Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θυελλώδη... προβλήματα
  • [02] Στη δίνη των ανέμων
  • [03] Επίθεση εναντίον Χρυσοχοϊδη – Λοβέρδου
  • [04] Παρεμβάσεις υπέρ Χριστόδουλου
  • [05] Παραίτηση υπουργού στην Τουρκία
  • [06] Πέρασαν Μπέλγκοροντ, Τρεβίζο και Μαασέϊκ
  • [07] Χωρίς Τζιοβάνι ο Ολυμπιακός
  • [08] Επανάληψη του "στημένου" αγώνα
  • [09] Νέα πρόσωπα στη διοίκηση του ΠΑΟΚ
  • [10] Συμφώνησε ο Μαλεζάνι
  • [11] Όλο και καλύτερα ο Μπαμπαλιούτας
  • [12] Σεξ "is in the air";
  • [13] "Βασιλιάς" της Αφρικής ο Ετό
  • [14] Τα καταφύγια του Βαβύλη
  • [15] Σταθερά πρώτος ο "μπέμπης"

    [01] Κοινωνία

    Ενας νεκρός, 5 τραυματίες, ανυπολόγιστες ζημιές Θυελλώδη... προβλήματα

    15/2/2005 6:32:00 μμ

    Συντάκτης:

    Υποχωρούν σταδιακά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Οι θυελλώδεις άνεμοι και οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν στο πέρασμά τους μεγάλες καταστροφές, στοίχισαν τη ζωή σε έναν άνθρωπο στα Ψαρά, ενώ πέντε άτομα τραυματίστηκαν. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην Αττική και τη νησιωτική Ελλάδα, όπου οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, έσπασαν τζάμια και κόπηκαν καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές. Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, όπου παραμένουν δεμένα τα πλοία. Στη μαρίνα της Ζέας έσπασε κυματοθραύστης με αποτέλεσμα πολλά σκάφη να παρασυρθούν από τα κύματα, ενώ δεκάδες να πάρουν κλίση. Επίσης, έγιναν δυο προσαράξεις πλοίων στη Χίο και τον Πειραιά. Αλλά και οι πτήσεις στο "Ελ. Βενιζέλος" και σε αεροδρόμια της νησιωτικής χώρας έγιναν μετ εμποδίων.

    Ενας νεκρός, πέντε τραυματίες

    Η ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται σταδιακά σε διάφορα σημεία της Αττικής, ωστόσο προβλήματα υπάρχουν σε μικρά τμήματα των περιοχών Διονύσου, Ραφήνας, Αυλώνας, Λαυρίου, Ανθούσας και Νέας Μάκρης.

    Αλλά και η λειτουργία του τραμ στο τμήμα του Ελληνικού μέχρι τη Γλυφάδα διακόπηκε το πρωί, καθώς από τις έντονες βροχοπτώσεις ανέβηκε η στάθμη του νερού στη θάλασσα. Το τραμ δεν πρόκειται να λειτουργήσει σήμερα στο συγκεκριμένο τμήμα αφού δεν έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα.

    Στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" υπήρχαν προβλήματα μέχρι και το απόγευμα, ενώ η κατάσταση ομαλοποιείται σταδιακά καθώς έχουν κοπάσει οι θυελλώδεις άνεμοι. Συνολικά, από το πρωί ματαιώθηκαν 16 πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Επίσης, η Aegean Airlines ματαίωσε τη βραδινή πτήση για Μυτιλήνη, καθώς και τη πτήση 651 για Ρόδο. Το μεσημέρι η πτήση της Aegean Airlines Λάρνακα-Αθήνα δεν κατάφερε να "πιάσει" Αθήνα και προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στη συμπρωτεύουσα κατέληξαν ακόμη μία πτήση της αμερικανικής εταιρείας Delta, που προερχόταν από τη Νέα Υόρκη, καθώς και μία πτήση των Τυνησιακών Αερογραμμών.

    Η κακοκαιρία προκάλεσε επίσης και το θάνατο του 52χρόνου Αλέξανδρου Πετραλή, μηχανοδηγού του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου "Παναγία Ψαριανή", όταν στην προσπάθεια του μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος να συγκρατήσουν το πλοίο από τους ισχυρούς ανέμους, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στην θάλασσα. Ο άτυχος ναυτικός ανασύρθηκε λίγο αργότερα νεκρός, ενώ, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο θάνατος πιθανόν να οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

    Εξάλλου, πέντε άτομα τραυματίστηκαν από αντικείμενα και κλαδιά δέντρων που είχαν παρασυρθεί από τους θυελλώδεις ανέμους.

    Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν σε πολλές επαρχιακές πόλεις και σε νησιά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη δίνη των ανέμων

    [02] Κοινωνία

    Δεμένα τα πλοία - Ακυρώθηκαν πτήσεις Στη δίνη των ανέμων

    15/2/2005 9:06:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/2/2005 8:14:38 μμ)

    Συντάκτης:

    Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι και οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν από χθες το βράδυ τη χώρα, ενώ τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από αντικείμενα που παρασύρθηκαν από τα ισχυρά μποφόρ. Τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, ενώ λόγω της σφοδρής θαλασσοταραχής έγιναν δυο προσαράξεις πλοίων στη Χίο και τον Πειραιά. Ακόμα και το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ήταν το πρωί απρόσιτο για τα αεροσκάφη, αφού σε ορισμένα χρονικά διαστήματα ήταν αδύνατη η προσγείωση εξαιτίας των ανέμων. Στη Μαρίνα Ζέας, έσπασε κυματοθραύστης με αποτέλεσμα πολλά σκάφη να παρασυρθούν από τα κύματα, ενώ δεκάδες έχουν πάρει κλίση. Λόγω της κακοκαιρίας εκτεταμένα προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές της χώρας.

    Τραυματισμοί ανθρώπων

    Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων καθώς και ζημιές σε δεκάδες αυτοκίνητα.

    Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 7 το πρωί στο 49ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, έπεσε από το δυνατό αέρα ένα πολυεστερικό σιλό, διαστάσεων 10Χ2 από παρακείμενο εργοστάσιο ζυμαρικών, πάνω στο οποίο προσέκρουσε διερχόμενο ΙΧ. Το αυτοκίνητο στη συνέχεια ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε πάνω σε σταθμευμένο περιπολικό της τροχαίας, που είχε πάει στο σημείο για να ρυθμίσουν οι αστυνομικοί την κυκλοφορία και να τοποθετήσουν κώνους με τους οποίους προειδοποιούσαν τους διερχόμενους οδηγούς.

    Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν ελαφρά ο οδηγός του ΙΧ Νικόλαος Κοτσάνης, 28 χρόνων, ο οποίος μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ και ο οδηγός του περιπολικού Γεώργιος Τσακάλης, 31 χρόνων, αστυφύλακας, ο οποίος διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

    Ο τρίτος τραυματίας ήταν μία γυναίκα, που έπεσε πάνω της ένα μεγάλο κλαδί δέντρου, στην οδό Μιχαήλ Μελά 1 στο Κολωνάκι και η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία με ασθενοφόρο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

    Τέλος, μία ακόμα γυναίκα τραυματίστηκε στο Κορωπί, όταν την χτύπησε κομμάτι λαμαρίνας που ξεκόλλησε από το δυνατό αέρα.

    Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προς τους πολίτες στους οποίους συνιστά να μην κυκλοφορούν έξω εάν δεν υπάρχει λόγος και εάν κυκλοφορούν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων, ενώ μέχρι στιγμής έχουν κινδυνεύσει αρκετοί Αθηναίοι.

    Διακοπές ηλεκτροδότησης

    Εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση προκλήθηκαν από το πρωί. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε τμήματα των δήμων Ελευσίνας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρκιζας, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Ψυχικού, Σπάτων, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου, Αιγάλεω και Κάλαμου. Εκτιμάται ότι χωρίς ρεύμα είναι 10.000 νοικοκυριά στην Αττική σε σύνολο 2.500.000.

    Στην παραλιακή, δεν λειτουργεί το τραμ από τον Άγιο Αλέξανδρο στο Ελληνικό έως τη Γλυφάδα, καθώς στην περιοχή ανέβηκε η στάθμη της θαλασσας.

    Τρία αυτοκίνητα και τρεις μοτοσικλέτες παρασύρθηκαν και έπεσαν στη θάλασσα, στο Κερατσίνι, ενώ ζημιές σημειώθηκαν και στον κωπηλατικό όμιλο στο Μικρολίμανο.

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι το μεσημέρι είχε δεχθεί συνολικά 500 κλήσεις απ όλη την Αττική για δέντρα που έπεσαν στους δρόμους και πάνω σε αυτοκίνητα, καθώς και πινακίδες, κεραίες τηλεοράσεων και άλλα αντικείμενα που παρέσυραν οι θυελλώδεις άνεμοι. Τα συνεργεία της Πυροσβεστικής έχουν επέμβει μέχρι στιγμής σε 400 συμβάντα. Επίσης, οι Πυροσβέστες απεγκλώβισαν πολίτες από πέντε ασανσέρ στην Καλλιθέα, τα οποία ακινητοποιήθηκαν λόγω διακοπής ρεύματος.

    Προβλήματα υπάρχουν στη Θήβα, τη Λειβαδιά, τη Χαλκίδα, το Αλιβέρι, την Κάρυστο και τα Οινόφυτα, ενώ τη νύχτα είχε διακοπή στη Νίσυρο και την Τήλο. Τα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση των ζημιών σε συνεργασία, όπου χρειάζεται, με την Πυροσβεστική για να κοπούν τα κλαδιά που έχουν πέσει στα καλώδια.

    Σοβαρά προβλήματα στις απογειώσεις και προσγειώσεις των αεροσκαφών στο Ελευθέριος Βενιζέλος έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή. Από το πρωί ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Μυτιλήνη, Χανιά, Νάξο, Πάρο και Θεσσαλονίκη, ενώ δεν προσγειώθηκαν στα Σπάτα δύο αεροσκάφη των Ολυμπιακών Αερογραμμών, που έρχονταν από Θεσσαλονίκη και Τελ Αβίβ.

    Ακόμη, 130 επιβάτες της Ολυμπιακής Αεροπορίας ταλαιπωρήθηκαν, όταν το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση 901 Θεσσαλονίκη - Αθήνα δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", λόγω των ισχυρών πλάγιων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Για το λόγο αυτό το αεροσκάφος επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και επρόκειτο να αναχωρήσει στις 11 το πρωί.

    Κλειστό το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, καθώς και το λιμάνι λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ δεν λειτουργούν πολλοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί του νησιού λόγω της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στο κέντρο εκπομπής Παντοκράτωρα.

    Στις 6 το πρωί μικρό φορτηγό πλοίο προσάραξε στις βραχονησίδες Σκροφες ανοιχτά από τη ραδα του λιμανιού του Πειραιά. Οι δυο ναυτικοί που επέβαιναν μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο super puma την Ελευσίνα.

    Στη Χίο, έντονες βροχοπτώσεις και ισχυροί νοτιάδες σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κατολισθήσεις στον δρόμο έξω από τον Πύργο και στην περιοχή του Κάμπου Βουρλιωτών. Εκατό μέτρα από τις νοτιανατολικές ακτές της Χίου προσάραξε τα ξημερώματα το σημαίας Αγίου Βικεντίου πλοίο "Ελλάντα". Στο πλοίο, που είχε ξεκινήσει από το Μαρόκο με προορισμό την Τουρκία, επιβαίνουν 18 ναυτικοί οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. Προς το παρόν, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, δεν γίνονται προσπάθειες αποκόλλησης του πλοίου.

    Άνεμοι έντασης μέχρι και 13 μποφόρ πνέουν από το πρωί στην περιοχή της Καβάλας. Η πόλη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, ενώ ένας ψαράς κινδύνευσε να πνιγεί το πρωί στο λιμάνι της πόλης όταν έχασε την ισορροπία του κι έπεσε στη θάλασσα στην προσπάθειά του να δέσει καλύτερα τη βάρκα του. Διασώθηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση άλλων ψαράδων που βρίσκονταν στην προκυμαία.

    Εξάλλου, μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν σε καφετέριες και εστιατόρια στην παραλία του Ναυπλίου από τα κύματα που παρέσυραν στην θάλασσα τραπέζια και καρέκλες. Σε ένα εστιατόριο στη θέση "Πέντε Αδέρφια" τα τζάμια έσπασαν από τις ριπές του ανέμου. Πόρτες και τζάμια όμως έσπασαν και σε αίθουσες του Α' Λυκείου της πόλης. Οι μαθητές του σχολείου μάλιστα αποφάσισαν αποχή από τα μαθήματά τους σήμερα και αύριο, καθώς εδώ και καιρό διαμαρτύρονται για την παλαιότητα του σχολείου. Οι δρόμοι της πόλης γέμισαν από σπασμένα κλαδιά δέντρων.

    Η πρόβλεψη των μετεωρολόγων

    Για αύριο, Τετάρτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός με σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές.

    Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    Άστατο καιρό, κατά περιόδους νεφελώδη με τοπικές βροχές, θα έχει η Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

    Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής θα έχει η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κέλσιου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες

    Σχετικά Links:

    ΕΜΥ

    [03] Κοινωνία

    Έξω από τα γραφεία της νεολαίας ΠΑΣΟΚ Επίθεση εναντίον Χρυσοχοϊδη Λοβέρδου

    15/2/2005 11:34:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στόχος περίπου πενήντα νεαρών που κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους έγιναν απόψε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, έξω από τα γραφεία της νεολαίας ΠΑΣΟΚ στην οδό Σολωμού 13. Οι νεαροί ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά από ένα κλαμπ, όπου επρόκειτο να γίνει συναυλία. Όταν είδαν τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον κ. Λοβέρδο, κινήθηκαν εναντίον τους χωρίς ωστόσο να τους χτυπήσουν. Ο κ. Χρυσοχοΐδης κινήθηκε ψύχραιμα προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Οι νεαροί όμως πρόλαβαν και έσπασαν το παμπρίζ του αυτοκινήτου του Ανδρέα Λοβέρδου, που ήταν σταθμευμένο στο σημείο. Το επεισόδιο δεν πήρε άλλες διαστάσεις.

    [04] Κοινωνία

    Για άδικες επιθέσεις μιλά ο Κ. Μητσοτάκης Παρεμβάσεις υπέρ Χριστόδουλου

    15/2/2005 8:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/2/2005 10:06:22 μμ)

    Συντάκτης:

    Πληθαίνουν οι φωνές στήριξης στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι, μετά τη χθεσινή δήλωση του Μιλτιάδη Έβερτ, ο οποίος ζήτησε να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον του Αρχιεπισκόπου, στήριξη στον κ. Χριστόδουλο, προσέφεραν σήμερα με δηλώσεις τους, ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς. Την ίδια ώρα η Εκκλησία, συνεχίζει να ερευνά διεξοδικά όλες τις αμαρτωλές υποθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και σκανδαλίζουν τους πιστούς. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να ελέγξει εάν όντως κατέχει άδεια οπλοφορίας ο μοναχός Νικόδημος Φαρμάκης, γνωστός από τις σχέσεις του με τον Απόστολο Βαβύλη, και αν ισχύει το ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ο παραιτηθείς Αρχιμανδρίτης Κουλουσούσας .

    Δηλώσεις Μητσοτάκη - Σουφλιά

    Στήριξη στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, προσέφερε με σημερινές του δηλώσεις ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης .

    " Πιστεύω ότι οι επιθέσεις κατά του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος τους άδικες και ελπίζω ότι δεν θα συνεχιστούν " τόνισε.

    Παρέμβαση στην εκκλησιαστική κρίση έκανε με γραπτή του δήλωση και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς .

    "Η φασαρία που γίνεται δεν θα βοηθήσει την Εκκλησία. Θα την βοηθήσουμε αν την αφήσουμε να κάνει την αυτοκάθαρση της ".

    Χθες, με γραπτή του δήλωση ο Μιλτιάδης Έβερτ, είχε επισημάνει την ανάγκη να ολοκληρωθεί η κάθαρση σε Εκκλησία και Δικαιοσύνη και ζήτησε να σταματήσουν οι επιθέσεις κατά του Αρχιεπισκόπου, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχουν δυνάμεις που έχουν ενοχληθεί από τη στάση του στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και σε άλλα θέματα.

    Ερωτηθείς για τις δηλώσεις των κ.κ. Έβερτ και Μητσοτάκη ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε σε δηλώσεις του πρωθυπουργού.

    "Οποιαδήποτε προσπάθεια γίνει υπέρ ης κάθαρσης, θα έχει την υποστήριξη της κυβέρνησης και νομίζω όλων των Ελλήνων πολιτών" τόνισε ο Ευάγγελος Αντώναρος .

    Στα φαινόμενα διαφθοράς στη Δικαιοσύνη και την Εκκλησία, αναφέρθηκε και ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση της Ακαδημίας Αθηνών προς τιμήν του.

    Ο κ. Στεφανόπουλος, εξέφρασε τη θλίψη του για τα "όσα όσα πολύ δυσάρεστα αποκαλύπτονται" υπογραμμίζοντας ότι "προκλήθηκαν από τη συμπεριφορά προσώπων και όχι θεσμών".

    Επιχείρηση κάθαρση στην Εκκλησία

    Την ίδια ώρα, η Εκκλησία, συνεχίζει με αποφασιστικότητα το έργο της αυτοκάθαρσης.

    Έτσι, μετά την εκκλησιαστική καρατόμηση του Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα, για τον οποίο εννοήθηκε ότι ενδέχεται μετά την εξάμηνη διαθεσιμότητα να απομακρυνθεί οριστικά από το θρόνο, στο μικροσκόπιο των ιεραρχών μπαίνει κάθε δημοσίευμα που προκαλεί σκανδαλισμό στους πιστούς.

    Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας "Αυριανή" όπου ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Κουλουσούσας, φέρεται να αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στην Καρδίτσα, η Σύνοδος αποφάσισε να ζητήσει εξηγήσεις από τον οικείο μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητο.

    Ο Σεραφείμ Κουλουσούσας χειροτονήθηκε το 2001 από τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και αποσπάστηκε στο ιδιαίτερο γραφείο του Αρχιεπισκόπου.

    Προ μηνός παραιτήθηκε οικειοθελώς και φέρεται να βρίσκεται στο εξωτερικό. Πάντως ο Φώτης Κουλουσούσας μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, διαψεύδει ότι ο αδελφός του αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

    Επιπλέον, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να ελέγξει εάν όντως κατέχει άδεια οπλοφορίας ο μοναχός Νικόδημος Φαρμάκης.

    Να υπενθυμίσουμε ότι την Παρασκευή και το Σάββατο, με απόφαση του Αρχιεπισκόπου θα συνεδριάσει η Ιεραρχία για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της κρίσης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τα καταφύγια του Βαβύλη

    Αποφασίστηκε έκτακτη σύγκλιση της Ιεράς Συνόδου

    [05] Κόσμος

    Συμπίπτει με φήμες για ανασχηματισμό Παραίτηση υπουργού στην Τουρκία

    15/2/2005 9:26:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πονοκέφαλο προκαλεί στην κυβέρνηση Ερντογάν η παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Ερκάν Μουμτζού τόσο από τη θέση του όσο και από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΚΔΑ). Από την πλευρά του ο Μουμτζού δικαιολόγησε την αποχώρησή του αυτή λέγοντας, ότι εδώ και καιρό υπήρχαν διαφωνίες ανάμεσα στον ίδιο και την τουρκική κυβέρνηση, ενώ σημείωσε, ότι "έχουν εκλείψει οι δυνατότητες συμβολής του στο κυβερνητικό έργο". Πρόσθεσε ακόμα, ότι η απόφασή του δεν έχει σχέση με τις φήμες, που πλανώνται περί ανασχηματισμού. Το πολιτικό ενδιαφέρον τώρα εστιάζεται στο αν και ποιοί βουλευτές του ΚΔΑ θα ακολουθήσουν τον Ερκάν Μουμτζού.

    Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα

    Ο Μουμτζού προέρχεται από το Κόμμα Μητέρας Πατρίδας και είχε μετεγγραφεί στο κυβερνών κόμμα το τις παραμονές των εκλογών του Νοεμβρίου του 2002.

    Στο ΚΔΑ υπάρχουν ακόμη τρεις που προέρχονται από το Κόμμα της Μητέρας Πατρίδας, ένας από τους οποίους είναι ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Μουράτ Μπασεσγκίογλου.

    Αυτό, που σημειώνεται από πολιτικούς αναλυτές είναι, ότι η παραίτησή του έρχεται,τη στιγμή που καταγγελίες εμπλέκουν τα ονόματα βουλευτών και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος σε δάφορα σκάνδαλα, ιδιαίτερα στο χώρο της ενέργειας.

    [06] Βόλεϊ

    Πέρασαν Μπέλγκοροντ, Τρεβίζο και Μαασέϊκ

    15/2/2005 11:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η ρωσική κάτοχος του τίτλου Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ, η ιταλική Σίσλεϊ Τρεβίζο και η βελγική Νόλικο Μαασέϊκ εξασφάλισαν απόψε τα τρία πρώτα εισιτήρια για τους "έξι" του Τσάμπιονς Λίγκ ανδρών. Η Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ μετά το εκτός έδρας 0-3 (20-25, 23-25, 21-25) του πρώτου αγώνα επί της συμπατριώτισσάς της Ντιναμό Μόσχας, γνώρισε στο Μπέλγκοροντ αδιάφορη ήττα με 3-2 (16-25, 15-25, 25-21, 26-24, 15-11) από τη μοσχοβίτικη ομάδα. Στην επόμενη φάση η ρωσική ομάδα θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της ιταλικής Σίσλεϊ Τρεβίζο, που μετά το 0-3 στην Αυστρία επικράτησε και απόψε με 3-1 (25-23, 25-23, 22-25, 25-22) της Χοτβόλεϊ. Η βέλγική Νόλικο Μαασέϊκ μετά το 0-3 της Πολωνίας διπλασίασε εντός έδρας με το αποψινό 3-1 (25-20, 22-25, 25-20, 25-18) τις νίκες της επί της Γιαστρεζέμπσκι και περιμένει τον αυριανό νικητή της αναμέτρησης Παναθηναϊκού-Φρίντριχσχάφεν. Οι μονομάχοι της 6άδας της διοργάνωσης ολοκληρωθούν αύριο με τους άλλους δύο επαναληπτικούς Παρί (Γαλλία)-Μπερλίν (Γερμανία) και Πιατσέντσα (Ιταλία)-Τουρ (Γαλλία).

    [07] Ποδόσφαιρο

    Χωρίς Τζιοβάνι ο Ολυμπιακός

    15/2/2005 10:26:00 μμ

    Συντάκτης:

    Εκτός αποστολής εν όψει του μεθαυριναού αγώνα του Κυπέλλου UEFA με τη γαλλική Σοσό για τη φάση των "32" της διοργάνωσης άφησε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ντούσαν Μπάγεβιτς το Βραζιλιάνο άσοΤζιοβάνι. Ως επίσημη δικαιολογία του αποκλεισμού του Νοτιοαμερικάνου αστέρα προβάλλεται η νέα επέμβαση στα δόντια που πραγματοποίησε χθες ο παίκτης και στάθηκε αιτία για να απουσιάσει χθες και σήμερα από τις προπονήσεις της ομάδας, αν και σήμερα εμφανίστηκε κανονικά στο γήπεδο του Ρέντη. Στη 19μελή ερυθρόλευκη αποστολή του ευρωπαϊκού αγώνα δεν θα είναι παρόντες επίσης οι Mπούτσεκ, Pέζιτς, που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, οι τιμωρημένοι Aνατολάκης, Σούρερ και οι τραυματίες Bενετίδης, Γεωργιάδης. Ο τελευταίος σήμερα υποβλήθηκε σε πετυχημένη χειρουργική επέμβαση ρήξης πρόσθιου χιαστού συνδέσμου.

    Οι 19 εκλεκτοί του "πρίγκηπα"

    Αναλυτικά οι παίκτες που συγκροτούν την ερυθρόλευκη αποστολή για τον αγώνα με τη γαλλική Σοσό στο στάδιο Καραϊσκάκη είναι οις εξής: Nικοπολίδης, Γιάννου, Mαυρογενίδης, Πάντος, Γεωργάτος, Bάλλας, Kωστούλας, Kουλουχέρης, Στολτίδης, Tαραλίδης, Kαφές, Mάριτς, Tζόρτζεβιτς, Pιβάλντο, Kαστίγιο, Oκκάς, Nτ Aκόλ και οι νεαροί Mενδρινός, Φιλιππάκος.

    [08] Βόλεϊ

    Επανάληψη του "στημένου" αγώνα

    15/2/2005 9:47:00 μμ

    Συντάκτης:

    "Χαραγμένη" στη μνήμη του γερμανικού ποδοσφαίρου θα μείνει η 15η Φεβρουαρίου. Για πρώτη φορά στα χρονικά θα επαναληφθεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας για λόγους διαφθοράς. Στην σημερινή συνεδρίαση του αθλητικού δικαστηρίου της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, η δικαιοσύνη αποφάσισε την επανάληψη της συνάντησης της Β Εθνικής, Αχλεν-Βάκερ Μπουργκχάουζεν (1-0), που είχε διευθύνει ο Γερμανός διαιτητής Ρόμπερτ Χόιτσερ στις 22 Οκτωβρίου 2004, για την οποία -όπως ομολόγησε ο ίδιος- είχε λάβει 30.000 ευρώ.

    [09] Ποδόσφαιρο

    Νέα πρόσωπα στη διοίκηση του ΠΑΟΚ

    15/2/2005 9:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τις τύχες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα διαχειρίζεται στο μέλλον η ενδεκαμελής αιρετή διοίκησης, που εξελέγη κατά την ολοκλήρωση της αποψινής Γενική συνέλευση της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ και θα έχει πενταετή θητεία. Εκτός από τους κ.κ. Γούμενο, Παγώνη, Στάμο, Παπαβραμίδη, Καραγιαννούδη που συγκροτούν το καινούριο ΔΣ του ιστορικού συλλόγου της Θεσσαλονίκης οι κ.κ. Ζελομοσίδης, Μπέκιας, Κασιμάτης, Παντελιάδης Τσολακίδης αποτελούν τα νέα πρόσωπα, ενώ εκπρόσωπος του ΑΣ παρέμεινε ο κ. Ζελομοσίδης.

    [10] Ποδόσφαιρο

    Συμφώνησε ο Μαλεζάνι

    15/2/2005 8:16:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τίποτα δεν "στραβώνει" τώρα και τίποτα δεν αλλάζει, καθώς ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι ήρθε σήμερα στην Ελλάδα και στην συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη συμφώνησε σε όλα, για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των "πρασίνων". Ο Ιταλός τεχνικός τις επόμενες ώρες κιόλας, θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους και το ντεμπούτο του στον "πράσινο" πάγκο αναμένεται την Κυριακή απέναντι στο Αιγάλεω. Αύριο, θα βρίσκεται στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση της νέας ομάδας του με τη Σεβίλη για τον Γ΄ γύρο του κυπέλλου UEFA. Οι αποδοχές του ενδέχεται να φτάσουν το 1.000.000 Ευρώ (400.000 για το υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν και 600.000 για την επόμενη), ενώ αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ.

    Ποιος είναι ο Μαλεζάνι

    Ο Μαλεζάνι γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου του 1954 στη Βερόνα και η καριέρα του ως ποδοσφαιριστής περιορίστηκε σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Σταμάτησε σε ηλικία μόλις 24 ετών και στη συνέχεια εργάστηκε σε πολυεθνική εταιρία. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την προπονητική στο μέσο της δεκαετίας του 1980 και το 1987 έπιασε δουλειά στα τμήματα υποδομής της Κιέβο, που ήταν -τότε- η λιγότερο φημισμένη ομάδα της γεννέτειράς του. Μετά από συνολικά μία δεκαετία, ανέλαβε για μία σεζόν (1997-98) τη Φιορεντίνα, πριν μετακομίσει στην Πάρμα, όπου γνώρισε τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας και της ζωής του γενικότερα. Ο Μαλεζάνι στέφθηκε κυπελλούχος Ιταλίας και UEFA το 1999, ενώ την ίδια χρονιά κατέκτησε το ιταλικό σούπερ καπ. Κάπου εκεί, οι επιτυχίες έλαβαν... τέλος. Μετά την απόλυσή του από τους "παρμέντσι" τον Ιανουάριο του 2001, ο Μαλεζάνι πέρασε χωρίς επιτυχία από την Μόντενα και τη Βερόνα, ενώ παραμένει χωρίς δουλειά σχεδόν για έναν χρόνο. Το όνομά του «έπαιξε» πριν από λίγες ημέρες για τον πάγκο της Μπρέσια που έδιωξε τον Ντε Μπιάζι, αλλά και τον περασμένο Οκτώβριο για την Φιορεντίνα, όταν είχε απομακρυνθεί ο Εμιλιάνο Μοντόνικο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στην καριέρα του διαδέχθηκε σπουδαίους προπονητές, όπως ο Κλαούντιο Ρανιέρι το 1997 στη Φιορεντίνα και ο Κάρλο Αντσελότι έναν χρόνο αργότερα στην Πάρμα, ενώ δεν έχει αναλάβει ποτέ ομάδα μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, όπως γίνεται τώρα με τον Παναθηναϊκό. Είναι η δεύτερη φορά που διαπραγματεύθηκε με τη διοίκηση των «πρασίνων». Η πρώτη ήταν πριν από τρία χρόνια και μάλιστα είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Παιανίας στις 22 Μαρτίου του 2001, μόλις μία ημέρα μετά την εντός έδρας ήττα 4-1 από τον Ολυμπιακό για το κύπελλο Ελλάδας. Επίσης, το όνομά του είχε «ακουστεί» για την ΑΕΚ στο τέλος της περιόδου 1997/98, πριν δηλαδή αναλάβει την Πάρμα. Εχει συνεργαστεί με πολύ σπουδαίους ποδοσφαιριστές, όπως οι Μπατιστούτα, Εντμούντο, Τόλντο, Ρούι Κόστα στον έναν χρόνο θητείας του στη Φιορεντίνα, αλλά και με τη «χρυσή φουρνιά» της Πάρμα, Μπουφόν, Καναβάρο, Βερόν, Ντίνο Μπάτζιο, Κρέσπο, Αμπελ Μπάλμπο, Κιέζα, Φιόρε και Ασπρίγια.

    Οι σημαντικές ημερομηνίες για τον Μαλεζάνι

    Καλοκαίρι 1993: Μετά από τέσσερα χρόνια στα τμήματα υποδομής και δύο στη θέση του βοηθού προπονητή, προάγεται σε πρώτος προπονητής της Κιέβο, την οποία οδήγησε στην άνοδο από την Γ΄ στην Β΄ κατηγορία, όπου έμεινε για ακόμη τρία χρόνια. 10 Ιουνίου 1997: Ανακοινώνεται η συνεργασία του με τη Φιορεντίνα, την οποία οδήγησε την πέμπτη θέση της βαθμολογίας της Serie A'. 16 Μαϊου 1998: Εφυγε από τη Φιορεντίνα για να αναλάβει την Πάρμα.

    5 Μαϊου 1999: Κατέκτησε το κύπελλο Ιταλίας με αντίπαλο την Φιορεντίνα. Η Πάρμα παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στο πρώτο ματς του «Ενιο Ταρντίνι», όμως απέσπασε 2-2 στη ρεβάνς του «Αρτέμιο Φράνκι» και πήρε το τρόπαιο χάρη στα εκτός έδρας γκολ. 11 Μαϊου 1999: Οδήγησε την Πάρμα στην κατάκτηση του κυπέλλου UEFA με το εντυπωσιακό 3-0 επί της Μαρσέιγ στο «Λουζνίκι» της Μόσχας. 21 Αυγούστου 1999: Κατέκτησε το σούπερ καπ Ιταλίας με νίκη 2-1 επί της Μίλαν. 10 Νοεμβρίου 2000: Γλύτωσε από θαύμα σε φοβερό τροχαίο ατύχημα, όταν η Τογιότα που οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο Βερόνα-Μοντένα βγήκε από το δρόμο και καταστράφηκε. 8 Ιανουαρίου 2001: Απολύθηκε από την Πάρμα μετά από τρεις ήττες και μία ισοπαλία στους τελευταίους τέσσερις αγώνες του καμπιονάτο. 4 Ιουλίου 2001: Ανακοινώνεται η πρόσληψη του από τη Βερόνα. Στην «Ελλάς» έμεινε δύο χρόνια, παρότι τον πρώτο η ομάδα υποβιβάστηκε στην Serie B΄ (Μάιος του 2002). 11 Ιουνίου 2003: Ανακοινώνεται η συνεργασία του με τη Μόντενα. 22 Μαρτίου 2004: Απολύθηκε από τη Μόντενα.εναντίον του Αιγάλεω, την Κυριακή.

    [11] Βόλεϊ

    Όλο και καλύτερα ο Μπαμπαλιούτας

    15/2/2005 8:22:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σταθερή βελτίωση παρουσιάζει από μέρα σε μέρα η κατάσταση του άτυχου λίμπερο του ΠΑΟΚ, Λάμπη Μπαμπαλιούτα που από το βράδυ της Κυριακής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν με θρομβοεμβολική νόσο. Μάλιστα οι θεράποντες γιατροί του είναι αισιόδοξοι, ότι εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά την Πέμπτη, ο άσος του ΠΑΟΚ αναμένεται να πάρει εξιτήριο. Ο Λάμπης Μπαμπαλιούτας, που αυτές τις ημέρες έχει νιώσει πολύ έντονα την αγάπη και τη συμπαράσταση του κόσμου του βόλεϊ, αισθάνεται χρέος του να ευχαριστήσει ιδιαίτερα το γιατρό του Παναθηναϊκού, κ. Δημήτρη Τσούκα αλλά και την ομάδα του, που τον στηρίζει υλικά και ηθικά σ αυτή τη δύσκολη στιγμή. Οι εξετάσεις πάντως θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νοσηλεύεται με θρόμβωση ο Μπαμπαλιούτας

    [12] Παράξενα

    Το διαφορετικό, πληρώνεται ακριβά Σεξ "is in the air";

    15/2/2005 9:06:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μέχρι που νομίζετε ότι μπορεί να φθάσει το μυαλό ενός επιχειρηματία για κέρδη; Στους αιθέρες, θα σας λέγαμε εμείς, φέρνοντας μάλιστα ως απόδειξη για αυτό, την ιδέα του Αυστραλού μπίζνεσμαν Αντονι Στέρτζες. Ο Αυστραλός επιχειρηματίας σκέφθηκε να "απογειώσει" τη λίμπιντο ερωτευμένων ζευγαριών, δίνοντας τους τη δυνατότητα για ερωτικές συνευρέσεις στους αιθέρες. Για το σκοπό αυτό, μετέτρεψε ένα αεροσκάφος σε ξενοδοχείο, προσφέροντας στους πελάτες όλα τα απαραίτητα κομφόρ. Από σαμπάνια και σοκολάτες και φράουλες, μέχρι προφυλακτικά.

    Μία ώρα 525 δολάρια

    Το κόστος για τους extreme εραστές δεν είναι ευκαταφρόνητο.

    Το διαφορετικό, γαρ, πληρώνεται και μάλιστα αδρά.

    Για μία πτήση μίας ώρας το κόστος ανέρχεται στα 525 δολάρια ενώ για τους γρήγορους η τιμή είναι οικονομικότερη και κυμαίνεται στα 425 δολάρια.

    Πέρα από τις υπηρεσία, ο Αντονι Στέρτζες, υπόσχεται στους πελάτες εχεμύθεια και ασφάλεια.

    " Ο πιλότος, λόγω του θορύβου και των κουρτινών δεν θα ακούει τις περιπτύξεις των ζευγαριών και έτσι δεν θα αποσπάται η προσοχή του" τονίζει.

    [13] Ποδόσφαιρο

    "Βασιλιάς" της Αφρικής ο Ετό

    15/2/2005 10:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της Αφρικανικής Ηπείρου κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Καμερουνέζος άσος της Μπαρτσελόνα, Σάμουελ Ετό. Τα αποτελέσματα της σχετικής ψηφοφορίας ανακοινώθηκαν σήμερα στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής εκτός του Ετό ανέδειξαν δεύτερο στις προτιμήσεις το διεθνή της αγγλικής Τσέλσι από την Ακτή Ελεφαντοστού, Ντιντιέ Ντρογκμπά της και το Νιγηριανό Τζέι-Τζέι Οκότσα της Μπόλτον. Αξίζει να σημειωθεί, ότι για πρώτη φρορά η ανάδειξη του κορυφαίου Αφρικανού ποδοσφαιριστή της χρονιάς, διοργανώθηκε από το 1970 έως το 1994 από το γαλλικό περιοδικοό France Football. Από το 1994 και μέχρι σήμερα τη διεξαγωγή του έχει αναλάβει η Αφρικανική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία (CAF).

    [14] Κοινωνία

    Άφαντος και ο ταμίας του Ειρηναίου Τα καταφύγια του Βαβύλη

    15/2/2005 9:42:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με αστυνομικό μυθιστόρημα και σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, μοιάζει η υπόθεση Βαβύλη. Νέες μαρτυρίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από ανθρώπους που γνώρισαν, συναλλάχθηκαν ή εξαπατήθηκαν από τον Απόστολο Βαβύλη. Ο ίδιος είναι εξαφανισμένος και κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για το πού μπορεί να κρύβεται.

    Τελευταία εμφάνιση στην Καλαβρία

    Αγ. όρος, Σαγκαή, Αθήνα είναι μερικοί μόνο από τους τόπους που εμφανίζονται ως τα σημερινά καταφύγια του Απόστολου Βαβύλη.

    Η τελευταία σίγουρη εμφάνιση του πάντως ήταν μόλις πριν από δύο μήνες στην Καλαβρία όπου, μάλιστα, φωτογραφήθηκε ως μοναχός Ραφαήλ. Ο πατήρ Νείλος Βατοπαιδινός αισθάνεται σήμερα απογοήτευση όχι όπως λέει, γιατί υπήρξε αφελής αλλά γιατί πίστεψε ότι είχε βρει έναν ένθερμο συμπαραστάτη.

    Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο πατήρ Νείλος δεν μπορεί να εξηγήσει τι όφελος επεδίωκε η ομάδα Βαβύλη στην Κάτω Ιταλία.

    Παραδέχεται ότι γνώριζε από παλιά τον απόστρατο Τριανταφυλλάκη.

    Γνώρισε αργότερα και τον τρίτο της παρέας των Ιεροσολύμων, τον αρχ. Νικόδημο που ήταν μαζί τους στην Καλαβρία το Νοέμβριο του 2004.

    Στην Αθήνα Τριανταφυλάκης και Βαβύλης συγκέντρωναν χρήματα και υλικό για τα μοναστήρια.

    Οι εμπορικές δραστηριότητες του Απόστολου Βαβύλη σε σχέση με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης την περίοδο 1997-98 που ήταν καταζητούμενος από την ΙΝΤΕΡΠΟΛ είναι άγνωστο πότε ξεκίνησαν ακριβώς.

    Από την πλευρά του ο Νίκος Μπαλέρμπας, τότε σύμβουλος του υπουργείου υποστηρίζει πως ο Βαβύλης είχε ξεκινήσει τη συνεργασία πριν ο ίδιος αναλάβει τα καθήκοντά του.

    Τον είδαν και στην Μπανγκόκ

    Την ίδια ώρα πληροφορίες φέρουν τον Βαβύλη να εντοπίστηκε στα τέλη Ιανουαρίου 2005 -δηλαδή πριν από δύο μόλις εβδομάδες-στην Μπανγκόκ.

    Πιλότοι, πληρώματα αλλά και στελέχη της Ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας τον είδαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές να ψωνίζει σε κατάστημα στη Μπανγκόκ μικροκάμερες και άλλα ηλεκτρονικά συστήματα ενώ ο ίδιος τους συστήθηκε ως αστυνομικός Α από την Ελληνική πρεσβεία της Κίνας.

    Άφαντος ο ταμίας του Ειρηναίου

    Την ίδια ώρα ολοκληρώνεται, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Αθηνών Δημ. Παπαγγελόπουλο η προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του οικονομικού διαχειριστή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Νικόλαου Παπαδήμα, ο οποίος αναζητείται όπως άλλωστε και η σύζυγος του Κατερίνα, κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων από το ταμείο του Πατριαρχείου.

    [15] Βόλεϊ

    Σταθερά πρώτος ο "μπέμπης"

    15/2/2005 8:37:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η βαριά ήττα του Πανελληνίου στο κλειστό "Μελίνα Μερκούρη" του Ρέντη με 3-0 από τον Ολυμπιακό στον αγώνα που έριξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής Α1 ανδρών, είχε επιπτώσεις για τους "μπλε" όχι μόνο στην βαθμολογική κατάταξη, αλλά και στο Έπαθλο Forthnet, όπου την ομάδα της Κυψέλης εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο ο Σουηδός διαγώνιος Μάρκους Νίλσον. Ο Σκανδιναβός άσοςπου πήρε χαμηλή βαθμολογία στο Ρέντη, βλέπειγια άλλη μία αγωνιστική την πλάτη του Αμερικανού Στάνλεϊ Κλεϊτον που στο ματς με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης έκλεψε την παράσταση. Στον εν λόγω διαγωνισμό ο κορυφαίος παίκτης της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τη βαθμολογία που συγκεντρώνει σε κάθε αγωνιστική από τους εκπροσώπους του Τύπου, θα αποκτήσει ως έπαθλο από τη Forthnet τη δημιουργία της προσωπικής του ιστοσελίδας. Νικητές των προηγούμενων χρονιών αναδείχθηκαν δύο διεθνείς παίκτες του Ηρακλή, ο Θοδωρής Μπάεφ και ο Αντρεϊ Κράβαρικ.

    Οι άσοι των άσων της αγωνιστικής

    Μετά και τους αγώνες της 16ης αγωνιστικής ο Στάνλεϊ Κλέιτον (ΗΠΑ) ΗΡΑΚΛΗΣ με 70 βαθμούς , ο Μάρκους Νίλσον (ΣΟΥΗΔ) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ με 64 β. και ο Μάρκος Μιλίνκοβιτς (ΑΡΓ) - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με 62 β. προηγούνται στην βαθμολογία για το έπαθλο FORTHnet . Η βαθμολογία για την 16η αγωνιστική έχει ως εξής:

    ΕΑΠ Παγκράτι 3-0 (Αντωνόπουλος) Πέτκοβιτς 6, Ρουμελιώτης Μ. 5, Ρουμελιώτης Ν. 4, Ράντιτς 3, Πέτρογλου 2, Ρουμελιώτης Π. 1.

    Νίκαια Ρέθυμνο 3-0 (Ρουσάκης) Αρμενάκης 6, Βιαφάρα 5, Πανούσος 4, Μποζίδης 3, Βαρδής 2, Βάσοβιτς 1.

    Ορεστιάδα Μίλων 3-1 (Πρεμίδης) Γραμματικόπουλος 6, Νίκολιτς 5, Βλασακίδης 4, Παπάζογλου 3, Κεμανετζής 2, Κοέν 1.

    Ηρακλής Εθνικός Αλ. 3-1 (Δήμου) Στάνλεϋ 6, Κράβαρικ 5, Ντηλ 4, Γκιούρδας 3, Μπολ 2, Ζλατιλίδης 1.

    ΠΑΟ ΠΑΟΚ 2-3 (Παπαϊωάνου) Νάνγκα 6, Ρεκλέιτης 5, Πλίκας 4, Στεφάνου 3, Ναζόπουλος 2, Σμαραγδής 1.

    Ολυμπιακός Πανελλήνιος (Ιωακείμ) Μιλίνκοβιτς 6, Δημητρακόπουλος 5, Κουρνέτας 4, Χριστοφιδέλης 3, Νίλσον 2, Ντιρσέου 1.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Οι δέκα πρώτοι της βαθμολογίας


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 15 February 2005 - 21:56:11 UTC