερες πληροφορίες για το Σύμφωνο κατά του Καπνίσματος

    [05] Κοινωνία

    Από σήμερα σε όλη την Ελλάδα Νέο κύμα κακοκαιρίας

    28/2/2005 12:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σταδιακή επιδείνωση παρουσιάζει από σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες, τα χιόνια και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Σοβαρά προβλήματα έχουν ήδη δημιουργηθεί στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου, ενώ χιονοθύελλα έπληξε τα Ιωάννινα με αποτέλεσμα εκατοντάδες αυτοκίνητα να αποκλειστούν από νταλίκες που είχαν ανατραπεί. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα επεκταθεί ως αύριο σε όλη τη χώρα ενώ αναμένεται να χιονίσει ακόμα και στα πεδινά αρκετών περιοχών. Προβλήματα όμως από την κακοκαιρία δημιουργήθηκαν και στη Λήμνο. Στο μεταξύ, σε αυξημένη επαγρύπνηση έχει τεθεί και πάλι ο κρατικός μηχανισμός και οι νομαρχιακές υπηρεσίες στον Έβρο, καθώς έχει ανέβει και πάλι επικίνδυνα η στάθμη των υδάτων στους ποταμούς Έβρο και Άρδα. Η άνοδος της στάθμης οφείλεται στις ποσότητες των νερών που φθάνουν από τη Βουλγαρία, καθώς και στις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώνονται στην περιοχή.

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πάλι ο Έβρος

    Το πρωί συνεδρίασε το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο, με την προεδρία του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας, Μιχάλη Αγγελόπουλου, όπου συζητήθηκε το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της νέας κρίσης καθώς μεγάλος όγκος υδάτων αναμένεται αύριο το πρωί. Ήδη, στο ύψος της Μάνδρας Διδυμοτείχου, έχει πλημμυρίσει η σιδηροδρομική γραμμή με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα του δικτύου. Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της νομαρχίας Έβρου απευθύνει συνεχείς συστάσεις προς τους κατοίκους των παραποτάμιων περιοχών να μην πλησιάζουν τις επικίνδυνες, πλημμυρισμένες περιοχές.

    [06] Πολιτική

    Εντατικές έρευνες για Βαβύλη Πολιτικές κόντρες για Βαβύλη-Εκκλησία

    28/2/2005 5:30:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: NET, NET 105.8

    Επί ποδός βρίσκονται οι διωκτικές αρχές, οι οποίες με επίκεντρο μονές και ησυχαστήρια κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες για τον εντοπισμό του Απόστολου Βαβύλη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΝΕΤ, οι ιταλικές αρχές δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν, ότι ο μοναχός Ραφαήλ, που επισκεπτόταν τις μονές της Καλαβρίας ως το Νοέμβριο του 2004 ήταν ο Βαβύλης, τον οποίο αναζητούσαν από το 1988 για διακίνηση 1,8 κιλών ηρωίνης. Στο μεταξύ, σήμερα διαβιβάζεται στον εισαγγελέα η δικογραφία για τον καταζητούμενο με τα 1000 πρόσωπα, ενώ αυτή τη βδομάδα, αναμένεται να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις σε πρόσωπα, που σχετίζονται άμεσα με την υπόθεση. Στο μεταξύ, η πολιτική κόντρα για τη δράση του Απόστολου Βαβύλη εντείνεται. Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης άφησε σαφείς αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου για την εποχή που ήταν στο υπουργείο Εξωτερικών. "Μην πετάτε αλλού τη λάσπη από την αυλή σας", απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, ενώ και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε την Κυβέρνηση, καθώς, όπως είπε προσπαθεί να μετακυλίσει τις ευθύνες για την υπόθεση Βαβύλη και το εκκλησιαστικό, στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

    Ενώπιον του Αρχιεπισκόπου η ορκωμοσία Παπούλια

    Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, καθώς προκύπτει από τα αρχεία του Υπουργείου Εξωτερικών για την περίοδο 2000-2004 δεν έχει εκδοθεί διπλωματικό ή υπηρεσιακό διαβατήριο για τον Βαβύλη. Μάλιστα, ο κ. Αντώναρος, τόνισε, πως συνεχίζονται όλες οι ενέργειες για να συλληφθεί. Παράλληλα, χαρακτήρισε ύποπτη την εμπλοκή -μέσω δημοσιευμάτων-του πρωθυπουργού, για τον οποίο αναφέρεται, ότι έστειλε στην ηγεσία του Αρείου Πάγου κατάλογο με ονόματα δικαστικών.

    Σχετικά με την εθνική διάσταση του θέματος με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ο κ. Αντώναρος υπογράμμισε, πως δεν υπάρχει κανένας λόγος κινδυνολογίας, ενώ διαφοροποίησε τις περιπτώσεις κρίσεων, όπως τις πρόσφατες του οικουμενικού Πατριαρχείου με την ελλαδική εκκλησία αποκλείοντας προς το παρόν σχετική κυβερνητική πρωτοβουλία. Επίσης, διέψευσε τις πληροφορίες, που φέρουν τον Κάρολο Παπούλια να έχει ζητήσει από την Κυβέρνηση να μην ορκιστεί από τον Αρχιεπίσκοπο, τονίζοντας, πως για την ορκωμοσία του Προέδρου ισχύει, ότι ίσχυε μέχρι τώρα.

    Η Εκκλησία έχει τη δυνατότητα και τους μηχανισμούς να προχωρήσει στο ξεκαθάρισμα της υπόθεσης και να ξεπεράσει την κρίση, δήλωσε στη ΝΕΤ 105.8 ο βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης, ο οποίος εκτίμησε, ότι κατά την αυριανή συνεδρίαση της Ιεραρχίας θα υπάρξουν εξελίξεις.

    "Δεν μπορεί να είναι όλοι υπεράνω της κρίσης"

    Στο μεταξύ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από την Κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί η κρίση των θεσμών ζήτησε, ενώ παράλληλα την κατηγόρησε για μετάθεση ευθυνών.

    Αναφερόμενος στον Αρχιεπίσκοπο, είπε ότι εκείνος πρέπει να κρίνει κατά συνείδηση αλλά όλοι μπορούν να κρίνουν αυτόν.

    Από την πλευρά του ο Νίκος Κωνσταντόπουλος επεσήμανε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί με πολιτικές πρωτοβουλίες "το φαινόμενο της διάχυτης κρίσης", προσθέτοντας, πως "δεν μπορεί να είναι όλοι υπεράνω του φαινομένου αυτού, ο κ. Χριστόδουλος, η Κυβέρνηση και η αντιπολίτευση". Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου λέγοντας, ότι η εικόνα του παραπέμπει σε ένα δικαστικό λόγο αντί να δώσει εμπράκτως εξηγήσεις, επισημαίνοντας, ότι η κρίση "δεν αντιμετωπίζεται με κηρύγματα υποκριτικά από άμβωνος".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συναινετικό κλίμα στην Αρχιεπισκοπή

    Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τη δράση Βαβύλη

    [07] Πολιτική

    Ενόψει της αυριανής Κυβερνητικής Επιτροπής Σύσκεψη για τη ναυτιλία

    28/2/2005 11:13:00 πμ

    Συντάκτης:

    Ενημερωτική συνάντηση είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός με τους υπουργούς Οικονομίας και Ναυτιλίας Γιώργο Αλογοσκούφη και Μιχάλη Κεφαλογιάννη, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής με αντικείμενο την ανάπτυξη της ναυτιλίας. Στόχος της κυβέρνησης είναι να προωθηθούν 20 μεγάλα έργα στον τομέα της Ναυτιλίας, να ενισχυθούν η ανάπτυξη και οι επενδύσεις και να δοθούν κίνητρα για να επαναπατριστούν στην Ελλάδα κεφάλαια, ύψους 30 δισ. ευρώ ως επενδύσεις σε όλους τους τομείς.

    Δήλωση Κεφαλογιάννη για το εκκλησιαστικό

    Μετά τη σύσκεψη ο κ. Κεφαλογιάννης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε και στο θέμα της Εκκλησίας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι "δεν μπορούμε να διακυβεύσουμε εθνικά συμφέροντα, όπως τα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Κωνσταντινουπόλεως. Έπρεπε να τα προστατεύσουμε και μετά να δούμε μόνοι μας τι έγινε στα υπουργεία, ποιός έδινε διαβατήρια σε ποιόν και ποιός χρησιμοποιούσε πράκτορες. Αλλά όλα αυτά έπρεπε να τα δούμε μόνοι μας και μεταξύ μας".

    [08] Πολιτική

    Συνάντηση Μολυβιάτη με πρέσβη των ΗΠΑ

    28/2/2005 1:49:00 μμ

    Τον πρέσβη των ΗΠΑ Τσαρλς Ρις, δέχθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψης του κ. Μολυβιάτη στις ΗΠΑ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 24 Μαρτίου. Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Ρις έγινε δεκτός από τον υφυπουργό Εξωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.

    [09] Ιράκ

    Χωρίς τέλος οι επιθέσεις Επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη

    28/2/2005 11:11:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/2/2005 4:07:52 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC

    Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο συγκλόνισε την πόλη Χίλα, νότια της Βαγδάτης. Εκατόν δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 133 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον διευθυντή του τοπικού νοσοκομείου. Η έκρηξη σημειώθηκε τη ώρα που δεκάδες Ιρακινοί βρίσκονταν στην ουρά μπροστά από την κλινική της πόλης για να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό υγείας που απαιτείται για να προσληφθούν στο δημόσιο τομέα. "Βρήκαμε τα χέρια του καμικάζι δεμένα στο τιμόνι του παγιδευμένου αυτοκινήτου και ένα καμένο αντίτυπο του Κορανίου στα συντρίμμια του οχήματος", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο πυροσβέστης Αμάρ αλ-Άνι. Σύμφωνα με Ιρακινούς αξιωματούχους, ο απολογισμός επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο εξαιτίας της ύπαρξης αγοράς κοντά στο σημείο της επίθεσης.

    [10] Οικονομία

    Νέο μέλος του ΔΣ ο Ραφαήλ Μωϋσής Νέος μάνατζερ στη ΔΕΗ

    28/2/2005 7:08:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ο Δημήτρης Μανιατάκης, εξελέγη σήμερα νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, στη θέση του Στέργιου Νέζη, ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση του την προηγούμενη βδομάδα. Η εκλογή του κ. Μανιατάκη, διευθύνοντα συμβούλου της ICAP και μέλους του ΔΣ της ΔΕΗ Α.Ε., έγινε κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων πλειοψηφίας της εταιρείας, μετά από συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη. Ο κ. Μανιατάκης, θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, αφού πρώτα γνωμοδοτήσει η Επιτροπή των ΔΕΚΟ της Βουλής. Νέο μέλος του ΔΣ, ορίστηκε από το Δημόσιο ο Ραφαήλ Μωϋσής, πρόεδρος της ΔΕΠΑ Α.Ε και τέως Διοικητής της ΔΕΗ. Η εκλογή του κ. Μωϋσή θα γίνει την Τρίτη στην τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

    Ποιος είναι ο Δημήτρης Μανιατάκης

    Ο κ. Δημήτρης Λ. Μανιατάκης γεννήθηκε στην Κορώνη Μεσσηνίας το 1939.

    Είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), μελετητής με εξειδίκευση στο χρηματοπιστωτικό μάνατζμεντ.

    Εργάστηκε ως χρηματοοικονομικός αναλυτής στη Citicorp και είναι σύμβουλος σε θέματα πιστοληπτικής πολιτικής για ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις.

    Από το 1990 είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ICAP AE της μεγαλύτερης εταιρίας Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και Επιχειρηματικής Πληροφόρησης στην Ελλάδα.

    Είναι επίσης αντιπρόεδρος της εταιρίας έρευνας αγοράς και δημοσκοπήσεων TNS ICAP AE καθώς και σύμβουλος τεχνικής υποστήριξης σε οργανισμούς και φορείς που υλοποιούν έργα και δράσεις στο πλαίσιο των ΚΠΣ.

    Ο κ. Μανιατάκης, είναι επίσης μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, του Διοικητικού Συμβουλίου του διεθνούς οργανισμού FEBIS (Federation of Business Information Services), του ΕΒΕΑ, του ΕλληνοΑμερικανικού Επιμελητηρίου, του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου και ιδρυτικό μέλος του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πυρά στην κυβέρνηση για τη ΔΕΗ

    [11] Οικονομία

    Στο στόχαστρο η χειραγώγηση Στόχος η εξυγίανση της Κεφαλαιαγοράς

    28/2/2005 6:17:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το νομοσχέδιο για την εξυγίανση και την προστασία της Κεφαλαιαγοράς παρουσίασε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης. Περιλαμβάνει μια σειρά καινοτομιών, η σημαντικότερη εκ των οποίων είναι, ότι οι χρηματιστηριακές εταιρίες θα ειδοποιούν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όταν έχουν την υποψία ότι οι συναλλαγές πελατών τους στοιχειοθετούν καταχρηστική εκμετάλλευση προνομιακών πληροφοριών ή πληροφοριών χειραγώγησης της αγοράς. Το πρόστιμο για όσους επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν την Κεφαλαιαγορά με ψευδείς πληροφορίες για μετοχές, θα φτάνει έως και τα 2.000.000 ευρώ, ενώ επιταχύνονται οι διαδικασίες για την εκδίκαση υποθέσεων. Για τους παραβάτες, κακούργημα θα θεωρείται η περίπτωση κατά την οποία θα συνυπάρχουν τρία, ταυτόχρονα, στοιχεία , η εξαπάτηση, η πρόθεση και ο δόλος, οι συναλλαγές να ξεπερνούν το 1.000.000 και τα περιουσιακά οφέλη του παραβάτη να ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ.

    Τι προβέπει το νομοσχέδιο

    Στο νομοσχέδιο προσδιορίζονται επακριβώς οι έννοιες της "χειραγώγησης της αγοράς", όπως η χειραγώγηση μέσω συναλλαγών ή εντολών με διενέργεια συναλλαγών, η χειραγώγηση μέσω της διάδοσης ψευδών ή παραπλανητικών πληροφοριών και οι εντολές για συναλλαγές όπου χρησιμοποιούνται παραπλανητικές μεθοδεύσεις ή τεχνάσματα.

    Παράλληλα, οι προβλεπόμενες αναλυτικές ρυθμίσεις για την καταγραφή, ηχογράφηση και αρχειοθέτηση των εντολών, που λαμβάνουν τα πρόσωπα, τα οποία διαμεσολαβούν κατ επάγγελμα στη διενέργεια συναλλαγών, έχουν καθαρά προληπτικό χαρακτήρα.

    Με το νέο θεσμικό πλαίσιο δεν απαιτείται η ύπαρξη πρόθεσης από τον παραβάτη σε περίπτωση χειραγώγησης μέσω συναλλαγών ή σχετικών εντολών, αλλά του παρέχεται η δυνατότητα να αμυνθεί αποδεικνύοντας, ότι οι συναλλαγές διενεργήθηκαν για θεμιτούς λόγους και ότι συνάδουν προς τις αποδεκτές πρακτικές της αγοράς.

    Στην περίπτωση χειραγώγησης μέσω της διάδοσης ψευδών ή παραπλανητικών πληροφοριών, απαιτείται απόδειξη ότι το άτομο, που της διαδίδει γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει τον ψευδή ή παραπλανητικό χαρακτήρα των πληροφοριών, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

    Στόχος του νομοσχεδίου, όπως επεσήμανε ο κ Αλογοσκούφης είναι η ενίσχυση της ορθής, έγκαιρης και επαρκούς πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού.

    "Αυτό θα συμβάλει στην ισχυροποίηση της διαφάνειας της αγοράς και στην αποτροπή φαινομένων κατάχρησης προνομιακών πληροφοριών και χειραγώγησης της αγοράς" δήλωσε χαρακτηριστικά.

    [12] Μπάσκετ

    Ελληνικός εμφύλιος στο ULEB

    28/2/2005 6:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/2/2005 7:00:02 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με την αναμέτρηση του Αμαρουσίου με τον Μακεδονικό στις 20.30, να κλέβει την παράσταση τουλάχιστον από πλευράς ελληνικού ενδιαφέροντος, ξεκινούν την Τρίτη οι πρώτοι από τους δύο αγώνες, για την φάση των "8". Μισή ώρα αργότερα στις 21.00, στη μάχη ρίχνεται και ο ΠΑΟΚ που θα αντιμετωπίσει τη λιθουανική Λιέτουβος Ρίτας, που στην προηγούμενη φάση απέκλεισε τον συμπολίτη του Άρη. Μάχη θα γίνει και στη Βαλένθια, όπου η Πάμεσα υποδέχεται τη βελγική Σαρλερουά. ι αγώνες ρεβάνς είανι προγραμματισμένοι για τις 8 Μαρτίου.

    Πονοκέφαλοι και μάχες μεταξύ αδελφών

    Το σύνολο του Παναγιώτη Γιαννάκη θα παραταχθεί πλήρες στο κλειστό του Αγίου Θωμά με στόχο τη νίκη με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά. Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα αφίχθη σήμερα στην Αθήνα η αποστολή του Μακεδονικού. Στις τρεις αναμετρήσεις που έχουν προηγηθεί φέτος ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο Μακεδονικός προηγείται με 2-0 (νίκες σε Κύπελλο με 64-62 και πρωτάθλημα στην Κοζάνη με 70-68 στην πρεμιέρα), ενώ το Μαρούσι επικράτησε στην Αθήνα με 84-77 στο πλαίσιο της 14ης ημέρας στην Α1 ανδρών. Για τέταρτη φορά φέτος, αντίπαλοι στο παρκέ θα βρεθούν τα δύο αδέλφια από τη Λάρισα, ο αρχηγός του Αμαρουσίου Βασίλης Σπανούλης και ο Δημήτρης Σπανούλης του Μακεδονικού.

    Από την άλλη πλευρά ο μεγάλος πονοκέφαλος του Μπάνε Πρέλεβιτς ακούει στο όνομα Νταμίρ Μουλαομέροβιτς. Ο Κροάτης πλέι μέικερ δεν προπονήθηκε ούτε το πρωί. Ακόμη κι αν καταφέρει να ακολουθήσει το πρόγραμμα το απόγευμα, η συμμετοχή του θεωρείται δύσκολη υπόθεση, καθώς έχει μείνει εκτός για αρκετές εβδομάδες εξαιτίας της θλάσης στη γάμπα. Η αυριανή αντίπαλός του απέκλεισε τον Άρη στη φάση των "16", ενώ στην κανονική περίοδο είχε προκριθεί ως πρώτη του Ζ΄ ομίλου με 9 νίκες και μόλις μία ήττα.

    [13] Παρέμεινε πρώτος ο Ηλιάδης

    28/2/2005 6:16:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στην πρώτη θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης των -81 κιλών με 250 βαθμούς, έναντι 150 του Ουκρανού Ρομάν Γκόντιουκ και του Ρώσου Ντμίτρι Νοσόφ παρέμεινε ο χρυσός Ολυμπιονίκης μας, Ηλίας Ηλιάδης, παρότι φέτος έχει λάβει μέρος μόλις σε ένα διεθνές τουρνουά. Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, με την πρώτη θέση που κατέκτησε στο τουρνουά του Παρισιού στις αρχές Φεβρουαρίου, κατέχει και την 11η θέση στην κατηγορία των -90 κιλών με 90 βαθμούς (τέταρτος στην ευρωπαϊκή κατάταξη). Πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη στα -90 κιλά είναι πάντα ο Γεωργιανός "χρυσός" Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Ζουράμπ Ζβιανταουρί, με 310 βαθμούς, έναντι 150 του Ιάπωνα Χιρόσι Ιζούμι και του Κορεάτη Σουν-Χο Τσόι.

    Με έξι αθλητές στη Βαρσοβία

    Εν τω μεταξύ, με έξι αθλητές θα εκπροσωπηθούν τα ελληνικά χρώματα στο διεθνές τουρνουά τζούντο της Βαρσοβίας, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 5-6 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, την αποστολή αποτελούν οι Λαυρέντης Αλεξανίδης (-66κ.), Ταριέλ Ζιντιρίδης (-66κ.), Πάβελ Ντάνκο (-73κ.), Βλαδίμηρος Ηλιάδης (-73κ.), Ηλίας Ηλιάδης του Μιρμάν (-81κ.) και Διονύσης Ηλιάδης (-90κ.).

    Η ελληνική ομάδα, αμέσως μετά το τουρνουά, θα πραγματοποιήσει πενθήμερο προπονητικό καμπ στην πολωνική πρωτεύουσα, στο οποίο θα ενσωματωθούν ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Ηλίας Ηλιάδης του Νίκου, και ο "ασημένιος" πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, Ρεβάζι Ζιντιρίδης. Όλοι μαζί θα ταξιδέψουν την Παρασκευή 11 Μαρτίου για την Πράγα, όπου θα λάβουν μέρος στο διεθνές τουρνουά.

    "Στόχος μας αποτελεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ολλανδίας. Στα δύο αυτά τουρνουά πάμε να κάνουμε ένα ακόμη αγωνιστικό τεστ. Η προετοιμασία μας πάει καλά και αυτό μας βοηθάει να κάνουμε την προετοιμασία που θέλουμε. Με εξαίρεση τον Βασίλη Ηλιάδη που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού (σ.σ. η κατάστασή του επιδεινώθηκε στο τουρνουά του Παρισιού), όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες τζουντόκα είναι ετοιμοπόλεμοι και θεωρούμε ότι και η εφετινή χρονιά θα είναι επιτυχημένη", είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Νίκος Ηλιάδης.

    [14] Ποδόσφαιρο

    Ο Μπάγεβιτς ξεκουράζει παίκτες

    28/2/2005 5:25:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με αρκετές αλλαγές θα παραταχθεί στο μεθαυριανό παιχνίδι Κυπέλλου, με την Καστοριά, ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι", καλούνται μέσα τις επόμενες δέκα ημέρες, να παίξουν με Καστοριά (κύπελλο), ΠΑΟΚ (πρωτάθλημα), Νιουκαστλ ( UEFA) και ΑΕΚ (πρωτάθλημα) και όπως είναι φυσικό ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θέλει να δώσει κάποιες ανάσες, σε βασικούς παίκτες ώστε να έχουν τις δυνάμεις να αντεπεξέλθουν στο βαρύ πρόγραμμα. Έτσι, μετά από απόφαση του Ελληνοσέρβου τεχνικού οι Ριβάλντο, Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος, Ανατολάκης, Στολτίδης, Οκκάς, Κωστούλας, Μάριτς, Μαυρογενίδης, θα παραμείνουν στην Αθήνα, ενώ στην ακριτική πόλη θα ταξιδέψουν, ο Κώστας Μενδρινός και ο Χρήστος Λισγάρας, που δεν έχει αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι και πρώτη φορά συμπεριλαμβάνεται σε αποστολή.

    Εγκώμια για Φιλίππακο

    Επίσης στη αποστολή συμπεριλαμβάνονται και αρκετοί παίκτες από την ερασιτεχνική ομάδα, όπως ο Μπιμπής, ο Βλάχος και ο Θανόπουλος, αλλά και ο Πέτρος Φιλιππάκος, παρά το γεγονός ότι έχει υποστεί κάκωση στην κνήμη, από το παιχνίδι με τη Χαλκηδόνα.

    Ο νεαρός ομογενής που "έκλεψε την παράσταση" στον αγώνα με την ομάδα της Νίκαιας πιάνοντας την ευκαιρία από τα μαλλιά και ανάγκασε τους περισσότερους ανθρώπους του Ολυμπιακού να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την αξία του. ,

    Σίγουρα θα του δοθούν κι άλλες ευκαιρίες, καθώς ο Ολυμπιακός δεν έχει "καθαρόαιμο" μεσοεπιθετικό για το δεξί άκρο, μετά τον τραυματισμό του Γεωργιάδη. Σήμερα έκανε θεραπεία, αλλά θα είναι σε θέση να αγωνιστεί την Τετάρτη.

    Πρόγραμμα θεραπείας ακολούθησαν και ο Τζιοβάνι με τον Γεωργάτο, που αισθάνονται ενοχλήσεις στη μέση, ενώ ο Μαυρογενίδης ακολούθησε και πάλι ατομικό πρόγραμμα, αλλά σε πολύ πιο έντονους ρυθμούς.

    Αμέσως μετά την προπόνηση, ο Μπάγεβιτς ανακοίνωσε την αποστολή, που την απαρτίζουν οι εξής 17 ποδοσφαιριστές: Νικοπολίδης, Γιάννου, Πάντος, Σούρερ, Βάλλας, Καστίγιο, Καφές, Κουλουχέρης, Λισγάρας, Μενδρινός, Ντ' Ακόλ, Ρέζιτς, Ταραλίδης, Φιλιππάκος, Θανόπουλος, Βλάχος και Μπιμπής.

    [15] Ποδόσφαιρο

    Πρόστιμο στο Σανχούρχο

    28/2/2005 4:04:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η αγκωνιά του Σανχούρχο στον Μέγκαχεντ, αιτία αποβολής του Αργεντινού στον αγώνα του Άρη με τον ΠΑΟΚ, είχε ως αποτέλεσμα ο νεαρός μέσος να τιμωρηθεί με πρόστιμο 10 χιλιάδων ευρώ από την διοίκηση της ΠΑΕ. Ο παίκτης απολογήθηκε σήμερα ενώπιον της διοίκησης για το παράπτωμα του και αντιμετώπιζε ακόμα και την ποινή της διακοπής συμβολαίου, αλλά κρίθηκε με σχετική επιείκεια έστω και αν το χρηματικό πρόστιμο που του επεβλήθη είναι υψηλό. Ο Σανχούρχο ζήτησε συγνώμη από τους διοικούντες, τους συμπαίκτες και τον προπονητή του και δικαιολογήθηκε πως είδε κόκκινη κάρτα από την διάθεση του να κερδίσει η ομάδα του το ντέρμπι. Ο παίκτης θα λείψει για όλο το μήνα Μάρτιο από τους δύσκολους αγώνες της ομάδας του, καθώς θα τιμωρηθεί πιθανώς με τρεις αγωνιστικές συν άλλες δυο από την συμπλήρωση επτά κίτρινων καρτών.

    Δημόσια συγνώμη

    Λίγο μετά την απολογία του, ο Φερνάντο Σανχούρχο, με δήλωσή του που φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, ζήτησε δημόσια συγνώμη από την διοίκηση τους συμπαίκτες του και τον κόσμο της ομάδας:

    "Οφείλω να ζητήσω συγγνώμη από τη διοίκηση, τον προπονητή μου, τους συμπαίκτες μου και πάνω απ όλα από τους φιλάθλους του Αρη για την αντιεπαγγελματική μου συμπεριφορά που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει η ομάδα με δέκα παίκτες σε ένα κρίσιμο σημείο στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Θέλω επίσης να ζητήσω συγγνώμη από τους φιλάθλους για τη συμπεριφορά μου την ώρα που κατευθυνόμουν στα αποδυτήρια.

    Δυστυχώς δεν μπορώ να επανορθώσω, αλλά υπόσχομαι ότι στο εξής δεν θα υποπέσω στο ίδιο παράπτωμα και θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις την ομάδα μου να εκπληρώσει τους στόχους της".

    [16] Ποδόσφαιρο

    "Happy Birthday dear Boca..."

    28/2/2005 2:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έναν αιώνα ζωής συμπληρώνει στις 3 Απριλίου ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Αργεντινής, τη φανέλα του οποίου φόρεσε ο μύθος του Αργεντίνικου ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής του προηγούμενου αιώνα, που πρόσφατα βρέθηκε στη χώρα μας, δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από τη φιέστα του "Λα Μπομπονέρα". Ο"Ντιεγκίτο", που έχει συνδέσει το όνομά του με την ομάδα θρύλο του αργεντίνικου πρωταθλήματος, έκανε το ντεμπούτο του στις 22 Φεβρουαρίου 1981 κόντρα στη Ταγιέρες και πέτυχε συνολικά 159 γκολ στο πρωτάθλημα της χώρας. Σήμερα ο Αργεντινός σούπερ σταρ, αν και συνεχίζει την μάχη για απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, δήλωσε πανευτυχής που θα είναι παρών στα γενέθλια της ομάδας της καρδιάς του: "Είναι μεγάλη τιμή για μένα να γιορτάσω μαζί με τους φίλους μου την ίδρυση της αγαπημένης μου Μπόκα".

    [17] Βόλεϊ

    Όλα έτοιμα για το Final Four

    28/2/2005 4:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/2/2005 6:19:59 μμ)

    Συντάκτης:

    Η αφίσα αλλά και τα εισιτήρια του Final Four Top Teams Cup, που θα διεξαχθεί στις11και 12 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρουσίασαν την Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου,ο διοργανωτής Ολυμπιακός και η ΕΟΠΕ. Τα εισιτήρια θα κοστίζουν 15 ευρώ για κάθε ημέρα, 25 και για τις δύο ημέρες, ενώ 5 ευρώ θα στοιχίζουν τα παιδικά. Η είσοδος θα είναι γενική και θα μπορεί ο φίλαθλος να επιλέξει που θα καθίσει, αλλά θα εκδοθούν και κάποια εισιτήρια που θα κοστίζουν 20 ευρώ για κάθε ημέρα, με αριθμημένες θέσεις. Συνολικά, θα τυπωθούν 10.000 εισιτήρια. Η διάθεσή τους θα αρχίσει την ερχόμενη Παρασκευή από τα γραφεία του Ολυμπιακού, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα πωλούνται και έξω από το γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης". Η επίσημη παρουσίαση του Final Four θα γίνει σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Μαρτίου στο εστιατόριο του σταδίου "Γ. Καραϊσκάκης." Στην τετράδα μετέχουν επίσης, η Τσέχικη Ντούγκλα Λίμπερετς την οποία θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός την πρώτη ημέρα και οι Ολλανδικές Όρτεκ Νεσελάντε και Όμνιγουορλντ Αλμέρε, οι οποίες ζήτησαν από 60 εισιτήρια η καθεμία.

    Θεοδωρακάκης: "Στόχος το κύπελλο"

    Στην συνέντευξη Τύπου που έγινε στα γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας μίλησαν ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού ΣΦΠ Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ Θανάσης Μπελιγράτης και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας και μέλος του Τ.Α.Α. Ολυμπιακός Στέλιος Κούβαρης.

    Πρώτος πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του ΟΣΦΠ Λεωνίδας Θεοδωρακάκης ο οποίος τόνισε την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στους συνδιοργανωτές του Final Four, που είναι ο Ολυμπιακός και η Ομοσπονδία και ευχαρίστησε για την συνεργασία αυτή τον Πρόεδρο της ΕΟΠΕ κ. Μπελιγράτη, αλλά και την ΕΡΤ που θα μεταδώσει τους αγώνες.

    "Μετά από 9 χρόνια ξαναγίνεται στον Πειραιά η διοργάνωση του Final Four" είπε ο κ. Θεοδωρακάκης και πρόσθεσε: "Τότε ο σύλλογος μας ήταν 71 ετών, ενώ τώρα και πιο συγκεκριμένα στις 10 Μαρτίου γίνεται 80 και θέλουμε με την ευκαιρία του Final Four να γιορτάσουμε τα 80χρονα του Ολυμπιακού και μάλιστα με την κατάκτηση ενός ακόμα Κυπέλλου Ευρώπης."

    Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ Θανάσης Μπελιγράτης είπε:

    "Απευθύνομαι στους φίλους του βόλεϊ και όχι μόνο και θέλω να επισημάνω για μια ακόμη φορά ότι ο Μάρτης του 2005 είναι ιστορικός για το ελληνικό βόλεϊ. Η ΕΟΠΕ σε συνεργασία με δύο μεγάλες ελληνικές ομάδες, τον Ολυμπιακό και τον Ηρακλή κατόρθωσε και πήρε τις δύο κορυφαίες διοργανώσεις Ευρωπαϊκών Κυπέλλων ταυτόχρονα, πράγμα που αμφιβάλλω αν έχει ξανασυμβεί. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Θεοδωρακάκη και την διοίκηση του Ηρακλή για αυτή την επιτυχία. Ξεκινάμε αυτή τη διοργάνωση του Final Four το μυαλό μας πήγε πίσω στο 1996 τότε που ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρώτο Ευρωπαϊκό Κύπελλο στο βόλεϊ για την χώρα μας, πιστεύοντας ότι μπορεί να το επαναλάβει και τώρα. Για να πετύχουμε αυτό το στόχο χρειαζόμαστε την συμπαράσταση όλων των φιλάθλων και ιδιαίτερα των φιλάθλων του Ολυμπιακού που πρέπει να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας. Ολυμπιακός και Ομοσπονδία είμαστε μια γροθιά για την επιτυχία της διοργάνωσης και εύχομαι να χαρούμε όλοι μαζί την επιτυχία του Ολυμπιακού και την επιτυχία που προσδοκούμε δέκα ημέρες αργότερα στη Θεσσαλονίκη."

    Ο κ. Στέλιος Κούβαρης από την πλευρά του τόνισε και αυτός ότι ο Μάρτιος του 2005 είναι ιστορικός για το ελληνικό βόλεϊ, το οποίο συνεχίζει όπως είπε μέσω των ομάδων αυτό που άρχισε η Εθνική μας ομάδα στους Ολυμπιακού αγώνες.

    "Τώρα πρέπει να συμπαρασταθούμε όλοι στις δύο ομάδες που συμμετέχουν στα Κύπελλα Ευρώπης και πρώτα στην ομάδα του Ολυμπιακού" είπε ο κ. Κούβαρης και πρόσθεσε: "Κάθε επιτυχία των ομάδων είναι μεγάλη επιτυχία του ελληνικού βόλεϊ. Πρέπει ο κόσμος να ενεργοποιηθεί και να συμπαρασταθεί στην ομάδα. Η οργάνωση από πλευράς Ολυμπιακού και Ομοσπονδίας είναι πολύ καλή, αλλά για να πετύχει χρειάζεται και την συμπαράσταση των φιλάθλων."

    [18] Βόλεϊ

    Απολογούνται Νάνγκα ΠΑΟΚ Ολυμπιακός

    28/2/2005 6:03:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την προσεχή Πέμπτη (3/3, 11:00) θα απολογηθούν ενώπιον του δικαιοδοτικού οργάνου της ΕΟΠΕ ο παίκτης του ΠΑΟΚ, Γκι Ρότζερ Νανγκά, ο "Δικέφαλος του Βορρά" και ο Ολυμπιακός, για τα γεγονότα που στιγμάτισαν την μεταξύ τους αναμέτρηση για το πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, ο Νανγκά κλήθηκε σε απολογία επειδή στο τρίτο σετ του αγώνα, μετά από κίτρινη κάρτα που δέχθηκε από τον Α' διαιτητή και κατά την έξοδό του από τον αγωνιστικό χώρο, κινήθηκε απειλητικά προς του οπαδούς του Ολυμπιακού κάνοντας άσεμνες χειρονομίες, με αποτέλεσμα να αποβληθεί από το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ κλήθηκε σε απολογία για την υβριστική συμπεριφορά του Νανγκά, ενώ ο Ολυμπιακός θα απολογηθεί για την ανάρμοστη συμπεριφορά των οπαδών του προς τον παίκτη και για τα υβριστικά συνθήματα κατά της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

    [19] Βόλεϊ

    "Τράβηξαν τ'αυτί" του Σμαραγδή

    28/2/2005 2:42:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το κλίμα ευφορίας που κυριαρχεί από χθες στον Παναθηναϊκό, μετά τη σπουδαία νίκη 3-2 επί του "αιωνίου" στη Γλυφάδα, δεν ήταν δυνατόν να χαλάσει με την ανακοίνωση της απόφασης του πρωταθλητή για την απρεπή συμπεριφορά του νεαρού κεντρικού Νίκου Σμαραγδή. Έτσι η διοίκηση του ΤΑΑ Παναθηναϊκός, συνεκτιμώντας το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο είχε υποπέσει ο παίκτης κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Φριντρισχάφεν, καθώς και την ειλικρινή μεταμέλειά του όπως αυτή εκφράστηκε στην έγγραφη απολογία του, αποφάσισε να του επιβάλλει πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ με αναστολή. Μία απόφαση στην οποία συνέβαλε ασφαλώς και ο νέος τεχνικός της ομάδας Χρήστος Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε δηλώσει κατά την πρόσφατη ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του τριφυλλιού, ότι "τα πάντα στην ομάδα ξεκινούν από το μηδέν".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απολογείται ο Σμαραγδής

    [20] Τυχερός στην ατυχία του ο Μπαλωμένος

    28/2/2005 7:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    "Φτηνά" τη γλίτωσε ο Σπύρος Μπαλωμένος, που τραυματίστηκε την Παρασκευή, σε αγώνα της ομάδας του, Σάβενχοφ, με τη Σκόβντε, για το σουηδικό πρωτάθλημα χάντμπολ. Ο διεθνής άσος έπεσε άτσαλα στο παρκέ μετά από μαρκάρισμα αντιπάλου, "έβγαλε" τον αριστερό αγκώνα του και αρχικά εκφράστηκαν φόβοι για κάταγμα. Ο άλλοτε παίκτης του Ιωνικού Ν.Φ. υποβλήθηκε σήμερα σε εξετάσεις, που ευτυχώς ήταν αρνητικές. Το ιατρικό επιτελείο της Σάβενχοφ εκτιμά ότι ο Μπαλωμένος θα επιστρέψει στις προπονήσεις σε δέκα μέρες και στους αγώνες σε τρεις εβδομάδες. Η εξέλιξη αυτή σίγουρα είναι θετική και για την εθνική ομάδα, αφού, αν ο τραυματισμός είχε αποδειχθεί σοβαρός, ο 26χρονος παίκτης πιθανότατα θα έχανε τα δύο ματς της Ελλάδας με την Ουκρανία, για τα πλέι-οφ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2006.

    [21] Παράξενα

    Ψηφιακός γάμος

    28/2/2005 12:19:00 μμ

    Συντάκτης:

    Δεν είναι λίγες οι φορές που απεγνωσμένες σύζυγοι καταφεύγουν στο δικηγόρο τους ζητώντας διαζύγιο, επειδή ο άντρας τους δε λέει να ξεκολλήσει από την οθόνη του υπολογιστή περνώντας αμέτρητες ώρες σερφάροντας στο Internet. Μια Κινέζα, όμως, μήνυσε το σύζυγό της επειδή είχε παντρευτεί άλλη μία γυναίκα μέσω Διαδικτύου! Η αρχή έγινε όπως σε όλες τις περιπτώσεις, όταν η Λιν άρχισε να χάνει την υπομονή της με τις αμέτρητές ώρες που περνούσε ο σύζυγός της, Ζανγκ, στο Internet. Η Λιν άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και, μετά από έρευνα, ανακάλυψε ότι είχε "παντρευτεί" μια άλλη γυναίκα από το Internet και μάλιστα είχαν και ένα ψηφιακό παιδί! Το παράξενο είναι ότι η Λιν δικαιώθηκε από το δικαστήριο, για την πρωτότυπη αυτή περίπτωση διγαμίας, όμως απορρίφθηκε το αίτημά της για ηθική βλάβη γιατί, όπως ο καθένας καταλαβαίνει, ο γάμος δεν ήταν νόμιμος!

    [22] Ποδόσφαιρο

    Τρεις ημέρες εκτός ο Αγρίτης

    28/2/2005 7:31:00 μμ

    Συντάκτης:

    Χωρίς τον Ανέστη Αγρίτη πραγματοποιήθηκε η σημερινή προπόνηση του Αιγάλεω. Ο 24χρονος επιθετικός έχει ένα αιμάτωμα, από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και θα μείνει εκτός προπονήσεων για δύο-τρεις μέρες. Ωστόσο δεν εκφράζονται ανησυχίες για τη συμμετοχή του στο παιχνίδι με την Ξάνθη καθώς αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του Ιλιε Ντουμιτρέσκου. Από το συγκεκριμένο παιχνίδι πάντως θα λείψει ο Γιώργος Μπάρκογλου, που συμπλήρωσε το όριο των τεσσάρων κίτρινων καρτών. Το ευχάριστο για τον Ντουμιτρέσκου είναι ότι επιστρέφουν οι Νικολόπουλος και Αμπονσά, που εξέτισαν την ποινή τους.

    Εκτός και ο Λαμπριάκος

    Όμως και η άλλη πλευρά θα έχει απώλειες αφού η Ξάνθη καλείται να παίξει χωρίς μια από τις βασικές της μονάδες εφέτος τον Σταύρο Λαμπριάκος. Ο υψηλόσωμος επιθετικός της Ξάνθης συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη και τιμωρείται με μια αγωνιστική. Από την άλλη μεριά όμως, εξέτισαν την ποινή τους οι Αντζας και Σίκοβ κι έτσι θα βρίσκονται στη διάθεση του προπονητή τους.

    Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε μια απογευματινή προπόνηση. Όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στον Εργοτέλη έκαναν σε πιο χαλαρούς ρυθμούς.

    Στις τάξεις της ομάδας επικρατεί μεγάλος ενθουσιασμός, μετά τη νέα εκτός έδρας νίκη, ωστόσο ο Ματζουράκης προσπαθεί να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές του προσγειωμένους και προσηλωμένους στο στόχο τους, που είναι η έξοδος στο Κύπελλο UEFA.

    [23] Κοινωνία

    Ένας νεκρός, ένας τραυματίας Αιματηρό τροχαίο στο Βύρωνα

    28/2/2005 6:47:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός της τρελής πορείας ενός τουριστικού λεωφορείου, που σκόρπισε τον τρόμο σήμερα το απόγευμα στο Βύρωνα. Το όχημα ακυβέρνητο έπεσε πάνω σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, τέσσερα δίκυκλα και ένα ταξί, που κινούνταν στην οδό Φορμίωνος. Στο τουριστικό λεωφορείο επέβαιναν, εκτός από τον οδηγό, επτά υπάλληλοι του ΟΑΕΔ. Ο οδηγός του λεωφορείου ανασύρθηκε νεκρός, ενώ τραυματίστηκε μια γυναίκα, επιβάτης του ταξί. Από τους επιβάτες του λεωφορείου δεν έπαθε κανείς το παραμικρό. Από την τροχαία εξετάζεται το ενδεχόμενο ο οδηγός του λεωφορείου να έπαθε κάτι παθολογικό την ώρα που οδηγούσε. Η τροχαία διεξάγει έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

    [24] Την Τετάρτη στη Μαδρίτη

    28/2/2005 6:34:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με ελπίδες για την κατάκτηση αρκετών μεταλλίων αναχωρεί την Τετάρτη 2 Μαρτίου για την Ισπανία η ελληνική αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου, στη Μαδρίτη. Με την αποστολή δεν θα ταξιδέψει οριστικά ο Γιώργος Θεοδωρίδης ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει έγκαιρα το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε. "Αμφίβολος" παραμένει ένας ακόμη σπρίντερ, ο Τάσος Γκούσης, ο οποίος όμως αναμένεται να αναχωρήσει κανονικά για την ισπανική πρωτεύουσα. Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος 583 αθλητές και αθλήτριες από 43 ευρωπαϊκές χώρες. Μεγαλύτερη αποστολή θα είναι της Ρωσίας, με 67 αθλητές και αθλήτριες, ενώ ακολουθούν η Βρετανία με 46 και η Γαλλία με 42.

    Η εληνική αποστολή

    ΑΝΔΡΕΣ (9)

    60μ: Ευθύμης Στεργιούλης 200μ: Παναγιώτης Σαρρής, Τάσος Γκούσης 400μ: Στέλιος Δημότσιος 60μ εμπόδια: Αλέξανδρος Θεοφανόβ Μήκος: Λούης Τσάτουμας, Στέργιος Νούσιος Τριπλούν: Κώστας Ζαλαγκίτης Επί κοντώ: Κώστας Φιλιππίδης

    ΓΥΝΑΙΚΕΣ (16)

    60μ: Γεωργία Κοκλώνη, Μαρία Καρασταμάτη 800μ: Μαρία Παπαδοπούλου 1.500μ: Νάντια Εφεντάκη 3.000μ: Νάντια Εφεντάκη 60μ εμπόδια: Φλώρα Ρεντούμη, Γεωργία Στογιαννίδου Ύψος: Μαρούλα Παπαγεωργίου Μήκος: Στέλλα Πιλάτου, Παναγιώτα Κουτσιουμάρη Τριπλούν: Χρυσοπηγή Δεβετζή, Αθανασία Πέρρα, Ειρήνη Δημητράκη 4χ400μ: Γεωργία Κουμνάκη, Ελευθερία Παπαδοπούλου, Μαρία Παπαδοπούλου, Ελένη Φιλάνδρα, Αννα Μωϋσιάδου

    [25] Κοινωνία

    Προβλήματα στον ΗΣΑΠ

    28/2/2005 6:16:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Από τις τρεις το μεσημέρι έχουν διακοπεί τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού από το σταθμό της Ειρήνης ως την Κηφισιά, λόγω των προβλημάτων, που προκάλεσε στη γραμμή η βροχόπτωση. Επί τόπου βρίσκονται συνεργεία, που εκτελούν έργα αντιστήριξης και το τμήμα αναμένεται να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία εντός της ημέρας. Τα δρομολόγια από τον Πειραιά ως την Ειρήνη διεξάγονται κανονικά.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 28 February 2005 - 17:56:52 UTC