Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πέθανε ο ιδρυτής της Διεθνούς Αμνηστίας
  • [02] Πρωτιά και αναμονή για την ΑΕΚ
  • [03] Από κοντά το Μαρούσι
  • [04] "Πέταξε ο Δικέφαλος" στο ντέρμπι
  • [05] Έμειναν στο "Χ"
  • [06] Με υπογραφή Ρούνεϊ

    [01] Κόσμος

    Σε ηλικία 83 ετών Πέθανε ο ιδρυτής της Διεθνούς Αμνηστίας

    26/2/2005 8:10:00 μμ

    Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, ο ιδρυτής της Διεθνούς Αμνηστίας Πήτερ Μπένενσον, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την εδρεύουσα στο Λονδίνο διεθνή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα αίτια του θανάτου του δεν έγιναν γνωστά. Ο Μπένενσον "έριξε φως στο σκοτάδι των φυλακών, στη φρίκη των θαλάμων βασανιστηρίων και στη τραγωδία των στρατοπέδων θανάτου ανά τον κόσμο" δήλωσε η Γενική Γραμματέας της Αμνηστίας Αϊρίν Χαν. Ο Μπένενσον, που είχε αφιερώσει τη ζωή του στην καταπολέμηση της αδικίας στο κόσμο, ίδρυσε την Αμνηστία το 1961.

    [02] Ποδόσφαιρο

    Πρωτιά και αναμονή για την ΑΕΚ

    26/2/2005 9:28:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τα δύο γκολ στο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχόνου, ήταν αρκετά για να της δώσουν την σπουδαία νίκη επί των "γαλάζιων". Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο δεύτερο μέρος αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν έστω στην ισοφάριση. Ο Σέζαρ στο 2 και ο Ίβιτς στο 8 πέτυχαν τα γκολ της Ένωσης, ενώ για την Καλλιθέα μείωσε ο Κυριάκος στο 67.

    Γκολ από τα αποδυτήρια

    Από το δεύτερο λεπτό, η ΑΕΚ έβαλε τις βάσεις για να πετύχει νίκη στην Καλιιθέα. Ο Σέζαρ βρέθηκε μόνος του μπροστά στν Μπαρτζώκα, τον πλάσαρε εύστοχα και έκανε το 0-1. Αν το πρώτο γκολ έβαλε τις βάσεις, έξι λεπτ΄μετά η Ένωση φάνηκε να καθαρίζει το ματς, όταν ο Βλάνταν Ίβιτς έκανε το 0-2.

    Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε αλλά οι "κιτρινόμαυροι" είχαν κυριαρχήσει. Έτσι ανά τακτά διαστήματα έχανε σπουδαίες ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα γκολ. Μάλιστα στο 29 ο Λυμπερόπουλος, ανετράπη καθαρά από τον Βόκολο εεντός περιοχής, όμως ο διαιτητής υπέδειξε φάουλ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Κατσουράνης σούταρε από πολύ καλή θέση, όμως η μπάλα πήγε λίγο άουτ. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

    Νίκη παρά το γκολ

    Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι, μπήκαν πιο χαλαρά. Από την άλλη, οι "γαλάζιοι" με την είσοδο του Άλεξη Αλεξανδρή, προσπάθησαν να παίξουν πιο επιθετικά.

    Παρ όλα αυτά, η ομάδα του Σάντος με τον Λυμπερόπουλο στο 57΄έχασαν μία καλή ευκαιρία, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Το ματς για τους φιλοξενούμενους κυλούσε ήρεμα, αλλά στο 67 η Καλλιθέα ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Ο Κυριάκος, έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε κάπου κι κατέληξε στα δίχτυα του Χιώτη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Έτσι το ματς πήρε άλλη τροπή, με την ομάδα του Λεμονή να τα δίνει όλα για την ισοφάριση.

    Με το γκολ, οι γηπεδούχοι θέλησαν να γίνουν πιο απειλητικοί, όμως δεν τα μπορούσαν. Αντίθετα η ΑΕΚ έχασε μία καλή ευκαιρία με το σουτ του Κατσουράνη να αποκρούεται από τον Μπαρτζώκα και να αποσοβεί τον κίνδυνο.

    Πάντως μέχρι το τέλος η ΑΕΚ δεν έχασε το προβάδισμα και πέρασε νικήτρια και πρώτη από την Καλλιθέα.

    [03] Μπάσκετ

    Από κοντά το Μαρούσι

    26/2/2005 9:05:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, πίσω από τον Παναθηναϊκό με ένα βαθμό, παρέμεινε η ομάδα των Βορείων Προαστίων, μετά τη νίκη του επί την ομάδα της Θεσσαλονίκης με 89-87. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή και μόλις στα τελευταία δευτερόλεπτα κρίθηκε ο νικητής. Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 27-26, 47-41, 68-71, 89-87.

    Άξιζαν και οι δύο

    Ο γρήγορος ρυθμός, τα εύκολα καλάθια και οι «ανοιχτές» άμυνες ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του πρώτου δεκαλέπτου, η λήξη του οποίου βρήκε τους γηπεδούχους στο +1 (27-26). Το ίδιο στυλ παιχνιδιού διατηρήθηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά ένα τρίποντο του Σπανούλη στην εκπνοή έφερε το Μαρούσι για πρώτη φορά στο +6 (47-41).

    Στη συνέχεια πάντως ο Άρης πέρασε το παιχνίδι κάτω από το καλάθι και με κύριους εκφραστές τους δίδυμους πύργους, Στακ και Μεσεριάκου, πήρε το προβάδισμα, το οποίο διατήρησε μέχρι τη συμπλήρωση των 30 λεπτών (71-68). Όμως ένα απίστευτο σερί τριών πόντων (6 τρίποντα) του Βασίλη Σπανούλη στον επίλογο του αγώνα, σε συνδυασμό με την επιθετική βοήθεια του Μπλάκνεϊ έθεσαν το Μαρούσι και πάλι σε θέση ισχύος. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι τα τελευταία λεπτά, αλλά καρδιοχτύπησαν στην εκπνοή όταν είδαν τον Κόλινς να επιχειρεί τρίποντο, το οποίο δεν βρήκε στόχο και έτσι παρέμεινε το τελικό 89-87.

    Διαιτητές: Μαστραφτσής, Αφεντουλίδης, Γεωργιάδης.

    Οι συνθέσεις:

    ΜΑΡΟΥΣΙ: Μπλάκνεϊ 21 (2), Στιούαρτ 6, Μπουντούρης 6 (2), Σμίλιανιτς 2, Σέκουλιτς 11, Τζόουνς 8, Σπανούλης 22 (6), Κολώκας, Καϊμακόγλου, Πόποβιτς 6 (2), Στεφανίδης, Καράγκουτης 7 (1).

    ΑΡΗΣ: Κόλινς 14 (1), Καστλ, Ραίσεβιτς 5, Κυρίτσης 2, Τζόνσον 2, Ασημακόπουλος, Μεσεριάκοφ 17 (4), Πάντιους 22 (2), Στακ 25, Σχορτσιανίτης.

    [04] Μπάσκετ

    "Πέταξε ο Δικέφαλος" στο ντέρμπι

    26/2/2005 8:40:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι, οι "ασπρόμαυροι" επικράτησαν στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης του "Γηραιού" με 76-68, υποχρεώνοντας τον «Γηραιό» στην έβδομη εκτός έδρας ήττα, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής. Κορυφαίοι των νικητών, που επέστρεψαν στις νίκες μετά από τρία διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα, οι Νίλσεν, Γκαγκαλούδης με 19 πόντους έκαστος. Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 12-14, 32-35, 56-52, 76-68

    Πήρε τη διαφορά στην επανάληψη

    Με τον ΠΑΟΚ να έχει απογοητευτικά ποσοστά από τα σουτ εντός πεδιάς, κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου, ο Ηρακλής μπορούσε να διατηρεί μία μίκρή διαφορά στο σκορ, για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο +2 (14-12). Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης ηγήθηκε των συμπαικτών του στην επίθεση (11 πόντους) και βοήθησε την ομάδα του Μπάνε Πρέλεβιτς να ακολουθεί σε λογικά πλαίσιο μέχρι να επιτευχθεί η υπέρβαση από πλευράς γηπεδούχων. Ο Ηρακλής πάντως κατάφερε να πάρει το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +3 (35-32).

    Η υπέρβαση του ΠΑΟΚ πήρε σάρκα και οστά στην τρίτη περίοδο. Ο Γκαγκαλούδης έχοντας άξιο συμπαραστάτη στην επίθεση τον Νίλσεν (έφτασε 13 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο) κατάφερε να ροκανίσει την εύθραυστη διαφορά του Ηρακλή και να τον βρεί η λήξη των 30 λεπτών στο +4 (56-52).

    Χάρη σε ενα γρήγορο σερί 4-0, με εκφραστή τον Νίλσεν, ο ΠΑΟΚ ξέφυγε με την έναρξη της τρίτης περιόδου με 8 πόντους (60-52), θέτοντας τις βάσεις για τη νίκη επί του Ηρακλή. Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν και διατηρώντας τη ψυχραιμία τους έφτασαν στη νίκη με το τελικό 76-68.

    Διαιτητές: Τανατζής, Μπήτης, Ηλιόπουλος

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΟΚ: Κορονίδης 8 (2), Βασιλειάδης 9 (1), Μάγλος 2, Βασιλόπουλος 9 (1), Γκαγκαλούδης 19 (2), Μαυροκεφαλίδης, Ταμίρ 8 (2), Μέι 2, Νίλσεν 19.

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Χάμιλτον 11 (1), Καλαϊτζίδης, Ηλιάδης 13 (2), Μπράιαντ 7, Τζόρτζεβιτς 2, Αποστολίδης, Παυλίδης 14 (2), Παπαϊωακείμ 9, Δέδας 2, Χένιακ 10, Κούβελας.

    [05] Ποδόσφαιρο

    Έμειναν στο "Χ"

    26/2/2005 7:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/2/2005 8:13:39 μμ)

    Συντάκτης:

    Χωρίς νικητή έληξε η δεύτερη συνάντηση της 20ης ημέρας της Α΄ εθνικής, ανάμεσα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και το Αιγάλεω. Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο αρκετά καλό και για τις δύο ομάδες, όπου σημειώθηκαν και τα γκολ, στο δεύτερο "βολεύτηκαν" με την ισοπαλία. Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο 28΄ με τον Πετκάκη και τον Μακρή να ισοφαρίζει στο 45΄ για το «Σίτι».

    Πέτυχαν στο πρώτο, "έκατσαν" στο δεύτερο

    Δυνατά ξεκίνησαν οι φιλοξενούμενοι και μόλις 4΄, έχασαν σημαντική ευκαιρία να προηγηθούν. Ο Αλεξόπουλος δεν μπόρεσε μετά από λάθος του Ζαφειρόπουλου να σκοράρει από κοντά. Άλλη μια ευκαιρία για το Αιγάλεω χάθηκε στο 17΄, όταν ο Φωτάκης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Ζαφειρόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ. Στον αντίποδα, οι Θεσσαλονικείς ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη καλή φάση που δημιούργησαν, στο 28΄. Ο Κλέιτον άφησε ωραία τη μπάλα στον Πετκάκη κι αυτός από δεξιά με δυνατό συρτό σουτ νίκησε τον Σιντιμπέ.

    Οι παίκτες του Ιλιε Ντουμιτρέσκου προσπάθησαν να αντιδράσουν και επωφελήθηκαν από τον τραυματισμό του Ζαφειρόπουλου για να ισοφαρίσουν στο 45΄. Ο Καρατζιοβαλής που ήταν ακόμη «κρύος» έχασε τη μπάλα σε εκτέλεση φάουλ του Σίμιτς, ακολούθησε σύγχυση και η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Μακρή (είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Αγρίτη) που την έσπρωξε στην ανυπεράσπιστη εστία.

    Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε και οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν κάνουν κάποις καλές ευκαιρίες. Έτσι το 1- ήταν και το τελικό σκορ, με την Καλαμαριά να παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

    Διαιτητής: Τσίκινης (Μεσσηνίας)

    Κίτρινες: Ν.Χ.Παπαδόπουλος, Σπυρόπουλος - Μπάρκογλου, Μακρής

    Οι συνθέσεις:

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Ζαφειρόπουλος (41΄ Καρατζιοβαλής), Γενιτσαρίδης, Χατζί, Ν.Α.Παπαδόπουλος, Ν.Χ.Παπαδόπουλος, Σπυρόπουλος (79΄ Παππάς), Παρμαξίδης, Πετκάκης, Βέλα Τζούνιορ, Κλέιτον, Μουζαουϊ (46΄ Ορφανός)

    ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Ψωμάς, Αλεξόπουλος, Εντουσέι, Φωτάκης, Άγγος (52΄ Τσάτσος), Μπάρκογλου, Μανουσάκης, Σίμιτς (79΄ Χατζής), Αγρίτης (31΄ Μακρής)

    [06] Ποδόσφαιρο

    Με υπογραφή Ρούνεϊ

    26/2/2005 9:19:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στους έξι βαθμούς μείωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη διαφορά της από την Τσέλσι, επικρατώντας δύσκολα 2-1 της Πόρτσμουθ (βασικοί Χαλκιάς, Σκοπελίτης) στο «Όλντ Τράφορντ», στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Γουέιν Ρούνι ήταν ο «ήρωας» της Γιουνάιτεντ, σημειώνοντας και τα δύο γκολ, με το νικητήριο εννέα λεπτά πριν το τέλος. Ωστόσο, η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο έχει ένα ματς λιγότερο καθώς αύριο αντιμετωπίζει τη Λίβερπουλ στον τελικό του λιγκ καπ.

    Τα χάνει η Άρσεναλ

    Παράλληλα, η αποτυχία της Αρσεναλ να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Αγγλίας στη φετινή σεζόν, θα πρέπει από σήμερα να θεωρείται δεδομένη, καθώς έμεινε 10 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Οι «κανονιέρηδες» άφησαν βαθμούς στον «Σεντ Μέρις» καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 σ΄ένα ματς που σημαδεύθηκε από δύο αποβολές. Ο πρώτος που εγκατέλειψε πρόωρα τον αγωνιστικό χώρο ήταν ο Ντέιβιντ Πράτον των γηπεδούχων στο 44΄, για να τον ακολουθήσει ο Ρόμπι Φαν Πέρσι της Αρσεναλ στο 52΄.

    Τέλος, πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθειά της να παραμείνει στην κατηγορία πέτυχε η Κρίσταλ Πάλας. Επικράτησε 2-0 της Μπέρμιγχαμ με δύο πέναλτι του Αντι Τζόνσον, ο οποίος έφτασε τα 18 γκολ στη φετινή σεζόν, ένα λιγότερο από τον Τιερί Ανρί που προπορεύεται στον πίνακα των σκόρερ. Από τον πάγκο της Κρίσταλ Πάλας παρακολούθησε τον αγώνα ο Βασίλης Λάκης.

    Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

    Άστον Βίλα-Έβερτον 1-3

    (46΄ Σολάνο - 17΄, 67΄ Οσμαν, 48΄ Καχίλ)

    Κρίσταλ Πάλας-Μπέρμιγχαμ 2-0

    (41΄πεν., 68΄πεν. Τζονσον)

    Σαουθάμπτον-Άρσεναλ 1-1

    (67΄ Κράουτς - 45΄ Λιούνγκμπεργκ)

    Τότεναμ-Φούλαμ 2-0

    (78΄ Κανουτέ, 90΄ Κιν)

    Μάντσεστερ Γ.-Πόρτσμουθ 2-1

    8΄, 81΄ Ρούνι - 47΄ Ο΄Νιλ)

    Μίντλεσμπρο-Τσάρλτον 27/2

    Νιούκαστλ-Μπόλτον 27/2

    Νόριτς-Μάντσεστερ Σ. 28/2

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ. Β.

    Τσέλσι 27 68

    Μάντσεστερ Γιου. 28 62

    Αρσεναλ 28 58

    Εβερτον 28 51

    Λίβερπουλ 27 43

    Μίντλεσμπρο 27 41

    Μπόλτον 27 40

    Τότεναμ 27 39

    Τσάρλτον 26 38

    Αστόν Βίλα 28 35

    Μάντσεστερ Σίτι 27 33

    Μπέρμιγχαμ 28 32

    Νιούκαστλ 26 31

    Πόρτσμουθ 28 30

    Φούλαμ 27 29

    Μπλάκμπερν 27 28

    Κρίσταλ Πάλας 28 25

    Σαουθάμπτον 28 21

    Νόριτς 27 20

    Γουέστ Μπρομ 27 18


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 26 February 2005 - 21:55:41 UTC