Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για την κάθαρση στην Εκκλησία
  • [02] Συναίνεση για αυτοκάθαρση της Εκκλησίας
  • [03] Εκατόμβη νεκρών στο Πακιστάν
  • [04] Επανεξελέγη η Αλέκα Παπαρήγα
  • [05] Ευρωπαίοι σοσιαλιστές για Ευρωατλαντικές σχέσεις
  • [06] Και πληροφοριοδότης της ΕΛ. ΑΣ ο Βαβύλης
  • [07] Νέο ρεκόρ από την Ισινμπάγιεβα
  • [08] "Πανιώνια" νίκη
  • [09] Πράσινη ανάκαμψη
  • [10] Με άνεση ο Γηραιός
  • [11] Πανελλήνιο ο Ζαλαγκίτης στο τριπλούν
  • [12] Η μοναξιά της κορυφής
  • [13] Με Ίβιτς-Ασουνσάο στη Ν. Σμύρνη

    [01] Κοινωνία

    Την ώρα που ο θεσμός μετρά απώλειες Μέτρα για την κάθαρση στην Εκκλησία

    12/2/2005 7:21:00 μμ

    Συντάκτης:

    Προσπάθειες για διέξοδο από την κρίση που διέρχεται η Ελλαδική Εκκλησία, καταβάλλει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος συνεχίζει το κύκλο των επαφών του με Μητροπολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες στα τέλη του μήνα, θα ανακοινώσει σημαντικά μέτρα για την καλύτερη λειτουργία της Εκκλησίας και τη θωράκιση από φαινόμενα που είδαν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας. Στα μέτρα αυτά, προβλέπεται και η είσοδος του λαϊκού στοιχείου στην Εκκλησία, ο εκσυγχρονισμός και η διαφάνεια στην εκκλησιαστική δικαιοσύνη και στα οικονομικά. Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, καταγράφει απώλειες για το θεσμό της Εκκλησίας αλλά και τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο.

    Μαραθώνιος επαφών

    Συνεχίζει το Μαραθώνιο επαφών του με ιεράρχες ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

    Νωρίτερα σήμερα, συναντήθηκε με τον πνευματικό του πατέρα μητροπολίτη Πειραιά Καλλίνικο και τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

    Σε δηλώσεις τους, οι δυο Μητροπολίτες, προσέφεραν στήριξη στον Αρχιεπίσκοπο, υποστηρίζοντας τη γραμμή της ενότητας και της συναίνεσης.

    Ο κ. Καλλίνικος μάλιστα, επεσήμανε ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει συναίνεση και δεν χρειάζεται τις συμβουλές των μητροπολιτών.

    Τη Δευτέρα θα συνέλθουν εκ νέου οι Συνοδικοί Ιεράρχες υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου ενώ στα τέλη του μήνα θα συγκληθεί εκτάκτως η Ιεραρχία.

    Απώλειες καταγράφει δημοσκόπηση της VPRC

    Την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις για τα κυκλώματα διαφθοράς στην Εκκλησία, συνταράσσουν την κοινή γνώμη και φαίνεται ότι πλήττουν τον θεσμό της Εκκλησίας αλλά και τη δημοτικότητα του ίδιου του Αρχιεπισκόπου.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, το 53% των ερωτηθέντων, θεωρεί ότι η διαφθορά στην εκκλησία, έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια έναντι του 38% που απαντά ότι η κατάσταση παραμένει ίδια όπως πάντα.

    Επιπλέον, το 68% επιρρίπτει ευθύνες για την εκκλησιαστική κρίση στον Αρχιεπίσκοπο έναντι μόλις του 18% που τον θεωρεί άμοιρο ευθυνών.

    Από την έρευνα δεν προκύπτει ζήτημα απομάκρυνσης του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας, καθώς το 62% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής ηγεσίας και μόλις το 21% ζητά την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συναίνεση για αυτοκάθαρση της Εκκλησίας

    Κουβάρι δίχως άκρη...

    Αρνείται τα πάντα ο Λ. Στάθης

    [02] Κοινωνία

    Ζητά ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος Συναίνεση για αυτοκάθαρση της Εκκλησίας

    12/2/2005 12:29:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αποφασισμένος να προχωρήσει στην κάθαρση της Εκκλησίας, δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, προκειμένου να ξεπεραστεί η βαθιά κρίση που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους της. Ο κ. Χριστόδουλος συνέχισε και σήμερα τις επαφές του με μητροπολίτες, ώστε να υπάρξει συναίνεση, σύμπνοια και ενότητα κατά την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου. Στη σημερινή συνάντηση υπήρξε ενωτικό κλίμα, γεγονός που αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις των μητροπολιτών Θεσσαλονίκης Άνθιμου και Πειραιώς Καλλίνικου, οι οποίοι τόνισαν ότι η Εκκλησία προχωρεί ενωμένη στην αυτοκάθαρσή της. Ο κ. Καλλίνικος επεσήμανε ακόμη ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει σύνεση και δεν χρειάζεται τις συμβουλές των μητροπολιτών. Στις εξελίξεις στο χώρο της εκκλησιας αναφέρθηκε και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για τη θεση του για το διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κουβάρι δίχως άκρη...

    Αρνείται τα πάντα ο Λ. Στάθης

    [03] Κόσμος

    Εκατοντάδες οι αγνοούμενοι, χιλιάδες οι άστεγοι Εκατόμβη νεκρών στο Πακιστάν

    12/2/2005 8:23:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μακραίνει ο κατάλογος των νεκρών και των αγνοουμένων από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις που πλήττουν τις τελευταίες μέρες το Πακιστάν. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί ανέρχονται στους 278 ενώ εκατοντάδες είναι και οι αγνοούμενοι. Εκατόν τριάντα πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Βελουχιστάν, μετά την κατάρρευση του φράγματος Σαντικόρ, κοντά στην πόλη Πασνί. Οι αρχές φοβούνται ραγδαία αύξηση του αριθμού των θυμάτων, καθώς μετά την κατάρρευση του φράγματος, "εξαφανίστηκαν από το χάρτη" πέντε χωριά.

    Πεντακόσιοι οι αγνοούμενοι

    Τις πληγείσες περιοχές, επισκέφθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος της χώρας, Πέρες Μουσάραφ και υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια στους πληγέντες.

    Σε κοιλάδα στο Κασμίρ στα σύνορα με την Ινδία, σκοτώθηκαν 30 άτομα, όταν τα σπίτια τους καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα ενώ στα σύνορα με το Αφγανιστάν τριάντα στρατιώτες εκτιμάται ότι έχουν χάσουν τη ζωή τους από τις κατολισθήσεις.

    Σύμφωνα με τις αρχές, ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς τουλάχιστον 500 άτομα αγνοούνται.

    Οι βροχές έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές σε γέφυρες και στο οδικό δίκτυο που συνδέει το νότιο Πακιστάν με τις μεγάλες πόλεις.

    Στις επιχειρήσεις διάσωσης λαμβάνει μέρος ο στρατός, που έχει κληθεί να προσφέρει βοήθεια σε περισσότερα από 1200 χωριά.

    [04] Πολιτική

    Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου του ΚΚΕ Επανεξελέγη η Αλέκα Παπαρήγα

    12/2/2005 9:46:00 μμ

    Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο στον Περισσό, οι εργασίες του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, με την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής. Η κεντρική επιτροπή επανεξέλεξε, στην πρώτη της συνεδρίαση, την Αλέκα Παπαρήγα στη θέση της Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ. Οι ομιλίες των αντιπροσώπων στο 17ο συνέδριο του κόμματος ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα.

    [05] Πολιτική

    Μία βδομάδα πριν την επίσκεψη Μπους στην Ευρώπη Ευρωπαίοι σοσιαλιστές για Ευρωατλαντικές σχέσεις

    12/2/2005 9:31:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ημερίδα για το μέλλον των ευρωατλαντικών σχέσεων, πραγματοποίησαν στο Παρίσι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές. Στην ημερίδα της οργάνωσης " Η Αριστερά στην Ευρώπη" συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Μάσιμο Νταλέμα, ο Ρομάνο Πρόντι, ο Μισέλ Ροκάρ και πολλοί Ευρωπαίοι διανοούμενοι της Αριστεράς. Μιλώντας στην ημερίδα, ο Γ. Παπανδρέου, αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξουν αντιπροτάσεις στις προτάσεις των ΗΠΑ για τα θέματα Ασφάλειας και Δημοκρατίας στον κόσμο. Όπως σημείωσε, η έκφραση, μονάχα διαφωνιών και αντιρρήσεων δεν προσφέρει εναλλακτικές λύσεις. Ερωτηθείς σχετικά, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε και στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, τονίζοντας ότι στο πλαίσιο αυτής της προοπτικής η Τουρκία θα πρέπει να εφαρμόσει έναν οδικό χάρτη που να αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, τη Δημοκρατία και το σεβασμό των εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων στο εσωτερικό της.

    [06] Κοινωνία

    Δύσκολος ο εντοπισμός του Και πληροφοριοδότης της ΕΛ. ΑΣ ο Βαβύλης

    12/2/2005 8:48:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις για τον Απόστολο Βαβύλη που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο ίδιος διέμενε στο Χολαργό, κυκλοφορούσε με το όνομα της Ισραηλινής συζύγου του, δηλαδή Κοέν, έδειχνε να έχει οικονομική άνεση, και τον επισκέπτονταν συχνά ιερωμένοι. Μάλιστα είχε τραβήξει το ενδιαφέρον των γειτόνων του λόγω των εμφανίσεων του, άλλοτε με αστυνομική στολή και άλλοτε με τα ράσα. Τα πλοκάμια της δραστηριότητάς του εκτείνονται και στην Αλβανία, όπου σύμφωνα με την εφημερίδα "Απογευματινή της Κυριακής", ανέπτυξε επιχειρηματική δράση

    Συχνές μεταμφιέσεις

    Κυκλοφορεί με μηχανή μεγάλου κυβισμού, παρακολουθεί ποιοι μπαινοβγαίνουν στην πολυκατοικία με κάμερες κλειστού κυκλώματος, φαίνεται να έχει ιδιαίτερη οικονομική άνεση, τον επισκέπτονταν ιδιαιτέρως συχνά ιερωμένοι, ενώ και ο ίδιος τουλάχιστον μια φορά βγήκε απο το σπίτι του ντυμένος με ράσα.

    Ο Απόστολος Βαβύλης είχε τραβήξει την προσοχή των γειτόνων του στην πολυκατοικία της οδού Μιλτιάδου 15 στο Χολαργό όπου και διέμενε με την Ισραηλινή σύζυγό του, τόσο λόγω των ασυνήθιστων μεταμφιέσεων του από αστυνομικό σε παπά όσο και λόγω των περίεργων συναναστροφών του.

    Ο ίδιος στη δημόσια ζωή του χρησιμοποιούσε το όνομα της συζύγου του, ήταν καλοπληρωτής και απέφευγε τις πολλές κουβέντες

    Είχε εγκαταστήσει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης τόσο στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας όσο και στην είσοδο ενώ ταξίδευε συχνά.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Λευτέρης Οικονόμου επιβεβαίωσε σήμερα με συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ πως ο Απόστολος Βαβύλης υπήρξε πληροφοριοδότης της Αστυνομίας.

    Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ο Βαβύλης είχε δράσει το 1995 και στην Αλβανία με διαβατήριο στο όνομα Απόστολος Καβελαράς, ενεπλάκη στις λεγόμενες παρατράπεζες της γειτονικής χώρας και επέστρεψε πλουσιότερος κατά 800.000 δολάρια.

    Διακριτικές επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του

    Σχετικά με το που βρίσκεται σήμερα ο Απόστολος Βαβύλης κυκλοφορούν πολλά σενάρια.

    Πιθανότερο θεωρείται πως βρίσκεται στην Ελλάδα μεταμφιεσμένος και με άλλη ταυτότητα, χωρίς να αποκλείεται να έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

    Η αστυνομία θεωρεί ιδιαίτερα δύσκολο τον εντοπισμό του δεδομένου ότι γνωρίζει πολύ καλά και εκ των ενόντων τις μεθόδους της ΕΛΑΣ.

    Ο Απόστολος Βαβύλης δηλώνει βαριά άρρωστος -για την ακρίβεια καρκινοπαθής σε τελικό στάδιο- χωρίς όμως κάτι τέτοιο να έχει αποδειχθεί πέρα από τους ισχυρισμούς του ιδίου και των συγγενών του.

    Διακριτικές και ταυτόχρονα αιφνιδιαστικές έρευνες για τη σύλληψη του γίνονται από την αστυνομία και σε ορισμένα μοναστήρια.

    [07] Νέο ρεκόρ από την Ισινμπάγιεβα

    12/2/2005 10:27:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μετά τον ανοιχτό και το παγκόσμιο ρεκόρ που πέτυχε στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, η Ολυμπιονικής Γιελένα Ισινμπάγιεβα πέτυχε νέο παγκόσμιο στον Κλειστό Στίβο με 4.87μ, στο γκραν πρι του επί κοντώ στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας. Η Ισινμπάγιεβα βελτίωσε το δικό της ρεκόρ με 4.83μ, από πέρσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Βουδαπέστη.

    [08] Μπάσκετ

    "Πανιώνια" νίκη

    12/2/2005 9:59:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πολλές εναλλαγές, ωραίο θέαμα και συγκλονιστική εξέλιξη, είχε ο αγώνας των δύο ομάδων στο πλαίσιο της 16ης ημέρας της Α1 κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών. Τελικά οι πάνθηρες τα κατάφεραν και επικράτησαν με 79-73 των "κίτρινων", πετυχαίνοντας την ένατη φετινή τους νίκη. Οι Νίκος Οικονόμου και Χρήστος Πετρόπουλος ήταν αυτοί που οδήγησαν στη νίκη τους γηπεδούχους, πετυχαίνοντας από ένα τρίποντο ο καθένας προς το τέλος του παιχνιδιού. Τα δεκάλεπτα: 23-11, 42-33, 59-58, 79-73.

    Ανατροπές

    Πολύ καλά ξεκίνησαν το παιχνίδι οι παίκτες του Μέμου Ιωάννου. Με διαδοχικά φάουλ και απόλυτη ευστοχία στις βολές 10/10 στα πρώτα δέκα λεπτά, ξέφυγαν με 12 πόντους. Ο Άρης από την άλλη ήταν πολύ κακός και νευρικός στις επιλογές του. Στο ίδιο τέμπο συνέχισε και στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα της Νέας Σμύρνης και με τη λήξη του βρέθηκε στο +9.

    Τα πράγματα άλλαξαν στο β μέρος. Οι παίκτες του Τσαρλς Μπάρτον άρχισαν να παίζουν καλύτερη άμυνα και να βρίσκουν πιο εύκολα το καλάθι. Έτσι με διαρκή επίθεση ροκάνισαν τη διαφορά και μάλιστα στις αρχές της τέταρτης βρέθηκαν για πρώτη φορά μπροστά με 61-64. Το παιχνίδί έγινε ντέρμπι και οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ. Τελικά τη νίκη για τους "κυανέρυθρους" έδωσαν οι Οικονόμου και Πετρόπουλος με δύο βόμβες τριών πόντων στο τέλος.

    Διαιτητές: Παπαδημητρίου-Τζάμος-Θεοδωρόπουλος

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μέμος Ιωάννου): Φαλέκας, Πετρόπουλος 6 (2), Σιγάλας 4, Περπέρογλου 2, Ράιτ 11 (1), Διαμαντόπουλος 12, Οικονόμου 24 (2), Ουάτσον 13, Σούλης 3, Κουλ 4

    ΆΡΗΣ (Τσαρλς Μπάρτον): Κόλινς 12 (1), Καστλ 14 (2), Κυρίτσης 4, Τζόνσον 5, Ασημακόπουλος 7 (1), Μεσεριάκου, Πάντιους 21 (1), Καραποστόλου, Στακ 8, Σχορτσιανίτης 2

    [09] Ποδόσφαιρο

    Πράσινη ανάκαμψη

    12/2/2005 9:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/2/2005 9:59:44 μμ)

    Συντάκτης:

    Γρήγορος, ουσιώδης και με πολύ μυαλό και πάθος, ήταν ο σημερινός ΠΑΟ, ο οποίος πέτυχε ευρεία νίκη επί των Ποντίων με 5-1 και μείωσε τη διαφορά από τους "κόκκινους". Οι πράσινοι πέτυχαν, παρά ένα, μίση ντουζίνα γκολ και ευχαρίστησαν με την απόδοση τους όλους όσους βρέθηκαν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Τον χορό των τερμάτων άνοιξε ο Γιάννης Γκούμας στο 18, ενώ από δύο γκολ πέτχαν οι Γκέκας(τα πρώτα του με τη φανέλα των πράσινων, 30, 54) και Κωνσταντίνου(45+1, 50). Το γκολ της τιμής για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Κλέιτον στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

    Καθάρισε από το πρώτο

    Πολύ καλά και επιθετικά ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε οι τρεις επιθετικοί που ξεκίνησε στο βασικό σχήμα ο Τότης Φυλακούρης, έδειξαν πως οι πράσινοι θα κυνηγήσουν τη νίκη από την αρχή. Άφού πήραν το χώρο του κέντρου, οι Πρωταθλητές μετά το πρώτο δεκάλεπτο, απείλησαν με τον Χαραλαμπίδη, με το σουτ του τελευταίου να περνάει λίγο άουτ.

    Η Καλαμαριά απάντησε με απάντησε μόλις τρία λεπτά αργότερα αλλά ο Κλέιτον ου βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Γκαλίνοβιτς, πλάσαρε άψυχα και ο Κροάτης απέκρουσε εύκολα.

    Από εκεί και πέρα οι "πράσινοι" ανέλαβαν πλήρως και στο 17 με τον Κωνσταντινίδη μετά από ωραίο συνδυασμό των Βύντρα και Γκέκα, βρέθηκε μόνος του, αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει τον τερματοφύλακα των Ποντίων, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ. Σε αυτή τη φάση ο ΠΑΟ άνοιξε το σκορ με τον Γκούμα που κέρδισε την κεφαλιά και έκανε το 1-0.

    Το γκολ έδωσε φτερά στους γηπεδούχους, οι οποίοι έπαιζαν πολύ γρήγορα και άνοιγαν πολύ εύκολα τους διαδρόμους. Έτσι το 2-0 δεν άργησε να έρθει, όταν στο 30 ο Γκέκας έφυγε από κανονική θέση και άνετα πλάσαρε τον Ζαφειρόπουλο, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκό από τη στιγμή που μεταγράφηκε από την Καλλιθέα στους πράσινους, και ενδέκατο συνολικά στο φετινό Πρωτάθλημα. Αυτό όμως δεν ήταν και το τελικό σκορ του από μέρους, καθώς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κωνσταντίνου, αύξησε το δείκτη των γκολ σε τρία. Ο Γκέκας πλαγιοκόπησε για άλλη μια φορά την, με πολλά προβλήματα άμυνα της Καλαμαριάς, και πάσαρε στο Κύπριο φορ, ο οποίος σε κενό τέρμα "έγραψε" το 3-0.

    Ασταμάτητος

    Όπως τελείωσε το πρώτο έτσι και ξεκίνησε το δεύτερο η μίχρονο για τον ΠΑΟ. Μόλις στο 50 οι πράσινοι αύξησαν το δείκτη του σκορ σε 4-0 με τον Κωνσταντίνου να δέχεται ωραία συρτή σέντρα από τον Μινχ και να πετυχαίνει το δεύτερο σημερινό του γκολ. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Γκέκας έδωσε το έναυσμα και πάλι στους Πρωταθλητές για αγκαλιές. Ο Έλληνας επιθετικός με ωραία κεφαλιά έκανε το 5-0, πετυχαίνοντας και αυτός το δεύτερο του τέρμα. Σε εκείνο το διάστημα ο Φυλακούρης απέσυρε για να ξεκουράσει τους Μπασινά και Κωνσταντίνου, (με τους Άντριτς και Ολισαντέμπε), γνωρίζοντας αμφότεροι την αποθέωση.

    Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι ηρέμησαν και οι φιλοξενούμενοι έκαναν μία δύο ευκαιρίες για να πετύχουν το γκολ της τιμής, όμως ο Γκαλίνοβιτς ήταν εκεί. Ως εκεί όμως αφού και πάλι ο Παναθηναϊκός άρχισε να κάνει ευκαιρίες. Μάλιστα στο 69 οι γηπεδούχοι και πάλι με τον Γκέκα πέτυχαν γκολ-ποίημα, με πολύ όμορφο συνδυασμό των Γκονζάλες και Βόουτερ και τελικό αποδέκτη τον Γκέκα, καθαρό, όμως προς απογοήτευση όλων η βοηθός είδε ανύπαρκτο οφσάιντ και το ακύρωσε. Πολύ κοντά στο γκολ βρέθηκε μετά από λίγα λεπτά κι ο Ολισαντάμπε, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Ζαφειρόπουλο.

    Τελικά η Καλαμαριά πέτυχε το γκολ της τιμής με τον Κλέιτον στις καθυστερήσεις, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.

    Ο διαιτητής Καμινάρης δεν είχε κανένα πρόβλημα και έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Κωνσταντινίδη, Βύντρα, Κλέιτον και Παρμαξίδη. Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Χένρικσεν, Μινχ (52 Βόουτερ), Γκούμας, Γκονζάλες, Κωνσταντίνου (63 Ολιζαντέμπε), Μπασινάς, Βύντρα, Κωνσταντινίδης, Χαραλαμπίδης, Γκέκας.

    ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Ζαφειρόπουλος, Παπαδόπουλος, Κλέιτον, Ηλιάδης, Παρμαξίδης (46 Χατζί), Πετκάκης, Ορφανός, Βέλλα Τζούνιορ, Μπάργκας (24 Σπυρόπουλος), Παπαδόπουλος, Κούσας.

    [10] Βόλεϊ

    Με άνεση ο Γηραιός

    12/2/2005 10:17:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου, βρίσκονται οι "κυανόλευκοι" μετά τη νίκη τους επί του Ε.Α. Ο "ΗΡΑ" επικράτησε με 3-1 σετ και δε έχασε καν βαθμό και έφτσε στους 45 βαθμούς. Με νίκες προχώρησαν οι Νίκαια, Ορεστιάδα και Πάτρα, εναντίον των Ρεθύμνου, Μίλωνα και Παγκρατίου αντίστοιχα. Αύριο αγωνίζεται ο Πρωταθλητής Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ και μεθαυρίο ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Πανελλήνιο.

    Τα αποτελέσματα

    Α.Ε. Νίκαια-Ρέθυμνο 3-0 (25-14, 25-19, 28-26)

    Ηρακλής-Εθνικός Αλεξ/λης 3-1 (25-15, 25-21, 24-26, 25-15)

    Ορεστιάδα-Μίλωνας 3-1 (25-18, 17-25, 25-22, 25-22)

    Ε.Α. Πατρών-Παγκράτι 3-0 (25-21, 32-30, 29-27)

    Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 13/2

    Ολυμπιακός-Πανελλήνιος 14/2

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες)

    1. Ηρακλής 45 48-9

    2. Ολυμπιακός (15αγ) 37 39-10

    3. Παναθηναϊκός (15αγ) 30 34-18

    -. Ε.Α. Πατρών 30 35-24

    5. Πανελλήνιος (15αγ) 29 34-21

    6. ΠΑΟΚ (15αγ) 27 33-24

    7. Α.Ε. Νίκαια 22 29-34

    8. Ορεστιάδα 20 27-36

    9. Παγκράτι 18 25-38

    10. Ρέθυμνο 9 14-43

    11. Μίλωνας 8 17-46

    12. Εθνικός Αλεξ/λης 7 12-44

    [11] Πανελλήνιο ο Ζαλαγκίτης στο τριπλούν

    12/2/2005 9:06:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τον Κώστα Ζαλαγκίτη να πραγματοποιεί εντυπωσιακή εμφάνιση και να σπάει το Πανελλήνιο ρεκόρ στο τριπλούν ξεκίνησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ανδρών- γυναικών που διεξάγεται στην Παιανία. Ο άλτης του ΓΣ Τρικάλων με άλμα στα 16.95 στην πέμπτη του προσπάθεια, κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ, που κατείχε ο Χρήστος Μελέτογλου από τις 5 Μαρτίου 2004 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης με 16.79. Καλές επιδόσεις σημείωσαν επίσης στους άντρες, στα 60μ. ο Σαρρής (ΠΓΣ) με 6.71 και στα 400μ. ο Δημότσιος (ΟΣΦΠ) με 47.77. Στις γυναίκες είχαμε την Κοκλώνη (ΠΓΣ) να σημειώνει 7.21, και την Πιλάτου (ΟΦΗ) να πρωτεύει στο μήκος με 6.58. Χαμηλές πτήσεις στο επί κοντώ γυναικών που Σκαφίδα (ΓΣ Κερατσινίου) , Αστερίου (ΠΓΣ) και Τσιλιγκίρη (ΠΓΣ) να μην μπορούν να ανέβουν πάνω από τα 4.00μ. Μετά το τέλος των αγωνισμάτων της πρώτης ημέρας, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες προηγείται ο Πανελλήνιος.

    Αποτελέσματα - βαθμολογία

    ΑΝΔΡΕΣ:

    60μ.: 1η σειρά: Βογιατζάκης (ΟΣΦΠ) 6.82, Πέογλου (ΠΓΣ) 6.88, Χαλαστάρας (Ηρακλής) 6.90, Σαμπάνης (Εθνικός ΓΣ) 6.93, Βάσου (ΑΟ Δράμας) 6.93, Παλέτας (ΑΓΕ Βοιωτίας) 6.96. 2η σειρά: Σαρρής (ΠΓΣ) 6.71, Πετρίδης (ΑΕΚ) και Κωνσταντινίδης (Εθνικός ΓΣ) 6.81, Παπαζαφείρης (Ολυμπιάς Πατρών) 6.87, Γενοβέλης (ΑΕΚ) 6.87, Σέγκος (Πανιώνιος) 6.89, Κόκκινος (ΠΓΣ) 6.91, Οικονόμου (Πήγασος Λάρισας) 6.94. Τελική κατάταξη: Σαρρής (ΠΓΣ) 6.71, Πετρίδης (ΑΕΚ) και Κωνσταντινίδης (Εθνικός ΓΣ) 6.81.

    400μ.: 1η σειρά: Π. Γκαβέλας (Εθνικός ΓΣ) 48.79, Οικονομίδης (Πειραϊκός) 48.98, Πίτσας (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) 49.08, Παπαντωνούδης (ΓΣ Ηλιούπολης) 49.84, Καρκασίνας (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) 51.93. 2η σειρά: Δημότσιος (ΟΣΦΠ) 47.77, Μελαχροινούδης (ΓΣ Ηλιούπολης) 48.03, Ρέγας (ΠΓΣ) 48.04, Αναστασίου (Πανιώνιος) 48.96, Σφακιανάκης (ΟΚΑ Αρκάδι) 49.83, Ανυφαντής (ΓΣ Πίνδαρος) 50.07. Τελική κατάταξη: Δημότσιος (ΟΣΦΠ) 47.77, Μελαχροινούδης (ΓΣ Ηλιούπολης) 48.03, Ρέγας (ΠΓΣ) 48.04.

    1.500μ.: Γελασάκης (ΟΣΦΠ) 3.47.95, Κουτρίκης (Έσπερος 2004) 3.49.01, Παπαϊωάννου (ΠΓΣ) 3.51.98, Διαμαντόπουλος (ΟΦΚΑ Σέρρες) 3.55.42, Ηλιόπουλος (Κένταυρος Καλλιθέας) 4.08.33, Γκαραβέλας (Ανατολή Ν. Ιωνίας) 4.10.20, Κολυβάς (ΓΣ Κερατσινίου) 4.14.14, Αφρουδάκης (ΓΑΣ Ιλισσός) 4.27.16, Κοκοτσής (ΑΣ Κότινος) 4.52.67, Πανφίλοβ (ΓΣ Κερατσινίου) και Μαγγίνας (ΟΣΦΠ) εγκ.

    60μ. Εμπ.: 1η σειρά: Λυγκουνάκης (ΟΚΑ Αρκάδι) 8.42, Κωστικιάδης (ΠΓΣ) 8.47, Κατσαντώνης (ΠΑΟ) 8.52, Μπεργελές (ΠΓΣ) 8.63, Ανανιάδης (Πανιώνιος) 8.63, Μηλιώτης (ΠΓΣ) 8.82, Καμμένος (ΣΚΑ Ιωαννίνων) 9.19, Κοντορούχας (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) 9.25. 2η σειρά: Θεοφάνοφ (ΦΣ Καλλιθέας) 7.80, Φιλανδαράκης (Λιβυκός Ιεράπετρας) 8.06, Μερτζανίδης (ΑΕ Λήμνου) 8.16, Μαυρίδης (ΜΕΑΣ Τρίτων) 8.16, Τσιμπίδης (ΠΓΣ) 8.19, Μυλωνάς (Ολυμπιάδα Κηφισιάς) 8.49, Ασπιώτης (ΓΣ Πίνδαρος) 8.57. Τελική κατάταξη: Θεοφάνοβ (ΦΣ Καλλιθέας) 7.80, Φιλανδαράκης (Λιβυκός Ιεράπετρας) 8.06, Μερτζανίδης (ΑΕ Λήμνου) 8.16.

    Ύψος: Ιωάννου (ΠΓΣ) 2.20, Γκιόσης (Ηρακλής) 2.17, Μπόχτσος (ΟΚΑ Καβάλας) 2.17, Κεσίδης (ΟΦΚΑ Σέρρες) 2.17, Κούρτεσης (ΠΓΣ) και Τομαράς (ΠΓΣ) 2.11, Μαθιουδάκης (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) 2.08, Κωνσταντίνου (ΟΣΦΠ) 2.05, Ορφανίδης (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) 2.05, Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομοτηνής) και Συρράκος (Ηρακλής) 2.00, Μπαλωμένος (Πανιώνιος) 2.00, Σμιτζ (ΑΟ Φιλοθέης) 1.95, Μπόνης (ΠΓΣ) και Τσουκαλάς (Κερκυραϊκός) ακυρώθηκαν.

    Τριπλούν: Ζαλαγκίτης (ΓΣ Τρικάλων) 16.95 (π.ρ.α.), Τσιάμης (ΓΣ Καρδίτσας) 16.06, Γεωργίου (ΓΑΣ Ευβοϊκός) 15.86, Παπανικολάου (ΠΓΣ) 15.37, Ντοφέν (ΠΓΣ) 15.20, Στάθης (ΓΣ Πίνδαρος) 14.86, Καλαποθάκης (ΠΓΣ) 14.23, Μπουλγκουρίδης (ΠΑΟΚ) 13.78, Μακρής (ΓΣ Πίνδαρος) 13.65, Μαραντίδης (ΠΓΣ) και Κουρέας (ΠΓΣ) ακυρώθηκαν.

    Βαθμολογία Α' ημέρας: Πανελλήνιος 56, Ολυμπιακός 25, Παναθηναϊκός 12, ΑΕΚ και ΟΦΚΑ Σέρρες 10, ΓΣ Τρικάλων και ΦΣ Καλλιθέας 9, Πανιώνιος 8, Ηρακλής, ΓΣ Καρδίτσας, ΓΣ Ηλιούπολης, ΓΣ Λιβυκός Ιεράπετρας και Έσπερος 2004 7.

    ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

    60μ.: 1η σειρά: Κάβουρα (ΜΕΑΣ Τρίτων) 7.62, Μανωλακάκη (ΟΦΗ) 7.91, Οικονομίδου (Αίολος Μακεδονίας) 8.07, Λύκου (ΑΟ Φιλοθέης) 8.09, Χριστοπούλου (Πανιώνιος) 8.15, Γιαννοπούλου (Ολυμπιάς Πατρών) 8.41, Κάππου (ΓΣ Κερατσινίου) 8.78, Σαλαβούρα (ΓΣ Τα Λύκαια) 9.02. 2η σειρά: Κοκλώνη (ΠΓΣ) 7.21, Καρασταμάτη (Άρης Νικαίας- Κορ.) 7.26, Ανδριοπούλου (Παναχαϊκή) 7.55, Κομπίδου (ΜΕΑΣ Τρίτων) 7.57, Κοψιά (ΑΓΣ Το Οιόν) 7.57, Ρέρρα (ΠΓΣ) 7.64, Θεοδωρίτση (Πανιώνιος) 7.89, Ευθυμίου (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) 8.09. Τελική κατάταξη: Κοκλώνη (ΠΓΣ) 7.21, Καρασταμάτη (Άρης Νικαίας- Κορ.) 7.26, Ανδριοπούλου (Παναχαϊκή) 7.55.

    400μ.: 1η σειρά: Μωυσιάδου (Αίολος Μακεδονίας) 55.23, Καλλινίκου (Εθνικός ΓΣ) 57.33, Κυριακάκου (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) 59.16, Φρατζή (ΓΣ Πίνδαρος) 61.81. 2η σειρά: Κουμνάκη (Διαγόρας Ρόδου) 54.22, Ελ. Παπαδοπούλου (Αίολος Μακεδονίας) 55.67, Χατζή- Νέαγκ (ΠΓΣ) 56.06, Κωνσταντίνου (ΓΟ Γ. Παλάσκα) 57.39, Νακοπούλου (ΓΣ Πίνδαρος) 57.97, Δημόγλου (ΟΚΑ Καβάλας) 58.61. Τελική κατάταξη: Κουμνάκη (Διαγόρας Ρόδου) 54.22, Μωυσιάδου (Αίολος Μακεδονίας) 55.23, Ελ. Παπαδοπούλου (Αίολος Μακεδονίας) 55.67.

    1.500μ.: Παρδαλού (Νίκη Ρόδου) 4.36.72, Νταλάκα (ΟΦΗ) 4.50.58, Πέππα (Φειδιππίδης Μαραθώνα) 4.52.56, Κούσμιτς (ΠΓΣ) 5.04.13, Τσιομπάνου (ΠΓΣ) 5.22.04.

    60μ. Εμπ.: Στογιαννίδου (ΠΓΣ) 8.16, Κόμνου (Ολυμπιάδα Κηφισιάς) 8.35, Πετσούδη (ΧΑΝΘ) 9.20, Αραχωβίτη (ΠΓΣ) 9.32, Παναγιωτοπούλου (Ολυμπιάς Πατρών) 9.56, Τσομπανίδη (Παναχαϊκή) ακυρ.

    Επί κοντώ: Σκαφίδα (ΓΣ Κερατσινίου) 4.00, Αστερίου (ΠΓΣ) και Τσιλιγκίρη (ΠΓΣ) 4.00, Μακρή (ΑΣ Ρήγας) 3.90, Κυριακοπούλου (ΓΣ Αστέρας Αιγάλεω) 3.90, Αντωνοπούλου (ΠΓΣ) 3.60, Αγγελάκου (ΓΣ Αρκαδίας) 3.40.

    Μήκος: Πιλάτου (ΟΦΗ) 6.58, Κουτσιουμάρη (ΠΓΣ) 6.40, Καφετζή (Αίολος Μακεδονίας) 6.40, Αλεξάνδρου (Πανιώνιος) 6.10, Καφούρου (ΓΣ Κερατσινίου) 5.90, Παπαβασιλάκη (ΜΕΑΣ Τρίτων) 5.90, Εικοσιπεντάρχου (ΑΟ Φιλοθέης) 5.87, Χριστοπούλου (Διων Κυπαρισσεύς) 5.86, Χριστοφορίδου (ΑΚΟ Λιβαδειάς) 5.77, Ιωάννου (ΠΑΟΚ) 5.68, Κοιλιακούδη (ΟΣΦΠ) 5.40, Τσομπανίδη (Παναχαϊκή) 5.40, Τσέκα (ΣΚΑ Ιωαννίνων) 4.94.

    Σφαιροβολία: Κυριακίδου (Ολυμπιάδα Κομοτηνής) 15.48, Μωυσίδου (ΑΟ Δράμας) 15.00, Κωνσταντίνου (Ιπποκράτης Κω) 14.43, Τζόλα (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) 14.19, Κάφαλη (ΧΑΝΘ) 13.24, Νταλντάνη (ΠΓΣ) 13.14, Γαλάτουλα (Ολυμπιάδα Χίου) 12.96, Τσουκαλά (Ιπποκράτης Κω) 12.37, Γκάβαλη (ΓΑΣ Ευβοϊκός) 12.05. Βαθμολογία Α ημέρας: Πανελλήνιος 65, Αίολος Μακεδονίας 19, ΟΦΗ 16, ΓΣ Κερατσινίου 13, Πανιώνιος και Τρίτων Θεσσαλονίκης 11, ΧΑΝΘ 10, Ολυμπιάδα Κομοτηνής, Διαγόρας Ρόδου και Νίκη Ρόδου 9, ΑΟ Δράμας, Άρης Νικαίας- Κορυδαλλού, Ιπποκράτης Κω, ΑΣΕ Δούκα και Ολυμπιάδα Κηφισιάς 7.

    [12] Η μοναξιά της κορυφής

    12/2/2005 8:59:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το σημαντικότερο παιχνίδι της ημέρας πραγματοποιήθηκε στο Κολυμβητήριο στου Ρέντη, όπου οι "ερυθρόλευκοι" σε ένα πολύ καλό παιχνίδι επικράτησε της Βουλιαγμένης με 8-7 και κρατήθηκε κοντά στην κορυφή. Στα υπόλοιπα παιχνίδια ο Εθνικός παρέμεινε μόνος πρώτος, επικρατώντας άνετα του ουραγού Ηρακλή, ενώ και ο δεύτερος Πανιώνιος δεν συνάντησε αντίσταση από τον Παναθηναϊκό. Η Γλυφάδα πέτυχε δύσκολη νίκη επί του Π. Φαλήρου και τα Χανιά νίκησαν άνετα τον ΠΑΟΚ. Τέλος η Χίος παρέμεινε στην τέταρτη θέση μετά τη νίκη της επί της Πάτρας εκτός έδρας.

    Τα αποτελέσματα

    Χανιά-ΠΑΟΚ 12-8

    Ηρακλής-Εθνικός 9-13

    Π. Φάληρο-Γλυφάδα 6-7

    Πάτρα-Χίος 7-10

    Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 8-7

    Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 4-11

    Βαθμολογία (σε 14 αγώνες)

    Εθνικός 26

    Πανιώνιος 24

    Ολυμπιακός 22

    Χίος 17

    Γλυφάδα 16

    Χανιά 15

    Πάτρα 14

    Βουλιαγμένη 13

    Π. Φάληρο 7

    Παναθηναϊκός 7

    ΠΑΟΚ 5

    Ηρακλής 0

    * Ο Ολυμπιακός έχει έναν μηδενισμό και -2 βαθμούς

    [13] Ποδόσφαιρο

    Με Ίβιτς-Ασουνσάο στη Ν. Σμύρνη

    12/2/2005 8:30:00 μμ

    Συντάκτης:

    Επέστρεψαν τα χαμόγελα στην ΑΕΚ, καθώς ο Φερνάντο Σάντος είδε τον Βλάνταν Ίβιτς, να ξεπερνάει το πρόβλημα που αντιμετώπισε χθες όταν σε μια ανύποπτη φάση στη προπόνηση του γύρισε ο αστράγαλος και να παίρνει κανονικά μέρος στην τελευταία προπόνηση πριν τον αγώνα της Κυριακής με τον Πανιώνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός τον συμπεριέλαβε κανονικά στην αποστολή και όπως όλα δέιχνουν ο Σέρβος θα ξεκινήσει κανονικά στην αρχική ενδεκάδα. Ο Σάντος πήρε στην αποστολή και τον Ασουνσάο μολονότι δεν έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα αποθεραπείας του, αφού το ιατρικό τιμ έκρινε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επιδείνωσης της κατάστασής του. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Νικόλα Μάλμπασα, ο οποίος παρότι συμπεριελήφθηκε στην αποστολή, ενδέχεται να μην βρίσκεται σε θέση να αγωνιστεί, αφού έχει πυρετό.Οι 19 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Φερνάντο Σάντος για τον αγώνα με τον Πανιώνιο είναι: Χιώτης, Μιχαηλίδης, Λυμπερόπουλος, Κατσουράνης, Μάλμπασα, Σέζαρ, Μπούρμπος, Κρασσάς, Κόντης, Μόρας, Αλβες, Ιβιτς, Καμπάνταης, Ασουνσάο, Κυριακίδης, Πέτκοφ, Ρούσεφ, Κωνσταντινίδης, Τόσκας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 12 February 2005 - 21:55:05 UTC