Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πάρτε γενναίες αποφάσεις"
  • [02] Βήμα πρόκρισης ο Παναθηναϊκός!
  • [03] Στον Ανάν η επιταγή "ανθρωπιάς" της Ελλάδας
  • [04] Βομβιστική επίθεση στην Τσετσενία
  • [05] Προς απελεύθερωση 500 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι
  • [06] Κλιμακώνει τις απεργιακές κινητοποιήσεις η ΟΤΟΕ
  • [07] Καλές επιδόσεις στο βαλκανικό
  • [08] Απρόβλεπτος "γηραίος"
  • [09] Επιστροφή για δύο στον Άρη
  • [10] Άνετα ο Άρης
  • [11] Δεν του πάει το Ιβανόφειο
  • [12] Το δέκα το κακό...
  • [13] "Ντοπέ" ο Αναστασιάδης
  • [14] Δεν περιμένει δώρα ο Λακόμπ
  • [15] Μίλησε με μαθητές για το Περιβάλλον
  • [16] Άνετα στους 4 η Ίντερ
  • [17] Τελευταία ευκαιρία για την Ολυμπιακή

    [01] Πολιτική

    Στελέχη της κυβέρνησης για Εκκλησιαστική κρίση "Πάρτε γενναίες αποφάσεις"

    16/2/2005 7:21:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πληθαίνουν οι τοποθετήσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για την εκκλησιαστική κρίση. Έτσι μετά τις παρεμβάσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Γιώργου Σουφλιά και του Μιλτιάδη Έβερτ, δηλώσεις για το θέμα έκαναν σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος. Είμαι βέβαιος ότι η Ιεραρχία την Παρασκευή θα πάρει γενναίες ακόμη και επώδυνες αποφάσεις, ώστε ο λαός να πειστεί ότι δεν υπάρχει αλληλέγγυα συγκάλυψη και για να επιτελέσει η Εκκλησία το έργο της" τόνισε ο Μιχάλης Λιάπης, υπογραμμίζοντας ότι η Εκκλησία είναι αυτόνομη και αυτοδιοίκητη αρμόδια να προχωρήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της γρήγορα". "Είναι ώρα οι σεβασμιότατοι Μητροπολίτες να επιστρέψουν σ τα ιερατικά τους καθήκοντα" τόνισε από την πλευρά του ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.

    Δεν τίθεται θέμα διαχωρισμού

    Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα διαχωρισμού κράτους - Εκκλησίας.

    " Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα " τόνισε ο Ευάγγελος Αντώναρος, κληθείς να σχολιάσει τη θετική άποψη που εξέφρασε επί αυτού του θέματος η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Το ίδιο υπογράμμισε και ο Βύρων Πολύδωρας μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή και σημειώνοντας:

    "Είναι άκαιρο να συζητήσουμε αυτό το θέμα υπό τις παρούσες κοινωνικές και ψυχολογικές συνθήκες "

    Μαζί του συμφώνησε και ο πρώην πρωθυπουργός Τζ. Τζανετάκης .

    Αντίθετα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος ενός κύκλου συζητήσεων στην επιτροπή για τις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας, ενώ η Λιάνα Κανέλλη του ΚΚΕ, αμφισβήτησε την έννοια της αυτοκάθαρσης, ρωτώντας αν" ο λαός έχει κατατμηθεί σε αυτοκαθαρόμενα γκέτο".

    Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης του ΣΥΝ υποστήριξε ότι πρέπει να συζητηθούν στη Βουλή τα θέματα της εκκλησιαστικής δικαιοσύνης και της εκκλησιαστικής περιουσίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παρεμβάσεις υπέρ Χριστόδουλου

    [02] Ποδόσφαιρο

    Βήμα πρόκρισης ο Παναθηναϊκός!

    16/2/2005 9:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/2/2005 10:13:30 μμ)

    Συντάκτης:

    Έστω και αν στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έχασε των ζωηρότητα του πρώτου, κατάφερε με ένα εκπληκτικό γκολ του Λουκά Βύντρα να πάρει την νίκη και να θέσει έτσι τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου UEFA. Οι "πράσινοι" μπήκαν δυναμικά στον αγώνα και από το πρώτο κιόλας λεπτό πήραν τον έλεγχο με αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο να απειλήσουν την Σεβίλλη τουλάχιστον τρεις φορές. Καμία από τις ευκαιρίες όμως του Γκέκα και του Γκονζάλες δεν βρήκε στόχο, έτσι η απόλυτη κυριαρχία πέρασε ανεκμετάλλευτη. Στην επανάληψη οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι από ότι στο πρώτο ημίχρονο, απείλησαν έστω και ασθενώς, όμως τελικά στο κρισιμότερο ίσως σημείο ο Λουκάς Βύντρα εξαπέλυσε έναν κεραυνό έξω από την περιοχή και διαμόρφωσε το τελικά και πολύτιμο 1-0.

    Δυναμική ευρωπαϊκή επιστροφή

    Αν και είχε να ζήσει την ευρωπαϊκή ψυχολογία για πολύ καιρό ο Παναθηναϊκός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου, απολύτως προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις του αγώνα και γνωρίζοντας τι ακριβώς ψάχνει σε αυτόν. Με το ξεκίνημα έδειξε τα "δόντια" του στην Σεβίλλη και φρόντισε να αντιτάξει την ίδια δύναμη με την οποία οι Ισπανοί προσπαθούσαν να ανακόψουν τις επιθετικές προσπάθειες του Παναθηναϊκού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι κόντρες να κερδίζονται από "πράσινους" και οι φάσεις να δημιουργούνται συχνά και πολύ όμορφα, όμως δεν είχαν ανάλογο τέλος. Εκεί εντοπίστηκε και το σημαντικότερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού του πρώτου μέρους, αφού λίγο η ατυχία, λίγο οι βιαστικές επιλογές στέρησαν ένα γκολ που αναμφίβολα δικαιούταν.

    Ο Γκέκας στα μεγάλα σαλόνια

    Το σημαντικότερο ίσως κέρδος του Παναθηναϊκού σε αυτό το διάστημα ήταν η απόλυτη προσαρμογή του Φάνη Γκέκα στις νέες απαιτήσεις του. Ο Λαρισαίος επιθετικός σαν να έχει συνηθίσει από καιρό τα ευρωπαϊκά σαλόνια, ήταν πραγματικός μπελάς για τους Ισπανούς αμυντικούς, τους οποίους μάλιστα εξέθεσε ουκ ολίγες φορές, όμως ήταν και άτυχος καθώς δεν μπόρεσε να "τελειώσει" τρεις σπουδαίες ευκαιρίες. Μόλις στο 4΄έκανε ένα όμορφο διαγώνιο σουτ που έδιωξε σε κόρνερ ο Εστέμπαν, ενώ στο 11' σε τετ-α-τετ που είχε πλάσαρε άτσαλα και αδύναμα με αποτέλεσμα ο Ισπανός πορτιέρο να μπλοκάρει. Το αποκορύφωμα των ευκαιριών του, που δυστυχώς ήταν χαμένες, ήταν στο 36' όταν πλάσαρε εξαιρετικά από τα πλάγια και πάλι, όμως ο Εστέμπαν με τα ακροδάκτυλα έδιωξε. Στην επαναφορά μάλιστα η κεφαλιά του Γκονζάλες κόπηκε από αμυντικούς πάνω στην γραμμή.

    Καλός και αμυντικά

    Την ίδια στιγμή η Σεβίλλη το μόνο που κατάφερε ήταν να γίνει μία και μοναδική φορά αισθητή στην εστία του Γκαλίνοβιτς καιμάλιστα πολύ νωρίς στο παιχνίδι. Στο 7' και απαντώντας ουσιαστικά στο πρώτο σουτ του Γκέκα, ο Ζορντί έπιασε μια κεφαλιά από κόρνερ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Από εκεί και πέρα τίποτα! Οι προσπάθειες για αντεπιθέσεις ανακόπτονταν ψηλά στην αμυντική διάταξη του Παναθηναϊκού, ενώ ο "πολύς" Μπαπτίστα είχε κλειστεί εξαιρετικά από τον Ηλία Κώτσιο με τις απαραίτητες βοήθειες του Νασίφ Μόρις.

    "Χλώμιασε" στην επανάληψη

    Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε αντιστρόφως ανάλογα για τον Παναθηναϊκό με το πρώτο. Ο Ζόρντι αντικαταστάθηκε από τον Σάλες και αυτό έδωσε μεγαλύτερη κινητικότητα στο κέντρο των Ισπανών κάτι που φάνηκε και εμπράκτως, με την ανάπτυξη τους μέσα στο γήπεδο να δείχνει ευκολότερη σε σχέση με τα προηγούμενα 45 λεπτά. Εκτός από την ανάπτυξη όμως πιο εύκολα έρχονταν και οι καλές στιγμές. Ο Σάλες στο 57' έκανε ένα σουτ που με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε ο Γκαλίνοβιτς και στο 68' ο Ρενάτο από την ίδια σχεδόν θέση είχε και την ίδια κατάληξη σε σουτ που δοκίμασε.

    Ισορρόπησε και τα κατάφερε

    Σε εκείνο το σημείο οι "πράσινοι" έδειξαν να "ξυπνάνε" από τον προσωρινό λήθαργο και κατάφεραν να ανέβουν μέσα στο γήπεδο και να βγουν και πάλι μπροστά με στόχο το γκολ που η τύχη τους χρωστούσε από το πρώτο μέρος. Ο Κωνσταντίνου δεν ήταν σε καλή ημέρα και δεν μπόρεσε να είναι μέσα στις φάσεις, ενώ και ο Γκέκας ήταν πλέον κλεισμένος, αφού οι Ισπανοί είχαν βρει τρόπο να τον σταματήσουν. Έτσι η λύτρωση ήρθε από αλλού και πιο συγκεκριμένα από μακριά! Στο 76' ο Λουκάς Βύντρα είδε την μπάλα να του στρώνεται από την απόκρουση των αντιπάλων αμυντικών σε κόρνερ του Μινχ περίπου από τα 30 μέτρα εξαπέλυσε έναν "κεραυνό" που νίκησε τον Εστέμπαν. Οι Ισπανοί αντέδρασαν αλλά έδειξαν πως δεν είχαν τον τρόπο να σπάσουν την καλή αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού. Μάλιστα στο 83' οι "πράσινοι" παραλίγο να κάνουν και το 2-0 όμως ο Εστέμπαν απέκρουσε πολύ καλά την εξ επαφής κεφαλιά του Κωνσταντίνου.

    Διαιτητής: Κλοντ Κολομπό (Γαλλία) Κίτρινες: Τζόρντι, Γκονζάλες

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Μόρις, Γκούμας (55΄ λ.τρ. Αντριτς), Κώτσιος, Μινχ, Βύντρα, Μπασινάς, Σκάτσελ (52΄ Κωνσταντινίδης), Γκονζάλες, Γκέκας, Κωνσταντίνου (88΄ Μάριτς) ΣΕΒΙΛΗ: Εστέμπαν, Πάμπλο Αλφάρο, Αϊτόρ Οθιο, Νταβίντ, Ντάνιελ Αλβες, Ρενάτο, Μάρτι, Μπαπτίστα, Αντριάνο, Τζόρντι (46΄ Σάλες), Μουκουκούλα (63΄ Αντονίτο)

    [03] Κοινωνία

    Για τους πληγέντες στη Ν.Α Ασία Στον Ανάν η επιταγή "ανθρωπιάς" της Ελλάδας

    16/2/2005 11:12:00 μμ

    Την πρώτη επιταγή, ύψους 10 εκατ. ευρώ (12,8 εκατ. δολάρια) για τους πληγέντες στη ΝΑ Ασία, παρέδωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης στο γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν. Ο κ. Βασιλάκης, μαζί με την επιταγή, επέδωσε στον κ. Ανάν και επιστολή του υπουργού Εξωτερικών, με την οποία ο κ. Μολυβιάτης ενημερώνει το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχει η χώρα μας στις πληγείσες περιοχές από το καταστροφικό τσουνάμι. Το ποσό αυτό θα αξιοποιηθεί από το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (Office for the Coordination of Humanitarian Affairs - OCHA) και θα διανεμηθεί μέσω εξειδικευμένων οργανισμών του ΟΗΕ και σχετικών προγραμμάτων για την ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών, βάσει της καταγραφής που έχει γίνει από τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη. Ο κ. Ανάν συνεχάρη τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση για τη γενναία συνεισφορά τους στις χώρες που επλήγησαν από την καταστροφή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Επιταγή ανθρωπιάς" σε Ανάν

    [04] Κόσμος

    Μία γυναίκα σκοτώθηκε και 5 άντρες τραυματίστηκαν Βομβιστική επίθεση στην Τσετσενία

    16/2/2005 10:34:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/2/2005 11:05:56 μμ)

    Συντάκτης:

    Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σε μία κωμόπολη κοντά στην Τσετσενία, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία γυναίκα και έξι άνδρες να τραυματιστούν. Η βομβιστική επίθεση στην περιοχή του Νταγκεστάν είχε στόχο δύο αξιωματούχους της ρωσικής αυτής καυκασιανής δημοκρατίας, οι οποίοι επέβαιναν σε θωρακισμένο αυτοκίνητο που περνούσε κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν το παγιδευμένο όχημα, σύμφωνα με το ανεξάρτητο πρακτορείο Ιντερφάξ. Από την έκρηξη δεν τραυματίστηκε κανένας από τους δύο αξιωματούχους. Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που περνούσε δίπλα του μια Μερσεντές, στην οποία επέβαιναν ο διευθυντής των ασφαλιστικών ταμείων της Ρωσικής Ομοσπονδίας αρμόδιος για το Νταγκεστάν, ένας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της δημοκρατίας και ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Νταγκεστάν, Εντουαρντ Ουραζάγιεφ.

    [05] Μ. Ανατολή

    Αποφάσισαν οι ισραηλινές σωφρονιστικές αρχές Προς απελεύθερωση 500 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι

    16/2/2005 9:52:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την απελευθέρωση 500 Παλαιστινίων κρατουμένων αποφάσισαν οι ισραηλινές σωφρονιστικές αρχές, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Παλαιστίνη. Οι ισραηλινές δημοσίευσαν σήμερα σε ιστοσελίδα του διαδικτύου τα ονοματεπώνυμα 500 Παλαιστινίων, που θα αφεθούν ελεύθεροι προσεχώς. Ταυτόχρονα δόθηκε μία διορία 48ωρών, για οποιονδήποτε έχει νόμιμο συμφέρον και εναντιώνεται στην απελευθέρωση κάποιου από τους κρατούμενους, να ασκήσει την προσφυγή του. Στους 500 περιλαμβάνονται 382 κατάδικοι, αλλά και 118 φυλακισμένοι σε εφαρμογή διοικητικής απόφασης των ισραηλινών αρχών, πάντως χωρίς δικαστική διαδικασία. Στην περίπτωση αυτή η κράτηση είναι εξάμηνη και ανανεώσιμη. Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, κανένας από τους 500 δεν ενέχεται σε αιματηρή επίθεση, ενώ αναμένεται να απελευθερωθούν στη συνέχεια και άλλοι 400 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι. Σήμερα, στις ισραηλινές φυλακές υπάρχουν 7.600 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι.

    [06] Οικονομία

    24ωρες πανελλαδικές στις 21 και 28 Φεβρουαρίου Κλιμακώνει τις απεργιακές κινητοποιήσεις η ΟΤΟΕ

    16/2/2005 7:50:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/2/2005 11:11:40 μμ)

    Συντάκτης:

    Την πραγματοποίηση 24ωρων πανελλαδικών απεργιών σε όλες τις τράπεζες στις 21 και 28 Φεβρουαρίου, επικύρωσε σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ). Οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΤΟΕ θα κορυφωθούν στις 17 Μαρτίου με νέα 24ωρη απεργία. Βασικό αίτημα των τραπεζοϋπαλλήλων είναι η επίλυση του ασφαλιστικού καθώς έχει επέλθει αδιέξοδο στις συνομιλίες μεταξύ της Κυβέρνησης, της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Ομοσπονδίας τους. Οι τραπεζοϋπάλληλοι ζητούν από την Κυβέρνηση να αποσύρει το κείμενο εργασίας που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομίας και το οποίο -σύμφωνα με τους τραπεζοϋπαλλήλους- αυξάνει τα όρια ηλικίας για σύνταξη και αλλάζει το ισχύον καθεστώς των επικουρικών ταμείων. Στο μεταξύ, οι τραπεζίτες κατέθεσαν το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, κοινή πρόταση δέκα σημείων για την επίλυση του ασφαλιστικού.

    Ενιαίο ταμείο ασφάλισης

    Στο γενικό συμβούλιο της ΟΤΟΕ η πλειοψηφία των συνδικαλιστών συνέπεσε στην εκτίμηση ότι το κείμενο του υπουργείου Οικονομίας για το ασφαλιστικό "αποδεικνύει βούληση για κατεδάφιση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων".

    Η ΟΤΟΕ αποφάσισε να θέσει σαφείς όρους για να συμμετάσχει ξανά σε διάλογο με την κυβέρνηση. Οι όροι αυτοί είναι αφενός να αποσυρθεί το κείμενο-πρόταση του υπουργείου και αφετέρου να εκφραστεί από την Κυβέρνηση η βούληση για αναζήτηση λύσης μέσα στα όρια των θέσεων που έχουν παρουσιάσει οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα.

    Όσον αφορά τους εργοδότες, οι προϋποθέσεις που θέτει η ΟΤΟΕ είναι να συγκροτηθεί κοινή θέση μεταξύ των τραπεζιτών και η θέση αυτή να έχει σημεία επαφής και να προσφέρει δυνατότητες συζήτησης σε σχέση με τις θέσεις των εργαζομένων.

    Η Ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων εκτιμά ότι για να υπάρξει επίλυση του ασφαλιστικού πρέπει να δημιουργηθεί ένα ενιαίο ταμείο ασφάλισης , καθώς και πως το κόστος μετάβασης προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να το σηκώσουν οι εργοδότες.

    Στο μεταξύ, το μεσημέρι, οι τραπεζίτες κατέθεσαν στο Υπουργείο Οικονομικών κοινή πρόταση δέκα σημείων για την επίλυση του ασφαλιστικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες προτείνουν την ένταξη στο ΙΚΑ όλων των ταμείων κύριας σύνταξης, την ένταξη όλων των επικουρικών στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ και τη δημιουργία ενός νέου επαγγελματικού ταμείου που θα χρηματοδοτείται από τους εργοδότες και τους εργαζόμενους.

    [07] Καλές επιδόσεις στο βαλκανικό

    16/2/2005 10:51:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ ΣΕΓΑΣ

    Ένα βαλκανικό, ένα πανελλήνιο, αρκετά ατομικά ρεκόρ, αλλά και ένα "εισιτήριο" για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Μαδρίτης ήταν ο απολογισμός των 12ων Βαλκανικών Αγώνων Κλειστού Στίβου, που διεξήχθησαν σήμερα στην Παιανία. Το βαλκανικό το πέτυχε στο επικοντώ η Βουλγάρα Στεφάνοβα βελτιώνοντας την επίδοση δυο φορές. Την πρώτη πέρασε το 4.45 και τη δεύτερη το 4.50, ενώ στη συνέχεια δεν τα κατάφερε στα 4.55. Στο ίδιο αγώνισμα η Κατερίνα Στεφανίδου αυτή η πολλά υποσχόμενη για το μέλλον αθλήτρια, με άλμα στα 4.25 βελτίωσε κατά πέντε εκατοστά το πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων και νεανίδων στο επί κοντώ, το οποίο είχε σημειώσει η ίδια στις 11 Φεβρουαρίου 2005, στην ημερίδα που είχε διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Τέλος ο Αλέξανδρος Θεοφάνοφ, κέρδισε με το σπαθί του το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στη Μαδρίτη, βελτίωσε φέτος, για δεύτερη φορά το ατομικό του ρεκόρ. Ο αθλητής του ΦΣ Καλλιθέας, που στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είχε σημειώσει 7.80 στα 60μ. εμπόδια, σήμερα τερμάτισε δεύτερος με 7.75, για να γίνει ο τρίτος καλύτερος Έλληνας όλων των εποχών στο αγώνισμα, πίσω από τον Στέλιο Μπίσμπα και τον Σταμάτη Μάγο που "μοιράζονται" το πανελλήνιο ρεκόρ με 7.70.

    Τα ρεκόρ είναι για σπάνε

    Από εκεί και πέρα, είχαμε και αρκετά ατομικά ρεκόρ, αλλά και πολλές καλές επιδόσεις.

    Στα 60μ., γυναικών το ατομικό ρεκόρ της Μαρίας Καρασταμάτη είχε χρόνο "ζωής" μόλις λίγες ημέρες, καθώς μετά από το 7.26 που σημείωσε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, σήμερα τερμάτισε σε 7.24, για να γίνει η Πέμπτη καλύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών.

    Στο ίδιο αγώνισμα στους άνδρες, ο Ευθύμης Στεργιούλης "άγγιξε" το ατομικό του ρεκόρ (6.66) αλλά και το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (6.65), όταν τερμάτισε σε 6.67 στην πρώτη του φετινή κούρσα. Αντίθετα άτυχος στάθηκε στην πρεμιέρα του ο Γιώργος Θεοδωρίδης, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι στα πρώτα μέτρα και "εγκατέλειψε" την κούρσα.

    Θετικές εντυπώσεις, ενόψει της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, άφησε και η Στέλλα Πιλάτου. Η άλτρια του ΟΦΗ ήταν νικήτρια στο μήκος με 6.62, που αποτελεί την καλύτερη φετινή επίδοση στη χώρα μας, άλμα το οποίο μάλιστα πέτυχε δύο φορές.

    Δεύτερο ατομικό ρεκόρ σημείωσε και η Μαρούλα Παπαγεωργίου στο ύψος, που μετά από το 1.86 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, σήμερα πέρασε το 1.88, ενώ είχε πολύ καλές προσπάθειες και στο 1.90, που αποτελεί το όριο για τη Μαδρίτη. Με το 1.88 η Παπαγεωργίου "μοιράζεται" την τρίτη θέση στη λίστα με τις καλύτερες Ελληνίδες όλων των εποχών στον κλειστό στίβο μαζί με τις Βασιλική Ξένου και Νίκη Μητροπούλου.

    Σταθερότητα στα καλά άλματα έδειξε για μία ακόμη φορά ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο 19χρονος αθλητής ήταν νικητής στο επί κοντώ με 5.50, ενώ έχασε στις λεπτομέρειες το 5.67, στην προσπάθειά του να βελτιώσει την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο σε κλειστό στίβο από έφηβο αθλητή. Εκτός συναγωνισμού στο επί κοντώ, ο Μιχάλης Παστός βελτίωσε κατά πέντε εκατοστά το ατομικό του ρεκόρ με 5.30.

    Στο δεύτερο αγώνα της, η Φλώρα Ρεντούμη βελτίωσε τη φετινή επίδοσή της, τερματίζοντας σε 8.07 στα 60μ. εμπόδια.

    Από τις ελληνικές παρουσίες που ξεχώρισαν ακόμη ήταν ο Στέλιος Δημότσιος στα 400μ. που ήταν νικητής με 47.36, η Ελευθερία Κομπίδου στα 200μ., που με 24.43 έγινε η δέκατη καλύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών σε κλειστό στίβο. Ο Δημήτρης Τσιάμης βελτίωσε τη φετινή του επίδοση με 16.33 στο τριπλούν, όπου ήταν νικητής, ενώ η Παγώνα Νίκα βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στα 3.000μ. με 9.38.34 και έγινε η έβδομη καλύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα.

    Στη βαθμολογία, στους άνδρες η Ελλάδα ήταν πρώτη καθώς συγκέντρωσε 84 βαθμούς, έναν περισσότερο από τη Ρουμανία που ακολούθησε, ενώ την Τρίτη θέση πήρε η Σερβία/ Μαυροβούνιο με 63. Το αντίστροφο έγινε στις γυναίκες, καθώς η Ρουμανία επικράτησε στη βαθμολογία με 75 βαθμούς, ένα περισσότερο από την Ελλάδα, ενώ η Βουλγαρία ήταν Τρίτη με 70.

    Οι κορυφαίοι αθλητές των 12ων Βαλκανικών Αγώνων ήταν, με βάση το σύστημα βαθμολογίας, στους άνδρες ο Ντράγκουτιν Τόπιτς από τη Σερβία Μαυροβούνιο (1.167) και ακολούθησαν ο Ρουμάνος Αλεξέι Μιχαϊλέσκου (1.148) και ο Έλληνας Αλέξανδρος Θεοφάνοφ (1.139), ενώ στις γυναίκες η Ρουμάνα Έλενα Ιαγκάρ (1.180), με την Βουλγάρα Μαριάνα Ντιμίτροβα (1.150) και την Τουρκάλα Εσέν Κιζιλντάγκ (1.143) να ακολουθούν. Τα πριμ που παίρνουν οι αθλητές είναι για την πρώτη θέση 1.500 ευρώ, τη δεύτερη 1.000 και την Τρίτη 500 ευρώ.

    Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες:

    ΑΝΔΡΕΣ

    60μ.: Πετρίδης (Ελλάδα) 6.79, Γκούνεφ (Βουλγαρία) 6.83, Γιάνκοβιτς (Σερβία/ Μαυροβούνιο) 6.84, Ασλάν (Τουρκία) 6.86, Στέταν (Ρουμανία) 6.91, Γκσέργκσι (Αλβανία) 7.17, Σιμόφσκι (ΠΓΔΜ) 7.27, εκτός συναγωνισμού: Θεοδωρίδης (Ελλάδα) 7.01.

    2η σειρά (εκτός συναγωνισμού): Στεργιούλης (Ελλάδα) 6.67, Κωνσταντινίδης (Ελλάδα) 6.78, Γενοβέλης (Ελλάδα) 6.80, Βογιατζάκης (Ελλάδα) 6.87, Μιχαήλ (Ελλάδα) 6.91, Παπαζαφείρης (Ελλάδα) 6.95, Μιλένκοβιτς (Σερβία/ Μαυροβούνιο) 6.99.

    200μ.: 1η σειρά: Ασλάν (Τουρκία) 21.63, Γκσέργκσι (Αλβανία) 23.11, Σιμόφσκι (ΠΓΔΜ) 23.43, εκτός συναγωνισμού: Σούκιου (Ρουμανία) 21.63.

    2η σειρά: Στέταν (Ρουμανία) 21.46, Γιάνκοβιτς (Σερβία- Μαυροβούνιο) 21.57, Βάσσου (Ελλάδα) 21.72, Στάνεφ (Βουλγαρία) 22.46.

    400μ.: Δημότσιος (Ελλάδα) 47.36, Μαρντάν (Ρουμανία) 48.02, Ταμάκ (Τουρκία) 48.68, Κερέσι (Σερβία/ Μαυροβούνιο) 49.56.

    800μ.: Ζαϊζάν (Ρουμανία) 1.51.03, Γεωργίου (Ελλάδα) 1.51.18, Σαλίχοβιτς (Βοσνία- Ερζεγοβίνη) 1.51.82, Κοβάσεβιτς (Σερβία/ Μαυροβούνιο) 1.57.11, Καπριτσόφσκι (ΠΓΔΜ) 1.58.05, εκτός συναγωνισμού: Βλάχος (Ελλάδα) 1.52.88.

    1.500μ.: Ακάς (Τουρκία) 3.42.77, Ιονάσκου (Ρουμανία) 3.45.99, Γελασάκης (Ελλάδα) 3.46.82, Νταβίδι (Αλβανία) 3.51.17, Παπαντώνης (Ελλάδα) εγκ., εκτός συναγωνισμού: Κουτρίκης (Ελλάδα) 3.49.65.

    3.000μ.: Μαγκιάρ (Ρουμανία) 8.19.83, Λουτσιάνοφ (Μολδαβία) 8.21.49, Καρά (Τουρκία) 8.24.80, Ζάχος (Ελλάδα) 8.28.27.

    60μ. εμπ.: Μιχαϊλέσκου (Ρουμανία) 7.72, Θεοφάνοφ (Ελλάδα) 7.75, Βιντένοφ (Βουλγαρία) 7.91, Νοβάκοβιτς (Σερβία/ Μαυροβούνιο) 7.99, Μπιτίνκα (Αλβανία) 8.04, εκτός συναγωνισμού: Φιλανδαράκης (Ελλάδα) 8.03, Μαυρίδης (Ελλάδα) 8.05.

    Επί κοντώ: Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5.50, Εφρέμοφ (Βουλγαρία) 5.40, Σάρσεβιτς (Σερβία/ Μαυροβούνιο) 4.60, Αουντίν (Τουρκία) 4.40, εκτός συναγωνισμού: Παστός (Ελλάδα) 5.30, Συντιχάκης (Ελλάδα) 5.20, Ευαγγέλου (Ελλάδα) ακυρ.

    Ύψος: Τόπιτς (Σερβία/ Μαυροβούνιο) 2.31, Βασιλάτσε (Ρουμανία) 2.20, Γκιόσης (Ελλάδα) 2.14, Γκιουνέρ (Τουρκία) 2.14, Ρέντζεπ (ΠΓΔΜ) 1.90, εκτός συναγωνισμού: Ντζούρισιτς (Σερβία/ Μαυροβούνιο) 2.20, Τόγιερ (Τουρκία) 2.05, Κεσσίδης (Ελλάδα) 2.00, Μπόχτσος (Ελλάδα) ακυρ.

    Μήκος: Μιλίνκοφ (Σερβία/ Μαυροβούνιο) 7.85, Τουντόρ (Ρουμανία) 7.84, Ρουσένοφ (Βουλγαρία) 7.68, Τζημαγιώργης (Ελλάδα) 7.66, Μουτλού (Τουρκία) 7.40, Μπρέγκου (Αλβανία) 7.09, εκτός συναγωνισμού: Τάρους (Ρουμανία) 8.03, Φιλίνδρας (Ελλάδα) 7.78, Κάτσης (Ελλάδα) 7.56, Αγιαντίν (Τουρκία) 7.35.

    Τριπλούν: Τσιάμης (Ελλάδα) 16.33, Λετνίκοφ (Μολδαβία) 16.17, Ντονοβίτσι (Ρουμανία) 16.00, Ράντζιτς (Σερβία/ Μαυροβούνιο) 15.14.

    Σφαιροβολία: Γκούσετ (Ρουμανία) 19.97, Σταματόγιαννης (Ελλάδα) 18.84, Πέριτς (Σερβία/ Μαυροβούνιο) 18.69, Άλιτς (Βοσνία- Ερζεγοβίνη) 18.53, Εμιλιάνοφ (Μολδαβία) 18.17, Ολγκουντένιζ (Τουρκία) 16.02, Αγκελόφσκι (ΠΓΔΜ) 14.83, εκτός συναγωνισμού: Βασιλόπουλος (Ελλάδα) 17.19.

    Βαθμολογία: 1. Ελλάδα 84, 2.Ρουμανία 83, 3. Σερβία/ Μαυροβούνιο 63, 4.Τουρκία 49, 5.Βουλγαρία 30, 6. Αλβανία 18, Μολδαβία 18, 8. ΠΓΔΜ 14, 9. Βοσνία/ Ερζεγοβίνη 11.

    ΓΥΝΑΙΚΕΣ

    60μ.: Καρασταμάτη (Ελλάδα) 7.24, Μοροσάνου (Ρουμανία) 7.38, Ντάπιτς (Σερβία/ Μαυροβούνιο) 7.40, Χρίστοβα (Βουλγαρία) 7.49, Σεντούρκ (Τουρκία) 7.51, Σαντρία (Αλβανία) 8.11, Σπασέσκα (ΠΓΔΜ) 8.45, εκτός συναγωνισμού: Γιοβάνοβιτς (Σερβία/ Μαυροβούνιο) 7.81.

    200μ.: 1η σειρά: Μοροσάνου (Ρουμανία) 23.70, Γκατσέφσκα (Βουλγαρία) 24.12, εκτός συναγωνισμού: Κομπίδου (Ελλάδα) 24.43, Γιοβάνοβιτς (Σερβία/ Μαυροβούνιο) 25.22.

    2η σειρά: Ντζάπιτς (Σερβία/ Μαυροβούνιο) 24.19, Σεντούρκ (Τουρκία) 24.58, Μωϋσιάδου (Ελλάδα) 24.61, Σπασέσκα (ΠΓΔΜ) 27.71, εκτός συναγωνισμού: Νερατζίδου (Ελλάδα) 25.17.

    400μ.: 1η σειρά: Σάλα (Αλβανία) 53.34, Γιουζ (Τουρκία) 56.67, Πάβλοβιτς (Σερβία/ Μαυροβούνιο) 56.92, εκτός συναγωνισμού: Ραφτάκη (Ελλάδα) 57.18, Καλίνικου (Ελλάδα) 57.32.

    2η σειρά: Ντιμίτροβα (Βουλγαρία) 53.00, Κουμνάκη (Ελλάδα) 54.98, Ριπάνου (Ρουμανία) 55.23, εκτός συναγωνισμού: Ελ. Παπαδοπούλου (Ελλάδα) 55.74.

    800μ.: Ντουμπροβεάν (Ρουμανία) 2.03.31, Παπαδοπούλου (Ελλάδα) 2.05.28, Κολάροβα (Βουλγαρία) 2.08.39, Πόπαντιτς (Σερβία/ Μαυροβούνιο) 2.11.51, εκτός συναγωνισμού: Δαγκλή- Παγκότο (Ελλάδα) 2.07.20, Φιλάνδρα (Ελλάδα) 2.07.84.

    1.500μ.: Ιαγκάρ (Ρουμανία) 4.09.50, Τσαλαμάνοβα (Βουλγαρία) 4.24.68, Παρδάλου (Ελλάδα) 4.33.45, εκτός συναγωνισμού: Μπαρκάου (Ρουμανία) 4.21.41.

    3.000μ.: Γκρόσου (Ρουμανία) 9.22.31, Γκουμπέρ (Βοσνία- Ερζεγοβίνη) 9.34.32, Νίκα (Ελλάδα) 9.38.34, Λαζαρέφσκα (ΠΓΔΜ) 10.40.86, εκτός συν.: Κεφαλά (Ελλάδα) 10.10.33.

    60μ. εμπ.: Κιζιλντάγκ (Τουρκία) 8.21, Κόμνου (Ελλάδα) 8.46, Μουταφτσίεβα (Βουλγαρία) 8.46, Πίσιτς (Σερβία/ Μαυροβούνιο) 8.54, Προυτεάνου (Ρουμανία) 8.70, Μέτα (Αλβανία) 8.85, εκτός συναγωνισμού: Ρεντούμη (Ελλάδα) 8.07, Γιάνιτ (Τουρκία) 8.28.

    Επί κοντώ: Στεφάνοβα (Βουλγαρία) 4.50, Στεφανίδη (Ελλάδα) 4.25, Σεμένιουκ (Σερβία/ Μαυροβούνιο) 4.05, εκτός συναγωνισμού: Σκαφίδα (Ελλάδα) 4.25, Φοιτίδου (Κύπρος) 4.20, Μακρή (Ελλάδα) 3.80, Κυριακοπούλου (Ελλάδα) ακυρ.

    Ύψος: Οζ (Τουρκία) 1.70, Βρχόβακ (Σερβία- Μαυροβούνιο) 1.70, Τέμοβα (ΠΓΔΜ) 1.55, εκτός συναγωνισμού: Παπαγεωργίου (Ελλάδα) 1.88, Χατζηνάκου (Ελλάδα) 1.84.

    Μήκος: Πιλάτου (Ελλάδα) 6.62, Μπαντέα (Ρουμανία) 6.49, Γιορντάνοβα (Βουλγαρία) 6.40, Μπας (Τουρκία) 5.78, Στάνκοβιτς (Σερβία- Μαυροβούνιο) 5.65, Ζονόσκα (ΠΓΔΜ) 5.03, εκτός συναγωνισμού: Αντόν (Ρουμανία) 6.45, Κουτσιουμάρη (Ελλάδα) 6.40, Καφετζή (Ελλάδα) 6.29.

    Τριπλούν: Γκαβρίλα (Ρουμανία) 14.33, Δημητράκη (Ελλάδα) 13.96, Ντιμίτροβα (Βουλγαρία) 13.85, εκτός συναγωνισμού: Σόλομον (Ρουμανία) 13.87, Διοικητή (Ελλάδα) 13.30.

    Σφαιροβολία: Μαβροντίεβα (Βουλγαρία) 16.62, Χίλα (Ρουμανία) 16.40, Κυριακίδου (Ελλάδα) 15.93, Σέβτσιτς (Σερβία- Μαυροβούνιο) 14.98, εκτός συναγωνισμού: Στροβολίδου (Ελλάδα) ακυρ.

    Βαθμολογία: 1. Ρουμανία 75, 2. Ελλάδα 74, 3. Βουλγαρία 70, 4. Σερβία/ Μαυροβούνιο 47, 5. Τουρκία 36, 6. ΠΓΔΜ 19, 7. Αλβανία 13, 8. Βοσνία/ Ερζεγοβίνη 7.

    [08] Μπάσκετ

    Απρόβλεπτος "γηραίος"

    16/2/2005 9:59:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την τέταρτη συνεχόμενη ήττα του στο Ιβανόφειο γνώρισε από τον Ηρακλή ο πρωταθλητής Ελλάδας Παναθηναϊκός. Ο "γηραίος" που την προηγούμενη εβδομάδα, είχε γνωρίσει στο ίδιο γήπεδο την ήττα από τον Ιωνικό Ν.Φ. Αμαλιάδας, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και μετά από πολύ καλή εμφάνιση ανάγκασε τους "πράσινους" στην τρίτη φετινή του ήττα. Κερδισμένο της εμβόλιμης αγωνιστικής το Μαρούσι, που μετά δυσκολίας πέρασε από την Κυψέλη σε έναν αγώνα θρίλερ που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η νίκη αυτή εδραίωσε την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη στη δεύτερη θέση, που αν πάρει και τον αναβληθέντα αγώνα με τον Ολυμπιακό, θα φτάσει τους "πράσινους" στην κορυφή. Αντίθετα ο Πανελλήνιος βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν τον υποβιβασμό στην Α2.

    ΜΕΝΤ και Πανιώνιος νικητές της αγωνιστικής

    Αν θέλουμε πάντως να βρούμε τους πραγματικούς νικητές της αγωνιστικής τότε θα πρέπει να ταξιδέψουμε μέχρι την Αχαΐα. Εκεί στη Πελοπόννησο ΜΕΝΤ και Πανιώνιος κατάφεραν όχι μόνο να πάρουν τη νίκη απέναντι σε Ιωνικό Ν.Φ. Αμαλιάδας και Απόλλωνα Πάτρας, αλλά και προβάδισμα η μεν ομάδα της Θεσσαλονίκης στην υπόθεση παραμονή και η ομάδα της Νέας Σμύρνης για την τρίτη θέση.

    Αντίθετα ο Ιωνικός έχασε μέσα από τα χέρια του το αβαντάζ που απέκτησε με τη νίκη του στη Θεσσαλονίκη, πετώντας ουσιαστικά το ροζ φύλλο αγώνα, που κέρδισε με τόσο κόπο στη συμπρωτεύουσα απέναντι στον Ηρακλή, στα σκουπίδια.

    Πολύτιμο έδαφος έχασε και η Ολύμπια για την υπόθεση παραμονή που στο Αλεξάνδρειο, δεν τα κατάφερε απέναντι στον Άρη με αποτέλεσμα να μείνει στους 23 βαθμούς τους ίδιους με την ΜΕΝΤ και τον Ιωνικό.

    Ανάσα το "δίποντο" για τους "κιτρινόμαυρους", που φλερτάρουν έντονα με την τετράδα, ειδικά μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό που τον άφησε ένα πόντο πίσω τον μεγάλο του αντίπαλο στην υπόθεση αυτή.

    Και οι δυο βέβαια βλέπουν την "πλάτη" της ΑΕΚ, που γύρισε μετά την ήττα από το Μαρούσι στις επιτυχίες με νίκη απέναντι στον Μακεδονικό χάρη στον οίστρο των Χατζή-Μπέιλι.

    Τέλος ο Ολυμπιακός μετά την οδυνηρή εμπειρία με τον Παναθηναϊκό την περασμένη εβδομάδα όταν λες και σε περίπατο ο πρωταθλητής πήρε νίκη με διαφορά 35 πόντων, πήρε νίκη βάλσαμο απέναντι στον ΠΑΟΚ, που για ακόμα μια φορά έδειξε το γνωστό του άσχημο πρόσωπο σε εκτός Θεσσαλονίκης παιχνίδι.

    Τα αποτελέσματα:

    Ιωνικός ΝΦ Αμαλιάδα-ΜΕΝΤ 70-79 Απόλλων Π.-Πανιώνιος 66-70 Πανελλήνιος-Μαρούσι 74-76 ΑΕΚ-Μακεδονικός 79-67 Ηρακλής-Παναθηναϊκός 80-73 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 65-60 Άρης-Ολύμπια Λάρισας 86-66

    [09] Ποδόσφαιρο

    Επιστροφή για δύο στον Άρη

    16/2/2005 8:30:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το παιχνίδι με την Χαλκηδόνα την Κυριακή είναι πολύ δημαντικό για τους Θεσσαλονικείς, αφού πλέον τα περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες δεν υπάρχουν. Για αυτό και ο τεχνικός της ομάδας, είδε με ευχαρίστηση πως για τον αγώνα της Κυριακής θα έχουν μεγάλες πιθανότητες να αγωνιστούν οι Ματσέι Μουράφσκι και Δημήτρης Μαρκομιχάλης. Οι δύο παίκτες εδώ και καιρό ταλαιπωρούνταν από γρίπη και δεν μετείχαν στις προπονήσεις. Σήμερα όμως έβγαλαν κανονικά όλο το πρόγραμμα και τέθηκαν στη διάθεση του προπονητή τους.

    Θετικά για άλλους τρεις

    Και άλλοι τρεις παίκτες δείχνουν πως ξεπέρασαν τους μικρατραυματισμούς που είχαν. Οι Πασσαλής, Παπαδόπουλος, Γόγολος συμμετείχαν κανονικά στην προπόνηση, οπότε νοκ άουτ θα είναι μόνο ο τιμωρημένος Κολτσίδας οι τραυματίες Αμπελάς, Χρυσάφης και ο ανέτοιμος Χρυσάφης.

    Από εκεί και πέρα ο 52χρονος τεχνικός, διατίθεται να αλλάξει κάποια πράγματα για τον αγώνα με την Χαλκηδόνα. Παράλληλα δήλωσε πως δεν είναι ικανοποιημένος από την εικόνα κάποιων παικτών και ζήτησε από όλους μεγαλύτερη προσπάθεια. Πάντως δεν άνοιξε εν τέλει τα χαρτιά του για το τι θα κάνει τελικά.

    [10] Μπάσκετ

    Άνετα ο Άρης

    16/2/2005 9:20:00 μμ

    Ο Άρης υποχρέωσε την Ολύμπια Λάρισας να σηκώσει... λευκή πετσέτα με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου φτάνοντας σε άνετη νίκη με 86-66. Ο φιναλίστ του κυπέλλου Ελλάδας, παραμένει στο κυνήγι της εδραίωσης του μέσα στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, ενώ η Ολύμπια παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού.

    Άντεξε για είκοσι λεπτά

    Τα έξι λάθη του πρώτου δεκαλέπτου "στοίχησαν" στην Ολύμπια Λάρισας, η οποία παρά το γεγονός ότι παρέμενε όρθια μέσα στο Αλεξάνδρειο, δεν μπόρεσε να πετύχει την ανατροπή και η λήξη της πρώτης περιόδου τη βρήκε στο -4 (24-20). Το κλειδί της επιτυχίας των φιναλίστ του κυπέλλου Ελλάδας ήταν η ευστοχία τους από τα 6.25μ.(4/6), καθώς από τα πρώτα λεπτά μπόρεσαν να οικοδομήσουν μία διαφορά, την οποία διατήρησαν μέχρι το 10.

    Η αρχή της δεύτερης περιόδου συνοδεύτηκε από ένα σερί 5-0 των παικτών του Βαγγέλη Αλεξανδρή, με το οποίο η Ολύμπια Λάρισας μείωσε και πάλι τη διαφορά στους 4 πόντους (29-25). Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς η εμμονή των φιλοξενούμενων από την περιφέρεια δεν τους βγήκε σε... καλό (1/6 τρίποντα), ενώ την ίδια στιγμή ο Μεσεριάκου "έλυνε και έδενε" στην επίθεση (12π. - 1τριπ.). Οι παίκτες του Τσαρλς Μπάρτον μάλιστα λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου έστειλαν τη διαφορά στο +11 (43-32).

    Με την έναρξη της τρίτης περιόδου η πλάστιγγα έγειρε ολοκληρωτικά προς τη μεριά του Άρη. Μεσεριάκου και Πάντιους είχαν εξελιχθεί «δήμιοι» της άμυνας της Ολύμπιας Λάρισας και "χτίζοντας" μία διψήφια διαφορά ασφαλείας έφτασαν άνετα στη νίκη με το τελικό 86-66.

    Διαιτητές: Κορομηλάς-Δροσόπουλος-Κορομηλάς Ηλ.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 24-20, 44-33, 60-48, 86-66.

    Οι συνθέσεις:

    ΑΡΗΣ: Κόλινς 12 (1), Κάστλ 9 (2), Ραϊσεβιτς 9 (1), Τζόνσον 4, Ασημακόπουλος, Μεσεριάκου 20 (1), Πάντιους 19 (2), Καραποστόλου 5 (1), Στακ 2, Σχορτσιανίτης 6.

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: Παπαβασιλείου 3 (1), Μπάρκλεϊ 10 (2), Λιάκος, Λάππας 5, Γκραντ 14, Κακλαμάνος 3 (1), Μπένερμαν 4, Νάκιτς 13 (3), Χαρισμίδης, Παπακώστας 1, Τζόνσεν 13 (3).

    [11] Μπάσκετ

    Δεν του πάει το Ιβανόφειο

    16/2/2005 8:04:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τον Γηραιό να δείχνει πως έχει πάρει τον αέρα των Πρωταθλητών τη Θεσσαλονίκη και τους πράσινους να είναι εμφανώς κακοί και κουρασμένοι από το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, η ήττα ήρθε απόλυτα φυσιολογικά. Αυτή ήταν και η τρίτη ήττα του "τριφυλλιού" στο φετινό Πρωτάθλημα, αλλά παρ όλα αυτά παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Από την η ομάδα του Λευτέρη Κακιούση έδειξε πολύ καλά στοιχεία και απέδειξε πως στην έδρα του δύσκολα περνάει κανείς. Τα δεκάλεπτα: 23-20, 42-39, 58-60, 80-73.

    Απλά καλύτερος

    Η διοίκηση του «Γηραιού» βράβευσε πριν το τζάμπολ τους Διαμαντίδη, Χατζηβρέττα για την προσφορά τους, αλλά και οι δύο έφυγαν πικραμένοι στο τέλος από τη Θεσσαλονίκη.

    Στα αγωνιστικά τώρα οι "κυανόλευκοι", παρά τις απουσίες των Ηλιάδη και Ταπούτου, ξεκίνησε πολύ καλύτερα και γρήγορα πήρε μία διαφορά στο σκορ. Πάντως παρά την καλή επιθετική λειτουργία, στην άμυνα ο ΠΑΟ είχε σε καλή μέρα τα όπλα του, Λάκοβιτς, Αλβέρτη και διατηρούντα στο σκορ. Μόνο προς τη λήξη του πρώτου μέρους, ο ΗΡΑ βρέθηκε στον +11, όμως οι φωνές του Ομπράντοβιτς ξύπνησαν τους παίκτες του, και τελικά με τη λήξη βρέθηκαν μόλις στο -3.

    Σώμα με σώμα πήγαιναν οι δύο ομάδες και με την αρχή του δευτέρου μέρους Τσαρτσαρής και Φέμερλινγκ ήταν αποτελεσματικοί μέσα στη ρακέτα, ενώ ο Διαμαντίδης ισοφάρισε σε 42-42. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προσπεράσει, 60-58 στο 30΄, αλλά όπως αποδείχθηκε ο Ηρακλής ήθελε πιο πολύ τη νίκη. Έτσι στη συνέχεια πήραν και πάλι το προβάδισμα το οποίο κράτησαν μέχρι το τέλος, πετυχαίνοντας την 8η νίκη τους στο Ελληνικό Πρωτάθλημα.

    Διαιτητές: Καρούσης-Μαχαιριανάκης-Σταματόπουλος

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Χάμιλτον 20 (3), Μιλόσεβιτς, Καλαϊτζίδης, Τζόρτζεβιτς 12 (1), Μπράιαντ 10, Χένιακ 8, Αποστολίδης 12, Παυλίδης 6, Παπαϊωακείμ 6, Δέδας 2, Κούβελας 4

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 2, Καλαϊτζής, Παπανικολάου, Λάκοβιτς 9 (2), Μπατίστ 4, Φέμερλινγκ 4, Χατζηβρέττας 4, Μπάξτερ 2, Τσαρτσαρής 17 (1), Διαμαντίδης 10 (1), Σκεπάνοβιτς 19 (2), Κουτλουάι 2

    [12] Βόλεϊ

    Το δέκα το κακό...

    16/2/2005 8:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/2/2005 9:17:00 μμ)

    Συντάκτης:

    Νίκη χωρίς αντίκρισμα για τον Παναθηναϊκό, αφού στον δεύτερο αγώνα με την περυσινή Πρωταθλήτρια Γερμανίας, αλλά και φετινή κυπελλούχο πήρε τη νίκη με 3-1 σετ, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου παιχνιδιού, αλλά δεν πήρε την πρόκριση που την έχασε λόγω της καλύτερης διαφοράς πόντων που είχαν οι Γερμανοί. Συγκεκριμένα, η Φριντρισχάφεν είχε αποσπάσει συνολική διαφορά 10 πόντων στον πρώτο αγώνα, ενώ σήμερα ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φτάσει μόλις στο +2. Στη φάση των "6" η Φριντρισχάφεν θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια πολωνική Μαασέικ που σήμερα προκρίθηκε εις βάρος της Γιαστρζέμπσκι (3-0 και 3-1), διεκδικώντας την είσοδό της στο φάιναλ φορ, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη.

    Νευρικότητα και άγχος

    Η νευρικότητα που επικρατούσε στην αρχή του πρώτου σετ είχε ως αποτέλεσμα, οι δύο ομάδες να πηγαίνουν το παιχνίδι πόντο-πόντο (8-7) γεγονός που οφειλόταν κυρίως στα λάθη εκατέρωθεν. Οι "πράσινοι" κατόρθωσαν να αποσπαστούν (16-13) όμως ένα "κενό" διάστημα έδωσε την ευκαιρία στους Γερμανούς να ισορροπήσουν (17-17). Από εκεί και πέρα "μίλησε" η ψυχραιμία στην άμυνα, η «ψυχή» αλλά και η διαρκώς αυξανόμενη παρότρυνση από τους περίπου 700 φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στη Γλυφάδα. Το 23-19 γράφτηκε με άσσο του Ντονά που είχε ήδη περάσει στο παιχνίδι στη θέση του Νοβότνι και το 24-19 με μονό μπλοκ του Λιβαθηνού. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν (24-22) όμως ο Ντονάς "καθάρισε" το σετ (25-22).

    Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός βρέθηκε γρήγορα πίσω στο σκορ (1-3, 3-6) χάρη στα "δώρα" που πρόσφεραν οι παίκτες του στο αντίπαλο μπλοκ, αλλά και στην μέτρια υποδοχή του. Ο Λακασάς πέρασε τον Λάππα στη θέση του Πλάτενικ που έδειχνε εκνευρισμένος, όμως η κατάσταση επιδεινώθηκε με τους γηπεδούχους να δυσκολεύονται ακόμα και να συνεννοηθούν επαρκώς στην υποδοχή. Το σκορ πήρε διαστάσεις (7-13) αλλά με την επαναφορά του Πλάτενικ στη θέση του Λάππα, οι πρωταθλητές Ελλάδας κατάφερνα να "ροκανίσουν" (18-21). Στο 19-22 ο Λακασάς ανακάτεψε την «τράπουλα» περνώντας και τον Ανδρεάδη αντί του Πανταλέοντα, όμως μια κακή υποδοχή στο 19-23 έφερε το ματς σε σετ μπολ και τελικά την απώλεια με 20-25, σκορ όμως που έδινε ελπίδες για ανατροπή στη διαφορά πόντων.

    Στο τρίτο σετ άρχισε η ρώσικη ρουλέτα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 8-6 με τον Ντονά να δίνει το σύνθημα της ολομέτωπης επίθεσης όμως οι Γερμανοί με όπλο το καθαρό μυαλό κατάφεραν να μετατρέψουν το 15-10 σε 15-15 αναγκάζοντας σε ψυχρολουσία παίκτες και φίλους του ΠΑΟ. Τα πράγματα χειροτέρεψαν ακόμα περισσότερο όταν το ταμπλό έγραψε 17-19, μια ανατροπή που οφειλόταν ολοκληρωτικά στην απίστευτη αγωνιστική καθίζηση των γηπεδούχων. Στη συνέχεια όμως ο Μούρεκ πήρε το όπλο του ισοφαρίζοντας σε 22-22, οι «πράσινοι» αναθάρρησαν κέρδισαν το σετ με 25-23, όμως η αποστολή-πρόκριση έγινε εξαιρετικά δύσκολα αφού στο τέταρτο σετ οι Γερμανοί έπρεπε να κερδίσουν λιγότερους από 15 πόντους.

    Από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένα διευρυμένο τάι μπρέικ στο οποίο οι γηπεδούχοι «αυτοκτόνησαν». Ο ενθουσιασμός του εντυπωσιακού 7-1 ξεθύμανε καθώς οι Γερμανοί έφτασαν με ευκολία στο 8-8. Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Παναγιώτη Λακασά προσπάθησαν να κάνουν την υπέρβαση όμως το άγχος τους οδηγούσε συχνά στο λάθος την ώρα που οι αντίπαλοί τους σέρβιραν πλέον με μεγαλύτερη ευχέρεια. Για την ιστορία, το σετ έληξε με 25-23 γεγονός πάντως που λίγο ενδιέφερε μετά την κατάκτηση του 15 γερμανικού πόντου.

    Στο τέλος του αγώνα, όσοι φίλοι παρέμειναν στις κερκίδες του κλειστού της Γλυφάδας (κάποιοι είχαν ήδη αποχωρήσει προσπαθώντας να προλάβουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα στη Λεωφόρο) χειροκρότησαν θερμά τους παίκτες για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λακασάς): Νοβότνι 2, Μούρεκ 10, Λιβαθηνός 2, Σμαραγδής 6, Πανταλέων 7, Πλάτενικ 7, (L) Στεφάνου (53% υποδοχή), Ντονάς 21, Λάππας VfB FRIEDRICHSHAFEN (Μοκουλέσκου): Σαντσίν 1, Γιαλοβίτζκι 12, Σοπς 14, Ποπ 8, Χοσέ 16, Κοντρέρας 11, (L) Βαλίντο (52% υποδοχή), Βίμπελ 1

    [13] "Ντοπέ" ο Αναστασιάδης

    16/2/2005 8:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/2/2005 11:48:08 μμ)

    Συντάκτης:

    Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην ομοσπονδία της Άρσης Βαρών, η είδηση ότι ένας από τους καλύτερους νέους αθλητές της, βρέθηκε ντοπαρισμένος. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Αναστασιάδη, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε ντόπινγκ κοντρόλ στο οποίο υποβλήθηκε κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος Επίλεκτων, που διεξήχθη το διήμερο 4-5 Φεβρουαρίου στην Αριδαία. Ο 18χρονος πρωταθλητής που κατά τη διάρκεια των αγώνων είχε πετύχει πέντε Πανελλήνια ρεκόρ σε όλες τις κατηγορίες των 105+κ., αποσύρθηκε από την ομάδα που αύριο ταξιδεύει στη Γαλλία για το πρωτάθλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η Ομοσπονδία θα περιμένει την ανακοίνωση και της εξέτασης του β΄ δείγματος μέσα στις επόμενες επτά ημέρες.

    Ο Αναστασιάδης είναι, μαζί με τον Δημήτρη Παπαγερίδη του ΠΑΟΚ, ό,τι καλύτερο έχει παρουσιάσει η ελληνική Αρση Βαρών στην κατηγορία των υπερβαρέων (+105κ.) τα τελευταία χρόνια.

    Ένα μεγάλο ταλέντο που αγωνίζεται με τα χρώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στο πρωτάθλημα Επιλέκτων είχε πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών με 185,5κ. στο αρασέ, αλλά και ρεκόρ εφήβων και ελπίδων (αθλητές έως 23 ετών) στο ζετέ (217,5κ.) και το σύνολο (402,5κ. ).

    Επιδόσεις οι οποίες, φυσικά, θα παραγραφούν στην περίπτωση που και το β΄ δείγμα του βρεθεί θετικό.

    [14] Ποδόσφαιρο

    Δεν περιμένει δώρα ο Λακόμπ

    16/2/2005 11:00:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στην κακή ημέρα του Ολυμπιακού περισσότερο από την καλή της Σοσό, στηρίζει τις ελπίδες του για το θετικό αποτέλεσμα ο Γκι Λακόμπ. Τουλάχιστον αυτό φάνηκε από τις σημερινές δηλώσεις του προπονητή της Σοσό για τον αυριανό αγώνα, αφού σε γενικές γραμμές είπε πως οι "ερυθρόλευκοι" είναι ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ και πως παρά τις απουσίες που θα έχει δεν μπορεί η δική του ομάδα να περιμένει "δώρα". "Είναι αξιόμαχο το αμυντικό δίδυμο Βάλλα, Κωστούλα. Δεν πρέπει να περιμένουμε δώρα από την άμυνα του Ολυμπιακού", είπε χαρακτηριστικά ο Λακόμπ που συνέχισε, "Ερχόμαστε να παίξουμε μπροστά σε 36.000 ένθερμους οπαδούς. Το έχω πει πως ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Αντίθετα θα κερδίσουμε εμπειρία. Οι παίκτες μου θα παίξουν για τη νίκη. Αν βρούμε τον Ολυμπιακό σε άσχημη μέρα, γιατί να μην ελπίζουμε σε θετικό αποτέλεσμα; Στο παρελθόν ήμουν ποδοσφαιριστής και ξέρω πολύ καλά πως ο κόσμος δίνει τρομακτική ώθηση στους παίκτες. Δεδομένου του ότι οι οπαδοί έχουν να βρεθούν στο γήπεδο πολύ καιρό, θα υποστηρίξουν με έντονο τρόπο την ομάδα τους

    Άλλες συνθήκες με Πανιώνιο

    Ο Λακόμπ μίλησε και για την προηγούμενη φετινή εμπειρία της ομάδας του από ελληνικό αντίπαλο, καθώς είχε υποδεχτεί τον Πανιώνιο τον οποίο είχε νικήσει με 1-0. "Ο Πανιώνιος βρέθηκε εκείνη τη στιγμή στην ίδια θέση που είμαστε εμείς τώρα με τον Ολυμπιακό", είπε ο Γάλλος και πρόσθεσε, "Εκείνοι έπαιξαν περισσότερο και μας περίμεναν. Αυτός ήταν σημαντικός για μας αγώνας, αφού ήταν και εντός έδρας και έπρεπε να κερδίσουμε. Είχαμε άγχος και δεν ήμασταν στο καλύτερο σημείο της απόδοσής μας. Εμφανίσαμε και κάποια κούραση. Ελπίζω αύριο να δείξουμε καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο από εκείνη την αναμέτρηση". Όσο για τις δικές του απουσίες επεσήμανε, "Είναι σαφώς αρνητικό να μην έχεις παίκτες στους οποίους υπολογίζεις. Όμως οι τραυματισμοί είναι στο πρόγραμμα. Πρέπει να ζήσουμε με αυτό και να το αντιμετωπίσουμε".

    [15] Κοινωνία

    Εκδηλώσεις ΠΑΣΟΚ για το Περιβάλλον Μίλησε με μαθητές για το Περιβάλλον

    16/2/2005 9:42:00 μμ

    Το δεύτερο δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την ημέρα εθνικού διαλόγου για το περιβάλλον, που συμπίπτει με την εφαρμογή του πρωτοκόλλου του Κιότο. Στο συγκεκριμένο σχολείο διδάσκεται το μάθημα της περιβαλλοντικής αγωγής και ο Γιώργος Παπανδρέου παρακολούθησε και συνομίλησε με μαθητές την ώρα του μαθήματος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε με τα παιδιά για τις τεράστιες απειλές που αντιμετωπίζει το περιβάλλον στον πλανήτη υπογραμμίζοντας τις ομορφιές του περιβάλλοντος στη χώρα μας.

    [16] Ποδόσφαιρο

    Άνετα στους 4 η Ίντερ

    16/2/2005 9:08:00 μμ

    Συντάκτης:

    Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε και στο δεύτερο παιχνίδι απέναντι στους ουραγούς του Καμπιονάτο, οι "νερατζούρι". Μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα, η Ίντερ νίκησε και στον επαναλαπτικό με 3-0, με τέρματα των Ρεκόμπα (31΄), Εμρέ (36΄) και Ζούλιο Κρους (54΄) και έγιναν η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά. Ο Γιώργος Καραγκούνης έπαιξε σε ολόκληρο το β΄ ημίχρονο αντικαθιστώντας στο 46΄ τον Ντέγιαν Στάνκοβιτς. Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις θα γίνουν στις 16/3.

    Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα

    Ιντερ-Αταλάντα 3-0 (1-0)

    Φιορεντίνα-Ρόμα 16/3 (0-1)

    Ουντινέζε-Μίλαν 16/3 (2-3)

    Σαμπντόρια-Κάλιαρι 17/3 (0-2)

    [17] Κοινωνία

    Αισιόδοξος ο Λιάπης για την πώληση της εταιρείας Τελευταία ευκαιρία για την Ολυμπιακή

    16/2/2005 8:50:00 μμ

    Συντάκτης:

    Για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού πώλησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών και το σχέδιο για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο Μιχάλης Λιάπης. Εξερχόμενος του Μαξίμου, ο υπουργός Μεταφορών εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξουν δεσμευτικές προσφορές από φερέγγυο αγοραστή και χαρακτήρισε το διαγωνισμό αυτό, ως την τελευταία ευκαιρία για την πώληση της εταιρείας.

    Το σχέδιο για την Οδική Ασφάλεια

    Εξάλλου, ο υπουργός Μεταφορών, υπογράμμισε ότι έχει ολοκληρωθεί μετά από πολύμηνη προετοιμασία και συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία το σχέδιο για την οδική ασφάλεια και αύριο θα συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες με τον Γιώργο Σουφλιά.

    Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις, θα ληφθούν από την κυβερνητική επιτροπή.

    Ο Μιχάλης Λιάπης θα προτείνει τη δημιουργία πιθανότατα μίας Γενικής Γραμματείας που θα συντονίζει τους συναρμόδιους φορείς, ταμείο με σταθερούς πόρους για να εφαρμόζει και να προγραμματίζει το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας και συστηματική αστυνόμευση . Προτείνει ακόμα την αναθεώρηση του ΚΟΚ με αύξηση των διοικητικών προστίμων και αλλαγές στο σύστημα χορήγησης των διπλωμάτων οδήγησης .


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 16 February 2005 - 21:56:36 UTC